med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 72 mm tykke halmprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 72 mm tykke halmprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:"

Transkript

1 Prøvningsrapport Sag nr /B For: Dr. Neergaards Vej Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T F E info@by-og-byg.dk W Giro Side 1 af 5 sider er på omstående vilkår foretaget prøvning af: Halmprøver efter prøvningsbestemmelserne i DS/EN ISO 12572:2001 Hygrothermal performance of building materials and products - Determination of water vapour transmission properties med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 72 mm tykke halmprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til: Parallelt med halmstråene (0,5 ± 0,1) Vinkelret på halmstråene (0,3 ± 0,1) Ved 50/100 % RF. By og Byg Formular 620 Dato Sagsansvarlig/Forskningschef Rapporten må umiddelbart gengives i sin helhed i uddrag kun såfremt uddraget er forhåndsgodkendt af BY og BYG eller rapporten i øvrigt er offentlig tilgængelig. Rapportens resultater gælder kun det afprøvede.

2 Side 2 af 5 sider Nærværende vilkår er gældende for i forbindelse med prøvning og for udfærdigelse af nærværende prøvningsrapport: 1. For udførte prøvninger og udfærdigede prøvningsrapporter er instituttet ansvarlig over for rekvirenten i overensstemmelse med dansk rets erstatningsregler med de begrænsninger, som følger af punkt Instituttets prøvning og udfærdigelse af nærværende prøvningsrapport er sket på grundlag af den viden og den teknik, som instituttet råder over på prøvningstidspunktet. Instituttet er ikke ansvarligt, hvis en senere udvikling måtte vise, at instituttets viden og teknik er mangelfuld eller urigtig. 3. Forvolder et af rekvirentens produkter skade, har instituttet intet ansvar for en sådan skadevoldelse, hvis den skadevoldende adfærd er begået af rekvirenten, førend instituttets prøvningsrapport vedrørende produktet er afgivet af instituttet, hvis det skadevoldende produkt ikke konkret har været afprøvet af instituttet, medmindre rekvirenten godtgør, at det skadevoldende er identisk med et af instituttet konkret afprøvet produkt, og hvis skaden skyldes en egenskab ved produktet, eller en anvendelse af produktet, som enten ikke er prøvet og beskrevet i prøvningsrapporten, eller som afviger fra instituttets beskrivelse i prøvningsrapporten af produktegenskaben eller en mulig produktanvendelse. 4. Instituttet har intet ansvar for skader, som indtræffer i forbindelse med en anvendelse af udtalelser fra instituttet, hvis det er angivet, at udtalelserne hviler på en skønsmæssig bedømmelse eller vurdering. 5. Uden for de i punkt 2-4 nævnte tilfælde kan instituttet gøres ansvarlig, såfremt det dokumenteres, at skade skyldes fejl eller forsømmelse fra instituttets side. Instituttets ansvar for skade på ting kan dog - medmindre andet udtrykkeligt er aftalt - aldrig overstige kr pr. skade. Instituttet hæfter aldrig for tab af produktion, driftstab, avancetab og andet indirekte tab. Instituttet kan ikke gøres ansvarlig for skader, som ikke skriftligt er gjort gældende inden 3 år efter nærværende prøvningsrapports dato. 6. Nedlægges der under en sag imod instituttet en påstand om erstatning, som rækker ud over de i punkt 2-5 fastsatte grænser for instituttets ansvar, er klienten pligtig at overtage førelsen af en sådan sag, hvis instituttet fremsætter begæring herom. I det omfang instituttet måtte blive pålagt ansvar - eller måtte afholde udgifter i øvrigt - som rækker ud over de i punkt 2-5 fastsatte grænser for instituttets ansvar, er rekvirenten pligtig at skadesløsholde instituttet herfor. Der gøres opmærksom på, at ikke har status som godkendende myndighed. Nærværende prøvningsrapport kan derfor ikke annonceres/omtales som en BY og BYG-godkendelse.

3 Rekvirent Postbox Hørsholm Side 3 af 5 sider Kontaktperson Birte Møller Andersen Anledning I forskningssagen vedr. Halmvægge blev det aftalt at By og Byg skulle foretage afprøvning af halmprøver. Prøvningslaboratorium Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet Forskningschef Jørgen Nielsen, civilingeniør, ph.d. Prøvningsansvarlig Seniorforsker, civilingeniør, ph.d. Asta Nicolajsen Rapportidentifikation Sag nr.: 423-8/B Opgavebeskrivelse Formålet med undersøgelsen var at bestemme Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) af halm. Prøvningsmetode Prøvningsapparatur DS/EN ISO 12572:2001 Hygrothermal performance of building materials and products - Determination of water vapour transmission properties. 300x300x140 mm aluminiumskasse hvori prøveemnerne blev anbragt på en rist 70 mm over kassens bund. OPUS Temperatur- og RF-datalogger, SBI rum 4335 Mettler-vægt, SBI 3781 Klimarum norminelt 50 % RF og 23 C, SBI rum Identifikation af forsøgsmateriale Halmballer leveret til By og Byg. Prøveudtagning Til brug for afprøvningerne blev prøveemnerne fremstillet på By og Byg. Prøveemner Prøveemnerne til bestemmelse af Z-værdien parallel med stråretningen er opbygget af Lars Keller, LØB's faggruppe for Ler og Halm. Prøveemnerne til bestemmelse af Z-værdien vinkelret på stråretningen er opbygget af By og Byg. Det er tilstræbt at få prøveemner med forskellige rumvægte. Rumvægtene blev bestemt i forbindelse med opbygningen og er angivet i skemaet over resultater. Leveringstidspunkt Halmen blev leveret til By og Byg oktober Prøvningsperiode Prøvningen foregik i perioderne: parallel med halmstråene og vinkelret på halmstråene.

4 Prøvningsforløb Side 4 af 5 sider Prøvningen foregik i klimarum, hvor relativ luftfugtighed og lufttemperatur blev målt på timebasis. Den gennemsnitlige relative luftfugtighed og temperatur i klimarummet blev i prøvningsperioderne bestemt til henholdsvis 51,5 % og 23,2 C for den første prøvning og 50,5 % og 22,7 C for prøverne nr. 2, 4 og 5 samt 47,6 % og 22,6 C for prøverne nr. 1, 3 og 6. En ventilator blev benyttet til at sikre en konstant lufthastighed på 2 m/s over kopperne. Kopperne indeholdt ionbyttet vand, hvilket giver en relativ luftfugtighed på 100 % i kopperne. Bestemmelse af Z-værdien parallelt med stråene. Ved beregning af et prøvelegemes Z-værdi ud fra vægttabet, skal der korrigeres for diffusionsmodstanden i luftlaget, mellem vandoverfladen og undersiden af prøvelegemet. Når denne korrektion blev udført efter standardens forskrift, var korrektionen større end den målte Z-værdi for halm + luftlag, hvilket er fysisk umuligt. En mulig forklaring på dette problem kan være, at lufthastigheden på koppernes overside er så stor ( 2 m/s) at den forårsager luftbevægelse i såvel halm som underliggende luftlag. Den i DS/EN ISO 12572:2001 angivne korrektionsformel for luftlagets Z-værdi gælder for stillestående luft og er dermed ikke anvendelig, idet den vil overvurdere luftlagets Z-værdi. På denne baggrund blev prøveemnerne ændret på følgende måde: Kasse 4 blev tømt for halm og der blev monteret et stykke diffusionsåbent undertag over kassens åbningen og undertaget blev klæbet til kassens sider. På kasse 1, 2 og 6 blev der monteret tilsvarende undertag, så den dækkede halmen. Kasse 3 og 5 uændret. Kasse 3 og 5 blev anbragt i et hjørne af klimarummet, hvor der var en lav lufthastighed. De øvrige kasser blev igen placeret foran ventilatoren, så der igen var en lufthastighed på 2 m/s. Afvigelser Temperaturen har i den første periode ligget over standardens krav på 23 C ± 0,5 C, dette er der korrigeret for ved beregningen af Z-værdierne. Der er korrigeret for modstanden gennem undertaget ved beregning af Z- værdierne. Resultater og måleusikkerhed Z-værdier for de enkelte prøveemner samt gennemsnit og standardafvigelser fremgår af følgende tabeller. Z-værdi for halm parallelt med stråene: Z-værdien for halmen for prøver, hvor værdien er målt med undertag, er bestemt ved at beregne Z-værdien for halm + undertag og så trække undertagets Z-værdi fra.

5 Side 5 af 5 sider Den beregnede Z-værdi for prøveemne 6 var på 0,18. Dette er samme størrelsesorden som for undertaget (0,14) og væsentlig mindre en for de øvrige prøveemner. Resultatet er derfor ikke medtaget i gennemsnittet. Kop nr. Rumvægt kg/m 3 Halm+undertag Undertag Halm ,64 0,14 0, ,72 0,14 0, , ,44 Middel 0,53 Standardafvigelse 0,07 Der er ingen korrelation mellem rumvægt og Z-værdi, jf. figur 1. Z-værdi for halm vinkelret på stråene: Kop nr. Rumvægt kg/m 3 Z-værdi , , , , , ,17 Middel 0,30 Standardafvigelse 0,11 Der er ingen korrelation mellem rumvægt og Z-værdi, jf. figur 1. Z-værdi [] 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 Vinkelret 0,2 Parallel 0,1 0, Rumvægt [kg/m 3 ] Figur 1. Z-værdi som funktion af rumvægt.

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til: Prøvningsrapport Sag nr. For: Dr. Neergaards Vej 15 2970 Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T +45 4586 5533 F +45 4586 7535 E info@by-og-byg.dk

Læs mere

Sagsansvarlig/Forskningschef

Sagsansvarlig/Forskningschef Prøvningsrapport Sag nr. For: Statens Byggeforskningsinstitut Dr. Neergaards Vej 2970 Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej DK-2970 Hørsholm T +4 486 33 F

Læs mere

Prøvningsrapport. Sag nr For: Robert og Kjær ApS Industrivej Juelsminde

Prøvningsrapport. Sag nr For: Robert og Kjær ApS Industrivej Juelsminde Prøvningsrapport Sag nr. 452-98 For: Robert og Kjær ApS Industrivej 9 7130 Juelsminde Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T +45 4586 5533 F +45

Læs mere

Element til randfundering opbygget af EPS og fibercement.

Element til randfundering opbygget af EPS og fibercement. Prøvningsrapport Sag nr. 7-115 Afprøvning af element til randfundament opbygget af EPS og fibercement egnet til lette ydervægge For: Jackon AS, Sørkilen 3, Gressvik, Postboks 11, N-1 Fredrikstad, Norge

Læs mere

ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER

ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Jernholmen 12, 2650 Hvidovre Tlf.: 36 34 90 00 Fax: 36 34 90 01 E-mail: dbi@brandogsikring.dk www.brandogsikring.dk ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER Ansvarsforhold

Læs mere

TI-B 33 (92) Prøvningsmetode Måling af betonforseglingsmidlers virkningsgrad

TI-B 33 (92) Prøvningsmetode Måling af betonforseglingsmidlers virkningsgrad Måling af betonforseglingsmidlers virkningsgrad Teknologisk Institut, Byggeri Måling af betonforseglingsmidlers virkningsgrad Deskriptorer: Udgave: 1 Dato: Oktober 1992 Sideantal: 5 / Bilag: 0 Udarbejdet

Læs mere

Element til randfundering opbygget af EPS og fibercement.

Element til randfundering opbygget af EPS og fibercement. Prøvningsrapport Sag nr. 722-115 Afprøvning af element til randfundament opbygget af EPS og fibercement egnet til lette ydervægge For: Jackon AS, Sørkilen 3, Gressvik, Postboks 1410, N-1602 Fredrikstad,

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER. pr. 1. januar 2019 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

FORRETNINGSBETINGELSER. pr. 1. januar 2019 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut FORRETNINGSBETINGELSER pr. 1. januar 2019 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut 1. Aftalegrundlag 1.1 Nærværende forretningsbetingelser supplerer den mellem Dansk Brand- og sikrings teknisk Institut

Læs mere

Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger

Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger Ventilatorer i kvægstalde - Klimamålinger Stald nr. Stald nr. Stald nr. 3 Stald nr. Stald nr. 5 Stald nr. Stald nr. 7 Stald nr. Stald nr. 9 Stald nr. Stald nr. Stald nr. Stald nr. 3 Stald nr. Ventilatorer

Læs mere

Vedlagt fremsendes prøvningsrapport for prøvning af Primo plastvindue.

Vedlagt fremsendes prøvningsrapport for prøvning af Primo plastvindue. PRIMO Danmark A/S Att.: Carsten Andersen Jernbanegade 11 6862 Tistrup 2009.04.20 Revideret 2009.05.18 lwf/-/hbs 299716 Følgebrev Vedlagt fremsendes prøvningsrapport for prøvning af Primo plastvindue. Resultatet

Læs mere

TI-B 101 Prøvningsmetode Beton. Temperaturudvidelseskoefficient

TI-B 101 Prøvningsmetode Beton. Temperaturudvidelseskoefficient TI-B 101 Prøvningsmetode Beton. Temperaturudvidelseskoefficient Teknologisk Institut, Byggeri Prøvningsmetode Beton. Temperaturudvidelseskoefficient Deskriptorer: Beton, temperaturudvidelseskoefficient

Læs mere

Følgebrev Kemisk og sensorisk bestemmelse af væg- og loftsmaling udtrykt som den Indeklima-relevante tidsværdi

Følgebrev Kemisk og sensorisk bestemmelse af væg- og loftsmaling udtrykt som den Indeklima-relevante tidsværdi Lerstensfabrikken Aps Att.: Per Olesen Haslevvej 81 4100 Ringsted 2010.01.11 lwf/-/hbs 333829 Følgebrev Kemisk og sensorisk bestemmelse af væg- og loftsmaling udtrykt som den Indeklima-relevante tidsværdi

Læs mere

Sensorisk bedømmelse af afgasning fra betonelementer

Sensorisk bedømmelse af afgasning fra betonelementer Sensorisk bedømmelse af afgasning fra betonelementer December 2001 Udarbejdet af Lis Winther Funch 238 1 5200/50 Træteknik Indholdsfortegnelse 1. Rekvirent... 2 2. Prøvningens formål... 2 2.1 materiale...

Læs mere

Prøvningsrapport fugtmålinger i forbindelse med klimatest af plastik-anordning til montering på sålbænke

Prøvningsrapport fugtmålinger i forbindelse med klimatest af plastik-anordning til montering på sålbænke Nordic Construction Solutions ApS Gæslingestien 1 2950 Vedbæk Att.: Brian Bjørnskov Ordre nr. Side 1 af 4 Bilag 1 Initialer AREH/HLH Prøvningsrapport fugtmålinger i forbindelse med klimatest af plastik-anordning

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts We help ideas meet the real world Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts Rekvirent: SkanDek A/S Side 1 af 8 23. april 2004 DELTA Dansk

Læs mere

Ansøgningsskema for klassifikation af dampspærresystemer DUKO Dampspærre- og Undertagsklassifikationsordning

Ansøgningsskema for klassifikation af dampspærresystemer DUKO Dampspærre- og Undertagsklassifikationsordning Ansøgningsskema for klassifikation af dampspærresystemer DUKO Dampspærre- og Undertagsklassifikationsordning Dette ansøgningsskema skal udfyldes af producenter eller leverandører, som ønsker et dampspærresystem

Læs mere

Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde: 951 mm Vægt: 14,65 kg Materialer: Bøg/krydsfiner

Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde: 951 mm Vægt: 14,65 kg Materialer: Bøg/krydsfiner M-kids Janumvej 20 DK-9460 Brovst Ordrenr. 631254-1 Side 1 af 1 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Høj barnestol Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde:

Læs mere

Prøveemnet blev fremsendt af rekvirenten og modtaget på Teknologisk Institut, Aarhus den Emnet blev mærket H af laboratoriet.

Prøveemnet blev fremsendt af rekvirenten og modtaget på Teknologisk Institut, Aarhus den Emnet blev mærket H af laboratoriet. TEST Reg.nr. 2 Schüco International KG Selauer Straβe 155 D-06667 Weiβenfels GERMANY Ordre nr. Side 1 af 2 Bilag 2 Initialer MOJ/LTN Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C 72 20 20 00 info@teknologisk.dk

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT. Undersøgelse af tandkroner. Udarbejdet for: Eidorff Dental Herlev Hovedgade 195 2730 Herlev Att.: Henrik Skov 2015.03.

PRØVNINGSRAPPORT. Undersøgelse af tandkroner. Udarbejdet for: Eidorff Dental Herlev Hovedgade 195 2730 Herlev Att.: Henrik Skov 2015.03. PRØVNINGSRAPPORT Undersøgelse af tandkroner Udarbejdet for: Eidorff Dental Herlev Hovedgade 195 2730 Herlev Att.: Henrik Skov 2015.03.31 1 Prøvningsrapport Ordre nr.: 643099 (reg.nr. 2015147) Rekvirent:

Læs mere

Model: Klarskov Egoret højstol. Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.: 469420 Længde: 529 mm Bredde: 529 mm Højde: 808 mm

Model: Klarskov Egoret højstol. Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.: 469420 Længde: 529 mm Bredde: 529 mm Højde: 808 mm Klarskov ApS Att.: Ros-Mari Mattsson Ladegårdsgade 74 5610 Assens Ordrenr. 469420 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Klarskov Egoret højstol Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.:

Læs mere

Møbeltype: Længde: 550 mm Bredde: 520 mm Højde: 835 mm. Ø 11 mm metalramme

Møbeltype: Længde: 550 mm Bredde: 520 mm Højde: 835 mm. Ø 11 mm metalramme Four Design A/S Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 603552-7-1 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Sure 88 Møbeltype: Stol Længde: 550 mm Bredde: 520 mm Højde: 835 mm

Læs mere

Møbeltype: Stol Lab.nr.: B Længde: 532 mm Bredde: 472 mm Højde: 860 mm. Del 1: Funktionelle mål. Prøvet efter Tabel A.1 pkt

Møbeltype: Stol Lab.nr.: B Længde: 532 mm Bredde: 472 mm Højde: 860 mm. Del 1: Funktionelle mål. Prøvet efter Tabel A.1 pkt Four Design A/S Att.: Inge Prebble Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 451279 Bilag 3 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Cast One Møbeltype: Stol Lab.nr.: 451279B Længde: 532

Læs mere

Prøvningsdokumentation for natursten Monsoon Black til udendørs belægning

Prøvningsdokumentation for natursten Monsoon Black til udendørs belægning Prøvningsdokumentation for natursten Monsoon Black til udendørs belægning Rekvirent: Lithos Natursten ApS Bødkervej 12 7480 Vildbjerg Udført af geolog Claes Christiansen og ingeniør Tine Aarre Taastrup,

Læs mere

Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet

Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet PRØVNINGSRAPPORT Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet Udført for: Energioptimering 3E AB Kilsta Södra Industriväg 12 S-691 37 Karlskoga Dato: 20.

Læs mere

Frede Christensen Ejnar Danø. Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer

Frede Christensen Ejnar Danø. Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer Frede Christensen Ejnar Danø Brandmodstandsbidrag for alternative isoleringsmaterialer Dansk Brandteknisk Institut September 2000 Forord Nærværende rapport omhandler projektet "Brandmodstandsbidrag for

Læs mere

Beregning af isolans For det inhomogene lag, i en plade til etablering af sugelag i terrændæk.

Beregning af isolans For det inhomogene lag, i en plade til etablering af sugelag i terrændæk. Beregning af isolans For det inhomogene lag, i en plade til etablering af sugelag i terrændæk. Rekvirent: EPS sektionen under Plastindustrien i Danmark Udført af Civilingeniør Anne Svendsen Århus, den

Læs mere

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør Four Design A/S Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 645296-1-1 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Cast 2 Four Møbeltype: Stol Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854

Læs mere

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør Four Design A/S Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 645296-2-1 Bilag 2 Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Cast 2 Four Møbeltype: Stol Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm Vægt: 5,7 kg Materialer:

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Måling af bygningers lufttæthed

Måling af bygningers lufttæthed V e n t i l a t i o n Måling af bygningers lufttæthed Af Toke Rammer Nielsen og Henrik Tommerup, begge BYG-DTU, Danmarks Tekniske Universitet Bygningsreglementets energibestemmelser stiller krav til nye

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 DELTA Test Report TEST Reg. no. 100 Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 Udført for vandockumgroup DA N A K-100/ 2358 S ags nr.: 117-37421 S ide 1 af 9 16. januar 2018

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning Udført for PROFILE A/S DANAK 100/2485 Sagsnr.: 119-22321 Side 1 af 9 27. marts 2019

Læs mere

Materiale: Model: Innotab Møbeltype: Skriveplade Lab.nr.: Vægt: 9,55 kg Materialer: Kompaktlaminat

Materiale: Model: Innotab Møbeltype: Skriveplade Lab.nr.: Vægt: 9,55 kg Materialer: Kompaktlaminat Four Design A/S Att.: Inge Prebble Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 586745 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Innotab Møbeltype: Skriveplade Lab.nr.: 586745-3 Vægt: 9,55

Læs mere

Prøvningsprogram og vurderingskriterier for luftrensere

Prøvningsprogram og vurderingskriterier for luftrensere Prøvningsprogram og vurderingskriterier for luftrensere Torben Eggert, Thomas Witterseh Byggeri September 2003, revideret september 2006 Principper Luftrensere, som kan prøves efter dette måleprogram,

Læs mere

Møbeltype: Længde: 495 mm Bredde: 567 mm Højde: 840 mm. Materialer: Sæde/ryg Plastic skal 7 mm

Møbeltype: Længde: 495 mm Bredde: 567 mm Højde: 840 mm. Materialer: Sæde/ryg Plastic skal 7 mm Four Design A/S Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 603552-1 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Sure 44 Møbeltype: Stol Længde: 495 mm Bredde: 567 mm Højde: 840 mm Vægt:

Læs mere

Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse

Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse Lovgivning Eksempelsamling om brandsikring af byggeri 1.2 Dokumentation af byggevares og bygningsdeles brandmæssige egenskaber Beregning Brandprøvning efter gældende

Læs mere

Ordre nr. 0301/ Side 1 af 3 Bilag 3 Initialer. Prøveemnet blev tildannet af laboratoriet.

Ordre nr. 0301/ Side 1 af 3 Bilag 3 Initialer. Prøveemnet blev tildannet af laboratoriet. Outercore IVS Elmevej 8, Glyngøre 7870 Roslev Ordre nr. Side 1 af 3 Bilag 3 Initialer MOJ/MJLD Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C 72 20 20 00 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Prøvningsrapport

Læs mere

Prøvning. for. migration EN 71-3

Prøvning. for. migration EN 71-3 Kunde nr. 5008 Rapport nr. R08206/1 Kunde ref. Lennart Sander -2/-4 FL-ref. TRF Prøvning for migration EN 71-3 ForbrugerLaboratoriet ApS Industrivej 9 A-C DK-5500 Middelfart +45 4848 2812 www.forbrugerlab.dk

Læs mere

Analyserapport nr. 636028 del 4 Partikelemission fra levende lys

Analyserapport nr. 636028 del 4 Partikelemission fra levende lys Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Telefon 72 20 20 00 Telefax 72 20 10 19 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Analyserapport nr. 636028 del 4 Partikelemission fra levende lys Dato 24.

Læs mere

Almindelige leveringsbetingelser

Almindelige leveringsbetingelser Såfremt der ikke er aftalt andet gælder følgende leveringsbetingelser for produkter, der bliver leveret af HAGENS FJEDRE A/S: Almindelige leveringsbetingelser Anvendelse 1.Nedenstående, almindelige leveringsbetingelser

Læs mere

REKVIRANT: Nordic Construction Solutions ApS Side: 1 af 5 N P Danmarksvej 93 Init.: MFRI/MMH DK-8732 Hovedgård

REKVIRANT: Nordic Construction Solutions ApS Side: 1 af 5 N P Danmarksvej 93 Init.: MFRI/MMH DK-8732 Hovedgård Prøvningsrapport RAPPORTNUMMER: 0306/792934 Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C +45 72 20 20 00 Info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk REKVIRANT: Nordic Construction Solutions ApS Side:

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR INDLEDNING Nærværende forretningsbetingelser, eventuelt aftalebrev samt eventuelle skriftlige ændringer hertil udgør den samlede aftale (Aftalen) mellem kunden (Kunden) og Beierholm Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

Møbeltype: Stol Materialer: Sæde: Ø 325 copolymer polypropylen 10 mm forkromet stålrør Vægt: 2,15 kg

Møbeltype: Stol Materialer: Sæde: Ø 325 copolymer polypropylen 10 mm forkromet stålrør Vægt: 2,15 kg Genito A/S Scandinavian Turnkey Design Att: Anja Pedersen Vestergade 28 A 8860 Ulstrup Ordrenr. 633465-1 rev 1 Bilag 4 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Space 460 og 660 Møbeltype:

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SIKKERHEDSGITRE TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR SIKKERHEDSGITRE VF 2502:1. Tillæg 2502:1/2005/09

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SIKKERHEDSGITRE TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR SIKKERHEDSGITRE VF 2502:1. Tillæg 2502:1/2005/09 PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SIKKERHEDSGITRE TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR SIKKERHEDSGITRE VF 2502:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Sikkerhedsgitre, hvis formål er at forhindre børn op til 2 år adgang til trapper,

Læs mere

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr For forsikringen gælder reglerne i lov nr. 129 af 15. april 1930 med senere ændringer om forsikringsaftaler, for så vidt de ikke er fraveget ved de almindelige og særlige forsikringsbetingelser. 1 Forsikringens

Læs mere

Måling af ozonemissionen fra AirZone 3-in-1

Måling af ozonemissionen fra AirZone 3-in-1 Prøvningsrapport Måling af ozonemissionen fra AirZone 3-in-1 Udarbejdet af konsulent Torben Eggert for Appliance A/S Oktober 2003 1024507-09 Teknologisk Institut, Træ Appliance A/S Att.: Micheal Nielsen

Læs mere

Rekvirent: α w 1 Fraster 5 mm filt Direkte monteret - 11,02 0,15 E (H)

Rekvirent: α w 1 Fraster 5 mm filt Direkte monteret - 11,02 0,15 E (H) PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Fraster Side 1 af 10 sider Rapport nr.: P2.036.12 Glostrup den 24. juli 2012 Sag: 35.3457.03

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser 4PLUS4 Farvergade 27 D, 2. sal 1463 København K Telefon: 3373 1930 mail@4plus4.dk www.4plus4.dk Salgs- og leveringsbetingelser Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse mellem bestilleren

Læs mere

Analyserapport nr. 636028 - del 1 Partikelemission fra levende lys

Analyserapport nr. 636028 - del 1 Partikelemission fra levende lys Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Telefon 72 20 20 00 Telefax 72 20 10 19 info@teknologisk.dk www.teknologisk.dk Analyserapport nr. 636028 - del 1 Partikelemission fra levende lys Dato

Læs mere

Møbeltype: Stol Materialer: Sæde: Nylon 30% glasfiber, koldskum, stof Polypropylen, koldskum, stof Nylon med 30% glasfiber, 5 hjul Vægt: 3,2 kg

Møbeltype: Stol Materialer: Sæde: Nylon 30% glasfiber, koldskum, stof Polypropylen, koldskum, stof Nylon med 30% glasfiber, 5 hjul Vægt: 3,2 kg Genito A/S Scandinavian Turnkey Design Att: Anja Pedersen Vestergade 28 A 8860 Ulstrup Ordrenr. 633465-3 rev 1 Bilag 4 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: New Star Møbeltype: Stol

Læs mere

Rekvirent: DR, TV-Byen, Kontant 12. oktober 2005 Att.: Lau Rabjerg-Eriksen 1157434 2860 Søborg TE/-/hbs Side 1 af 4 2 bilag

Rekvirent: DR, TV-Byen, Kontant 12. oktober 2005 Att.: Lau Rabjerg-Eriksen 1157434 2860 Søborg TE/-/hbs Side 1 af 4 2 bilag Prøvningsrapport Rekvirent: DR, TV-Byen, Kontant 12. oktober 2005 Att.: Lau Rabjerg-Eriksen 1157434 2860 Søborg TE/-/hbs Side 1 af 4 2 bilag Prøvning og vurdering af Filter Queen Majestic Resumé Teknologisk

Læs mere

Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: A Materialer: Metal

Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: A Materialer: Metal Labofa Stole A/S Att.: Finn Pedersen Borgergade 42 4241 Vemmelev Ordrenr. 470981 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Cobra Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: 470981A Materialer:

Læs mere

Forsøgsrapport. NOVA 5 arkitekter a/s Sankt Annæ Passage opgang G 1262 København K 2003-09-30. Sag nr: PE10002. Ref: SBJ/MLB/sbj Bilag: 20

Forsøgsrapport. NOVA 5 arkitekter a/s Sankt Annæ Passage opgang G 1262 København K 2003-09-30. Sag nr: PE10002. Ref: SBJ/MLB/sbj Bilag: 20 Forsøgsrapport Sag nr: PE10002 Ref: SBJ/MLB/sbj Bilag: 20 NOVA 5 arkitekter a/s Sankt Annæ Passage opgang G 1262 København K Resultaterne gælder kun de beskrevne forsøg. Forsøgsrapporten må kun gengives

Læs mere

Tillæg 1 til SBI-anvisning 186: Småhuses stabilitet. 1. udgave, 2002

Tillæg 1 til SBI-anvisning 186: Småhuses stabilitet. 1. udgave, 2002 Tillæg 1 til SBI-anvisning 186: Småhuses stabilitet 1. udgave, 2002 Titel Tillæg 1 til SBI-anvisning 186: Småhuses stabilitet Udgave 1. udgave Udgivelsesår 2002 Forfattere Mogens Buhelt og Jørgen Munch-Andersen

Læs mere

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 DATABLAD 1. Generelt Dette datablad giver et resume af produktstandarden DS/EN 12150-1 Bygningsglas termisk hærdet sodakalksilikatsikkerhedsglas Del 1: Definition og beskrivelse

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS 1 Aftalens grundlag 1.1. Nærværende generelle salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn MK 6.00/010 9. udgave Juli 2018 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon eta@etadanmark.dk DK-2150 Nordhavn 7224 5900 Forudsætninger... 2 MK-godkendelsesordningen...

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication

Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication Salgs- og leveringsbetingelser for Added Value Communication 1. Generelt Følgende vilkår gælder for alle produkter og ydelser leveret af Added Value Communication. Vilkårene finder anvendelse medmindre

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash Udført for Fraster ApS DANAK 100/1870 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA

Læs mere

Centre for Fire Research Van Mourik Broekmanweg 6 TNO Rapport P.O. Box 49 2600 AA Delft 2005-CVB-R0416(DK)

Centre for Fire Research Van Mourik Broekmanweg 6 TNO Rapport P.O. Box 49 2600 AA Delft 2005-CVB-R0416(DK) TNO Built Environment and Geosciences Centre for Fire Research Van Mourik Broekmanweg 6 TNO Rapport P.O. Box 49 2600 AA Delft 2005-CVB-R0416(DK) Brandmodstandsdygtighed efter NEN-EN 1634-1: 2001 i overensstemmelse

Læs mere

Gern Glas Ordre nr. 0302/ Industrivej 4 Side 1 of Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI

Gern Glas Ordre nr. 0302/ Industrivej 4 Side 1 of Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI TEST Reg. nr. 2 Gern Glas Ordre nr. 0302/805637 Industrivej 4 Side 1 of 2 8641 Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C + 45 72 20 20 00 info@teknologisk.dk

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk Udført for Knudsen Kilen A/S AV 1166/11 Sagsnr. T200142 Side 1 af

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler Udført for Fraster ApS DANAK 100/1871 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Prøvning af rottespærre fabrikat PipeSec ApS

Prøvning af rottespærre fabrikat PipeSec ApS Prøvning af rottespærre fabrikat PipeSec ApS Prøvningsrapport Ordrenummer: 575387 Udført for: PipeSec ApS Nørregade 7B 1165 København K Att. Michael Rasmussen Emneord: Afløbssystemer, rottestop, rottespærre

Læs mere

Resultat: Kitten har en tilfredsstillende lille sætning.

Resultat: Kitten har en tilfredsstillende lille sætning. ~ Byggeteknik 66.251.6852 ps/ema 33/17 Sagsrapport : prøvning af tagkit Rekvirent: A/S Dankit HOltvej 69, 3230 Græsted Dato: 1985-09-09 Sagsbeh~ndler : Peter Svane Civilingeniør Emneord: Tag, tagkit l

Læs mere

Model: Four Cast XL og Four Cast XL PLUS med/uden armlæn. Del 1: Funktionelle mål. Prøvet efter Tabel A.1 pkt

Model: Four Cast XL og Four Cast XL PLUS med/uden armlæn. Del 1: Funktionelle mål. Prøvet efter Tabel A.1 pkt Four Design A/S Att.: Inge Prebble Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 466892 Side 1 af 1 Bilag 4 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Cast XL og Four Cast XL PLUS med/uden armlæn

Læs mere

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8 Materialer klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser Side 1 af 8 Indhold Forudsætninger 3 MK-godkendelsesordningen 4 Ansøgning om MK-godkendelse 4 Prøvning 6 Krav 6 Mærkning 7 Kontrol 7 Bemærkninger

Læs mere

Halmballer og muslinger som isoleringsmaterialer

Halmballer og muslinger som isoleringsmaterialer Halmballer og muslinger som isoleringsmaterialer Foreløbig rapport, version 2001-06-21 Forfattere: Birte Møller Andersen og Jørgen Munch-Andersen, By og Byg Fotos: Birte Møller Andersen og Jan Carl Westphall,

Læs mere

Måling af vandindhold i halm. Næstformand Hans Otto Sørensen Danske Halmleverandører

Måling af vandindhold i halm. Næstformand Hans Otto Sørensen Danske Halmleverandører Næstformand Hans Otto Sørensen Danske Halmleverandører Udfordringer set fra halmleverandørens synspunkt. Halm til varmeværker og visse typer industriproduktion afregnes generelt efter vandindholdet. (tørstofindholdet

Læs mere

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet DELTA Testrapport TEST Reg. no. 100 Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet Udført for Papiruld Danmark A/S DANAK 100/2293 Revision 1 Sagsnr.:

Læs mere

Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: Længde: 678 mm Bredde: 675 mm Højde: 955 mm Vægt: 12,7 kg Materialer: Metal, plastik, polstring

Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: Længde: 678 mm Bredde: 675 mm Højde: 955 mm Vægt: 12,7 kg Materialer: Metal, plastik, polstring Labofa Stole A/S Att.: Finn Pedersen Borgergade 42 DK-4241 Veelev Ordrenr. 572487 rev 1 Bilag 3 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Fox asynkron Møbeltype: Kontorstol Lab.nr.: 572487-1

Læs mere

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN For alle aftaler, hvor HP Anlæg og Søn (HAS) udfører bygge- og anlægsarbejder og/eller leverer ydelser til bygge- og anlægsarbejder, gælder Almindelige betingelser for

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER.

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER. ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER. 1. GENERELT 1.1 Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle tilbud, ordrebekræftelser og leverancer, med mindre

Læs mere

DUKO tæthedsprøvning på mock-up metodebeskrivelse

DUKO tæthedsprøvning på mock-up metodebeskrivelse 1. Formål Vurdering af potentiel in-situ lufttæthed af dampspærresystemer under anvendelse af tilbehørskomponenter. 2. Henvisninger DS/EN 13829: Bygningers Termiske ydeevne. Bestemmelse af luftgennemtrængelighed

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL VUGGER OG KRYBBER TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR VUGGER OG KRYBBER VF 2509:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Vugger og krybber til privat brug, med en indvendig længde på maksimum

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser samt almindelige forretningsbetingelser for rekvireret arbejde ("Forretningsbetingelser")

Salgs- og leveringsbetingelser samt almindelige forretningsbetingelser for rekvireret arbejde (Forretningsbetingelser) Salgs- og leveringsbetingelser samt almindelige forretningsbetingelser for rekvireret arbejde ("Forretningsbetingelser") for MSCi ApS, CVR-nr. 33 58 05 76 (herefter MSCi ) Februar 2015. Tore Vulpius Adm.

Læs mere

Analyserapport ITT-test ifølge ETAG 015:2002 Tredimensionelle sømbeslag

Analyserapport ITT-test ifølge ETAG 015:2002 Tredimensionelle sømbeslag Morten Lundvig ApS Rapport nr.: 409160 Pærgårdsvej 3 Side: 1 af 1 7130 Juelsminde Bilag : 4 Initialer : Jij/tup/hbs Analyserapport ITT-test ifølge ETAG 015:2002 Tredimensionelle sømbeslag Materiale: Sømbeslag

Læs mere

Målerapport for SabetoFLEX Universel taghætte ø160

Målerapport for SabetoFLEX Universel taghætte ø160 Projekt nr. 1344595-10 Målerapport for SabetoFLEX Universel taghætte ø160 Februar 2008 Udført for: SabetoFLEX Att.: Ove Poulsen Hesthøjvej 5 DK-7870 Roslev Peter Svendsen Christian G. Nicolaisen Energieffektivisering

Læs mere

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd Vejledning Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder Det er producentens og leverandørens ansvar at sikre, at byggevarer og bygningsdele, der bringes på markedet, kan anvendes således, at gældende

Læs mere

TI-B 25 (83) Prøvningsmetode Bestemmelse af kapillær vandmætningsgrad

TI-B 25 (83) Prøvningsmetode Bestemmelse af kapillær vandmætningsgrad Prøvningsmetode Bestemmelse af kapillær vandmætningsgrad Teknologisk Institut, Byggeri Prøvningsmetode Bestemmelse af kapillær vandmætningsgrad Dato: 1983-11-30 Sideantal: 8 Udarbejdet af: BF 2 Prøvningsmetode

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Anvendelse og gyldighed 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle leverancer fra Walltec A/S (herefter benævnt Walltec ), medmindre andet er skriftligt aftalt. 1.2. Salgs- og leveringsbetingelserne

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler indgået mellem

Læs mere

Forretningsbetingelser for levering af ydelser pr

Forretningsbetingelser for levering af ydelser pr INDLEDNING Nærværende forretningsbetingelser, eventuelt aftalebrev samt eventuelle skriftlige ændringer hertil udgør den samlede aftale (Aftalen) mellem kunden (Kunden) og Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING 2014 Generelle Betingelser for Industrirådgivning, GBI 14 Forord Generelle Betingelser for Industrirådgivning (GBI 14) er udarbejdet af Foreningen af

Læs mere

Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast

Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast Gennemgang af fedtudskiller NS4, type FA, Bokn Plast Overenstemmelsesrapport Projekt nummer: 1328891-2/2007 Udført for: Bokn Plast 5561 Bokn Norge Emner: CE-mærkning, overensstemmelse, fedtudskillere Udført

Læs mere

Vanddamppermeabilitet (kopforsøg)

Vanddamppermeabilitet (kopforsøg) INSTITUT FOR BÆRENDE KONSTRUKTIONER OG MATERIALER Vanddamppermeabilitet (kopforsøg) Del af Varme- og fugttekniske undersøgelser af alternative isoleringsmaterialer ERNST JAN DE PLACE HANSEN KURT KIELSGAARD

Læs mere

Uventilerede undertage Erfaringer fra langtids eksponering

Uventilerede undertage Erfaringer fra langtids eksponering Uventilerede undertage Erfaringer fra langtids eksponering Erik Brandt, Igennem mange år var det praksis at udføre undertage som ventilerede konstruktioner I begyndelsen af 1990 erne kom der nye produkter

Læs mere

SkanDek tagelementer. - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet

SkanDek tagelementer. - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet SkanDek tagelementer - nye normer for fremtidens byggeri, når det gælder tid, pris og kvalitet SkanDek tagelementer det er størrelsen, der gør det Det er de store ting, man først lægger mærke til, men

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Dansk Geoteknisk Forening

Dansk Geoteknisk Forening Dansk Geoteknisk Forening Leca letklinker s egenskaber Allan Dahl Saint-Gobain Weber A/S Danmark September 2014 I 2012 blev EN 15732 Letvægtsfyld og termisk isolering til bygge- og anlægsarbejder Letklinkerprodukter

Læs mere

Digitalt hygro/termometer med dugvisning FHT 100 Betjeningsvejledning

Digitalt hygro/termometer med dugvisning FHT 100 Betjeningsvejledning Digitalt hygro/termometer med dugvisning FHT 100 Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse I. Indledning II. Egenskaber III. Tastatur og funktioner IV. Gennemførsel af målinger V. Udskiftning af batteri

Læs mere

L7: FUGT I KONSTRUKTIONER

L7: FUGT I KONSTRUKTIONER L7: FUGT I KONSTRUKTIONER SCHOOL OF ENGINEERING DAGENS PROGRAM Opgave fra lektion 6 Håndberegning af fugtforhold i konstruktioner ved hjælp af Glazer s håndberegningsmetode Eksempler på fugtforhold i efterisolerede

Læs mere

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1 GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING September 1992 Side 1 Generelle Bestemmelser for Rådgivning, GBR 92 Forord Generelle Bestemmelser for Rådgivning ( GBR 92) er udarbejdet af Foreningen af Rådgivende

Læs mere

Prøvning af permeabiliteten af dæksler fra Jesmig Group ApS

Prøvning af permeabiliteten af dæksler fra Jesmig Group ApS Prøvning af permeabiliteten af dæksler fra Jesmig Group ApS Prøvningsrapport Rapportnummer: 638662 Udført for: Jesmig Group ApS Amalievej 6 DK-3330 Gørløse Danmark Nøgleord: Jesmig Group, Permeable dæksler

Læs mere

Teltdug, brandmæssig egnet

Teltdug, brandmæssig egnet MK 6.00/016 8. udgave Januar 2014 Teltdug, brandmæssig egnet MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Energistyrelsens projektnummer 75664/00 0015. Sag nr.: R991-001-2. 4. juli 2001. Revideret den 14. september 2001

Energistyrelsens projektnummer 75664/00 0015. Sag nr.: R991-001-2. 4. juli 2001. Revideret den 14. september 2001 Bygge- og Miljøteknik ApS Laboratoriemålinger af varmeisolering og fugtforhold i mindre vægmodeller isoleret med celluloseisolering (papiruld) eller mineraluld Energistyrelsens projektnummer 75664/00 0015

Læs mere

Klimatest af plastik-anordning til montering på sålbænke

Klimatest af plastik-anordning til montering på sålbænke Klimatest af plastik-anordning til montering på sålbænke Rekvirent: Nordic Construction Solution ApS Gæslingestien 1 2950 Vedbæk Danmark Att.: Brian Bjørnskov Udført af Civilingeniør Arash Ehtesham I samarbejde

Læs mere