Som hovedregel fortabes bosnisk-hercegovinsk statsborgerskab således samtidig med den frivillige erhvervelse af et andet statsborgerskab.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som hovedregel fortabes bosnisk-hercegovinsk statsborgerskab således samtidig med den frivillige erhvervelse af et andet statsborgerskab."

Transkript

1 Indfødsretsudvalget IFU alm. del - Bilag 71 Offentligt Oversigt over løsning fra det statsborgerretlige tilhørsforhold til de tidligere jugoslaviske republikker ved ansøgning om dansk statsborgerskab (februar 2006) Bosnien-Hercegovina Spørgsmålet reguleres af Bosnien-Hercegovinas forfatning, der på dette område er udmøntet i en lov om statsborgerskab, der trådte i kraft den 1. januar Det er et grundlæggende retligt princip, at Bosnien-Hercegovina kun accepterer ét statsborgerskab. Forfatningen åbner imidlertid mulighed for, at der kan gøres undtagelser ved bilaterale aftaler, der anerkender dobbelt statsborgerskab. Som hovedregel fortabes bosnisk-hercegovinsk statsborgerskab således samtidig med den frivillige erhvervelse af et andet statsborgerskab. Loven åbner også mulighed for, at en person over 18 år, der har bopæl uden for Bosnien-Hercegovinas grænser, kan give afkald på sit statsborgerskab, såfremt han har erhvervet eller er blevet garanteret at erhverve statsborgerskab i en anden stat. Efter det oplyste er administrationen af ovennævnte regler forholdsvis ukompliceret. Beslutninger træffes administrativt mod gebyr og kan endvidere ske gennem de bosnisk-hercegovinske ambassader. Såfremt det fremmede statsborgerskab er erhvervet frivilligt før den 1. januar 1998, bortfalder det bosnisk-hercegovinske statsborgerskab først den 1. januar 2013, medmindre andet følger af en bilateral aftale Ifølge oplysningerne fra Udenrigsministeriet er der fra politisk side i Bosnien- Hercegovina en stærk præference for accept af dobbelt statsborgerskab, hvorfor man arbejder for indgåelse af bilaterale aftaler herom. Bosnien-Hercegovina har tidligere udtrykt interesse for at indgå en sådan bilateral aftale med Danmark, men der er ikke blevet fremsat en skriftlig anmodning herom. Supplerende oplysninger - marts 2004: Der er ikke siden besvarelsen af spørgsmål nr. 17 af 21. februar 2003 fra Folketingets Indfødsretsudvalg foretaget ændringer af statsborgerretslovgivningen i Bosnien- Hercegovina.

2 Ifølge oplysningerne fra Udenrigsministeriet er der fortsat fra politisk side i Bosnien-Hercegovina en stærk præference for accept af dobbelt statsborgerskab. De bosnisk-hercegovinske myndigheder har i den forbindelse via deres ambassade i København været i kontakt med de danske myndigheder, men Danmark har ikke ønsket at indgå en bilateral aftale om anerkendelse af dobbelt statsborgerskab. Supplerende oplysninger februar 2006 Der er ikke siden besvarelsen af spørgsmål nr. 5 stillet af Folketingets Indfødsretsudvalg foretaget ændringer af statsborgerretslovgivningen i Bosnien- Hercegovina. Ifølge oplysninger fra Udenrigsministeriet synes lovgivningen klar: Statsborgere løses fra deres statsborgerskab ved opnåelse af nyt statsborgerskab, medmindre der er indgået en bilateral aftale om dobbelt statsborgerskab. Tillægget til loven siger, at borgere, der har opnået et andet statsborgerskab inden lovens ikrafttræden i 1999, har mulighed for at genvinde deres statsborgerskab til Bosnien-Hercegovina indtil Praksis synes imidlertid at afvige fra lovgivningen, idet myndighederne i Bosnien- Hercegovina generelt accepterer dobbelt statsborgerskab. Den danske ambassade i Sarajevo har oplyst, at den bosniske lovgivning er uændret. Dobbelt statsborgerskab er kun tilladt i forhold til de lande, med hvilken der er indgået aftale herom. For bosniske statsborgere, som opnår statsborgerskab i andre lande, gælder, at det bosniske statsborgerskab fortabes den dag, det fremmede statsborgerskab opnås (lovens art. 24, 4). Denne bestemmelse giver nogle administrative problemer. Det skyldes, at der ikke foregår nogen automatisk underretning af de bosniske myndigheder om, hvilke bosniske statsborgere, der får statsborgerskab i andre lande. Myndighederne er derfor afhængige af, at de pågældende personer selv giver oplysninger om det nye statsborgerskab. Erfaringen viser imidlertid, at de fleste ikke gør dette. Derfor forbliver disse personer registreret som bosniske statsborgere, selv om de efter loven ikke er det. Det kan i visse tilfælde give problemer for de pågældende, hvis de kommer i berøring med myndighederne under ophold i Bosnien. Den danske ambassade i Sarajevo har kontaktet den tyske ambassade for at høre deres vurdering af praksis. Den tyske ambassade oplyser, at man har erfaret, at de bosnisk-hercegovinske myndigheder ikke automatisk løser de pågældende fra deres bosniske statsborgerskab. Det sker kun, hvis de betaler et beløb på ca. 500 euro, hvorefter de får et bevis på løsning. Fra tysk side kræves derfor nu dette bevis som betingelse for opnåelse af tysk statsborgerskab. Tyskerne har i øvrigt ikke problemer med det omtalte tillæg til loven. Det fremgår af de tidligere indhentede oplysninger, at der betales et gebyr på KM 1700 svarende til kr. ved ansøgninger indgivet i Bosnien-Hercegovina. Indgives ansøgningen via en ambassade stiger gebyret med cirka 25%.

3 Kroatien Spørgsmålet reguleres af Kroatiens forfatning og er nærmere udmøntet i den kroatiske lov om statsborgerskab fra 1991 og Som udgangspunkt kan et kroatisk statsborgerskab ikke tilbagetrækkes, og erhvervelse af fremmed statsborgerskab vil således ikke medføre automatisk fortabelse. En kroatisk statsborger kan dog ansøge om løsning fra sit statsborgerskab, blandt andet såfremt han allerede har erhvervet et fremmed statsborgerskab og er registreret som bosiddende i udlandet. Der foreligger ikke oplysninger om, hvilke yderligere betingelser der stilles for en sådan løsning. Derudover kan der ske løsning, såfremt dette følger af internationale aftaler, som Kroatien har undertegnet. Der foreligger ikke oplysninger om, hvor fleksibelt adgangen til løsning administreres i praksis. Supplerende oplysninger marts 2004: Det kroatiske statsborgerskab fortabes ikke automatisk ved erhvervelse af et fremmed statsborgerskab. En kroatisk statsborger kan imidlertid i medfør af 18 og 20 i den kroatiske statsborgerretslovgivning løses fra sit kroatiske statsborgerskab efter anmodning herom. Det vil normalt være en forudsætning for løsning, at den pågældende kan dokumentere enten at et fremmed statsborgerskab allerede er erhvervet eller erhverves ved løsning fra det kroatiske statsborgerskab. Supplerende oplysninger februar 2006: Den kroatiske statsborgerskabslovgivning er ikke blevet ændret siden Det kroatiske statsborgerskab fortabes ikke automatisk. En person, der erhverver fremmed statsborgerskab skal løses fra sit hidtidige statsborgerskabsretlige tilhørsforhold til Kroatien. Etnisk oprindelse har ingen betydning ved behandling af sager om løsning. Makedonien, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Det fremgår af den makedonske lov om statsborgerskab fra 1992, at erhvervelsen af fremmed statsborgerskab ikke medfører automatisk fortabelse af det makedonske statsborgerskab. Makedonere, der har opnået fremmed statsborgerskab, kan imidlertid ansøge om løsning fra det makedonske statsborgerskab. En sådan ansøgning skal indgives til det makedonske indenrigsministerium, og en række ikke nærmere oplyste betingelser skal opfyldes.

4 Derudover kan der ske løsning, såfremt dette følger af internationale aftaler, som Makedonien har undertegnet. Der foreligger ikke oplysninger om, hvor fleksibelt adgangen til løsning administreres i praksis. Supplerende oplysninger marts 2004: Det makedonske statsborgerskab fortabes ikke automatisk ved erhvervelse af et fremmed statsborgerskab. En makedonsk statsborger kan imidlertid løses fra sit makedonske statsborgerskab efter anmodning herom, såfremt den pågældende opfylder de i loven fastsatte betingelser for løsning, herunder bl.a. at den pågældende er fyldt 18 år, har opfyldt sine militære forpligtelser og er i besiddelse af et fremmed statsborgerskab eller kan dokumenterer, at et fremmed statsborgerskab vil blive erhvervet. Den kompetente myndighed, der afgør, om en anmodning om løsning skal efterkommes, vil imidlertid kunne nægte løsning, uanset lovens betingelserne herfor er opfyldt, såfremt det findes nødvendigt af hensyn til Makedoniens sikkerheds- eller forsvarsmæssige situation, eller forholdet til fremmede stater i øvrigt tilsiger dette. Der foreligger ikke oplysninger om, i hvilket omfang anmodninger om løsning er blevet nægtet i tilfælde, hvor lovens betingelser herfor i øvrigt er opfyldt. En beslutning om løsning fra makedonsk statsborgerskab kan annulleres, såfremt den person, der har anmodet om løsning, fortsat har bopæl i Makedonien eller har taget bopæl i udlandet og ikke inden for et år efter beslutningen om løsning har erhvervet et fremmed statsborgerskab. Der er ikke indhentet supplerende oplysninger om løsning fra den tidligere jugoslaviske republik Makedonien. Ministeriet har modtaget flere beviser for løsning fra den tidligere jugoslaviske republik Makedonien. Ministeriet har tillige i enkelte sager modtaget henvendelser, hvori anføres forskellige årsager til, at den pågældende vil have særlige vanskeligheder ved at opfylde løsningskravet. Ingen af de i henvendelserne anførte årsager har dog kunnet begrunde en genoptagelse af sagen med henblik på forelæggelse for Indfødsretsudvalget med henblik på dispensation fra løsningskravet. Serbien og Montenegro En serbisk-montenegrinsk statsborger mister ikke automatisk sit statsborgerskab ved erhvervelsen af fremmed statsborgerskab. Der vil imidlertid efter anmodning kunne ske løsning,

5 idet det i så fald skal dokumenteres, at et nyt statsborgerskab allerede er eller vil blive erhvervet. Der foreligger ikke oplysninger om, hvor fleksibelt adgangen til løsning administreres i praksis. Supplerende oplysninger marts 2004: Statsborgere i Serbien og Montenegro mister ikke automatisk deres serbiske/montenegrinske statsborgerskab ved erhvervelse af et fremmed statsborgerskab. Løsning fra et sådant statsborgerskab kan ske 1) efter anmodning 2) ved opgivelse og 3) i henhold til international aftale. 1) Løsning efter anmodning Løsning efter anmodning kan ske, såfremt den pågældende opfylder de i loven fastsatte betingelser, herunder bl.a. at den pågældende er fyldt 18 år, har opfyldt sine militære forpligtelser og allerede er i besiddelse af et andet statsborgerskab eller dokumenterer, at et fremmed statsborgerskab vil blive erhvervet. En beslutning om løsning træffes af det serbiske eller montenegrinske indenrigsministerium, og ansøgeren anses som løst fra sit statsborgerskab, når resolutionen herom er formidlet til den pågældende. Såfremt et fremmed statsborgerskab ikke erhverves inden for et år, vil resolutionen kunne annulleres efter skriftlig anmodning fra ansøgeren. 2) Løsning ved opgivelse En serbisk/montenegrinsk statsborger over 18 år, som er født og bosat i udlandet, og som tillige er i besiddelse af et andet statsborgerskab, kan inden det fyldte 23. år opgive sit serbiske/montenegrinske statsborgerskab. Dette sker ved afgivelse af en opsigelseserklæring, og den pågældende anses som løst fra og med den dag, hvor erklæringen afleveres til det serbiske eller montenegrinske indenrigsministerium eller en serbisk eller montenegrinsk diplomatisk/konsulær repræsentation i udlandet. 3) Løsning efter international aftale Statsborgerretsloven åbner mulighed for, at løsning kan ske i henhold til ratificerede internationale aftaler. Denne mulighed er i øjeblikket dog ikke relevant for Serbien og Montenegro. Der er således både retligt og praktisk muligt at blive løst fra et serbisk/montenegrinsk statsborgerskab. Ifølge oplysninger fra de to advokatkontorer, som Den Danske Ambassade i Beograd har været i kontakt med i forbindelse med fremskaffelse af ovenstående oplysninger, er det imidlertid sjældent, at statsborgere i Serbien og Montenegro anmoder om løsning, idet dette indebærer tab af forskellige privilegier, herunder retten til fast ejendom. Myndighederne i Serbien og Montenegro har ikke ønsket at oplyse, hvor mange der årligt benytter sig af muligheden for at blive løst, men vil dog gerne oplyse, at løsning i praksis finder sted.

6 Supplerende oplysninger februar 2006: De to medlemmer af statsunionen Serbien og Montenegro har hver deres lov på området, men disse synes at være identiske, i hvert fald hvad angår de formelle krav for opgivelse af statsborgerskab. I henhold til lov om serbisk statsborgerskab og lov om montenegrinsk statsborgerskab kan man søge om opgivelse af henholdsvis serbisk og montenegrinsk statsborgerskab, hvis man opfylder følgende betingelser: er over 18 år gammel, har erhvervet andet statsborgerskab eller kan dokumentere, at man vil kunne opnå statsborgerskab i et andet land, at man er uden mellemværende med de militære myndigheder i Serbien/Montenegro, at man ikke har skattemæssig eller andre lovbestemte mellemværender i Serbien/Montenegro, herunder familieretslige forpligtelser, at man ikke har i gangværende/uafsluttede juridiske mellemværender i Serbien/Montenegro. Det serbiske indenrigsministerium oplyser, at det ikke gør nogen forskel, om en person er fra Kosovo, idet beslutningen træffes på grundlag af ovennævnte lovregulerede krav. Ambassaden bemærker, at der uanset det juridiske grundlag formentlig kan forekomme situationer, hvor etniske albanere oplever praktiske eller andre hindringer ved anmodning om løsning fra serbisk statsborgerskab. UNMIK har oplyst, at etableringen af UNMIK på ingen måde har ændret den territoriale suverænitet af den føderale republik Jugoslaven. Kosovo er således fortsat en del af den føderale republik Jugoslavien efter international ret, og statsborgerskab erhvervet af personer bosiddende i Kosovo før eller efter etableringen af UNMIK i 1999 er derfor uændret. UNMIK forestår den civile administration af Kosovo, herunder registrering af bopæl, udstedelse af id-kort samt udstedelse af rejsedokumenter. Udstedelse af id-kort eller rejsedokument berører ikke den pågældendes statsborgerskab. Tildeling og fratagelse af statsborgerskab hører under den statslige suverænitet, og ansøgninger om løsning fra den føderale republik Jugoslavien fra personer bosiddende i Kosovo skal indgives i overensstemmelse med loven i den føderale republik Jugoslavien. Den kroatiske ambassade har oplyst, at når etniske albanere søger dansk statsborgerskab, er det vigtigt at skelne mellem, hvilket lands pas den pågældende er i besiddelse af. Særligt for så vidt angår etniske albanere med statsborgerskab i de lande, der opstod efter det tidligere Jugoslaviens opløsning, har de serbisk-montenegrinske myndigheder nægtet at udstede pas og andre personlige dokumenter til etniske albanere, hvilket kan give problemer i forbindelse med ansøgning om løsning fra den føderale republik Jugoslavien.

7 Den serbisk-montenegrinske ambassade har oplyst, at der skal udfyldes et ansøgningsskema, som kan fås ved henvendelse til ambassaden. Ansøgningen om løsning skal vedlægges a) fødselsattest b) bevis for statsborgerskab i republikken Serbien 1) Statsborgerskabsbevis fra republikken Serbien (ikke mere end 6 måneder gammelt), eller 2) Udskrift fra bog om jugoslavisk statsborgerskab, der administreres af Indenrigsministeriet, udstedt i overensstemmelse med loven, eller 3) Fødselsattest, indeholdende angivelse af statsborgerskabsretligt tilhørsforhold til republikken Serbien (ikke mere end 6 måneder gammelt), eller 4) Serbisk-montenegrinsk pas (nyt format) 5) Bevis for fremmed statsborgerskab, eller at den pågældende vil erhverve fremmed statsborgerskab (dette gælder alene for børn, hvis barnet er omfattet af ansøgningen), og beviset skal være oversat til serbisk af en autoriseret oversætter 6) Der betales 2164 kr. i forbindelse med indgivelsen af ansøgningen, og yderligere 5610 kr. i forbindelse med modtagelsen af løsningsbeviset Integrationsministeriet har i enkelte sager modtaget en kvittering fra ambassaden på, at en ansøgning om løsning er indgivet. Slovenien Ifølge den slovenske lov om statsborgerskab sker der ikke automatisk fortabelse af slovensk statsborgerskab ved erhvervelse af fremmed statsborgerskab. En slovensk statsborger kan dog ansøge om løsning, og såfremt lovens betingelser herfor er opfyldt, vil der vil kunne udstedes en såkaldt frasigelsesgaranti (dismissal guarantee). I så fald har den pågældende en periode på to år til at fremlægge dokumentation for, at fremmed statsborgerskab er erhvervet. I modsat fald betragtes ansøgningen som frafaldet. Der foreligger ikke oplysninger om, hvor fleksibelt adgangen til løsning administreres i praksis. Supplerende oplysninger marts 2004: Det slovenske statsborgerskab fortabes ikke automatisk ved erhvervelse af et fremmed statsborgerskab. En slovensk statsborger kan imidlertid i henhold til artikel 18 i den slovenske lov om statsborgerskab anmode om løsning fra sit slovenske statsborgerskab, såfremt lovens betingelser herfor er opfyldt.

8 Den kompetente myndighed afgør, om en anmodning om løsning skal efterkommes. Myndigheden kan nægte løsning, uanset lovens betingelserne herfor er opfyldt, såfremt det findes nødvendigt af hensyn til Sloveniens sikkerheds- eller forsvarsmæssige situation eller af andre årsager, der tilsiger dette. Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger har Den Kongelige Danske Ambassade i Ljubjana forespurgt de slovenske myndigheder, i hvilket omfang anmodninger om løsning er blevet nægtet i tilfælde, hvor lovens betingelser herfor i øvrigt er opfyldt. Det slovenske indenrigsministerium, hvorunder administrationen af den slovenske lov om statsborgerskab henhører, har ikke nærmere angivet, i hvilket omfang løsning i sådanne tilfælde er blevet nægtet. Det er imidlertid blevet understreget, at afgørelser herom træffes fra sag til sag på baggrund af de i sagen konkrete foreliggende oplysninger og under hensyn til princippet om, at løsning er en personlig rettighed. Der er ikke indhentet supplerende oplysninger om løsning fra Slovenien.

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Anmodning om bevisbekræftelse

Anmodning om bevisbekræftelse Anmodning om bevisbekræftelse Anmodningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvad er en bevisbekræftelse? En bevisbekræftelse er en officiel bekræftelse på, at der til den pågældende person

Læs mere

FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961)

FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961) FN's konvention om begrænsning af statsløshed (1961) De kontraherende stater, som handler i henhold til den af De forenede Nationers Generalforsamling den 4. december 1954 vedtagne resolution 896 (IX),

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Justitsministeriet (hvis De bor i Danmark) eller nærmeste danske repræsentation (hvis De bor

Læs mere

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Fylgiskjal 3 Notat Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Ved lov nr. 729 af 25. juni 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Erhvervelse af dansk indfødsret ved fødslen)

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret

Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret Notat Udkast til Anordning om ikrafttræden for Grønland af ændringer af lov om dansk indfødsret VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 3 1, i lov nr. 729 af

Læs mere

Bekendtgørelse af europæisk konvention af 6. november 1997 om statsborgerret 1)

Bekendtgørelse af europæisk konvention af 6. november 1997 om statsborgerret 1) Nr. 17 12. juni 2003 Bekendtgørelse af europæisk konvention af 6. november 1997 om statsborgerret 1) KAPITEL 1 Generelle forhold Konventionens formål Definitioner KAPITEL II Generelle principper vedrørende

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Danmark tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Løgmansskrivstovan. Javntekstur. Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum.

Løgmansskrivstovan. Javntekstur. Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum. Løgmansskrivstovan Dagfesting: 27. august 2018 Mál nr.: 0698-024/16 Málsviðgjørt: NF Fylgiskjal 1 Javntekstur Galdandi orðingar í løgtingslógini samanbornar við broyttu orðingarnar í løgtingslógaruppskotinum.

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en fælles international fortolkning eller ændring af FN s statsløsekonvention

Forslag til folketingsbeslutning om en fælles international fortolkning eller ændring af FN s statsløsekonvention Beslutningsforslag nr. B 25 Folketinget 2011-12 Fremsat den 21. december 2011 af Tom Behnke (KF), Benedikte Kiær (KF), Mike Legarth (KF), Kristian Jensen (V), Jan E. Jørgensen (V) og Karsten Lauritzen

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om opsigelse af FN s konvention om begrænsning af statsløshed

Forslag til folketingsbeslutning om opsigelse af FN s konvention om begrænsning af statsløshed Beslutningsforslag nr. B 60 Folketinget 2010-11 Fremsat den 18. januar 2011 af Søren Krarup (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Pia Kjærsgaard (DF), Jesper Langballe (DF) og Peter Skaarup (DF) Forslag til

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget for Andragender 30.5.2016 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 0587/2013 af Winnie Sophie Füchtbauer, tysk statsborger, om muligheden for at ændre og vælge

Læs mere

Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 25.

Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 25. Til alle kommunalbestyrelser 8 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk Sagsnr. 2014-13150 Doknr. 205243 Dato 25-02-2014 Meddelelse om behandling

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Danmark tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt

Læs mere

D O M. Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd). 2. afd. nr. S-995-13: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i lov nr. 524 af 24. juni

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Nr. 287 26. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde mv. Kapitel 2 Ansøgning om adoption Kapitel 3 Adoptions sagens behandling Kapitel 4 Samtykke fra forældre eller

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret

Bekendtgørelse af lov om dansk indfødsret LBK nr 1029 af 10/07/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2016-15219 Senere ændringer til

Læs mere

Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov

Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov Dobbelt statsborgerskab Sådan skal du forholde dig til den nye lov Den 1. september 2015 træder loven om dobbelt statsborgerskab i kraft. Accepten af dobbelt statsborgerskab i Danmark har stor betydning

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes:

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes: BEK nr 89 af 23/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-11866 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M Justitsministeriet Indfødsretskontoret jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E + 4 5 3 2 6 9 8 8 5 4 M O B I L + 4 5 4 0 6 3 4 5 4 1 E E R

Læs mere

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Indfødsretsudvalget 2013-14 IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Folketinget Indfødsretsudvalget Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen Dato: 5. november 2014 Kontor: Indfødsretskontoret

Læs mere

Lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser m.v. (internationale børnebortførelser)

Lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser m.v. (internationale børnebortførelser) Lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser m.v. (internationale børnebortførelser) LOV nr 793 af 27/11/1990 (Gældende) Lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser

Læs mere

Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer af statsborgerskab)

Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer af statsborgerskab) Indfødsretsudvalget 2017-18 IFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 31 Offentligt Talepapir Arrangement: Møde i Folketingets Indfødsretsudvalg (teknisk gennemgang vedrørende pasudstedelse og fejlregistreringer

Læs mere

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019

BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 BEK nr 157 af 20/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-223 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge

Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Vejledning om behandling af sager om repræsentanter for uledsagede mindreårige udlændinge Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Mindreårige udlændinge der er omfattet af ordningen 2.1. Personlige repræsentanter

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1085 af 7. oktober 2014, som ændret ved 1 i lov nr. 270

Læs mere

Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker?

Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker? Borgermøde 30. Maj 2012 Hvad sker der, når generalkonsulatet lukker? Hvordan håndteres borgerservice sager f.eks. i forbindelse med fængslinger, dødsfald eller natur- og andre katastrofer? Det vil være

Læs mere

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.11.2015 COM(2015) 575 final 2015/0036 (CNS) Ændret forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse og midlertidig anvendelse af den multilaterale aftale mellem Det

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 29. mai 2015 18. maj 2015. Nr. 673. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i adoptionsloven, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af 25. november

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1) Nr. 229 15. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om forældremyndighed og samvær m.v 1) Kapitel 1 Forældremyndighed Kapitel 2 Børnesagkyndig rådgivning og konfliktmægling Kapitel 3 Kompetence m.v. Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser m.v. (internationale børnebortførelser)

Bekendtgørelse af lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser m.v. (internationale børnebortførelser) LBK nr 375 af 06/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen j.nr. 2009-7000-00005 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 1128/2012 af L. A., armensk/russisk statsborger, om påstået forskelsbehandling og anerkendelse af erhvervsmæssige

Læs mere

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST Indhold ANSØGNING OM VIELSESBEMYNDIGELSE... 2 Ægteskabsloven... 2 LOV OM ÆGTESKABS INDGÅELSE OG OPLØSNING... 2 En vielse med

Læs mere

Bekendtgørelse om navne

Bekendtgørelse om navne Bekendtgørelse om navne I medfør af 2, stk. 2, 4, stk. 4 og 5, 5, stk. 3, 7, stk. 3, 8, stk. 4, 11, stk. 3, 13, stk. 3, 16, stk. 4, 20, 21, stk. 2, 25 a, stk. 4, og 30, stk. 4, i navneloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år Hvem kan erklære sig dansk henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 1029 af 10. juli 2018

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab Beslutningsforslag nr. B 82 Folketinget 2010-11 Fremsat den 4. marts 2011 af Jørgen Poulsen (RV), Marianne Jelved (RV), Margrethe Vestager (RV) og Morten Østergaard (RV). Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere. mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere. mellem 18 og 23 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år Hvem kan erklære sig dansk, jf. 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 1029 af 10. juli 2018

Læs mere

UDKAST. Disse love sættes i kraft for Grønland med de ændringer, som de grønlandske forhold tilsiger.

UDKAST. Disse love sættes i kraft for Grønland med de ændringer, som de grønlandske forhold tilsiger. Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2012-5209 / lth 15. november 2013 UDKAST Resumé af anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere i henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab)

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Hvem kan erklære sig dansk i henhold til 4 i anordning

Læs mere

Bekendtgørelse af aftale af 7. maj 1997 mellem Danmark og Slovenien om

Bekendtgørelse af aftale af 7. maj 1997 mellem Danmark og Slovenien om BKI nr 54 af 21/09/2000 Offentliggørelsesdato: 04-10-2000 Udenrigsministeriet Den fulde tekst Bekendtgørelse af aftale af 7. maj 1997 mellem Danmark og Slovenien om tilbagetagelse af egne statsborgere

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab

Forslag til folketingsbeslutning om dobbelt statsborgerskab 2008/1 BSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 28. november 2008 af Jørgen Poulsen (RV), Margrethe Vestager (RV) og Morten Østergaard (RV)

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år 262-0 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år I henhold til 3, stk. 2 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Bekendtgørelse af aftale af 27. november 1997 mellem Danmark og Bulgarien om tilbagetagelse af personer uden ret til ophold

Bekendtgørelse af aftale af 27. november 1997 mellem Danmark og Bulgarien om tilbagetagelse af personer uden ret til ophold BKI nr 53 af 21/09/2000 Offentliggørelsesdato: 04-10-2000 Udenrigsministeriet Den fulde tekst Bekendtgørelse af aftale af 27. november 1997 mellem Danmark og Bulgarien om tilbagetagelse af personer uden

Læs mere

VI MARGRETEH DEN ANDEN, af Guds nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

VI MARGRETEH DEN ANDEN, af Guds nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Enhed Udkast Sagsbehandler Koordineret med Anordning om ikrafttræden for Grønland af love om ændring af lov om Det Centrale Personregister (CPR-loven) VI MARGRETEH DEN ANDEN, af Guds nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt

Læs mere

Opholdstilladelse til gæstearbejders barn

Opholdstilladelse til gæstearbejders barn Opholdstilladelse til gæstearbejders barn Anmodet justitsministeriet om at tage en sag om opholdstilladelse til et barn af en herboende pakistansk gæstearbejder op til fornyet overvejelse, selv om barnets

Læs mere

Visum til herboende konventionsflygtnings forlovede med henblik på ægteskabs indgåelse

Visum til herboende konventionsflygtnings forlovede med henblik på ægteskabs indgåelse Visum til herboende konventionsflygtnings forlovede med henblik på ægteskabs indgåelse I anledning af nægtelse af visum til herboende konventionsflygtnings forlovede udtalt, at konventionsflygtninge her

Læs mere

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes:

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes: BEK nr 291 af 19/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-09109 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sådan søger man visum til Danmark

Sådan søger man visum til Danmark Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 UUI alm. del Bilag 120 Offentligt Bilag 1 Sådan søger man visum til Danmark Hvad er et Schengenvisum? Et Schengenvisum er en tilladelse, der giver

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse 262-7 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse I henhold til 4 i lov nr. 1496 af 23. december 2014 om ændring af lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. BEK nr 707 af 18/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2013-2131 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år 262-1 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år I henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Fritagelsesanmoders kommune Kultur & Service Borgerservice - Sikringsydelser Prinsens Alle 5, stuen 8800 Viborg 87 87 87 87 Ansøgningen skal afleveres personligt i kommunen Forbeholdt kommunen Modtaget

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014-5752 krkk 8. oktober 2014 Udkast til bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 9945 4545 Service Borgerservice Anmodningen skal afleveres personligt i kommunen Fritagelsesanmoders kommune Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads

Læs mere

U D K A S T. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

U D K A S T. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2012-5209 / lth 15. november 2013 U D K A S T Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser

Læs mere

Lov om indfødsretsprøve

Lov om indfødsretsprøve Høringsudkast af 09. marts 2006. Fremsat den af integrationsministeren (Rikke Hvilshøj) Forslag til Lov om indfødsretsprøve 1. Ministeren for flygtninge, indvandrere og integration bemyndiges til at etablere

Læs mere

PASMANUAL. Indfødsretsudvalget IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt. Februar J.nr.: POLITIOMRÅDET

PASMANUAL. Indfødsretsudvalget IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt. Februar J.nr.: POLITIOMRÅDET Indfødsretsudvalget 2018-19 IFU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt POLITIOMRÅDET Februar 2018 J.nr.: 2017-097-434 NATIONALT FÆRDSELSCENTER PAS OG KØREKORT Juridisk Færdselssektion Polititorvet

Læs mere

Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr marts 2009

Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr marts 2009 Velfærdsministeriet Kommunaljura J.nr. 2009-6156 6. marts 2009 Meddelelse om behandling af ansøgninger om optagelse af herboende EU-borgere på valglisten til Europa-Parlamentsvalget søndag den 7. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1256820 af 723. december november 20175 som ændret ved

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 21. desember 2016 12. december 2016. Nr. 1607. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i lov om adoption, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om adoption

Bekendtgørelse for Grønland om adoption BEK nr 456 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant BEK nr 457 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget for Andragender 7.6.2019 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 1315/2015 af Zoltan Lomnici, ungarsk statsborger, og 4 medunderskrivere, om den slovakiske lov

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget for Andragender 29.8.2014 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0480/2005 af Eric Støttrup Thomsen, dansk statsborger, for Romanoforeningen, om påstået krænkelse

Læs mere

Forslag. til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab m.v.)

Forslag. til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab m.v.) Udlændingeafdelingen Kontor: Indfødsretskontoret Sagsbeh: Josefine Juel Schiøtt Sagsnr.: 2014-9300-0008 Dok.: 1334005 Forslag til Lov om ændring af lov om dansk indfødsret (Accept af dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Hermed følger til delegationerne et dokument om ovenstående emne som godkendt på RIA-Rådet den 20. juli 2015.

Hermed følger til delegationerne et dokument om ovenstående emne som godkendt på RIA-Rådet den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juli 2015 (OR. en) 11133/15 ASIM 65 COWEB 75 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok. nr.: 10833/15 ASIM 55 COWEB 71 Vedr.:

Læs mere

Bekendtgørelse af aftale af 27. november 1997 mellem Danmark og Bulgarien om tilbagetagelse af personer uden ret til ophold )

Bekendtgørelse af aftale af 27. november 1997 mellem Danmark og Bulgarien om tilbagetagelse af personer uden ret til ophold ) 1. Hver kontraherende part skal på anmodning fra den anden kontraherende part og uden formaliteter tilbagetage personer, som ikke eller ikke længere opfylder de gældende betingelser for indrejse eller

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældrem

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet har den 6. september 2018 sendt ovennævnte lovforslag i høring med frist for bemærkninger den 4.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har den 6. september 2018 sendt ovennævnte lovforslag i høring med frist for bemærkninger den 4. Til Udlændinge- og Integrationsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 03.10.18 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget

Forslag. Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Til lovforslag nr. L 32 Folketinget Til lovforslag nr. L 32 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 21. december 2015 Forslag til Lov om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer 1) Kapitel

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson BEK nr 599 af 10/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0909636 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

20 ledige taxitilladelser

20 ledige taxitilladelser AARHUS KOMMUNE. TAXINÆVNET 20 ledige taxitilladelser I Aarhus Kommune er ca. 20 taxitilladelser ledige. 10 af tilladelserne uddeles nu, mens resten uddeles efterhånden som de bliver ledige. Tilladelserne

Læs mere

I medfør af 105 d, stk. 4, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes:

I medfør af 105 d, stk. 4, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-355 Doknr. 47142 Dato 13-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til bindende kommunale folkeafstemninger af

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 I medfør af 5, stk. 3, 6, stk. 3 og 5, 13, stk. 5, 58, stk. 4, og 59, stk. 1, i lov

Læs mere

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne 2017-32 Behandlingen af sager om bevis for og bevarelse af dansk indfødsret I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne i sager om bevis for og bevarelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering BEK nr 793 af 18/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2018 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-23749 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskudsordning

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Familieret J.nr. 2014-8249 Npwi 20. marts 2015 Udkast til Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i anordning

Læs mere

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet

Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet Enhed Valgenheden Sagsbehandler ANNY Sagsnr. 2018-313 Doknr. 541205 Dato 25-06-2018 Bekendtgørelse om optagelse på folketingsvalglisten af personer, der har valgret uanset ophold i udlandet I medfør af

Læs mere