Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen"

Transkript

1 Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen

2 Kom og bliv plastmager sammen med os! Prøv at se dig omkring og tænk over, hvor ofte produkter i Du kan blive plastmager ved at tage en traditionel fireårig er- plast er med til at gøre vores liv nemmere, sjovere og bed- hvervsuddannelse og eller en femårig EUX, hvor du får en re. LEGO-klodser, vindmøllevinger, sodavandsflasker, udstyr studentereksamen oveni ligesom på gymnasiet. Begge ud- på hospitaler, dele til biler, fly, høreapparater, computere og dannelser foregår på Den jydske Haandværkerskole nord for smartphones og meget, meget andet! Aarhus, hvor du bor på campus sammen med de andre elever i skoleperioderne. Det er vi faktisk ret stolte af, for det er os Danmarks plastmagere der gør det muligt. Vi arbejder både i store, kendte I denne brochure giver vi dig overblikket over dine muligheder internationale virksomheder som LEGO, Coloplast og Vestas og alle de mange gode grunde til at vælge plastmageruddan- og i mindre, men lige så innovative virksomheder over hele nelsen. landet. I alt er der over 500 virksomheder og næsten 30,000 jobs i vores branche. God læselyst!

3 Fem gode grunde til at blive plastmager 1. Du uddanner til at gøre karriere i en branche i udvikling med mange spændende virksomheder, der har brug for innovative, dygtige unge 2. Du får løn under din uddannelse 3. Vi tilbyder dig praktikgaranti 4. Du kan tage plastmageruddannelsen både som en traditionel erhvervsuddannelse og som en EUX, hvor du også får studentereksamen 5. Efter din uddannelse har du rigtig gode jobmuligheder, for plastbranchen mangler folk med lige præcis dine kompetencer

4 Navn: Thea Karlskov Alder: 19 år Plastmagerelev hos: LEGO Koncernen

5 Thea laver noget, der gør mennesker i hele verden glade Thea Karlskov er plastmagerelev og i lære hos LEGO Koncernen. Her er Thea med til at fremstille et produkt, alle kender, og som skaber glæde og begejstring blandt børn og voksne i hele verden. Det er fedt, synes hun. Hvad laver du hos LEGO Koncernen? Mange forskellige ting. Jeg sætter støbeforme i maskinerne, hvor LEGO -klodserne bliver støbt, jeg retter fejl ved maskinerne og en masse andet. Det lyder måske lidt nørdet, men det er vildt spændende, og jeg glæder mig faktisk hver morgen, når jeg skal afsted på arbejde. Hvis jeg f.eks. har sat en form i en maskine, så er jeg superspændt på at komme dagen efter og se, om den stadig kører, som den skal. Gør den ikke det, så skal jeg finde ud af hvorfor. Det er altid en god udfordring. Hvad er det bedste ved at være plastmager? For mig er det bedste ved at være plastmager den der følelse af, at der kommer en lille ting ud af det, som jeg ved, at børn og voksne over hele verden bliver glade for. Det er mega fedt! Det er meget anderledes end, hvis man fx går i gymnasiet, hvor man tit bare sidder ved et bord. Jeg skaber faktisk noget, som betyder noget! -Og så er det også meget rart, at jeg med den her uddannelse er næsten sikker på at kunne få et job bagefter. Det giver noget tryghed. Hvad vil du sige til folk, der overvejer at blive plastmager? Spring ud i det! Jeg er sprunget ud i det og er blevet vildt glad for det. Også som pige selvom der er mange drenge på skolen. Det kan man sagtens!

6 Gør en forskel i en innovativ industri med erhvervsuddannelsen til plastmager Når du tager erhvervsuddannelsen til plastmager bliver du ekspert i maskiner, robotter og spændende materialer med uendelige muligheder. Du kan tage uddannelsen som plastmager på to måder: Som en erhvervsuddannelse (EUD) og som en EUX-uddannelse. EUX en, der også giver studentereksamen, kan du læse mere om på næste side. Når du tager erhvervsuddannelsen til plastmager bliver du i stand til at fremstille alt fra bittesmå plastdele til fx høreapparater til store vindmøllevinger og dele til biler. Du får viden om både materialer og maskiner, så du kan fremstille nye, spændende produkter i plast. En stor del af plastproduktionen foregår med fuldautomatiske, computerstyrede maskinanlæg, hvor arbejdet består i at aflæse instrumenterne, justere maskiner og robotter og kontrollere de færdige produkter. Uddannelsens opbygning Uddannelsen til plastmager tager fire år og veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed. Under uddannelsen er du ansat i en plastvirksomhed, hvor du afprøver det, du lærer på skolen i praksis. Kommer du direkte fra grundskolen, skal du starte med et indledende grundforløb (GF1). Alle andre starter på Grundforløb 2, der giver dig et grundlæggende kendskab til plast og plastproduktion. Herefter veksler uddannelsen mellem faglige hovedforløb på skolen og ophold i din praktikvirksomhed. Efter Hovedforløb 2 er det muligt at afbryde uddannelsen og arbejde som plastmedhjælper. Uddannelsen kan genoptages senere. Inden Hovedforløb 3 vælger du et speciale indenfor plastproduktion. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve. ½ år ½ år 2. år 3. år 4. år 4 ½ år 1. Grundforløb 2. Grundforløb Skole Praktik Skole Praktik Praktik Skole Praktik

7

8 Bliv EUX-plastmager - og kombiner studenterhue med maskiner, teknik og ubegrænsede karrieremuligheder Kombiner erhvervsuddannelsen til plastmager med en studentereksamen. Så kan du få både bøger og maskiner, og bagefter kan du frit vælge, om du vil direkte ud og arbejde i en virksomhed eller læse videre. Vi kalder det EUX-plastmager. En EUX er kombination af en gymnasieuddannelse og en erhvervsuddannelse. Det vil sige, at du som færdigudlært EUX-plastmager står med både en studentereksamen og et svendebrev som plastmager. Efter uddannelsen kan du derfor frit vælge, om du vil gå direkte ud og arbejde som plastmager i en virksomhed, eller om du vil læse videre på en videregående uddannelse. EUX kombinerer altså bøger med maskiner og håndværk og er derfor perfekt for dig, der gerne vil både det boglige og det praktiske. Opbygningen af EUX-plastmager Uddannelsen veksler mellem skole- og praktikophold. Du begynder med Grundforløb (GF) 1 og 2, hvor du sammen med praktiske- og teoretiske fag også oplever: Intro-/oplevelsestur med samarbejdsøvelser. En uges virksomhedspraktik på både GF1 og GF2. Innovation Camp. 24-timersopgaver og blå dage, som kan være et virksomhedsbesøg eller besøg af gæsteunderviser. Den resterende del af uddannelsen er bygget op som en blanding af praktik og skoleophold, hvor du gennem tværfaglige projekter arbejder med både boglige- og praktiske fag. De gymnasiale eksaminer tager du i løbet af skoleopholdene, og den sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. ½ år ½ år 2. år 3. år 4. år 5. år 1. Grundforløb 2. Grundforløb Praktik Skole Praktik Skole Praktik Skole Praktik Skole

9 Hvad kræver det af dig at blive EUX-plastmager? Ud over interesse og lyst til håndværkerfaget, skal du som EUX-plastmager være indstillet på boglig undervisning på gymnasieniveau. Du skal lave større skriftlige opgaver, og du skal gennemføre et skriftligt eksamensprojekt, hvor der indgår flere fag. Det formelle adgangskrav er, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse med minimum 2 i dansk og matematik. Har du sluppet folkeskolen i en periode, er du nødt til at indhente grundfagsundervisning via VUC eller lignende for at komme ind i uddannelsesforløbet. Kontakt os for nærmere information.

10 Du lærer om teknik, produktionsmetoder og teamwork På både erhvervs- og EUX-uddannelsen til plastmager lærer du at starte, overvåge og vedligeholde de store maskiner og robotter, der fremstiller plastprodukter. Du lærer også at beregne omkostninger ved en produktion samt planlægge og udvikle produktion af forskellige plastemner. Du får den nødvendige viden, så du kan arbejde med produktion af plastprodukter inden for en af følgende tre produktionsområder: Sprøjtestøbning Ekstrudering og termoformning Hærdeplast Du lærer selvfølgelig også at arbejde i teams, så du bliver god til at samarbejde med hele produktionslinien ude på virksomhederne.

11 Løn under din uddannelse Uanset om du vælger erhvervsuddannelse eller EUX, så får du som plastmagerelev løn under hele din uddannelse fra det tidspunkt, du indgår aftale om en praktikplads med en virksomhed. Din timeløn starter på 67 kr. og stiger løbende hvert år til 114 kr. det sidste år (2016 tal). Du får løn både i skoleperioder, og mens du er i praktik i din virksomhed. Det svarer til en månedlig løn, som starter på knap kr. og stiger til over kr. Til sammenligning får man maksimalt knap kr. i SU, hvis man går på gymnasiet.

12 Den jydske Haandværkerskole - en teknisk skole der er noget helt særligt Du uddanner dig til plastmager på Den jydske Haandværkerskole tæt ved Aarhus. Her bor du på skolen samme med de andre elever. 25 km nord for Aarhus ligger Hadsten. Her finder du Den jydske Haandværkerskole, hvor uddannelsen til plastmager foregår. Her bor langt de fleste elever på campus i skoleperioderne. Det giver dig mulighed for at kombinere din uddannelse med at møde en masse unge mennesker, der deler dine interesser. Der foregår hele tiden en lang række aktiviteter uden for undervisningen som for eksempel fodbold, badminton, film og virksomhedsbesøg. Der er udendørs swimmingpool, sauna, motionsrum og multibane. Når du bor på skolen, kan du spise i skolens bistro. 24-timersskolen Undervisningen på Den jydske Haandværkerskole bygger på tillid. Derfor kan vi tilbyde den åbne 24-timersskole, hvor miljø og samvær med andre er vigtigt. Faglokaler og værksteder er åbne døgnet rundt, så når du og dine kammerater får lyst til at afprøve en idé, kan I bare gå i gang uanset tidspunkt. Learning Center er stedet, hvor du kan hente hjælp. Her bliver du koblet sammen med en tutor, der hjælper dig med lektier eller er sparringspartner på et projekt. En tutor er en elev, der er nået længere i sin uddannelse end du er. Learning Center er åbent hver dag kl Tårnhøj elevtilfredshed Undervisningsministeriet undersøger løbende elevernes tilfredshed og trivsel på landets uddannelsessteder. Her ligger De jydske Haandværkerskole altid helt i toppen. Ved den seneste undersøgelse fra 2015 fik Den jydske Haandværkerskole den næst højeste samlede score af alle tekniske skoler i Danmark! Beliggenhed Det er let at komme til Hadsten både med tog, bus og bil. Fra Hadsten er der bare fem km til motorvej E45, og der 5 minutters gang fra stationen til skolen. Se mere om Den jydske Haandværkerskole på:

13 Det er lidt ligesom at gå på efterskole faktisk. Man får nærmest en lille familie og et vildt godt sammenhold med dem, man går i klasse med. Vi er gode til at hjælpe hinanden, og så kan jeg godt lide det her med, at man altid kan bruge værkstedet og gå ned at teste ting af. Thea, plastmagerelev hos LEGO Koncernen

14 Industrien skriger på plastmagere og det giver dig rigtig gode jobmuligheder Flere og flere unge vælger plastmageruddannelsen. Faktisk er optaget mere end fordoblet på få år. Men vi har stadig brug for mange flere. Alle prognoser peger på mangel på faglært arbejdskraft, og plastmagerområdet er et af de steder, hvor manglen er særligt stor. Det er gode nyheder for dig, for det betyder, at du som færdigudlært plastmager vil opleve, at der er stor efterspørgsel på netop folk som dig. Derfor står du med rigtig gode kort på hånden, når du skal finde dit første job. Garanti for praktikplads Du hører det ofte: Unge på erhvervsuddannelserne kan ikke få en praktikplads. Men sådan er det ikke på plastmageruddannelsen! Plastindustrien er helt afhængig af dygtige faglærte unge, og vi ved, at du bare får en bedre uddannelse, hvis du kommer i praktik i en virksomhed. Derfor er vi gået sammen som branche om at love dig, at hvis du vil plastmagerfaget, så lover vi dig også, at der en praktikplads.

15 Direktørerne: Vi kan ikke klare os uden dygtige plastmagere Lars Klinkby, adm. direktør hos Expo-Net Danmark A/S Peter Thorning, adm. direktør hos Fiberline Composites A/S Hvorfor er plastmagere vigtige i din virksomhed og for plastbranchen generelt? Hvis vi skal udvikle os som virksomhed, skal vi hele tiden have et højere faglige niveau i vores produktion. Vi skal simpelthen være dygtigere og dygtigere for at kunne klare os i den globale konkurrence. Det er vores plastmagere en forudsætning for. Hver højtuddannet,dygtig plastmager kan typisk skabe job til én ufaglært. Det betyder, at jo flere dygtige medarbejdere vi er, jo flere jobs kan vi skabe. Hvorfor skal man som ung uddanne sig til plastmager i stedet for fx at gå på gymnasiet? Jobmulighederne er rigtig gode. Industrien skal bruge flere, end skolerne kan uddanne. Der er også mange muligheder for både at læse videre og tage sin karriere i den retning, man vil. Plastmageruddannelsen er måske lidt overset, men det er et område med mange flere muligheder end i mange af de traditionelle lærlingefag. Hvorfor er plastmagere vigtige i din virksomhed og for plastbranchen generelt? Vi er en videnstung industri, hvor vi skal være rigtig dygtige til det, vi gør. Det er vores plastmagere en nødvendig del af. Som plastmager arbejder du med avanceret teknisk udstyr, overvågning, digitalisering og automation. Så vi har derfor også brug for nogen, der kan favne bredt, og som er klar på en fagligt udfordrende hverdag. Hvorfor skal man som ung uddanne sig til plastmager i stedet for fx at gå på gymnasiet? At lave plastprodukter vil blive en større og større del af fremtidens industri. Vi ser allerede nu flere eksempler på, hvordan plast- og kompositmaterialer vinder frem og erstatter andre materialer. En plastmageruddannelse giver derfor både gode jobmuligheder og spændende udfordringer, hvor man bruger både hænder og hoved.

16 Navn: Niels Empleo Alder: 21 år Plastmagerelev hos: Fiberline Composites A/S

17 Niels styrer linjerne hos Fiberline Niels sikrer, at produktionen kører på skinner hos Fiberline Composites, der fremstiller plastdele til bl.a. vindmøller og vinduer. Hvad laver du hos Fiberline? Hos Fiberline fremstiller vi store dele til f.eks. vindmøller og vinduer i avancerede materialer som kulfiber og glasfiber. Her er mit job at styre en linje altså holde en produktionsproces kørende med alt hvad det indebærer. Jeg skal sikre, at alt foregår, som det skal. Det er vildt spændende! Min virksomhed har derudover lavet en uddannelsesplan for mig, der betyder, at jeg er rundt i de forskellige afdelinger og får prøvet en masse ting af. Hvordan fandt du din læreplads hos Fiberline? På Den jydske Haandværkerskole holder de en dag, hvor de inviterer en masse virksomheder, der så fortæller om sig selv, og hvilke typer af lærlinge, de leder efter. Jeg syntes, Fiberline lød rigtig spændende, så jeg snakkede med dem, og de tilbød mig så en praktikplads. Skolen er generelt rigtig god til at hjælpe en med at finde et sted at komme i lære. Hvad kan du godt lide ved plastmageruddannelsen? Plast er vildt spændende at arbejde med! Det er jo det her, fremtiden skal bygges op i. Man kan specialisere sig, hvis der er noget, man rigtig godt kan lide, og man kan også videreuddanne sig. Ville du anbefale andre at uddanne sig til plastmager? Helt sikkert! Den jydske Haandværkerskole i Hadsten er et super fedt sted for unge, og jeg kan godt lide industrien. Normalt når man tænker på industri, så lyder det måske ikke så fedt, men plastindustrien en virkelig god industri med mange forskellige muligheder.

18 Plastmageruddannelsen er det første skridt i din karriere Uanset om du vælger EUX- eller erhvervsuddannelsen til plastmager, så står du med flere spændende karrieremuligheder i den danske plastbranche. Når du står med dit svendebrev som udlært plastmager skal du vælge, hvilken vej du så vil gå. De fleste starter med at gå direkte ud i et job i en virksomhed og mange bliver ansat, der hvor de også var som lærling. Hvor vil du ende? Flere faglærte er endt i ledende stillinger i den danske plastindustri, og mange virksomheder arbejder globalt og kan tilbyde dig spændende internationale karriereveje. Plastspecialist en 1-årig overbygning for plastmagere Som plastmager kan du tage den 1-årige overbygning og blive plastspecialist. Her får du muligheden for at bygge oven på din faglige viden og blive endnu dygtigere. Det gør dig i stand til at arbejde på tværs i virksomhederne og udfylde endnu flere funktioner. Det er derfor i virkeligheden op til dig selv, dine evner og ambitioner, hvor langt du vil drive det som plastmager! Uddannelsen til plastspecialist foregår også på Den jydske Haandværkerskole. Tag skridtet videre Du har også muligheden for at læse videre på en videregående uddannelse. Det er lettest, hvis du har taget EUX-uddannelsen, som giver dig direkte adgang. Med suppleringskurser er det dog også en mulighed, hvis du tager erhvervsuddannelsen. I industrien er der særligt stor efterspørgsel på dygtige faglærte, der efterfølgende har taget en ingeniøruddannelse. Læs mere om dine spændende muligheder som ingeniør i plastbranchen på Jeg har været vildt glad for min uddannelse, og det den har ført til. På en diplomingeniøruddannelse, som den jeg har taget, er man hele tiden tæt knyttet til virkeligheden ude i en virksomhed gennem praktik- og mentorforløb. Julia, ingeniør hos LEGO Koncernen

19

20 Bliv en del af vores interessebank Er du interesseret i at høre mere om konkrete karrieremuligheder i vores virksomheder? Så tilmeld dig vores talentbank og få mails om relevante events, studiejobs og meget mere. Læs mere på Vil du vide mere? Tag fat i os, hvis du har spørgsmål til uddannelsen og vores branche. Tag kontakt til: Peter Kjærsgaard Den jydske Haandværkerskole Telefon: / pkk@djhhadsten.dk Asbjørn Lindsø Plastindustrien Telefon: / al@plast.dk

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Kom og bliv plastmager sammen med os! Fem gode grunde til at blive plastmager Prøv at

Læs mere

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til plastmager. Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager!

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til plastmager. Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager! Erhvervsuddannelse til plastmager EUD FOR UNGE & VOKSNE Plast Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager! Erhvervsuddannelse til plastmager Du får viden om materialer, maskiner

Læs mere

plast mager uddannelsen

plast mager uddannelsen plast mager uddannelsen Hvad er en plastmager? E n plastmager er en håndværker, som arbejder med store computerstyrede maskiner og robotter for at fremstille produkter i plast. Produkterne kan være alt

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

Plastmagermagasinet blivplastmager.dk. Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i

Plastmagermagasinet blivplastmager.dk. Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i Plastmagermagasinet er udgivet af: Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i Plastmagermagasinet. Plastmagermagasinet blivplastmager.dk F å e n p l

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse [Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager 4,5 år, hvis du vælger

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Uddannelsen til Plastspecialist

Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Industriens Fællesudvalg har i samarbejde med Den jydske Haandværker - skole og AMU SYD udviklet en ny uddannelse til plastspecialist. Hvilke

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH DET ER FEDT AT VÆRE HÅNDVÆRKER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget.

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX er en helt ny ungdomsuddannelse, som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX En faglig uddannelse som tømrer eller murer samtidig

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Ernæringsassistent giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen en teknisk uddannelse i en branche i rivende udvikling Derfor skal

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk

Læs mere

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse.

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse. EUX-uddannelserne Indhold EUX kort fortalt........................................................................................... 4 Byggeriets uddannelser................................................................................

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Klejnsmed kombinerer det bedste fra

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire år og en måned.

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

Der er mange eksempler på at en elev efter endt uddannelse vender tilbage til virksomheden.

Der er mange eksempler på at en elev efter endt uddannelse vender tilbage til virksomheden. Guide til skolebesøg Denne guide er til dig, der får en skoleklasse på besøg, som er opdelt i før, under og efter besøget. Bagerst i guiden finder du en praktisk tjekliste til forberedelse og aftaler med

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvilke uddannelser gælder det for? EUX BYGNINGSMALER (Odense og Vejle) EUX MURER (Odense

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten Gaust Tlf. +45 7224 6084 Mail

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvor kan jeg tage uddannelsen? Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER DATATEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Datatekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE - den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FRISØR / KOSMETIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FRISØR / KOSMETIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER / VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne til EUX Frisør og EUX Kosmetiker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER.

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne på EUX Byggeri og håndværk giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Bliv håndværker og student på én gang med EUX

Bliv håndværker og student på én gang med EUX Bliv håndværker og student på én gang med EUX hvis du vil være murer eller tømrer EUX er til dig, der vil kunne læse videre efter en erhvervsuddannelse. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studenterhue.

Læs mere

EUX BUSINESS. - den erhvervsfaglige studentereksamen. Uddannelse. i virkeligheden

EUX BUSINESS. - den erhvervsfaglige studentereksamen. Uddannelse. i virkeligheden EUX BUSINESS - den erhvervsfaglige studentereksamen Uddannelse i virkeligheden INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [+1] [+5] 78 [-2] 83 86

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Indhold Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017... 2 Ændringer... 2 Uddannelsens formål og struktur... 3 Elevtyper... 4 Tilrettelæggelse af skoleundervisningen

Læs mere

proces operatør uddannelsen

proces operatør uddannelsen proces operatør uddannelsen Hvad er en procesoperatør? Uddannelsens opbygning Procesoperatører arbejder med produktion af mange forskellige produkter, som er en vigtig del af vores hverdag. Det er for

Læs mere

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN EUX åbner mange nye veje for mig. Jeg vil gerne læse til maskinmester og starter med mekanikeruddannelsen. Jeg har hele tiden gerne villet have en erhvervsuddannelse, og det er fint, at jeg har mulighed

Læs mere

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark 1 Tal og tendenser 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark Analysen er udarbejdet af: Kasper

Læs mere

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Logistikassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Lillebælt. Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Lillebælt. Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 83 82 84 83 [-2] 79 78 [-2] 87 86

Læs mere

Fakta om erhvervsuddannelse med EUX

Fakta om erhvervsuddannelse med EUX Fakta om erhvervsuddannelse med EUX Formål Formålet med udvikling af erhvervsuddannelse med EUX er at sammensætte et uddannelsesmæssigtindhold, der giver elever en solid faglig erhvervsuddannelse kombineret

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 81 83 [-2] [-2] 78 [-4] 82 86

Læs mere

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 85 83 [+3] [-2] 78 [-2] 82 86

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Sagsnr.: 060.09S.54. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 95% (556 besvarelser ud af 584 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 82 83 78 84 86 80 Elevtrivsel

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) Elevtrivsel 83 83 82 [-2] 82 84 83 83 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

proces operatør uddannelsen

proces operatør uddannelsen proces operatør uddannelsen Hvad er en procesoperatør? Uddannelsens opbygning Procesindustrien i Danmark er midt i en rivende udvikling. Der er meget fokus på at udvikle nye teknologier, og på at have

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 97% (115 besvarelser ud af 119 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 82 86 83 89 [+3] 86 88 [-1] Elevtrivsel

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (515 besvarelser ud af 683 mulige) Elevtrivsel 78 83 79 82 80 83 75 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse

EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse EUX-elektrikeruddannelsen en attraktiv uddannelse EUX-elektrikeruddannelsen er en forholdsvis ny uddannelse, der havde sit første optag i august 2011. Dansk El-Forbund og TEKNIQ har med en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Detail handel event kontor 2. DEL VELKOMMEN TIL GRUNDFORLØB2 EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Med EUX kan du gå ALLE VEJE, du vil 2. del på business grundforløbet er for dig, som

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER HOSPITALSTEKNISK ASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX Uddannelsen EUX Hospitalsteknisk assistent giver dig det bedste fra

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø

HHX EUX BUSINESS EUD UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS. NYT STUDIETORV med unikt miljø HHX EUX BUSINESS EUD 3 UNGDOMS- UDDANNELSER I SAMME HUS NYT STUDIETORV med unikt miljø VEL- KOMMEN Velkommen til Handelsgymnasiet Ribe! Vi er glade for, at du bruger lidt tid på os, hvad enten det er i

Læs mere

spa wellness vision skønhed sundhed harmoni uddannelse KOsmetiker

spa wellness vision skønhed sundhed harmoni uddannelse KOsmetiker spa wellness vision skønhed sundhed harmoni uddannelse KOsmetiker KOSMETIKER EN FAGLÆRT UDDANNELSE MED MASSER AF MULIGHEDER Denne kosmetikerbrochure henvender sig til virksomheder, der kan bruge en dygtig

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 83 84 [-3] 83 83 [-3]

Læs mere

CAMPUS VEJLE ORDBLIND PÅ UNGDOMSUDDANNELSE Boulevarden 48 7100 Vejle Tel. 7216 2616 Fax: 7216 2699 E-mail: info@campusvejle.dk

CAMPUS VEJLE ORDBLIND PÅ UNGDOMSUDDANNELSE Boulevarden 48 7100 Vejle Tel. 7216 2616 Fax: 7216 2699 E-mail: info@campusvejle.dk CAMPUS VEJLE N I L B OR PÅ E S L E N N A U S M O UNG Hvad er det vi tilbyder Campus Vejle udbyder i samarbejde med skolehjemmet og kollegiet Campus One ungdomsuddannelserne: HHX med OBU-støtte HG med OBU-støtte

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 67% (280 besvarelser ud af 416 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 82 [-5] 83 82 [-4] 83 80

Læs mere

HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS?

HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS? GRAFISK TEKNIKERUDDANNELSEN HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS? SÅ VIS DET SOM Du får det til at ske Som grafisk tekniker står du for produktionen af alle former for trykte og printede produkter. Det er dig,

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 78 [-4] 83 [-2] 77 [-5]

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 [+1] 82 84 [-2]

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 89% (348 besvarelser ud af 389 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 85 85 83 82 82 78 89 86 Elevtrivsel

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Campus Bornholm. Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Campus Bornholm. Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 80% (169 besvarelser ud af 210 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [+2] 82 82 [+3] 83 83 [+2] 86 75

Læs mere

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør. Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet!

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør. Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet! Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør EUD FOR UNGE & VOKSNE Teknisk isolering Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet! Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 79% (591 besvarelser ud af 746 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 [-3] 83 84 83 85 84 80

Læs mere

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Økonomi Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

Udfordringerne for erhvervsskolerne. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler

Udfordringerne for erhvervsskolerne. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Dagens tekst Hvad er erhvervsskolerne Opgaver Organisering Erhvervsskolernes uddannelser EUD E-GYM VEU Nogle af de store spørgsmål

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 82 84 83 86 [+1]

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 87% (630 besvarelser ud af 721 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [-3] 82 81 [-3] 83 83 [-3] 86 75

Læs mere

EUD/EUX-business. Grenaa og kalø. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business

EUD/EUX-business. Grenaa og kalø. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business EUD/EUX-business Grenaa og kalø VID ERhvervsuddannelser EUD/EUX-Business KICKSTART DIN KARRIERE PÅ 1 + 2 ÅR STUDENT OG FAGLÆRT PÅ 2 + 2 ÅR HER FÅR DU DEN BEDSTE HANDELSSKOLEUDDANNELSE De elever, der er

Læs mere

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN Erhvervsuddannelser og EUV e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten

Læs mere

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUD og EUX, ligheder og forskelle... 3 Regler om Statens Uddannelsesstøtte... 4 Prøvebestemmelser EUD, EUX, EUS... 5 Erhvervsuddannelser for voksne

Læs mere

FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT

FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT KOMBINER ELITESPORT MED EN ERHVERVSUDDANNELSE Ny forsøgsordning sikrer mere fleksible rammer for, at du kan realisere dine sportslige mål,

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

December 2017 Roskilde Tekniske Skole

December 2017 Roskilde Tekniske Skole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 47% (1250 besvarelser ud af 2682 mulige) Elevtrivsel 83 82 84 83 80 78 87 86 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 86 83 85 84 85 83 Elevtrivsel

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf.

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne

Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne Erhvervsuddannelsesreformen (og andre uddannelsesspørgsmål) V/Claus Christensen, JU - Beder Målsætning: Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.

Læs mere

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Hvorfor uddanne en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør? Der bliver mangel på faglærte i

Læs mere