ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg"

Transkript

1 ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner om installation og brug af ZoomText 10.1, vil du stadig nødt til at henvise til din ZoomText 10 Brugervejledning eller ZoomText 10.1 Help System. Vigtigt! Før du installerer ZoomText 10.1, gennemgå systemkravene, der står i Dette tillæg. Specifik hardware og software er nødvendig for at køre ZoomText Nyt i ZoomText 10.1 ZoomText 10.1 indeholder følgende nye funktioner og forbedringer. Støtte til Windows 8.x Støtte til Microsoft Office 2013 Støtte til Internet Explorer 10 og 11 Forbedret Støtte til Videoer og Spil Støtte til Touch Screen Devices Forbedret Tracking og Program Echo Glatte Musemarkører Farveforbedring Transition Effects Ekstra niveauer af forstørrelse: Ekstra niveauer fra 42x og 60x Ekstra brøkdele niveauer mellem 1x og 5x

2 2 Hvad mangler i ZoomText 10.1 Følgende ZoomText 10 funktioner er midlertidigt utilgængelig i ZoomText Disse funktioner vil blive tilføjet i en serie af gratis opdateringer så hurtigt som muligt: Holdvindue Understøttelse af to skærme Tekstsøgeren Systemkrav Følgende hardware og software er nødvendig for at køre ZoomText 10.1 til Windows 8.x: Windows 7, 8 eller 8.1 Processor: 2 GHz single core eller 1 GHz dual core Memory (RAM): 2 GB Anbefalet: 4 GB eller højere Grafikkort med understøttelse af DirectX 9.1 eller nyere Anbefalet: DirectX 10 eller nyere Anbefalet: 256 MB dedikeret video memory Harddisk-plads: 100 MB for amerikansk engelsk, 350 MB for internationale versioner 5-punkts multi-touch-skærm kræves for ZoomText Touch mode support Lydkort (kun til Magnifier / Reader) USB 2.0 (for fremtidig ZoomText Camera support)

3 ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg 3 Installation af ZoomText Når ZoomText CD sættes i CD-ROM drevet starter Setup automatisk op. Følg instruktionerne på skærmen for at installere ZoomText. Hvis Setup ikke starter automatisk 1. Tryk Windows + R for at åbne Kør dialogboksen. 1. Skift til CD-ROM drevet. 2. Skriv SETUP. 3. Klik på OK knappen. Afinstallation ZoomText For at afinstallerer ZoomText i Windows 8.x På Start- skærmen, skriv "Uninstall ZoomText". Skal du vælge Fjern ZoomText 10.1 element. For at afinstallerer ZoomText i Windows 7 I Windows Start menuen, vælges Programmer ZoomText 10.1 Andre Afinstaller ZoomText Starting ZoomText For at starte ZoomText i Windows 8.x På skærmen Start, tryk på ZoomText 10.1 flise. På Windows-skrivebordet, skal du klikke på ZoomText 10.1 programikonet. På startskærmen, type: ZoomText. Vælg ZoomText 10.1 element. For at starte ZoomText i Windows 7 Klik på ZoomText 10.1 ikonen på skrivebordet. I menuen Start i Windows, vælg Programmer ZoomText 10.1 ZoomText 10.1.

4 4 Berøringsskærm Støtte ZoomText 10.1 kan bruges på Windows 8.x berøringsfølsomme enheder, herunder tabletter, bærbare og stationære skærme. ZoomText følger med som du trykker, træk og knalde dig vej gennem alle dine applikationer. ZoomText vil ikke forstyrre disse bevægelser og vil reagere på begivenheder produceret af håndbevægelser på samme måde, det reagerer på begivenheder, der produceres ved hjælp af tastatur og mus. Du kan også få adgang ZoomTexts brugergrænseflade (værktøjslinjer, menuer og dialoger) anvendelse af samme gestus, som du er vant til fra andre programmer. Bemærk: Du skal have en Windows 8.x-enhed, der understøtter mindst fem samtidige berøringspunkter. Disse enheder vil vise den "Designed for Windows" logo for Windows 8.x. Ved hjælp af en Skærmforstørrelsesglas på en touch skærm Der er et par vigtige begreber, adfærd og teknikker til at huske på, når du bruger en skærmforstørrer på en touch screen display i Windows 8.x: Mange programmer giver zoome og panorere af de dokumenter, de vise. En skærmforstørrer vil tilføje et andet lag af zoome og panorere på toppen af dette, hvilket kan blive desorienterende, hvis både ansøgningen og skærmforstørrer zoomer på samme tid. For at undgå dette desorienterende oplevelse, anbefales det, at du bare bruge et lag af zoome ad gangen. Ved hjælp af en standalone touch screen enhed kræver brug af et tastatur på skærmen. Når du bruger en skærmforstørrer, vil tastaturet på skærmen ikke er helt synlige, så du bliver nødt til at panorere den forstørrede visning til at få adgang til alle nøglerne. Dette vil bremse din skrivehastighed samt produktivitet. Derfor anbefaler vi at tilslutte en fysisk tastatur, når du har brug for til at udføre store mængder skrive.

5 ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg 5 The ZoomText Touch Icon ZoomText 10.1 giver også en speciel ZoomText Touch Icon giver dig mulighed for straks adgang til centrale ZoomText funktioner ved hjælp af touch-bevægelser. Disse funktioner omfatter zoome ind og ud, rulle den forstørrede visning og bruge ZoomTexts AppReader og LæsDet læsning værktøj. Her er hvordan det virker Som standard, når du installerer ZoomText 10.1 til Windows 8.x på en touch screen enhed vil ZoomText Touch ikonet på den ene kant af skærmen. Dette flydende ikon forbliver synligt, selv når du zoome ind og ud, eller rul den forstørrede visning. Du kan flytte ikonet til flere ankerpunkter langs kanterne af din skærm. Dette lader dig placere ikonet, præcis hvor du gerne vil have det til at være på skærmen, og giver dig mulighed for at flytte det, hvis ikonet dækker et emne, du har brug for at se. Bemærk: Anvendelse af ZoomText Touch Icon og tilhørende håndbevægelser kræver en 5-punkts (eller højere) multi-touch skærm. ZoomText Touch Icon har to driftstilstande: Windows Touch tilstand og ZoomText Touch tilstand. Windows Touch-tilstand passerer alle touch gestus til Windows og programmer, der er åbne på skærmen, lige som hvis ZoomText var ikke kører på systemet. Det er den tilstand, du har brug for at være i, når du ønsker at interagere med dit skrivebord eller programmer ved hjælp af touch gestus (herunder ZoomText værktøjslinjen). Når du er i Windows Touch-tilstand, vises ikonet som en gruppe af Windows 8.x Start skærm fliser med en pegende finger nederst. ZoomText Touch Tilstand passerer alle touch gestus til ZoomText. Det er den tilstand, du har brug for at være i, når du ønsker at få adgang til ZoomText funktioner, der understøttes af håndbevægelser (f.eks zoome ind eller ud en lille smule, eller panorere forstørret visning). Når du er i ZoomText Berør-tilstand, vises ikonet som en ZoomText logo med en pegende finger nederst. Dette ikon vil også pulsere (fade ind og ud) for at lade dig vide, at ZoomText Touch mode er aktiv.

6 6 Aktivering og Betjening af ZoomText Touch Icon I dette afsnit vil du lære, hvordan du aktiverer og betjener ZoomText Touch Icon. For at aktivere eller deaktivere Touch Icon I menuen Indstillinger skal du vælge Touch Screen Support Aktiver Touch Icon. Når aktiveret, Touch ikonet på den ene kant af skærmen. Hvis deaktiveret, vises ikonet skjult. Bemærk: Touch Icon også skjult, når ZoomText er deaktiveret. At justere størrelsen på Touch Icon I menuen Indstillinger skal du vælge Touch Screen Support Touch Ikonstørrelse {størrelse}. Touch Icon tilpasser henhold til den valgte størrelse. For at vælge et farveskema til Touch Icon I menuen Indstillinger skal du vælge Touch Screen Support Touch Icon Farve {farve}. Den berøringsfølsomme Ikon skifter til den valgte farve. Vil flytte Touch Ikon rundt på skærmen Tryk og hold en finger på ikonet og trække det til den ønskede placering overalt langs kanten af skærmen. Når du fjerner fingeren fra ikonet, vil ikonet automatisk snap til nærmeste ankerpunkt. At skifte mellem Windows Touch tilstand og ZoomText Touch tilstand Dobbeltklik på Touch Icon med én finger. Når du er i Windows Touch-tilstand, vises ikonet som en gruppe af Windows 8.x Start Screen fliser. Når du er i ZoomText Touch-tilstand, vises ikonet som en ZoomText logo. Tip! Du kan momentant skifte touch-modes ved at holde en finger på touchikonet. Når du flytter fingeren fra af ikonet, er de tidligere aktive touchmode automatisk gendannet. Det betyder, at når i Windows Touch tilstand, kan du momentant skifte til ZoomText Touch-tilstand til at passere en gestus til ZoomText og derefter automatisk vende tilbage til Windows Touch tilstand. Omvendt, når i ZoomText Touch tilstand, kan du momentant skifte til Windows Touch-tilstand til at passere en gestus til skrivebordet eller et program, og derefter automatisk tilbage til ZoomText Touch tilstand.

7 ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg 7 Adgang ZoomText funktioner med Touch Gestures I dette afsnit vil du lære, hvordan du bruger ZoomText Touch Icon og fagter at få adgang til og drive centrale ZoomText funktioner. Husk at trykke på ikonet skal være i ZoomText Touch-tilstand, når du udfører disse bevægelser. At vise ZoomText brugerfladen Tryk to gange med fire fingre. For at justere forstørrelsen (zoom ind og ud) Dobbeltklik trykke og holde tre fingre, og træk op for at zoome ind og trække ned for at zoome ud. At panorere den forstørrede visning Træk tre fingre for at flytte rundt på skærmen. At justere størrelsen og placeringen af en zoom vindue 1. På Forstørrelse værktøjslinien vælges Type Juster. Juster værktøjet bliver aktiv og størrelseshåndtagene vises på zoom vinduesrammen. 2. Vil ændre størrelsen på vinduet, hold en finger på en dimensionering håndtag og træk det, indtil det er den størrelse, du foretrækker. 3. At flytte vinduet, hold en finger inde i zoom vinduet og trække det rundt. 4. For at afslutte Juster værktøjet, trykke to gange med tre fingre. For at bruge LæsDet Tool 1. På Læser værktøjslinien vælges LæsDet. LæsDet bliver aktiv. 2. At tale et enkelt ord, skal du trykke på ordet. 3. At tale en blok af ord, træk diagonalt med en finger for at fremhæve de ord, du ønsker at have talt. Når du er færdig med træk, vil al markeret tekst blive læst op. 4. For at afslutte LæsDet værktøjet, dobbelt-trykke med tre fingre.

8 8 For at bruge AppReader 1. Åbn dokumentet, webside eller , du ønsker at læse. 2. Start AppReader hjælp af en af følgende to metoder: At begynde at læse på ethvert ord: Tryk to gange med én finger på det ord, hvor du ønsker at begynde at læse. At begynde at læse fra placeringen af tekstmarkøren (hvis markøren er aktiv): Dobbelt-tap med to fingre. AppReader begynder at læse. 3. For at starte og stoppe læsningen eller navigere / læse teksten som ord, linje, sætning og afsnit, skal du bruge AppReader læsning gestus i tabellen nedenfor. 4. For at forlade AppReader, dobbelt-trykke med tre fingre. Når AppReader udgange er markøren automatisk placeret ved det sidste ord, der blev fremhævet i AppReader (hvis markøren findes i ansøgningen). Commands Skifte Læsning (Afspil / Pause) Læs fra ny lokation Læs næste ord Læs forrige ord Læs nuværrende ord Læs ordet nedenfor Læs ordet ovenfor Læs næste sætning Læs forrige sætning Læs næste afsnit Læs forrige afsnit Slutning af dokument Begyndelse af dokument Gestures 2 enkelte tryk 1 enkelt tryk Swipe en finger til højre Swipe en finger til venstre Dobbelt tryk med en finger læser ordet. Ved at gentage dobbelt tryk på det samme ord indenfor to sekunder eller mindre kan der bladres gennem følgende valgmuligheder: sige / stave / militær alfabet. Nulstilles efter et bortfald på mere end to sekunder. Swipe ned med en finger Swipe op med en finder Swipe til højre med 2 fingre Swipe 2 fingre til venstre Swipe ned med to fingre Swipe op med 2 fingre Swipe ned med 4 fingre Swipe op med 4 fingre

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8. For primære

Læs mere

ZoomText 10.1 for Windows. Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 for Windows. Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 for Windows 8 Brugervejledning Tillæg Ophavsrettigheder ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2013,

Læs mere

ZoomText 10.1. Kortvejledning. version

ZoomText 10.1. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 10.1 Indhold Velkommen til ZoomText 10.1... 2 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Start ZoomText... 5 Aktivering af ZoomText... 6 Berøringsskærm Støtte... 8 ZoomText

Læs mere

KAPITEL 1 Introduktion

KAPITEL 1 Introduktion KAPITEL 1 Introduktion ZoomText 9.1 er et specialdesignet computer program der hjælper svagsynede med at se skærmbilledet på computeren. Ved at benytte både skærmforstørrelse og skærmlæsning giver ZoomText

Læs mere

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide

Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning. Hurtig Start Guide Forstørrelses og skærmforbedringssoftware for lindring af øjebelastning Hurtig Start Guide Velkommen til ZoomText Express ZoomText Express er et billigt og enkelt forstørrelsesprogram til din computer,

Læs mere

Indeks. Bakkeikon 36 bakkeikon brug af 36 brugerflade 32. centreret justering 127 ClearType 209

Indeks. Bakkeikon 36 bakkeikon brug af 36 brugerflade 32. centreret justering 127 ClearType 209 Indeks A afinstaller ZoomText 39 afslut ZoomText 38 AHOI genveje 218 aktiver ZoomText 35 Aktivering af ZoomText 9.1 21 alle genveje 218 altid øverst 207 AppRdr knap 135 AppReader ikon 135 indstillinger

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

ZoomText 11 USB. vejledning

ZoomText 11 USB. vejledning ZoomText 11 USB vejledning Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder

Læs mere

ZoomText 11. USB installationsvejledning

ZoomText 11. USB installationsvejledning ZoomText 11 USB installationsvejledning Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific,

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC Brugervejledning ClaroRead fra Dictus -PC 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 INSTALLATION... 3 CLAROREAD-VÆRKTØJSLINJE... 3 AFSPIL... 4 STOP... 4 GEM TEKST SOM LYDFIL... 4 INDSTILLINGER... 5

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 5 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 7 AFSPIL... 7 STOP... 7

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUKTBESKRIVELSE ] [ Dette smarte skærmtastatur med en virtuel musekliksfeature og taleoutput lader dig skrive hurtigt og arbejde med

Læs mere

1. Forord. 2. Systemkrav

1. Forord. 2. Systemkrav 1. Forord 2. Systemkrav 3. Installation 4. Manual 1. Forord Dette program er et elektroniske opslagsværk, hvor man hurtigt kan se, de muligheder der er af valg af melodi til en bestemt salme. Samtidigt

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftlig aftale. Yderligere information, besøg

Læs mere

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote +

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote + Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S + + Vejledning til + Brugervejledning version 7.2.1 Copyright 2006 by Optelec, The Netherlands og ScanDis A/S All rights reserved. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

BRUGSANVISNING. izoom 6

BRUGSANVISNING. izoom 6 BRUGSANVISNING izoom 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING... 3 2.0 INSTALLERING... 4 2.1 Starte izoom... 4 2.2 Afslutte izoom... 5 3.0 INDSTILLINGER... 6 3.1 Aktivere / Deaktivere forstørrelse... 6 3.2

Læs mere

Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på

Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på Dolphin SuperNova Reference-guide over genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på www.yourdolphin.com Introduktion Denne

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på

genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på Referenceguide over genvejstaster Genvejstaster for desktop, bærbare og touch-skærme Disse oplysninger er til rådighed i forskellige formater på www.yourdolphin.com Introduktion 1 Denne brochure indeholder

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

Kvik guide: GT-Command Mobile

Kvik guide: GT-Command Mobile GamesOnTrack A/S, Uhresoevej 35, DK 7500 Holstebro, Denmark, www.gamesontrack.com Tel: +45 3070 3777, email: nb@gamesontrack.com, CVR and VAT number: DK 3105 3013 Kvik guide: GT-Command Mobile I version

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

ZoomText. Kortvejledning. version

ZoomText. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 10 Indhold Velkommen til ZoomText 10... 2 Læser Værktøjslinien...36 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Aktivering af ZoomText... 5 Start ZoomText... 7 ZoomText

Læs mere

ZoomText Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev A

ZoomText Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev A ZoomText 2018 Brugervejledning Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev A Copyright ZoomText Magnifier Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

OTOsuite. Installationsmanual. Dansk

OTOsuite. Installationsmanual. Dansk OTOsuite Installationsmanual Dansk Dette dokument beskriver, hvordan du installerer OTOsuite-software fra en DVD, en memory stick eller en zippet fil. Systemkrav 1,5 GHz processor eller bedre (2 GHz anbefales)

Læs mere

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A

GEM. Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S. Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A GEM Brugervejledning DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S Freedom Scientific, Inc. 440640-001 Rev. A UDGIVET AF Freedom Scientific - www.freedomscientific.com Dansk udgave af Instrulog A/S www.instrulog.dk

Læs mere

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version

ZoomText 9.1. Kortvejledning. version ZoomText Kortvejledning version 9.1 Indhold Velkommen til ZoomText 9.1... 2 Systemkrav... 3 Installation af ZoomText... 4 Aktivering af ZoomText... 5 Start ZoomText... 7 ZoomText brugerfladen... 8 Aktiver

Læs mere

Din brugermanual HP 2100

Din brugermanual HP 2100 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP 2100 i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Indeks. Bakkeikon 34 bakkeikon brug af 34 brugerflade 30. centreret justering 133 ClearType 249

Indeks. Bakkeikon 34 bakkeikon brug af 34 brugerflade 30. centreret justering 133 ClearType 249 Indeks A afinstaller ZoomText 37 afslut ZoomText 36 AHOI genveje 258 aktiver ZoomText 33 Aktivering af ZoomText 10 19 alle genveje 258 altid øverst 247 AppRdr knap 143 AppReader ikon 143 indstillinger

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

Tastekombinationer i Genveje. KAPITEL 6 Genveje

Tastekombinationer i Genveje. KAPITEL 6 Genveje KAPITEL 6 Genveje Genvejstaster er tastekombinationer der er knyttet til bestemte funktioner i ZoomText så man undgår at skulle åbne ZoomText brugerfladen. Der findes genvejstaster til næsten alle funktioner

Læs mere

ZoomText. Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev B

ZoomText. Brugervejledning. Freedom Scientific, Inc Rev B ZoomText Brugervejledning Freedom Scientific, Inc. www.freedomscientific.com 440945-001 Rev B Copyright Fusion Copyright 2018, Freedom Scientific, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. ZoomText Magnifier

Læs mere

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia.

Camtasia guide. Redigering af video. Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Camtasia guide Trin for trin guide til redigering af video i Camtasia. Redigering af video Det forventes at læsere af denne guide allerede har Camtasia installeret. 1. Hvis du har valgt at redigere i din

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION

Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Nyheder og Forbedringer i ZoomText VERSION Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftlig aftale. Yderligere information, besøg

Læs mere

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE

SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE SMART Ink 3.0 BRUGERVEJLEDNING FOR MAC OS X-OPERATIVSYSTEMSOFTWARE Meddelelse om varemærker SMART Ink, SMART Meeting Pro, smarttech, SMART-logoet og alle SMART-sloganer er varemærker eller registrerede

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

ios7 og kontaktstyring

ios7 og kontaktstyring ios7 og kontaktstyring hvor og hvordan du indstiller fx din ipad til at blive styret med 0/1-kontakter Med ios7 er der indbygget flere aktiveringsmåder især kontaktstyring. Du kan opdatere eller få produkter

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 LÆSEFUNKTIONER 1. Start CD-ORD 5 CD-ORD 5 startes fra genvejsikonet på Skrivebordet. Når det er startet ses programmets værktøjslinie øverst på skærmen. Ligger genvejen

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning

ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning ZoomText 9.1 Tillæg til Brugervejledning Ai Squared Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. All Rights Reserved. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2008, Algorithmic

Læs mere

ClassPad Add-In Installer

ClassPad Add-In Installer Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS De ClassPad Add-In Installer (program til installation af tilføjelsesprogrammer) Brugervejledning http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ ClassPad Add-In Installer

Læs mere

Ladibug TM Visual Presenter Billede Software Brugermanual

Ladibug TM Visual Presenter Billede Software Brugermanual Ladibug TM Visual Presenter Billede Software Brugermanual Indhold 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installér Ladibug... 3 4. Forbindelse... 6 5. Begynd at bruge Ladibug... 7 6. Anvendelse...

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Brugermanual 3D Webcam

Brugermanual 3D Webcam Brugermanual 3D Webcam 2 Indholdsfortegnelse Kort introduktion... 4 Installation... 4 Hardware Installation... 4 Software Installation... 5 Forklaring til knapper... 6 Linse Focus... 6 3D Justering...

Læs mere

Et oplæg med PowerPoint bliver til.

Et oplæg med PowerPoint bliver til. Risskov Gymnasium feb. 2007 PowerPoint 2002 Side 1 af 5 Et oplæg med PowerPoint bliver til. Det gode mundtlige oplæg Gode præsentationer sætter fokus på vigtige punkter, kontrollerer informationsstrømmen

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio.

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio. Til ClassPad 330 De OS Update (ClassPad OS version 3.03) Program Brugsvejledning CASIO uddannelses-webside URL http://edu.casio.com ClassPad webside URL http://edu.casio.com/products/classpad/ ClassPad

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer Start her Justering af printerkassetterne uden brug af computer Sørg for at benytte fremgangsmåden på Setup-arket for at udføre hardwareinstallationen. Fortsæt med følgende trin for at optimere udskriftens

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning

Archive Player Divar Series. Betjeningsvejledning Archive Player Divar Series da Betjeningsvejledning Archive Player Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Drift 5 2.1 Sådan startes programmet 5 2.2 Præsentation af hovedvinduet

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Opslag af område via oversigtskort... 6 Zoom funktioner.. 7 Panorere på skærmen. 8 Information

Læs mere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere

SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Produktbemærkninger SMART Notebook 11.3 software til Windows - og Maccomputere Lidt om disse produktbemærkninger Disse produktbemærkninger opsummerer funktionerne i SMART Notebook 11.3 samarbejdsbaserede

Læs mere

Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk

Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk Browserindstillinger til EfterUddannelse.dk 3. udgave, februar 2012 Denne vejledning er en hjælp til at løse almindelige og kendte browserproblemer, der kan forekomme i Internet Explorer 7 og 8, når du

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i KORT VEJLEDNING TIL NOKIA PC SUITE 4.81 TIL NOKIA 6310i Copyright Nokia Corporation 2002. Alle rettigheder forbeholdes. I Issue 2 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. SYSTEMKRAV...1 3. INSTALLATION AF PC SUITE...2

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

mobile PhoneTools Brugerhåndbog

mobile PhoneTools Brugerhåndbog mobile PhoneTools Brugerhåndbog Indhold Systemkrav...2 Før installering...3 Installering af mobile PhoneTools...4 Installering og konfigurering af mobiltelefon...5 Registrering på Internet...7 Fjerne mobile

Læs mere

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk

Dansk. Sikkerhedsoplysninger. Dansk Denne vejledning indeholder: Sikkerhedsoplysninger på side 11. Fejlfinding i forbindelse med installation på side 11. Yderligere oplysninger på side 16. Sikkerhedsoplysninger Brug kun den ledning, der

Læs mere

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0

QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100. SecVision - Quick Manual v1.0 QUICK MANUAL BRUGERNAVN: ADMIN PASSWORD: 00000 APP: SMARTEYES PRO PORT: 50100 SecVision - Quick Manual v1.0 1. System Login 1.1. Bruger Login ID: admin Password: 00000 1.2. Indstilling af dato/tid og harddisk

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

03/ PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING. SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34

03/ PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING. SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34 03/01-2012 PW xxxxxdk BETJENINGSVEJLEDNING SKIOLD FlexMix PC software Version 2.34 Indholds fortegnelse Indholds fortegnelse... 2 Forord... 3 Installation... 4 System krav :... 4 RS485 til USB adapter

Læs mere

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S Nyheder og instruktion TAL Fejlrettelse: F6 virkede ikke hvis udklipslæsning var slået fra. Fejlrettelse: SEORD Korrektur regler virkede ikke optimalt.

Læs mere

Civilstyrelsen. Lex Dania klient. Installationsvejledning. Version: 2.0

Civilstyrelsen. Lex Dania klient. Installationsvejledning. Version: 2.0 Installationsvejledning Version: 2.0 2014-01-24 Indhold 1 INDLEDNING... 3 1.1 HVAD ER LEX DANIA KLIENT?... 3 1.2 FORUDSÆTNINGER FOR ANVENDELSE... 3 1.2.1 Hardware... 3 1.2.2 Software... 3 1.2.3 VPN adgang...

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9356502 Issue 1 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. TILSLUTNING AF NOKIA

Læs mere

Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning

Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning Bemærk, forsigtig og advarsel BEMÆRK: BEMÆRK! angiver vigtige oplysninger om, hvordan du bruger computeren optimalt. FORSIGTIG: FORSIGTIG angiver

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7

Fejlretter Installation og afinstallation på PC Windows 7 Vejledning til installation og afinstallation af Fejlretter på Fejlretter Installation og afinstallation på Windows 7 Denne vejledning gennemgår installation henholdsvis afinstallation af Fejlretter på

Læs mere

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle Hvis man bruger en Bluetooth dongle fra Parrot (Parrot Dongle), så skal man følge nedenstående guide. Guiden er baseret med opdateringssoftware, version 3.4.1.0, til Microsoft Windows XP. For at kunne

Læs mere

Af / installation og opdatering af MONARCA systemet

Af / installation og opdatering af MONARCA systemet Af / installation og opdatering af MONARCA systemet V. 1.0 Indhold Generel afhjælpning af problemer 3 Opdatering 4 Afinstallation 6 Installation 7 - MONARCA 7 - MONARCA Live Wallpaper 10 Denne vejledning

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

CSU Center for Specialundervisning

CSU Center for Specialundervisning LÆSETEK HANDS-ON I VITRE ViTal (oplæsningsprogram) ViTal-bjælken Ikonforklaringer Hvis du bliver i tvivl om, hvad ikonerne på ViTal-bjælken betyder, kan du bruge ikonforklaringen. Når musen placeres på

Læs mere

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING KOMMANDOOVERSIGT TIL BRUG PÅ WINDOWS COMPUTERE MED JAWS INTRODUKTION: Brailliant displays har indbygget BlueTooth og USB. BlueTooth anvendes til at forbinde

Læs mere

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015

Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide. Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 Revo Uninstaller Pro 3.1.2 en guide Hanne B. Stegemüller 17. juni 2015 2 Hvad gør Revo Uninstaller? Programmet, der fås både i en gratis udgave og en købeudgave, kan afinstallere alle dine forskellige

Læs mere

Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand)

Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand) Større tekst og farver i Windows 8.1 (Skrivebord tilstand) Vejledning til opsætning af forstørret tekst og farver/kontrast i Windows 8.1. Med Windows 8 introducerede Microsoft en ny Startskærm med flise-genveje

Læs mere

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC)

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installation af Podium View... 3 4. Forbind til hardware... 8 5. Begynd at

Læs mere

November 2012. SSZ brugervejledning 20121105 01

November 2012. SSZ brugervejledning 20121105 01 It brugervejledning for Erhvervsakademi Sjælland November 2012 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 1.1. Om it systemerne... 4 1.2. Supportmuligheder... 4 1.3. SSZ helpdesk... 4 2. Kom godt i gang...

Læs mere

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!!

Læs mere

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 M Mobility Mobil IP Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 Indhold Introduktion Download program software Installation af M Mobility Mobil IP Softphone program Åbningsskærm

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING STANDTEKST

BRUGERVEJLEDNING STANDTEKST BRUGERVEJLEDNING STANDTEKST 2 StandTekst Software v/jurjen de Boer Platanvej 4 4200 Slagelse Tlf.: 58 52 28 69 E-mail: mail@standtekst.dk Hjemmeside: www.standtekst.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen.

Styresystemet er den del af softwaren, der sammenkæder hardware og brugerprogrammer, således at de kan arbejde sammen. Hvad sker der, når der tændes for PC en? Når computeren tændes, kontrolleres en række funktioner, bl.a. ram, harddisk, mus, tastatur, diskettedrev og lignende, før det rigtige Windows- billede vises på

Læs mere

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i KONICA MINOLTA DI1610 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Brugervejledning til Echo Smartpen

Brugervejledning til Echo Smartpen Brugervejledning til Echo Smartpen VIGTIGT START HER! Livescribe Danmark ønsker dig tillykke med købet af din nye Echo Smartpen For at opnå den bedste brugeroplevelse med din nye Echo Smartpen er det vigtigt

Læs mere