Jule- og nytårsbrev december 2013



Relaterede dokumenter
Charlottenlund, julen Kære alle!

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

HUGIN OG MUNIN NYT FRA SKOLELEDEREN

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej Aalborg Øst

KLOKKEBJERGS TLF. NR E.mail:

Månedsblad fra Børnebiksen Juni 2011.

August, september og oktober Bestyrelsen :

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Adjektiver. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Nyhedsbrev fra klynge 2

Juni - juli - august 2018

Skolenyt uge 46

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe.

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar Godt nytår

20. DECEMBER. Far søger arbejde

Sæson Februar. Marts. Denne måned havde vi fokus på aktiviteter til vores medlemsaftener. Vi spillede blandt andet cross boule.

Karneval i Aalborg Øst

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

... Fra alle os til alle jer..

Glemt tøj - Er lagt frem i Fællesrummet. Kig forbi, der er store mængder tøj. Det ligger på scenen i Fællesrummet i hele uge 10

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

Kære børn og forældre

bbb Børnebiksen, Oktober Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Hilsen fra redaktionen

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

MEDARBEJDERBLADET. jul. Glædelig. December Årgang 5- Nr. 11 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt!

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Februar, marts og april Bestyrelsen :

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL LÆS OGSÅ I BLADET SOMMERFEST // FAMILIELEJR // NYE ANSIGTER I PTF // AKTIVITETSHUSET

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

En anden familie og ferie

Arrild Privatskole og Børnehuset


Spørgsmål. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Dejlig med skoleagurker af egen avl. August nr. 8.

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge april Indhold

Sebastian og Skytsånden

KOMMENDE ARRANGEMENTER

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

Nyhedsbrev september - oktober 2018

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Nr. 4: Indflytningen i Kamelia Hus

Ove og Lizzie Axelsen 65 års bryllupsdag den 29. august. Bakketur og besøg i Korsbæk FALKEPOSTEN. August. Helstegt pattegris

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

November Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

MENNESKER MØDES MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

Anna uden Anders af Charlotte Krainert

HEJ SØDE - EN SMS-ROMAN

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.

Nyhedsbrev dec

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Nyhedsbrev Juni Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Afslutning 2013

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej Aalborg Øst

NYHEDSBREV FRA SFO januar 2017

Reersø november 2017

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

December årgang, nr. 11

Februar Sydtoften Grindsted Tlf.:

Skrevet af: Nicole 31oktober Surfer med far

December 2017/Januar 2018

Gl. ager Kære Brevduevenner.

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Nyhedsbrev. uge

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Bruger Side Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 14,16-24.

1 april 2017 startede den nye sæson for 2017/18, så hvis ikke du har tilmeldt dig denne, er det på tide at få det gjort hurtigst muligt.

Christian Bruuns jul 1917.

Nyhedsbrev uge

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

MEDARBEJDERBLADET. November Årgang 5- Nr. 10 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt!

Anitta skriver. 23. december kl er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Transkript:

Kære Det er 1. juledag og Helle står i køkkenet med to ufærdige tærter til i morgens julefrokost med familien til begge sider. Der skal ikke mangle noget. Søren havde valget imellem at gå i gang med dette brev til familie og venner eller gå en tur med hunden. Så Seja må vente, og det gør hun også gerne. Hun er blevet en rigtig dejlig og (det meste af tiden) rolig familiehund det er kommet så vidt at vi til tider beskriver hende som næsten Olga-agtig, og det er stort. Her er billeder af de to superhunde, Olga til venstre: Først og fremmest vil vi med dette brev sige tak til alle, der har taget del i vores liv i året. Det viser sig ved en gennemgang af kalendere, fotomapper, Facebook og de små grå celler, at I har været både talrige og fantastiske, og vi når ikke hele raden rundt her, men vil blot foretage nogle nedslag i kalender og temaer. De vigtigste temaer vi har lyst til at dele med jer er børnebørn og sommerhus, for de to har været centrale for så mange oplevelser og udfordringer. Helle tager Sixten og Tristan til svømning hver onsdag eftermiddag, hvorefter vi har dem til middag til de bliver kørt hjem og i seng. Vi har været på vores yndlingsrestaurant La Sirena nogle gange, og børnene elsker det. De spiller begge skak i klubben efter skole, og Søren nyder at træne dem i lynskak, slutspillet og fagsproget. Der bliver flyttet mange brikker og gjort opdagelser. Helle klipper og tegner og læser og regner med de to. Vi tager også vores kampe med de to temperamentsfulde størrelser, men det bliver vi bare alle klogere af, så tak for det. Vi har haft børnene med os til Sejerø. Det har givet Britt og Gorm nogle tiltrængte perioder, hvor de kunne pleje parforholdet og ordne hus uden forstyrrelser, og vi har fået yderligere oplevelser og gjort Sejerø til noget de altid vil have indeni: klatreturen op ad Fyrbakken, verdens stejleste og farligste bakke; den farlige stentur ved lavvande, hvor de store sten på turen mod fyret kan betrædes, men med risiko for druknedøden eller i hvert fald våde fødder; 1 af 6

5- eller 10-km ruten, hvor Søren løber og børnene cykler, med stop ved aftægtskoen Lambi, der kommer når vi kalder og frister med æbler; optræden med genboen Anne Mettes børnebørn Clara og Christian (se billedet med Seja ovenfor); den ikke helt almindelige legeplads ved skolen; sommerfesten med lortebanko (i hvilket felt skider kalven?); Sejerø-spillemændene; og sidst men ikke mindst, Sejerøfærgen, med Inger i kiosken. Sommerhuset, som vi har haft siden 2010, altså ikke ret længe (men det føles som om vi har været der i mange år på den gode måde, altså), har 2 af 6

været centrum for adskillige besøg, og da Sejerø jo er en ikke helt let tilgængelig ø er det altid besøg med overnatning, så vi kommer tættere på vores gæster (på den gode måde!). Familien, både Helles og Sørens, var der. På Sørens side var det Søs (Anne Christa), som havde nogle gode dage, hvor især naturen viste sig fra sin bedste side, med masser af spændende fugle, harer og rådyr. Udover Gorm og Britt og børnene på Helles side var vi meget glade for, at Grethe og Ejvind valgte at komme over, så vi kunne vise dem det sted, som er kommet til at betyde så meget for os. Vi fik en gæstebog, da Helle flyttede ned til Søren i Wien i 1989. Den brugte vi nogle år, også da vi boede i Basel 1992-95, men så blev den lagt væk. Den er kommet frem igen på Sejerø, og af den vil det fremgå, at vi også havde besøg af vores gode venner: Sven og Janet; Sophia og Casper med børn; Ellen og Lasse; Alette; Karen; og Lisbeth. Vi forventer at se alle igen derovre. Når vi snakker om Sejerø er det vigtigt også at nævne, at vi da også har fået bekendte/venner derovre: Til den ene side er vi så heldige at have to fastboende naboer, to par, som vi snakker hyggeligt med, når lejlighed gives, og som giver en dejlig kontinuitet. Det ene par, Conny og Michael, har en hund, Bella, som er en af Sejas gode legekammerater. Det andet par er Jette (ravsamler) og Steen (redaktør af Ø-bladet). Vi besøger af og til vores venner Lis og Kurt (Kurt, som er formand for jagtforeningen, medlem af Kalundborg Kommunes Ø-udvalg og medlem, ligesom Søren, af den lokale fritidsfiskerforening) til en kop kaffe, et lille glas eller et regulært måltid mad. Og så har vi jo Tinna, Helles gamle kollega, som snart er fast inventar på Sejerø. Søren har jo et eller andet med foreninger og bestyrelser, og han er p.t. næstformand og webmaster i Gniben Strand Grundejerforening (se www.gnibenstrand.dk). Det giver nogle fine opgaver og peger også frem mod tiden efter arbejdslivet, som nærmer sig (seneste prognose siger foråret 2015). Efter 35 år i Novo bekymrer Søren sig ved tanken om at skulle tage sig selv sammen uden kollegernes og chefens opmuntringer. Så han kaster sig over nye forpligtelser: Senest kæmper han for opretholdelsen af kollektiv transport på Sejerø, nu hvor kommunalbestyrelsen har besluttet at nedlægge busdriften fra årsskiftet. Det har ført til, at Søren har deltaget som repræsentant for alle Sejerøs sommerhus-grundejerforeninger i kommunens landliggerudvalg og der har fremlagt dokumentation og 3 af 6

argumenter for en fortsat ordning, f.eks. almindelig busdrift i sommerperioden suppleret med noget flexbus resten af året. Søren har direkte kontakt både til Sejerøs nyvalgte repræsentant i byrådet (Ella Rasmussen, Venstre) og borgmesteren (Martin Damm, Venstre) og har ikke opgivet at få noget igennem. Der er meget andet i vores liv end sommerhuset og børnebørnene, f.eks. var vi i foråret på en lille ferie i Wien, hvor vi genså gamle venner. Vi var på Heuriger med dem, og vi var i Volksoper hvor vi så og hørte Die lustige Witwe af Franz Lehár. Der er mere: Vi var til Tommys 40-års fødselsdagsfest i februar. Det var en stor oplevelse at møde Tommys mange gode venner og høre deres taler til den runde fødselar. Vi var i Skuespilhuset med Ejvind og se Ibsens Vildanden. En stor og tankevækkende oplevelse. Vi var i Dyrehaven og se og høre kronhjorte. Og vi var med Novos kunstforening på en bustur til gallerier i Nordsjælland. Vi sluttede i Helsingør hvor vi så den originale gipsafstøbning af Holger Danske. 4 af 6

Søren har haft travlt og haft det sjovt med sin familie, især den på fars (Haralds) side, se www.mamasogpapas.dk. Det førte til en invitation til kusine Ingers (Inger er datter af Elna, Haralds søster) 90-års fødselsdag i juni, hvor vi dels mødte hele den store Elna-familie, dels havde lejlighed til at se Ribe (vi boede i Ribe Arresthus) og Rømø. En festlig og dejlig oplevelse var det hele. Søren har også haft travlt, sammen med Søs, med endelig at komme af med alt det, der blev lagret op efter Idas død i 2010. Søs og Søren har klaret opgaven ved at sælge de bedste ting via lauritz.com eller Bruun Rasmussen og resten på loppemarkeder. Det allersidste blev foræret væk: nogle bøger af og om Thorkild Graulund blev sendt til Reersø Museum, og de sidste ting blev afleveret til Aalholm Kirkelige Genbrugs, som var glade for de ca. 10 kasser. En masse bøger måtte desværre afleveres som småt brændbart, der var ingen interesse for dem. Sådan er det jo. Helle har som ovenfor fortalt haft travlt med børnebørn. Derudover har hun dyrket sin decoupage, som sluttede i november med udstilling og salg sammen med de andre decoupører. Som pensionist har man tid nok troede vi engang. Nu ved vi, at tiden også er knap efter arbejdslivet. Så går tiden bare med andre ting. Samtalerne med vennerne bliver længere, aviserne bliver grundigere læst, der bliver svømmet mere og gået længere ture med hunden, der bliver sendt flere Facebook-hilsner og SMS er, og der bliver flere nabo-visitter. Desuden bliver balancen imellem os to lidt forrykket, så det i for høj grad bliver Helle, der står for huset og maden og Søren for haven. Når Søren holder op bliver det nok mere lige, også for Sørens skyld. Det er vist passende at slutte dette brev med lidt om vores jul i år. Den fandt sted i Fredensborg, hos Grethe, og det var rigtig hyggeligt. Grethe på 93 var i topform, og arrangementet fungerede rigtig godt, med bidrag fra alle: Ejvind stod for drikkevarerne og en meget vellykket risalamande, Kim for kirsebærsovsen og mandelgaven (som han selv vandt ), vi stod for den traditionelle hovedret, som var and (faktisk 2 ænder), to slags kartofler, gammeldags rødkål, ribssyltetøj og kraftig brun sovs. Grethe bistod ved tilberedning af sovs og sukkerbrunede kartofler. Efter maden sang vi julens salmer, hvorefter vi gik over til gaverne. Jamen, det var en rigtig jul. Ikke hvid, for der var tæt på 10 grader udenfor (drivhuseffekt, I ved), men traditionsrig, og som sagt, Grethe strålede, og så strålede vi også. 5 af 6

Det var vist alt for meget herfra. Vi takker igen for alt det, I har givet os af oplevelser og nærvær i årets løb, også for julekort og breve, og vi håber, at vi kan holde kontakten og ses også i det nye år. I hele 2014 er Søren stadig på arbejdsmarkedet, men fra foråret 2015 skal I bare se løjer. Så kan I godt investere i en god gæsteseng, ho, ho, ho. Kærlig hilsen fra Helle og Søren Selfie 6 af 6