DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY"

Transkript

1 Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen

2 For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst For information on copyright and user rights, please consultwww.kb.dk

3 (TZZ7) Co ^ fc 4/1. H IH-... S ; " s?s

4 VERDENSKRIGEN r DET KONGELIGE BIBLIOTEK OOt1~ 2,

5 Tillæg til Lovforanstaltninger 3 Anledning af Krigen. Pris 15 Øre. v-y I Kommission hos C. Ferslew S. Co. København K

6 SfiBarøa?

7 Militærbevilling, Lov Nr. 267 af 2. November 1914 om Bevilling til Afholdelse af Udgifterne vedrorende den indkaldte Sikringsstyrke. 1. Forsvarsministeren bemyndiges til at anvende et Beløb af 10 Millioner Kr. til Afholdelse af Udgifter vedrørende den indkaldte Sikringsstyrke. 2. Denne Lov træder straks i Kraft. Hvorefter alle vedkommende sig have at rette. Prisregulering. Lov Nr. 278 af 16. November om Straf for Overtrædelse af de i Folge midlertidig Lov Nr. 164 af 7. August 1914 trufne Foranstaltninger. 1. Den, der handler eller forsøger at handle i Strid med de af Indenrigsministeren i Henhold til 1 i midlertidig Lov Nr. 164 af 7. August 1914 trufne Foranstaltninger til Regulering af Prisen paa Levnedsmidler og Varer, straffes med Bode fra 5 Kr. til 10,000 Kr. eller Fængsel, jfr. almindelig borgerlig Straffelovs 25. Bøden tilfalder Statskassen. Sagen behandles som offentlig Politisag. 2. Denne Lov træder straks i Kraft. Hvorefter alle vedkommende sig have at rette.

8 4 Tillægs-Bekendtgørelse Nr. 275 af 9. November angaaende Forbud mod at anvende Rug og Hvede til Fodring eller til Spiritusfabrikation. I Forbindelse med Indenrigsministeriets Bekendtgørelse Nr. 233 af 25. September 1914, hvorved det i Henhold til midlertidig Lov Nr. 164 af 7. August 1914 forbydes til Fodring eller Spiritusfabrikation at anvende aftærsket Rug og Hvede, herfra dog undtaget saadan Smaasæd og Frarensning, som ikke egner sig til Brødkorn, har Indenrigsministeriet efter Indstilling fra den overordentlige Kommission af 8. August 1914 under Dags Dato udvidet dette Forbud til at omfatte al Rug og Hvede, tærsket og utærsket, derunder ogsaa al Smaasæd og Frarensning. Enhver som sælger eller fordeler Rug og Hvede til Forbrugere, er pligtig til af vedkommende Aftager at erhverve en Erklæring om, at Kornet ikke vil blive auvendt i Strid med nærværende Forbud. Det paahviler de i Henhold til kgl. Anordning Nr. 192 af 29. August 1914 for hver Kommune nedsatte Kommissioner angaaende Forsyning med Levnedsmidler og Varer at yde Politiet fornøden Bistand ved Tilsynet med dette Forbuds Overholdelse og at indberette Overtrædelser til vedkommende Politiøvrighed. Under særlige Omstændigheder kan der undtagelsesvis af Amtet (i Kjøbenhavn: Magistraten) indrømmes Dispensation fra nærværende Forbud efter forud indhentet Erklæring fra den for Kommunen i Henhold til fornævnte Anordning nedsatte Kommission samt fra Politimesteren (i Kjøbenhavn: Politidirektøren). Hvilket herved bringes til almindelig Kundskab, idet tilføjes, at denne Bekendtgørelse straks træder i Kraft. Bekendtgørelse Nr. 232 af 25. September om Fastsættelse af Vægt for Brød. I Henhold til midlertidig Lov Nr. 164 af 7. August 1914 om Regulering af Prisen paa Levnedsmidler og Varer har Indenrigsministeriet efter Samraad med den overordentlige Kommission af 8. August 1914 bestemt, at i København og Provinskøbstæderne skal Magistraten paa Frederiksberg og i Marstal Politimesteren indtil videre være bemyndiget til at paabyde, at alt større Brød, der udbydes til Salg i vedkommende Kommune, skal sælges efter Vægt, at fastsætte Vægt for de forskellige Brødsorter, og at forbyde Forhandling af støne Brod af anden Vægt. Som større Brød betragtes Brød af mindst 350 Grams Vægt. Hvilket herved bringes til almindelig Kundskab med Tilføjende, at denne Bekendtgørelse straks træder i Kraft.

9 5 Bekendtgørelse Nr. 244 af 8. Oktober angciaende Statens Overtagelse af nogle Beholdninger af Loduld l Kobenhavn. I Henhold til den Indenrigsministeren ved midlertidig Lov Nr, 164 af 7. August 1914 om Regulering af Prisen paa Levnedsmidler og Varer tillagte Bemyndigelse overtager Staten mod fuld Erstatning følgende Beholdninger af dansk Loduld i København, nemlig: 30,000 Kilogram, som forefindes i Firmaet Bloch og Behrens eget Pakhus, Toldbodgade Nr. 19, og 30,000 Kilogram, som forefindes i Firmaet Fl. C. Jensen og Søns eget Pakhus, Saxogade Nr Ved Overtagelsen skal Ejeren eller hans Repræsentant være pligtig at meddele alle fornødne Oplysninger, og de overtagne Beholdninger maa ikke flyttes uden Politiets Tilladelse. Hvilket herved bringes til almindelig Kundskab med Tilføjende, at denne Bekendtgørelse straks træder i Kraft. Bekendtgørelse Nr. 264 af 31. Oktober om Landets Kornavl m. v. I Henhold til den Indenrigsministeren ved midlertidig Lov Nr. 164 af 7. August 1914 om Regulering af Prisen paa Levnedsmidler og Varer givne Bemyndigelse paalægges det enhver Ejer eller Bruger (Besidder, Beneficiarius) af fast Ejendom at give de ved kgl. Anordning af 29. s. M. nedsatte kommunale Kommissioner nøjagtig Oplysning om Kornavlen paa vedkommende Ejendom, forsaavidt saadan Oplysning indkræves i Henhold til et fra Indenrigsministeriet udgaaende Paabud. Under samme Omstændigheder paahviler det enhver at give de nævnte kommunale Kommissioner nøjagtig Oplysning om de Beholdninger af dansk eller udenlandsk Korn og Mel samt Foderstoffer, som han ejer eller har Raadighed over, eller paa hvilke han maatte have Fordring, eller som han maatte have i Forvaring. Hvilket herved bringes til almindelig Kundskab med Tilføjende, at denne Bekendtgørelse træder i Kraft straks. Udførselsforbud, Lov Nr. 260 af 29. Oktober om Tillæg til Lov af 6. August 1914 om Forbud mod Udførsel af visse Varer. I 1 i Lov af 6. August 1914 om Forbud mod Udførsel af visse Varer indføjes som Nr. 8:

10 6»Varer, som det af Hensyn til Samfundshusholdningen skønnes fornødent at bevare for Landet." Denne Lov træder i Kraft straks. Hvorefter alle vedkommende sig have at rette. Lov Nr. 261 af 29. Oktober om Straf for at handle i Strid med afgivne Erklæringer vedrorende Ind- og Udførsel. Den, der handler eller forsøger paa at handle i Strid med en af ham for en offentlig Myndighed afgiven Erklæring angaaende Bestemmelsesstedet for Skib eller for Varer, som han agter at udføre fra eller indføre her til Landet, saavel som den, der forsætlig medvirker hertil, straffes med Bøde fra 500 Kr. til 10,000 Kr. eller Fængsel, jfr. almindelig borgerlig Straffelov 25, hvorhos Varerne konfiskeres. Bøden tilfalder Statskassen. Sagen behandles som offentlig Politisag. Denne Lov træder straks i Kraft. Hvorefter alle vedkommende sig have at rette. Der er indtil 5. December udstedt Forbud mod Udførsel af følgende Varer: Heste. Foderstoffer, Korn, Kartofler dog ikke saadanne fra Marker, for hvilke der er udstedt Attest i Henhold til 11 i de af Landbrugsministeriet fastsatte Regler af 3. Juni d. A. vedrørende Udførsel af Kartofler til De forenede Stater i Amerika, se Bekendtgørelse Nr. 216 af 25 / 9 og Bekendtgørelse 15 /i 0- Malt. Mel og Gryn. Guld og Sølv møntet eller i Barrer, se dog Bekendtgørelse Nr. 168 af 8 / 8, hvorefter det tillades Rejsende at medføre indtil 200 Kr. i møntet Guld eller Sølv. Kul, Kokes, Petroleum, Benzin og andre Brændselsstoffer samt Smørestoffer, vegetabilske Olier til Anvendelse i Margarinefabrikationen, vegetabilske Steariner til Anvendelse i Margarinefabrikationen. Medicinalvarer. Pudsetvist, Forbindsstoffer. Uld. Vævede og strikkede uldne Trikotagevarer samt Uldgarn. Lamme- og Faareskind. Raa Kvæghuder, Kalveskind paa mindst 8 Kilo Saltvægt pr. Stk. Raagummi. Tomme Bomulds- og futesække og futelærred til Sække. Bomuld og Bomuldsgarn. Kopra Sesamfrø og fordnødder. Uldne og halvuldne Klude samt Kradsuld.

11 7 Vaaben af enhver Art, derunder indbefattet Jagtvaaben, samt enkelte Dele deraf, der er kendelige som saadanne. Ammunition af enhver Art, samt enkelte Dele deraf, der er kendelige som saadanne. Krudt og Sprængstoffer, der særlig er bestemt til Krigsbrug, Elektriske Kabler. Motorkoretøjer. Instrumenter og Apparater, som udelukkende er forfærdigede til Fabrikation af Krigsammunition, til Fabrikation eller Reparation af Vaaben og Materiel til Land- eller Søkrig. Raamateriale til Bygning eller Reparation af Jern- eller Staalskibe samt til Fremstilling af Vaaben eller Ammunition. Raamateriale til Fremstilling af Krudt og Sprængstoffer, Hæmatit- Jernerts, Hæmatit-Raajern, Jernkis, Kromerts, Kromjern, Kiseljern, Nikkelerts samt Pigtraad. Træ i Blokke, Planker og Brædder. Moratorium. Lov Nr. 242 af 9. Oktober om Ændring i Lov Nr. 179 af 20. August 1914 om Adgang til Betalingshenstand.*) Den i 1 og 2 i Lov Nr. 179 af 20. August 1914 om Adgang til Betalingshenstand nævnte Tidsfrist, den 10. Oktober 1914, ændres til den 15. Januar Hvorefter alle vedkommende sig have at rette. Forsikring. Bekendtgørelse Nr. 241 af 7. Oktober angaaende Tidspunktet for Ikrafttrædelsen i sin Helhed af midlertidig Lov Nr. 221 af 24. September 1914 om Forsikring af Varer imod Krigsfare til Sos. Ved kongelig Resolution af 7. d. M er midlertidig Lov Nr. 221 af 24. September 1914 om Forsikring af Varer imod Krigsfare til Søs sat i Kraft i sin Helhed fra førstnævnte Dato at regne. Hvilket herved bringes til almindelig Kundskab. *) \ ed Behandlingen al Lov Nr. 242 af 9. Oktober, hvorved Moratorieloven forlængedes, udtalte Justitsministeren i Landstinget, at Justitsministeriet forstaar Lovens 2 saaledes, at Domstolene vilde have at afvise et Søgsmaal til Erhvervelse af exigihel Lom ex officio, uden at Indstævnte behøver at nedlægge Paastand derpaa, medens et Søgsmaal kun til Anerkendelse af Gælden skal kunne gennemføres.

12 Anordning Nr. 229 af 30. September om Fastsættelse af Statuter for Dansk Krigs-Søforsikring for Varer". Statuter for Dansk Krigs-Søforsikring for Varer. Almindelige Bestemmelser. Navn, Formaal og Hjemsted. Dansk Krigs-Søforsikring for Varer" er et Forsikrings-Institut oprettet i Henhold til Lov Nr. 221 af 24. September 1914 om Forsikring af Varer imod Krigsfare til Søs - herefter kaldet Loven" - og paa Grundlag af de i nævnte Lov indeholdte Bestemmelser. Institutet har til Formaal mod Præmie at overtage Forsikring mod Krigsfare af Varer, der forsendes indenfor Kongeriget Danmarks Grænser eller til Danmark, eller af danske Varer, der forsendes til Udlandet. Forsikring vil i Reglen kun kunne overtages, forsaavidt Forsendelsen foregaar med danske Skibe. Dog kan ogsaa Vareforsendelser med andre neutrale Magters Skibe indgaa under Forsikringen, naar særlige Omstændigheder efter Bestyrelsens Skøn taler derfor. Institutets Sæde og Værneting er Kjøbenhavn. Grundlag og Forudsætninger for Institutets Virksomhed. 2. Institutet, hvis Virkemidler er de af de Forsikrede indbetalte Præmier, er garanteret af den danske Stat. Det skal iøvrigt være en Forudsætning for Institutets Virksomhed, at en Gruppe af danske Forsikringsselskaber og et særligt Konsortium bærer henholdsvis 20 pct. og 45 pct. af Institutets samlede Risiko og af dettes Udgifter. Ledelse. Institutet ledes af en Bestyrelse bestaaende af 10 Medlemmer, hvoraf 5 udnævnes af Kongen. Mindst 2 af disse udtages blandt Repræsentanter for Vare- og Handelsinteresser. Af de øvrige 5 Medlemmer vælges 2 af de Forsikringsselskaber og 3 af det Konsortium, med hvilke Institutet har afsluttet Overenskomst. Alle Bestyrelsens Medlemmer ansættes for hele Institutets Virketid. Hvervet som Bestyrelsesmedlem er lønnet. Størrelsen af Lønningerne fastsættes af Kongen. 4. Bestyrelsens Formand og Næstformand udnævnes af Kongen. Bestyrelsesmøder afholdes saa ofte, Formanden bestemmer det, ellet mindst to af Bestyrelsens øvrige Medlemmer forlanger det.

13 9 Over Forhandlingerne føres en Protokol, som efter hvert Møde underskrives af samtlige i Mødet deltagende Bestyrelsesmedlemmer. Sagerne afgøres i Møderne ved simpel Stemmeflerhed, saaledes at i Tilfælde af Stemmelighed Formandens (Næstformandens) Stemme gør Udslaget. Til gyldig Vedtagelse af en for Institutet forbindende Beslutning, særlig Fastsættelse af Præmier og Vilkaar for en enkelt Forsikring eller af en General-Tarif, udkræves, at foruden Formanden (Næstformanden) mindst fire af de øvrige Medlemmer er til Stede. 5. Bestyrelsen har den fuldstændige Ledelse af Institutet. Den fastsætter Policeformularer, Præmien for hver enkelt Risiko og mulige særlige Betingelser samt fører Tilsyn med de daglige Forretningers Udførelse. Bestyrelsen antager og afskediger en Forretningsfører og det øvrige fornødne Personale, opretter Kontrakt med dem og fastsætter deres Lønninger og Reglerne for deres Virksomhed. 6- Til at tegne Institutet udkræves Underskrift af Formanden eller Næstformanden i Forbindelse med et af de øvrige Bestyrelsesmedlemmer. Dog kan Bestyrelsen bemyndige et eller flere Bestyrelsesmedlemmer eller Forretningsføreren til indenfor nærmere angivne Grænser ved deres Underskrift at forpligte Institutet. Fastsættelse af Præmier, Forsikringsværdi og Forsikringssum. 7. De af Bestyrelsen fastsatte Præmier beregnes for hver Rejse i Henhold til de af den Forsikringssøgende meddelte Oplysninger, for hvilke denne er ansvarlig, forsaavidt hans Kendskab rækker. 8. Bestyrelsen fastsætter Forsikringssummen svarende til den Værdi, der som Taxt er fastsat for de paagældende Varers Søforsikring, dog ikke udover disses Fakturaværdi med Tillæg af 5 pct. af denne. Er Ladningen ikke forsikret ved almindelig Søforsikringspolice, fastsætter Bestyrelsen Forsikringsværdien paa Grundlag af de af den Forsikringssøgende meddelte Oplysninger, dog ikke ud over disses Faktura værdi meg Tillæg af 5 pct. af denne. Forsikringssummen for en enkelt Skibsladning maa ikke overstige et Belob af 1,000,000 Kr. For overskydende Beløb skal Bestyrelsen saavidt muligt søge at skaffe Dækning udenfor Institutet, saafremt Forsikringssøgende derom fremsætter Begæring. Forsikringssøgende har Adgang til selv at overtage Risikoen for en Del af de paagældende Varer.

14 10 Forvaltning. 9. Over Institutets Indtægter og Udgifter føres Regnskab efter Bestyrelsens Bestemmelse. Den Kassebeholdning, som Institutet til enhver Tid maatte have, skal anbringes paa den Maade, som Bestyrelsen bestemmer. Hvad der midlertidig maatte mangle til Udredelse af Institutets Udgifter, kan, forsaavidt Staten paa det paagældende Tidspunkt ikke maatte anse det for formaalstjenligt at indbetale de fornødne Midler, tilvejebringes ved Laan. Kun de Laan forpligter Instituttet, som er optaget med Bestyrelsens til Forhandlingsprotokollen meddelte Sanction. Beløb, der af Staten maatte være indbetalt til Institutet, forrentes af Institutet med en Rente lig Nationalbankens til enhver Tid fastsatte laveste Diskonto. 10. Af de af Institutet inkasserede Præmier tilfalder 65 pct. de Forsikringsselskaber og det Konsortium, med hvilke der er truffet Aftale om Overtagelsen af en tilsvarende Del af Risikoen. 11. Institutets Bestyrelse skal ved Udløbet af hvert Fjerdingaar til Handelsministeren indsende Oversigt over Institutets Indtægter, Udgifter og Status samt Beretning om Virksomheden i det forløbne Fjerdingaar. Afvikling. 12. Ved Krigsforsikringens Ophør afvikles Institutets Forhold efter de af Kongen fastsatte Bestemmelser. Underskud, som den endelige Opgørelse udviser, fordeles, jfr. 2, med 35 pct. paa Statskassen og 65 pct. paa de ovennævnte Deltagere i Risikoen. II. Forsikringsbetingelser. 13. For Forsikringen gælder forsaavidt de i Følge Krigsforsikringens Natur og under Hensyn til de i Statutterne indeholdte Bestemmelser kan finde Anvendelse de almindelige Regler i Konventionen af 2. Apiil 1850, de kjøbenhavnske Police-Betingelser og de Principper for Skadesopgørelse, som knytter sig hertil. Præmiens Betaling. 14. Præmien betales kontant mod Udlevering af Police. Risikoens Omfang. 15. Forsikring i Henhold til denne Lov omfatter kun Skade, som godt

15 11 gøres at være en Følge af Krig eller af Statsmagters Forholdsregler i Anledning af Krig, og som ikke omfattes af den almindelige Søforsikring. Forsikringen omfatter ikke Skade eller Tab, indtraadt under Rejse, som ikke er anmeldt for og godkendt af Bestyrelsen. Forsikringen dækker ikke Skade paa Varerne, som følger af Ophold eller Forsinkelse af Rejsen, de paa Grund af Blokade af de krigsførende Magters Havne opstaaede Omkostninger for Forsikringstagerne, Konjunkturtab eller andre mere indirekte Følger af Krigsforholdene. Erstatning. 16. Erstatningskrav opgøres af Bestyrelsen, eller saafremt Bestyrelsen finder det hensigtsmæssigt, eller den Forsikrede begærer det, af en dansk Dispachør. 17. Erstatninger, godkendte af Bestyrelsen, anvises af denne til Udbetaling senest 1 Maaned efter, at Godkendelse har fundet Sted. Hvis Omstændighederne maatte tale derfor, er Bestyrelsen berettiget til at udbetale Forskud paa Erstatning. Bestyrelsen afgør, om den Forsikrede af saadanne Forskud skal svare Rente, der i saa Fald beregnes efter 6 pct. p. a. Ophør. Ristorno. 18. Kommer Danmark i Krig, ophører Forsikringen fra det Tidspunkt, Krigstilstand er indtraadt. Ladning om Bord i et Skib, som paa det Tidspunkt er til Søs, skal dog være forsikret indtil Skibets Ankomst til ikke fjendtlig Havn, saafremt Skibsføreren, naar han bliver vidende om Krigen, snarest muligt søger ind til nærmeste, ikke fjendtlig Havn. Ogsaa Ladning om Bord i Skib, der befinder sig i fjendtlig Havn, kommer ind under denne Bestemmelse, for saa vidt Skibet afgaar til nærmeste, ikke fjendtlig Havn inden 24 Timer efter Krigstilstandens Indtræden eller inden anden Frist, som fastsættes for danske Skibes fri Afgang fra vedkommende fjendilige Havn. 19. For Ristorno af erlagte Præmier gælder følgende Regler: a. Hel eller delvis Ristorno kan af Bestyrelsen indrømmes, naar den anmeldte Rejse enten slet ikke paabegyndes eller ophører tidligere end anmeldt b. Den Forsikrede har Krav paa Ristorno pro rata temporis, naar i den løbende Forsikringsperiode 1. Forsikringen ophører i Medfør af foranstaaende Loven ophæves. Hvorefter alle vedkommende sig have at rette.

16 INDHOLDSFORTEGNELSE Militærbevilling Lov om Bevilling til Afholdelse af Udgifterne vedrørende den indkaldte Sikringsstyrke 3 Prisregulering Lov om Straf for Overtrædelse af de i Følge midlertidig Lov trufne Foranstaltninger 3 Tillægs-Bekendtgørelse angaaende Forbud mod at anvende Rug og Hvede til Fodring eller til Spiritusfabrikation 4 Bekendtgørelse om Fastsættelse af Vægt for Brød 4 Bekendtgørelse angaaende Statens Overtagelse af nogle Beholdninger af Loduld i København 5 Bekendtgørelse om Landets Kornavl m. v 5 Udførselsforbud Lov om Tillæg til Lov om Forbud mod Udførsel af visse Varer 5 Lov om Straf for at handle i Strid med afgivne Erklæringer vedrørende Ind- og Udførsel 6 Forbud mod Udførsel af Varer 6 Moratorium Lov om Ændring i Lov om Adgang til Betalingshenstand 7 Forsikring Bekendtgørelse angaaende Tidspunktet for Ikrafttrædelsen i sin Helhed af midlertidig Lov om Forsikring af Varer imod Krigsfare til Søs 7 Anordning om Fastsættelse af Statuter for Dansk Krigs-Søforsikring for Varer" 8

17

18 "T'. " 1 ' -! ". ' '... ' '

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse.

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Min. f. Handel, Industri og Søfart V. Fibiger. (Lov-Tid. A. 1945 af 12/10). 1. Bestemmelserne

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Kapitel I. Almindelige Bestemmelser.

Kapitel I. Almindelige Bestemmelser. Lov nr. 337 af 21. September 1939 angende Tilvejebringelse af Befordringsmidler til Brug for Krigsmagten og ved Beskyttelsen af Civilbefolkningen mod Følgerne af Luftangreb Kapitel I. Almindelige Bestemmelser.

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

VEDTÆGTER

VEDTÆGTER VEDTÆGTER Navn 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Trippendalsparken og omhandler rækkehusene med adressen Tjørnehusene 4 52 samt Poppelhusene 16 50 og 3 51 i Albertslund Kommune. Formål 2 Foreningens

Læs mere

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen.

3 Formandens løn bestemmes af generalforsamlingen. Repræsentanternes kørselsgodtgørelse bestemmes af generalforsamlingen. 1 1 Foreningens navn er Marslev Gensidige Heste-Assurance-Forening. Foreningens hjemsted er Fyn. Foreningens formål er ved dens medlemmers gensidige forsikring at erstatte tab, som disse måtte lide ved

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Co pen hagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright

Læs mere

Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39.

Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39. 30 Marts. 1889 Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39. Vi Christian den Niende, osv., G. v.: Rigsdagen har vedtaget og Vi ved Vort Samtykke stadfæstet følgende: Lov: 1. Enhver Læremester

Læs mere

uf dtute Hamle 3tøng? ti! Jmtmaii øg Jjdaml, il^ ful^nj og (lotltp, Itørttig tit Jll^mg, Hølfiqn, Jiiormarn, ptmarjta, Jmtenlrorg øg (Sltlpfrorg,

uf dtute Hamle 3tøng? ti! Jmtmaii øg Jjdaml, il^ ful^nj og (lotltp, Itørttig tit Jll^mg, Hølfiqn, Jiiormarn, ptmarjta, Jmtenlrorg øg (Sltlpfrorg, Uden Betaling. uf dtute Hamle 3tøng? ti! Jmtmaii øg Jjdaml, il^ ful^nj og (lotltp, Itørttig tit Jll^mg, Hølfiqn, Jiiormarn, ptmarjta, Jmtenlrorg øg (Sltlpfrorg, Gøre vitterligt: 3Sfter indgiven allerunderdanigst

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Herved bekendtgøres lov nr. 266 af 22. maj 1986 om vagtvirksomhed med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 936 af 27. december 1991, 2 i lov nr. 386 af 20. maj

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Vedtægter - april Grundejerforeningen Det ny Jyllinge

Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Vedtægter - april Grundejerforeningen Det ny Jyllinge Grundejerforeningen Det ny Jyllinge NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er grundejerforeningen Det ny Jyllinge. 1. 2. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune under Retten i Roskilde, der er foreningens

Læs mere

Særlige vilkår. for krigsrisiko (Regulativ for krigsrisiko)

Særlige vilkår. for krigsrisiko (Regulativ for krigsrisiko) Særlige vilkår for krigsrisiko (Regulativ for krigsrisiko) Gældende pr. 1. januar 1990 Særlige vilkår for krigsrisiko (Regulativ for krigsrisiko) - Sampension KP Livsforsikring a/s, CVR-nr. 55 83 49 11

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for AARHUS AADAL GOLF A/S

V E D T Æ G T E R. for AARHUS AADAL GOLF A/S Isaksen & Nomanni Aarhus Viby Centret 24 8260 Viby J Tlf. 86 11 40 00 Fax 86 11 41 18 Sag nr. 12 24122 KN/SWA V E D T Æ G T E R for AARHUS AADAL GOLF A/S Selskabets navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets

Læs mere

Vedtægter. Foreningens navn er grundejerforeningen Åsumvej Stengrav.

Vedtægter. Foreningens navn er grundejerforeningen Åsumvej Stengrav. Vedtægter. 1. NAVN OG OMRÅDE Foreningens navn er grundejerforeningen Åsumvej Stengrav. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. Dens område omfatter udstykning af matr. nr. 4n Skt. Jørgensmark under Odense

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S. CVR nr Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 1. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vedtægter 2015 1 2 VEDTÆGTER for Vestjylland Forsikring gs. - 2015 1 Selskabets navn er Vestjylland Forsikring gs. Dets hjemsted (hovedkontor) er Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune. Selskabet har endvidere

Læs mere

Vedtægter. Dall Villaby Grundejerforening og Dall Villaby Vandværk a.m.b.a.

Vedtægter. Dall Villaby Grundejerforening og Dall Villaby Vandværk a.m.b.a. Vedtægter Dall Villaby Grundejerforening og Dall Villaby Vandværk a.m.b.a. Generelle bestemmelser 1. Navnet er Dall Villaby Grundejerforening og Dall Villaby Vandværk a.m.b.a. Grundejerforeningen og vandværket

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. for. Eskov Strandpark

FORENINGSVEDTÆGTER. for. Eskov Strandpark 7473-002/AMA 18.03.2019 FORENINGSVEDTÆGTER for Eskov Strandpark Foreningen er stiftet i h.t. 2 i deklaration, tinglyst den 1/6 1967 på matr.nr. 1a Eskov, Selde Sogn og matr.nr. 10g Floutrup by, Selde Sogn

Læs mere

Kvarmløse Tølløse Vandværk

Kvarmløse Tølløse Vandværk Vedtægter for Kvarmløse Tølløse Vandværk Vedtægter for Kvarmløse Tølløse Vandværk 1 af 8 Indholdsfortegnelse: Navn og hjemsted...3 Formål...3 Medlemmer...3 Medlemmernes rettigheder...3 Medlemmernes forpligtigelser

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

Funder Kirkeby Vandværk I/S

Funder Kirkeby Vandværk I/S Funder Kirkeby Vandværk I/S Vedtægter for Funder Kirkeby Vandværk I/S. Navn og hjemsted Selskabet er et interessentskab, hvis fulde navn er Funder Kirkeby Vandværk I/S. 1 Selskabet har hjemme i Silkeborg

Læs mere

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter A.P. Møller - Mærsk A/S Vedtægter Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. I. Almindelige bestemmelser Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg

Læs mere

I/S Vester Sottrup Vandværk

I/S Vester Sottrup Vandværk Vedtægt for I/S Vester Sottrup Vandværk Vester Sottrup Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 30. marts 1999. 1 VEDTÆGT FOR I/S VESTER SOTTRUP VANDVÆRK Side Formål 3 Medlemmer 3 Medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Gribskov Kommune. Formål

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted

V E D T Æ G T E R. Artikel 1. Navn, område og hjemsted V E D T Æ G T E R Artikel 1 Navn, område og hjemsted 1. Grundejerforeningens navn er Nørgård Koloniens Grundejerforening. 2. Dens område er ejendommene beliggende indenfor det område, som er skitseret/afgrænset

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN.

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Side 1 af 6 V E D T Æ G T E R for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. 2. Foreningens hjemsted er Lejre kommune under Roskilde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Dale Korsvej Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Helsingør Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

B-aktierne er omsætningspapirer. De udstedes på navn og skal stedse være noteret på navn i ejerbogen.

B-aktierne er omsætningspapirer. De udstedes på navn og skal stedse være noteret på navn i ejerbogen. Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69749917 Selskabets navn og formål 1 Selskabets navn er Coloplast A/S. Selskabet driver endvidere virksomhed under navnene Dansk Coloplast A/S, Coloplast International

Læs mere

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune. Dokument: 180716 Grundejerforeningen SANDAGER Saunte 3100 Hornbæk Vedtægter 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

Læs mere

Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1

Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1 Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 43 58 55 73 Forsikrings-Aktieselskabet Alka CVR-nr. 31 45 23

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN

GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN SMEDEFABRIKKEN Vedtaget på stiftende generalforsamlingen den [INDSÆT] 2017 Kap. 1. Navn og formål 1. Grundejerforeningens navn er: "Grundejerforeningen

Læs mere

Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER

Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER Grundejerforeningen Nielsminde Syd VEDTÆGTER www.plutonvej.dk Navn, hjemsted og formål: 1. Foreningens navn er "NIELSMINDE SYD". Foreningens hjemsted er Aalborg kommune under Retten i Aalborg, der er foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Rubjerg Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. formål 2 Selskabets formål

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Vedtægter for Begravelseskassen for funktionærer i Privatbanken A/S (afviklingskasse) april 2015 (side 1 til 8) Navn og hjemsted

Vedtægter for Begravelseskassen for funktionærer i Privatbanken A/S (afviklingskasse) april 2015 (side 1 til 8) Navn og hjemsted Navn og hjemsted 1 Kassens navn er Begravelseskassen for Funktionærer I Privatbanken A/S (afviklingskasse), og dens hjemsted er Københavns Kommune. Formål 2 Stk. 1 Kassens formål er umiddelbart efter et

Læs mere

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen

Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Vedtægt for Grundejerforeningen Tingvangen Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er "Grundejerforeningen Tingvangen" 2. Foreningens hjemsted er Randers kommune under Randers ret, der

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Co pen hagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR HORNBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der oprindelig er stiftet som interessentskab i 1906, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Hornbæk Vandværk a.m.b.a. Selskabet har

Læs mere

1. Navn 2. Formål 3. Medlemmer

1. Navn 2. Formål 3. Medlemmer 1. Navn Stk. 1: Foreningens navn er "Grundejerforeningen Vingeager", dens hjemsted Glostrup kommune. Stk. 2: Foreningens vedtægter vil være at godkende af kommunalbestyrelsen for Glostrup kommune, ligesom

Læs mere

Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet.

Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet. 23. Mai 1873 Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet.) Vi Christian den Niende osv., G. v.: Rigsdagen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STÅRUP VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR STÅRUP VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR STÅRUP VANDVÆRK navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er Stårup Vandværk. Selskabet har hjemsted i Trundholm Kommune. formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP 1 2 3 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP. Dens hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er i nøje overensstemmelse

Læs mere

VEDTÆGTER. Pligtigt medlem af foreningen er enhver ejer af parceller inden for foreningens område.

VEDTÆGTER. Pligtigt medlem af foreningen er enhver ejer af parceller inden for foreningens område. VEDTÆGTER Pgf. 1. Navn og område Foreningens navn er grundejerforeningen Havre- og Hvedemarken. Foreningens hjemsted er Kolding. Dens medlemsområde omfatter arealerne, som fastlagt i lokalplan 0521-2A.

Læs mere

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S

Vedtægter for. Royal UNIBREW A/S Vedtægter for Royal UNIBREW A/S CVR-nr. 41 95 67 12 I. Selskabets navn, hjemsted og formål Selskabets navn er Royal UNIBREW A/S. 1. Selskabets hjemsted er Faxe Kommune. 2. 3. Selskabets formål er i eller

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune.

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Aaben-en-Thor 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Aaben-en-Thor. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. Foreningens formål er at varetage grundejernes nuværende

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for Foerlev vandværk

Vedtægter for Foerlev vandværk 1 Vedtægter for Foerlev vandværk navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er Foerlev Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skanderborg Kommune. formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 ---------------------------------

V E D T Æ G T E R. for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 --------------------------------- V E D T Æ G T E R for PARKEN Sport & Entertainment A/S CVR-nr. 15 10 77 07 --------------------------------- Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er PARKEN Sport & Entertainment A/S med

Læs mere

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens Ark No 26/1880 Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens 17 19. 17 Ligningskommissionen bestaar af 9 Medlemmer. Den vælger selv sin Formand og Næstformand.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR. OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Over-Jerstal Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Haderslev Kommune. FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Skrillinge-Russelbæk Vandværk

Vedtægter for Skrillinge-Russelbæk Vandværk Vedtægter for Skrillinge-Russelbæk Vandværk Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er Skrillinge-Russelbæk Vandværk. Selskabet har hjemsted i Middelfart Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Søgården

Vedtægter for Grundejerforeningen Søgården Vedtægter for Grundejerforeningen Søgården Ajourført frem til 25. februar 2010 1 Navn og Omfang Foreningens navn er Grundejerforeningen Søgården, dens område er den syd for Kirke Værløsevej beliggende

Læs mere

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL

NAVN HJEMSTED OG FORMÅL Indholdsfortegnelse NAVN HJEMSTED OG FORMÅL... 1 MEDLEMMERNE OG DISSES FORHOLD TIL FORENINGEN... 1 GENERALFORSAMLINGEN... 3 Bestyrelsen..4 REVISOR OG REGNSKAB... 5 SÆRLIGE BESTEMMELSER... 6 GODKENDELSEER

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S

Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Fondsbørsmeddelelse nr. 01-2008. Indberettet den 15. januar 2008. Indkaldelse til generalforsamling i ASGAARD Group A/S Bestyrelsen for ASGAARD Group A/S indkalder herved til ordinær generalforsamling,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. 1. navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Stavtrup Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Stavtrup 8260 Viby J. -

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr ) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr ) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Danica Pensionsforsikring A/S (CVR nr. 16 42 00 18) ----ooooo---- 1.1. Selskabets navn er Danica Pensionsforsikring A/S. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed under følgende binavne: Forsikringsselskabet

Læs mere

Vedtægter. for. Rebild Vandværk

Vedtægter. for. Rebild Vandværk Vedtægter for Rebild Vandværk Navn og hjemsted 4 Formål 4 Medlemmer 4 Medlemmernes rettigheder 5 Medlemmernes forpligtelser og hæftelse 5 Udtræden af selskabet 5 Levering til ikkemedlemmer (købere) 6

Læs mere

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 1. Navn Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 stk. 1. Foreningens navn er BIRKEGÅRDENS GRUNDEJERFORENING, dens hjemsted er Ballerup kommune. stk. 2. Foreningens område

Læs mere

Vedtægter. for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939

Vedtægter. for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939 Vedtægter for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939 www.lihmevand.dk mail@lihmevand.dk Vedtægter For Lihme Vandværk a.m.b.a Navn og hjemsted 1 Selskabet, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vrads Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

Vedtægter for Galten Vandværk

Vedtægter for Galten Vandværk 1 Navn og hjemsted Vedtægter for Galten Vandværk Selskabet, der er stiftet den 6. maj 1929, er et andelsselskab ved navn Galten Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skanderborg kommune. 2 Formål Selskabets

Læs mere

Vedtægter. for Hundslund Vandværk a.m.b.a.

Vedtægter. for Hundslund Vandværk a.m.b.a. Vedtægter for Hundslund Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR HUNDSLUND VANDVÆRK a.m.b.a. 4 medlemmernes rettigheder Selskabets medlemmer har ret til at blive forsynet med vand på de vilkår, der er fastsat i

Læs mere

VEDTÆGTER for grundejerforeningen KILDEGÅRDEN. 1. Navn

VEDTÆGTER for grundejerforeningen KILDEGÅRDEN. 1. Navn 1 VEDTÆGTER for grundejerforeningen KILDEGÅRDEN 1. Navn Foreningens navn er grundejerforeningen Kildegården. Dens område er de af deklaration tinglyst 15/10 1963 omfattende ejendomme, matr. nr. 6 z Greve

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET HAVNSØ VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET HAVNSØ VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET HAVNSØ VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR HAVNSØ VANDVÆRK navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er Havnsø Vandværk. Selskabet har hjemsted i Kalundborg Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK Navn og beliggenhed 1 Selskabet er et andelsselskab hvis navn er Andelsselskabet Gjerrild Nordstrands Vandværk. Vandværket er beliggende Emmedsbovej

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Konstitution Bestyrelsen er valgt/udpeget for 2 år ad gangen. Bestyrelsesmedlemmerne har forskudte valgperioder, som anført i vedtægterne,

Læs mere

Vedtægter for Børkop Vandværk A.m.b.A.

Vedtægter for Børkop Vandværk A.m.b.A. Vedtægter for Børkop Vandværk A.m.b.A. navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Børkop Vandværk A.m.b.A. Selskabet har hjemsted i Vejle Kommune. formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for. I/S Låsby Korsvej Vandværk

Vedtægter for. I/S Låsby Korsvej Vandværk Vedtægter for I/S Låsby Korsvej Vandværk Navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er: I/S LÅSBY KORSVEJ VANDVÆRK Selskabet har hjemsted i Låsby, Skanderborg kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR TRANBJERGGÅRDENS VANDVÆRK navn og hjemsted 1 Selskabet, stiftet den 9. maj 1962, er et andelsselskab, hvis navn er Tranbjerggårdens Vandværk. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. formål

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 493-1937) Originalt emne Fagforeninger Foreninger Lønninger Lønninger i Almindelighed Uddrag fra byrådsmødet den 20. august 1937 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige

Læs mere

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål:

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål: Forslag til nye V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S Selskabets navn, hjemsted og formål: 1 Selskabets navn er HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets hjemsted er Silkeborg Kommune. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling LBK nr 71 af 17/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013017462 Senere ændringer til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRÆDSTRUP VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR BRÆDSTRUP VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR BRÆDSTRUP VANDVÆRK navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet den 24. Marts 1909, er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.), hvis navn er Brædstrup Vandværk. Selskabet har hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BROBYVÆRK ANDELSVANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR BROBYVÆRK ANDELSVANDVÆRK VEDTÆGTER FOR BROBYVÆRK ANDELSVANDVÆRK Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 21. juni 1934, er et andelsselskab, hvis navn er Brobyværk Andelsvandværk. Selskabet har hjemsted i Broby Kommune.

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S

Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S Forslag til vedtægtsændringer A.P. Møller - Mærsk A/S GÆLDENDE TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. NY TEKST I. Almindelige bestemmelser 1 Selskabet driver tillige

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Kyndeløse Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Lejre Kommune. 2 Formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a.

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. NAVN, FORMÅL OG MEDLEMSFORHOLD 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen AP Pension f.m.b.a. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ

Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ Vedtægter for grundejerforeningen Rødtjørnvej Opdateret 1/4 2010 VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN RØDTJØRNVEJ 1. Foreningens navn og hjemsted. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rødtjørnvej

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Nybøl Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Sønderborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter. for. Smørumvang Grundejerforening

Vedtægter. for. Smørumvang Grundejerforening Vedtægter for Smørumvang Grundejerforening 2014 side 1 af 6 1 FORENINGENS OMRÅDE Foreningens navn er Grundejerforeningen Smørumvang og er stiftet den 13. februar 1946. Dens område omfatter parceller af

Læs mere

Vedtægter for Glud Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Glud Vandværk A.m.b.a. J. nr. 12-11829 Vedtægter for Glud Vandværk A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er Glud Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hedensted kommune. 2 Formål Selskabets formål er, i overensstemmelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JELS VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR JELS VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR JELS VANDVÆRK navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er Jels Vandværk. Selskabet har hjemsted i Vejen Kommune. formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse med den

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRIMSTRUP VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GRIMSTRUP VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GRIMSTRUP VANDVÆRK navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet den 30. november 1964, er et andelsselskab, hvis navn er Andelsselskabet Grimstrup Vandværk. Selskabet har hjemsted i Helle Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER 20. DECEMBER 2013

VEDTÆGTER 20. DECEMBER 2013 VEDTÆGTER 20. DECEMBER 2013 01 INDHOLD NAVN, HJEMSTED, FORMÅL 1 SIDE 02 FORMÅL OG VIRKSOMHED 2 SIDE 02 MEDLEMMER 3-5 SIDE 02 KAPITALFORHOLD 6-7 SIDE 03 LEDELSE 8 SIDE 03 BESTYRELSEN 9 SIDE 04 BESTYRELSESVALG

Læs mere

Hammerum Vand A.m.b.a

Hammerum Vand A.m.b.a VEDTÆGTER for Andelsselskabet Hammerum Vand A.m.b.a 10. april 2018 Vedtægter for Andelsselskabet Hammerum Vand A.m.b.a 10. april 2018 1. NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er Andelsselskabet Hammerum Vandværk,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FOR HESSELBJERG OG KORSHAVE OMRÅDE

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FOR HESSELBJERG OG KORSHAVE OMRÅDE VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN FOR HESSELBJERG OG KORSHAVE OMRÅDE Foreningens navn er Grundejerforeningen for Hesselbjerg og Korshave område. 1. 2. Grundejerforeningen er stiftet i henhold til deklarationer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is LBK nr 1248 af 05/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0856595 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK

VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK VEDTÆGTER Ved indmeldelse udleveres vedtægter, regulativ og gældende takstblad. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er V.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK A.m.b.A MARTS 2011 VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabets navn er Græsted Vandværk A.m.b.a. 1.2. Selskabets hjemsted er Græsted. 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2.1. Selskabets

Læs mere