Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

Regelspørgsmål Beach Handball

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Nye spilleregler 2010

Manual for TIDTAGERE og SEKRETÆRER. Dansk Håndbold Forbund

Den vigtigste regel er dog:

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft.

Dommeruddannelsen version 1.0

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den Side 1 af 5

Studiehåndbog

Studiemateriale - supplement. Dynamisk Fremdri. August udgave

Svar (regel) Spørgsmål

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

KFD Teorimesterskab 2013

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen.

DM i Fodboldloven Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

HÅNDBOLD SPILLEREGLER

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Spiludvikling Landsdækkende tiltag

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Below water no one can hear you scream...

Turneringsregler. Der spilles efter DHF`s håndboldlove og DGI`s turneringsreglement gældende fra september 2008, hvorfra følgende kan nævnes:

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Udviklingsdelen: I udviklingsdelen er der 19 forskellige punkter/områder at evaluere på. Hvert punkt kan give fra 1 til 5.

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Regel 1 Håndboldbanen

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017.

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Vejledende forklaringer til dommerevalueringsskemaet gældende for HRØ sæsonen

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

Goalball Gældende fra 1. september 2000

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2017/2018

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

DBBF C-dommerkursus. Jonstrup

ALT OM HÅNDBOLD. Lasse Vejlø, Mathias Nielsen, Jonas Gade og Mick Ørum

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019.

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Transkript:

1 2 3 4 5 6 7 RØD 2 har fået sin første udvisning for usportslig opførsel 22:12. Efter fløjt for genstart af spillet gestikulerer RØD 2 groft usportslig fra bænken 22:30 mod dommerne. Hvorledes straffes RØD 2? Ny 2 minutters udvisning. RØDT hold fuldtalligt 26:12 HVID 8 skubber til RØD 6. RØD 6 spytter demonstrativt på gulvet foran HVID 8. Korrekt dom til RØD 6? 2 minutters udvisning Diskvalifikation og indberetning Diskvalifikation HVID 8 vil studse bolden til HVID 10. RØD 4 står stille foran HVID 10, da bolden rammer RØD 4 lige under knæet. Intet Frikast til HVIDT hold Frikast til RØDT hold RØD 4 blokerer et langskud fra HVID 15. Derefter rammer bolden loftet over målfeltet. HVID official A lægger det grønne TTO kort foran tidtageren. Korrekt dom? TTO til HVIDT hold. Der fortsættes med et indkast til HVIDT hold efter TTO. TTO afvises. Der fortsættes med målkast til RØDT hold. TTO til HVIDT hold. Der fortsættes med frikast til HVIDT hold. Spiller HVID 7 får en 2 minutters udvisning, da der er spillet 24:44. Inden dommerne får fløjtet spillet i gang igen, fortæller han med fagter, at han er ganske uenig med deres kendelse. Hvornår er HVIDT hold igen fuldtalligt? Ikke mere i denne kamp 26:44 28:44 Målmand RØD 16 løber ud af målfeltet for at hindre HVID 9 i et kontraangreb. RØD 16 omklamrer og fastholder HVID 9, som dog får bolden under kontrol og scorer i det tomme mål. Opgiverkast til RØDT hold. Diskvalifikation af RØD 16 Diskvalifikation. RØDT hold fuldtalligt 24:12 Opgiverkast til RØDT hold. 2 minutters udvisning til RØD 16. Diskvalifikation og indberetning. RØDT hold fuldtalligt 24:30 Straffekast til HVIDT hold. 2 minutters udvisning af RØD 16. RØD 4 modtager bolden stående på begge fødder. Han sætter af på højre fod, lander samlet på begge fødder. Herefter sætter han af på venstre og lander på begge fødder samtidig. Nu foretager han et hop med samlet afsæt og kaster bolden mod mål. Hvor mange skridt har RØD 4 taget? 2 3 4

8 9 10 11 12 RØD 5 er i kontraangreb, og umiddelbart før frikastlinjen sætter han af og hænger i luften klar til at kaste mod mål. Her får RØD 5 uforberedt et lille skub af HVID 7, så han mister balancen, men RØD 5 får alligevel kastet bolden i mål. 2 min. udvisning af HVID 7 og straffekast til RØDT hold Diskvalifikation af HVID 7 og straffekast til RØDT hold Diskvalifikation af HVID 7 og mål til RØDT hold Dommer A ønsker en gulvaftørring og laver TO samtidig med, at HVIDT hold er i kontra, hvor HVID 5 befinder sig i en hel oplagt scoringsposition med bolden under kontrol. Det officielle tidtagningsanlæg viser 29:47, og RØDT hold fører 27-26. Fortsætter med et frikast til HVIDT hold Fortsætter med et straffekast til HVIDT hold Dommer A og B mødes for at træffe fælles afgørelse af situationen HVID 9 skal udføre et frikast efter tid. HVID 9 rammer den stillestående forsvarsspiller RØD 6 direkte i hovedet. Diskvalifikation og indberetning af HVID 9, og Diskvalifikation og indberetning af HVID 9. Kampen er slut. Intet. Kampen er slut RØD 7 er skadet på banen. RØD holdofficial B løber på banen for at tilse RØD 7. Tidtageren fløjter og stopper tiden. På det tidspunkt er HVID 6 i en oplagt scoringsposition. Hvad er den korrekte dom? Sund fornuft. Afventer situationen og fortsætter med frikast til HVIDT hold, hvor bolden befandt sig Udvisning til RØD holdofficial B og straffekast til HVIDT hold Advarsel til RØD holdofficial B og straffekast til HVIDT hold HVID målmand har reddet et skudforsøg og sætter bolden i spil. Herefter går han bag ved eget mål for at indtage væske. Hvad gør jeg som dommer? Intet Fløjter TO og får HVID målmand på banen. Starter op med et Fløjter TO. Advarsel til HVID målmand og

13 14 15 16 17 18 Kampen er startet, og HVIDT hold er kun 6 spillere tilstede, som alle er på banen. Efter 3 min. og 45 sekunder ankommer HVID 7. Han løber direkte på banen fra omklædningsrummet. HVID 7 er påført holdkortet. Hvad er den korrekte dom? Intet. HVID 7 kan uhindret fortsætte med at spille Udvisning af HVID 7 og Advarsel til HVID holdofficial A og Hvor mange personlige bestrafninger kan et holds officials få? 1 advarsel, 1 udvisning, 2 henstillinger, 4 henstillinger, 1 advarsel, og det antal diskvalifikationer, som svarer til antal af holdofficials på holdkortet, max. 4 2 advarsler, 2 udvisninger samt 4 diskvalifikationer 1 udvisning, og 4 diskvalifikationer RØD 10 idømmes en 2 minutters udvisning. På vej ud af banen spytter han efter dommeren dog uden at ramme dommeren. Hvad gør jeg som dommer? Endnu en udvisning til RØD 10, altså 2+2 minutter Diskvalifikation og indberetning af RØD 10. Holdet reduceres med 1 spiller i 4 minutter Diskvalifikation og indberetning af RØD 10, holdet spiller 1 spiller i undertal i 2 minutter RØD 7 løber i en hurtig kontra. HVID 11 er lige bagefter, og netop da RØD 7 afslutter mod mål og scorer, giver HVID 11 RØD 7 et skub i ryggen. Diskvalifikation af HVID 11 og mål til RØDT hold Udvisning af HVID 11 og straffekast til RØDT hold Udvisning af HVID 11 og mål til RØDT hold RØD 11 modtager bolden fra RØD 7 og angriber mod mål, hvor HVID 2 begår et frikast med et hårdt slag på kroppen på RØD 11. Advarsel til HVID 2 2 minutters udvisning af HVID 2 Diskvalifikation af HVID 2 HVID 8 står klar til at foretage et frikast, og HVID 8 står korrekt placeret ved frikastlinjen. Her foretager HVID 8 en dribling. Nyt frikast til HVIDT hold med igangsætningsfløjt. Frikast til RØDT hold med igangsætningsfløjt Intet

19 20 21 22 23 24 Kampen er slut, og RØDT hold vandt kampen 26-25. Tidtager, sekretær samt dommerne har underskrevet holdkortet, og sidder nu i hallens cafeteria. Her kommer Holdofficial A fra HVIDT hold, og beder om at få streget HVID 7, da han ikke har været benyttet. Hvad skal der ske? HVID 7 streges, da alle parter er til stede HVID 7 kan kun streges, hvis alle kan blive enige. HVID 7 kan ikke streges, da holdkortet er underskrevet. Der er straffekast til HVIDT hold. HVID 5 kaster efter banedommeren har fløjtet bolden direkte i hovedet på den stillestående målmand RØD 16. HVID 5 udvises i 2 minutter. Målkast til RØDT hold. HVID 5 diskvalificeres. Målkast til RØDT hold. HVID 5 diskvalificeres. Frikast til RØDT hold. HVID Holdofficial B befinder sig 2 meter fra midten for at coache sine spillere, som er i gang med at etablere et angreb. Tidtageren gør ham opmærksom på, at han skal opholde sig i coachningszonen. HVID Holdofficial B efterlever ikke anvisningen, tidtageren fløjter og standser tiden. HVID Holdofficial B skal have en advarsel, og der er frikast til RØDT hold ved HVIDT holds udskiftningsområde Henstilling til HVID Holdofficial B og frikast til RØDT hold, hvor bolden befandt sig Udvisning af HVID Holdofficial B og en spiller trækkes ud i 2 minutter HVID 9 står klar til at udføre et straffekast. Målmand RØD 1 ønsker at lade sig udskifte. Dommeren tildeler ham en advarsel og beder ham blive i målet. RØD 1 lader sig alligevel udskifte uden opfordring fra træner. Hvad skal der dømmes? B B C Intet RØD 1 har fået advarsel, så det er ok RØD 1 tildeles en udvisning RØD 1 diskvalificeres. Dommer A fløjter frikast til HVIDT hold og udvisning af RØD 11. Dommer B fløjter straffekast til HVIDT hold og advarsel til RØD 11. Den rigtige kendelse bliver? Udvisning af RØD 11 og straffekast til HVIDT hold Advarsel til RØD 11 og straffekast til HVIDT hold Udvisning af RØD 11 og Hvem kan foretage lodtrækning i en håndboldkamp? Kun de officials, der er Alle, som er tilknyttet Alle, som er påført tilknyttet holdet holdet holdkortet

25 26 27 28 29 30 RØDT hold er i angreb. RØD 8 modtager bolden i luften. Han lander på højre fod og sætter venstre fod til gulvet. Herefter sætter han af på begge fødder, lander på højre og sætter venstre fod i gulvet. Til sidst sætter han af på venstre fod og lander på højre og kaster bolden i mål. Hvor mange skridt har RØD 8 taget? 3 4 2 Kan man annullere et mål efter fløjt for opgiverkast? Nej Ja Ja, hvis der er et tydeligt hul i nettet RØD 2 er udvist 2 minutter. Efter 1 minut sender træneren ham atter på banen. Før tidtageren når at fløjte, fratager RØD 2 HVIDT hold en oplagt målchance. Korrekt kendelse? Straffekast til HVIDT hold og ny 2 minutters udvisning af RØD 2 Straffekast til HVIDT hold og ny 2 minutters udvisning af RØD 2. Yderligere reducering af en RØD spiller i resttiden Straffekast til HVIDT hold. Diskvalifikation af RØD 2. Yderligere reducering med en RØD spiller i resttiden Kan en spiller gøre sig skyldig i 8 udvisningsminutter i en håndboldkamp? JA Nej Kun hvis sidste udvisning foretages indenfor sidste minut af kampen Hvor starter coachningszonen i en kamp i 2. division herrer? 3,5 meter fra 3,5 meter fra 3,5 meter fra midten + midterlinjen tidtagerbordet vanddunke og harpiksdåser RØD 7 spiller venstre fløj. For at opnå et bedre tilløb træder RØD 7 for anden gang i kampen udenfor banen. Korrektion af RØD 7 Advarsel til RØD 7 Frikast til HVIDT hold