BALLE VALGMENIGHED. Kirkeblad december februar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BALLE VALGMENIGHED. Kirkeblad december februar 2016"

Transkript

1 BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad december februar 2016 Frederik Juul Faudel og Vilja Margrethe Kiilstofte Døbt d. 29. november 2015 Adventsgudstjeneste med korsang og Luciaoptog Filmaften og foredrag om aktiv dødshjælp Grundtvig og Løgstrup genlæst Julemøde i præstegården Lidt om konfirmandforberedelsen Fastelavnsgudstjeneste Julesorg juleglæde - julefred Læsekreds Udflugter.

2 ADVENTSGUDSTJENESTE sø. d. 13. december kl Friskolens børn medvirker ved GUDSTJENESTE MED KORSANG OG LUCIAOPTOG Der indbydes til gløgg, saft og æbleskiver i skolens spisesal. Alle er velkomne ved både gudstjeneste og æbleskiver. LÆSEKREDS Til næste møde i læsekredsen skal vi læse Christian Jungersens roman fra 2012 Du forsvinder. Her møder vi Mias mand, Frederik, der er en vellidt leder af en privatskole. Gradvist ændres Frederiks personlighed, hvilket viser sig at skyldes en hjernesvulst. Romanen rejser spørgsmålet om, hvornår man er sig selv. Styres vi af en fri vilje og kan stilles til ansvar for vores handlinger, eller er det hele bare neurologi? Er det hjernesvulsten eller Frederik, der er skyldig i underslæb for millioner, som han sigtes for? Hvis de tre lykkeligste år af Mias ægteskab var med en hjerneskadet mand, foretrækker hun da en hjerneskadet monogam mand eller en rask, men fraværende og utro mand? Vi mødes igen tirsdag d. 9. februar kl i præstegården. Husk kop og brød til kaffen. Jeg sørger for kaffe, the og portvin. Nye medlemmer er velkomne! Bogen kan hentes i præstegården fra d. 5. januar. MLM UDFLUGT - søndag d. 28. februar: Kl mødes vi i kirken til morgensang. Herefter kører vi i bus til Odense, hvor vi skal se en udstilling af Anette Harboe Flensburg på Brandts Klædefabrik. Vi får en guidet rundvisning fra kl Herefter spiser vi frokost på Brandts Klædefabrik, inden vi kører mod Balle igen. Vi får kaffe i bussen på hjemturen. Pris: 100 kr. for bus, entré og rundvisning. Frokost betaler man selv. Tilmelding til Else.

3 FILMAFTEN OG FOREDRAG OM AKTIV DØDSHJÆLP Gennem en film og et foredrag sætter vi fokus på et vigtigt og aktuelt emne: aktiv dødshjælp. I Bille Augusts film fra 2014 Stille hjerte møder vi Esther, der lider af en uhelbredelig form for sklerose. Sammen med sin mand, Poul, der er pensioneret læge, har hun besluttet at gøre en ende på sit liv, før sygdommen definitivt gør hende fuldstændig hjælpeløs. Beslutningen er truffet, men tvivlen melder sig. Er det det rigtige at gøre? Er det overhovedet et valg, man kan træffe? Kan det ikke vente? Og hvad siger deres familie? Om sit foredrag Aktiv dødshjælp eller aktiv hjælp til døende hvordan hjælper vi bedst? skriver formand for Etisk Råd, Jacob Birkler: Spørgsmålet om aktiv dødshjælp er et af de mest komplekse etiske spørgsmål, der ofte fremkalder en skyttegravskrig mellem tilhængere og modstandere. Men hvad er op og ned i debatten og hvad fortæller den nyeste viden? Foredraget sigter mod at præsentere et bedre grundlag for en frugtbar debat om aktiv dødshjælp. Praktisk info: Filmaftenen foregår tirsdag d. 19. januar kl i Balle Forsamlingshus. Kaffen koster 25 kr. Filmaftenen er arrangeret i samarbejde med Balle Forsamlingshus. Foredraget foregår onsdag d. 27. januar kl i Balle Forsamlingshus. Entré inkl. kaffe: 80 kr. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Balle Forsamlingshus og Engelsholm Højskole. Det er muligt at deltage i filmaftenen uden at deltage i foredraget og omvendt.

4 Konference om Grundtvig og Løgstrup på Aarhus Universitet Mandag d. 25. januar kl , herefter middag. Tirsdag d. 26. januar kl Mennesket i verden GRUNDTVIG og LØGSTRUP genlæst Bidrag ved blandt andre Viggo Mortensen, Jes Fabricius Møller, Peter Kemp, Hans Hauge, David Bugge, Hans Henrik Hjermitslev og Maria Louise Odgaard Møller. Maria L. O. Møller taler mandag kl om Menneske først, kristen så er Løgstrup grundtvigianeren par excellence?. Hans Henrik Hjermitslev taler tirsdag kl om Højskolens helte fra Grundtvig til Løgstrup. Konferencen er åben for alle. To former for deltagelse: 1. Deltagelse inkl. morgenkaffe begge dage + eftermiddagskaffe mandag: kr Pris for deltagelse inkl. ovenstående samt frokost og middag mandag og en sandwich ved afrejse tirsdag: kr Folder med hele programmet kan hentes i kirken. Tilmelding senest d. 11. januar på Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Maria. JULEMØDE i præstegården torsdag d. 3. december kl Sognepræst i Ødsted-Jerlev, Martin Bonde Eriksen, kommer og synger, fortæller og spiller op til fællessang under overskriften Julens sange. Kom og vær med til at synge julen ind. Kaffen koster 25 kr.

5 LIDT OM KONFIRMATIONSFORBEREDELSEN I år følger 20 konfirmander undervisningen her i Balle, hvoraf 18 skal konfirmeres i kirken d. 8. maj Vi begynder hver onsdag morgen med morgensang, Fadervor og trosbekendelsen i kirken, inden vi går over i klassen. Igen i år har vi haft besøg af konfirmanderne fra Bredsten og deres præst, Dorte. Vi fortalte dem historien bag Balle Valgmenighed og kirken. Ugen efter var vi på besøg i Bredsten kirke, og nu er vi meget klogere på, hvorfor der er to kirker og to menigheder i Balle-Bredsten. Konfirmanderne har bl.a. arbejdet med de ti bud fra det Gamle Testamente og sammenlignet dem med kristendommens dobbelte kærlighedsbud og buddet om fjendekærlighed. De har også lavet en liste med deres eget bud på, hvilke ti bud, vi bør leve efter, hvis vi vil leve godt med hinanden i dag. Som noget nyt i år er konfirmanderne i grupper på 4 blevet tilknyttet en mentor fra valgmenigheden dvs. et ældre medlem, som konfirmanderne har besøgt. De havde nogle gode snakke om troen på Gud og om, hvordan det er at være medlem af Balle Valgmenighed. Mentorerne var med ved vores juleafslutning d. 25. november, og de er også inviteret med på vores heldagsudflugt d. 3. februar. Her skal vi til Aarhus sammen med Bredstenkonfirmanderne. FASTELAVNSGUDSTJENESTE Søndag d. 7. februar kl Som sidste år har friskolens SFO "Bifrost" og Maria samarbejdet om at lave en god og spændende temauge om fastelavn i uge 5 for alle interesserede børn fra 0.-3.klasse. Ugen afsluttes med fastelavnsgudstjenesten, hvor kirken er festligt pyntet, og børn fra 3. klasse vil medvirke med et lille skuespil. Efter gudstjenesten går vi over i forsamlingshuset, hvor der er tøndeslagning, fastelavnsboller, kaffe og saft. Arrangementet er et samarbejde mellem Balle Friskole, Balle Forsamlingshus og Balle Valgmenighed. Alle børn og voksne er velkomne. Det er gratis at deltage. Tilmelding til Maria.

6 JULESORG. JULEGLÆDE. JULEFRED. Det var julenat i 1824 eller 1825, at Grundtvig sad længe oppe. Han skulle skrive sin juleprædiken, prædikenen til Julemorgen. Der var den gang ingen gudstjenester i kirken juleaften. Han skulle skrive, men han kunne ikke. Han var i én af de mange perioder i sit liv, hvor en dyb depression holdt ham inde i tungsind og mørke. Han forlod sin skrivepult og gik rundt i huset, det stille hus, hvor alle sov. Han nåede børneværelset, lindede lidt på døren og kiggede ind. Derinde lå hans "puslinger", de sovende drenge og smilede sødt i søvne. Måske drømte de om Julemorgen og julegaven, som man dengang først fik Julemorgen. Grundtvig fortalte senere: "Så fik jeg en salme" julesalmen "Velkommen igen Guds engle små". Han gik tilbage til sin skrivepult og skrev versene ned, og Julemorgen læste han salmen op i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Salmen er et deprimeret menneskes julesang, som fortæller om juleglæden på trods og på tværs af alt det, der gør ondt i livet. Og i salmen optræder ordet julesorg. Salmen slutter med disse linjer: Vor Fader i Himlen! Lad det ske! lad julesorgen slukkes! Mon ikke de fleste forbinder et eller andet med begrebet julesorg? Nogle kan måske nemt sætte ord på, at det handler om, at julen aldrig bliver den samme, fordi de har mistet et elsket menneske, der stod dem nær. Og der er ingen højtid som julen, fordi vi på godt og ondt fejrer den i familiens skød, der minder os om dem, vi savner. Men julesorg kan også være noget mere diffust. En følelse af tabt uskyld; at juleglæden aldrig kan blive så ren, som man følte den i barndommen. Julesorg er på den måde en form for vemod over, at tiden går og aldrig vender tilbage. Juleevangeliet er budskabet om, at juleglæden og julefreden er stærk nok til, at julesorgen kan slukkes: Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Freden og glæden findes i det budskab; den fred og den glæde, vi ikke kan skænke os selv, men som kommer til os, uforskyldt. da byder vor Herre selv Guds fred til dem, den efterhige; da åbner sig himlens borgeled, da kommer ret Guds rige.

7 GUDSTJENESTELISTE 29 nov s. i advent MLM 6 dec s. i advent MHL 13 dec s. i advent MLM I samarbejde m. Friskolen. Se omtale. 18 dec 9.30 MLM Gudstj. for Børnehaven Solstrålen 18 dec MLM Gudstj. for Friskolen 20 dec - 4. s. i advent ingen 24 dec Juleaften MLM 25 dec Juledag MLM 26 dec - 2. juledag ingen 27 dec - Julesøndag Ingen 1 jan Nytårsdag MLM Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden Godt Nytår med kransekage og et lille glas. 3 jan - H3Konger ingen 10 jan s. e. H3K MLM 17 jan Si. s. e. H3K MLM 24 jan - Septuagesima ingen 31 jan Seksagesima MLM 7 feb Fastelavn MLM Fastelavnsgudstjeneste. Se omtale. 14 feb - 1. s. i fasten ingen 21 feb s. i fasten DT 28 feb s. i fasten MLM Morgensang og udflugt 6 mar Midfaste MLM 13 mar Mariæ Bebudelse MLM MLM = Maria Louise Møller. DT = Doris Tiedemann. MHL = Mary Holm Larsen. Evt. ændringer annonceres på hjemmesiden NB Ferie uge 7 samt kursus 29/2-3/3. Doris Tiedemann er standby. AKTIVITETER To. 3/12 kl : Julemøde i præstegården.* 19/1 kl : Filmaften i Forsamlingshuset.* 25-26/1: Grundtvig-Løgstrup på Uni, Aarhus.* 27/1 kl : Foredrag i Forsamlingshuset.* 28/2 kl. 8.30: Morgensang og Udflugt til Brandts Klædefabrik i Odense.*, **. En gang i foråret: Udflugt, der henvender sig til børnefamilierne.*, ** * Se omtale. ** Hold øje med hjemmesiden.

8 NYT fra BESTYRELSEN Vi har haft en god drøftelse af visioner for Balle Valgmenighed. Der er nedskrevet en række tiltag, som løbende sættes i gang. Vi er enige med Maria om, at det er de almindelige gudstjenester, der skal være det centrale. Særgudstjenester er vi ikke med på. Vi bestræber os på at sammensætte et program for menigheden, som henvender sig til alle aldre, da fællesskabet er meget vigtigt. Udflugten, som plejer at ligge i foråret, deles i to således, at det i februar bliver en udflugt til Brandts Klædefabrik i Odense, hvor Anette Harboe Flensburg, som maler vores nye alterbillede, udstiller sine billeder Rum uden sted. Vi får en guidet rundvisning på kunstmuseet, hvorefter vi spiser frokost, inden hjemturen, som foregår med bus. Senere på foråret bliver der en udflugt, der henvender sig til børnefamilierne. Vi arbejder i bestyrelsen med at forbedre belysningen i kirken. Vi har fået et tilbud, som vi arbejder videre ud fra. Det er vigtigt at finde den helt rette løsning, som kan belyse kirken, vel vidende, at det vil ændre kirkerummet. Vi ser meget frem til samarbejdet med Engelsholm Højskole. Det, at vi kan samarbejde om foredragsholdere, giver os flere muligheder, ligesom højskoleeleverne kan bidrage med musik og sang i kirken. Julen nærmer sig, og vi ser frem til adventsgudstjenesterne med dobbelt barnedåb d. 1. søndag og med friskolebørnene d. 3. søndag. Rigtig glædelig jul og godt nytår. -Else Sandahl Pedersen Siden sidst Bisættelse d. 22. oktober 2015: Henrik Christensen ( ) Begravelse d. 20. november 2015: Metha Marie Rasmussen ( ) Dåb d. 29. november 2015: Vilja Margrethe Kiilstofte ( ) Frederik Juul Faudel ( ) BALLE VALGMENIGHEDSKIRKE Ballevej 41, Balle, 7182 Bredsten VALGMENIGHEDSPRÆST Maria Louise Odgaard Møller Ballevej 41, 7182 Bredsten. Tlf / maria.l.o.moeller@gmail.com NB Ferie uge 7 samt kursus 29/2-3/3. Doris Tiedemann er standby. BESTYRELSEN Else Sandahl Pedersen, formand Sødovervej 50, 7182 Bredsten Tlf / Else.Sandahl.Pedersen@skolekom.dk Kirstine Christensen, næstformand Nederbyvej 7, 7182 Bredsten. Tlf Nederbyvej7@gmail.com Ingvardt H. Johansen, kasserer. St. Blichers Vej 105, 7182 Bredsten. Tlf Steens-gaard@mail.tele.dk Anne Kirstine Vestergaard Iversen Lildfrostvej 3, 7182 Bredsten. Tlf aiv@bll.dk Helga Johansen Kærbøllingvej 11, 7182 Bredsten Tlf heogpo@gmail.com Henrik Mikkelsen Kirkegade 21, 7182 Bredsten. Tlf birgitsvanem@gmail.com Henriette Houmann Lund. Elmevej 11, 7182 Bredsten. Tlf henriette.houmann@skolekom.dk ORGANIST Karin Jürgensen Tlf karpauj@gmail.com GRAVER Henrik Fogh Jensen Nederbyvej 3 B, 7182 Bredsten Tlf sushen@sol.dk KIRKEBLADSUDVALG Maria L. O. Møller ansvarshavende Doris Tiedemann. Tlf d.tiedemann@mail.dk Karin Jürgensen Tlf karpauj@gmail.com

JULEMØDE 3. dec. i præstegården. LUCIA - gløgg og æbleskiver 14. dec. BALLE VALGMENIGHED. Kirkeblad december februar 2015

JULEMØDE 3. dec. i præstegården. LUCIA - gløgg og æbleskiver 14. dec. BALLE VALGMENIGHED. Kirkeblad december februar 2015 Min yndlingssalme v. Lise Beck Lucia, gløgg og æbleskiver Julemødet Fastelavnsgudstjeneste Filmaften: Good bye Lenin Læsekreds Debat på Aarh. Uni m. bl.a. Maria L.O. Møller Referat: Slægterne i Balle,

Læs mere

3. december klokken 19:00

3. december klokken 19:00 December 2018, februar, marts 2019 ]âäx~éçvxüà ^tüäxuç ~ Ü~x 3. december klokken 1 Ligesom i 2016 synger vores kirkesanger og hele hans musikalske familie for os og med os. Vi håber, at det kommer til

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2016

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2016 BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2016 Foredrag på Engelsholm Højskole Fernisering af konfirmandernes billeder Stiftelsesfest Foredrag om Reformationen Fyraftensgudstjeneste Kend dit provsti Indbydelse

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2016

BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2016 BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2016 Konfirmandfoto og -malerier. Stille aftengudstjeneste. Gudstjeneste for Stensvang. Sensommermøde. Læsekreds. Morgensang med kaffe. Stiftelsesfest (referat). Kirkehøjskolen

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED September - november 2014

BALLE VALGMENIGHED September - november 2014 BALLE VALGMENIGHED September - november 2014 Yndlingssalme: Op, al den ting - Foromtaler: Gudstj. m. indskrivning af konfirmander 21/9 - Foredrag ved N. Brunse 1/10 - Høstgudstj. 5/10 - Lokalhistorie v.

Læs mere

V A L G M E N I G H E D September - november 2015

V A L G M E N I G H E D September - november 2015 B A L L E V A L G M E N I G H E D September - november 2015 Den Danske Salmeduo Koncert i Balle Valgmenighedskirke - søndag. d. 27. sept. kl. 19.30. Arr. i samarbejde med Bredsten menighedsråd. Præstetanker

Læs mere

De døbte er: Sigrid Svane Friberg Vilja Margrethe Kiilstofte Frederik Juul Faudel Anker Christian Cohr Nielsen

De døbte er: Sigrid Svane Friberg Vilja Margrethe Kiilstofte Frederik Juul Faudel Anker Christian Cohr Nielsen Generalforsamling i Balle Valgmenighed onsdag d.16.marts 2016 Velkomst. Sang: Velkommen lærkelil. Valg af ordstyrer. Bestyrelsen foreslår Frode Christensen Generalforsamlingen er indvarslet i kirkebladet.

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2015

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2015 BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad marts-maj 2015 Skærtorsdags-mik Yndlingssalmen v. Sinne Bruun Læsekreds Foredrag: Løgstrup v. Maria L O. Møller samt Kunst v. Annette Harboe Flensburg Sidst-på-dagen-gudstjeneste

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Vær velkommen, Herrens år... 1. søndag i advent begynder det nye kirkeår, og årets epistelog evangelier vil blive læst fra 1. tekstrække.

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2015

BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2015 BALLE VALGMENIGHED Juni-august 2015 Grundlovsfest i Balle Fredag den 5. juni kl. 14.00 Fejring af 100-året for kvindernes valgret ved mindestenen på Sødovervej Musik og fællessang Foredrag om Dagmar Husmand

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne 2015/16 December, januar, februar og marts nr. 3 Julen bringer både sorg og glæde Julen er over os, rundt om os og i os. Modstand er nytteløst, intet kan befri os.

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten Kirkeblad december 2012 februar 2013 Advent kommer af latin Adventus Domini, som betyder Herrens komme. Adventstiden er forberedelse og forventning til julen,

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad maj-august 2017

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad maj-august 2017 BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad maj-august 2017 Takster for gravfonde Læsekreds Ændringer i bestyrelsen Årets konfirmander Sensommermøde Reformationens døgn, Vejle Årets udflugt Konfirmandudflugt (referat)

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Generalforsamling i Balle valgmenighed mandag d.16.marts 2015. Valg af ordstyrer: Bestyrelsen foreslår Astrid Bjerregård Christensen.

Generalforsamling i Balle valgmenighed mandag d.16.marts 2015. Valg af ordstyrer: Bestyrelsen foreslår Astrid Bjerregård Christensen. Velkomst. Generalforsamling i Balle valgmenighed mandag d.16.marts 2015 Sang: Velkommen lærkelil. Valg af ordstyrer: Bestyrelsen foreslår Astrid Bjerregård Christensen. Generalforsamlingen er indvarslet

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke

Herning Valgmenighed. En Grundtvigsk valgmenighed. Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Herning Valgmenighed En Grundtvigsk valgmenighed Et alternativ En del af den i den danske folkekirke Hvem er vi? Herning Valgmenighed er en fri sammenslutning indenfor folkekirken i den grundtvigske tradition.

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE December 2014 - Januar - Februar 2015 36. årgang nr. 198 Jeg glemmer aldrig den klokkeklang, der fyldte julen derhjemme, mens sneen lå over mark og vang, og nordenvinden

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig.

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 2. APRIL 2017 MARIÆ BEBUDELSES DAG VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 (DÅB) Tekster: Es. 7,10-14; 1. Joh. 1,1-3; Luk. 1,26-38 Salmer: 749,117,71,450, 108 Alle mine kilder skal være

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad december 2018 - februar 2019 Julen - en stor glæde Frygt ikke, se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. Sådan siger englen til hyrderne på marken julenat.

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED - en grundtvigsk del af folkekirken Kirkeblad december 2017 marts 2018

BALLE VALGMENIGHED - en grundtvigsk del af folkekirken Kirkeblad december 2017 marts 2018 BALLE VALGMENIGHED - en grundtvigsk del af folkekirken Kirkeblad december 2017 marts 2018 UFFE ESPELUND KLAUSEN, indsættelse og interview Den rigtige julemand Læsekreds Foredrag (Slesvigsk udvandring til

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August September 2014. Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August September 2014 Valgmenighed Kære alle Tak for en god generalforsamling. Og tak for vores lille værksted, dejligt, at høre jeres stemme. Nu er det blot at trække de gode forslag

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E KRISTI KOMME Advent er tiden, hvor vi ser frem mod Herrens komme, frem mod fødslen af Kristus, Guds salvede. Julen er festen for Guds søns komme til verden, Messias komme. Og selv om julen hos os er blevet

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

AS-KLAKRING-JUELSMINDE

AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2015, Januar, Februar 2016 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Det sker... Ny maleriudstilling i Kirkebakkehuset Frem til midt i januar udstiller Gerda Blåbjerg. Vi kender jo alle Gerda Blåbjergs

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten Kirkeblad marts maj 2014

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten Kirkeblad marts maj 2014 BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, 7182 Bredsten Kirkeblad marts maj 2014 Påskeblomst, hvad vil du her Åbent Hus Konfirmation/fernisering Nyt fra bestyrelsen Gravfondskonto Sidst-på-dagen-gudstjeneste Farvel

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS November - december 2018 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Camilla Thomas Henry Nouven har skrevet bogen «Paths of Waiting». I bogen

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2014 - MARTS 2015 Saml på livets stjernestunder! Der var engang en mand. Han boede i et lille hyggeligt hus. Rundt om hele huset var der et stakit.

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad september - november 2013

BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad september - november 2013 O N D S K A B Husk KIRKE-HØJSKOLE 2. nov. BALLE VALGMENIGHED Kirkeblad september - november 2013 Min yndlingssalme: Glæd dig, Maria + Tænk, at livet koster livet (Aase Ruskjær) Referater: Sommermødet At

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2016-2017 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 25. august kl. 14.30 Mit liv med musik Musiker og klaverstemmer, Ole-Peter Jørgensen Vejle Ole-Peter

Læs mere

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 Forventning For nu mange år siden deltog jeg i en adventsgudstjeneste i Cambridge i England, og jeg husker tydeligt, at prædikanten i sin prædiken tog

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 28. fra. September 2011..

Nyhedsbrev nr. 28. fra. September 2011.. Sogneaftener 2010 i Nyhedsbrev nr. 28 fra September 2011.. Præster, organister og aktivitetsudvalg i begge sogne d. 25. nov. 2015 Kære læsere af nyhedsbrevet fra. Den 1. november fik sognet en ny præst,

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER

HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER HØVE & HAVREBJERG VALGMENIGHEDER November, december, januar 2017-18 54. a rgang nr. 3 Det nære liv I a r er det som bekendt 500 a r siden Martin Luther slog de 95 teser op pa porten til slotskirken i Wittenberg

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

KIRKEBLADET. Tirstrup - Fuglslev - Hyllested - Rosmus pastorat

KIRKEBLADET. Tirstrup - Fuglslev - Hyllested - Rosmus pastorat KIRKEBLADET Tirstrup - Fuglslev - Hyllested - Rosmus pastorat December 2015 - Januar - Februar 2016 8. årgang - nr. 1 Skyerne gråner, og løvet falder, fuglene synger ej mer, vinteren truer, og natten kalder,

Læs mere

November Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Julesmåkager Himmelske toner Luthers Käthe og andre kvindfolk Biograftur

November Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Julesmåkager Himmelske toner Luthers Käthe og andre kvindfolk Biograftur November 2017 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Julesmåkager Himmelske toner Luthers Käthe og andre kvindfolk Biograftur Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej 12, Nr. Herlev, 3400 Hillerød tlf.

Læs mere

en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Månedsblad december 2009 Fra skolelederen: I uge 48 havde vi atter en aktivitetsuge, denne gang stod ugen i julens tegn. Klasserne er blevet pyntet, juletræet er kommet op og er blevet pyntet med hjemmelavet

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Gudstjenester. Alle er velkomne!

Gudstjenester. Alle er velkomne! Afs: Ellen Mønsted Larsen Fjordbakken 19 8930 Randers NØ Gudstjenester 6. okt. 10.00 19. søndag efter Trinitatis Evangelietekst: Mark 2,1-12 V. Jens Simonsen 27. okt. 14.00 FORTÆLLEGUDSTJENESTE Se omtale

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Generalforsamling i Balle Valgmenighed Tirsdag d.4.marts kl i Balle Forsamlingshus

Generalforsamling i Balle Valgmenighed Tirsdag d.4.marts kl i Balle Forsamlingshus Generalforsamling i Balle Valgmenighed 2014 Tirsdag d.4.marts kl.19.00 i Balle Forsamlingshus Velkomst. Sang: Velkommen lærkelil. Valg af ordstyrer: Bestyrelsen foreslår Frode Christensen, (andre forslag)?

Læs mere

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108

PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108 PRÆDIKEN SØNDAG DEN 18.DECEMBER 2011 4.SIA VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.12; 2.Kor.1,18-22; Joh.3,25-36 Salmer: 74,117,86,441,108 Din fred, o Gud, som overgår Alt det, som sind og sans

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

november - december 2018

november - december 2018 november - december 2018 Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: 76 81 78 30 Dagcenteret: tlf.: Betina Gregersen/ Lene Thiemer Hedegaard på tlf. 23 32 05 52 eller Karin Liltorp:

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December, Januar, Februar 2015 Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 meget blandet program med julens sange og salmer, både de kendte,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, Bredsten Kirkeblad juni - august 2014

BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, Bredsten Kirkeblad juni - august 2014 BALLE VALGMENIGHED Ballevej 41, Bredsten Kirkeblad juni - august 2014 I al sin glas nu stråler solen - Konfirmation - Referater (Skærtorsdagsaften, Åbent hus i præstegården, Fastelavn, Konfirmandmalerier,

Læs mere

Skamby Kirke. December - Januar - Februar

Skamby Kirke. December - Januar - Februar December - Januar - Februar 2015-2016 Skamby Kirke Vi vil så gerne lege med jer! Sådan sagde den præst, jeg blev konfirmeret hos, engang til en julegudstjeneste. Han sagde selvfølgelig også, at han godt

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 53 årg. November december januar februar marts - april Nr. 1 Om hvem Jesus er Ofte kan man høre folk fremføre den helt afsindige tanke om Ham: Jeg vil godt acceptere

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere