Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration"

Transkript

1 Guide til integration med NemLog-in / Brugeradministration Side 1 af januar 2013 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvorledes man som itsystemudbyder (myndighed eller it-leverandør) kan integrere en it-løsning til NemLog-in s brugeradministrationsløsning (herefter benævnt NemLogin/Brugeradministration eller FBRS for fællesoffentligt brugerrettighedsstyringssystem). Guiden er henvendt til teknisk-orienterede personer, der skal planlægge eller udføre integrationen, og den beskriver de snitflader, som anvendes. Læseren antages således at være bekendt med basal terminologi indenfor føderationer og brugerstyring. Guiden vil senere blive suppleret med den egentlige, tekniske dokumentation til NemLog-in/Brugeradministration, som offentliggøres i forbindelse med idriftsættelsen. Baggrund I januar 2013 blev første del af den nye NemLog-in-løsning sat i drift, og i andet halvår af 2013 er den nye brugeradministrationsløsning på NemLog-in planlagt til at følge efter. Løsningen vil erstatte og udbygge den nuværende brugerrettighedsløsning på virksomhedsportalen Virk.dk (Virk BRS), og eksisterende myndighedsløsninger tilsluttet Virk BRS vil blive migreret over på NemLog-in, hvorefter Virk BRS lukkes ned. Med andre ord vil al Virk s brugerstyring overgå til NemLog-in. Overblik over grænseflader Den nye FBRS løsning opererer med to forskellige grænsesnit til myndighedsløsninger: a) Der findes et legacy grænsesnit, som emulerer de nuværende snitflader på Virk BRS løsningen. Disse kan kun anvendes af de myndighedsløsninger, der på migreringstidspunktet er tilsluttet Virk BRS. b) FBRS løsningen kommer med en moderniseret grænseflade byggende på OIOSAML profilerne. Nye myndighedsløsninger, der tilsluttes efter migreringen, skal anvende denne grænseflade. Bemærk at løsninger, der i dag anvender legacy snitfladen (a), skal overgå til den moderniserede snitflade, når løsningen opdateres (eksempelvis ved ændringer i løsningens metadata, skift af certifikat etc.). Dermed vil legacy-snitfladen kunne udfases i fremtiden (tidspunkt ikke fastlagt), når alle myndighedsløsninger er overgået til det nye grænsesnit.

2 Side 2 af 9 Virk BRS legacy grænseflade Myndighedsløsninger, der i dag er tilsluttet Virk BRS, integrerer via en eller flere af følgende grænseflader: Der anvendes en OIOSAML-baseret snitflade til log-in af og log-out af brugerne (SAML AuthnRequest SAML LogoutRequest). Der anvendes et OIOSAML-baseret AttributeQuery til at hente attributter om brugeren, herunder evt. rettigheder som brugeren måtte være blevet tildelt af en brugeradministrator. Virk BRS udstiller en SOAP-baseret web service (LegalUnitService), som kan anvendes til specielle formål. Der henvises til Virk s systembeskrivelse [VIRK-SYS] og procesbeskrivelse [VIRK-PRO] for detaljer om disse snitflader. Den nye FBRS løsning på NemLog-in er bagudkompatibel og viderefører i al væsentlighed Virk s nuværende grænseflader med henblik på, at myndighedsløsninger ikke behøver at blive ændret i første omgang. Der er dog en enkelt undtagelse, idet brugen af SAML Artifact binding ikke understøttes i NemLog-in, da denne ikke er tilladt iflg. OIOSAML. Dette betyder samlet, at myndigheder som i dag har integreret med Virk BRS ikke forventes at få behov for kodeændringer i deres løsninger, såfremt man ikke anvender SAML Artifact Binding. Dermed er aktiviteterne forbundet med skiftet til NemLog-in reduceret til at importere NemLog-in s metadatafil (dvs. en konfigurationsændring) samt en mindre test af integrationen. Disse aktiviteter forventes at udgøre ganske få timers arbejde. Digitaliseringsstyrelsen vil i god tid inden migreringsdatoen informere nærmere om processen forbundet med skiftet fra Virk BRS til NemLog-in. Processen vil overordnet være en big-bang migrering, hvor alle myndigheder og Virk.dk portalen skal skifte samtidigt.

3 Integration til NemLog-in s brugeradministration Side 3 af 9 NemLog-in FBRS er som Virk BRS en rollebaseret brugeradministrationsløsning, hvormed virksomheder og myndigheder kan administrere deres medarbejderes rettigheder til offentlige selvbetjeningsløsninger, der er er tilsluttet. Man kan tænke på det som et fællesoffentligt brugerkatalog, hvor hver virksomhed kan udpege et antal brugeradministratorer, der så tildeler medarbejderne i virksomheden de relevante rettigheder. Der er endvidere muligheder for, at rettigheder kan delegeres til andre organisationer (såkaldte erhvervsfuldmagter eller koncernfuldmagter). Myndighedsløsningerne definerer selv de løsningsspecifikke rettigheder (kaldet privilegier), som ønskes administreret via FBRS. Derved slipper myndighedsløsningerne selv for at implementere en løsning til brugeradministration. Privilegierne tilføjes til roller i NemLog-in (af en NemLogin administrator), som brugeradministratorerne herefter kan tildele til medarbejdere. Det er også muligt at tildele en rolle til mange medarbejdere på én gang ved at samle medarbejderne i en gruppe, som herefter tildeles rollen. Administrationskonceptet er illustreret på figuren nedenfor: Integrationen fra myndighedsløsninger til NemLog-in FBRS sker via OIOSAML grænsefladen, som i forvejen anvendes til log-in. Når en medarbejder i en virksomhed er tildelt en eller flere roller af sin brugeradministrator, vil de tilhørende privilegier til løsningen fremgå af den SAML Assertion, som udstedes i forbindelse med log-in til løsningen. SAML billetten vil altså udover brugerens identitet være beriget med privilegierne. Den overordnede sammenhæng er illustreret på nedenstående figur:

4 Side 4 af 9 Dette betyder, at myndighedsløsninger som i forvejen anvender NemLog-in til log-in formål, ikke behøver at integrere til nogle nye snitflader for at begynde at anvende brugeradministrationsløsningen i NemLog-in (FBRS). For at benytte FBRS til administration af rettigheder skal myndigheden (eller dennes it-leverandør) først definere de (løsningsspecifikke) privilegier, som ønskes administreret (trin 1 på figuren). Disse defineres som et antal URI er, der indmeldes til FBRS via NemLog-in s tilslutningssystem. Når privilegierne er tildelt en bruger (via en rolle), (trin 2 på figuren) vil de tilhørende URI er som nævnt optræde i den SAML Assertion, som NemLog-in udsteder (trin 5). Herefter kan privilgierne anvendes i myndighedsløsningens adgangskontrol til at beslutte, hvilken adgang brugeren skal have (trin 6). Syntaksen for indlejring af privilegier i SAML Assertions er defineret i OIOSAML Basic Privilege Profile [OIO-BPP]. Brugerens privilegier angives i attributten dk:gov:saml:attribute:privileges_intermediate i den udstedte SAML Assertion. Et eksempel på denne er vist nedenfor:

5 Side 5 af 9 <saml:attribute FriendlyName="Privileges" Name="dk:gov:saml:attribute:Privileges_intermediate" NameFormat="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:attrname-format:basic"> <saml:attributevalue xsi:type="xs:string"> <base64 encoded value> </saml:attributevalue> </saml:attribute> Værdien af attributten er en base64 indkodet streng, der kan dekodes til en XML struktur, som indeholder en liste af privilegier som vist i eksemplet nedenfor: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <bpp:privilegelist xmlns:bpp=" xmlns:xsi=" > <PrivilegeGroup Scope="urn:dk:gov:saml:cvrNumberIdentifier: "> <Privilege>urn:dk:some_domain:myPrivilege1A</Privilege> <Privilege>urn:dk:some_domain:myPrivilege1B</Privilege> </PrivilegeGroup> <PrivilegeGroup Scope="urn:dk:gov:saml:seNumberIdentifier: "> <Privilege>urn:dk:some_domain:myPrivilege1C</Privilege> <Privilege>urn:dk:some_domain:myPrivilege1D</Privilege> </PrivilegeGroup> </bpp:privilegelist> Scope attributten på PrivilegeGroup elementet angiver den kontekst (afgrænsning), som gælder for de tildelte privilegier (repræsenteret ved Privilege elementer), der er indlejret. Disse vil typisk være organisatoriske enheder i form af et CVR nummer, et SE-nummer eller en P-enhed. Dette skal forstås således, at brugeradministratoren har begrænset rettigheden til kun at gælde for den angivne organisatoriske enhed. Til forskel fra modellen i Virk BRS kan brugeradministratorer i FBRS ved tildeling af alle rettigheder frit vælge scope dvs. myndighedsløsningerne skal være forberedt på at modtage disse. Hvis et konkret scope ikke understøttes af løsningen (f.eks. SE-enheder), kan man ignorere rettigheden og/eller give brugeren en fejlmeddelelse. Selve brugergrænsefladen til brugeradministratorer er ændret en del fra Virk BRS til NemLog-in FBRS men dette er helt uafhængigt af snitfladen til myndighedsløsningerne og beskrives derfor ikke yderligere i dette dokument. NemLog-in s Signeringstjeneste Samtidig med NemLog-in FBRS lanceres også en ny signeringstjeneste til NemLog-in. Modsat FBRS løsningen er denne af forskellige grunde ikke helt bagudkompatibel med den eksisterende signeringstjeneste på Virk.dk, og derfor

6 vil myndighederne som anvender denne have en opgave med (mindre) tilretning af integrationen. Det er dog tilstræbt, at den nye tjeneste genbruger en del af den gamle snitflade for at reducere tilretningsarbejdet mest muligt. Side 6 af 9 Snitfladen til den nye signeringstjeneste findes dokumenteret på NemLog-in s testportal 1, hvor der ligeledes findes en signeringsstub, man kan teste sin integration imod. Stubben er en service, der har samme snitflade som den rigtige signeringstjeneste, men som ikke foretager fuld validering af input og blot returnerer statisk output. Det er ikke nødvendigt at tilslutte sig stubben for at anvende den (da den ikke validerer indgående signaturer). Tilslutning til NemLogin s signeringstjeneste sker via NemLog-in s tilslutningssystem og involverer bl.a. upload af certifikater mm. Tilslutning til NemLog-in/Brugeradministration Eksisterende myndighedsløsninger tilsluttet Virk BRS skal ikke gentilsluttes, da de som nævnt migreres over på FBRS. Konkret vil alle tilslutninger, brugere, roller, privilegier og erhvervsfuldmagter blive migreret fra Virk BRS til NemLog-in FBRS. Nye myndighedsløsninger, som ikke i forvejen anvender Virk BRS, skal tilsluttes ved brug af NemLog-in s tilslutningssystem efter idriftsættelsen. Dette involverer upload af metadata, definition af privilegier etc. 1

7 Eksempel på brug af NemLog-in/Brugeradministration Side 7 af 9 Herunder beskrives et (fiktivt) eksempel på anvendelse af FBRS, der viser sammenhængen mellem myndighedssiden (løsningen) på den ene side og brugerorganisationen (anvendersiden) på den anden side. Antag at myndigheden Acme har lanceret en ny selvbetjeningsløsning, hvor virksomheder kan indrapportere data deres Acme index for seneste kvartal. Myndigheden har defineret to privilegier for den nye tjeneste, hvor det ene giver adgang til at indberette, mens det andet kun giver mulighed for at se tidligere indberetninger for virksomheden: Efter disse privilegier er oprettet af Acme via NemLog-in s tilslutningssystem, kan NemLog-in administratoren tilknytte dem nye eller eksisterende roller i FBRS. Antag at FBRS allerede har defineret de to roller: IndberetFinansielleData SeFinansielleData NemLog-in administratoren beslutter, at privilegiet indrapporter_acme_index tilknyttes FBRS rollen IndberetFinansielleData og at privilegiet tilknyttes FBRS rollen SeFinansielleData. Antag nu at virksomheden Fabricam bliver tilsluttet NemLog-in som brugerorganisation via NemLog-in s tilslutningssystem. Fabricam beslutter, at definere tre brugergrupper for at lette brugeradministrationen. Grupperne er ledere, finansmedarbejdere og sekretærer. Fabricam tildeler FBRS rollerne IndberetFinansielleData og SeFinansielleData til brugergruppen finansmedarbejdere, og FBRS rollen SeFinansielleData til brugergrupperne ledere og sekretærer. Sluttelig udpeger en Fabricam brugeradministrator brugeren Bob som medlem af brugergruppen sekretærer, Alice udpeges som medlem af brugergruppen ledere, og Eva som medlem af brugergruppen finansmedarbejdere.

8 Nu vil Alice og Bob kun få privilegiet relateret til at se deres virksomhedens acme index, hvorimod Eva både kan se og indberette virksomhedens acme index (se illustration herunder). Side 8 af 9

9 Referencer Side 9 af 9 [OIO-SAML] OIO Web SSO Profile V2.0.9, Digitaliseringsstyrelsen. [OIO-BPP] OIO Basic Privilege Profile, Digitaliseringsstyrelsen. [VIRK-SYS] Systembeskrivelse - Brugerrettighedsstyringssystem VIRK, Cap Gemini, Version 2.2, [VIRK-PRO] Procesbeskrivelse - Brugerrettighedsstyringssystem VIRK, Cap Gemini, Version 1.3.1,

Guide til integration med NemLog-in / Signering

Guide til integration med NemLog-in / Signering Guide til integration med NemLog-in / Signering Side 1 af 6 14. november 2013 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvorledes man som itsystemudbyder (myndighed eller it-leverandør) kan integrere

Læs mere

Guide til integration med NemLog-in / Web SSO

Guide til integration med NemLog-in / Web SSO Guide til integration med NemLog-in / Web SSO Side 1 af 13 5. januar 2015 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvordan en myndighed eller itleverandør kan integrere en it-løsning til NemLog-in

Læs mere

Guide til NemLog-in Security Token Service

Guide til NemLog-in Security Token Service Guide til NemLog-in Security Token Service Side 1 af 10 18. juni 2014 TG Denne guide indeholder en kort beskrivelse af, hvordan en myndighed eller itleverandør kan benytte NemLog-in s Security Token Service

Læs mere

Certifikatpolitik for NemLog-in

Certifikatpolitik for NemLog-in Side 1 af 9 7. november 2012 Certifikatpolitik for NemLog-in Version 1.2 Dette dokument beskriver certifikatpolitikken for NemLog-in løsningen. Politikken definerer hvilke typer certifikater, der må anvendes

Læs mere

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring 23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og vejledning I forbindelse med det forestående

Læs mere

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Side 1 af 10 16. juni 2016 TG Baggrund Digitaliseringsstyrelsen planlægger i samarbejde med Erhvervsstyrelsen at gennemføre nogle ændringer i NemLog-in

Læs mere

Version 1.0. Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring

Version 1.0. Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Adgangsstyring kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og vejledning I forbindelse med det forestående monopolbrud konkurrenceudsætter KOMBIT

Læs mere

Bilag til standardaftale om delegering af brugerrettigheder mellem lokale identitetsudbydere og serviceudbydere ved anvendelse af SAML-billetter

Bilag til standardaftale om delegering af brugerrettigheder mellem lokale identitetsudbydere og serviceudbydere ved anvendelse af SAML-billetter Bilag til standardaftale om delegering af brugerrettigheder mellem lokale identitetsudbydere og serviceudbydere ved anvendelse af SAML-billetter Servicebeskrivelse Økonomistyrelsen Marts 2011 Side 1 af

Læs mere

Guide til kravspecifikation

Guide til kravspecifikation Side 1 af 10 10. november 2008 Guide til kravspecifikation Version 1.0. Denne guide indeholder en række råd til brug i kravspecifikationer for IT systemer, der skal anvende NemLog-in løsningen. Hensigten

Læs mere

De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark

De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark De fællesoffentlige komponenter: Federativa identitetslösningar, Erfarenheter från Danmark Digital post, NemSMS & Fjernprint samt strategien for udvikling af mobile løsninger for Digital post og Min side

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen Nemlog-in Beskrivelse af Leverandørens Version: 2.c ID: 32309 2013-06-17 Indhold 1 INTRODUKTION... 3 2 TEST AF SERVICES... 4 2.1 NEMLOG-IN SSO/SLO... 4 3 TILSLUTNING AF SERVICE METADATA... 8 3.1 NEMLOG-IN

Læs mere

Trin-for-trin guide: Tilslutning af web service til NemLog-in

Trin-for-trin guide: Tilslutning af web service til NemLog-in Trin-for-trin guide: Tilslutning af web service til NemLog-in Side 1 af 18 18. maj 2015 TG Baggrund og formål I foråret 2014 blev der udarbejdet en fælles sikkerhedsmodel for grunddataprogrammet. Modellen

Læs mere

Timeout-politik for den fællesoffentlige føderation

Timeout-politik for den fællesoffentlige føderation Side 1 af 8 7. november 2012 Timeout-politik for den fællesoffentlige føderation Dette dokument beskriver en politik for timeout af brugersessioner i den fællesoffentlige føderation, der er obligatorisk

Læs mere

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3

Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Notat 21. februar 2017 Den samlede erhvervsløsning i næste generation af NemID og NemLog-in3 Dette notat giver en overordnet konceptuel fremstilling af, hvordan erhvervsområdet forventes håndteret samlet

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013Klik her for at angive tekst. NOTAT Bilag 11: Anvenderkrav til adgangsstyring - Støttesystemerne Context handler, Security Token Service og Administrationsmodul (Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen KFOBS Release Information Version: 7.0 ID: 32309/43491 2014-04-07 Indhold 1 INTRODUKTION... 4 1.1 PRODUKTIONSMILJØ... 4 1.2 TESTMILJØ... 4 2 NEMLOG-IN... 5 2.1 ÆNDRINGER OG FEJLRETTELSER... 5 2.1.1 Release

Læs mere

Dette dokument beskriver kort, hvorledes ansatte ved nationale myndigheder får tildelt adgang til BBR 1.8.

Dette dokument beskriver kort, hvorledes ansatte ved nationale myndigheder får tildelt adgang til BBR 1.8. 4. maj 2017 NATIONAL MYNDIGHEDSADGANG TIL BBR 1.8 Formål med dokumentet Dette dokument beskriver kort, hvorledes ansatte ved nationale myndigheder får tildelt adgang til BBR 1.8. Dokumentet er målrettet

Læs mere

Vilkår for It-systemudbyderes tilslutning til og anvendelse af NemLog-in. Digitaliseringsstyrelsen 2013

Vilkår for It-systemudbyderes tilslutning til og anvendelse af NemLog-in. Digitaliseringsstyrelsen 2013 Vilkår for It-systemudbyderes tilslutning til og anvendelse af NemLog-in Digitaliseringsstyrelsen 2013 Side 2 af 31 Indhold Indhold... 2 0. Praktisk info... 5 0.1 Om tiltrædelse af vilkår... 5 0.2 Om gateway-leverandørers

Læs mere

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Integration Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-02-10 MVC 0.1 Første version 2015-03-04 ehe 0.3 Klargjort

Læs mere

Tilslutning af ny it-leverandør til NemLog-in

Tilslutning af ny it-leverandør til NemLog-in Side 1 af 8 Tilslutning af ny it-leverandør til NemLog-in 03. marts 2014 JLL Denne guide beskriver, hvordan du som it-leverandør af en selvbetjeningsløsning, der anvender NemLog-in komponenter, kan tilsluttes

Læs mere

Tilslutning af ny myndighed til NemLog-in

Tilslutning af ny myndighed til NemLog-in Tilslutning af ny myndighed til NemLog-in Side 1 af 5 12. december 2013 TG Denne guide beskriver, hvordan en offentlig myndighed kan tilslutte sig NemLogin, som udbyder af en selvbetjeningsløsning, der

Læs mere

End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen

End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen End-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen Side 1 af 6 15. januar 2013 TG Dette notat beskriver en række end-to-end scenarier for fuldmagtsløsningen. Formålet er at illustrere sammenhænge og forløb på

Læs mere

Virksomheden har og anvender deres gamle digital signatur, som endnu ikke er udløbet.

Virksomheden har og anvender deres gamle digital signatur, som endnu ikke er udløbet. NOTAT Hjælp til at løse problemer ved adgang til Virk.dk At der nu skal bruges NemID-signatur i stedet for Digital Medarbejdersignatur som Log-In til VirkDK, har desværre vist sig at give nogle problemer.

Læs mere

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in

Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in Overordnet løsningsbeskrivelse - Private aktører og borger log-in via SEB / NemLog-in (samt mulighed for FMK tilgang via SOSI STS) 15.marts 2017 /chg Baggrund Private aktører på sundhedsområdet som apoteker,

Læs mere

Tilføjelse af administrator for myndighed

Tilføjelse af administrator for myndighed Side 1 af 7 Udpegning af administrator i NemLog-in 12. december 2013 TG Denne guide beskriver, hvordan en offentlig myndighed kan udpege en administrator, som kan administrere myndighedens selvbetjeningsløsninger

Læs mere

Introduktion til UNI-Login for udbydere

Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Indhold

Læs mere

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng

Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Udvidet brug af personligt NemID i erhvervssammenhæng Side 1 af 8 23. april 2015 TG Baggrund Digitaliseringsstyrelsen planlægger i samarbejde med Erhvervsstyrelsen at gennemføre nogle ændringer i NemLog-in

Læs mere

NemLog-in. Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig

NemLog-in. Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig NemLog-in Kenneth Kruuse, projektleder og serviceansvarlig Hvad er NemLog-in? SSO - med mere Formålet med NemLog-in Fællesoffentlig infrastruktur bygger ét sted og stiller komponenter gratis til rådighed

Læs mere

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes.

Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Version 1.0 Status Approved Godkender Erling Hansen Forfatter Lasse Poulsen KOMBIT AULA Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse,

Læs mere

Sammenhængende log-in - SSO til applikationer i et andet sikkerhedsdomæne

Sammenhængende log-in - SSO til applikationer i et andet sikkerhedsdomæne > Sammenhængende log-in - SSO til applikationer i et andet sikkerhedsdomæne IT- & Telestyrelsen, Kontor It-infrastruktur og Implementering februar 2010 Indhold > 1 Introduktion 4 1.1 Føderationsfordele

Læs mere

Version 1.4. Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in. Side 1 af 29 19. april 2013

Version 1.4. Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in. Side 1 af 29 19. april 2013 Side 1 af 29 19. april 2013 Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in Version 1.4 Dette dokument henvender sig til udbydere af it-systemer (eksempelvis offentlige myndigheder), der skal tilsluttes

Læs mere

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan brugere af VandData tildeles rettigheder til systemet

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Version 1.6. Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in. Side 1 af marts 2014

Version 1.6. Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in. Side 1 af marts 2014 Side 1 af 29 3. marts 2014 Integrationstest ved tilslutning til NemLog-in Version 1.6 Dette dokument henvender sig til udbydere af it-systemer (eksempelvis offentlige myndigheder), der skal tilsluttes

Læs mere

Drift- og supportpolitik

Drift- og supportpolitik 18. maj 2016 Drift- og supportpolitik For anvendelse af NemLog-in Version 2.0. Dokumentet beskriver driftsvilkår for NemLog-in, og beskriver supporten i forbindelse med opkobling og løbende drift af løsning.

Læs mere

NemID privat til erhverv

NemID privat til erhverv 1 NemID privat til erhverv - forenklet brugeradministration for virksomheder Juni 2016 Kenneth Kruuse kekru@digst.dk PUNKTER PÅ DAGENS PROGRAM 1. Udfordringen for virksomheder 2. Hvad omfatter initiativet

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring

Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring Vilkår vedrørende brug af Støttesystemet Adgangsstyring 1. Indledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan it-systemer skal anvender Adgangsstyring i rammearkitekturen såvel dynamisk som i den daglige

Læs mere

DIADEM KOM GODT I GANG INTEGRATIONSVEJLEDNING IFT. SIKKERHED OG VERSIONERING AF WEBSERVICES VERSION: 1.7.0 STATUS: FRIGIVET DATO: 22.

DIADEM KOM GODT I GANG INTEGRATIONSVEJLEDNING IFT. SIKKERHED OG VERSIONERING AF WEBSERVICES VERSION: 1.7.0 STATUS: FRIGIVET DATO: 22. DIADEM KOM GODT I GANG INTEGRATIONSVEJLEDNING IFT. SIKKERHED OG VERSIONERING AF WEBSERVICES VERSION: 1.7.0 STATUS: FRIGIVET DATO: 22. AUGUST 2013 Fil: DIADEM - Kom godt igang - Ver 1.7.0.docx Indhold 1.

Læs mere

ADGANGSSTYRING. 26. Februar 2019

ADGANGSSTYRING. 26. Februar 2019 ADGANGSSTYRING 26. Februar 2019 Agenda Adgangsstyring for brugere Forretningsmål med sikkerhedsmodellen Gennemgang af KOMBITs sikkerhedsmodel Sikkerhedsmodellen repræsenteret i SAML 2.0 Adgangsstyring

Læs mere

Bilag 1 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7. Forslag til fælles sikkerhedsmodel for Grunddataprogrammet

Bilag 1 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7. Forslag til fælles sikkerhedsmodel for Grunddataprogrammet Bilag 1 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Forslag til fælles sikkerhedsmodel for Grunddataprogrammet Status: Version 1.2 Version: 19.06.2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 1.1 BAGGRUND...

Læs mere

eid, NSIS, MitID & NL3 v. Thoke Graae Magnussen IT-arkitekt September 2019

eid, NSIS, MitID & NL3 v. Thoke Graae Magnussen IT-arkitekt September 2019 eid, NSIS, MitID & NL3 v. Thoke Graae Magnussen IT-arkitekt September 2019 Hovedemner på dette oplæg Vores fælles ramme NemID til MitID NemLog-in3 NSIS eid-gateway Visionen Den fællesoffentlige strategi

Læs mere

Adgangsstyring er en forudsætning for at benytte en i den fælleskommunale infrastruktur, da brugere og systemer ellers ikke vil få adgang.

Adgangsstyring er en forudsætning for at benytte en i den fælleskommunale infrastruktur, da brugere og systemer ellers ikke vil få adgang. Introduktion til Adgangsstyring 1 Om dokumentet Dette papir formidler et overblik over adgangsstyringen i den fælleskommunale infrastruktur. Formålet er at give læseren en forståelse af arkitekturen, hvilke

Læs mere

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN VEJLEDNING TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN Side 1/18 INDHOLD EN VEJLEDNING FOR NEMLOG-IN ADMINISTRATORER... 2 FØR DU GÅR I GANG... 2 VEJLEDNINGENS INDHOLD... 2 HJÆLP... 2 DEL 1 - TILDELING AF RETTIGHEDER

Læs mere

Forslag vedrørende NemID til Finansministeriets område fra Regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler

Forslag vedrørende NemID til Finansministeriets område fra Regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler Bilag 4 til Helikopteranalyse af virksomhedsområdet i forbindelse med næste generation af NemID vedrørende NemID til Finansministeriets område fra Regeringens Virksomhedsforum for Enklere Regler Status

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN GÆLDENDE FRA 1. FEBRUAR 2015 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/19 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Vejledning til NemLog-in

Vejledning til NemLog-in Vejledning til NemLog-in Marts 2016 SIDE 1 MARTS 2016 Vejledning til NemLog-in Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail:

Læs mere

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk.

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk. Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk. Denne vejledning beskriver, hvordan virksomheder, foreninger m.v. med et CVR-nummer kan modtage Digital Post, herunder hvordan

Læs mere

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning Tildeling af rettigheder i VandData Vejledning Marts 2019 Tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

eidas artikel 6 Informationsmøde for offentlige tjenesteudbydere 21. november 2017

eidas artikel 6 Informationsmøde for offentlige tjenesteudbydere 21. november 2017 1 eidas artikel 6 Informationsmøde for offentlige tjenesteudbydere 21. november 2017 DAGSORDEN 1. Gennemgang af krav i eidas artikel 6 2. Tjenesteudbyderopkobling 3. Teknisk gennemgang af opkobling til

Læs mere

Certifikatpolitik. For den fællesoffentlige log-in-løsning. Side 1 af 9 2. december Version 1.1

Certifikatpolitik. For den fællesoffentlige log-in-løsning. Side 1 af 9 2. december Version 1.1 Side 1 af 9 2. december 2009 Certifikatpolitik For den fællesoffentlige log-in-løsning Version 1.1 Dette dokument beskriver certifikatpolitikken for den fællesoffentlige log-inløsning. Politikken definerer

Læs mere

Vejledning til valg af NSIS Sikringsniveau for tjenesteudbydere

Vejledning til valg af NSIS Sikringsniveau for tjenesteudbydere 3. oktober 2019 Vejledning til valg af NSIS Sikringsniveau for tjenesteudbydere Version 2.0.1 Introduktion Denne vejledning er henvendt til offentlige myndigheder og sekundært private tjenesteudbydere,

Læs mere

Brugeroprettelse og -rettigheder

Brugeroprettelse og -rettigheder Vejledning Brugeroprettelse og -rettigheder Vejledning i oprettelse af adgang til Plandata.dk samt tildeling af rettigheder. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.0 Dato: 13-06-2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDSNIT 8. februar 2008

UDSNIT 8. februar 2008 UDSNIT 8. februar 2008 Dette udsnit indeholder indeholder en introduktion til hvad begrebet brugerstyring dækker over Kolofon: OIO Referencemodel for tværgående brugerstyring Dette baggrundsdokument kan

Læs mere

Teknisk guide til integration med Digital Fuldmagt

Teknisk guide til integration med Digital Fuldmagt Teknisk guide til integration med Digital Fuldmagt Side 1 af 20 18. august 2016 TG/KASHM Denne guide beskriver, hvorledes man som it-systemudbyder (myndighed eller itleverandør) kan integrere en offentlig

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af jobfunktionsroller og tilknytning til brugersystemroller

Vejledning til udarbejdelse af jobfunktionsroller og tilknytning til brugersystemroller Vejledning til udarbejdelse af jobfunktionsroller og tilknytning til brugersystemroller Indhold 1. Introduktion... 2 1.1 Baggrund... 2 2. Adgangsstyring for brugervendte systemer... 3 2.1 Brugervendte

Læs mere

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen

Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen Vejledning til Min side - Fødevarestyrelsen - Særligt til kæder eller virksomheder med flere p-enheder og kontrolobjekter under det samme CVR-nummer For at kunne få adgang til Min side, skal følgende være

Læs mere

Tilslutning til digital post og NemSMS

Tilslutning til digital post og NemSMS Tilslutning til digital post og NemSMS Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter sig digital post, ligesom der gives en kort introduktion til digital post / NemSMS løsningen. Version:

Læs mere

Sikker udstilling af data

Sikker udstilling af data Sikker udstilling af data Digitaliseringsstyrelsen 8. oktober 2012 Thomas Gundel Agenda Baggrund hvorfor udstille data? OWSA Model T Identitetsbaserede Web Services NemLog-in s fuldmagtsløsning OAuth 2.0

Læs mere

Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen

Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter sig Digital Post Administrationsportalen Version: 1.1 Udarbejdet: juli 2015 Udarbejdet af:

Læs mere

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in Tildel rettigheder 1. Som administrator i en virksomhed kan du tildele rettigheder til andre brugere i virksomheden gennem virk.dk. 2. Du kan tildele rettigheder til brugere i din organisation ved at klikke

Læs mere

Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0

Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0 Underbilag 2O Beskedkuvert Version 2.0 Indhold Indledning... 34 2 Beskedkuvertens struktur... 34 3 Indhold af Beskedkuverten... 34 3. Overordnet indhold... 45 3.2 Detaljeret indhold af Beskedkuverten...

Læs mere

Vejledning til NemLog-in for kommuner

Vejledning til NemLog-in for kommuner Vejledning til NemLog-in for kommuner Januar 2017 SIDE 1 JANUAR 2017 Vejledning til NemLog-in for kommuner Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.

Læs mere

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3

Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Introduktion til ændringerne ifm. overgangen til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte

Læs mere

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar

DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar 9. Januar 2013 MEH/MHC DataHub Forbrugeradgangsløsning Spørgsmål og svar Dok 75938-12_v2, Sag 10/3365 1/7 1. Generelt 1.1 I hvilket omfang yder Energinet.dk support til elleverandørerne? Forretningskonceptet

Læs mere

Fra NemID til MitID og NemLog-in3. Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede

Fra NemID til MitID og NemLog-in3. Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede Fra NemID til MitID og NemLog-in3 Kontorchef Charlotte Jacoby og it-arkitekt Christian Schmidt- Madsen giver et øjebliksbillede På vegne af Digitaliseringsstyrelsen Charlotte Jacoby, kontorchef for Center

Læs mere

SOSI Gateway Komponenten (SOSI GW)

SOSI Gateway Komponenten (SOSI GW) SOSI Gateway Komponenten (SOSI GW) - en security domain gateway Version 1.2 1/8 Indledning Region Syddanmark er udvalgt som pilotregion for projektet Det Fælles Medicingrundlag, og i den forbindelse arbejdes

Læs mere

Session oprettet hos egen serviceudbyder Varianter

Session oprettet hos egen serviceudbyder Varianter IT-LOGON-1 Brugeren tilgår en beskyttet web side hos serviceudbyder uden forudgående session. Der re-directes til NemLog-in s Identity Provider, hvor brugeren foretager log-in, hvorefter brugeren sendes

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Introduktion til Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital

Læs mere

Brokere i Identitetsinfrastrukturen

Brokere i Identitetsinfrastrukturen Brokere i Identitetsinfrastrukturen Juni 2018 Introduktion Dette notat beskriver forhold vedr. identitetsbrokere i den kommende, nationale identitets-infrastruktur bestående af MitID og NemLog-in3. Notatet

Læs mere

NemLog-in administration. Brugermanual til Teknisk administrator, Administrator for IT-systemudbyder og Administrator for IT-leverandør

NemLog-in administration. Brugermanual til Teknisk administrator, Administrator for IT-systemudbyder og Administrator for IT-leverandør NemLog-in administration Brugermanual til Teknisk administrator, Administrator for IT-systemudbyder og Administrator for IT-leverandør Indholdsfortegnelse 1 INTRODUKTION 4 2 TILSLUTTEDE AKTØRER 4 2.1 NEMLOG-IN

Læs mere

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen.

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. 1 2 KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. Det er frivilligt for kommuner at aftage systemet. Iht. den fælleskommunale

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. NemLog-in og fuldmagtsaftale

Vejledning til Køreprøvebooking. NemLog-in og fuldmagtsaftale Vejledning til Køreprøvebooking NemLog-in og fuldmagtsaftale Indhold Find administrator i din virksomhed... 3 Anmod om adgang til Køreprøvebooking gennem mit virk... 4 Tildel rettigheder til enkelt bruger

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NemLog-in

Tildeling af rettigheder i NemLog-in Tildeling af rettigheder i NemLog-in - En vejledning for NemLog-in administratorer Før du går i gang Denne vejledning forudsætter adgang til internettet og gyldigt NemID Erhverv (medarbejdersignatur eller

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Brugerstyring i Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Brugerstyring i Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er målrettet ansatte, der har behov for at danne sig et overblik over de forskellige roller

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016 Vejledning i at anvende besvarelsesformular Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

AuthorizationCodeService

AuthorizationCodeService AuthorizationCodeService Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark, version 1.1 W 1 AuthorizationCodeService Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark version 1.1 Kåre Kjelstrøm Formål... 3 Introduktion...

Læs mere

Teknisk vejledning i system-til-system indberetning af landingserklæringer

Teknisk vejledning i system-til-system indberetning af landingserklæringer Teknisk vejledning i system-til-system indberetning af landingserklæringer Teknisk vejledning landingserklæringer Indledning Dataformatet Lister Særlige regler Vejledning i rettelser af tidligere indsendte

Læs mere

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Januar 2018 SIDE 1 Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

Version 0.61 - Udkast

Version 0.61 - Udkast Side 1 af 22 14. januar 2007 Integrationstest ved føderationstilslutning Version 0.61 - Udkast Dette dokument henvender sig til offentlige myndigheder samt andre, der skal tilsluttes den fællesoffentlige

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

B1.1 Forretningsobjekter beskrivelse. B1.2 Forretningsobjekters relationer. B1.3 Forretningsspørgsmål.

B1.1 Forretningsobjekter beskrivelse. B1.2 Forretningsobjekters relationer. B1.3 Forretningsspørgsmål. B1.1 Forretningsobjekter beskrivelse. B1.2 Forretningsobjekters relationer. B1.3 Forretningsspørgsmål. Miljøportalsekretariatet DMP j.nr. Ref.: XXXXX Den 00. XXXX 0000 Dato Rev. af Version Revision 2015-02-06

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS. AD & ADFS opsætning til VITAS. Version 1.7. Dato 19. februar 2015. Reference [Reference]

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS. AD & ADFS opsætning til VITAS. Version 1.7. Dato 19. februar 2015. Reference [Reference] Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS AD & ADFS opsætning til VITAS Version 1.7 Dato 19. februar 2015 Reference [Reference] Forfatter Benjamin Andersen Kontrakt nr. [Contract] Klassificering

Læs mere

MM Hul-Igennem-Test i Prod. Information til kunder

MM Hul-Igennem-Test i Prod. Information til kunder MM Hul-Igennem-Test i Prod Information til kunder Dokumentinformation Titel Dokumentplacering Dokumentejer Godkender Dokumentlog MM Hul-Igennem-Test i Prod, Information til kunder O:\GTS\CPR\Udvikling\2012

Læs mere

Adgang til NIV. Nyt system til indberetning af forventede ventetider. Version 1.2

Adgang til NIV. Nyt system til indberetning af forventede ventetider. Version 1.2 Adgang til NIV Nyt system til indberetning af forventede ventetider Version 1.2 Kolofon Adgang til NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Reviewrapport for: Brugerstyring i Danmarks Miljøportal

Reviewrapport for: Brugerstyring i Danmarks Miljøportal Digitaliseringsstyrelsen Kontor for data og arkitetur Reviewrapport for: i Indhold Digitaliseringsstyrelsen Kontor for data og arkitetur 1 Reviewrapport for: i 1 Review af brugerstyring i Danmarks miljøportal

Læs mere

Brugeradministration på SKI.dk

Brugeradministration på SKI.dk Version 2.0 Dato 7. september 2018 Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 Indhold 1 Indledning... 1 2 Brugeradministrations

Læs mere

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER Kommunernes it-arkitekturråd 8. maj 2014 AGENDA Væsentligste observationer og konklusioner Relevans for kommuner STRATEGI OG ARKITEKTUR Analysen giver et bud

Læs mere

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Adgang til Miljøstyrelsens Affaldsdatasystem via www.virk.dk kræver følgende: Digital medarbejdersignatur, som fås fra virksomhedens lokale

Læs mere

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post

Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Nyt om de kommende infrastrukturløsninger: MitID, NemLog-in og Næste generation Digital Post Charlotte Jacoby, Kontorchef Helle Schade-Sørensen, Teknisk projektleder 3. oktober 2019 Agenda 1. Indflyvning

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter

Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen Denne vejledning beskriver hvordan en myndighed tilslutter sig Tilslutning til Digital Post Administrationsportalen. Version: 1.0 Udarbejdet: november

Læs mere

Overblik over egne sager og ydelser

Overblik over egne sager og ydelser 1 Overblik over egne sager og ydelser Mathilde Illum Aastrøm, Digitaliseringsstyrelsen og Steen Andersen, OptimumIT September 2017 INITIATIVETS FORMÅL Nemmere at få klaret sine ærinder Servicen bliver

Læs mere

Brugerstyring i digital post

Brugerstyring i digital post Brugerstyring i digital post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i den digitale post-løsning. Version: 3.0 Udarbejdet: november 2011 Udarbejdet af: Digitaliseringsstyrelsen Vejledningen og

Læs mere

Kom godt i gang med Digital Post og NemSMS

Kom godt i gang med Digital Post og NemSMS Kom godt i gang med Digital Post og NemSMS Denne vejledning beskriver, hvordan en myndighed tilslutter sig Digital Post, ligesom der gives en kort introduktion til, hvordan Digital Post / NemSMS hænger

Læs mere

Velkommen til Virk.dk

Velkommen til Virk.dk Velkommen til Virk.dk KL og Virk leverandørmøde om erhvervsrettede løsninger i bølge 3 Agenda Kort om Virk Ny brugergrænseflade på Virk.dk Krav til løsninger der skal på Virk.dk Designmanual for erhvervsrettede

Læs mere

Bilag 2. Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0

Bilag 2. Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0 Bilag 2 Vilkår for anvendelse af sikkerhedsmodellen i den fælleskommunale Rammearkitektur Version 2.0 1 Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan it-systemer integrerer til og anvender

Læs mere