CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere forbundet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere forbundet"

Transkript

1 Connected home - tabletten og smartphonen er sammen med skærmen de 3 enheder, der styrer og overvåger. (Foto: Sense). Connected home: Mere og mere forbindes Det startede med at smartphonen kunne bruges som fjernsynets fjernbetjening. Så dukkede tabletten op og kunne det samme - og blev videreudviklet til den 2. skærm. De første prototyper på hårde hvidevarer, som kunne betjenes via og give besked til en smartphone, kom til for et par år siden. I 2013 på både CES i januar og IFA i september i Berlin var der stigende fokus på produkter, som spiller sammen. Og en status på dette års CES viser, at det forbundne hjem har udviklet sig eksplosivt - og der er ingen tvivl om, at nu går det stærkt. Flere og flere produkter kan i dag snakke sammen. Ydermere er der sket den interessante udvikling, at hvor vi i første bølge fik app'er, der kunne modtage informationer, vi skulle forholde os til, så kan forskellige enheder sættes op til selv at agere, så vi ikke selv skal tage aktion: Stiger luftfugtigheden i hjemmet, kan udluftningen eksempelvis selv starte og give os informationen til orientering. Hvis vejrudsigten lover regn, kan vinduerne automatisk lukkes - og igen får vi en information om, at det er sket. VERDENS STØRSTE UDSTILLING: CES, som foregik i Las Vegas januar 2014, er verdens største udstilling md forbrugerelektronik udstillere leverede omkring nyheder på de m 2 Dertil kom et stort antal præsentationer, pressemøder og taler. Ifølge arrangøren, BFE s amerikanske pendant, CEA, kom fagfolk og pressefolk fra 150 lande forbi. DIGImail bringer reportager om tv, audio, automotive og connected home. L æs mere: Køkkenet inddrages Et kik ud over andre muligheder er ipad'en der bruges til at styre madtilberedningen i gryden med indbygget wi-fi, så den kan melde status til din ipad. Smartphonen der kobles til grillens termometer, babyen der overvåges fra smartphone eller tablet og tyverialarm og lys, som kan betjenes fra den anden side af jordkloden via smartphonen. Du kan også trådløst printe ud fra din smartphone og via overvågningskameraer i hjemmet kan du holde øje med ubudne gæster eller hvordan vovsen har det, mens du er på farten. Og når du kommer hjem, kan smartphonen åbne garagedøren. Fra smartphonen kan du også optage på fjernsynets harddisk selv om du ikke er hjemme eller starte robotstøvsugeren eller ovnen, mens du er på hjem. At tingene smelter sammen ses også af, at amerikanske CTA Digital på CES lancerede en knivblok til køkkenet med holder til ipad. Lynx kommer med en udendørs gasgrill med wi-fi og adgang til råd om tilberedning og stemmeaktivering. Og Google har igen præsenteret Google Glass; brillerne, som kan gå på nettet, tage billeder og lave telefonopkald. Et nøglepunkt i disse briller er Samlet af Erling Madsen januar 2014

2 LG's HomeChat gør det muligt for dig at chatte med dine enheder i hjemmet - og de kan svare med en chatbesked. (Foto: LG). talegenkendelse - og dét er et felt, vi skal holde godt øje med: Flere og flere elektroniske produkter - ikke mindst i biler - vil i fremtiden kunne betjenes ved at vi taler til dem. Det giver forbrugerne masser af nye, spændende mulighederne. Producenterne kan udvikle nye produkter og nye kombinationer. Men det vil givet også stille krav til virksomheder: I gamle dage ringede kunderne, i dag kontakter de en virksomhed via en hjemmeside eller Facebook. Når forbrugerne bliver vant til at bruge stemmen sammen med smartphone eller briller, vil de da også tale til virksomhederne. Hér ligger en udfordring at få det til at lykkes. Behov for standarder - og et kæmpe potentiale DIGImail vil i næste uge kigge nærmere i reportagerne fra CES på biler, audio og sundhed - 3 områder, hvor connected home i allerhøjeste grad er i vækst. Og som BFE's direktør Laila Kelp Rasmussen sagde på BFE's Pressemøde på CES, da hun gennemgik salgstallene for de forskellige kategorier forbrugerelektronik: - Alt, der ikke er connected falder. Og der sker en»kannibalisering«: Ét produkt skal helst kunne en hel masse. En udfordring er, at få tingene til at tale sammen. For som konsulent Gert Svendsen, der har været formand for Teknologiudvalget i BFE sagde til Berlingske under CES: - Synergien stopper, når man begynder at tænke på tværs af enheder fra forskellige producenter. De kan kun snakke sammen med andre produkter fra samme producent. Han efterlyste en standard. DIGImail har tidligere fortalt om store aktører inden for hårde hvidevarer og automatik, som p.t. prøver at finde en standard, og i denne reportage fortæller vi også om Smart TV Alliances bestræbelser. Potentialet for at snakke sammen er i hvertfald stigende: FN's prognose forudsiger ifølge Time Magazine, at der med udgangen af i år vil være lige så mange mobilabonnementer som der er mennesker på jorden. Cisco siger, at med udgangen af 2015 vil flere end 25 milliarder enheder være på internettet - og med udgangen af 2020 vil tallet have passeret 40 milliarder... LG: HomeChat - snak med dine enheder i hjemmet LG kom med en ny løsning: LG's HomeChat, som sammen med den kinesiske, gratis messengertjeneste LINE gør det muligt at kommunikere med hjemmets apparater fra smartphonen eller computer.

3 Samsungs bud på Smart Home, hvor alle enheder kan styres via skyen og forskellige enheder hjemme og ude. (Foto: Samsung). Det interessante er, at du sender en chatbesked; eksempelvis med ordlyden:»jeg tager på ferie«. Så spørger systemet om det skal gå over i ferieindstillingen, hvor for eksempel køleskabet går i en strømbevarende tilstand, robotstøvsugeren tager en daglig rundtur på gulvet og dagen før du kommer hjem sørger vaskemaskinen for rent tøj. Du kan få opdateringer fra dit køleskab, familie og venner kan sende foto, som vises på køleskabets skærm og du kan på køleskabet skærm eller din smartphone se, hvad der er i det uden at åbne døren. Du kan tjekke indholdet efter udløbsdato og få forslag til opskrifter baseret på, hvad du har i køleskabet. Du kan også få ovnen til at komme med forslag til en ret og finde ingredienserne - og ovnen vil selv sørge for indstillingerne. Der er også adgang til online service, så besøg af tekniker minimeres. Samsung: Smart Home giver dig styr på det hele Smart Home er Samsungs bud på en løsning, der blandt andet sstilgodeser de 6,8 milliarder mobiltelefonbrugere i verden.

4 En app er vejen til at styre al hjemmets elektronik og hårde hvidevarer. Uanset om du sidder foran dit Smart TV eller med det digitale kamera, smartphone eller bærbare enheder i Galaxy Gear-serien, så kan du styre vaskemaskinen, musikken, lyset eller aircondition. Du kan også tale:»jeg går ud«på engelsk forårsager, at eksempelvis fjernsynet og lyset automatisk slukker. Samsung opererer med 3 elementer i Smart Home: Device Control - hvor du kan styre en eller flere enheder fra hjemmet eller på farten. Home View - hvor du på din Whirlpools bord, hvor du tv. bladrer gennem opskrifternes billeder og så trækker ét ind på bordet, hvor listen over ingredienser kommer frem. Tegn med fingeren rundt om gryden og kogepladen er defineret. Th. kan du blandt andet læse mail. (Foto: Whirlpool) smartphone kan overvåge hjemmet via indbyggede kameraer i eksempelvis fjernsynet eller et digitalt kamera. Smart Customer Service - som alarmerer dig ved fejl og giver hjælp med fejlretning. En lille krølle på den teknologiske udvikling er, at Samsung i Afrika har sat ind med nogle mobile centre til telemedicin, hvor strømmen kommer fra solceller. Telemedicin, hvor forbrugerelektronikken anvendes til kontakt og informationsudveksling mellem læger og patienter, er er vækstområde, som også i Danmark er på vej frem. Det gavner samfundøkonomien fordi det giver færre dage på hospitalet - og erfaringer viser, at patienter hurtigere kommer sig i eget hjem. Whirlpool: Samler det hele på bordet I 2008 viste Philips på Den Røde Plads i Moskva et fremtidsbud på et køkkenbord, hvor du stillede en kedel, og vupti var der en kogeplade under, og med fingrene kunne du på bordet indstille kogetemperaturen. Whirlpool har nu videreudviklet dette smarte køkkenbord, så det også indeholder en masse andre ting: - Det har alt dét, du ellers skal bruge flere enheder til, som kvinden, der demonstrerede prototypen for DIGImail sagde. Stil en gryde et sted på bordet og tegn med fingeren en cirkel - så er kogepladen defineret. Du kan tegne en halvcirkel under og så simrer gryden. Opskrifternes farvebilleder bladrer du i, og træk én ind på bordet og ingredienslisten og vejledningen kommer frem. Du kan have Facebook eller mail åben ude i siden, smartphonen kan besvares, Spotify sørger for musikken og du kan få vejrudsigten på bordet. Overskriften er Connected Suite og det smarte bord hedder Interacitve Cooktop, som også kan taleaktiveres.

5 - Smart TV vil spille en vigtig rolle i det smarte hjem: Vores hjem er fyldt med uensartede enheder, sagde bestyrelsesformand Eugene Yoo, som begrundelse for at få lavet en fælles, åben standard. (Foto: Smart TV Alliance). Et andet element i Connected Suite er et køleskab med indbygget lydsystem og højtalere fra Harman Kardon: Via Bluetooth kan du spille din yndlingsmusik fra eksempelvis smartphonen, mens du laver mad. Smart TV Alliance: Fra Smart TV til Smart Home Smart TV Alliance er en sammenslutning med 18 medlemmer, som arbejder på en åben, fælles standard, så udviklere ikke skal udvikle app'er til hvert eneste fjernsynsmærke - omtalt i CESreportagen om fjernsyn. Men på CES kom sammenslutningen med et bud på, at Smart TV skal udvides til at omfatte hele huset i Smart Home. På pressemødet blev vist en opstilling med fjernsynet som den centrale enhed, der styrede aircondition, vaskemaskine og køleskab: - Smart TV vil spille en vigtig rolle i det smarte hjem: Vores hjem er fyldt med uensartede enheder, sagde sammenslutningens bestyrelsesformand Eugene Yoo som begrundelse for, at der er brug for en hub til at styre alt på tværs af mærker. Intentionen er, at der skal udvikles en standard, som både bruges til brune varer og hvidevarer. Kinesiske Haier er også klar med Sm@rt Home. Eksempelvis styres anlægget til aircondition via Apples produkter for at gøre det nemt og enkelt for forbrugeren. (Foto: Erling Madsen).

6 Tv. Moderen med de små cookies, som sættes på en hvilken som helst ting: Kaffemaskine, pilleæske etc. - og så sendes trådløst besked til Mother, og på eksempelvis en tablet får du besked når kaffen er klar eller pillen skal tages. Skærmbilledet tv. kan du bladre i og dermed danne dig et indtryk af dine vaner - og ændre de dårlige. (Foto: Sense). HTML5 og JavaScript er udgangspunkterne. Standarden skal blandt andet gøre det muligt for tv'et automatisk at registrere enheder på det lokale netværk. På den måde skal forbrugeren kunne eksempelvis styre lyset, åbne hoveddøren, starte vaskemaskinen, indstille temperaturen på airconditionanlægget eller starte robotstøvsugeren. Fjernsynsskærmen får så automatisk besked, når køleskabets temperatur stiger over det normale, vaskemaskinen er færdig med at vaske etc. Andre kommer også med bud Det er interessant at se, at en masse andre udbydere også kom med bud på trådløse muligheder i hjemmet. Kinesiske Haier havde også et bud på styring af enhederne i hjemmet under navnet Haier Sm@rt Home På CES vistes et MFI-certifikat fra Apple som dokumentation for firmaets airconditionenhed er godkendt til at fungere med Apples produkter, og kineserne går efter at få certificeret flere produkter. Sense vandt en CES-pris i kategorien»technology for a Better World«for Mother; moderen er omdrejningspunktet for små cookies, der hér får en ny betydning: Cookies er ikke enheder, der lagres på computeren, eller småkager, men små dimser, som sættes hist og pist. De små sensorer kan programmeres til at registrere bevægelse, temperatur m.v. De finder mønstre og lærer og gør på den måde en række produkter intelligente. De data en cookie registrerer, sendes trådløst til Moderen eller er den uden forbindelse, så opsamles op til 10 dages data. En Moderenhed kan have 24 cookies i gang med at indhente data. Det hele samles på en tavle, så du får en oversigt over dine og familiens aktiviteter. På den måde kan du også se, om der er vaner, du skal ændre på! Anvendelserne er uendelige: Sæt en på kaffemaskinen og du får en melding når kaffen er klar, på pilleæsken, så du får besked når det er tid at tage den næste pille, eller på bilnøglerne, så du kan finde dem. Den kan også registrere, at du ikke er hjemme og så skrue ned for varmen. Den kan være tyverialarm og give besked, hvis der kommer personer ind i hjemmet, den kan gøre det sjovere for børnene at børste tænder og give din en melding, når børnene er kommet hjem fra skole. Og ifølge firmaet er fremtidsmulighederne enorme...

IFA 2015: Smart Home - den store mulighed for at få vendt skuden

IFA 2015: Smart Home - den store mulighed for at få vendt skuden John Olsen fra Euronics International på BFE's Pressemøde, hvor han fortalte om store forventninger til salget af produkter til Smart Home, det intelligente hjem. Men det kræver også nytænkning i butikkerne

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på BLIV TRÅDLØS Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge og som er udviklet

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt, hvad du behøver for at være på Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge, og som er udviklet for at forbedre

Læs mere

MEGET MERE END BARE EN ALARM

MEGET MERE END BARE EN ALARM MEGET MERE END BARE EN ALARM DIN SIKKERHED Tyverisikring Som standard indeholder COSESY en alarm, som trådløst og med batteribackup overvåger dit hjem når du ikke er hjemme. Skulle tyven forsøge at sabotere

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2015: Trådløse nyheder i massevis

CES i Las Vegas januar 2015: Trådløse nyheder i massevis Multirumshøjtalere var det store hit på CES - her viser Erik Åhsgren LG's bud på en serie. (Foto: Erling Madsen). VERDENS STØRSTE UDSTILLING: CES, som foregik i Las Vegas 6.-9. januar 2015 med pressedag

Læs mere

IFA 2013: Endnu større tv-skærme og fokus på UHD

IFA 2013: Endnu større tv-skærme og fokus på UHD Foto: IFA Miss IFA med en Grundig-model. IFA's omfang er i år vokset et par tusinde kvadratmeter til 145.000. Grundigs design af UHD-fjernsynet. Her er det 65" Fine Arts FLX 9490 SL. Foto: Grundig Intermedia

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2015: Turbo på Internet of Things

CES i Las Vegas januar 2015: Turbo på Internet of Things - Internet of Things har potentialet til at ændre vores samfund, økonomi og hvordan vi lever. Der er vores opgave - som en industri og på tværs af forskellige sektorer - at få det til at fungere sammen,

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere Lyden er i fokus

CES i Las Vegas januar 2014: Mere og mere Lyden er i fokus BFE's direktør Laila Kelp Rasmussen på CES, hvor hun spåede, at hjemmebioanlæggene er ét af de få vækstområder. Fortsat. (Foto: Erling Madsen) Audio mere og mere i fokus Audio er de senere år kommet i

Læs mere

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10:

Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Benspænd nummer 1 Forstørrelse, forbedringer og tale på Windows 10: Åben indstillinger for Øget tilgængelighed Åben indstillingerne til Øget tilgængelighed ved at trykke på Windows -tasten og u -tasten

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

Tag kontrol over dit hjem, mens du er på farten

Tag kontrol over dit hjem, mens du er på farten Pressemeddelelse 12. oktober 2016 Tag kontrol over dit hjem, mens du er på farten Omkring hver tredje bliver hjemme og venter, mens opvaskemaskinen, ovnen og vaskemaskinen er i gang og mere end halvdelen

Læs mere

Se DR TV på dit fjernsyn

Se DR TV på dit fjernsyn Se DR TV på dit fjernsyn www.dr.dk Du kan se DR TV på dit tv på fem forskellige måder via kabel, trådløst, via app til Apple TV, smart tv eller Playstation 3/4 Du kan se DR TV på dit fjernsyn på fem forskellige

Læs mere

IFA 2014: Endnu større tv-skærme og øget fokus på UHD

IFA 2014: Endnu større tv-skærme og øget fokus på UHD Større og større skærme, 4K/UHD og Smart TV er nogle af fællesnævnerne på IFA i år. Billedet er fra Panasonics stand. IFA - som i år fejrer 90 års jubilæum - var i mange år koncentreret omkring fjernsynet.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Godt i gang med Android tablet... Indledning KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed Første gang... 8 Tilknyt Google-konto... 9 Sikkerhedskopiering... 10 Hjemmeskærmen...

Læs mere

IFA 2015: Audio vigtigt i butikkerne og populært hos forbrugerne

IFA 2015: Audio vigtigt i butikkerne og populært hos forbrugerne Foto: Erling Madsen Trådløs lyd var et gennemgående tema på IFA 2015. Hér viser Christian Nilsson og Susanne Pehrsson fra LG nyheden»termokruset«soundpop 360, der leverer trådløs lyd hele vejen rundt.

Læs mere

Markedsudvikling og forventninger. BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen

Markedsudvikling og forventninger. BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen Markedsudvikling og forventninger BFE Pressemøde IFA 6. september 2013 Laila Kelp Rasmussen Om BFE ASK: Antenne, Satellit og Kabelbranchen BFE: Branchen ForbrugerElektronik LFE: Leverandørforeningen for

Læs mere

Den intelligente bolig er lige om hjørnet

Den intelligente bolig er lige om hjørnet Af Jesper Andersen foto jan djenner Den intelligente bolig er lige om hjørnet Energistyring til private boliger er i rivende udvikling og vil i de kommende år blive hvermandseje. Vi har set nærmere på

Læs mere

IFA 2014: Trådløs streaming i fokus

IFA 2014: Trådløs streaming i fokus Daniel Lindén fra Woox Innovations/Philips Audio med danske pressefolk. På BFE's Pressemøde fremhævede han tre forbrugertendenser om audio: Tyndere og tyndere fladskærme skaber behov for supplerende lyd,

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2013: Igen større, tyndere og smartere

CES i Las Vegas januar 2013: Igen større, tyndere og smartere Mediedækningen af CES stiger også år for år. Her et udsnit af pressekøen for at komme ind til Panasonics pressemøde. (Foto: CES) Fjernsynet: større, tyndere og smartere Gentagelse fremmer forståelsen -

Læs mere

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm!

Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Pas på familien og hjemmet med Europas mest populære privatalarm! Velkommen til det opkoblede smarte hjem. Smarte tjenester til familien og hjemmet. Forestil dig et alarmsystem, der kan slukke for kaffemaskinen,

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Gør livet tryggere og meget mere bekvemt.

Gør livet tryggere og meget mere bekvemt. Gør livet tryggere og meget mere bekvemt. Verisure giver dig meget mere end en almindelig tyverialarm. Du får et opkoblet smart hjem. Slå din alarm fra og til med mobilen via Verisure App. Kontrollér din

Læs mere

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2016: IoT - de tre bogstaver der ændrer din verden

CES i Las Vegas januar 2016: IoT - de tre bogstaver der ændrer din verden Sensorerne vil registrere, at du ligger på sofaen i skidt humør - og fluks anbefaler fjernsynet dig en munter film, spåede cheføkonom Shawn DuBravac fra den amerikanske brancheforening, CTA. (Foto: CTA).

Læs mere

Google Home Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent.

Google Home Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent. Google Home 2018 Google Home smart-højtaleren med anvendelse af den stemmestyrede Google Assistent. DTHS konference Fredericia den 6 december 2018 Hvad er Google Home? - Findes i 3 udgaver. Google Home

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

KRISTIAN LANGBORG-HANSEN. Godt i gang med Android tablet

KRISTIAN LANGBORG-HANSEN. Godt i gang med Android tablet KRISTIAN LANGBORG-HANSEN Godt i gang med Android tablet INDHOLDSFORTEGNELSE Godt i gang med Android tablet... Indledning KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed Første gang... 8 Tilknyt Google-konto...

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Smart Baby Monitor Manual

Smart Baby Monitor Manual Smart Baby Monitor Manual Inside the box Smart Baby Monitor Pose Holder til sengen Li-ion batteri Strømadaptor + 3 landespecifikke adaptorer Manual 2 Tak fordi du har valgt Smart Baby Monitor Overvåg dit

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

IFA 2015: UHD slet ikke til at komme uden om!

IFA 2015: UHD slet ikke til at komme uden om! UHD-OLEDskærme i massevis på LG's stand. IFA havde i 2015 fire markante temaer: UHD-fjernsyn, trådløs audio, sundhed og Smart Home, som er en kategori, der omfatter Internet of Things og Connected Home.

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2016: HDR den nye fornøjelighed

CES i Las Vegas januar 2016: HDR den nye fornøjelighed UHD Premium - den nye standard og det nye logo, som viser, at fjernsynet, Blu-ray-afspilleren og filmen understøtter Primært UHD. VERDENS STØRSTE UDSTILLING: CES, som foregik i Las Vegas 6.-9. januar 2016

Læs mere

Velkommen. Valg af Smartphone

Velkommen. Valg af Smartphone Velkommen til Valg af Smartphone arrangeret af Kontor Syd i Padborg og Ældre Sagen i Distrikt 5 Dias 1 Hvem er vi: Mads Auerbach, Kontor Syd i Padborg, Willi Nielsen, Ældre Sagen i Bov Dias 2 Ældre Sagen,

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon...

Læs mere

Kom godt i gang NSZ-GS7. Netværksmedieafspiller. Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel.

Kom godt i gang NSZ-GS7. Netværksmedieafspiller. Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel. Kom godt i gang DK Netværksmedieafspiller NSZ-GS7 Skærmbilleder, betjening og specifikationer kan ændres uden varsel. Kom godt i gang: ON/STANDBY Tænder og slukker afspilleren. Styring af tilsluttede enheder

Læs mere

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Internet til landsbyer i Afrika uden elforsyning, har vist sig bæredygtigt og populært. Det skal skabe bedre uddannelse, bedre sundhed og økonomisk

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning OneRemote Radio PL3 Modtager for B&O højttalere til modtagelse/ afspilning af Internet Radio Spotify UPnP Medieafspiller Podcast Brugervejledning Betjening med iphone, Spotify eller Android app. 30012013u4

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Kursusprogram for foråret 2019

Kursusprogram for foråret 2019 Kursusprogram for foråret 2019 Mandage: Billedbehandling for begyndere: Der vil på dette kursus blive lejlighed til at lære lidt om billedbehandling. Overføre billeder fra kamera til computer - og finde

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S

Apps og smartphones HMI. mobil devices og produktions-it. Anders Rolann, evikali A/S Apps og smartphones HMI mobil devices og produktions-it Anders Rolann, evikali A/S Agenda Kort om evikali A/S Mobil Teknologi Smartdevices Fordele og ulemper ved smart devices Vision Brug af Apps i automation

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Kursusprogram for efteråret 2018

Kursusprogram for efteråret 2018 Kursusprogram for efteråret 2018 Mandage: Almen PC kendskab for begyndere og let øvede. Formålet med dette kursus er, at få kendskab til betjening af en computer. Lær hvordan du kan skrive breve i MS Word,

Læs mere

Sådan indstiller du din ipad første gang

Sådan indstiller du din ipad første gang Sådan indstiller du din ipad første gang Betjeningsvejledning - ver. 1.2, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad Du får udleveret en ipad som lån fra kommunen. Denne vejledning gennemgår i en række skærmbilleder,

Læs mere

Kursusprogram for efteråret 2019

Kursusprogram for efteråret 2019 Kursusprogram for efteråret 2019 Mandage: Billedbehandling og Almen PC kendskab for begyndere: Der vil på dette kursus blive lejlighed til at lære lidt om billedbehandling. Overføre billeder fra kamera

Læs mere

Mobilitet og anvendelse af smartphones

Mobilitet og anvendelse af smartphones Mobilitet og anvendelse af smartphones evikali a/s Etableret af Anders Rolann og Sten Nornes i år 2000. Begge ingeniører. Specialiseret i udvikling og implementering af løsninger og IT-assistance til forretnings-

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse. CLOUD RECORD FAQ HVAD ER CLOUD RECORD? Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i skyen. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme. Tjenesten hedder Cloud Record, og gør det

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12.

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Opsætning af ipad Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk

Læs mere

Brugermanual. BroadLink RM2

Brugermanual. BroadLink RM2 Brugermanual BroadLink RM2 Udgivelse 2. September 2014 Tillykke med din nye BroadLink WiFi E-Remote ultimative kontroller. Indhold Side 3... Download APP Side 3... App installation Side 4... Tilslutning

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

Forbind din tørretumbler med fremtiden. BSH_022_HC_Geraetebeil_Trocknen_P_Bosch_210x148_da.indd 1

Forbind din tørretumbler med fremtiden. BSH_022_HC_Geraetebeil_Trocknen_P_Bosch_210x148_da.indd 1 Forbind din tørretumbler med fremtiden. SH_022_H_Geraetebeil_Trocknen_P_osch_210x148_da.indd 1 14.01.16 17:29 Home onnect. En app til det hele. Home onnect er den første app, som vasker og tørrer, vasker

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

Sikring af dit hjem. Smartvest - et trådløst alarmanlæg med mulighed for at tilkoble videoovervågning.

Sikring af dit hjem.   Smartvest - et trådløst alarmanlæg med mulighed for at tilkoble videoovervågning. Sikring af dit hjem Smartvest - et trådløst alarmanlæg med mulighed for at tilkoble videoovervågning Plug & Play Gratis app-adgang Individuelle behov Ingen abonnement www.abus-smartvest.com Trådløst Smartvest-alarmanlæg

Læs mere

Tema Siri på din ipad og iphone

Tema Siri på din ipad og iphone Tema Siri på din ipad og iphone Sofus 28. oktober 2018 Side 1 Du bruger Siri ved at holde fingeren på hjemknappen indtil Siri spørger Hvad kan jeg hjælpe dig med Brug af Siri Dette kan Siri ikke endnu

Læs mere

Forbind dit husholdningsapparat med fremtiden. BSH_022_HC_Geraetebeil_Waschen_Trocknen_X_Bosch_210x148_V001_DA_STAR.indd 1

Forbind dit husholdningsapparat med fremtiden. BSH_022_HC_Geraetebeil_Waschen_Trocknen_X_Bosch_210x148_V001_DA_STAR.indd 1 Forbind dit husholdningsapparat med fremtiden. BSH_022_HC_Geraetebeil_Waschen_Trocknen_X_Bosch_210x148_V001_DA_STAR.indd 1 14.01.16 11:55 Home Connect. En app til det hele. Home Connect er den første app,

Læs mere

Forbind din ovn med fremtiden. BSH_HC_Geraetebeileger_Ofen_Siemens_DA.indd :24

Forbind din ovn med fremtiden. BSH_HC_Geraetebeileger_Ofen_Siemens_DA.indd :24 9001 154 707 Forbind din ovn med fremtiden. BSH_HC_Geraetebeileger_Ofen_Siemens_DA.indd 1 29.10.15 14:24 Home Connect. En app til det hele. Home Connect er den første app, som kan vaske, vaske op, bage,

Læs mere

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015

ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 2015 1 ROADMAP TIL JERES MOBILSTRATEGI EN GUIDE TIL MOBIL SUCCES I 201 1 2 INDHOLD 1 2 6 7 8 9 10 Indledende [Side ] Mobile trends [Side ] Hvor er I nu? [Side 6] Hvad vil I opnå? [Side 7] Hvad får brugeren

Læs mere

OneRemote Radio PL3. Installationsvejledning

OneRemote Radio PL3. Installationsvejledning OneRemote Radio PL3 Modtager til B&O installationer for modtagelse af Internet Radio Spotify UPnP Medieafspiller Podcast Installationsvejledning 30012013s4dk OM ONEREMOTE RADIO PL3 Denne modtager har fået

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Bemærk før brug: Bemærk i brug

Bemærk før brug: Bemærk i brug Brugermanual Bemærk før brug: Læs venligst manualen inden du tager produktet i brug. Ikke egnet til høj temperatur, høj fugtighed, dårlig varmeafledning eller vand. Når du bruger produktet, vil kølepladen

Læs mere

Få mere ud af din ipad og iphone... -Hvad bruger du din ipad til - eller hvad kan du også bruge den til...

Få mere ud af din ipad og iphone... -Hvad bruger du din ipad til - eller hvad kan du også bruge den til... Få mere ud af din ipad og iphone... -Hvad bruger du din ipad til - eller hvad kan du også bruge den til... IPad er nok den computer i verdenshistorien, der på kortest tid har fået succes - og den kan meget

Læs mere

3940 Modem med WIFI. Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI.

3940 Modem med WIFI. Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI. 3940 Modem med WIFI Med dette blad beskrive lidt om Technicolor 3940 modem, specielt med hensyn til brug af WIFI. Placer modem rigtigt? Vi har i store træk følgende anbefalinger med hensyn til placering

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

Guide til Smart Direct App.

Guide til Smart Direct App. Guide til Smart Direct App. Denne guide gælder til Android. Før du begynder: Hav smartphone og høreapparater klar. Hent Connexx Smart Direct App fra Google Play. Vigtigt: Sluk og tænd høreapparaterne.

Læs mere

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop velkommen Når du folder brochuren ud, åbner du samtidig op for en hel ny verden af muligheder for kommunikation med dine gæster. Ved

Læs mere

Produktnyheder. www.legtech.dk

Produktnyheder. www.legtech.dk Produktnyheder EL-TEKNIK Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Trådløs Sender-modul og modtager (433 MHz - 8 kanals) Varenr. 70-114 Trådløs Sender-modul og modtager (relæ-box)

Læs mere

Se masser af nyt indhold på dit tv

Se masser af nyt indhold på dit tv LILLE ENHED TIL DIT TV UDRETTER MIRAKLER: Se masser af nyt indhold på dit tv Nu kan du endelig slippe for dyre tv-pakker og konstante reklame-afbrydelser: Med en til dit tv vælger du selv, hvad du vil

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo TV Go... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo TV Go på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

PRODUKTINDEKS. S3 support 26. Vil jeg få en fejlmelding på min S3, hvis der opstår problemer? 27. Vil jeg modtage teknisk support på min ipad mini?

PRODUKTINDEKS. S3 support 26. Vil jeg få en fejlmelding på min S3, hvis der opstår problemer? 27. Vil jeg modtage teknisk support på min ipad mini? OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PRODUKTINDEKS Apparat Generelt 1. Hvad er S3 scannerens positionering? 2. Hvad måler S3 scanneren? 3. Hvad er forskellen på S2 Everest og S3? 4. Hvilke dele følger med S3 scanneren?

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

CES i Las Vegas januar 2015: Billedkvalitet og Smart TV

CES i Las Vegas januar 2015: Billedkvalitet og Smart TV Billedkvaliteten er sammen med Smart TV de vigtigste konkurrenceparametre i 2015. Hér viser Samsung det nye SUHD-tv. VERDENS STØRSTE UDSTILLING: CES, som foregik i Las Vegas 6.-9. januar 2015 med pressedag

Læs mere

Guide til mycontrol App.

Guide til mycontrol App. Guide til mycontrol App. Denne guide gælder til Android. Før du begynder: Hav smartphone og høreapparater klar. Hent Signia mycontrol fra Google Play. Vigtigt: Sluk og tænd høreapparaterne. Du har nu tre

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Tema Apps på din ipad

Tema Apps på din ipad Tema Apps på din ipad Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner - Hjertestarter 14

Læs mere

Kursusprogram fora ret 2018

Kursusprogram fora ret 2018 Kursusprogram fora ret 2018 Mandage: Almen PC kendskab for begyndere og let øvede. Forma let med dette kursus er, at fa kendskab til betjening af en computer. Lær hvordan du kan skrive breve i MS Word,

Læs mere

SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC:

SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC: SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC: Du kan nemt udskrive tekst og billeder direkte fra din tavlecomputer eller smartphone. Find den bedste printerløsning til dit udstyr: SÅDAN! Vi viser, hvordan

Læs mere

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2 dukapc 2 Hvad er dukapc dukapc er en ældrevenlig computer, som hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Også selvom brugeren aldrig før har rørt

Læs mere

Den uimodståelige teknologi

Den uimodståelige teknologi Den uimodståelige teknologi Få kontrollen tilbage i dit teknologiliv Danica Forebyggelse & Sundhed, viden og værktøjer Den uimodståelige teknologi Smartphones, tablets og andre former for forbrugerelektronik

Læs mere

OPLEVELSER FOR ENHVER SMAG

OPLEVELSER FOR ENHVER SMAG OPLEVELSER FOR ENHVER SMAG Internet som det burde være Fibernet er fremtidens internet Fibernet giver liv, fart og flere muligheder så langt øjet rækker. Men ét er selve forbindelsen; noget andet er funktionalitet,

Læs mere

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv - interaktiv tavle Mindboard Ideel løsning hvis projektor allerede er tilstede Mindboard kan leveres i flere forskellige interaktive udgaver: Interaktiv tavle - fast eller til skinne Interaktiv tavle -

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid)

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) WiFi 4W LED RGBW Gu10 pære Kan styres via fjernbetjening eller iphone og android (kræver kontroller) Vurdering: Endnu ikke vurderet Pris: Pris: 194.00 kr

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på Android telefoner og tablets. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på Android telefoner og tablets. Waoo leveres af dit lokale energiselskab QUICK GUIDE Waoo Web TV på Android telefoner og tablets Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på din Android... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ... 10 Kontaktinformation...14

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD.

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD. Brug af eget it-udstyr i skolen Generel vejledning til forældre April 2015 Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 14 FAQ... 16 Kontaktinformation... 18 VELKOMMEN

Læs mere

dukapc spreder glæde i hele familien

dukapc spreder glæde i hele familien Det er en genial computer. Nu behøver vi ikke at hjælpe mine svigerforældre - de ringer bare til dukapc, hvis noget driller. Nu har vi fået oprettet en digital postkasse og kan nemt bruge netbank, når

Læs mere