Generelt om vandløbsregulativer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om vandløbsregulativer"

Transkript

1 Bilag til dagsordenspunkt den 12. august Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt andet indeholde bestemmelser om vandløbets skikkelse og/eller vandføringsevne. I forbindelse med udvalgets valg af regulativtype, blev der rettet fokus på myndighedens kontrol af regulativets overholdelse primært med henblik på vandløbets skikkelse og/eller vandføringsevne. Dette gælder både den rutinemæssige kontrol og kontrol i forbindelse med lodsejeres henvendelse primært i forbindelse med afvandingsproblemer. I sommerperioden reguleres vandløbets vandføring af grødeskæringen. I Svendborg Kommunes regulativer er grødeskæringen fastlagt med faste terminer. Erfaringsmæssigt ligger terminerne således, at der sjældent opstår problemer i forhold til afvanding af omkringliggende arealer. I meget våde somre, eller hvis der har været ekstraordinær meget plantevækst i vandløbene, kan vandløbsmyndigheden iværksætte ekstra grødeskæring uden, at det giver miljømæssige eller afvandingsmæssige problemer. De største uenigheder mellem lodsejere og vandløbsmyndighed opstår i forhold til oprensning og efterfølgende kontrol af skikkelse og/eller vandføring i den grødefri periode. I kommunens regulativer er det beskrevet, hvorledes kontrollen skal udføres, og hvornår skikkelsen og/eller vandføringsevnen er så forringet, at der skal foretages en oprensning. Det er i de fleste tilfælde beskrevet, at det er vandløbsmyndigheden der vurderer, hvornår en kontrolopmåling er påkrævet. Kommunalbestyrelsen kan selv træffe valg om regulativtype. I danske vandløbsregulativer anvendes i praksis en række forskellige typer. De har hver især sine fordele og sine ulemper. I de følgende afsnit beskrives 4 regulativtyper. I forbindelse med hver type er der også et afsnit om Administrativ praksis i forhold til klager over vandføringsevnen i vandløbet.

2 Fast geometrisk skikkelse Gælder i Gl. Svendborg Kommune. Der er faste krav til bundkote, bundbredde og skråningsanlæg. På nedenstående figur vises et tværsnit af et vandløb. Den røde streg viser skikkelsen i regulativet, mens den sorte streg er selve opmålingen. Illustrationen viser et tilfælde hvor regulativet ikke er overholdt, da vandløbet skal have samme form som den røde regulativmæssige streg viser. Det betyder, at vandløbsmyndigheden skal grave det gule område væk, selv om vandføringsevnen måske er opretholdt, i og med at vandløbet er dybere beliggende, end regulativet foreskriver. Her har vandløbet fundet sit eget leje, og det vil være svært og næsten umuligt alle steder at leve op de statslige vandplaners målsætninger om god økologisk tilstand, hvis der i alle lignende tilfælde skal foretages opgravning. Fordele Nemt at forstå, fordi man kan måle en bundkote på et givent sted og en bundbredde uden at det kræver en beregning i forhold til om vandføringsevnen er til stede. Sikrer gode afvandingsforhold Ulemper Tilgodeser ikke vandløbets frie dynamik og vandløbet fastlåses i en kunstig form, der som ovenfor beskrevet gør det svært at få vandløbene til at leve op til de miljømæssige målsætninger for vandløbene.

3 En fuld opmåling til kontrol af vandløbets skikkelse (bundbredde, bundkote m.v.) er forholdsvis dyr, hvorfor det som oftest ikke gøres regelmæssigt, men kun i forbindelse med problemer med vandføringsevnen eller mistanke herom. I denne type regulativ kan man dog godt nogle gange nøjes med at opmåle en kort strækning, da man ikke ser på helheden i om vandføringsevnen er til stede, men blot om vandløbet i det enkelte punkt har den rigtige skikkelse. Administrativ praksis i forhold til klager over vandføringsevnen i vandløbet Nedenstående er en generel praksis, som dog kan forløbe anderledes i den enkelte sag, da ingen sag har præcist samme forløb. En henvendelse fra en lodsejer kommer sjældent som en officiel klage, men oftest som en telefonisk henvendelse om, at der er problemer med vandføringsevnen i vandløbet. Den pågældende strækning af vandløbet besigtiges derefter af vandløbsmyndigheden, ofte sammen med lodsejeren. På besigtigelsen vurderes det visuelt, om der er åbenlyse årsager til problemet. Det kan f.eks. være væltede træer, opstuvning ved broer, lokale sandaflejringer, der stammer fra drænudløb, sandfang, der trænger til tømning, nedskredne brinker, stor grødevækst eller megen bredvegetation som f.eks. tagrør m.m. Kan forholdet umiddelbart afhjælpes, sættes dette som regel i gang hurtigt. Vurderer vandløbsmyndigheden, at der er et problem, som ikke kan stedfæstes, bestilles en kontrolopmåling. Det er mest optimalt at fortage en opmåling i den grødefri periode, da det er nemmere at lave en opmåling, når bunden ikke er dækket af grøde og brinkerne fyldt med vegetation. Regulativets skikkelse er den nøgne skikkelse uden grøde og planter. Hvis det er muligt foretages opmålingen i vinterhalvåret. Viser opmålingen, at regulativet ikke er overholdt, vil vandløbets bund og evt. sider blive oprenset. Sten og grus må ikke fjernes. Ifølge regulativerne foretages oprensningen om efteråret. Ud fra en individuel faglig vurdering fraviges dette dog af og til, fordi der kan være akutte problemer, der bør tages hånd om før efteråret. Viser opmålingen, at regulativet er overholdt, kan lodsejeren indsende en skriftlig klage til kommunen. Der vil derefter blive truffet en afgørelse efter vandløbsloven, som lodsejeren kan påklage til Natur- og Miljøklagenævnet. To klager er sjælden ens, og der vil derfor i hvert tilfælde blive handlet ud fra en individuel faglig vurdering af forholdene.

4 Teoretisk geometrisk skikkelse Gælder i Gl. Egebjerg Kommune og Gl. Gudme Kommune. Der er krav til bundkote, bundbredde og skråningsanlæg som ved en geometrisk skikkelse, men dette skal sammenholdes med vandføringsevnen. Der laves en såkaldt vandspejlsberegning, hvor den faktiske vandføringsevne ikke må være ringere, end hvad den geometriske skikkelse sikrer. Beregningen bygger på samme princip som den beregning, man bruger i forbindelse med et Q/H-regulativ (se efterfølgende afsnit om Q/H-vandløb). Dog bygger beregningerne for teoretisk geometrisk skikkelse på en sammenligning af vandspejl beregnet i henholdsvis det teoretiske og det opmålte profil. I praksis defineres regulativet som overskredet, når der beregnes en vandspejlshævning på mere end 10 cm i forhold til den regulativmæssige beregning. På nedenstående figur vises et tværsnit af et vandløb. Den røde streg viser skikkelsen i regulativet, mens den sorte streg er selve opmålingen. I dette tilfælde ville en beregning sandsynligvis vise, at regulativet er overholdt. Bundbredden er for lille, men til gengæld er vandløbet dybere og derfor vil en beregning formentlig vise, at vandføringen er den samme i begge tilfælde. En oprensning vil derfor ikke være nødvendig. Fordele Nemmere at forstå end et Q/H-regulativ, men bygger på samme princip og tilgodeser således vandløbets frie dynamik. Det er nemmere for de fleste at forstå, fordi man stadig kan måle en bundbredde og bundkote. I mange tilfælde vil det være nok til at afgøre om regulativet er

5 Ulemper overholdt. I tvivlstilfælde vil man lave en beregning af, om vandløbet har den krævede vandføringsevne. Denne beregning kan være sværere at forstå og forklare. En opmåling til kontrol af vandløbets skikkelse (bundbredde, bundkote m.v.) er forholdsvis dyr, hvorfor det ikke gøres regelmæssigt, men som oftest kun i forbindelse med problemer med vandføringsevnen eller mistanke herom. I tvivlstilfælde vil det være nødvendigt med en vandspejlsberegning for at vurdere om vandføringsevnen er overholdt. Vandspejlsberegningen, der afgør om den krævede vandføringsevne er til stede, kan være svær at forstå og forklare. Administrativ praksis i forhold til klager over vandføringsevnen i vandløbet For et regulativ med krav om en teoretisk geometrisk skikkelse gælder stort set den samme praksis som ved en fast geometrisk skikkelse. Den eneste forskel er, at opmålingen kan blive suppleret med en vandspejlsberegning, hvis det ikke er entydigt om regulativet er overholdt. Vandspejlsberegningen kan vise om den krævede vandføringsevne er til stede.

6 Q/H-regulativ Alle gamle amtsregulativer. Beregnes ved hjælp af vandspejlsfald, tværsnit og manningtal (ruhed i vandløbet). Et Q/H-regulativ bygger på samme teori som en teoretisk geometrisk skikkelse, men kan være noget sværere for lodsejerne at forstå og sværere for administrationen at forklare. Som ved en teoretisk geometrisk skikkelse er regulativet overskredet, når der er en vandspejlshævning på mere end 10 cm i forhold til regulativ. På nedenstående figur vises kravkurven som den øverste kurve og vedligeholdelseskurven som den nederste kurve. Ligger et målepunkt mellem de to kurver, skal der ikke foretages oprensning. Ligger punktet over den øverste kurve, må der foretages oprensning ned til den nederste kurve. Fordele Billig af kontrollere i store vandløb, der ellers kan være dyre at lave en skikkelsesopmåling på. Regulativet udarbejdes efter målinger i mange punkter, men når regulativet fastlægges og skal kontrolleres, måles der kun i få punkter, hvor der måles vandføring og vandstand. Tilgodeser vandløbs dynamik på samme måde som en teoretisk geometrisk skikkelse, da det er vandløbets vandføringsevne man går ud fra, og ikke hvordan vandløbet ser ud. Ulemper Er svær for lodsejerne at forstå, fordi vandføringsevnen bygger på vandføring og vandspejlshøjde i modsætning til de andre typer af regulativ, hvor der måles på bundbredde og bundkote.

7 Kan ikke anvendes i alle vandløb. Vandløbet skal have en vis størrelse, før metoden kan bruges. I Svendborg Kommune vil det ikke give mening af have flere Q/H-regulativer end dem, der allerede er på de gamle amtsvandløb. Der vil være strækningen i topenden af de gamle amtsvandløb, der vil være hensigtsmæssigt at ændre fra Q/H-regulativer, da vandføringen f.eks. er for lille. Administrativ praksis i forhold til klager over vandføringen i vandløbet Nedenstående er en generel praksis, som dog sagtens kan forløbe anderledes i den enkelte sag. I forhold til kontrol af regulativer er Q/H-vandløbene i Svendborg Kommune inddelt i 2 grupper. I den ene gruppe kontrolleres vandføringsevnen hvert år og i den anden gruppe kontrolleres vandføringsevnen hvert 5. år. De vandløb eller vandløbsstrækninger, der kontrolleres hvert år er ofte problemstrækninger, og det vil derfor også ofte være de strækninger, der kommer henvendelser på. En henvendelse fra en lodsejer kommer sjældent som en officiel klage, men oftest som en telefonisk henvendelse om, at der er problemer med vandføringsevnen i vandløbet. Vurderer vandløbsmyndigheden, at der er et problem, som ikke kan stedfæstes, bestilles en ekstraordinær vandføringsmåling, hvis det er på en strækning, hvor der normalt kun måles hvert 5. år. Vandføringsmålingerne foretages normalt i perioden 1. februar til 31. marts, da kontrollen kræver at vandløbet er grødefrit. Viser målingerne, at regulativet ikke er overholdt, vil vandløbets bund og evt. sider blive oprenset. Sten og grus må ikke fjernes. Ifølge regulativerne foretages oprensningen om efteråret. Ud fra en individuel faglig vurdering fraviges dette dog af og til, fordi der kan være akutte problemer, der bør tages hånd om før efteråret. Viser målingen, at regulativet er overholdt, kan lodsejeren indsende en skriftlig klage til kommunen. Der vil derefter blive truffet en afgørelse efter vandløbsloven, som lodsejeren kan påklage til Natur- og Miljøklagenævnet. To klager er sjældent ens, og der vil derfor i hvert tilfælde blive handlet ud fra en individuel vurdering af forholdene.

8 Naturvandløb En del af vandløbene i Svendborg Kommune har strækninger, der er klassificeret som naturvandløb. Det er typisk strækninger med godt fald, ringe grødevækst og få afvandingsinteresser. På disse strækninger er der ingen krav til skikkelse eller vandføringsevne. Vandløbene gennemgås blot en gang om året, hvor grene og andet, der kan spærre vandløbet, fjernes. Denne type regulativ er ikke længere lovlig, da der skal være krav til enten skikkelse eller vandføringsevne. I princippet kan man dog godt sikre disse strækninger ved et teoretisk geometrisk regulativ, hvor man fastholder, at der ikke skal ske vedligeholdelse af vandløbet. Fordele Miljømålene er ofte opfyldt. Tilgodeser vandløbets dynamik Er billige at vedligeholde, fordi der ikke skal ske nogen indsats og der derfor heller ikke kan komme et krav om kontrol af den regulativmæssige skikkelse eller vandføringsevnen. Ulemper Er ikke lovlige i dets nuværende form. Er svære at håndhæve i forbindelse med klager, da lodsejeren godt kan have et lokalt problem, hvis strækningen er på grænsen til at være blevet udpeget som et naturvandløb. Administrativ praksis i forhold til klager over vandføringsevnen i vandløbet Nedenstående er en generel praksis som dog sagtens kan forløbe anderledes i den enkelte sag. For et vandløb eller en vandløbsstrækning, der i regulativet er betegnet som et naturvandløb, vil der i sagens natur sjældent komme henvendelser fra lodsejere vedr. afvandingsmæssige problemer. I de få tilfælde hvor en lodsejer klager, vil der, som ved de andre regulativtyper, blive fortaget en besigtigelse, ofte sammen med lodsejeren, hvor vandløbet på en længere strækning visuelt vurderes i forhold til, om der kan være åbenlyse forhold der gør, at der kan være problemer med vandføringsevnen. Det kan f.eks. være væltede træer, opstuvning ved broer, lokale sandaflejringer, der stammer fra drænudløb, sandfang der trænger til tømning, nedskredne brinker, stor grødevækst eller megen bredvegetation som f.eks. tagrør m.m. Kan forholdet umiddelbart afhjælpes, sættes dette som regel i gang hurtigt. Der vil normalt ikke blive foretaget en kontrolopmåling, men der kan være undtagelser. To klager er sjældent ens, og der vil derfor i hvert tilfælde blive handlet ud fra en individuel faglig vurdering af forholdene.

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK From:Alenkær-Jørgensen, Marianne To:Miljø Teknik;Svendborg Fælles Mail Subject:NMK-43-00354 - AFGØRELSE i sag om Svendborg Kommunes vedligeholdelse af Hundstrup Å - Jeres sagsid. 12/8119 Svendborg Kommune

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Regulativtyper. Keep it simpel

Regulativtyper. Keep it simpel Regulativtyper Keep it simpel 1 Regulativ typer Hvad skal regulativer bruges til? - Opstille administrative bestemmelser og procedurer for vandløbsforvaltning. Udmøntning af love og regler. - Fastlægge

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

Regulativrevision Donnerbæk

Regulativrevision Donnerbæk Regulativrevision Donnerbæk Lodsejermøde d. 9. marts 2016 Sektionsleder: Jesper Madsen 10. marts 2016 1 Regulativrevision af Donnerbæk - indhold Hvad er et regulativ Hvad er formålet med regulativrevision

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st Herning d. 18-4-2018. Herning Kommune, Natur og Grønne Områder, Enghavevej 10, 7400 Herning E-mail: vandlob@herning.dk Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st.

Læs mere

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B)

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) 1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) Sagsnr.: 330-2010-108384 Dok.nr.: 330-2015-187176 Åbent Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. (kvmf@mail.dk) 1985-1993 Aalborg Universitet 1993-2001

Læs mere

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 30. JUNI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså Rekvirent Næstved Kommune Att. Palle Myssen Teknik- og miljøforvaltningen Rådmandshaven 20 4700 Næstved Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200001-02

Læs mere

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 3. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Kristian Vestergaard, KVMF 1

Kristian Vestergaard, KVMF 1 Disposition: Regulativet Klassifikation af vandløb Vandløbsregulativets indhold Notat om vandløbsregulativer Metoder til fastlæggelse af vandløbets dimensioner Geometrisk skikkelse Arealkote/Dynamisk skikkelse

Læs mere

Vandløbsregulativer mv.

Vandløbsregulativer mv. Vandløbsregulativer Kontrol af regulativer Vandløbsregulativer mv. LMO/Viborg Kommune 16. januar 2017 Grødeskæring Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. KV MiljøFormidling (Ingeniørhøjskolen, Aarhus

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 11-05-2017

Læs mere

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen NOTAT Projekt Vandløbsrådgivning 2016, Jammerbugt Kommune Projektnummer 1321600035 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Jammerbugt Kommune Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende

Læs mere

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon. Rekvirent Faxe Kommune Att. Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200053-03 Projektleder SGSC Kvalitetssikring SGSC Revisionsnr. 1.0 Godkendt

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport Ringsted Kommune Vendebæk - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol... 8

Læs mere

Projektnummer Oprensningsillustrationer inkl. arealkurver tværprofiler med oprensning Saltø Å

Projektnummer Oprensningsillustrationer inkl. arealkurver tværprofiler med oprensning Saltø Å KONTROLOPMÅLING 2015 SALTØ Å Projektnummer 3691500018 Kundenavn Emne Næstved Kommune Oprensningsillustrationer inkl. arealkurver tværprofiler med oprensning Saltø Å Nedenstående figurer viser de opmålte

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST. 1456-2327 Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter:

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Dagsorden Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Valg af dirigent og referent. Valg af stemmetællere. Bestyrelsens beretning. Indkomne forslag samt vedtægtsændringer.

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 11. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Byløbet 9. JULI AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 1

Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Byløbet 9. JULI AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 1 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: RNP \A19-0128_VandløbHolbækKommune2019\Rapporter AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe 1 Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Vandløbsopmåling 2014

Vandløbsopmåling 2014 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2014 KONTROLRAPPORT FOR ØVRE SUSÅ Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle Myssen Natur og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Udarbejdet af: Status: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup

Læs mere

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Grontmij A/S Dusager 8 Aarhus N Danmark T +5 8 5 F +5 8 555 www.grontmij.dk CVR-nr. 85 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å 7. september 5 Vores reference:..5

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

Kontrolrapport Greve Kommune KONTROLRAPPORT FOR VILDMOSELØBET

Kontrolrapport Greve Kommune KONTROLRAPPORT FOR VILDMOSELØBET Greve Kommune Kontrolrapport 2016 KONTROLRAPPORT FOR VILDMOSELØBET Rekvirent Rådgiver Greve Kommune Att. Michael Tranekjær Jensen Center for Teknik og Miljø Rådhusholmen 10 2670 Greve Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Vandløbsopmåling 2014

Vandløbsopmåling 2014 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2014 KONTROLRAPPORT FOR RØDLERSBÆKKEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle Myssen Natur og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000

Læs mere

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune 2018 Indhold 1. Oversigt over vandløb... 2 2. Grundlag for regulativet... 3 3. Vandløbets skikkelse... 3 4. Kontrol... 5 Opmåling... 5 5. Vedligeholdelse... 5 Grødeskæring... 5 Skæring af brinker... 5

Læs mere

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / )

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / ) Pixi-udgave af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Side 1 af 33 Indhold Bilag nr. Indhold Bilag nr. Indhold 3 Vandløbenes dimension og/eller vandføringsevne. Oversigt

Læs mere

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen Vandløbsregulativer version 2 Sten W. Laursen Lidt præsentation DLBR et branchesamarbejde bestående af 31 rådgivningsvirksomheder Knap 2.500 medarbejdere Flere konsulenthuse end vist på kortet Knap 20

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Forslag til regulering af Spang Å

Forslag til regulering af Spang Å Morsø Kommune Forslag til regulering af Spang Å REGULERING AF SPANG Å, ST. 5.626 5.682 M Rekvirent Morsø Kommune Teknik og Miljø By og Landskab Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf

B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf. 41893341 KV@ase.au.dk Kristian Vestergaard Natur og Miljø 2018 - B3: Den ny/kommende

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport Egedal Kommune Værebro Å - opmålingsrapport Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 2.3 Bemærkninger til opmålingen... 6 3. FELTOBSERVATIONER...

Læs mere

Kalundborg Kommune Kontrolopmåling Rekvirent. Rådgiver. Kalundborg Kommune Plan Byg og Miljø Højvangen Svebølle

Kalundborg Kommune Kontrolopmåling Rekvirent. Rådgiver. Kalundborg Kommune Plan Byg og Miljø Højvangen Svebølle Rekvirent Kalundborg Kommune Plan Byg og Miljø Højvangen 9 4470 Svebølle att. Michael Tranekjær Jensen Rådgiver Orbicon Leif Hansen A/S Ringstedvej 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail fanm@orbicon.dk

Læs mere

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 NOTAT Projekt 3621600143 Projektnummer Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Holbæk Kommune Vandløbsadministration Holbæk

Læs mere

Kontrolrapport Greve Kommune KONTROLRAPPORT FOR MØLLEBÆKKEN. Att. Michael Tranekjær Jensen Center for Teknik og Miljø Rådhusholmen Greve

Kontrolrapport Greve Kommune KONTROLRAPPORT FOR MØLLEBÆKKEN. Att. Michael Tranekjær Jensen Center for Teknik og Miljø Rådhusholmen Greve Greve Kommune Kontrolrapport 2016 KONTROLRAPPORT FOR MØLLEBÆKKEN Rekvirent Rådgiver Greve Kommune Att. Michael Tranekjær Jensen Center for Teknik og Miljø Rådhusholmen 10 2670 Greve Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10 Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune 2019 1/10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Rets- og plangrundlag...3 2.1. Vandområdeplan... 3 2.2. Faaborg-Midtfyn Kommuneplan...

Læs mere

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse.

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse. 1 Vedligehold af offentlige vandløb, Randers Kommunes håndtering af forpligtigelser og opgaver. Vandløb Forvaltningen af overfladevand sker i henhold til bestemmelserne i vandløbsloven. Oprindeligt indeholdt

Læs mere

Vandløbsopmåling 2013

Vandløbsopmåling 2013 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2013 KONTROLRAPPORT FOR MØLLEÅEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune att. Palle Myssen Teknik- og Miljøforvaltningen Brogade 2 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000

Læs mere

Vandløbsopmåling 2014

Vandløbsopmåling 2014 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2014 KONTROLRAPPORT FOR MAGLEMOSRENDEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle Myssen Natur og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000

Læs mere

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2012 J.nr.: NMK-43-00226 (tidl. NKN-281-00044) Ref.: kenkn/jch AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse

Læs mere

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for Bilag 21. Ordliste. Arbejdsbælter Beskrivelser af (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bundkote Ejendomsforhold Bælter

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR JYDEBÆKKEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver Rekvirent Give Stålspær A/S Sjællandvej 14-18 7330 Brande Tue Holm Jensen Telefon E-mail thj@givestaalspaer.dk Rådgiver Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Telefon 87 38 61 66 E-mail ema@orbicon.dk

Læs mere

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 5. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Rusrenden 28.

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

A) Brinkvegetation og beplantning langs vandløb

A) Brinkvegetation og beplantning langs vandløb Den 22. maj 2013 Møde i dialogforum for vandløb d. 8. april 2013 om forslag til fællesregulativ for de offentlige vandløb. Mødet blev holdt for at afklare uenigheder mellem administrationen og kommunens

Læs mere

Fordomme om vandløbshydraulik Fup eller Fakta. Inger Klint Jensen, Orbicon Roskilde

Fordomme om vandløbshydraulik Fup eller Fakta. Inger Klint Jensen, Orbicon Roskilde Fordomme om vandløbshydraulik Fup eller Fakta Inger Klint Jensen, Orbicon Roskilde IKJE@orbicon.dk 21. oktober 2014 1 Fordomme om vandløbshydraulik Fup eller Fakta Udlæggelse af sten i vandløb Gydegrus/gydebanker

Læs mere

Bredejerforhold. Kolding Kommunes forslag til beskrivelse af Bredejerforhold

Bredejerforhold. Kolding Kommunes forslag til beskrivelse af Bredejerforhold Bredejerforhold I vandløbsregulativerne findes en lang række generelle bestemmelser, der beskriver hvilke pligter og rettigheder bredejerne har i et offentligt vandløb. Der er forskel på strukturen og

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR VASEBÆKKEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Vandløbsopmåling 2017

Vandløbsopmåling 2017 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2017 KONTROLRAPPORT FOR HULEBÆKKEN (A) Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst og

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 54, jf. 80, stk. 1. 1

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 54, jf. 80, stk. 1. 1 7. februar 2019 Sagsnr. 18/08921 Klagenr. 1002078 JOGNI NH AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Ophævelse af påbud om retablering af ulovlig regulering af Åkær Å i Odder Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune Tillægsregulativ for Damrenden, 8 Egerupvandløbet, 5c Fjællebroløbet, 2f Frøsmose Å, 4a Grønbæksløbet, 5a Høm Lilleå, 1a Skee Å, 14 Vigersdal Å - Kværkeby Bæk, 2d Vigersdal Å - Bedsted Bæk, 2a Ågårdsløbet,

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Fuglebæks Å og Sideløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m....

Læs mere

Vandløbsopmåling 2015

Vandløbsopmåling 2015 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2015 KONTROLRAPPORT MAGLEMOSERENDEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet Godkendt i Udvalget for Klima og Miljø 20. december 2011 Administrationsgrundlag for vandløbsområdet 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MÅL... 2 4 MÅLGRUPPE... 2 5 POLITISK

Læs mere

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å

ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å ANALYSE AF VANDLØB OG VIRKEMIDLER CASEVANDLØB REJSBY Å Dato: 26. juni 2018 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen og Jane Rosenstand Poulsen Kvalitetssikring: Kasper A. Rasmussen Modtager: Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Ringsted Kommune Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER...

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Thorup kærgrøft. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Thorup kærgrøft. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning

Frilægning af Blokhus Bæk, beregning Jammerbugt Kommune Frilægning af Blokhus Bæk, beregning af dimensioner Rekvirent Rådgiver Jammerbugt Kommune Natur og Miljø Lundbakvej 5 9490 Pandrup Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR HULEBÆKKEN (A) Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET VANDLØB 20 I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET, KOMMUNEVANDLØB

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering 23. juli 2018 Sagsnr. NMK-43-00723 KlageID: 204026, 204029 RIKNU-CKG AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af sag om Lemvig Kommunes tilladelse til restaurering af Kjelder

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 10-05-2017

Læs mere

Vandløbsopmåling 2017

Vandløbsopmåling 2017 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2017 KONTROLRAPPORT FOR SNESERE Å Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Gl Hastrupvej Køge

Gl Hastrupvej Køge Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Golf Klub Gl Hastrupvej 12 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Restaurering af Tangmosebækken opstrøms Egøjevej

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Den 7. februar 2019 Sagsnr.: NMK-43-00747 JOGNI - RIKNU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Program Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Genfremsættelsen af vandplaner Historisk gennemgang af forløb Nye vandplaner nye muligheder for indsigelse v. Erik Blegmand Erhvervspolitisk

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR SKÅREMOSEGRØFTEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær Bæk

Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær Bæk NOTAT Projekt Herning Kommune. QH-regulativ Røjenkær Bæk Projektnummer 1391400107 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Herning Kommune Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR ENGHAVEGRØFT Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Bilag 4. Sammenfattende høringssvar og bemærkninger fra administrationen (høringssvarene er vedlagt i bilag)

Bilag 4. Sammenfattende høringssvar og bemærkninger fra administrationen (høringssvarene er vedlagt i bilag) Bilag 4 Sammenfattende høringssvar og bemærkninger fra administrationen (høringssvarene er vedlagt i bilag) Nr. Afsender Indhold administrationens oversættelse. De fulde høringssvar er vedlagt som bilag

Læs mere

Vandløbsopmåling 2016

Vandløbsopmåling 2016 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2016 KONTROLRAPPORT FOR SØRENDEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle P. Myssen Center for Miljø og Natur Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

Afløb fra Gødstrup Sø

Afløb fra Gødstrup Sø Næstved Kommune Afløb fra Gødstrup Sø KONTROLRAPPORT FOR AFLØB FRA GØDSTRUP SØ Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Malene Callesen Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Kontrolopmåling Stevns Kommune KONTROLRAPPORT FOR DELSTRÆKNING AF ELLEBÆKKEN. Rekvirent

Kontrolopmåling Stevns Kommune KONTROLRAPPORT FOR DELSTRÆKNING AF ELLEBÆKKEN. Rekvirent Stevns Kommune Kontrolopmåling 2018 KONTROLRAPPORT FOR DELSTRÆKNING AF ELLEBÆKKEN Rekvirent Rådgiver Stevns Kommune Att. Sanne Bagge Pedersen Rådhuspladsen 4 Teknik & Miljø 4660 Store Heddinge Orbicon

Læs mere