LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen, Søren Sindrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen, Søren Sindrup"

Transkript

1 LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2015 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 26.februar 2015 Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Mark Ainsworth, Christian Friis, Sven Frøkjær, Steen Werner Hansen, Gorm Boje Jensen, Sine Jensen, Helle Wallach Kildemoes, Lars Kristian Munck, Lisbeth Høier Olsen, Gitte Stærk. Afbud fra: Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen, Søren Sindrup Skriftlige kommentarer fra: Niels Henrik Buus Fra Sundhedsstyrelsen: Christian Schneider, Christina Grønlund Jensen, Pia Mentz, Lisa Agerholm Larsen, Katrine Damkjær Madsen, Kenneth Skov, Thalia Blicher, Ulf Harald Vigonius, Niels Christian Kyvsgaard, Mads Lind, Karina Markersen, Hanne Lomholt Larsen, Maria Bruun (referent) Ad pkt. 1: Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Ad pkt. 2: Godkendelse af referat af møde den 30. oktober 2014 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Ad pkt. 3: Habilitet Ad pkt. 4: Meddelelser fra formanden Formanden præciserede at Nævnets opgave, i forbindelse med vurdering af konkrete sager, er at komme med en konklusion på baggrund af de for ansøgningerne vedlagte voteringer. Nævnet får ikke tilsendt den fulde dokumentation til de enkelte sager, da det ikke er Nævnets opgave at lave en fuld votering af sagen. I de tilfælde hvor det skønnes nødvendigt af se yderligere dokumentation for at komme med en konklusion, kan yderligere materiale rekvireres. Bjarne Ørskov Lindhardt meddelte, at lægemiddelnævnet siden seneste nævnsmøde har behandlet 5 sager skriftligt i projektrummet, og orienterede jf. nævnets forretningsorden 9 stk. 2 om sagernes udfald:

2 A12 Lægemiddelnævnet må påpege, at det fremsendte materiale er overordentligt mangelfuldt. Der er ingen assessment, der gør det muligt at vurdere indikation, posologi, effektmål, monitorering, sikkerhed osv. De af votøren påpegede mangler i SPC et synes relevante, men som anført er det ikke muligt at vurdere, om der er yderligere mangler i SPC et. Nævnets konklusion blev sendt til Sundhedsstyrelsen den D07 Lægemiddelnævnet kan anbefale det foreslåede SPC godkendt med følgende begrænsninger: Seborrhoisk dermatitis, reaktioner på insektstik og miliaria børn ikke nævnes som indikation for et gruppe III topikalt steroid. SPC ets 4.1 og 4.2 modificeres i henhold til: Behandling af børn > 1 år med middelsvær til svær atopisk dermatitis med applikation 1 gang daglig i maksimalt 4 uger. En sådan behandling børn indledes af en speciallæge i dermatologi. Et mindretal af nævnet medlemmer mener ikke, at den fremsendte dokumentation er tilstrækkelig til at godkende xx til behandling af atopisk dermatitis af børn. Nævnets konklusion blev sendt til Sundhedsstyrelsen den Til orientering blev ovenstående lægemidler afregisteret i Danmark den H03 Lægemiddelnævnet tilslutter sig den medicinske votørs kommentarer til SPC'et og har ikke yderligere tilføjelser. Det skal dog understreges, at Lægemiddelnævnet ikke har haft adgang til det af firmaet fremsendt materiale. Nævnets konklusion blev sendt til Sundhedsstyrelsen den QN01 Den veterinærmedicinske votør har stillet Lægemiddelnævnet tre spørgsmål. Vedr. spørgsmål 1: Lægemiddelnævnet tilslutter sig den veterinærmedicinske votørs opfattelse, at lidocain kun kan anvendes til hest pga. af stoffets MRL status. Lægemiddelnævnet er også enigt i, at kaskadereglen kun bør benyttes under særlige omstændigheder, og derfor ikke kan bruges som et påskud for anvendelse af lidocain til kvæg. Registrering til kvæg kræver en MRLstatus og en eventuel tilbageholdelsestid. Vedr. spørgsmål 2: Lidocain kan kun anvendes lokalt som angivet i MRL summery report. Epidural anvendelse kræver en ændret MRL-status. Vedr. spørgsmål 3: Lægemiddelnævnet anbefaler, at man følger den nuværende status. 1) Lidocain må anvendes til alle typer heste til lokalbehandling. 2) Ifølge lidocains MRL summery report er der ikke behov for fastsættelse af MRL for hest, når det anvendes lokalt. Der er derfor heller ikke behov for at fastsætte en tilbageholdelsestid. Lidocain med og uden adrenalin bør have samme status med hensyn til tilbageholdelsestid. Lidocains MRL status er vurderet på grundlag af lidocain alene. Tilsætning af adrenalin til en lidocainopløsning vil reducere absorptionshastigheden og medføre at eliminationskapaciteten relativt er endnu større, end hvis stoffet gives alene. Et medlem af Lægemiddelnævnet mener dog, at heste bør udelukkes

3 fra konsum, såfremt de er behandlet med lidocain, pga. de begrænsede metabolisme data. Nævnets konklusion blev sendt til Sundhedsstyrelsen den M01 Lægemiddelnævnet tilslutter sig den medicinske votørs assessment rapport inklusive konklusionen og de anførte "Potential Serious Risk to Public Health og "Points for clarification. Uagtet at nævnet således ikke på det foreliggende kan anbefale at det nævnte præparat kan markedsføres i Danmark, bør udleveringsbestemmelsen være udlevering B. Nævnets konklusion blev sendt til Sundhedsstyrelsen den Ad pkt. 5: Meddelelser fra sekretariatet Maria Bruun meddelte at Gitte Stærk er tiltrådt Nævnet. Gitte Stærk er medlem af Danmarks Psoriasisforening og repræsenterer Danske Patienter. Gitte Stærk gav en kort præsentation af sig selv som blev efterfulgt af en kort præsentation fra de øvrige Nævnsmedlemmer. Ad pkt. 6: SAGER TIL DRØFTELSE OG BESLUTNING 6.1 Udstedelse, ændring, suspendering eller tilbagekaldelse af markedsføringstilladelse til lægemidler Centrale procedurer Gensidige anerkendelsesprocedurer (MRP/DCP) D11 Nævnet kunne tilslutte sig den medicinske assessors votering og anbefalede således at udleveringsbestemmelsen for det ansøgte lægemiddel bliver receptpligtig - udlevering B Nationale procedurer QP53 Firmaet har ansøgt om skift af udleveringsstatus fra recept til håndkøb. Nævnet udtalte, at der bør stilles en diagnose hos dyrlægen før brug af et sådant kombinationsprodukt til behandling og forebyggelse af infestationer med lopper og flåter til kat og hund. Nævnet anbefaler derfor ikke godkendelse af variationen om ændring af udleveringsbestemmelse fra B til HA. Nævnet tilslutter sig dermed den veterinær-medicinske assessors votering V08 Nævnet anbefalede, at den ansøgte indikationsudvidelse, tilføjelse af "Vizualisation, localization and vectorization during Trans-Arterial ChemoEmbolization (TACE) of hepatocellular carcinoma (HCC) at intermediate stage, in adults" ikke kan anbefales godkendt. Nævnet kunne dermed tilslutte sig den medicinske assessors votering og anbefalede således ikke godkendelse af den ansøgte indikationsudvidelse.

4 N02 Nævnet kunne tilslutte sig den medicinske assessors votering, og anbefalede således den ansøgte variation godkendt J05 Nævnet udtalte at antivirale lægemidler bør være receptpligtige, da det kræver lægefaglig rådgivning at stille en diagnose der kræver behandling med famciclovir. Nævnet udtalte desuden bekymring for resistensudvikling hvis lægemidlet fandtes i håndkøb. Nævnet kunne dermed tilslutte sig den medicinske assessors vurdering og anbefalede ikke godkendelse af ansøgning om ændring af udleveringsbestemmelse fra receptpligtig til håndkøb. Præparationssæt 0,5 mg/vial albumin colloidal particles. Nævnet anbefalede nu godkendelse, at indikationerne prostate cancer, head and neck cancer, cervical cancer og vulva cancer efter modtagelse af ansøgers respons på sindet afslag. Dermed anbefaler Nævnet godkendelse af følgende indikationer: mamma cancer, malignant melanoma, penile cancer, prostate cancer, head and neck cancer, cervical cancer og vulva cancer Nævnet tilslutter dermed sig den medicinske assessors votering og anbefaler godkendelse af den ansøgte variation Principielle og generelle sager eller spørgsmål a) Halvårlig gennemgang af apoteksforbeholdte lægemidler, 2. halvår 2014 I 2. halvår 2014 er der identificeret nedenstående to apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler, der har været markedsført i 2 år med udleveringsbestemmelsen HA. A04AD01 Scopoderm Hyoscin A12AX Calcichew-D3 (med flere) Calciumcarbonat, Cholecalciferol ATC kode A04AD01, Scopoderm Nævnet var enigt med assessor i, at anvendelsen af Scopoderm medfører behov for faglig vejledning fra apotekspersonalet. Nævnet anbefalede derfor, at Scopoderm bør forblive apoteksforbeholdt, dvs. udleveringsgruppe HA.

5 ATC kode A12AX Calcichew-D3 (med flere) Nævnet var ikke enigt med medicinsk assessor i at Calcichew skulle forblive apoteksforbeholdt i det der allerede findes lignende produkter til som sælges uden for apotek, blandet andet i Matas. Nævnet anbefalede derfor Calcichew (med flere) skifter udleveringsgruppe fra Apoteksforbeholdt (HA) til Frihandel (HF). b) NRT - Udleveringsstatus Nævnet var forinden blev præsenteret for et skriftligt oplæg fra Sundhedsstyrelsen angående udleveringsbestemmelse af nikotinholdige lægemidler til rygeafvænning Der var med baggrund i oplægget en god diskussion mellem Nævnets medlemmer med mange nuancerede synspunkter. Et flertal af Nævnets medlemmer anbefalede at nikotin holdige lægemidler til rygeafvænning forbliver i udlevering HF. Et lille mindretal af nævnet medlemmer mente at det burde være udlevering HA. Nævnet fremlagde følgende argumenter for udlevering HF: Lægemidlerne skal være lettilgængelige for de mennesker som gerne vil stoppe med at ryge alvorlige indberetninger af bivirkninger langtidstoksisitet af nikotin i de mænger der findes i de nikotinholdige lægemidler og i de doser der anbefales af disse Man starter ikke en afhængighed på nikotinpræparater de der anvender nikotinpræparater er afhængige af nikotin via cigaretter i forvejen Flertallet af Lægemiddelnævnets medlemmer mener dermed at nikotinholdige lægemidler til rygeafvænning skal være frit tilgængelige, dvs., udlevering HF. Et par af Nævnets medlemmer fremhævede dog, at der kan være en vis signalværdi i et have lægemidlet i HA. 6.2 Overvågning af bivirkninger og andre risici ved lægemidler Principielle og generelle sager eller spørgsmål 6.3 Afvejning af et lægemiddels fordele over for risici ved lægemidlet Principielle og generelle sager eller spørgsmål 6.4 Kliniske forsøg med lægemidler Principielle og generelle sager eller spørgsmål Ny lovgivning om kliniske forsøg i Europa Karina Markersen, sektionsleder i SST for sektionen Kliniske forsøg, holdt et oplæg om den nye forordning for kliniske forsøg. Forordningen blev vedtaget i

6 starten af Der kan læses om forordningen på nedenstående link på Styrelsens hjemmeside.

7 Ad pkt. 7: EVENTUELT Førstkommende ordinære nævnsmøde er den 28. maj 2015 i Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen den 5. maj 2015 Bjarne Ørskov Lindhardt / Maria Bruun

LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2017 I LÆGEMIDDELNÆVNET. Den 7. september 2017 i Lægemiddelstyrelsen. Til stede:

LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2017 I LÆGEMIDDELNÆVNET. Den 7. september 2017 i Lægemiddelstyrelsen. Til stede: LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2017 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 7. september 2017 i Lægemiddelstyrelsen Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen,

Læs mere

LÆGEMIDDELNÆVNET. Fra Lægemiddelstyrelsen: Mette Aaboe Hansen, Ulf Harald Vigonius, Trine Sørensen, Hanne Lomholt Larsen og Maria Bruun(referent)

LÆGEMIDDELNÆVNET. Fra Lægemiddelstyrelsen: Mette Aaboe Hansen, Ulf Harald Vigonius, Trine Sørensen, Hanne Lomholt Larsen og Maria Bruun(referent) LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 2/2016 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 26. maj 2016 i Lægemiddelstyrelsen Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Mark Ainsworth, Hanne Rolighed Christensen,

Læs mere

LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen, Lars Kristian Munck Skriftlige kommentarer fra: Lars Kristian Munck

LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Niels Henrik Buus, Hanne Rolighed Christensen, Lars Kristian Munck Skriftlige kommentarer fra: Lars Kristian Munck LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2018 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 22. marts 2018 i Lægemiddelstyrelsen Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Mette Marie Hougaard Christensen, Steen

Læs mere

LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Steen Werner Hansen, Lars Kristian Munck, Niels Henrik Buus Skriftlige kommentarer fra: Lars Kristian Munck

LÆGEMIDDELNÆVNET. Afbud fra: Steen Werner Hansen, Lars Kristian Munck, Niels Henrik Buus Skriftlige kommentarer fra: Lars Kristian Munck LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 2/2014 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 30. oktober 2014 i Sundhedsstyrelsen Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Mark Ainsworth, Hanne Rolighed Christensen,

Læs mere

LÆGEMIDDELNÆVNET. Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Christian Friis, Gorm Boje Jensen, Sine Jensen, Lisbeth Høier Olsen, Søren Sindrup

LÆGEMIDDELNÆVNET. Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Christian Friis, Gorm Boje Jensen, Sine Jensen, Lisbeth Høier Olsen, Søren Sindrup LÆGEMIDDELNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 3/2015 I LÆGEMIDDELNÆVNET Den 26. november i Lægemiddelstyrelsen Til stede: Fra Lægemiddelnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Christian Friis, Gorm Boje Jensen, Sine Jensen,

Læs mere

REGISTRERINGSNÆVNET. Ad pkt. 2: Godkendelse af referat fra mødet den 2. december 2010 Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

REGISTRERINGSNÆVNET. Ad pkt. 2: Godkendelse af referat fra mødet den 2. december 2010 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. REGISTRERINGSNÆVNET REFERAT AF MØDE NR. 1/2011 I REGISTRERINGSNÆVNET Den 3. marts 2011 Til stede: Fra Registreringsnævnet: Bjarne Ørskov Lindhardt, Mark Ainsworth, Else Marie Damsgaard, Christian Friis,

Læs mere

L 38 selvvalg for visse håndkøbslægemidler

L 38 selvvalg for visse håndkøbslægemidler L 38 selvvalg for visse håndkøbslægemidler Dagsorden Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 38 Bilag 8 Offentligt Baggrund afsæt i moderniseringen af apotekersektoren Reglerne i dag m.v. Lægemiddelstyrelsen

Læs mere

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde)

Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Referat af 15. rådsmøde i Medicinrådet (tematisk rådsmøde) Afholdt torsdag d. 24. maj 2018 Kl. 13.00-16.00 Tilstedeværende medlemmer af Rådet Steen Werner Hansen (formand) Jørgen Schøler Kristensen (formand)

Læs mere

Vejledning til ansøgning om generelt tilskud. Lovgrundlag

Vejledning til ansøgning om generelt tilskud. Lovgrundlag Vejledning til ansøgning om generelt tilskud Lovgrundlag Lægemiddelstyrelsen træffer i henhold til sundhedslovens 144, stk. 1-3, samt sundhedslovens 152, stk. 2 og 4, afgørelse om, hvorvidt Regionsrådet

Læs mere

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer

Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Center for Sundhed Kvalitet & Patientsikkerhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til Hospitalsdirektioner Afdelingsledelser Lokale lægemiddelkomitéer Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38 66 53 18 Mail

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet Referat af s møde nr. 480 Tid og sted: Mødet fandt sted i Lægemiddelstyrelsen, tirsdag den 27. februar 2018. I mødet deltog: Nævnsmedlemmer: Janne Unkerskov John Teilmann Larsen Michael Røder Palle Mark

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Lægemiddelkonsulenteksamen 19. november 2012. Eksamensopgave MED svar. Modul 3: Lovkundskab. Lif Uddannelse

Lægemiddelkonsulenteksamen 19. november 2012. Eksamensopgave MED svar. Modul 3: Lovkundskab. Lif Uddannelse Lægemiddelkonsulenteksamen 19. november 2012 Eksamensopgave MED svar Modul 3: Lovkundskab Lif Uddannelse Lægemiddelkonsulenteksamen 19. november 2012 Modul 3: Lovkundskab MED svar Tjek, at eksamensnummeret

Læs mere

Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til lægemidler

Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til lægemidler Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: MEDINT Sagsbeh.: DEPRHH Koordineret med: Sagsnr.: 1807871 Dok. nr.: 716616 Dato: 22-10-2018 Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 Radisson Blu Hotel, mødelokale Directors Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Tilstede var: Richard Andersen (RA), formand for Dansk Fåreavl. Bjarne

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag den 19. september 2011 kl. 09.00-12.00 Hotel Hilton, Kastrup, mødelokale Jorden Referat (Final) Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013

Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 16-05-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 11. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 25. april 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus

Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Dato 9. november 2017 Sagsnr. 2017103730 PFR Vejledning om den periodiske revurdering af lægemidlers tilskudsstatus Indledning Formålet med denne vejledning er at orientere om proceduren for den periodiske

Læs mere

Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering. Publiceret september 2018

Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering. Publiceret september 2018 Retningslinjer for tildeling, vedligeholdelse og tilbagekaldelse af akkreditering Publiceret september 2018 1 Indhold Indledning... 3 Uddrag af RådgivningsDanmarks vedtægter... 4 Uddrag af forretningsorden

Læs mere

Bilag III Ændringer til produktresuméet og indlægssedlen

Bilag III Ændringer til produktresuméet og indlægssedlen Bilag III Ændringer til produktresuméet og indlægssedlen Bemærk: Disse ændringer skal indføres i det gældende produktresumé, etikettering og indlægsseddel. Det er de endelige versioner, der blev opnået

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler m.v.

Udkast til Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler m.v. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: SUMDRA Sags nr.: 1305325 Dok. Nr.: 1327588 Dato: 14. november 2013 Udkast til Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Gennemgang og vurdering af grundlaget for udleveringstilladelser vedr. lægemidlet Angusta.

Gennemgang og vurdering af grundlaget for udleveringstilladelser vedr. lægemidlet Angusta. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del Bilag 514 Offentligt Dato 30. april 2014 Sagsnr. 2014033627 Gennemgang og vurdering af grundlaget for udleveringstilladelser vedr. lægemidlet Angusta.

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013

Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 07-10-2013 Sag nr. 09/1736 Referat af 13. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 1. oktober 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet 2. februar 2011 Referat af s møde nr. 347, tirsdag den 25. januar 2011 Tid og sted: Mødet fandt sted i Lægemiddelstyrelsen, Axel Heides Gade 1, 2300 København S, tirsdag den 25. januar 2011. I mødet deltog:

Læs mere

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013

Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 05-02-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 10. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) torsdag den 24. januar 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om lægemidler og vævsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om lægemidler og vævsloven 1) Til lovforslag nr. L 161 Folketinget 2011-12 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 11. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af lov om lægemidler og vævsloven 1) (Skærpet lægemiddelovervågning)

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet Referat af Medicintilskudsnævnets møde nr. 413, tirsdag den 27. maj 2014. Tid og sted: Mødet fandt sted i Sundhedsstyrelsen, Axel Heides Gade 1, 2300 København S, tirsdag den 27. maj 2014. I mødet deltog:

Læs mere

C02 Antihypertensiva

C02 Antihypertensiva C02 Antihypertensiva Bilag A1 C02A Antiadrenerge midler, centralt virkende C02C Antiadrenerge midler, perifert virkende C02K Andre antihypertensiva C02AB C02AC Imidazolin-receptor Agonister C02CA Alfa-adrenoceptor

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v.

UDKAST. Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v. UDKAST Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v. I medfør af 103, stk. 1, og 104, stk. 3, i lov om lægemidler, jf. lovbekendtgørelse nr. 99 af 16. januar 2018506 af 20. april

Læs mere

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget.

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Magistratens 1. Afdeling Magistratens 1. Afdeling tilslutter sig ønsket om at sætte mere

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Generelt. Bemærkning Begrundelse for bemærkning Bemærkning fremsat af:

Generelt. Bemærkning Begrundelse for bemærkning Bemærkning fremsat af: Høringsnotat Ekstern høring om ny bekendtgørelse om indsendelse af indlægssedler til Lægemiddelstyrelsen og om udkast til cirkulære om ændring af variationsvejledningen, marts 2011. Link til høringen på

Læs mere

Frede Skrubbeltrang gik efter punkt 1, Winni Jensen, Egon Jensen og Lise Stender havde meldt afbud.

Frede Skrubbeltrang gik efter punkt 1, Winni Jensen, Egon Jensen og Lise Stender havde meldt afbud. 46 Referat fra bestyrelsesmøde i Vivabolig den 3. december 2013 Start kl. 17.00, slut kl. 20.00. Tilstede var Frede Skrubbeltrang, Christian Vestergaard, Tina Holm, Eigil Stausholm, Kirsten Sørensen, Pia

Læs mere

Styrelsens udkast har været sendt til intern høring hos Sygehusapotekerne i Danmark og Amgros I/S, og vi har følgende bemærkninger:

Styrelsens udkast har været sendt til intern høring hos Sygehusapotekerne i Danmark og Amgros I/S, og vi har følgende bemærkninger: SYGEHUSAPOTEKERNE I DANMARK Lægemiddelstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk SAK

Læs mere

Sundhedsstyrelsens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om medicin- og vaccinationsoplysninger

Sundhedsstyrelsens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om medicin- og vaccinationsoplysninger Dato 11. september 2013 HJO 7222 7522 Sundhedsstyrelsens bemærkninger til udkast til bekendtgørelse om medicin- og vaccinationsoplysninger Hermed fremsendes Sundhedsstyrelsens bemærkninger til det fremsendte

Læs mere

Mifepriston Linepharma. Mifepristone Linepharma. Mifepristone Linepharma 200 mg comprimé. Mifepristone Linepharma 200 mg Tafla

Mifepriston Linepharma. Mifepristone Linepharma. Mifepristone Linepharma 200 mg comprimé. Mifepristone Linepharma 200 mg Tafla Bilag I Liste over lægemidlernes navne, lægemiddelformer, styrker, administrationsveje, ansøgere/indehavere af markedsføringstilladelser i medlemsstaterne. 1 Medlemsstat EU/EØS Indehaver af markedsføringstilladelsen

Læs mere

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 143 Offentligt. Resumé

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 143 Offentligt. Resumé Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 143 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsføringstilladelse med betingelser for lægemidlet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved Referat af bestyrelsesmøde i NK-Service A/S torsdag den 5. april 2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Bestyrelse: Niels True, Tina Højlund Pedersen, Helle Jessen, Per Sørensen, Bo Erik Woetmann Hansen,

Læs mere

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 421 Offentligt

Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 421 Offentligt Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 421 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsføringstilladelse for lægemidlet INCRELEX til sjældne

Læs mere

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

Afbud: Henrik Dibbern, Annemarie Hellebæk, Bjarne Ørskov Lindhardt, Peder Klement Jensen, Hanne Rolighed Christensen

Afbud: Henrik Dibbern, Annemarie Hellebæk, Bjarne Ørskov Lindhardt, Peder Klement Jensen, Hanne Rolighed Christensen Lægeforeningen 27-02-2018 Referat Jr. /2016-2241 Emne: Til: Referat Lægemiddel- og Medikoudvalgets møde mandag den 02-10-2017 kl. 17.00 20.00 (Anden halvdel af mødet var fællesmøde med Lægeforeningens

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet Referat af Medicintilskudsnævnets møde nr. 442, tirsdag den 19. januar 2016. Tid og sted: Mødet fandt sted i Lægemiddelstyrelsen, Axel Heides Gade 1, 2300 København S, tirsdag den 19. januar 2016. I mødet

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset Juridisk Kontor Referat til mødet i Byrådet 2007-2009 25. juni 2008 i Regionshuset Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 154 Indførelse af spørgetid i Vejle Byråd 388 388 00.01.00-A10-32-08 154. Indførelse

Læs mere

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin.

1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet for at sikre en effektiv anvendelse af især sygehusmedicin. N O T A T Model for vurdering af lægemidler 04-04-2016 Sag nr. 16/551 Dokumentnr. 13982/16 Thomas Birk Andersen Ann Vilhelmsen 1. Indledning Danske Regioner har iværksat en række initiativer på medicinområdet

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger

AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger Ankenævnet AN-2011-1480 Ulovlig indikationsangivelse, brug af udsagnet sikkerhed, mangelfulde prisoplysninger Ankenævnets sagsnr.: AN-2011-1480 Afgørelsesdato: 23. november 2011 Ankenævn: Klageemne: Klager:

Læs mere

Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til lægemidler

Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til lægemidler Dato 9. november 2017 Sagsnr. 2017103730 UDKAST Vejledning om ansøgning om generelt tilskud eller generelt klausuleret tilskud til lægemidler Indledning Denne vejledning uddyber reglerne i sundhedslovens

Læs mere

Bilag Journalnummer Kontor C.2-0 EUK 2. marts 2005

Bilag Journalnummer Kontor C.2-0 EUK 2. marts 2005 Europaudvalget (2. samling) EUU alm. del - Bilag 43 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 2. marts 2005 KOMITÉSAG Til underretning

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0046/291. Ændringsforslag. Mireille D'Ornano for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0046/291. Ændringsforslag. Mireille D'Ornano for ENF-Gruppen 7.3.2016 A8-0046/291 Ændringsforslag 291 Mireille D'Ornano for ENF-Gruppen Betænkning Françoise Grossetête om veterinærlægemidler COM(2014)0558 C8-0164/2014 2014/0257(COD) A8-0046/2016 Forslag til forordning

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr.: 2012-000873 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJ OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7

BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJ OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7 BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJ OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7 Medlemsstat Ansøger eller indehaver af markedsføringstilladelse Produktets særnavn

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale

Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for ledende servicepersonale Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation Deltagere: Niels-Ole Hartmann FOA Esbjerg Frank Bruno Madsen FOA

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Referat fra Byrådet Onsdag den 05-10-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: Medlemmer: A - Socialdemokratiet: B

Læs mere

Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om udstedelse af markedsføringstilladelse under særlige omstændigheder for lægemidlet Celvapan

Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om udstedelse af markedsføringstilladelse under særlige omstændigheder for lægemidlet Celvapan Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 261 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om udstedelse af markedsføringstilladelse under særlige omstændigheder for lægemidlet Celvapan Resumé En vedtagelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl Ved Fjorden 18, Næstved Referat af bestyrelsesmøde i NK-Forsyning A/S torsdag den 5. april 2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Bestyrelse: Niels True, Tina Højlund Pedersen, Helle Jessen, Per Sørensen, Bo Erik Woetmann Hansen,

Læs mere

Vejledning om forsøgsordning om generelt klausuleret tilskud til lægemidler på vilkår om risikodeling

Vejledning om forsøgsordning om generelt klausuleret tilskud til lægemidler på vilkår om risikodeling Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: MEDINT Sagsbeh.: DEPRSS Koordineret med: Sagsnr.: 1807871 Dok. nr.: 716621 Dato: 22-10-2018 Vejledning om forsøgsordning om generelt klausuleret tilskud til lægemidler

Læs mere

Forretningsorden for Planklagenævnet

Forretningsorden for Planklagenævnet Forretningsorden for Planklagenævnet 28. januar 2019 18/08034-1 Anvendelsesområde og ændring 1. Dette er en intern forretningsorden, der gælder for Planklagenævnets behandling af sager efter de love, hvorefter

Læs mere

Kommenteret høringsnotat. Et udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler

Kommenteret høringsnotat. Et udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler Dato 16. marts 2018 Sagsnr. 2018011476 MRU Kommenteret høringsnotat Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler 1. Hørte myndigheder og organisationer

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.3.2015 COM(2015) 138 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om udøvelse af de delegerede beføjelser, der tillægges Kommissionen i henhold

Læs mere

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Tirsdag den 7. april 2015 kl. 12.30 16.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag d. 8. marts 2018 kl. 16.30-20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Annette Kaas og Anders Gadegaard (studieorlov). For

Læs mere

Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsføringstilladelse for lægemidlet ProQuad

Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsføringstilladelse for lægemidlet ProQuad Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 153 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg om forslag til kommissionsbeslutning om udstedelse af markedsføringstilladelse for lægemidlet ProQuad Resumé

Læs mere

Medicintilskudsnævnet

Medicintilskudsnævnet Referat af s møde nr. 485 Tid og sted: Mødet fandt sted i Lægemiddelstyrelsen, tirsdag den 21. august 2018. I mødet deltog: Nævnsmedlemmer: Frank Ingemann Jensen (Danske Regioner) Janne Unkerskov John

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Referat fra Schweisskoordinatormøde Tid: Fredag den 22. august kl (internt koordinatormøde kl )

Referat fra Schweisskoordinatormøde Tid: Fredag den 22. august kl (internt koordinatormøde kl ) Referat fra Schweisskoordinatormøde 02-14 Tid: Fredag den 22. august kl. 12.30 16.00 (internt koordinatormøde kl. 10.30 12.00) Sted: Danmarks Jægerforbund, Kalø. Molsvej 34, 8410 Rønde Deltagere: Søren

Læs mere

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Glostrup, den 25. september 2018 Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Mødeart: Mødested: Mødetid: Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 17.00 efter mødet serveres tapas Deltagere: Nikolaj

Læs mere

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019)

Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Bilag 12 Sundhed (Version: 4. januar 2019) Lovkrav Bek.1650 3. En obligatorisk sundhedsrådgivningsaftale skal indgås mellem den ansvarlige for minkfarmen og en besætningsdyrlæge. Bek. 1650 4. En obligatorisk

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v.

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v. Udkast til Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler og lægemiddelvirksomheder m.v. I medfør af 103, stk. 1, og 104, stk. 3, i lov om lægemidler, jf. lovbekendtgørelse nr. 506 af 20. april 2014, som ændret

Læs mere

Statistik over Nye Lægemidler

Statistik over Nye Lægemidler Statistik over Nye Lægemidler På esundhed.dk under Nye Lægemidler kan du trække rapporter, der viser statistik over brugen af nye lægemidler. I det følgende beskrives, hvilke lægemidler statistikken omfatter

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler m.v.

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler m.v. BEK nr 1571 af 16/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1305325 Senere ændringer til

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101

Referat Møde: Lægemiddelkomité (LK) Tidspunkt: Mandag den 23. juni, kl Sted: Lokale 14, Indgang 101 Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Jesper Risom Sagsnr.: E-mail: jesper.risom@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 23. juni 2014 Telefon: 23639410 Referat Møde: Lægemiddelkomité

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Tirsdag den 10. november 2015 kl på Søndermark, Personalerummet

Tirsdag den 10. november 2015 kl på Søndermark, Personalerummet Tirsdag den 10. november 2015 kl. 16.30 18.30 på Søndermark, Personalerummet Møde nr. 3 Medlemmer: Forældrerepræsentanter: Jon Madsen, Christian Christiansen, Michael Tyske-Andersen, Pia Koefoed Nielsen,

Læs mere

BILAG I NAVN, LÆGEMIDDELFORM, LÆGEMIDDELSTYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7

BILAG I NAVN, LÆGEMIDDELFORM, LÆGEMIDDELSTYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7 BILAG I NAVN, LÆGEMIDDELFORM, LÆGEMIDDELSTYRKE, DYREARTER, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE 1/7 Ansøger eller indehaver af markedsføringstilladelse Særnavn Lægemiddelform Styrke

Læs mere

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Referat. Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Referat Komitestyrelsesmøde d. 1. april 2016 kl 11.00-15.00 på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Deltagere: Fmd. Poul Erik Kandrup (PEK), næstfmd. Knud Jepsen (KJ), Gudrun Aspel (GA), Lars Petersen,

Læs mere

BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREART, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE/ANSØGER 1/9

BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREART, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE/ANSØGER 1/9 BILAG I LÆGEMIDLETS NAVN, LÆGEMIDDELFORM, STYRKE, DYREART, INDGIVELSESVEJE OG INDEHAVER AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSE/ANSØGER 1/9 Medlemsstat/Nummer på markedsføringstilladelse Indehaver af markedsføringstilladelse

Læs mere

Lægemidler: Godkendelse, ibrugtagning, betaling. Hvem bestemmer -?

Lægemidler: Godkendelse, ibrugtagning, betaling. Hvem bestemmer -? Lægemidler: Godkendelse, ibrugtagning, betaling Hvem bestemmer -? Lægemidler EU: Politisk ønske om rettidig (hurtig) og lige adgang til nye lægemidler til sygdomme med stort behov for ny behandling Ved

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Referat af Skolebestyrelsesmøde d. 9.11.2016 på afd. Søagerskolen. Forum: Skolebestyrelsesmøde Afdeling: Afd. Søager Møde nr.:3/16-17 Gæster: Mødedeltagere: Forældrevalgte: Martin Kaag, Jeppe Krag (fra

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Bilag IV. Videnskabelige konklusioner

Bilag IV. Videnskabelige konklusioner Bilag IV Videnskabelige konklusioner 1 Videnskabelige konklusioner Den 7. juni 2017 blev Europa-Kommissionen (herefter "Kommissionen") underrettet om et tilfælde af fulminant leversvigt med dødelig udgang

Læs mere

eller indeholder præcis de samme aktive stoffer

eller indeholder præcis de samme aktive stoffer Statistik over Nye Lægemidler På esundhed.dk under Nye Lægemidler kan du trække rapporter, der viser statistik over brugen af nye lægemidler. I det følgende beskrives, hvilke lægemidler statistikken omfatter

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

Punkter til beslutning REFERAT

Punkter til beslutning REFERAT Økonomi- og planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: SFR Anæstesiologi Dato: 19. november 2012 Kl.: 14-16 Sted: Rigshospitalet, Auditoriet Afsnit 4031 (opgang 4, 3 sal) Deltagere: Vicedirektør Per Jørgensen

Læs mere

Professionshøjskolen i Region Midtjylland

Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen i Region Midtjylland Møde 2007-2 Mødet afholdes mandag, den 27. august, kl. 16-19, hos Vitus Bering Danmark, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg indtil kl. 13.30, Asbjørn Keiding, Maria Frej, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 11. august 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 6 Mødedato: 27. august 2014 Tidspunkt: Kl. 10.00 til 15.00 Sted: Lokale 8, stuen Fra kl. 13.00 til kl.13.30. Mødtes udvalget med

Læs mere

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0

Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0 Kommissorium for Medicinrådets fagudvalg vedrørende tværgående kræftlægemidler vers. 1.0 1. Baggrund for fagudvalget 1.1 På baggrund af erfaringerne med RADS og KRIS oprettede Danske Regioner den 15. december

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i Mødelokale

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler mv.

Bekendtgørelse om gebyrer for lægemidler mv. Bekendtgørelse om gebyrer for mv. Gebyrer i 11 og 20 er reguleret den 1. januar 2017med den af Finansministeriet fastsatte sats for det generelle pris og lønindeks. Tabel 1. Regulering af gebyrer i 11:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 8. januar 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 26. august 2015 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere