Monteringsvejledning Marmoleum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Monteringsvejledning Marmoleum"

Transkript

1 Monteringsvejledning Marmoleum Forudsætninger Undergulvet skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning af ovenstående linoleumsprodukter må den relative fugtighed, RF, i almindelig bygningsbeton ikke overstige 85%. Ved gulvkonstruktioner med et højt cementindhold (vbt < 0,38) eller vacuumbehandlet beton skal man være særlig opmærksom på fugtindholdet og overfladelagets sugeevne. Temperaturen på underlag, lim og gulvbelægning skal ved lægningen være mindst +18º C, og RF i lokalet max. 60%. Underlag af træfiberplader forudsættes at have et fugtindhold på 8% (40% RF ved +20º C), så der ikke opstår bevægelser, som senere kan forårsage skader. Forandringer i materialet kan opstå på grund af f.eks. unormal fugtpåvirkning fra underlaget, bevægelser i underlaget, varme fra f.eks. varmerør, som giver en gulvtemperatur på over +30º C, osv. Limanbefaling Vandbaserede klæbere egnet til linoleum. Som Cascolin fra Casco. Ved Marmoleum decibel anvendes egnet vinylklæber som Casco proff. Vær opmærksom på, at vinyllimen og decibel-bagsiden i kombination tørrer langsommere. Lægningsanvisning for banevare Før tilskæring og nedklæbning er det en god ide at neutralisere spændinger i materialet ved at kontrarulle (med jutesiden udad). Ved lægning af flere baner ved siden af hinanden, må banerne ikke endevendes. Rullerne skal ved lægning i samme rum lægges i nummerrækkefølge. Linoleum skal altid hellimes til underlaget. Brug vådlimning. Det er vigtigt, at limen påsmøres i korrekt mængde. Hvis limen får lov at tørre for længe, bliver vedhæftningen dårlig. Der er desuden en risiko for, at limfugerne aftegner sig gennem belægningens overflade. Gulvet skal tromles grundigt efter limning. Ved lægning af længere baner skal enderne skæres til efter limning. For ca. hver 15 meter opstår der ved produktionen en såkaldt hængefold. Denne limes efter følgende fremgangsmåde. 1. Markering af hængefold på gulvet 2. Der limes til ca. 20 cm efter hængefold (1. limning) 3. Banen monteres og der rulles på tværs og derefter på langs (rækkefølge er vigtig!) halvdel limes til og monteres 5. Der rulles på tværs og langs igen 6. Efter ca. 15 min. rulles på tværs og langs sidste gang For at undgå blæredannelse skal hængefolden belastes, mens limen hærder. Begynd helst limningen med

2 den del af banen, hvor hængefolden er. Fugetætning Vi anbefaler, at man tætner fugerne med Marmoweld og svejsetråd. Ved fugerenskæringen skal der være en åbning på ca. 1 mm. Inden tætning fræses fugen ned til 3/4 af banens tykkelse. Brug en fugeskærer eller en elektrisk fugefræser. Lægningsanvisning for borter og hjørner 1. Mål rummets midterlinier op, og markér dem med en kridtsnor. 2. Mål fra midten, og beregn, hvor mange mønsterrapporter (R) og bortlængder, der skal bruges til længderne A og B i figuren. Tag højde for, om der skal anvendes færdigfremstillede hjørneruder. Markér borternes afstand fra væggen med en blyantstreg. Afstanden fra væggen bør være mindst 15 cm. 3. Sæt borterne sammen med tape for at få den rigtige længde. Kontroller målene inden borten limes, ved at lægge de sammentapede borter langs markeringerne på undergulvet. Start i et hjørne. Det kan være nødvendigt at forskyde borterne lidt for at få mønsteret til at passe sammen i hjørnerne, hvis der ikke anvendes færdigfremstillede hjørneruder. Træk en blyantstreg på begge sider af borterne for at markere den flade, som

3 skal limes. 4. Påsmør limen med en limspartel inden for stregerne, der markerer bortens placering. Læg borterne på limen, og gnid dem fast. 5. Montér først borten ved en langside og en kortside i rummet. Montér derefter de resterende sider. Kontrollér, at målene x-y ikke ændres ved lægningen. 6. Når limen er hærdet, fjernes den beskyttende tape fra borten. Træk tapen af parallelt med gulvoverfladen ikke op mod loftet. Det kan være nødvendigt at fjerne tapen, inden limen er hærdet, hvis borternes fuger skal justeres. Ungå at få lim på borternes overflade. Våde limpletter fjernes med en fugtig klud, tørre limpletter med limfortynder. Al lim uden for borterne skrabes væk med en spartel.

4 7. Nu lægges resten af gulvet. Læg en bane linoleum ud, så den ene langside og de to korte sider overlapper borten med 1,5 2 cm. Slå banen tilbage og smør lim på under-laget. Læg banen ned og gnid den fast. Brug en ridseko og en kniv til at afstemme linoleum og bort. Følg samme fremgangsmåde med de efterfølgende baner. Den sidste bane lægges med overlapning hele vejen rundt og limes. Fugen trykkes ned med en ridseko og en kniv. 8. Læg en strimmel linoleum, som er lidt bredere end afstanden fra væg til bort, mellem borten og væggen. Ved tilpasning ridses væggens kontur op med en stangpasser, og linoliet skæres rent. Lim strimlen og afstem mod borten med en ridseko og en kniv. 9. Inden gulvet tages i brug, skal det behandles med Monel for at udjævne glansen mellem mønsterelementerne.

5 Lægningsanvisning for fliser 1. Markér rummets midterlinier med en kridtsnor. Linierne skal være vinkelrette på hinanden. 2. Læg en række fliser ud for at se, hvor store fliserne nærmest væggen skal være. 3. Uanset mønsteret bør kantfliserne være lige store og større end en halv flise. For at opnå dette kan det være nødvendigt at lave nye streger, som er forskudt parallelt med midterlinierne. Fordel lim jævnt over den første fjerdedel af rummet, men ikke hvor kantfliserne skal lægges.

6 4. Læg fliserne i den våde lim, og tryk hver enkelt flise fast. Gnid derefter hele overfladen. Arbejd fra linierne ud mod væggen, indtil den sidste flise er lagt. Skrab al lim uden for fliserne væk med en spartel. Påfør lim på den næste fjerdedel, og fortsæt på samme måde, indtil alle fliserne er lagt. 5. Den første kantflise tilpasses nu ved at lægge den omhyggeligt ovenpå den tilgrænsende flise. 6. En hjælpeflise lægges som udmåling mod væggen. Skærelinien markeres med en kniv, og flisen skæres ud lige efter linien ved hjælp af en lineal.

7 7. På denne måde tilpasses alle kantfliserne i rækkefølge. Der smøres lim på kantområdet, og kantfliserne trykkes og gnides fast på samme måde som de hele fliser. Når denne beskrivelse følges, kommer fliserne til at ligge parallelt med rummets vægge. Fliserne kan naturligvis også lægges diagonalt eller i andre vinkler. Linierne skal også her være vinkelrette på hinanden. Vedligeholdelse Se separat rengørings- og vedligeholdelsesanvisning. Bemærk! Nyt linoleum kan af og til have en let gultoning på overfladen. Denne toning forsvinder efter kort tid i dagslys, og materialet får herefter sin originalfarve. Hvis der opstår problemer Når du køber Marmoleum dual fliser, er det vigtigt, at du gør dig klart, at der er tale om et fliseprodukt, som i lighed med andre produkter er underlagt forskellige tolerancer. Det er specielt vigtigt at være opmærksom på, at tykkelses-tolerancen på vores linoleumsfliser er 2,5 mm +/- 0,15 mm. Dette kan i nogen tilfælde give mærkbare overgange mellem fliserne. Kontakt Forbo, hvis gulvmaterialet er beskadiget eller har fejl. Læg ikke produkter med synlige fejl! I dette tilfælde dækkes materialeomkostningerne. Ved returnering af varer skal pakke- eller parti- og rullenummer altid opgives. Transportskader Synlige transportskader skal noteres på fragtsedlen ved modtagelse af varerne. Skader, som ikke er synlige ved modtagelsen, meldes hurtigst muligt til Forbo og transportøren, dog senest inden 7 dage. Ovenstående anvisninger og anbefalinger er baseret på egne prøvelægninger. Vi påtager os dog intet ansvar for arbejdsresultater, som er påvirket af lokale omstndigheder, da disse ligger uden for vores kontrol.

8 Marmoleum Real Ohmex Forudsætninger Undergulvet skal være plant, permanent tørt, uden revner og tilstrækkeligt trykfast. Fugtigheden i betonen må ikke overstige 85% RF. Vær særlig opmærksom på fugtforholdene ved gulv mod jord. Ved lægning skal temperaturen på underlag, lim og gulvbelægning være +18oC, og den relative luftfugtihed i lokalet max 60%. Underlag af plademateriale forudsættes at have en fugtprocent på 8% (40% RF ved +20oC), således at der ikke opstår bevægelser, der senere kan forårsage skader. Forandringer i materialet kan f eks opstå pga unormal fugtpåvirkning fra underlaget, bevægelser i underlaget, varme fra f eks varmerør, som giver en gulvtemperatur på over +30oC etc. Limanbefaling Ledende lim, f eks Bostic 55, Casco 3490 eller tilsvarende. Lægning Lim et kobberbånd midt under hver banebredde med ledende lim. Kobberbåndet skal være mm bredt og ca 0,1 mm tykt. Altenativt kan selvklæbende kobberbånd anvendes. Samtlige kobberbånd forbindes med hinanden i begge ender med tværgående kobberbånd ca 50 cm fra væg, og sluttes til jord via elnettet ved hver 50 m² eller efter kundens anvisning. Check funktionsdygtigheden på kobberbåndene, inden linoliet lægges. Banerne skal ikke endevendes. Rullerne skal ved lægning i samme lokale tages i nummerrækkefølge. Tilstræb vådlimning i så stor udstrækning som muligt, følg limleveransdørens anvisninger. Det er vigtigt for gulvets afledningsevne, at limen påsmøres i korrekt mægde. Tørrer limen for længe, er der desuden risiko for, at limfugerne aftegner sig gennem belægningens overflade. Ved lægning af længere baner skal enderne skæres til efter limning. På ca hver 15 meter opstår ved produktionen en såkaldt hængefold. Denne limes ned ved dobbeltklæbning. Påfør lim på bagsiden af hængefolden med en utandet spartel, lim derefter som normalt Gnid belægningen fast efter limning. For at undgå blæredannelse, belastes hængefolden, mens limen hærder. Gulvet skal kontrolmåles efter 4 uger ifølge foreskreven målemetode og derefter én gang årligt. Fugetætning Vi anbefaler, at man tætner fugerne med Marmoweld svejsetråd. Levn en åbning på ca 1 mm ved fugerenskærning. Inden tætning fræses fugen ned til 3/4 af banens tykkelse. Anvend fugeskærer eller elektrisk fugefræser. Vedligeholdelse Brug tørre metoder (tør- alternativt fugtmopning) kombineret med pletfjerning. Ved behov bruges fugtig aftørring - brug et neutralt rengøringsmiddel i vandet. Konventionel polish, standardtyper af metalliseret akrylpolymer eller andre filmdannende produkter må ikke bruges, da de kan ødelægge gulvets antistatiske egenskaber. Forbo Monel og Spray vil ikke give tykkere vedligeholdelsesfilm med ovennævnte vedligeholdelsesmetoder, og må således godt anvendes. Generelt følges rengørings- og vedligeholdelsesvejledningen for Marmoleum. Ved reklamation Montér ikke belægning med synlige fejl. Vi erstatter i sådanne tilfælde kun materialet samt eventuelle transportomkostninger. Transportskader Synlige transportskader skal noteres på fragtsedlen ved godsmodtagelsen. Skader, som ikke er synlige ved modtagelsen, skal meldes til Forbo Flooring A/S hurtigst muligt, dog senest 7 dage efter modtagelse.

Kasser med linoleumsfliser placeres under samme forhold som ruller, og vi anbefaler at der max. placeres 5 kasser oven på hinanden.

Kasser med linoleumsfliser placeres under samme forhold som ruller, og vi anbefaler at der max. placeres 5 kasser oven på hinanden. 1 Linoleum Monteringsvejledning Forudsætninger Undergulvet skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning af ovenstående linoleumsprodukter må den relative fugtighed,

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Monteringsvejledning Skridsikker vinyl

Monteringsvejledning Skridsikker vinyl 1 Monteringsvejledning Skridsikker vinyl Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering må betonens relative fugtighed ikke

Læs mere

Lægningsvejledning - vinyl

Lægningsvejledning - vinyl Lægningsvejledning - vinyl SMARAGD AQUA, SMARAGD RELIEF, SMARAGD PLUS OG SMARAGD MARIN 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt, jævnt og fri for sprækker. Pletter fra farve, olie o. lign.

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact Enhver brug af produktet til andre formål end dem der er fastsat i betingelserne for brug, skal indsendes til Tarkett til godkendelse. Omnisports belægningen kan monteres på forskellige underlag alt efter

Læs mere

VENETO, ETRUSCO, ALLEGRO, STYLE EMME, STYLE ELLE, ESSENZA, VENETO ACOUSTIC MED SKUMBAGSIDE OG ELEFANO.

VENETO, ETRUSCO, ALLEGRO, STYLE EMME, STYLE ELLE, ESSENZA, VENETO ACOUSTIC MED SKUMBAGSIDE OG ELEFANO. svejledning LINOLEUM 22. august 2012 VENETO, ETRUSCO, ALLEGRO, STYLE EMME, STYLE ELLE, ESSENZA, VENETO ACOUSTIC MED SKUMBAGSIDE OG ELEFANO. Undergulvet skal være rent, tørt og plan samt fri for sprækker

Læs mere

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV Lægningsvejledning Läggningsanvisning Safetred Universal og Safetred Spectrum December 2012 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter efter

Læs mere

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV Lægningsvejledning Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T Läggningsanvisning April 2014 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter

Læs mere

Veneto, Etrusco, Style Elle, Style Emme, Trentino, Originale, Veneto Sicuro R10, Acoustic Cork 4,4 mm. Static Dissipative & Static Conductive

Veneto, Etrusco, Style Elle, Style Emme, Trentino, Originale, Veneto Sicuro R10, Acoustic Cork 4,4 mm. Static Dissipative & Static Conductive 12. juni 2017 Side 2-3: Veneto, Etrusco, Style Elle, Style Emme, Trentino, Originale, Veneto Sicuro R10, Acoustic Cork 4,4 mm Side 4-5: Veneto Acoustic, Etrusco Acoustic, Style Elle Acoustic, Style Emme

Læs mere

Monteringsvejledning Bulletin Board

Monteringsvejledning Bulletin Board Monteringsvejledning Bulletin Board Bulletin Board er et alsidigt overflademateriale i linoleum. Det har en enestående slidstyrke og er almindeligt brugt som vægbeklædning på f.eks. skoler, kontorer og

Læs mere

Monteringsvejledning. click

Monteringsvejledning. click click Monteringsvejledning Fremstilling af Marmoleum click Marmoleum click har et toplag af linoleum, som er fremstillet af naturlige rå-materialer i en miljøvenlig produktionsproces. Hovedbestanddelen

Læs mere

Lægningsanbefalinger til noraplan gulve

Lægningsanbefalinger til noraplan gulve Lægningsanbefalinger til noraplan gulve Undergulvet skal følge anbefalingerne fra Gulvbrancen i DK (se gulvfakta). norament gulve skal før nedlimningen være klimatiseret, dvs. temperaturen på noraplan

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Monteringsvejledning for Fletco Carpets

Monteringsvejledning for Fletco Carpets Indholdsfortegnelse Bagsiden er en vigtigt del af et gulvtæppe, både i forbindelse med montering og i det daglige brug, derfor tager denne monteringsvejledning udgangspunkt i de forskellige bagsidetyper

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N!

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNING AF B O L Et vinylgulv skal lægges næsten som et væg-til-væg tæppe, og er du vant til at foretage

Læs mere

Gulve reparation af gulvbelægninger

Gulve reparation af gulvbelægninger Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Gulve reparation af gulvbelægninger Undervisningsministeriet. Januar 2012. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning 1 Fuldlimning med Stauf produkter Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne produkter anvendes efter anvisningerne.

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

læggevejledning Fugning af nora gulve

læggevejledning Fugning af nora gulve læggevejledning Fugning af nora gulve nora gulve har som udgangspunkt ikke brug for at blive fuget. Fugning anbefales dog ved fugtfølsomme undergulve og i rum med intensiv våd rengøring (f.eks. i områder

Læs mere

Lægningsanbefalinger norament gulve

Lægningsanbefalinger norament gulve Lægningsanbefalinger norament gulve Undergulvet skal følge anbefalingerne fra Gulvbrancen i DK (se gulvfakta) norament fliser skal før nedlimningen være klimatiseret, dvs. temperaturen på norament gulvet

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning Februar 2016 1 Fuldlimning med Stauf produkter Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne produkter anvendes

Læs mere

LIMGUIDE LIMMÆNGDE BELÆGNING LIMTYPE SUGENDE UNDERLAG LET SUGENDE UNDERLAG. Linoleum Marmoleum, Touch. LinoTex CascoLin

LIMGUIDE LIMMÆNGDE BELÆGNING LIMTYPE SUGENDE UNDERLAG LET SUGENDE UNDERLAG. Linoleum Marmoleum, Touch. LinoTex CascoLin Side 01/03 Dato 2016-08-26 Erstatter 2015-09-28 LIMGUIDE Forbo Flooring A/S Produktionsvej 14 DK-2600 Glostrup Tlf.: 44 92 85 00 www.forbo.dk BELÆGNING LIMTYPE SUGENDE LET SUGENDE LIMMÆNGDE Marmoleum,

Læs mere

Fugning med nora fugemasse

Fugning med nora fugemasse Fugning med nora fugemasse 1. Fugning af samlinger Rens samlingerne for snavs (med børste ell. lign.). Der påsmøres en nora flydende voks over samlingerne, som skal fuges. Der må ikke løbe voks ned i samlingen

Læs mere

Læggeanvisning for Everfloor Marinegulve 14 mm side 1 Læs hele læggeanvisningen inden montering påbegyndes Bryd ikke emballagen før gulvet lægges. Pakken opbevares i rummet 48 timer før lægning. Egnede

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning Januar 2014 1 Fuldlimning med Stauf produkter på støbte underlag Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning.

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. 1 Dimensioner Tykkelse: Bredde: Længde: 21 mm 260 mm 1200 + 2400 mm Opbygning Hørning Slotsplanke leveres lamineret af 6 mm europæisk eg,

Læs mere

MONTERINGS INSTRUKTIONER

MONTERINGS INSTRUKTIONER R MONTERINGS INSTRUKTIONER Pergo Original Collection, Pergo Naturaltouch Collection, Pergo Vintage Collection, Pergo Exotic Collection, Pergo Classic Plus 1. Forberedelser Se illustration 1 til 2 samt

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

optimum-lim Klargøring OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid.

optimum-lim Klargøring OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid. Klargøring Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid. Sørg altid for transportere vinylgulvet forsigtigt og opbevare det omhyggeligt for at undgå, at det vrider

Læs mere

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Plus-Mad Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011 Indhold Generelt Side 2 Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Lægning på Beton Side 4 Fuldlimning Side 5 Gulvvarme

Læs mere

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat.

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. 1 Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. KLARGØRING Vi anbefaler, at alle planker til samme gulvprojekt bestilles på samme tid. 2 Sørg altid for at opbevare Pergo-vinyl omhyggeligt for

Læs mere

ståldæk konstruktioner med beton en helt samlet reducerer lyden markant. etageadskillelse som kan minimere lyd.

ståldæk konstruktioner med beton en helt samlet reducerer lyden markant. etageadskillelse som kan minimere lyd. s r. r li 'a- :, i:. Eftex ApS har i samarbejde med de førende producenter af lyd reducerende materialer sammensat et unik sortiment til den danske byggebranche, og er i stand til at designe en etageadskillelse

Læs mere

Læggevejledning fer & not

Læggevejledning fer & not Læggevejledning fer & not Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres, skal bygningen være lukket, tør

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer.

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer. Datablad Forarbejdning og montering af 3M Controltac Plus 190-serien August 2004 Beskrivelse Denne bulletin giver instruktion i montering af 3M Controltac Plus 190-serien. Dekorationer kan monteres vandret

Læs mere

Monteringsvejledning. Klodsegulve. Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler. eller. Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00

Monteringsvejledning. Klodsegulve. Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler. eller. Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00 Monteringsvejledning Klodsegulve Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler eller Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00 2 HØRNING klodsegulve er massive firkantede klodser, hvor træets årringe ses

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. Et komplet system til. montering af meget store fliser. System MAX FORMAT.

SCHÖNOX MAX FORMAT. Et komplet system til. montering af meget store fliser. System MAX FORMAT. SCHÖNOX MAX FORMAT Et komplet system til montering af meget store fliser Foto: Imola Ceramica - www.colourceramica.dk System MAX FORMAT www.schonox.dk Keramiske fliser i nye dimensioner Foto: MOSA Storformatfliser

Læs mere

Inden gulvet leveres skal huset være lukket, tørt og varmt, og indeklimaet være under kontrol (Stabil temperatur og RF %).

Inden gulvet leveres skal huset være lukket, tørt og varmt, og indeklimaet være under kontrol (Stabil temperatur og RF %). Læggevejledning 1 Indhold: Introduktion... 3 Huskeliste... 3 Modtagelse... 4 Luftfugtighed og temperatur... 4 Strøafstand... 5 Montering på eksisterende gulve eller spån/krydsfinerplader... 5 Montering

Læs mere

Læggevejledning PLANKER

Læggevejledning PLANKER Læggevejledning PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G P L

Læs mere

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende.

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Læggevejledning HØRNING Origin massive plankegulve For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Hørning

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING CARPORT J100 Art.nr 6500 Carport Medfølgende dele 254 x4 210 6x12 00 x7 04 x15,5 x1 9x9 x6 4 m 1,8x11 254 x4 x14 1,8x11 260 x6 109 Skruer og stolpebærer medfølger ikke Nødvendige

Læs mere

Lægning af fliser. Ove T., Lystrup, 21 Aug., 2016

Lægning af fliser. Ove T., Lystrup, 21 Aug., 2016 Ove T., Lystrup, 2 Aug., 206 Lægning af fliser Materialer: Korrekt fliseklæb (afh. Underlag) Mureske fugeske Korrekt tandspartel størrelse Handsker Maske Briller Korrekt størrelse flisekryds Svamp Spand

Læs mere

optimum Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION Klargøring 1 Pergo Optimum gulvmaterialer til fastlimning leveres med vejledninger i form af illustrationer. Teksterne herunder forklarer illustrationerne og er inddelt i tre afsnit: Klargørings-, monteringsog

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED Vindspærre Dampspærre Placering i væg, tag og loft Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen i boliger så tæt som muligt på de opvarmede rum. Erfaringsmæssigt

Læs mere

3. Ved levering skal plankerne straks bæres indenfor og akklimatiseres. De må under ingen omstændigheder opbevares udenfor!

3. Ved levering skal plankerne straks bæres indenfor og akklimatiseres. De må under ingen omstændigheder opbevares udenfor! LÆGGEVEJLEDNING Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres skal bygningen være lukket, tør og varm, og

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

Lægningsvejledning. I RF % Cementbaserede < 85 undergulve Anhydrit gulve < 85

Lægningsvejledning. I RF % Cementbaserede < 85 undergulve Anhydrit gulve < 85 Lægningsvejledning. DLW Linoleum fremstilles af naturlige, genanvendelige råstoffer, som giver linoleummet følgende materialeegenskaber, der skal tages hensyn til ved lægningen: A. Reaktion på fugtighed

Læs mere

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag.

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag. Arbejdsanvisning weberfloor industri Anvendelsesområde Boliger, garager, kældre, butikker, kontorer, gallerier og atelierer: Til gulve udsat for fodtrafik, håndtrukket pallevogne, kørsler med lette lastbiler

Læs mere

Læggevejledning P A R K E T

Læggevejledning P A R K E T Læggevejledning P A R K E T For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G

Læs mere

Gyptone Kant A system Monteringsvejledning

Gyptone Kant A system Monteringsvejledning Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse Gyptone akustiklofter med Kant A er et færdigmalet, demonterbart akustikloft monteret i et synligt skinnesystem (T- eller T-). Skinnesystemets synlige

Læs mere

Udskiftning af mylarbånd

Udskiftning af mylarbånd Udskiftning af mylarbånd 90 90 A = Båndets omløbsretning H = Højre V = Venstre 1 = Trækvalse (valse 1) 2 = Medløbsvalse (valse 2) 3 = Indstillingsbolt for trækvalse 4 = Fast modhold 5 = Indstillingsbolt

Læs mere

Paris sildebens laminat

Paris sildebens laminat Paris sildebens laminat Læggevejledning: Generelt Træ er et hygroskopisk materiale; det, man i daglig tale kalder et levende materiale. Afhængigt af den omgivende luftfugtighed og temperatur enten afgiver

Læs mere

Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten.

Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden massiv gulvet leveres skal bygningen være lukket,

Læs mere

Isola To-lags Dækning

Isola To-lags Dækning Isola To-lags Dækning Isola Kraftunderlag Light Isola Kraftunderlag SBS Isola Svejseoverlag Light Isola Svejseoverlag SBS Tørre og sunde huse! Mekanisk fastgørelse Generelt Tagbelægningerne består af kraftige

Læs mere

vi klikker bare Sjovt at designe. Nemt at montere.

vi klikker bare Sjovt at designe. Nemt at montere. Forbo Flooring A/S Produktionsvej 14 2600 Glostrup Tlf.: 44 92 85 00 Fax: 44 92 85 20 E-Mail: info.denmark@forbo.com www.forbo.dk vi klikker bare Forbo tilbyder et komplet sortiment i gulvbelægningsprodukter

Læs mere

Monteringsvejledning for Concreate Gulvpaneler

Monteringsvejledning for Concreate Gulvpaneler Monteringsvejledning for Concreate Gulvpaneler Før Concreate gulvleverancer leveres til byggepladsen Før Concreate gulvpaneler kan leveres til byggepladsen skal alle fugtige områder (fx beton, gibsvægge

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

tria og pure montagevejledning BetaPack A/S Agerskovvej 9 DK-8362 Hørning CVR Tlf

tria og pure montagevejledning BetaPack A/S Agerskovvej 9 DK-8362 Hørning CVR Tlf Vindspærre Dampspærre Placering i væg, tag og loft Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen i boliger så tæt som muligt på de opvarmede rum. Erfaringsmæssigt er den mest sikre placering

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED

MONTAGEVEJLEDNING RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED Let konstruktion med installationslag. Paralleltag med installationslag Ventileret loftrum. Dampspærre monteret med installationslag Placering i væg, tag og loft. Dampspærren

Læs mere

Lægningsvejledning. en ledende lim for at sikre at gulvet er antistatisk. Forbrug: Normalt forbrug, vil være fra 4-6 m 2 pr. liter lim.

Lægningsvejledning. en ledende lim for at sikre at gulvet er antistatisk. Forbrug: Normalt forbrug, vil være fra 4-6 m 2 pr. liter lim. Lægningsvejledning Farvelighed sikres fra fabrikkens side, hvis den anvendte gulvbelægning stammer fra samme produktion og lægges i nummerrækkefølge. Det kan dog ikke udelukkes, at der kan fremkomme mindre

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

Spartling af perforerede gipsplader

Spartling af perforerede gipsplader Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Vi gør byggeri let Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Spartling af perforerede gipsplader er ikke omfattet af pjecen Hvor går

Læs mere

Monteringsanvisning for

Monteringsanvisning for Monteringsanvisning for PURUS gulvafløb til vinylbelægning på træ/beton PURUS monteringsramme PURUS låseanordninger PURUS forhøjelsesringe PURUS sideindløbstilslutning PURUS klinkekit PURUS kniven www.purus.dk

Læs mere

Junckers Stavparket. Lægningsvejledning. Junckers stavparket kan bla. benyttes til følgende mønstergulve: Sildeben

Junckers Stavparket. Lægningsvejledning. Junckers stavparket kan bla. benyttes til følgende mønstergulve: Sildeben Junckers Stavparket Lægningsvejledning Junckers stavparket kan bla. benyttes til følgende mønstergulve: Sildeben Stige Engelsk Skråtavl Kvadrat Inholdsfortegnelse Junckers systemløsninger for stavparket

Læs mere

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse!

Isola Selvbygger 3. Til skråt tag ned til 3 graders taghældning. Stærkt, sikkert enkelt at montere. Tørre og sunde huse! Selvbygger 3 Til skråt tag ned til 3 graders taghældning Stærkt, sikkert enkelt at montere Tørre og sunde huse! Sikker tagdækning med lang levetid Selvbygger 3 er en moderne tagbelægning med stor fleksibilitet

Læs mere

FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET

FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET JUNCKERS LEVEL 78+ STRØSYSTEM Erhverv / Bolig JUNCKERS LEVEL 78+ STRØSYSTEM FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET C 1.0 C 1.2 C 1.2.3 Generel information Strøsystem information Projekteringsvejledning Byggeriet

Læs mere

RAW PRO STANDARD, RAW PRO ULTRA & RAW PRO HIGHTACK

RAW PRO STANDARD, RAW PRO ULTRA & RAW PRO HIGHTACK MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PRO STANDARD, RAW PRO ULTRA & RAW PRO HIGHTACK Let konstruktion med installationslag. Parallel tag med installationslag Ventileret loftrum. Dampspærre monteret med installationslag

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

Gulvfliser som køkkenbordplade

Gulvfliser som køkkenbordplade Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne

Læs mere

Monteringsvejledning 1

Monteringsvejledning 1 Monteringsvejledning 1 Indhold: Introduktion... Huskeliste... Modtagelse og opbevaring... Inden lægning af gulvet... Luftfugtighed og temperatur... Generelt... Opslagstabeller...... 7 Montering på bjælkelag/strøer...

Læs mere

vi klikker bare Sjovt at designe. Nemt at montere.

vi klikker bare Sjovt at designe. Nemt at montere. vi klikker bare Vi vidste det med det samme Esther og Carl elsker deres nye køkken: Marmoleum click satte prikken over i et, siger Esther. Vi havde længe ledt efter et gulv, der ville samle alle de enkelte

Læs mere

SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012

SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012 SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012 Vandtættende bitumen-membran SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Produktinformation Skalflex Tætningsmembran er en 1,5 mm tyk bitumenbaseret membran, opbygget

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

Varmeelement til udlægning DTIR-10

Varmeelement til udlægning DTIR-10 DK Installationsbeskrivelse Varmeelement til udlægning DTIR-10 Bemærk! Ved montering af to elementer til samme termostat, skal side 6 læses før installationen påbegyndes. Produktfakta 2-lederkabel med

Læs mere

Montagevejledning. Massive gulve. Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk

Montagevejledning. Massive gulve. Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk Montagevejledning Massive gulve Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk Montagevejledning Massive gulve Inden du går i gang med at lægge dit nye gulv er det vigtigt at forberede

Læs mere

Montage. Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips.

Montage. Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips. Montage Under montage får du et grundigt indblik i, hvordan du håndterer og monterer undergulv i gips. De nærmere specifikationer på gulvpladerne fremgår af produktoversigter og datablade. MONTAGE GULVE

Læs mere

At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det

At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det Praktiske råd Proffens tips Monteringsvejledning At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det endnu længere tid at slide det op. Massive fyrretræsgulve er levende gulve.

Læs mere

Læggevejledning 20 mm Renaissance

Læggevejledning 20 mm Renaissance Læggevejledning 20 mm Renaissance Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres, skal bygningen være lukket,

Læs mere

Undergulve. Undergulve. Undergulve. Typer. Undergulve. Anvendelse underlag for: Brandkrav i BR10. Bjarne Lund Johansen

Undergulve. Undergulve. Undergulve. Typer. Undergulve. Anvendelse underlag for: Brandkrav i BR10. Bjarne Lund Johansen Bjarne Lund Johansen Typer På strøer eller bjælkelag bærende Svømmende på bærende underlag Til opretning af eksisterende gulve Anvendelse underlag for: TRÆ 53 Vådrum TRÆ 63+64 Trægulve Stive belægninger

Læs mere

Læggevejledning 20-22 mm

Læggevejledning 20-22 mm Læggevejledning 20-22 mm Massivt plankegulv, lamelparket/-plank i 20-22 mm med eller uden gummifuge (gummifuge kun til massiv, gummiliste kun til lamel). Planker med fejl frasorteres inden lægning. Husk:

Læs mere

UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING

UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING UNICA BY GLASSOLUTIONS VEJLEDNING UNICA BRUSELØSNING TILLYKKE MED DIN NYE UNICA BRUSELØSNING Når du har valgt en UNICA løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne desing og kvalitet. Vi er sikre

Læs mere

Varmeelement til udlægning NPLC-10

Varmeelement til udlægning NPLC-10 DK Installationsbeskrivelse Varmeelement til udlægning NPLC-10 Bemærk! Ved montering af to elementer til samme termostat, skal side 6 læses før installationen påbegyndes. Produktfakta 2-lederkabel med

Læs mere

RADONSIKRING I EKSISTERENDE BYGGERI

RADONSIKRING I EKSISTERENDE BYGGERI tætte løsninger: RADONSIKRING I EKSISTERENDE BYGGERI ARDEX SYSTEM- LØSNING: RADON- SIKRING Enkel installation Hurtig ibrugtagning minimal byggehøjde SOLIDE FORBINDELSER 7 6 ARDEX EP 000 PÅ EKSISTERENDE

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED

MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED MONTAGEVEJLEDNING FOR RAW PLUS FIXED Placering i væg, tag og loft Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen i boliger så tæt som muligt på de opvarmede rum. Erfaringsmæssigt er den mest

Læs mere

Rengøring: Støvsugning og gulvvask med Junckers Gulvsæbe og moderat vandforbrug

Rengøring: Støvsugning og gulvvask med Junckers Gulvsæbe og moderat vandforbrug Lisbjerg Vedligeholdelsesplan februar 2017 Specifikation: Trægulv Fabrikant: Junckers Type: 22mm Bøg Harmony Ultramat Lak Massiv Plank Entreprenør: Wenge Gulve A/S Indbygningsår: 2016 Anbefalet vedligeholdelse:

Læs mere

Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet

Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet Pvc-belægning og beklædning Vandtætte flisebeklædninger Vandtætte malebehandlinger Træbeklædning Vådrumstapet Banevarer - homogene 2,0/1,5 mm tykke med plan underside Fuldklæbes med trådsvejsede samlinger

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

C. Gulventreprisen. Tønder Kommune Udvidelse af Øster Højst Børnecenter

C. Gulventreprisen. Tønder Kommune Udvidelse af Øster Højst Børnecenter 1.0 Gulvbelægningsarbejder Tønder Kommune Udarbejdet af: ATRA arkitekter a/s arkitekter m.a.a. Vestergade 6 DK - 7500 Holstebro Telefon: 97 42 05 11 Telefax 97 42 53 99 E-mail atra@atra.dk Internet www.atra.dk

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 110 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90356AS2X3VII 2016-12 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug.

Læs mere