Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV"

Transkript

1 Lokal Forsikring G/S CVR-nr Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Forsikringsformer 2 Hvor dækker forsikringen? 3 Hvem er dækket? 4 Hvad omfatter forsikringen? 5 Hvilke skader er dækket? 6 Følgeudgifter 7 Hvordan beregnes erstatningen? 8 Erstatningens anvendelse 9 Risikoændringer 10 Fællesbetingelser

2 1 FORSIKRINGSFORMER 1.1 Nyværdiforsikring Ved Nyværdiforsikring erstattes de forsikrede bygninger, anlæg og tilbehør med deres fulde værdi som nye. Der foretages fradrag i erstatningen på grund af slid og alder, når det beskadigede umiddelbart inden skaden var værdiforringet med mere end 30 % af nyværdien. Se punkt Førsterisikoforsikring Ved Førsterisikoforsikring erstattes de forsikrede bygninger, anlæg og tilbehør med deres fulde værdi som nye med indtil den af forsikringstageren fastsatte forsikringssum. Der foretages fradrag i erstatningen på grund af slid og alder, når det beskadigede umiddelbart inden skaden var værdiforringet med mere end 30 % af nyværdien. Se punkt 7.2. Forsikringssummen indeksreguleres. Underforsikring kan ikke gøres gældende Panthaveraccept Anvendelse af forsikringsformen førsterisikoforsikring forudsætter samtykke fra de berettigede ifølge samtlige adkomster og hæftelser, der er tinglyst på ejendommen, såfremt der herved sker en nedsættelse af forsikringssummen til et beløb, der er mindre end de forsikrede bygningers fulde værdi som nye med fradrag for værdiforringelse på grund af slid og ælde. 1.3 Dagsværdiforsikring Ved dagsværdiforsikring erstattes de forsikrede bygninger, anlæg og tilbehør med deres fulde værdi som nye med fradrag for værdiforringelse på grund af slid og alder. Se punkt Sumforsikring Bygninger, anlæg og tilbehør er dækket med den sum, der er fastsat i policen inkl. følgeudgifter. Der foretages fradrag i erstatningen for værdiforringelse på grund af slid, alder, nedsat anvendelighed og andre omstændigheder. Se punkt 7.4. Forsikringssummen indeksreguleres Panthaveraccept Anvendelse af forsikringsformen sumforsikring forudsætter samtykke fra de berettigede ifølge samtlige adkomster og hæftelser, der er tinglyst på ejendommen, såfremt der herved sker en nedsættelse af forsikringssummen til et beløb, der er mindre end de forsikrede bygningers fulde værdi som nye med fradrag for værdiforringelse på grund af slid og ælde. 1.5 Nedrivningsforsikring Forsikringen dækker alene udgifter til fjernelse af rester efter en brand. Se punkt HVOR DÆKKER FORSIKRINGEN? Bygninger på den eller de adresser der er nævnt i policen. 3 HVEM ER DÆKKET? Sikret er forsikringstageren, som ejer eller bruger af den forsikrede ejendom.

3 4 HVAD OMFATTER FORSIKRINGEN? Bygningsbrandforsikringen omfatter skader på de forsikrede genstande nævnt under punkt a - i, for så vidt de tilhører forsikringstageren. Det forudsættes, at ejendommens bygninger har tag af beton, cementtagsten, eternit, glas, metal, skifer, tagpap eller tegl. a) Bygninger De på forsikringsstedet beliggende bygninger inkl. fundament indtil en dybde af 1 meter under jordlinien eller under kældergulv. b) Faste el-installationer Faste el-installationer, herunder stik-, gruppe og hovedledninger samt hoved- og undertavler. Kraftinstallationer frem til styretavle eller motorværn, men ikke styretavler og motorværn. Lysinstallationer, herunder faste armaturer, men ikke pærer, lysstofrør, lysreklamer og lysskilte. c) Fast bygningstilbehør Fast bygningstilbehør, faste bygningsdele og faste installationer af sædvanlig, men ikke erhvervsmæssig karakter, der betjener ejendommen, herunder Gas- og vandinstallationer. Rumtemperatur- og rumventilationsanlæg. Elevatorer, sanitets- og kloakanlæg. Vaskeanlæg og hårde hvidevarer. Markiser, baldakiner og solafskærmninger. d) Gulvbelægninger Gulvbelægninger, herunder tæpper, der er fuldlimet til et underlag Gulvbelægninger lagt på et underlag, der ikke kan betragtes som færdigt gulv. e) Brand- og tyverisikring m.v. Brand- og tyverialarmeringsanlæg der omfatter hele bygningen eller afsnit heraf, og som tilhører forsikringstager. Civilforsvarsmateriel. Fysisk tyverisikring og gitre. f) Flagstænger m.v. Flagstænger. Antenner til ikke erhvervsmæssig brug. Gårdbelægninger, have- og læmure, stakitter, plankeværker og hegn (ikke levende). Havelamper, men ikke rør, pærer, lysreklamer og lysskilte. Affaldscontainere. Legehuse og fastgjorte legerekvisitter. Grundvandspumper. Nedgravede svømmebassiner der er specielt konstrueret til nedgravning, men ikke tildækning/dug. Tårn - og facadeure. g) Bygningsudsmykning Vægmalerier, relieffer, udvendig udsmykning på bygningen, kun for deres håndværksmæssige værdi dog maksimalt kr (indeks 2009).

4 h) Haveanlæg Haveanlæg i det omfang forsikringstageren ikke kan kræve udgifterne dækket af det offentlige. For beplantning erstattes alene udgifter til nyplantning, det vil for buske og træer sige ikke over 4 år gamle planter. Erstatningen bortfalder, såfremt retablering ikke finder sted. Udgifterne til retablering af haveanlæg erstattes med maksimalt kr (indeks 2009). i) Løsøre til ejendommens drift Løsøregenstande og materialer (ikke kølevæske, olie, kul, koks eller lignende), der udelukkende anvendes til pasning og vedligeholdelse af erhvervsbygning - dog maksimalt kr (basis 2009). 5 HVILKE SKADER ER DÆKKET? Forsikringen dækker skade, som direkte påføres de forsikrede genstande ved: 5.1 Ildebrand 5.2 Lynnedslag herunder overspænding/induktion eller andre elektriske fænomener, når det kan konstateres, at lynet er slået ned direkte i det forsikrede eller de bygninger, hvori det forsikrede befinder sig. 5.3 Eksplosion herved forstås en momentant forløbende kemisk proces ved hvilken der udvikles stærk varme og der indtræffer en voldsom rumfangsforøgelse af reagerende stoffer. 5.4 Sprængning af dampkedler og autoklaver hvorved der sker en pludselig og utilsigtet udligning af forskelligt lufttryk i og uden for beholderen, men ikke sønderrivning af andre årsager, såsom materialesvigt eller indvirkning af centrifugalkraft, væsketryk eller istryk. 5.5 Tørkogning af kedler der udelukkende anvendes til rumopvarmning af beboelses- og kontorbygninger, samt andre kedler på indtil 120 KW (100 Mcal/10 m2 hedeflade) når sådanne kedler helt eller delvist anvendes til rumopvarmning. Det er en betingelse for erstatning, at kedlen er og anvendes forskriftsmæssigt. Dækningen omfatter ikke tørkogningsskader, der skyldes fejlinstallation eller mangelfuld vedligeholdelse. 5.6 Nedstyrtning af luftfartøj eller dele derfra 5.7 Tilsodning når skaden er opstået pludseligt fra et anlæg, der er indrettet efter alle forskrifter, og som bruges til rumopvarmning. 5.8 Slukning, nedrivning m.v. når der er tale om en forsvarlig foranstaltning for at forebygge eller begrænse de under forsikringen dækkede begivenheder. 5.9 Bortkomst under en brandskade Forsikringen dækker bygningsgenstande, der bortkommer under en brandskade Generelle undtagelser Forsikringen dækker ikke:

5 a) Skade, der ikke kan anses for brand, f.eks. svidning, forkulning, overophedning og smeltning. F.eks. ved gløder fra tobaksrygning, pejs og stjernekaster. b) Skade forvoldt af løbesod. c) Driftstab eller andet indirekte tab. d) Skade på bygning eller bygningsdele, der med vilje udsættes for ild eller varme, medmindre skaden skyldes mekanisk eller teknisk svigt. e) Skade ved overspænding/induktion eller elektriske fænomener i øvrigt. 6 FØLGEUDGIFTER 6.1 Redning Forsikringen dækker rimelige udgifter til redning og bevaring af de forsikrede genstande i forbindelse med en begivenhed, der er omfattet af forsikringen. 6.2 Oprydning Forsikringen dækker a) fjernelse, deponering og destruktion af slukningsvand og effekter anvendt ved skadebekæmpelse b) oprydning efter en forsikringsbegivenhed, herunder fjernelse, deponering og destruktion af forsikrede genstande. Oprydningsomkostningerne kan maksimalt udgøre 20% af den beskadigede bygningsværdi på skadetidspunktet, og kan ikke overstige kr (indeks2009). Forsikringen dækker ikke udgifter til rensning, fjernelse, opbevaring eller anden særlig behandling af jord, vand eller luft i det omgivende miljø, uanset om sådanne foranstaltninger måtte være nødvendiggjort af en af forsikringen omfattet begivenhed. 6.3 Forøgede byggeudgifter (lovliggørelse) Forøgede byggeudgifter (lovliggørelse) foreligger, når den beskadigede bygning, selvom den ved opførelsen opfyldte alle krav i henhold til love og reglementer, efter nyere bestemmelser i forbindelse med større beskadigelser skal repareres eller genopbygges i overensstemmelse med disse nyere bestemmelser. Det kan f.eks. dreje sig om en kraftigere tagkonstruktion, bedre isolering, dobbelte ruder og lignende Hvilke skader er dækket? Efter en dækningsberettiget brandskade dækker forsikringen udgifter af ovennævnte art, som stilles af offentlige myndigheder i kraft af lovgivningen. Erstatningen til disse merudgifter beregnes efter priserne på skadestidspunktet, der vil medgå til istandsættelse eller genopførelse i samme skikkelse, til samme anvendelse og på nøjagtig samme sted. Det er en forudsætning for erstatning af forøgede byggeudgifter, at a) udgifterne vedrører de dele af bygningen, for hvilke der ydes erstatning. b) dispensation fra bestemmelserne ikke har kunnet opnås. c) bygningernes værdiforringelse på grund af slid og ælde ikke overstiger 30% i forhold til nyværdien. d) istandsættelse eller genopførelse finder sted Hvilke skader er ikke dækket? Der ydes ikke erstatning for a) udgifter, der skyldes mangelfuld vedligeholdelse.

6 b) afgifter, indskud, depositum og lignende til de forskellige forsyningsværker. c) udgifter til forøgede byggeudgifter (lovliggørelse), som af myndighederne var forlangt eller kunne være forlangt inden forsikringsbegivenheden Erstatning For erstatning gælder: a) erstatningen for hver bygning er begrænset til 10% af nyværdien. b) ved sumforsikring kan erstatningen for hver bygning ikke overstige 10 % af bygningens forsikringssum. c) ved 1. risikoforsikring kan erstatningen for hver bygning ikke overstige 10 % af bygningens forsikringssum. Ved 1. risikoforsikring kan erstatningen tilsammen med den egentlige skadeerstat ning ikke overstige forsikringssummen. d) skadeerstatningen anses som anvendt før lovliggørelseserstatningen. e) erstatning efter punkt a - c kan ikke overstige kr Huslejetab Hvis det fremgår af policen, dækkes i det omfang forsikringsstedet ikke kan benyttes som følge af en dækningsberettiget brandskade: a) dokumenteret huslejetab - maksimalt den sum, der fremgår af policen indtil 1år. b) Udgiften til leje af lokaler, svarende til de lokaler, som forsikringstageren selv benyt ter til beboelse og kontor. Forsikringsstedet betragtes som taget i brug senest en måned efter skadens udbedring. Genopføres en beskadiget bygning ikke, eller genopføres den i en anden skikkelse, udregnes erstatningsbeløbet for det tidsrum, der normalt vil medgå til at sætte bygningen i samme stand som før skaden. Forsinkes udbedringen af forhold, forsikringstageren har indflydelse på, ydes erstatning ikke for det derved forårsagede lejetab. Erstatning ydes alene i det omfang, tabet eller udgifterne ikke kan kræves dækket af anden forsikring. 6.5 Restværdi Hvis det fremgår af policen omfatter forsikringen restværdi Hvilke skader er dækket? I forbindelse med en dækningsberettiget bygningsbrandskade kan forsikringstager, hvis bygningen beskadiges mindst 50 % af nyværdien, vælge i stedet for reparation af få nedrevet anvendelige rester og opført en tilsvarende bygning som ny. Eventuelt fradrag for værdiforringelse sker i henhold til afsnit 7.1. Det er en forudsætning for erstatning at: a) anvendelige rester nedrives inden 2 år fra skadetidspunktet. b) der sker genopførelse. c) eventuel værdi af materialer, der frigøres ved nedrivningen, fradrages i restværdierstatningen.

7 7 HVORDAN BEREGNES ERSTATNINGEN? Det fremgår af policen, hvordan de enkelte bygninger, anlæg og tilbehør (litra) er forsikret, ligesom bygningernes indretning og anvendelse er beskrevet. a) Hvert litra under policens ejendomsoplysninger behandles som en selvstændig forsikring, medmindre andet fremgår af policen. b) For sammenbyggede litra gælder, at den adskillende mur hører til den først opførte litra. Er litraerne opført samtidig, hører den adskillende mur til den bygning, der er højest. Er bygningerne lige høje, hører den adskillende mur til det litra, der er nævnt først i policen. c) Kloak og lignende nedgravede anlæg medtages ud til 1 meter fra ydersiden af bygningens mure i lodret plan. d) Skorstene, ventilationskanaler og øvrige anlæg der er tilsluttet i bygningen, medtages som bygning, hvis afstanden er 1 meter eller mindre til nærmeste bygning 7.1 Nyværdiforsikring a) Skaden opgøres til, hvad det efter priserne på skadestidspunktet vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede ved anvendelse af samme byggemåde, samme materialer og med nøjagtig samme placering. b) Ved skadeopgørelsen kan ikke benyttes priser for dyrere byggematerialer eller metoder end de, der er brugt i den beskadigede bygning, og højst priser for byggemetoder og byggematerialer, der er almindeligt anvendt ved byggeri på erhvervsejendomme på skadetidspunktet. c) Der tages ved erstatningens fastsættelse hensyn til ændring af byggepriser, der måtte finde sted indenfor normal byggeperiode regnes fra skadetidspunktet. d) Beskadigelse af kosmetisk art, eller farveforskelle opstået ved reparation, erstattes ikke. e) Der foretages fradrag i erstatningen på grund af slid og alder, når det beskadigede umiddelbart inden skaden var værdiforringet med mere end 30 % af nyværdien. Ved vurderingen heraf indgår bl.a. forholdet mellem genstandens alder og den formodede levetid efter de vejledende regler udarbejdet af Forsikring & Pension. 7.2 Førsterisikoforsikring Den samlede erstatning inkl. omkostninger til følgeudgifter (punkt 6) kan ikke overstige de i policen fastsatte forsikringssummer, og den samlede erstatning kan ikke overstige den/de beskadigede bygning/bygningers nyværdi. a) Skaden opgøres til, hvad det efter priserne på skadestidspunktet vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede ved anvendelse af samme byggemåde, samme materialer og med nøjagtig samme placering. b) Ved skadeopgørelsen kan ikke benyttes priser for dyrere byggematerialer eller metoder end de, der er brugt i den beskadigede bygning, og højst priser for byggemetoder og byggematerialer, der er almindeligt anvendt ved byggeri på erhvervsejendomme på skadetidspunktet. c) Der tages ved erstatningens fastsættelse hensyn til ændring af byggepriser, der måtte finde sted indenfor normal byggeperiode regnes fra skadetidspunktet. d) Beskadigelse af kosmetisk art, eller farveforskelle opstået ved reparation, erstattes ikke.

8 e) Der foretages fradrag i erstatningen på grund af slid og alder, når det beskadigede umiddelbart inden skaden var værdiforringet med mere end 30 % af nyværdien. Ved vurderingen heraf indgår bl.a. forholdet mellem genstandens alder og den formodede levetid efter de vejledende regler udarbejdet af Forsikring & Pension. 7.3 Dagsværdiforsikring a) Skaden opgøres til, hvad det efter priserne på skadestidspunktet vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede ved anvendelse af samme byggemåde, samme materialer og med nøjagtig samme placering, men med fradrag for værdiforringelse på grund af slid og ælde. b) Ved skadeopgørelsen kan ikke benyttes priser for dyrere byggematerialer eller metoder end de, der er brugt i den beskadigede bygning, og højst priser for byggemetoder og byggematerialer, der er almindeligt anvendt ved byggeri på erhvervsejendomme på skadetidspunktet. c) Der tages ved erstatningens fastsættelse hensyn til ændring af byggepriser, der måtte finde sted indenfor normal byggeperiode regnes fra skadetidspunktet. d) Beskadigelse af kosmetisk art, eller farveforskelle opstået ved reparation, erstattes ikke. 7.4 Sumforsikring Den samlede erstatning inkl. omkostninger til følgeudgifter (punkt 6) kan ikke overstige de i policen fastsatte forsikringssummer, og den samlede erstatning kan ikke overstige den/de beskadigede bygning/bygningers nyværdi. a) Skaden opgøres til, hvad det efter priserne på skadestidspunktet vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede ved anvendelse af samme byggemåde, samme materialer og med nøjagtig samme placering, men med fradrag for værdiforringelse på grund af slid og ælde. b) Ved skadeopgørelsen kan ikke benyttes priser for dyrere byggematerialer eller metoder end de, der er brugt i den beskadigede bygning, og højst priser for byggemetoder og byggematerialer, der er almindeligt anvendt ved byggeri på erhvervsejendomme på skadetidspunktet. c) Der tages ved erstatningens fastsættelse hensyn til ændring af byggepriser, der måtte finde sted indenfor normal byggeperiode regnes fra skadetidspunktet. d) Beskadigelse af kosmetisk art, eller farveforskelle opstået ved reparation, erstattes ikke. Erstatningen nedsættes forholdsmæssigt, såfremt genopførelsesprisen umiddelbart før skadens indtræden, med fradrag for slid og ælde, overstiger forsikringssummen. 7.5 Nedrivningsforsikring a) Erstatningen kan ikke overstige udgifterne til at fjerne resterne. b) Det er en betingelse for erstatning, at bygningen er beskadiget med mindst 30% set i forhold til værdien af det beskadigede og værdien af den forsikrede bygning. Skaden opgøres på grundlag af de omkostninger, der går til nedrivning af anvendelige rester samt oprydning. c) Ved totalskade, hvor summen udløses, er det et krav, at hele bygningen nedrives inden forsikringssummen udbetales.

9 8 ERSTATNINGENS ANVENDELSE 8.1 Erstatning til reparation og genopførelse: Den opgjorte erstatning efter en bygningsskade skal anvendes til reparation eller genopførelse af tilsvarende bygning, anlæg og tilbehør på samme sted. 8.2 Delvis reparation og genopførelse Anvendes kun en del af erstatningen til reparation eller genopførelse, beregnes den del, der skal bruges til reparation eller genopførelse efter punkt 8.1. Den resterende erstatning opgøres efter reglerne i punkt kontanterstatning. 8.3 Erstatning til fri rådighed Byggeri til anden anvendelse på samme sted a) Anvendes erstatningen ikke til reparation eller genopførelse af bygning med tilsvarende anvendelse, kan erstatningen stilles til fri rådighed for sikrede med henblik på byggeri til anden anvendelse. Skaden erstattes til dagsværdi. b) Restværdierstatning, lovliggørelsesudgifter, byggeadministration, prisstigninger, moms og andre afgifter, samt nedrivningsudgifter, erstattes ikke Kontanterstatning a) Anvendes erstatningen ikke til reparation eller genopførelse på samme sted, udbetales den opgjorte erstatning kontant. Skaden erstattes til dagsværdi med et fradrag på 20 %, men kan dog ikke overstige handelsværdien på skadetidspunktet. b) Restværdierstatning, lovliggørelsesudgifter, byggeadministration, prisstigninger, moms og andre afgifter, samt nedrivningsudgifter, erstattes ikke. c) Det er en betingelse for udbetaling af erstatning til fri rådighed, at den opgjorte erstatning til oprydning anvendes til fjernelse af det beskadigede. 8.4 Erstatningens udbetaling a) Erstatning til reparation/genopførelse: Erstatning betales i takt med, at reparation eller genopførelse af det beskadigede har fundet sted. b) Betaling af erstatning til fri rådighed forudsætter samtykke af de berettigede ifølge samtlige krav og hæftelser, der er tinglyst på ejendommen. Ved udbetaling af erstatning til fri rådighed vil det derfor normalt kræves, at sikrede indsender tingbogsattest for ejendommen og godkendelse fra samtlige, der har tinglyste rettigheder i ejendommen. 9 RISIKOÆNDRINGER Nybygning og tilbygning er kun dækket, såfremt dette er bekræftet af selskabet. For at selskabet kan tage stilling til om og på hvilke vilkår forsikringen kan fortsætte, skal følgende forhold anmeldes til selskabet: a) Ombygning. b) Indgreb i og ændring af bygningens konstruktion. c) Ændring af bygningens anvendelse. d) Fjernelse af tagbeklædning, der nødvendiggør midlertidig afdækning. e) Ændring af tagbelægning. f) Etablering af nedgravet svømmebassin. g) Ændring af benyttede energikilder, herunder anlæg til opvarmning. h) Efterisolering eller brandsikring.

10 Undladelse af at give ovennævnte meddelelse kan medføre, at retten til erstatning helt eller delvist bortfalder. 10 FÆLLESBETINGELSER For forsikringen gælder desuden Fællesbetingelser for ERHVERV - Betingelsesnr

Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.01.01 Aftalegrundlaget Din Bygningsbrandforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår)

Læs mere

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39 Side 4 af 39 BETS - TT2009180003729930 - Betingelser_Bygningsforsikring - 1 1. Sikrede 1.1 Forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af de forsikrede genstande. For hus- og grundejeransvarsdækning,

Læs mere

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE

BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 101

Læs mere

Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.03.01 Aftalegrundlaget Din forsikring for anden bygningsbeskadigelse består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle

Læs mere

Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.01.01 Aftalegrundlaget Din Brandforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Basis Bygningsbrandforsikring

Basis Bygningsbrandforsikring Betingelser nr. 302702 Forsikringsbetingelser for Basis Bygningsbrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Bygningsbrandforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Bygningsbrandforsikring Betingelser nr. 300104 Forsikringsbetingelser for Bygningsbrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for bygningsbrandforsikring

Læs mere

4. Hvilke genstande er omfattet. 1. Sikrede. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer

4. Hvilke genstande er omfattet. 1. Sikrede. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer Side 4 af 22 1. Sikrede 1.1. Forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af de forsikrede genstande. For hus- og grundejeransvarsdækning, bestyrelsesansvar inklusive underslæbsdækning samt foreningsretshjælps-dækning,

Læs mere

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygningsbeskadigelse alene ved indbrud KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Basis Insektskadeforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Basis Insektskadeforsikring Betingelser nr. 303302 Forsikringsbetingelser for Basis Insektskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren Betingelser nr. 800403 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. All-risks bygningsforsikring

Forsikringsbetingelser. for. All-risks bygningsforsikring Betingelser nr. 307502 Forsikringsbetingelser for All-risks bygningsforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Bygningsbrandforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Bygningsbrandforsikring Betingelser nr. 300103 Forsikringsbetingelser for Bygningsbrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for bygningsbrandforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Brandforsikring for byggeog/eller

Forsikringsbetingelser. for. Brandforsikring for byggeog/eller Betingelser nr. 800102 Forsikringsbetingelser for Brandforsikring for byggeog/eller anlægsarbejde KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Bygningsbrandforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Bygningsbrandforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende Betingelser nr. 800402 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Generelle betingelser

Generelle betingelser Generelle betingelser 1 Hvem er sikret? 1.1 Sikret er ejeren af ejendommen, eller den på policen anførte forsikringstager i sin egenskab af bruger af ejendommen, medmindre andet er anført. 1.2 Omfatter

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Svampeskadeforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Svampeskadeforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 300403 Forsikringsbetingelser for Svampeskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for svampeskadeforsikring

Læs mere

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49.

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Vilkår for Olieforureningsforsikring i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning....3 2. Hvem er sikret....3 3. Hvad

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Insektskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Insektskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Stormskadeforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Stormskadeforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 300802 Forsikringsbetingelser for Stormskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for stormskadeforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Svampeskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Svampeskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand Bet. nr. 2204.02.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Anden pludselig skade - bygning. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Anden pludselig skade - bygning. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Anden pludselig skade - bygning

Anden pludselig skade - bygning Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

24. september 2013 EKN Kundenr. 71686191

24. september 2013 EKN Kundenr. 71686191 Codan Forsikring A/S Spotorno Alle 10 2630 Taastrup A/B Nørre Alle 13-13H Att.: Grubbe Advokater Åbenrå 31 1124 København K Tlf. 33 55 40 75 Fax 33 55 21 22 Internet: www.codan.dk E-mail: codan@codan.dk

Læs mere

Bygningsforsikring 649-03,

Bygningsforsikring 649-03, Bygningsforsikring 649-03, Almindelige betingelser for Bygningsforsikring November 2011, indeks 2011 Indhold 050 Særlige betingelser 100 Generelle betingelser for alle dækninger 110 Hvem er sikret? 120

Læs mere

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.05.01 Aftalegrundlaget Din Glas- og sanitetsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige

Læs mere

Basis Bygningsvandskadeforsikring

Basis Bygningsvandskadeforsikring Betingelser nr. 304801 Forsikringsbetingelser for Basis Bygningsvandskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af de gamle betingelser nr. 75/1, med tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.09.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Svampeskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Svampeskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. All-risksforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. All-risksforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger 1000 Brand 1100 Kortslutning

0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger 1000 Brand 1100 Kortslutning Forsikringsbetingelser Punkt Forsikringsbetingelser nr. 649-03 Indhold 0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger Hvem er sikret? 0110 Hvor dækker forsikringen? 0120 Hvad dækker

Læs mere

Forsikringsbetingelser Erhvervsejendomsforsikring

Forsikringsbetingelser Erhvervsejendomsforsikring Forsikringsbetingelser Erhvervsejendomsforsikring 1: Dækningsskema for bygningsbrand...2 1: Brand med videre...2 2. Anden skade...3 3. Svampe- og insektangreb...3 4. Utætheder i skjulte rør i bygninger...4

Læs mere

Forsikringsbetingelser LANDBRUGSEJENDOMM E_0103

Forsikringsbetingelser LANDBRUGSEJENDOMM E_0103 Forsikringsbetingelser LANDBRUGSEJENDOMM E_0103 VERSION 0103 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Landbrugsejendomme_0103

Læs mere

Vilkår 2 Bygning. 5469-7 Januar 1992. 5469-7 01 1992.doc 15-03-05 slm

Vilkår 2 Bygning. 5469-7 Januar 1992. 5469-7 01 1992.doc 15-03-05 slm Vilkår 2 Bygning 5469-7 Januar 1992 5469-7 01 1992.doc 15-03-05 slm Indhold Se venligst i policen, hvilke forsikringer der er tegnet Brandforsikring 1 Hvad omfatter forsikringen 3 2 Hvilke skader er dækket

Læs mere

Forsikringsbetingelser ERHVERVSBYGNING

Forsikringsbetingelser ERHVERVSBYGNING ERHVERVSBYGNING 0103-16.01.2006 1 Hvem er dækket af forsikringen... A HVILKE GENSTANDE ER OMFATTET AF FORSIKRINGEN 2 Bygningsbrandforsikringen... 3 Anden bygningsbeskadigelse... B BRANDFORSIKRING 4 Hvilke

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for byggeog/eller

Forsikringsbetingelser. for. All-risksforsikring for byggeog/eller Betingelser nr. 800302 Forsikringsbetingelser for All-risksforsikring for byggeog/eller anlægsarbejde KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Bygningsforsikring Beboelse Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Telefon +45 70 10 90 09 Telefax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 www.gjensidige.dk Indhold: Fællesbetingelser

Læs mere

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 1.00 Hvem er sikret Forsikringstageren er sikret som ejer af ejendommen. 2.00 Hvad omfatter forsikringen 2.10 Forsikringen omfatter 1. Alle bygninger

Læs mere

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Ejerskifteforsikringen er udarbejdet i relation til lov nr. 437 af 31.05.2000 om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom og i tilslutning til

Læs mere

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

Vilkår 2 for Museer 9256-6 November 2010

Vilkår 2 for Museer 9256-6 November 2010 Vilkår 2 for Museer 9256-6 November 2010 Generelle oplysninger Personoplysninger mv. Som kunde har I naturligvis mulighed for at se, hvilke personoplysninger vi har om jer. Det vil typisk være oplysninger

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE

Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for BRAND-, TYVERI- OG VANDSKADEFORSIKRING

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Basis Husejerforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Basis Husejerforsikring Betingelser nr. 303202 Forsikringsbetingelser for Basis Husejerforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for basis

Læs mere

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr Betingelser for Maskinkaskoforsikring Bet. nr. 2203.40.01 Aftalegrundlaget Din Maskinkaskoforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er dækket?

Læs mere

DK-CAMP ERHVERVSBYGNING

DK-CAMP ERHVERVSBYGNING DK-CAMP ERHVERVSBYGNING 0103-16.01.2006 Sidenr. 1 Hvem er dækket af forsikringen... A HVILKE GENSTANDE ER OMFATTET AF FORSIKRINGEN 2 Bygningsbrandforsikringen... 3 Anden bygningsbeskadigelse... B BRANDFORSIKRING

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Skovbrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Skovbrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. Forsikringsbetingelser for Skovbrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for skovbrandforsikring

Læs mere

Bygningsforsikring Erhverv. Forsikringsbetingelser 3360006

Bygningsforsikring Erhverv. Forsikringsbetingelser 3360006 Bygningsforsikring Erhverv Forsikringsbetingelser 3360006 Gælder fra januar 2016 Indhold: Fællesbetingelser... 3 Risikobetingelser... 12 Bygningsbrand... 13 Elskade... 15 Anden bygningsbeskadigelse...

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 300204 Forsikringsbetingelser for Husejerforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for husejerforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade Bet. nr. 2204.04.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr Sammenligning Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4301 og de nye betingelser nr. 4301. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Løsørebrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Løsørebrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 400103 Forsikringsbetingelser for Løsørebrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for løsørebrandforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr Betingelser for EDB All Risks forsikring Bet. nr. 2203.35.01 Aftalegrundlaget Din EDB All Risks forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Et par ord om dine bygningsforsikringer og om Topdanmarks kombinerede landbrugsforsikring

Et par ord om dine bygningsforsikringer og om Topdanmarks kombinerede landbrugsforsikring Vilkår for Kombineret landbrug ygning 4873-3 November 1989 Topdanmark Forsikring A/S Vilkår for Kombineret landbrug - ygning 4873-3 November 1989 Et par ord om dine bygningsforsikringer og om Topdanmarks

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 300203 Forsikringsbetingelser for Husejerforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for husejerforsikring

Læs mere

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring ekskl. stormskadeforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Husejerforsikring ekskl. stormskadeforsikring Betingelser nr. 300702 Forsikringsbetingelser for Husejerforsikring ekskl. stormskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.12.01 Aftalegrundlaget Din Driftstabsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk

Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk Tryg-Balti ca Klausdalsbrovej 601. 27~ Ballerup. C Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk Police Bygningsforsikring E/F Marstalsgade 28-32 VI advokat Steen Temstrøm Hovedgaden

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem dig

Læs mere

Vilkår for. Køle- og dybfrostforsikring

Vilkår for. Køle- og dybfrostforsikring Vilkår for Køle- og dybfrostforsikring 3389-6 Oktober 2002 Justitsministeriets tekst til oplysning om fortrydelsesret ved forsikringsaftaler Fortrydelsesret Efter kapitel 4 a i lov om visse forbrugeraftaler,

Læs mere

Forsikringsbetingelser for ALL-RISK

Forsikringsbetingelser for ALL-RISK Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ALL-RISK i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er dækket? 2 Hvor dækker

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Bygningsforsikring Betingelsesnr. P336201 R026101 Indhold: Fællesbetingelser 3 Risikobetingelser 10 Bygningsbranddækning 11 Elskadedækning 13 Anden bygningsbeskadigelsesdækning

Læs mere

Parcelhus forsikring

Parcelhus forsikring Parcelhus forsikring Almindelige forsikringsbestemmelser Parcelhus forsikring. 1. Generelt 10. Nyværdiforsikring 11. Hvem dækkes af forsikringen 2. Bygningsbeskadigelse 20. Hvilke skader genstande er dækket

Læs mere

8. marts Kundenr

8. marts Kundenr Codan Forsikring A/S Vesterbro 101,2. 9000 Aalborg A/B Degnelodden Degnelodden 1 9280 Storvorde Tlf. 33 55 45 30 Fax 98 12 44 01 Internet: www.codan.dk E-mail: codan@codan.dk 8. marts 2009 333 Kundenr.

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche P20 Betingelser nr. 1 Side 1 Generelt... 2 1 Nyværdiforsikring...

Læs mere

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING EJERSKIFTEFORSIKRING Pkt. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 Tekst Sikret Forsikringens dækningsomfang Hvilke forhold er dækket Undtagelser fra dækningen Ulovlighedsdækning Hvorledes beregnes erstatningen Selvrisiko Regres

Læs mere

BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen.

BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen. BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen. AFSNIT NR. HOVED- OG UNDERAFSNIT 1. Fællesbetingelser 1. 1.1 - Nyværdiforsikring.

Læs mere

Husejerforsikring ekskl. stormskadeforsikring

Husejerforsikring ekskl. stormskadeforsikring Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring Vilkårssammenligning: 8805-1 vs 6610-3 Forskelsskema mellem Husforsikring 8805-1 og Husforsikring 6610-3 Husforsikring vilkår 8805-1 vs Husforsikring vilkår 6610-3 2 Vilkårssammenligning I skemaet er de

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Køleforsikring for dybfrostvarer. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Køleforsikring for dybfrostvarer. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF Vilkårssammenligning: DF20805-1 vs DF20104-4 og DF20104-5 Forskelsskema mellem Husforsikring DF20805-1 og Husforsikring DF20104-4 og DF20104-5 - en del af Topdanmark Husforsikring vilkår DF20805-1 vs Husforsikring

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem

Læs mere

Vilkår for Driftstabsforsikring

Vilkår for Driftstabsforsikring Vilkår for Driftstabsforsikring 9906-1 Juni 2011 Generelle oplysninger Aftalen er indgået med Topdanmark Forsikring A/S, i det følgende kaldet Topdanmark. Personoplysninger mv. Som kunde har I naturligvis

Læs mere

TotalErhverv Maskinkaskoforsikring. Forsikringsvilkår TE-MA-01

TotalErhverv Maskinkaskoforsikring. Forsikringsvilkår TE-MA-01 TotalErhverv Maskinkaskoforsikring Forsikringsvilkår TE-MA-01 Indholdsfortegnelse Hvad dækkes 1. Hvad dækkes ikke 2. Generelle forudsætninger 3. Hvor dækker forsikringen og hvornår 4. Erstatningsopgørelse

Læs mere

Real Estate Guard. 1. november 2010. 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40.

Real Estate Guard. 1. november 2010. 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40. Real Estate Guard 1. november 2010 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40. Ikrafttrædelse 100. Bygningsforsikring 200. Sikrede 300. Bygningsbrandforsikring 310.

Læs mere

Bygningsforsikring. Indhold. Forsikringsbetingelser. Policenr: 649-155.269 (Ver.51) Punkt. Forsikringsbetingelser nr. 649-03. 0050 Særlige betingelser

Bygningsforsikring. Indhold. Forsikringsbetingelser. Policenr: 649-155.269 (Ver.51) Punkt. Forsikringsbetingelser nr. 649-03. 0050 Særlige betingelser Forsikringsbetingelser Punkt Forsikringsbetingelser nr. 649-03 Indhold 0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger Hvem er sikret? 0110 Hvor dækker forsikringen? 0120 Hvad dækker

Læs mere

3. marts 2014 EKN Kundenr. 87811440

3. marts 2014 EKN Kundenr. 87811440 Codan Forsikring A/S Spotorno Alle 10 2630 Taastrup Andelsboligforeningen I. G. Smiths Alle 11-33 Att.: Wind Administration ApS Christians Brygge 28 02 1559 København V Tlf. 33 55 40 75 Fax 33 55 21 22

Læs mere

Forsikringsbetingelser BYGNING ERHVERV

Forsikringsbetingelser BYGNING ERHVERV Forsikringsbetingelser BYGNING ERHVERV VERSION 30-201 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Bygning erhverv Indhold

Læs mere

Stormskadeforsikring for byggeog/eller

Stormskadeforsikring for byggeog/eller Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

17. september 2014 333 Kundenr. 97675633

17. september 2014 333 Kundenr. 97675633 Codan Forsikring A/S Englandsgade 25 5000 Odense C G/F Lyset Marievej 56 4300 Holbæk Tlf. 33 55 41 50 Fax 33 55 21 22 Internet: www.codan.dk Kundeservice: http://kundeservice.codan.dk 17. september 2014

Læs mere

Betingelser for Maskinkaskodriftstabs- og meromkostningsforsikring. Bet. nr

Betingelser for Maskinkaskodriftstabs- og meromkostningsforsikring. Bet. nr Betingelser for Maskinkaskodriftstabs- og meromkostningsforsikring Bet. nr. 2203.41.01 Tillæg til forsikringsbetingelser for maskinkaskoforsikring Indholdsfortegnelse 1. Hvilke skader dækker forsikringen...

Læs mere