Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg."

Transkript

1 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg. Hanegal og morgensang 1.

2 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for Orø Kirkeblad nr. 3 i maj/juni er: tirsdag d. 06. april megen mening, at det skulle vederkvæge nogen at tænke på, da hanen galede og Peter græd bitterligt fordi det mindede ham om, at han havde fornægtet sin Herre. Hanegal og morgensang - fortsat: "Påskeblomst! En dråbe stærk drak jeg af dit gule bæger, og som ved et underværk den mig hæver, vederkvæger: Hanegal og morgensang, synes mig af den udsprang; vågnende jeg ser de døde i en påske-morgenrøde." Sådan lyder det femte vers af Grundtvigs store påskesalme "Påskeblomst, hvad vil du her". Grundtvig holdt meget af nordens mytologi, og betragtede den som andet og mere end hedenskab. Han så den som en vigtig del af den nordiske identitet, og derfor brugte han ofte disse mytologiske fortællinger i sine digte og salmer. Således også her i salmen om påskeblomsten. Hanegal hentyder ikke, som man kunne tro, til fortællingen om Peters fornægtelse. Det ville ikke give Derfor skal forklaringen findes i sagnet om kong Hadding fra Saxos 1. Bog. Der fortælles om en dansk konge, kong Hadding, som en aften sad til bords hos sin svigerfar: Imidlertid, nu Hadding var gæst her, skal der være sket ham noget sært; for mens folk en aften sad til bords, så man en kvinde stikke hovedet op af gulvet, henne ved arnen, og vise, at hun havde en buket urter i favnen, som om hun vilde spørge, hvor i al verden de vel mente, der var så dejlig grønt om vinterdage? Da nu kongen også fik lyst til at gæste det land, tog kvinden ham under sin kåbe og sank i jorden, den vej hun kom. Det skulde da uden tvivl betyde, at han, med norners og guders minde, skulde gøre den rejse i levende live, som stod ham for efter døden, for først måtte de arbejde sig igennem et 2.

3 tyk og lummer tåge, og kom så på en meget betrådt og forslidt fodsti, som førte hen til en flok fornemt klædte kongebørn, men ikke før de kom forbi dem, nåede de hen hvor solen skinnede, og der groede den slags urter, som kvinden havde haft i favnen. Videre gik de og kom til en å med sortblåt vand, hvor strømmen var stærk og førte alle mulige våben med sig. Over den strøm var imidlertid lagt en bro, og den gik de over hen til et sted, hvor de så to krigshære, som prøvede Styrke. Hvordan, sagde Hadding, hænger dog den ting sammen? Å! sagde Kvinden, det er kæmper, som faldt i slag, og som nu daglig som i et skuespil viser deres tidligere bedrifter. Videre gik de, og så da en mur, ikke nem, at komme nær, end sige at komme over, og omsonst var al den umage, som kvinden gjorde sig med både at springe derover og at gøre sig lille og smutte igennem. Hun måtte da nøjes med at vride hovedet om på en hane og kaste det over muren, og straks hørtes hanegal fra den anden side, til vidnesbyrd om, at fuglen var kommet til live på ny! Derefter åbnede kvinden sin favn og tog kong Hadding ind til sig, og de to fulgtes ad tilbage til kongsgården, hvor hun forsvandt. På mange måder ligner det gamle Haddingskvad det kristne opstandelsesbudskab. Og dog er der andet og mere i opstandelsen, end bare et sælsomt syn. Der er, som Grundtvig digtede, både hanegal, men også morgensang. For det fortælles ikke i Haddingskvadet, at denne oplevelse fik konsekvenser for kong Hadding. Opstandelsesbudskabet forkynder troen på, at da Kristus er opstanden, da går vort liv ikke mod mørke, men derimod mod lys. Vort liv ender ikke ved den store dødens mur, det ender derimod i Guds kærlige hænder, hvor han vil bevare os, indtil han vil gøre en ny begyndelse med os alle en gang i opstandelsen. Glædelig påske Kirsten Schmidt 3.

4 Menighedsrådet og dets møder: De kommende menighedsrådsmøder er følgende tirsdage: 2. marts, 13. april og 4. maj, hver gang kl. 19,30 i Kirkehuset ved præstegården. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden. Dagsorden for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før mødet. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidste møde være fremlagt i våbenhuset. Kirsten Schmidt MARIAKONCERT: Palmesøndag d. 28. marts Kl. 15:00 En hyldest til Maria. Ave Maria sange af vidt forskellige komponister; Mozart, Fauré, Bach-Gounod, Schubert m.f. Både kendte og mindre kendte arier og sange. Desuden det spændende værk af den Belgiske komponist Flor Peeters ( ): IVORY TOWER, 6 Marienlieder, der omhandler Marias liv, skæbne og roller, sat i digt og musik. Musikken har meget spændende, anderledes og sprøde klangfarver, der underbygger den alvorlige, billedmættede og lovprisende tekst. Sopran: Vibeke Bjerggaard Aggeboe Alt: Tine Hagedorn-Olsen Piano: Karen Kruska Palmesøndag med konfirmanderne: Palmesøndag d. 28. marts kl. 11,00 medvirker konfirmanderne traditionelt ved gudstjenesten med læsninger m.m. 4.

5 Konfirmationen Søndag d. 2. Maj kl. 11,00 er der konfirmation på Orø. Årets konfirmander er: Mathilde Foverskov Nielsen, Nørrestængevej 16, Orø Magnus Porting Hauch, Kattekærstrædet 22, Orø, 4300 Holbæk. Nicklas Green Rasmussen, Næsbyvej 3, Orø, 4300 Holbæk. Sofie Stripp, Brøndevej 9, Orø, 4300 Holbæk. Nicklas Mickey Johansen, Stænget 6, Orø, 4300 Holbæk. Dag Lavard Gabriel Skotte Friis-Holm, Ladegårdsalleen 5E, 4300 Holbæk. Der vil være reserveret to bænke til hver konfirmands familie og pårørende. Kirsten Schmidt 5.

6 Vores næste udflugt går derimod til en meget ung kirke: Gospelkirken i København. Kirken ud af kirken: Søndag d. 25. April tager vi på udflugt til Gospelkirken i København. Formålet Kirken ud af Kirken er at lære andre kirkesamfund at kende med respekt for deres synspunkter og måske dermed at blive klogere på andre og på os selv. Meningen med besøgene er ikke at finde fejl hos de kirker, vi besøger, og heller ikke at kopiere dem, men at opleve, at den kristne verden er meget større og har mange flere facetter, end vi normalt ser. Vores første "kirken-ud-af-kirkenarrangement" gik til den katolske kirke, et af de ældste kristne kirkesamfund. Gospelkirken ligger på Filippavej i København og er en del af Københavns Frikirke. Kirken er præget af en meget aktiv menighed, en klar og direkte forkyndelse og selvfølgelig en bunke gospel. Jeg kan på forhånd love en helt anden gudstjenesteform end den, de fleste kender fra Folkekirken, og en helt anden slags musik. Gudstjenesten er kl. 14:00, men vi har aftalt, at vi kommer kl. 13:30, hvor vi så før gudstjenesten vil høre om kirken og menigheden. Planen er: 6.

7 Vi samles på parkeringspladsen ved Orø Kirke kl. 12:00 Afgang fra Orø med Østre Færge kl. 12:10 Ankomst til kirken på Filippavej kl. 13:20 Info om menigheden og kirken kl. 13:30 13:55 Gudstjeneste med en bunke musik kl. 14: Kaffe med menigheden kl. 15:30 16:15 Hjemme igen ca. kl. 17:30 Vi vil forsøge at arrangere fælles transport. Har du lyst til at tage med, så henvend dig senest d. 18. april til Per Og Lisbeth Eldon på , mail: eller Kirsten Schmidt på , mail: og fortæl om du har behov for kørsel eller om du kører selv og om du har ledige pladser Info: Gospelkirken: Filippavej 3, 2928 København C, Web: Kirkekaffe: Menighedsrådet byder på kirkekaffe efter gudstjenesten den første søndag i hver måned i Kirkehuset. Efter konfirmationen søndag d. 2. maj er der dog ikke kirkekaffe. Kirkens hjemmeside: Orø Kirke kan besøges på internettet på adressen Man kan også downloade kirkebladet. Husk at fotos, som I har taget i kirken fra aktiviteter og lignende, kan afleveres til webmaster Gogo Næsted, Bygaden 16, Orø, der måske kan bruge dem til hjemmesiden. Der er kommet et nyt faneblad, Kirkeliv med billeder fra bl.a. færgegudstjenesten. 7.

8 Kirken for skeptikere er vores nye arrangements-række, række, der foregår i Kirkehuset. Det kan være foredrag eller diskussionsoplæg. Aftenhøjskole. Sang/salme-café. Spis & snak fra kl. 18,30-21,00, fordelt således: Indsamlinger: I påskedagene samler vi ind til i kirken til Folkekirkens Nødhjælp. 45 min. oplæg 45 min. spisning 45 min. diskussion. Det er med bindende tilmelding, fordi vi har spisning. Kirken for skeptikere: Temaaften: GUD SKABER Onsdag d. 5. Maj kl. 18,30-21,00 tager vi fat på selveste Gud Fader. Hvad kan vi sige om Gud? Hvad ved vi? Troen og videnskaben: skal vi tro på Adam og Eva eller The Big Bang? Er du også skeptiker eller bare nysgerrig, så kom og lad dig inspirere og provokere. Pris: 40 kr. Vil du betale med det samme, kan du melde dig til på Ø- kontoret, ellers hos Kirsten Schmidt på tlf: , senest d. 28. april. til menighedsrådet: Fra nytår har menighedsrådet ved Orø Kirke fået egen adresse: menighedsraad@oroekirke.dk s, der sendes til denne adresse vil blive videresendt til menighedsrådets faste medlemmer. Menighedsrådet vil prøve at svare så hurtigt som muligt, men vi kan ikke love nogen bestemt svarfrist. Menighedsrådsformand Per Eldon 8.

9 Kirkegårdens kontor er hos kirkeværgen, og det er ikke et fast kontor. Kirkeværge Lene Hansen træffes på man - fre kl. 9-12, hvor man så evt. kan aftale at mødes på kirkegården, med eller uden graverens deltagelse. Kirkekontor, kirkegårds kontor og kassererkontor. Der er måske på sin plads at repetere de forskellige kontorer ved Orø Kirke: Kirkekontoret er hos præsten. Adressen er Bygaden 54A, ksc@km.dk Kirkekontoret tager sig af personregistrering, fødsel, dødsfald, navngivning, navneændring m.m. Ligeledes er det her, man henvender sig, hvis man vil bestille en kirkelig handling som dåb, konfirmation, bryllup, kirkelig velsignelse af registreret partnerskab eller begravelse. Kassererkontoret er hos kassereren, så alle regninger til menighedsrådet skal stiles til: Ole Nielsen, Bygaden 27, Orø ole-nielsen@live.dk. Vi har også en ekstern kasserer, der fører vores regnskab, men det er stadig gennem Ole Nielsen, at regningerne sendes til den eksterne kasserer. Kirsten Schmidt 9.

10 10.

11 Telefonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54 A ksc@km.dk mandag fri Ferie. Sognepræsten holder ferie i uge 20 og 11. Imens passes embedet således: Uge 10 fra 8-14/3 af Steen Nielsen på tlf Uge 11 fra 15-21/3 af Aage Koed Mikkelsen på tlf Graver Henriette Oxbøll (mandag fri) Menighedsrådsformand Per Eldon Kirkeværge Lene Hansen, træffes man-fre kl Kontaktperson Lene Hansen. Samme som ovenfor. Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist Ole Olesen Kirkesanger Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præstens og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 11.

12 Aktivitetskalender: 28. marts Mariakoncert kl. 15, april udflugt til Gospelkirken i KBH kl. 12, maj konfirmation kl. 11, maj - Kirken for skeptikere: Gud skaber kl. 18,30 Gudstjenester i marts og april: 7. marts, 3. søndag i fasten: 10,00 Kirkekaffe 14. marts, Midfaste: v/steen Nielsen 15, marts, Mariæ Bebudelses dag, v/aage Koed Mikkelsen 9, marts, Palmesøndag: Konfirmanderne medvirker 11, april, Skærtorsdag: 19,30 2. april, Langfredag: 10,00 4. april, Påskedag: 10,00 Kirkekaffe 5. april, 2. påskedag: 10, april, 1. søndag efter påske: 10, april, 2. søndag efter påske: 10, april, 3. søndag efter påske: 10, april, Bededag: 14,00 2. maj, 4. Søndag efter påske: Konfirmation 11,00. Gudstjenester på Elnebjergcentret: Torsdag d. 4. marts kl. 14,00 Torsdag d. 8. april kl. 14,00 Torsdag d. 6. maj kl. 14,00 12.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Nr 2. marts/april årg.

Nr 2. marts/april årg. Nr 2. marts/april 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad maj / juni 2018 er onsdag d. 4. april. Udtrykket Levende sten er ofte brugt

Læs mere

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2013 er onsdag d. 3. april. Præstetanker Tilgiv,

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april.

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. Hvorfor er det nu lige vi fejrer påske? Er det fordi foråret er

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Kære Broder! Betania år 33.

Kære Broder! Betania år 33. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Betania år 33. Kære Broder! Jeg håber, at I er vel ankommet. Jeg

Læs mere

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Side 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad marts/ april 2012 er d. 1. februar. Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. Støt op om din ø Støt op om din kirke! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad juli/august 2012 er

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april årg.

Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april årg. Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april 2009 18. årg. KIRKEKATTEN OG HIMMELHUNDEN. Lørdag d. 17. januar lå Silke i lænestolen og var død, da vi kom ind i stuen om morgenen. Uden at have vist tegn på sygdom og

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar 2010 19. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar 2010 19. årg. Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar 2010 19. årg. Jøder og hedninger. Der er en tanke, der ofte strejfer mig, når jeg står i kirken og læser op af en evangelietekst: hvilke tanker sætter disse gamle tekster

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober 2009 18. årg. At brødføde verden. Der var en have helt fra begyndelsen, som Gud lod overrisle med vand fra en kilde, så haven blev frugtbar og gav næring nok til

Læs mere

Nr. 2. marts/april årg.

Nr. 2. marts/april årg. Nr. 2. marts/april 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2016 er tirsdag d. 5. april. I KVÆLD BLEV DER BANKET PÅ HELVEDES

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2017 er torsdag d. 1. december. denne tid til:

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

PRÆDIKEN 2. PÅSKEDAG 2. APRIL 2018 AASTRUP KIRKE KL Tekster: Sl. 16,5-11; 1.Kor. 15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235

PRÆDIKEN 2. PÅSKEDAG 2. APRIL 2018 AASTRUP KIRKE KL Tekster: Sl. 16,5-11; 1.Kor. 15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235 PRÆDIKEN 2. PÅSKEDAG 2. APRIL 2018 AASTRUP KIRKE KL. 10.15 Tekster: Sl. 16,5-11; 1.Kor. 15,12-20; Joh. 20,1-18 Salmer: 224,223,241,249,235 Påskeblomst, en dråbe stærk drak jeg af dit gule bæger og som

Læs mere

Nr. 3. maj/juni årg.

Nr. 3. maj/juni årg. Nr. 3. maj/juni 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2016 er onsdag d. 1. juni. Alle blomsterfotos i dette nr.: Kristian

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live!

Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8. Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! Påskedag 2015, Hurup Markus 16, 1-8 Herre, nu er det en nådes-sag Hvad der af mig skal blive, Om du nu på påskedag Vil kalde dødt til live! AMEN Jeg plukkede dem langfredag da var de endnu ikke sprunget

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2017 26. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2018 er mandag d. 4. december. Nu har vi for alvor

Læs mere

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt.

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad Januar/februar 2012 er d. 1. december 2011. HVAD NØLER VI EFTER? Tordenskjolds mening med disse ord var

Læs mere

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg.

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2015 er tirsdag d. 2. juni. Helligånden Er Helligånden en fugl?

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg.

Nr 5. september/oktober årg. Nr 5. september/oktober 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november / december 2018 er mandag d. 15. oktober. Benny Andersen,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2006 15. årg. TRO ER TRENDY Det er ikke længere nørdet at være troende. Kunstnere og mediemennesker bekender åbent, at de ikke kan leve uden Gud. Måske deres frimodighed

Læs mere

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober.

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. ~ 1 ~ Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. Men den største forskel finder vi nok alligevel i det sidste

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Pinse - hvad betyder pinsen? Selve ordet betyder bare 50 - der er gået 7 uger eller 50 dage, siden det var påske. På Jesu tid var pinsen en jødisk fest for

Læs mere

Skolereformen og konfirmationen på Orø.

Skolereformen og konfirmationen på Orø. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2014 er tirsdag d. 5. august. Skolereformen og konfirmationen på Orø. Som de fleste

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Redaktionelt: Tilgivelse Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2011 er d. 1. juni 2011. Foto: Kristian

Læs mere

Orø Kirkeblad TRINITATIS

Orø Kirkeblad TRINITATIS Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2006 15. årg. TRINITATIS TRINITATIS I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn! Når vi hører disse ord i kirken, er det ligesom kirkens stempel: Nu er der sket et eller andet,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2005 14. årg. Juleaften hvor enhver sminke er håbløs hvor sjælen kryber frem gennem kikhullerne og afsætter våde pletter på tøjet hvor de døde stiger ud af fotografierne

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. Nu haster skyerne forbi og modne æbler falder i oktobermørke haver. Gud lukker årets gyldne ring, og sindet samler sig omkring de lyse nætters gaver. Lars

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg.

Nr 5. september/oktober årg. Nr 5. september/oktober 2019 28. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november/december 2019 er fredag d. 4. oktober. Nu falmer skoven

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Foto: Kristian Krøger

Foto: Kristian Krøger 1 Foto: Kristian Krøger Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2016 er tirsdag d. 2. februar. Orø Menighedsråd har konstitueret sig

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Nr 3. maj/juni årg.

Nr 3. maj/juni årg. Nr 3. maj/juni 2019 28. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2019 er tirsdag d. 4. juni. Vor Frue! Vor rædsel! Vor Herre! Mandag

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Nr. 5. september/oktober 2016

Nr. 5. september/oktober 2016 Nr. 5. september/oktober 2016 25. årg. Foto: Kristian Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2016 er tirsdag d. 4.

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 2 marts/april årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 2 marts/april årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2011 20. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2011 er d. 1. april. Vi er alle i samme båd. En

Læs mere

Nr 6. november/december årg.

Nr 6. november/december årg. Nr 6. november/december 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar /februar 2019 er tirsdag d. 4. december. Maria gennem torne

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2007 16. årg. Blandt søfolk og fastboende Et af tidens modeord er globalisering. Det betyder både, at Verden kommer til os og at danskere i alle aldre er på farten. De er

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Vil du med til middelalderen? Konfirmanderne skal opleve middelalderen, når flere af kommunens sogne deltager i et stort rollespilsevent ved Terp

Vil du med til middelalderen? Konfirmanderne skal opleve middelalderen, når flere af kommunens sogne deltager i et stort rollespilsevent ved Terp Andst Lokalråd indkalder herved til årsmøde i lokalrådet Det er kl. 19.00 Årssmødet afholdes i forbindelse med foreningsdagen i Andst, lørdag den 18. marts 2017. 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg.

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg. Orø Kirkeblad nr. 3 juni/juli/august 2008 17. årg. Den dejlige Midsommer. Nu nærmer vi os med store skridt igen sommeren med Skt. Hans og derefter kommer midsommeren. I Danmark fejrer vi ikke midsommeren,

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2018 27. årg. 1 Kristian og Victoria har været ude at bade. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2018 er

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 OrøKirkeblad Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 Opgaver og ønsker Menighedsrådet er blevet bedt om at fortælle om de opgaver og ønsker, vi har for de kommende 4 år. Naturligvis kan jeg kun udtale mig på

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Nu er det sommer: Tiden med lys, luft og gode energier. Nu er det juli og vi er trådt ind i sommerperioden, hvor solen står højest på himlen om dagen og de

Læs mere

Redaktionelt: Marias julenat

Redaktionelt:  Marias julenat 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2014 er tirsdag d. 3. december. Hun havde svært ved at sove. Måske på grund af adrenalinen,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 maj juni årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 maj juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj juni 2010 19. årg. Ærkeengle, kruber og serafer. Det danske ord, engel kommer af græsk: angelos, som betyder budbringer. 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt.

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 6 november/december årg. Juleevangeliet lige til at spise!

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 6 november/december årg. Juleevangeliet lige til at spise! ORØ KIRKEBLAD Nr. 6 november/december 2012 21. årg. Juleevangeliet lige til at spise! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan?

Orø Kirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan? Orø Kirkeblad Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan? Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2011 er d. 1. februar.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 2 MARTS - JUNI 2015 Sig det med blomster I København på Krystalgade lå der i dagene efter den frygtelige hændelse lørdag d. 14. februar, hvor en jødisk vagtmand

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Redaktionelt: Advent:

Redaktionelt: Advent: 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2015 er onsdag d. 4. februar. Kirkeåret Endnu et år er gået, endnu et blad er vendt. Når

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 IRKE nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 39. årgang Nr. 3 2012 Juni-Juli-August Konfirmationerne er over os og det er således

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirke bliver nu forskønnet. I øjeblikket er vi så glade for alle de ting, vi har fået igennem provstiudvalget og i et godt samarbejde med den nu afgåede

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00

Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 Tekster: 2 Mos 3,1-7; 2 Mos 3,10-14, ApG 4,7-12, Joh 14,1-11 Salmer: Lihme 9.00 236 Påskeblomst Dåb 448 Fyldt af glæde 13 Måne og sol 164 Øjne, I var (mel. Nutzhorn) 15 Op al den Rødding 10.30 749 I østen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Vismænd? Konger? Astrologer?

Vismænd? Konger? Astrologer? 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2016 er tirsdag d. 1. december. Vismænd? Konger? Astrologer? Der findes nok ikke en tekst

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg. - og reformationen

Nr 5. september/oktober årg. - og reformationen Nr 5. september/oktober 2017 26. årg. - og reformationen 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november / december 2017 er mandag d. 3. oktober.

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere