Naturgas Fyn Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturgas Fyn Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld"

Transkript

1 ENERGITILSYNET 28. oktober 2013 Sagsnr. 13/07942 /LBA Naturgas Fyn Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld Indledning 1. Naturgas Fyn Distribution A/S (herefter NGFD) har ved anmeldelse af 3. juli 2013 ansøgt om en reduktion af løbetiden på afviklingen af deres nettogæld fra 2025 til En sådan reduktion af løbetiden skal godkendes af Energitilsynet i medfør af Indtægtsrammebekendtgørelsens 10, stk Energitilsynet har tidligere, ved afgørelse af 1. maj 2013 behandlet en tilsvarende ansøgning fra Dong Gas Distribution A/S, hvor en reduktion af løbetiden på afvikling af nettogælden på to år, fra 2026 til 2024, blev godkendt. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web Afgørelse 3. Det meddeles Naturgas Fyn Distribution A/S, at Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og begrundelse kan godkende, at perioden for afviklingen af Naturgas Fyn Distribution A/S nettogæld med virkning fra 1. januar 2013 kan ændres fra at være 2025 til at være 2023 i medfør af 10, stk. 3 i Indtægtsrammebekendtgørelsen nr af 14. december 2009.

2 2/13 Sagsfremstilling 4. NGFD har ved anmeldelse af 3. juli 2013 ansøgt Energitilsynet om en ændring af løbetiden for annuiteten til afvikling af selskabets resterende nettogæld mv. fra 2025 til 2021 (subsidiært den maksimalt mulige reduktion) med virkning fra 1. januar Naturgasdistributionsselskabernes nettogæld og indskudskapital pr. 31. december 2004 skal i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 10 afvikles som en annuitet (BEK nr af 14. december 2009 herefter IR BEK). Selskaberne anmeldte primo 2005 til Energitilsynet den ønskede løbetid for denne annuitet. NGFD anmeldte på daværende tidspunkt en løbetid indtil 2020, som efter ansøgning blev forlænget til 2025 pr. 1. januar 2006 ved afgørelse af 25. april Den oprindelige løbetid frem til 2020, blev ifølge NGFD valgt i forventning om dermed at kunne holde samme tarifniveau som de øvrige gasdistributionsselskaber. Grundet de store forskelle i selskabernes økonomiske forhold har denne forventning imidlertid vist sig ikke at kunne holde stik. Tabel 1. Afviklingstidspunkter for nettogæld for naturgasdistributionsselskaberne. DGD Naturgas Fyn HMN Oprindeligt valgt gældsafviklingstidspunkt Nuværende gældsafviklingstidspunkt Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet. 1 DGD har imellem det oprindeligt valgte tidspunkt og den nuværende tidspunkt først fået forlænget sit gældsafviklingstidspunkt til 2026 og siden fået reduceret gældsafviklingsperioden til den nuværende løbetid til Som det fremgår af tabel 1, har Sekretariatet for Energitilsynet tidligere både behandlet sager, hvor selskaberne har fået forlænget løbetiden på annuiteten og hvor de har fået forkortet løbetiden. 8. Naturgas Fyn Distribution A/S fik forlænget løbetiden fra 2020 til 2025 ved afgørelse af 25. april 2006, og DONG Gas Distribution A/S fik forlænget annuiteten fra 2025 til 2026 ved afgørelse af 6. januar Derudover har HMN Gasdistribution af 2 omgange fået forlænget sin gældsafviklingsperiode med i alt 6 år først fra 2014 til 2016 ved afgørelse fra Energitilsynet af 31. januar 2011 og senest til 2020 ved sekretariatsafgørelse af 21. december Herudover har DGD ved afgørelse af 1. maj 2013 fået reduceret sin gældsafviklingsperiode med 2 år fra 2026 til 2024.

3 3/13 NGFDs anmeldelse 11. NGFD ønsker at ændre afviklingstidspunktet for sin nettogæld til indregning i indtægtsrammen fra 2025 til Hvis Energitilsynet ikke kan godkende dette, ønsker NGFD subsidiært den maksimalt mulige reduktion af gældsafviklingsperioden. 12. Baggrunden for ønsket om en reduktion af gældsafviklingsperioden er ifølge NGFD, at dette vil sikre det lavest mulige langsigtede tarifniveau. NGFD anfører, at dette skal ses i lyset af, at afsætningen i selskabets distributionsnet er faldet over en årrække - især siden 2004, hvor afsætningen er halveret - og at denne udvikling forventes at fortsætte, således at der frem til 2025 forventes en afsætningsnedgang på 30 pct. i forhold til det nuværende niveau. 13. Et fortsat fald i afsætningen vil betyde, at der på længere sigt er en mindre distribueret mængde naturgas at fordele indtægtsrammen på, og at tariffen pr. distribueret m 3 derfor vil stige. Faldet i afsætningen vil derfor gradvist øge omkostningerne pr. distribueret m 3, hvilket vil være til ugunst for de kunder, der fortsat er tilsluttet nettet på lang sigt. 14. NGFD anfører, at en reduktion af gældsafviklingsperioden vil medføre en begrænset tarifforhøjelse i de førstkommende år efter reduktionen af gældsafviklingsperioden, mens der fortsat er en relativ stor omsætning af naturgas. En større andel af gælden vil dermed blive afviklet, mens der er relativt flere kunder i forhold til det nuværende gældsafviklingstidspunkt. Dette modsvares så af en tidligere og større reduktion af tarifferne i perioden efter det nye gældsafviklingstidspunkt, hvor afsætningen også forventes at være mindre. NGFD anfører, at dette vil være i forbrugernes interesse og vil indebære en beskyttelse af de forbrugere, der forbliver på nettet på længere sigt, hvorimod kunder, der skifter til anden forsyningsform inden det kollektive gasdistributionsnet er afskrevet og betalt, vil komme til at betale en større andel af restgælden, hvilket efter NGFDs opfattelse giver en mere rimelig fordeling. 15. En ændring af løbetiden til 2021 vil ifølge NGFD medføre en umiddelbar stigning i deres indtægtsramme på ca. 15 pct., i forhold til det absolutte niveau, og en deraf følgende tilsvarende stigning i tarifferne, hvis ændringen som ønsket får effekt fra NGFD anfører, at deres ansøgning understøttes af, at grundlaget for den økonomiske regulering er fastsat ud fra et mål om en robust gældsafvikling, hvilket NGFD finder, at en forkortelse af gældsafviklingsperioden i højere grad vil sikre. NGFD anfører endvidere, at selskaberne tilbage i 2005 havde frie rammer til at fastsætte løbetiden på deres gæld. 17. NGFD anfører, at naturgassens konkurrenceevne pt. er relativt god i forhold til det alternative brændsel, der traditionelt har været for naturgas, nem-

4 4/13 lig olie. Dette understreger ifølge NGFD, at tidspunktet for øget afvikling af gælden er gunstig, og at afsætningstabet dermed ikke vil accelerere som følge af forhøjede distributionstariffer på kort sigt. 18. NGFD henviser i øvrigt til Dong Gas Distribution A/S anmeldelse af 14. november 2012 vedr. reduktion af gældsafviklingsperioden for en redegørelse for udviklingen i den fremadrettede naturgasafsætning i Danmark. Høring 19. Et udkast til afgørelse blev sendt i høring hos NGFD den 4. oktober 2013, med høringsfrist d. 25. oktober NGFD fremsendte ingen bemærkninger.

5 5/13 Lovgrundlag 20. I det følgende gennemgås de bestemmelser i love og bekendtgørelser m.v., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, som fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes i lyset af lovgrundlaget. Gennemgangen er tilrettelagt kronologisk og med udgangspunkt i retskildehierarkiet, således at love og bekendtgørelser citeres før eventuelle retspraksis og de lidt blødere retskilder, så som litteratur citeres afslutningsvist. Gennemgangen afspejler dog også hvilken betydning, retskilden har for den samlede vurdering således citeres retskilder, der anvendes til vurderinger af mere underordnet betydning, som udgangspunkt sidst i gennemgangen. 21. Naturgasdistributionsselskabernes indtægtsrammer er reguleret af bekendtgørelse nr af 14. december 2009 med de ændringer, der følger af bekendtgørelse nr. 209 af 8. marts 2010 (herefter indtægtsrammebekendtgørelsen). 22. Indtægtsrammebekendtgørelsen har hjemmel i naturgasforsyningslovens 1 37, stk. 3, 37 a, stk. 2 og 5, 50, stk. 1 og 54, hvoraf det fremgår, at ministeren fastsætter regler om fastsættelse af indtægtsrammer for distributionsselskaberne. 23. Lovgrundlaget for NGFDs ansøgning findes i indtægtsrammebekendtgørelsens 10, der omhandler indregning af nettogæld i indtægtsrammen. 10. Afdrag og forrentning af nettogæld samt regenerering og forrentning af indskudskapital pr. den 31. december 2004, jf. 6, stk. 1, nr. 2, beregnes som en annuitet på summen af nettogælden, hensættelser til abandonment og indskudskapitalen i den reguleringsmæssige åbningsbalance med start den 1. januar I det omfang udlån til naturgasforbrugere ikke er optaget i balancen som omsætningsaktiver, beregnes annuiteten dog på summen af nettogælden, hensættelser til abandonment og indskudskapitalen fratrukket disse udlån. Stk. 2. Selskaberne har senest den 15. februar 2005 anmeldt den løbetid, de ønsker at anvende på annuiteten, jf. stk. 1, til Energitilsynet. Løbetiden strækker sig som minimum fra den 1. januar 2005 til den 31. december 2014 og opgøres i hele kalenderår. Stk. 3. Såfremt et selskab på et senere tidspunkt ønsker at benytte en anden løbetid, end selskabet har anmeldt efter stk. 2, skal denne anmeldes til Energitilsynets godkendelse. En ændret løbetid godkendes, såfremt selskabet kan dokumentere, at det ikke fører til en forhøjelse af selskabets generelle tarifniveau. 1 Lovbekendtgørelse nr. 996 af 13/10/2011 med senere ændringer.

6 6/ Indtægtsrammebekendtgørelsens 10, stk. 3, fremgik af indtægtsrammebekendtgørelse nr. 38 af 14. januar 2005, som senere blev erstattet af den nugældende indtægtsrammebekendtgørelse. Af Energistyrelsens høringsnotat vedr. bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber af 13. januar 2005, s. 4 fremgår bl.a. vedrørende 10, stk. 3: Når der er valgt et annuitetsprincip for gældsafviklingen hænger det sammen med, at det er et forholdsvis enkelt og velkendt princip. En model med lavere betalinger i starten af gældsafviklingsperioden vurderes i øvrigt ikke at være i overensstemmelse med Skt. Hans-aftalens forudsætninger om, at gælden skal kunne afvikles efter et robust program. Det er korrekt, at der sker en real udhuling af renter og afdrag, men det kan ikke konkluderes, at der også sker en real udhuling af tarifferne, da afskrivningerne på nyinvesteringer, der også indregnes i tarifferne, samtidig vil være stigende. Det skal endvidere bemærkes, at hvis reguleringen ser ud til at medvirke til en faldende tendens for tarifferne over tid, har selskaberne mulighed for at korrigere herfor ved at ændre gældsafviklingsperioden samt i et vist omfang via underdækning, der udlignes efterfølgende. 25. Energitilsynets praksis i relation til vurderingen af reduktion af gældsafviklingsperioden fremgår af afgørelse af 1. maj 2013, hvor Dong Gas Distribution A/S fik ændret løbetiden på sin afvikling af nettogæld fra 2026 til 2024, og hvor følgende juridiske vurdering af indtægtsrammebekendtgørelsens 10, stk. 3 fremgår. Juridisk vurdering af lovgivningen Af indtægtsrammebekendtgørelsens 10, stk. 3 følger det, at en ændret gældsafviklingsperiode kan godkendes, såfremt selskabet kan dokumentere, at en ændring af gældsperioden ikke fører til en forhøjelse af selskabets generelle tarifniveau. En indskrænkende tolkning af det generelle tarifniveau vil betyde, at gældsafviklingsperioden på ingen måde vil kunne afkortes, idet indtægtsrammen og dermed tarifferne, som det fremgår ovenfor, altid vil stige ved en afkortning af gældsafviklingsperioden. En sådan indskrænkende fortolkning vil betyde, at gældsafviklingsperioden aldrig vil kunne forkortes, men kun forlænges. Selskaberne vil dermed være bundet af en eventuel forlængelse af gældsafviklingsperioden uden mulighed for nogensinde at kunne gå tilbage igen. Såfremt det ikke skulle være muligt at reducere løbetiden, med deraf følgende umiddelbare forhøjelser i ydelsen og dermed i selskabets tarifniveau, så må det formodes at have været eksplicit nævnt i bekendtgørelsen. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer, at en sådan indskrænkede tolkning ikke har været hensigten med bestemmelsen. Det må derfor lægges til grund, at selskaberne har en reel mulighed for at få godkendt en forkortelse af gældsafviklingsperioden, selvom det fører til en umiddelbar forhøjelse af tarifferne. Sekretariatet for Energitilsynet finder derfor, at bestemmelsen må give mulighed for en udvidende fortolkning, således at der må være et vist spille-

7 7/13 rum for at tarifniveauet kan øges, men at stigningen ikke må føre til en forhøjelse af selskabets generelle tarifniveau, set over en periode. Det er ikke i bestemmelsen angivet, hvornår en konkret stigning i tarifferne udgør en forhøjelse af det generelle tarifniveau. Til en præciserende tolkning af i det generelle tarifniveau kan forarbejderne til bekendtgørelsen (høringsnotatet) som beskrevet i lovafsnittet anvendes som bidrag hertil. Af høringsnotatet fremgår det, at hvis reguleringen fører til, at tarifferne udhules realt set, vil der kunne korrigeres for dette ved at gældsafviklingen øges. Med andre ord kan en real udhuling af indtægtsrammerne (og dermed tarifferne) så at sige fyldes op med en øget gældsafvikling, indenfor den eksisterende indtægtsramme. Herudover fremgår det af notatet, at en øget gældsafvikling initialt set vil kunne finansieres via underdækning, der så skal føres tilbage, når indtægtsramme og prisudvikling igen balancerer. Deri lægger Sekretariatet for Energitilsynet, at tarifferne kan stige i absolutte termer, så længe der ikke sker en stigning i tarifferne realt set over en periode. Sekretariatet for Energitilsynet finder derfor, at tarifferne godt i en kortere periode, lige efter en afkortning af gældsafviklingsperioden kan stige i absolutte termer, så længe denne stigning er indhentet realt set indenfor en kortere periode. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer, at en rimelig periode, indenfor hvilken en tarifstigning skal være indhentet realt set, må være en periode, der ikke overstiger reguleringsperioden, dvs. maksimalt 4 år. SET begrunder dette med, at reguleringsperioden anvendes som referenceperiode i andre sammenhænge i reguleringen. Dette betyder, at en absolut stigning i indtægtsrammen og dermed tariffen ved en reduktion af gældsafviklingsperioden med virkning fra 2012, skal være indhentet realt set senest i Der blev bl.a. på grundlag heraf truffet følgende afgørelse: Energitilsynets formand har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering og med hjemmel i energitilsynets forretningsordens 13 truffet afgørelse om følgende: at perioden for afviklingen af Dong Gas Distribution A/S nettogæld med virkning fra d. 1. januar 2012 kan ændres fra at være 2026 til at være 2024 i medfør af 10, stk. 3 i Indtægtsrammebekendtgørelsen nr af 14. december 2009.

8 8/13 Begrundelse 27. I nedenstående vurderes NGFDs ansøgning om, hvorvidt annuitetens løbetid kan reduceres og i givet fald hvor meget. 28. Først ses der på de umiddelbare konsekvenser for indtægtsrammen og dermed tarifferne ved en reduktion af gældsafviklingsperioden til Sekretariatet for Energitilsynet vurderer herefter ansøgningen ud fra NGFDs argumentation, konsekvenserne for indtægtsrammen (og tarifniveauet) og dermed forbrugerne i forhold til lovgrundlaget og praksis. Konsekvenser for indtægtsrammen 29. Indtægtsrammerne lægger loft over distributionsselskabernes indtægter, og regulerer dermed indirekte selskabernes tariffer. Ændringer i indtægtsrammerne vil dermed komme til udtryk i ændrede tariffer. Indtægtsrammerne består af fire delelementer plus omkostninger til energispareaktiviteter samt anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster: a) En omkostningsramme, som fastsættes med henblik på dækning af driftsomkostninger og afskrivning af aktiver anskaffet efter den 1. januar 2005 b) Et beløb til forrentning og afdrag af nettogæld mv. c) Et beløb til forrentning af aktiver idriftsat efter den 1. januar 2005 d) Et beløb til dækning af såkaldte 13-omkostninger, der vedrører omkostninger til myndighedsbetjening og nettab mv. 30. Reduktion af annuitetens løbetid vil direkte påvirke (b), da en reduktion alt andet lige vil medføre en øget årlig ydelse. Forlængelsen vil også indirekte påvirke fastsættelsen af en nødvendig nettoomsætningsformue, der udgør 1/6 af indtægtsrammen, hvilket er et element i (c). 31. For at vurdere effekten af en eventuel reduktion af annuitetens løbetid er det nødvendigt at betragte indtægtsrammernes udvikling i perioden i situationer både med og uden reduktion af løbetiden. 32. Energitilsynet fastsatte ved afgørelse af 28. september 2009 foreløbige indtægtsrammer for perioden for NGFD, og der er ved afgørelse af 17. september 2013 fastlagt korrigeret indtægtsramme for Der er endnu ikke fastsat indtægtsrammer for næste reguleringsperiode ( ), hvilket planmæssigt vil ske i efteråret I vurderingen af NGFDs ansøgning tages der udgangspunkt i en korrigeret indtægtsramme for 2012 beregnet med de krævede korrektioner vedr. pris- og lønudvikling, faktiske pålagte omkostninger (kaldet 13- omkostninger), afskrivninger og forrentning i forhold til den foreløbige indtægtsramme fra afgørelsen af 28. september I beregningen er omkost-

9 9/13 ninger til energispareaktiviteter udeladt, idet omkostningerne hertil, selvom de indgår i indtægtsrammen, skal holdes adskilt og fremgå som en selvstændig post. Sekretariatet for Energitilsynet finder, at det er mest korrekt at vurdere ændringen af gældsafviklingsperioden ud fra en alt andet lige betragtning i forhold til 2012-rammen, da dette vil give det mest korrekte billede af konsekvenserne for indtægtsrammen ved at ændre gældsafviklingsperioden uden at dette bliver påvirket af ændringer i indtægtsrammen, forårsaget af andre forhold. Dvs. at fremskrivningen af indtægtsrammerne for sker som en alt andet lige en fremskrivning af 2012-rammen uden hensyntagen til, at der foreligger forslag til foreløbige indtægtsrammer for den nye reguleringsperiode med reviderede renteforudsætninger samt ændret grundlag for omkostningsrammen og ændret effektiviseringskrav. 34. Den beregnede indtægtsramme for 2012 fremskrives med antagelser om reviderede rentesatser, forrentningsgrundlag og pris-/lønkorrektion, hvormed indtægtsrammerne for kan estimeres. Forudsætningerne for denne fremskrivning er beskrevet i boks 1. Boks 1: Forudsætninger for estimerede indtægtsrammer : Omkostningsramme: Effektivitetskorrigeret omkostningsramme fir 2009 (der udgør grundlaget for de korrigerede indtægtsrammer i ), pris- og lønkorrigeret. Det antages, at de årlige pris- og lønændringerne i 2012 til 2027 svarer til ændringen fra Forventede afskrivninger fastholdes på 2012-niveauet. Effektiviseringskravet for reguleringsperioden fastholdes for Annuitet: Den opdaterede rentesats for 2013 (2,77 % plus kreditrisiko) fastholdes for Nyinvesteringer: Forrentningsgrundlag fastholdes på 2012-niveau. Pålagte omkostninger (såkaldte 13-omkostninger): 2012-omkostninger pris- og lønkorrigeres årligt i På baggrund af ovenstående forudsætninger har Sekretariatet for Energitilsynet estimeret nedenstående indtægtsrammer for perioden , jf. nedenstående tabel 1. Udover den af NGFD ønskede reduktion af gældsafviklingsperioden til 2021, er indtægtsrammerne estimeret med en ændring af gældsafviklingsperioden til hhv og 2023.

10 10/13 Tabel 2: Estimerede indtægtsrammer udvalgte år Mio. kr Uden ændr., dvs Med ændring til 2021 Med ændring til 2022 Med ændring til 2023 Med ændring til Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet 1 Indtægtsrammen i 2012 er korrigeret for en særlig kompensation som har været indregnet i NGFDs beløb til forrentning og afdrag af nettogæld i perioden , da denne ikke længere indregnes fra 2013 og frem. 36. Af tabel 2 fremgår de estimerede indtægtsrammer i med forskellige gældsafviklingstidspunkter. I tabellen er indtægtsrammerne markeret med fed i de år, hvor der som følge af ændringer i gældsafviklingen sker en ændring fra det ene år til det andet, dvs. dels ændringen fra 2012 til 2013, hvorfra en ændring af gældsafviklingsperioden vil få virkning, og dels det sidste år, hvor der afdrages på gælden og det første år efter gælden er afviklet. 37. Udviklingen i de estimerede indtægtsrammer viser, hvorledes en reduktion af annuitetens løbetid medfører en stigning i indtægtsrammerne fra 2013 og frem til det nye gældsafviklingstidspunkt. Til gengæld sænkes indtægtsrammerne på et tidligere tidspunkt end det ville have været tilfældet uden afkortelsen af annuiteten. 38. En eventuel reduktion af gældsafviklingsperioden vil betyde, at de nominelle indtægtsrammer efter Sekretariatet for Energitilsynets beregninger vil blive forøget med omtrent 15 pct. fra 2013, ved reduktion af indtægtsrammerne til 2021, ca. 10 pct. ved reduktion af gældsafviklingsperioden til 2022, ca. 6 pct. ved reduktion til 2023 og ca. 2 pct. ved reduktion til Forhøjede indtægtsrammer vil give udslag i tilsvarende forhøjelse af tarifferne. 39. Indtægtsrammerne forbliver herefter på det forhøjede niveau fra 2013 og frem til det nye gældsafviklingstidspunkt, men falder så til det nye fremtidige niveau på et tidligere tidspunkt i forhold til tilfældet uden reduktion af gældsafviklingsperioden. Dette vil dermed give sig udslag i lavere tariffer på tidligere tidspunkter end såfremt gælden først blev afviklet i Vurdering af reduktion af gældsafviklingsperioden 40. I det følgende vurderer Sekretariatet for Energitilsynet, hvorvidt en reduktion af gældsafviklingsperioden kan ske, uden at der sker en stigning i det generelle tarifniveau, og i givet fald med hvor meget.

11 11/13 Det generelle tarifniveau 41. Som nævnt i lovgivningsafsnittet fandt Sekretariatet for Energitilsynet i forbindelse med behandlingen af en tilsvarende ansøgning fra Dong Gas Distribution A/S, at fortolkningen af det generelle tarifniveau ikke er i modstrid med, at tarifferne (målt i form af indtægtsrammerne) kan stige, så længe de over en periode ikke stiger i reale priser. En stigning i indtægtsrammen skal ifølge praksis være indhentet inden for en fireårig periode, dvs. inden udgangen af 2016, idet NGFD ønsker at ændringen får virkning fra og med For at vurdere hvornår en stigning i indtægtsrammerne og dermed tarifferne i reale priser efter en reduktion af gældsafviklingsperioden er indhentet af den almindelige pris- og lønudvikling i forhold til indtægtsrammen for 2012, fremskrives den samlede indtægtsramme for 2012 med pris- og lønudviklingen fra 2011 til 2012, hvor det antages, at denne pris- og lønudvikling er gældende i hele fremskrivningsperioden. Sådanne antagelser vil dog altid betyde, at beregningerne vil være forbundet med en vis usikkerhed. 43. Af nedenstående tabel 3 fremgår fremskrivningen af indtægtsrammen for 2012 frem til Fremskrivningen sammenholdes med indtægtsrammerne ved forskellige gældsafviklingstidspunkter. Tabel 3. Fremskrivning af indtægtsrammen for 2012 sammenholdt med indtægtsrammen ved forskellige gældsafviklingstidspunkter Mio. kr IR 2012 fremskrevet IR m gældred. 1 år (2024) IR m gældred. 2 år (2023) IR m gældred. 3 år (2022) IR m gældred. 4 år (2021) Kilde: Sekretariatet for Energitilsynet 44. De grønne felter i tabellen indikerer, hvornår den fremskrevne indtægtsramme for 2012 så at sige har indhentet indtægtsrammerne, som de vil se ud ved forskellige reduktioner af gældsafviklingsperioden. Det vil sige, hvornår det kan siges at de reale tariffer ved en gældsreduktion er uændret i forhold til Indtil dette tidspunkt vil der være sket en real stigning i indtægtsrammen fra 2013, og dermed tarifferne, i forhold til 2012 (røde felter), men derefter vil indtægtsrammerne og dermed tarifferne falde igen målt i reale priser.

12 12/ Det ses af tabel 3, at en reduktion af gældsafviklingsperioden med bare et enkelt år, ikke vil medføre en real stigning i indtægtsrammen og dermed i tarifferne i 2013, men at reduktioner med mere end et enkelt år vil betyde reale stigninger i indtægtsrammerne. 46. Ved en reduktion på 2 år, vil den fremskrevne indtægtsramme have indhentet den gældsreducerede ramme inden udgangen af 2016, mens man ved en reduktion på 3 år skal frem i 2018, og ved en reduktion på 4 år, skal helt frem i 2020 inden den reale prisstigning ved gældsreduktionen vil være indhentet af pris- og lønudviklingen. 47. Som nævnt tilsiger praksis, at reale stigninger i indtægtsrammerne som følge af en reduceret gældsafviklingsperiode skal være indhentet af prisudviklingen indenfor en maksimalt 4-årig periode. Da der ved reduktioner af gældsafviklingsperioden med mere end 2 år må forventes at gå mere end en 4-årig periode inden den ændrede indtægtsramme er indhentet af prisudviklingen, jf. tabel 3, kan der ikke godkendes reduktioner af gældsafviklingsperioden med mere end 2 år. 48. Sekretariatet for Energitilsynet finder dermed, at reduktioner af gældsafviklingsperioden på maksimalt 2 år vil være forenelig med 10, stk. 3 i indtægtsrammebekendtgørelse. Sammenfatning 49. Sekretariatet for Energitilsynet finder ikke, at NGFD har dokumenteret, at en ændret løbetid til 2021 ikke fører til en forhøjelse af selskabets generelle tarifniveau som forudsat i 10, stk. 3, i indtægtsrammebekendtgørelsen. 50. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer derfor ikke, at den af NGFDs anmeldte reduktion af gældsafviklingsperioden til 2021 kan godkendes. 51. Sekretariatet for Energitilsynet vurderer derimod, at en reduktion af gældsafviklingsperioden med 2 år til 2023 er i overensstemmelse med bekendtgørelsens 10, stk Sekretariatet for Energitilsynet lægger som nævnt til grund, at afsætningen af naturgas har været faldende, og at et fortsat fald ikke kan afvises. 53. Sekretariatet for Energitilsynet finder videre, at den reduktion af gældsafviklingsperioden med 2 år, som efter sekretariatets vurdering kan rummes inden for lovgivningen, vil kunne give et bidrag til at imødegå de problemer, som NGFD har peget på. 54. Sekretariatet for Energitilsynet finder afslutningsvis, at en yderligere fremrykning af gældsafviklingstidspunktet vil kunne tages op til overvejelse på et senere tidspunkt, hvis der vurderes at være et behov. En yderligere

13 13/13 fremrykning af gældsafviklingstidspunktet vil dog fortsat skulle ligge indenfor rammerne af indtægtsrammebekendtgørelsens 10, stk. 3. Afgørelse 55. Det meddeles Naturgas Fyn Distribution A/S, at Sekretariatet for Energitilsynet på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og begrundelse kan godkende, at perioden for afviklingen af Naturgas Fyn Distribution A/S nettogæld med virkning fra 1. januar 2013 kan ændres fra at være 2025 til at være 2023 i medfør af 10, stk. 3 i Indtægtsrammebekendtgørelsen nr af 14. december 2009.

Dong Gas Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld

Dong Gas Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld ENERGITILSYNET 1. maj 2013 Sagsnr. 12/15635 /LBA Dong Gas Distribution A/S ændring af løbetid på afvikling af nettogæld Resume 1. Denne sag drejer sig om en forkortelse af Dong Gas Distributions A/S (herefter

Læs mere

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne ENERGITILSYNET UDKAST Energitilsynets møde 145 den 24. september 2013 5. juli 2013 13/03744 13/03758 13/03759 13/03760 /LBA & LIC Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne 2014-2017 Resumé 1.

Læs mere

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde 146 den 29. oktober 2013 Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne 2014-2017 Resumé 1. Energitilsynet skal fastsætte foreløbige indtægtsrammer for

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

ÆNDRET AFVIKLING AF NETTOGÆLD FOR DONG GAS DISTRIBUTION A/S

ÆNDRET AFVIKLING AF NETTOGÆLD FOR DONG GAS DISTRIBUTION A/S PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 24. MARTS 2015 ÆNDRET AFVIKLING AF NETTOGÆLD FOR DONG GAS DISTRIBUTION A/S 24. marts 2015 Detail & Distribution 14/13428 LBA/LRN RESUMÉ 1. Denne sag drejer sig om omlægning

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S ENERGITILSYNET 1. september 2014 DETAIL & DISTRIBUTION 12/09427 /LBA Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for DONG Gas Distribution A/S I henhold til

Læs mere

INDTÆGTSRAMMER FOR NATURGAS- DISTRIBUTIONSSELSKABERNE

INDTÆGTSRAMMER FOR NATURGAS- DISTRIBUTIONSSELSKABERNE PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 INDTÆGTSRAMMER FOR NATURGAS- DISTRIBUTIONSSELSKABERNE 2018-2021 26. september 2017 Detail & Distribution 17/04369, 17/04370, 17/04371 MSS og ENJE RESUMÉ

Læs mere

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen

4) de satser, der kan anvendes ved indregning af forrentning efter stk. 1, herunder at indskudskapitalen PUNKT 4 RETSBILAG 1 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 RETSGRUNDLAG 26. september 2017 Detail & Distribution 17/04369, 17/04370, 17/04371 MSS, ENJE 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære Fyn Distribution A/S

Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære Fyn Distribution A/S ENERGITILSYNET 1. september 2014 DETAIL & DISTRIBUTION 12/09428 /LBA Afgørelse om korrigeret indtægtsramme samt ekstraordinære effektiviseringsgevinster i 2013 for Naturgas Fyn Distribution A/S 1. I henhold

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren. 5. Energinet.dk s årsrapport 2012 Referat Energitilsynsmøde den 29. oktober 2013 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde nr. 146 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne

Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne ENERGITILSYNET Energitilsynets møde 105 den 28. september 2009 28-09-2009 GAS 4/0806-0300-0009 4/0820-0403-0031 4/0820-0403-0032 4/0820-0403-0033 /KHA Indtægtsrammer for naturgasdistributionsselskaberne

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber

Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 86 Offentlig Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber (udkast) I medfør af 37, stk. 3, 37 a, stk. 2 og 5, og

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015. RAH Net A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/11094 LBA/LAA GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 7. september 2015 Detail & Distribution 15/04316 lba, lna AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S (DEE)

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Konstant Net A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER/ TARIFMODEL 2.0 Forsyningstilsynet har modtaget Konstant Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af tariffer jf. 1, stk.

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

HMN Naturgas I/S Ændring af anvendte metoder til fastlæggelse af distributionstariffer

HMN Naturgas I/S Ændring af anvendte metoder til fastlæggelse af distributionstariffer ENERGITILSYNET Afgørelse 21. december 2012 D&D /LBA HMN Naturgas I/S Ændring af anvendte metoder til fastlæggelse af distributionstariffer 1. HMN Naturgas I/S (herefter HMN) har d. 6. november 2012 indsendt

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber

Bekendtgørelse om indtægtsrammer og åbningsbalancer for naturgasdistributionsselskaber BEK nr 1117 af 14/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0012

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel

Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel Radius Elnet A/S Afgørelse om godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer og forgæves kørsel 15. maj 2019 19/06938 Forsyningstilsynet har modtaget Radius Elnet A/S anmeldelse af metode

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer

Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Midtfyns Elforsyning amba Godkendelse af anmeldt metode for fastsættelse af standardgebyrer Forsyningstilsynet har modtaget Midtfyns Elforsyning amba anmeldelse af metode for fastsættelse af standardgebyrer

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nibe El-forsyning Net A.m.b.a. 9. november 2015 Detail & Distribution 15/08223 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe El-forsyning Net A.m.b.a.

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2.

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2. NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 19. juni 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Afgørelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af rammeaftale vedr. Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1.

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen. Reguleringsregnskab 2015 HMN Naturgas I/S

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen. Reguleringsregnskab 2015 HMN Naturgas I/S Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Bjarke Elling Jørgensen 13. juni 2016 Sagsnr.: 2016050103 doa/bud Reguleringsregnskab HMN Naturgas I/S Hermed sendes HMN Naturgas

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

I henhold til Lov om naturgasforsyning 36 a skal Energitilsynet godkende de metoder, der anvendes ved fastlæggelsen af distributionstarifferne.

I henhold til Lov om naturgasforsyning 36 a skal Energitilsynet godkende de metoder, der anvendes ved fastlæggelsen af distributionstarifferne. 5. november 2012 Sagsnr.: 2012100019 Principper for fastlæggelse af distributionstariffer samt betingelser og vilkår for benyttelse af distributionssystem. I henhold til Lov om naturgasforsyning 36 a skal

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank. Reguleringsregnskab 2011 HMN Naturgas I/S

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank. Reguleringsregnskab 2011 HMN Naturgas I/S Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank 8. august 2012 Sagsnr.: 2012050025 Reguleringsregnskab 2011 HMN Naturgas I/S Energisparetilskud korrigeret Hermed

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NRGi Net 23. november 2015 Detail & Distribution 15/11009 LBA AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget NRGI Net A/S (NRGI) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

Forsyningstilsynet forhøjer derfor Evonets reguleringspris med de årlige beløb som angivet i Tabel 2.

Forsyningstilsynet forhøjer derfor Evonets reguleringspris med de årlige beløb som angivet i Tabel 2. Evonet A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N CVR-nr. 25 15 41 50 7. september 2018 Detail & Distribution 18/05754 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Evonet A/S (herefter Evonet) har

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Evonet A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N CVR-nr.: 25 15 41 50 Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net A/S 17. december 2014 Sagnr. 12/07839 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S (RAH) anmeldelse af ny metode for fastsættelse af

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Kibæk Elværk A.m.b.A. CVR-nr. 13 54 98 18 Kastanie Allé 10 6933 Kibæk 28. juni 2018 Detail & Distribution 18/05695 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KIBÆK ELVÆRK A.M.B.A. FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg Dato: 25. november 2014 Sag: 12/04947 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG El-net Øst A/S GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Forsyningsstilsynet har modtaget El-net Øst A/S) anmeldelse af metode for fastsættelse af standardinvesteringsbidrag

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net 2 20. maj 2015 Detail & Distribution 14/12974 LBA/LRN AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net 2 A/S (RAH2) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at:

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at: Østkraft Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 30. september 2015 Detail & Distribution 12/09088 MBK AFGØRELSE UDMELDING AF ØSTKRAFT NETS BAGUDRETTEDE REGULERINGSPRIS 1. INDLEDNING Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden.

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden. Forsyning Helsingør El Net A/S Haderslev vej 25 3000 Helsingør 2. marts 2015 Detail & Distribution 13/07349 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR EL NET A/S Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00497, 16/00486 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM Sekretariatet

Læs mere

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse,

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse, DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 21. december 2015 Sag 12/05700 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

At modellen sikrer en relativ stabil/fast rente og dermed stabile indtægtsrammer

At modellen sikrer en relativ stabil/fast rente og dermed stabile indtægtsrammer Resumé 1. Energitilsynet skal for perioden 2006-2009 fastsætte omkostningsrammer, rentesats for forrentning af nettogæld samt rentesats for forrentning af nyinvesteringer, 13-omkostninger og indtægtsrammer.

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 2. januar 2014 Sag 12/04756 & 12/04946 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 8. december 2015 Detail & Distribution 15/07863 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Nord Energi Net A/S, CVR.nr. 25 39 92 69 Bilag 1, Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR-nr.: 10 07 69 51 Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Konstant Net A/S CVR-nr.: 21 26 24 98 Dusager 22 8200 Aarhus N 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06892 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KONSTANT NET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering

Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Vestjyske Net 60 KV A/S Sandagervej 20 7400 Herning CVR-nr.: 28 10 65 48 Afgørelse Forhøjelse af Vestjyske Net 60 KV A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendig nyinvestering Forsyningstilsynet

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Struer Forsyning Elnet Att. Torben Poulsen 25. september 2014 Sag 14/10004 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 17. september 2014 har Struer Forsyning

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 23. oktober 2015 Detail & Distribution 14/13276 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGIMIDT NET A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Indberetning af reguleringsregnskab for regnskabsåret 2014 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej 16 5250 Odense SV 7. februar 2017 Detail & Distribution 16/10977 laa AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER TREFOR El-net A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding CVR-nr. 20 80 63 97 AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016 CVR-nr. 25 70 69 00 Udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 195 af 4. marts 2016 Indhold Ledelsespåtegning vedrørende reguleringsregnskab 2016 - mængdebaseret 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2014 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de tilpasninger, der følger af, at selskabet er omfattet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank. Reguleringsregnskab 2013 HMN Naturgas I/S

Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank. Reguleringsregnskab 2013 HMN Naturgas I/S Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 DK-2500 Valby Att.: Louise Bank 11. juni 2014 Sagsnr.: 2014050034 Reguleringsregnskab 2013 HMN Naturgas I/S Hermed sendes HMN Naturgas I/S reguleringsmæssige

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (J.NR. 18/11957).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (J.NR. 18/11957). VEKSEL A/S Spodsbjergvej 141 5900 Rudkøbing CVR-nr.: 25387163 AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (J.NR. 18/11957). Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Thy-Mors Elnet Att. Henrik Petersen 5. september 2014 Sag 14/07865 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. juli 2014 har Thy-Mors Elnet anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr. 32 65 42 15 Haderslevvej 25 3000 Helsingør 18. april 2018 Detail & Distribution Sags nr. 18/05690 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S FOR

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere