Sygedagpenge og Fleksjobteam

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygedagpenge og Fleksjobteam"

Transkript

1 Jobcenteret Sygedagpenge og Fleksjobteam 1. Sygedagpenge og fleksjobteams primære aktiviteter Sygedagpenge, fastholdelse og tidlig indsats for tilbagevenden til arbejdsmarkedet Fleksjob og fleksløntilskud, fastholdelse i fleksjob samt udfasning af den gamle fleksjobordning Ledighedsydelse, indsats for nyledige samt fokus og ekstraordinær indsats for langtidsledige Jobafklaringsforløb, tværfaglig indsats for sygemeldte borgere, der ikke er sygedagpengeberettiget Ressourceforløb, tværfaglig og helhedsorienteret indsats for borgere, for at udvikle borgeren tilbage på arbejdsmarkedet, frem for varig forsørgelse i form af førtidspension Revalidering, opkvalificering til opnåelse af varig beskæftigelse og selvforsørgelse 2. Resultatmål Sygedagpengeområdet: Nedbringelse af sygemeldte over 52 uger Tidlig indsats overfor nysyge Flere delvise raskmeldinger Fortsat implementering af sygedagpengereformen, i form af flere jobafklaringsforløb. Fleksjob- og ledighedsydelse: Fokus på at nedbringe den langvarige ledighed. Ressourceforløb: En stigning af antallet af ressourceforløb set i lyset af indsatsen overfor de langvarige ledige fleksjobbere. Finansielle mål: Budgetafvigelse på max 2 % på områdeniveau. Ikke-finansielle mål: For ikke-finansielle resultatmål henvises til Beskæftigelsesplan 2016 samt Jobcenterets 1-årige strategiske mål, som fastlægges ultimo Driftsbudget 3.1 Driftsbudget Nedenfor er fagområdets driftsbudget præsenteret. Tabel 1 viser Sygedagpenge og Fleksjobteams område fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter, mens tabel 2 viser fagområdets driftsbudget fordelt på de styringsrelevante budgetniveauer, specificeret ved organisatoriske områder/primære områder.

2 Tabel 1 Driftsbudget for Sygedagpenge- og Fleksjobteam fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter Beløb i 1000 kr. 1) Sygedagpenge- og Fleksjobteam Korrigeret Budget 2) ) Løn 4) Øvrige udgifter Udgifter totalt Indtægter totalt Sygedagpenge- og Fleksjobteam områder nettobevilling i alt Budgetforslag 2016 Budgetforslag 2017 Budgetforslag 2018 Budgetforslag ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr. 25. marts 2015 (i 2015-priser) 3) Budget 2015 er ikke bygget op ud fra aktivitetshierarkitet, som anvendes i Forskellene mellem 2015 og 2015 skyldes derfor blandt andet netop dette. 4) Lønsummen fremgår af bilaget Tværgående Områder Tabel 2 Driftsbudget for Sygedagpenge- og Fleksjobteam fordelt på områder Beløb i 1000 kr. 1) Korrigeret Budget 2) ) Budgetforslag 2016 Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Sygedagpenge- og Fleksjobteam Sygedagpenge Fleksjob Fleksløntilskud Ledighedsydelse Jobafklaringsforløb Ressourceforløb Revalidering Sygedagpenge- og Fleksjobteam nettobevilling i alt ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr. 25. marts 2015 (i 2015-priser) 3) Budget 2015 er ikke bygget op ud fra aktivitetshierarkitet, som anvendes i Forskellene mellem 2015 og 2015 skyldes derfor blandt andet netop dette. 3.2 Primære udgiftsdrivere og deres forudsætninger Primære drivere 1. Sygedagpengeforløb over 52 uger 2. Jobafklaringsforløb over 52 uger 3. Ledige fleksjobbere over 18 måneder Forudsætninger Sygedagpengeforløb over 52 uger er fuldt finansieret af Egedal Kommune, da der ingen statsrefusion er på disse sager. Jobafklaringsforløb over 52 uger er fuldt finansieret af Egedal Kommune, da der ingen statsrefusion er på disse sager. Ledige fleksjobbere over 18 måneder uger er fuldt finansieret af Egedal Kommune, da der ingen statsrefusion er på disse sager.

3 3.3 Periodiseret budget Figur 1 Forventet udgiftsniveau for løn, øvrige udgifter og indtægter 2016 i kr. Løn Lønbudgettet er på 0 kr. og er derfor ikke periodiseret. Øvrige udgifter Periodiseringen er på sygedagpengeområdet er foretaget på baggrund af sygedagpengeuger. I nogle måneder er der 4 i andre 5. Jobafklaringsforløb er budgetlagt med en løbende stigning i budgettet, da der forventes en løbende tilgang i Indtægter Indtægterne er statsrefusion og periodiseringen bygger derfor på periodiseringen af øvrige udgifter. Figur 2 Forventede udgifter pr. område 2016 i kr. Sygedagpenge Sygedagpengeområdet er periodiseret ud fra sygedagpengeugerne. I de måneder hvor udgifterne stiger, er der 5 sygedagpengeuger, i de måneder udgifterne falder, er der 4 sygedagpengeuger. Fleksjob Fleksjobområdet er periodiseret med faldende udgifter hen over året 2016, da ordningen er under udfasning, som følge af fleksjobreformen. Fleksløntilskud Fleksløntilskud er periodiseret med stigende udgifter hen over året 2016, da ordningen indfases som følge af fleksjobreformen. Der er budgetlagt med en stigning fra 75 helårspersoner i januar til 87 helårspersoner i december.

4 Ledighedsydelse Ledighedsydelsesområdet er periodiseret ud fra en forventning om et faldende udgiftsniveau i løbet af 2016 som følge af et særligt fokus på området, som forventes at give et fald i antallet af helårspersoner. Der er budgetlagt med et fald i antallet af helårspersoner fra 84 i januar til 65 i december. Jobafklaringsforløb Jobafklaringsforløb er periodiseret med et stigende udgiftsniveau, da det er en ny ordning, som stiger i takt med sygedagpengereformens indfasning. Der er budgetlagt med en stigning fra 46 i januar til 59 i december. Ressourceforløb Er periodiseret med en stigning henover månederne, da ordningen er under indfasning som følge af førtidspensionsreformen. Der er budgetlagt med en stigning fra 19 helårspersoner i januar til 35 helårspersoner i december. Revalidering Er periodiseret med 1/12-dele, da udgiften falder jævnt over året. Figur 3 Forventede indtægter pr. område 2016 i kr. Sygedagpenge, Fleksjob, Fleksløntilskud, Ledighedsydelse, Jobafklaringsforløb, Ressourceforløb og Revalidering Periodiseringen af indtægterne baserer sig på periodiseringen af udgifterne. Udsvingene over året skyldes derfor de forklarede udsving i figur Risici Område Beskrivelse Beløb Forebyggelse Ansvarlig 1. Sygedagpenge Risiko for vakancer i bemandingen, hvilket vil medfører merudgifter til ydelse. 2. Ledighedsydelse Risiko for vakancer i bemandingen, hvilket vil medføre merudgifter til ydelse. 1-2 mio. kr. Hurtig genbesættelse 2-3 mio. kr. Hurtig genbesættelse Sygedagpenge og Fleksjobteam Sygedagpenge og Fleksjobteam

5 4. Driftsbudget for Sygedagpenge- og Fleksjobteam pr. område 4.1 Sygedagpenge Aktivitetsbudget for sygedagpenge 2016 Tabel 3 viser aktivitetsbudgettet for sygedagpengeområdet Tabel 3: Aktivitetsbudget for Sygedagpenge Sygedagpenge Sygedagpengeforløb med varighed under 52 uger Sygedagpengeforløb med varighed over 52 uger Andet Sygedagpenge Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 3 1. Sygedagpengeforløb med varighed under 52 uger 2. Sygedagpengeforløb med varighed over 52 uger 3. Andet Sygedagpenge Uændret antal ift Fald i forhold til december 2014 på 17 helårspersoner. Dækker over befordringsgodtgørelse, hjælpemidler og statsrefusion. De to førstnævnte er budgetlagt ud fra forbruget i Statsrefusionen er budgetlagt ud fra udgifterne Sygedagpengeforløb med varighed under og over 52 uger og Andet Sygedagpenge Periodiseret budget for sygedagpengeområdet Figur 4 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Sygedagpengeforløb med varighed under 52 uger Periodiseret ud fra sygedagpengeuger. Budgetlagt med et uændret aktivitetsniveau i løbet af Sygedagpengeforløb med varighed over 52 uger Periodiseret ud fra sygedagpengeuger. Budgetlagt med et uændret aktivitetsniveau i løbet af 2016 Andet Sygedagpenge Er primært periodiseret på baggrund af periodiseringen af udgifter til Sygedagpengeforløb med varighed under 52 uger.

6 4.2 Fleksjob Aktivitetsbudget for fleksjob 2016 Tabel 4 viser aktivitetsbudgettet for fleksjobområdet Tabel 4: Fleksjob Fleksjob Fleksjob Andet Fleksjob Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 4 1. Fleksjob Budgetlagt med et fald på 20 % ift Gennemsnitsprisen er beregnet ud fra dem gennemsnitslige pris i 2013 og Andet Fleksjob Aktiviteten dækker over udgifter til delaktiviteterne Løntilskud førtidspensionister og Driftsudgifter fleksjob. Begge er budgetlagt ud fra forbruget i Delaktiviteten statsrefusion er budgetlagt ud fra udgifterne til Fleksjob og de før nævnte delaktiviteter Periodiseret budget for Fleksjobområdet Figur 5 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Fleksjob Områder er aktivitetsfordelt ud fra forudsætningen om et fald på 20 % samlet set for 2016 ift Der er budgetlagt med et fald fra 235 fleksjob i januar til 183 i december. Andet Fleksjob Er primært periodiseret på baggrund af periodiseringen af udgifter til Fleksjob.

7 4.3 Fleksløntilskud Aktivitetsbudget for fleksløntilskud 2016 Tabel 5 viser aktivitetsbudgettet for Fleksløntilskudsområdet Tabel 5: Fleksløntilskud Fleksløntilskud Fleksløntilskud Statsrefusion Fleksløntilskud Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 5 1. Fleksløntilskud I lyset af indfasningen af fleksjobreformen skønnes et stigende antal fleksløntilskud i forhold til Enhedsprisen er fastlagt på baggrund af enhedsprisen i 2013 og Statsrefusion Budgetlagt ud fra udgifterne til Fleksløntilskud. Fleksløntilskud Periodiseret budget for Fleksløntilskud Figur 6 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Fleksløntilskud Aktivitetsfordelt periodisering med en stigning hen over året som følge af indfasningen af fleksjobreformen. Der er budgetlagt med en stigning fra 73 fleksløntilskud i januar til 84 fleksløntilskud i december. Statsrefusion Fleksløntilskud Periodiseret på baggrund af udgifterne til fleksløntilskud. 4.4 Ledighedsydelse Aktivitetsbudget for Ledighedsydelse 2016 Tabel 6 viser aktivitetsbudgettet for Ledighedsydelse

8 Tabel 6: Ledighedsydelse Ledighedsydelse Ledighedsydelse under 18 mdr Ledighedsydelse over 18 mdr Andet ledighedsydelse Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 6 1. Ledighedsydelse under 18 mdr. For de følgende delaktiviteter er der budgetlagt med samme antal helårspersoner som i 2014: Ledighedsydelse under ferie, Ledighedsydelse sygdom/barsel, Ledighedsydelse aktiv 30 % og Ledighedsydelse aktiv 50 % Der er i alt budgetlagt med 48 helårspersoner. Ledighedsydelse før første fleksjob er budgetlagt med 19 helårspersoner svarende til et fald på 2 helårspersoner i forhold til perioden januar 2014 til februar Ledighedsydelse over 18 mdr. 3. Andet Ledighedsydelse Ledighedsydelse mellem fleksjob er budgetlagt 19 helårspersoner svarende til et fald på 10 helårspersoner i forhold til perioden 2014 til primo Budgetlagt med 27 helårspersoner ift til primo 2015 svarende til et fald på 8 helårspersoner. Enhedsprisen er fastlagt af staten. Dækker over udgifter til befordring, som er budgetlagt ud fra forbruget i Endvidere dækker aktiviteten over delaktiviteten Statsrefusion Ledighedsydelse som er budgetlagt på baggrund af udgifterne Periodiseret budget for ledighedsydelse Figur 7 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Ledighedsydelse under 18 mdr. Aktivitetsbaseret periodisering, hvilket afspejles i et fald i budgettet over året, ud fra en forventning om et fald i antallet af helårspersoner for delaktiviteterne Ledighedsydelse før første fleksjob og Ledighedsydelse mellem fleksjob. Ledighedsydelse før første fleksjob er budgetlagt med et fald fra 20 helårspersoner i januar til 17 helårspersoner i december. Ledighedsydelse over 18 mdr. Den aktivitetsbaserede periodisering afspejler i et fald i budgettet over året, ud fra en forventning om et fald i antallet af helårspersoner fra 32 i januar til 21 i december Andet Ledighedsydelse Er primært periodiseret på baggrund af udgifterne til Ledighedsydelse under 18 mdr.

9 4.5 Jobafklaringsforløb Aktivitetsbudget for Jobafklaringsforløb 2016 Tabel 7 viser aktivitetsbudgettet for Jobafklaringsforløb Tabel 7: Jobafklaringsforløb Jobafklaringsforløb Jobafklaringsforløb under 52 uger Jobafklaringsforløb over 52 uger Andet Jobafklaringsforløb Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 7 1. Jobafklaringsforløb under 52 uger 2. Jobafklaringsforløb over 52 uger 3. Andet Jobafklaringsforløb Enhedsprisen er fastlagt af staten. Udviklingen i antallet af helårspersoner baserer sig på et skøn, da det er en ny ordning, der blev indført som en del af sygedagpengereformen, der trådte i kraft 1. juli Antallet af helårspersoner er budgetlagt med 10 helårspersoner på jobafklaringsforløb passiv/aktiv 50 % og 25 på Jobafklaringsforløb passiv aktiv 30 % Enhedsprisen er fastlagt af staten. Udviklingen i antallet af helårspersoner baserer sig på et skøn, da det er en ny ordning som blev indført som en del af sygedagpengereformen, der trådte i kraft 1. juli Budgetlagt ud fra udgifterne i Dækker blandt andet over delaktiviteterne befordring og hjælpemidler, som er budgetlagt ud fra forbruget Derudover består aktiviteten af delaktiviteten Statsrefusion Jobafklaringsforløb, der er budgetlagt ud fra udgifter til Jobafklaringsforløb under 52 uger og de førnævnte delaktiviteter Periodiseret budget for Jobafklaringsforløb Figur 8 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Jobafklaringsforløb under 52 uger Den aktivitetsfordelte periodisering afspejler en stigning i antallet af helårspersoner fra 26 i januar måned til 42 i december måned. Jobafklaringsforløb over 52 uger Aktivitetsfordelt periodisering som afspejler at fald i antallet af helårspersoner fra 20 helårspersoner i januar måned til 17 helårspersoner i december måned. Andet Jobafklaringsforløb Er primært periodiseret på baggrund af udgifterne til Jobafklaringsforløb under 52 uger.

10 4.6 Ressourceforløb Aktivitetsbudget for Ressourceforløb 2016 Tabel 8 viser aktivitetsbudgettet for Ressourceforløb Tabel 8: Ressourceforløb Ressourceforløb Ressourceforløb Andet Ressourceforløb Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 8 1. Ressourceforløb Enhedsprisen er fastlagt af staten. Antallet af helårspersoner er fastlagt ud fra en forudsætning om en tilgang på 19 helårspersoner i forhold perioden januar 2014 til februar 2015, fordelt med 16 helårspersoner på ressourceforløb 30 %, og 4 helårspersoner på Ressourceforløb aktiv 50 %. 2. Andet Ressourceforløb Består dels af delaktiviteten hjælpemidler, som er budgetlagt ud fra udgifterne i 2014 til hjælpemidler og dels af delaktiviteten Statsrefusion Ressourceforløb, som er budgetlagt fra udgifterne til Ressourceforløb og de førnævnte delaktiviteter Periodiseret budget for Ressourceforløb Figur 9 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Ressourceforløb Den aktivitetsfordelte periodisering afspejler en stigning i antallet af helårspersoner fra 19 helårspersoner i januar til 35 i december. Andet Ressourceforløb Er primært periodiseret på baggrund af udgifterne til Ressourceforløb.

11 4.7 Revalidering Aktivitetsbudget for Revalidering 2016 Tabel 9 viser aktivitetsbudgettet for Revalidering Tabel 9: Revalidering Revalidering Revalidering Andet Revalidering Forudsætninger for aktiviteter jf. tabel 9 1. Revalidering Enhedsprisen er fastlagt af staten. Antallet af helårspersoner er budgetlagt med 2014 niveauet. 2. Andet Revalidering Består dels af delaktiviteten hjælpemidler som er budgetlagt ud fra udgifterne til 2014 og dels af delaktiviteten Statsrefusion Revalidering, som er budgetlagt ud fra udgifterne til Revalidering og de førnævnte delaktiviteter Periodiseret budget for Revalidering Figur 10 Forventede udgifter pr. styringsrelevant aktivitet 2016 i kr. Revalidering Periodiseret i 1/12-dele. Andet Revalidering Er primært periodiseret på baggrund af udgifterne til Revalidering

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen Jobcenteret Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen 1. Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsens primære aktiviteter Forsikrede ledige og midlertidig arbejdsmarkedsydelse: Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen varetager

Læs mere

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats.

Læs mere

Jobcenteret - Aktivteam

Jobcenteret - Aktivteam Jobcenteret 1. s primære aktiviteter Ansvarlig for den beskæftigelsesrettede indsats efter Integrationsloven og Lov om en aktiv beskæftigelsesindsatsen. Primære opgaver Udarbejdelse af integrationskontrakter/jobplaner/uddannelsesplaner,

Læs mere

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal Jobcenteret Jobcenteret 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende

Læs mere

Jobcenteret Tværgående områder

Jobcenteret Tværgående områder Jobcenteret Tværgående områder 1.Tværgående områders primære aktiviteter Det tværgående område dækker blandt andet over følgende områder: Mentorordningen har til formål at fastholde borgere i et arbejde

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag -21 Jobcenteret 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende

Læs mere

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året.

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året. Jobcenter 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Drift af centralkøkken på Damgårdsparken, kost til plejecentre, madservice til hjemmeboende, kantine i Aktivitetscenter Damgårdsparken - mødeservering

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat 1. Ledelse og Sekretariats opgaver Primære aktiviteter Ledelse af CBS, samt administrative og strategiske opgaver, opkrævning og økonomi. Centerchef samt

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Bilag til budgetnotat 216-19 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Ledelse og stab (niveau 3 ledere, IT og uddannelses koordinatorer og udviklingskonsulenter) til køb og salg af pladser

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter: - Personlig Pleje, Praktisk hjælp (fritvalgsområdet er fra 216 placeret under Den Tværfaglige Myndighed). Hjemmesygepleje og videredelegeret sygepleje (hvor

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Center for Direktion og Sekretariater

Center for Direktion og Sekretariater Center for Direktion og Sekretariater Direktion og Sekretariater 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Sekretariater.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse.

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-6-14 Dato:30.3.2014 Orientering om Arbejdsmarkedsfastholdelse Udfordring Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. ens primære aktiviteter Afdelingen varetager pædagogisk udvikling og drift af Daginstitutionsområdet, Dagplejen, klubområdet og Støttepædagogområdet samt pædagogisk tilsyn i dagtilbud, klubber og private

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed 1. Den Tværfaglige Myndigheds primære opgaver Primære aktiviteter: Personlig pleje Praktisk hjælp Døgnaflastning Plejeboliger Ældre- og Handicapvenlige

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2015 p/l niveau Regnskab 2013 2014 20144 overslag 2016 2017 2018 Arbejdsmarkedsudvalget 456.713 440.708 461.017 460.550 463.580 463.580 Forsørgelsesydelser 331.960 289.862

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 3. november 2015 November 2015 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018 NOTA ØDC Økonomistyring 3-11-2014 1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter ledelse: Defineres som udførerenhedens styringsansvarlige ledergruppe. Her følges op på rammernes økonomiske aktiviteter og om områdernes opgaver og kapacitet

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo dec. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-6-19 regnskab pr. ultimo

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget er opdelt i to serviceområder: Arbejdsmarked Udvalgets samlede nettodriftsudgifter er 317,1 mio. kr. i 2014, hvoraf bruttoudgifterne

Læs mere

Beløb i 1000 kr. 1) Korrigeret Budget- Budget- Budget- Budget- Budget 2) forslag forslag forslag forslag 2013 2014 2015 2016 2017

Beløb i 1000 kr. 1) Korrigeret Budget- Budget- Budget- Budget- Budget 2) forslag forslag forslag forslag 2013 2014 2015 2016 2017 Præsentation Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde. ets kerneopgave er at hjælpe borgere, som har svært ved

Læs mere

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Initiativer A-dagpenge 3 1 0 Samlet har Jobcentret fortsat den proces, som der blev indstillet til i tidligere møde

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Drift og vedligeholdelse af: Veje og stier Renovering af fortove Parker og grønne områder Idrætsanlæg Legepladser Udearealer på skoler og institutioner Gade- og

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

NOTAT Økonomisk Afdeling

NOTAT Økonomisk Afdeling NOTAT Økonomisk Afdeling På baggrund af udvikling i forbrug og aktivitetsniveau på arbejdsmarkedsområdet i første kvartal 2012, har Økonomistaben i samarbejde med Jobcentret udarbejdet nærværende kvartalsopfølgningsnotat,

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 4. maj 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle udvikling på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder i 2015 Demokratisk medborgerskab som ståsted Viborg Kommune har de seneste par år omlagt store dele af den beskæftigelsesrettede indsats med henblik på at styrke kvaliteten i indsatsen samtidig

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

UDVALG FOR BESKÆFTIGELSE OG ERHVERV

UDVALG FOR BESKÆFTIGELSE OG ERHVERV BEU - Sygedagpenge N 1.505 - - 1.467 05.57.71 I maj havde Furesø den 10. laveste andel af sygedagpengemodtagere i landet (jobindsats.dk). Niveauet er derfor, som i 2017 lavt i forhold til resten af landet.

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter indenfor tilbyder besøg til gravide og småbørnsfamilier, åbent hus arrangementer for nybagte forældre, individuelle samtaler til skoleelever og pædagogisk undervisning

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder Med udgangspunkt i Job og Velfærdsforvaltningens mission om at skabe sammenhæng mellem mennesker og job og de lokale udfordringer på arbejdsmarkedet udarbejdes hvert år en beskæftigelsesplan

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2017-priser Forventet regnskab 2017 Bop 1 Korrigeret Budget 2017

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år.

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år. Nøgletalsrapport ultimo september Sagsnr.: 213/937 Dato: 1. oktober 214 Sag: Politisk økonomiopfølgning 214 Sagsbehandler: Bjørn Tell Økonomikonsulent Nøgletalstabellen 214 viser nøgletal beregnet på grundlag

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder i 2014 Demokratisk medborgerskab som ståsted Viborg Kommune har de seneste par år omlagt store dele af den beskæftigelsesrettede indsats med henblik på at styrke kvaliteten i indsatsen samtidig

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger Oversigt over budgetændringer for 2016 på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område. Konto nr. Tekst Budget 2016 Tilpasset budget 2016 Ændringer Bemærkninger Forsørgelsesydelser 05.46.61 Kontanthjælp

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 18. november 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 18. november 2016 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget Halvårsregnskab pr. 30. juni 2019

Beskæftigelsesudvalget Halvårsregnskab pr. 30. juni 2019 Beskæftigelsesudvalget Halvårsregnskab pr. 30. juni 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret 30 juni regnskab rest * 30. juni Drift og statsrefusion 555.798 558.737 279.785 50,09 558.585

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Østjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på.

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på. Bilag 2 Opgørelse af budgetgaranti 2015, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 4. august 2014 Sagsbeh: thol Sag: Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål Varetage behovene for kommunens borgere på Sundheds- og Omsorgsområdet bedst muligt under hensyntagen til den økonomiske

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 4. maj 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden

Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden N O T A T Arbejdsmarkedskontor Øst 8. marts 217 Anvendelsen af revalidering i RAR Sjællands område i perioden 212-216 Dette notat beskriver udviklingen i samt rammerne for henholdsvis revalidering og ressourceforløb.

Læs mere

Budget og forbrug fordelt på rammer

Budget og forbrug fordelt på rammer Jobcenteret Januar Kultur- og Erhvervsudvalget Korrigeret realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar Februar - December 216 i alt Prognosepræcision (Realiseret

Læs mere

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord 7-1-2016 Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster. Sagsnr. 274223 Brevid. 2231646 NOTAT: Temaanalyse vedr. overførselsindkomster 20. november 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 4. april 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere