Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S"

Transkript

1 Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S

2 Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007

3 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang Hjælp Opret en bog Værktøjskassen Indsæt billede Indsæt side Vælg skabelon Indsæt lyd Indsæt video Slet side Flyt side Udvidet navigation Gem bog Anvend CD-ORD Hent eller kopier en bog... 15

4

5 Den Talende Bog Den Talende Bog er et multimediebaseret værktøjsprogram. I Den Talende Bog kan man udarbejde sin egen elektroniske bog i et flot layout, som kan understøttes og suppleres af billeder, videoer og lydoptagelser. Har skolen installeret CD-ORD, kan CD-ORD som noget helt nyt anvendes som et værktøj i Den Talende Bogs skrivefelt. Målgruppe: Fra indskoling til overbygning, specialundervisningen og undervisning af tosprogede.

6

7 Kapitel 1. Kom godt i gang Ved opstart af programmet Den Talende Bog vises følgende dialogboks: Knappen Opret bog bruges, når man vil starte på en ny bog. Knappen Hent bog bruges, når man vil hente en allerede oprettet bog. Knappen Kopier bog bruges, når man vil kopiere en allerede oprettet bog Hjælp I Den Talende Bog finder du en uddybende hjælp til alle programmets funktioner. Hjælpen åbnes fra menuen Hjælp i værktøjslinjen. Der findes desuden en hjælpe-knap i Den Talende Bogs dialogbokse. Når du vælger knappen Hjælp, kommer du til det afsnit i Hjælpen, der handler om funktionerne i den dialogboks, du har åbnet Opret en bog Når du vælger knappen Opret bog i dialogboksen Opstart, kommer man til Den Talende Bogs forside.

8 2 Kom godt i gang På forsiden af Den Talende Bog er der et skrivefelt og et billedfelt. Klik i det tomme skrivefelt for at aktivere det. Når skrivefeltet er aktivt, bliver rammen rundt om skrivefeltet gult. Rammen i skrivefeltet angiver, hvor meget plads der er til bogens titel. Overskrides denne ramme med en lang titel, indsætter programmet et rullefelt. Klik væk fra skrivefeltet, og rammen forsvinder. Titlen er nu indsat på bogens forside. Rullefeltet vil være synligt, hvis man har givet bogen en lang titel. Pilknap Brug Pilknappen til at bladre rundt i bogen. Man kan også bruge genvejstasterne Alt + Pil venstre eller Alt + Pil højre for at bladre frem eller tilbage i bogen. Nederst på skærmen i venstre side er Værktøjskassen, her finder man funktionerne: Indsæt side og Gem bog.

9 Værktøjskassen 3 Vigtigt Værktøjskassen ændrer sig alt afhængig af, hvad man arbejder med i bogen. For at komme tilbage til Værktøjskassen med funktionerne: Indsæt side og Gem bog, skal man klikke på omslaget af bogen eller på Den Talende Bogs skrivebord Værktøjskassen Når du klikker i skrivefeltet ændrer Værktøjskassen sig, og der er nu følgende muligheder: Lydoptager, Skrifttype, Skriftfarve og Justering. Vælg knappen Skrifttype i Værktøjskassen, for at ændre skriftens Skrifttype, typografi og skriftstørrelse. Marker den ønskede Skrifttype, Typografi og Skriftstørrelse og vælg Ok. Har man skrevet en tekst i skrivefeltet og efterfølgende ønsker at ændre på tekstens skrifttype, skriftfarve eller justere teksten, skal man først markere teksten i skrivefeltet og derefter vælge en af knapperne Skrifttype, Skriftfarve eller Justering i Værktøjskassen. Når du vælger knappen Skriftfarve i Værktøjskassen, vises denne dialogboks:

10 4 Kom godt i gang Marker den ønskede Skriftfarve og vælg Ok. Når du vælger knappen Justering i Værktøjskassen, vises denne dialogboks: Der er 3 måder at justere skrivefeltets tekst på. Teksten kan justeres til venstre, centreres eller justeres til højre. Marker den ønskede justering og vælg Ok. Man kan også ændre på Skrifttype, Skriftfarve eller Justering fra menuen Formater i værktøjslinjen. Under menupunktet Rediger Ryd felt er der mulighed for at rydde et skivefelt eller et multimediefelt Indsæt billede Når du klikker i billedfeltet på forsiden af bogen, er der følgende muligheder i Værktøjskassen: Lydoptager, Indsæt billede og Slet billede.

11 Indsæt side 5 Funktionen Slet billede er ikke aktiv, da der endnu ikke er indsat et billede. Man kan indsætte et billede på forsiden på to måder. Klik på knappen Indsæt billede i Værktøjskassen eller fra menuen Indsæt Indsæt billede i værktøjslinjen. I dialogboksen Indsæt billede vælges det drev og den mappe, hvor billedfilen er. Marker den ønskede billedfil og vælg Åbn. Vigtigt Billedfilen skal være af filtypen png, jpeg, jpg eller bmp. Man kan fjerne et billede igen ved at markere det pågældende billede og klikke på knappen Slet billede i Værktøjskassen Indsæt side Man kan indsætte en side i Den Talende Bog på to måder. Klik på knappen Indsæt side i Værktøjskassen eller fra menuen Indsæt Indsæt side i værktøjslinjen.

12 6 Kom godt i gang Klik på omslaget af bogen eller på Den Talende Bogs skrivebord for at få Værktøjskassen med funktionerne Indsæt side og Gem bog Vælg skabelon Når du vælger knappen Indsæt side i Værktøjskassen, vises denne dialogboks: Der er 8 forskellige layouts at vælge imellem. Klik på den ønskede Skabelon og vælg Ok. Her er der valgt Skabelon 5 med et multimediefelt foroven og et skrivefelt forneden. Når der indsættes en side i bogen, placeres den altid bagerst. Den indsatte side vises.

13 Indsæt lyd 7 I multimediefeltet kan man enten indsætte et billede eller en video ( Se afsnittet Indsæt video) 1.6. Indsæt lyd Man kan tilknytte en lydoptagelse på alle skrive- og multimediefelter i Den Talende Bog. Vælg først det felt lydoptagelsen skal tilknyttes ved at klikke i feltet. Klik derefter på knappen Lydoptager i Værktøjskassen for at aktivere Lydoptageren. Her vises Lydoptager: Ændringer i Lydoptageren træder først i kraft når man har klikket Ok. 1. Knappen Optag Vælg knappen Optag, når du vil lave din egen lydoptagelse. Under optagelsen vil den lille røde knap stå og blinke. Skydeknappen foroven viser hvor lang optagelsen er. Lydoptagelsen kan have en varighed af max. 15 min. pr. felt. 2. Knappen Pause Knappen Optag ændrer sig til Pause, når der optages. Vælg knappen Pause, når du vil holde en pause i optagelsen Knappen Stop Vælg knappen Stop, når lydoptagelsen er færdig. Knappen Afspil Vælg knappen Afspil for at afspille den optagede lyd. Knappen Slet Vælg knappen Slet for at slette lydoptagelsen. Der er nu mulighed for at lave en ny lydoptagelse. Knappen Åbn... Vælg knappen Åbn... for at hente en lydfil.

14 8 Kom godt i gang I dialogboksen Åbn fil vælges det drev og den mappe, hvor lydfilen er. Marker den ønskede lydfil og vælg Åbn. Lydfilen er nu i Lydoptageren, hvor man kan afspille den hentede lyd Knappen Ok Vælg knappen Ok for at tilknytte lydoptagelsen til det valgte felt. Her efter lukkes Lydoptageren. Knappen Annuller Vælg knappen Annullerfor at lukke Lydoptageren uden at gemme lydoptagelsen. Når der er tilknyttet en lydoptagelse på et felt, kan man enten klikke på ikonet ved siden af feltet, eller markere det felt lydoptagelsen er tilknyttet og derefter klikke på knappen Lydoptager i Værktøjskassen for at afspille lydoptagelsen. Anvendes ikonet for tilknyttet lyd, afspilles lyden med det samme. Vigtigt Ønsker man at slette en lydoptagelse, der er tilknyttet et felt, skal man i Lydoptageren vælge knappen Slet og derefter klikke Ok Indsæt video Har man valgt en skabelon med et multimediefelt, er der mulighed for enten at indsætte et billede eller en video. Når man klikker i multimediefeltet, ændrer Værktøjskassen sig, og der er nu følgende muligheder:

15 Indsæt video 9 Man kan indsætte en video på et mulitimediefelt på to måder. Klik på knappen Indsæt video i Værktøjskassen eller fra menuen Indsæt Indsæt video i værktøjslinjen. I dialogboksen Indsæt video vælges det drev og den mappe, hvor videofilen er. Marker den ønskede videofil og vælg Åbn. Vigtigt Videofilen skal være af filtypen mpg, mpeg, avi eller wmv. Når videoen er indsat på et felt, kan man i Værktøjskassen bruge knapperne Afspil og Stop til videoen. Knappen Afspil ændrer sig til Pause, når videofilmen afspilles. Dobbeltklik i multimediefeltet for at se filmen i fuldskærmstilstand. Tryk på Esc for at vende tilbage til normal skærm. Til højre i Værktøjskassen er Skydeknappen placeret. Brug Skydeknappen til at spole frem eller tilbage i videofilmen. Klik på knappen Pause, inden Skydeknappen bruges.

16 10 Kom godt i gang Man kan fjerne en video igen ved at markere det pågældende felt og klikke på knappen Slet video i Værktøjskassen 1.8. Slet side Når man ønsker at slette en side i Den Talende Bog, skal man bladre om til den side, man ønsker at slette. Man kan slette en side i bogen på to måder. Klik på knappen Slet side i Værktøjskassen eller fra menuen Rediger Slet side i værktøjslinjen. Knappen Slet side åbner denne dialogboks: I dialogboksen Slet side vælger man det sidenummer, der skal slettes. Klik derefter Ja Klik på omslaget af bogen eller på Den Talende Bogs skrivebord for at få Værktøjskassen med funktionerne: Indsæt side, Slet side og Gem bog Flyt side Når man har indsat mere end en side i Den Talende Bog, kan man begynde at flytte rundt på siderne. Man kan flytte en side på to måder. Klik på knappen Flyt side i Værktøjskassen eller fra menuen Rediger Flyt side i værktøjslinjen. Knappen Flyt side åbner denne dialogboks:

17 Udvidet navigation 11 I dialogboksen Flyt side vælger man først, hvilken side der skal flyttes. Brug piltasterne til at finde det sidetal, der skal flyttes. Vælg dernæst hvor siden skal placeres og klik Ok. For at undgå at skulle flytte en side, når man vil redigere i bogen, kan man også klippe, kopiere og indsætte en tekst under menuen Rediger - ligesom man gør i andre Windows tekstbehandlingsprogrammer Udvidet navigation I Den Talende Bog er der en Udvidet navigation beregnet til brug på interaktive tavler. For at aktivere Udvidet navigation, skal man klikke på menuen Vis Udvidet navigation i værktøjslinjen. Navigation bruges til at bladre rundt i bogen. Klik på knappen med en enkelt pil for at bladre en side frem eller tilbage. Klik på knappen med en pil efterfulgt af streg for at bladre frem til forsiden eller til bagsiden af bogen. I midten af Navigation er der et lille felt. Klik i feltet og skriv det sidetal, der ønskes vist. Udvidet navigation er et flydende element, der enten kan lægge sig i højre eller venstre side af skærmen. Vil man placere Udvidet navigation i venstre side af skærmen, skal man holde venstre museknap nede i det felt, hvor der står "Udvidet navigation". Træk Udvidet navigation så langt til venstre på skærmen, så der kommer et blåt felt på skærmen og slip musen. Udvidet navigation placerer sig nu i det blå felt Gem bog Man kan gemme en bog på to måder. Klik på knappen Gem bog i Værktøjskassen eller fra menuen Filer Gem bog i værktøjslinjen.

18 12 Kom godt i gang Vælg det drev og den mappe, hvor bogen skal gemmes. Giv bogen et filnavn og klik dernæst Gem.

19 Kapitel 2. Anvend CD-ORD CD-ORD er et personligt læse- og skriveværktøj, der også kan anvendes som et pædagogisk eller kompenserende redskab i Den Talende Bog. Værktøjslinjen lægger sig øverst på skærmen, så den altid er tilgængelig, når man arbejder i Den Talende Bog. Med CD-ORDs oplæsning får man læst sine tekster op. Man vælger selv om bogstaver, ord, sætninger eller hele teksten skal læses op. Teksten kan fremhæves, efterhånden som den læses op. Med CD-ORDs ordforslag kan man få støtte, imens man skriver. Med ordlisten i CD-ORD vises der forslag til ord, når man skriver. Her er de alternative forslag slået til. Du kan få mere information om CD-ORD på

20 14 Anvend CD-ORD Er CD-ORD installeret på computeren, kan man finde hele Brugervejledningen til CD-ORD i Startmenuen i Windows Start Alle programmer Mikrov.dk CD-ORD Brugervejledning.

21 Kapitel 3. Hent eller kopier en bog Ved opstart af programmet Den Talende Bog vises denne dialogboks. Her kan man vælge at hente eller kopiere en allerede eksisterende bog. Når man vælger knappen Hent bog i dialogboksen Opstart, vises denne dialogboks: I dialogboksen Åbn bog vælges det drev og den mappe, hvor bogen er. Marker den ønskede bog og vælg Åbn. Når man vælger knappen Kopier bog i dialogboksen Opstart, vises denne dialogboks:

22 16 Hent eller kopier en bog I dialogboksen Kopier bog vælges det drev og den mappe, hvor bogen er. Marker den ønskede bog og vælg Åbn. Har man åbnet en bog og ønsker at åbne en anden bog, kan man under menupunktet Filer Åbn.. eller Åbn kopi... hente eller kopiere en allerede oprettet bog.

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.46, 24. februar 2009 Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Kommuniker: På Tryk 2

Kommuniker: På Tryk 2 Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 Øvelser Mikro Værkstedet Indhold Indhold... 2 Øvelse 1 Åbn Kommuniker: På Tryk 2... 4 Øvelse 2 Åbn medfølgende eksempler... 4 Om ikonerne i venstre side af skærmen...

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD)

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Øvelser Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: På Tryk 2 og åbn nogle af de medfølgende dokumenter... 3 Øvelse 2... 4 Grundfunktioner

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 2.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 2.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2011 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Læsehuset hjælp. Læsehuset 2.1. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 2.1. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 2.1 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 2.1 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.91, 21. april 2010 Indholdsfortegnelse Forord... ix 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 3.0. MV-Nordic

SkanRead hjælp. SkanRead 3.0. MV-Nordic SkanRead hjælp SkanRead 3.0 MV-Nordic SkanRead hjælp: SkanRead 3.0 MV-Nordic Ophavsret 2014 MV-Nordic Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead i CD-ORD og programmenuen... 3 3.

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2010 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning

Kommuniker: Symbolskrivning Kursusmappen Kommuniker: Symbolskrivning med ordforslag fra CD-ORD Øvelser Mikro Værkstedet Indhold Indhold... 2 Start Kommuniker: Symbolskrivning og afprøv funktionerne fra startsiden... 4 Øvelse 1 Åbn

Læs mere

Forord. Den Talende Bog 3

Forord. Den Talende Bog 3 Forord Den Talende Bog 3 er en videreudvikling af Den Talende Bog 2 som kombinerer tekstbehandling, billedbehandling, video, lyd og internet med en undervisningsform der giver den størst mulige læring.

Læs mere

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord CD-ORD CD-Ords værktøjslinje: Fra CD-ORDs værktøjslinje er der hurtig adgang til oplæsning og ordforslag i Windows-programmer. Værktøjslinjen lægger sig øverst på skærmen, sådan at den altid er tilgængelig

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

Carsten hjælp. Carsten 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Carsten hjælp. Carsten 4.0. Mikro Værkstedet A/S Carsten hjælp Carsten 4.0 Mikro Værkstedet A/S Carsten hjælp: Carsten 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.25, 25. juni 2009 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Hjælp i Carsten... 1 2. Carsten-stemmen i

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Læs med CD-ORD 8. 4. Gem en lydfil. 5. Download af CD-ORD, Billedlæser, Skan Read og ekstra stemmer.

Læs med CD-ORD 8. 4. Gem en lydfil. 5. Download af CD-ORD, Billedlæser, Skan Read og ekstra stemmer. 4. Gem en lydfil Du kan få en tekst gemt som en lydfil, som du kan få oplæst fra din mobiltelefon, en mp3 -afspiller eller en anden computer. Det kunne være en større tekst som er scannet ind til dig,

Læs mere

AppWriter ipad manual

AppWriter ipad manual AppWriter ipad manual Installation Søg efter AppWriter Skole i App Store og installér den på din ipad. Når AppWriter er installeret, åbner du den ved at trykke på AW-ikonet på dit skrivebord. Inden du

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk

Kom godt i gang med CD-ORD 8. mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 8 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje.

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg Øvelser Mikro Værkstedet Indhold Indhold... 2 Start Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 1 Åbn Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 2 Åbn en aktivitet... 4 Øvelse 3 Udskrivnings-ikon

Læs mere

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity

Den digitale Underviser. Lydfiler: Audacity Den digitale Underviser Lydfiler: Audacity Sabine Kramer maj 2014 Indholdsfortegnelse side Optag med Audacity.. 3 Gem og eksportér i MP3 format.... Indtal og klip en lydfil (metode 1)... 5 6 Indtal og

Læs mere

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5

ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 ØVELSESRÆKKE OG VEJLEDNING TIL CD-ORD 5 LÆSEFUNKTIONER 1. Start CD-ORD 5 CD-ORD 5 startes fra genvejsikonet på Skrivebordet. Når det er startet ses programmets værktøjslinie øverst på skærmen. Ligger genvejen

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Kom godt i gang. med CD-ORD 6. mikrov.dk. Kom godt i gang med CD-ORD 6

Kom godt i gang. med CD-ORD 6. mikrov.dk. Kom godt i gang med CD-ORD 6 Kom godt i gang med CD-ORD 6 mikrov.dk Kom godt i gang med CD-ORD 6 Kom godt i gang med CD-ORD 6 Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 6. Du kan finde en uddybende manual om programmet

Læs mere

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S

Digital stemme hjælp. Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp Mikro Værkstedet A/S Digital stemme hjælp: Mikro Værkstedet A/S Revision 1.5, 10. april 2008 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Hvilke programmer kan bruges med den digitale stemme?...

Læs mere

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk.

Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Stifinder Stifinder er et program til navigere rundt med i dine mapper (biblioteker) på din computers Harddisk. Den bruges også til at Oprette, Slette, Flytte og Omdøbe, samt sortere i dem. Den traditionelle

Læs mere

CD-ORD hjælp CD-ORD 5. Mikro Værkstedet A/S

CD-ORD hjælp CD-ORD 5. Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp CD-ORD 5 Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp: CD-ORD 5 Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp: Revision 1.64, 9. maj 2006 Oplæsning: Revision 1.54, 24. april 2006 Ordforslag: Revision 1.56, 2. maj

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

CD-ORD 9.0. Kom godt i gang

CD-ORD 9.0. Kom godt i gang CD-ORD 9.0 Kom godt i gang CD-ORD Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 9.0. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje. Hjælp i værktøjslinjen. Kom

Læs mere

Kingos tekstdokumenter

Kingos tekstdokumenter Kingos tekstdokumenter Via sagskortkomponenten Dokumenter kan der arbejdes med dokumenter på en sag. I Kingo oprettes tekstdokumenter i systemets indbyggede teksteditor, der åbnes ved at vælge Opret dokument.

Læs mere

Carsten hjælp. Carsten 3.0. Mikro Værkstedet A/S

Carsten hjælp. Carsten 3.0. Mikro Værkstedet A/S Carsten hjælp Carsten 3.0 Mikro Værkstedet A/S Carsten hjælp: Carsten 3.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.26, 5. februar 2007 Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Hjælp i Carsten... 1 2. Carsten-stemmen

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Få flot tekst i din slægtsbog med få klik (Af Henning Karlby)

Få flot tekst i din slægtsbog med få klik (Af Henning Karlby) Få flot tekst i din slægtsbog med få klik (Af Henning Karlby) Når man vil til at skrive sin slægtshistorie ind i et tekstbehandlingsprogram, vil man gerne give sin tekst sit eget udseende. Med det mener

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Kom godt i gang CD-ORD 8.3

Kom godt i gang CD-ORD 8.3 Kom godt i gang CD-ORD 8.3 CD-ORD Denne manual giver de mest nødvendige informationer om CD-ORD 8.3. Du kan finde en uddybende manual om programmet i CD-ORDs værktøjslinje. Hjælp i værktøjslinjen. Kom

Læs mere

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn Side 1 Vi skal starte med at at åbne en skabelon til LibreDraw. På min hjemmeside under LibreOffice Draw er der en side med skabeloner. Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download Hvis du

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Manual til CD-ORD. Randers Realskole

Manual til CD-ORD. Randers Realskole Randers Realskole CD-ORD Læs og skriv på computeren CD-ORD er et pc-værktøj, der hjælper dig med at læse og skrive hvad enten du har brug for støtte i undervisningen, har svært ved at læse eller skrive

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken.

ViTal. Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. ViTal Sådan læses op med ViTal Når ViTal er startet, kan du få læst tekst højt på flere måder - Du kan bl.a. bruge knapperne i ViTal Bjælken. Disse knapper er aktive, når du åbner ViTal og bruges til oplæsning

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords Mac 1.0. Indholdsfortegnelse

Kom godt i gang med. IntoWords Mac 1.0. Indholdsfortegnelse Kom godt i gang med IntoWords Mac 1.0 Indholdsfortegnelse IntoWords Mac 1.0... 2 Oplæsning i IntoWords... 3 Oplæsning i IntoWords... 4 Stemmer i IntoWords... 5 Ordforslag i IntoWords... 6 Ordforslag i

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Microsoft PowerPoint 2007 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

IntoWords Online mikrov.dk

IntoWords Online mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Online mikrov.dk Indhold Overblik over IntoWords Online 4 Profiler 5 Tekstvindue 5 Kopier og Sæt ind 6 Åbn 6 Gem 7 Andre tips 7 Oplæsning 8 Læs op/pause og Stop 8 Highlight

Læs mere

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP)

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word er et fantastisk program til tekstbehandling og nærmest en de facto standard i verden for den slags. Igennem en række øvelser (og mange timer foran skærmen)

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 3: Lydfiler (basis) Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Download Audacity og hjælpeprogrammet Lame (punkt 1-10) 3 Installér Audacity og Lame (punkt 11-14)..

Læs mere

IntoWords Online mikrov.dk

IntoWords Online mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Online mikrov.dk Indhold Overblik over IntoWords Online 4 Profiler 5 Tekstvindue 5 Kopier og Sæt ind 6 Upload 6 Andre tips 7 Oplæsning 7 Læs op/pause og Stop 7 Highlight 8

Læs mere

Skriv med CD-ORD 8. Ordbogen.com

Skriv med CD-ORD 8. Ordbogen.com Ordbogen.com Skolerne i Furesø abonnerer på Ordbogen.com. Det er et online ordbogsprogram der lægger sig ind øverst i skærmbilledet. Det forsvinder igen, men efterlader en grå linie som kan aktivere programmet

Læs mere

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Et oplæg med PowerPoint bliver til.

Et oplæg med PowerPoint bliver til. Risskov Gymnasium feb. 2007 PowerPoint 2002 Side 1 af 5 Et oplæg med PowerPoint bliver til. Det gode mundtlige oplæg Gode præsentationer sætter fokus på vigtige punkter, kontrollerer informationsstrømmen

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Lydfiler og nyt design LENDE BOGTRYK BRUGERVEJLEDNING

Lydfiler og nyt design LENDE BOGTRYK BRUGERVEJLEDNING LENDE BOGTRYK BRUGERVEJLEDNING Design Både de ikoner som man bruger i programmet, men også program ikonet, som bl.a. vises på skrivebordet. De nye ikoner ser sådan ud: Program ikon Ikoner til oplæsning

Læs mere

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken

Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Hands-on kursus/selvstudie i ViTre pakken Formål: At give undervisere, vejledere og IT-ansvarlige indsigt i programmerne i ViTre pakken og samtidig sætte dem i stand til at foretage indstillinger i ViTre

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

IntoWords Online mikrov.dk

IntoWords Online mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Online mikrov.dk Indhold Overblik over IntoWords Online 4 Profiler 5 Tekstvindue 5 Kopier og Sæt ind 6 Åbn 6 Gem 7 Andre tips 7 Oplæsning 8 Læs op/pause og Stop 8 Highlight

Læs mere

Kom godt i gang med. Ida-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet

Kom godt i gang med. Ida-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet Kom godt i gang med Ida-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Kom godt i gang med: Ida-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Ophavsret 2008 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.13, 24. juni 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Hands-on med. TRE fra ScanDis A/S

Hands-on med. TRE fra ScanDis A/S Hands-on med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Med dette materiale får du mulighed for at lave forskellige øvelser med programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex. Materialet forudsætter lidt kendskab til programmerne,

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Tastemanual til Webbyggeren

Tastemanual til Webbyggeren Tastemanual til Webbyggeren Denne tastemanual er opbygget således, at eleverne skal lave deres hjemmeside i en allerede konstrueret hjemmesideskabelon, som de kan arbejde videre i, lægge tekst ind i, ændre

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

http://www.hokbh.dk/demo/cdord/menu.html Kom godt i gang med CD-ORD 6

http://www.hokbh.dk/demo/cdord/menu.html Kom godt i gang med CD-ORD 6 Kom godt i gang med CD-ORD 6 Oplæsning - Ordforslag - Flyt ordliste Oplæsning 1. Tekst i et tekstprogram oplæses, når du trykker på "F2" knappen. Du kan klikke på "F3" knappen, så holder oplæsningen pause

Læs mere

LibreOffice Writer. Denne vejledning er lavet ud fra vertion til Windows, og vertion til Linux.

LibreOffice Writer. Denne vejledning er lavet ud fra vertion til Windows, og vertion til Linux. LibreOffice Writer 9 sider 26-2-2019 Denne vejledning er lavet ud fra vertion 4.2.3.3 til Windows, og vertion 4.2.8.2 til Linux. Indhold Diverse... 1 Afsnit... 2 Tekstboks... 3 Typografier... 3 Dokument

Læs mere

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk

Kom godt i gang med. IntoWords. mikrov.dk Kom godt i gang med IntoWords Indhold Kom godt i gang med IntoWords 4 Læs op/stop 4 Stemmehastighed 4 Del 5 Pdf-oplæsning 5 Oplæsning af markeret tekst 6 Profiler 7 Dokumenter 8 Hjælp 9 Indstillinger 9

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 5:Lydfiler (for viderekomne)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 5:Lydfiler (for viderekomne) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 5:Lydfiler (for viderekomne) Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Indtal og klip en lydfil - metode 1 (punkt 1-10) 3 Importér og klip en lydfil metode 2

Læs mere

VideoSpin - videoredigeringssoftware

VideoSpin - videoredigeringssoftware - videoredigeringssoftware - generelt Pinnacle's VideoSpin, er en gratis videoredigeringssoftware baseret på Pinnacle Studio Med videospin kan man klippe dårlige scener ud, korte scener ned, lægge tekster

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Vejledning til CD-ORD 10

Vejledning til CD-ORD 10 Vejledning til CD-ORD 10 Indhold 1. Download programmet... 2 2. Værktøjslinjen... 2 3. Profiler... 3 4. LÆS med CD-ORD... 3 4.1 Læs op... 3 4.2 Stemmer og læsehastighed... 3 4.3 Slå oplæsning fra, når

Læs mere

Kom godt i gang med. Emily-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet

Kom godt i gang med. Emily-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet Kom godt i gang med Emily-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Kom godt i gang med: Emily-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Ophavsret 2008 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.13, 24. juni 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp: CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. CD-ORD i Windowsprogrammer... 1 2. Værktøjslinjen... 3 3. Profiler... 11 3.1.

Læs mere

Start af Smart PSS 1. Hent af optagelser fra valgte kamera 2. Tidslinjen 4. Afspilning af optagelser 4

Start af Smart PSS 1. Hent af optagelser fra valgte kamera 2. Tidslinjen 4. Afspilning af optagelser 4 Indhold Start af Smart PSS 1 Hent af optagelser fra valgte kamera 2 Tidslinjen 4 Afspilning af optagelser 4 Zoom, se detaljer og tag snapshots på optagelser 5 Snapshot/billede 5 Zoom ind 5 Udtræk af video

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Fortæl NU! Brugervejledning. 2004 Mikro Værkstedet A/S

Fortæl NU! Brugervejledning. 2004 Mikro Værkstedet A/S Fortæl NU! Brugervejledning 2004 Mikro Værkstedet A/S Fortæl NU! & Fortæl! Glæd dig til at blive ført ind i fortællingens verden. Du vil meget hurtigt blive god til at lave dine egne historier med flotte

Læs mere

Grundlæggende WordPad i 11 lette trin Til Elisabeth 2013 SeniorKultur/AluData :: Vanløse

Grundlæggende WordPad i 11 lette trin Til Elisabeth 2013 SeniorKultur/AluData :: Vanløse Grundlæggende WordPad i 11 lette trin Til Elisabeth 2013 SeniorKultur/AluData :: Vanløse 1 ordpad er en grundlæggende tekstbehandlingsprogram, der er inkluderet i Windows W (siden Windows 95, hvor det

Læs mere

Kom godt i gang med. Steffi-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet

Kom godt i gang med. Steffi-stemmen til CD-ORD. Mikro Værkstedet Kom godt i gang med Steffi-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Kom godt i gang med: Steffi-stemmen til CD-ORD Mikro Værkstedet Ophavsret 2008 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.13, 24. juni 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer

Sæt altid USB stikket i computeren, før du installerer softwaren. (Gælder ikke i XP) Tilslut USB adapteren til en ledig USB port på din computer TeamBoard Hurtig Start #1 Velkommen til TeamBoard! USB TeamBoard Hardware Installation Seriel TeamBoard Denne hurtig start guide indeholder de vigtigeste ting ang. brugen af TeamBoard. Bemærk: Sæt altid

Læs mere

Kom godt i gang. SkanRead 3.1

Kom godt i gang. SkanRead 3.1 Kom godt i gang SkanRead 3.1 Forord SkanRead laver tekstgenkendelse (OCR) på mange forskellige sprog og konverterer billeder til tilgængelige formater. SkanRead laver dine tekster tilgængelige, så du

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje

Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje Version 1.0 2016 Indhold IST Individuelle pædagogiske handleplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 3 Menupunkt Skabeloner... 4 Beskrivelse af

Læs mere

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012

VLC-player. Meget alsidig medieafspiller til din computer. Version: August 2012 VLC-player Meget alsidig medieafspiller til din computer Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er VLC-player?...4 Hvorfor ikke bruge Mediaplayer fra Microsoft?...4 Hvilke filtyper kan afspilles?...4

Læs mere

Nogle tips til Explorer 7

Nogle tips til Explorer 7 Side 1 af 12 Nogle tips til Explorer 7 Indhold Nogle tips til Explorer 7...1 Indhold...1 Benytter du den sidste udgave af programmet?...2 Ændre standardindstillinger...2 Bestem selv din startside...2 Ændre

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

FREMSTILLING AF EN BOG MED BOD EASYBOOK

FREMSTILLING AF EN BOG MED BOD EASYBOOK FREMSTILLING AF EN BOG MED BOD EASYBOOK Her kan du læse om, hvordan du nemt kan udforme dine bog online med billeder og tekst. Forudsætning for anvendelsen af BoD easybook: Du skal have en internetforbindelse

Læs mere

Minivejledning Kommuniker, På Tryk2

Minivejledning Kommuniker, På Tryk2 Minivejledning Kommuniker, På Tryk2 En mini brugervejledning, der viser de væsentligste funktioner i programmet. 1a Begynd at skrive Åbn programmet på skrivebordet. Dette er det kreative hoved-skrivevindue.

Læs mere