Jægersborghave Februar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jægersborghave Februar 2016"

Transkript

1 Jægersborghave Februar 2016

2 2 INDHOLD Side 2 Indhold Side 3 Redaktionen Side 4 Nyt fra huset Side 5 Beboere og personale Side 6 Busture i februar Side 7 Gudstjeneste i februar Side 8 Biograf i februar Side 9 Rehabilitering - Snerydning Side 10 Set og sket års fødselsdag Side 11 Set og sket - Forberedelser til fastelavn Side Set og sket - Udstillingsture Side 15 Set og sket - Tur til Helsingør Side Set og sket - Det er så koldt derude Side 18 Set og sket - Solopgang Side 19 Opslagstavlen - Foredrag med lokalforeningen Side Opslagstavlen - Referat fra beboerpårørenderådsmøde Side 23 Opslagstavlen - Kyndelmisse Side Opslagstavlen - Hvorfor holder vi fastelavn? Side 26 Opslagstavlen - Fastelavn Side 27 Opslagstavlen - Gymnastik Side 28 Opslagstavlen - Arrangementer i februar Side 29 Opslagstavlen - Telefonnumre Side 30 Opslagstavlen - Medlemmer af beboerpårørenderådet Side 31 Kryds & tværs - opgaveløsning og månedens vinder Side 32 Bagsiden

3 3 REDAKTIONEN Ansvarshavende redaktør: Mette Bøgelund Kruse Chefredaktør: Gitte Rasmussen Redaktionen: Jette Tøttrup Hanne S. Bredgaard Jægersborghave Jægersborg Allé Gentofte Kommune Tlf / Fax jaegersborghave@gentofte.dk Bladet udkommer i 110 eksemplarer hver den 1. i måneden. Indlæg til bladet bedes afleveret i administrationen senest den 20.

4 4 NYT FRA HUSET Vi har taget hul på 2016, som forhåbentlig bliver et godt år for alle. Januar måned viste os at vi stadig kan have vinter i Danmark. Vi har haft nogle meget kolde dage med smukt solskin. En del beboere trodsede kulden og var ude i det smukke vejr. I finansloven for 2016 er Regeringen og en del af folketingets partier enige om, at ældre borgere skal have en værdig pleje og omsorg, så der er mulighed for at fortsætte med at leve det liv, den ældre ønsker, med størst mulig selvbestemmelse. Plejen og omsorgen skal tage udgangspunkt i den enkelte ældres behov, så den enkelte kan leve et værdigt liv. Der er på den baggrund enighed om, at kommunerne fremover skal formulere en værdighedspolitik, hvor den enkelte kommune beskriver sine overordnede værdier og prioriteringer på ældreområdet. Med aftale om finansloven for 2016 afsættes derfor 1 mia. kr. årligt fra 2016 og frem til at understøtte udbredelsen og implementeringen af en værdighedspolitik i kommunerne. Midlerne ligger ud over kommunernes budgetter for 2016, og midlerne fordeles mellem kommunerne på baggrund af en objektiv fordelingsnøgle. Midlerne kan bl.a. anvendes til personale (varme hænder) og til kompetenceudvikling med fokus på at understøtte arbejdet med værdighed i ældreplejen mv. Dette skal ske ud fra en vurdering i den enkelte kommune af, hvor behovet er størst lokalt. På Jægersborghave er vi optaget af, hvad beboerne oplever som en værdig pleje og omsorg, og vi er optaget af, hvad beboerne synes er et godt og meningsfyldt liv. Det har vi altid været. Vi vil i den kommende tid sætte mere fokus på at få beboerne til at formulere, hvad de oplever som et værdigt liv, så vi derigennem kan bidrage og komme med input til en værdighedspolitik. Beboer-pårørenderådet vil naturligt også være inddraget her. Vi får ofte henvendelser fra pårørende der gerne vil have et eksemplar af vores blad. Det er muligt at få bladet tilsendt på mail hvis man ønsket dette, så send en mail til adm. medarbejder Gitte Rasmussen på gmr@gentofte.dk Jeg ønsker alle en god måned - den sidste vintermåned i denne omgang. Vi går allerede mod lysere tider, dagen er tiltaget med mere end en time. Med venlig hilsen Mette B. Kruse Forstander Jægersborghave

5 5 BEBOERE & PERSONALE FØDSELSDAGE I FEBRUAR Jytte Wiingaard fylder 85 år d. 08. februar Poul Frederiksen fylder 85 år d. 09. februar Alice Karen Schiander fylder 95 år d. 11. februar Ruth Normann Hansen fylder 94 år d. 19. februar Lill Brochmann fylder 105 år d. 19. februar Geda Tregart fylder 91 år d. 21. februar Anne Hasner fylder 77 år d. 21. februar Stort tillykke med fødselsdagen EN SIDSTE HILSEN TIL Denis Mouvielle, 2. sal NYE BEBOERE Hans Gotthardt Bayer, 2. sal NYT PERSONALE Klaus-Dieter Bohn, SOSU-assistent, aftenvagt, 1.sal

6 6 BUSSEN Vores kære bus er klar til at køre både korte og lange ture ud i det smukke vintervejr. Husk at kigge på afdelingernes aktivitetstavler og kalendere for allerede planlagte ture.

7 7 GUDSTJENESTE Gudstjeneste Onsdag den 24. februar kl i Salen ved sognepræst Erik Høegh-Andersen Ret til ændringer forbeholdes

8 8 BIOGRAF Biograf Torsdag den 4. februar kl I SALEN

9 9 REHABILITERING Snerydning I fredags hjalp Hans med at feje/skovle sne i gården, så alle kunne komme tørskoede rundt. Hans var netop flyttet ind i ugens løb, og har været vant til at feje/skovle sne i hans over 57 år som husejer. Han gik til den med liv og sjæl, og gik meget op i at det blev gjort ordentligt. Han følte sig lidt træt bagefter, så det gjorde godt med en varm kop kaffe efterfølgende.

10 10 SET & SKET 100 års fødselsdag 2. juledag holdt vi 100års fødselsdag for Britta på 2. sal. Vi havde fornemt besøg af borgmesteren, som havde blomster med til fødselaren, og gav sig god tid til at lykønske Britta og tale med hende og hendes familie.

11 11 SET & SKET Forberedelser til fastelavn Der blev malet tønder, som skal bruges til fastelavn, mandag d. 8. februar.

12 12 SET & SKET Udstillingture I januar måned har vi været på forskellige museer og se deres udstillinger. På Louisiana udstillede den 86årige japanske kunstner Yayoi Kusama. Hun har specialiseret sig i prikker. Prikker på alt. Det var en meget spændende udstilling. I et af rummene fik vi selv lov til at sætte prikker på alt. Klaver, borde, stole, lamper og Geda s egen taske.

13 13 SET & SKET Udstillingsture

14 14 SET & SKET Udstillingsture Vi var også på Arken og se Gerda Wegener, som var en dygtig tegner. Gerda Wegener ( ) er en unik skikkelse i dansk kunst. Som kvindelig kunstner skildrer hun på enestående vis kvinders skønhed med lige dele indlevelse og begær. Flirtende piger, glamourøse divaer og sensuelle kvinder er blandt Gerda Wegeners yndlingsmotiver. Hertil kommer billederne af hendes transkønnede ægtefælle, Lili Elbe, der som model i Gerda Wegeners kunst, udviklede sin kvindelige identitet.

15 15 SET & SKET Tur til Helsingør Vi tog på en lille udflugt til Helsingør med Kronborg om styrbord. En sjov stor kunst-fisk stod udstillet på havnen. Den var lavet af plastik som er samlet op i havnen. Tankevækkende...

16 16 SET & SKET Det er så koldt derude Det var en virkelig kold januar måned, men utrolig flot med sne og isblomster på ruden.

17 17 SET & SKET Det er så koldt derude En smuk hvid dyne lå over vores have og kombineret med strålende blå himmel og solskin viste det vinteren fra den smukkeste side.

18 18 SET & SKET Solopgang Den flotteste solopgang den sidste dag på året

19 19 OPSLAGSTAVLEN Gå med i Lunden Ved Jørgen S. R. Nielsen Foredrag med lokalforeningen Dato: Torsdag den 11. februar kl. 16:30 18:00 Mødested: Jægersborghave Plejehjem, Jægersborg Allé 150 Tilmelding: Der er ingen tilmelding Jørgen S. R. Nielsen er medforfatter til lokalhistorisk årbog 2015/16, hvor han har bidraget med et kapitel om forlystelserne i Charlottenlund. Vi skal høre om alle de mange folkelige steder, der har været på stedet gennem de sidste 250 år. Hvem kan ikke huske Dagmar Hansen og mange andre berømte sangerinder og revyskuespillere.

20 20 OPSLAGSTAVLEN Referat beboerpårørenderådsmøde Til stede: Inge Tastum, beboerrepræsentant stuen Jens Tastum, pårørenderepræsentant stuen Mette Kruse, forstander Aase Hellmann, pårørenderepræsentant 1. sal, formand for rådet. Vibeke Clemmensen, pårørenderepræsentant, 1. sal Tina Bang, afdelingssygeplejerske 1. sal Tove Rasmussen, pårørenderepræsentant2. sal. John Gundersen, afdelingssygeplejerske 2. sal. Pia Stevns, gruppeleder og medarbejderrepræsentant 1. sal. Pernille Breck Johansson, gruppeleder og medarbejderrepræsentant 2. sal Ole Scharff-Haarbye, seniorrådsrepræsentant Birgitte Muriset, beboerrepræsentant 1. sal Ingrid Amtoft Møller, beboerrepræsentant 2. sal Hanne Bredgaard, afdelingssygeplejerske stuen. Afbud: Majbritt Jensen, gruppeleder og medarbejderrepræsentant stuen Grethe Bech, pårørenderepræsentant stuen. Dagsorden: 1. Velkomst med Mette Kruse. 2. Valg af ordstyrer og referent: Aase Hellemann vælges til ordstyrer og Tina Bang til referent. 3. Kommentarer til referat fra møde den 2. september 2015 samt rapport fra anmeldt tilsyn samme dag: Ingen kommentarer til referat og anmeldt kommunalt tilsyn. 4. Orientering og kommentarer til uanmeldt kommunalt tilsyn og uanmeldt embedslægetilsyn: Mette orienterede om at ved det uanmeldte kommunale tilsyn og det uanmeldte embedslæge tilsyn er fundet uoverensstemmelser/fejl, der straks er rettet og efterfølgende udarbejdet handlingsplaner på. Disse handlingsplaner er godkendt af embedslægen. Der forventes derfor ikke tilsyn ved embedslæge i 2016.

21 21 OPSLAGSTAVLEN Referat beboerpårørenderådsmøde Mette oplyser, at de regler for dokumentation der følges på Jægersborghave er overordnet i hele Gentofte Kommune og at en af udviklingssygeplejerskerne i Gentofte Kommune ser på embedslægens krav. Pernille Breck Johansson, gruppeleder, beretter om hvordan ledelse og personale arbejder målrette med de ovennævnte handleplaner. Aase konkluderer på ovennævnte, at handleplanerne skønnes at være tilstrækkelige. 5. Orientering fra forstander og huset: Jægersborghave er tilbudt et samarbejde med Gentofte Vågetjeneste. Gentofte Vågetjeneste er et tilbud om nærvær til døende, der er uden pårørende, eller hvor pårørende har behov for aflastning. Vågetjenesten er opbygget af frivillige borgere med forskellige baggrunde. De udfører ikke sygeplejerfaglige handlinger. Vågetjenesten er aktuelt aktive hos en døende beboer på Jægersborghave og samarbejdet har været upåklageligt. Spejderne, der har deres hytte øst for Jægersborghave, har bedt om at kunne bruge skrænten mellem dem og os til diverse aktiviteter og arbejdet med at rydde bevoksning sættes i gang i foråret. Denne kontakt har givet anledning til gensidige invitationer, så vi forventer at komme til bål og snobrød ved hytten når vejret tillader det. Projektet IT til Oldemor eller som vi kalder det på Jægersborghave Beboer IT er sat i gang. Hver afdeling har fået 2 IPads og firmaet Nordic Brand bidrager med konsulent bistand. Starten var et IT cafe møde, hvor konsulenterne viste beboer og udvalgt personaler, de muligheder der findes. Hovedvægten af disse muligheder er aktiviteter inden for spil, mulighed for at søge oplysninger og kommunikation f. eks via Skype. Konsulenterne kommer efterfølgende i flere gange i afdelingerne for at følge op på og undervise i brugen af IPads. Aase supplere med at den opsætning hun har set her, har set brugbar ud. Ole Schaff-Haarbye fortæller i den forbindelse, om hans oplevelse på møde på Rådhuset, hvor der blev udvekslet erfaringer med hensyn til modtagelse af digital post. Mette oplyser, at de fleste beboere her er fritaget for digital post. Nogle beboere har pårørende der modtager deres digitale post, og det er vigtigt at være meget opmærksomme på indkaldelser til undersøgelser, så disse ikke overses i den digitale post.

22 22 OPSLAGSTAVLEN Referat beboerpårørenderådsmøde Jens Tastum oplyser, at det skulle være muligt at åbne e-boks for en pårørende. Linket her under giver fin vejledning. A6lp%20en%20p%C3%A5r%C3%B8rende%20med%20digital%20post_l%C3% A6seadgang.pdf Gennem årets sidste 3 måneder arbejders der på at det nuværende medicin system overgår til det fælles medicinkort FMK FMK er et overordnet IT system, der samordner medicinordinationer fra læger på hospitaler, i speciallæge praksis og i almen praksis og hvor disse ordinationer eller ændringer straks kan ses hos os. Det har været et stort arbejde i afdelingerne, men vi er snart i mål. 6. Orientering fra beboer og pårørende: Ingen emner, udover stor tilfredshed med Jægersborghave. 7. Forslag til møderække: Det udsendte forslag til møderække vedtages. 8. Evt.: Ole Scarff orienterer fra møder i Seniorrådet.: Ældreprisen 2015 er tildelt Rygårdscenters Støtteklub. Ole spørger desuden ind til det fremtidige uddannelsesbehov for personalet på Jægersborghave. Mette oplyser, at hun vurderer, at der også fremover vil være et vist behov for uddannelse. Indsatsområderne i 2016, Ernæring og Demens vil kræve en del kursusdeltagelse. Ældremilliarden mener Mette kunne få overskriften værdighed, men har endnu ikke hørt om konkrete planer i Gentofte Kommune.

23 23 OPSLAGSTAVLEN Kyndelmisse Kyndelmisse (eller Mariæ renselsesdag) er en gammel kristen helligdag, der falder hvert år den 2. februar. Dagen blev af danskerne kaldt for Kjørmes Knud. Et andet ord for lysmesse var kermesse og heraf kommer kørmesse og dermed også kjørmes. Det er dagen, hvor det markeres, at halvdelen af vinteren er gået, og i den katolske kirke fejres dagen stadig med en stor lysmesse, hvor de lys som skal bruges i det kommende år velsignes. At det lige sker denne dag skyldes, at der ved kyndelmisse er gået 40 dage, siden Jesus blev født. Lysfesten er i dag ikke længere en officiel helligdag i Danmark. Selv om kyndelmisse i over 200 år derfor ikke har haft en officiel status som helligdag, er der i disse år en tendens til, at flere og flere kirker markerer dagen med særlige lysgudstjenester, evt forbundet med dåb af kommende konfirmander. Ved kyndelmisse afholdtes Kjørmes-gilde, traditionelt et sammenskudsgilde, hvor der spistes en kraftig suppe, pandekager med øl og brændevin eller stuvet hvidkål med flæsk og pølse. Mange traditioner og varsler er knyttet til kyndelmisse. Frugttræer piskes med ris for at sikre en god høst, rituelle pløjninger skulle også sikre god høst. Flæsk skulle spises for at forhindre hunger, og vejret på denne dag kunne spå om forårets komme. F.eks. hvis det blæser så meget, at 18 kællinger ikke kunne holde den 19. ved jorden så vil foråret snart være på vej og Kjørmes tø er så godt som 100 læs hø. En tommelfingerregel for bønder var, at de skulle have halvdelen af foderet til dyrene tilbage, da dyrene først kunne komme på græs i maj måned.

24 24 OPSLAGSTAVLEN Hvorfor holder vi fastelavn? Fasten forsvandt, men festen, der fungerede som optakt til højtiden bestod. Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til tiden før reformationen. I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Udover at give mulighed for at nyde alle de spiser, der snart ville blive forbudt, er fastelavnen også en ventiltradition. En periode, hvor verden vendes på hovedet, og hvor de almindelige normer ikke gælder. Katten af tønden: At "slå katten af tønden" er en skik, der måske stammer fra Christian den 2. hollænderbønder. Helt frem til slutningen af 1800-tallet, kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat. Et af de seneste eksempler stammer fra 1880 ernes Reersø. Som regel fik de danske katte lov at løbe, når bunden var gået ud af tønden. Fastelavnsoptog og lege: Fastelavnsmandag var den største dag i bondesamfundets fastelavn. Karlene red omkring i optog, udklædte og festligt pyntede. Fastelavnsoptoget besøgte landsbyens gårde for at samle penge og madvarer ind til et gilde. Det var en festlig skik - men ikke for dem, som optoget ikke besøgte. Skikken kunne på denne måde også bruges til at vise, hvem man "regnede med" og hvem, der var uden for.

25 25 OPSLAGSTAVLEN Faste figurer Optoget havde visse faste figurer: Stodder, kælling og bajads. Stodderen var klædt ud som en gammel mand - kællingen var en karl, klædt ud som en ung kone. Bajadsen var en slags klovn, med hvid skjorte, bånd og en særlig hat. Når optoget kom ind i en gård, fik de i reglen lidt mad, og måske en dans med gårdens piger. De forskellige figurer kunne lave uskyldige løjer eller drillerier, men der er også eksempler på, at man fx forsøgte at stjæle madvarer til det forestående gilde. De ældre, gifte folk deltog ikke i karlenes optog, men kunne i stedet "løbe fastelavn". De klædte sig ud og gik ind hos venner og bekendte for at lave sjov med dem. Fastelavnslege Hvorfor holder vi fastelavn? Optoget var kun en del af fastelavnen. Der fandtes også en lang række lege - ikke mindst kapløb eller væddelege hvor piger og karle dystede. Væddeløb eller dystlege hørte også til bondesamfundets fastelavn. Som regel blev løbene arrangeret sådan, at karle og piger kæmpede mod hinanden i "ulige" discipliner. Måske skulle karlen løbe eller ride et bestemt stykke vej, mens den pige, han kæmpede imod samlede æg sammen eller udførte en anden opgave. Fordi fastelavnsløben var forbudt i følge Danske Lov, kan man finde retssager i 1600 og 1700-tallet, hvor disse lege er beskrevet.

26 26 OPSLAGSTAVLEN Fastelavn Mandag den 8. februar er det fastelavnsmandag. Vi fejrer det med lækre fastelavnsboller og varm kakao mandag eftermiddag kl på afdelingerne Pårørende og børne/oldebørn er meget velkomne

27 27 OPSLAGSTAVLEN Gymnastik Husk at der er gymnastik hver mandag, tirsdag og onsdag kl

28 28 OPSLAGSTAVLEN DATO ARRANGEMENTER KLOKKEN FORMIDDAG 1 MAN GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 Februar ARRANGEMENTER EFTERMIDDAG 2 TIRS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 AKTIVERENDE TEAM AFDELING 2. SAL 3 ONS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 KLOKKEN 13:30-15:30 4 TORS GÅTURE I OMRÅDET 10:30-11:00 BIOGRAF I SALEN 13:30-16:00 5 FRE 10:00-12:00 8 MAN GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 FASTELAVN PÅ AFDELINGERNE 9 TIRS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 14:00-16:00 10 ONS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 11 TORS GÅTURE I OMRÅDET 10:30-11:00 STRIKKEKLUB PÅ 2. SAL FOREDRAG I SALEN 12 FRE AKTIVERENDE TEAM 10:00-12:00 AFDELING 1. SAL 15 MAN GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 14:00-16:00 16:30-18:00 16 TIRS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 17 ONS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 18 TORS GÅTURE I OMRÅDET 10:30-11:00 STRIKKEKLUB PÅ 2. SAL 14:00-16:00 19 FRE AKTIVERENDE TEAM AFDELING STUEN 10:00-12:00 22 MAN GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 23 TIRS GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00 AKTIVERENDE TEAM AFDELING STUEN 24 ONS GUDSTJENESTE 11:00-12:00 13:30-15:30 25 TORS GÅTURE I OMRÅDET 10:30-11:00 STRIKKEKLUB PÅ 2. SAL 14:00-16:00 26 FRE 29 MAN GYMNASTIK I SALEN 10:30-11:00

29 29 OPSLAGSTAVLEN Jægersborghaves hovednummer: Stuen: Afd. sygeplejerske Hanne Bredgaard Nødtelefon sal: Afd. sygeplejerske Tina Bang Nødtelefon sal: Afd. sygeplejerske John Gundersen Nødtelefon Sekretariatets åbningstider: Mandag, Onsdag, Torsdag Fredag Tirsdag er der ingen personlig betjening

30 30 OPSLAGSTAVLEN Medlemmer af beboer/pårørenderådet på Jægersborghave 2016 Stuen: Beboer: Inge Tastum Pårørende: Jens Tastum Grethe Bech Personale: Maibritt Jensen 1. sal: Beboer: Birgitte Muriset Formand for rådet Pårørende: Aase Hellemann Vibeke Toftegaard Clemensen Personale: Pia Stevns Jensen 2. sal: Beboer: Ingrid Amtoft-Møller Pårørende: Tove Rasmussen Personale: Pernille Breck Johansson Seniorrådet: Forstander: Ole Scharff Haarbye Tlf Mette Bøgelund Kruse

31 31 KRYDS & TVÆRS Skriv kodeordet herunder og indlevér slippen senest den 20. i administrationen NAVN: AFDELING: KODEORD: LØSNING PÅ FORRIGE MÅNEDS OPGAVE Månedens vinder er: Niels Tuxen, 2. sal Vinderen kan vælge imellem en flaske portvin, en æske chokolade eller en buket blomster. Der skal gives besked på kontoret dagen før afhentning.

32 32 Vejret i februar BAGSIDEN Ekstremer i vejret siden 1874 for februar måned: Højeste temperatur: 15,8 ºC København 1990 Laveste temperatur: - 29,8 ºC Brande 1942 Højeste månedsmiddeltemperatur: 5,5 ºC 1990 Laveste månedsmiddeltemperatur: - 7,1 ºC 1947 Største månedssum af solskinstimer: 127 timer 1932 Mindste månedssum af solskinstimer: 11 timer 1926 Største månedssum af nedbør: 99 mm 1990 Mindste månedssum af nedbør: 9 mm 1996 Kilde: DMI Februar Denne måned har navn efter en stor romersk renselsesfest, som blev fejret i denne måned. Det gamle danske navn er blidemåned. Forstavelsen blid betyder i dette tilfælde lys, hvid (sne). Solens op- og nedgangstider: Den 1. februar står solen op klokken 8.06 og går ned klokken Den 15. februar står solen op klokken 7.37 og går ned klokken

Jægersborghave Oktober 2015

Jægersborghave Oktober 2015 Jægersborghave Oktober 2015 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9-10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Side 21 Side 22 Side 23

Læs mere

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten)

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten) Nyhedsbrev Michael Skolen Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten) Som konsekvens af at alt for få af de trykte nyhedsbreve finder vej hjem til jer, men ender med at ligge og flyde rundt på skolen, bliver

Læs mere

Jægersborghave Marts 2016

Jægersborghave Marts 2016 Jægersborghave Marts 2016 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10-11 Side 12 Side 13 Side 14-16 Side 17 Side 18-19 Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Side 25 Side

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Jægersborghave Maj 2016

Jægersborghave Maj 2016 Jægersborghave Maj 2016 2 INDHOLD Side 2 Indhold Side 3 Redaktionen Side 4 Nyt fra huset Side 5 Beboere og personale Side 6 Gudstjeneste i maj Side 7 Biograf i maj Side 8-9 Rehabilitering - Hverdagsliv

Læs mere

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018 Skovmærket Aktivittens kalender Februar 2018 Side 2 Februar 2018 Tillykke med fødselsdagen, ønsker vi Jens Peter Jørgensen, 5/2 Per Jakobsen, d. 8/2 Edith Jensen, d. 9/2 Ole Jensen, d. 13/2 Henning Sørensen,

Læs mere

Jægersborghave Marts 2017

Jægersborghave Marts 2017 Jægersborghave Marts 2017 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13-15 Side 16-19 Side 20-23 Side 24 Side 25 Side 26 Side 27 Side 28 Side 29 Side

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Jægersborghave November 2017

Jægersborghave November 2017 Jægersborghave November 2017 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12-13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Side 21-22 Side 23 Side

Læs mere

Jægersborghave Juni 2019

Jægersborghave Juni 2019 Jægersborghave Juni 2019 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12-15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Indhold Redaktionen

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Jægersborghave. God sommer

Jægersborghave. God sommer Jægersborghave God sommer September 2019 2 INDHOLD Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8-9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16-17 Side 18 Side 19 Side 20-21 Side 22 Side

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Indholdsfortegnelse Februar 2016

Indholdsfortegnelse Februar 2016 ARENDSE NYT Februar 2016 Indholdsfortegnelse Februar 2016 Forside Indholdsfortegnelse Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Tur ud i det blå Skosalg Hyggestund Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

30. årgang - NR. 3-2013 Marts

30. årgang - NR. 3-2013 Marts 30. årgang - NR. 3-2013 Marts Magnus næsten i mål - foto fra Haraldvangen Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Lavuk Stjernens tilbud Dagtilbudet

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

November. Der er ingen højtid i november måned.

November. Der er ingen højtid i november måned. November NOVEMBER Novembers navn er afledt af det latinske ord novem, som betyder ni. Det skyldes, at november i det antikke Rom var årets 9. måned. Den gamle danske betegnelse er slagtemåned; dyrene skulle

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Indholdsfortegnelse Marts 2016

Indholdsfortegnelse Marts 2016 ARENDSE NYT 2016 Indholdsfortegnelse Marts 2016 Forside Indholdsfortegnelse Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Fødselsdage i marts 2016 Dame tur med bussen Tur ud i det blå Kor Aktivitetsplan

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Telefonliste Plejecentret Solbakken 8911 1300 Køkkenet kl. 07:15-13:00 8911 1306 Sidste frist for tilmelding til mad samme dag: Varm mad til middag - senest kl. 08:00 Smørrebrød

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 11 Nov. 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

Læs mere

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1 FALKEPOSTEN Marts 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE

VIGTIGE OPLYSNINGER VELKOMMEN TIL SØRUPHUS EN SKOVBØRNEHAVE I GULDBORGSUND KOMMUNE VIGTIGE OPLYSNINGER SKOVBØRNEHAVEN SØRUPHUS SØRUPVEJ 23 4863 ESKILSTRUP 54454008 SOERUPHUS.GULDBORGSUND.DK mhols@guldborgsund.dk VELKOMMEN TIL SØRUPHUS NYTTIGE HJEMMESIDER: Mitguld.guldborgsund.dk WWW.guldborgsund.dk

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Indholdsfortegnelse Maj 2016

Indholdsfortegnelse Maj 2016 ARENDSE NYT 2016 Indholdsfortegnelse Maj 2016 Forside Indholdsfortegnelse Varmt mad Ny Afdelingssygeplejerske Referat af Beboermøde Referat af Pårørende aften Tur til Kastrup Havn Vinder af konkurrencen

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Husets Informationer. Ryholtgård Plejehjem. Mail: Mail:

Husets Informationer. Ryholtgård Plejehjem.   Mail: Mail: Ryholtgård Nyt Maj 2018 1 Husets Informationer Ryholtgård Plejehjem 39 10 25 00 Rymarksvej 23 2900 Hellerup www.ryholtgaard.dk Daglig Driftsleder Køkken Rengøring - Vask Lene Jensen Man fre kl. 9 14 Forstander

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Rosenbladet Oktober og november 2012

Rosenbladet Oktober og november 2012 Rosenbladet Oktober og november 2012 Telefon liste Rosenvænget 74 92 97 85 Område leder Anita Meggers 30 71 15 96 Gruppeleder Margrethe Jensen 23 49 57 14 Frisør Maibritt Munkesalonen 74 71 04 19 Fodpleje:

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

OBS! OBS! OBS! På grund af ombygning holder Caféen lukket i hele uge 19, ligesom Tirsdagsmusik d. 10. maj er aflyst.

OBS! OBS! OBS! På grund af ombygning holder Caféen lukket i hele uge 19, ligesom Tirsdagsmusik d. 10. maj er aflyst. Nyheder og Historier Nyt fra Værkstederne Fastelavn Påskefest i Caféen Første spadestik Multimedie værksted Som indstik Fødselsdagslisten Konkurrencen OBS! OBS! OBS! På grund af ombygning holder Caféen

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 5. årgang 8. udgave 1. januar 2015 6. Ellen Camille Sørensen 2. sal: 6. Kæthe Heuck 9. Anne Marie Jørgensen 6. Vita Hansen 10. Grethe Pedersen 3. sal: 1. Ejnar Kolbech Sand 29. Lone

Læs mere

Marts 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Marts 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Marts 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære alle Som et led i besparelserne har Kommunalbestyrelsen besluttet at nedlægge

Læs mere

Menighedsrådsmøde i Sognegården tirsdag den 10. april 2012 kl. 19.00

Menighedsrådsmøde i Sognegården tirsdag den 10. april 2012 kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i Sognegården tirsdag den 10. april 2012 kl. 19.00 Til stede: Punkt Beslutning Aktion Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendelse af dagsorden. Medlemmer: Gjødesen, Birgit Jensen,

Læs mere

Jægersborghave. God sommer

Jægersborghave. God sommer Jægersborghave God sommer Juli & august 2019 2 INDHOLD Side 2 Indhold Side 3 Redaktionen Side 4 Nyt fra huset Side 5 Beboere og personale Side 6 Gudstjeneste i juli Side 7 Gudstjeneste i august Side 8-11

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016

HUSAVISEN STENSTRUP Marts / Ap ril 2016 HUSAVISEN STENSTRUP Marts / April 2016 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

I marts blev der afholdt valg til Bruger-/Pårørenderådet samt generalforsamling i støtteforeningen, som nu er sammensat af følgende medlemmer:

I marts blev der afholdt valg til Bruger-/Pårørenderådet samt generalforsamling i støtteforeningen, som nu er sammensat af følgende medlemmer: På grund af travlhed og sygdom fik vi ikke udgivet noget nyhedsbrev i april, så denne publikation indeholder lidt nyt for to måneder. Fredagsbar har vi tidligere haft på programmet, og Bodil har nu valgt

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Nyhedsbrev September 2015

Nyhedsbrev September 2015 Nyhedsbrev September 2015 Fælles Høstmarked på skolen lørdag den 5. september. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. Familie/Arbejsdslørdag Lørdag den 19.september er der arbejdslørdag for alle udvalg.

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Maj 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Maj 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Maj 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Social Kapital Den 21. maj er der læringsdag om Social Kapital i Ballerup Super Arena.

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Ryholtgård Nyt. Ryholtgård Nyt. Oktober November 2011

Ryholtgård Nyt. Ryholtgård Nyt. Oktober November 2011 Ryholtgård Nyt Oktober November 2011 1 Husets informationer Plejehjemmet Ryholtgård Rymarksvej 23 2900 Hellerup www.ryholtgaard.dk Forstander: Mette Therkelsen Træffes efter aftale. Tlf. 39 10 25 50 Mail:

Læs mere

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Maj DEN 2009 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Redaktionen ønsker tillykke Hej Poul Erik! Jeg har talt

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 Januar 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Vinterlandskab. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård April nr. 4 Oversigt over aktiviteter i april Tirsdag d. 4 kl. 10.00 Torsdag d. 7 kl. 10.15 Tirsdag d. 12 kl. 10.00 Torsdag d.14 kl. 10.15 Tirsdag d. 19 kl. 10.00 Torsdag d.21 kl. 10.15 Tirsdag d.26 kl.

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende.

SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Hej SFO Stjernehuset byder dig og din familie velkommen. Vi glæder os meget til, at hilse på Jer og lære Jer at kende. Du skal starte i Stjernehuset Vest. De voksne i Stjernehuset Vest hedder: Hanne, Majken,

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 12 December 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Eftersyn af redningsveste Nytårsfest og kur Ergometer træning Massevis af aktiviteter i de

Læs mere

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 29. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2012 Der indkaldes herved til Distriktsgildeting onsdag den 9. maj 2012 kl. 19.30 på Porskjær, Porskjærvej 45, 8464 Galten.

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Huskedatoer. Juhuu - Mathilde. Det er nu, du kan cykle dig til knækbrød, is og pandekagefest

Huskedatoer. Juhuu - Mathilde. Det er nu, du kan cykle dig til knækbrød, is og pandekagefest Huskedatoer Tirs. 1. Rollespil i Hald Ege Ons. 2. Mathilde starter igen FIFA 2014 turnering + JUK Tors. 3. FIFA 2014 turnering Fre. 4. FIFA 2014 turnering Tirs. 8. Rollespil i Hald Ege Ons. 9. Prøv-en-klubdag

Læs mere