Skånsom behandling for alle. Åreknuder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skånsom behandling for alle. Åreknuder"

Transkript

1 Skånsom behandling for alle Åreknuder

2 Information om åreknuder Åreknuder er udvidede og slyngede blodårer (vener) på benene, der ligger lige under huden. Den mest almindelige årsag til åreknuder er slidte eller defekte veneklapper. Veneklapperne sidder på indersiden af venerne i benene, og fungerer som ventiler således at blodet kun kan løbe i én retning til hjertet for at blive iltet. Når veneklapperne er defekte, kan der forekomme tilbageløb, hvilket kan føre til et øget tryk i venerne, som får dem til at udvide sig. Efterhånden kan venerne blive slyngede og begynde at bule ud som synlige åreknuder. Åreknuder Svækkede vægge. Normal vene Blodstrøm. Symptomer på åreknuder Smerter, hævede ben, tunge ben, uro og kløe er typiske symptomer på åreknuder. Nogle mennesker oplever at være generet af kramper om natten. Symptomerne er typisk værst efter at have være oprejst eller gående i længere tid. Hos en lille del kan der opstå misfarvning af huden på underbenet med risiko for at få bensår. Forundersøgelse Dansk Venecenter tilbyder en klinisk vurdering og en ultralydsundersøgelse hos en af vores karkirurger. Ved hjælp af ultralyd kan karkirurgen vurdere, hvor godt veneklapperne fungerer. Karkirurgen vil herefter vurdere den rette behandling, som kan hjælpe dig af med de symptomer, der er forårsaget af åreknuder. Defekte veneklapper lukker sig ikke rigtigt. Veneklap lukker korrekt. Hvorfor behandle åreknuder? Åreknuder forsvinder ikke af sig selv. Oftest er de ikke farlige, men symptomerne kan være meget generende og er for nogle forbundet med en ringere livskvalitet. Den moderne behandling af åreknuder har vist sig at være meget effektiv i forhold til at bedre symptomerne og dermed også livskvaliteten. For den lille del, der har misfarvning eller bensår, er det vigtigt at behandle åreknuderne hurtigt for at bedre opheling og mindske risikoen for at få bensår igen.

3 Hvilke behandlinger findes der? Hos Dansk Venecenter kan åreknuder behandles med en kombination af laser, skum og flebektomi baseret på den klinikske vurdering og ultralydsundersøgelsen hos karkirurgen. Støttestrømper kan lindre ubehaget ved åreknuder, men kan ikke fjerne symptomerne og betragtes ikke som en behandling. Forberedelse inden behandling Tag et brusebad om morgenen inden du kommer. I nogle tilfælde vil benet blive bundet ind i en fyldig kompressionsforbinding, så medbring eller tag løse bukser på. Tag også gerne et ekstra sæt undertøj med, og løse strømper og rummelige sko er en god ide.

4 Lige inden behandlingen bliver åreknuderne markeret med en tusch af karkirurgen. Af denne årsag er det vigtigt, at du ikke bruger creme eller olie på benet/benene dagen for behandling. Er du gravid, må du ikke få behandlet åreknuder, og hvis du ammer, skal dette meddeles til lægen inden behandlingen påbegyndes. Hvis du ønsker noget beroligende medicin i forbindelse med behandlingen, kan du kontakte vores sekretær telefonisk, inden den planlagte behandling, for at aftale nærmere. Husk i så fald, at du ikke skal køre bil i seks timer efter behandlingen, hvis du har fået beroligende medicin. Behandlinger Dansk Venecenter vælger altid den mest effektive og skånsomme metode til at behandle åreknuder. Ofte kombineres behandlingerne for at opnå bedst mulig resultat. Skånsom g behandlin for alle LASERBEHANDLING Varmebehandling med laser indebærer, at man opvarmer indersiden af venen med et tyndt laserfiber, så blodkarret trækker sig sammen og absorberes af kroppen. Denne proces tager cirka tre til seks måneder. Laserfiberet indføres i venen ved hjælp af ultralyd og en speciel nål, og foregår under lokalbedøvelse, som lægges langs den vene, der behandles. Selve bedøvelsen kan svie og spænde lidt, men laserbehandlingen er smertefri.

5 SKUMBEHANDLING Åreknuder og defekte vener kan behandles skånsomt og effektivt med ultralydsstyret skumbehandling. En opskummet opløsning af lægemidlet, Aethoxysklerol, injiceres ved hjælp af ultralyd og en lille nål direkte ind i den vene, der skal behandles. Den behandlede vene absorberes af kroppen inden for fire til seks måneder. Omkring en tredjedel af patienterne har brug for en eller to injektioner mere inden for fire til seks måneder. FLEBEKTOMI Flebektomi indebærer, at synlige åreknuder fjernes gennem små snit på 1-2mm, ved hjælp af et medicinsk instrument, der ligner en hæklenål. Det foregår under lokalbedøvelse, som anlægges helt overfladisk i huden svarende til åreknuderne. Denne teknik bruges ofte som et supplement til laser- og/eller skumbehandling. Snittene er meget små, heler hurtigt og behøver ikke at blive syet eller tapet sammen. På sigt bliver der ikke, eller kun meget små, synlige ar. Generelt om behandlingerne Behandlingerne foregår under lokalbedøvelse (Lidokain). Dette bliver anlagt gennem en tynd nål, helt overfladisk i huden. Det er således kun følesansen lokalt på huden, der er påvirket, og ikke funktionen af selve benet. Der vil komme ubehag i form af svien og smerte af varierende karakter, når lokalbedøvelsen anlægges. Dette er hurtigt overstået, da bedøvelsen virker med det samme, og selve behandlingerne er dermed smertefri. Efter behandlingen Der er ikke nogen fysiske restriktioner efter behandlingen, og normalvis er det ikke nødvendigt at planlægge sygefravær. Efter behandlingen vil der i nogle tilfælde være behov for kompressionsforbinding. I så fald bliver dit ben bundet ind i en kompressionsforbinding, og denne forbinding skal fjernes efter 24 timer. Efter behandlingen kan du tage direkte hjem og leve som normalt. Hvis benet bliver hævet, eller der opstår milde smerter, kan du vælge at bruge en støttestrømpe, hvis du synes, at dette lindrer. Det er godt at bevæge sig som normalt, og du kan begynde at arbejde, når du føler, at du er klar. Af hensyn til risiko for infektion bør du undgå karbad, svømmehal og lignende før alle indstikssteder er helet, ca. 10 dage. I timerne efter behandlingen kan der opstå blodig gennemsivning af forbindingen. Det kan se voldsomt ud, men er det sjældent. Hvis det sker, skal der lægges ekstra forbinding omkring stedet, og holde benet opad i minutter. Har du ikke en forbinding, skal du med hånden lægge hårdt pres på i minutter, og holde benet opad.

6 Skånsom behandling for alle Efterkontrol Der er normalt ikke behov for planlagt efterkontrol. Oplever du stadig symptomer, kan du bestille tid til en efterkontrol cirka måneder efter behandlingen, medmindre andet er aftalt. Det forventede resultat Med de forskellige typer behandlinger, der er præsenteret ovenfor, fjernes åreknuder hos mere end 90 procent af patienterne. Hvis du har udtalt store og mange åreknuder, tidligere er behandlet for åreknuder, har haft ar omkring åreknuderne og /eller har haft inflammation i venerne kan det forekomme at ikke alle åreknuder fjernes i første omgang. Dette kan efterbehandles ved en mindre omfattende behandling. Dansk Venecenter tilbyder garanti på behandlingen af venestammen. Det vil sige den vene, der ofte be- handles med laser og som er årsag til åreknuderne. Dette er som regel en noget mindre behandling end den primære, og er uden ekstra omkostninger for dig. Komplikationer Der er varierende grad af ubehag efter behandlingen. Det er helt normalt at opleve ømhed i benet, samt at kunne føle små hårde knuder (blodansamlinger) under huden, som kan være ømme. Ømheden fortager sig efter tre til fire dage, hos nogle lidt længere, og de følbare knuder samt blå mærker fortager sig i løbet af én til to

7 måneder. Specielt ved skumbehandling kan der hos nogle opstå misfarvning af huden over de behandlede åreknuder. Dette kan vare ved i op til seks måneder, og hos nogle få i op til ét år efter behandlingen. Cirka ti procent af de personer, der behandles for åreknuder, kan opleve at blive øm, rød og hævet i behandlingsområdet på grund af en overfladisk årebetændelse. Dette føles ubehageligt, men er helt harmløst og fortager sig normalvis inden for to til tre uger. Hirudoid salve fås i håndkøb og kan dæmpe disse symptomer. Efter behov kan du eventuelt tage smertestillende håndkøbsmedicin (Paracetamol og Ipren). I meget få tilfælde kan der opstå infektion i de små sår efter behandlingen. Dette kendetegnes ved rødme, varme, hævelse og smerte. I disse tilfælde skal du opsøge egen læge eller kontakte os. Får du feber og almen utilpashed, skal du opsøge læge med det samme. Risikoen for at få en blodprop efter behandlingen er ekstremt lille, under én procent. Dette viser sig ved rødme, hævelse og smerter i hele benet. I sådanne tilfælde skal du opsøge lægehjælp akut. Garanti Vi tilbyder garanti på behandlingen af venestammen. Det vil sige den vene, der ofte behandles med laser og som er årsag til åreknuderne. Skulle du som patient få påvist en rekanalisering af den behandlede venestamme, ved efterkontrollen, tilbyder vi en gratis reoperation. Kontakt os, hvis du er usikker Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, er du meget velkommen til at kontakte os. Ønsker du at få mere at vide? På vores hjemmeside kan du finde mere information om åreknuder, karsprængninger og de forskellige typer behandlinger, vi udfører.

8 Hør hvad vores patienter siger Yderst fleksibelt og absolut fremragende service - en sand fornøjelse at blive mødt af en så sød og forstående person, som jeg blev mødt af fra første kontakt til Dansk Venecenter. Jeg kan klart anbefale Dansk Venecenter, og det er 100% ærligt fra hjertet, uden at jeg havde præferencer på forhånd. Henrik. Jeg blev først behandlet for åreknuder for 10 år siden, men det efterlod mig bare med smerter, ar og åreknuder. Min egen læge sagde, de ikke kunne fjernes. Jeg valgte alligevel at blive behandlet med en kombination af laser radial og skum hos Dansk Venecenter. Allerede dagene efter behandlingen kunne jeg mærke en stor forskel, og der var heller ingen smerter, som jeg oplevede efter min første behandling. Majbritt. Meget hurtig og effektiv operation. Det var en tryg og god oplevelse at blive behandlet hos jer. Gitte N. Før Efter Før Efter

9 Om Dansk Venecenter Dansk venecenter er en ledende nordisk virksomhed inden for udviklingen af skånsomme, effektive og videnskabeligt dokumenterede behandlingsmetoder mod åreknuder. Vi sætter omsorgen for dig som patient højest og hjælper dig til en øget livskvalitet. Hvor du er fri for åreknuder. Fakta om os: Vi findes i: Aarhus, Odense, Roskilde og på Frederiksberg. Erfaring fra over behandlinger og klinikker i hele Norden. Vores læger er karkirurger eller specialister i karkirurgi. Verdensledende inden for forskning i åreknuder. Tilbyder alle moderne behandlingsmetoder, der giver de bedst mulige resultater.

10 Følg dansk Venecenter på Facebook og Instagram Skånsom g behandlin for alle

11 Aarhus Rolighedsvej 30, 8240 Risskov Odense Rugårdsvej 103A, 5000 Odense C Roskilde Universitetsparken 2B, 4000 Roskilde Frederiksberg Dronningensvej 4, 2000 Frederiksberg

12 Velkommen! Venlig hilsen Dansk Venecenter Dr. Martin Lawaetz, karkirurg Dr. Kim Bredahl, karkirurg Dr. Tomas Ohrlander, karkirurg Aarhus Rolighedsvej 30, 8240 Risskov Odense Rugårdsvej 103A, 5000 Odense C Roskilde Universitetsparken 2B, 4000 Roskilde Frederiksberg Dronningensvej 4, 2000 Frederiksberg Tel.: info@venecenter.dk Version Version9,3, Telefontid fra mandag til fredag: kl

Skumbehandling af åreknuder

Skumbehandling af åreknuder Information til patienten Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Indholdsfortegnelse Åreknuder...3 Symptomer...4 Behandling...4 Efterforløb...5

Læs mere

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder

Skumbehandling af åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Indholdsfortegnelse Åreknuder... 3 Symptomer... 4 Behandling... 4 Dine forberedelser til skumbehandling...

Læs mere

SKUMBEHANDLING AF ÅREKNUDER (SKUMSKLEROSERENDE TERAPI)

SKUMBEHANDLING AF ÅREKNUDER (SKUMSKLEROSERENDE TERAPI) SKUMBEHANDLING AF ÅREKNUDER (SKUMSKLEROSERENDE TERAPI) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 HVAD ER ÅREKNUDER? 20-25 % af alle kvinder og 10-15 % af alle mænd over 15 år har åreknuder. Der skønnes

Læs mere

Skumbehandling af åreknuder

Skumbehandling af åreknuder Information til patienten Skumbehandling af åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Side 2 Indholdsfortegnelse Skumbehandling af åreknuder...4 Symptomer på

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling

Patientvejledning. Åreknuder. Skumbehandling Patientvejledning Åreknuder Skumbehandling Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer (vener) i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skumbehandling af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om skumbehandling

Læs mere

Operation for åreknuder (varicer)

Operation for åreknuder (varicer) (varicer) Dagkirurgisk Afsnit og Karkirurgisk Ambulatorium Åreknuder er i de fleste tilfælde uden betydning, men kan dog forårsage gener i benene. Du har valgt at blive opereret for åreknuder. Når du møder

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation/laserbehandling Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne i de overfladiske

Læs mere

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation

Patientvejledning. Åreknuder (varicer) Operation Patientvejledning Åreknuder (varicer) Operation Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Åreknuder opstår, fordi veneklapperne i de overfladiske

Læs mere

Operation for åreknuder

Operation for åreknuder Information til patienten Operation for åreknuder Hvad er åreknuder? Åreknuder er udvidelser på de blodårer, der ligger lige under huden (venerne). Udvidelserne kan minde om knuder - deraf navnet. I blodkredsløbet

Læs mere

Patientvejledning. Sklerosering af blodkar. Cosmetic

Patientvejledning. Sklerosering af blodkar. Cosmetic Patientvejledning Sklerosering af blodkar Cosmetic Mange oplever med alderen at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Faktisk er mange, både unge og voksne, generet at dette. Udover

Læs mere

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7 Åreknuder 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 3.1 Forberedelse til behandlingen... 5 3.2 Faste... 6 3.3 Selve operationen... 6 3.4 Efter operationen...

Læs mere

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Kikkert-undersøgelse af håndleddet. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Kikkert-undersøgelse af håndleddet. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Kikkert-undersøgelse af håndleddet Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Kikkert-undersøgelse af håndleddet Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Operation for åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder

Operation for åreknuder. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Operation for åreknuder Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Klinik for Åreknuder Indholdsfortegnelse Åreknuder... 3 Symptomer... 4 Behandling... 4 Dine forberedelser til operationen...

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for hammertå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for hammertå Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for hammertå Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at

Læs mere

Patientvejledning. Årebrok. Varicocele

Patientvejledning. Årebrok. Varicocele Patientvejledning Årebrok Varicocele Et årebrok kaldes også for et varicocele. Det er en samling af snoede, udvidede blodårer (vener) ved testiklens overkant. Det føles lidt som en samling regnorme. Årebrok

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Patientvejledning. Årebrok. Varicocele

Patientvejledning. Årebrok. Varicocele Patientvejledning Årebrok Varicocele Et årebrok kaldes også for et varicocele. Det er en samling af snoede, udvidede blodårer (vener) ved testiklens overkant. Det føles lidt som en samling regnorme. Årebrok

Læs mere

Mandlig brystdannelse - Gynækomasti. Patientinformation. 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0

Mandlig brystdannelse - Gynækomasti. Patientinformation. 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0 Mandlig brystdannelse - Gynækomasti Patientinformation 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0 Mandlig brystdannelse - Gynækomasti Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for karpaltunnelsyndrom. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for karpaltunnelsyndrom Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT

INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 SMERTER Man plejer ikke at have særlig ondt efter operationen. Har man fået foretaget en fedtsugning i forbindelse

Læs mere

Skæv storetå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Skæv storetå. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Skæv storetå Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Skæv storetå Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at du er godt forberedt

Læs mere

Patientvejledning. Sklerosering af blodkar. Cosmetic

Patientvejledning. Sklerosering af blodkar. Cosmetic Patientvejledning Sklerosering af blodkar Cosmetic Mange oplever med alderen at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Faktisk er mange, både unge og voksne, generet af dette. Udover

Læs mere

Patientvejledning. Skæv penis. Krummerik

Patientvejledning. Skæv penis. Krummerik Patientvejledning Skæv penis Krummerik Nogle mænd får en skæv eller krum penis, når de har rejsning. Man kalder dette for skæv penis eller i daglig tale en krummerik. Krumningen kan gå opad, nedad eller

Læs mere

Urologisk Afsnit. Fjernelse af den ene testikel

Urologisk Afsnit. Fjernelse af den ene testikel Urologisk Afsnit Fjernelse af den ene testikel Fjernelse af den ene testikel Du har fået konstateret en knude i den ene testikel, hvilket giver mistanke om testikelkræft. Vi fjerner derfor testiklen og

Læs mere

Artroskopi- kikkertoperation af knæ. Patientinformation. 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0

Artroskopi- kikkertoperation af knæ. Patientinformation. 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Artroskopi- kikkertoperation af knæ Patientinformation 27. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 3.0 Artroskopi- kikkertoperation af knæ Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Fjernelse af seneknude - ganglion. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Fjernelse af seneknude - ganglion. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Fjernelse af seneknude - ganglion Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Fjernelse af seneknude - ganglion Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Anlæggelse af Hickman-kateter

Anlæggelse af Hickman-kateter Aarhus Universitetshospital Hæmatologisk afdeling R Tage-Hansens Gade DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Anlæggelse af Hickman-kateter Side 1 af 6 Udarbejdet af:nøgleperson R7, klinisk sygeplejespecialist, CVK-gruppen

Læs mere

LØS HUD PÅ INDERLÅR Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg

LØS HUD PÅ INDERLÅR Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg LØS HUD PÅ INDERLÅR Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Operation for løs hud på lårene anvendes oftest til personer efter et stort vægttab f.eks. efter fedmekirurgi. FØR OPERATIONEN Før operationen

Læs mere

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af svedkirtler. - Hyperhidrose

Patientvejledning. Fjernelse af svedkirtler. - Hyperhidrose Patientvejledning Fjernelse af svedkirtler - Hyperhidrose En del mennesker lider af uforklarlige årsager af for meget svedproduktion i armhulerne, og det kan være socialt invaliderende. I første omgang

Læs mere

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO)

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO) Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til HjerteCenteret på Privathospitalet Mølholm og informere dig om behandlingen. Personalet vil

Læs mere

Patientvejledning. Laser behandling. af karsprængninger på ben Cosmetic

Patientvejledning. Laser behandling. af karsprængninger på ben Cosmetic Patientvejledning Laser behandling af karsprængninger på ben Cosmetic Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og

Læs mere

KAG. En røntgenfremstilling af hjertets kranspulsårer. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Afsnit M1

KAG. En røntgenfremstilling af hjertets kranspulsårer. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Afsnit M1 KAG En røntgenfremstilling af hjertets kranspulsårer Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Afsnit M1 Hvor foregår undersøgelsen? Undersøgelsen foregår på Skejby Sygehus, hvortil du vil blive overflyttet

Læs mere

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 SMERTER Efter operationen har man ondt. Det er almindeligt, at brysterne de følgende dage bliver mere spændte,

Læs mere

BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT

BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Er man fysisk eller kosmetisk generet af store bryster, kan en brystreduktion, hvor man reducerer og løfter brysterne, afhjælpe

Læs mere

Springhofte. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Springhofte. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Springhofte Patientinformation 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Springhofte Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt at du er godt forberedt før

Læs mere

Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Kikkertundersøgelse af ankel - ankelartroskopi Patientinformation Før operation

Læs mere

Anlæggelse af centralt venekateter. HydroCath Assure

Anlæggelse af centralt venekateter. HydroCath Assure Aarhus Universitetshospital Hæmatologisk afdeling R Tage-Hansens Gade DK-8000 Aarhus C www.auh.dk HydroCath Assure På afdelingen omtales et centralt venekateter ofte med forkortelsen CVK Side 1 af 5 Sidst

Læs mere

Patientvejledning. Læbeforstørrelse og markering med Fillers. Ikke-permanente (Hyaluronsyre ) - Cosmetic

Patientvejledning. Læbeforstørrelse og markering med Fillers. Ikke-permanente (Hyaluronsyre ) - Cosmetic Patientvejledning Læbeforstørrelse og markering med Fillers Ikke-permanente (Hyaluronsyre ) - Cosmetic Vores læber er konstant i fokus, når vi kommunikerer med omverdenen. Fra naturens side er vi desværre

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle have

Læs mere

Operation for springfinger. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Operation for springfinger. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Operation for springfinger Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Operation for springfinger Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det

Læs mere

Operation for nedgroet negl. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Operation for nedgroet negl. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Operation for nedgroet negl Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Operation for nedgroet negl Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det

Læs mere

Operation for nedgroet negl. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for nedgroet negl. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for nedgroet negl Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for nedgroet negl Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er

Læs mere

Dupuytren kontraktur - kuskefingre. Patientinformation. 8. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Dupuytren kontraktur - kuskefingre. Patientinformation. 8. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Dupuytren kontraktur - kuskefingre Patientinformation 8. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Dupuytren kontraktur - kuskefingre Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Operation for afklemning af sene - de Quervain. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Operation for afklemning af sene - de Quervain. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Operation for afklemning af sene - de Quervain Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Operation for afklemning af sene - de Quervain Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er,

Læs mere

Patientvejledning. Brystvortereduktion

Patientvejledning. Brystvortereduktion Patientvejledning Brystvortereduktion Hvis du er generet af meget store brystvorter, kan disse reduceres med en operation. Det kan være selve brystvorten (papillen ) eller det farvede område omkring papillen

Læs mere

Operation for lyskebrok. Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok

Operation for lyskebrok. Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok Operation for lyskebrok Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Dagkirurgisk Afsnit/Klinik for Lyskebrok Operation for lyskebrok Brok er en udposning af bughinden og en del af tarmen -

Læs mere

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece

Læs mere

Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING

Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING 6 Laserbehandling af karsprængninger på ben Cosmetic PATIENTVEJLEDNING Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og

Læs mere

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Brystimplantater kan udskiftes. Enten hvis dette blot er et ønske fra patienten, hvis der er lækage på implantaterne, eller

Læs mere

OPERATION AF ØVRE OG NEDRE ØJENLÅG

OPERATION AF ØVRE OG NEDRE ØJENLÅG OPERATION AF ØVRE OG NEDRE ØJENLÅG Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Med alderen bliver strukturerne omkring øjnene slappe. Dette kan medføre, at de øvre øjenlåg bliver tunge pga. hudoverskud

Læs mere

Dupuytrens kontraktur kuskefingre. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Dupuytrens kontraktur kuskefingre. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Dupuytrens kontraktur kuskefingre Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Dupuytrens kontraktur kuskefingre Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Kikkertoperation i knæet Patientinformation

Kikkertoperation i knæet Patientinformation Kikkertoperation i knæet Patientinformation Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Ortopædkirurgisk Ambulatorium/Idrætsklinikken Du har fået tilbudt eller har fået lavet en kikkertoperation

Læs mere

Hofteskopi kikkertoperation af hofteled. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Hofteskopi kikkertoperation af hofteled. Patientinformation. 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Hofteskopi kikkertoperation af hofteled Patientinformation 18. juni 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Hofteskopi kikkertoperation af hofteled Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Mortons neurom - operation for nerveknude på foden. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.

Mortons neurom - operation for nerveknude på foden. Patientinformation. 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1. Mortons neurom - operation for nerveknude på foden Patientinformation 25. september 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Mortons neurom - operation for nerveknude på foden Patientinformation

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning. kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen. En fedtsugning er ikke en erstatning

Læs mere

Operation for ufrivillig vandladning

Operation for ufrivillig vandladning Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Operation for ufrivillig vandladning Anlæggelse af proleneslynge T.V.T. (Tensionsfri vaginaltape) Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Hillerød Hospital Operation

Læs mere

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO)

Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af PFO) Lukning af hul mellem hjertets forkamre (lukning af Med denne patientinformation vil vi byde dig velkommen til Privathospitalet Mølholm, HjerteCenter og informere dig om forholdene i forbindelse med behandlingen.

Læs mere

Dekompression i nakken. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Dekompression i nakken. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Dekompression i nakken Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Dekompression i nakken Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Bedøvelse Fuld bedøvelse er nødvendigt for at kunne gennemføre indgrebet uden smerte og ubehag.

Bedøvelse Fuld bedøvelse er nødvendigt for at kunne gennemføre indgrebet uden smerte og ubehag. Kikkertoperation af underlivet gennem maveskindet (laparoskopi) Ved hjælp af en kikkertoperation kan man foretage forskellige indgreb, for eksempel åbning af æggeleder og fjernelse af æggeleder og æggestokke,

Læs mere

Platfod - coalitio. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Platfod - coalitio. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Platfod - coalitio Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Platfod - coalitio Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle have foretaget

Læs mere

Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer

Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer 1 Patientinformation Ballonudvidelse af hjertets kranspulsårer Hjertemedicinsk Afdeling B 2 Hvad er formålet med behandlingen? Formålet med ballonudvidelsen er at udvide forsnævringer i hjertets kranspulsårer.

Læs mere

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter Patientvejledning Indadvendte brystvorter Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort. Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om navlebrok Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) Patientinformation

Læs mere

Patientvejledning. Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic

Patientvejledning. Laserbehandling. af karsprængninger på ben Cosmetic Patientvejledning Laserbehandling af karsprængninger på ben Cosmetic Mange oplever med alderen, at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Dette skyldes bl.a. alder, graviditet og ændringer

Læs mere

Patientvejledning. Sterilisation. Mænd

Patientvejledning. Sterilisation. Mænd Patientvejledning Sterilisation Mænd Ved en sterilisation af manden afbrydes sædlederen, som trans porterer sædcellerne fra testiklerne til urinrøret. Derfor kommer der ikke længere sædceller i sædvæsken,

Læs mere

Operation for springfinger. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for springfinger. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for springfinger Patientinformation 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for springfinger Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital Det er vigtigt

Læs mere

Operation for afklemning af sene - De Quervain. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0

Operation for afklemning af sene - De Quervain. Patientinformation. 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for afklemning af sene - De Quervain Patientinformation 2. oktober 2018 Skrevet af: Micael Haugegaard Version 1.0 Operation for afklemning af sene - De Quervain Patientinformation Før operation

Læs mere

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK)

INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) INFORMATION OM SLIDGIGT I KNÆET OG KNÆPROTESE (KNÆALLOPLASTIK) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, man skal have indsat en knæprotese, er, at brusken er slidt ned, og der kan af

Læs mere

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Brystimplantater kan udskiftes. Enten hvis dette blot er et ønske fra patienten, hvis der er lækage på implantaterne, eller

Læs mere

Galdestensoperation Komplikationer

Galdestensoperation Komplikationer Galdestensoperation Galdestenssygdom er almindelig i Danmark. Hvert år får cirka 5000 personer fjernet galdeblæren. Lidelsen er hyppigst hos kvinder. Omkring halvdelen de personer, som har galdesten, har

Læs mere

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give

Læs mere

Information om operation af bugvægsbrok

Information om operation af bugvægsbrok Patientinformation Information om operation af bugvægsbrok - Ventralhernie Velkommen til Vejle Sygehus Organkirurgisk Afdeling Rev. apr. 2008 Operation af bugvægsbrok ved kikkertoperation (ventralhernie)

Læs mere

Patientvejledning. Karsprængninger i ansigt. IPL laserbehandling Cosmetic

Patientvejledning. Karsprængninger i ansigt. IPL laserbehandling Cosmetic Patientvejledning Karsprængninger i ansigt IPL laserbehandling Cosmetic Der kan være mange årsager til, at du får karsprængninger. De kan være punkt- eller stegformede eller forgrenede i et fint netværk.

Læs mere

Mandlig brystdannelse (gynækomasti)

Mandlig brystdannelse (gynækomasti) Vækst af brystkirtelvæv samt fedtdeponering omkring brystvævet kan forekomme både hos unge og voksne mænd. Hos de unge mænd er årsagen ofte hormonel ubalance, mens årsagen hos voksne ofte er fedtdeponering

Læs mere

Information om operation for grå stær.

Information om operation for grå stær. Dr. med Ken Ninn-Pedersen, Speciallægeklinikken CENTRALEN, Roskildevej 296, 2610 Rødovre. (Hjemmeside: www.ninn-pedersen.dk) Information om operation for grå stær. (informationsvejledningen er udviklet

Læs mere

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk

Åreknuder. Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk Åreknuder Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Hvad er åreknuder Åreknuder er lokaliserede udvidelser på blodårer (vener) som bringer blodet

Læs mere

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic

Patientvejledning. Hårfjerning med laser. Cosmetic Patientvejledning Hårfjerning med laser Cosmetic Laserbehandling for uønsket hårvækst foretages oftest på overlæbe, hage, bikini-linje, ben, armhuler og ryg. Hårfjernelse foregår af flere omgange Hårvæksten

Læs mere

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE

SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE SLIDGIGT I HOFTEN OG HOFTEPROTESE Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Årsagen til, at man skal have indsat en hofteprotese. er, at brusken er slidt ned, og der kan af og til også være slidt

Læs mere

Brystfjernelse hos mænd

Brystfjernelse hos mænd Patientinformation Brystfjernelse hos mænd www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystfjernelse hos mænd.

Læs mere

Patientinformation Pladsgørende kikkertoperation (artroskopisk dekompression) for indeklemningssygdom i skulderen (impingement syndrom)

Patientinformation Pladsgørende kikkertoperation (artroskopisk dekompression) for indeklemningssygdom i skulderen (impingement syndrom) Patientinformation Pladsgørende kikkertoperation (artroskopisk dekompression) for indeklemningssygdom i skulderen (impingement syndrom) Patientinformation, Artroskopisk dekompression Side 2 Du er blevet

Læs mere

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter Patientvejledning Indadvendte brystvorter Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort. Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort

Læs mere

Patientvejledning. Sterilisation. Mænd

Patientvejledning. Sterilisation. Mænd Patientvejledning Sterilisation Mænd Ved en sterilisation af manden afbrydes sædlederen, som trans porterer sædcellerne fra testiklerne til urinrøret. Derfor kommer der ikke længere sædceller i sædvæsken,

Læs mere

Patientvejledning. Hæmoride operation

Patientvejledning. Hæmoride operation Patientvejledning Hæmoride operation Over halvdelen af befolkningen har på et tidspunkt i deres liv gener fra hæmorider. Mange har en tendens til at gå med disse gener i lang tid, inden de søger læge af

Læs mere