FAQ - de nye danskprøver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAQ - de nye danskprøver"

Transkript

1 Dato: 30. august 2012 FAQ - de nye danskprøver I. Danskprøven på A1-niveau Om ikrafttræden: 1. Hvornår træder prøven i kraft? Bestået danskprøve på A1-niveau er normalt en betingelse for opholdstilladelse som ægtefællesammenført, hvis man har fået opholdstilladelse på baggrund af en ansøgning om ægtefællesammenføring, der er indgivet fra og med den 15. maj I visse særlige tilfælde kan man fritages fra kravet om at skulle bestå danskprøven. Det vil fremgå af det brev, hvorved man meddeles opholdstilladelse, om det er et krav, at man efterfølgende består danskprøven. 2. Gælder prøven også for dem, der har søgt ægtefællesammenføring inden den 15. maj 2012? Nej, det gør den ikke, medmindre at ansøgningen behandles efter de regler om ægtefællesammenføring, der trådte i kraft den 15. maj Det vil f.eks. være tilfældet, hvis en ansøger, der har indgivet ansøgning om ægtefællesammenføring inden den 15. maj 2012, har bedt om, at ansøgningen om ægtefællesammenføring behandles efter de regler, der trådte i kraft den 15. maj Det vil fremgå af det brev, hvorved man meddeles opholdstilladelse, om der er krav om, at man efterfølgende består danskprøven. Hvis man er meddelt opholdstilladelse, og er i tvivl om, hvorvidt man skal bestå danskprøven, kan man kontakte Udlændingestyrelsen. 3. Hvornår kommer den nye obligatoriske danskprøve? Prøven er fortsat under udvikling og forventes at blive afholdt fra starten af Hvis man bliver meddelt opholdstilladelse inden da med betingelse om, at man skal bestå danskprøven, vil fristen på 6 måneder for beståelse af prøven tidligst blive regnet fra tidspunktet for etableringen af prøven. Hvis man bliver meddelt opholdstilladelse inden 2013 med betingelse om bestået danskprøve, vil man, når prøven kan aflægges, modtage et brev fra Udlændingestyrelsen med en frist for, hvornår prøven skal være bestået.

2 Side 2 af 10 Om fristen for beståelse af prøven: 4. Hvornår skal prøven senest være bestået? Prøven på A1-niveau skal normalt være bestået senest 6 måneder fra det tidspunkt, hvor man blev tilmeldt folkeregistret eller, hvis man allerede har opholdstilladelse her i landet, fra meddelelsen af opholdstilladelsen som ægtefællesammenført. Hvis man har aflagt, men ikke har bestået prøven inden 6 måneder, kan omprøve finde sted indtil 3 måneder efter udløbet af fristen på 6 måneder. Omprøven skal være aflagt inden udløbet af 3-månedersperioden, men det er ikke et krav, at resultatet fra omprøven foreligger på tidspunktet for udløbet af 3-månedersperioden. 5. Hvornår kan man senest gå op til prøven? Man skal have aflagt og bestået prøven inden for fristen. Prøvedeltageren vil efterfølgende få brev fra Udlændingestyrelsen om, hvorvidt prøven er bestået. Der kan godt gå nogle uger, før man modtager brevet med prøvesvaret. Prøvesvaret kan således i nogle tilfælde godt først foreligge efter fristen. Dette har dog ingen betydning for prøvedeltagers overholdelse af fristen. 6. Kan man tage prøven på et tidligere tidspunkt, eller skal man vente til man har fået opholdstilladelse? Man kan godt tage prøven inden, man søger ægtefællesammenføring, eller når man har indgivet sin ansøgning om ægtefællesammenføring, og sagen er under behandling i Udlændingestyrelsen. Hvis man tager prøven, inden man har fået opholdstilladelse, er det imidlertid på ens egen risiko. Udlændingestyrelsen kan f.eks. stadig meddele afslag på ægtefællesammenføring under henvisning til, at betingelserne ikke er opfyldt, eller træffe afgørelse om, at man er helt fritaget for at bestå danskprøven. Man vil da ikke få et eventuelt betalt prøvegebyr refunderet. Om prøvegebyret: 7. Hvad koster prøven? Gebyret for tilmelding til danskprøven er kr. Beløbet er fastsat i 2012-niveau og reguleres én gang årligt. Kravet om indbetaling af gebyr vil blive fraveget, hvis det følger af EUreglerne, at der ikke kan opkræves gebyr. Udlændingestyrelsen vil da konkret træffe afgørelse om, at man er fritaget fra at betale gebyr for danskprøven.

3 Om konsekvenser ved manglende beståelse af danskprøven: 8. Hvad sker der, hvis man ikke består prøven? Side 3 af 10 Man kan tage prøven, så mange gange man vil, inden for fristen, men man skal betale gebyr hver gang prøven aflægges. Hvis man aflægger prøven inden for de 6 måneder, men ikke består, får man yderligere 3 måneder til at aflægge omprøve. 9. Hvad sker der, hvis man aflægger prøven inden for den nye 3- måneders frist, men stadig ikke består? Hvis man aflægger prøven inden for den ekstra frist på 3 måneder, men ikke består prøven, skal Udlændingestyrelsen efter udløbet af 3- månedersperioden vurdere, om opholdstilladelsen skal inddrages. 10. Hvad sker der, hvis man slet ikke går op til prøven inden for de første 6 måneder? Hvis man slet ikke aflægger prøven inden for de første 6 måneder, skal Udlændingestyrelsen efter de 6 måneder vurdere, om opholdstilladelsen skal inddrages. 11. Hvordan vurdere Udlændingestyrelsen, om opholdstilladelsen skal inddrages, hvis man ikke aflægger og består prøven? Vurderingen af om en opholdstilladelse skal inddrages, er altid en konkret vurdering i hver enkelt sag. Ved vurderingen skal der tages hensyn til, om inddragelsen må antages at virke særligt belastende pga. ens tilknytning til det danske samfund, tilknytning til herboende personer, konsekvenser for herboende nære familiemedlemmer, samt ens tilknytning til hjemlandet. Om selve prøven: 12. Hvilken form har prøven? Prøven er en rent mundtlig prøve, der tester ens danskkundskaber. 13. Hvilket niveau er prøven på? Prøven er på A1-niveau. På sprogniveauet A1 kan en person forstå og anvende velkendte dagligdagsudtryk og meget elementære udtryk. Personen kan præsentere sig selv og andre og kan stille og besvare spørgsmål om personlige detaljer om f.eks., hvor han/hun bor, folk han/hun kender, og ting, som han/hun er i besiddelse af. Personen kan indgå i en yderst enkel samtale, forudsat at den anden person taler langsomt og tydeligt og er indstillet på at bidrage til forståelsen.

4 Side 4 af Hvordan forbereder man sig til prøven? Når man er meddelt familiesammenføring, har man som udgangspunkt ret til gratis danskundervisning i henhold til loven om danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Man kan således som udgangspunkt følge danskuddannelse som led i sin forberedelse til prøven. Danskuddannelse tilbydes af kommunen. Der findes tre danskuddannelser: - Danskuddannelse 1 for kursister med ingen eller ringe skolebaggrund, som ikke har lært at læse eller skrive på deres modersmål - Danskuddannelse 2 for kursister, som normalt har en kort skole- og uddannelsesbaggrund - Danskuddannelse 3 for kursister, som normalt har en mellemlang eller lang skole- og uddannelsesbaggrund Man vil blive indplaceret på én af de tre danskuddannelser afhængigt af ens uddannelsesmæssige baggrund. 15. Hvor lang tid tager prøven? Prøven er under udvikling, og der er endnu ikke fastsat nærmere rammer for, hvor lang tid prøven kommer til at tage, eller hvor mange spørgsmål den omfatter. 16. Hvordan aflægges prøven? Prøven er udelukkende mundtlig. Man bliver altså ikke testet i skriftlig dansk. Danskprøven gennemføres ved hjælp af en computer. Man skal ikke selv betjene computeren eller bruge tastatur eller mus. Under prøven sidder man foran en computer med høretelefoner på, mens computeren afspiller spørgsmålene. 17. Hvor ofte afholdes danskprøven? Danskprøven vil, når den er etableret, blive afholdt løbende hele året. 18. Hvor kan man tage prøven? Prøven vil kunne tages på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter i Glostrup. 19. Hvordan tilmelder man sig? Man skal selv sørge for at tilmelde sig prøven. Bemærk, at prøven forventes at kunne aflægges fra starten af Man kan derfor ikke tilmelde sig prøven på nuværende tidspunkt.

5 Side 5 af Hvilke prøver kan træde i stedet for danskprøven? Har man en af disse prøver, der fremgår af bilag 3 og 4, kan de træde i stedet for danskprøven: Hvad gør man, hvis man var utilfreds med prøveforholdene, da man aflagde sin prøve? Hvis man tager danskprøven og mener, at der under prøven var forhold, som gjorde det vanskeligt at gennemføre prøven, skal man fortælle det til personalet umiddelbart efter prøven. Hvis man vil klage over forhold under prøvetagningen, skal Udlændingestyrelsen modtage ens klage senest 7 dage efter, at prøven har fundet sted. Klager, der indgives senere, vil blive afvist. 22. Hvem bedømmer om prøven er bestået? Prøven bedømmes af censorer, der er udpeget af Udlændingestyrelsen. Om fritagelse fra kravet om danskprøve: 23. Er der nogen grupper, der er undtaget for prøven? Der er ikke nogle nationaliteter, der på forhånd er fritaget fra prøven. Der kan dog være særlige tilfælde, hvor man ikke behøver at bestå prøven. Det kan f.eks. være, hvis den herboende ægtefælle er flygtning eller har beskyttelsesstatus og fortsat risikerer forfølgelse i sit hjemland, har hjemmeboende mindreårige børn med selvstændig tilknytning til Danmark, har samvær med mindreårige særbørn, eller er alvorligt syg. Særligt for tyrkiske statsborgere gælder, at Associeringsaftalen mellem Tyrkiet og EU i visse tilfælde betyder, at der ikke stilles krav om bestået danskprøve, ligesom der i nogle tilfælde ikke stilles krav om gebyrbetaling. Se nærmere under afsnit III. 24. Kan man blive fritaget for prøven pga. handicap? Ja, hvis man lider af et fysisk eller psykisk handicap, som forhindrer én i at gennemføre prøven. Det kan f.eks. være, hvis man er blind, døv eller svært talehandicappet. Udlændingestyrelsen vil da under sagsbehandlingen træffe afgørelse om, hvorvidt man pga. sit handicap er fritaget fra prøven. 25. Er man undtaget fra kravet om danskprøve, hvis man allerede har bestået en modultest på danskuddannelserne? Nej, modultest kan ikke træde i stedet for danskprøven på A1-niveau. Visse prøver f.eks. de afsluttende Prøver i Dansk 1, 2 eller 3 kan træde i stedet for danskprøven. Man skal da sende prøvebevis til Udlændingestyrelsen, der så vil vurdere, om den bestående prøve kan træde i stedet for danskprøven på A1-niveau. Se også under spørgsmål 20.

6 Om klage over bedømmelsen af selve prøven: Side 6 af Hvis prøven er bedømt til at være ikke-bestået, hvor kan man så klage over den vurdering? Udlændingestyrelsens bedømmelse af, om en prøve er bestået, kan påklages til Ministeriet for Børn og Undervisning. Klagen skal indgives Ministeriet for Børn og Undervisning, senest 7 dage efter at resultatet af bedømmelsen er meddelt til ansøgeren. Klager, der indgives senere, vil blive afvist. 27. Hvis man har været til danskprøve, men klaget over selve bedømmelsen af prøven, stopper 6-måneders fristen så med at løbe? Nej, 6-måneders fristen for den obligatoriske prøve suspenderes ikke, hvis man har klaget over bedømmelsen af en aflagt prøve. Såfremt man ikke får medhold, og prøve derfor er ikke bestået, kan man tage omprøve indenfor de almindelige frister. 28. Hvad sker der, hvis man ikke har bestået danskprøven på A1-niveau, men har klaget over prøveresultatet til Ministeriet for Børn og Undervisning? Udlændingestyrelsen påbegynder ikke en vurdering af, om opholdstilladelsen skal inddrages, mens der verserer en klage over prøveresultatet. Udlændingestyrelsen afventer derfor Ministeriet for Børn og Undervisnings vurdering af, om prøven er bestået eller ikke-bestået. Om lovligt forfald: 29. Hvad gør man hvis man bliver syg eller forhindret i at tage prøven inden for fristen? Fristen for, hvornår prøven skal være bestået, kan udsættes, hvis man er forhindret i at tage prøven på grund af f.eks. sygdom eller barsel. Man skal da søge Udlændingestyrelsen om udsættelse af fristen ved at indsende dokumentation for, hvorfor man er forhindret i at aflægge prøven. Man skal da bestå prøven indenfor den nye frist, Udlændingestyrelsen giver. Om nedsættelse af sikkerhedsstillelsen: 30. Kan man få nedsat sikkerhedsstillelsen i banken, når man har bestået danskprøven? Ja, når man har bestået den obligatoriske prøve på A1-niveau, kan sikkerhedsstillelsen nedsættes med kr. Man skal henvende sig til sin bopælskommune.

7 Side 7 af Hvordan får man nedsat sikkerheden? Man skal henvende sig til sin bopælskommune, og fremvise bevis for bestået danskprøve.

8 II. Danskprøven på A2-niveau Side 8 af Skal man bestå andre sprogprøver end danskprøven på A1-niveau for at beholde sin opholdstilladelse som ægtefællesammenført? Nej, danskprøven på A1-niveau, er den eneste prøve der er en betingelse for fortsat ret til ophold i Danmark som ægtefællesammenført. Man kan imidlertid vælge at tage en prøve på A2-niveau for at få nedsat sin sikkerhedsstillelse yderligere. 2. Hvilken betydning har det, at man består danskprøven på A2-niveau? Består man danskprøven på A2-niveau rettidigt, kan sikkerhedsstillelsen normalt nedsættes med yderligere kr. 3. Hvilket niveau er prøven på? Prøven er på A2-niveau. På A2-niveauet kan man indgå i en forholdsvis ukompliceret samtale og forstå basale informationer om konkrete og almindelige hverdagsforhold. Det kan f.eks. være meget basale informationer om personlige og familiære forhold og indkøb. 4. Hvad koster prøven på A2-niveau? Gebyret for tilmelding til danskprøven er kr. Beløbet er fastsat i 2012-niveau og reguleres én gang årligt. 5. Hvornår skal prøven på A2-niveau være bestået, hvis man skal have mulighed for at få sikkerhedsstillelsen nedsat? Prøven på A2-niveau skal normalt være bestået senest 15 måneder fra det tidspunkt, hvor man blev tilmeldt folkeregistret eller, hvis man allerede har opholdstilladelse her i landet, fra meddelelsen af opholdstilladelsen som ægtefællesammenført. Hvis man har aflagt, men ikke har bestået danskprøven på A2-niveau inden fristen på 15 måneder, kan omprøve finde sted indtil 3 måneder efter udløbet af fristen på 15 måneder. Omprøven skal være aflagt inden udløbet af 3- månedersperioden, men det er ikke et krav, at resultatet fra omprøven foreligger på tidspunktet for udløbet af 3-månedersperioden. 6. Hvad sker der, hvis man aflægger prøven på A2-niveau, men ikke består? Hvis man ikke består prøven inden for fristen på 15 måneder, kan man tage omprøve indenfor 3 måneder. Hvis man ikke består prøven på A2-niveau, har det ikke konsekvenser i forhold til ens opholdstilladelse. Men det betyder, at der ikke er mulighed for at få nedsat sikkerhedsstillelsen med

9 Side 9 af 10 kr. 7. Kan man springe prøven på A1-niveau over og i stedet gå direkte til den sværere prøve på A2-niveau? Ja, man kan godt vælge at springe A1-prøven over og gå direkte til A2- niveau. Det indebærer dog, at prøven på A2-niveau skal være bestået inden for fristen på 6 måneder. Det er ens egen vurdering, om man inden for de første 6 måneder kan bestå prøven på A2-niveau. Man skal være opmærksom på, at man skal bestå danskprøven på minimum A1-niveau inden for fristen på 6 måneder, for fortsat at have ret til ophold i Danmark. Hvis man går direkte til A2-niveau inden for de første 6 måneder, og består denne, kan man få frigivet kr. fra sikkerhedsstillelsen på én gang. 8. Hvilke andre prøver kan træde i stedet for prøven på A2-niveau? Har man en af disse prøver, kan de træde i stedet for A2-prøven se bilag 4: 9. Kan en bestået modultest på danskuddannelserne træde i stedet for en bestået prøve på A2-niveau? Nej, modultest kan ikke træde i stedet for en bestået prøve på A2-niveau. Andre prøver kan imidlertid træde i stedet for prøven på A2-niveau læs mere under spørgsmål Hvor højt et niveau er A2 i forhold til A1? Niveauet A2 er noget højere end niveauet A1. Herunder kan man se to eksempler på mundtlige tekster på henholdsvis A1- og A2-niveauet. A1: Thomas køber et nyt par bukser. De koster 500 kr. Thomas synes, det er billigt. A2: Lisa skal besøge sin søster i Aalborg i weekenden. En flybillet fra København til Aalborg koster 1800 kr. Det er alt for dyrt for Lisa, så hun køber i stedet en togbillet til Aalborg. Den koster 860 kr.

10 III. Særligt for tyrkiske statsborgere Side 10 af 10 Tyrkiet og EU indgik i 1963 en associeringsaftale, der bl.a. skulle give visse rettigheder til tyrkiske statsborgere, der var arbejdstagere eller på anden måde økonomisk aktive i et EU-land. Associeringsaftalen er senere blevet suppleret med en tillægsprotokol samt Associeringsrådets afgørelse nr. 1/80. EU-domstolen har siden i en række domme fortolket Associeringsaftalen, tillægsprotokollen og samt Associeringsrådets afgørelse nr. 1/ Hvad betyder dommene, hvis man er tyrkisk statsborger, der søger ægtefællesammenføring? Der kan ikke stilles krav om bestået danskprøve som betingelse for fortsat ret til ophold i Danmark for en tyrkisk statsborger, der er indrejst i Danmark med opholdstilladelse som familiesammenført, og som efterfølgende er blevet økonomisk aktiv i Danmark som arbejdstager, selvstændig erhvervsdrivende eller tjenesteyder. Hvis man f.eks. er begyndt at arbejde i Danmark efter sin indrejse og derved er arbejdstager i EU-rettens forstand, behøver man således ikke bestå danskprøven på A1-niveau. Hvis man som tyrkisk statsborger ikke er økonomisk aktiv, skal man derimod normalt bestå danskprøven på A1-niveau og betale gebyr for tilmelding til prøven. 2. Hvad betyder dommene, hvis ægtefællen i Danmark er tyrkisk statsborger? Hvis ens ægtefælle i Danmark er tyrkisk statsborger og økonomisk aktiv som arbejdstager, selvstændig erhvervsdrivende eller tjenesteyder, skal man ikke betale gebyr for tilmelding til danskprøven på A1-niveau. Der kan altså godt være krav om, at man skal bestå prøven for at bibeholde sin opholdstilladelse, men man er fritaget for at betale prøvegebyret. Når Udlændingestyrelsen meddeler én opholdstilladelse, vil det fremgå af brevet, om man skal bestå den obligatoriske danskprøve på A1-niveau. Det vil også fremgå af brevet, om man er fritaget fra betaling af prøvegebyret.

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Vejledning ved indgåelse af ægteskab opholdstilladelse på grundlag af ægteskab eller tidligere indgået registreret partnerskab (ægtefællesammenføring)

Vejledning ved indgåelse af ægteskab opholdstilladelse på grundlag af ægteskab eller tidligere indgået registreret partnerskab (ægtefællesammenføring) Vejledning ved indgåelse af ægteskab opholdstilladelse på grundlag af ægteskab eller tidligere indgået registreret partnerskab (ægtefællesammenføring) 1. Indholdet af udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring

Læs mere

Informationspakke om indvandringsprøven

Informationspakke om indvandringsprøven Informationspakke om indvandringsprøven Til ansøgere om ægtefællesammenføring i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om indvandringsprøven er udarbejdet til ansøgere om ægtefællesammenføring

Læs mere

Orientering til de regionale netværk

Orientering til de regionale netværk 16. maj 2012 Orientering til de regionale netværk Nye regler for ægtefællesammenføring fra den 15. maj 2012 Folketinget har den 8. maj 2012 vedtaget nye regler for ægtefællesammenføring. Reglerne vil gælde

Læs mere

Ministeren. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 1. juni 2016 Orientering om behandlingen af konkrete sager om familiesammenføring til børn efter EU-Domstolens

Læs mere

Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3

Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3 Familiesammenføring til flygtninge med opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 3 Advokatforum, den 9. maj 2016 Kontorchef Lone Zeuner Ægtefæller og Børn, 2. kontor Familiesammenføring, når den

Læs mere

Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring

Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Efter udlændingelovens 9, stk. 1, nr. 1, litra a-e, kan der efter ansøgning gives opholdstilladelse

Læs mere

Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring

Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Erklæring efter ægteskabslovens 11 b om kendskab til udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Efter udlændingelovens 9, stk. 1, nr. 1, litra a-d, kan der efter ansøgning gives opholdstilladelse

Læs mere

Notat til Europaudvalget og Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik om afgivelse af indlæg i EU-Domstolens præjudicielle sag C-513/12, Ayalti

Notat til Europaudvalget og Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik om afgivelse af indlæg i EU-Domstolens præjudicielle sag C-513/12, Ayalti Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13 UUI Alm.del Bilag 74 Offentligt Dato: 18. februar 2013 Kontor: EU-ret Sagsbeh: MEI Sagsnr.: 2013-6140-0379 Dok.: 674475 Notat til Europaudvalget

Læs mere

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Reglerne, der er beskrevet nedenfor, gælder for

Læs mere

Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven

Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven Information til prøvedeltagere om medborgerskabsprøven 1. Særlig vigtig information i forbindelse med tidsubegrænset opholdstilladelse For at få tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse skal man som

Læs mere

Notat om EU-Domstolens dom i sagen C-138/13, Dogan

Notat om EU-Domstolens dom i sagen C-138/13, Dogan Lovafdelingen Dato: 17. september 2014 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Sanne A. Edmonson Sagsnr.: 2013-6140-0442 Dok.: 1247301 Notat om EU-Domstolens dom i sagen C-138/13, Dogan 1. Indledning EU-Domstolen

Læs mere

LOKK, Fredericia. Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012

LOKK, Fredericia. Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012 LOKK, Fredericia Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012 Oversigt Udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Processuelt ophold Meddelelse af opholdstilladelse (Udl. 9) Forlængelse (Udl. 11)

Læs mere

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier 10-1. Forvaltningsret 1121.1 123.1 12.4 296.1. Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier En afghansk kvinde

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning Udkast af 6. januar 2012 Dato: 6. januar 2012 Kontor: Udlændingelovkontoret Sagsnr.: 11/87474 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (Ny balance i reglerne

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE Dato: 1. december 2005 INDVANDRERE OG INTEGRATION & UDLÆNDINGESTYRELSEN

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE Dato: 1. december 2005 INDVANDRERE OG INTEGRATION & UDLÆNDINGESTYRELSEN MINISTERIET FOR FLYGTNINGE Dato: 1. december 2005 INDVANDRERE OG INTEGRATION & UDLÆNDINGESTYRELSEN Notat om anvendelsen af tilknytningskravet ved ægtefællesammenføring, jf. udlændingelovens 9, stk. 7 1.

Læs mere

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Særlig vigtig information i forbindelse med indfødsretsprøven Hvis man ansøger om dansk indfødsret, skal man ud over at opfylde kravet om bestået indfødsretsprøve

Læs mere

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag.

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag. 2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-960-0002 Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven 2007/2008

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven 2007/2008 Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven 2007/2008 Særlig vigtig information i forbindelse med indfødsretsprøven Hvis man ansøger om dansk indfødsret, skal man udover kravet om bestået indfødsretsprøve,

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden.

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden. Ansøgningsskema BF1/US_da_150217 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema, hvis du har

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. LBK nr 376 af 04/04/2014 Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 001.26R.391 Senere ændringer til forskriften LOV nr 722

Læs mere

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven

Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Information til prøvedeltagere om indfødsretsprøven Særlig vigtig information i forbindelse med indfødsretsprøven Hvis man ansøger om dansk indfødsret, skal man ud over at opfylde kravet om bestået indfødsretsprøve

Læs mere

Lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og forskellige andre love LOV nr 705 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2017 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2016-12098 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. LBK nr 772 af 10/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 154.90M.541 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1871 af

Læs mere

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold 10-5. Forvaltningsret 115.1. Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold En mand fik visum til Danmark og rejste ind i landet. I forbindelse med visumsagen stillede hans herboende

Læs mere

Faktaark om Danskuddannelse

Faktaark om Danskuddannelse Faktaark om Danskuddannelse 1. Baggrund og formål Den grundlæggende danskundervisning for nyankomne udlændinge sker efter lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. Formålet med uddannelse i dansk

Læs mere

Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk

Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk NOTAT Dato: 25. oktober 2010 Kontor: Udlændingelovskontoret J.nr.: 09/04981 Sagsbeh.: MUR Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk 1. Selvforsørgelseskravet

Læs mere

Opholdstilladelse som familiesammenført

Opholdstilladelse som familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Pas- og Forlængelseskontoret Center for Asyl og Familiesammenføring Dato: 20. januar 2009 Sagsbehandler:

Læs mere

Juridisk fortolkningsnotat om Clauder-dommen (E-4/11) 1. Indledning. EFTA-Domstolen afsagde den 26. juli 2011 dom i Clauder-sagen (sag E- 4/11).

Juridisk fortolkningsnotat om Clauder-dommen (E-4/11) 1. Indledning. EFTA-Domstolen afsagde den 26. juli 2011 dom i Clauder-sagen (sag E- 4/11). Dato: 14. august 2012 Kontor: EU- og Menneskeretsenheden Sagsbeh: MEI Sagsnr.: 2012-6140-0224 Juridisk fortolkningsnotat om Clauder-dommen (E-4/11) 1. Indledning EFTA-Domstolen afsagde den 26. juli 2011

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 43 Folketinget 2019-20 Fremsat den 31. oktober 2019 af udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Afskaffelse af kravet om vellykket

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

Bekendtgørelse af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. LBK nr 1128 af 13/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr.2017-14168 Senere ændringer

Læs mere

»I 2018 og 2019 kan udlændinge- og integrationsministeren dog to gange årligt udstede en bekendtgørelse i medfør af 2. pkt.«

»I 2018 og 2019 kan udlændinge- og integrationsministeren dog to gange årligt udstede en bekendtgørelse i medfør af 2. pkt.« Udlændinge- og Integrationsudvalget 2017-18 L 231 Bilag 5 Offentligt Ændringsforslag til forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Reform af reglerne om ægtefællesammenføring med nyt integrationskrav

Læs mere

Bekendtgørelse om meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse

Bekendtgørelse om meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse 10. november 2005 Udkast til Bekendtgørelse om meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse I medfør af udlændingelovens 11, stk. 11, jf. lovbekendtgørelse nr. 826 af 24. august 2005, fastsættes: Kapitel

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 188 Folketinget 2009-10 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpede udvisningsregler, samkøring af registre med

Læs mere

Opfordring til at færdigbehandlingen af L168 udsættes

Opfordring til at færdigbehandlingen af L168 udsættes Opfordring til at færdigbehandlingen af L168 udsættes Valby d. 23 maj. 2011 Integrationsministeren har fremsat et ændringsforslag til L168, som ganske vist vil medføre en lettere adgang til ægtefællesammenføring

Læs mere

Vejledning om legitimation. ved statsborgerskabsprøven og danskprøverne

Vejledning om legitimation. ved statsborgerskabsprøven og danskprøverne Vejledning om legitimation ved statsborgerskabsprøven og danskprøverne 1 Legitimation ved statsborgerskabsprøven og danskprøverne for voksne udlændinge m.fl. For at kunne gå op til statsborgerskabsprøven

Læs mere

Ministeren. Tilladelse til familiesammenføring. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Tilladelse til familiesammenføring. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget har den 12. april 2016 stillet følgende spørgsmål nr. 481

Læs mere

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus).

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus). Udlændinge- og Integrationsudvalget 2017-18 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 365 Offentligt [Ansøgers navn og adresse] Opholdstilladelse Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse

Læs mere

Vigtig information vedr. de afsluttende prøver i dansk

Vigtig information vedr. de afsluttende prøver i dansk Vigtig information vedr. de afsluttende prøver i dansk Du bedes læse følgende vedlagte dokumenter nøje: 1 2 3 4 Hjælpemidler / dispensation Husk legitimation! Prøveregler v. de skriftlige prøver Klagemulighed

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 416 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 416 Offentligt Lovafdelingen Dato: 27. marts 2015 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Sanne A. Edmonson Sagsnr.: 2015-6140-0778 Dok.: 1526315 Notat til Folketingets

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, Dato: 26. maj 2003 INDVANDRERE OG INTEGRATION Kontor: 1. Udlændingekontor J. nr.: 2002/4109-2 Notat om anvendelse af henholdsvis 24 års kravet, jf. udlændingelovens 9, stk.

Læs mere

Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk. 1, (ganske særlige grunde).

Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk. 1, (ganske særlige grunde). NOTAT Dato: 23. juni 2008 Kontor: Erhvervs- og Familiesammenføringskontoret J.nr.: 2007/4150-152 Sagsbeh.: RSK/NHL Notat om praksis for meddelelse af opholdstilladelse efter udlændingelovens 9 c, stk.

Læs mere

Lov nr. 375 af 28. maj om danskuddannelse af voksne udlændinge m.fl.

Lov nr. 375 af 28. maj om danskuddannelse af voksne udlændinge m.fl. Ministeriet for Flygtninge Indvandrere og Integration Til udbydere af danskuddannelse og kommuner Dato: 28. juni 2004 Kontor: 1. integrationskontor J. nr.: 2004/5123-10 Sagsbeh.: jel Fil-navn: Info.3/2004

Læs mere

LBK nr 259 af 18/03/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 07-04-2006 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration

LBK nr 259 af 18/03/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 07-04-2006 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration 1 sur 8 8/11/2007 10:54 LBK nr 259 af 18/03/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 07-04-2006 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Accession A20060025929 Entydig dokumentidentifikation

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Juni 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning på udlændinge-

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Ansøgningsskema FA3_da_010717 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund

Læs mere

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Udarbejdet af: Tanja Lisette Jørgensen, december 2007 1. Indledning Ægteskabsbetingelsen om lovligt ophold blev indsat i ægteskabsloven ved lov nr. 365

Læs mere

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark.

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark. Spørgeskema BF3b_da_141014 Spørgeskema til forælder/slægtning i Danmark til brug for behandling af ansøgning om, at et barns opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

Faktaark om Danskuddannelse

Faktaark om Danskuddannelse Faktaark om Danskuddannelse 1. Baggrund og formål Den grundlæggende danskundervisning for nyankomne udlændinge sker efter lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. Formålet med uddannelse i dansk

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge

Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge Til samtlige kommunalbestyrelser og udbydere af danskuddannelse til voksne udlændinge Orienteringsskrivelse om ændringer af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. med ikrafttræden den 1. januar

Læs mere

Vejledning om legitimation

Vejledning om legitimation Vejledning om legitimation Michael Karlsen Fuldmægtig Holbergsgade 6 T 33923771 1057 København K E mik@inm.dk www.nyidanmark.dk ved indfødsretsprøven og danskprøverne 1 Legitimation ved indfødsretsprøven

Læs mere

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Udarbejdet af Dorte Smed, Asyl og Repatriering, november 2007 Baggrund Dublin-forordningen trådte i kraft i Danmark den 1. april 2006 som afløser for Dublin-konventionen.

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven Udkast Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Afskaffelse af kravet om vellykket integration i sager om familiesammenføring med børn og indførelse af en frist på 3 måneder for indgivelse af ansøgning)

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 226 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 226 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 226 Offentligt NOTAT Dato: 2. juli 2007 Kontor: Erhvervs- og Familiesammenføringskontoret J.nr.: 2007/4199-844 Sagsbeh.: NHL Notat om

Læs mere

NOTAT. Notat om tidsubegrænset ophold efter opholdsdirektivet

NOTAT. Notat om tidsubegrænset ophold efter opholdsdirektivet NOTAT Dato: 18. maj 2009 Kontor: Lovkontoret Notat om tidsubegrænset ophold efter opholdsdirektivet Dette notat har til formål at afdække en række problemstillinger i forbindelse med retten til tidsubegrænset

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 108 Folketinget 2016-17 Fremsat den 15. december 2016 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Overførsel af opgaver fra

Læs mere

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn)

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn) Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsnr.: 2014-960-0024 Dok.: 1134183 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring

Læs mere

Notat. Juridisk vurdering af EU-Domstolens dom af 10. juli 2019 i sag C-89/18, A mod

Notat. Juridisk vurdering af EU-Domstolens dom af 10. juli 2019 i sag C-89/18, A mod Notat Juridisk vurdering af EU-Domstolens dom af 10. juli 2019 i sag C-89/18, A mod Udlændinge- og Integrationsministeriet 1. Indledning EU-Domstolen har den 10. juli 2019 afsagt dom i den danske præjudicielle

Læs mere

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2015 Årsrapport 2015

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2015 Årsrapport 2015 Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2015 Årsrapport 2015 08/06/16 Indledning Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2015 Årsrapport

Læs mere

Opholdstilladelse til ægtefælle. Inddragelse af nye faktiske omstændigheder under rekursmyndighedens

Opholdstilladelse til ægtefælle. Inddragelse af nye faktiske omstændigheder under rekursmyndighedens FOB 04.328 Opholdstilladelse til ægtefælle. Inddragelse af nye faktiske omstændigheder under rekursmyndighedens behandling af sagen En advokat klagede på vegne af sin klient over at klientens ægtefælle

Læs mere

Lov om indfødsretsprøve

Lov om indfødsretsprøve Høringsudkast af 09. marts 2006. Fremsat den af integrationsministeren (Rikke Hvilshøj) Forslag til Lov om indfødsretsprøve 1. Ministeren for flygtninge, indvandrere og integration bemyndiges til at etablere

Læs mere

Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk

Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk NOTAT Dato: 6. november 2008 Kontor: Indfødsretskontoret J.nr.: 2008/300-51 Sagsbeh.: KRE Tekst til ministeriets hjemmeside www.nyidanmark.dk På forsiden i kassen under medborgerskab: Nye retningslinjer

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Ansøgningsskema FA3_da_020615 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund af ægtefællesammenføring Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse på baggrund

Læs mere

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2014

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2014 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2014 Årsrapport 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Indledning 3 1.1 Hovedresultater

Læs mere

1. Post til kommunerne sendes via Digital Post s. 2. 2. Kommunernes indberetningspligt overfor Udlændingestyrelsen s. 2

1. Post til kommunerne sendes via Digital Post s. 2. 2. Kommunernes indberetningspligt overfor Udlændingestyrelsen s. 2 Nyhedsbrev til politiet til kommunerne Særnummer 9. maj 2012 Nr. 1 februar 2014 Indhold: 1. Post til kommunerne sendes via Digital Post s. 2 2. Kommunernes indberetningspligt overfor Udlændingestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om ophold i Danmark for udlændinge, der er omfattet af Den Europæiske Unions regler (EU-bekendtgørelsen) 1

Bekendtgørelse om ophold i Danmark for udlændinge, der er omfattet af Den Europæiske Unions regler (EU-bekendtgørelsen) 1 Bekendtgørelse om ophold i Danmark for udlændinge, der er omfattet af Den Europæiske Unions regler (EU-bekendtgørelsen) 1 I medfør af 2, stk. 4, 46 c og 46 d i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 436 Offentligt Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændingestyrelsen inddrager din tidsbegrænsede opholdstilladelse,

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K E-mail: udlaendingeafdeling@uim.dk, nrb@uim.dk WI L D E R S P L A DS 8 K 1 4 0 3 K Ø B E NH A V N K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8

Læs mere

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne)

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Ansøgningsskema BF3_da_310516 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema bruges til at søge

Læs mere

Sådan søger man visum til Danmark

Sådan søger man visum til Danmark Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10 UUI alm. del Bilag 120 Offentligt Bilag 1 Sådan søger man visum til Danmark Hvad er et Schengenvisum? Et Schengenvisum er en tilladelse, der giver

Læs mere

Besvarelse fra de nordiske lande og NL vedrørende reglerne for familiesammenføring

Besvarelse fra de nordiske lande og NL vedrørende reglerne for familiesammenføring Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 UUI alm. del, endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 12. januar 2012 Kontor: Udl.afd, Int.ktr. Sagsbeh.: MGS Sagsnr.:

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen

Læs mere

Dette faktaark indeholder forældede informationer. Hvis du vil se de nyeste regler om Indfødsretsprøve, læs videre på:

Dette faktaark indeholder forældede informationer. Hvis du vil se de nyeste regler om Indfødsretsprøve, læs videre på: Dette faktaark indeholder forældede informationer. Hvis du vil se de nyeste regler om Indfødsretsprøve, læs videre på: http://www.nyidanmark.dk/da-dk/medborgerskab/statsborgerskab/indfoedsretsproeve.htm

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 26. januar 2016 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udskydelse af retten til familiesammenføring for

Læs mere

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2016 Årsrapport

Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2016 Årsrapport Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2016 Årsrapport August 2017 Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. i 2016 Årsrapport Årsrapport

Læs mere

Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 38 Offentligt

Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 38 Offentligt Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del E 38 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 10. marts 2011

Læs mere

Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014.

Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014. Tillæg til studieordning for professionsbachelor i optometri. KEA, august 2014. Indholdsfortegnelse 1. Rammer for tillægget til studieordningen... 3 1.1. Overgangsordninger... 3 2. Prøver og eksamen på

Læs mere

Behandling af ansøgninger om familiesammenføring til danske statsborgere, der anvender retten til fri bevægelighed efter EF-traktaten

Behandling af ansøgninger om familiesammenføring til danske statsborgere, der anvender retten til fri bevægelighed efter EF-traktaten US-meddelelse Center for Asyl og Familiesammenføring Familiesammenføringsmeddelelse nr. 1/08 27. maj 2008 Behandling af ansøgninger om familiesammenføring til danske statsborgere, der anvender retten til

Læs mere

SG4_da_ Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse på baggrund af særlige forhold

SG4_da_ Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse på baggrund af særlige forhold Ansøgningsskema SG4_da_010717 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse på baggrund af særlige forhold Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke G GL/BF1_da_050716 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

Regler for afholdelse af prøver

Regler for afholdelse af prøver Regler for afholdelse af prøver for uddannelserne på Erhvervsakademiet Lillebælt Ikrafttrædelse september 2015 Indhold 1. Generelt... 3 2. Adgang til prøver... 3 2.1 Ordinære prøver... 3 2.2 Omprøve...

Læs mere

Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark

Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark Dokument- og personelfalsk i forbindelse med en udlændings indrejse og ophold i Danmark Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dokumentfalsk;dokumentmisbrug;udlændinge;påtale og påtaleundladelse; Offentlig

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke FO/BF1_da_210316 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år FA5_da_010717 Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse

Læs mere

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne.

Udlændingenævnet har i sit høringssvar også efterlyst en mere detaljeret beskrivelse af undtagelserne. TALEPAPIR 2. D E C E M BER 2 0 1 4 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 72/2014 DEN 2.12.2014 J. NR. FORETRÆDE FOR UUI, MIDLERTIDIG BESKYTTELSESSTATUS Regeringen har på flere punkter ændret lovforslaget i lyset af

Læs mere

Bekendtgørelse om meddelelse af opholdstilladelse med henblik på au pair-ophold

Bekendtgørelse om meddelelse af opholdstilladelse med henblik på au pair-ophold Bekendtgørelse om meddelelse af opholdstilladelse med henblik på au pair-ophold I medfør af 9 j, stk. 11, i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, som ændret bl.a. ved 1

Læs mere

Vejledning om lovligt ophold som betingelse for indgåelse af ægteskab

Vejledning om lovligt ophold som betingelse for indgåelse af ægteskab Vejledning om lovligt ophold som betingelse for indgåelse af ægteskab 1. Ægteskabslovens 11 a Ifølge 11 a, stk. 1, i lov om ægteskabs indgåelse og opløsning må ægteskab kun indgås, når hver af parterne

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 30. april 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 30. april 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 30. april 2009 21. april 2009. Nr. 322. Bekendtgørelse om ophold i Danmark for udlændinge, der er omfattet af Den Europæiske Unions regler (EU-opholdsbekendtgørelsen) 1) I

Læs mere

EKSTRAKT- UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

EKSTRAKT- UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B2949007 MRO/USC ANONYMISERET VERSION EKSTRAKT- UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 24. januar 2018 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Benedikte Holberg, Katja Høegh

Læs mere

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen [Modtagers navn og adresse] Opholdstilladelse Du har den [dato] fået opholdstilladelse i Danmark og skal bo i [navn] Kommune. Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af

Læs mere

ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen. Vedr. Klage over afslag på familiesammenføring - Nisanur og Ibrahim Akkayab

ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen. Vedr. Klage over afslag på familiesammenføring - Nisanur og Ibrahim Akkayab ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen Søndergade 26 7830 Vinderup Telefon 97 44 14 44 Telefax 97 44 33 44 CVR -nr. 12752644 Peter Hviid advokat, møderet for Højesteret E-mail: ph@hviid-frederiksen.dk Ministeriet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven Lovforslag nr. L 140 Folketinget 2017-18 Fremsat den 7. februar 2018 af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven (Opholdstilladelse

Læs mere

Integrationskontrakt

Integrationskontrakt Integrationskontrakt Vedrørende Cpr.nr. Grundoplysninger ved modtagelsen Dato for kommunalbestyrelsens overtagelse af integrationsansvaret: Tidspunkt for påbegyndelse af introduktionsforløb: I. Opholdsoplysninger

Læs mere