Puljebeskrivelse Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur



Relaterede dokumenter
Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen Nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til løft af ældreområdet Ansøgningsfrist d. 14. februar 2014

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond

FUNDRAISING sådan skrives en ansøgning

BESTEMMELSE FOR FORVALTNING AF 10 MIO. KRONER PULJEN. Bilag: Vilkår og betingelser for tildeling af tilskud fra forsvaret, hertil ét underbilag.

Midtvejsevaluering af Markedsmodningsfonden. Rapport 1 Effekter og merværdi

Stk. 4. Tilbuddet tilrettelægges som heltidsundervisning. Børne- og undervisningsministeren kan fastsætte nærmere regler herom.

Borgerbudgetter for Forslag til to modeller

Vejledning om socialtilsyn

KOM IGENNEM NÅLEØJET - WORKSHOP: SKRIV DIN STØTTEANSØGNING

Sådan søger man visum til Danmark

ABC. Til dig som søger projektstøtte

GØR EN FORSKEL MED DIT PROJEKT PROJEKT EN GUIDE TIL GOD STYRING

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Udvalgsrapport. - Tilbud om forløb med frivilligt arbejde til alle, der tager en ungdomsuddannelse

Pulje til. Landsbyfornyelse. Vejledning til Kommunerne BYFORNYELSE

B) En eller flere skoler lukker og overføre aktiviteten, herunder aktiver og passiver til en tilbageværende

Min boliggrund er forurenet. Værd at vide om værditabsordningen

Nedenfor kan du se de lovbestemmelser, der er relevante i forbindelse med din underretning om bekymring for et barn eller en ung.

Vejledning til repatrieringsloven. Juni 2010

udvalget om et udredningsarbejde

Ansøger til videregående uddannelse med dansk CPR-nummer. Brugervejledning Optagelse.dk

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det specialiserede socialområde - redskaber til styring og prioritering

Statsrevisorerne Beretning nr. 20 Beretning om statens brug af konsulenter Offentligt 20/2013. Beretning om statens brug af konsulenter

Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger

Afrapportering af nye forsøgstemaer fra frikommune

April 2012 Afrapportering. Analyse af uddannelsespålæg Anvendelse og effekter af redskabet

Orientering om vedtagelse af lovforslag, som udmønter forlig om reform af beskæftigelsesindsatsen

Transkript:

Puljebeskrivelse Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur Hvem uddeler tilskuddet Kulturstyrelsen uddeler midlerne på baggrund af en faglig vurdering fra Børnekulturens Netværk og relevante fagpersoner. Pulje til kunst- og kulturskoleprojekter rettet mod børn, der ikke af sig selv opsøger kunst og kultur. Tilskud til kunst- og kulturskolers udviklingsprojekter, der opsøger, inddrager eller motiverer nye brugergrupper. Hvornår er der ansøgningsfrist 15. marts 2015, 15. marts 2016 og 15. marts 2017 Hvem kan søge Alle former for kunst- og kulturskoler, herunder musikskoler henvendt til børn og unge kommunale selvejende private Hvad er formålet med puljen Puljens formål er at fremme udviklingsprojekter, der opsøger, inddrager, motiverer og/eller rekrutterer børn fra miljøer og familier, der ikke på egen hånd har tradition for at opsøge kunst og kultur. Hvad kan der søges om? Udvikling af nye projekter eller eksperimenterende forløb, som tiltrækker målgruppen Kommunikation af tilbuddene, så de når målgruppen. Der ydes dog ikke støtte til udgifter til trykning af materiale eller teknisk udvikling af digitale platforme (itløsninger) Sådan vurderes din ansøgning Børnekulturens Netværk og relevante fagpersoner vurderer ansøgningen. Vurderingen sker ud fra følgende kriterier: KRITERIER: 40% medfinansiering fra ansøgeren Inddrage brugergrupper der ikke i forvejen bruger kunst- og kulturskolers tilbud Ansøger kan være en enkelt kunst- eller kulturskole eller flere i et partnerskab Ved uddeling af midlerne vil der blive prioritet på baggrund af følgende kriterier:

Geografisk spredning af midlerne Aldersmæssig spredning for børn i skolealderen Nytænkende og opsøgende udviklingsprojekter Inddragelse af nye mindre kulturvante brugergrupper i udviklingsfasen. Især børn, der af sociale, økonomiske og geografiske årsager ikke af sig selv opsøger tilbuddene Ansøgningens bud på mulighederne for forankring af aktiviteterne efter projektperioden Puljen retter sig ikke mod børn, der allerede går på kunst- og kulturskoler. PULJEN STØTTER IKKE: Almindelig drift og administrationsomkostninger Uspecificerede projektomkostninger Udgifter til anskaffelse af inventar Diæter Hvad skal ansøgningen indeholde Alle ansøgere skal anvende Kulturstyrelsens elektroniske ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskabelon, budgetskabelon og eventuel samarbejdsaftale(ved partnerskab), der findes på Kulturstyrelsens hjemmeside [link]. Børnekulturens Netværk og relevante fagpersoner vurderer ansøgningen med udgangspunkt i disse dokumenter. Alle dokumenter skal vedhæftes i pdf-format. Fysisk indsendte ansøgninger og øvrigt materiale vil ikke blive behandlet. Kulturstyrelsen anmoder ikke om manglende oplysninger, men behandler alle ansøgninger som de er indkommet. Ansøgninger, der mangler oplysninger, vil blive afvist. Det samme gælder ansøgninger, hvor ansøgningsskemaet, skabelonen til projektbeskrivelse, budget og eventuel samarbejdsaftale(r) ikke er fuldstændigt udfyldt. Økonomi Den samlede pulje er i alt på 5 mio. kr. fordelt over tre år Der kræves en medfinansiering fra ansøgers side på 40%. Medfinansiering kan være i form af ansøgers egne midler, eksterne midler eller kapitaliseret arbejdskraft. Må ikke omfatte eventuel deltagerbetaling. Hvis projektet omfatter lønmidler, dækker Kulturstyrelsen op til 34.000 kr. pr. måned, inkl. pensionsbidrag, feriepenge m.v. Projekter, der modtager tilsagn, igangsættes senest 6 måneder efter modtagelse af tilsagnet. Hvis projektet ikke er igangsat senest på dette tidspunkt, bortfalder bevillingen Udbetaling af tilskud finder som hovedregel sted efter aflagt evaluering og regnskab senest 3 måneder efter projektets afslutning. Der kan dog tidligst 6 måneder efter igangsættelse af

projektet, ske en delvis udbetaling. Ved delvis udbetaling skal der aflægges delregnskab og delberetning. Herefter kan udbetaling af tilskud ske hver 6. måned ved projekter over 1 års varighed. Sagsbehandlingstiden i Kulturstyrelsen er herefter 8 uger. Hvornår får du svar Kulturstyrelsens afgørelse kan forventes inden for 12 uger efter ansøgningsfristen. Når du har indsendt ansøgningen Når ansøgningen er modtaget, sender Kulturstyrelsen en kvittering med en liste over de bilag, der er vedhæftet ansøgningen. Din ansøgning vil herefter blive behandlet af Børnekulturens Netværk og relevante fagpersoner, som vil komme med en faglig vurdering. Kulturstyrelsen træffer den endelige beslutning om, hvem der modtager tilskud. Lovgrundlag 3, stk. 1, nr. 7 i lov om udlodning af overskud fra lotteri, samt heste og hundevæddeløb (lov nr. 696 af 25/06/2010) (som fastlægger andelen af Kulturministeriets tips- og lottomidler til kulturelle formål), samt 2 i bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud fra Kulturministeriet (bek. nr. 1652 af 27/12/2013) (som fastlægger betingelserne for regnskabsaflæggelse.) Hvis du får tilsagn skal du Du skal aflægge regnskab efter de krav, der er angivet i bevillingsbrevet. Afrapportering og evaluering Projektansøgninger, som modtager tilsagn skal evaluere initiativet efter SMART-kriterierne. Evalueringen fungerer som rapporten for projektet.