BOBLEN. September 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BOBLEN. September 2018"

Transkript

1 O O O O BOBLEN O O September 2018

2 Bådehavnen 14, 4600 Køge Mobil Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf eller jesper.jytte@os.dk Tilmelding til madaften på:

3 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: Danske Bank: Bestyrelsen: Formand: Thomas Aakjer Næstformand: Palle Møller Kasserer: Bo Gjerløv Sørensen Sekretær: Lars Bock Bestyrelsesmedlemmer: Peer Christensen Jan Samsing Peter Adelhejd Pedersen Suppleant: Søren Due Andersen Revisor: Jeanette Tina Jensen Revisor suppl.: Morten Printzlau Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Turudvalg: o Carsten Mølbak o Thomas Aakjer o Annie Mikkelsen o Peter Wium o Dennis Olsen o Palle Møller Materialeudvalg: o Carsten Mølbak o Jesper Nielsen o David Gravenhorst o Ivan Møller UV-Rugby & UV-jagt udvalg: o William Siefert undervandsrugby@koegedykkerklub.dk o Peer Christensen o Majbrit Birk Olsen uvjagt@koegedykkerklub.dk Annoncesalg: o Peter Wium o Solveig Bruhn Leje af klublokaler & adm. af nøgler: o Poul Engell poul@famengell.dk Ansvarlig Klub Instruktør: o Carsten Mølbak Redaktør Boblen: o Else Aagaard boblen@koegedykkerklub.dk Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Tlf.: Forsidefoto: Else Aagaard Kabys og festudvalg: o Henriette Hansen o Robert Veng o Hanne Klein o Peter Klein o Majbritt Birk Olsen o Ivan Møller Web udvalg: o Lars Bock o Thomas Aakjer Indlæg til BOBLEN sendes til: boblen@koegedykkerklub.dk Bladet udkommer ca. 6 gange om året KØGE DYKKERKLUB En Klub for alle VIL DU VÆRE MED? Danmarks bedste dykkerklub!

4 Referat fra bestyrelsesmøde d. 12. juni 2018 Deltagere: Søren, Bo, Peter A, Thomas samt Carsten Mølbak Afbud: Lars, Palle, Jan, Peer 1. Overdragelse af kasserertjansen til Bo fra Jeanette er nu kommet i gang efter at det nu går bedre med Jeanettes fod. 2. Der er nu blevet indkøbt tryk til en ny portion klub t-shirts, bestilling kan ske på hjemmesiden. 3. Peter A arbejder på design af nye t-shirts 4. Det er igen tid til at gå børneattesterne igennem. Alle med børneattester, som er ældre end 5 år, vil blive kontaktet af bestyrelsen for at få dem fornyet. 5. Carsten har undersøgt mht. til en ny RIB og vi har øjnene på en Typhoon RIB. Den er højere og lidt længere end den eksisterende RIB og vil kræve en ændring af garagetaget. Næste trin er at vi får lavet en skitse af den nødvendige ændring på garagen og får den godkendt af kommunen. På bestyrelsens vegne, Thomas Aakjer Næste bestyrelsesmøde er tirsdag den 7. august kl. 19 i Klubben KØGE DYKKERKLUB måske Danmarks bedste Vil du være med? Vi har også UV-Rugby hold og Undervandsjagt og fridykning! Vi har svømmehaltider i Køge Svømmeland mandage-tirsdage & onsdage Og så har vi det SJOVT sammen! Klubaften i huset på Marinaen hver torsdag kl. 19:30 T-shirts - T-shirts - T-shirts Vi har nu fået genbestilt en ny portion logoer til tryk af klub T-shirts her til sommervarmen Du kan enten bestille dem, som vi har valgt til listen på klubbens hjemmeside: eller du kan vælge din egen trøje/t-shirts via og så skrive en mail til info@koegedykkerklub.dk, med hvilken trøje/t-shirt, farve og strørrelse du vil have trykt logoet på. På klubbens vegne, Thomas

5 Lidt fra klubturen til Minos den 8. juli 2018 Boblen har modtaget billeder, som Dennis Olsen optog på klubturen til vraget af Minos. Vejret var helt igennem skønt, vandet behageligt varmt på denne dejlige sommerdag. Minos er et fint husvrag, som hurtigst nås fra Rødvig og er stadig værd at udforske. Lidt om Minos: Tysk damper på 693 brt., 55,38 meter lang og 7,99 meter bred. Skibet blev bygget hos Naval Works Co. Ltd. i Southampton, for D.G. Albis i Hamburg og fik navnet Albis. Den 29. september 1898 blev skibet solgt til D.G. Neptun i Bremen og fik derefter navnet Minos. Minos var på rejse den 19. januar 1913 fra Windau til Hamburg med en last chilesalpeter og stykgods. Kort efter at have passeret Hammer Odde, kolliderede Minos frontalt med en anden tysk damper: Haparanda. Det var blæsende og usigtbart vejr og da Minos tog meget vand ind gennem stævnen, som nærmest var flækket fra lønningen og helt ned under vandlinjen, valgte besætningen, at forlade skibet. Efter kort tid i redningsbådene, blev besætningen samlet op og indlogeret i Haparanda. Ingen så, på grund af vejrforholdene, Minos synke, men antog at det måtte være sket kort tid efter at skibet blev forladt. På 27 meters dybde, ligger vraget nu ved sin allersidste kajplads. Vraget er meget nedbrudt og sammenfaldet, fx er hele agterenden faldet sammen og er fuld af mistede garn og trawl. Midtskibs er vraget rimelig intakt, men dækket omkring maskinrummet er sunket meget sammen og også her er der en del trawl. Frem mod stævnen er vraget mere helt. Helt ude i stævnen er kollisionsskaden tydelig, en meter til styrbord fraskibets stævn, er det dybe hak som gaber ½ meter og ved siden af selve kollisionshullet, kan man se hvordan kollisionen har deformeret vraget, langt hen af skibssiden. Fortsætter på næste side:

6

7 Svømmehalstider - Køge Svømmeland. Sæsonen: september 2018 til udgangen af maj 2019 Bemærk: svømmehallen er lukket for klubber i skoleferier Mandag: langbaner (bane 1-3) springbassinet Tirsdag: springbassinet Onsdag: langbaner (bane 1-2) springbassinet Tirsdag og onsdag bruges springbassinet til UV Rugby og mandag er forbeholdt dykkerundervisning. Du skal være ude af vandet inkl. flasker og gear og have skyllet dit udstyr og være klar til at forlade svømmehallen kl /21:00. Køge Svømmeland kræver at Køge Dykkerklub har en kantvagt, når der er svømmere i langbanebassinet. Hvem der har kantvagterne fremgår af liste som finde på hjemmeside. Alle voksne medlemmer (ikke UV-rugby spillere), som bestiller svømmehalskort, får automatisk kantvagter i løbet af sæsonen (med mindre anden aftale kommer i stand med svømmehallen) Nordisk Mesterskab i UV-jagt (Salvimar Cup) Tidspunkt: torsdag den 11. oktober kl til søndag den 14. oktober kl Sted: Sprogø og Nyborg Overnatning: Kerteminde Vandrehjem Turleder: William Siefert Tilmelding via klubbens hjemmeside Frist: mandag den 1. oktober 2018 Det er en åben cup så alle med en vis rutine kan deltage. Fotoet til venstre er fra Scorpena Cup i Øresund tidligere på året.

8 Hvis du drømmer om Undervandsjagt så se her: I Køge Dykkerklub er der stor aktivitet indenfor UV-jagt og der er efterhånden en snes aktive jægere. Klubben deltager i alle Sportsdykker Forbundets pointjagter og er altid med til Danmarks- og Sjællandsmesterskaberne. Der er også deltagere ved Nordiske Mesterskaber og div. Internationale konkurrencer. Derudover afholdes der hvert efterår 5 interne jagter, som er hyggeture med madpakke og socialt samvær. Ud fra disse 5 jagter bliver årets Køge mester fundet og æret med et emblem i klubhuset. Da vi er mange aktive i klubben, er det næsten altid muligt at finde en at tage på tur med. I Køge Dykkerklub råder vi over 2 gummibåde og den lille til 4-6 personer bliver flittigt brugt til jagtture i enten Øresund eller Storebælt. Med et speedbådsbevis er det muligt at låne båden, hvis man er 3 fra klubben sammen. Udover alle fisketurene byder Køge Dykkerklub på et væld af aktiviteter. Det er muligt at komme i svømmehallen 2-3 dage om ugen, hvor formen kan holdes ved lige vinteren over. Her kan man svømme-træne eller deltage i UV-rugby. Der er også god aktivitet i klubhuset på havnen, hvor der bl.a. er klubaften hver torsdag. I vinterhalvåret er der maddage og foredrag om bl.a. fridykning, UV-jagt og meget andet. Hvis du er undervandsjæger og gerne vil være med i klubben, så er det samme pris som UVrugby medlemmerne. Så meld dig på som rugbyspiller (du behøver ikke at spille med :-)). Hvis du har spørgsmål, må du endelig kontakte William eller Majbritt Skriv til mailen: uvjagt@koegedykkerklub.dk Venlig hilsen Køge Dykkerklub Frivillige v/ KØGE FESTuge 1000 TAK I skrivende stund løber Køge Festuge af stablen og når du læser det her, er festugen overstået for denne gang. Hvis du deltog i Festugen, blev det forhåbentligt en fornøjelse uanset, om du tog en vagt som frivillig eller blot nød musikken og de mange glade mennesker. Men du blev sikkert også spammet af mails fra Henry (Henriette), eller når du åbnede din Facebook, så havde Henry skrevet en bøn til os alle. Og ja! Vi ved godt at det er irriterende med alle de mails om vagter og frivilligt arbejde. Det er sådan, at klubdrift fx klubhus, rib-både, jubilæum koster mange penge. Penge som bl.a. kommer fra frivilligt arbejde. Derfor: TAK fordi du hjalp til med at ta en vagt eller måske endda flere. Du gjorde en kæmpe forskel for netop din dykkerklub. Havde du ikke mulighed for at ta en vagt denne gang, så husk at Køge Festuge kommer igen til næste år i uge 35, hvor du så får muligheden for at ta en vagt.

9 RIB tur til Wotan Lørdag den 15. september 2018 Afgang fra klubben: 7:00 Vi sejler ud fra Odden Havn Turleder: Carsten Mølbak Dybde: Top 24 - Bund 32 Certifikat Cmas ** eller tilsvarende Pladser: 12 stk. tilmelding via klubbens hjemmeside. Tysk slæbebåd på 357 brt., bygget i 1925 på Germaniawerft i Kiel som nr Wotan var 45,36 m. lang og 7,94 m. bred. Skibet blev i oktober 1932 solgt til Deutsche Krigsmarine med Kiel som hjemhavn. Under krigen tjenestegjorde Wotan i hele den Tysk dominerede del af arbejdet med at de mange søminer skulle fjernes. Skibet deltog i det besværlige og farlige arbejde ved "Seelandsperre", da det den 13. maj 1945, selv påsejlede en af minerne og sank. Vraget ligger nu på 30 meter vand i det strømfyldte farvand ved Sjællandsodde. Sigten kan variere meget fra "0-5 meter, men er man heldig får man et flot dyk. Somme tider er der et strømhul under stævnen så stort, at man kan svømme under den forreste femtedel af vraget, til andre tider er hullet væk, og man tror næppe det er det samme vrag. Der kan svømmes ind på broen og under denne er der også mulighed for at komme indenfor, men der er ret trangt og meget mudder. Gennem bagerste skylight kan man svømme / kravle ned i maskinrummet og når man så bevæger sig fremad i vraget, kan man følge en gang mellem de to maskiner. Her er fyldt op med mudder, men man kan følge det intakte gelænder. Dykning ved Banda-øerne i Molukkerne, Indonesien En rejsebeskrivelse af Else Aagaard I marts 2016 havde jeg fornøjelsen af, at rejse til den Indonesiske region der hedder: Molukkerne. Regionen består af en masse smukke øer med Ambon som største by. Dykkerturisme var stadig i sin spæde begyndelse i 2016, men øerne langt fra ukendte for backpackere og fotodykkere. Antallet er dykkerfirmaer var i 2016 således stadig kun i et fåtal. Efter ugers research blev valget: sightseeing og lidt dykning ved Ambon, mens hovedparten af dykningen og turen gik til den isolerede øgruppe: Banda (Kepulauan Banda på Indonesisk). 7 små vulkanøer med 4 atoller beliggende ca. 140 km syd for Seram (ø ved siden af Ambon), ca km øst for Java og ca. 800 km nord for Darwin i Australien.

10 Øgruppen ligger så langt fra alting og med mere end 3 km til havbunden visse steder, er den langt fra ubetydelig set ud fra et natur- og dykkermæssigt perspektiv. Historisk set har den heller aldrig været ubetydelig. Øerne var et af de oprindelige voksesteder for muskatnøddetræet, hvilket var en meget vigtig handelsvare i 1600 og 1700-tallet. En håndfuld muskatnødder var dengang mere værd end guld, så øerne var værd at kæmpe for. Derfor sloges især flere vestlige kolonimagter om øgruppen og det endte med, at hollænderne overtog øerne mod at afgive, det vi i dag kender som Manhatten og New York, til englænderne. I året 1621 blev næsten hele befolkningen myrdet. Resten blev senere deporteret til Kaiøerne, der ligger langt mod sydøst. I 1900-tallet faldt muskatnøddeprisen hvilket betød, at øerne blevet mindre interessante. Befolkningen på ca , der hovedsagelig er efterkommere af indførte slaver fra Java, ernærer sig i dag ved fiskeri, indsamling af muskatnødder i plantagerne og nu det nye: turisme. Øernes samlede areal er tæt ved 180 km². På øen: Banda Api kan vulkanen, der skyder ca. 700 m i vejret, bestiges. Vulkan er stadig aktiv, dog i bero. Da jeg var derude i 2016 var det lettest at nå øerne med hurtigbåd fra Ambon en sejlads på mellem 5 og 7 timer alt afhængig af vejret og kun med 2 ugentlige afgange. Det var også muligt at flyve derover i et lille 12 personers fly fra Ambon. Dog tog flyet kun 8 passagerer med pga. bagagemængden. Det fløj også kun et par gange om ugen, hvis det fløj, så det blev fravalgt. Sidste mulighed var en stor færge, der sejlede hver 10./14. dag og hvor sejlturen ville tage mindst 10 timer men kunne blive helt op til 1 døgn - den var udelukket. Turen fra DK til Ambon tog sammenlagt ca. 30 timer og med endnu en dagsrejse i sigte og jetlag blev valget; et par dages afslapning i Ambon inden Banda. Der skulle også købes færgebillet, myggebalsam, søsygepiller, hæves millioner af den lokale valuta, ikke at forglemme. På Banda var der én hæveautomat, men pga. den sjældne forbindelse til omverdenen, skulle jeg regne med, at automaten nok var tørlagt. I det hele taget var det vigtigt at have diverse forsyninger med fx et lille rejseapotek, hvis uheld skulle ske (lægen og lægehuset lignede noget kvaksalveri jeg fik set det ude fra!). Jeg var grundigt forberedt med kanyler und alles. Dog skal en pose med instantkaffe pakkes med næste gang. Det der blev serveret, smagte afskyeligt!

11 I min research havde jeg fundet frem til meget interessant om disse smukke tropiske øer: bl.a. skrev at øerne måske byder på noget at den bedste dykning i Indonesien. Det kunne kun blive godt! Havstrømmene rundt om øerne sender en masse næringsstoffer op fra dybet. Jeg forventede masser af smukke uberørte koraller, masser af farvestrålende fisk, stimer med mange fisk, enestående skabninger, måske endda lidt af de store havdyr, som hvaler og hajer. Særligt hvalhajen ville jeg gerne se. Hammerhajer og hvalerne er der kun om efteråret, hvor de typisk passerer vest om øen: Run, så dem forventede jeg ikke, hvilket er grund nok til, at ta der ud igen Jeg var så klar! Turen ud til øerne tog kun lidt over 4 timer, hvilket skyldes at den normale hurtigbåd var lånt ud til Ambons politi. Samtidig var jeg blevet rådet til at vælge turistklasse, idet der typisk enten var meget varmt eller meget koldt på 1. klasse pga. aircon og luften kunne være meget dårlig. Hvad de glemte at fortælle var, at der på turistklasse blev spillet karaoke for fuld hammer og på hele turen. Ørepropper skal med næste gang! På øerne var der nogle få hoteller og en del gæstehuse at vælge imellem. Jeg havde i forvejen booket hos hotellet, hvor dykkerfirmaet holdt til, så der var ikke mange skridt ud til båden. De fleste værelser havde ikke aircon, men faner. I princippet var der kun 1 hotel med en bedre standard end hvor jeg boede. Der spiste jeg middag flere gange. I de 12 dag hvor jeg var på øerne, var vi i gennemsnit 50 vesterlændinge, hvilket må siges at være meget få turister, heraf var langt under halvdelen dykkere. Øerne havde et dykkercenter, der var ledet af et tysk par. Derudover var der 2 vesterlændinge som ansatte dykkerinstruktører/under udd. og lokale guider. Da jeg var der, kunne der kun fås alm. luft, men nu er det også muligt med nitrox og måske endda andre gasblandinger. Banda havde det hele! Tropisk vejr, palmer, sol og regn, afslapning, ingen jag, stilhed og kun meget få larmende knallerter, som Indonesien ellers er kendt for. Banda er anderledes. Go mad. Fin netforbindelse, når blot ikke strømmen var slukket pga. torden. Viden om hvad der sker i verden fx danskere, der spiller badminton, hvilke europæiske fodboldhold, der var med i europa-turneringer eller hvordan den politiske situation var vedr. flygtningestrømme i Sydeuropa. Verden er lille og stor på engang! Hvad angår dykningen var det helt unikt og stort, også selvom jeg har dykket meget fine dyk ud for Balis kyster og set en hel del utroligt spændende og enestående skabninger. Her var der blot mere af det hele og en masse unikke psykedelisk farvede fisk og underlige skabninger, småkravl som fotodykkere kun kan elske, stimer med små og store fisk, nuttede skildpadde-babyer i overflod,

12 koraller så fine og uberørte, men selvfølgelig kun få af de store ud over skildpadderne og revhajerne og en større haj langt ude. Vi observerede i lang tid en større flok papegøje bump head, der havde travlt med at spise. De vidste vi var der, så de holdt deres unger længst fra os. Hvis vi kom for tæt på vente en af de store sig om mod os, som om den ville sige: bliv hvor du er ellers! Der var så meget at se på dykkene, og tale om med de andre dykkere om aftenen. Meget af det vi så, har ikke noget dansk navn, men de var i bøgerne hos dykkercentret, for selvfølgelig havde de et mindre bibliotek stående på hylden. UV-fotograf er jeg langt fra, men fik da skudt et par stykker, desværre ikke af særlig go kvalitet, det må i ta til takke med. Oven vande gik det lidt bedre Der var mange store og flotte koraller, både de bløde og hårde typer de var så flotte og fyldte med fisk og småkravl. Sigten var helt unik +30 meter eller mere. Strømmen var ikke noget særligt ellers driftede vi blot stille og roligt. Og så det bedste: Der var kun os få dykkere: i alt og et par snorkelfisk. Ingen andre dykkerfirmaer eller liveabords (om efteråret, når de store havdyr passerer, ses dog et par både). Med ét dykkercenter, der har en træbåd til dagsture, som jeg var med på, og en speedbåd som en fransk fotogruppe sejlede med, havde vi det hele for sig selv. Det kan ikke blive meget bedre Desværre så jeg også begyndende blenching af koraller. Jeg dykkede i 10 dage og vandet var 28 C den første dag, næste dag 29 C som desværre steg til 30 C i de følgende dage. Det fik algerne til at forsvinde. Stigningen i vandtemperaturen havde sandsynligvis forbindelse til vejrfænomenet: El-Nino fra året før. Dykkerfirmaet fulgte dagligt udviklingen ved overvågning af koraller og havtemperatur, som de meldte ind til flere universiteter verden over. De undersøgte særligt nogle bestemte områder, som var med i forsøg, bl.a. for at blive klogere på temperaturer og koraller. Bl.a. var korallerne ved vulkanen Api var med i nogle spændende forsøg, da det i princippet var det eneste isolerede sted i verden, hvor dette kunne undersøges. Derudover brugte dykkerfirmaet meget tid på at undervise nogle af øernes børn i havmiljø, lærte dem at dykke og give dem viden om miljø og havet betydning for naturen og kloden. Hvis du/i skulle få lyst selv at besøge Banda øerne, kan jeg kun anbefale at bestille fly og ta afsted.

13 Fridykkertur/ UV-jagt til færgen Ærøsund Søndag den 16. september 2018 Afgang fra klubben: 8:00 Vi sejler ud fra Ballen Havn Turleder: William Siefert Dybde: Top 6 - Bund 20 Pladser: 8 stk. tilmelding via klubbens hjemmeside. Der vil være flere med, som kan bistå, hvis det bliver dit første fri-dyk på vrag. RIB tur til Vapper Søndag den 30. september 2018 Afgang fra klubben: 7:00 Vi sejler ud fra Rødvig Havn Turleder: Carsten Mølbak Dybde: Top 9 - Bund 26 Certifikat Cmas * eller tilsvarende Pladser: 12 stk. tilmelding via klubbens hjemmeside. Der er adgang ind på broen (styrehuset) via døren forrest i BB-side og agterst i STB-side. Derudover kan man komme ind gennem det forreste vindue i STB-side. "Taget" på broen findes 5 1/2 meter under vandoverfladen. Der er yderligere adgang til skibets overbygning gennem en dør agterst i BBside i etagen under broen. Endeligt kan man komme ind i overbygningen og ud under fordækket gennem en gang, der starter i STB-side af hoveddækket, inde bag ved spillene. Det er muligt at svømme fra broen og 3 etager ned via trapperne. Trapperne slutter i den gang, der fører ud til hoveddækket agter. På 2. etage under broen befinder infirmeriet (sygehuset) sig forrest i BB-side. Man kan tydeligt se operationsbordet midt i lokalet. Lige agter derfor findes infirmeriets sygestue. Den øvrige del af 1. og 2. etage under broen er optaget af kahytter. Hoveddækket er i 16 meters dybde og i midten af dækket 10 meter agterefter fra brobygningen findes en åben luge på 1,5 x 1,5 meter ned til maskinrummet. 25 meter længere agterefter på dækket findes en åbning på 2 x 3 meter ned til fiskefabrikken, hvor der er masser af plads. Her findes mange maskiner og transportbånd, samt i STB-side et lille kontor i en container. Vragets længde er 102 meter.

14 OLDERNE Olderne mødes sidste fredag i måneden. Husk tilmelding senest onsdag Fredag d. 28. september 2018 Kl. 18:30 John Dahlbæk dahlbaek@gmail.com Gøsta Persson persson@oncable.dk Fredag d. 26. oktober 2018 Kl. 18:30 Arne Åbjerg Larsen arne@aabjerg.dk Svend Erik Jensen svenderikj364@gmail.com Fredag d. 23. november 2018 Kl. 18:30 Connie Andersen cia-la-14@vip.cybercity.dk Inge Birthe Rønholt roenholt47@gmail.com Tilmelding til madhold pr. telefon eller ved at sende en til holdet Her er plads til din annonce. Kontakt Peter Vium tlf.: eller Solveig Bruhn Tlf.: for yderligere information!

15

16 Kalenderen opdateres jævnligt på hjemmesiden TJEK der for arrangementer, dykkerture mm. Tilmelding til arrangementer på: Du kan nu betale med mobilpay i Kabyssen - Telefonnr.: Har du har en sjov oplevelse med dykning og/eller UV-jagt her i sommer, så skriv til: boblen@koegedykkerklub.dk billeder modtages også med glæde

BOBLEN. August Svømmehals kort udleveres i svømmehallen ved sæsonstart.

BOBLEN. August Svømmehals kort udleveres i svømmehallen ved sæsonstart. O O O O BOBLEN O O August 2017 Svømmehals kort udleveres i svømmehallen ved sæsonstart. Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad?

Læs mere

BOBLEN. Juni Skt. Hans i klubhuset lørdag den 23. juni kl. 18

BOBLEN. Juni Skt. Hans i klubhuset lørdag den 23. juni kl. 18 O O O O BOBLEN O O Juni 2018 Skt. Hans i klubhuset lørdag den 23. juni kl. 18 Bådehavnen 14, 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt

Læs mere

BOBLEN. Juni/juli Køge Dykkerklub ønsker alle en rigtig fantastisk sommer

BOBLEN. Juni/juli Køge Dykkerklub ønsker alle en rigtig fantastisk sommer O O O O BOBLEN O O Juni/juli 2016 Køge Dykkerklub ønsker alle en rigtig fantastisk sommer Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Har du taget billeder, som Boblen må bruge frit? Boblen modtager meget gerne

Læs mere

BOBLEN. April - Maj 2013

BOBLEN. April - Maj 2013 O O O BOBLEN O O O April - Maj 2013 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk Danske bank,

Læs mere

BOBLEN. Fra årets Fastelavn

BOBLEN. Fra årets Fastelavn O O O O BOBLEN O O Fra årets Fastelavn Marts 2015 HUSK - Generalforsamling torsdag den 12. marts 2015 kl. 19:30 i Klubhuset Spisning kl. 18:15 - tilmelding senest om tirsdagen på hjemmesiden Bådehavnen

Læs mere

BOBLEN. Sept./oktober ekstraordinære generalforsamling torsdag d. 23. november 2017 kl. 20:00

BOBLEN. Sept./oktober ekstraordinære generalforsamling torsdag d. 23. november 2017 kl. 20:00 O O O O BOBLEN O O Sept./oktober 2017 2. ekstraordinære generalforsamling torsdag d. 23. november 2017 kl. 20:00 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke

Læs mere

O BOBLEN GODT NYTÅR. Fastelavn for alle den 26. februar. O Januar Medlemskort vedlagt

O BOBLEN GODT NYTÅR. Fastelavn for alle den 26. februar. O Januar Medlemskort vedlagt O O O BOBLEN O O O Januar 2017 GODT NYTÅR Fastelavn for alle den 26. februar Medlemskort vedlagt Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Flasker, der har været til trykprøvning, kan afhentes i klubhuset

Læs mere

BOBLEN. Oktober 2014

BOBLEN. Oktober 2014 O O O BOBLEN O O O Oktober 2014 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-mail: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk

Læs mere

BOBLEN. Godt Nytår. December ønsker alle Glædelig Jul

BOBLEN. Godt Nytår. December ønsker alle Glædelig Jul O O O BOBLEN O O O December 2014 ønsker alle Glædelig Jul Godt Nytår Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk

Læs mere

BOBLEN. September 2012

BOBLEN. September 2012 O O BOBLEN O O O September 2012 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post:info@koegedykkerklub.dk, Boblen@koegedykkerklub.dk

Læs mere

BOBLEN. Maj Billeder fra årets Kullen-tur nyd dem rundt om i bladet. Klubtur til Lysekil i Sverige læs mere inde bladet

BOBLEN. Maj Billeder fra årets Kullen-tur nyd dem rundt om i bladet. Klubtur til Lysekil i Sverige læs mere inde bladet O O O O BOBLEN O O Maj 2016 Billeder fra årets Kullen-tur nyd dem rundt om i bladet Klubtur til Lysekil i Sverige læs mere inde bladet Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub,

Læs mere

BOBLEN. December 2013

BOBLEN. December 2013 O O O BOBLEN O O O December 2013 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk Danske bank, 4865

Læs mere

BOBLEN. Marts/april Årets kattekonger & -dronninger, sjoveste/bedste udklædninger

BOBLEN. Marts/april Årets kattekonger & -dronninger, sjoveste/bedste udklædninger O O O BOBLEN O O O Marts/april 2018 Årets kattekonger & -dronninger, sjoveste/bedste udklædninger Bådehavnen 14, 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at

Læs mere

BOBLEN. O August Læs om: Forskønnelses-lørdag i klubhuset den 10. september fra kl. 10:00

BOBLEN. O August Læs om: Forskønnelses-lørdag i klubhuset den 10. september fra kl. 10:00 O O O BOBLEN O O O August 2016 Læs om: Forskønnelses-lørdag i klubhuset den 10. september fra kl. 10:00 Svømmehalskort vedlagt (hvis du var tilmeldt inden den 15. august 2016) Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil

Læs mere

BOBLEN. August Kong Neptun holder Dykkerdåb og Dåbsfest den 19. september

BOBLEN. August Kong Neptun holder Dykkerdåb og Dåbsfest den 19. september O O O O BOBLEN O O August 2015 Kong Neptun holder Dykkerdåb og Dåbsfest den 19. september Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Marinestaben (tidligere SOK) har fået nyt telefonnr.: RING: 72 85 00 00

Læs mere

BOBLEN. Maj/juni 2017

BOBLEN. Maj/juni 2017 O O O O BOBLEN O O Maj/juni 2017 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63 86 09 eller email: jesper.jytte@os.dk

Læs mere

BOBLEN. November Invitation til JULEFROKOST

BOBLEN. November Invitation til JULEFROKOST O O O O BOBLEN O O November 2018 Invitation til JULEFROKOST Bådehavnen 14, 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63

Læs mere

BOBLEN. November 2013

BOBLEN. November 2013 O O O BOBLEN O O O November 2013 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk Danske bank, 4865

Læs mere

BOBLEN. Marts/April 2016

BOBLEN. Marts/April 2016 O O O O BOBLEN O O Marts/April 2016 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften - første torsdag i hver måned! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63 86 09 eller email: jesper.jytte@os.dk

Læs mere

BOBLEN. September 2015

BOBLEN. September 2015 O O O O BOBLEN O O September 2015 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften - første torsdag i hver måned! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63 86 09 eller email: jesper.jytte@os.dk

Læs mere

BOBLEN. December GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR

BOBLEN. December GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR O O O BOBLEN O O O December 2017 GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63

Læs mere

BOBLEN. Januar/Februar HUSK Fastelavn!!! Søndag den 15. februar 2015 kl. 13:00 i klubhuset

BOBLEN. Januar/Februar HUSK Fastelavn!!! Søndag den 15. februar 2015 kl. 13:00 i klubhuset O O O O BOBLEN O O Januar/Februar 2015 HUSK Fastelavn!!! Søndag den 15. februar 2015 kl. 13:00 i klubhuset Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften - første torsdag i hver måned! Et par friske

Læs mere

BOBLEN. Februar 2016

BOBLEN. Februar 2016 O O O O BOBLEN O O Februar 2016 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften - første torsdag i hver måned! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt Jytte på tlf. 24 63 86 09 eller email: jesper.jytte@os.dk

Læs mere

BOBLEN. Maj Dyk i Silfra, Island

BOBLEN. Maj Dyk i Silfra, Island O O O BOBLEN O O O Maj 2015 Dyk i Silfra, Island Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-mail: info@koegedykkerklub.dk,

Læs mere

O O O O BOBLEN Juni 2013 O O

O O O O BOBLEN Juni 2013 O O O O O BOBLEN O O O Juni 2013 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk Danske bank, 4865 8045569

Læs mere

DYBBØLSGADE KØBENHAVN V Tur til PADI -vraget d.12/

DYBBØLSGADE KØBENHAVN V   Tur til PADI -vraget d.12/ Juni 2006 FRØMANDSKLUBBEN HELGOLAND DYBBØLSGADE 15 1721 KØBENHAVN V WWW.HELGOLAND.DK Nr. 438 Tur til PADI -vraget d.12/5 2006. I denne parole finder du: PADI-vraget d. 12/5....2 God sommerferie...2 Program

Læs mere

BOBLEN. Marts Generalforsamling d. 16. marts kl. 19:30

BOBLEN. Marts Generalforsamling d. 16. marts kl. 19:30 O O O O BOBLEN O O Marts 2017 Generalforsamling d. 16. marts kl. 19:30 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk

Læs mere

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Uddannelsesudvalgets beretning. 4. Fremlæggelse af regnskab. 5. Behandling af

Læs mere

Sportsdykkerens december udgave 2013.

Sportsdykkerens december udgave 2013. Sportsdykkerens december udgave 2013. Tæt på Teknisk udvalg vil gerne opfordre til at alle skriver ind med tæt på hændelser igennem episoderapport på DSF hjemmesiden under Teknisk Udvalg. Ideen med ikke

Læs mere

Gæt en vragrøver..:-)

Gæt en vragrøver..:-) NR. 4 Oktober 2010 37. ÅRGANG Gæt en vragrøver..:-) Bestyrelsen i VSDK: Formand: Carsten Olsen Ll.Sct.Hansgan de 10A 8800 Viborg 86600013 mob. 40607171 carsten@creativeconsult.dk Kasser: Helge Nielsen

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

BOBLEN. O August 2014

BOBLEN. O August 2014 O O O BOBLEN O O O August 2014 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-mail: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk

Læs mere

BOBLEN. Marts - April 2013

BOBLEN. Marts - April 2013 O O O BOBLEN O O O Marts - April 2013 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk Danske bank,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og

Formandens Årsberetning er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og Formandens Årsberetning 2019 2018 er nok det år i MCC s historie hvor der er kørt flest km. Det har været en utrolig flot sommer vi har haft i 18 og det betyder altså meget hvordan vejret arter sig med

Læs mere

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1. Nr: 1, 2015 23. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad for Horsens Dykkerklub Side 1 Klubblad Nr: 1, 2015 23. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære

Læs mere

B BLEN. April Elevdyk ved Stignæs

B BLEN. April Elevdyk ved Stignæs O B BLEN April 2005 Elevdyk ved Stignæs C.F. Petersen & Søn A/S Adresse: Blegdammen 10-18 Postbox 286 4600 Køge Telf: 56 65 00 24 Fax: 56 65 49 40 Email: cfp@cfp.dk EMIL HOLST A/S Tangmosevej 104, 4600

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Koralrevs Kursus og Koralrevs Togt med Dansk Sportsdykkerforbunds Biologiudvalg Koralrevs kursus den 5-6. oktober på RUC med besøg på Den Blå Planet. Koralrevs dykkertur 26. okt. - 2. november 2013. Liveaboard

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg.

Trolling Master Bornholm. Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. 7 Nyhedsbrev juni 2013 Trolling Master Bornholm Richard Nielsen fra Sverige med sin vinderlaks på 19,280 kg. På andenpladsen kom Johnny Gram fra SSK med 18,890 kg. På tredjepladsen kom Brian Milkowski

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

O O O O BOBLEN Juli 2014 O O

O O O O BOBLEN Juli 2014 O O O O O BOBLEN O O O Juli 2014 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-mail: info@koegedykkerklub.dk, boblen@koegedykkerklub.dk

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne.

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Referat medlemsmøde d. 05-03-2015 Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Vi vil gerne spare lidt på rengøring af toiletter, og vil

Læs mere

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden.

LEDER. Johnny Reitz. Jeg håber vi får en rigtig god sommer og glæder mig til alle onsdagsdykkende med grill og hygge på stranden. LEDER Jeg vil starte med at sige tak til festudvalget for den årlige fastelavnsfest, som blev en sjov og hyggelig dag med mange gode udklædninger af både dykkere og de børn som var med i klubben bag efter

Læs mere

Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet.

Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet. Junior dykning Hvor og hvornår Junior afdelingen i SkiveDyk er for dig mellem 12 og 15 år, som er interesseret i at lære om verden under vandet. Undervisningen foregår i Durup Svømmehal på onsdage fra

Læs mere

Kerteminde Maritime Haver Generalforsamling 2019 Formandens beretning

Kerteminde Maritime Haver Generalforsamling 2019 Formandens beretning Økonomi: Vi har i 2018 hjemtaget og afsluttet de bevillinger vi har ansøgt om i forbindelse med etableringen af havhaven. Vores kassebeholdning er ikke prangende, men vi har plus på kontoen og klarer os

Læs mere

Under Overfladen. Husk. Du kan altid finde os på. www.annabang.dk

Under Overfladen. Husk. Du kan altid finde os på. www.annabang.dk Under Overfladen Husk Du kan altid finde os på w www.annabang.dk Så er Under Overfladen på ude igen. Denne gang med ny redaktør og i nyt design. Og hvorfor så det? John Andersen har takket af som redaktør

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

BOBLEN. Maj - juni 2012

BOBLEN. Maj - juni 2012 O O BOBLEN O O O Maj - juni 2012 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Køge Dykkerklub Køge Dykkerklub, Bådehavnen 12, 4600 Køge Hjemmeside: www.koegedykkerklub.dk E-post:info@koegedykkerklub.dk, Boblen@koegedykkerklub.dk

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika

Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika Blue-Water UV-Jagt til Sodwana, Sydafrika Så er der mulighed for at komme væk fra den kolde danske vinter. UV-Jagt rejser til Sodwana Bay i Sydafrika, syd for Mozambique. Det bliver primært Blue-water

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Vi er ved at være ved vejs ende efter en fantastisk sæson i Simons Piger.

Vi er ved at være ved vejs ende efter en fantastisk sæson i Simons Piger. Formandens beretning 2018. Vi er ved at være ved vejs ende efter en fantastisk sæson i Simons Piger. I år har vi i Simons golf klub haft European Senior Tour event Shipco Masters, og stor fest hvor vi

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes:

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes: Mountainbike Club Vejle CVR.: 34151830 (Gammelt cvr: 30436245) Generalforsamling tirsdag d. 4. februar 2014 Sted: Klublokalerne Til stede: 30 medlemmer og bestyrelsen 1. Valg af dirigent Til dirigent blev

Læs mere

1. suppleant Jette Larsen 2. suppleant Ida Benthin. Arrangementer. Fællesspisning den 13. marts 2017 kl. 18:30

1. suppleant Jette Larsen 2. suppleant Ida Benthin. Arrangementer. Fællesspisning den 13. marts 2017 kl. 18:30 Arrangementer Fællesspisning den 13. marts 2017 kl. 18:30 Medbring en ret til buffeten, og vi får dækket et dejligt bord. Mulighed for køb af vand, øl og vin. Efter maden vil turudvalget fremlægge deres

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Nr: 3, 2013 21. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk

Nr: 3, 2013 21. Årgang. www.horsensdykkerklub.dk Klubblad Nr: 3, 2013 21. Årgang Dyk sikkert Dyk organiseret www.horsensdykkerklub.dk I dette nummer: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Hal vagter... 2 Regler i

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Næstved Skytteforening

Næstved Skytteforening Referat af General forsamling. Torsdag D. 19.03.15 side 1 af 5. 1. Valg af dirigent. Finn Ritz blev valg og overtog ordet 1a Valg af 2 stemmetællere. Lone Meulengracht & Kazimier Mechula 2. Formandens

Læs mere

10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014. - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden

10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014. - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden Side 1 af 11 10 vrag Poseidon skal dykke på i 2014 - Wotan - Cimbria S/S - U251 - M403 - Alexander Nevskij - Elsass - Ålborghus - Boringia S/S - Anø M/S - Fjorden Side 2 af 11 Wotan Vraget Wotan kan dykkes

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Julefrokost. Julefrokost. Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00. www.annabang.dk. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen. Nr.

Julefrokost. Julefrokost. Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00. www.annabang.dk. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen. Nr. Dykker i styrehuset på Faros. Foto: John Andersen Nr. 4-2006 UNDER OVERFLADEN Anders Rask og Anna Bang på togt Se klubbladet i farver på www.annabang.dk Nytårsdyk 31.12. kl. 10:00 Julefrokost Julefrokost

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

BOBLEN. April Ekstraordinær generalforsamling d. 18. maj kl. 20:00

BOBLEN. April Ekstraordinær generalforsamling d. 18. maj kl. 20:00 O O O O BOBLEN O O April 2017 Ekstraordinær generalforsamling d. 18. maj kl. 20:00 Bådehavnen 14 4600 Køge Mobil 40148775 Mad aften fx første torsdag i måneden! Friske kokke søges til at lave mad? Kontakt

Læs mere

FRØMANDSKLUBBEN HELGOLAND. DYBBØLSGADE KØBENHAVN V Nr Så er der igen masser af vragdyk på programmet

FRØMANDSKLUBBEN HELGOLAND. DYBBØLSGADE KØBENHAVN V   Nr Så er der igen masser af vragdyk på programmet FRØMANDSKLUBBEN HELGOLAND Juli 2013 DYBBØLSGADE 15 1721 KØBENHAVN V WWW.HELGOLAND.DK Nr. 524 Så er der igen masser af vragdyk på programmet I denne parole finder du: SENIORAFTEN FREDAG DEN 31. MAJ 2013...2

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Frivillig til Dronninglund Cup

Frivillig til Dronninglund Cup Bliv frivillig til Dronninglund Cup og få en masse oplevelser! Det kræver ingen særlige færdigheder, viden eller lignende. Bare du har et godt humør! Sted Informationen Turneringsledelse Kridteholdet Boder(5

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere