Bemærkninger til lovforslaget. Følgende er forslagets hovedpunkter i forhold til den nugældende ordning:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger til lovforslaget. Følgende er forslagets hovedpunkter i forhold til den nugældende ordning:"

Transkript

1 26. august 1999 EM 1999/20 Bemærkninger til lovforslaget I. Almindelige bemærkninger. Nærværende er et forslag som følger op på behandling afforslag til lov om fangst ogjagt, fremsat som FM 1999/13. Lovforslaget blev udsat til videre behandling til Efteråret Forslaget har ligeledes taget hensyn til bemærkninger dels modtaget fra Landstingets Udvalg for Fiskeri, Fangst og Landbrug og dels skrivelser fra Sekretariatets Lovkontor på direktoratets foranledning eller som bemærkninger til lovudkastet. Følgende er forslagets hovedpunkter i forhold til den nugældende ordning: 2, stk. 3 og 4: Der er indsat lovhjemmel til at Landsstyret kan udstede nærmere regler om inddragelse af fanger- og brugerviden. I den nugældende er disse bestemmelser ikke med. 3: Der er indsat en ny med definition af anvendte begreber i lovforslaget. Det er der ikke nu og efter et forslag om nærmere definition af hyppige brugte begreber er denne bestemmelse indsat. 4, stk. 2 nr. 4: er blevet ændret således, at yderligere betingelser for erhvervelse af jagtbeviser nu er direkte formuleret i loven og ikke alene i relevante bekendtgørelser. 4, stk. 3: Der er sket ligestilleise af danske statsborgere og andre landes statsborgere, der er tilmeldt et folkeregister i Grønland i forbindelse med erhvervelse af tilladelse til fritidsfangst og -jagt. Den nugældende synes at lave nationalitetsforskel, som Landsstyret vil få rettet op for ikke at gå mod Den Europæiske Menneskeretskonvention. 5: Der er indsat lovhjemmel til at licens til fritidsfangst og fritidsjagt på kvoterede arter kan efter ansøgning tildeles personer, som er tilmeldt et folkeregister i Grønland og som har haft folkeregisteradresse i Grønland i de seneste 2 år forud for ansøgningstidspunktet. Denne hjemmel findes ikke i nugældende og efter forslag fra flere sider, er denne bestemmelse indsat nu. 8, stk. l nr. 4 og nr. 7: Der er indsat hjemmel til, at Landsstyret kan udstede regler om fordeling af disponible fangstmængder efter aldersgrupper samt forbud mod brug af bestemte ammunitionstyper. Disse bestemmelser mangler i den nugældende.

2 8, stk. 3: Bemyndigelse til kommuner kan nu udstedes for en eller flere kommuner ved kommunalvedtægt, hvorefter enkelte eller nabokommuner rar øget selvforvaltning indenfor fastsatte rammer. 10: Der er indsat lovhjemmel til at Landsstyret kan fastsætte bestemmelse om aflæggelse af jagtprøve som betingelse for erhvervelse af jagtbeviser. Der er ikke hjemmel til at lave jagtprøve i nugældende. Denne er en del aflandsstyrets koalitionsaftaie fra marts Selvom ordningen ikke kommer til at blive implimenteret de næste 2-4 år, er der indsat en hjemmel for at kunne forberede sagen. 17, stk. 3: På baggrund af kommentarer fra Landstings Bureau og KNAP K er 17, stk. 3 i lovforslaget taget ud, bestemmelsen har aldrig været praktiseret og er uhensigtmæssigt. Derudover er der sprogmæssige justeringer samt konsekvensrettelser. Baggrund for forslagets fremsættelse: I forbindelse med seminar om fangererhvervet i 1995, Landstingsamlingerne i efteråret 1997 og foråret 1998 samt seminar om levende ressourcer efterår 1998, har der været større eller mindre drøftelser om fangsterhvervets vilkår set i forhold til de begrænsede fangstressourcer. Konklusionerne fra seminar om levende ressourcer var da også klare; De levende ressourcer er begrænsede, Der er øget pres på ressourcerne, Det er nødvendigt med reguleringer, Lovgivningen skal overholdes. Konsekvenserne for overholdelse af regler skal strammes, Der er brug for øget samarbejde og udveksling af viden mellem brugere, forvaltere og biologer. Lovforslaget har taget hensyn til disse og ovennævnte forhold. Udtalelser fra de enkelte kommuner, relevante organisationer samt Fangstrådet: FM99113 blev sendt til høring og høringssvarene forelagt dels i forbindelse med forelæggelsesnotatet og dels i bemærkningerne til lovforslaget. N ærværende forslag har ikke været igennem lignende høringsproces som i foråret med henvisning til, at ændringerne, der er foretaget i dette forslag, er bindende opgaver, stillet dels aflovkontoret og Landstings Bureau. De fleste af ændringerne er dog det samme i forhold til FM Imidlertid har Direktoratet for Erhverv valgt at sende forslaget og bemærkningerne til loven til høring hos kommunerne inden 2. behandling i Landstinget.

3 Direktoratet har modtaget bemærkninger fra i alt 4 kommuner, som godkendte forslaget. KNAPK har ligeledes svaret med meddelelse om at man ikke godkender lovforslagets 17, stk. 3. Fangstrådet holder møde d. 13. september, hvor forslaget vil blive gennemgået sammen med bemærkningerne. II. Forslagets økonomiske og administrative konsekvenser. Forslag om fordeling af kvoterede arter til fritidsfangst og -jagt til, personer som er tilmeldt et folkeregister og de seneste 2 sammenhængende år har haft bopæl i Grønland og fordeling pr. aldersgrupper kan forventes at medføre øgede administrative byrder og dermed kan medføre merudgifter for kommunerne, da det er de enkelte kommuner, som står for administrationen af fordeling af kvoterede arter. Forskellen fra nuværende praksis er at der som følge af forslaget skal checkes for alle ansøgere om disse har boet de seneste 2 sammenhængende år. Oplysningerne hentes fra samme register, som kommunen bruger i forvejen. Kravet om aflæggelse af jagtprøve kan ligeledes medføre øgede økonomiske og administrative konsekvenser både for Hjemmestyret og kommunerne. Det vides p.t. ikke på omkostningsstørrelsen omkring forslaget, idet flere forundersøgelser er stadig igang, ligesom der endnu ikke findes nærmere beskrivelse af i hvilket niveau jagtprøven skal være på. Forvaltningen arbejder med forlag til flere alternativer med forskellige niveauer. Se mere om j agtprøve i bemærkningerne om de enkelte paragraffer. En fuldmægtig i Hjemmestyret arbejder med et forslag, som i forvejen arbejder med jagtbevissystemet. Udover denne, forestiller forvaltningen, at den daglige administration bør stiles til samme sagsbehandler som arbejder med ansøgninger om jagtbeviser i de enkelte kommuner. Derudover kan der blive tale om en person der skal stå for den teoretiske og evt. praktiske prøve i hver kommune. Denne person kan igen komme fra kommunens eksisterende administration. Vedkommende skal igennem instruktion netop til opgaven. Forvaltningen har kigget på TELEGreenland's nye model fra 1997 ang. VHFcertifikater samt prøve hertil. Denne klares ved en skriftlig prøve. Den teoretiske del af jagtprøven kan evt. klares ved en skriftlig prøve, medens der må være en praktisk prøve ang. våbenhåndtering. Alle disse forundersøgelser er stadig igang og derfor kan forvaltningen p.t. ikke komme med et bud om de økonomiske konsekvenser. III. Bemærkninger til de enkelte bestemmelser. Til 1.

4 l beskriver hvor i Grønland loven finder anvendelse. Til 2. Bestemmelsen nævner forskellige hensyn, der skal afvejes ved lovens administration. Som nyt er der indsat bestemmelser i stk. 3 og 4, der vedrører inddragelse af fangerog brugerviden i forbindelse med administration af fangst- og jagtforhold, der er forslag fra seminar om levende ressourcer. Det er et ønske fra bruger-side, at der i forbindelse med rådgivning til Landsstyret om fangst- og jagtforhold, også gives mulighed for anvendelse af fanger- og brugerviden udover den biologiske rådgivning, der i forvejen anvendes. Ligeledes har den grønlandske delegation ved NAMMCO's (North Atlantic Marine Marnmal Commission) rådsmøde i efteråret 1998 foreslået og fået accept på, at NAMMCO i sine rådgivninger omkring fangstdyr inddrager fangeres og brugeres viden i sine anbefalinger. Lovforslaget tager hensyn til det nævnte forhold. Til 3. Denne paragraf er ny og definerer enkelte begreber, som anvendes som nyt eller gentagende i lovforslaget. Til 4. I lovforslaget er der stillet yderligere betingelser for erhvervelse af tilladelse til erhvervsmæssig fangst og jagt samt fritidsfangst og -jagt. Disse har stået alene i relevante bekendtgørelser. Bestemmelserne kopieres direkte i lovforslaget. De er lavet med henblik på at lave en skillelinie, således at personer med bruttoindkomster på mindst 50 % fra fangst, jagt og fiskeri, herefter kan betragtes som erhvervsfangere og dermed berettiget til at få tildelt erhvervsjagtbevis. For at lave yderligere skillelinie mellem erhvervsfangere og fiskere, er der lavet en yderligere begrænsning, således at bruttoindkomst fra fiskeri fra fartøjer over 150 BRT eller 210 BT ikke indgår i opgørelsen. Bestemmelserne er også blevet til, idet der kan være store indkomstforskelle mellem f.eks. en person som driver fangst og fiskeri fra en jolle i forhold til en person, der har en fast hyre i en trawler på over 150 BR T eller 210 BT. Inden denne skillelinie blev lavet i 1996 var der en del klager fra småfiskere, som følte, at de blev udkonkurreret af trawlbesætningen ang. fordeling af rensdyr- og moskusoksekvoter. Derudover er der i stk. 3 lavet en justering af formuleringen ang. tilladelse til fritidsfangst og jagt, hvor danske statsborgere og andre landes statsborgere er blevet ligestillet i forbindelse med erhvervelse af tilladelse til fritidsfangst og -jagt. Der er i

5 følge bemærkningerne fra Lovkontoret en forskelsbehandling af danske og andre landes statsborgere, som går mod den Europæiske Menneskeretskonvention. Landsstyret kan ikke acceptere fortsættelse af en forskelsbehandling uforanstaltet, når det går mod Den Europæiske Menne~keretskonvention. I stk. 4 kan Landsstyret dispensere fra bestemmelserne i stk. 2, nr. 2-4 og stk. 3. Som eksempel kan bruges en ung mand, der har været på midlertidigt efterskoleophold i Danmark i et år og som ønsker at være erhvervsfanger, eller en fisker, som har været på en midlertidigt efteruddannelse eller en der har opholdt sig uden for Grønland på grund af længere tids sygdom og dermed ikke kan komme til at opfylde betingelserne nævnt i stk. 2. Midlertidigt ophold udenfor Grønland kan være den tid det tager at være på efteruddannelse, kursus eller sygeophold. Til 5. Denne bestemmelse er ny, hvor der lovhjemles for, at tilladelse til fritidsfangst og - jagt til kvoterede arter, kun kan gives til personer som er tilmeldt et folkeregister i Grønland og som har haft folkeregisteradresse i Grønland i de s~neste 2 år forud for ansøgningstidspunktet. F orslaget betyder bl.a. at Landsstyret i forbindelse med fordelingen af kvoterede arter kun kan få udstedt licenser til personer med gyldigt jagtbevis og som har boet i Grønland de seneste 2 sammenhængende år. Det betyder, at ny tilkomne personer ikke kan tildeles en licens til eksempelvis rensdyr eller moskusokse, eller en anden kvoteret art. I den forbindelse skal det bemærkes, at Lovkontoret i sine bemærkninger skriver, at bestemmelsen forudsættes at stå alene, hvormed menes, at der ikke kan indføres f.eks. en dispensationsadgang på området, da denne sammensætning vil medføre en nationalitetsdiskrimination. Det betyder bl.a. at personer, der midlertidigt opholder sig uden for Grønland af uddannelsesmæssige årsager eller lignende ikke kan gives dispensation til at søge licens til rensdyr eller moskusokse eller andre kvoterede arter. Lovkontoret skriver i sine bemærkninger følgende: Citat starter: "Forslaget rammer ordlyden bredt, altså omfatter alle, der ikke har boet i Grønland i 2 år, herunder også personer med speciel tilknytning til Grønland. I realiteten vil bestemmelsen næsten kun ramme tilflyttere. Hermed foreligger der en forskelsbehandling, som dog ikke vil være diskriminerende, såfremt der ligger saglige hensyn til grund for bestemmelsen." Citat slut. Der er tale om saglige hensyn, når der er knappe ressourcer såsom rensdyr og moskusokser til bestemte personkategorier med henblik på at tage hensyn til

6 fangsterhvervet, kulturelle og rekreative behov for den fastboende grønlandske befolkning, og i dette forslag til personer, der er tilmeldt et folkeregister og som har boet i sammenhængende 2 år i Grønland. Disse hensyn må kunne anses for at være saglige. Bestemmelsen kan derfor ikke anses for at stride mod diskriminationsforbuddet i Den Europæiske Menneskeretskonvention, hvorefter man bl.a. ikke må diskriminere på grund af national oprindelse, fødsel m.v. Til 6. Med denne bestemmelse er det formålet, at der kan udstedes regler om erhvervelse og fortabelse afjagtbeviser, herunder pålægge et gebyr for udstedelsen. Denne bestemmelse blev indført første gang i forbindelse med ændringen af loven i Landsstyret kan derudover pålægge kommunerne at varetage den nødvendige administrative forvaltning af reglerne, idet konimunerne er nærmest brugerne og bedre kan bedømme om ansøgerne er berettiget enten til erhvervsmæssig eller fritidsmæssig jagtbevis. Til 7. Bestemmelserne om betalingsjagt er affødt af fangst, jagt og fiskeri fra turistside. Der gives særlige tilladelser til betalingsjagt og Landsstyret fastsætter og opkræver en betaling hertil samt kan udstede nærmere regler om udstedelse af det såkaldte turistkort. Endelig er nugældende lovs 4, stk. 4 slettet med henvisning til at der i eksisterende lovs 6 er hjemmel til dispensation til fangst som led i videnskabelige undersøgelser. Til 8. I stk. 1, nr. 4) gives der hjemmel til at udstede regler om fordeling af disponible fangstmængder med nærmere fastsatte kvoter for fangstkategorier blandt andet efter aldersgrupper. Denne mulighed findes ikke i nuværende lov. Ved hjemmelspåsættelse kan Landsstyret blandt andet begrænse personer pr. alder i erhvervelse af tilladelse til jagt på kvoterede arter, udover kravet om at en person skal være 12 år før man kan få tildelt etjagtbevis. Eksempelvis kan der udover 12 års kravet laves en aldersgrænse, der er højere til erhvervelse af kvoterede arter, såsom rensdyr og moskusokser. Dette vil ske i relevante bekendtgørelser. I stk. 1, nr. 7 kan Landsstyret udstede regler om forbud mod anvendelse af bestemte typer ammunition i fangst og jagt. Det er der ikke i den gældende lov. Dette forslag er kommet i stand som et forslag fra fangerside, idet der i dag sælges ammunitionstyper, der ikke er effektive nok i fangst og jagt.

7 I stk. 3 er der lavet en klarere bestemmelse, hvor Landsstyret kan udstede nærmere retningslinier i de enkelte bekendtgørelser om fangstdyr med mulighed for øget kommunal forvaltning af enkelte fangstarter indenfor de af Landsstyret givne rammer. En enkelt kommune eller nabokommuner kan herefter udstede kommunalvedtægt derom. Eksempelvis kan det dreje sig om fordeling af fastsatte rensdyr- og moskusoksekvoter mellem 2 nabokommuner samt fordeling af fastsatte jagtområder og -perioder. Ligeledes kan sådanne tiltag indeholde stramninger af betingelser for adgang til fangst ogjagt, tekniske bevaringsforanstaltninger samt udnyttelse med videre, jf. 8, stk. l i forslaget. Til 9. Bestemmelserne indførtes første gang i 1990 og 1991 som et led i indførelsen om lov om våben i Grønland. Disse bestemmelser blev sat ind med henblik på at begrænse anvendelsen af højt kalibrede våben, som ikke er hensigtsmæssig i fangstogjagtforhold. Bestemmelsen gælder kun for erhvervsmæssig fangst og jagt. Til 10. Denne bestemmelse er ny i forhold til den nugældende, der giver hjemmel til Landsstyret, at fastsætte regler om aflæggelse af jagtprøve som betingelse for erhvervelse af jagtbevis. Hvilke fangstkategorier, der skal blive krævet aflæggelse af jagtprøve vil blive fastlagt i en særskilt bekendtgørelse efter indstilling fra Fangstrådet til Landsstyret. Denne bestemmelse er blevet indsat som led i koalitionsaftalen for det nye Landsstyre, marts Det skal dog noteres, at administrationen ikke kan være klar med det nye tiltag i dette eller næste år. Jagtprøve-sagen skal nødvendigvis koordineres med rigsmyndighederne, som har ressortmyndigheden omkring våbentilladelser. Dels skal det nye tiltag gives en realistisk indkøringsperiode startende med en prøveperiode på mindst 5 år. Der er i henhold til lov om våben i Grønland (Rigsmyndigheds ressort) fra 1992 krav om våbentilladelse til nærmere angivne våben, hvor der er brugerbetaling på 840,00 kr. pr. våben og 'li pris pr. efterfølgende våbentilladelse. Våbentilladelsen gælder for en 5 årige periode. Der er i paragraffen indsat en bemyndigelsesbestemmelse, hvor Landsstyret kan pålægge kommuner at varetage den nødvendige administrative forvaltning i forbindelse hermed. Det er nødvendigt at pålægge lokale myndigheder at løse dele af opgaven, da de er nærmest de kommende brugere. De grundliggende rammer vil blive udarbejdet fra Hjemmestyrets side.

8 Til 11. Eksempelvis kan der gives tilladelse til fangst af dyr for at afgøre om de anvendte fangstmetoder og udstyr er hensigtsmæssige som aflivningsmetode eller udstyr. Derudover kan der gives tilladelse til fangst af dyr som led i en kortlægning af landets fangstmæssige ressourcer. Til 12. Igennem Piniarneq og jagtbevissystemet indsamles der oplysninger om fangstudbyttet til vurdering og videreinformation til brugerne om omfanget af ressouceudnyttelse. Ligeledes indsamles der oplysninger om graden afvisse anvendte fangstmetoder, f.eks. garn til sælfangst. Til 13. Med henvisning til de øgende bestemmelser og reguleringer om fangst og jagt, er det nødvendigt at udstede regler om kontrol med overholdelse aflovens bestemmelser. Eksempelvis i forbindelse med udstedelse af licenser til kvoterede arter, herunder rensdyr og moskusokser, er det nødvendigt at udstede regler om fangstrapportering. Derudover har der været problemer med salg af fangstbyttet indenfor fredningsperioden af uforarbejdet eller forarbejdet fangst. Med denne bestemmelse, kan Landsstyret udstede nærmere regler derom. Til 14. Under behandlingen af ændring af loven i 1997, indstillede Justitsministeriet i sit svar, således at der kom en tilføjelse, som fastslå, at fiskeriinspektionens beføjelser efter stk. 1 kan anvendes uden forudgående retskendelse. Man har anvendt den foreslåede formulering fra Justitsministeriet, som efterfølgende er tilrettet efter indstilling fra Statsministeriet. Til 15. Bestemmelsen om jagt- og fiskeribetjentenes opgaver og beføjelser blev indsat i 1997 efter forhandlinger med Justits- og Statsministeriet. Det foreslåede formulering fra Rigsmyndighederne er blevet anvendt direkte. Til 16. Vedtagelse om nedsættelse af et F angstråd skete i forbindelse med behandlingen af redegørelse om fangererhvervet i Fangstrådet består af Direktoratet for

9 Erhverv samt interessenter, der berøres af fangst-spørgsmål. For eksempel er KANUKOKA, KNAPK og fritidsfanger- og fiskeriorganisation repræsenteret i rådet. Kommissoriet for Fangstrådet er blevet vedtaget af Landsstyret, medens forretningsorden er blevet formuleret af rådet selv og efterfølgende godkendt af Landsstyret. Til 17. Der er dels ændring i paragrafhenvisninger i stk. 1, nr. 1) på baggrund af bemærkninger fra Landstings Bureauets kommentarer til lovforslaget FM991l3. Herunder er hele stk. 3, som vedrører objektiv bødeansvar taget helt ud, også på baggrund af bemærkninger fra KNAPK' s side. Ved udeladelsen af denne stk. gælder almindelige strafferetslige principper. Til 18. Lignende bestemmelse findes også i loven om fiskeri. Anvendte begreber i denne bestemmelse er blevet justeret, således, at ordet "anholde" (et fartøj) er blevet erstattet med" opbringe". Dette igen på baggrund afbemærkninger dels fra Sekretariatets Lovkontor samt Landstingets Bureau. Er der god grund til at antage, at et fartøj er benyttet ved en overtrædelse af loven eller udstedt efter loven, kan det opbringes. En god grund kan være, at jagt- og fiskeribetjente ved deres opsyn og kontrolarbejde har opdaget, at der er nedlagt flere kvoterede dyr end en given licens angiver. I sådanne situationer kan jagt- og fiskeribetjente ikke opbringe og må overlade sagen videre til politiet eller fiskeriinspektionen. Til 20. Bestemmelsen om opbragte fartøjer følger lignende bestemmelser i lov om fiskeri 37. Til 21. Paragraffen omhandler hvem der kan afgøre sager om overtrædelser og hjemmel til at 21, i lov om rettens pleje i Grønland anvendes. Til 22. Det foreslås, at den gældende landstingslov ophæves samtidig med ikrafttrædelsen af forslaget. Det foreslåes desuden, at det gældende bekendtgørelser og kommunale

10 vedtægter om fangst og jagt forbliver i kraft, indtil de senere måtte blive ophævet eller ændret.

Lovens anvendelsesområde. 1. Loven finder anvendelse på fangst og jagt på Grønlands land- og fiskeriterritorium. Lovens formål.

Lovens anvendelsesområde. 1. Loven finder anvendelse på fangst og jagt på Grønlands land- og fiskeriterritorium. Lovens formål. Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt. Lovens anvendelsesområde. 1. Loven finder anvendelse på fangst og jagt på Grønlands land- og fiskeriterritorium. Lovens formål. 2. Loven har

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne I medfør af 2, stk. 4, 8, 11-13, 15, stk. 4, og 17 i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri I medfør af 7 og 8, 10, 12 og 13, 15, stk. 4, 17 og 18 i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt som

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 20 af 27. oktober 2006 om beskyttelse og fangst af hvalros

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 20 af 27. oktober 2006 om beskyttelse og fangst af hvalros Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 20 af 27. oktober 2006 om beskyttelse og fangst af hvalros I medfør af 2, stk. 4, 8, 12-13, 15, stk. 4, og 17, stk. 2 i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. juni 2013 om beskyttelse og fangst af vilde rensdyr

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. juni 2013 om beskyttelse og fangst af vilde rensdyr Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 27. juni 2013 om beskyttelse og fangst af vilde rensdyr I medfør af 5, stk. 1 nr. 1 5 og 60, stk. 2 i Landstingslov nr. 29 af 18. december 2003 om naturbeskyttelse,

Læs mere

Vejledning til Selvstyrets bekendtgørelse nr. 16 af 12. november 2010 om beskyttelse og fangst af sæler.

Vejledning til Selvstyrets bekendtgørelse nr. 16 af 12. november 2010 om beskyttelse og fangst af sæler. Vejledning til Selvstyrets bekendtgørelse nr. 16 af 12. november 2010 om beskyttelse og fangst af sæler. Formålet med vejledningen: Vejledningen er udarbejdet som hjælpemiddel for kommunerne og andre brugere

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 26. februar 1998 om fredning af og fangst af hvalros.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 26. februar 1998 om fredning af og fangst af hvalros. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 26. februar 1998 om fredning af og fangst af hvalros. I medfør 5, stk. 1-3, 7, 8 stk. 2 og 12, stk. 2 i landstingslov nr. 15 af 6. november 1997 om fangst og jagt

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 8. september 2000 om forvaltning af græsningsområder og husdyr. I medfør af 5, 6, stk. 1 og stk. 2, 8, stk. 1, 9, 12 og 15, stk. 2 i landstingslov nr. 5 af 2. maj

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landsbrugsudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landsbrugsudvalget. vedrørende 20. maj 2014 BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landsbrugsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges ved EM2014 at fremlægge forslag til ændring af Landstingslov

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde, formål, definitioner og myndighedsbestemmelser Inatsisartutlovens anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde, formål, definitioner og myndighedsbestemmelser Inatsisartutlovens anvendelsesområde 28.03.2019 EM 2019/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om fangst og jagt Kapitel 1 Anvendelsesområde, formål, definitioner og myndighedsbestemmelser Inatsisartutlovens anvendelsesområde

Læs mere

Husk, at nedlagte dyr skal rapporteres med fangstskemaet i PINIARNEQ og særmeldingsskema på bagsiden af licensen skal returneres til kommunen.

Husk, at nedlagte dyr skal rapporteres med fangstskemaet i PINIARNEQ og særmeldingsskema på bagsiden af licensen skal returneres til kommunen. Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner. Bilag 2: Fangsttal for rensdyr og

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 10. august 2002 om fiskeri efter laks Historisk. Anvendelsesområde. Definitioner

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 10. august 2002 om fiskeri efter laks Historisk. Anvendelsesområde. Definitioner Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 10. august 2002 om fiskeri efter laks Historisk I medfør af 5, 8, 10, 10a, stk. 1, 13, stk. 2, 23, 24, stk. 1, 25, 26, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr.

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx.xxxx om fiskeri efter laks.

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx.xxxx om fiskeri efter laks. Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx.xxxx om fiskeri efter laks. I medfør af 5, 8, 10, 10a, stk. 1, 13, stk. 2, 23, 24, stk. 1, 25, 26, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i landstingslov nr. 18 af 31. oktober

Læs mere

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Aalisarnermut Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug Landstingsmedlem Per Berthelsen /HER

Læs mere

Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. 86 (86) Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december.

Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. 86 (86) Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner Der kræves licens for nedlæggelse af rensdyr og moskusokser. Af nedenstående tabeller fremgår kvotefordelinger og fangstperioder i de enkelte forvaltningsområder.

Læs mere

Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til forslag til ændring af Landstingsforordning om beskyttelse af havmiljøet. Almindelige bemærkninger Ansvaret for Grønlands havmiljø er delt mellem Grønland og Danmark, idet landstingsforordning

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. december 2005 VM 2006/13 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Det nuværende regelgrundlag for udøvelse af havnemyndighed er 1 i Hjemmestyrets bekendtgørelse

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 25. januar 2008 31.07.2007 EM 2008/10 FM 2008/39 EM 2007/39 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 3 af 14. september 2018 om fangst og beskyttelse af isbjørne

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 3 af 14. september 2018 om fangst og beskyttelse af isbjørne Selvstyrets bekendtgørelse nr. 3 af 14. september 2018 om fangst og beskyttelse af isbjørne I medfør af 2, stk. 4, 8, 11-13, 15, stk. 4, og 17-18, i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018 Dagsorden for det åbne møde: Punkt 01 Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Punkt 06 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Forslag til vedtægt om sænkegarnsfiskeri i Qeqqata Kommunia. Høring vedrørende

Læs mere

Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. 86 (86) Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december.

Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. 86 (86) Erhvervsfangst og fritidsjagt: 1. august 31. december. Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner Der kræves licens for nedlæggelse af rensdyr og moskusokser. Af nedenstående tabeller fremgår kvotefordelinger og fangstperioder i de enkelte forvaltningsområder.

Læs mere

Hermed meddeles fra APNN fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2016 vinter.

Hermed meddeles fra APNN fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2016 vinter. Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Pressemeddelelse Fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2016 vinter. Hermed

Læs mere

Kapitel 1. Lovens område og formål

Kapitel 1. Lovens område og formål Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri. Kapitel 1. Lovens område og formål 1. Loven omfatter det erhvervsmæssige og det ikke erhvervsmæssige fiskeri i Grønland og på Grønlands fiskeriterritorium,

Læs mere

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger.

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. 23. april 2004 FM 2004/23 Rettelsesblad (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på Finansloven for

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk I medfør af 9, 10, 10a, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31.

Læs mere

BILAG. Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER

BILAG. Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER - I BILAG INATSISARTUT Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER Dato: 25. marts 2015 J.nr.: 01.36.01.03-00056 FM20l5/89. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af

Læs mere

Almindelige bemærkninger.

Almindelige bemærkninger. 11. marts 2004 FM 2004/23 Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på konto 20.11.50. FL 2004 er afsat 3 millioner kroner til det i forslaget skitserede

Læs mere

EM 2019/xxx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

EM 2019/xxx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 28-03-2019 EM 2019/xxx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Hovedformålet med fangst- og jagtloven er at skabe en overskuelig, tidssvarende og brugervenlig inatsisartutlov

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. 23. april 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til andenbehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 12. april 2012 FM 2012/44 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra Udvalget

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri I medfør af 9, 10, 10a, 10b, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 24, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr.

Læs mere

Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner

Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner Der kræves licens for nedlæggelse af

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri I medfør af 9, 10, 10a, 10b, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 24, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31. oktober

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af kriminalloven og retsplejeloven for Grønland

Forslag. Lov om ændring af kriminalloven og retsplejeloven for Grønland 2007/2 LSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2007-730-0497 Fremsat den 12. december 2007 af justitsministeren (Lene Espersen)

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinære møde nr. 02/2017 den 9. januar 2017 kl

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinære møde nr. 02/2017 den 9. januar 2017 kl Mødet afholdes via videokonference og starter kl. den 9. januar 2017 Deltagere: Atassut: Siverth K. Heilmann Tønnes Kreutzmann Siumut Marius Olsen Hans Frederik Olsen, som suppleant for Jakob Olsen Aqqaluk

Læs mere

DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING. Hjemmestyret Direktoratet for Fangst, Fiskeri og Landbrug Postboks Nuuk

DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING. Hjemmestyret Direktoratet for Fangst, Fiskeri og Landbrug Postboks Nuuk DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING Hjemmestyret Direktoratet for Fangst, Fiskeri og Landbrug Postboks 269 3900 Nuuk Svar til høring om forslag til Landstingslov om fiskeri. KANUKOKA skal efter høring

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx, af xx. xxx 2013 om kystnært fiskeri efter hellefisk

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx, af xx. xxx 2013 om kystnært fiskeri efter hellefisk Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx, af xx. xxx 2013 om kystnært fiskeri efter hellefisk I medfør af 10, 10a, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 33, stk. 1, nr. 3, og stk. 2, og 34, stk. 3, i Landstingslov

Læs mere

Fangstperioder og -kvoter for Rensdyr og Moskusokser Vinter 2017.

Fangstperioder og -kvoter for Rensdyr og Moskusokser Vinter 2017. Aalisarnermut Piniarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri og Fangst Fangstperioder og -kvoter for Rensdyr og Moskusokser Vinter 2017. Fangstperioder og -kvoter for Rensdyr og Moskusokser

Læs mere

Vejledning. til. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne.

Vejledning. til. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne. Vejledning til Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 22. september 2005 om beskyttelse og fangst af isbjørne. Foto: J. Thomassen (Norsk Inst. f. Naturforskning) Begrundelse for vejledning: Vejledningen

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. 13. maj 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

Rensdyrkvoter og fangstperioder 2016/2017 vinter

Rensdyrkvoter og fangstperioder 2016/2017 vinter Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Bilag 1: Jagtperioder og kvoter i de enkelte regioner Der kræves licens for nedlæggelse af

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl

Referat af Levende Resurseudvalgets ekstra ordinærmøde 03/2017 den 26. januar 2017 kl Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 den 26. januar 2017 Deltagere: Atassut: Siverth K. Heilmann Tønnes Kreutzmann Siumut Marius Olsen Jakob Olsen Aqqaluk Skifte 1 Dagsorden for det

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14. marts 2008 FM 2008/49 Bemærkninger til lovforslaget 1. Indledning: Almindelige bemærkninger Det foreliggende forslag er en ændring af et lovtillæg fra 2001 til fangst og jagtloven af 1999 (ændring

Læs mere

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

6. november 2017 FM 2018/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 6. november 2017 FM 2018/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning 1.1. Den overordnede baggrund for forslaget Den overordnede baggrund for ændringsforslaget er et ønske fra

Læs mere

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

19. marts 2014 FM2014/128. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 19. marts 2014 FM2014/128 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001 om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (isog vandeksportloven)

Læs mere

25. juli 2011 EM 2011/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

25. juli 2011 EM 2011/103. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 25. juli 2011 EM 2011/103 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Landsstyret nedsatte i 1993 Landbrugsrådet med det formål, at rådet skulle være rådgivende for Landsstyret

Læs mere

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30

Referat af Levende Resurceudvalgets møde 02/2015, den 19. februar 2015 kl. 8:30 Oversigt åbent møde: Imm. 01 Godkendelse af dagsorden. Generelle sager Punkt 02 Tildeling af hvalroskvoter for kvoteåret 2015. Punkt 03 Høring vedrørende fangstperioder og kvoter for betalingsjagt på rensdyr

Læs mere

selvstyrets bekendtgørelse nr. 20 af 9. oktober 2015 om fiskeri efter laks Imedfør af 5, 8, 10, 10a, stk. l, 13, stk. 2, 23, 25, 26, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne

Forslag. Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne Lovforslag nr. L 00 Folketinget 2012-13 Fremsat den... af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne (Ændringer

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgets ordinære møde 01/2016 den 28. januar 2016

Referat af Levende Resurseudvalgets ordinære møde 01/2016 den 28. januar 2016 Mødet startede kl. 08.30 Deltagere: Atassut Siumut Marius Olsen, formand Aqqalu Skifte, næstformand Jakob Olsen Jan Boller som suppleant for Tønnes Kreutzmann Fraværende med afbud: Siverth K. Heilmann

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Forhøjelse af ydelsesloftet

Læs mere

Fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2014 og 2015 vinter.

Fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2014 og 2015 vinter. Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Fangstperioder og -kvoter for rensdyr og moskusokser 2014 og 2015 vinter. Fangstperioder

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Tillægsdagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Tillægsdagsorden Fredag den 17. februar 2017 kl. 14.00 Medlemmer Malene Lynge (IA) Storm Ludvigsen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Peter Davidsen (S)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sundhedsvæsenet i Grønland

Forslag. Lov om ændring af lov om sundhedsvæsenet i Grønland 2008/1 LSF 52 (Gældende) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, REGSU, j.nr. 2003-12140-21 Fremsat

Læs mere

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

13. januar 2011 FM 2011/28. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 13. januar 2011 FM 2011/28 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Formålet med forslaget er at få en mere effektiv håndhævelse af reglerne i Inatsisartutloven om indhentning

Læs mere

Landstingslov nr. 22 af 30. oktober 1998 om arkivvæsen. Historisk

Landstingslov nr. 22 af 30. oktober 1998 om arkivvæsen. Historisk Landstingslov nr. 22 af 30. oktober 1998 om arkivvæsen. Historisk Kapitel 1. Lovens formål og anvendelsesområde 1. Formålet med loven er, 1) at sikre bevaringen af arkivalier, der har historisk værdi eller

Læs mere

I medfør af 35, 49, 51, 60, stk. 2 og i landstingslov nr. 29 af 18. december 2003 om naturbeskyttelse, fastsættes følgende:

I medfør af 35, 49, 51, 60, stk. 2 og i landstingslov nr. 29 af 18. december 2003 om naturbeskyttelse, fastsættes følgende: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 12 af 13. september 2004 om eksport og import af vilde dyr og planter mv. omfattet af konventionen af 3. marts 1973 om international handel med udryddelsestruede vilde

Læs mere

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Fylgiskjal 3 Notat Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Ved lov nr. 729 af 25. juni 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Erhvervelse af dansk indfødsret ved fødslen)

Læs mere

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 8. august 2013 EM 2013/101 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Forslaget er foranlediget af de berørte rederiers ønske om at gøre op med de svagheder, som den

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 17. november 2013 FM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2004 EM2004/29 Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn og unge er vedtaget på Forårssamlingen 2003. Anvendelsen

Læs mere

1. december 2014 FM 2015/XX. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

1. december 2014 FM 2015/XX. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 1. december 2014 FM 2015/XX Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov nr. 19 af 3. december 2012 om koncession til turistvirksomhed i udvalgte landområder trådte

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt xx. februar 2017 EM 2017/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal der svares en

Læs mere

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

27. juni 2012 EM 2012/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 27. juni 2012 EM 2012/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstinget pålagde ved landstingsbeslutning på efterårssamlingen 2008 det daværende Landsstyre at undersøge muligheder

Læs mere

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende 27. november BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens. Fremsat af Naalakkersuisoq

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje Lovforslag nr. L 129 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af justitsminister (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje (International kompetence i

Læs mere

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013

Levende resurseudvalgs ordinære møde 04/2013 den 29. oktober Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012 til 2013 Dagsordenpunkter under åben møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Generelle sager Forslag til forretningsorden 2. Bahandling Punkt 03 Fordeling af overførte nar- og hvidhvalskvoter for 2012

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30 Dagsorden åbent møde: Pkt. 01 Godkendelse af dagsorden Pkt. 02 Pkt. 03 Generelle sager Seminar om indhandlingssteder Høring vedr. ændringsforslag til loven om fiskeri. Pkt. 04 Forslag til Levende resurseudvalgets

Læs mere

Økonomisk Råds seminar jan Harvest Control Rules eller noget der ligner - i vores forvaltning af fiskeressourcer

Økonomisk Råds seminar jan Harvest Control Rules eller noget der ligner - i vores forvaltning af fiskeressourcer Harvest Control Rules eller noget der ligner - i vores forvaltning af fiskeressourcer Emanuel Rosing Chefkonsulent APN Lovgrundlag Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri 13 ændringslove frem

Læs mere

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 16. maj 2017 FM 2017/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af det forslag til Inatsisartutbeslutning, som blev behandlet i og vedtaget af

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalg. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalg. vedrørende 29. april 2002 EM2001/16 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalg vedrørende Forslag til Landstingslov om ændring af Landstingslov om fiskeri. Afgivet til forslagets 2. behandling

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Almindelige bemærkninger Forslag til ændring af Landstingslov om landstinget og landsstyret indeholder 2 præciseringer af lovteksten. Dels præciseres Landstingets Revisionsudvalgs opgaver dels præciseres

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster I medfør af 10 a, 23, stk. l, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, som bl.a. ændret

Læs mere

Handlingsplan for revidering af betalingsjagt i Grønland

Handlingsplan for revidering af betalingsjagt i Grønland Handlingsplan for revidering af betalingsjagt i Grønland November 2009 Af Arbejdsgruppen for Værdiskabelse af De Levende Ressourcer V/ Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Departementet for Erhverv

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger.

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. 30. marts 1998 FM 1998/18 Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. På nuværende tidspunkt findes et Ligestillingsudvalg. Det er nedsat af Grønlands Landsting

Læs mere

1. Denne bekendtgørelse finder anvendelse ved fiskeri efter laks på grønlandsk fiskeriterritorium:

1. Denne bekendtgørelse finder anvendelse ved fiskeri efter laks på grønlandsk fiskeriterritorium: Selvstyrets bekendtgørelse nr. 5 af 21. september 2018 om fiskeri efter laks I medfør af 5, 8, 10, 1 0a, stk. l, 13, stk. 2, 23, 25, 26, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tronfølgeloven

Forslag. Lov om ændring af tronfølgeloven 2008/1 LSF 1 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Statsministeriet Journalnummer: Statsmin. Fremsat den 7. oktober 2008 af statsministeren (Anders Fogh Rasmussen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Landsstyremedlem for Fiskeri Fangst og Landbrug Hr. Finn Karlsen /HER. Spørgsmål til Landsstyret vedr. landstingslov om fiskeri.

Landsstyremedlem for Fiskeri Fangst og Landbrug Hr. Finn Karlsen /HER. Spørgsmål til Landsstyret vedr. landstingslov om fiskeri. Kalaallit Nunaanni Inatsisartut Grønlands Landsting Landsstyremedlem for Fiskeri Fangst og Landbrug Hr. Finn Karlsen /HER 13. februar 2008 Sags.nr. 01.36.01.29 Spørgsmål til Landsstyret vedr. landstingslov

Læs mere

INATSISARTUT. Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut

INATSISARTUT. Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut INATSISARTUT Medlemmerne af Inatsisartut Dato: 23. marts 2015 J.nr.: 01.82-00064 Selvstyrelovens sprogbestemmelse forbyder ikke anvendelsen af dansk i Inatsisartut Formandskabet har fået udarbejdet et

Læs mere

Medlem af Inatsisartut Sofia Geisler, Inuit Ataqatigiit HerI

Medlem af Inatsisartut Sofia Geisler, Inuit Ataqatigiit HerI Aalisamermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug GOVERNMENT OF GREEN LAND Medlem af Inatsisartut Sofia Geisler, Inuit Ataqatigiit HerI Svar til

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark Att.: sum@sum.dk med kopi til cea@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @

Læs mere

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden,

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I erkendelse af den særstilling, som Grønland i national, kulturel og geografisk henseende indtager

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-42 Bestemmelser om generelle krav til støjemission ved start og landing med subsoniske jetflyvemaskiner Udgave 3, 15. februar 1999 I medfør af

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 3. august 2006 EM 2006/35 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Landsstyremedlemmet for Familie og Justitsvæsens ændringsforslag skal skabe en klar hjemmel for bevilling

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 10 af 15. juni 2007 om fredning af Ilulissat Isfjord

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 10 af 15. juni 2007 om fredning af Ilulissat Isfjord Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 10 af 15. juni 2007 om fredning af Ilulissat Isfjord I medfør af 16, stk. 1, 39, stk. 5 og stk. 6, 46, 60, stk. 2 og stk. 4 i landstingslov nr. 29 af 18. december 2003

Læs mere

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

11. oktober 2017 EM 2017/123. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 11. oktober 2017 EM 2017/123 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formandskabet har fundet behov for at udvide adgangen til familieledsagelse i forbindelse med Inatsisartut

Læs mere

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. juli 2018 Høringssvar fra Københavns Kommune til forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug.

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse på landbrug i Grønland. Stk. 2. Ved landbrug forstås i denne lov erhvervsmæssig udnyttelse af arealer

Læs mere

Anvendelsesområde. Definitioner

Anvendelsesområde. Definitioner Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 20xx om beskyttelse og fangst af isbjørne I medfør af 2, stk. 4, 8, 11-13, 15, stk. 4, og 17 i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst

Læs mere

Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit Inatisartut /HER

Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit Inatisartut /HER Aalisarnermut, Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit Inatisartut /HER I medfør af Inatsisartuts forretningsorden

Læs mere

5. juni 2012 EM 2012/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. X af XX.XXXX om ligestilling af mænd og kvinder. Kapitel 1 Lovens formål

5. juni 2012 EM 2012/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. X af XX.XXXX om ligestilling af mænd og kvinder. Kapitel 1 Lovens formål 5. juni 2012 EM 2012/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. X af XX.XXXX om ligestilling af mænd og kvinder Kapitel 1 Lovens formål Formål og anvendelsesområde 1. Loven har til formål at fremme ligestilling

Læs mere

4. august 2016 EM 2016/126. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

4. august 2016 EM 2016/126. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 4. august 2016 EM 2016/126 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Efter vedtagelsen af Inatsisartutlov om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens under forårssamlingen 2016,

Læs mere

3. juli 2014 EM 2014/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

3. juli 2014 EM 2014/xx. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 3. juli 2014 EM 2014/xx Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger til forslaget 1. Indledning Med vedtagelsen af landstingsforordning nr. 3 af 31. maj 2001 om boligsikring i lejeboliger har

Læs mere