ELEKTRISK, RUSTFRI STÅL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ELEKTRISK, RUSTFRI STÅL"

Transkript

1 ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 02, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2016 HØJTLØFTER ELEKTRISK, RUSTFRI STÅL BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING E02

2 GENERELLE OPLYSNINGER Producent: Ole Almeborg a/s, Svalhøjvej 15, DK-3790 Hasle, Danmark, tlf Produktbetegnelse: Højtløfter, elektrisk, rustfri, type OA/116 Løfteevne: kg Nettovægt: 156 kg MODTAGELSE AF PRODUKTET Det er vigtigt straks ved modtagelsen at inspicere produktet for evt. tegn på beskadigelse, som kan være opstået under transporten. Såfremt der konstateres en beskadigelse, skal forhandleren eller leverandøren kontaktes; højtløfteren må ikke tages i brug, før forhandleren eller leverandøren er blevet adviseret om skaden og skadeomfanget. FUNKTIONSFEJL OG BESKADIGELSE I tilfælde af fejlfunktion eller beskadigelse af højtløfteren, skal leverandøren eller forhandleren kontaktes. BEMÆRK: Af sikkerhedsmæssige årsager skal al service og vedligeholdelse gennemføres af en dertil autoriseret tekniker. FØR PRODUKTET TAGES I BRUG Operatøren skal have læst og forstået instruktionsbogen, før han/hun tager højtløfteren i brug, idet det er vigtigt, at operatøren har kendskab til højtløfteren funktion, kapacitet og løftemåde. ADVARSEL! Hvis de foreskrevne sikkerhedsforanstaltninger ikke overholdes, er der risiko for uheld, der kan resultere i alvorlig legemsbeskadigelse og evt. være dødelig. TRANSPORT AF HØJTLØFTEREN For at løfte højtløfteren skal der anvendes godkendt løfteudstyr, som fastgøres på tværstangen foran eller på den øverste del af højtløfteren. Løftet skal foregå jævnt ved, at der fastgøres stropper på gaffelenderne. Vær opmærksom på, at stempelstangen kan trækkes ud til maksimal længde, når højtløfteren løftes. Dette vil ikke beskadige højtløfteren. Det anbefales, at højtløfteren fastgøres til en europalle, når den skal transporteres på en lastbil.

3 SIKKERHEDSUDSTYR Det er påkrævet altid at bruge sikkerhedsfodtøj, når der arbejdes med højtløfteren. Brug desuden sikkerhedsbriller i forbindelse med service og reparationsarbejder. Operatøren må ikke bære løse genstande som f.eks. halskæder, fingerringe, tørklæde eller lignende, da højtløfteren kan gribe fat i disse genstande og derved udsætte operatøren for fare. PRODUKTBESKRIVELSE Produktet beskrives som en højtløfter, der er beregnet til transport af europaller. Højtløfteren er beregnet til brug i almindelige produktionsomgivelser. Gulvet skal være hårdt og jævnt, f.eks. af beton eller asfalt. Operatøren skal sikre sig, at gulvet kan bære højtløfteren, inklusive den totale max. last. ANVENDELSE AF PRODUKTET Tilladt anvendelse: Højtløfteren må anvendes til transport af paller i almindelige produktionsomgivelser. Ikke tilladt anvendelse: Højtløfteren må ikke anvendes som løbehjul eller til persontransport. Højtløfteren er stabil på jævne overflader, men må ikke bruges på skrå overflader, hvor der er en risiko for, at den kan glide eller vælte. Desuden må højtløfteren ikke anvendes i meget kolde områder eller i områder, hvor den udsættes for høje temperaturer, da dette kan resultere i tekniske fejl på pumpen, og dermed udsætte operatøren og andre personer for fare. HÅNDTERING OG OPSTART Træning og instruktioner. Det er vigtigt, at operatøren har læst og forstået brugsvejledningen, før højtløfteren tages i brug. OPERATØRENS POSITION Under transport, og når pumpen betjenes, skal operatøren altid stå foran trækstangen.

4 PALLEVOGN - LAKERET ADVARSEL NÅR HØJTLØFTEREN ER I DRIFT LASTEN Kontroller om der skulle være personer tilstede i det område, hvor du planlægger at bruge højtløfteren. - Kend og vær opmærksom på lastens vægt, og hvordan den er anbragt, for at sikre, at den maksimale vægt ikke overskrides. - Sørg for, at lasten er stabil og anbragt korrekt på gaflerne. - Højtløfteren må kun bruges med last på, såfremt lasten ligger stabilt og er fastgjort, så løse genstande ikke kan falde af. - Der må ikke transporteres høje laster med højtløfteren. - Vær opmærksom på gulvets beskaffenhed, dvs. om det er jævnt og glat, og om der er hældninger eller fald. Manglende hensyntagen hertil kan medføre, at der opstår en farlig situation. - Højtløfteren må ikke bruges på gangbroer eller andre ustabile overflader. - Sæt hastigheden ned, når du skifter retning med højtløfteren.

5 BRUGSANVISNINGER, MANUEL LØFT Højtløfterens trækstang bruges også som pumpe-/løftestang. En indbygget ventil gør det muligt at anbringe trækstangen i den ønskede position bare ved at bevæge den langsomt. Hvis operatøren ønsker at løfte lasten, skal trækstangen bevæges hurtigt. Hvis operatøren ønsker at sænke lasten, trækkes forsigtigt i trækstangens udløserhåndtag, hvorved funktionen aktiveres. Sænkefunktionen er trinløst regulerbar. Den øverste sektion er tilføjet i tegningen for at vise de nævnte funktioner. BRUGSANVISNINGER, ELEKTRISK LØFT LØFT AF GAFLERNE Tryk på knappen og hold den inde, indtil den ønskede højde er nået. SÆNKNING AF GAFLERNE For at sænke gaflerne bevæges udløserhåndtaget forsigtigt opad, hvilket aktiverer funktionen. BEMÆRK Med denne funktion kan sænkning reguleres trinløst fra langsom til hurtig. BATTERI Højtløfteren er udstyret med et vedligeholdelsesfrit gel-batteri (VRLA). Batteriet er opladet af fabrik, men det anbefales dog at genoplade det, før højtløfteren tages i brug. OPLADNING AF BATTERI Højtløfteren er udstyret med en indbygget lader på venstre side af batterikassen. Laderen er udstyret med en alarm (rød diode), som blinker, når batteriet trænger til opladning.

6 TILSLUTNING TIL OPLADER Fastgør ladekablet til højtløfteren, og sæt stikket i en 230 V stikkontakt. Begynd opladningen ved at dreje på kontakten, og den røde diode holder op med at blinke. - En gul diode viser, at laderen kører. - En grøn diode viser, at batteriet er opladet. ADVARSEL Længere tids brug af højtløfteren, efter at den røde diode er begyndt at blinke, kan medføre permanent skade på batteriet. NÅR HØJTLØFTEREN IKKE ER I BRUG Når højtløfteren parkeres, skal gaflerne altid være i den laveste position. Højtløfteren skal altid parkeres på en jævn, glat overflade, så den ikke utilsigtet triller hen på andre områder, hvor den kan være til fare for andre personer. SIKKERHEDSAFBRYDER Højtløfteren er udstyret med et nødstop. Af sikkerhedsmæssige årsager bør sikkerhedsafbryderen testes ca. en gang hver måned og i øvrigt overholde de i virksomhedens sikkerhedspolitik fastlagte regler. HØJTLØFTERE MED VALGFRIT EKSTRAUDSTYR AUTOMATISK HØJDEINDSTILLING FUNKTIONSBESKRIVELSE Højtløfteren fås med et ekstra styresystem, der aktiveres via et signal fra en fotocelle. Den hydrauliske enhed er udstyret med en magnetisk ventil, der sikrer blid, kontrolleret bevægelse, når højtløfteren sænkes ved hjælp af den automatiske styring. Højtløfteren virker på samme måde som standardudgaven af den elektriske højtløfter. Den automatiske styring kan afbrydes på en kontakt i batterikabinettet og en fingerskrue. Brugeren bør sætte sig ind i denne funktion og maskinens bevægelser, når den arbejder automatisk. Brugeren bør sikre, at der er plads nok til maskinen og den last, der skal transporteres, således at maskinen kan arbejde frit og uhindret. Arbejdsområdet bør være således, at løft og sænkning kan ske, uden at brugeren risikerer at komme i klemme eller på anden måde komme til skade. Personer, som arbejder i nærheden af maskinen, bør være opmærksomme på, at maskinen arbejder automatisk. Ved brug af den automatiske højdeindstilling, indstilles fotocellen til den ønskede arbejdshøjde.

7 LØFTEHØJDE - Max. højde ved fotocelle-indstilling: mm - Max. gaffelhøjde ved brug af fotocelle: 780 mm - Max. gaffelhøjde ved brug af startknap: 800 mm Vælg Auto Up eller Auto Down på kontrolboksen og tryk på On knappen. Højtløfteren starter nu med at arbejde og standser, når den øverste kant af lasten på gaflerne, når den højde, der er indstillet via fotocellerne. HØJTLØFTEREN HAR TO STOPKONTAKTER Den anden standser den automatiske sænkefunktion, når gaflerne er så tæt på gulvet, at brugeren ikke løber nogen risiko for at få ben eller fødder i klemme. For at sænke lasten yderligere, skal man vælge Off på betjeningspanelet. Derefter sænkes lasten til den ønskede højde ved hjælp af trækstangens manuelle sænkefunktion. (se herom i separat afsnit). EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE ADVARSEL! I forbindelse med service og vedligeholdelse er der en risiko for at komme i klemme mellem højtløfterens bevægelige dele. Sørg for, at højtløfteren er korrekt blokeret med klodser i en stabil position, mens der udføres service, så den ikke pludselig kan sætte sig i bevægelse. DAGLIGT EFTERSYN Af sikkerhedsmæssige årsager bør operatøren dagligt efterse højtløfteren for slitage og beskadigelse. Vær særligt opmærksom på følgende komponenter: - Aksler, som har løsnet sig på grund af beskadigede bolte, møtrikker eller rørstifter - Brud på eller revner i chassiset - Brud på eller revner i trækstangen - Bøjede trykstænger - Hjul og hjælpehjul skal være i orden og i stand til at dreje uhindret - Sørg for, at ingen tekstiler, rester af strips eller andre genstande har sat sig rundt om hjulnavet eller hjælpehjulene

8 UGENTLIGT EFTERSYN For at sikre kontinuerlig drift skal alle bevægelige dele efterses og smøres med olie mindst en gang om ugen. Almindeligt lejefedt bør sprøjtes ind ved smørepunkterne, hvor der er en smørenippel. MÅNEDLIGT EFTERSYN Kontroller oliestanden i det hydrauliske system en gang om måneden. Hvis der ikke er olie nok i pumpen, opdages dette som regel på grund af olierester på højtløfteren, eller fordi højtløfteren ikke kan pumpes helt op i øverste position. OLIE Det hydrauliske system indeholder 1,5 l olie. Påfyld olie fra toppen af pumpehuset. Ved temperaturer mellem -35 C og +40 C skal der anvendes en olie, der er godkendt i henhold til ISO 32 med et viskositetsindeks på minimum 150. SMØRING AF TRÆKSTANGEN På trækstangen skal kædetrækket, styrestiften på udløserhåndtaget og styrestiften på sænkeventilpinden smøres. INSPEKTIONS- OG VEDLIGEHOLDELSESPLAN Rengøring Eftersyn for beskadigelse og brud Smøring Oliestand, pumpe Dagligt Ugentligt Månedligt SMØRING AF PUMPE-TRÆKSTANGEN BEMÆRK For at sikre korrekt løft og sænkning, skal kædedrevet i trækstangen forudindstilles til 0,4 mm (±0,1 mm) mellem udløserstiften og sænkeventilpinden, uanset hvor trækstangen befinder sig. Smøring med olie

9 SMØRING AF CHASSISET smøring med olie smøring med fedt RENGØRING Rengøringshyppigheden afhænger af de omgivelser, som højtløfteren anvendes i. Det anbefales at vurdere rengøringsbehovet ud fra virksomhedens generelle regler. Højtløfteren kan rengøres med varmt vand og en bilshampoo eller lignende. Efter rengøringen tørres højtløfteren, og bevægelige dele smøres (se afsnit om vedligeholdelse og smøring). BORTSKAFFELSE AF HØJTLØFTEREN Højtløfteren skal bortskaffes i henhold til de på bortskaffelsestidspunktet gældende regler. Kontakt, om nødvendigt, de lokale miljømyndigheder for yderligere oplysninger. HØJTLØFTEREN BESTÅR AF FØLGENDE MATERIALER - Chassis: rustfrit stål - Sakseben: rustfri stål - Trækstang: rustfri stål - Hjul: nylon, polyuretan eller gummi - Lejer: rustfrit kromstål - Bøsninger: polyacetal, nylon, messing - Pumpehus: metalliseret stål, hydraulikolie, polyacetal, nylon, kobber, rustfrit stål, polyuretan og nitrilgummi

10 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: PUMPESAMLING

11 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: PUMPESAMLING PALLEVOGN - LAKERET Pos Varenr. Antal Beskrivelse Pumpesamling komplet med ventiler og stempler Pakning Olieskrue Låsering Tætning Støttering Bøsning Hævestempel Ø12mm kugle kugle Omløber, komplet 11 sis 1 Omløber O-ring Olieskrabering O-ring Pumpestempel og cylinder, Pos 16, 18, 72, Pumpecylinder med tætning. Pos 17, 19, Pumpestempel med tætning Olieskrabering U-manchet Expander Kobberring Fjeder Omdrejningsaksel Spændstift Sænkeventilarm Spændstift Gummibøsning Planskive Ventilskrue U-manchet Udløserpind Kløverbladsring Brystskrue Ring Ventilfjeder Ø8mm kugle Brystskrue Ø9mm kugle Fristillingsventil O-ring og manchet Ø7mm kugle O-ring Sæde og fjeder

12 Pos Varenr. Antal Beskrivelse Overtryksventil komplet Ø6mm kugle Ventilfjeder Vinkel Studs Trækstang komplet Forskruning Rør Rør Bolt Trækstang komplet Bøsning Rulle Spændstift Box for startkontakt Skrue Udløserhåndtag Spændstift Kædetræk, komplet Kæde Gevindstang, lang Gevindstang, kort Rør Møtrik Planskive O-ring Vinkel Trækstang svejset/boret Låsering Pakningssæt * Sælges ikke separat

13 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: STYRESØJLE

14 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: STYRESØJLE Pos Varenr. Antal Betegnelse Pos Varenr. Antal Beskrivelse Styresøjle, komplet Polyhjul inkl. lejer 2 SIS 2 Polyhjul Kugleleje Låsering Spændstift Stopring Afstandsring Afstandsring Styresøjle Bolt og skive Kugleleje Chassis Bolt Bolt Batteribøjle Batteri lag

15 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: DET ELEKTRISKE SYSTEM

16 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: DET ELEKTRISKE SYSTEM 1 Pos Varenr. Antal Beskrivelse Kabel nr Kabel nr Kabel nr Motor inkl. kabel Kabel no Afbryder Samlemuffe Kabel nr Kabel nr Kabel nr Ledning nr Ledningsmærke nr Ledningsmærke nr Ledningsmærke nr Sikringselement Lader, formonteret Relæ 12v-70a Jordkabel Batteri Kabelflex SIS = Sælges ikke separat

17 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: DET ELEKTRISKE SYSTEM 2

18 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: DET ELEKTRISKE SYSTEM 2 Pos Varenr. Antal Beskrivelse Startkontakt Kabelbinder M6, topmøtrik M6x16, insexskrue Motorkappe M6x16, sætbolt M4x6, taptiteskrue Kabeltylle M5x45, stålbolt Afst. stk. sikr. holder, lgd. 11mm M5, møtrik M5x25, stålbolt Kabelflex M6, møtrik Kappe for udtag Indtag med jord M3x8, US skrue Ø5, planskive M5, møtrik, selvlåsende Ø5, planskive Samlestykke M5x Flangeskrue Låg for sikring Kabelkasse SIS = Sælges ikke separat

19 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: SAKSEBEN OG STABILISATOR

20 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER, ELEKTRISK, RUSTFRI MODEL: SAKSEBEN OG STABILISATOR Pos Varenr. Antal Beskrivelse Saksebenssamling Planskive Låseskive Kugleleje Bøsning Aksel Aksel Bøsning Skrue Bøsning Aksel Bøsning Nylonrulle A 2 Spændstift Sakseben, venstre Sakseben, højre Sakseben, svejst Stel, svejsesamling Bolt Stabilisator Møtrik Skive Bøsning Kugle SIS = Sælges ikke separat

21 LEDNINGSDIAGRAM, STANDARD

22 HYDRAULIKDIAGRAM, MANUELT

23 HYDRAULIKDIAGRAM, ELEKTRISK

24 HYDRAULIKDIAGRAM, AUTOMATISK HØJDEINDSTILLING (EKSTRAUDSTYR)

25 LEDNINGSDIAGRAM, KONTROLBOKS FOR DEN AUTOMATISKE HØJDEINDSTILLING (EKSTRAUDSTYR)

26 LEDNINGSDIAGRAM, AUTOMATISK HØJDEINDSTILLING (EKSTRAUDSTYR)

27 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER: AUTOMATISK HØJDEINDSTILLING

28 RESERVEDELSOVERSIGT FOR HØJTLØFTER: AUTOMATISK HØJDEINDSTILLING Pos Varenr. Antal Beskrivelse Komplet ventil Komplet styrebox Indsats for stik Kappe for stik Fittings RS Ventilhus Kugle Ventil fjeder Fittings Fittings Switch Kappe SIS = Sælges ikke separat

29 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING: EU OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING, DANSK UDGAVE (DK) Undertegnede Ole Almeborg a/s, Svalhøjvej 15, DK-3790 Hasle, Danmark, tlf , erklærer hermed, at maskinen er produceret i overensstemmelse med de herfor relevante bestemmelser i Maskindirektivet 2006/42/EF, af 17. maj Produktbetegnelse: Højtløfter Model: Elektrisk, rustfri ID nr.: OA-116 Efternavn: Almeborg Fornavn: Michael Titel: Direktør Hasle, Bornholm, DK / 1. januar 2016

MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. JULI 2008 HØJTLØFTER MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING 192.836-E01

Læs mere

ELEKTRISK, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

ELEKTRISK, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. JULI 2008 HØJTLØFTER ELEKTRISK, LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING 192.840-E01

Læs mere

RUSTFRIT STÅL BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

RUSTFRIT STÅL BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 02, GÆLDENDE FRA 1. SEPTEMBER 2012 PALLEVOGN RUSTFRIT STÅL BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING 192.819-E02

Læs mere

LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. OKTOBER 1998 PALLEVOGN LAKERET BRUGSANVISNING VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING 192.815-E01 GENERELLE

Læs mere

BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. MARTS 2013 HØJTLØFTER MED VEJESYSTEM MANUEL, LAKERET BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT

Læs mere

LAKERET BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

LAKERET BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING ORIGINAL INSTRUKTIONSBOG DANSK UDGAVE, VERSION 01, GÆLDENDE FRA 1. MARTS 2013 VEJEPALLEVOGN LAKERET BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING VEJESYSTEM VEDLIGEHOLDELSESMANUAL RESERVEDELSOVERSIGT OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING

Læs mere

Brugsanvisning Håndløftevogn HP-25

Brugsanvisning Håndløftevogn HP-25 Brugsanvisning Håndløftevogn HP-25 OBS! Bruger skal have læst og forstået indholdet af denne brugsanvisning, inden ibrugtagning af denne maskine. INDHOLD 1. Generelle specifikationer 2. Montering af håndtag

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

Brugsanvisning Elektrisk sakseløfter HB 1056 E

Brugsanvisning Elektrisk sakseløfter HB 1056 E Brugsanvisning Elektrisk sakseløfter HB 1056 E Kapacitet : 1000 kg OBS! Bruger skal have læst og forstået indholdet af denne brugsanvisning, inden ibrugtagning af denne maskine. Specifikationer: Model

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Garagedonkraft, 2 tons

Garagedonkraft, 2 tons EU Konformitets erklæring Importør: Davidsen A/S, Industriparken 1, DK-6500 Vojens. Producent: Changshu Tongrun Auto Accessory Co. Ltd, Kina. Varenummer 9137907. (Indgår også i Værkstedssæt 913908) Davidsen

Læs mere

Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015

Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015 Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Før brug af stolen 2. Brug af stolen 3. Rengøring og vedligeholdelse 4. Sikkerhed 5. Problemløsning 6. Teknisk information 7.

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. stationær toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed

Læs mere

MANUAL. for LUFTHYDRAULISK DONKRAFT

MANUAL. for LUFTHYDRAULISK DONKRAFT MANUAL for LUFTHYDRAULISK DONKRAFT MODEL 25-2(TH) (25 t / 10 t) MODEL 50-2(TH) (50 t / 25 t) 280605/DK Manual for lufthydrauliske donkrafte model 25-2 og 50-2 ADVARSLER - SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER 1.

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN BIP-LYD

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual 50 TON PRESSER Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10054001 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 Montagevejledning... 5 Før første brug... 5 Betjeningsvejledningen...

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC

Brugervejledning. 1T folde motorkran. Model Nr. JA1060EC Brugervejledning T folde motorkran Model Nr. JA060EC Læs venligst disse instruktioner nøje for at sikre sikkerhed og effektiv brug af dette værktøj. SIKKERHEDS INSTRUKTIONER Læs disse instruktioner omhyggeligt

Læs mere

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik Manuel Klovbeskæringsboks Brugsvejledning Sondergaard maskinteknik Kanstrupvej 10 9460 Brovst Forord Boksen er indrettet, og bygget til at anvendes ved klovbeskæring af kreaturer der har en vægt mellem

Læs mere

Garage donkraft - model 41000

Garage donkraft - model 41000 Garage donkraft - model 41000 Produktionsår: 2017 ADVARSEL! Læs denne vejledning og alle sikkerhedsadvarsler grundigt før brug af Produktet. Dette produkt bør kun udleveres til andre sammen med denne vejledning.

Læs mere

Garagedonkraft i aluminium/stål

Garagedonkraft i aluminium/stål EU Konformitets erklæring Importør: Davidsen A/S, Industriparken 1, DK-6500 Vojens. Producent: Changshu Tongrun Auto Accessory Co. Ltd, Kina. Varenummer 9137909 Davidsen A/S bekræfter at konstruktion og

Læs mere

2006/1. Golfvogn G180-F. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2006/1. Golfvogn G180-F. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2006/1 DK Betjeningsvejledning Golfvogn G180-F Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforeskrifter...3

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING

MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING MONTERINGSVEJLEDNING TIL TEEJET 5000 MED HYDRAULISK STYRING TeeJet No. 010-219-DK Version 1.01 Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

TROLLA Plænelufter/ Gødningsspreder

TROLLA Plænelufter/ Gødningsspreder TROLLA Plænelufter/ Gødningsspreder Artikel nr.: 12011 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt

Læs mere

Stama diesel-multi-truck

Stama diesel-multi-truck Brugsmanual Stama diesel-multi-truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Elektrisk sakseløfter

Elektrisk sakseløfter Komponentliste Brugsanvisning EX Serie 1T Elektrisk sakseløfter Bemærk: Såvel ejeren af udstyret såvel som operatøren SKAL gennemlæse og forstå følgende brugsanvisning. Vi takker Dem for at bruge denne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7 1 Indholdsfortegnelse Side: Brugsanvisning 2 Brugervejledning 3 Før du kører ud på din første tur 3 Din første tur 4 Tilpasning af din cykel 5 Justering af sadel 5 Justering af ryglæn 5 Justering af styr

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

MX 19. Bruger manual. Sikkerheds regler og brugerinstruktioner. Sikkerheds regler og brugerinstruktioner ADVARSEL SIKKERHEDS REGLER

MX 19. Bruger manual. Sikkerheds regler og brugerinstruktioner. Sikkerheds regler og brugerinstruktioner ADVARSEL SIKKERHEDS REGLER Bruger manual MX 19 SIKKERHEDS REGLER Fare for fald Fare for at liften Fare for at liften Fare for vælter vælter elektrisk stød Kollisionsfare Fare for elektrisk stød ADVARSLER, FORBUD OG PÅMINDELSER BRUG

Læs mere

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03

TrendCon 1. udgave, DK. TrendCon. Instruktionsbog 0403-52-08-03 1. udgave, DK TrendCon Instruktionsbog 0403-52-08-03 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT Side OVERBLIK FUNKTIER.. 1 ADVARSEL.. 1 INSTRUKTI GENERELT.. 2 INDIKATI GENERELT.. 2 FEJLSIGNALER.. 2 SYSTEM OVERSIGT.. 3

Læs mere

Brugervejledning. Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift

Brugervejledning. Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift Brugervejledning Kistevogn Model 4,5 samt 5 og 6 m. type 4 saks og Evt. El- fremdrift Årgang 2017 Anvendelse Kistevognen er konstrueret til at hente, bringe og løfte på kisterne. Enten direkte fra bedemandens

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - Type 501-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - Type 501-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - Type 01-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Overensstemmelseserklæring Brugsvejledning Reservedelsliste

Overensstemmelseserklæring Brugsvejledning Reservedelsliste Overensstemmelseserklæring Brugsvejledning Reservedelsliste DK He-Va Tip-Roller 4,5m 5,4m 6,3m (ekskl. 6,3m m/620mm Cambridge) N. A. Christensensvej 34 DK-7900 Nykøbing Mors Tel: +45 9772 4288 Fax:+45

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

Manuel palleløfter model BF Brugsanvisning

Manuel palleløfter model BF Brugsanvisning Manuel palleløfter model BF Brugsanvisning Dansk oversættelse Ningbo Ruyi Joint Stock Co.,Ltd 656 North Taoyuan Road, Ninghai 315600, Zhejiang, P.R. China EF-overensstemmelseserklæring I overensstemmelse

Læs mere

Eurodumper 700. Brugervejledning. 100 % made in Denmark.

Eurodumper 700. Brugervejledning. 100 % made in Denmark. Eurodumper 700 Brugervejledning www.fl-i.dk 100 % made in Denmark FL Industries A/S Mimersvej 9 8722 Hedensted +45 7692 9092 +45 2492 9092 E-mail: ps@fl-i.dk Indholdsfortegnelse 1 Eurodumper 700 beskrivelse

Læs mere

Hvad skal De vælge? Protema

Hvad skal De vælge? Protema Protema Protema Hvad skal De vælge? Protema løftevogne har i mange år været solgt til mange forskellige brancher, i store dele af verden. Vi har mødt de fleste håndterings problemer og kan derfor sætte

Læs mere

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l TROLLA Gødning og saltspreder 36 l Artikel nr.: 12006 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9042790 Solift Pig-Up Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Solift klovbeskæringsboks - Varenr. 9042790 Beskrivelse: Klovbeskæringsboksen

Læs mere

Monteringsvejledning COMPACT

Monteringsvejledning COMPACT Monteringsvejledning COMPACT INDLEDNING Pro-User Compact cykelholder er fremstillet af Tradekar Benelux BV. Sikker og pålidelig foldning og vippe cykelholder til transport af to cykler Egnet til næsten

Læs mere

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. bade/toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed specielt

Læs mere

BRUGERMANUAL BB 700 1

BRUGERMANUAL BB 700 1 BRUGERMANUAL BB 700 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport

Læs mere

Brugervejledning Aina Gangbord / Talerstol elektrisk

Brugervejledning Aina Gangbord / Talerstol elektrisk Brugervejledning Aina Gangbord / Talerstol elektrisk Faaborg Rehab Technic ApS har en ambition om fortsat at forbedre kvaliteten og driftsikkerheden af vores produkter. Vi forbeholder os derfor retten

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Samlevejledning Varenr.: 9053260-261 Tromler til ATV Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tromle til ATV - Varenr. 9053260 og 9053261 Beskrivelse: Tromlen består

Læs mere

DAR-35-E BUKKEMASKINE

DAR-35-E BUKKEMASKINE DAR-35-E BUKKEMASKINE GENEREL INFORMATION 1.1 De er indehaver af en ALBA Automatisk Bukkemaskine. Denne instruktion skal følge maskinen og være tilgængelig for de personer, som skal betjene maskinen. Personer,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE Side

INDHOLDSFORTEGNELSE Side BRUGERMANUAL IC1 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport og

Læs mere

Brugsanvisning. TL-serie Combi Toaster

Brugsanvisning. TL-serie Combi Toaster Brugsanvisning TL-serie Combi Toaster Version 1.0 APR 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Generelt... 3 2.1. Fabrikant... 3 2.2. Maskinskilt... 3 3. Oversigt og anvendelse...

Læs mere

Betjeningsvejledning HYDRAULISK FLASKEDONKRAFT

Betjeningsvejledning HYDRAULISK FLASKEDONKRAFT EU Konformitets erklæring Importør: Davidsen A/S, Industriparken 1, DK-6500 Vojens. Producent: Changshu Tongrun Auto Accessory Co. Ltd, Kina. Varenummer 9137906. Davidsen A/S bekræfter, at konstruktion

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING

BETJENINGSVEJLEDNING BETJENINGSVEJLEDNING HG RISTEBÅND 12-07-2018 Model 2005-20xx 1. Indholdsfortegnelse. 1. Indholdsfortegnelse....2 2. Introduktion...3 2.1 Garanti....3 3. Advarsel....3 3.1 Piktogram forklaring...4 4. Betjeningsmidler...5

Læs mere

Brugsmanual Stama mini truck

Brugsmanual Stama mini truck Brugsmanual Stama mini truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt. Læs

Læs mere

PooL-Lift Brugervejledning. fra POOLLIFT.DK

PooL-Lift Brugervejledning. fra POOLLIFT.DK PooL-Lift Brugervejledning fra POOLLIFT.DK 1. Sikkerhedsanvisninger Før du bruger Pool lift, skal du sørge for at: brugeren / pårørende har fået passende instruktion og oplæring. denne brugsanvisning er

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf Fax Manual HS-2A / HS-3 HS-2AS / HS-3S Kantbukkemaskine

Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf Fax Manual HS-2A / HS-3 HS-2AS / HS-3S Kantbukkemaskine Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf. +45 98 23 60 88 Fax +45 98 23 61 44 Manual HS-2A / HS-3 HS-2AS / HS-3S Kantbukkemaskine Indledning Denne manual beskriver en gruppe bukkemaskiner fra HM Machinery. På

Læs mere

TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: DK montagevejledning 2015/01

TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: DK montagevejledning 2015/01 TROLLA Sprøjtevogn Artikel nr.: 12052 DK montagevejledning 2015/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

FR 100 PE KÆDETRANSPORTØR

FR 100 PE KÆDETRANSPORTØR Side 1 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Overensstemmelseserklæring. 2. Sikkerhed 3. Montage 4. Brugsvejledning 5. Garanti 6. Reservedelstegninger Side 2 af 8 1. Overensstemmelseserklæring FREMA EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

BRUGERMANUAL TS 9000

BRUGERMANUAL TS 9000 BRUGERMANUAL TS 9000 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport

Læs mere

FLÅMASKINE LIGHT OLIE/LUFT

FLÅMASKINE LIGHT OLIE/LUFT BETJENINGSVEJLEDNING FLÅMASKINE LIGHT OLIE/LUFT Tlf. 7589 1244 * Fax. 7589 1180 C:\Gol\manualer\Flåmaskine.doc Flåmaskine 2 / 13 FLÅMASKINE TYPE: MASKIN NR.: ÅR: KUNDE: FORHANDLER: Typeskilt 7 TYPE: 270

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning ALU RAMPER Manual og brugsvejledning Specifikationer på Grenes aluramper Foto Varenuer Betegnelse Mål og max Godkendelse 2991 HPS202010 Alurampe lige med boltesæt, 200 2000 x 220 Max 400 kg Testet og afprøvet

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Udgave 1.3 November 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

Brugervejledning OLYMPUS / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O E N

Brugervejledning OLYMPUS / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O E N Brugervejledning OLYMPUS 175 9 3 / 4 2 / E Ø F C L A S S I E N I S O 1 0 5 3 5 E N 6 0 6 0 1-1 - 2 D e n n e b r u g e r v e j l e d n i n g e r u d v i k l e t t i l t e k n i k e r e, i n s t a l l a

Læs mere

BRUGERMANUAL WCL 700

BRUGERMANUAL WCL 700 BRUGERMANUAL WCL 700 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 6 Garantibestemmelser 7 Mål og Vægt 8 Forsendelsesmål 8 Transport

Læs mere

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.:

Brugsanvisning. Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: Brugsanvisning Brændekløver 10 T, Lodret 8 HK benzin Varenr.: 90 36 653 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 01-17 (PAT. PENDING) BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning

Læs mere

Brugsanvisning. Løftekapacitet: kg Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx

Brugsanvisning. Løftekapacitet: kg Varenr.: Varenr.: 90 xx xxx Brugsanvisning Overskrift Autolift 2-søjlet Varenr.: 90 xx xxx Løftekapacitet: 3.000 kg Varenr.: 90 39 763 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk Lindab Brugervejledning - sluser 1407.01 Lindab Doorline Brugervejledning Sluser LP403 mekanisk LP407 elektrisk Indhold 1. Generelt...3 1.1 Brug af vejledningen...3 1.2 Operatør/tekniker...3 1.3 Garanti...3

Læs mere

Original brugermanual for Skindrenser T3

Original brugermanual for Skindrenser T3 Original brugermanual for Skindrenser T3 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19, DK-7441 Bording Maskine: Skindrenser

Læs mere

Manual til Deluxe saxlift til nedsænkning 3500 kg

Manual til Deluxe saxlift til nedsænkning 3500 kg Nimalift 2014 4 Manual til Deluxe saxlift til nedsænkning 3500 kg Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE))

Læs mere

KZ Ventilrobot. Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01

KZ Ventilrobot. Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01 KZ Ventilrobot Instruktion for montage og vedligeholdelse af Ventilrobot Z01 Version 11.10 Dansk. Presentation KZ Handels AB har sammen med Goteborgs vandværk, udviklet dette hjælpemiddel som anvendes

Læs mere

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave Nokia-cykelopladersæt 2 3 6 1 4 5 8 7 9 10 11 3.0. udgave 12 13 15 14 16 17 18 20 19 21 22 2010 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion Med et Nokia-cykelopladersæt kan du oplade batteriet

Læs mere

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK

Brugsanvisning Bidette R3 Art. nr. 11 122 DK Brugsanvisning Bidette R Art. nr. DK Efter installation skal brugsanvisningen og monteringsvejledningen efterlades hos brugeren. SC 08 B Bidette R med armlæn (ekstraudstyr) Produktbeskrivelse Bidette R

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING

BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - Type 501-7 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling, installation

Læs mere

Brugsanvisning Risikovurdering

Brugsanvisning Risikovurdering Brugsanvisning Risikovurdering VEDRØRENDE : Mastekran fritstående SAG NR. : 16183 UFØRT AF : Alex Hansen DK Kraner REKVIRENT : ASC Aabenraa Sejl Club 1 12-05-2016 0.0 Indhold 0.0 Indhold...2 1.0 Anlægget...3

Læs mere

Brugsmanual Stama el-multitruck

Brugsmanual Stama el-multitruck Brugsmanual Stama el-multitruck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol

Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol Karakteristika: Kontor/arbejdsstol med ekstra højt / lavt løft og elektrisk betjent centralbremse. Anvendelse: 1. Hjælp til at rejse sig op 2. Sideforflytning

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual Beta Care Puslebord 40 væghængt (opklappeligt) Brugermanual Udgave 1.2 Marts 2014 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse

Læs mere

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual

KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual KLARGØRINGSLIFT Installation, drift & vedligeholdelsesmanual Vare nr. 10004041 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugerens data... 3 Installations data... 4 NOTE... 5 BEGRÆNSET GARANTI... 5 Oversigts diagram... 6

Læs mere

FR 200 KÆDETRANSPORTØR

FR 200 KÆDETRANSPORTØR Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Overensstemmelseserklæring. 2. Sikkerhed 3. Montage 4. Brugsvejledning 5. Garanti 6. Reservedelstegninger Side 2 af 18 1. Overensstemmelseserklæring FREMA EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

Scantool TSM 1050/1300

Scantool TSM 1050/1300 Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44 Manual Scantool TSM 1050/1300 Pladesaks EU overensstemmelseserklæring SCANTOOL A/S Industrivej 3-9 9460 Brovst www.scantool-group.dk Tlf:

Læs mere

SKP1800. Brugermanual Elektrisk pallevogn. Kapacitet 1800 kg

SKP1800. Brugermanual Elektrisk pallevogn. Kapacitet 1800 kg SKP1800 Kapacitet 1800 kg DK Brugermanual Elektrisk pallevogn NH Handling A/S Lundvej 48 DK-8800 Viborg - Danmark Tel.: +45 7027 0160 Fax: +45 7027 0161 E-mail: nh@nh-handling.dk www.nh-handling.com 8620180-02082017-NH

Læs mere

SKP1500. Brugermanual Elektrisk pallevogn. Kapacitet 1500 kg

SKP1500. Brugermanual Elektrisk pallevogn. Kapacitet 1500 kg SKP1500 Kapacitet 1500 kg DK Brugermanual Elektrisk pallevogn NH Handling A/S Lundvej 48 DK-8800 Viborg - Danmark Tel.: +45 7027 0160 Fax: +45 7027 0161 E-mail: nh@nh-handling.dk www.nh-handling.com 8620150-27072017-NH

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

BRUGERMANUAL MAXI SAFE 2010 MAXI SAFE 2012 MAXI SAFE COMBI

BRUGERMANUAL MAXI SAFE 2010 MAXI SAFE 2012 MAXI SAFE COMBI BRUGERMANUAL MAXI SAFE 2010 MAXI SAFE 2012 MAXI SAFE COMBI 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5-6 Sikkerhed og Værnemidler 6-7 Garantibestemmelser

Læs mere

Læs denne vejledning først!

Læs denne vejledning først! Læs denne vejledning først! Det kan spare Dem både tid og penge. Ved bestilling af reservedele: HUSK altid at opgive maskintype og maskinnummer samt reservedelsnummer. Reklamationskupon Brugsmanual multitruck

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02

STIGA COLLECTOR 30 B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. DANSK DK SIKKERHEDSFORSKRIFTER 1. Lad aldrig nogen bruge

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Palleløfter Højtløfter

Palleløfter Højtløfter Brugsanvisning Varenr.: 9041928 Palleløfter Højtløfter Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Palleløfter højtløfter Varenummer: 9041928 Beskrivelse: Manuel palleløfter

Læs mere

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual

Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Beta Care Puslebord 70 Brugermanual Udgave 1.3 Juni 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens produktansvar

Læs mere