RENOLIT ALKORSOLAR En lysende ide til din solenergi investering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RENOLIT ALKORSOLAR En lysende ide til din solenergi investering"

Transkript

1 RENOLIT ALKORSOLAR En lysende ide til din solenergi investering EXCELLENCE IN ROOFING

2 2 RENOLIT WATERPROOFING Krystallinske solcelle paneler monteres direkte på RENOLIT ALKORSOLAR systemet

3 RENOLIT WATERPROOFING 3 RENOLIT ALKORSOLAR systemet Det ultralette RENOLIT ALKORSOLAR monteringssystem gør det muligt, at montere solcelle paneler på taget uden brug af ekstra ballast eller gennembrydninger af tag-membranen. Udviklingen af systemet har taget udgangspunkt i PVC tag-membranens unikke egenskaber og muligheden for, at svejse kompatible elementer direkte på den. Metoden giver mulighed for en hurtig og økonomisk montage af en lang række forskellige sol paneler. RENOLIT ALKORSOLAR er basen for krystallinske fotovoltaiske paneler Montering af fotovoltaiske elementer på et tag vil i 90% af tilfældene være i form af krystallinske paneler. Disse paneler giver den største effekt hvilket gør dem profitable selv på mindre tagflader. RENOLIT ALKORSOLAR systemet fungerer i disse tilfælde som fundament for fastgørelsen af aluminiumsrammer. Aluminiumsrammen sikrer den optimale vinkling af FVpanelet (FV for fotovoltaiske) i forhold til solen. Ud over vægten af alu-konstruktionen og solcellepanelerne, er det vigtigt, at man er opmærksom på, at lasten fra såvel vind som sne, påvirker konstruktionen. En stabilitetsberegning skal foretages. RENOLIT ALKORSOLAR systemet anvendt for montering af amorfe solceller på et plant underlag I fald den bærende konstruktion i taget er let og fleksibel, som det ofte ses på industri- og lagerbygninger, og hvor arealet af taget er relativt stort, vil valget af amorfe solceller lamineret eller limet til på et underlag være et mere oplagt valg. Den lavere effekt fra de amorfe solceller vil i store træk kompenseres af den lavere pris pr. Peak Watt og et lavere fald i effekten i overskyet vejr. Det plane underlag for solcellerne monteres direkte på RENOLIT ALKORSOLAR systemet. RENOLIT ALKORSOLAR FOR FASTGØRELSE AF: Krystallinske solcellepaneler Amorfe solceller på underlag Høj nominel effekt (Watt/m 2 ) Relativt lav nominel effekt (Watt/m 2 ) Ekstra vægt < 15kg/sqm Frit valg af solcellepaneler Lav vægt 6kg/sqm Frit valg Høj kapacitet i sol RENOLIT og sydlig WATERPROOFING orientering Lavere tab af kapacitet i skyet vejr Vedligeholdelse, reparation og udskiftning af solceller er nemt, og taget forbliver vandtæt og upåvirket.

4 4 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT ALKORSOLAR systemet RENOLIT ALKORSOLAR er testet op til 200 km/t Under udviklingen af RENOLIT ALKORSOLAR systemet blev der foretaget en række tests herunder vindtunnel tests. For at klarlægge de forhold, som systemet udsættes for på et givet tag, blev en serie af lagdelt vindtunnel tests afviklet med vindhastigheder på op til 200 km/t. RENOLIT ALKORSOLAR systemet bestod alle test uden nogen fejl. Test rapporter fremsendes på anmodning. Billede 1: Vindtunnel test VKI Fordelene ved RENOLIT ALKORSOLAR systemet Lav vægt: Afhængigt af valg af solpaneler og aluminiumskonstruktion, minimal ekstra vægt. Ingen gennembrydninger af tagdugen. Hurtig, enkel og sikker af tagdugen. Vedligeholdelse og reparation af solpaneler er gjort enkelt. Krystallinske solceller eller amorfe solceller på plant underlag kan monteres direkte på RENOLIT ALKORSOLAR systemet. RENOLIT ALKORSOLAR systemet kan anvendes på eksisterende eller nye PVC-P tag-membraner. (Kontakt RENOLIT s tekniske afdeling for rådføring, om det aktuelle tag opfylder kravene for installering af RENOLIT ALKORSOLAR systemet). DELENE I RENOLIT ALKORSOLAR SYSTEME PVC-P profil RENOLIT ALKORPLUS Længde: 3 meter Basen of profilet: 80 mm Tykkelse af PVC: 3 mm Højde: 33 mm Bredde: 30 mm aluminum insert RENOLIT ALKORPLUS Længde: 3 meter Tykkelse: 2 mm Højde: 25 mm Bredde: 20 mm Aluminium kvalitet: EN6060 T6-AIMgSi 0,5 F22 selvskærende rustfri stål / inox skrue med tætningsring RENOLIT ALKORPLUS Diameter: 6 mm Længde: 25 mm Rustfrit stål: A2 SW8 For at garantere holdbarheden af det samlede system må der kun anvendes komponenter, som er købt gennem RENOLIT, i RENOLIT ALKORSOLAR systemet. Når RENOLIT ALKORSOLAR systemet anvendes for montering af krystallinske solceller, vil anvendelsen af RENOLIT ALKORBRIGHT tag-membran forbedre effekten og kapaciteten af solpanelerne grundet RENOLIT ALKORBRIGHT s højere refleksion af sollys, som resulterer i en lavere overfladetemperatur på tagfladen.

5 RENOLIT WATERPROOFING 5 Installering af et RENOLIT ALKORSOLAR tag Bærende konstruktion af solcelle taget Fordelen ved RENOLIT ALKORSOLAR systemet er den lave vægt. Man skal dog, før beslutningen om montering af solpaneler på taget træffes, kontrollere tagets bærende konstruktion. Den ekstra konstruktion medfører forskellige vind- og snelaster. En stabilitetsberegning er nødvendig for sikring af, at konstruktionen kan klare disse laster. RENOLIT ALKORSOLAR SYSTEM MED EKSTRA BALLAST Figur 1: Anvendelsen af RENOLIT ALKORSOLAR systemet betyder et minimum af ekstra vægt. Installering af solpaneler Ved hjælp af en vindlastberegning fastlægges tagets midterzone og hjørne- og randzoner og fastgørelsessystemet justeres herefter. Ud over bygningens placering og højde, er også tagkonstruktionen og facaderne medvirkende i forhold til placering og udformning. Kontakt vores tekniske afdeling for mere rådgivning omkring dit specifikke solenergi projekt. Afhængigt af orienteringen af taget, kan det være nødvendigt, at tage højde for skygger, som falder fra ventilationsanlæg, ovenlyskarme og omkringliggende bygninger. For at få optimalt effektudbytte af krystallinske solcelle paneler, bør disse placeres i en sydligt rettet orientering med den rette hældning. Afhængigt af orienteringen, hældningen og størrelsen på panelerne, skal man sikre, at der opnås en minimums afstand mellem panelerne (afstanden mellem panelerne bør være 3 gange højden af panelet). Anvendes amorfe solceller på underlag, dannes der ikke skygger og hele det centrale område af taget kan anvendes. For at sikre adgang til vedligeholdelse, skal et område omkring ventilationsanlæg etc. friholdes for solpaneler. Skygge Skygge afstand Figur 2: En minimumsafstand mellem solpanelerne skal respekteres. Den forventede kapacitet og effekt af en solenergitag installation For at give en indikation af beregningen af solenergitage henvises til eksemplet på Figur 3. På dette tag er der placeret 120 paneler med en nominel effekt på 150 Watt. Den installerede effekt beregnes som: 120 paneler x 150 Watt = 18 kw ( Watt) Solcellegenerationsbranchen henviser til dette som: 18 Peak kw. (Peak betyder testet i henhold til internationale standarder*) Ovenlyskarm Ventilation * (STC, Standard Test Conditions ): (1000 Watt / m 2, lys spektrum AM 1,5 og 25 celle temperatur) Figur 3: Eksempel på solenergitag hvor der er taget hensyn til vindlaster og skygger.

6 6 RENOLIT WATERPROOFING Installering af et RENOLIT ALKORSOLAR tag Den forventede effekt på årsbasis De installerede paneler producerer kun energi når der er direkte eller diffust sollys. Mængden af sollys varierer afhængigt af region eller land. I Skandinavien er gennemsnittet 745 kwh (kilowatttimer). Gennem de sidste 10 år er et gennemsnit på 745 timer, med et stråle niveau på 1000 Watt/m2, registreret. Under forudsætning af, at solpanelerne er monteret med den optimale orientering og hældning, vil den forventede effekt kun beregnes således: Installerede paneler x antal soltimer på w/m2 For eksempel: 18 kwp x 745 kwh = kwh for standard test vilkår. Med denne energimængde vil det være muligt, at forsyne 268 elektriske pærer på 50 Watt i 1000 timer. Installeret kapacitet faktisk effekt Den installerede kapacitet kan variere væsentligt fra den reelle effekt. Reduktionen af effekten kan have mange årsager. < 640 KWH Figur 4 > 2300 KWH Skandinavien ± 745 KWH Vi anbefaler, at RENOLIT ALKORBRIGHT tag-membran monteres under krystallinske solceller Den herved følgende lavere lufttemperatur omkring de krystallinske solceller sammen med højere refleksion fra RENOLIT ALKORBRIGHT vil øge produktiviteten i panelerne. INSTALLERET KAPACITET 100% Tab i omformer Regionale variationer i solens stråling. Ikke optimal orientering og hældning på solpanel Tab i konvertering af jævnstrøm til vekselstrøm Defekte paneler og påført overfladesmuds,... Solcellepanel RENOLIT ALKORBRIGHT Figur 5... REEL EFFEKT 70% - 80% * * Dette er kun en referenceværdi for at vise de væsentlige eventuelle tab afhængigt af det valgte system. Billede 2: RENOLT ALKORSOLAR som underlag for krystallinske solcellepaneler

7 RENOLIT WATERPROOFING 7 Hvordan kommer du videre med installering af RENOLIT ALKORSOLAR system? NYBYGGERI? JA KRYSTALLINSKE PANELER ELLER AMORFE SOLCELLE ELEMENTER? Krystallinske paneler: Med en refleksion 90% vil brugen af en RENOLIT ALKORBRIGHT tagdug øge effekten af solpanelerne. Se RENOLIT ALKORSOLAR installations manualen for udbyttet af dit solenergitag. NEJ EKSISTERENDE PVC-P TAG? Amorfe solcelle elementer : Se RENOLIT ALKORSOLAR installations manualen for udbyttet af dit solenergitag. JA NEJ Kontakt vores tekniske afdeling for kontrol af kvaliteten og en vurdering af den forventede restlevetid for membranen. Installering af RENOLIT ALKORPLAN F (1,5 mm) & RENOLIT ALKORBRIGHT (1,5 mm) mekanisk monteret og polyester armeret. Bredde 1,05 m. RENOLIT monteringsanvisning skal følges. PVC-P TAGMEMBRANEN HAR EN FORVENTET LEVETID SOM SVARER TIL FORVENTNINGERNE TIL RENOLIT ALKORSOLAR SYSTEM? JA NEJ PVC-P TAGDUGEN ER ET MEKANISK FASTGJORT SYSTEM MED MEMBRAN MED EN BREDDE 1.05 M JA NEJ RENOLIT ALKORSOLAR systemet må kun monteres i henhold til anvisningerne fra vores tekniske afdeling. * Hvis der er variationer i monteringsprocessen skal den tekniske afdeling for RENOLIT Nordic A/S kontaktes for yderligere rådgivning. A. For tag med en membran-bredde på 1,60 m skal der laves en vindlast beregning. Afhængig af beregningen kan det være nødvendigt, at montere flere fastgørelser og vandtætne disse med strimmel af tagdug. B. RENOLIT ALKORPLAN membranen er ikke i slutningen af sin levetid, men partielle renoveringer er nødvendige. For at reducere risikoen, bør renovering kun ske i de områder, hvor solcellepanelerne skal monteres. Den nye membran monteres i henhold til anvisningerne for RENOLIT ALKORSOLAR. Det er en mulighed, at den nye membran varmluftsvejses til undersiden af den gamle PVC-P membran.

8 10 YEAR WARRANTY SQUAD.BE Oplysningerne i nærværende kommercielle brochure er givet i god tro og med den hensigt at videregive oplysninger. Den er baseret på aktuel viden på tidspunktet for udgivelsen, og kan ændres uden varsel. Intet heri kan eller må føre til anvendelsen af vores produkter uden, at respektere eksisterende patenter, certifikater, juridiske regler, nationale eller lokale regler, tekniske godkendelser eller tekniske specifikationer eller regler og praksis for god udførelse i dette fag. Køberen skal kontrollere, om import, reklame, emballering, mærkning, sammensætning, besiddelse, ejerskab og brug af vores produkter eller kommercialiseringen af dem, er underlagt særlige territoriale regler. Køber er også den eneste person, der er ansvarlig for, at informere og rådgive den endelige slutbruger. Når man står med konkrete sager eller aktuelle detaljer som ikke er behandlet i tilgængelige anvisninger, er det vigtigt, at kontakte vores tekniske afdelinger, som vil give råd, baseret på de oplysninger der er til stede, og inden for begrænsningen af deres ekspertiseområde. Vores tekniske afdelinger kan ikke holdes ansvarlig for udformningen af, ej heller udførelsen af den aktuelle opgave. I tilfælde af tilsidesættelse af regler, forskrifter og pligter gældende for køberen, fralægger vi os ethvert ansvar. Farverne efterlevere kravene formuleret af EOTA til UV-resistens, men er stadig genstand for naturlige ændringer over tid. Følgende er ikke omfattet af garantien: æstetiske forhold i tilfælde af delvis reparation af fejlbehæftet membran dækket af garantien. RENOLIT WATERPROOFING The British Board of Agrément har vurderet den forventede levetid for RENOLIT ALKORPLAN F anvendt i Storbritannien til over 35 år. RENOLIT ALKORPLAN tagprodukter og systemer har en standard garanti på 10 år, og installeres af godkendte entreprenører og installatører som er uddannet og certificeret af RENOLIT Alle RENOLIT WATERPROOFING membraner til tag er en del af ROOFCOLLECT indsamlings- og genanvendelses programmet. RENOLIT Nordic A/S - Handelsselskab, Naverland Glostrup - Danmark T F renolit.nordic@renolit.com R1018AA1014

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING

RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING RENOLIT ALKORTOP EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT WATERPROOFING 3 RENOLIT ALKORTOP: TPO baseret ét-lags tagdækning Med RENOLIT ALKORTOP membranen tilbyder RENOLIT nu også en serie

Læs mere

ALKORDESIGN Systemet RENOLIT WATERPROOFING

ALKORDESIGN Systemet RENOLIT WATERPROOFING ALKORDESIGN Skole (Belgien) RENOLIT WATERPROOFING ALKORDESIGN Systemet ALKORDESIGN systemet ligner det traditionelle bliktag med sine stående false, men uden vægten og omkostningerne til aluminium, zink,

Læs mere

RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORPLAN EXCELLENCE IN ROOFING

RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORPLAN EXCELLENCE IN ROOFING RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORPLAN EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT WATERPROOFING 3 Erfaring med tagfolier RENOLIT ALKORPLAN RENOLIT ALKORPLAN-tagfolier er baseret på monomer

Læs mere

renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING

renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING ERFARING MED TAGFOLIER. alkorplan alkorplan -tagfolier er baseret på monomer pvc-p. Selvom tagfolierne traditionelt er blevet anvendt på flade tage, ses de nu

Læs mere

SOLCELLER energi for alle

SOLCELLER energi for alle SOLCELLER energi for alle 1 LAD SOLEN SKINNE PÅ DIN EL-REGNING Interessen for solcelleanlæg er steget markant de senere år og denne interesse ser ud til at fortsætte ikke mindst fordi det forventes at

Læs mere

TIL RÅDGIVERE OG INDKØBERE

TIL RÅDGIVERE OG INDKØBERE TIL RÅDGIVERE OG INDKØBERE Tjekliste til indkøb af Solcelleanlæg Når der skal træffes en beslutning om hvilket solcelleanlæg der skal købes, er det vigtigt, at sammenligne forskellige tilbud, da der er

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Metrotile LightPOwer Med solen som målet Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning 2 Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at

Læs mere

Bosch solcelle moduler. Monokrystallinske solcellepakker

Bosch solcelle moduler. Monokrystallinske solcellepakker Bosch solcelle moduler Monokrystallinske solcellepakker Velkommen hos Bosch Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Gode grunde til Bosch solcelle moduler... 5 Dataark... 6 Overblik over systempakker... 6

Læs mere

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Metrotile LightPOwer Med solen som målet Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at vi

Læs mere

Intelligente energiløsninger til industri og erhverv

Intelligente energiløsninger til industri og erhverv Intelligente energiløsninger til industri og erhverv fra Mathiasen Mathiasen Holstebrovej 58-6950 Ringkøbing velkommen Velkommen til Mathiasen...... din lokale sparringspartner inden for vedvarende energiløsninger.

Læs mere

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT

SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT SOLEN ER DEN STØRSTE VEDVARENDE ENERGIKILDE VI KENDER. PÅ BLOT EN TIME MODTAGER JORDEN MERE ENERGI END DER BRUGES AF ALLE LANDE I VERDEN PÅ ET HELT ÅR. Kilde iea Trods det at Danmark er placeret rimelig

Læs mere

INSPIRERET AF NATUREN

INSPIRERET AF NATUREN INSPIRERET AF NATUREN SUNSTYLE SOLCELLER ER LIGE SÅ GENIALE SOM FISKENES HUD: DE OPFØRER SIG MED DERES UDFORMNING AF PANELERNE SOM ET NATURLIGT VÆRN MOD VANDGENNEMTRÆNGNING SUNSTYLE ER ROBUST KONSTRUERET

Læs mere

Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! Med solen som målet. den lette tagløsning

Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! Med solen som målet. den lette tagløsning Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! Metrotile LightPOwer Med solen som målet den lette tagløsning 2 Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

SYSTEM MED MEMBRAN OG BALLAST

SYSTEM MED MEMBRAN OG BALLAST L SYSTEM MED MEMBRAN OG BALLAST renolit waterproofing EXCELLENCE IN ROOFING 1 SYSTEM MED MEMBRAN OG BALLAST PRODUKTINFORMATION er en kalandreret/lamineret tagmembranfolie af fleksibel glasfiltarmeret PVC.

Læs mere

01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold. af Gaia Solar-solcelleanlæg

01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold. af Gaia Solar-solcelleanlæg 01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold af Gaia Solar-solcelleanlæg Drift- og vedligeholdelsesmanual for solcelleanlæg Funktionsbeskrivelse... 3 Driftsvejledning... 3 Sikkerhed... 4 Start og

Læs mere

Kontorbyggeri (Holland)

Kontorbyggeri (Holland) ALKORGREEN Kontorbyggeri (Holland) RENOLIT WATERPROOFING ALKORGREEN.. DET LEVENDE TAG Grønne tage er ikke bare en ny dille. Tendensen mod grønne tage er tiltaget markant gennem de seneste 20 år. Med alkorplan

Læs mere

SOLON SOLfixx. Fotovoltaisk system til flade tage.

SOLON SOLfixx. Fotovoltaisk system til flade tage. SOLON SOLfixx Black/Blue DK SOLON SOLfixx. Fotovoltaisk system til flade tage. Nyudviklet fladtagssystem bestående af kraftige SOLON-moduler og en let underkonstruktion af kunststof Velegnet til tage med

Læs mere

KATALOG MOUNTING SYSTEM PV PANELER

KATALOG MOUNTING SYSTEM PV PANELER looking for the future KATALOG MOUNTING SYSTEM PV PANELER SELSKAB Solar Innova er en global koncern, der opererer i området for vedvarende energi inden for solcelle Energy. Teknologi spiller en central

Læs mere

Industrial Luftsolfangere til industri og større haller Effektiv affugtning og varmebesparelse med gratis solvarme

Industrial Luftsolfangere til industri og større haller Effektiv affugtning og varmebesparelse med gratis solvarme Industrial Ø V S N Luftsolfangeretilindustriogstørrehaller Effektivaffugtningogvarmebesparelse medgratissolvarme Denne pjece omhandler SolarVentis industrielle luftsolfangersystem. Systemet er patenteret

Læs mere

Intelligente energiløsninger

Intelligente energiløsninger Intelligente energiløsninger fra green force company a/s Mathiasen Holstebrovej 58-6950 Ringkøbing Monteringen startede om morgenen, og samme dag var vi selvforsynende med el Lise og Hans Peter Buch -

Læs mere

Solcelleanlæg til elproduktion

Solcelleanlæg til elproduktion Energiløsning Solcelleanlæg til elproduktion SEPTEMBER 2011 Solcelleanlæg til elproduktion Det anbefales at overveje installation af solcelleanlæg mod syd. Især hvis de ikke er udsat for nævneværdig skygge

Læs mere

Naturlig termisk røgudluftning og brandventilations system mcr PROLIGHT brandventilationslemme og kontinuerligt ovenlys mcr LAM lamel ventilatorer

Naturlig termisk røgudluftning og brandventilations system mcr PROLIGHT brandventilationslemme og kontinuerligt ovenlys mcr LAM lamel ventilatorer Naturlig termisk røgudluftning og brandventilations system mcr PROLIGHT brandventilationslemme og kontinuerligt ovenlys mcr LAM lamel ventilatorer mcr PROSMOKE røgbarrierer mcr PROLIGHT BRANDVENTILATIONSLEMME

Læs mere

MTC. Intro. I skal i gang med et forløb, hvor i skal lærer hvordan man opbygger et varmt tag, med tagpap.

MTC. Intro. I skal i gang med et forløb, hvor i skal lærer hvordan man opbygger et varmt tag, med tagpap. Intro. I skal i gang med et forløb, hvor i skal lærer hvordan man opbygger et varmt tag, med tagpap. Opgave: Mål udvendig luft temperatur C Mål udvendig overflade temperatur på tagmembran C. Mål indvendig

Læs mere

(Kilde: The European Commission s Joint Research Centre, Institute for Environment and Sustainability)

(Kilde: The European Commission s Joint Research Centre, Institute for Environment and Sustainability) Er der virkelig sol nok i Danmark Selv om vi ikke synes det, så er der masser af solskin i Danmark. Faktisk så meget, at du skal langt ned i Sydtyskland for at få mere. Derfor er konklusionen, at når solceller

Læs mere

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til solcelleguiden Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til produktion af el med solceller. Solceller

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse placeres solpanelerne

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

NOTAT. Dato: 28.02.2013. Vedr.: Solceller på Stilling Skole. Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk

NOTAT. Dato: 28.02.2013. Vedr.: Solceller på Stilling Skole. Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk NOTAT Dato: 28.02.2013 Vedr.: Solceller på Stilling Skole Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk Byg & Ejendom Dir. tlf.: 8794 7715 Fax: 8689 1596 Knudsvej 34 8680 Ry Skanderborg

Læs mere

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: SOLCELLER

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: SOLCELLER Jeres forældre vil gerne være med på den grønne bølge, og de går nu og overvejer, om de skal investere i solceller, således at de selv kan producere deres egen strøm, blot ved at udnytte solens stråler.

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Budgetudvalget 2009 17.9.2008 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Gennemførelse af Europa-Parlamentets budget for regnskabsåret 2008 Anmodning om overførsel C 14 - Parlamentet Vedlagt

Læs mere

VISIONS WITH ENERGY. Salgs Guide 2012

VISIONS WITH ENERGY. Salgs Guide 2012 VISIONS WITH ENERGY Salgs Guide 2012 Kit Systemer KIT 1: 1.9 kwp Net tilsluttet Solcelleanlæg Mængde 10 stk.: Solcellemoduler Trina Solar, TSM- DC01.A.05 black 190W Ydelse 190 Wp 0~+3% Monokrystallinske

Læs mere

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding.

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding. Et strømanlæg består af 3-4 hovedkomponenter: Solpanel / solpaneler Laderegulator Solarbatteri Inverter (omformer 12 volt til 230 volt vekselstrøm) Produktorientering Solpanelet omdanner solens stråleenergi

Læs mere

Solceller fra tyske Schüco Leveres og monteres af KRINTEL. Et solidt valg ENTREPRISE

Solceller fra tyske Schüco Leveres og monteres af KRINTEL. Et solidt valg ENTREPRISE Solceller fra tyske Schüco Leveres og monteres af KRINTEL Et solidt valg ENTREPRISE Se mere om os på www.krintel.com ring på 43691173 eller skriv på post@krintel.com Vi har arbejdet med Schüco produkter

Læs mere

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat AKRALUX GRECA OVENLYS Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat Havnepladsen 12 DK-9 Frederikshavn Tlf. (+45) 98 43 02 44 Fax (+45) 98 43 82 44 info@lumex.dk www.lumex.dk AKRALUX GRECA Profilerede

Læs mere

SOLARWATT EASY-IN DEN KOMPLETTE LØSNING

SOLARWATT EASY-IN DEN KOMPLETTE LØSNING SOLARWATT EASY-IN DEN KOMPLETTE LØSNING SOLARWATT AG 01 SOLARWATT - SYSTEM EASY-IN 02 01 SOLARWATT - SYSTEM EASY-IN SOLARWATT AG INDHOLD 01 ANLÆGGET.............................. S. 02 02 INFORMATION OM

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning hvad betyder det for dig? www.ok.dk 2 3 Solceller

Læs mere

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade PRODUKTKATALOG rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade va-godkendt på teknologisk institut fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

Tranebjerg Skole, Marsk Stigsvej 3 og 5 samt Tingvej 3

Tranebjerg Skole, Marsk Stigsvej 3 og 5 samt Tingvej 3 Tranebjerg Skole, Marsk Stigsvej 3 og 5 samt Tingvej 3 Vedrørende: Solcelleanlæg på Tranebjerg skole. Hermed fremsendes udbudsmateriale til solcelleanlæg på ovennævnte adresse i licitation. Arbejdet udbydes

Læs mere

SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET

SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET Sikker gevinst hver dag! Nu kan du få solcelleanlæg i Sonnenkraft kvalitet www.sonnenkraft.dk SOLENS KRAFT Og energi. Helt gratis! Solen er stået op i mere end 4,57 milliarder år. Og hver dag udsendes

Læs mere

Greve Svømmehal Solcelleanlæg

Greve Svømmehal Solcelleanlæg Side 1 af 9 Greve Svømmehal Solcelleanlæg Tilbud 10.128 - GSL Tilbud leveret af Gaia Solar A/S Januar 2010 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse Tilbud... 3 Beskrivelse... 4 Grundlag for tilbudet... 4 Referencer...

Læs mere

Nordisk innovation Porduktkatalog

Nordisk innovation Porduktkatalog Nordisk innovation Porduktkatalog ROTTESPÆR TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø200mm, også til strømpeforet rør i ovenstående dimensioner Udført i

Læs mere

Facadebeklædning med ClickFals:

Facadebeklædning med ClickFals: Facadebeklædning med ClickFals: Facadebeklædning med falsede plader i stål 4.1 Orientering bips B2.390, Basisbeskrivelse beklædninger monterede er sammen med denne detaljeprojektbeskrivelse gældende

Læs mere

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sæt stop for snigende nedbrydning Med to-trins tætning Det ventilerede facadesystem StoVentec Tiden

Læs mere

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej!

Flex Ultra solceller. Ren og uafhængig strøm på din vej! Flex Ultra solceller Ren og uafhængig strøm på din vej! X-Sol Danmark Siden 2010 har X-Sol Danmark produceret og leveret fleksible solceller til opladning af batterier, altså off-grid løsninger. Vi har

Læs mere

Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre

Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre Projektudvikler Vores Sol Ejendomsselskab, Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg, ønsker at opstille et solcelleanlæg til strømproduktion nord for Harre på hele

Læs mere

Solcelle selvbyg. Solcelle placering Effektivitet Solcelle montering

Solcelle selvbyg. Solcelle placering Effektivitet Solcelle montering Solcelle selvbyg Solens energi Solindstråling Solcelleanlæg Nettoafregning Solcelletyper Inverter Solceller på FC PV design PV kabler og stik Tilbagebetalingstid Standalone anlæg PV i danmark Solcelle

Læs mere

MKJ VENTILATION. Brandventilation. mcr PROLIGHT Brandventilation og ovenlys mcr LAM louvered Brandventilation mcr PROSMOKE Brandgardiner og røgskærme

MKJ VENTILATION. Brandventilation. mcr PROLIGHT Brandventilation og ovenlys mcr LAM louvered Brandventilation mcr PROSMOKE Brandgardiner og røgskærme MKJ VENTILATION Brandventilation mcr PROLIGHT Brandventilation og ovenlys mcr LAM louvered Brandventilation mcr PROSMOKE Brandgardiner og røgskærme Omfattende løsninger til brandventilations systemer Sikring

Læs mere

SOLON SOLraise. Den effektoptimerede solcelleløsning for maksimal systemsikkerhed.

SOLON SOLraise. Den effektoptimerede solcelleløsning for maksimal systemsikkerhed. SOLON SOLraise DK SOLON SOLraise. Den effektoptimerede solcelleløsning for maksimal systemsikkerhed. Udbyttestigning op til 25 % Modulintern MPP-tracking Mulighed for udnyttelse af tagflader i delvis skygge

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

Solceller - Guide til befæstelse

Solceller - Guide til befæstelse Solceller - Guide til befæstelse Din guide til befæstelse Denne guide giver overblik over montage af solcellepaneler på forskellige tagtyper. Solceller er på få år blevet en markant del af den danske installationsbranche.

Læs mere

OUTDOOR LIVING (ODL) Først med integrerede screens WWW.BRUSTOR.COM PATENTANMELDT 2013

OUTDOOR LIVING (ODL) Først med integrerede screens WWW.BRUSTOR.COM PATENTANMELDT 2013 B-200 ODL (Taglameller) B-300 ODL (Foldeligt skydetag) B-400 ODL (Topscreen tag) B-100 ODL (B-127 Pergola) Først med integrerede OUTDOOR LIVING (ODL) WWW.BRUSTOR.COM DK PATENTANMELDT 2013 1 :: Vandtæt

Læs mere

Vedvarende energi. Fokus på solceller

Vedvarende energi. Fokus på solceller Vedvarende energi Fokus på solceller Tag hul på en hverdag med vedbvarende energi 1. Vedvarende Indledning Energi Vi står på tærsklen til en ny æra inden for energi. Markedet for vedvarende energi er enorm,

Læs mere

TAGINTEGREDE SOLCELLE-ANLÆG. Hvordan projekteres det billigst muligt?

TAGINTEGREDE SOLCELLE-ANLÆG. Hvordan projekteres det billigst muligt? TAGINTEGREDE SOLCELLE-ANLÆG Hvordan projekteres det billigst muligt? Erfaringer har vist, at der i forbindelse med etablering af tagintegrerede solcelle-anlæg eksisterer en række planlægningsmæssige, byggetekniske,

Læs mere

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen

Remote Telecom Sites. Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele. Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites Praktiske erfaringer med konventionelle og vedvarende energikilder inden for Tele Mogens G. Nielsen Remote Telecom Sites (RTS) Formål Optimere energiforsyningen til Remote Telecom

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE PRODUKTKATALOG ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader

3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3. Tage med hældning på 34 til 60 grader 3.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på 34 til 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på 34 til 60 grader,

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

VISIONS WITH ENERGY. JensA. Salgs Guide

VISIONS WITH ENERGY. JensA. Salgs Guide VISIONS WITH ENERGY JensA Salgs Guide 2012-13 KIT 1 Yingli: 2,00 kwp Net tilsluttet Solcelleanlæg 2,00 kwp Mængde Net 8 stk.: tilsluttet Solcellemoduler Solcelleanlæg Yingli PANDA YL250 C-30b Ydelse250Wp+0-5W

Læs mere

Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og flade tage. Hilti MSP. El- och VVS. Hilti. Outperform. Outlast. Løsninger til solcellemontage

Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og flade tage. Hilti MSP. El- och VVS. Hilti. Outperform. Outlast. Løsninger til solcellemontage Løsninger til solcellemontage Alsidige løsninger til montage af solceller på skrå og. Hilti. Outperform. Outlast. Stærk og hurtig montage på skrå tage Stærk og hurtig montage på skrå tage Montage af solceller

Læs mere

Roofing. Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage

Roofing. Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage Roofing Sarnafil T-tagsystem et trygt, økonomisk og miljøvenligt valg til flade tage unik viden uovertruffen kvalitet Sarnafil er verdens førende leverandør af miljøvenlige membraner og tagløsninger baseret

Læs mere

BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings

BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i dimensioner og tekniske data på produkterne pga. deres løbende forbedringer. BUCCMA ENERGY

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

OVENLYS. Dagslys og ventilation til flade tage

OVENLYS. Dagslys og ventilation til flade tage 2013 OVENLYS Dagslys og ventilation til flade tage invitér lyset indenfor OVENLYS Fordelene ved naturligt dagslys er åbenlyse. Selv i bygninger med fladt tag og med facadevinduer i alle rum oplever man,

Læs mere

Tagbeklædning med Trapez:

Tagbeklædning med Trapez: Tagbeklædning med : Tagbeklædning, plader i stål 4.1 Orientering bips B2.360, Basisbeskrivelse tagdækning er sammen med denne detaljeprojektbeskrivelse gældende for arbejdet. 4.2 Omfang Arbejdet

Læs mere

LØSNINGER MED SOLENERGI. www.irfts.com

LØSNINGER MED SOLENERGI. www.irfts.com LØSNINGER MED SOLENERGI T I L B O L I G E N www.irfts.com IRFTS, LØSNINGER TIL HELE HUSET EASY ROOF EVOLUTION Integrationssystem til parcelhuset EASY ROOF SOLUTION FOR VELUX Integration af et tagvindue

Læs mere

Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune

Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune Projektoplæg til politisk beslutning Solcellehaver Illustration: Arkitektfirma Hasløv og Kjærsgaard Et harmonisk, grønt og levende bidrag til vedvarende energiforsyning af Assens Kommune Projektoplægget

Læs mere

Solcelleanlæg til elproduktion

Solcelleanlæg til elproduktion Energiløsning Solcelleanlæg til elproduktion SEPTEMBER 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Solcelleanlæg til elproduktion Det anbefales at overveje installation af solcelleanlæg på tagflader eller facader,

Læs mere

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Indhold 1. Produktinformation Side 2 2. Klassificering Side 2 3. Lovkrav Side 2 4. Anmeldelse af skorsten Side 3 5. Hvor

Læs mere

Med naturens egen energi

Med naturens egen energi Denmark Med naturens egen energi Solcellepaneler Solvarme www.izen.dk IZEN Energy Systems blev grundlagt i 1987, og lige siden har vores mission været "at producere vedvarende energi til alle med de bedste

Læs mere

ROTTESPÆRre TX11. STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE

ROTTESPÆRre TX11. STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE Produktkatalog ROTTESPÆRre TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

Solceller til bygningsintegrering

Solceller til bygningsintegrering Solceller til bygningsintegrering -Produceret i Danmark Flensbjerg 8, 4960 Holeby, Danmark Tlf: 3536 7777 www.dansksolenergi.com Skifer Integration BESTEM GLAS Vi laver solcellepanelet i den størrelse,

Læs mere

Solcelleanlæg i forbindelse med bygninger

Solcelleanlæg i forbindelse med bygninger Solcelleanlæg i forbindelse med bygninger Registrering og beregning Ivan Katic, SolenergiCentret Ivan.Katic@Teknologisk.dk tel. 7220 2482 1 Ivan Katic Januar 2007 Hvad kan solenergi-anlæg? Brugsvand Ventilation

Læs mere

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg Solcelleanlæg Sænk din elregning og dit CO 2 -udslip markant Solens daglige indstråling på jorden er ca. 6.000 gange så høj, som den samlede energi vi dagligt forbruger på kloden. Ved at udnytte solens

Læs mere

Tema aften solenergi. Nicolai Andresen ATsolar, Sønderborg

Tema aften solenergi. Nicolai Andresen ATsolar, Sønderborg Tema aften solenergi Nicolai Andresen ATsolar, Sønderborg ATsolar Aps Total entreprenør inden for solcelleanlæg i alle størrelser og typer Har projekteret og installeret nogle af landets største solcelleanlæg

Læs mere

4. Tage med en hældning på over 60 grader

4. Tage med en hældning på over 60 grader 4. Tage med en hældning på over 60 grader 4.1. Arbejde ved tagfod og på tagfladen på tage med en hældning på over 60 grader Ansatte, der arbejder og færdes på tage med en hældning på over 60 grader, skal

Læs mere

klik klik Klik loftet på plads! Gyproc GK-systemet gør loftmontage til en leg Nemt, hurtigt...og præcist

klik klik Klik loftet på plads! Gyproc GK-systemet gør loftmontage til en leg Nemt, hurtigt...og præcist klik klik Klik loftet på plads! Gyproc GK-systemet gør loftmontage til en leg Nemt, hurtigt...og præcist Monter loftet i en fart med Gyproc GK systemet Gyproc GK er et bæresystem af stål til nedhængte

Læs mere

Solceller i hvide og lyse Facader

Solceller i hvide og lyse Facader Solceller i hvide og lyse Facader Din partner på skjulte solceller i facader Konstruktion Energi Aktive facader Vores ekspertise Solaxess er et schweizisk firma, som er specialister i den højteknologiske

Læs mere

Ophængssystem. BIS UltraProtect Til indendørs og udendørs brug. walraven.com

Ophængssystem. BIS UltraProtect Til indendørs og udendørs brug. walraven.com Ophængssystem BIS UltraProtect 1000 Til indendørs og udendørs brug walraven.com BIS UltraProtect 1000 Ophængssystem Til indendørs og udendørs brug Optimal bestykkelse Bedre end varmgalvanisering Korrosionsbestandighed

Læs mere

AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE

AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE AFFALDS- OG NEDSTYRTNINGSSKAKTE BS30-455 mm BS60-505 mm Rustfrit stål Lyd- og brandisoleret Lav vægt Leveres i sektioner. Hygiejnisk Indvendig eller udvendig montage Miljøvenlig Højisoleret 25 eller 50

Læs mere

Tagkonstruktioner. opstilling og afstivning af spær

Tagkonstruktioner. opstilling og afstivning af spær Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg & industri Tagkonstruktioner opstilling og afstivning af spær Undervisningsministeriet. Marts 2011. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1 Solceller 0 1 EL SOLCELLER Registrering Hvis en bygning har monteret solceller registreres følgende: anlægsregistrering solcelleanlægget peak power systemvirkningsgrad. Tabel

Læs mere

Sølund Huse. Pakke nummer. Købers adresse:

Sølund Huse. Pakke nummer. Købers adresse: Pavillon PAV-3333 (Ø 337 cm) Pas godt på dette dokument! Dansk: huset du har købt, er blevet fremstillet ifølge høje kvalitets krav. Bygningselementerne er blevet omhyggeligt kontrolleret og pakket. For

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

fischer Solar-fix Montagesystem for solceller

fischer Solar-fix Montagesystem for solceller fischer Solar-fix Montagesystem for solceller Specialapplikationer Solar-Flat Solar-Premium Flade tage Skråtage TÜV - Product testing, Inspection and Certification System for skråt tag Hurtigt og sikkert

Læs mere

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet.

Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Solenergi Af Grethe Fasterholdt. En solfanger opvarmer brugsvand, eller luft til ventilation. Et solcelle anlæg producerer strøm / elektricitet. Jeg fik solfanger anlæg for 19 år siden, den fungere stadig

Læs mere

Sapa Solar BIPV. Bygningsintegrerede solceller

Sapa Solar BIPV. Bygningsintegrerede solceller Sapa Solar BIPV Bygningsintegrerede solceller Solcelleglas Solcellerne er indbygget i en gennemsigtig termorude med 2 eller 3 lag glas eller i uigennemsigtigt enkeltglas i brystning eller solafskærmning.

Læs mere

Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere

Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere Stærkstrømsbekendtgørelsens krav til vekselrettere Energinet.dk Temadag om solceller 19. juni 2012 Kim Rehmeier Sikkerhedsstyrelsen Solcellesystemer Solcelleanlæg skal installeres i henhold til stærkstrømsbekendtgørelsen

Læs mere

Information Solcelleanlæg

Information Solcelleanlæg Information Solcelleanlæg Guide til landbruget 2 Indholdsfortegnelse Solceller til landbruget... 3 En god investering... 3 Nye regler... 4 Nettoafregning?... 4 Kvalitet... 5 Placering... 6 Taget?... 6

Læs mere

ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE

ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE Systembeskrivelse ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE Rammeløst baffelsystem GRP SYSTE Nem og hurtig installation YEARS IT LIM ED I deel løsning til rum hvor nedhængte lofter ikke er en mulighed, enten af

Læs mere

Samsø Idrætshal, Pillemarksvej 1

Samsø Idrætshal, Pillemarksvej 1 Samsø Idrætshal, Pillemarksvej 1 Vedrørende: Solcelleanlæg på Samsø Idrætshal Hermed fremsendes udbudsmateriale i licitation på ovennævnte adresse. Arbejdet udbydes i hovedentreprise. Tilbud afgives på

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1. Solceller 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE EL 0 1 Solceller 0 1 EL SOLCELLER Registrering Formålet med at registrere solceller er at beregne hvor stor en andel af elforbruget til bygningsdrift, apparater og belysning der dækkes

Læs mere

LØSNINGER MED SOLENERGI. www.irfts.com

LØSNINGER MED SOLENERGI. www.irfts.com LØSNINGER MED SOLENERGI T I L B O L I G E N www.irfts.com EASY ROOF EVOLUTION Integrationssystem til parcelhuset EASY ROOF SOLUTION FOR VELUX Integration af et tagvindue i din energiinstallation IRFTS,

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

LUGER. Gyproc Inspektionsluger. Komplet sortiment af stål- og gipsluger

LUGER. Gyproc Inspektionsluger. Komplet sortiment af stål- og gipsluger LUGER Gyproc Inspektionsluger Komplet sortiment af stål- og gipsluger Produktoversigt Gyproc Planex Gipsluge Easy Open Enkel åbningsmekanisme (Push-up) Integreret i vægge og lofter Spartelfri luge Kan

Læs mere

Solcelle selvbyg. Solens energi Solindstråling Solcelleanlæg Solcelletyper Inverter Tilbagebetalingstid Solceller på FC

Solcelle selvbyg. Solens energi Solindstråling Solcelleanlæg Solcelletyper Inverter Tilbagebetalingstid Solceller på FC Solcelle selvbyg Solens energi Solindstråling Solcelleanlæg Solcelletyper Inverter Tilbagebetalingstid Solceller på FC Tagintegreret solceller Solcelle placering Solcelle montering Effektivitet Solcelleanlæg

Læs mere

HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD

HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD HORTUS Solcellelampe med sensor, glaskuppel, 6 SMD med glaskuppel og bevægelsessensor. I løbet af dagen lades de opladelige batterier af det sollys der rammer solcelle panelet. Ved hjælp af den opladede

Læs mere

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Version 2.0 Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 1 Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 2 Indhold Formål og anvendelse... 3 Vigtigt/

Læs mere