UGEBREV nr. 12 uge 45



Relaterede dokumenter
UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 6

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 8

UGEBREV nr. 39 uge 26 Årgang 8

Influenza Der har godt nok været rigtig mange syge børn i denne uge, hvor influenzaen har hærget. Vi håber I alle sammen bliver raske til næste uge.

Græsset graves af i weekenden i uge 44 og hertil er der ikke behov for yderligere hjælp.

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 8

UGEBREV nr. 22 uge 5 Årgang 8

Dagene bliver delt op, så vi er i klasserne noget af tiden og på nogle værkstedshold resten af tiden.

UGEBREV nr. 32 uge 17

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

Ny elev Liv er på besøg i 5. klasse, Grøn Gruppe, i de næste par uger for at se, om vores friskole er noget for hende. Hjertelig velkommen.

UGEBREV nr. 35 uge 21

UGEBREV nr. 30 uge 14

UGEBREV nr. 11 uge 44

Onsdag havde skolen besøg af en fotograf, som tog en masse billeder til en pjece, der skal følge op på de radiospots der kører pt. på Alfa og ABC.

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 8

UGEBREV nr. 23 uge 5 Årgang 7

UGEBREV nr. 22 uge 5. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

UGEBREV nr. 20 uge 3. Årgang 3

Venlig hilsen Jørgen. Kalender. September. 22. Bestyrelsesmøde. Oktober

UGEBREV nr. 04 uge 36. Årgang 6

UGEBREV nr. 29 uge 13

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 24 uge 06 Årgang 6

Louise som er i praktik i blå gruppe, har sidste uge i næste uge. Vi siger tak for samarbejdet og dine lune smil.

UGEBREV nr. 33 uge 17

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

UGEBREV nr. 54 uge 48

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

UGEBREV nr. 19 uge 01 Årgang 6

UGEBREV nr. 19 uge 2 Årgang 8

UGEBREV nr. 20 uge 3. Dyb koncentration Se flere billeder på hjemmesiden og facebook

UGEBREV nr. 24 uge 8. Nummeret er nu Der kan også sendes sms. Det gamle nummer virker stadigvæk i et stykke tid.

UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 9

UGEBREV nr. 38 uge 24

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. Skole: SFO:

UGEBREV nr. 1 uge 32 Årgang 7 Nyt skoleår

Vi er så småt begyndt på at varme op til kost og motionsuge 41, ved at høre om kroppens funktioner i denne uge til morgensamlingerne.

Hvis I vil se billeder fra Sebastians optræden på skolen, er de lagt ind på skolens hjemmeside.

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 5 uge 36 Årgang 7

UGEBREV nr. 35 uge 20

HUSK at der er fællesforældremøde på tirsdag 20 september kl Se vedhængte dagsorden.

UGEBREV nr. 38 uge 25 Årgang 8

Årgang 4 Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 65 uge 10

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

UGEBREV nr. 3 uge 35 Årgang 8

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

LUS Vi har desværre ikke fået styr på lusene. Jeg vil indtrængende bede alle om at tjekke og evt. behandle her i weekenden.

UGEBREV nr. 31 uge 16 Årgang 8

UGEBREV nr. 37 uge 23

UGEBREV nr. 27 uge 11 Årgang 8

UGEBREV nr. 1 uge 33. Årgang 2. Kære alle børn og forældre!

UGEBREV nr. 34 uge 18 Årgang 7

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 9

UGEBREV nr. 76 uge 23

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 9

UGEBREV nr. 66 uge 11

UGEBREV nr. 14 uge 47

UGEBREV nr. 14 uge 47 Årgang 8

UGEBREV nr. 24 uge 8. Banko Støtteforeningen holder bankospil med fine præmier den 7. marts.

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Grundlovsdag 5. juni!

UGEBREV nr. 40 uge 33

UGEBREV nr. 39 uge 25 Årgang 9

UGEBREV nr. 33 uge 15 Årgang 9

UGEBREV nr. 16 uge 49 Årgang 8

UGEBREV nr. 48 uge 41

UGEBREV nr. 29 uge 14 Årgang 8

UGEBREV nr. 12 uge 44. Årgang 7. Demokratisk dannelse

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

UGEBREV nr. 9 uge 41 Årgang 8

UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 9

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Kære forældre Velkommen til Rie, som har sagt ja til at undervise i sprog i Grøn og Blå (tysk) Dejligt du vil hjælpe os.

Ugebrev 49 Indskolingen 2014

UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 9

UGEBREV nr. 44 uge 37

Programmet for festen kan ses på informationstavlen lige indenfor døren.

UGEBREV nr. 13 uge 46 Årgang 8

UGEBREV nr. 28 uge 12

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas Kl: Tilde 3.kl: Selma.

UGEBREV nr. 1 uge 33 Årgang 8

Juletræ til december Er der nogen, der kunne tænke sig at sponsorere et juletræ til aulaen, vil vi være meget taknemmelige.

UGEBREV nr. 10 uge 43 Årgang 8

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Transkript:

UGEBREV nr. 12 uge 45 Årgang 2 Kære alle børn og forældre! Igen en uge fuld af hyggelig aktivitet. De to yngste årgange var i teateret mandag, og at dømme efter deres udsagn, havde det været en stor oplevelse. Det at det var et rigtigt menneske, der stod foran dem, og ikke en som i fjernsynet, betød mere end vi vist kan forestille os. Godt at vi har mulighed for at give dem den oplevelse med. I næste weekend spilles der børneteater i Ryomgård, med Christine som instruktør, og 20 glade unger på scenen, så der er der igen mulighed for at se rigtigt teater. Plakat er vedhæftet. På fællesforældremødet blev der rejst et ønske om at undersøge muligheden for at Midtdjurs Friskole også skulle kunne tilbyde undervisning på 8. klassetrin. Dette har været drøftet i bestyrelsen, og den første konklusion er, at der ikke bliver etableret 8. klasse næste skoleår, idet der kun er to elever til årgangen. Bestyrelsen vedtog også at spørge i forældrekredsen, for at få en tilkendegivelse af, om 8. klassetrin var et udtalt ønske, som mange ville bruge. Denne forespørgsel kommer ud snarest, sammen med en forespørgsel til ønsket om en madordning i SFO mod en forhøjelse af prisen for at være i SFO. Fra alle grupper skal der lyde en stor opfordring til at huske godt og varmt overtøj til udelivsdagene. Det er ikke rart at få kolde fingre eller tæer, fordi man kun har små sko og en tynd jakke med. Regn med, at vi går ud stort set uanset vejret. En anden ting der vil hjælpe alle er, at I når I henter jeres børn, lige tjekker om overtøj der hænger fast på skolen, er hængt op, ved klassen eller i SFO s garderobe. Vi bruger en del tid på at lede efter tøj der er forsvundet. Rengøringsholdene har også brug for, at der er ryddet i gangene til weekenderne. Nyd nu solen i weekenden Hilsen Personalet

0. KLASSE (rød gruppe) Kære forældre og børn i rød gruppe Vi startede ugen med teatertur til Rønde. Teaterstykket var fint og underholdende, og måske har børnene fortalt om det hjemme? Det var ligeledes sjovt at mødes med vores venner og pædagoger fra Solbærkrogen, som vi fulgtes med i bussen. Nej, hvor bliver de altså store vores gamle børn, lød det fra Ulla og Jette. På udelivsdagen var børnene på jagt efter regneopgaver, der var hængt op i træerne. Og børnene begyndte ivrigt at lægge tal sammen. Jeg ville gerne have vist jer billeder, hvis jeg havde husket at få kamera med derud men det var et skønt syn at se alle børnene ligge i skovbunden og /eller i shelteren med kuglerammer og grankogler til optælling og løse regneopgaver de gik op i det med liv og sjæl og hjalp hinanden på kryds og tværs. Børnene er i øjeblikket meget optaget af at lave skuespil for hinanden. Børnene øver selv og opviser i klassen. Onsdag skete der noget i mørkeskoven, som bogstavsvæsnerne ikke have regnet med. De fik besøg fra det ydre rum. Der faldt en rumraket ned lige foran deres dør og ud trådte Det Rare Rumvæsen. Efterfølgende har vi tegnet og skrevet historier om ham. - Ja, ham - det rare væsen- han gjorde simpelthen de andre væsner på gyserslottet så glade. R/r R/r Vi har brugt en del tid på at skrive bogstaver og lave matematiske opgaver i denne uge. Opgaverne er indimellem blevet lavet under ledsagelse af afslappende meditationsmusik. Efter endt arbejde var der nogle, der lige skulle have en lille lur med tæppe og pude til musikkens beroligende lyde. I billedkunst lavede vi træklodser med Anders And papir og limlak. Børnene kom med mange ideer til, hvad de kunne bruge denne klods til og det er godt! Men der er en plan, de kender den bare ikke endnu. Så de kan jo fortsætte med at gætte lidt.: ) Husk at kikke i postmappen, der er en seddel med tider til forældresamtaler og engang i næste uge kommer der lidt famile-hygge-lektier med hjem i mappen, der skal være færdig senest 1. dec. RIGTIG GOD WEEKEND Venlig hilsen Pia, Janni, Lasse og Gunhild.

1. - 3. KLASSE (gul gruppe) Kære forældre og børn i gul gruppe Musik mandag: mens 1. klasse var med 0.klasse i teateret, gik vi i gang med xylofonspil til vores Birk og Ronja-sang. Mini Gul: I denne uge har vi arbejdet videre med klokken i matematik. Vi arbejdede også videre med vores tema om Spot i engelsk hvor vi var på internettet og spille engelske Spot spil. I dansk har vi brugt tid på at øve os i at læse. Og det er rigtig dejligt at se hvor mange der gerne vil læse højt for klassen. Vi har lavet en kontrakt i klassen som alle er enige om vi skal prøve at leve op til. Den handler om hvordan vi bliver en rigtig god klasse og hvordan man skal behandle hinanden. Maxi Gul: Øj mand, hvor bliver vi kloge, kan jeg ikke lade være med at tænke ind i mellem. Var jeg lige så klog, da jeg gik i 3 klasse? Det kan vi heldigvis ikke få svar på:o) Men det er i hvert fald en fornøjelse at se, hvordan jeres børn rykker sig både i forhold til læsning og i forhold til deres viden om emnet. De klør stadig på med stor krydsogtværs, tegneserier, ordklasser, nordiske lande mm. Tirsdag tog Mads Peter og Lasse over, da jeg måtte passe en sløj dreng hjemme, og der blev der arbejdet videre med emnet, gået på biblioteket og øvet bogstaver. I engelsk læste børnene højt fra deres bog om halloween. Vi er nu startet på vores nye emne om foods and drinks og fandt ud af, at vi allerede kender mange engelske ord for mad. Bl.a. pizza, strawberry og junk food Jeg glæder mig til at se jer og jeres børn til samtaler på onsdag i næste uge! Udeliv: Vi har leget en masse af de gamle kendte lege, så som hund der er nogen der har taget dit kødben og ægge stafet, som vi dog lavede om til grandkogle stafet. Vi lavede amerikanske pandekager på bålet og fik en masse dejligt frugt til. Med venlig hilsen Maria J, Leif, Mads Peter og Dorthe 4. - 5. KLASSE (blå gruppe) Kære børn og forældre! Vi fortsætter lidt endnu med H.C.Andersen. Flere af holdene har været inde i rød gruppe, for at læse deres egne udgaver af eventyrene op. Et enkelt hold har også spillet teater for dem, og i den kommende uge skal der et hold mere på scenen derinde. I vidensfag arbejder klassen med gruppen med Danmark på HCAs tid elektricitetens indtog i Danmark og hvad det ellers er muligt at finde af forskelle på den gang og nu. I forbindelse med det, er vi begyndt at arbejde med, at tage noter til det en lærer fortæller.

Jeg har derfor valgt at vi har vidensfag i kortere tid af gangen, men til gengæld tager vi så lidt stort set hver dag. PÅ udelivsdagen er det Ulla (praktikant) der underviser i videnfag. Husk at der forsat skal læses 10 sider dagligt. God weekend Lasse, Mads Peter og Christine 6. - 7. KLASSE (grøn gruppe) Kære børn og forældre! I dansk er vi kommet i gang med vores emne om aviser og vi har kigget på avisens indhold, artiklens opbygning og snakket om journalistiske spørgsmål og nyhedsord. Vi er også så småt gået i gang med det arbejde, der bliver det største de næste uger, nemlig udgivelsen af vores egen avis. Vi har gennem Ekstra Bladet fået tilbudt at få trykt vores egen avis i 1000 eksemplarer, så vi har et stort arbejde foran os med at vælge målgruppe, layout, redaktioner og meget mere. Vi har deadline d. 2. december. Lektien til onsdag d. 16. november er at skrive en artikel om et selvvalgt emne derhjemme. Kravet er, at den skal formuleres som en nyhedsartikel og at den skal have rubrik, manchet og brødtekst. I denne uge har vi haft den første halvdel af efterårets skole-hjem-samtaler, og i næste uge holder vi resten. I mandags undersøgte vi fibonacci-tallene, på forskellige måder. Vi tegnede oversigt over et kaninpars vækst til over 200 par på det første år. Derefter tog vi computerne i brug og fandt ud af at kaninerne, hvis ingen døde, ville runde 75.000 par på to år og være oppe i millionerne det tredje år. Torsdag lavede vi regneark, der kunne beregne antallet af sten i forskellige slags pyramider, alt efter hvor mange lag de bestod af. Hermed er vi færdige med talmønstre og -rækker i denne omgang. I næste uge tager vi hul på emnet algebra, men det skal I nok høre mere om. I engelsk har vi arbejdet videre med vores breve til Polen og mange af dem er næsten færdige. Der er også blevet læst videre om Brad. Ham skal vi læse mere om i de kommende uger, mens brevene forhåbentligt er klar til at blive sendt omkring midten af næste uge. Vores polske venner er begyndt at registrere sig på forummet, så vi skal snart have de sidste præsentationer på plads. I må meget gerne få det ordnet derhjemme, men ellers prøver vi at sætte lidt tid af til det i næste uge. I vidensfag har vi haft om jødedommen. I næste uge skal vi kigge på buddhismen, men da det er meget svært at finde tekster om buddhismen på et passende niveau, er der ingen læselektie til næste uge. Det er snart tid til at vælge, hvilke alternative religioner/sekter vi skal arbejde med de sidste uger af dette forløb, så det er en god ide at begynde at tænke over, hvad man gerne vil lære om. Der står om en del af dem i bogen Hvad tror du på? så man kan jo tage et lille kig på dem, man synes kunne være spændende.

Der bliver engelsk og matematik i bakkerne mandag og så er der vidensfag tirsdag og torsdag. Lektier: Onsdag: Engelsk aflevering repetition af to be i nutid Torsdag: Matematik aflevering talrækker og -mønstre God weekend! Maria R. og Annika SFO: Nu er vi ved at have styr på det meste til markedsdagen næste fredag. Men alligevel har ugen stået i markedsdagens tegn. Der er blevet lavet bolcher i stor stil med forskellige farver og smag. Vi mangler stadig et par forældre, som har tid og lyst til at give en hånd. I næste uge skal sløjd gøres klar til spøgelsestog, der skal bages pizzasnegle, laves plakater og stilles op. Så det bliver en rigtig travl uge. Ellers er ugen gået med besøg i gymnastiksal, hvor de store spillede håndbold. Vi øver fair play i tiden, ikke at blive sur når man taber og håndbold regler generelt. Mange børn har været en tur i sløjd, det er især 0.kl, 1. kl, 2. kl. og 3. kl som bruger sløjd. Der bliver lavet en lille udstilling til vores markedsdag med nogle af de ting, som de har lavet dernede. Regler til markedsdagen: Børnene må max have 50 kr. med. De kan købe klippekort til de forskellige aktiviteter, sodavand, pizzasnegle, fransk hotdog, lagkage, æbleskiver popcorn og ting i salgsboden. Hvis der er spørgsmål som kom endelig og spørg os. Rigtig god weekend og vi håber at så mange af jer kigger forbi næste fredag til vores hyggelige markedsdag. Hilsen alle os i SFO en God weekend fra os alle! Pia, Lasse, Leif, Marie, Maria J., Maria R., Jørgen K., Jørgen J., Jytte, Janni, Gunhild, Dorthe, Christine, Annika, Mads Peter og Bjørg