MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU"

Transkript

1 MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU Dette notat giver en detaljeret gennemgang af modellen for måling af leveringskvaliteten på aggregeret niveau. Netvirksomhederne måles på både afbrudshyppighed og - varighed. Varighed måles i hele minutter, og afbrud, der er kortere end et minut, medtages ikke. Spændingsforstyrrelser indberettes ikke til Forsyningstilsynet ved måling af leveringskvalitet. Fra og med benchmarkingen år 2013 (2012-data) anvendes der tre statistikområder til at måle leveringskvalitet på aggregeret niveau. Det laveste spændingsniveau, 0,4 kv, der transporterer elektriciteten ud til forbrugerne og husholdningerne. De øvrige spændingsniveauer, henholdvis1-24 kv og kv 1, der forbinder lavspændingsnettet med højspændingsnettet og forsyner enkelte større kunder direkte. DATAGRUNDLAG Netvirksomhederne indberetter for hvert af de tre statistikområder, hvor mange kundeafbrud de samlet set har haft i løbet af året samt varigheden af disse afbrud. Herudover indberetter netvirksomhederne antallet af kunder og km distributionsnet for hvert statistikområde. Indberetningen af kundetal og afbrudshyppigheder/-varigheder foretages særskilt for de to kundetyper forbrugere og producenter. 2 Forbrugere er typisk husstande, mens producenter er de elkunder, som ikke har et elforbrug ud over det, der normalt er nødvendigt for drift, eftersyn og vedligeholdelse af det elproducerende anlæg. Baggrunden for denne opdeling er, at producenter typisk har andre aftaler og vilkår end forbrugere. Det er kun leveringskvaliteten for forbrugere som måles. Netvirksomhederne indberetter afbrudsdata for fem forskellige typer afbrud: (i) (ii) uvarslede afbrud i eget statistikområde varslede afbrud i eget statistikområde 1 Svarende til statistikområderne 0,4-1 kv, 1-25 kv og kv i tidligere års benchmarkingafgørelser, idet navneændringen blot er en præcisering af de tidligere statistikområders grænser. Der foretages som følge af Energinet.dk s opkøb af transmissionsvirksomhederne ikke længere benchmarking af spændingsniveauet 132 kv (det tidligere statistikområde kv), og antallet af statistikområder går derfor fra fire til tre fra og med benchmarkingen i Dette er de samme kundekategorier, som i tidligere års benchmarkingafgørelser blev benævnt hhv. kunder med almindelige vilkår og kunder med særlige vilkår. Der er blot tale om en navneændring, og kategorierne dækker således over de samme kunder som tidligere. FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@forsyningstilsynet.dk

2 (iii) (iv) (v) afbrud som følge af tredjepart i eget statistikområde afbrud som følge af force majeure afbrud som følge af fejl/arbejde uden for eget statistikområde Kategorien uvarslede afbrud (i) dækker typisk over uforudsete fejl i et kabel, en luftledning, en transformerstation eller lignende, som forårsager et afbrud i netvirksomhedens eget elnet. Varslede afbrud (ii) dækker i sagens natur over de situationer, hvor en netvirksomhed varsler kunderne om fremtidige afbrud i et givent tidsrum, som senere finder sted. Sådanne afbrud dækker typisk over planlagt vedligeholdelse, udskiftning af eller reparation i netvirksomhedens elnet. Kategorien afbrud som følge af tredjepart (iii) dækker over de situationer, hvor en anden part end netvirksomheden selv forårsager en fejl på netvirksomhedens net. Overgravning af et kabel hører eksempelvis under denne kategori. Afbrud som følge af force majeure (iv) angår forhold, hvor levering må anses for udelukket ved omstændigheder, der ikke er af sådan beskaffenhed, at netvirksomheden burde have taget dem i betragtning. Kategorien afbrud uden for eget statistikområde (v) dækker over de situationer, hvor en kunde afbrydes som følge af et afbrud uden for netvirksomhedens eget net. Et afbrud uden for eget statistikområde kan f.eks. opstå, hvis en distributionsvirksomhed, der opererer på mellemspændingsniveau, har et afbrud, der forplanter sig til en transformerforenings elnet. I dette tilfælde vil afbruddet i transformerforeningen være sket som følge af afbrud uden for eget statistikområde. Eksempler på årsager til afbrud, som netvirksomhederne har oplyst er: 3 stormskader isslag lynnedslag på luftledninger og skader forvoldt af andet vejrlig graveskader på kabler skader forvoldt af kraner og fugle på luftledninger ødelagte kabelskabe, som følge af skade fra køretøjer og lign. eftersyn af materiel rotter i stationer skader på materiel som følge af fejl, kortslutning eller overbelastning af materiellet skader på grund af ælde og slid VÆGTEDE AFBRUDSHYPPIGHEDER OG -VARIGHEDER Modellen for måling af leveringskvaliteten på aggregeret niveau er baseret på en sammenvejning af netvirksomhedernes afbrudshyppigheder/-varigheder på de tre statistikområder 0,4 kv, 1-24 kv og kv. 3 Svar givet i forbindelse med en afbrudsundersøgelse, som blev foretaget ved benchmarkingen i 2011.

3 En netvirksomheds afbrudshyppighed på aggregeret niveau er defineret ved det antal gange netvirksomhedens kunder det vil sige elmålere 4 i gennemsnit bliver afbrudt i løbet af et kalenderår. Afbrudshyppigheden angiver således det samlede antal registrerede afbrudte kunder i løbet af et år i forhold til netvirksomhedens samlede antal kunder. Tilsvarende er afbrudsvarighed på aggregeret niveau defineret som det antal minutter, netvirksomhedens kunder i gennemsnit bliver afbrudt i løbet af et kalenderår. Der er imidlertid forskel på konsekvenserne af de forskellige typer afbrud for både private kunder og erhvervskunder samt på, hvor meget netvirksomhederne kan lægges til last for de forskellige typer afbrud. Derfor har Forsyningstilsynet valgt at vægte de fem forskellige afbrudstyper forskelligt i beregningen af netvirksomhedens samlede afbrudshyppighed, jf. tabel 1. 5 Således vil den af Forsyningstilsynet beregnede afbrudshyppighed reelt være mindre end den faktiske afbrudshyppighed hhv. afbrudsvarighed, som kunderne oplever i praksis. TABEL 1 AFBRUDSTYPER I MÅLINGEN OG DISSES RESPEKTIVE VÆGTE Typer af elektricitetsafbrud Vægt (pct.) (i) Uvarslede afbrud 100 (ii) Varslede afbrud 50 (iii) Afbrud forårsaget af tredje part 10 (iv) Afbrud forårsaget af force majeure 0 (v) Afbrud som følge af fejl/arbejde uden for eget statistikområde 0 Kilde: Forsyningstilsynet. Ad (i) Et uvarslet afbrud vægtes med 100 pct., da uvarslede afbrud er til størst gene for elforbrugerne. Endvidere er denne type uvarslede afbrud af en type, som netvirksomhederne via renovering og udskiftning af kabler mv. har indflydelse på at mindske. Ad (ii) Et varslet afbrud vægtes med 50 pct. i opgørelsen af det samlede antal afbrud. Det må antages, at varslede afbrud ikke i samme grad er til gene for forbrugeren som de uvarslede, da denne er forberedt på afbruddet. Hertil kommer, at netvirksomhederne har en vis mulighed for at lade sådanne afbrud foregå på tidspunkter, hvor færrest kunder generes. Derfor tæller afbruddene kun med 50 pct. i opgørelsen. Ad (iii) Et afbrud forårsaget af tredjepart vægtes med 10 pct. i opgørelsen af det samlede antal afbrud. En netvirksomhed har kun begrænset indflydelse på, om der sker afbrud forårsaget af tredjepart. Derfor tæller disse afbrud kun 10 pct. med i opgørelsen af antal afbrud. Netvirksomheden har mulighed for at begrænse denne type afbrud ved 4 Typisk dækker det over en husstand eller virksomhed. 5 Forsyningstilsynet har på baggrund af egne skøn fastlagt disse vægte for beregningen af den samlede afbrudshyppighed hhv. -varighed. Der foreligger således ikke en undersøgelse af forbrugernes tab af nytte ved at blive afbrudt uvarslet hhv. varslet.

4 at beskytte sine kabler og kabelskabe godt eller oplyse grundigt om kabellægningen, så kablerne ikke helt så nemt risikerer at blive gravet over. Ad (iv) Afbrud som følge af force majeure-hændelser vægtes med 0 pct. i opgørelsen af det samlede antal afbrud, og har derfor ingen indflydelse på afbrudshyppigheden/- varigheden. Force majeure dækker over afbrud, hvor levering må anses for udelukket ved omstændigheder, der ikke er af sådan beskaffenhed, at netvirksomheden burde have taget dem i betragtning, og som Forsyningstilsynet efter ansøgning fra en netvirksomhed, godkender som force majeure. Force majeure kan angives i tilfælde af planlagt arbejde, som alene kan tilskrives påvirkning som følge af en force majeurehændelse. Ad (v) Afbrud uden for eget statistikområde vægtes ligeledes med 0 pct. i opgørelsen af det samlede antal afbrud, og har derfor heller ingen indflydelse på afbrudshyppigheden/-varigheden. Ved et afbrud uden for eget distributionsnet, vil elforbrugerne i netvirksomhedens statistikområdet være berørt, men netvirksomhed har ingen indflydelse på afbruddet. Derfor vil denne type afbrud ikke være medregnet i de vægtede afbrudsvarigheder og hyppigheder. OVERORDNEDE TÆRSKELVÆRDIER For både afbrudsvarighed og -hyppighed beregnes der på baggrund af data for alle netvirksomhederne en overordnet tærskelværdi for hvert af de tre statistikområder. Der er således i alt seks overordnede tærskelværdier. Tidligere er de overordnede tærskelværdier blevet beregnet hvert år. I forbindelse med benchmarkingen i 2013 blev der foretaget en ændring af modellen, således, at der fremadrettet vil blive benyttet de samme, faste tærskelværdier ved benchmarkingen. I beregningen af de faste tærskelværdier er der blevet anvendt netvirksomhedernes indberettede afbrudshyppigheder/-varigheder for årene Hensigten hermed har været at mindske effekten af eventuelle ekstreme observationer. Den anvendte metode til beregningen af en overordnet tærskelværdi er beskrevet i boks 1. 6 For det nu udgåede statistikområde kv blev der anvendt et ekstra års data pga. relativt færre observationer på dette spændingsniveau.

5 BOKS 1 METODE FOR BEREGNING AF OVERORDNEDE TÆRSKELVÆR- DIER Ved beregning af den overordnede tærskelværdi for afbrudshyppigheder (eller -varigheder) oplistes alle netvirksomhederne indledningsvis. For hver netvirksomhed noteres virksomhedens afbrudshyppighed (afbrud pr. kunde pr. år) og antal kunder i det statistikområde, den overordnede tærskelværdi beregnes for. Netvirksomhederne sorteres dernæst efter afbrudshyppigheder (i stigende orden). Dernæst summeres løbende hver af disse netvirksomheders andele af det samlede antal kunder. På baggrund af de akkumulerede kundetal fastsættes 83- procentfraktilen 7. Herved identificeres de 83 pct. af netvirksomhederne, som klarer sig bedst i forhold til afbrudshyppigheder og dermed også de 17 pct. af netvirksomhederne, som har de højeste afbrudshyppigheder. Som regel vil 83-procentfraktilen fastsættes et sted mellem to netvirksomheder, og der må i så fald foretages en såkaldt lineær interpolation. Denne metode beskrives i det følgende. Som udgangspunkt for beregning af den overordnede tærskelværdi tages den afbrudshyppighed, Hu, hvis akkumulerede andel af alle kunder på markedet, Au, er tættest på 83 pct., men som stadig ligger under 83 pct. For at ramme en afbrudshyppighed, hvis akkumulerede andel af nettet er præcis 83 pct., skal der lægges et tillæg til Hu ved brug af den afbrudshyppighed, Ho, hvis akkumulerede andel af nettet, Ao, er tættest på, men som er over 83 pct. Tillægget beregnes ved først at tage forskellen fra afbrudshyppigheden, hvis akkumulerede andel af alle kunder er lige under 83 pct., Hu, og op til den lige over 83 pct., Ho. Da Ho ikke skal vægte fuldt ud i tillægget til Hu ganges førnævnte forskel med den normerede andel af kunderne, der er nødvendig for, at Hu plus tillægget bliver den afbrudshyppighed, hvis akkumulerede andel af nettet er præcis 83 pct.: + 83./ Tærskelværdierne svarer således til 83-procentfraktilen for afbrudshyppighed hhv. afbrudsvarighed målt i forhold til netvirksomhedernes akkumulerede antal kunder i det 7 Denne fraktilgrænse blev i forbindelse med ændringerne i benchmarkingmodellen for aggregeret niveau i 2011 og den efterfølgende modeljustering i 2012 ændret fra 80 til 83 procent.

6 givne statistikområde. Populært sagt ligger 17 pct. af kunderne i perioden således over denne tærskelværdi, mens 83 pct. ligger under tærskelværdien. Tærskelværdierne for afbrudsvarighed er blevet fastsat efter præcis samme princip som for afbrudshyppighed. De faste tærskelværdier beregnes således som de afbrudsvarigheder/-hyppigheder, som de bedst stillede 83 pct. af kunderne i det givne statistikområde har oplevet, hvilket findes som 83-procentfraktilerne for hhv. afbrudshyppighed og afbrudsvarighed i forhold til selskabernes akkumulerede antal kunder. De beregnede tærskelværdier fremgår af tabel 2 samt de stiplede linjer i figur 1. TABEL 2 FASTE TÆRSKELVÆRDIER PÅ AGGREGERET NIVEAU Statistikområde 0,4 kv 1-24 kv 1-24 kv Afbrudshyppighed (antal afbrud) 0,039 0,312 0,104 Afbrudsvarighed (antal minutter) 5,661 15,846 1,727 Kilde: Forsyningstilsynet. Fortolkningen af de overordnede tærskelværdier kan illustreres ved, at tærskelværdien på ca. 5,7 for afbrudsvarighed for statistikområdet 0,4 kv angiver, at en netvirksomhed kun med net på lavspænding (f.eks. en transformerforening) fremadrettet vil modtage et krav for utilfredsstillende afbrudsvarighed på aggregeret niveau, såfremt netvirksomhedens kunder i gennemsnit i løbet af året er blevet afbrudt i mere end 5,7 minutter. Tærskelværdierne i tabel 2 er faste fra og med benchmarkingen i 2013 og er således ikke blevet genberegnet i årets benchmarking. INDIVIDUELLE TÆRSKELVÆRDIER OG BEREGNING AF OVERSKRIDELSE For både afbrudsvarighed og -hyppighed beregnes dernæst for hvert enkelt netvirksomhed en individuel tærskelværdi, dvs. en selskabsspecifik tærskelværdi, som går på tværs af alle tre statistikområder. Den individuelle tærskelværdi beregnes som et vejet gennemsnit af de tre overordnede tærskelværdier, hvor der vægtes ligeligt med netvirksomhedens antal kunder og km elnet for hvert statistikområde. På tilsvarende vis laves et vægtet gennemsnit af netvirksomhedernes afbrudshyppigheder hhv. - varigheder i de tre statistikområder, og disse værdier holdes op imod de individuelle tærskelværdier. Vægtningen af afbrudshyppigheder og -varigheder følger den vægtning, som bruges til beregning af de individuelle tærskelværdier. I boks 2 gives et eksempel på beregning af en netvirksomheds individuelle tærskelværdi for afbrudshyppighed og sammenholdningen heraf med netvirksomhedens samlede afbrudshyppighed.

7 BOKS 2 EKSEMPEL PÅ BEREGNING AF INDIVIDUELLE TÆRSKELVÆRDI- ER FOR AFBRUDSHYPPIGHEDEN FOR EN HYPOTETISK NETVIRKSOMHED A MED NET OG KUNDER I ALLE STATISTIKOMRÅDER Overordnede tærskelværdier for afbrudshyppighed for statistikområder: 0,4 kv = 0,04 ; 1-24 kv = 0,31 ; kv = 0,10 Netvirksomhed A s fordeling af kabel- og luftledningsnet i områderne: 0,4 kv = 50 pct. ; 1-24 kv = 30 pct. ; kv = 20 pct. Netvirksomhed A s fordeling af kunder i statistikområder: 0,4 kv = 50 pct. ; 1-24 kv = 25 pct. ; kv = 25 pct.; Netvirksomhed A s individuelle tærskelværdi for afbrudshyppighed: 0,5*[0,04*50% + 0,31*30% + 0,10*20%] + 0,5*[0,04*50% + 0,31*25% + 0,10*25%] = 0,13 Netvirksomhed A s faktiske afbrudshyppigheder i statistikområderne er: 0,4 kv = 0,02 ; 1-24 kv = 0,10 ; kv = 0,30 Netvirksomhed A s samlede afbrudshyppighed er: 0,5*[0,02*50% + 0,10*30% + 0,30*20%] + 0,5*[0,02*50% + 0,10*25% + 0,30*25%] = 0,11 Det vil sige, at netvirksomhed A gennemsnitligt afbrød sine kunder 0,11 gange i det pågældende år, når man har taget højde for de forskelligt vægtede afbrudstyper (varslet, uvarslet, afbrud som følge af tredjepart m.v.) Netvirksomhed A s afbrudshyppighed er lavere end netvirksomhedens individuelle tærskelværdi på 0,13, og netvirksomheden pålægges derfor ikke noget krav. Ved at fastsætte individuelle tærskelværdier for netvirksomhederne tages der hensyn til, at netvirksomhederne har forskellig kundesammensætning, og at elnettene i de tre statistikområder har forskellige afbrudskarakteristika. De overordnede tærskelværdier for hvert af de tre statistikområder er således ikke bindende for netvirksomhederne. En netvirksomhed kan godt overskride tærskelværdien på et spændingsniveau uden, at netvirksomheden overskrider den individuelle tærskelværdi. Det vil være tilfældet, hvis netvirksomheden ligger tilstrækkeligt under tærskelværdierne på de øvrige spændingsniveauer. UDMØNTNING AF KRAV Kravudmøntningen på aggregeret niveau for hhv. afbrudshyppighed og afbrudsvarighed foretages efter en gradueret skala med loft, jf. figur 1.

8 FIGUR 1 METODE TIL UDMØNTNINGEN AF KRAV Kilde: Forsyningstilsynet. En netvirksomhed vil få et gradueret effektiviseringskrav på mellem 0 og 1 pct. af netvirksomhedens påvirkelige omkostninger ved en overskridelse på mellem 0 til 10 pct. af den individuelle tærskelværdi. En overskridelse på 10 pct. og derover vil give et fast effektiviseringskrav på 1 pct. Konkret vil en overskridelse på f.eks. 4 pct. af den individuelle tærskelværdi medføre et effektiviseringskrav på 0,4 pct., mens en overskridelse på 50 pct. af den individuelle tærskelværdi vil medføre et effektiviseringskrav på 1 pct. Kravene er additive, dvs. at en netvirksomhed, der både overtræder den individuelle tærskelværdi for afbrudshyppighed og afbrudsvarighed på aggregeret niveau, vil få effektiviseringskrav for begge dele. Hvis en netvirksomheds vægtede afbrudshyppighed og vægtede afbrudsvarighed overskrider netvirksomhedens individuelle tærskelværdi for afbrudshyppighed hhv. - varighed bliver netvirksomheden således pålagt et krav på op til 1 pct. af netvirksomhedens påvirkelige omkostninger for både hyppighed og varighed. Det maksimale krav er således 2 pct. af de påvirkelige omkostninger. De krav, der udmåles i forbindelse med modellen for leveringskvalitet på aggregeret niveau, foretages som 1-årige fradrag i netvirksomhedens indtægtsramme.

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU Formålet med at måle netvirksomhedernes leveringskvalitet på enkeltkundeniveau er at give grundlag for en vurdering af, om der er enkelte kunder

Læs mere

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet 2018-2022 21. december 2018 Detail & Distribution KPH RESUMÉ Forsyningstilsynet skal i året forud for en reguleringsperiode fastsætte og offentliggøre

Læs mere

Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet

Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet VEJLEDNING FEBRUAR 2018 REV 20. SEPTEMBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet Til Forsyningstilsynet Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby Dok. ansvarlig: TMP Sekretær: Sagsnr: s2018-774 Doknr: d2018-21544-20.0 06-12-2018 Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til afgørelsen 28-08-2009 GAS 4/0706-0300-0019 RFW, CPS Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Detaljeret gennemgang af netvolumenmodellen 2 11 17 Modellen benchmarking af kvalitet

Læs mere

Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik

Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik for netvirksomhedens leveringskvalitet i 2018 AFBRUDSSTATISTIK FOR 2018 DEN 3. JUNI 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST 23. oktober 2017 Detail & Distribution 17/00437 KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 PUNKT 4 TILSYNSMØDE 188, 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 19. december 2017 Detail & Distribution 17/00437 IRT, KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal i

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering

Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering 12. marts 2012 Sag 4/0706-0300-0082 / MBK og TS Deres ref. Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering Data for kvalitet i levering for 2011 skal indberettes

Læs mere

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering ENERGITILSYNET Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering 1. udgave Marts 2013 2/21 1 INDLEDNING... 3 2 TERMINOLOGI... 4 3 INDBERETNING AF DATA FOR KVALITET I LEVERING...

Læs mere

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING VEJLEDNING 1. UDGAVE FEBRUAR 2015 INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING ENERGITILSYNET INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING INDHOLD 1. INDLEDNING...

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07699 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet TREFOR EL-NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07728 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 27. oktober 2008 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 /CJU/KH/PR Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet NOE Net A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07714 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

RA618 August Leveringssikkerhed i Danmark

RA618 August Leveringssikkerhed i Danmark RA618 August 2019 Leveringssikkerhed i Danmark Afbrudsstatistik for det danske elnet 2009-2018 2 Rapporten er udarbejdet af: Tilman Weckesser Dansk Energi Louise Carina Jensen Dansk Energi DEFU-rapport:

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - El-net Hillerød A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07729 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - Evonet A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/05633 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet RAVDEX A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07719 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07727 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet N1 A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07710 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet NKE-ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07713 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - L-Net A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07731 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet VORES ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07693 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - Dinel A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07692 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 20. december 2016 Detail & Distribution 16/03110 IRT, KHRI, LAA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal

Læs mere

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006 ENERGITILSYNET Bilag til Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat til Energitilsynets møde den 17. december 2007 12-12-2007 ENR 4/0720-0200-0065 /TNE,CJU Punkt B Benchmarking af kvalitet i levering

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Konstant Net A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Forsyningstilsynet har modtaget Konstant Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af tariffer jf. 1, stk.

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07701 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

RA615 September Leveringssikkerhed i Danmark

RA615 September Leveringssikkerhed i Danmark RA615 September 2018 Leveringssikkerhed i Danmark Afbrudsstatistik for det danske elnet 2008-2017 2 Rapporten er udarbejdet af: Marie Faber Frølich Dansk Energi Louise Carina Jensen Dansk Energi DEFU-rapport:

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT X ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 21. september 2016 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KHRI, LAA, HECH 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel Radius Elnet A/S Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel 15. maj 2019 19/06938 Forsyningstilsynet har modtaget Radius Elnet A/S anmeldelse af metode

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG El-net Øst A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Forsyningsstilsynet har modtaget El-net Øst A/S) anmeldelse af metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag

Læs mere

Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier

Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier i 2019 VEDRØRENDE REGNSKABSÅRET 2018 REV. 19. SEPTEMBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 ENERGITILSYNET Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 12-07-2010 EL 4/0706- /LVM, LR og MBK 1 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold til elforsyningsloven og indtægtsrammebekendtgørelsen

Læs mere

Elinfrastrukturredegørelsen

Elinfrastrukturredegørelsen Elinfrastrukturredegørelsen En teknisk redegørelse om principper for den fremtidige udbygning og kabellægning i det overordnede elnet i Danmark Offentliggørelse 3. april 2008 1 Hovedkonklusion Udbygningen

Læs mere

Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder

Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder APRIL 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/7 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata

Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata 12-12-2005 E2 3/1320-0200-0065 /TNE Høringsnotat over vejledning til indsamling af leveringssikkerhedsdata Som det fremgår af Energitilsynets afgørelse af 25. april 2005 skal elnetselskaberne fra og med

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum NOE Net A/S Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum Forsyningstilsynet har modtaget NOE Net

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Midtfyns Elforsyning amba Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Forsyningstilsynet har modtaget Midtfyns Elforsyning amba anmeldelse af metode for fastsættelse af standardgebyrer

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - Radius Elnet A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07717 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019 APRIL 2018 VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER I 2019 VEDRØRENDE REGNSKABSÅRET 2018 Side 2/9 ENERGITILSYNET TIL- OG AFGANG AF NETKOMPONENTER OG ANSKAFFELSESVÆRDIER

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR-nr.: 10 07 69 51 Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej 16 5250 Odense SV 7. februar 2017 Detail & Distribution 16/10977 laa AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Byggeriets Evaluerings Center

Byggeriets Evaluerings Center Byggeriets Evaluerings Center Bygge Rating Notat om pointsystem til faktablade og karakterbøger for entreprenører og bygherrer Version 2015 Indholdsfortegnelse 1 Bygge Rating... 3 2 Bygge Rating for entreprenører...

Læs mere

FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN)

FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN) FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN) 23. november 2017 Engros & Transmission 17/13546 Tobias Ladegaard Hensch AFGØRELSE 1. Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Kap. 1: Generelle bestemmelser Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Kap. 2: Omfang og beregning af indtægtsrammer - Indtægtsrammens omfang - Frister for indtægtsrammen - Indtægtsramme -

Læs mere

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskaber August 2018 Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskabersådan læser du din statusmeddelelse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el 15. oktober 2014 Engros 14/04339 LVM/MDP Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el Sekretariatet for Energitilsynet har gennemført en undersøgelse af fordelingen af kunder og volumen

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11159, 15/11160, 15/11161, 15/11645 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret Vestjyske Net 60 kv A/S 23. november 2016 Detail & Distribution 16/09239 laa GODKENDELSE AF VESTJYSKE NET 60 KV A/S TARIFMETODE OG STANDARDINVESTERINGSBIDRAG PÅ NUL Vestjyske Net har den 30. oktober 2016

Læs mere

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere.

Hurup Elværk har oplyst, at anlægsinvesteringen vedrører en nyudstykning. Der er i den forbindelse etableret 4,2 km 0,4 kv-kabel og 30 målere. Hurup Elværk A.m.b.a. Nygade 22 7760 Hurup Thy 3. august 2015 Sag 12/07872 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Hurup Elværk Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende:

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende: DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 18. august 2015 Ret & Administration 15/05258 LRN AFGØRELSE BETINGELSER FOR STIKLEDNINGER OVERDRAGET TIL DONG ENERGY Sekretariatet har i mail af

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009. 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 CJU/PR/KH Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Tilsynets bemærkninger til

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 2. januar 2014 Sag 12/04756 & 12/04946 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sådan læser du din statusmeddelelse. Større selskaber

Sådan læser du din statusmeddelelse. Større selskaber Sådan læser du din statusmeddelelse Større selskaber August 2019 SIDE 2 KAPITEL 1 LÆSEVEJLEDNING Sådan læser du din statusmeddelelse Større selskaber Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

vand- og spildevandsforsyningerne 2012

vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Tillæg til Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 og Tillæg til: Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Fastsættelse af individuelle

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

Overholdelse af økonomiske rammer Så dån foretåger vi kontrol med overholdelse åf økonomiske

Overholdelse af økonomiske rammer Så dån foretåger vi kontrol med overholdelse åf økonomiske Overholdelse af økonomiske rammer Så dån foretåger vi kontrol med overholdelse åf økonomiske råmmer December 2018 Overholdelse af økonomiske rammer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Driftsoptimering af distributionsnettet

Driftsoptimering af distributionsnettet Driftsoptimering af distributionsnettet v/ Allan Norsk Jensen, DEFU Dansk Energi Net temadag, 25. november 2010 3 arbejdsgrupper 9 netselskaber er repræsenteret i projektet Formål med Driftoptimeringsprojektet:

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum Thy-Mors Energi Elnet A/S Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag for nedsat betaling ved tilslutning af ladestandere i det offentlige rum Forsyningstilsynet har modtaget

Læs mere

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte:

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte: Dansk Energi 14. december 2016 Detail & Distribution 16/11009 laa TILEKNDEGIVELSE OM DANSK ENERGIS ANMELDTE METODEÆN- DRING FOR STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Med mail af 17. oktober 2016 anmeldte Dansk Energi

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015. RAH Net A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/11094 LBA/LAA GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til punkt 5. Energitilsynets møde den 18. december 2012. Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til punkt 5. Energitilsynets møde den 18. december 2012. Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til punkt 5 Energitilsynets møde den 18. december 2012 18. december 2012 DETAIL 12/10309 /LIC, KHRI, TS, HBL Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 1-12 Detaljeret gennemgang af model

Læs mere

Indsamling af leveringssikkerhedsdata

Indsamling af leveringssikkerhedsdata R a p p o r t 5 2 5, 1. u d g a v e J u n i 2 0 0 6 Indsamling af leveringssikkerhedsdata Eksempelsamling ENERGITILSYNET Rapporten er udarbejdet af Morten Møller Jensen, DEFU DEFU rapport: 525 Klasse:

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Hammel Elforsyning Net A/S Industrivej 7 8450 Hammel CVR nr. 32479243 3. november 2016 Detail & Distribution 15/09898, 15/09899, 15/09903 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF HAMMEL ELFORSYNING NET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER TREFOR El-net A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding CVR-nr. 20 80 63 97 AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen,

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen, DONG Energy Eldistribution Teknikerbyen 25 2830 Virum 1. marts 2016 Ret & Administration 16/01703 OTS Metodeanmeldelse af gebyrer DONG Energy Eldistribution har i mail af 21. januar 2016 metodeanmeldt

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00626,16/00625, 16/00624, 16/00623 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE-

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 15/12007, 15/12008 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar ENERGITILSYNET Bilag 3 d. 11. juni 2010 Energicenter EL 4/0720-0200-0096 /LR Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Høringssvar fra 1. høringsrunde ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 15. december 2011 Sag 4/0720-8901-0211 / LBA Deres ref. Anmeldelse af betaling af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet i det offentlige

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse GEV Net A/S 15. marts 2018 Detail & Distribution 18/09414/bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STAN Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget GEV Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

Notat. Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet. Baggrund

Notat. Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet. Baggrund Notat Dok. ansvarlig: JAR Sekretær: SLS Sagsnr.: 2011-288 Doknr: d2013-697-4.0 24-01-2013 Betaling for tilslutning af solcelleanlæg til det kollektive elforsyningsnet Baggrund I november 2012 udarbejdede

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Elektrus A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr.: 32 65 42 15 Afgørelse Forhøjelse af Elektrus A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Haderslev Vand A/S Att.: Anders Melchiorsen Fjordagervej 32 6100 Haderslev Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00137 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NRGi Net 23. november 2015 Detail & Distribution 15/11009 LBA AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget NRGI Net A/S (NRGI) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

Bilag 2 Beregning af de korrigerede netvolumenma l

Bilag 2 Beregning af de korrigerede netvolumenma l Bilag 2 Beregning af de korrigerede netvolumenma l August 2018 Bilag 2 Beregning af de korrigerede netvolumenmål Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INTRODUKTION... 1

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07095 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor

Læs mere

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 29. februar 2016 Ret & Administration 15/09331 OTS Anmeldelse af opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt

Læs mere