Asiatisk Løve. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter (EEP) på i alt 21 af havens dyrearter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Asiatisk Løve. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter (EEP) på i alt 21 af havens dyrearter."

Transkript

1 Afrikansk Elefant Aalborg Zoo har haft elefanter siden I mange år var det asiatisk elefant, men i 1982 skiftede man til de afrikanske elefanter. Aalborg Zoo har i dag 3 afrikanske elefanter. Aalborg Zoo er den eneste Zoo i Danmark hvor man kan møde den afrikanske elefant. Aalborg Zoo samler hvert år penge ind, sammen med havens gæster, til Black Mamba-projektet i Sydafrika. Projektet har til formål at forhindre krybskytteri på næsehorn og afrikansk elefant. : kr.

2 Isbjørn Aalborg Zoos isbjørneanlæg blev indviet i 1999 og er i dag stadig blandt de bedste isbjørneanlæg i verden. Anlægget tager udgangspunkt i isbjørnens adfærd, men leverer også masser af muligheder for gode oplevelser til havens gæster. Isbjørnen er som art kun ca år gammel og dermed en meget ung art. Den er opstået ud fra brun bjørn, som den stadig er så nært beslægtet med, at de kan få unger sammen. Aalborg Zoo er flere gange lykkedes md at få isbjørne-unger. : kr.

3 Asiatisk Løve Som den eneste Zoo i Danmark kan Aalborg Zoo præsentere den asiatiske løve. Løven lever kun i et meget afgrænset område i Gir-skoven i Indien, hvor det anslås, at der er ca. 350 dyr tilbage. Der findes ca. 150 dyr i fangenskab i europæiske zoologiske haver. Aalborg Zoo er europæisk avlskoordinator for asiatisk løve og styrer dermed avlen med arten i Europa. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter (EEP) på i alt 21 af havens dyrearter. : kr.

4 Chimpanse Chimpansen er menneskets nærmeste slægtning. Vi har 98.6% genmateriale til fælles og man skal 6 millioner år tilbage for at finde vores fælles stamfader. Chimpanser er kendt for at fremstille og bruge deres eget værktøj, til at løse mange af hverdagens små problemer. Chimpanser har, som vi mennesker en meningsfuld kommunikation, men bruger lyde, fagter og mimik. De bliver i naturen sjældent mere end 30 år gamle, men i zoologiske haver kan de blive noget ældre kr kr.

5 Sumatratiger Sumatratigeren er en af 6 nulevende tigerunderarter. For 70 år siden fandtes der 9 underarter, men 3 er nu uddøde. Sumatratigeren er på UICN s rødliste over kritisk truede dyrearter. Da Aalborg Zoo i 2012 byggede nyt rovdyranlæg, skiftede vi den knap så truede Sibiriske tiger ud med Sumtratigeren. I Rovdyrhuset samles der penge ind til Wild Cats Conservation som arbejder med bevarelse af Sumatra-tigeren på Sumatra kr.

6 Borneo orangutang Aalborg Zoo er det eneste sted i Danmark man kan opleve orangutanger. Der findes i dag kun orangutanger på de 2 øer Borneo og Sumatra. Det er 2 forskellige arter, hvor vi i Aalborg Zoo har Borneo Orangutang. Borneo-orangutangen forsvinder fra naturen med alt for stor hast. Det menes, at der siden 1999 er forsvundet op mod Borneo orangutanger fra Borneo. Aalborg Zoo arbejder sammen med Red Orangutangen om at sætte fokus på dyrenes situation i naturen kr kr.

7 Californisk søløve Den californiske søløve lever langs Nordamerikas vestkyst og omkring Galapagosøerne. Søløver er ekstremt tilpasset livet i vand og kan dykke op til 100 meter dybt og være neddykket i op til 45 min. Søløven lever af stimefisk som f.eks. sild samt blæksprutter. Dyrepasserne træner hver dag med søløverne, som er meget nysgerrige og lærenemme dyr. Der trænes ting, som er naturligt for dyrene, men også ting der kan hjælpe dyrepasserne med hele tiden at følge dyrenes sundhedstilstand kr kr.

8 Rotschilds giraf Giraffer er verdens højeste nulevende dyr, med en højde på op til 6 meter. Rotschilds giraf er en af 9 forskellige underarter af giraf. Den lever i skovklædt og åben savanne i Uganda, det sydlige Sudan og det vestlige Kenya. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde (EEP) på Rotschilds-giraf og har gennem tiden sendt mere end 100 kalve ud til zoologiske haver i Europa. En girafkalv er næsten 2 meter høj ved fødslen kr kr.

9 Stor Kudu Stor Kudu er den næststørste af alle antiloper kun overgået af Elanantilopen. Den store Kudu lever i Sydafrika, Namibia, Zimbabwe, Zambia, Mocambique, Zaire, Botswana og Malawi. Den lever i flokke på 4-12 dyr som består af hunner og deres kalve. Voksne tyre holder sig for sig selv og er kun sammen med hunnerne i brunstperioden. I Aalborg Zoo kan du møde den store Kudu på savannen, eller i stalden i Den Afrikanske Landsby kr kr.

10 Sabel Oryx Sabeloryx antilopen er den mest truede dyreart, der findes i Aalborg Zoo. Den har været erklæret uddød i naturen, men er blevet genudsat med hjælp fra zoologiske haver. Aalborg Zoo har bidraget til genudsætningsprojektet 2 gange, sidst i 2014 hvor man bidrog med 2 dyr fra gruppen i Zoo. Dyrene har været holdt i indhegnede områder forskellige steder i Nordafrika, men i 2016 blev 75 dyr sat tilbage til naturen kr kr.

11 Humboldts pingvin Der findes i dag 17 forskellige pingvinarter hvoraf Humboldts pingvin kan mødes i Aalborg Zoo. Pingviner er fugle, som blot er tilpasset til livet i vand og ikke til flyvning. Humboldts pingvin lever op langs Sydamerikas vestkyst, hvor den lever af små fisk som ansjoser eller sardiner. I Aalborg Zoo er der hver dag fodring hos pingvinerne, hvor dyrepasserne fortæller samtidig med, at der fodres. Fodringerne trækker året rundt rigtigt mange gæster til kr kr.

12 Sort Kaiman Sort Kaiman tilhører krokodillefamilien og lever i den nordlige del af Sydamerika. Krokodiller er nogle af de få dyr, der har overlevet siden dinosaurerne herskede på jorden for millioner år siden. Aalborg Zoo var det første sted i verden, hvor det lykkedes at yngle med Sort Kaiman udenfor dens naturlige udbredelsesområde. Bestanden af Sort Kaiman er reduceret med 99% de sidste 100 år, hvorfor den i dag er stærkt truet kr kr.

13 Grevyz Zebra Grevyz zebra er en af 3 forskellige zebra arter. De tilhører alle hestefamilien. Grevyz zebra lever på savanneområder i Kenya og Etiopien. Der findes kun ca individer tilbage i naturen. Zebraen kan tæmmes ligesom hesten, men det er svært, og der er ikke tradition for at gøre det. I London Zoo havde man dog i mange år et forspand af zebraer kr.

14 Rød Panda Den røde panda er en lille halvbjørn som er beslægtet med den noget mere kendte store panda. Den lever i det østlige Himalaya og i det sydvestlige Kina. Den Røde Panda på CITES liste 2 over truede dyrearter. Der er ca røde pandaer tilbage i naturen. : kr.

15 Gylden Løvetamarin. Den Gyldne løvetamarin lever i Brasiliens lavlandsregnskove ved Sydamerikas østkyst. Dens udbredelse er ekstremt afgrænset pga fældning af regnskov og i dag er der kun 5% af deres oprindelige levesteder tilbage. I 1990érne blev bestanden betegnet som kritisk truet, men efter ca. 30 års indsats for at bevare arten, bl.a. ved genudsætning af individer fra zoologiske haver, er bestanden nu mere stabil. Der menes dog stadig kun at være ca gyldne løvetamariner tilbage i naturen kr.

16 Dværgflodhest Dværgflodhesten vejer kun 1/5 af den store flodhests vægt. Den lever i Vest Afrika og søger føde om natten. Føden består af forskellige planter, buske og frugt. Dagen tilbringer den skjult i sumpe eller i huler ved flodbredden. Dværgflodhesten er sjælden og meget sky i naturen. I mange år troede man, at dværgflodheste blot var unger af den store flodhest og første senere blev den registreret som selvstændig art. I Aalborg Zoo kan du møde den i et tropisk miljø i Den Afrikanske Landsby kr.

17 Kænguru Kænguruer er pungdyr og findes kun i Australien og på Ny Guinea. Der findes ca. 65 forskellige arter af kænguruer, hvor den mindste vejer 0,5 kg og den største (Rød Kæmpekænguru) kan veje op til 90 kg. Kænguruer kan springe op mod 13 meter i længden og kan nå op på 65 km/t. I Aalborg Zoo kan man møde den Østlige Grå Kæmpekænguru samt den noget mindre Brunhalsede Kænguru. Kænguruerne går i et gennemgangsanlæg, hvor gæster kan komme helt tæt på, i et Australsk tematiseret miljø kr.

Godt at vide: Godt at vide:

Godt at vide: Godt at vide: giraf elefant giraf 1. Giraffen er verdens højeste landlevende dyr. 2. En voksen hangiraf måler cirka 5 meter og vejer cirka 1.100 kg. 3. Giraffer er drøvtyggere og lever på den afrikanske savanne. 4.

Læs mere

Når WWF Verdensnaturfonden modtager en arv - er det en gave til Dyerne

Når WWF Verdensnaturfonden modtager en arv - er det en gave til Dyerne Når WWF Verdensnaturfonden modtager en arv - er det en gave til Dyerne Her kan du se nogle af dem vi hjælper: Koala Elefanter Pandaerne Den røde panda Rød panda Rød Panda Rød Panda (Ailurus fulgens) er

Læs mere

Lærervejledning: For dyrenes skyld dyrevelfærd i Odense Zoo

Lærervejledning: For dyrenes skyld dyrevelfærd i Odense Zoo Lærervejledning: For dyrenes skyld dyrevelfærd i Odense Zoo Pingvin: Det rigtige svar er nummer 1. Lyset er en efterligning af det lys, man finder i de antarktiske egne, hvor solens stråler spredes over

Læs mere

Indsæt foto LEOPARD. Vægt Formering Hurtighed Længde Farlighed Levetid Vidste du? 80 kg 2 unger 60 km/t 1,7 meter. 60 kg Formering.

Indsæt foto LEOPARD. Vægt Formering Hurtighed Længde Farlighed Levetid Vidste du? 80 kg 2 unger 60 km/t 1,7 meter. 60 kg Formering. GEPARD-DRENGEN Opgaveark # Side /6 Dyrekort I dette opgaveark finder du dyrekort med fakta-oplysninger samt dyrebilleder, der hører til kortene. I lærervejledningen under vejledningen til natur/teknik-forløbet

Læs mere

U-Turn Uganda i Hedeland

U-Turn Uganda i Hedeland U-Turn Uganda i Hedeland Tid/Sted: 2 timer inkl. opstart og afslutning. Spejdergrunden og området rundt om pladsen på ydersiden. Deltagere: Væbnere, Seniorvæbnere og Seniorer. Opdeles i klassehold (4 hold

Læs mere

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Triceratops - 04. Dino - Sauropod/Langhals - 03

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Triceratops - 04. Dino - Sauropod/Langhals - 03 Dinosaurus Dino - Drage - 07 Dino - Mammut - 06 70x 70 cm, 100 x 100 cm 70x 70 cm, 100 x 100 cm Dino - Tyrannosaurus Rex - 05 Dino - Triceratops - 04 70 x 70 cm, 100 x 100 cm 30 x 14 cm, 55 x 25 cm, 70

Læs mere

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Triceratops - 04. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Sauropod/Langhals - 03

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Triceratops - 04. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Sauropod/Langhals - 03 Dinosaurus Dino - Drage - 07 Dino - Mammut - 06 30x30cm Kr. 89,- 40x40cm Kr. 149,55x55cm Kr. 249,- 70x70cm Kr. 399,100x100cm Kr. 499,- 30x30cm Kr. 89,- 40x40cm Kr. 149,55x55cm Kr. 249,- 70x70cm Kr. 399,100x100cm

Læs mere

75 år med dyrebare oplevelser. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter

75 år med dyrebare oplevelser. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter 75 år med dyrebare oplevelser Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter www.aalborgzoo.dk - Dyrebare oplevelser Den første sommer i Aalborg Zoo Aalborg Zoo åbnede dørene

Læs mere

GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE

GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE 2 MELLEMAMERIKA OPGAVE 2. Indtegn på kortet over Mellemamerika ækvators linje, og forklar med egne ord, hvordan klimaet og naturen ser ud omkring ækvator. OPGAVE 1. På kortet

Læs mere

Lærervejledning. Introduktion side 1. Undervisningsmaterialet side 2. Faktakortene side 2. Vedligeholdelse side 3. Kontaktadresser side 4

Lærervejledning. Introduktion side 1. Undervisningsmaterialet side 2. Faktakortene side 2. Vedligeholdelse side 3. Kontaktadresser side 4 Lærervejledning - samt svar på spørgsmålene i hæftet De dyrebare dyr Introduktion side 1 Undervisningsmaterialet side 2 Faktakortene side 2 Vedligeholdelse side 3 Kontaktadresser side 4 Svar på spørgsmål

Læs mere

GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE

GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE GEOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE På Kaffeinfo.dk finder du information om kaffe, der kan bruges som baggrundsviden til opgaverne. Derudover skal du finde informationer på nettet eller biblioteket. God fornøjelse

Læs mere

Dyrebiografi om tigeren

Dyrebiografi om tigeren Trækfuglen Opgaveark Fag: Natur/Teknologi og Dansk, 3.-5. klasse, evt. 1.-2. klasse Omfang: 2-4 lektioner Dyrebiografi om tigeren I denne opgave skal eleverne lære, at pattedyr har særlige kendetegn, der

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

INDHOLD 10 GRØNLANDSK 12 NORDAMERIKANSK 14 DEATH 18 HYDROTERMISKE 20 ANDES- 16 GALÁPAGOS- 24 NAMIB- 22 AMAZON- 26 AFRIKANSK 30 BRITISK 32 SIBIRISK

INDHOLD 10 GRØNLANDSK 12 NORDAMERIKANSK 14 DEATH 18 HYDROTERMISKE 20 ANDES- 16 GALÁPAGOS- 24 NAMIB- 22 AMAZON- 26 AFRIKANSK 30 BRITISK 32 SIBIRISK INDHOLD Der findes dyr overalt!... 5 Hvor bor dyrene henne?... 6 Find dem!... 7 Verdenskort med habitaterne... 8 0 GRØNLANDSK TUNDRA 2 NORDAMERIKANSK PRÆRIE 4 DEATH VALLEY 6 GALÁPAGOS- ØERNE 8 HYDROTERMISKE

Læs mere

Knuthenborg Park & Safari

Knuthenborg Park & Safari Knuthenborg Park & Safari Matematik trin 1 avu Almen voksenuddannelse Onsdag den 13. maj 2009 kl. 9.00 12.00 Knuthenborg Park & Safari Matematik trin 1 Skriftlig matematik Opgavesættet består af: Opgavehæfte

Læs mere

Geografi - Kaffedyrkning og Fairtrade

Geografi - Kaffedyrkning og Fairtrade Geografi - Kaffedyrkning og Fairtrade Vedlagt er nogle sider om kaffedyrkning. Hvad skal der til for at dyrke kaffe? Hvilken betydning har kaffe for samfundet? Osv. Inden du går i gang med besvarelsen

Læs mere

Gul/blå ara. Beskrivelse:

Gul/blå ara. Beskrivelse: Gul/blå ara Den gul/blå ara er en af de største papegøjearter udover hyacint araen, panden er grøn, brystet er gult, og resten af fuglen er blå. Ansigtet er hvidt, med streger omkring øjnene, iris er grålig.

Læs mere

Folkeskolens afgangsprøve Maj 2010 Geografi Facitliste

Folkeskolens afgangsprøve Maj 2010 Geografi Facitliste Folkeskolens afgangsprøve Maj 2010 1/23 G3 Indledning På rejse fra Uganda til New Zealand Opgavesættet omhandler enkelte lande rundt om i verden. Rejsen begynder i Uganda i Afrika. Den fortsætter til Island

Læs mere

Island ligger i et område med aktive vulkaner og jordskælv. Der er varme kilder og store områder dækket af lava

Island ligger i et område med aktive vulkaner og jordskælv. Der er varme kilder og store områder dækket af lava Geografi Island Island er et lille ørige, der ligger i den nordlige del af Atlanterhavet. Skal du rejse fra Danmark til Island er det hurtigst at flyve. Men skibstransport er vigtig, når der skal transporteres

Læs mere

Vilde katte. skrevet af: Thor og Emil 6. k l. julen 2005. De katte vi har valgt at skrive nærmere om er følgende:

Vilde katte. skrevet af: Thor og Emil 6. k l. julen 2005. De katte vi har valgt at skrive nærmere om er følgende: Vilde katte skrevet af: Thor og Emil 6. k l. julen 2005. De katte vi har valgt at skrive nærmere om er følgende: små katte: store katte: Ocelot Tigeren side 2 side 6 Margay Bengalsk tiger side 3 side 8

Læs mere

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange VICTORIA FALLS CHOBE HWANGE VICTORIA FALLS. 11 dage med dyrerig safari i Chobe og Hwange og imponerende

Læs mere

Ny viden om tamkattens oprindelse

Ny viden om tamkattens oprindelse Ny viden om tamkattens oprindelse Af Tommy Asferg Hvor stammer tamkatten fra? Det ligefremme svar er, at den stammer fra vildkatten. Men det er langtfra et udtømmende svar, for vildkatten findes i et antal

Læs mere

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli

Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Forlæng din badeferie med safari i Tsavo & Amboseli Per person, 4 dage fra kr. 5.500,- v/2 REJSERUTE: MOMBASA TSAVO ØST AMBOSELI - TSAVO VEST - MOMBASA Udsigt til Afrikas Tag - Kilimanjaro og safari i

Læs mere

REGNSKOVEN KORT FORTALT

REGNSKOVEN KORT FORTALT REGNSKOVEN KORT FORTALT Verdens regnskove Den tropiske regnskov er et af verdens ældste økosystemer, og man mener, at der har eksisteret regnskov på Jorden i 60 80 millioner år. Verdens regnskove ligger

Læs mere

OPGAVE 1. Introduktion Velkommen til udstillingen Istidens Kæmper Tilbage til Istiden 2.

OPGAVE 1. Introduktion Velkommen til udstillingen Istidens Kæmper Tilbage til Istiden 2. OPGAVE 1 Introduktion Velkommen til udstillingen Istidens Kæmper Tilbage til Istiden 2. Her møder du/i nogle af de store pattedyr fra sidste istid. Den istid kalder vi Weichsel-istiden. Den varede fra

Læs mere

Den danske Rødliste. Rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter v. Peter Wind. Seniorbiolog

Den danske Rødliste. Rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter v. Peter Wind. Seniorbiolog AARHUS UNIVERSITET Den danske Rødliste Rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter v. Peter Wind Seniorbiolog Danmarks Miljøundersøgelser, Vildtbiologi og Biodiversitet pwi@dmu.dk Hvad er en rødlistevurdering?

Læs mere

HISTORIEN. en palmehytte.

HISTORIEN. en palmehytte. SIDE 1 HISTORIEN K øbenhavn Zoo blev grundlagt af Niels Kjærbølling i 1859. Han fik af Overdirektoratet for de Kongelige Haver overdraget Prinsesse Vilhelmines Have på Frederiksberg. De første dyr, som

Læs mere

Arsberetning 2012. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser

Arsberetning 2012. Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser Arsberetning 2012 Aalborg Zoo deltager i det europæiske avlssamarbejde for truede dyrearter Dyrebare oplevelser Medarbejdere Protektor: Hans Kgl. Højhed Prins Joachim Bestyrelse: Arne B. Schade, formand,

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget onsdag 19. feb 2014. Uge 9, mandag 24. feb 2014 27/02/2014 14:54. 04:55 Shamwari nationalpark (37) Ny episode

Side 1. Rettelser foretaget onsdag 19. feb 2014. Uge 9, mandag 24. feb 2014 27/02/2014 14:54. 04:55 Shamwari nationalpark (37) Ny episode Side 1 Uge 9, mandag 24. feb 2014 04:55 Shamwari nationalpark (37) Ny episode Sydafrikansk naturserie fra 2008. (Shamwari) Kom med bag kulisserne i Shamwari vildtreservatet i Sydafrika. For de ansatte,

Læs mere

Naturens vidundere. Naturens vidundere Vikartimen.dk Side 1 af 5

Naturens vidundere. Naturens vidundere Vikartimen.dk Side 1 af 5 Naturens vidundere Kænguru boksning Da englændere i sin tid gik i land i Australien, så de nogle meget underlige dyr. Englænderne spurgte de indfødte, hvad dyrene hed. De indfødte forstod ikke engelsk

Læs mere

SÆLER OG HVALER. Forfatter: Naturcenterleder Svend Møller Nielsen

SÆLER OG HVALER. Forfatter: Naturcenterleder Svend Møller Nielsen SÆLER OG HVALER Forfatter: Naturcenterleder Svend Møller Nielsen SÆLER NATURVEJLEDER SVEND MØLLER NIELSEN 41 91 35 50, SMN@JAMMERBUGT.DK SIDE 2 HVALER Hvaler er pattedyr, der er tilpasset livet i de frie

Læs mere

!" " # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '! """ -&/% / '!""!" "!"".!" " -, 0 %1 2 0!! " # + *! * ) ( &'! " # $! %!

!  # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '!  -&/% / '!! !.!  -, 0 %1 2 0!!  # + *! * ) ( &'!  # $! %! !""#$%&'(#) #!%*'&%&'+,-.%.'!""" -&/%/'!""!""!"".!""-, 0%12 0!!"# &'()*!*+!" # $! %! $%"" & 2008 2009 2010 Antal indvandrere og efterkommere Århus 40.835 42.993 43.933 Region Midtjylland 91.964 97.274

Læs mere

En dejlig dag for hele familien i Zoologisk Have

En dejlig dag for hele familien i Zoologisk Have Invitation: En dejlig dag for hele familien i Zoologisk Have Lørdag den 20. oktober får hele familien en dejlig oplevelse, når Familier med kræftramte børn og Annie & Otto Johs. Detlefs Fonde inviterer

Læs mere

AFRIKANSK OKSEFRØ PADDE

AFRIKANSK OKSEFRØ PADDE AFRIKANSK OKSEFRØ Vidste du at oksefrøen har fået sit navn efter sit brøl? Ja, den brøler som en okse når den føler sig truet. Hannen kan veje mere end 8 skolemælk! Nåh ja, udover at brøle når den føler

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Ulveledertræf 25.-27. januar 2008 www.spejdernet.dk/ulveledertræf

KFUM-Spejderne i Danmark Ulveledertræf 25.-27. januar 2008 www.spejdernet.dk/ulveledertræf Ulv (Canis lupus) Ulven er tamhundens stamfader og Europas næststørste rovdyr kun overgået af den brune bjørn. Den bliver 1-1,5 meter lang og dertil kommer halen på 30-50 cm. Den bliver normalt 75-80 cm

Læs mere

Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner

Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner Malebog I zoologisk have med Sam og Lucca. Af Asbjørn Lønvig, kunstner Lucca er 3 år gammel og Sam er 6 år gammel. Lucca går i børnehaven "Spilopmagerne" i Middelmark. Sam går i børnehaveklassen i Middelmark

Læs mere

HVEM BOR HER? Dyr og arkitektur MAPPENS INDHOLD: VI SKAL

HVEM BOR HER? Dyr og arkitektur MAPPENS INDHOLD: VI SKAL HVEM BOR HER? VI SKAL aflæse kort og finde dyrenes placering styrke finmotorik og udvide rumlig opfattelse iagttage rum og lede efter specifikke genstande lære om dyr tale om dyrene og hvordan de bor styrke

Læs mere

Den danske Rødliste. Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter. Peter Wind. Vildtbiologi & Biodiversitet

Den danske Rødliste. Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter. Peter Wind. Vildtbiologi & Biodiversitet AARHUS UNIVERSITET Den danske Rødliste Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter Peter Wind Vildtbiologi & Biodiversitet Hvad er en rødlistevurdering? At foretage en vurdering

Læs mere

Afrikas kendte landemærker

Afrikas kendte landemærker Afrikas kendte landemærker Victoria Falls Disse vandfald er uden tvivl blandt de mest fantastiske og betagende vandfald i verden, og der findes en del smukke vandfald bl.a. Iguazu Falls i Argentina og

Læs mere

TIL ELEVEN NAVN: KLASSE: INDHOLD

TIL ELEVEN NAVN: KLASSE: INDHOLD ? TL ELEVEN Dette hæfte er fyldt til randen med tekst og quizzer om Grønland. På venstre side er der tekst, fotos og en fup eller fakta-opgave, der knytter sig til teksten. Tjekordet er et grønlandsk ord.

Læs mere

Emne: Istidens Kæmper Klassetrin: klasse Hvor løses opgaven: I udstillingen Istidens Kæmper Tilbage til Istiden 2

Emne: Istidens Kæmper Klassetrin: klasse Hvor løses opgaven: I udstillingen Istidens Kæmper Tilbage til Istiden 2 TIL UNDERVISEREN ISTIDENS KÆMPER TILBAGE TIL ISTIDEN 2 OPGAVESÆT TIL ISTIDENS KÆMPER Lærervejledning Emne: Istidens Kæmper Klassetrin: 4. 6. klasse Hvor løses opgaven: I udstillingen Istidens Kæmper Tilbage

Læs mere

Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København

Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København Den Arktiske Ring - Housewarming hos isbjørnene i Zoo København Byens Netværk 19.02.13 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 5. februar 2013 åbnede København Zoos nye og helt unikke anlæg til isbjørne,

Læs mere

Naturfænomenet Vic Falls og paradiset Chobe og Hwange

Naturfænomenet Vic Falls og paradiset Chobe og Hwange Naturfænomenet Vic Falls og paradiset Chobe og Hwange 11 dage fra kr. 27.300 v/2 personer REJSERUTE: VICTORIA FALLS CHOBE HWANGE VICTORIA FALLS Tre perler på stribe Victoria Falls, Chobe og Hwange, afrejse

Læs mere

I Uganda mødte jeg de lodne fætre

I Uganda mødte jeg de lodne fætre I Uganda mødte jeg de lodne fætre (November 2012) I lang tid har det stået højt på min ønskeliste: Jeg ville gerne møde menneskets lodne fætre. Jeg har læst, at vi har 98-99 % gener fælles med gorillaer,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 05.11.2012 B7-0000/2012 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsler til mundtlig besvarelse B7-0038/2012 og B7-0029/2012 jf. forretningsordenens artikel

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Moesgaards kulturarv. Moesgaard Museum har udover udstillinger også aktiviteter og events for publikum samt møde- og konferencefaciliteter

Moesgaards kulturarv. Moesgaard Museum har udover udstillinger også aktiviteter og events for publikum samt møde- og konferencefaciliteter Moesgaards kulturarv Moesgaard Museum er en kulturhistorisk museumsoplevelse i unikke rammer med enestående arkitektur midt i et skønt naturområde. Museet rummer arkæologiske og etnografiske udstillinger

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! LØVE

TJEK DIN VIDEN! LØVE TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 2 Navn: Klasse: Dato: Indhold LØVE 1. Hvor kan du læse om flokken? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange kilo kød skal en stor han-løve helst æde hver dag? 3. Hvor

Læs mere

HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD?

HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD? HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD? IDEER TIL LEG OG BEVÆGELSE BILLEDE 1: Brug sangen Hoppeline og Frækkefrø på tur fra Hoppelines Hoppelopper. Leg, at I er på vej til zoo, og kom med ideer til og syng om,

Læs mere

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Velkommen som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo kan du og din virksomhed blive en naturlig del af en fælles vision, som har fokus på en bæredygtig fremtid, bevarelse af

Læs mere

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 1 Magiske Afrika Afrika har noget magisk over sig. Noget tiltrækkende. Noget fascinerende. Noget absolut storslået. Noget næsten uforklarligt for den, der ikke har rejst

Læs mere

Rapport udfærdiget af: Amphi-Consult v. Peer Ravn

Rapport udfærdiget af: Amphi-Consult v. Peer Ravn Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina, i Næstved og Slagelse Kommune i forbindelse med gennemførelse af EU-LIFE projekt SemiAquaticLife, 2018. Rapport udfærdiget af: Amphi-Consult v. Peer Ravn

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Bevæg dine ord Bilag 3 Dyrekort sommerfugl kanin slange bi flue mus elefant krokodille snegl giraf delfin isbjørn mariehøne

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Din drøm... Dit sabbatår

Din drøm... Dit sabbatår Rejs med Adventure Heart Få dit livs eventyr Udfordre dig selv Bliv verdensborger Få venner for livet Gør en forskel Få rejseblod i årene Vi klarer alt det praktiske, og du nyder din rejse! Din drøm...

Læs mere

Hvad har pandaer, zebraer og travheste at gøre med bambus? Få svaret i denne artikel om bambusmandens afrikansk-inspirerede bambus til danske haver.

Hvad har pandaer, zebraer og travheste at gøre med bambus? Få svaret i denne artikel om bambusmandens afrikansk-inspirerede bambus til danske haver. Nye skud på ståmmen Hvad har pandaer, zebraer og travheste at gøre med bambus? Få svaret i denne artikel om bambusmandens afrikansk-inspirerede bambus til danske haver. Bambusmanden alias Søren Ladefoged

Læs mere

Spil fødekæde-stratego

Spil fødekæde-stratego Side 1/5 Fag/klassetrin: Natur/teknologi 3.-4. klasse. Omfang: 2-4 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Med denne opgave får eleverne en forståelse af, at jordens organismer

Læs mere

Vi tror på udvikling gennem handel. Læs mere på www.handelmedafrika

Vi tror på udvikling gennem handel. Læs mere på www.handelmedafrika Afrika: Verdens 2. største kontinent Lande: 54 afrikanske lande findes på det afrikanske kontinent Befolkning: Ca. 1 milliard mennesker Antal afrikanske sprog: Der findes mere end 1000 afrikanske sprog

Læs mere

Zoologisk Have. I følgende case stammer alt talmateriale fra Zoos regnskab fra 2013.

Zoologisk Have. I følgende case stammer alt talmateriale fra Zoos regnskab fra 2013. Zoologisk Have I følgende case stammer alt talmateriale fra Zoos regnskab fra 2013. Zoologisk Have ligger på Frederiksberg med indgang på toppen af Valby Bakke og har arealer på begge sider af Roskildevej.

Læs mere

Truede dyr. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Truede dyr. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Hvordan er det gået til?

Hvordan er det gået til? Hvordan er det gået til? Der er både isbjørne og mennesker i Grønland. Hvordan passer de til deres omgivelser? Pingviner kan godt klare sig i zoologisk have i Danmark. Hvorfor lever der ikke pingviner

Læs mere

Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.1:04.09.2015) Gærdesmutte

Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.1:04.09.2015) Gærdesmutte Gærdesmutte Videnskabeligt navn: Troglodytes troglodytes (L) I Danmark yngler en art af slægten Troglodytes, der er en del af gærdesmuttefamilien. Gærdesmuttefamilien som omfatter godt 80 arter, fordelt

Læs mere

Værdi = bevaring! JAGT SOM NATURBEVARENDE KR AFT

Værdi = bevaring! JAGT SOM NATURBEVARENDE KR AFT JAGT SOM NATURBEVARENDE KR AFT Værdi = bevaring! De forskellige underarter af markhor er nogle af verdens mest eftertragtede jagttrofæer. Indtil for ca. 15 år siden var der kun meget få markhor tilbage

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

af Bent Faurby a^4a I ^ «f#s: *** '&*' Bil

af Bent Faurby a^4a I ^ «f#s: *** '&*' Bil DE SMA FAGBØGER af Bent Faurby a^4a «f#s: I ^ Bil *** '&*' De små fagbøger - Krokodiller 1999 by Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A/S, Copenhagen Forlagsredaktion: Jessie Stafort Tilrettelæggelse:

Læs mere

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Dyr har en anden måde at bevæge sig på end mennesker. Det vil sige,

Læs mere

ISTID OG DYRS TILPASNING

ISTID OG DYRS TILPASNING ISTID OG DYRS TILPASNING - undervisningsmateriale På de følgende sider er en række opgaver, som omhandler dyrs tilpasning set i relation til det kolde klima som herskede under og mellem istiderne. Materialet

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Svar til opgaverne i Skoletjenestens Mobile undervisningsforløb.

Svar til opgaverne i Skoletjenestens Mobile undervisningsforløb. Svar til opgaverne i Skoletjenestens Mobile undervisningsforløb. BJØRN Min snude er helt fantastisk, men til hvad? Svar til Læreren: at lugte med. Hunde har som bekendt en fantastisk god lugtesans, og

Læs mere

Fuglehåndbogen på Nettet (vs. 1.0:16.10.2015) Skovskade. Status

Fuglehåndbogen på Nettet (vs. 1.0:16.10.2015) Skovskade. Status Skovskade Videnskabeligt navn: (Garrulus glandarius) (L) Status Skovskaden er en almindelig ynglefugl, udbredt over hele landet. Det er en skovfugl, men den har i de senere år bevæget sig ind i parker,

Læs mere

Arsberetning 2011. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser

Arsberetning 2011. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser Arsberetning 2011 Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter Dyrebare oplevelser Medarbejdere Protektor: Hans Kgl. Højhed Prins Joachim Bestyrelse: Arne B. Schade,

Læs mere

Arbejde hjemmefra opgave. Fredag d. 16. januar 2015

Arbejde hjemmefra opgave. Fredag d. 16. januar 2015 Arbejde hjemmefra opgave Fredag d. 16. januar 2015 Evolution og klassifikation 1. Naturlig variation Naturlig variation er at nogle er bedre tilpasset til miljøet vi lever i, end andre. Hvis miljøet blev

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Menneskets opståen del 1. Fælles Mål. Ideer til undervisningen

Menneskets opståen del 1. Fælles Mål. Ideer til undervisningen Menneskets opståen del 1 DR2 2002 2 x 60 min Den pædagogiske vejledning knytter sig til de to første afsnit af tv-serien "Menneskets opståen" med undertitlerne "Darwins Farlige Tanker del 1 og 2". Hver

Læs mere

Tanzanias hemmeligheder

Tanzanias hemmeligheder Tanzanias hemmeligheder De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget begrænset omfang er mærket

Læs mere

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl.

Dommermateriale. over. Gedeparakitter. m.fl. Dommermateriale over Gedeparakitter m.fl. GEDEPARAKIT Cyanoramphus n. novaezelandiae Engelsk: Redfronted kakariki Tysk: Ziegensittich Beskrivelse: Overvejende mørk grøn ; lysere og mere gullig på undersiden

Læs mere

Pasningsvejledning Genette

Pasningsvejledning Genette Pasningsvejledning Genette Sværhedsgrad: Meget krævende Kort om dyret Genetten (Genetta genetta) er i dag den eneste art af desmerdyrene, der er lovlig i privat hold i Danmark. Foto: Frédéric Salein 1

Læs mere

Regnskov. Verdens regnskove. Tempereret regnskov. Tropisk regnskov. Eksempler på tempererede regnskove

Regnskov. Verdens regnskove. Tempereret regnskov. Tropisk regnskov. Eksempler på tempererede regnskove Regnskov Verdens regnskove. En regnskov er en skov, der har sit tilnavn fra den daglige regn. Regnskove opstår overalt, hvor nedbørsmængden overstiger fordampningstabet måned for måned. Regnskoven producerer

Læs mere

Dyrenes Karneval. Musikken du skal høre, hedder Dyrenes Karneval. Og ham, der har skrevet musikken, hedder Camille Saint-Saëns.

Dyrenes Karneval. Musikken du skal høre, hedder Dyrenes Karneval. Og ham, der har skrevet musikken, hedder Camille Saint-Saëns. Dyrenes Karneval Kære elev Lige om lidt skal du til koncert i DR Koncerthuset i København. Orkestret du skal høre, hedder DR Underholdningsorkestret. Og de glæder sig til at spille for dig. Musikken du

Læs mere

#aalborgzoo Årsberetning 2018

#aalborgzoo Årsberetning 2018 www.aalborgzoo.dk #aalborgzoo Årsberetning 2018 Indhold Medarbejdere 03 Årets højdepunkter 04 Medarbejderinterview 06 Dyreafdelingen 08 Dyreklinikken 11 Forskning og naturbevaring 12 Markedsføring 13 Formidling

Læs mere

UNDERVISERARK / FACIT

UNDERVISERARK / FACIT Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

PAPEGØJE SAVNES. 5. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje

PAPEGØJE SAVNES. 5. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje PAPEGØJE SAVNES 5. klasse. undervisningsmateriale Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje 1 Her ser I den grønne ara 4 3 1 1 5 5 3 5 Farv de rigtige numre 1. Sort 2. Rød 3. Lyserød 4. Grøn 5. Lyseblå

Læs mere

Godt at vide: Godt at vide:

Godt at vide: Godt at vide: chinchilla hund chinchilla 1. Chinchilla er i naturen flokdyr som stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. 2. Det er natdyr, der er aktive aften og nat og sover hele dage. 3. De bliver kønsmodne i 4-5 mdr.

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere

1. Sahara ørkenen har engang været et grønt område? 2. Det koster energi at surfe på nettet. 3. Solen er en planet. 4. Planter bruger CO2.

1. Sahara ørkenen har engang været et grønt område? 2. Det koster energi at surfe på nettet. 3. Solen er en planet. 4. Planter bruger CO2. Når eleverne arbejder med Agent Footprint, vil de møde et antal popups, som vi har kaldt Sandt eller falsk. Når eleverne svarer på udsagnet, får de efterfølgende en forklaring. Nedenstående er en samlet

Læs mere

O V E R L E V E L S E N S A B C

O V E R L E V E L S E N S A B C Lærervejledning Charles Darwins evolutionsteori om artsdannelse bygger på begreberne variation og selektion og er et fundamentalt emne, da den er teorigrundlaget for hele videnskabsfaget biologi. Det er

Læs mere

naturhistorisk museum - århus

naturhistorisk museum - århus EMNE SVÆRHEDSRAD HVOR LØSES OPAVEN? PRODUKTION O COPYRIHT TENINER Savannen i Afrika - dyrene og deres føde Middel (4. - 6. klasse) Savanneudstillingen i kælderen Jan Larsen, Naturhistorisk Museum Trine

Læs mere

Arsberetning 2010. 75 år med dyrebare oplevelser. Dyrebare oplevelser. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter

Arsberetning 2010. 75 år med dyrebare oplevelser. Dyrebare oplevelser. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter Arsberetning 2010 75 år med dyrebare oplevelser Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter Dyrebare oplevelser Medarbejdere Protektor: Hans Kgl. Højhed Prins Joachim

Læs mere

y ILLEGALE SOUVENIRS y AF JESPER ANDERSEN FOTO: M I KKEL ØSTERGAARD y

y ILLEGALE SOUVENIRS y AF JESPER ANDERSEN FOTO: M I KKEL ØSTERGAARD y y ILLEGALE SOUVENIRS y AF JESPER ANDERSEN FOTO: M I KKEL ØSTERGAARD y På mange rejsedestinationer bugner de lokale markeder med produkter fremstillet af vilde dyr og planter. Men de er ofte lavet af truede

Læs mere

REGNSKOVENS PLANTER KÆMPERNE

REGNSKOVENS PLANTER KÆMPERNE REGNSKOVENS PLANTER KÆMPERNE Regnskovens træer, overliggerne, kan blive op til 80 meter høje. Altså højere end både Rundetårn og tårnet i København ZOO! Men hvor høje bliver træerne i Danmark egentlig?

Læs mere

Tema: Sort antilope i zoo 4. Teknisk chef takker af 6. Vildt Nyt: Sløruglen 8 og bjerggorillaen. Zoo bruger lortemetoder 9

Tema: Sort antilope i zoo 4. Teknisk chef takker af 6. Vildt Nyt: Sløruglen 8 og bjerggorillaen. Zoo bruger lortemetoder 9 SIMBA G I V S K U D Z O O I N D H O L D Udgives af GIVSKUD ZOO Løveparkvej 3, 7323 Give Tlf.: 75 73 02 22, Fax: 75 73 03 21 e-mail: info@givskudzoo.dk www.givskudzoo.dk Bladet udkommer 4 gange om året

Læs mere

STORVILDTJAGT HOS ROGER WHITTALL SAFARIS

STORVILDTJAGT HOS ROGER WHITTALL SAFARIS ll Safaris gt hos Roger Whitta tja ild rv to S : N E JS ALT OM JAGTRE STORVILDTJAGT HOS ROGER WHITTALL SAFARIS Har du nogensinde stået face to face med en elefant, bøffel eller løve under en jagt i Afrikas

Læs mere

Titel De dyrebare dyr - om handel med truede dyre- og plantearter. Udgivet af Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, 2003

Titel De dyrebare dyr - om handel med truede dyre- og plantearter. Udgivet af Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, 2003 1 De dyrebaree dyr 2 Titel De dyrebare dyr - om handel med truede dyre- og plantearter Udgivet af Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, 2003 Tekst og tilrettelæggelse Lotte Laursen Grafik og layout

Læs mere

Under Botswanas Himmel

Under Botswanas Himmel Under Botswanas Himmel Chobe National Park - namibisk landsby - Victoria Falls - Moremi - Okavango Deltaet Vi kan tilbyde en super pris på denne pragtfulde, luksusbetonede 10 dage / 7 nætters safari til

Læs mere

Arsberetning 2009. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser

Arsberetning 2009. Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter. Dyrebare oplevelser Arsberetning 2009 Aalborg Zoo deltager i det internationale samarbejde (EEP) for truede dyrearter Dyrebare oplevelser Medarbejdere Protektor: Hans Kgl. Højhed Prins Joachim Bestyrelse: Arne B. Schade,

Læs mere

KENYA SYDAFRIKA BOTSWANA ZAMBIA ZIMBABWE. ALLE AFRIKAS STJERNER dit livs safari-rejse gennem fem afrikanske lande

KENYA SYDAFRIKA BOTSWANA ZAMBIA ZIMBABWE. ALLE AFRIKAS STJERNER dit livs safari-rejse gennem fem afrikanske lande SAFARI 2013 KENYA SYDAFRIKA BOTSWANA ZAMBIA ZIMBABWE ALLE AFRIKAS STJERNER dit livs safari-rejse gennem fem afrikanske lande Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL TRUCK MINIBUS FLY TRUCK 4X4 LOKAL

Læs mere

Overnatning i Aalborg Zoo

Overnatning i Aalborg Zoo Overnatning i Aalborg Zoo - Dyrebare oplevelser Mølleparkvej 63 9000 Aalborg Telefon 96 31 29 29 www.aalborgzoo.dk Indholdsfortegnelse Generel information om overnatning: Sted og varighed... Faciliteter...

Læs mere

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010 - Rapport for 2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010 - Rapport for 2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Teknik og Miljø Naturprojekt på Glænø 2009-2010 - Rapport for 2010 Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Klokkefrøen i Slagelse Kommune Fra tidligere at have været vidt udbredt

Læs mere

ALLE AFRIKAS STJERNER

ALLE AFRIKAS STJERNER SAFARI 2015 2013 ALLE AFRIKAS STJERNER dit livs safari-rejse gennem fem afrikanske lande Kenya Sydafrika Botswana Zambia Zimbawe Rejsebeskrivelse Tag med Bravo Tours på dit livs safari-rejse gennem fem

Læs mere