SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi"

Transkript

1 SKATTEMINISTERIET Den 9. februar 2006 Skatteministerens redegørelse for Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort økonomi Rigsrevisionens undersøgelse konkluderer, at ToldSkat fra 2004 har taget en række væsentlige initiativer i brug for at styrke indsatsen mod sort økonomi. Der er, som det også fremgår af Rigsrevisionens beretning, stor usikkerhed forbundet med målingen af den sorte økonomi. Men under alle omstændigheder har den sorte økonomi et så stort omfang, at regeringen har fundet det nødvendigt at iværksætte en særlig indsats herimod. Indsatsen udmønter sig primært i indsatsstrategien og i et tæt tværministerielt samarbejde i form af fair play-initiativerne. Indsatsstrategien og fair play-initiativerne uddybes i det følgende sammen med en række andre initiativer. Indsatsstrategien Rigsrevisionen fastslår, at ToldSkats indsatsstrategi fra 2004 følger Rigsrevisionens model for god praksis. Det overordnede mål med strategien er at øge antallet af borgere og virksomheder, som af sig selv overholder reglerne. Efter indsatsstrategien, ydes der service til borgere og virksomheder, som ønsker at holde sig inden for loven. Der gennemføres ligeledes målrettet kontrol hos dem, som bevidst omgår reglerne. Den 1. november 2005 fusionerede ToldSkat og de kommunale skatteforvaltninger til SKAT. Den fusionerede organisation har helt nye muligheder for at tilrettelægge og differentiere indsatsen over for borgere og virksomheder. SKAT har udarbejdet en ny indsatsstrategi for det samlede SKAT, som ligger tæt op ad indsatsstrategien for ToldSkat. Rigsrevisionens anbefalinger om at inddrage nye virkemidler for nedbringelsen af omfanget af den sorte økonomi, er indgået i dette arbejde. Det drejer sig bl.a. om at prioritere kontrolindsatsen ved hjælp af brancheanalyser. Herunder at den årlige indsatsplan baseres på metodiske risikoanalyser og overvågning af udviklingen. For yderligere information om indsatsstrategien se bilag 1 (fås i ministeriet). Indsatsplanen til udmøntning af indsatsstrategien For 2006 er der udarbejdet en indsatsplan, som udmønter indsatsstrategien i praksis. Indsatsplanen tager udgangspunkt i en række udvalgte fokusområder, heriblandt sort økonomi og sort arbejde. SKAT vil i den sammenhæng foretage to målrettede undersøgelser for at belyse omfanget af underdeklarationen. Dette gøres med henblik på at fastsætte sigtelinjer for nedbringelse af omfanget af den sorte økonomi. Som særligt indsats vil der blive gennemført initiativer, som har fokus på brancherelaterede problemstillinger. Endvidere vil der blive foretaget en undersøgelse af, i hvilken grad de danske momsregler omgås i forbindelse med grænsehandel med udvalgte varegrupper. Indsatsplanen 2006 er et overgangsprodukt til fremtidige mere sammenhængende indsatsplaner.

2 Ambitionen er, at indsatsen i det kommende år fremover beskrives med afsæt i en redegørelse for det forgangne års service- og kontrolerfaringer. Denne fremstillingsform forudsætter dog til dels, at der med Finansministeriet aftales ét samlet måltal for den fusionerede organisation. Ét samlet måltal som i større grad gør det muligt fleksibelt at tilrettelægge målrettet service- og kontrolindsats i forhold til den enkelte virksomheds samlede portefølje. Der er i SKAT udarbejdet et forslag til ét samlet pointmåltal for den fusionerede organisation gældende fra og med kalenderåret 2007, som skal drøftes med Finansministeriet i løbet af foråret Regeringens fair play-initiativer Regeringen har prioriteret bekæmpelsen af sort og illegalt arbejde og andre former for skatte- og afgiftssnyd højt. Den tværministerielle indsats har været lanceret under betegnelsen fair playkampagnen. Fair play-kampagnens overordnede formål er at skabe et samfund, hvor der konkurreres på lige vilkår virksomhederne imellem. Kampagnen består af en række lovinitiativer vendt mod sort og illegalt arbejde og skatte- og afgiftssnyd generelt, en skærpet kontrolindsats og to mediekampagner. Regeringens fair play-kampagne er nærmere beskrevet i regeringspjecen Fair play fokus på holdninger fra oktober I pjecen er beskrevet en række initiativer herunder lovinitiativer som iværksættes i 2005/2006. Lovgivningen Den første fair play-lov blev vedtaget som lov nr. 325 af 18. maj Denne lov indeholder en række konkrete lovinitiativer rettet mod sort arbejde og afgiftssnyd mv. Loven består af følgende elementer: Mulighed for at fratage tips- og lottoforhandlere forhandlingsretten, hvis der sker grov eller gentagen overtrædelse af skatte- og afgiftslovgivningen. Mulighed for at foretage kontrol på fysiske arbejdssteder og ikke som hidtil kun på firmaadressen. Mulighed for at pålægge en virksomhed at føre en daglig logbog over virksomhedens ansatte. Mulighed for at antage en revisor på den erhvervsdrivendes regning til at udarbejde virksomhedens regnskab, hvis det er mangelfuldt eller ikke findes Udvidede beføjelser på pantområdet, herunder mulighed for beslaglæggelse. Mulighed for på ensartet vis at straffe alle former for overtrædelse af skatte- og afgiftslovgivningen efter straffelovens 289. Den anden fair play lov er fremsat som L 145 den 25. januar Med dette lovforslag (Fair play II) gennemføres bl.a. hovedparten af de lovinitiativer, der er nævnt i pjecen. Lovforslaget indeholder i overskrifter følgende elementer: Skærpede regler om indberetning af udstationerede indenfor bygge- og anlægsbranchen. Bekæmpelse af momskarruseller. Skærpede regler om sikkerhedsstillelse bl.a. som led i indsatsen mod momskarruseller. Som led i bekæmpelse af ulovlig import og salg af punktafgiftspligtige varer stilles der krav om registrering af varemodtagere.

3 Fastsættelse af større og kumulative bøder, herunder etablering af hjemmel til udstedelse af administrative bøder i forbindelse med håndhævelse af pantreglerne. Justering af registeret over næringsbreve (Næringsbasens) anvendelsesområde. For uddybning af lovforslaget med tilhørende bemærkninger henvises til bilag 2 (se lovforslag L 145 på Derimod indeholder lovforslaget ikke det initiativ fra regeringspjecen, som omhandler hæftelse for underleverandører, der ikke betaler skatter og afgifter. Essensen i forslaget er, at en virksomhed, der benytter sig af underleverandører, under visse omstændigheder kan komme til at hæfte for underleverandørens forsætlige eller groft uagtsomme undladelse af at afregne skatter og afgifter. Herunder indeholdt A-skat og AM-bidrag, der kan henføres til den indgåede aftale om levering af vare- eller tjenesteydelser. Selvom forslaget udformes således, at virksomhederne kan frigøre sig fra et eventuelt hæftelsesansvar ved f.eks. at indberette oplysninger om indgåede underleverandøraftaler til toldog skatteforvaltningen, dvs. at der ikke bliver tale om en fuldstændig objektiv hæftelsesbestemmelse, er der grundlæggende tale om et meget vidtgående initiativ. Skatteministeriet har arbejdet grundigt med forslaget. Udfordringen har været at finde en balance mellem på den ene side retssikkerhedsmæssige hensyn og på den anden side en ordning, der tilgodeser hensynet til ikke at pålægge virksomhederne unødige administrative byrder. Skatteministeriet har måttet konstatere, at disse til en vis grad modsatrettede hensyn ikke har kunnet udmøntes i en acceptabel løsning. Forslaget indebærer under alle omstændigheder, at også lovlydige virksomheder vil blive berørt. Enten i form af at de mere eller mindre uforvarende risikerer at komme til at hæfte for en anden virksomheds skatte- og afgiftsunddragelse, eller at de for at frigøre sig fra denne risiko må påtage sig den administrative byrde at indberette indgåede underleverandøraftaler og oplyse om vilkårene herfor. Forslaget kan endvidere få negative afledte effekter på konkurrencevilkårene. Det kan således ikke afvises, at virksomhederne vil benytte sig af velrenommerede og kendte samarbejdsparter som underleverandører for at slippe for risikoen og indberetningspligten til ugunst for mindre og nystartede virksomheders muligheder for at komme ind på markedet eller vinde markedsandele. Regeringen har derfor besluttet, at forslaget om hæftelsesgennembrud i den foreliggende form ikke vil blive fremmet yderligere. I stedet vil der blive overvejet alternative muligheder. De skal mere målrettet ramme de virksomheder, der bevæger sig på kanten af eller overtræder lovgivningen. Den skærpede kontrolindsats I 2005 var en væsentlig del af ToldSkats kontrolindsats målrettet mod sort arbejde/sort økonomi. Kontrolindsatsen mod sort økonomi i 2005 gav følgende resultater: Antal kontroller: Reguleringer i kr Ansvarssager Kontrolindsatsen i 2005 kan opdeles i følgende hovedgrupper:

4 Tværministerielle kontrolaktioner: I 2005 er der som led i fair play-kampagnen gennemført to bølger af kontrolaktioner mod sort og illegalt arbejde og andre former for virksomhedssnyd. Den første bølge blev gennemført mod 841 virksomheder i perioden maj 2005, mens den anden bølge blev gennemført mod 651 virksomheder i perioden september Kontrolaktioner er gennemført i samarbejde med politiet, Arbejdsdirektoratet, de kommunale skatte- og socialforvaltninger samt fødevareregionerne, dog har ikke alle myndighederne deltaget i alle kontrolaktionerne. Lokalt initierede kontrolaktioner: Udover de to store koordinerede kontrolaktioner er der også gennemført en lang række lokalt initierede kontrolaktioner mod en bred vifte af forskellige brancher, f.eks. restaurationsbranchen, bygge- og anlægssektoren, prostitution, avisdistribution, landbrug og gartneri, frisører, vognmandsbranchen, markeder mv. Indsatsen mod afgiftssnyd med visse varegrupper herunder mineralvand: I 2005 har der været gennemført en del kontroller med henblik på at bekæmpe svindlen med det illegale salg af sodavand mv. I starten af året foregik det med ændring til loven om afgifter af mineralvand mv., herunder med udstedelse af såkaldte colabøder. Pr. 15. juli 2005 blev ToldSkat tilsynsmyndighed på lige fod med Miljøstyrelsen, således at ToldSkat kunne beslaglægge ikkepantmærkede sodavand mv., jf. omtalen af den første fair play-lov ovenfor. Med de nye pantregler har ToldSkat (SKAT) to instrumenter for at kommet svindlen til livs. SKAT afholder månedlige statusmøder med Miljøstyrelsen om de nye regler. Gadeteams : Flere steder i landet bruges gadeteams til bekæmpelsen af den sorte økonomi hos de mindre detailvirksomheder og i restaurationsbranchen. Et gadeteam er et kontrolhold, der er sammensat af mindst to medarbejdere samt evt. repræsentanter fra andre myndigheder. Gadeteamet foretager uanmeldte kontrolbesøg i udvalgte virksomheder inden for nærmere definerede brancher med henblik på at afsløre uregistreret virksomhed, anvendelse af sort arbejdskraft, udeholdt omsætning samt unddragelse af moms, punktafgifter og skat. Anmeldelser om sort arbejde og alm. risikovurdering: SKAT modtager mange anmeldelser om sort arbejde og andre former for virksomhedssnyd. Disse anmeldelser indgår i den samlede risikovurdering af virksomhederne, som også indbefatter erfaringer fra tidligere kontrolbesøg, observationer, lokalkendskab, annoncering i dagblade, ugeaviser og reklamemateriale, virksomheder med jævnligt ejerskifte og andre kontroloplysninger samt udsøgninger i SKATs systemer vedrørende registreringsforhold, angivelsesmønstre, omsætning, bruttoavance, antal registrerede ansatte mv. Der henvises til bilag 3 (fås i ministeriet) for en uddybning af kontrolindsatsen for de to ovenfor nævnte perioder i 2005 samt for perioden d juni Mediekampagnerne Der er i efteråret 2005 gennemført to kampagner. De havde til formål at flytte holdninger og

5 adfærd. Den første, der blev lanceret under overskriften Vi spiller på samme hold, benyttede sig af kendte sportsprofiler på go cards, stillads- og busreklamer. Den anden, som var en målrettet ungekampagne efter svensk forbillede, blev lanceret under overskriften Tænk hvis alle arbejdede sort. Yderligere information om kampagnerne kan findes på Skatteministeriets hjemmeside Øvrige initiativer Rigsrevisionen har peget på nogle områder, hvor SKAT yderligere kan styrke sin indsats. Planlægning af og opfølgning på kontrolaktioner Skatteministeriet vil i samarbejde med andre myndigheder i fair play-regi arbejde på en model for, hvordan man kan samle op på de problemer, som Rigsrevisionen påpeger. Her tænkes mere specifikt på planlægning af og opfølgning på kontrolaktioner med henblik på blandt andet at evaluere effekten af indsatsen. For så vidt angår opfølgning vil SKAT-Hovedcentret arbejde mod mål og målinger. Det gøres ved at foretage mere detaljerede opgørelser over ressourcer brugt bl.a. i forbindelse med kontrolaktioner. Herigennem skal det sikres, at der bedre kan foretages effektmålinger. Skatteministeriet vil i forlængelse af dette arbejde udbrede modellen for planlægning og opfølgning etc. over for andre ministerområder. Med hensyn til et ensartet grundlag for gennemførelse af kontrolaktioner har SKAT i relation til Fairplay-aktionerne udarbejdet en drejebog. Sådanne drejebøger vil også blive udarbejdet ved fremtidige kontrolaktioner. Inddragelse af brancheorganisationer I fair play-regi har der på forskellig vis været etableret et samarbejde og en dialog mellem Skatteministeriet og en række toneangivende branche-, arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer, som har problemstillingerne tæt inde på livet. Organisationerne har således været stærkt involveret i dele af mediekampagnerne. Der har været afholdt møder og korresponderet på ministerniveau med flere af de berørte organisationer. Dette med henblik på udveksling af ideer til indsatsområder i den fælles kamp mod sort arbejde og anden skatte- og afgiftssvig. Der vil blive lagt vægt på at udbygge dette samarbejde yderligere. Internationalt samarbejde og erfaringsudveksling SKAT har i dag på mange områder et godt samarbejde og stor erfaringsudveksling med de øvrige nordiske lande samt i EU- og OECD-regi. Dette arbejde vil også i fremtiden blive prioriteret og udvidet med henblik på løbende at få inspiration til nye virkemidler, som kan være med til at bekæmpe den sorte økonomi. Specifikt vedrørende ansvarssager Rigsrevisionen konkluderer angående straffesagerne, at SKAT ikke har fulgt op på årsagerne til, at en stor del af ansvarssagerne i undersøgelsen endnu ikke er afsluttet. Det skal understreges, at Rigsrevisionens undersøgelse af ansvarssagerne alene vedrører den gruppe sager, der er oversendt til politiet, som dermed overtager ansvaret for sagsbehandlingen. SKAT har ingen indflydelse på sagsgang og prioritering hos en anden offentlig myndighed. Der har været afholdt møde med Rigsadvokaten i efteråret Rigsadvokaten har oplyst, at

6 regeringens forslag til en reform af politiet, som skal træde i kraft den 1. januar 2007, medfører en væsentlig ændring af organiseringen af politiet, og at det derfor på nuværende tidspunkt er uhensigtsmæssigt at etablere nye formaliserede samarbejdsstrukturer mellem politiet og skattemyndighederne. Når det gælder de ansvarssager, som SKAT kan afgøre administrativt, er der taget initiativer til at sikre fremdrift i sagsbehandlingen gennem en intern instruks af 5. februar 2004, hvor der er sat frister på de væsentligste sagsbehandlingsskridt i forløbet af en ansvarssag. Der er foretaget en stikprøveundersøgelse af fire områder angående behandling af sager, der er indgået i perioden 1. april 2004 til 31. maj Resultatet af denne undersøgelse viser, at 66,8 % af sagerne er afgjort eller sendt videre til politiet inden for 6 måneder, og 83,4 % af sagerne er afgjort inden for et år. Der er ikke foretaget senere undersøgelser, men SKAT oplyser, at tilbagemeldinger fra sagsbehandlerne giver indtryk af, at fristerne stadig overholdes. Specifikt vedrørende bilag 1 om virkemidler, som kan styrke indsatsen mod sort økonomi Rigsrevisionen har i bilag 1 til beretningen opstillet en række forslag til virkemidler, som kan styrke indsatsen mod sort økonomi. Skatteministeriet har tidligere afgivet bemærkninger til bilag 1 i Rigsrevisionens beretning, som jeg kan henholde mig til jf. bilag 4 (fås i ministeriet). Det er som det også er fremgået af min redegørelse fortsat holdningen, at Skatteministeriet vil arbejde videre med Rigsrevisionens foreslåede virkemidler. Med venlig hilsen Kristian Jensen

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. marts 2006 RN A303/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/05 om ToldSkats indsats mod sort

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. marts 2007 RN A302/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/05 om indsatsen mod momskarruselsvindel

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om grænsekontrollen. Maj 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om grænsekontrollen. Maj 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om grænsekontrollen Maj 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om grænsekontrollen (beretning nr. 4/04) 28. april 2008 RN A307/08

Læs mere

ToldSkats indsats mod sort økonomi

ToldSkats indsats mod sort økonomi Beretning til statsrevisorerne om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2005 RB A303/05 Rigsrevisionen Indholdsfortegnelse Side I. Resumé... 5 II. Indledning... 14 A. Undersøgelsens baggrund og

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2007-711-0016 December 2007

Skatteministeriet J. nr. 2007-711-0016 December 2007 Skatteministeriet J. nr. 2007-711-0016 December 2007 Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, momsloven, opkrævningsloven og forskellige andre skatte- og afgiftslove (Indsats mod skatte- og afgiftsunddragelse

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Rigsrevisors notat af 31. januar 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Februar 2012 RIGSREVISORS NOTAT

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt. Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt. Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 202 Offentligt Bemærkninger til beretning om initiativer mod sort arbejde Arbejdsgruppens forslag til initiativer mod sort arbejde A: Styrk

Læs mere

August 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel

August 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel Statsrevisorerne 2005-06 Beretning nr. 17 Rigsrevisors fortsatte notat af 13. august 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel August 2012 RIGSREVISORS

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den Skatteministeriet J.nr. 99/04-650-00033 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0025 Oktober 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0025 Oktober 2008 Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0025 Oktober 2008 Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, momsloven, opkrævningsloven, lov om aktiv socialpolitik og integrationsloven og forskellige andre love

Læs mere

2/05. Beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi

2/05. Beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi 2/05 Beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi Beretning fra rigsrevisor fremsendt til Folketinget i henhold til 18, stk. 1, i lov om revisionen af statens regnskaber m.m. KØBENHAVN 2005 Henvendelse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fejludbetalinger af sociale ydelser (beretning nr. 10/2013)

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt J.nr. j.nr. 07-005347 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm.

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2013 om fejludbetalinger af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter.

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter. Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder

Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder - 1 - Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hvert år udarbejder Skat en plan for årets aktiviteter. Her kan privatpersoner og virksomheder orientere

Læs mere

Skatteministeriet Den 19. januar 2007

Skatteministeriet Den 19. januar 2007 Skatteministeriet Den 19. januar 2007 Beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel 17/05 Hermed fremsender jeg min redegørelse vedrørende SKATs indsats mod momskarruselsvindel. Redegørelsen er ligeledes

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt. Indsatsen mod sort arbejde

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt. Indsatsen mod sort arbejde Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 341 Offentligt Indsatsen mod sort arbejde Dagsorden 1. Indledning sort arbejde i dag Definition på sort arbejde Fakta om sort arbejde 2. Den

Læs mere

Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) kvartal 2018

Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) kvartal 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 274 Offentligt Den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold (social dumping) 2012 1. kvartal 2018 Den fælles myndighedsindsats Siden 2012 har der været afsat

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 3 Offentligt Skatteministeriet Fuldmægtig Carl Helman Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K e-mail: pskadm@skm.dk 5. maj 2008 KKo KOM(2008) 147 endelig Høring

Læs mere

Byggeri uden sort arbejde

Byggeri uden sort arbejde Byggeri uden sort arbejde Når du køber byggeydelser Når du som bygherre køber byggeydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Rengøring uden sort arbejde Når du køber rengøringsydelser Når du køber rengøringsydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

O:\Skatteministeriet\Lovforslag\573071\Dokumenter\573071.fm 18-11-08 14:5 k04 KFR. Fremsat den 19. november 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

O:\Skatteministeriet\Lovforslag\573071\Dokumenter\573071.fm 18-11-08 14:5 k04 KFR. Fremsat den 19. november 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen) Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2008-09 Fremsat den 19. november 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven, momsloven, opkrævningsloven, lov om aktiv socialpolitik,

Læs mere

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017

Samrådsspørgsmål V-Y. - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2. februar 2017 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 207 Offentligt 2. f ebruar 2017 J.nr. 2017-7 Forretning & Udv ikling LF Samrådsspørgsmål V-Y - Tale til besvarelse af spørgsmål V-Y den 2.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009

Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet. Juni 2009 Notat til Statsrevisorerne om SKATs anvendelse af bagatel- og beløbsgrænser på indsats- og inddrivelsesområdet Juni 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs anvendelse af bagatel-

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 7. januar

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel November 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 114 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 114 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 114 Offentligt NOTAT Registrering af kontantbetaling i Sverige og Norge 2. februar 2017 Skatteudvalget afgav den 25. august 2016 beretning om initiativer mod sort

Læs mere

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 294 Offentligt N O T A T MILJØSTYRELSEN Jura J.nr. M 1034-0389 DBH Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Håndhævelsespakken

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is LBK nr 1248 af 05/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0856595 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere. Oktober 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere. Oktober 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kommunernes beskæftigelsesindsats over for kontanthjælpsmodtagere Oktober 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder September 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs kontrolindsats over for

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark

Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark Rigsrevisionens notat om beretning om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling Danmark April 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samarbejdet mellem kommunerne og Udbetaling

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret Oktober 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Bygnings- og Boligregistret (beretning nr.

Læs mere

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer

SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 296 Offentligt Notat 12. marts 2018 J.nr. 18-0389441 Erhverv SKATs indsats i 2017 mod illegal indførsel og handel med chokolade- og Denne redegørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1)

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1) LBK nr 342 af 03/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2014-2570 Senere ændringer til forskriften LOV nr 175

Læs mere

Forslag til en stærkere myndighedsindsats mod organiseret svindel. Tværministeriel arbejdsgruppe mod organiseret svindel med moms og afgifter

Forslag til en stærkere myndighedsindsats mod organiseret svindel. Tværministeriel arbejdsgruppe mod organiseret svindel med moms og afgifter Forslag til en stærkere myndighedsindsats mod organiseret svindel Tværministeriel arbejdsgruppe mod organiseret svindel med moms og afgifter Tværministeriel arbejdsgruppe mod organiseret svindel med moms

Læs mere

Skat har en plan-2. del

Skat har en plan-2. del - 1 Skat har en plan-2. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggør hvert år en plan over, hvilke brancher eller skatteområder skattevæsenet det kommende år særligt vil interessere

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/05 om Udlændingestyrelsens tildeling af studie- og

Læs mere

SKAT Illegal arbejdskraft og social

SKAT Illegal arbejdskraft og social Beskæftigelsesudvalget, Transportudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 BEU alm. del Bilag 247, TRU alm. del Bilag 350, UUI alm. del Bilag 134 Offentligt SKAT Illegal arbejdskraft

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2013 om SKATs indsats

Læs mere

Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337

Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337 Statsrevisoratet Christiansborg DK-1240 København K MINISTEREN Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337 Rigsrevisionens beretning til statsrevisorerne om fødevarekontrollen (beretning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04

RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04 RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/03 om Undervisningsministeriets

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

Skatteudvalget L 96 - O

Skatteudvalget L 96 - O Skatteudvalget L 96 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-231-0044 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 96- Forslag til Lov om Forslag til lov om ændring af visse skatte- og afgiftslove, arbejdsmarkedsfondsloven,

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt 29. januar 2015 J.nr. 15-0152633 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 372 af 15. januar 2015 (alm.

Læs mere

Skatteministeriet js@skat.dk Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. Bemærkninger til lovforslagsudkast om initiativer mod sort arbejde

Skatteministeriet js@skat.dk Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. Bemærkninger til lovforslagsudkast om initiativer mod sort arbejde Skatteministeriet js@skat.dk Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Bemærkninger til lovforslagsudkast om initiativer mod sort arbejde 14.03.2012 Skatteministeriet har sendt et lovforslagsudkast i høring

Læs mere

SKATs nye Innovative indsatsstrategi

SKATs nye Innovative indsatsstrategi SKATs nye Innovative indsatsstrategi Direktør Steffen Normann Hansen SAS Institute seminar den 30-35 mia. 10 mia. Skattegab? Reguleringer Skat til indbetaling 765 mia. Skatteopkrævning Omkostninger til

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om SKATs indsats i forbindelse med beskatning af indtægter fra udlejning af sommerhuse Juni 2010 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 SKATs indsats i forbindelse

Læs mere

[Spørgsmål K] Ministeren bedes redegøre for toldmyndighedernes. indsats for at forhindre indsmugling af cigaretter til

[Spørgsmål K] Ministeren bedes redegøre for toldmyndighedernes. indsats for at forhindre indsmugling af cigaretter til Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 172 Offentligt 8. december 2016 J.nr. 16-1805775 ICT - Stab Samrådsspørgsmål K - Tale til besvarelse af spørgsmål K den 13. december 2016 [Spørgsmål

Læs mere

Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende hvidvaskning: Forslag. til

Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende hvidvaskning: Forslag. til 2006/1 LSF 20 Offentliggørelsesdato: 04-10-2006 Økonomi- og Erhvervsministeriet Fremsat den 4. oktober 2006 af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Udklip fra lovforslag og bemærkninger vedrørende

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til samråd om for sent anmeldte arbejdsskader.

Beskæftigelsesministerens tale til samråd om for sent anmeldte arbejdsskader. Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 94 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til samråd om for sent anmeldte arbejdsskader. 29. oktober 2010 J.nr. 2010-0016553 Internationalt

Læs mere

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering - 1 Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering bodilogtommyvchristiansen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et lovforslag fra

Læs mere

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Skats Aktivitetsplan for 2014. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Skats Aktivitetsplan for 2014 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hvert år udarbejder Skat en plan for årets aktiviteter. Her kan privatpersoner og virksomheder orientere sig om Skats planlagte

Læs mere

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget L 85 - Bilag 2 Offentligt J.nr. 2006-309-0148 Dato: 21. november 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget L 85 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og skattekontrolloven (Forhøjelse

Læs mere

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden - Vi skal have den ind under huden Steffen Normann Hansen SRF Landsmødet 2007 1. Hvordan bliver vi verdens bedste skattevæsen 2. Indsatsstrategi = større indsats overfor svig og svindel 3. Sådan ruller

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrol og vejledning på toldområdet April 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2017

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret

Kontrolgruppen. Årsrapport Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret Kontrolgruppen Årsrapport 2016 Et samarbejde på tværs af forvaltningerne i en helhedsorienteret sagsbehandling 1 Indledning Kontrolgruppens årsrapport præsenteres en gang årligt for Beskæftigelses- og

Læs mere

indsatsen mod momskarruselsvindel

indsatsen mod momskarruselsvindel Beretning til statsrevisorerne om indsatsen mod momskarruselsvindel September 2006 RB A303/06 Rigsrevisionen Indholdsfortegnelse Side I. Undersøgelsens resultater... 5 II. Indledning... 12 A. Baggrund...

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Beskæftigelsesudvalget, Transportudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 BEU alm. del Bilag 247, TRU alm. del Bilag 350, UUI alm. del Bilag 134 Offentligt Rengøring uden sort

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v.

Forslag til Lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT, herunder administrative tvangsbøder) I lov om udstationering af lønmodtagere m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16

Forslag. Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven. Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Lovforslag nr. L 13 Folketinget 2015-16 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af kildeskatteloven, momsloven og skattekontrolloven (Ophævelse af

Læs mere

Skat har en plan 1. del

Skat har en plan 1. del - 1 Skat har en plan 1. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggør hvert år en plan over, hvilke brancher eller skatteområder skattevæsenet det kommende år særligt vil interessere

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 12. september 2014 J.nr. 14-2611052 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af momsloven, skattekontrolloven

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde. Marts 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde. Marts 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen for at få sygemeldte tilbage i arbejde Marts 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen for at få sygemeldte tilbage

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04

RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04 RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 9/03 om Justitsministeriets økonomistyring

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt J.nr. j.nr. 08025500 Dato : 11. marts 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 114, 115, 116 og

Læs mere

Samrådsspørgsmål B, stillet den 17. september 2015 efter ønske fra Christian Juhl (EL).

Samrådsspørgsmål B, stillet den 17. september 2015 efter ønske fra Christian Juhl (EL). Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt T A L E Samråd om arbejdsmiljø og partikelforurening i Københavns Lufthavn i Beskæftigelsesudvalget den 20. oktober 2015

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om handicapindsatsen

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm. del).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm. del). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 40 Offentligt J.nr. 2008-118-0011 Dato: 1. december 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 40 af 3. november 2008 (Alm.

Læs mere

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED

VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED VI ARBEJDER FOR RETFÆRDIGHED Objektivitet, kvalitet og effektivitet Anklagemyndighedens virksomhedsstrategi 2017 SYV FOKUSPUNKTER FOR ANKLAGEMYNDIGHEDEN I de seneste år har vi i anklagemyndigheden gennemført

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Juni 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om hospitalernes brug af personaleresurser September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2014 om hospitalernes

Læs mere

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde 1 Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde Nye tal fra SKAT viser et drastisk fald i andelen af virksomheder, der oplever en reel risiko for at blive opdaget

Læs mere

Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT)

Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT) Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;erhvervsforhold Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 13.3.2015 Status: Gældende Udskrevet: 3.2.2017 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Skats plan for kontrol i 2017

Skats plan for kontrol i 2017 - 1 Skats plan for kontrol i 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsats på transfer pricing-området (beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse. September 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse September 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om pris, kvalitet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. Maj 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. Maj 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen Maj 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen (beretning nr.

Læs mere

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013

Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Retsudvalget, Skatteudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 401, SAU Alm.del Bilag 309 Offentligt Skatteudvalgets ekspertmøde om retssikkerhed på skatteområdet 11. september 2013 Generelt om retssikkerheden

Læs mere

Det nye Skatteministerium

Det nye Skatteministerium Det nye Skatteministerium April 2004 Man må ikke forlange, at borgerne skal betale skat med glæde. Men borgere og virksomheder bør kunne forlange, at skatten kan betales uden unødigt besvær. Derfor har

Læs mere

- Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29. januar 2016

- Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29. januar 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 204 Offentligt 27. januar 2016 J.nr. 16-0049764 Indsats Samrådsspørgsmål K, L, M og N - Tale til besvarelse af spørgsmål K, L, M og N den 29.

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Initiativer mod social dumping 8. november 2012 1 Aftale om initiativer mod social dumping Nyt kapitel Med Aftaler om finansloven for 2012 er indsatsen mod

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om afgift af hermetisk forseglede nikkel-cadmiumakkumulatorer (lukkede nikkel-cadmium-batterier)

Bekendtgørelse af lov om afgift af hermetisk forseglede nikkel-cadmiumakkumulatorer (lukkede nikkel-cadmium-batterier) LBK nr 244 af 10/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2018 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 17-0129145 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere