en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg"

Transkript

1 en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg

2 Det naturlige lys vores norm Mennesket har eksisteret i næste to millioner år, og vi har udviklet os i det naturlige lys. Vi har haft elektrisk lys i lidt over 100 år. Vi hører hjemme i naturen, og det er det naturlige lys, som styrer os, som gør os friskere og gladere, og som får os til at præstere bedre. Det naturlige lys er vores reference. Skal vi flytte kontorer og skoler udenfor for at trives? Nej, det handler om at skabe en god belysningsløsning. Vi kalder det omgivelseslys.

3 Omgivelseslyset vores himmel Omgivelseslyset er vores himmel inden døre. Den strækker sig fra horisonten, dvs. fra gulvet, over væggene og op i loftet. Det er på denne måde, at vi er programmeret til at udnytte lyset. Med meget indirekte lys kan vi skabe en himmel inden døre. Lyse, belyste vægge og lofter skaber en himmel inden døre. Forskningen taler sit tydelige sprog Siden starten af 00 erne har Fagerhult i samarbejde med forskellige universiteter arbejdet for at finde de perfekte lysforhold. I fem forskellige studier har vi kunnet konstatere, hvad omgivelseslyset betyder for vores velbefindende, oplagthed og præstation. I de fleste tilfælde har vi ikke bare interviewet deltagerne, men har også målt niveauet af søvnhormonet melatonin og stresshormonet kortisol. Resultaterne er tydelige: I rum, som er belyst med mere omgivelseslys, trives vi bedre og er friskere. Så det er videnskabeligt bevist, at elever, som skal arbejde i klasselokaler med meget omgivelseslys, trives bedre. I vores skolestudie i London fik de desuden højere karakterer! LED er fremtiden Vi har også opdaget, at LED-lys opleves som værende lysere end lysrørslys. Og det fik os til at tænke over tingene. Er det muligt at skabe mere og bedre lys i klasselokalet og tilmed spare energi? Svaret blev et rungende JA! Fremtidens skolebelysning er et værktøj i undervisningen, samtidigt med at den sparer på energiforbruget. Og vi har skabt et helt nyt belysningskoncept til skolen. Himlen inden døre Belysningen, som vi kalder Indira, er resultatet af vores seneste forskningsprojekt, som blev gennemført på et gymnasium i Helsingborg. Ved at belyse vægge og loft udelukkende med indirekte lys blev der skabt et miljø, hvor eleverne følte sig friskere og opnåede bedre studieresultater. Vi skabte en himmel til klasselokalet. Samtidigt sparede vi på energiforbruget. Himlen er lige om hjørnet! Studiet Energieffektivt og studiefremmende lys på gymnasiet blev gennemført i samarbejde med Lunds Tekniska Högskola i Studiet foregik i vinterhalvåret og omfattede 77 elever i alderen år. Sammenligningen vedrører Indira og en T5-løsning, som svarer til de bedste skolebelysninger på markedet; ni T5-armaturer med direkte/indirekte lys monteret på tre trækker. Læs mere om vores forskning på vores hjemmeside.

4 Indira en himmel i rummet Indira er skolebelysning i forskningens frontlinje. Indira er baseret på omgivelseslysets betydning for elevernes velbefindende og præstation og bygger udelukkende på indirekte lys. Energieffektive LED-lyskilder giver et lysere og hyggeligere klasselokale med et meget lavere energiforbrug. Indira er udviklet til at skabe et sundt og stimulerende miljø i klasselokalet. Med indirekte LED-armaturer har vi skabt en belysning, som giver et lysere rum. Løsningen er helt blændfri og giver den behagelige skyggedannelse, som er nødvendig for, at rummet føles naturligt belyst. Indira-serien består af tre forskellige armaturer, som monteres på Fagerhults itrack-skinne. Systemet giver stor fleksibilitet over tid. Den uovertrufne energieffektivitet gør Indira til en indlysende investering i vores børns fremtid. Det er en bæredygtig løsning ud fra et menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk perspektiv.

5 Fleksibelt at installere og ændre Indira monteres på Fagerhults itrack. Det giver en rigtig hurtig installation, hvor der kun skal bruges et tilslutningspunkt til strømmen. Løsningen er også æstetisk tiltalende, eftersom loftet bliver renere med færre indgreb. Monteringen på skinnen gør det let at flytte om på armaturerne og supplere med flere, efterhånden som behovet opstår. Mere lys til lavere energiomkostninger Forskningen viser, at meget omgivelseslys virker stimulerende, men hvis man skal opnå sådanne niveauer med en traditionel belysningsløsning, kræver det energi. I vores nye studie har vi sammenlignet Indira med en rigtig god T5-løsning (vores egen). Sammenlignet med T5 giver Indira 34 % mere lys med et energiforbrug, som er 13 % lavere. Indira giver alle fordelene med et energiforbrug på kun 8 W/m 2. Eleverne får det bedst tænkelige lys kombineret med et lavt forbrug. Enkel og intuitiv styring En lærer skal have fuldstændigt fokus på eleverne og ikke bekymre sig om lysstyring. Indira har et intuitivt styresystem, som er nemt at vedligeholde. Det har forskellige lysscenarier og omfatter sensorer, der giver optimal energiudnyttelse. 1. Indira Wallwasher Et armatur, hvor lyset rettes mod væggen. Monteres i tilslutning til klasselokalets for- og bagvæg. 2. Indira Indirekte/Wallwasher Et armatur med kombineret wallwasher- og uplight-funktion. Monteres i tilslutning til klasselokalets sidevægge. 3. Indira Indirekte Et armatur med uplight-funktion, hvis lys rettes mod loftet. Anvendes til supplering eller monteres i en T-løsning i mindre klasselokaler.

6 Indira Indirekte/Wallwasher Indira Indirekte/Wallwasher Systemeffekt, W Farvetemp., K Lysstrøm, lm Effektivitet, lm/w For at få aktuel information, se vores hjemmeside Indira Wallwasher Indira Wallwasher Systemeffekt, W Farvetemp., K Lysstrøm, lm Effektivitet, lm/w For at få aktuel information, se vores hjemmeside Indira Indirekte Indira Indirekte Systemeffekt, W Farvetemp., K Lysstrøm, lm Effektivitet, lm/w For at få aktuel information, se vores hjemmeside itrack itrack er konstrueret til at klare avanceret belysningsplanlægning med hensyn til belysningsopgaven og rummets udformning. Selve skinnen findes i fire forskellige længder og har flere forskellige muligheder for tilkoblinger hvilket gør det muligt at bygge et system unikt til hver opgave!

7

8 Stimuler indlæringen! Omgivelseslys Vores forskning bekræfter, at højere niveauer af omgivelseslys, dvs. indirekte lys, som reflekteres via loftet og lodret mod væggene, gør, at vi bliver friskere og trives bedre. Elever, som får lov til at studere i dette lys, opnår også bedre studieresultater (først og fremmest på den mørke årstid). Derfor introducerer vi nu omgivelseslys som et begreb i belysningsplanlægningen. Omgivelseslyset beregnes ved, at den gennemsnitlige belysningsstyrke på de fire vægge, loftet og beregningsfladen (dvs. bordfladen eller gulvet) lægges sammen og divideres med seks. Blændfrit lys For stærkt lys blænder øjet og kan give hovedpine og en følelse af ubehag. Alt for høje lysniveauer fordelt på små flader kan også medføre, at nethinden ikke kan udnytte det vigtige lys, eftersom pupillen lukker sig. Omgivelseslys, som skabes på den rigtige måde, er helt blændfrit. Eftersom lysmængden fordeles over en større flade, kan øjet også indfange lyset på en effektiv og naturlig måde. Visuel kommunikation Den visuelle kommunikation er meget vigtig i et klasselokale. Læreren og eleverne skal tydeligt kunne se og tolke hinandens ansigtsudtryk og opfatte hændelser og genstande. Forudsætningerne for den visuelle kommunikation måles i cylindrisk belysningsstyrke. Standarden angiver en cylindrisk belysningsstyrke på mindst 150 lux.

9 Traditionel belysningsløsning Ved at bruge lysstyring med dagslyssensorer sikres det, at alle elever i klasselokalet får nok lys, samtidigt med at energiforbruget holdes nede. DTI i en traditionel, nedpendlet løsning Denne løsning til klasselokaler er blandt markedets bedste og er stadig et fremragende valg. Rummet har en velafvejet kombination af direkte lys mod arbejdsfladen og omgivelseslys mod vægge og loft. De nedpendlede armaturer fordeler effektivt lyset uden at blænde. For at gøre lysniveauerne tilstrækkeligt høje anbefales det at bruge flere rækker med armaturer i klasseværelset. Ved at anvende flere dagslyssensorer sikres det, at alle elever i rummet får tilstrækkeligt med lys, samtidigt med at energiforbruget reduceres. For at gøre lærerens arbejde lettere er tavlen udstyret med en separat belysning, og der kan anvendes forudprogrammerede lysscenarier til rummet. Belysningsløsning med Indira Indira i U-form eller kvadratisk form Denne belysningsløsning indgik i vores studie i Helsingborg og er den, som vores forskningsresultater bygger på. Armaturerne Indira Wallwasher og Indira Indirekte Wallwasher er monteret på et itrack-system, som løber langs med rummets fire vægge. Indira Wallwasher giver et lodret lys mod den forreste væg. Indira Indirekte Wallwasher anvendes langs rummets langsider, hvor armaturet fordeler både lodret lys på væggene og lys op i loftet. Hvis rummet ofte ommøbleres eller anvendes til praktisk orienteret undervisning, såsom tegning og sløjd, kan Indira Wallwasher også monteres mod den bagerste væg for at gøre rummet retningsuafhængigt. Sammenlign gerne gengivelsen med den traditionelle T5-løsning ovenfor. Så vil du se, at Indira giver et meget lysere rum. Indira monteret på en itrack-skinne giver udelukkende indirekte lys mod vægge og loft. Resultatet er et klasselokale, der opleves som værende meget lysere end et med en traditionel T5-løsning. Længst oppe Indira i U-form og længst nede Indira i T-form. Indira i T-form Mindre klasselokaler, som er op til seks meter brede, kan lyssættes med Indira i en T-løsning. itrack-skinnen monteres som et T med Indira Wallwasher mod den forreste væg og Indira Indirekte i midten. Indira Wallwasher giver lodret lys på den forreste væg, mens Indira Indirekte giver lys i loftet.

10 produced by fagerhults belysning ab Fagerhult udvikler, producerer og markedsfører professionelle belysningssystemer til offentlige miljøer som f.eks. kontorer, skoler, industrier og sygehuse. Fagerhult har fortsat fokus på design, funktion, fleksibilitet og energibesparende løsninger. Fagerhult er en del af Fagerhultgruppen, en af Europas ledende belysningskoncerner med aktiviteter i flere end 15 lande. AB Fagerhult er noteret på Nasdaq OMX Den Nordiske Børs i Stockholm. FAGERHULT AS Sluseholmen 8A, København SV Tlf Fax post@fagerhult.dk DK

discovery evo Alsidighedens mester

discovery evo Alsidighedens mester discovery evo Alsidighedens mester Der findes en Discovery Evo til ethvert formål. Da vi lancerede Discovery, var tanken helt ny. Et skarpt, enkelt og brugervenligt koncept, hvor et enkelt armatur opfylder

Læs mere

En ny, bæredygtig måde at se på belysning

En ny, bæredygtig måde at se på belysning itza Trodser tiden En ny, bæredygtig måde at se på belysning Udviklet til LED, udstyret med den sidste nye afskærmningsteknologi, og med en optimeret konstruktion har Itza en levetid på 80.000 timer. Derfor

Læs mere

parcare Et funktionelt og stilrent belysningskoncept

parcare Et funktionelt og stilrent belysningskoncept parcare Et funktionelt og stilrent belysningskoncept Parcare Parcare er et helt nyt, LED-baseret koncept til garager og parkeringshuse. Den rumskabende kombination, som består af et loftsarmatur og en

Læs mere

dti led Direct to Indirect

dti led Direct to Indirect dti led Direct to Indirect Friheden til at vælge Kombinationen af direkte og indirekte lys er et af Fagerhults kendetegn. I vores forskning og produktudvikling har vi altid betonet, hvor vigtig det rette

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

En ny, bæredygtig måde at se på belysning

En ny, bæredygtig måde at se på belysning itza Trodser tiden En ny, bæredygtig måde at se på belysning Udviklet til LED, udstyret med den sidste nye afskærmningsteknologi, og med en optimeret konstruktion har Itza en levetid på 80.000 timer. Derfor

Læs mere

pleiad g3 Vi ved hvordan man finder en stjerne i loftet

pleiad g3 Vi ved hvordan man finder en stjerne i loftet pleiad g3 Vi ved hvordan man finder en stjerne i loftet At lede efter en stjerne Stjernerne har forundret mennesker igennem tiderne. Mysteriet om deres tilblivelse har altid fascineret videnskabsmænd.

Læs mere

discovery evo Alsidighedens mester

discovery evo Alsidighedens mester discovery evo Alsidighedens mester Der findes en Discovery Evo til ethvert formål. Da vi lancerede Discovery, var tanken helt ny. Et skarpt, enkelt og brugervenligt koncept, hvor et enkelt armatur opfylder

Læs mere

Invester i høj produktivitet og hurtig tilbagebetaling

Invester i høj produktivitet og hurtig tilbagebetaling induled Lysmaskinen Invester i høj produktivitet og hurtig tilbagebetaling At skifte til LED-belysning er en investering i produktiviteten. Nye InduLED er en rigtig lysmaskine med uovertruffen effektivitet

Læs mere

polelite og keen Spotlights med unikke muligheder

polelite og keen Spotlights med unikke muligheder polelite og keen Spotlights med unikke muligheder Spotlights med unikke muligheder PoleLITE og Keen er to LED-spot som kan monteres på såvel nye som eksisterende stolper. Armaturet sidder på et leddelt

Læs mere

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort

vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort vialume 1 Vejbelysning med visuel komfort Specialdesignede AGC-linser som giver minimal blænding Trinløst tilt ± 15º over vejbanen Justering udligner skæve master Fås med forskellige lysstyringssystemer

Læs mere

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Suveræn fleksibilitet Unikt Den innovative hybridlysteknik giver en enestående lyskvalitet, når man skal koncentrere sig om arbejdet. Sikkert Lysdioderne har en gennemsnitlig levetid

Læs mere

recesso Sort på hvidt

recesso Sort på hvidt recesso Sort på hvidt At se verden lidt i sort/hvid Når vi udvikler armaturer, tager vi altid udgangspunkt i, at det skal være så nemt som muligt for vores kunder. Recesso er derfor blevet en favorit.

Læs mere

produktnyheder Foråret 2017

produktnyheder Foråret 2017 produktnyheder Foråret 2017 Notor 65 En helt ny Notor med tvärsnittet 65 65 mm som löser alla belysningsuppgifter i ett projekt utan att frångå ett gemensamt formspråk. Flera olika bländskydd med Beta

Læs mere

Tegn din egen linje af lys

Tegn din egen linje af lys Freedom Luk øjnene. Arkitektur uden lys er ligegyldigt. Uden lys forsvinder vægge, rumdybder, linjer og sammenhænge. Derfor bliver dagslyset et naturligt udgangspunkt, når pennen sættes til papiret. Og

Læs mere

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Orosso Lyset er udgangspunktet for mange kunstarter. Film, fotografi, maleri. Lyset får ikke kun mennesker til at føle sig godt tilpas fysisk og psykisk, det skaber også forudsætninger for

Læs mere

Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain

Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain Appareo Hold fast ved dine illusioner. Når de er væk, eksisterer du måske stadig, men du er holdt op med at leve. Mark Twain Appareo er et LED-pendelarmatur, der forener et kompromisløst design med høje

Læs mere

personligt lys Dynamisk belysning for aktivitet og velbefindende

personligt lys Dynamisk belysning for aktivitet og velbefindende personligt lys Dynamisk belysning for aktivitet og velbefindende Fordybelse, læsning, kreativitet, hvile. Vælg dit eget lys! Vi er vant til at vi kan justere og indstille næsten alt omkring os. Indstille

Læs mere

aluflex 16 Et moderne sengestuepanel

aluflex 16 Et moderne sengestuepanel aluflex 16 Et moderne sengestuepanel Aluflex 16 Aluflex er en serie sengestuepaneler, hvor hvert panel skræddersys i forhold til behandlingsindsatsen fra lettere behandling til intensiv behandling og opvågning.

Læs mere

evolume Teknisk god belysning helt enkelt

evolume Teknisk god belysning helt enkelt evolume Teknisk god belysning helt enkelt Teknisk perfektion til gader og veje Evolume kombinerer fremragende lyskvalitet og visuel komfort med et moderne og omkostningseffektivt design. Takket være det

Læs mere

LINIELYS. - når kun fantasien sætter grænser

LINIELYS. - når kun fantasien sætter grænser LINIELYS - når kun fantasien sætter grænser Indhold Side Linielys intro 3 Notor Pendel 4 Notor Loft 6 Notor Indbygget 8 Notor Indbygget LED 10 Notor på væg 12 Ray og Ray II 14 Freedom 20 Teknisk information

Læs mere

light guide Belysning i et shoppingcenter

light guide Belysning i et shoppingcenter light guide Belysning i et shoppingcenter Et sted, hvor man bare kan være For nogle er et shoppingcenter mere end bare et sted, man handler; det er også et sted, man tager til for bare at være eller for

Læs mere

e-sense move dali Manual

e-sense move dali Manual e-sense move dali Manual Indholdsfortegnelse Move-systemets grundlæggende funktionsmåde...4 5 Programmering af RF-signalet...6 7 Sletning af RF-signalet...8 Forudindstillede scenarier...9 Valgmuligheder

Læs mere

produktnyheder Efterår 2016

produktnyheder Efterår 2016 produktnyheder Efterår 2016 Sweep Sweep er udformet som en kugle beskåret i top og bund og tilbyder en moderne belysningsløsning til moderne kontorer. Med en lysfordeling med 60 % direkte lys og 40 % indirekte

Læs mere

Armatur katalog Efterår og vinter 2014/2015. OSRAM er lys

Armatur katalog Efterår og vinter 2014/2015. OSRAM er lys Armatur katalog Efterår og vinter 2014/2015 1 Indholdsfortegnelse Interiørarmaturer Downlights ARKTIKA... 3 LEDVANCE L/XL... 12 LEDVANCE AREA/DALI... 4 IVIOS LED III... 13 DIADEM LED... 5 LUMINESTRA LED...

Læs mere

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift BELYSNING. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift BELYSNING. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift BELYSNING Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Kontorer Lejlighedsarbejde Vedvarende arbejde Gange og trappe 200 lux 500 lux 50 lux Rengøring af

Læs mere

IndiQuattro. Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne

IndiQuattro. Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne IndiQuattro Samme udtryk med lavere indbygningshøjde og bedre ydeevne IndiQuattro Med en virkningsgrad på op til 70 % og et nyt, lavere armaturhus på 70 mm har IndiQuattro nu større ydeevne og er endnu

Læs mere

evolume Teknisk god belysning helt enkelt

evolume Teknisk god belysning helt enkelt evolume Teknisk god belysning helt enkelt Teknisk perfektion til gader og veje Evolume kombinerer fremragende lyskvalitet og visuel komfort med et moderne og omkostningseffektivt design. Takket være det

Læs mere

notor Monteringsløsninger til forskellige lofttyper

notor Monteringsløsninger til forskellige lofttyper notor Monteringsløsninger til forskellige lofttyper Notor til alle lofttyper Notor er en serie af armaturer til indbygning i forskellige lofttyper. Notor fås både til enkelt- eller systemmontering og kan

Læs mere

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project Ryparken Lille Skole VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø An energy renovation project Fra tøj og tekstiler til dansk og matematik Nye tider for Ryparken Lille Skole Ryparken Lille

Læs mere

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur.

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. devimat devimat devimat devimat devimat DEVI gulvvarme 1 Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. 2 Sund driftsøkonomi Den intelligente DEVI termostat

Læs mere

Notor - et naturligt valg

Notor - et naturligt valg NOTOR Notor - et naturligt valg Fagerhults klassiske armatur Notor fås i flere versioner og kan monteres nedpendlet, påbygget eller indbygget. Notor er det naturlige valg de steder, hvor man vil skabe

Læs mere

Lys og trivsel. Carlo Volf Ph.D. studerende Århus Arkitektskole carlo.volf@aarch.dk

Lys og trivsel. Carlo Volf Ph.D. studerende Århus Arkitektskole carlo.volf@aarch.dk Lys og trivsel Carlo Volf Ph.D. studerende Århus Arkitektskole carlo.volf@aarch.dk Program: Lys og trivsel Analyse, Det store rums lys Studie, Det lille rums lys Natur og omgivelser og dagslys >< Teknologi

Læs mere

SlimBlend Rectangular høj effekt, avanceret styring

SlimBlend Rectangular høj effekt, avanceret styring Lighting SlimBlend Rectangular høj effekt, avanceret styring SlimBlend Rectangular, ophængt Ejere og lejere af bygninger ønsker belysning, der opfylder kravene til kontorbelysning. De ønsker også kvalitetslys,

Læs mere

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Afrapportering 2012 Kent Laursen Industriel Designer Undervísnings projekt på Designskolen Kolding. Vi har, på Designskolen i Kolding, kørt et undevisningsforløb

Læs mere

Ungt Lys. Dansk Center for Lys

Ungt Lys. Dansk Center for Lys Dansk Center for Lys Medlemsorganisation med 600 medlemmer: producenter, ingeniører, arkitekter, designere, kommuner Den hurtige genvej til viden om lys: LYS, kurser, medlemsmøder, debat, konferencer,

Læs mere

Kontorlamper DK. LED-stander- og pendellamper i

Kontorlamper DK. LED-stander- og pendellamper i Kontorlamper DK PRANA+ serien LEDstander og pendellamper i PRANA+serien UPLIGHTS UDTRÆKS LAMPEHOVED DIREKTE LYS HØJTEKNOLOGISK SENSOR LYSSTYRKE SCENESTYRING TUNABLE WHITE KAN TILPASSES LYSFARVEN ON/OFF

Læs mere

- giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE

- giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE - giver din garage nyt liv... GARAGEPORTE Garageporte Smukke at se på, nemme at bruge... CE-godkendte og velisolerede Alle porte fra DM Doors er CE godkendte og testet af SP (SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Læs mere

LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER

LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER LYS, SUNDHED og ÆLDRE - OM LYSKVALITET OG MÅLINGER Aikaterini Argyraki, Carsten Dam-Hansen, Jakob Munkgaard Andersen, Anders Thorseth, Dennis Corell, Søren S. Hansen, Peter Poulsen, Jesper Wollf og Paul

Læs mere

Viega Combi PB. Nemt og sikkert.

Viega Combi PB. Nemt og sikkert. Viega Combi PB Nemt og sikkert. Viega Combi PB med fleksible PB rør og koblingsdåse til indbygning. Hurtig montage og optimeret strømningshastighed. Det nye Viega Combi PB brugervenligt, økonomisk og fleksibelt.

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

vialume En komplet familie med visuel komfort

vialume En komplet familie med visuel komfort vialume En komplet familie med visuel komfort Et nordisk udtryk flere anvendelsesområder Det smukke nordiske lys er inspirationen bag Vialume 1 Fagerhults første egenproducerede stolpearmatur til bygader,

Læs mere

lysets pædagogik Vi ved, hvordan man stimulerer indlæringen

lysets pædagogik Vi ved, hvordan man stimulerer indlæringen lysets pædagogik Vi ved, hvordan man stimulerer indlæringen Gamle sandheder er til for at blive modbevist, ikke mindst i skoleverdenen. Hos Fagerhult koncentrerer vi os om ét eneste emne. Når det drejer

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED

INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED En tilpasset løsning Ved at kombinere ROCKFONs elegante X-kant med Fagerhults Notor REC LED indbygningsarmatur

Læs mere

Avion. Design Propeller. 8 www.fagerhult.dk

Avion. Design Propeller. 8 www.fagerhult.dk Avion Design Propeller Avion er et visuelt luftakrobatisk nummer. En elegant, flydende lysflage, der fører tankerne hen på vægtløshed. I grunden er Avion en klassisk ener, der er designet til at indgå

Læs mere

Glacier II. Flot, dekorativ pendel med direkte/indirekte lysfordeling

Glacier II. Flot, dekorativ pendel med direkte/indirekte lysfordeling Glacier II Flot, dekorativ pendel med direkte/indirekte lysfordeling Fås i to størrelser; den brede vifte af valgfrie reflektorer og lyskildetyper giver høj ydeevne, energieffektivitet og god lysteknik

Læs mere

Wrap er almen belysning og arbejdsbelysning til kontorer, skoler og andre offentlige miljøer. Hjertet i Wrapserien er det nedpendlede

Wrap er almen belysning og arbejdsbelysning til kontorer, skoler og andre offentlige miljøer. Hjertet i Wrapserien er det nedpendlede Wrap Lys, naturligvis Menneskets behov for lys er såre enkelt. Vi behøver lys for at kunne se. For at kunne leve, arbejde og føle os trygge. Og det bedste lys er det naturlige lys det, som når os fra alle

Læs mere

kreativitet på jobbet Vi ved hvordan lys kan inspirere

kreativitet på jobbet Vi ved hvordan lys kan inspirere kreativitet på jobbet Vi ved hvordan lys kan inspirere Foto Adam Mørk Velkommen til det kreative kontor! Hvor har du dit kontor? Flere og flere fravælger fastnet telefonen, da man altid kan nås på mobilen.

Læs mere

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer

SpaceWise. Kontorbelysning. Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem. Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Kontorbelysning Optimér dit kontor med et trådløst belysningssystem Fleksibel, energieffektiv LED-belysning til kontorer Nyd fleksibiliteten og de store besparelser, der kommer med den! Spar energi, pas

Læs mere

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch LCD touchløsning leverer knivskarpe, højtopløselige billeder. Touchteknologien

Læs mere

Munkegaard LED. Design: Arne Jacobsen

Munkegaard LED. Design: Arne Jacobsen Munkegaard LED Design: Arne Jacobsen Munkegaard Udviklet og skabt til den legendariske Munkegård Skole i Gentofte i 1955, men siden spredt over hele verden i alt lige fra privatboliger til universiteter.

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

PL LED rør 6,5W. Erstatning for 11-13W lysstofrør. Produktblad. Gælder for sokkeltyperne: 2G7, G23H, G24D, G24G. Billede af DF-PL5W30-2G7

PL LED rør 6,5W. Erstatning for 11-13W lysstofrør. Produktblad. Gælder for sokkeltyperne: 2G7, G23H, G24D, G24G. Billede af DF-PL5W30-2G7 Produktblad PL LED rør 6,5W Gælder for sokkeltyperne: 2G7, G23H, G24D, G24G. Erstatning for 11-13W lysstofrør Billede af DF-PL5W30-2G7 1 1. Specifikationer Egenskaber for pære Form: Rør Sokkel/fatning:

Læs mere

CARL BRO GRUPPEN. LTS årsmøde hos VELUX Den 2. marts 2006. Dynamisk Lys v. Jesper Aarup

CARL BRO GRUPPEN. LTS årsmøde hos VELUX Den 2. marts 2006. Dynamisk Lys v. Jesper Aarup CARL BRO GRUPPEN LTS årsmøde hos VELUX Den. marts 006 Dynamisk Lys v. Jesper Aarup Baggrund Velux er en virksomhed der arbejder med dagslys Ønskede et belysningskoncept som understreger dette Relativt

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale...

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... Enkel projektering... Enkel idrifttagning... Lavt energiforbrug... Næste generations VAV-system Efterspørgslen

Læs mere

EyeKon. Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug

EyeKon. Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug EyeKon Robust, vandalsikkert vægarmatur til udendørs brug EyeKon EyeKon fås i to design og to størrelser i tre forskellige farver, der er velegnet til ethvert udendørs belysningsprojekt IP65 Dagslyssensor

Læs mere

Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N. E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60

Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N. E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60 Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60 Milton EcomLine en intelligent kedelinstallation I 1981 introducerede Nefit den første kondenserende kedel

Læs mere

TAGARNO Skoleløsninger

TAGARNO Skoleløsninger TAGARNO Skoleløsninger Skræddersy din skoleløsning TAGARNOs skoleløsninger er modulopbyggede, og produkterne kan kombineres på kryds og tværs, så du kan skræddersy den løsning, der passer til dig. TAGARNOs

Læs mere

Højdepunkter. PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DALI 2012/1. www.beg-luxomat.com. Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer. Lamper og skumringsrelæer

Højdepunkter. PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DALI 2012/1. www.beg-luxomat.com. Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer. Lamper og skumringsrelæer Højdepunkter 2012/1 www.beg-luxomat.com Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DAI amper og skumringsrelæer V-bokse SMARTHOME KNX Kontakture SAFETYUX Side 4-5 Helt bekvemt

Læs mere

Midtpunktet. Geberit Monolith

Midtpunktet. Geberit Monolith Midtpunktet. Geberit Monolith For folk med karakter. Og dem som sætter pris på de gode ting i livet. Vil du gerne give dit nye badeværelse et karakteristisk, moderne touch? Med Geberit Monolith moduler

Læs mere

Kontor. Kontorbelysning. Kombiner et LED-armatur med et intelligent lysstyringssystem for at opnå størst mulig effektivitet og besparelse

Kontor. Kontorbelysning. Kombiner et LED-armatur med et intelligent lysstyringssystem for at opnå størst mulig effektivitet og besparelse er Kontor Kombiner et LED-armatur med et intelligent lysstyringssystem for at opnå størst mulig effektivitet og besparelse Energibesparelser på op til 65% til kontorbelysning: CoreLine Recessed LED34S

Læs mere

GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold

GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold GOLIATH 250/250 + Lampen til alle formål og forhold Til din oplysning Nu blænder JO-EL op for en ny arbejdslampe i Goliath-serien. Goliath 250-serien leverer lys i særklasse, den er robust, sikker, økonomisk

Læs mere

Intelligent lys til lagerog produktionsområder

Intelligent lys til lagerog produktionsområder GreenWarehouse Lager og produktion Intelligent lys til lagerog produktionsområder Et fleksibelt, intelligent og energibesparende system 1 Lidls distributionscenter, Heerenveen, Holland 2 Én perfekt pakke

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

MADE IN DENMARK. Lyskvalitet Med den nyeste LED-teknik kan vi spare energi uden at gå på kompromis med lyskvaliteten.

MADE IN DENMARK. Lyskvalitet Med den nyeste LED-teknik kan vi spare energi uden at gå på kompromis med lyskvaliteten. STREET / URBAN MADE IN DENMARK Enkelhed Vi udvikler egne brands i samarbejde med danske arkitekter og sikrer et enkelt, skandinavisk design og bæredygtige produkter med lang levetid. Fleksibilitet Lamperne

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

skolebelysning Løsningsforslag til skolens lokaler

skolebelysning Løsningsforslag til skolens lokaler skolebelysning Løsningsforslag til skolens lokaler Belysning er den bedste besparelse af alle At spare på undervisning er kontroversielt. Slidte bøger og dårlig skolemad skaber heftig debat. Men man glemmer

Læs mere

Jeg vidste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst!

Jeg vidste ikke om fiskene har brug for lys og om jeg kunne øge størrelse, fremme farver og parringslyst! Indholdsfortegnelse: Forord Side 1 Hvad betyder lys for fisk, mig og planter? Side 1 Lysstyrke og beregning! Side 3 LUX Side 3 Lumen! Side 3 PAR Side 3 Farve temperatur! Side 4 Farvegengivelse Side 5 Ra

Læs mere

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city-borde er klassiske med rektangulære ben. Vi har placeret den smalleste del af benet højst oppe under pladen, hvilket giver et svævende udtryk.

Læs mere

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium

HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium HAKI Light, Lettere end stål, stærkere end aluminium Opdag det nye HAKI Light Nu har HAKI fremstillet et helt nyt system til dig, der har brug for et let, men stærkt stillads. Systemet hedder HAKI Light.

Læs mere

Gør både dig og dit hus glad

Gør både dig og dit hus glad Vejledning i placering og montage af SolarMagic Juni 2011 www.solarmagic.dk Denne vejledning viser, hvordan SolarMagic kan placeres og monteres på huset, så der opnås størst mulig effekt af anlægget. Det

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

2 Purus Line et design der ses

2 Purus Line et design der ses 3. UDGAVE Purus Line & Purus Corner Et design der ses Funktioner du kan stole på Frihed i indretningen Største vandtæthed ved montering Nu også ekstra lav byggehøjde 2 Purus Line et design der ses PURUS

Læs mere

W W W. M A N N A Z. CO M 2

W W W. M A N N A Z. CO M 2 2 Enabling real achievement 3 Velkommen til Mannaz det nye DIEU DIEU har gennem mere end 30 år udviklet menneskers og organisationers kompetencer. Vi er specialister i kompetenceudvikling. Vi rådgiver

Læs mere

Værdier for fremtiden

Værdier for fremtiden Værdier for fremtiden Duelco har siden grundlæggelsen i 1974 haft fokus på at levere service, produkter og tekniske specialløsninger af højeste kvalitet. Med udgangspunkt i værdier som kompetence, dynamik,

Læs mere

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet Kompakt fuldisoleret fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet comfort 3 VXi øger komforten for dine kunder Drømmer du om endnu mere tilfredse kunder, er Redans VXi unit det oplagte valg.

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

3D print i plast. fra idé til produktionsklart design. www.vink.dk

3D print i plast. fra idé til produktionsklart design. www.vink.dk 3D print i plast fra idé til produktionsklart design www.vink.dk Enhver virksomhed med CADdesignere burde have en Blueprinter Designet, udviklet og produceret i Danmark Blueprinter er en kontor-, bruger-

Læs mere

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen Fremtidens belysning, mere end blot lys Kim Hardi Nielsen 1 Vi ser et øget behov for energibesparende belysningsløsninger Næsten 20% af vores elforbrug anvendes til belysning 2 75% af det samlede energiforbrug

Læs mere

Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER

Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR 3-500 KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER VI HAR DE RIGTIGE LAMPER TIL ALLE FORMÅL Arbejdspladsen Industri & Lager Sport

Læs mere

Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t. Camfil Farr clean air solutions

Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t. Camfil Farr clean air solutions Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t Camfil Farr Segment brochure LC C L iv s cy k l u s o m ko s t n i n ge r Camfil Farr clean air solutions H va d ko s t e r re n l u f t I et ventilationsanlæg

Læs mere

Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER

Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER Markedets mest energieffektive LED armaturer Professionel LED Belysning SPAR 3-500 KR ÅRLIGT PR GAMMELT ARMATUR DU UDSKIFTER VI HAR DE RIGTIGE LAMPER TIL ALLE FORMÅL Arbejdspladsen Industri & Lager Sport

Læs mere

Energigennemgang af Solspejlet

Energigennemgang af Solspejlet 0 Energigennemgang af Solspejlet Energivejleder: Miljø- & Energikonsulent Pia Gade for Center for Miljø Formål Formålet med energigennemgangen er at afdække energibesparelser især i elforbruget og at fremme

Læs mere

Intelligente energiløsninger til industri og erhverv

Intelligente energiløsninger til industri og erhverv Intelligente energiløsninger til industri og erhverv fra Mathiasen Mathiasen Holstebrovej 58-6950 Ringkøbing velkommen Velkommen til Mathiasen...... din lokale sparringspartner inden for vedvarende energiløsninger.

Læs mere

Alsipercha Faldsikringssystemer

Alsipercha Faldsikringssystemer Alsipercha Faldsikringssystemer ALSINA Grupo Alsinas målsætning "At tilbyde løsninger for betonstrukturer der hjælper vores kunder til at forbedre effektiviteten og sikkerheden i deres projekter, med en

Læs mere

Nyd forskellen. Glamox C85-R og C85-S

Nyd forskellen. Glamox C85-R og C85-S Nyd forskellen Glamox C85-R og C85-S Nyd forskellen Glamox C85-R og C85-S I de seneste år har vi set en stigning i brugen af armaturer med brede lysende overflader og ensartet lys. Ikke et ondt ord om

Læs mere

Energioptimering af bygning 1624 Frederiksborggade 15 Forslag nr.: 03 Elbesparelse 97.351 kwh/år 146.027 kr./år Varmebesparelse 0 kwh/år 0 kr.

Energioptimering af bygning 1624 Frederiksborggade 15 Forslag nr.: 03 Elbesparelse 97.351 kwh/år 146.027 kr./år Varmebesparelse 0 kwh/år 0 kr. Energioptimering Rådgiver fra Energi Nord: Steen Lund Sømod tlf. 9936 9776 Dato: 16. august 2013 Dok.id-903963 Kundedata Firma:ATP Ejendomme Sag nr.: 001-00710-01 Kontaktperson: Christian Mølholm Telefon

Læs mere

Curvex emhætte C600SS

Curvex emhætte C600SS Curvex emhætte C600SS HN 9263 Brugervejledning Læs denne brugervejledning grundigt inden installation og brug af emhætten. Før installering Før emhætten installeres og tages i brug, sørg da for, at elnettets

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

HELBRED OG INDEKLIMA. Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed

HELBRED OG INDEKLIMA. Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed HELBRED OG INDEKLIMA Du kan reducere sygefraværet og forbedre indeklimaet hos dine medarbejdere med den rette luftfugtighed Helbred, indeklima og luftkvalitet Godt indeklima betaler sig Produktiviteten

Læs mere

ARGUS 360 loft PIR. Produktoversigt og datablade. Scan koden eller gå ind på vores hjemmeside www.schneider-electric.com/argus360/dk og læs mere

ARGUS 360 loft PIR. Produktoversigt og datablade. Scan koden eller gå ind på vores hjemmeside www.schneider-electric.com/argus360/dk og læs mere RGUS 360 loft PIR Produktoversigt og datablade y RGUS 360 loft PIR legant design som dækker mange installationsbehov RGUS 360 loft PIR er en serie til styring af lys fra Schneider lectric. De nye produkter

Læs mere

PowerBalance overflademonteret bæredygtig ydelse

PowerBalance overflademonteret bæredygtig ydelse Lighting PowerBalance overflademonteret bæredygtig ydelse Når det kommer til belysning af et kontorlandskab med LED-armaturer, er mange normalt villige til at investere i bæredygtighed, hvis investeringen

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Bangsboparken 5 Postnr./by: 8541 Skødstrup BBR-nr.: 751-966482-001 Energikonsulent: André Enemærke Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima

Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND. Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima Uddannelse af driftsansvarlige energirigtig drift VAND Jørn Bødker og Peter Poulsen Energi og Klima HVORFOR SKAL VI SPARE PÅ VANDET? Det koster fra 20 til 80 kr. pr. m 3 Ressourcer Vandløb løber tør om

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521.

Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Ny generation i rustfri stål: Det nikkelfri Viega Sanpress rør 1.4521. Bedre økonomisk planlægning og kalkulation: Viegas Sanpress-rør 1.4521 Viegas svar på ustabile priser på rustfrit stål Tidligere steg

Læs mere

TILSTEDEVÆRELSESSENSOR PD-C360i/24 DUODIMplus

TILSTEDEVÆRELSESSENSOR PD-C360i/24 DUODIMplus TILSTEDEVÆRELSESSENSOR DK PD-C360i/24 DUODIMplus TILSTEDEVÆRELSESSENSOR PD-C360i/24 DUODIMplus TRE ZONER, TO REGULERINGER, ÈN LØSNING: DUODIMplus ENERGIEFFEKTIVITET A-PLUS DUODIMplus FRA ESYLUX RUMMER

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere