Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren"

Transkript

1 Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis af henvendelsen foretager visitator ud fra borgerens funktionsniveau en konkret, individuel behovsvurdering, der dokumenteres i vurderingsskema og ansøgningsskema, som borgeren underskriver Af ansøgningen skal det fremgå, om ansøgeren søger plejebolig i hele Høje- Taastrup Kommune eller på et bestemt plejecenter Ansøgning om en plejebolig i en anden kommune skal behandles af både fraflytnings- og tilflytningskommunen. Ansøgningen behandles først i hjemkommunen. Forudsat at borgeren kan visiteres til en plejebolig i hjemkommunen sendes ansøgningen til den ønskede tilflytningskommune. Sundheds- og Omsorgscenteret formidler henvendelse til den ønskede tilflytningskommune Kvalitetskrav Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Ansøgninger og vurderinger vedr. borgere i Høje-Taastrup Kommune dokumenteres i omsorgssystemet og journaliseres Ansøgninger og vurderinger vedr. borgere fra andre kommuner journaliseres. Tildeling Modtagerkategori Borgere der ikke kan klare sig i eget hjem, og som har et varigt behov for fysisk og psykisk pleje døgnet rundt Borgere der allerede bor i en plejebolig Kriterier for tildeling Visitation til plejebolig foretages ud fra en konkret, individuel vurdering af den enkelte borgers behov og forhold. Visitationen sker på basis af følgende kriterier: Borgeren er over 18 år Borgeren befinder sig på et funktionsniveau hvor: Borgeren har vanskelighed ved at overkomme/overskue/tage initiativ Borgeren har vanskeligt ved selvstændigt at tage vare på sig selv Borgeren kan med hjælp deltage aktivt i varetagelsen af egne behov Borgeren kan have et stort behov for motivation, støtte eller hjælp i relation til et eller flere af vurderingsparametrene Borgeren kan have behov for jævnligt tilsyn på grund af forværring i den fysiske og/eller psykiske tilstand Borgeren er ude af stand til at overkomme/overskue/tage initiativ Borgeren er, på grund af fysiske eller psykiske forhold ude af stand til at tage vare på sig selv Andre må gøre/handle for borgeren i relation til et eller flere af vurderingsparametrene Borgeren har behov for fuldstændig hjælp eller guidning til at varetage egne behov

2 Borgeren har brug for varig fysisk og/eller psykisk pleje og omsorg døgnet rundt Borgeren kan ikke klare sig i eget hjem trods øvrige foranstaltninger. Der anlægges en helhedsvurdering, hvor kommunens samlede muligheder for at yde hjælp og støtte til borgere i eget hjem indgår i vurderingen Borgeren har en stærkt fremadskridende lidelse eller alderdomssvækkelse og skønnes at ville få behov for en plejebolig indenfor kort tid Vurderingssamtale Visitation til plejeboligtilbud til yngre borgere For personer mellem år skal botilbud for yngre handicappede være undersøgt og udtømt, før der tilbydes plejebolig i kommunen. Frit valg af plejebolig Ældre og personer med handicap har ret til frit valg af plejebolig inden for og på tværs af kommunegrænserne. Retten til frit valg gælder både, hvor den pågældende bor i eget hjem, og hvor den pågældende allerede bor i en plejebolig. For at kunne få en plejebolig i en anden kommune, skal den pågældende kunne visiteres af såvel fraflytnings- som tilflytningskommunen (dobbeltvisitation). Udenbys ansøgere skal behandles på samme vilkår som kommunens egne borgere. Hvis en person fra en anden kommune, der allerede bor i en plejebolig, ønsker at flytte til Høje-Taastrup Kommune til en bolig af samme type, kræves en aktuel vurdering af borgeren fra fraflytningskommunen. Ret til fælles bolig med ægtefælle, samlever m.v. Retten til frit valg omfatter ret til, at en ægtefælle, samlever eller registreret partner fortsat kan indgå i husstanden, hvis borgeren med behov for en plejebolig ønsker dette. Tilbuddet, der gives den visiterede part, skal i givet fald være egnet til to personer. Hvis den visiterede part dør, har den efterlevende ægtefælle m.v. ret til at blive boende i plejeboligen, så længe pågældende måtte ønske dette. Visitator foretager på baggrund af henvendelse/ansøgning en konkret, individuel behovsvurdering, omfattende den enkelte persons: Sociale forhold Fysiske/helbredsmæssige forhold Psykiske forhold Faglig vurdering af boligbehov, herunder om ansøgeren opfylder lovens krav for at blive visiteret til en plejebolig Der indhentes om muligt oplysninger fra personer, som har kendskab til ansøgeren. Indhentning af oplysninger fra pårørende eller læge kræver tilsagn fra borgeren. Ansøgeren bør i videst muligt omfang medvirke til tilvejebringelsen af beslutningsgrundlaget for afgørelsen. På baggrund af vurderingssamtalen og evt. yderligere indhentede oplysninger f. eks. fra læge, speciallæge, hospital, træningscenter eller lignende, træffer visitator afgørelse.

3 Afgørelse Visitator sender en skriftlig afgørelse til borgeren, indeholdende: Skriftlig begrundelse for afgørelsen Hvilken person der kan kontaktes vedrørende afgørelsen Klagevejledning ved afslag Anvisning af bolig Høje-Taastrup Kommunes Sundheds- og Omsorgscenter administrerer de ledige boliger. Anvisning af plejeboliger sker løbende efterhånden som, der bliver ledige boliger. Anvisningen sker efter de kriterier der er beskrevet under ventelistesystemet nedenfor Borgere der er blevet anvist en plejebolig, skal svare Sundheds- og Omsorgscentret om de ønsker boligen indenfor 6 hverdage Opgørelse i øvrigt Pris for ydelsen Visitationsenheden orienterer relevante samarbejdspartnere, når en borger har sagt ja til en anvist plejebolig. Plejeboliger i Høje-Taastrup Kommune er omfattet af almenboligloven, dvs. beboerne er lejere og omfattet af lejelovgivningens regler Kautionstilsagn til/fra andre kommuner Tilflytningskommunens udgifter betales af fraflytningskommunen: Sundheds- og Omsorgscenteret indhenter kautionstilsagn fra borgerens hjemkommune, når denne ønsker at ansøge om plejebolig i Høje-Taastrup Kommune Sundheds- og Omsorgscenteret giver kautionstilsagn til tilflytningskommunen for borgere fra Høje-Taastrup Kommune der ønsker plejebolig i en anden kommune Kvalitetskrav For enklere sager, har ansøgeren modtaget en afgørelse indenfor 2 uger fra ansøgningstidspunktet For komplekse sager har ansøgeren modtaget en afgørelse indenfor 2 måneder fra ansøgningstidspunktet Visitator dokumenterer den konkrete, individuelle vurdering af borgerens behov for en plejebolig i vurderingsskemaet Skriftlig afgørelse. Venteliste Ventelistesystem Ventelisten er en oversigt over de borgere, der er visiteret til en plejebolig i Høje- Taastrup Kommune, men endnu ikke har fået anvist en bolig. Reglerne for administrationen af ventelisten træder i kraft, når efterspørgslen efter plejeboliger er større end udbuddet af boliger.

4 Pris for ydelsen Anvisning af boliger Anvisning af boliger til personer optaget på ventelisten sker efter følgende kriterier i prioriteret rækkefølge: 1. Personer, der vurderes at have størst behov for en plejebolig 2. Hvis der i øvrigt ikke skønnes at være væsentlige forskelle i de ventendes behov, vil tildeling af bolig ske efter anciennitet på ventelisten. Hvis en person fra en anden kommune, ønsker at flytte til en plejebolig i Høje- Taastrup Kommune, kræves en aktuel vurdering af borgeren fra fraflytningskommunen. Plejeboliggarantien Fra 1. januar 2009 skal borgere, der er visiteret til plejebolig, og som ikke har specifikke eller særlige krav til plejeboligen (f.eks. beliggenhed), tilbydes en bolig senest to måneder efter visitationsdatoen. Visiterede borgere, der ønsker at bo på et bestemt plejecenter eller har andre specifikke krav til boligen, er ikke omfattet af plejeboliggarantien. Den maksimale ventetid, hvis man søger plejebolig uden særlige krav, vil således være to måneder på ventelisten, inden en bolig tilbydes. Derudover må der gå 14 dage fra boligen er tilbudt, til den er indflytningsklar. Plejeboliggarantien gælder både for indenbys og udenbys borgere. Ved ønske om bestemt plejecenter Har borgeren ansøgt om en plejebolig på et bestemt plejecenter, men der først bliver en ledig bolig et andet sted, kan borgeren blive anvist bolig på et af de andre plejecentre: Borgeren kan sige nej til tilbuddet og forblive på ventelisten med ønske om bolig på et bestemt plejecenter Borgeren kan sige ja til tilbuddet og fortsat forblive på ventelisten med det oprindelige ønske om plejebolig på et andet plejecenter Placering på ventelisten Efter anmodning kan boligsøgende få oplyst deres aktuelle placering på ventelisten. Placeringen på ventelisten vil kunne forrykke sig løbende, da listen er behovsbestemt og ikke udelukkende anciennitetsbestemt. Sletning fra ventelisten Ansøgere der er opført på ventelisten kontaktes skriftligt af Sundheds- og Omsorgscenteret en gang om året, for at afklare om ansøger fortsat ønsker at stå på ventelisten. Borgere, der ikke reagerer på henvendelsen, slettes af ventelisten Ansøges der om plejebolig til ægtefæller, samlevende m.v. og den visiterede part dør inden indflytning i plejeboligen, slettes den visiterede part af ventelisten og dermed den efterlevende ægtefælle, samlever m.v. Manglende betaling af gebyr for optagelse på flere ventelister medfører sletning fra ventelisten Sundheds- og Omsorgscentret opkræver et gebyr pr. år fra borgere, der ønsker optagelse på flere ventelister. Beløbet dækker omkostningerne ved administration af ventelisten. Se takstblad.

5 Kvalitetskrav Informationsmateriale Det skal fremgår af ventelisten, hvorvidt den enkelte boligsøgende har bopæl inden for eller uden for kommunegrænsen. Borgere, der er visiteret til en plejebolig, opføres på Høje-Taastrup Kommunes venteliste til plejeboliger, når efterspørgslen efter plejeboliger er større end udbuddet af boliger. Sundheds- og Omsorgscentret udarbejder informationsmateriale om kommunens plejeboliger. Informationsmaterialet skal indeholde oplysninger om: Ansøgning Hvordan ansøges der om plejebolig Vurderingskriterier der ligger til grund for tildeling af plejebolig Hvordan behandles ansøgningen Mulighederne for at vælge, herunder mulighederne for at vælge en bolig i en anden kommune Sædvanlig ekspeditionstid for en afgørelse Plejeboliger (oplysninger om botilbuddene): En oversigt over Høje-Taastrup Kommunes plejeboliger, herunder boliger egnet til 2 personer Antal beboere i botilbuddet Antal fast tilknyttet plejepersonale Botilbuddets værdier og normer Dagligdagens rytme Indsatsen i forhold til demente Hvordan føres der tilsyn med botilbuddet Botilbuddenes størrelse og indretning Resultater af eventuelle undersøgelser af kvaliteten Venteliste Antal personer på ventelisten Den gennemsnitlige ventetid på ventelisten Fordeling på borgere fra hjemkommunen og fordeling af borgere fra andre kommuner Antal fordelte ventelistepladser i det foregående kvartal Hvilke konsekvenser det kan få, hvis et botilbud afvises Hvis der opkræves gebyr, størrelsen heraf Offentliggørelse af brugerindformation Informationsmaterialet gøres tilgængeligt for borgere i og uden for Høje-Taastrup Kommune gennem: Offentliggørelse på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside Informationsmaterialet kan rekvireres ved henvendelse til Sundheds- og Omsorgscentret.

6 Kvalitetskrav Der udarbejdes og offentliggøres informationsmateriale om Høje-Taastrup Kommunes plejeboliger. Sundheds- og Omsorgscentret udarbejder og ajourfører informationsmaterialet. Relaterede kvalitetsstandarder Lovhenvisninger 2.2 Personlig bistand Lov om social service ½ 192 og 192 a Lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. Lov om boliger for ældre og personer med handicap Vejledning om botilbud m.v. til voksne Plejeboliggarantien (VEJ nr. 71 af ) Tildelingskriterier specialiserede plejeboliger For at komme i betragtning til en plejebolig med specialiseret tilbud i Høje- Taastrup Kommune, skal ansøger ud over at opfylde kriterierne for tildeling af en plejebolig, jf. kvalitetsstandard Visitation til plejebolig, opfylde nedenstående kriterier: De specialiserede plejeboliger er kendetegnet ved at kunne yde specialviden om handicap eller lidelse, særlig fysisk indretning samt mulighed for samvær og aktivitet tilpasset målgruppen. Skærmede plejeboliger for borgere med demens Høje-Taastrup Kommune tilstræber igennem sine boligtilbud, at borgere med demens kun skal flytte til en ældre-/handicapvenlig bolig én gang i deres liv. Øvrige tilbud og muligheder for at yde pleje og omsorg i borgerens eksisterende bolig skal være undersøgt, afprøvet og udtømt samt beskrevet før borgeren tilbydes en demensbolig. Borgeren skal så vidt muligt være diagnosticeret og udredt for demens og Borgeren skal have en udadreagerende og uroskabende adfærd, der er stærkt præget af demens eller have behov for at blive skærmet for at forebygge, at borgeren får en uroskabende adfærd og Borgeren har ud over den grundlæggende pleje brug for en speciel pleje og omsorg med særlige holdninger, normer og medarbejdere med specialviden om demens og Borgeren har brug for særlige aktiviteter tilrettelagt til borgere med demensproblematik

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 13.12.2016 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis af henvendelsen

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren.

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 3.1.3 VISITATION TIL ÆLDREBOLIG Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om ældrebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren.

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 18. november 2015 3.1.3 VISITATION TIL ÆLDREBOLIG Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om ældrebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden.

Henvendelse om aflastningsplads sker til visitationsenheden. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15. december 2015 3.1.4 MIDLERTIDIGE AFLASTNINGSPLADSER Tildeling Hvem kan få hjælp Borgere der er fysisk og psykisk svækkede og har brug for

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af plejebolig

Information om visitation til og anvisning af plejebolig Information om visitation til og anvisning af plejebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af plejebolig... 3 4. Ansøgning om plejebolig... 4 5. Visitationen til plejebolig...

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af plejebolig

Information om visitation til og anvisning af plejebolig Information om visitation til og anvisning af plejebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af plejebolig... 3 4. Ansøgning om plejebolig... 4 5. Visitationen til plejebolig...

Læs mere

Information om visitation til og anvisning af ældrebolig

Information om visitation til og anvisning af ældrebolig Information om visitation til og anvisning af ældrebolig Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Målgruppe... 2 3. Frit valg af ældrebolig... 3 4. Ansøgning om ældrebolig... 4 5. Visitationen til ældrebolig...

Læs mere

Henvendelse om aflastningsplads sker til Myndighedsteamet.

Henvendelse om aflastningsplads sker til Myndighedsteamet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet d. 19.12.2017 3.1.4 MIDLERTIDIG AFLASTNING Tildeling Høje Taastrup Kommune tilbyder døgnaflastning. Døgnaflastning foregår i dertil indrettede boliger

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om Social Service 192 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ældre, der har særligt behov for en plads på et plejehjem,

Læs mere

Henvendelse om daghjem sker til visitationsenheden.

Henvendelse om daghjem sker til visitationsenheden. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 15.december 2015 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.5.1 DAGHJEM Hvem kan få hjælp? Hjælpen ydes efter principperne for hverdagsrehabilitering, der har

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig?

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for tilbud om plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Du kan blive optaget

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget den 6.juni 2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig...

Læs mere

Visitation til ældreboliger og plejeboliger

Visitation til ældreboliger og plejeboliger Kvalitetsstandard 2016-2017 Visitation til ældreboliger og plejeboliger 1 Indhold Indledning... 3 Hvem kan søge om at blive godkendt til boligerne... 3 Hidtidig bolig betragtes som uegnet såfremt:... 3

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til Plejebolig

Kvalitetsstandard for visitation til Plejebolig Kvalitetsstandard for visitation til Plejebolig 1 Lovgrundlag: Lov om almene boliger 54a (plejeboliggaranti) 58a (frit boligvalg). Lov om friplejeboliger. Hvilke behov skal ydelsen dække: Kommunen skal

Læs mere

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig Sorø Kommune Kvalitetsstandard Pleje- og ældrebolig 1 Indhold Generel information om kvalitetsstandarder... 3 Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 Værdigrundlag... 3 Boformer... 4 Lovgrundlag... 4 Sagsgang

Læs mere

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om boliger for ældre og personer med handicap (Ældreboligloven). Nr. 547 af 6. juni 2007. 54 i

Læs mere

Visitation til ældreboliger og plejeboliger

Visitation til ældreboliger og plejeboliger Kvalitetsstandard 2018-2019 Visitation til ældreboliger og plejeboliger 1 Indhold Indledning...3 Hvem kan søge om at blive godkendt til boligerne...3 Hidtidig bolig betragtes som uegnet såfremt:...3 Visitationskriterier

Læs mere

Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2.

Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2. Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2. lovgrundlag? Hvilke behov Behov for hjælp og støtte til pårørende, der dækker ydelsen? trænger til

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Pleje- og ældre/handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejecentre spredt rundt i kommunen, og boliger der er specielt indrettet til ældre

Læs mere

Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger

Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger Hvad er ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger? En ældre- og handicapvenlig bolig er en bolig som er indrettet

Læs mere

Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger

Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger Kvalitetsstandard for Visitation til ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger Hvad er ældre- og handicapvenlige boliger og plejeboliger? En ældre- og handicapvenlig bolig er en bolig som er indrettet

Læs mere

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard for Boliger. Tillæg til serviceinformation

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard for Boliger. Tillæg til serviceinformation Svendborg Kommune Kvalitetsstandard for Boliger Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Lovgrundlag for ældreboliger, plejeboliger og boliger for demente findes i: l Lov om Social Service 108, 192 samt

Læs mere

Sag: P

Sag: P Indhold Kvalitetsstandarder for plejeboliger, plejehjem og ældreboliger i Skanderborg Kommune... 3 Kvalitetsstandard for plejebolig / plejehjem... 4 Kvalitetsstandard for Glashuset v. Kildegården, Kildevej

Læs mere

Ældrebolig. Kvalitetsstandard

Ældrebolig. Kvalitetsstandard Ældrebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for ældreboliger Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om ældrebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER SUNDHED OG OMSORG BOLIGER 1 BOLIGER Hvad er formålet med hjælpen? Formålet med Roskilde Kommunes boligtilbud er, at du kan få en bolig, der hjælper dig til en så selvstændig hverdag som muligt. Roskilde

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Vejledende serviceniveau for ældreboliger i Aabenraa Kommune 2018/19 Administrativ godkendt den 05.11.2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for ældreboliger... 3 Hvad er en ældrebolig?...

Læs mere

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:00-17:55 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Merete

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til handicapegnede boliger.

Kvalitetsstandard for visitation til handicapegnede boliger. Kvalitetsstandard for visitation til handicapegnede boliger. Lovgrundlag: Almenboligloven og LBK nr. 1000 af 9. oktober 2008. Områder inden for Ved visitation til handicapegnede boliger forstås boligerne:

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2015 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til at modtage ydelsen Plejeboliger

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER SUNDHED OG OMSORG BOLIGER 1 BOLIGER Hvad er formålet med hjælpen? Formålet med Roskilde Kommunes boligtilbud er, at du kan få en bolig, der hjælper dig til en så selvstændig hverdag som muligt. Roskilde

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020 Støtte til voksne Kvalitetsstandarder 2020 Indholdsfortegnelse FORORD...3 HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG HAR BEHOV FOR STØTTE?...4 PRAKTISKE INFORMATIONER...4 HVAD ER EN KVALITETSSTANDARD?...6 PERSONLIG

Læs mere

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 12. juni 2018 Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger Indhold Hvornår kan jeg søge om plejebolig... 2 Hvem kan blive

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation August 2018Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Hvordan får du en plejebolig

Hvordan får du en plejebolig Hvordan får du en plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Hvad er formålet? Hvordan søger du plejebolig? Formålet med at flytte i en plejebolig er, at skabe trygge rammer, nærhed og omsorg for dig, da plejepersonalet

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger

Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lovgrundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Plejeboliger tildeles ældre

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger KVALITETSSTANDARD FOR Boliger 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om almene boliger 54. Lov om Retssikkerhed 9 c stk. 2. Modtager af indsatsområderne. Borgere som ønsker et boligskift, kan efter ansøgning

Læs mere

Sag: 15/34687 Godkendt af Skanderborg Kommunes Byråd 16.12.2015

Sag: 15/34687 Godkendt af Skanderborg Kommunes Byråd 16.12.2015 Indhold Kvalitetsstandarder for plejeboliger, plejehjem og ældreboliger i Skanderborg Kommune... 3 Kvalitetsstandard for plejebolig / plejehjem... 4 Kvalitetsstandard for Glashuset v. Kildegården, Kildevej

Læs mere

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger Kalundborg kommune oktober 2013 Plejeboliger Kalundborg Kommune råder over et antal plejeboliger fordelt på 10 plejecentre i kommunen. Plejeboliger kan søges af personer, der har behov for en særlig bolig

Læs mere

Sådan søger du en plejebolig

Sådan søger du en plejebolig Sådan søger du en plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Hvad er en plejebolig? En plejebolig er en bolig særligt indrettet til borgere, med stort fysisk plejebehov kombineret med vanskeligheder ved at håndtere

Læs mere

Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune?

Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Plejebolig Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Hvem kan få en plejebolig i Esbjerg Kommune? Der kan være mange grunde til at flytte i en plejebolig. Du kan få en plejebolig, hvis: det ikke er

Læs mere

Kvalitetsstandard for ældreboliger

Kvalitetsstandard for ældreboliger Kvalitetsstandard for ældreboliger Hvis du har brug for en ældrebolig Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder for ældreboliger. Kvalitetsstandarderne beskriver

Læs mere

Rev. 2/ juni 2017 Lyngby-Taarbæk Kommune. Trykt på Rådhustrykkeriet. Grafik & Layout: Center for Politik, Kultur og Strategi /Grafik & Layout

Rev. 2/ juni 2017 Lyngby-Taarbæk Kommune. Trykt på Rådhustrykkeriet. Grafik & Layout: Center for Politik, Kultur og Strategi /Grafik & Layout Plejeboliger Rev. 2/ juni 2017 Lyngby-Taarbæk Kommune Trykt på Rådhustrykkeriet Grafik & Layout: Center for Politik, Kultur og Strategi /Grafik & Layout INDHOLD Plejeboliger i Lyngby-Taarbæk Kommune 5

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger Kvalitetsstandarder Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54 Visitering til pleje- og ældreboliger Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Indholdsfortegnelse: Værdigrundlag og politiske mål Side

Læs mere

Visitation til. plejeboliger ældreboliger korttidspladser

Visitation til. plejeboliger ældreboliger korttidspladser PLEJEAFDELINGEN Visitation til plejeboliger ældreboliger korttidspladser 12 december 2009 1 Indholdsfortegnelse: 1. Visitation...3 2. Pleje-boliger - oversigt...4 2. Plejeboliger - kvalitetsstandard...4

Læs mere

Ældrebolig. Kvalitetsstandard 2017

Ældrebolig. Kvalitetsstandard 2017 Ældrebolig Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard for ældreboliger Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune i 2017. Hvad er en ældrebolig? 3 Hvem kan få en ældrebolig?

Læs mere

Kvalitetsstandard for: Visitering til plejebolig somatiske og lettere demente

Kvalitetsstandard for: Visitering til plejebolig somatiske og lettere demente Kvalitetsstandard for: Visitering til plejebolig somatiske og lettere demente Indhold Beskrivelse 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Serviceloven 192 og Lov om Almene Ældreboliger 5 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Indsatskatalog Næstved Kommune... 5 Lov om almene boliger ( 5)... 5 Lov om almennyttige boliger 54-58... 5 Ældre

Læs mere

Hvordan får du en plejebolig

Hvordan får du en plejebolig Hvordan får du en plejebolig Kvalitetsstandard 2016 2015 Hvad er formålet? Formålet med at flytte i en plejebolig er, at du oplever trygge rammer, nærhed og omsorg, da plejepersonalet er i nærheden døgnet

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard 2017

Plejebolig. Kvalitetsstandard 2017 Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Kvalitetsstandard for plejeboliger Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2016. Hvad er en plejebolig? 3 Hvem kan få en plejebolig?

Læs mere

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. At sikre botilbud med døgnovervågning til borgere med varig funktionsnedsættelse.

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. At sikre botilbud med døgnovervågning til borgere med varig funktionsnedsættelse. Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. Denne kvalitetsstandard revideres efter behov, idet plejecenterboliger ikke er omfattet Servicelovens krav om kvalitetsstandarder. Rammer Visitation

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejehjem og boliger der er specielt indrettet til ældre og handicappede. Ældre- og handicapboliger er placeret dels i tilknytning

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud Serviceloven 108 samt Bekendtgørelse 1387 af 12/12 206

KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud Serviceloven 108 samt Bekendtgørelse 1387 af 12/12 206 KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud Serviceloven 108 samt Bekendtgørelse 1387 af 12/12 206 LOVGRUNDLAG 108. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ophold i boformer, der er egnet til længerevarende ophold,

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig

Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitation... 2 3.1 Visitationsudvalg... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen... 2 3.3 Visitering...

Læs mere

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet Sundhed og Omsorg Sagsnr. 298717 Brevid. 2756301 Ref. JLHA NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet 6. marts 2018 Baggrund I de årligt politisk reviderede kvalitetsstandarder for serviceniveauet i Roskilde

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2014 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Plejeboliger LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE 2014 Lyngby-Taarbæk Kommune Trykt på Rådhustrykkeriet Grafik Layout & foto: Ole Lund Andersen Intern Service INDHOLD Plejeboliger i Lyngby-Taarbæk Kommune 5 Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard for: Plejeboliger og Ældreboliger efter Lov om social service 108

Kvalitetsstandard for: Plejeboliger og Ældreboliger efter Lov om social service 108 Kvalitetsstandard for: Plejeboliger og Ældreboliger efter Lov om social service 108 Gældende fra 1/1-2009 1 Indholdsfortegnelse Side: 1. Principper og overordnede værdier... 3 2. Lolland Kommunes overordnede

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2012 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2014 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til at modtage ydelsen Plejeboliger

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejebolig. Dragør Kommune

Kvalitetsstandard for plejebolig. Dragør Kommune Kvalitetsstandard for plejebolig Dragør Kommune 2019 1 Kvalitetsstandard Plejebolig 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Lov om almene boliger 5 2. Hvilket behov dækker Hvis du har en omfattende eller total

Læs mere

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt.

Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt. Kvalitetsstandard: Boliger Målgruppe Målgruppen er borgere i Norddjurs Kommune, der har brug for et boligtilbud for at udvikle eller bevare ressourcer og egenomsorg længst muligt. Kriterier og omfang Der

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2

KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2 KVALITETSSTANDARD Plejeboliger og plejehjemspladser Servicelovens 192 samt Lov om almene boliger 5, stk. 2 LOVGRUNDLAG Serviceloven: 192. Regionsrådet og kommunalbestyrelsen driver de bestående plejehjem

Læs mere

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008.

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. Denne kvalitetsstandard revideres efter behov, idet ældreboliger ikke er omfattet af servicelovens krav om kvalitetsstandarder. Rammer Visitation

Læs mere

Pleje- og Ældreboliger

Pleje- og Ældreboliger Kvalitetsstandarder 2019 Pleje- og Ældreboliger Visitationen - Holstebro Kommune Kulturen til forskel 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Plejebolig 4 2. Ældrebolig 5 2 Indledning Hvad er kvalitetsstandarderne?

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet

Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet bolig 2 Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet bolig Formålet med en handicapegnet

Læs mere

Bofællesskabet Hvidovregade

Bofællesskabet Hvidovregade 18-09-2014 Bofællesskabet Hvidovregade Hvidovregade 59 2650 Hvidovre Regodkendelse af tilbuddet Bofællesskabet Hvidovregade Sagsbeh: Bima08 Journalnr: 2014/0016648 Socialtilsyn Hovedstaden Sektion Voksen

Læs mere

Kvalitetsstandarder Visitationen

Kvalitetsstandarder Visitationen 2018 Kvalitetsstandarder Visitationen Ældre- og plejebolig HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold 1. Plejebolig...2 1. Ældrebolig...4 1 1. Plejebolig Indhold Beskrivelse Lovgrundlag: Plejebolig: Lov om almene boliger

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet

Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet bolig 2 Kvalitetsstandard for tildeling af handicapegnet bolig Formålet med en handicapegnet

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejebolig

Kvalitetsstandard for plejebolig Kvalitetsstandard for plejebolig 2019 JUSTERET UDKAST FRA ÆLDRERÅDET Kvalitetsstandard for Plejebolig 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Lov om almene boliger 5 2. Hvilket behov dækker Hvis du har en omfattende

Læs mere

Typer af boliger og beliggenhed. Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Tildeling af ledige ældreboliger

Typer af boliger og beliggenhed. Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Tildeling af ledige ældreboliger Ældrebolig Hvem kan få en ældrebolig i Esbjerg Kommune? Der kan være mange grunde til at flytte i en ældrebolig. Du kan få en ældrebolig, hvis: pladsforholdene i dit eget hjem giver problemer i det daglige

Læs mere

Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2016

Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2016 Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2016 1 Indhold Ældre og handicapegnet bolig....3 Omsorgsbolig...5 Plejebolig...8 Skærmede boliger / demensboliger....11 2 Kvalitetsstandard 1. Hvad er

Læs mere

Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER

Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER Gældende fra maj 2017 Kvalitetsstandard for ÆLDREBOLIGER Hvis du har brug for en ældrebolig Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder for ældreboliger. Kvalitetsstandarderne

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem 2 Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom

Læs mere

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud.

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 16-05-2017 Juridisk bilag til notat om ventelister Forsyningsforpligtelsen Efter servicelovens 4 er kommunalbestyrelsen forpligtet til at

Læs mere

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen.

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen. Plejeboliger n er borgere, som har et varigt behov for omsorg, pleje og tæt kontakt og ikke længere kan få tilgodeset dette i nuværende bolig. Målet er at give borgeren: fysisk, psykisk, social omsorg

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Visitation plejeboliger m.v. 05 den 8. maj 2007

PLEJEOMRÅDET. Visitation plejeboliger m.v. 05 den 8. maj 2007 PLEJEOMRÅDET Visitation plejeboliger m.v. 05 den 8. maj 2007 1 Indholdsfortegnelse: Indledning, kompetence, visitation...3 1. Plejeboliger...4 2. Plejeboliger - kvalitetsstandard...4 3. Øvrige boliger...7

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig

Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig 2 Kvalitetsstandard for tildeling af plejebolig Formålet med en plejebolig Formålet med en

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Servicelovens 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger

Kvalitetsstandarder. Servicelovens 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger Kvalitetsstandarder Servicelovens 192 og lov om almene boliger mv. 54 Visitering til pleje- og ældreboliger Godkendt i Byrådet den 28. september 2010 Indholdsfortegnelse: Værdigrundlag og politiske mål

Læs mere

Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for boligområdet i Næstved Kommune 2017 1 Indhold Ældre og handicapegnet bolig....3 Omsorgsbolig...5 Plejebolig...8 Skærmede boliger / demensboliger....11 2 Kvalitetsstandard 1. Hvad er

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108

Kvalitetsstandard. Overskrift. Længerevarende botilbud. Handic ap. Servic elovens 108 Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Handic ap Servic elovens 108 Modtagere Længerevarende botilbud efter Servicelovens 108 er for borgere, der på grund af betydelig og varig nedsat fysisk

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende

Læs mere

Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune

Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune Kvalitetsstanddard for plejebolig 2014 Hvad er indsatsens lovgrundlag Lov om almene boliger 54a (plejeboliggaranti), 58a (frit boligvalg). Hvilket behov dækker

Læs mere

Plejebolig og Plejehjem

Plejebolig og Plejehjem Plejebolig og Plejehjem Visitationskriterier for tildeling af en plejebolig Visitation til plejebolig sker ud fra en faglig, konkret og individuel helhedsvurdering. For at bo på plejehjem skal du have

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017

Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem 2 Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående

Læs mere

Serviceinformation. Midlertidig bolig

Serviceinformation. Midlertidig bolig Serviceinformation Midlertidig bolig Hvad er Midlertidig bolig? Kommunen kan tilbyde midlertidigt ophold til personer, der i en periode har et særligt behov for omsorg og pleje, jf. Lov om Social Service

Læs mere

Ansøgning om plejebolig

Ansøgning om plejebolig Ansøgning om plejebolig Navn Adresse Postnr./By Mail Opholdssted ved ansøgning I egen bolig På midlertidig døgnplads, Hundested plejecenter På midlertidig døgnplads, Rosen Indlagt på hospital Ægtefælle/samlevers

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

Botilbud 107 og 108 4 1

Botilbud 107 og 108 4 1 2014 2 Botilbud 107 og 108 Kvalitetsstandard for botilbud 107 og 108 Lovgrundlag Lov om social service 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri Botilbud Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for botilbud inden for Handicap og Psykiatri i Favrskov Kommune. Den indeholder information til dig som borger om de tilbud

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.7 ANDEN PRAKTISK HJÆLP, A-pakke Hvem kan få hjælp? Hjælpen ydes efter principperne for hverdagsrehabilitering,

Læs mere