Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat"

Transkript

1 Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl Sluttidspunkt for møde: Kl Mødested: Udsendelsesdato: Den 17-september-2003 Afbud fra: Ove Engstrøm Fraværende: Mødedeltagere: Kommunalbestyrelsens mødelokale Arne Ebsen, Birger Jensen, Christian Ulrich, Finn Olsen, Hanne Staff, Jane Kierans, Jens Himmelstrup, Karen Strandhave, Mie Bendrup, Mogens Johansen, Niels Bo Lauridsen, Orla Hansen, Ove Engstrøm, Steen Gundertofte, Torben Frost, Torben Nielsen, Vibeke Rindom åben

2 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Indholdsfortegnelse 83. Godkendelse af dagsorden 97 Til efterretning - for åbne døre Til efterretning - Europa-Parlamentsvalget i Til behandling - for åbne døre Ligningsredegørelse 2002/ Driftskontrakter - principper for udarbejdelse af 2. generations kontrakter Revision Revision Ansøgning om anlægsbevilling - salg af Mælkebøtten Ansøgning om anlægsbevilling til ombygning af Filippahuset Budgetopfølgning pr på Socialudvalgets budgetområde Kvartalsrapport pr Økonomiudvalgets område Ansøgning om støtte til renovering af 10 ungdomsboliger i Kollegiet Toften Tandpleje for børn og unge under 18 år Forsøgsprojekt: Arbejdsmarkedscenter Sydfyn Høring vedr. forslag om 7. klassernes overflytning til Stenstrup og Vester Skerninge skoler Høring vedr. forslag om at 10. klassesundervisning ikke tilbydes i Egebjerg Kommune Stenstrup Hallen - Vedtægtsændringer Styrelsesvedtægt for de kommunale daginstitutioner Spørgetid Bilagsliste åben

3 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side Godkendelse af dagsorden J.nr.: Sagsid.: Initialer: bip Åben sag Godkendt. Til efterretning - for åbne døre 84. Til efterretning - Europa-Parlamentsvalget i J.nr.: G00 Sagsid.: Initialer: bip Åben sag Indenrigs- og Sundhedsministeriet fremsender bekendtgørelse nr. 763 af 26. august 2003 om fastsættelse af dagen for valg af danske repræsentanter til Europa-Parlamentet i Af bekendtgørelsen fremgår at valget er fastsat til søndag, den 13. juni Endvidere er fastsat at stemmeoptællingen skal foretages på de enkelte afstemningssteder umiddelbart efter afstemningens afslutning med efterfølgende fintælling i opstillingskredsene senest dagen efter afstemningen Til efterretning.

4 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 98 Til behandling - for åbne døre 85. Ligningsredegørelse 2002/2003 J.nr.: K07 Sagsid.: Initialer: bip Åben sag Skatteafdelingen fremsender Redegørelse for ligningsplanperioden Bilag: Redegørelse for ligningsplanperioden dok.nr Notat: Skattechef Anni Dibbern deltager ved sagens behandling. Økonomiudvalgs beslutning den Oversendes til næste møde. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles. Godkendt. 86. Driftskontrakter - principper for udarbejdelse af 2. generations kontrakter J.nr.: Sagsid.: Initialer: ssm Åben sag Økonomiudvalget godkendte den en skabelon for de administrative driftskontrakter, der skal indgås i kommunen. Under drøftelserne var man opmærksom på, at driftskon-

5 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 99 trakterne skulle udvikles løbende i takt med indhøstede erfaringer. Der er nu gået så tilpas lang tid, at nye kontrakter får karakter af 2. generationskontrakter. Hovedsigtet med kontraktstyringen er imidlertid uforandret: Kontrakterne skal afspejle de forventninger og krav, som kontraktsparterne har til hinanden. Kontraktsparterne er: Den ansvarlige leder, det pågældende fagudvalg, borgmester og direktion. Disse parter er forpligtet af kontraktsindholdet gennem deres underskrift. Underliggende disse kontrakter eksisterer virksomhedsplanerne, som ser tilbage og frem: Tilbage, idet virksomhedsplanerne evaluerer det forgangne års drift hvad levede man op til, hvad blev ikke realiseret, hvad gør man så? Frem, idet planerne beskriver den måde, virksomheden i hverdagen skal drives det kommende år. Hvor kontrakter er forpligtende for de underskrivende parter, er virksomhedsplanerne den pågældende virksomheds egen ejendom. Derfor sendes virksomhedsplaner kun frem til orientering for fagudvalg og direktion. Kontrakterne angiver de ledelsesvilkår, som er gældende på det pågældende område fx kommunens ledelsespolitik samt i skemaform ansvar og kompetence på visse væsentlige områder. Samtidig skal kontrakterne gerne afspejle en balance mellem på den ene side service- og kvalitetskrav og på den anden side den pågældende leders budget. Det er derfor naturligt, at der politisk forholdes til det kvalitetsniveau, som det bevilgede budget levner mulighed for. De hidtil indgåede kontrakter er meget upræcise med hensyn til servicemålene men præcise med hensyn til budgettet, der jo følger de årlige budgetvedtagelser. Dette skaber dels en risiko for ubalance mellem servicemål og midler (budget) dels en politisk uklarhed over den service, der rent faktisk leveres over for borgerne. Det er dette (mis)forhold, der søges rettet op på gennem de såkaldte 2. generationskontrakter. Vi står her i et dilemma, hvor flere hensyn skal vejes op mod hinanden: Vi ønsker ikke, at driftskontrakterne skal genforhandles i tide og utide heller ikke pr. automatik hver år, når det ny budget indgås. Vi ønsker heller ikke, at kontrakterne indeholder en detajlstyring, der modvirker hele idéen med lønsumsstyring, som er følgende: Du skal levere den og den service og du får dette budget. Hvordan du løser denne opgave, blander vi (politikere og direktion) os principielt ikke i. Vi ønsker, at det bliver klart ikke mindst for fagudvalg og kommunalbestyrelse hvilken service, der kan fås for det bevilgede budget. Vi ønsker et sikkert styringsværktøj for de implicerede i et driftsområde fx i forbindelse med løbende budgetopfølgning.

6 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 100 Den enkelte leder skal ikke stilles til ansvar for ikke at kunne levere den ønskede service til halv pris (dvs., med et for skrabet budget). Spørgsmålet er herefter, hvor eventuelt specifikke krav til service og budgetstyring skal indskrives: Skrives de ind i selve kontrakten, får kommunens driftskontrakter et tilfældighedernes præg: Det vil nemlig bero på tilfældigheder, om der på et eller andet område er udmeldt specifikke krav nogle kontrakter ville indeholde sådanne, andre ikke. Skrives de ind i kontrakten, skulle denne genforhandles så snart, de pågældende specifikke krav ikke mere er gældende. Skrives de ind i virksomhedsplanen, skal den for at være forpligtende for alle parter godkendes. Planen ville således miste den værdi, den har i dag, hvor den enkelte virksomhed (fx en skole) reelt føler ejerskab til virksomhedsplanen. Planen ville ændre karakter og blive til en udvidet kontrakt. Skrives de derimod ind i et tillæg/bilag til kontrakten, opnår man den ønskede flexibilitet: Tillægget/bilaget kan ændres når som helst, uden at selve kontrakten skal tages op til revision. Det bemærkes, at kommunens driftskontrakter efter direktionens opfattelse over tid nødvendigvis vil udvikle sig forskelligt, simpelt hen fordi de afspejler forskellige driftsvilkår for de enkelte virksomheder. Endvidere vil behovet for og ønsket om at stille specifikke krav til den enkelte virksomhed også være forskellige. Disse forskelligheder gør mindst skade for hele kontraktsprincippet ved, at eventuelle specifikke krav indskrives i et tillæg/bilag til driftskontrakten. På baggrund af ovenstående indstiller direktionen, at eventuelle specifikke krav indskrives i et tillæg/bilag til driftskontrakten../. Tidligere udleveret: - Skabelon for de administrative driftskontrakter godkendt i Øk.udv dok.nr Økonomiudvalgs beslutning den Oversendes til ekstraordinært møde den kl Økonomiudvalgs beslutning den Det er et krav, at der udarbejdes en præcis handleplan, som godkendes af kontraktparterne: Afdelingslederen, fagudvalget, direktionen, borgmesteren. I forbindelse med fremtidige kontraktforhandlinger indskrives som standardvilkår, at der udarbejdes handleplaner til opfølgning af budgetbeslutninger og at disse handleplaner godkendes som oven for angivet.

7 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 101 Administrativ håndtering af Økonomiudvalgets beslutning den : Den senere tids drøftelser vedr. udarbejdelse og godkendelse af handleplan på social- og arbejdsmarkedsområdet synes at vise, at der kan være nogen usikkerhed med hensyn til, hvem der godkender hvad i en handleplan. Endvidere og i fortsættelse af drøftelserne i udvalget den bør der udarbejdes nogle praktiske retningslinier på området. På baggrund heraf har direktionen udarbejdet notat af (dok 86029) vedr. handleplaner. Afsnit 1 omhandler bla. nytten ved at udarbejde handleplaner. Afsnit 2 indeholder en praktisk fortolkning af udvalgets beslutning den Afsnit 3 beskriver, hvem der politisk og administrativt godkender hvad i en handleplan Afsnit 4 omtaler kort lederens forpligtelser. Det indstilles, at Økonomiudvalget godkender notat af som administrativt værktøj. (Notat vedr. Handleplaner dok. nr ) Økonomiudvalgets beslutning den Godkendt med enkelte redaktionelle rettelser. Tidligere udleveret: - Notat vedr Handleplaner - tilrettet i h.t. Økonomiudvalgets beslutning dok. nr Notat: Kommunalbestyrelsesmedlem Niels Bo Lauridsen har ønsket sagen sendt til Kommunalbestyrelsen - møde Stl. 11. Kommunalbestyrelsens beslutning den Sagen tilbagesendes Økonomiudvalget. Notat: Kommunaldirektøren eftersender notat. Tidligere udleveret: Kommunaldirektørens notat af vedr. godkendelse af handleplaner dok Økonomiudvalgs beslutning den Kommunaldirektørens notat tages til efterretning.

8 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 102 Notatet vedlægges sagen i forbindelse med oversendelse til Kommunalbestyrelsen../. Vedlagt: Notat vedr. Handleplaner - dok.nr Handleplaner/hvem godkender - dok.nr Godkendelse af handleplaner forespørgsel til Tilsynsråd- dok.nr Kommunalbestyrelsens beslutning den Oversendes til 2. behandling. Fortsat sagsfremstilling: Direktionen og socialchefen har udarbejdet vedlagte notat af (dok ) med en sagsfremstilling. Socialudvalget har på sit mødet den foretaget enkelte redaktionelle ændringer i notatet. Disse ændringer er indarbejdet i notatet. Direktionen har bestræbt sig på, at sagsfremstillingen kunne stå alene, således at Tilsynsrådet ikke også skulle forholde sig til de mange breve og notater, der i øvrigt ligger i sagen. Socialudvalget har ønsket, at nogle af de tidligere breve medsendes til Tilsynsrådet. Det indstilles, at Økonomiudvalget tilslutter sig sagsfremstillingen og indstiller den videre til Kommunalbestyrelsen. Samtidig indstilles, at Økonomiudvalget drøfter, om sagsfremstillingen bør ledsages af tidligere breve/notater fra sagen. Socialudvalget har den truffet flg. beslutning: Socialudvalget har behandlet det foreliggende notat og har foretaget redaktionelle ændringer og præciseringer. Samtlige dokumenter som vedr. sagen - jfr. listen dok ønskes medsendt til Tilsynsrådet. Bilag: Handleplaner - godkendelse heraf. Forespørgsel til Tilsynsrådet (101045) Dokumenter, som Socialudvalget ønsker tilsendt Tilsynsrådet: Skabelon for driftskontrakter - godkendt i økonomiudvalget den (13732) Udkast til kontrakt for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen pr (71143) Særudkast til kontrakt for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen pr (82160) Notat til Socialudvalgets møde den 27. januar 2003 vedr. 2. behandling af udkast til kontrakt for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen (82163) Samråd mellem Økonomiudvalg og Socialudvalg 2003 (82575)

9 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 103 Kompromisforslag vedr. kontrakt - sendes pr. mail til socialudvalget den (82989) Udtaler at socialudvalget fastholder kontraktudkast dok som vedtaget på socialudvalgets møde Endvidere udtrykkes forundring og beklagelse af den mistillid til socialudvalgets arbejde og indsats, som udv længe har følt. (83201) Handleplan til budgetopfølgning for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen (84503) Handlingsplaner hvem godkender hvad (86029) Handleplaner hvem godkender (88701) Godkendelse af handleplaner - forespørgsel til Tilsynsrådet (93308) Oversigt over sager og dokumenter ønsker Socialudvalget medsendt til Tilsynsrådet (96363) Argumenter som Socialudvalget ønsker medtaget i skrivelse til Tilsynsrådet (96406) Handleplaner administrationsnotat version 1 (104792) Øvrige dokomenter, som ligger i sagen: Driftskontrakter (11460) Politik, målsætninger på Socialudvalgsområdet (75651) Driftskontrakt for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen 1. januar 2993 til 31. december 2004 (75652) Noter fra mødet med Flemming den 23. januar 2003 (82211) Punkter til samrådsmøde med økonomiudvalget (82706) Kontrakter Noter fra mødet i ledergruppen (83435) Direktionens oplæg til bilag/tillæg til kontraktudkast fra Socialudvalget (83678) Sagsforløb vedr. igangsætning af KR-analyse af social- og arbejdsmarkedsområdet (83683) Oplæg til handleplan (85038) Handleplan til budgetopfølgnig for Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen (85298) Handleplan 2003 godkendelse (86394) Kontrakt (87851) Sag nr. 57 på økonomiudvalgsmøde den 6/3 03. overvejer jeg at sende i kommunalbestyrelsen (87872) Jeg har gennemset de fremsendte sagsakter og ønsker sag nr. 57 fra økonomiudvalget sendt i kommunalb (87886) Handleplaner (95980) Handleplaner Socialudvalgets redaktionelle ændringer og præciseringer (104610) Økonomiudvalgs beslutning den Oversendes til næste møde. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til Kommunalbestyrelsen, at sagsfremstillingen notatudkast af fremsendes til Tilsynsrådet, ledsaget af bilagsfortegnelse, men ingen bilag.

10 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 104 For godkendelse af sagsfremstillingen stemmer 15. Niels Bo Lauridsen undlader med følgende tilføjelse: Niels Bo Lauridsen ønsker tilføjet, at der ønskes en adskillelse af politiske og administrative handleplaner. Udtalelsen skal medsendes til Tilsynsrådet. For indstillingen om at fremsende bilagsfortegnelse stemmer 9. 7 stemmer imod (Jane Kierans, Mie Bendrup, Hanne Staff, Karen Strandhave, Orla Hansen, Torben Frost og Niels Bo Lauridsen) med følgende begrundelse: Alle bilag ønskes medsendt for ikke at skabe myter. Udtalelsen skal medsendes sammen med anden udtalelse til Tilsynsrådet. 87. Revision J.nr.: K01 Sagsid.: Initialer: bip Åben sag Kommunernes Revision fremsender beretning nr. 7 vedr. revisionen af de sociale regnskaber for året 2002 områder med statsrefusion. (Delberetning for regnskabsåret 2002.) Revisionens bemærkninger: - Revisionen har givet anledning til bemærkninger vedr. punktet 3.1 (side 6) Sagsbehandling på kontanthjælps-, aktiveringsog integrationsområdet. Socialchefens udtalelse til revisionens bemærkninger: - Social- og Arbejdsmarkedsafdelingen har iværksat en række rutiner omkring den interne kvalitetssikring, der skal være med til at sikre, at sagsbehandlingen lever op til kommunens interne retningslinier og til den gældende lovgivning på området. Bilag: - Beretning nr. 7 Revision af de sociale regnskaber for året områder med statsrefusion (101373)

11 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 105 Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles. Godkendt. 88. Revision J.nr.: K01 Sagsid.: Initialer: bip Åben sag Kommunernes Revision fremsender beretning nr. 8 vedr. revisionen af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret Revisionens bemærkninger: Revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger. Bilag: Beretning nr. 8 - Revisionen af regnskabet for året afsluttende beretning for regnskabsåret 2002 (101374) Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles. Godkendt.

12 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side Ansøgning om anlægsbevilling - salg af Mælkebøtten J.nr.: Sagsid.: Initialer: svl Åben sag Økonomiafdelingen fremsender ansøgning om en anlægsbevilling samt tillæg til rådighedsbeløb indtægt kr til salg af Mælkebøtten som led i daginstitutionsstrukturen. Projektet indgår som en del af de samlede anlægsinvesteringer i forbindelse med ændringen af daginstitutionsstrukturen, hvor den samlede netto udgift er finansieret af lån, der er hjemtaget og tilgået kassen. Bevillingen medfører en forøgelse af kassen i 2003 med kr De øvrige anlægsinvesteringer i forbindelse med strukturændringen afholdes først i 2004 hvorfor de er indarbejdet i budgetforslaget for Bilag: Bevillingsskema anlægsbevilling 2003 daginstitutionsstruktur - salg af Mælkebøtten (104604) Økonomiudvalgs beslutning den Oversendes til næste møde. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til godkendelse. Godkendt. 90. Ansøgning om anlægsbevilling til ombygning af Filippahuset J.nr.: Sagsid.: Initialer: svl Åben sag Økonomiafdelingen fremsender ansøgning om anlægsbevilling samt tillæg til rådighedsbeløb på kr i Projektet indgår som en del af de samlede anlægsinvesteringer i for-

13 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 107 bindelse med ændringen af daginstitutionsstrukturen, hvor den samlede netto udgift beløber sig til kr hvortil der er hjemtaget lånefinansiering. Da låneoptagelse er tilgået kassen medfører bevillingen derfor et forbrug af kassen i De øvrige anlægsinvesteringer indenfor Børne- og kulturudvalgetområde i forbindelse med strukturændringen afholdes først i 2004 hvorfor de er indarbejdet i budgetforslaget for /. bevillingsskema (dok ) Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Indstilles godkendt. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles godkendt. Godkendt. 91. Budgetopfølgning pr på Socialudvalgets budgetområde. J.nr.:. Sagsid.: Initialer: ber Åben sag Det fremgår af budgetopfølgningen på de enkelte fagområder, er der er tale om både et forventet merforbrug og en forventet besparelse: Social- og arbejdsmarked, forventet merforbrug: Handicap- og psykiatri, forventet mindreforbrug: kr kr. Fagchefernes anbefalinger forelægges på mødet. Socialudvalgs beslutning den Socialudvalget søger i henhold til Økonomiafdelingens oversigt, dok om tillægsbevilling på kr. vedr. Social- og Arbejdsmarkedsområdet.

14 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 108 Socialudvalget har gennemgået udvalgets samlede budget og finder ikke, at der på nuværende tidspunkt kan peges på kompenserende besparelser. Bilag: Social- og arbejdsmarked, oversigt (93697) Skemaer vedr. tillægsbevilling (95318) Notat: Socialchef Flemming Kehler deltager ved sagens behandling kl Økonomiudvalgs beslutning den Oversendes til 2. behandling. Økonomiudvalgs beslutning den Tilbagesendes til Socialudvalget med anmodning om en revideret indstilling på baggrund af halvårsregnskabet ledsaget af forslag til kompenserende besparelser med Socialudvalgets indstilling til hvert af disse forslag. Endvidere anmodes om en fyldestgørende redegørelse for iværksatte initiativer i 2003 på social- og arbejdsmarkedsområdet samt om effekterne heraf. Socialudvalgets har den behandlet: Budgetopfølgning pr på Det sociale udvalgs budgetområde. Det fremgår af budgetopfølgningen på de enkelte fagområder, at der er tale om et forventet merforbrug. Social- og arbejdsmarked, forventet merforbrug: kr. Hjemmeplejen: kr. Fagchefernes anbefaling fremgår af bemærkningerne til det enkelte område. Socialudvalgs beslutning den Socialudvalget har gennemgået Social- og Arbejdsmarkeds-, Hjemmepleje, og Handicap- og Psykiatriområdet. Socialudvalget har vurderet om der kan peges på kompenserende besparelser og /eller serviceforringelser.

15 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 109 Udover kompenserende besparelser på Hjemmeplejeområdet kan Socialudvalget til trods for grundig gennemgang af områderne ikke pege på yderligere kompenserende besparelser/serviceforringelser. Socialudvalgets vurderinger fremgår af vedlagte dokument. Der gives i sammen dokument en fyldestgørende redegørelse over iværksatte initiativer i 2003 på Social- og Arbejdsmarkedsområdet. (dok ) Socialudvalget søger om en tillægsbevilling på i alt kr. (Bilag dok Budgetopfølgning tal/afvigelser udgår p.g.a. rettelser i henhold til socialudvalgets beslutning.) Bilag: Hjemmepleje, tillægsbevillingsskema (103784) Tillægsbevilling, soc- og arbm., skema (104787) Socialudvalgets bemærkninger til ansøgning om tillægsbevilling pr. 30. juni (104606) Notat: Socialchef Flemming Kehler deltager ved sagens behandling. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til godkendelse. Godkendt. 92. Kvartalsrapport pr Økonomiudvalgets område J.nr.: S08 Sagsid.: Initialer: svl Åben sag Økonomiafdelingen fremsender budgetopfølgning på baggrund af kvartalsrapporten pr på Økonomiudvalgets område Hovedkonto 00 06

16 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 110 Hovedkonto Opfølgningen medfører samlet et merforbrug på kr , i likviditetsbudgettet til budget 2004 er der medregnet en forventet tillægsbevilling på kr Økonomiafdelingen anbefaler, at der ansøges om en tillægsbevilling på kr /. Vedlagt - Økonomiafdelingens notat af 24. august 2003 (dok ) - Kvartalsrapport pr (dok ) - Bevillingsskemaer (dok ) Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til godkendelse. Godkendt. 93. Ansøgning om støtte til renovering af 10 ungdomsboliger i Kollegiet Toften J.nr.: Ø52 Sagsid.: Initialer: ers Åben sag Ved brev af 9. september 2002 har Kollegiet Toften anmodet om støtte til renovering af ovennævnte boliger. Støtten kan gives efter Lov om almene boliger 100 og udmyntes i ydelsesbidrag til stat og kommune samt sikkerhedsstillelse. Ved de årlige behandling af institutionens budget er det klart at der bør ske en renovering af boligerne. Boligernes stand står knap nok mål med boligudgiften. Det er særlig varmeudgifterne der er store i forhold til de øvrige ungdomsboliger. I 1998 blev der gennemført et projekt med et nyt fyr og vindfang samt nye hoveddøre efter samme støtteregler. Det projekt der nu søges om omfatter efterisolering og et ventilationsanlæg primært til udsugning fra køkken og bad, se vedlagte brev (dok ) De samlede udgifter er beregnet til kr. Teknik- og Miljøafdelingen har ved Nykredit fået beregnet et låneforløb på et lån over 30 år.

17 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 111 Med det nugældende renteniveau vil det betyde en årlig merudgift for lejerne på kr., for staten på kr. og for Egebjerg Kommune på kr. Beløbet skal fordeles på 10 lejligheder. Sikkerhedsstillelsen kan endnu ikke beregnes med sikkerhed, men vil ligge på lån ud over 65 % af hovedstolen, og nogle af de gamle statslån vil stå bagerst. Indstilling: Der drøftes om det er et projekt der skal arbejdes videre med inden en egentlig støttesag forberedes../. Brev af 9. september 2002 med bilag (dok ) Økonomiudvalgets beslutning den Fraværende: Christian Ulrich Teknik- og Miljøafdelingen anmodes om at arbejde videre med sagen. Torkil Christensen tager forbehold. Kollegiet Toften v/ Den Frie Lærerskole har nu besluttet at gennemføre ovennævnte projekt underforudsætning af at der kan opnås tilsagn om støtte. Ved brev af 28. maj har de ansøgt om støtte og vedlagt et udfyldt skema A. Projektet er det samme som blev principielt vurderet i december og udgifterne er ændret. Hvis Kommunalbestyrelsen vil meddele støtte til projektet skal der indhentes tilbud og sagen skal behandles på ny ud fra de indkomne nye priser. Hvis Kommunalbestyrelsen godkender skema A nu er Egebjerg Kommune bundet til at fremme sagen yderligere på betingelse af at økonomien er uændret. Der er bestilt en ny beregning af beboernes, statens og kommunens udgifter som konsekvens af renoveringsprojektet. Med den udvikling der har været på renten siden december 2002 vil den ikke vise et dårligere resultat. Den vil forhåbentlig foreligge ved behandlingen. Indstilling: Ved godkendelse af de årlige budgetter og regnskaber for driften af Toften har det været klart at der er et misforhold mellem de samlede boligudgifterne i forhold til boligernes stand. Huslejen er rimelig lav, men varmeudgiften høj. På den baggrund indstiller Teknik & Miljøafdelingen til Økonomiudvalget at sagen indstilles til Kommunalbestyrelsens endelige godkendelse. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til Kommunalbestyrelsens godkendelse. Birger Jensen og Christian Ulrich tager forbehold. Godkendt med 9 stemmer for. Imod stemte 7 (Steen Gundertofte, Hanne Staff, Mie Bendrup, Birger Jensen, Jens Himmelstrup, Jane Kierans, Christian Ulrich).

18 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side Tandpleje for børn og unge under 18 år. J.nr.: G00 Sagsid.: Initialer: flk Åben sag Socialudvalget har i en periode arbejdet med forslag til ændret tandplejeordning for børn og unge i Egebjerg Kommune. Siden Kommunalbestyrelsen besluttede, at der skulle indledes et samarbejde med Svendborg Kommune om løsning af tandregulering for børn og unge under 18 år har Socialudvalget forsøgt at få en samarbejdsaftale med Svendborg Kommune. Dette arbejde blev sat i bero i november måned 2002 og indtil - Regeringens lovforsalg fra oktober 2002 om større valfrihed og flekssibilitet i børn og unge tandplejen var færdigbehandlet. Socialudvalget besluttede på sit møde i maj måned 2003, at der skulle arbejdes videre med: 1. de muligheder der er i den nye lovgivning vedr. udlicitering af tandbehandlingen, samt 2. at der blev arbejdet videre med en samarbejdsaftale med Svendborg Kommune vedr. tandregulering. Socialchef og tandlægekonsulent har arbejdet videre med disse muligheder og det kan oplyses vedr.: Lovgivning Lov om ændring af lov om tandpleje, som blev vedtaget i Folketinget den 15. maj, åbner mulighed for udlicitering af den kommunale tandpleje til én eller flere tandlæger. Loven er vedtaget til ikrafttrædelse En udlicitering vil skabe mulighed for besparelser på den kommunale tandpleje, hvis der kan findes tandlæger, som vil byde ved licitationen. Praktiske forhold omkring udlicitering Udlicitering af tandpleje skal ifølge nuværende oplysninger ikke udbydes i EU. Lovforslagets bestemmelser om valgfrihed for 0-15 årige betyder, at tandbehandling hos anden tandlæge end den, der har licitationsaftalen kan ske mod brugerbetaling af 35 % af udgiften. For årige skal tandplejen være gratis for brugerne hos alle tandlæger. De åriges tandpleje kan derfor ikke udliciteres, da det frie valg mellem alle tandlæger skal opretholdes. Brugerne kan ifølge loven også vælge at modtage kommunal tandpleje i nabokommune. Hvis nabokommunens gennemsnitspris er højere end hjemkommunens, betales forskellen som brugerbetaling. Nabokommunen kan afvise patienter begrundet i manglende kapacitet. Licitationen behøver ikke ske til kun én tandklinik. Opgaven kan også deles af flere. Dansk Tandlægeforening (DTF) er af den opfattelse, at BUT-overenskomsten skal opsiges, hvis en kommune vil udlicitere. Dette bør afklares i en forhandling mellem KL og DTF.

19 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 113 Udbudsmaterialet kan med fordel tage udgangspunkt i Sundhedsstyrelsen retningslinier for tilrettelæggelse af den kommunale tandpleje, som beskriver indholdet i tandplejen ret præcist (se BILAG 1). Udbudsmaterialet bør beskrive den faglige afgrænsning mellem almindelig tandbehandling, som udliciteres og tandregulering, som forventes aftalt med Svendborg kommune. Interceptiv ortodonti med bidepind, skråplan, krydselastik og sakselastik bør være en del af den almindelige, udliciterede tandpleje, da specialtandlægen i Svendborg ellers vil blive overbelastet. Handleplan omkring udlicitering Tandlægekonsulenten har allerede uofficielt sonderet interessen hos de lokale tandlæger, som har vist interesse for en sådan ordning. En pris i størrelsesordenen 900 kr pr barn pr år for almindelig tandbehandling af de 0-15-årige har været nævnt. Der skal udarbejdes licitationsmateriale og kontraktforslag. Tandlægerne indbydes eller der annonceres. Der indgås kontrakt med vindere af licitationen. Overvejelser, som kræver politisk stillingtagen Det skal besluttes, om licitationen skal annonceres med mulighed for alle tandlæger til at byde eller om kun de klinikker, der behandler flest børn skal indbydes til licitationen. Det kan også besluttes, at alle tandlæger, som vil behandle til en fast pris pr år, får kontrakt. Varighed af kontrakt skal besluttes. En varighed fra til vil være hensigtsmæssig, da Lov om Tandpleje skal revideres i folketingsåret og da der kommer ny kommunalbestyrelse i Det skal afgøres, om brugerbetaling skal ske til kommunen eller direkte til tandlægen for børn, der ikke vil gå hos tandlægerne, som vinder licitationen. Reguleringsprocent skal besluttes. En reguleringssats svarende til satsen i BUT- eller Sygesikringsoverenskomsten bør være acceptabel for alle parter. Om afregning med tandlægerne skal ske månedsvis, kvartalsvis eller halvårligt skal besluttes. Opsigelse ved misligholdelse eller af andre årsager: en måneds varsel ved misligholdelse og 7 måneders varsel ved andre årsager (svarende til BUT-overenskomsten) bør være acceptabel for alle parter. Sundhedstyrelsen arbejder i øjeblikket på at revidere retningslinierne for tilrettelæggelse af den kommunale tandpleje og Sundhedsministeriet arbejder på bekendtgørelsen. Begge dele skal være færdige, når lovændringen træder i kraft , men der foreligger dags dato ingen information om eventuelle regelsæt vedr. udlicitering af tandpleje. Socialudvalgs beslutning den Socialudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen at: - Egebjerg Kommunes tandpleje for børn og unge under 16 år udbydes til alle tandlæger, som er i den nugældende ordning, fra 1. januar Udbud vedr. almindelig tandpleje og til en fast pris på 900 kr. pr. barn pr. år.

20 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side der indgås en samarbejdsaftale med Svendborg Kommune vedr. tandregulering. Aftalen indgås fra 1. januar 2004 i flg. udkast til aftale. - kontrakten vedr. almindelig tandpleje gældende for perioden 1/ til 31/ evt. brugerbetaling sker direkte til den enkelte tandlæge. - reguleringsprocenten svarer til BUT overenskomsten. - der afregnes mdl. med tandlægerne. - der ved misligholdelse af kontrakten vedr. almindelig tandpleje bruges 1 mdr. opsigelse eller 7 mdr. ved andre årsager - tilsvarende til BUT overenskomsten. Bilag: Udkast til udbudsmateriale vedr. licitation af tandpleje (103678) Tandpleje. Kontrakt- ; aftaleudkast v9, mellem Svendborg Kommune og Egebjerg Kommune (104671) Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til godkendelse. Godkendt. 95. Forsøgsprojekt: Arbejdsmarkedscenter Sydfyn J.nr.: A06 Sagsid.: Initialer: flk Åben sag ARBEJDSMARKEDSCENTER SYDFYN - et samarbejde mellem Svendborg, Egebjerg og Gudme Kommuner samt AF-FYN. De 3 kommuner og AF har i samarbejde udarbejdet udkast til projektbeskrivelse og ansøgning til Beskæftigelsesministeriets 30 mio. kr. pulje til forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og AF.

21 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 115 Projektbeskrivelse og ansøgning skal være indsendt til Beskæftigelsesministeriet senest den 1. september Ansøgningen vil blive vurderet i forhold til tilsvarende ansøgninger fra den andre kommuner og AF-regioner. Baggrund for ansøgningen: Udfordringerne og forventningerne i arbejdsmarkedsreformen Flere i arbejde øger incitamentet til at der i den beskæftigelsespolitiske indsats sker en udvidelse af samarbejdsfladerne mellem AF og kommunerne for at opnå en mere målrettet indsats til gavn for borgere og virksomheder. En af de overordnede udfordringer på arbejdsmarkedet i dag er, at undgå mangel på arbejdskraft på længere sigt. Der er behov for at sikre en fortsat tilgang til arbejdsstyrken samt sikre en optimal udnyttelse af arbejdsstyrkens potentiale for at modvirke en øget tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Samtidig skal det forebygges og modvirkes at personer blive ramt af langtidsledighed. Fokus er på at få både forsikrede og ikke-forsikrede ledige hurtigst muligt tilbage i job og servicere virksomhederne. Arbejdsmarkedspolitisk er der en række muligheder for at imødekomme disse udfordringer og disse muligheder vil kunne udnyttes bedst gennem et tættere samarbejde mellem AF og kommunerne. Samarbejdet mellem Svendborg, Egebjerg og Gudme Kommuner samt AF-Fyn tager udgangspunkt i oplægget vedrørende øget samarbejde mellem AF-Fyn og de fynske kommuner, som er udarbejdet af en embedsmandsgruppe bestående af repræsentanter fra fynske kommuner - udpeget via Kommuneforeningen på Fyn og fra AF-Fyn. I samarbejdet indgår etablering af et Arbejdsmarkedscenter i AF-Svendborgs eksisterende lokaler samt to filialkontorer i henholdsvis Egebjerg og Gudme Kommuner. Der er tale om en fælles tilgang til alle borgere og virksomheder i et geografisk område, der dækker Svendborg, Egebjerg og Gudme Kommuner med en samlet befolkning på ca Målsætning Arbejdsmarkedscenter Sydfyn (som fremover i projektbeskrivelsen også omfatter de to filialkontorer) skal medvirke til at sikre et velfungerende lokalt og regionalt arbejdsmarked. Hovedmålsætningerne for Arbejdsmarkedscenteret er: at virksomhederne på kort og lang sigt får den arbejdskraft, de har brug for. at forebygge langtidsledighed, herunder dels sikre, at ledige ikke fastlåses i ledighed, dels sikre det størst mulige udbud af arbejdskraft. at arbejdsstyrken udvides. at den nuværende arbejdskraft fastholdes.

22 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 116 Fokus vil være på kvalitet, effekt og resultater. Kvalitetskravene til Centerets indsats vil svare til de, der gælder for den øvrige ordinære beskæftigelsesindsats. Tidsplan for implementering af Arbejdsmarkedscenter Sydfyn Arbejdsmarkedscenter Sydfyn forventes at kunne starte 1. april 2004 med ansættelse af en projektleder og med en fælles kompetenceudvikling for de medarbejdere fra hhv. Svendborg, Egebjerg og Gudme Kommuner samt AF-Fyn som skal indgå i Arbejdsmarkedscenter Sydfyn. Den fælles kompetenceudvikling skal foregå i 1. kvartal 2004 og skal sikre et fælles ejerskab/kultur/ansvar blandt medarbejderne i Arbejdsmarkedscenter Sydfyn, bl.a. via praktik i de respektive kommuner samt i AF. Projektlederen ansættes med tiltrædelse 1. januar 2004 og den samlede enhed skal fungere fuldt ud pr. 1/ med en foreløbig forsøgsperiode frem til udgangen af Evaluering Der skal foretages ekstern evaluering af samarbejdsforsøget i efteråret 2004 og slutevaluering i efteråret Evalueringen vil være knyttet til Arbejdsmarkedscenter Sydfyn fra opstarten. I Arbejdsmarkedscenter Sydfyn skal der udarbejdes kvartalsrapporter for at sikre den løbende opfølgning og opsamling af viden omkring samarbejdet. Af kvartalsrapporterne skal fremgå en opsamling på status vedr. de opstillede mål- og resultatkrav til samarbejdet, disse krav vil til dels være de krav, der er formuleret i resultatkontrakten. Herudover skal der i evalueringen være fokus på opsamlingen af de erfaringer der er gjort i forhold til samarbejdet mellem de to systemer. Bilag: Arbejdsmarkedscenter Sydfyn - projektbeskrivelse og ansøgning. (103658) Socialudvalgs beslutning den Gudme Kommune har trukket sig fra ansøgningen. Socialudvalget godkender projektbeskrivelsen og indsendelse af ansøgning til Beskæftigelsesministeriet inden 1. september Indsendelse og deltagelse i projektet sker under forbehold af kommunalbestyrelsens endelige godkendelse. Økonomiudvalgs beslutning den Indstilles til godkendelse.

23 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 117 Godkendt. 96. Høring vedr. forslag om 7. klassernes overflytning til Stenstrup og Vester Skerninge skoler. J.nr.: Sagsid.: Initialer: elh Åben sag Med udgangspunkt i Skolestruktur analyse besluttede Kommunalbestyrelsen på møde den 21. maj 2003 at fremsende forslag til høring om, at 7. klasse ikke længere tilbydes på Bymarkskolen og Kirkeby skole men alene på Vester Skerninge og Stenstrup skoler. For forslaget stemte 13 Imod stemte 4 (Hanne Staff og Mie Bendrup (V), Orla Hansen (A) samt Niels Bo Lauridsen). Dagsordenpkt. og sagsakter er i sagen. Den 28. maj 2003 udsendte borgmester og kommunaldirektør brev angående høringen med frist den 15. august 2003 til følgende høringspartnere Skoler og skolebestyrelser, pædagogisk konsulent, PPR, Hovedudvalget og de faglige organisationer. Der er modtaget høringssvar fra følgende: Skolebestyrelsen Stenstrup skole Skolebestyrelsen Bymarkskolen Skolebestyrelsen og ledelsen ved Vester Skerninge skole Skolebestyrelsen Kirkeby Ledelsen og pædagogisk råd på Kirkeby skole Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Egebjerg Pædagogisk Medhjælper Forbund LO Svendborg, Egebjerg og Gudme Bilag: Høring vedr. 7. og 10. klasserne (96046) Brev vedr. høringssvar 7. og 10. klasserne til høringspartnerne (100760) Stenstrup skole. Skolebestyrelsen (102952) Bymarkskolen, høringssvar (103024) V.Skerninge skole (103338)

24 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 118 Kirkeby skole- høringssvar (103341) Kirkeby skole (103340) Høringssvar 7. og 10. klasser (102454) Pædagogisk medhjælperforbund (101835) LO Egebjerg (101836) Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Indstilles til Kommunalbestyrelsen at 7. klasserne overflyttes til Stenstrup og Vester Skerninge skoler. Hanne Staff og Orla Hansen fastholder at bevare 7. klasserne på de små skoler. Forkastet med 10 stemmer imod 6 (Mogens Johansen, Steen Gundertofte, Birger Jensen, Jane Kierans, Arne Ebsen og Vibeke Rindom) 97. Høring vedr. forslag om at 10. klassesundervisning ikke tilbydes i Egebjerg Kommune. J.nr.: Sagsid.: Initialer: elh Åben sag Med udgangspunkt i Skolestruktur analyse besluttede Kommunalbestyrelsen på møde den 21. maj 2003 at fremsende forslag til høring om, at 10. klassesundervisning ikke tilbydes i Egebjerg Kommune. For forslaget stemte 9 Imod forslaget stemte 5 (Niels Bo Lauridsen,Finn Olsen (B), Arne Ebsen og Torben Nielsen (T) Orla Hansen (A). Stemmer ikke: 1 (Vibeke Rindom (T)) Tilføjes i høringsmaterialet: Niels Bo Lauridsen ønsker, at 10. klasse tilbydes i Egebjerg Kommune. Finn Olsen (B), Arne Ebsen (T) ønsker, at 10. klasse for indeværende ikke tilbydes i Egebjerg kommune. Dagsordenpunkt og sagsakter er i sagen. Den 28. maj 2003 udsendte borgmester og kommunaldirektør brev angående høringen med frist den 15. august 2003 til følgende høringspartnere Skoler og skolebestyrelser, pædagogisk konsulent, PPR, Hovedudvalget og de faglige organisationer.

25 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 119 Der er modtaget høringssvar fra følgende: Skolebestyrelsen Stenstrup Skolebestyrelsen Bymarkskolen Skolebestyrelsen og ledelsen på Vester Skerninge skole Skolebestyrelsen Kirkeby Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Pædagogisk Medhjælper Forbund LO Svendborg, Egebjerg og Gudme Bilag: Høring vedr. 7. og 10. klasserne (96046) Brev vedr. høringssvar 7. og 10. klasserne til høringspartnerne (100760) Stenstrup skole.skolebestyrelsen (102952) Bymarkskolen (103025) V.Skerninge skole (103338) Kirkeby skole- høringssvar (103341) Høringssvar 7. og 10. klasser (102454) Pædagogisk medhjælperforbund (101835) LO Egebjerg (101836) Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Indstilles at 10. klasserne tilbydes i samarbejde med Svendborg Kommune Indstillingen godkendt. Niels Bo Lauridsen stemmer imod. 98. Stenstrup Hallen - Vedtægtsændringer J.nr.: Sagsid.: Initialer: elh Åben sag Advokatfirmaet Gottschau og West v/ Karsten West forespørger i brev af 9. juli 2003 om Kommunalbestyrelsen kan godkende nedenstående ændringer 17 og 18 i Stenstrup Hallens vedtægter. Begrundelsen for vedtægternes ændring er, at der blev rejst tvivl om institutionens status som fond og dermed den skattemæssige behandling som man hidtil har givet den.

26 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 120 Civilretsdirektoratet har 20. januar 2000 meddelt Stenstrup Hallens bestyrelse, at direktoratet fandt det tvivlsomt, hvorvidt Den selvejende institution Stenstrup Hallen var en fond i fondslovens forstand, da det var direktoratets opfattelse, at der kunne rejses spørgsmål om, hvorvidt bestyrelsen udgjorde en selvstændig ledelse. Direktoratet traf herefter ved brev af 23. februar 2000 afgørelse om institutionens retlige status, idet der blev oplyst, at det var Civilretsdirektorates opfattelse, at Den selvejende institution Stenstrup Hallen ikke opfyldte de grundlæggende betingelser for at kunne karakteriseres som en fond i fondslovens forstand. Advokatfirmaet Gotschau og West overtog derefter sagen, og er efter forhandling med Civilretsdirektoratet kommet frem til, at følgende vedtægtsændringer skulle kunne imødekomme at Stenstrup Hallen opfylder fondslovens bestemmelser. 17 nuværende tekst: Ændringer af institutionens vedtægter kan foretages af repræsentantskabet ved almindelig stemmeflerhed. Vedtægtsændringer skal godkendes af kommunalbestyrelsen. 17 ny tekst: Ændringer af institutionens vedtægter foretages af bestyrelsen med almindelig stemmeflerhed. Vedtægtsændringer skal godkendes af kommunalbestyrelsen. Eventuelt kan ved almindelig stemmeflerhed ændres til med mindst 2/3 af bestyrelsens stemmer 18 nuværende tekst: Institutionen kan kun likvideres med tiltrædelse af kommunalbestyrelsen, og eventuel nettoformue ved likvidation skal anvendes til ungdoms-, idræts- og kulturelle formål i den nordlige del af Egebjerg Kommunen efter forslag fra bestyrelsen med godkendelse af kommunalbestyrelsen. 18 ny tekst: Bestyrelsen kan træffe beslutning om institutionens likvidation. Likvidationen skal tiltrædes af kommunalbestyrelsen og eventuel nettoformue ved likvidation skal anvendes til ungdoms-, idræts- og kulturelle formål i den nordlige del af Egebjerg Kommune efter forslag fra bestyrelsen med godkendelse af kommunalbestyrelsen. (også her kan foreskrives fx 2/3 flertal) Det anbefales at godkende vedtægtsændringerne, idet der ikke sker ændring i kommunalbestyrelsens beføjelser i forhold til vedtægterne for Den selvejende institution Stenstrup Hallen. Bilag: Adv.firm. Gottschau & West. Vedr. Stenstruphallen. Vedtægtsændringer (100491) Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Fraværende: Jane Kierans Udvalget anbefaler at vedtægtsændringerne godkendes. Godkendt.

27 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side Styrelsesvedtægt for de kommunale daginstitutioner J.nr.: Sagsid.: Initialer: ped Åben sag Som følge af komunalbestyrelsens beslutning om at gennemføre en strukturændring på daginstitutionsområdet, er der behov for en mindre revision af styrelsesvedtægten for de kommunale daginstitutioner. Strukturændringen betyder bl.a., at daginstitutionerne bliver større, og derfor foreslås det, at bestyrelserne fremover kan bestå af 3, 5 eller 7 forældrerepræsentanter. Hidtil har bestyrelserne kunnet bestå af 3 eller 5 forældrerepræsentanter. Der tilføjes også den ændring, at der i daginstitutioner med fælles ledelse for flere enheder vælges både forældrerepræsentanter og personalerepræsentanter fra hver enhed. Forslagene til ændringer forekommer i 2, 3, 10 og 23., og den ændrede tekst i de respektive stykker er skrevet med kursiv. I henhold til styrelsesvedtægtens 23 skal forslagene til ændringer sendes til udtalelse i bestyrelserne for de kommunale daginstitutioner. Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Sendes til høring. Der er indkommet høringssvar fra bestyrelserne i Bulderby, Kirkeby Børnehave, Mariehønen, Bøgehaven, Filippahuset og Reginahaven, og alle støtter de foreslåede ændringer. To af bestyrelserne foreslår endvidere, at der bør være mulighed for at vælge 3 medarbejderrepræsentanter i bestyrelser med 7 forældrerepræsentanter. Børne- og ungechef Peter Dam deltager i mødet kl Bilag: Styrelsesvedtægter for de kommunale daginstitutioner (58291) Bulderby (95584) Kirkeby Børnehave (97250) Mariehønen (97252) Bøgehaven (97738) Filippahuset (97739) Reginahaven (97849) Børne- og Kulturudvalget 2003s beslutning den Fraværende: Jane Kierans Indstilles til godkendelse.

28 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side 122 Tilbagesendes til Børne- og Kulturudvalget vedr. en uddybning af spørgsmålet om medarbejder- og afdelingsrepræsentanter i institutionen med forventet fælles ledelse (Mariehønen og Filippahuset) Spørgetid. J.nr.: Sagsid.: Initialer: bip Åben sag (Ingen skriftlige spørgsmål er indgået.) Ingen.

29 Kommunalbestyrelsen, onsdag den 17-september-2003 Side i

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag, den 18. august 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.30 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Udsendelsesdato:

Læs mere

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 19-juni-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 17.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.30 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Hanne

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.25 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Ingen. Mødedeltagere: Den 21-januar-2004

Læs mere

Egebjerg Kommune Økonomiudvalg Referat

Egebjerg Kommune Økonomiudvalg Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalg Referat Dato: Mandag den 05-maj-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 14.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 23.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 21-maj-2003

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Dato: Mandag den 12-maj-2003 Starttidspunkt for møde: Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato:?????? Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Dato: Mandag den 27-januar-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.35 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: 23-01-2003 Afbud

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 22-maj-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Niels Bo

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Onsdag den 22-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Mie Bendrup,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

76 Frit valg på ældreområdet J.nr.: 16.08.00.P00 Sagsid.: 69187 Initialer: MaH Åben sag

76 Frit valg på ældreområdet J.nr.: 16.08.00.P00 Sagsid.: 69187 Initialer: MaH Åben sag Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: onsdag, den 24. november 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.25 Mødested: Udsendelsesdato: 19.11.04 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 22-april-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.30 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 18-04-2002 Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Torsdag den 06-september-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 12.00 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag, den 17.11.2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.55 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Udsendelsesdato:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat. Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18. Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Onsdag, den 22. september 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.10 Mødested: Udsendelsesdato: 17.09.2004 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 14-januar-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.30 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 10-01-2003

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.45 Tirsdag den 13-november-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 09-11-01 Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 17-april-2002

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 06-juni-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 12.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Hanne Staff,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalg. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Dato: Mandag den 02-juni-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 09,30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16,00 Mødested: Stenstrup Plejehjem Udsendelsesdato: 28-05-2003 Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalg. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalg Referat Dato: Den 01-september-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 14.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat

Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 20-marts-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Hanne

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.50 Onsdag den 12-september-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Arne

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalg. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalg Referat Dato: Den 05-september-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 08.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 11.30 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Referat

Egebjerg Kommune. Referat Kommunalbestyrelsen Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00-22:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Indkaldelsesdato: Onsdag den 22-06-2005 Deltagere: Bemærkninger: Mie Bendrup, Orla Hansen, Arne Ebsen,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Torsdag den 15-november-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Orla Hansen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Kulturudvalget Dagsorden Dato: tirsdag den 09. januar 2001 Starttidspunkt for møde: 13.30 Sluttidspunkt for møde: 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 08-august-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Dato: Den 22-oktober-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.30 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 24-april-2002

Læs mere

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat Egebjerg Kommune Det Sociale Udvalg Referat Dato: Onsdag den 25. april 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Arne

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden

Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. juni 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Torsdag den 18. januar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 12.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Ingen Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 10-februar-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat Egebjerg Kommune Det Sociale Udvalg Referat Dato: onsdag den 14. februar 2001 Starttidspunkt for møde: 13.30 Sluttidspunkt for møde: 16.15 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Asger Bjerre

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 11-maj-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale Kultur Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Torsdag den 30-maj-2002 Udvalgsværelse II Fraværende: Ingen. Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Socialudvalg Dagsorden

Socialudvalg Dagsorden Socialudvalg Dagsorden Dato: Mandag den 13-januar-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18,00 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: 13-01-2003 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 05-juni-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 8.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 12.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 31-05-2002 Afbud fra: Steen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 09.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 14.50 Onsdag den 28-november-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat

Kommunalbestyrelsen. Referat Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.25 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 18-december-2002 Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Kommunalbestyrelsens mødelokaler. Ændret til V. Skerninge skoles kantine

Kommunalbestyrelsen. Referat. Kommunalbestyrelsens mødelokaler. Ændret til V. Skerninge skoles kantine Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag den 09-oktober-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00. Ændret til kl. 19.15. Sluttidspunkt for møde: Kl. 22.45. Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Dagsorden Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: 07.02.2003 Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 12-februar-2003

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.30 Onsdag den 12-december-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 13-maj-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.15 Mødested: lokale 2 Udsendelsesdato: 09-05-2002 Afbud fra:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat. Christian Ulrich, Karen Strandhave, Orla Hansen

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat. Christian Ulrich, Karen Strandhave, Orla Hansen Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Den 21-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.45 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Den 18-juni-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 11-marts-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.45 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 07-03-2002 Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget 2003 Referat

Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget 2003 Referat Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget 2003 Referat Dato: Tirsdag den 05-august-2003 Starttidspunkt for møde: 16.00 Sluttidspunkt for møde: 18.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 31-07-2003

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag, den 15.12.2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.30 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Udsendelsesdato:

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Referat. Mødedato: Tirsdag den 12-04-2005. Mødetidspunkt: 15:30-20:00. Mødested: Mødelokale 2

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Referat. Mødedato: Tirsdag den 12-04-2005. Mødetidspunkt: 15:30-20:00. Mødested: Mødelokale 2 Børne- og Kulturudvalg Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30-20:00 Mødested: Mødelokale 2 Indkaldelsesdato: Deltagere: Sten Gundertofte, Jane Kierans, Hanne Staff, Orla Hansen, Vibeke Rindom Bemærkninger: Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Dagsorden Egebjerg Kommune Det Sociale Udvalg Dagsorden Dato: Onsdag den 23. maj 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Arne Ebsen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Tirsdag den 18-juni-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Deltagere: Ulla Larsen, Grete Schødts, Karen Strandhave, Masoum Moradi, Jeppe Ottosen, Medhat Khattab Afbud: Birthe

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag, den 06.10. 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22.05 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Udsendelsesdato:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde

Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde Struer Byråd Referat Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde Afbud fra/fraværede: Ingen. Mødet hævet kl.: 19.45 Pkt. Tekst Side 155 Struer Forsyning - ejer strategi 1 156 Høring

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Dagsorden Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Rita Pedersen Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 14-januar-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.50 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Orla

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Socialudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Socialudvalget Dagsorden Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Onsdag den 26-september-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 6223 4675 Fax. uucentersydfyn@svendborg.dk www.uu-centersydfyn.dk Samarbejdsaftale mellem Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner om Ungdommens

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 13.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Mødested: Onsdag den 04-september-2002 Rådhuset Udsendelsesdato: 30-08-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 16-august-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 23.45 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Onsdag den 15-maj-2002 Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 27-maj-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 10.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.30 Mødested: STENSTRUP PLEJEHJEM Udsendelsesdato: 23-05-2002

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 26-11-2002 Mødedato: 26-11-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.15 Mødested: Udvalgslokalet, Fasanvej Fraværende: Ingen # 273531/27-11-2002 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget 2003. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget 2003. Referat Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget 2003 Referat Dato: Den 09-december-2003 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Referat. Mødedato: Tirsdag den 24-05-2005. Mødetidspunkt: 16:00-19:00. Mødested: Mødelokale 2

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Referat. Mødedato: Tirsdag den 24-05-2005. Mødetidspunkt: 16:00-19:00. Mødested: Mødelokale 2 Børne- og Kulturudvalg Mødedato: Mødetidspunkt: 16:00-19:00 Mødested: Mødelokale 2 Indkaldelsesdato: Fredag den 27-05-2005 Deltagere: Steen Gundertofte, Hanne Staff, Orla Hansen, Vibeke Rindom Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat

Økonomiudvalget. Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Mandag den 30-september-2002 Udvalgsværelse II Fraværende: Mogens

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget 2003 Dagsorden Dato: Tirsdag den 11-februar-2003 Starttidspunkt for møde: Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato:?????? Afbud fra:

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Egebjerg Kommune Socialudvalg Referat Dato: Den 28-januar-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.45 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Hanne Staff Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat

Egebjerg Kommune. Det Sociale Udvalg. Referat Egebjerg Kommune Det Sociale Udvalg Referat Dato: onsdag den 24. januar 2001 Starttidspunkt for møde: 13 Sluttidspunkt for møde: 16,20 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Dagsorden. Mødedato: Tirsdag den 14-06-2005. Mødetidspunkt: 15:00-21:00. Mødested: Mødelokale 2

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalg. Dagsorden. Mødedato: Tirsdag den 14-06-2005. Mødetidspunkt: 15:00-21:00. Mødested: Mødelokale 2 Børne- og Kulturudvalg Mødedato: Mødetidspunkt: 15:00-21:00 Mødested: Mødelokale 2 Indkaldelsesdato: Torsdag den 09-06-2005 Deltagere: Steen Gundertofte, Jane Kierans, Hanne Staff, Orla Hansen, Vibeke

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 5. november 2005 Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 1: Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1. Andebølle Ungdomshøjskole er en uafhængig, selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere