O P M A N D S K E N D E L S E

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "O P M A N D S K E N D E L S E"

Transkript

1 O P M A N D S K E N D E L S E af 15. november 2010 i faglig voldgiftssag FV : 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Coop Logistik, Coop Danmark A/S (HR-chef, advokat Anders Terp-Hansen)

2 - 2 - Sagen angår en uoverensstemmelse om rækkevidden af COOP Danmark A/S's adgang til i medfør af parternes overenskomst pr. 1. marts 2007 at modregne visse lønudgifter i virksomhedens bidrag til kompetenceudviklingsfonden (kompetencefonden). Sagen er ved 3 F Transportgruppens klageskrift af 24. februar 2010 blevet indbragt for denne faglige voldgiftsret, der har bestået af John Nielsen og Karsten Kristensen, udpeget af 3F, distributionschef Thomas Hinkaty og forhandlingschef Claus Eefsen, udpeget af COOP, og som opmand højesteretsdommer Per Sørensen. Sagen er forhandlet den 4. oktober PÅSTANDE Klager, 3F Transportgruppen, har nedlagt påstand om, at COOP Danmark A/S skal anerkende, at COOP ikke er berettiget til at modregne lønudgifter til holddriftsarbejde i weekenden på COOP's lager i Brøndby, således som det er sket i virksomhedens bidrag til kompetencefonden fra overenskomstfornyelsen i 2007 til dato. Indklagede, COOP Logistik, COOP Danmark A/S, har påstået frifindelse. OVERENSKOMSTEN (3.01.0) 1. Af 2 (Arbejdstiden) i overenskomsten mellem 3F og COOP Danmark A/S fremgår bl.a., at den normale effektive arbejdstid ved dagarbejde er 37 timer pr. uge (stk. 1), at den ugentlige normale arbejdstid kan lægges over såvel 5 som 6 hverdage (stk. 2), at den daglige arbejdstid ved dagdrift lægges mellem kl. 06 og kl. 17, lørdag mellem kl. 06 og kl. 14 (stk. 3), og at den daglige normale arbejdstid og pauserne fastlægges ved lokal forhandling (stk. 5). 2, stk. 6, 3. og 4. afsnit, lyder således: "For arbejdet betales sædvanlig løn og løntillæg samt forskudttidstillæg for de timer, der falder udenfor de sædvanlige rammer for arbejdstidens lægning. Om lørdagen betales der som forskudttidstillæg overarbejdstillæg fra klokken 12.30, begyndende med tre timer med 50% tillæg og derefter 100% tillæg.

3 - 3 - Weekendarbejde kan efter lokal enighed etableres på virksomheder, der har en særlig og længerevarende interesse i at udvide den ugentlige driftstid, således at behovet ikke rimeligt kan dækkes ved almindeligt overarbejde." 2. 7 i overenskomsten indeholder bestemmelser om forskudt arbejdstid og betalingen herfor. Ved overenskomstfornyelsen den 7. maj 2007 fik 7, stk. 1 og 2, følgende ordlyd: " 7 FORSKUDT ARBEJDSTID 1. Der ydes ikke forskudttidstillæg på arbejdstimer i tidsrummet kl til på hverdage. Pr ændres kl uden yderligere forhandling til kl Parterne er enige om at ændre forskudttidsbetalingen for øvrige timer således, at der i videst muligt omfang sker tilnærmelse til sammenligningsområdet. Konkret er til afløsning for alle lokale aftaler fastsat følgende satser: Hverdage fra kl : kr. pr. time pr. kr. pr. time pr. kr. pr. time pr ,05 35,05 36,05 Hverdage fra kl : kr. pr. time pr. kr. pr. time pr. kr. pr. time pr ,60 29, Hverdage fra kl : kr. pr. time pr. kr. pr. time pr. kr. pr. time pr ,00 71,50 72,00 Lørdage fra kl til mandag morgen kl : kr. pr. time pr. kr. pr. time pr. kr. pr. time pr ,05 74,00 74,95" Parterne var enige om, at de aftalte reguleringer pr. 1. marts 2007 skulle iværksættes snarest muligt efter overenskomstens godkendelse. I bestemmelsen om ikrafttræden og efterregulering hedder det derefter: "Til fuld og endelig afgørelse af ethvert krav på efterregulering betales for tiden fra 1. marts og indtil ikrafttrædelsestidspunktet af nye satser et beløb på kr. 5,70 pr. betalt arbejdstime inkl. op- og nedregulering af holddrift og forskudt tid."

4 - 4 - Endvidere indgik parterne et protokollat om etablering af en kompetenceudviklingsfond. De nærmere regler for fondens virke skulle aftales mellem parterne i 4. kvartal af I et protokollat til overenskomsten Protokollat om lokalaftale om holddrift" hedder det: "Parterne er enige om, at parternes lokalaftale om holddrift fortsætter uændret i overenskomstperioden dog gælder de direkte ændringer i sammenligningsområdets protokollat nr. 21 (afsnittene om "Ændringer i Fællesordningen for arbejde i holddrift")." Den "lokalaftale om holddrift", som der sigtes til i protokollatet, blev indgået den 21. februar 2005 og har overskriften: "Landsdækkende aftale vedrørende faste eftermiddags-/aften- og nathold på COOP Norden Danmark A/S' logistik ferskvarecentre". I denne aftale, der, som overskriften angiver, er landsdækkende, men af parterne betegnes lokalaftale, lyder pkt. 1 således: "Holdene etableres som faste hold og følger reglerne i Overenskomst I det omfang det specifikt er anført nedenfor anvendes endvidere elementer fra Fællesordningen for Holddrift (HTS-A 2004)." Af lokalaftalens pkt. 2 fremgår, at den ugentlige arbejdstid er 34 timer. Ifølge pkt. 3 regnes arbejdsdøgnet fra kl på alle ugens dage inkl. søndage. I øvrigt indeholder aftalen de nærmere bestemmelser om betaling m.v. Af aftalens pkt. 17 fremgår, at den gælder fra 1. marts 2005 på Hasselager FVC og Brøndby FVC. Det sidste punkt i aftalen pkt. 18. lyder således: "Denne aftale udgør parternes fortolkning af overenskomst og holddriftsaftale og gælder sideløbende med overenskomsten og genforhandles sammen med denne." 2. I dagene efter fornyelsen af overenskomsten den 7. maj 2007 drøftede parterne visse konsekvenser af forliget. Disse drøftelser førte til indgåelsen af et protokollat den 10. maj 2007, hvori det bl.a. hedder: "Protokollat Der har d.d. været drøftelser mellem Coop Danmark og 3F vedr. det overenskomstforlig, som parterne lavede den 8. maj.

5 - 5-3 F har overfor Coop påpeget enkelte forhold i forliget, som rammer en mindre gruppe medarbejdere uforholdsmæssigt hårdt. Disse forhold afbødes nu på følgende måde: 1) Medarbejdere, som vil blive uforholdsmæssigt hårdt ramt af forskudt tids tillæggenes bortfald afhjælpes ved følgende 2 tiltag: Frem til overenskomstens udløb i 2010 ændres forudsætningen for det hverdagstillæg i 7, der i forliget er aftalt til at være gældende fra kl. 17, således at det i perioden er gældende allerede fra klokken 16. Fra 1. marts 2010 udløses tillægget igen først fra kl. 17. Frem til overenskomstens udløb i 2010 fastholdes de pr. dags dato gældende lokale aftaler om tillæg for weekendarbejde på ferskvarecentrene som uopsigelige. De aftalte satser reguleres pr , 2008 og 2009 på samme måde på sammenligningsområdet. Aftalerne bortfalder med mindre andet aftales forinden. Coop modregner udgiften til disse ændringer i virksomhedens bidrag til kompetencefonden. Coop aflægger årligt regnskab for ekstra udgifter og modregning, 3) Som konsekvens af nr. 1 forhøjes efterbetalingssatsen i forliget fra kr. 5,70 til kr. 5,90 *** 3F Landsklubben bakker enstemmigt op om aftalen og vil på informationsmøderne den 11. maj 2007 anbefale medarbejderne at normalisere arbejdet. Til brug for møderne laver parterne i fællesskab en skematisk opstilling over forligets økonomiske værdi. Med disse præciseringer og tilføjelser er forliget af 8. maj endeligt." Af protokollatet ses, at baggrunden for de fortsatte drøftelser af overenskomstens konsekvenser var, at visse medarbejdere blev uforholdsmæssigt hårdt ramt af ændringen i overenskomstens 7 om forskudttidstillæg, hvilket havde ført til arbejdsnedlæggelser. Det er oplyst, at der var tale om en mindre gruppe medarbejdere. LAGERET I BRØNDBY 1. Den 16. august 2002 blev der indgået en lokalaftale mellem COOP Danmarks Brøndby distributionsafdeling og Specialarbejdernes Klub Storkøbenhavn m.v., hvori det hedder:

6 - 6 - "Lokalaftale Følgende er aftalt mellem Coop Danmark Brøndby distributionsafdeling og Specialarbejdernes klub Storkøbenhavn for Varemodtagelses dag og Vareplukning af FVC. Disse hold arbejder efter holddrift aftalen 1 Stk. 1 og den normale ugentlige arbejdstid er 37 timer. Arbejdstidens begyndelse lægges fra Mandag til Fredag efter overenskomst mellem Specialarbejderforbundet i Danmark og Coop Danmark, 2. stk. 3. og 5 For arbejdstiden lørdag mellem Kl og mandag Kl betales tillæg efter holddrift aftalen 1. Stk. 5. citat. (Hvis virksomheden kræver, at arbejdere på 1. skift begynder tidligere end Kl , skal der i stedet for holddriftstillæg betales det overenskomstmæssige overarbejdstillæg indtil Kl ) Fra medarbejderside ses der bort fra protokollat af 15. oktober 1969, jfr. dette [denne] lokalaftale. Til denne aftale vedhæftes fridagsplan (bilag 1.) Der er enighed om, at det aftalte alene er begrundet i de særlige driftsforhold på Brøndby Ferskvarecenter, og at det aftalte ikke kan have præjudicerende virkning. Denne aftale kan af såvel klub som COOP opsiges med 6 måneders varsel til den 1. i en måned." 2. Overenskomstens 8 (2000-overenskomsten mellem SiD og Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger), der har overskriften Arbejde i holddrift, indeholder alene en henvisning til bilag 7 i overenskomsten. Ifølge Protokollat om holddriftsarbejde, der fremgår af bilag 7, betragtes den holddriftsaftale, der indgår i Fællesoverenskomsten mellem AHTS og SiD, som en del af overenskomsten. Der er således den holddriftsaftale, der er henvist til i Lokalaftalen vedrørende lageret i Brøndby. 1, stk. 1, i Holddriftsaftalen (mellem AHTS og SiD) lyder (med DA s og LO s kommentar) således: " 1 Almindelige arbejdstidsbestemmelser Arbejdernes arbejdstid Stk. 1. Ved arbejde på 1. skift er den normale arbejdstid for den enkelte arbejder 37 timer pr. uge. Ved arbejde på 2. og 3. skift er den normale ugentlige arbejdstid 34 timer.

7 - 7 - Der kan etableres overarbejde på indtil 3 timer pr. uge på alle 3 skift forudsat, at der lokalt er enighed derom. Den normale arbejdstid for den enkelte arbejder er som anført, uanset om der arbejdes i 2 eller 3 skift, og hvad enten der er tale om almindeligt holddriftsarbejde eller kontinuerlig drift." 1, stk. 5, lyder ligeledes med kommentar således: "Arbejdsdøgnet Stk. 5. I forbindelse med holddriftsarbejde regnes døgnet fra kl. 6 til kl. 6 eller fra normal arbejdstids begyndelse i den enkelte virksomhed til samme tidspunkt næste morgen, medmindre andet er aftalt skriftligt. Kræves det, at arbejdere skal møde før kl. 6, betales overarbejdstillæg indtil dette tidspunkt i stedet for holddriftstillæg. Bestemmelsen om, at holddriftsdøgnet regnes fra kl. 6 eller normal dagarbejdstids begyndelse, medfører normalt, at hold, der påbegyndes inden for dette tidsrum, skal betragtes som arbejdende på 1. skift. Hvis virksomheden kræver, at arbejdere på 1. skift begynder tidligere end kl. 6, skal der i stedet for holddriftstillæg betales det overenskomstmæssige overarbejdstillæg indtil kl. 6." 3. Det protokollat af 15. oktober 1969, der er henvist til i lokalaftalen af 16. august 2002 (undertiden benævnt Anker Jørgensen - protokollatet ), lyder således: "PROTOKOLLAT Ved en forhandling den 15. oktober 1969 mellem Dansk Arbejdsmands- og Specialarbejderforbund og Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger vedrørende standardoverenskomstens bestemmelser om forskudt tid 8 opnåedes der enighed om: at FDB alene vil anvende bestemmelserne om forskudt tid i overenskomstens 8 som betalingsbestemmelse for op til 3 timers daglig arbejdstidsforskydning pr. mand. at eventuelt behov for arbejdstid udover de anførte tider kan etableres som overarbejde, og at overarbejde i tilknytning til forskudt arbejdstid betales med den sats, som vil være gældende for pågældende klokketimer i relation til den for flertallet gældende normale arbejdstid. Parterne var endvidere enige om at præcisere, at der ikke samtidig kan oppebæres tillæg for forskudt tid og overarbejde."

8 - 8 - PARTERNES ARGUMENTER Under forhandlingen 3F har under forhandlingen af sagen anført, at baggrunden for indgåelsen af protokollatet af 10. maj 2007 var, at bestemmelsen i overenskomstens 7 om betaling for forskudttid blev væsentligt ændret, således at der ikke ydes forskudttidstillæg på arbejdstimer i tidsrummet mellem kl. 06 og kl. 17 på hverdage. Efter ordlyden af protokollatets pkt. 1 sigter dette da også kun til de medarbejdere, som ville blive uforholdsmæssigt hårdt ramt af denne ændring med hensyn til forskudttidstillægget. Ved aftalen blev de pågældende medarbejdere tillagt en kompensation, således som denne nærmere fremgår af de to følgende punkter ("bullits"). Pkt. 1 afsluttes med ordene, at det er udgiften til disse ændringer det vil sige ændringerne under de to bullits som følge af tillæggets bortfald som COOP kan modregne i bidraget til kompetencefonden. I bullit nr. 2 i pkt. 1 nævnes "weekendarbejde", dvs. arbejde, der ikke er holddrift. I modsætning hertil taler lokalaftalen af 16. august 2002 om "holddrift". Som det også klart fremgår af protokollatet om lokalaftale om holddrift i overenskomsten fra 2007, var parterne enige om, at lokalaftalen om holddrift skulle fortsætte uændret i overenskomstperioden. Den pris, 3F måtte betale for bevarelsen af holddriftsaftalen, var netop bortfaldet af forskudttidstillægget for så vidt angår visse timer. Lokalaftalen af 16. august 2002 vedrørende Brøndby distributionsafdeling omhandler netop holddrift, således at lønudgifterne hertil ikke er omfattet af protokollatet af 10. maj 2007 og dermed af modregningsadgangen. Medarbejderne på holddrift på Brøndby-lageret var således slet ikke "ramt" af forskudttidstillæggenes bortfald. I denne forbindelse skal det noteres, at holddriftsarbejderne ikke aflønnes med forskudttidstillæg, men med overtidstillæg. Dette følger af holddriftsaftalens 1, stk. 5, hvortil der er henvist i lokalaftalen af 16. august 2002, og hvorefter arbejdsgiveren i tilfælde, hvor 1. skift skal begynde før kl. 06, skal betale overtidstillæg frem for holddriftstillæg hele dagen. COOP har under forhandlingen anført, at "weekendarbejde" i bullit nr 2 i pkt. 1 i protokollatet af 10. maj 2007 angår arbejde på lørdage og søndage, som ikke er holddrift. Der er således ik-

9 - 9 - ke tale om holdrift, men om faste dag-/aftenhold, der terminologisk er forskudttidshold. Af den ændrede formulering af 7, stk. 1, i 2007 overenskomsten ses, at parterne til afløsning "for alle lokale aftaler" fastsatte nye satser, idet disse var dem, der gjaldt i henhold til AHTS forliget. Weekendarbejde er således ikke holddrift og er derfor er omfattet af modregningsbestemmelsen. Det var da også weekendholdene i Brøndby, der blev ramt af forskudttidstillæggenes bortfald og derfor blev medtaget i overgangsordningen. For disse hold var der aftalt de lokale satser, der er angivet i lokalaftalen af 16. august COOP har endvidere anført, at lokalaftalen fra 2002 indeholder en fast døgnprofil på 37 timer og ikke som angivet i holddriftsaftalen 34 timer. Såfremt der havde været tale om holddrift, kunne der blot have været henvist til aftalen herom, herunder til de lavere holddriftssatser. Imidlertid var satserne i henhold til lokalaftalen fra 2002 netop højere end holddriftssatserne. At lokalaftalen fra 2002 sigter til forskudttidstillæg og ikke angår holddrift, bestyrkes yderligere stærkt af, at der ifølge aftalen ses bort fra protokollatet af 15. oktober 1969, der klart kun angår forskudttidstillæg. Efter forhandlingen Efter optagelsen af sagen til afgørelse har parterne på opmandens anmodning fremsendt diverse yderligere materiale om holddriftsaftalen m.m. Samtidig med anmodningen bad opmanden om parternes bemærkning til følgende spørgsmål: Som det fremgår af bilag A, blev protokollatet af 10. maj 2007 indgået, fordi nogle medarbejdere blev uforholdsmæssigt hårdt ramt af forskudt tids tillæggenes bortfald. Forud herfor havde der været arbejdsnedlæggelser. Kan det oplyses, hvor disse arbejdsnedlæggelser forekom, og hvad den angivelige begrundelse herfor var? I et efterfølgende processkrift af 15. oktober 2010 har Coop anført: "Herved fremsendes på opmandens anmodning uddybende oplysninger om forløbet af de arbejdsnedlæggelser, der fulgte efter parternes første indgåelse af forlig. Mandag den 7. maj mødes parterne til forhandlinger og der indgås forlig tidligt om morgenen den 8. maj dette forlig er dateret 7. maj. Det er sagens bilag D. Det aftales, at der kan holdes lokale orienteringsmøder onsdag den 9. maj om morgenen. Ud på formiddagen bryder arbejdsnedlæggelserne ud i forlængelse af de afholdte oriente-

10 ringsmøder. På Brøndby ferskvare gik dagholdet til fagligt møde og gik derefter hjem Se nyt bilag 3. Der er blandt disse hverdags dagprofiler, nogle der har en mødeprofil, der indeholder weekendarbejde. Altså de hold som efter indklagedes opfattelse vil miste deres høje tillæg på weekendvagter. Og det er de tillæg, som det nu er omtvistet, om der kan modregnes i. Udviklingen over dagens arbejdsnedlæggelser ses i bilag 4, som er en status mail, der sendes ud kort efter midnat (derfor dateret 10.maj). Endvidere vedlægges som nyt bilag 5 dokumentation i form af Coop's fax til LO med anmodning om fællesmøde, hvoraf også fremgår at arbejdsnedlæggelsen efter det oplyste skyldes "utilfredshed med afslutningen af overenskomstforhandlingerne". Parterne har den 9. maj om aftenen dialog om at genoptage drøftelserne, men det er et krav fra indklagedes side, at arbejdet normaliseres. Da dagholdene møder ind om morgenen den 10. maj og påbegynder arbejdet, genoptages forhandlingerne og munder ud i det forlig, der indgår i sagen om bilag A." 3F har efterfølgende fremsendt en udtalelse af 21. oktober 2010, afgivet af Lis Jacobsen, hvori det hedder: "Jeg er af LO blevet bedt om, at oplyse, om min opfattelse af arbejdsnedlæggelsen som gav anledning til mødet den 10. maj Ved de ordinære OK-forhandlinger var alle tillidsrepræsentanter fra alle COOP s lagre til stede. 3F s forhandlingsudvalg sparrede med denne gruppe undervejs i forhandlingerne og da resultatet forelå, enedes tillidsfolkene om hvordan og på hvilket tidspunkt man ville orientere medarbejderne, for at sikre enslydende information. Denne orientering foregik om morgenen den 10. maj og utilfredsheden med resultaterne særligt på forskudttidsområdet var stor på lagrene generelt, og udmøntede sig i, at medarbejderne gik hjem i protest. Dette er baggrunden for mødet den 10. maj. OPMANDENS BEGRUNDELSE OG KONKLUSION Da der ikke blandt de af parterne udpegede medlemmer af voldgiftsretten har kunnet opnås flertal for en afgørelse, skal denne træffes af opmanden, der udtaler:

11 Af overenskomstens 2, stk. 6, fremgår, at forskudt tids tillæg betales "for de timer, der falder uden for de sædvanlige rammer for arbejdstidens lægning". Med arbejde på forskudt tid sigtes således til arbejde, der påbegyndes forud for og i tilknytning til de normale arbejdstiders begyndelse, og til arbejde, der udføres efter, dvs. i forlængelse af, den normale arbejdstids ophør. I overenskomstens 2, stk. 6, 4. afsnit, omtales weekendarbejde, hvortil ansættes medarbejdere, "der ikke har anden lønnet beskæftigelse". Ved indgåelsen af overenskomsten i 2007 blev der indgået et særligt protokollat om lokalaftale om holddrift, ifølge hvilket parternes lokalaftale om holddrift fortsatte uændret i overenskomstperioden. Dermed adskilte arbejde i henhold til holddriftsaftalen sig fra arbejde på forskudt tid, jf. herved overenskomstens 7, stk. 2, 2. afsnit, hvorefter de satser, der er nævnt i 7, gælder "til afløsning af alle lokale aftaler" hvilket må forstås som lokale aftaler om satser for arbejde på forskudt tid. Det følger endelig af holddriftsaftalen, at arbejdsdøgnet regnes fra kl til kl på alle ugens dage. Terminologisk er der således klar forskel på arbejde på forskudt tid og arbejde i holddrift. Af lokalaftalen af 16. august 2002 vedrørende distributionsaftalen i Brøndby fremgår, at indgåelsen af aftalen alene var begrundet i de særlige driftsforhold på Brøndby Ferskvarecenter. Ifølge aftalens 1. afsnit arbejder disse hold "efter holddrift aftalen 1, Stk. 1" der på det tidspunkt var holddriftsaftalen mellem AHTS og SiD og ifølge 3. afsnit betales der tillæg efter holddriftsaftalen 1, stk. 5, for arbejde mellem lørdag kl og mandag kl Ved indgåelsen af overenskomsten i 2007 blev tidspunktet for, hvornår der udbetales forskudt tids tillæg, trukket fra kl til kl på hverdage. Det var medarbejdere, som ville blive uforholdsmæssigt hårdt ramt af denne ændring, der skulle have kompensation i henhold til protokollatet af 10. maj 2007, og det er alene udgiften til "disse ændringer" dvs. som anført i de 2 "bullits" som kan modregnes i virksomhedens bidrag til kompetencefonden.

12 På den anførte baggrund og i øvrigt af de grunde, der er anført af 3F, er det mest nærliggende at forstå lokalaftalen af 16. august 2002 som en lokal holddriftsaftale, der ikke vedrører tillæg for arbejde på forskudt tid og for weekendarbejde. Der er endvidere ikke tilstrækkelige holdepunkter for at nå til, at protokollatet af 10. maj 2007 må forstås således, at det sigter til holddriftsarbejde af den karakter, der er omhandlet i lokalaftalen af 16. august Den omstændighed, at det i aftalen af 16. august 2002 er anført, at der fra medarbejderside ses bort fra protokollatet af 15. oktober 1969, kan ikke føre til et andet resultat. Herefter må der gives 3F medhold i, at COOP ikke har været berettiget til at modregne lønudgifterne til holddriftsarbejdet i weekenden på COOP's lager i Brøndby i virksomhedens bidrag til kompetencefonden. 3F's påstand tages derfor til følge. T h i b e s t e m m e s : Coop Danmark skal anerkende, at Coop ikke er berettiget til at modregne lønudgifter til holddriftsarbejde i weekenden på COOP's lager i Brøndby, således som sket i virksomhedens bidrag til kompetencefonden siden overenskomstfornyelsen i 2007 til dato. Hver part skal bære egne omkostninger og betale halvdelen af opmandens honorar og udgifter. København den 15. november Per Sørensen

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0184): Fødevareforbundet NNF (Advokat Martin Juul Christensen) mod Dansk Industri for Danish Crown A/S, Herning (Chefkonsulent Jane Hedegaard) Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Dansk Supermarked

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 i faglig voldgiftssag 2010.0236 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Zoologisk Have (advokat Marie Louise

Læs mere

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Kendelse af 17. december 2008 i faglig voldgift: CO-industri for 3F - Fagligt Fælles Forbund (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI - Organisation for erhvervslivet for Midtjysk Fornikling og

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod

Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008. CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod 1 Opmandskendelse i faglig voldgiftssag, afsagt den 28. maj 2008 CO-industri (juridisk konsulent Jesper Krah-Stetting) mod DI for Dantherm Air Handling A/S, Skive (advokat Lars Bruhn) Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. august 2013. faglig voldgiftssag (FV2012-0176): FOA. for. FOA Odense. (advokat Henrik Piil) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. august 2013. faglig voldgiftssag (FV2012-0176): FOA. for. FOA Odense. (advokat Henrik Piil) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. august 2013 i faglig voldgiftssag (FV2012-0176): FOA for FOA Odense (advokat Henrik Piil) mod Kommunernes Landsforening (KL) for Odense Kommune (advokat Christian

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( )

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( ) TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0194 (2015.0201) Fagligt Fælles Forbund (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Back Up Vikar

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0176 Dansk El-Forbund og Dansk Metal (advokat Berit Lassen) mod Coop Danmark A/S (advokat Pernille Grenaae) Uoverensstemmelsen angår, dels hvornår optjente

Læs mere

2013-2015. Arbejde i Holddrift. mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A)

2013-2015. Arbejde i Holddrift. mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) 2013-2015 Arbejde i Holddrift mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) 1. marts 2013 Denne aftale er indgået mellem: Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2018 i faglig voldgiftssag (FV2018.0061): 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Hjem-Is A/S (advokat Lars Overgaard)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. november 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0129): 3F Transportgruppen for Havnegruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod APM Terminals Cargo Service A/S (advokat Marianne

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 3F, Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod KL for Hillerød Kommune (advokat Christian K. Clasen) Uoverensstemmelsen angår fortolkning

Læs mere

T I L K E N D E L S E G I VE L S E

T I L K E N D E L S E G I VE L S E T I L K E N D E L S E G I VE L S E af 16. oktober 2009 i faglig voldgiftssag: FV 2009.67 CO-industri for 3F Fagligt Fælles Forbund for Kaj Rasmussen (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftssag FV 2009.195: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark for A og B (faglig medarbejder Preben Birk) mod DI Overenskomst I v/di for Junckers Industrier A/S (chefkonsulent

Læs mere

OP M A N D S K E N D E L S E

OP M A N D S K E N D E L S E OP M A N D S K E N D E L S E af 16. juni 2008 i faglig voldgiftssag: 3F Transportgruppen (konsulent Evelyn Jørgensen) mod DI/Turistvognmændenes Arbejdsgiverforening (TA) for Todbjerg City A/S (advokat

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV )

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV 2016.0198) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Ulrik Mayland) mod Glarmesterlauget i Danmark for Schlæger A/S Skovlunde Byvej 18 2740 Skovlunde (konsulent Poul Henrik

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. maj faglig voldgiftssag (FV ): Fødevareforbundet NNF. (advokat Martin Juul Christensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. maj faglig voldgiftssag (FV ): Fødevareforbundet NNF. (advokat Martin Juul Christensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2014-0001): Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I v/di for Lantmännen Unibake Denmark A/S

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV )

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2015.0035) Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod BOA for Statoil Fuel og Retail A/S (advokat Jeanette Werner) Sagens behandling Sagen

Læs mere

Holddrift Gældende for overenskomsterne mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund

Holddrift Gældende for overenskomsterne mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund Holddrift 2018-2021 Gældende for overenskomsterne mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere og Fagligt Fælles Forbund 2018-2021 Arbejde i Holddrift Mellem Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftsag (FV 2007.208): HK Danmark (advokat Peter Nisbeth) mod DI (advokat Henrik Uldal) G:\Faglig Voldgift Kendelser\PROTOKOLLAT FV 2007 208 HK mod HTS.doc 2 INDLEDNING

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer.

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. januar faglig voldgiftssag FV : CO-industri for 3F Industrigruppen for et antal medlemmer. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. januar 2011 i faglig voldgiftssag FV2010.0092: CO-industri 3F Industrigruppen et antal medlemmer mod DI Overenskomst I Royal Unibrew A/S -------------------------------------

Læs mere

Fødevareforbundet NNF mod DI

Fødevareforbundet NNF mod DI OPMANDSKENDELSE i FAGLIG VOLDGIFT Fødevareforbundet NNF mod DI Mellem klageren, Fødevareforbundet NNF, og indklagede, DI, er der opstået uoverensstemmelse om, hvorvidt betaling for delvis fravær, egen

Læs mere

Kendelse af 16. marts 2016

Kendelse af 16. marts 2016 Kendelse af 16. marts 2016 i faglig voldgift nr. FV 2015.0170 Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I for Stryhns A/S (advokat Jane Hedegaard) 1. Tvisten Sagen angår,

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. april 2011. faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet. mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. april 2011. faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet. mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 12. april 2011 i faglig voldgiftssag FV2010.0202: Serviceforbundet mod DI Overenskomst I ved DI for Københavns Lufthavne A/S 2 Der er i denne sag opstået tvist mellem

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV2010.0192) Fødevareforbundet NNF (advokatfuldmægtig Kim Brandt Jensen) mod Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation (advokat Christian K. Clasen) afsagt

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151:

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: CO-industri for HK/Privat og Teknisk Landsforbund for et antal medlemmer af disse forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i faglig voldgiftssag FV 2011.0090: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver/ DTLs arbejdsgiverforening for Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 3. november 2011 i faglig voldgiftssag FV 2011.0120: Fødevareforbundet NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod Jutland Meat A/S (advokat Anders Worsøe) - 2 - INDLEDNING

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod Protokollat med tilkendegivelse af 1. juli 2009 i faglig voldgift FV2009.0051: CO-industri for 3F (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI for P. Taabbel & Co. Hanstholm A/S (advokat Lars Bruhn)

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse meddelt den 5. september 2014 i faglig voldgiftssag, 2013.0131 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Gentofte Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Sagen angår lønsammensætningen

Læs mere

1) at der ikke i virksomheden har været eller er en lokalaftale om aflønning for rejse og udearbejde, jf. Elektrikeroverenskomstens 14, stk.

1) at der ikke i virksomheden har været eller er en lokalaftale om aflønning for rejse og udearbejde, jf. Elektrikeroverenskomstens 14, stk. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2013.0026 Dansk El Forbund (advokat Jeppe Wahl Brink) mod Tekniq for Insta A/S, Næstved (konsulent Jesper Elan Ahrenst) Uoverensstemmelsen angår, om virksomheden

Læs mere

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand.

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2014.0062 Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen) Uoverensstemmelsen angår, om

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0050) Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Kara/Noveren (advokat Christian K. Clasen) afsagt den 18. marts 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod

OPMANDSKENDELSE. Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod OPMANDSKENDELSE I Voldgiftssagen: Dansk Funktionærforbund (procedør: advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Industri for Vagt- og Alarmbranchens Arbejdsgiverforening (VABA) for G4S Vagt A/S (procedør: advokat

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2014.0141, afsagt den 3. december 2014 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Marbud, Polen (Cvr. 33018010) (afdelingschef,

Læs mere

meddelt mandag den 30. april 2012 i faglig voldgiftssag Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen)

meddelt mandag den 30. april 2012 i faglig voldgiftssag Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 30. april 2012 i faglig voldgiftssag 2011.0122 Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Erritsø Tryk

Læs mere

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 5. oktober 2017 i faglig voldgiftssag FV 2017.0038: Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod HedeDanmark A/S (advokat Charlotte Strøm Petersen) 2 Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod

Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV : Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Kendelse af 7. februar 2013 i faglig voldgift FV 2012-0112: Serviceforbundet for A (advokat Jørgen G. Jacobsen) mod Dansk Erhverv for Profil Optik Butikker A/S (advokat Katrin Seirup) Uoverensstemmelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. juni 2019 FV : Fagligt Fælles Forbund. for. (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. juni 2019 FV : Fagligt Fælles Forbund. for. (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 12. juni 2019 i FV 2019.0004: Fagligt Fælles Forbund for A (forhandlingssekretær Johnny Frimann Storm) mod Dansk Byggeri for Fleks Modul A/S (chefkonsulent Hans Henrik

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0058) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/ DI for Styropack A/S (advokat Karsten Almosetoft) afsagt

Læs mere

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal

Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV : CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal Tilkendegivelse af 22. juni 2017 i faglig voldgift FV 2016.0193: CO-industri for 3F Industrigruppen og Dansk Metal (procedør: advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Martin Professional

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår rækkevidden af en anciennitetsbestemmelse i en virksomhedsoverenskomst.

Uoverensstemmelsen angår rækkevidden af en anciennitetsbestemmelse i en virksomhedsoverenskomst. Kendelse afsagt den 31. maj 2010 i faglig voldgiftssag FV2010.0001 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DIO II v/di for Arctic Container Operation A/S (advokat Henrik Uldal) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 29. oktober 2014. i faglig voldgiftssag, 2014.044. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. meddelt den 29. oktober 2014. i faglig voldgiftssag, 2014.044. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse meddelt den 29. oktober 2014 i faglig voldgiftssag, 2014.044 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod KL (advokat Christian K. Clasen) Tvisten Sagen drejer sig om, hvorvidt månedslønnede

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 13. marts 2018 i faglig voldgiftssag (FV2016.0124): Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I for Arriva Danmark A/S (advokat Sussi Skovgaard-Holm)

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2010.0090) Fag og Arbejde (FOA) (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 14. februar 2011 - 2 1. Sagen angår

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. maj 2015. faglig voldgiftssag (FV2014.0181): Dansk Journalistforbund. for

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 12. maj 2015. faglig voldgiftssag (FV2014.0181): Dansk Journalistforbund. for PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 12. maj 2015 i faglig voldgiftssag (FV2014.0181): Dansk Journalistforbund for Børsens Redaktionelle Medarbejderforening (advokat Liselotte Lindberg Olsen) mod Børsen

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen)

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Uoverensstemmelsen angik, i hvilket omfang der kan træffes skriftlig

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Lærernes Centralorganisation. mod. Moderniseringsstyrelsen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Lærernes Centralorganisation. mod. Moderniseringsstyrelsen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV 2015.0094 Lærernes Centralorganisation mod Moderniseringsstyrelsen - 2 Uoverensstemmelsen angår, om lærere på efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler,

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (skolebetjente m.fl. fra Københavns Kommune)) 2007 Cirkulære af 25. juni 2007 Perst.

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 18. februar 2009 i Faglig voldgiftssag F.V. 2009.76: Fagligt Fælles Forbund (3F) Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. marts 2017 i faglig voldgiftssag (FV2016-0196): Dansk Metal (advokat Peter Nisbeth, LO) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Syddanmark (advokat Morten

Læs mere

at virksomhedens praktiserede arbejdstider strider mod Maleroverenskomsten,

at virksomhedens praktiserede arbejdstider strider mod Maleroverenskomsten, Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2015.0221 Malerforbundet i Danmark (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Danske Malermestre for Malermester Lakner ApS (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen)

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (tekniske servicemedarbejdere m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8.

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse

Protokollat med tilkendegivelse Protokollat med tilkendegivelse meddelt tirsdag den 29. april 2014 i faglig voldgiftssag 2014.0022 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod Tekniq for VVS og Varmeteknik A/S (konsulent

Læs mere

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 24. januar 2012. i faglig voldgiftssag 2011.0123: Fødevareforbundet, NNF

PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 24. januar 2012. i faglig voldgiftssag 2011.0123: Fødevareforbundet, NNF PROTOKOLLAT MED TILKENDEGIVELSE meddelt tirsdag den 24. januar 2012 i faglig voldgiftssag 2011.0123: Fødevareforbundet, NNF (advokat Martin Juul Christensen) mod DI overenskomst I for Danish Crown, Sønderborg

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2011.0010): Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre for E. Pihl & Søn A/S (advokat Tine B. Skyum) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. april 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri. for. (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. april 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0161): CO-industri for A (juridisk konsulent Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Nordisk Wavin A/S (advokat Morten

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 27-01-2009 OK-Nyt Løn nr. 002-09 Sag.nr.: 07/2174 Voldgiftssagen vedrørende

Læs mere

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Indklagede har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag FV2015.0013, afsagt den 11. januar 2016 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for HVL Montage ApS (juridisk konsulent

Læs mere

Tilkendegivelse af 5. december 2016 i faglig voldgift FV : CO-industri. (procedør: konsulent Dennis Schnell-Lauritzen) mod

Tilkendegivelse af 5. december 2016 i faglig voldgift FV : CO-industri. (procedør: konsulent Dennis Schnell-Lauritzen) mod Tilkendegivelse af 5. december 2016 i faglig voldgift FV 2016.0130: CO-industri (procedør: konsulent Dennis Schnell-Lauritzen) mod DI Overenskomst I v/di for Fipros A/S (procedør: Tove Schultz-Lorentzen)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund,

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund, PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2016 i faglig voldgiftssag (FV2016-0012): 3F Fagligt Fælles Forbund, Privat Service, Hotel og Restauration og Serviceforbundet (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen)

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 005-2017 Orientering om tilkendegivelse ved faglig voldgift af

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0055): Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund (advokat Henrik Karl Nielsen) mod Fagligt Fælles Forbund (advokat Nicolai Westergaard) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

OP M A N D S K E N D E L S E

OP M A N D S K E N D E L S E OP M A N D S K E N D E L S E af 6. oktober 2008 i faglig voldgiftssag: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Cisco Partnere ApS under konkurs (afdelingschef Thorsten

Læs mere

Kendelse. 9. februar 2009. faglig voldgift: Dansk Metal. (advokat Stephan Agger) mod. DI Overenskomst II v/di. (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for

Kendelse. 9. februar 2009. faglig voldgift: Dansk Metal. (advokat Stephan Agger) mod. DI Overenskomst II v/di. (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for Kendelse af 9. februar 2009 i faglig voldgift: Dansk Metal (advokat Stephan Agger) mod DI Overenskomst II v/di (Den Særlige Arbejdsgiverforening) for Falck Danmark A/S (advokat Eva Skov Jensen) Denne sag

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom.

Uoverensstemmelsen angår, om der har været tvingende årsager til opsigelse af en tillidsrepræsentant på grund af sygdom. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2018.0087 Farmakonomforeningen for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Danmarks Apotekerforening for X Apotek (advokat Yvonne Frederiksen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV 2008.088 Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Djurs Smede Service ved Klaus Jensen (advokat Jens Paulsen) G:\Faglig Voldgift

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for medarbejderne v/ tillidsrepræsentant Per Petersen (opmåler Paul Jentzsch) mod Dansk Byggeri for Frydkjær A/S (kontorchef Jørgen Boje) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 7. oktober 2008 i faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark Sagen forhandledes den 7. oktober 2008. Den faglige voldgiftsret bestod af Gerda Christensen

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2017.0044) CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Siemens Wind Power (advokat Morten Pedersen) Afsagt den 31.

Læs mere

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af Optikeroverenskomsten Den 1. marts 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Serviceforbundet Urmagerne og Optikerne indgået aftale om fornyelse af optikeroverenskomsten

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift:

Kendelse i faglig voldgift: Kendelse i faglig voldgift: 3F for murerarbejdsmand Palle Lund (advokat Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for murermester Lars Svensson (konsulent Jann Frei) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 15. april 2013 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2013.0036, afsagt den 2. maj 2013 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Palle Bisgaard) mod Dansk Byggeri for Ptampa v/ Piotr Trochimczuk (konsulent Erling Olsen)

Læs mere

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod Tilkendegivelse af 23. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0091 Dansk Magisterforening som mandatar for A, B og C (advokat Frederik Brocks) mod Københavns Kommune (advokat Jørgen Vinding) Indledning

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2016.0179) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Den Jyske Opera (advokat Marianne Lage) Sagen drejer sig om, hvorvidt det er i strid med

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015

TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015 TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 24. juni 2015 i faglig voldgiftssag, FV2014.0169 HK Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod DI Overenskomst I ved DI for SAS Ground Handling Denmark A/S (advokat

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 17. november 2013 i faglig voldgiftssag FV 2013.0107: 3F Fagligt Fælles Forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DIO II v/di for ISS Facility Services A/S

Læs mere

Kendelse. 30. januar faglig voldgift nr. FV : Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S

Kendelse. 30. januar faglig voldgift nr. FV : Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S Kendelse af 30. januar 2015 i faglig voldgift nr. FV2014.0059: Dansk Metal (advokat Peter Nisbeth) mod JYSK A/S (procesdirektør, advokat Lars Alexander Borke) 2 1. Tvisten Sagen angår, om det er i strid

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for køkkenmedhjælpere overført fra kommuner i det tidligere FKKA-område, der hører under KL s forhandlingsområde samt Københavns

Læs mere

Uoverensstemmelsen angår, om der i Maleroverenskomstens 10, stk. 2, er fornøden hjemmel for fagretlig behandling af arbejdsmiljøspørgsmål.

Uoverensstemmelsen angår, om der i Maleroverenskomstens 10, stk. 2, er fornøden hjemmel for fagretlig behandling af arbejdsmiljøspørgsmål. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0084 Malerforbundet i Danmark (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Danske Malermestre for Peter Maler A/S (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen) Uoverensstemmelsen

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. 3F-Fagligt Fælles Forbund. for. et antal medlemmer af dette forbund

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. 3F-Fagligt Fælles Forbund. for. et antal medlemmer af dette forbund OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2013.0178) CO-industri for 3F-Fagligt Fælles Forbund for et antal medlemmer af dette forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/di for Cheminova

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat. (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2014.0079) HK Privat (jurist Dennis Schnell-Lauritzen) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for Agri Nord (advokat Charlotte Strøm

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund)

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i medfør af 2007 overenskomst

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 29. september faglig voldgiftssag (FV ): CO-industri. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 29. september faglig voldgiftssag (FV ): CO-industri. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 29. september 2016 i faglig voldgiftssag (FV2016.0003): CO-industri for HK (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for JKS A/S (advokat Birgitte Dember)

Læs mere

O P M A N D S K E N D E L S E

O P M A N D S K E N D E L S E O P M A N D S K E N D E L S E af 25. februar 2013 i faglig voldgiftssag FV 2012.0139: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I v/di (AKT) for Nettbuss A/S (advokat Jacob

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund. mod SKAT PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2015.0028) Danmarks Jurist- og Økonomforbund mod SKAT Tvisten Tvisten angår fortolkningen af en aftale mellem SKAT og bl.a. AC-Landsklubben om flekstid

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E af 8. november 2012 i Faglig voldgiftssag FV 2012.0005 (Afskedigelsesnævnssag): Fagligt Fælles Forbund Offentlig gruppe (3F) (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Tårnby Kommune

Læs mere

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012 SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 11. april 2012 i afskedigelsesnævnssag nr. FV2011.0136. LC Lederforum for A (advokat Peter Breum) mod Odder Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Tvisten

Læs mere

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for.

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag 2015.0021 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod TEKNIQ for Enco A/S VVS (advokat Susanne Oldenburg) Afsagt den 25. juni 2015. Tvisten drejer sig

Læs mere