EFTERÅR 18 SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE. furbib.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFTERÅR 18 SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE. furbib.dk"

Transkript

1 EFTERÅR 18 SÆSONPROGRAM FURESØ BIBLIOTEK & BORGERSERVICE furbib.dk

2 V elkommen Velkommen indenfor i vores efterårsprogram Vi glæder os til at lægge biblioteksrum til fællesskaber omkring viden, debat og oplevelser. Der er faglige foredrag om emner så forskellige som musik, bæredygtighed og overgangsalder, deltag i debat om modersmål og sprogpolitik eller i digtworkshop hvor bøger bliver klippet op og genbrugt til nye digte. Vi trækker forsøgsvis et Københavner-fænomen til Furesø, nemlig en musikquiz, hvor man dyster i hold på paratviden om pop og rock. Programmet byder naturligvis også på oplevelser med litteraturen. En af bibliotekets fornemme opgaver er at formidle litteratur, og i mødet mellem forfattere og læsere kan der opstå en særlig form for magi, når publikum inviteres med indenfor i forfatterens arbejdsværelse. Ofte får man lagt nye dimensioner til læseoplevelsen og til forståelse af romanuniverset. Glæd dig til at møde flere af landets største stjerner dette efterår: Helle Helle, Kim Leine, Leonora Christina Skov og Birgithe Kosovic med deres nyeste romaner. Arrangementerne i Hareskov laves i samarbejde med Hareskov Sogn og Hareskovby Medborgerforening Vi glæder os til og at med se dig beredskab som fælles tema. Sammen med Spil Forårshilsner Dansk i Furesø fraarrangeres fællessang på Spil Dansk Dagen, Furesø og Bibliotek et operaforedrag & Borgerservice knytter an til det lokale Spil Dansk tema, hvor året 1943 markeres i uge 43. Vi ser frem til at dele det hele med jer.

3 MELD DIG IND I BIBLIOTEKSKLUBBEN PÅ FURBIB.DK PETER INGEMANN HERFRA HVOR HAN STÅR Tirsdag 18. september kl. 19 Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr. Young Flowers. Skousen & Ingemann. Røde Mor. Kim Larsen & Bellami. Peter Ingemann har haft fingrene dybt nede i den musikalske muld, der blev fremdyrket i de glade hippiedage i slutningen af 1960 erne. Ved siden af den musikalske karriere, der efterhånden strækker sig over et halvt århundrede, har han fungeret som økonomisk rådgiver for alt, hvad der kan krybe og gå på den danske musikscene. Du kan opleve Peter Ingemann på slap line, når han i samtale med kender af dansk rock Michael Jensen, fortæller om sin karriere - et stykke dansk kulturhistorie fortalt af en mand, der befinder og befandt sig midt i den. Der bliver også plads til et par musikalske indslag.

4 HELLE HELLE FORFATTERAFTEN Torsdag 20. september kl. 19 Entré: 75 kr. / klubpris 60 kr. De er mor og datter. De bor i Rødby på Lolland i 1980 erne; datteren begynder i gymnasiet, hendes mor arbejder i forretning. Alt ånder tilsyneladende udramatisk hverdagsliv i provinsen, men moren er syg, og datteren har fået en viden, hun ikke kan tale om. De griner, snakker, laver mad, hygger sig, men omkring sygdommen og frygten dér mangler ordene. De to står så levende for læseren, akkompagneret af en sorgfuld puls, der danner bundklang for forfatterens mesterlige replikkunst og velkendte Helle ske, milde humor. Med romanen de fra foråret 2018 når vi et højdepunkt i Helle Helles forfatterskab, som er kendt for sin minimalistiske stil. Litteratursiden.dk skriver: Helle Helle har udviklet sin helt egen stil. Hun formår med en nøgtern realisme at indfange hverdagens trivialiteter, hvor dramaet lurer under overfladen, i en stram og underspillet form. Her skal man virkelig lægge mærke til det, der ikke bliver skrevet med ord; betydningen kan ligge i et komma og en pause i sætningen. Hendes mor vil i gang med aftensmaden og går i køkkenet. Radioen kører derude, hendes mor synger med. Så ringer telefonen, det er sygeplejersken () Patienten udviser stærk forundring over sygdommens alvor. Hendes mor springer ind i stuen med to kartofler. Hun opdager at en telefonsamtale finder sted og lister bort. Nu skifter musikken, hendes mor synger med igen derude. Man kan lindre, men ikke helbrede.() Der kan gå et halvt år, måske et helt. Så skal de spise. Så spiser de.

5 VEJEN TIL EN BÆREDYGTIG HVERDAG Torsdag 27. september kl. 19 Entré: 40 kr. / klubpris 30 kr. Vi har brug for hinanden til at blive inspireret, udfordret, klogere og ikke mindst opmuntret til at tænke klimavenlighed ind i hverdagen og tage nye skridt på vej til et bæredygtigt liv. Er det besværligt? Nytter det noget? Er det dyrt? Få svar hos Johanne Stenstrup, ekspert i bæredygtighed inden for tøjindustrien og Emma Slebsager, der blogger om klimavenlig mad. Sammen formidler de bæredygtig livsstil på Sustaindaily.dk, på Instagram og via deres podcast. I foredraget fortæller de om, hvordan de selv kom i gang med at leve mere bæredygtigt. Vi kan alle sammen være med til at redde verden, hvis vi tager ét skridt ad gangen. Det gode budskab er, at både store og små indsatser tæller. TID TIL AT DIGTE CUT UP-DIGTE Mandag 1. oktober kl Gratis billetter på furbib.dk Drager digte dig, men er det blanke ark for overvældende? Bliv lyn-kreativ og klip sætninger ud af litteraturen og lim dem op til nye fanden-i-voldske og lykkelige digte. Bibliotekar Mikael Ostenfeld Krog udgav dette forår digtsamlingen Picco Picco, der er bygget op som cut up-digte. Kom med ind i digterværkstedet og lær af hans håndværk. Digtene bliver vurderet, og de bedste får et nyt liv på collager, som bliver udstillet på Lun på Ord.

6 - ER DIT MODERSMÅL OKAY? DEBATAFTEN MED LISE BOSTRUP Værløse Bibliotek Torsdag 4. oktober kl. 19 Entré: 40 kr. / klubpris 30 kr. Få svar på tiltale, når Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds slår til lyd for en dansk sprogpolitik. Ifølge Bostrup har Danmark Europas slappeste sprogpolitik, hvor både forvirrende parallelle stavemåder, to konkurrerende kommasystemer og pendulord, der svinger i takt med vinden, er tilladt. Er dit modersmål okay? Lise Bostrup er cand.mag. i dansk og tysk, formand for Den Danske Sprogkreds og forfatter til bl.a. bogen Er dit modersmål okay? AT OVERLEVE OVERGANGSALDEREN LÆGE SØS WOLLESEN PÅ BESØG Værløse Bibliotek Torsdag 11. oktober kl. 19 Entré: 40 kr. / klubpris 30 kr. Søs Wollesen, kendt som Kombilægen på de sociale medier, har specialiseret sig i at bryde med tabuerne om de hormonelle omvæltninger i kroppen i overgangsalderen og snakke om det åbent og med humor. Hør hendes lavpraktiske forslag til, hvordan du kan skabe ro i kroppen, dæmpe hormongenerne og finde dig til rette i overgangsfasen. På biblioteket kender vi Wollesen for en række inspirerende bøger som Fri mig for flere hedeture, Hedeturen går til køkkenet, Sund på halvvejen og +45 kuren. Søs Wollesen er uddannet læge, zoneterapeut, akupunktør og psykoterapeut og har stor viden om overgangsalderen og stofskiftet samt om kosttilskud og naturlægemidler.

7 MUSIKQUIZ DYST PÅ VIDEN OM POP- OG ROCKMUSIK Mandag 22. oktober kl. 19 Tilmelding til Morten på mail Det er gratis at deltage Hvis du af og til har lyttet til pop og rock fra 1950 erne og frem til i dag, har du en chance i quizzen. Bibliotekar Morten Flacheberg Andersen, selv habil quizdeltager, er quizmaster og vært ved en sjov aften, hvor du kan afprøve, og måske også brillere med din viden. Find sammen med venner eller familie og tilmeld på forhånd dit eget hold på op til fire personer. Du kan også bare møde op, så finder vi et hold til dig. Vi serverer snacks og lidt at drikke, og der er præmie til det vindende hold. HÆKLERIER STINE SPEDSBJERG OM HÆKLEGLÆDE Torsdag 25. oktober kl Gratis ingen tilmelding Hækling er igen blevet populært. Få idéer til at kreere både sjove og nyttige ting med hæklenålen, når oktober måneds strikkecafé får besøg af Stine Spedsbjerg, forfatter til bogen Luffer og puffer og andre ting du ku hækle. Hvad enten du er til strikkepinde eller hæklenåle, skal du bare komme forbi og få idéer. Strikkecaféen strikker fra kl. 15, og fra kl handler det om hækling. Bibliotekar Kirstine Hagen Thomasen runder af med at anbefale en håndfuld nye hæklebøger.

8 OPERA FOR ALLE HENRIK ENGELBRECHT GUIDER Mandag 29. oktober kl. 19 Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr. Hvis du er det mindste nysgerrig på opera, er der god grund til at deltage i Henrik Engelbrechts lynkursus i operaens verden. Han fortæller vilde historier fra 400 års operaliv med både kastrerede drenge, komponister med storhedsvanvid og operachefer, der svindler løs og viser undervejs videoklip med fantastiske eksempler på sangere fra før og nu. Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret under et par timers intens og morsom slentretur i operaens verden, som også inkluderer et pitstop ved den danske operascene under besættelsen. Alle kan være med, uanset om man aldrig har set en opera eller allerede er stamkunde i alverdens operahuse. Det sidste risikerer man at blive for begejstring smitter som bekendt. SPIL DANSK FÆLLESSANGEN Torsdag 1. november kl. 11 Café Rucola, Kulturhus & kl Café Cassiopeia, Galaksen Gratis ingen tilmelding Hyggelig fællessang på Spil Dansk Dagen, hvor dansk musik fejres over det ganske land. Vi skal synge gammelt og nyt, velkendt og måske knap så kendt, og alt der kræves er lyst til at synge. Som sædvanligt sørger korlærer Marianne C. Eriksen fra Furesø Musikskole for at få os sikkert gennem sangene. Fællessangen varer minutter. Du skal bare møde op og slutte dig til de andre sangglade på dagen.

9 SENSITIVE BØRN LENE SONNE Onsdag 14. november kl. 19 Entré: 25 kr. Hvad vil det sige at være særligt sensitiv? Hvordan oplever det sensitive barn verden? Få en dybere forståelse for, hvorfor det kan være svært for barnet at trives med at være sensitiv, når det bearbejder sanseindtryk med flere nuancer og er mere modtagelig for indtryk end andre. Lene Sonnes foredrag fokuserer på, hvordan man i familien og blandt fagpersoner i barnets hverdag bedst muligt støtter det sensitive barn. Lene Sonne er bl.a. forfatter til bogen Sensitive børn, uddannet pædagog, psykoterapeut og coach med flere års professionel erfaring med særligt sensitive børn. Hendes foredrag bygger på mange eksempler fra hverdagen, og der vil være lejlighed til at stille spørgsmål. BIRGITHE KOSOVIC ERIK SCAVENIUS Værløse Bibliotek Tirsdag 20. november kl. 19 Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr. Forfatteren er aktuel med anden del af Den inderste fare, der fuldender et omdiskuteret, politisk, og personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. Det er Igennem to og et halvt år har udenrigsminister Erik Scavenius kæmpet for Danmarks selvstændighed under besættelsen, da kongen har påkaldt sig Hitlers vrede. En ny rigsbefuldmægtiget, Gestapochef Werner Best, bliver sendt til København: Nu skal landet nazificeres. Scavenius anser nu sin rolle som beskytter af land og folk for udspillet og vil gå af. Men den nye rigsbefuldmægtigede tvinger ham til posten som både udenrigs- og statsminister. En dans om magten begynder mellem de to mænd.

10 SÅ LÆNGE JEG LEVER HENRIK VESTERBERG OM JOHN MOGENSEN Værløse Bibliotek, Caféen Fredag 23. november kl Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr. Som optakt til aftenens fællesspisning og koncert med John Mogensen Show Band i Galaksen, slås stemningen an med et veloplagt foredrag om John Mogensens liv og tekster, krydret med fællessang og guitarakkorder i ægte lejrbålsstil. Journalist og forfatter Henrik Vesterberg tager udgangspunkt i sin velskrevne Mogensen-biografi Så længe jeg lever og fører publikum ind i et kunstnerisk univers, der rummer mange op- og nedture og en evig kamp mod indre dæmoner og følelsen af utilstrækkelighed. Foruden alle de udødelige sange, der fra starten satte fut i fejemøget og siden har lejret sig midt i vores sanghjerter.

11 KIM LEINE FORFATTEREN I SAMTALE MED CAMILLE BLOMST Onsdag 28. november kl. 19 Entré: 75 kr. / klubpris 60 kr. Rød mand/sort mand er efterfølger til romanen Profeterne i Evighedsfjorden og spundet over præsten Hans Egedes tid som missionær i Grønland. Kim Leine har skrevet levende og morsomt om tro, ikke ret meget håb (i Godthåb) og så godt som ingen kærlighed. Til gengæld er siderne gennemsyret af dødens processer. Fortællingen åbner med saftige scener i 1700-tallets overfladiske København, hvor folk fjoller rundt, fester og horer. Det er pjanket, kulørt og kødeligt, indtil en flok tugthusfanger bliver tvangsgift med en bunke ludere. De parres efter kongens forgodtbefindende, med undtagelse af et enkelt udvalgt par, og herefter skibes de nygifte mod deres vilje direkte til Grønland for at starte en koloni. Ud over evnen til at formidle det forfærdelige i at forstyrre en velfungerende urkultur i balance med naturen, er Leine skarp og sanseligt litterær. Han leger med sproget og inddrager fagord, grønlandsk, latin, tysk og passager uden punktummer. Naturen beskrives på guldalderlig, poetisk vis. Leine har meget på hjerte om og til samfundet før og nu, når han lever sig ind i Hans Egede, præsten der tager til Grønland for at tale om Gud og ender med at stifte bekendtskab med Djævlen i flere skikkelser.

12 Hareskov: tre herresaloner H erresalonerne arrangeres i et samarbejde mellem Furesø Bibliotekerne, Hareskov Medborgerforening og Hareskov Sogn og er for enhver mand såvel som kvinde med hang til samfundsdebat og diskussion. JULEBOGCAFÉ FOR MEDLEMMER AF BIBLIOTEKSKLUBBEN Café Cassiopeia, Galaksen Onsdag 5. december kl. 17 Gratis billetter på furbib.dk Få idéer til julegaver og julelæsning, når bibliotekarerne runder sæsonen af og byder på julehygge og boganbefalinger. Er du endnu ikke meldt ind i Biblioteksklubben, kan du gøre det på furbib.dk/vi-tilbyder/biblioteksklubben Efterårets tema er beredskab. Et solidt beredskab bygger på viden og indsigt. Vi har inviteret tre eksperter til at tale om beredskabets DNA, hvornår kan vi vide os sikre eller kan vi overhovedet det? Ud over herresalonerne kan du også opleve en forfatteraften med Leonora C. Skov, som med romanen Den der lever stille skildrer et indre beredskab. ANJA DALGAARD-NIELSEN TERRORTRUSLEN Sognehuset, Skandrups Alle 34 Torsdag 13. september kl. 19 Som chef for Institut for strategi ved Forsvarsakademiet er Anja Dalgaard-Nielsen den rette at spørge, hvis man vil man vil vide mere om risikoen for terror. NICK ALLENTOFT VELFÆRDSILLUSIONEN Annexgården, Skandrups Alle 7 Mandag 8.oktober kl. 19 I bogen Velfærdsillusionen. Om et samfund i krise viser journalisten Nick Allentoft med mørklagte tal, undersøgelser og statistikker, hvordan velfærdssamfundet slet ikke leverer, hvad vi tror og ønsker.

13 og én forfatterinde voksen TOMMY HEISZ - EPIDEMIEN Hareskov Bibliotek Onsdag 7. november kl. 19 Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr. Det er kun et spørgsmål om tid, før en stor epidemi rammer verden. Først for nylig fik man rekonstrueret det virus, der var årsag til den spanske syge, der lagde sig tungt og ondartet over Danmark i sensommeren I dag er historiens mest dødbringende epidemi derfor med til at gøre forskerne og lægerne klogere på, hvad vi skal stille op næste gang. Forfatter og journalist Tommy Heisz fortæller med udgangspunkt i sin dokumentarbog Den spanske syge om, hvordan epidemien ramte landet og tog danske liv. For første gang får vi gennem øjenvidneberetninger og personlige historier fortalt om ofrene, såvel som om de frygtløse sygeplejersker, læger og frivillige hjælpere, der kom patienter til undsætning i hele landet. LEONORA CHRISTINA SKOV FORFATTERAFTEN Hareskov Bibliotek Tirsdag 9. oktober kl. 19 Entré: 75 kr. / klubpris 60 kr. I foråret udgav Leonora C. Skov erindringsromanen Den, der lever stille som fik fantastiske anmeldelser og medførte et egentligt gennembrud i forfatterskabet. Romanen er en fortælling om skyld, svigt og mod og har været en af årets mest efterspurgte romaner på biblioteket. Jeg har det svært med autofiktion og har alverdens forbehold over for mit eget projekt, men da min mor døde, var det den eneste historie, jeg virkelig brændte for at skrive, fortæller hun. Leonora tager tilhørerne med ind i dét univers hun befinder sig i, når hun skriver, og giver et indblik i sin undergangs- og genskabelseshistorie.

14 STRIK PÅ BIBLIOTEKET Både i Hareskov og er der strikkecafé for alle strikkeglade. I Hareskov står designlærer Ida Øhrstrøm for caféen, hvor der bl.a. strikkes til hjemløse, mens der i er fri strik. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Hareskov Bibliotek Første mandag i måneden kl aug., 1. okt., 5. nov., 3. dec. Sidste torsdag i måneden kl aug., 27. sep., 25. okt., 29. nov. Inspiration Oktober måneds strikkecafé i får besøg af hækleekspert Stine Spedsbjerg kl SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Peter Ingemann Helle Helle forfatteraften Vejen til en bæredygtig hverdag Tid til at digte: workshop Er dit modersmål okay? Leonora Christina Skov forfatteraften At overleve overgangsalderen Musikquiz Hæklerier med Stine Spedsbjerg Opera for alle Spil Dansk Fællessang Tommy Heisz: Den spanske syge Sensitive børn - foredrag Birgithe Kosovic forfatteraften Så længe jeg lever Kim Leine forfattersamtale Julebogcafé Værløse Hareskov Værløse og Værløse Hareskov Værløse Værløse Værløse Husk Lun på Ord 18. og 19. januar 2019 Værløse Bibliotek og Galaksen

SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17. furbib.dk

SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17. furbib.dk SÆSONPROGRAM EFTERÅR 17 furbib.dk MUSIKALSK DAVID BOWIE Da David Bowie døde i 2016, sendte det chokbølger gennem millioner af mennesker, for han var et kulturikon, der gennem årtier udfordrede sig selv

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Musikforløb for 4. klasse

Musikforløb for 4. klasse Sønderjyllands Symfoniorkester Musikforløb for 4. klasse TEMA 2019: Carl Nielsen eller... LÆRERMATERIALE Carl Nielsen-illustrationer tegnet af Kasper Lundsfryd KÆRE LÆRERE Nu er det snart tid til, at vi

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Overbygningen åbner dørene om aftenen Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Poetry Slam er efterhånden blevet en rigtig populær genre. Her leger man med ordene, rapper, digter,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt)

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt) Furesø Kommune og (31. august til 2. september) Kontakt www.furesoefestival.dk eller ring til Benny(20207339) eller Jakob(26147007) Politisk og økonomisk støtte - Til Furesø Kommunes 10 års jubilæums fest,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek

Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek Er du en nysgerrig læsehest, og er du vild med at snakke med andre, om det du læser? Så er læseklubber helt sikkert noget for dig. På biblioteket er vi glade

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

TORSDAGSVANDRERNE

TORSDAGSVANDRERNE Er du mellem 55 og 75 år og er du frisk på at give din hjerne og dit hjerte en udfordring? Så tilmeld dig til et sjovt, sundt og lærerigt forløb på biblioteket. Sammen med projektet Hold Hjernen Frisk

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket Arrangementer for børn Forår 2016 Børn Biblioteket 1 VELKOMMEN Vi glæder os til at byde dig velkommen til bibliotekets arrangementer. Husk at hente en gratis billet. Får du ikke brug for den, så kontakt

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

Maj Mandag 6-5 Tirsdag 7-5 Onsdag 8-5 Torsdag 9-5 Fredag 10-5 Søndag 12-5

Maj Mandag 6-5 Tirsdag 7-5 Onsdag 8-5 Torsdag 9-5 Fredag 10-5 Søndag 12-5 Onsdag 1-5 Torsdag 2-5 Fredag 3-5 KLUBBEN HAR LUKKET. RIGTIG GOD FRI DAG. I dag starter alle de nye maj børn. Kom ned og byd dem velkommen i vores klub. Velkommen til jer. Ridning kører vi fra klubben

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

EFTERÅR 2019 FOR BØRN

EFTERÅR 2019 FOR BØRN EFTERÅR 2019 VELkommen Til et efterår spækket med oplevelser for børn og deres voksne. Mens farverne skifter og vejret bliver køligere, byder børnebibliotekerne indenfor til et efterår fyldt med spændende

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Sæson 2015-2016 Tirsdag den 15. september kl. 14.30 Sæsonens første arrangement er med den nyudnævnte Kultur- og Kirkeminister Bertel

Læs mere

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide.

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide. Fordomme, nej tak Forældre til unge står af på fordomme og løftede pegefingre, når de søger information om rusmidler og teenageliv på nettet. I stedet ønsker de sig rigtige mennesker og nuanceret viden

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jan Hockey-turnering To

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 12-02-2018 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre!

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre! Ollerup, den 20. januar 2015. Nyhedsbrev nummer 6 Kære forældre! Højdepunkter siden sidst Nogle af de store højdepunkter i et skoleår er kirkekoncerterne. Søndag den 11. januar var der to særdeles velbesøgte

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7 10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; 300-332; 192(alterg.); 7 Lad os alle bede: Kære hellige ånd, vi beder dig tale til vores hjerte, så vi ser, hvad der rummes

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Demensuger i Odder marts 2018

Demensuger i Odder marts 2018 Demensuger i Odder 7.-24. marts 2018 Vi vil gerne for 3. gang invitere alle i Odder til demensuger. Ugerne arrangeres i et stærkt samarbejde på tværs af Odder bibliotek, Ældresagen, Alzheimerforeningen

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen.

Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen. Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen. Kære medlemmer Aktivitetskalenderen er nu opdateret for resten af 2018. Vi har reduceret i antal medlemsmøder,

Læs mere

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod I dag er det helligtrekongers søndag. Nu skulle man jo tro, at det i dag handler om de hellige tre konger, men faktisk var de hverken konger, tre eller hellige. Egentlig får vi bare at vide, at der var

Læs mere

Hvad er dit næste skridt?

Hvad er dit næste skridt? Hvad er dit næste skridt? KURSER I EFTERÅRET September - November 2014 kursus-hæfte-a5.indd 1 21/06/14 18.39 Efterårskurser VEJLE PINSEKIRKE INVITERER TIL EN RÆKKE SPÆNDENDE EFTERÅRSKURSER. KURSERNE ER

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Grundlaget for det daglige arbejde i V. Aaby Børnehave I 2006 var det: NATUR OG NATUROPLEVELSER Hvert år har 1 2 læreplanstemaer ekstra fokus I 2007 var det: KUNST,

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Erik Grip Program Forår 2019 Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Bordbestilling på tlf. 2021 0232 vesthhuset.bord@gmail.com Bemærk: Vi tager mod kontanter og

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag

ARRANGEMENTER. www.tbib.dk. PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren. RIBE BRYGHUS Øl-arrangement. BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag PER BRÆNDGAARD Drop slankekuren RIBE BRYGHUS Øl-arrangement BJARNE NIELSEN BROVST Forfatterforedrag BOGCAFÉ De bedste bøger fra 2015 SANGAFTEN Syng med fra Højskolesangbogen JENS SMÆRUP SØRENSEN Forfatterforedrag

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Begivenheder. Musik. Sydvestjylland - storslået enkelt Vadehav og Vesterhav.

Begivenheder. Musik. Sydvestjylland - storslået enkelt Vadehav og Vesterhav. Musik "Jamsession". Fre. 4. jan. 2019 kl. 16.30 "Vadehavets Helte" og Hjørnekroen inviterer til "jamsession". Så medbring dit instrument for et par hyggelige samspilstimer. Sted: Hjørnekroen, Hovedgaden

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Opgaver til tema om litteraturlyst for alle

Opgaver til tema om litteraturlyst for alle Opgave 1: Krydsogtværs om danske forfattere Læs først artiklen: Komiker skal give tv-seere lyst til at læse danske forfattere Løs derefter krydsogtværsen på næste side. Du kan printe krydsogtværsen ud,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Velkommen. Bjarne Dam Formand

Velkommen. Bjarne Dam Formand Arrangementer 2016 Velkommen Så er vi klar med kendte og nye spændende oplevelser- og fra efteråret glæder vi os til at byde jer velkommen i en opvarmet lade. Sæsonen 2016 byder på endnu mere af det, som

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET?

PROGRAMGUIDE 2019/ oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? PROGRAMGUIDE 2019/2020 10. oktober 18. november 23. januar ER FACEBOOK ENDEN PÅ FÆLLESSKABET? DERFOR BØR DU VÆRE NYSGERRIG FOREDRAG OG DEBAT MED SIMON AXØ TORSDAG DEN 10. OKTOBER KL. 19.00 I BRABRAND

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen Kristi Jesus tog hjem til sin far i himlen Mål: Børn hører om Jesus himmelfart og genkomst. De hører om den opgave, som Jesus gav sine disciple. De hører, at Jesus ikke har efterladt os, men stadigvæk

Læs mere

Landsmøde Ung kræft oktober DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft oktober DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 5. 7. oktober DU ER INVITERET Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2018 Kom og få inspiration, energi og mød andre unge 15-39 år, som har eller har haft kræft. Du kan deltage i workshops,

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning t for dit barn Dialogisk læsning At læse højt med sit barn er rigtig hyggeligt. Samtidig er det også en af de største sproggaver, du kan give

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER APRIL 2015 Det sker i Brøndby Fredag den 10. april kl. 18.30 Lindy Swing aften m. Leonardo Pedersens Jazzkapel Kulturhuset Brønden Kulturkalender APRIL 2015 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL ALDERSSVARENDE STØTTE 6-12 ÅR info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

Foreningen De Positive Budskaber

Foreningen De Positive Budskaber Foreningen De Positive Budskaber Efterårsprogram 2013 Jette Harthimmer Marianne Tiffanie Kirkskov Martin Guldberg Jens Erik Knudsen Kim Pedersen Søren Hauge Spiritualitet i hverdagen Energimedicin & spiritualitet

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Festival for litteratur har noget for alle og enhver

Festival for litteratur har noget for alle og enhver Festival for litteratur har noget for alle og enhver Aarhus Litteraturfestival 2017 løb af stablen for niende gang fra den 18.-21. maj. I år kunne Vild med ORD bringe det største program til dato. Det

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Område Christiansbjerg ARRANGEMENTER FORÅR 2019 LOKALCENTER VEJLBY VIKÆR TOFTEN RISSKOV.

Område Christiansbjerg ARRANGEMENTER FORÅR 2019 LOKALCENTER VEJLBY VIKÆR TOFTEN RISSKOV. Område Christiansbjerg ARRANGEMENTER FORÅR 2019 LOKALCENTER VEJLBY VIKÆR TOFTEN 6 8240 RISSKOV www.aarhus.dk/omraadechristiansbjerg Januar Fredag d. 4. januar kl. 14 16 Banko Lotterisalg fra kl. 12.30

Læs mere

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause)

præsenterer Alle dage kl (inkl. pause) præsenterer KulturKaravanen Kom med i KulturKaravanen når vi igen begiver os ud på de store vidder og får udvidet vores horisont. 7. og 21. marts, 4. og 18. april, 2. og 16. maj Alle dage kl. 10.00-12.00

Læs mere

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest.

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Luk op for Jesus -3 Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Mål: Lær børnene, at Jesus har gjort alt klar til, at vi kan leve et evigt liv med ham. Det bliver en fest, og Jesus ønsker, at hvert eneste

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere