Persondataforordningen kommer hvad gør man? - Guide til virksomheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Persondataforordningen kommer hvad gør man? - Guide til virksomheder"

Transkript

1 Persondataforordningen kommer hvad gør man? Guide til virksomheder Hvad er persondataforordningen? EU har vedtaget en forordning, der opstiller regler for behandling af persondata. Persondata er alle de data, der kan identificere mennesker, typisk enten jeres kunder eller jeres medarbejdere. Hensynet bag forordningen er at beskytte fysiske personer mod forkert og unødvendig registrering. Længere nede er angivet eksempler på, hvad persondata er. Forordningen regler bliver suppleret af danske regler, som fastsættes i Databeskyttelsesloven. Forordningen og Databekyttelsesloven træder i kraft den 25. maj Hovedprincipperne i forordningen er generelt de samme, som i den gældende lov. Hovedprincipperne er følgende: LEGITIMITET/SAGLIGHED: Persondata skal være indsamlet til udtrykkeligt angivne formål og må ikke behandles i strid med dette/disse formå LOVLIGHED: Persondata skal være behandles med hjemmel i en af de hjemler, der er nævnt i forordningen art. 6, f.eks. på baggrund af en kontrakt (ex.vis ansættelseskontrakt), efter samtykke mv. DATAMINIMERING: Persondata skal være relevante og må ikke omfatte mere end nødvendigt. RIGTIGHED: Persondata skal være korrekte og ajourførte. Der indføres en ret for den registrerede til at få adgang til at gøre indsigelse samt få rettet sine oplysninger. OPBEVARING: Persondata må kun opbevares, så længe de er nødvendige, dvs. krav om sletning. Der indføres en ret for den registrerede til at blive glemt. Hvad er persondata? Alle oplysninger om fysiske personer, som kan identificere vedkommende (både direkte og indirekte). Eksempler: Navn, cpr.nr., telefonnummer, foto, helbredsoplysninger, referencer, strafbare forhold, religion m.m. Anonyme oplysninger er ikke omfattet. Oplysninger om kapitalselskaber (dvs. A/S og ApS) er ikke omfattet. Personligt drevne virksomheder (dvs. enkeltmandsfirmaer og personlige interessentskaber) er omfattet. GENNEMSIGTIGHED: Den registrerede skal oplyses om data og formål mv. og får adgang til indsigt i egne personoplysninger. DOKUMENTATION: Virksomhederne skal have langt mere styr på og overblik over sine dataprocesser. BØDER: Der indføres markant større bødeniveau på op til 4 % af omsætningen (på niveau med konkurrencesager).

2 1. Lav en dataanalyse Skab overblik over følgende: 1. Hvordan behandler I medarbejder og HRdata? 2. Hvordan behandler I kundedata? 3. Hvordan behandler i eventuelle andre persondata? Kig især på: Hvor overføres dataene til samarbejdspartnere, tredjelande uden for EU/EØS? Hvem har adgang (både fysisk og teknisk) til dataene? Hvordan er sikkerheden? Hvad gør I, hvis I oplever et brud? Hvilke data behandler I (almindelige og følsomme personoplysninger)? Opdeling af oplysninger efter persondataforordningen: Almindelige personoplysninger (ikke udtømmende oplistet) Køn Navn Adresse og mailadresse Cpr.nr. (særregler ved videregivelse) Foto (samtykke kræves ved brug på nettet) Løn og skat Sygefravær (ikke helbredsoplysninger dog) Strafbare forhold (dog i særlig kategori) Personlige produktions /salgstal Interesser Elektroniske spor Følsomme personoplysninger (udtømmende oplistet) Race og etnisk oprindelse Politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning Fagforeningsmæssigt tilhørsforhold Genetisk og biometrisk data Helbredsoplysninger Seksuel overbevisning Begrebet semifølsomme oplysninger udgår! Tag allerede nu fat i jeres ITleverandører (f.eks. leverandører af bookingsystemer, lønbureaer, webmaster mv.) for at få overblikket.

3 2. Overholder I Datatilsynets 12 minimumskrav? Forordningen har stor fokus på sikkerhed vedr. behandlingen af persondata. Derfor er det vigtigt, at man sikere, at man lever op til de krav, der kan stilles til sikker databehandling. Datatilsynet har opstillet 12 minimumskrav for sikkerhed i forbindelse med personaleadministration. Principperne kan også anvendes i forbindelse med administration af kundedata. 1. BESKRIVELSE: Beskriv hvordan I beskytter jeres personaleoplysninger i personaleadministration og i praksis har implementeret pkt Beskrivelsen kan være særlige retningslinjer, der indgår i virksomhedens uddybende sikkerhedsregler, i en itsikkerhedspolitik eller som en del af virksomhedens information til medarbejderne. 2. ADGANG: Adgang til oplysningerne skal begrænses til personer, der har et sagligt behov for adgang til oplysningerne. Det skal være så få personer som muligt. 3. INSTRUKTION: Medarbejdere, der håndterer personaleoplysninger, skal have instruktion og oplæring i, hvad de må gøre med oplysningerne, og hvordan de skal beskytte oplysningerne. 4. PAPIRSFORM: Personaleoplysninger på papir f.eks. i kartoteker og ringbind skal opbevares aflåst, når de ikke er i brug. Når dokumenter (papirer, kartotekskort mv.) med personaleoplysninger skal smides ud, skal der anvendes makulering eller anden foranstaltning, der forhindrer, at uvedkommende kan få adgang til oplysningerne. 5. ADGANGSKODER: Der skal anvendes adgangskode for at få adgang til pc er og andet elektronisk udstyr med personoplysninger. Kun de personer, der skal have adgang, må få en kode. De personer, der har adgangskode, må ikke overlade koden til andre eller lade den ligge, så andre kan se den. Kontrol af tildelte koder skal foretages mindst en gang hvert halve år. 6. LOGNING: Det skal registreres, hvis der er forgæves forsøg på at få adgang til itsystemer med følsomme personaleoplysninger. Hvis der registreres et nærmere fastsat antal på hinanden følgende afviste adgangsforsøg, skal der blokeres for yderligere forsøg. 7. USBNØGLER: Hvis personaleoplysninger lagres på en USBnøgle, skal oplysningerne beskyttes. Der kan f.eks. bruges en USBnøgle med adgangskode og kryptering. Ellers skal USBnøglen opbevares i aflåst skuffe eller skab. Tilsvarende gælder ved opbevaring af personaleoplysninger på andre bærbare datamedier. 8. VIRUSBESKYTTELSE: PC er koblet til internettet skal have en opdateret firewall og viruskontrol installeret. 9. HJEMMESIDEFORMULARER: Hvis der benyttes hjemmesideformularer, hvor følsomme personaleoplysninger og personnummer kan indtastes og fremsendes, skal der anvendes kryptering Hvis følsomme personaleoplysninger og personnummer sendes med via internettet, anbefaler Datatilsynet kryptering. 11. REPARATION OG SERVICE: I forbindelse med reparation og service af dataudstyr, der indeholder

4 personoplysninger, og når datamedier skal sælges eller kasseres, skal der træffes de fornødne foranstaltninger, så oplysninger ikke kan komme til uvedkommendes kendskab. 12. EKSTERN DATABEHANDLER: Ved brug af en ekstern databehandler til håndtering af oplysninger, skal persondatalovens 42 om skriftlig databehandleraftale mv. følges. Det gælder eksempelvis, når der anvendes et eksternt dokumentarkiv eller rekrutteringssystem på internettet. 3. Lever I op til de juridiske krav? Det er et krav, at de juridiske forhold er i orden, dvs. aftaler / procedurer / persondatapolitikker. Virksomhederne skal kunne dokumentere, at følgende forhold er opfyldte fra starten: a. DATABEHANDLERAFTALER b. SAMTYKKEERKLÆRINGER c. ORIENTERINGSPLIGT PERSONDATAPOLITIKKER (både intern og ekstern) d. FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITETER e. PROCEDURE FOR ANMELDELSE AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHED a. DATABEHANDLERAFTALER Når virksomhedens data overføres til en ekstern databahandler, f.eks. et lønbureau eller et eksternt hotelmanagementsystem som f.eks. Techhotel skal der altid udarbejdes en databehandleraftale, hvis der overføres persondata fra jeres virksomhed til den eksterne databehandler. Hvad er en databehandleraftale? En aftale mellem jer og jeres databehandler (fx hostingvirksomhed). Aftalen skal indeholde en beskrivelse af processen for behandlingen, formålet samt varigheden, herunder: beskrivelse af typer af data der behandles formålet med behandlingen varigheden af behandlingen kategorisering af de registrerede databehandlerens rettigheder og pligter (ikke utømmende oplistet).

5 Jeres eksterne databehandlere vil med stor sandsynlighed allerede have en databehandleraftale liggende, som I kan tage udgangspunkt i. b. SAMTYKKEERKLÆRINGER Vær opmærksom på, at der i visse tilfælde kræves samtykke fra den registrerede for behandling af oplysninger. Det gælder bl.a. behandlingen af personfølsomme data, men også behandling af personnummer og straffeoplysninger vil som regel kræve samtykke. I skal derfor undersøge, om I har de nødvendige samtykker fra hhv. medarbejdere og kunder til behandling og opbevaring. Personaleadministration Ved personaleadministration kræves ikke samtykke til behandling af almindelige eller følsomme oplysninger, forudsat at behandlingen er nødvendig for at sikre jeres og medarbejderens forpligtelser og rettigheder, fx ved lønbehandling. Der kræves derfor samtykke til alle registreringer og behandlinger, der ikke er nødvendige. I praksis er det som oftest følgende (ikke udtømmende angivet): Opbevaring af ansøgninger fra ansøgere, der har fået afslag på en stilling. Ved videregivelse eller indhentning af referencer. Ved anvendelse af medarbejderfoto på hjemmeside. Opbevaring af medarbejderkontrakter i mere end 5 år efter fratrædelse. Eksempel på samtykkeerklæring Medarbejderfotos Jeg giver hermed samtykke til, at virksomheden kan anvende fotos af mig på virksomhedens hjemmeside. Jeg er bekendt med, at jeg til enhver tid kan tilbagekalde mit samtykke. Sted og dato: Medarbejderens navn og underskrift Kundedata Ved behandling af kundedata kræves ikke samtykke, hvis behandlingen er nødvendig for, at rettigheder kan fastlægges og gøres gældende. Det betyder, at man ikke må registrere unødvendige ting om sin kunde, fx personfølsomme oplysninger som etnicitet eller politisk overbevisning.

6 Hvis der er tale om en potentiel ny kunde, hvor der ikke tidligere har været nogen samhandel, kræves samtykke fra den registrerede dels efter persondataforordningen og dels efter markedsføringsloven (fx efter reglerne vedr. uanmodet henvendelse). Reglerne for en samtykkeerklæring Samtykke skal altid gives frivilligt, specifikt, informeret, og utvetydigt fra den registrerede. FRIVILLIGT: SPECIFIKT: INFORMERET: UTVETYDIGT: Felter på hjemmesiden må ikke være forhåndsudfyldt. Det skal vedrøre et bestemt formål. Eventuelle konsekvenser skal oplyses, og der skal oplyses om mulighed for at tilbagekalde samtykket. Letlæseligt og adskilt tydeligt fra anden tekst. c. ORIENTERINGSPLIGT PERSONDATAPOLITIK I skal oplyse den registrerede person om de oplysninger, som I har liggende. Dette gælder både medarbejdere og fysiske kunder (ikke kapitalselskabskunder som fx et A/S eller ApS). Der er oplysningspligt om følgende: Jeres navn og kontaktoplysninger Formålet med indsamlingen Det juridiske grundlag for indsamlingen Angivelse af hvem der berøres Angivelse af hvor dataene overføres til, fx tredjelande og retsgrundlaget for det (standardkontrakter som Privacy Shield aftalen, SCCaftalen mv.) Opbevaringstid Oplysning om ret til at tilbagekalde samtykke Retten til at klage til Datatilsynet Ved oplysninger fra tredjemænd: hvem disse tredjemænd er. Oplysninger skal gives, inden behandlingen sker, medmindre den registrerede selv har afgivet oplysningerne. Dette løses ofte ved at lave forskellige persondatapolitikker: 1. a. En ekstern persondatapolitik, der dækker virksomhedens kunder. b. En cookiepolitik for besøgende på hjemmeside mv. HORESTA Vodroffsvej Frederiksberg tlf

7 2. En intern persondatapolitik, der dækker medarbejderoplysninger. Et eksempel på en intern persondatapolitik kunne være følgende (kan indsættes i virksomhedens personalehåndbog, idet den dog skal tilpasses konkrete forhold): Intern persondatapolitik medarbejderdata Denne politik er udarbejdet for at oplyse om virksomhedens behandling af persondata vedrørende medarbejdere. DATAANSVARLIG: Virksomheden er i personlovgivningens forstand dataansvarlig. Eventuel kontakt vedr. medarbejderdata kan ske til virksomhedens HRafdeling. FORMÅL: Der indsamles persondata omkring hver enkelt medarbejder. Persondata består i sædvanlige oplysninger vedr. medarbejderens forhold. Formålet for indsamlingen og behandlingen er personaleadministration. Oplysningerne stammer fra medarbejderen selv, fra medarbejdersamtaler og fra HRafdelingen. BEHANDLING OG HJEMMEL: Persondata i forbindelse med personaleadministration behandles i overensstemmelse med Datatilsynets retningslinjer. Der kræves ikke samtykke til behandling af disse oplysninger, så længe behandlingen er nødvendig for formålet. Ved brug af medarbejderfotos på hjemmeside kræves dog særskilt samtykke fra medarbejder, og dette samtykke kan til enhver tid tilbagekaldes. OPBEVARING AF OG ADGANG TIL DATA: Persondata opbevares på ekstern server hos virksomhedens itudbyder under forsvarlig sikkerhed. Desuden behandles oplysninger om løn hos virksomhedens lønstyringsbureau. Det er alene relevante ledere og HRafdelingen, der har adgang til oplysningerne, foruden itadministratorer. Data opbevares som hovedregel i 5 år efter et ansættelsesforholds ophør. Ansøgninger fra kandidater, der ikke ansættes, opbevares som hovedregel i 6 måneder efter afslaget er givet. RET TIL INDSIGT OG BERIGTIGELSE: Medarbejderen har ret til at få indsigt i og få berigtiget de persondata, som virksomheden ligger inde med. Snarest muligt og som hovedregel inden 4 uger efter modtagelsen af en begæring, skal oplysningerne udleveres. Når oplysninger er udleveret, kan medarbejderen tidligst anmode om tilsvarende oplysninger efter 6 måneder. Der kan ikke begæres indsigt i oplysninger, som findes at burde vige for offentlige eller private interesser, herunder hensynet til den pågældende selv. KLAGE: Er en medarbejder ikke tilfreds med virksomhedens behandling af persondata, kan der klages til virksomhedens HRafdeling. Medfører dette ikke afklaring, kan en eventuel klage herefter rettes til Datatilsynet. Den aktuelle kontaktadresse kan findes på Denne politik suppleres af vores eksterne persondatapolitik vedrørende kundedata og henvendelse på hjemmeside. Der henvises også til virksomhedens itpolitik. d. FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITETER Det hidtidige krav om anmeldelse til datatilsynet, hvis der behandles personfølsomme oplysninger ophører med Persondataforordningen. I stedet skal der i henhold til Persondatafordningen udarbejdes såkaldte fortegnelser, hvis virksomheden har mere end 250 ansatte eller behandler oplysninger, som medfører en høj risiko, dvs. hvis der behandles oplysninger, som kan være særligt sårbare for den registrerede hvis de slipper ud, f.eks. personlige forhold, eller hvis der behandles personfølsomme oplysninger. Det anbefales under alle omstændigheder, at udarbejde sådanne fortegnelser, da det kan gøres i forbindelse med, at man alligevel skaffer sig overblik over sine datastrømme, og da fortegnelserne giver et godt overblik over de forskellige typer databehandling, som man har. Det kan og vil typisk være databehandlinger som f.eks. Behandling af personaledata og Behandling af kundedata. Fortegnelsen skal bl.a. indeholde oplysninger om: Navn og kontaktoplysninger på den dataansvarlige Formålene med databehandlingen HORESTA Vodroffsvej Frederiksberg tlf

8 Kategorier af datasubjekter og datatyper Kategorier af modtagere af dataoplysninger Beskrivelse af overførsel til tredjelande Tidsfrister for sletning Overordnet beskrivelse af den tekniske og fysiske (organisatoriske) sikkerhed. e. PROCEDURE FOR ANMELDELSE AF BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHED Ifølge persondataforordningen skal lækager og brud på persondatasikkerheden anmeldes til Datatilsynet inden 72 timer efter, at bruddet er konstateret. Der skal gives anmeldelse om følgende forhold: Sikkerhedsbruddets karakter Konsekvenser ved bruddet Oplysning om hvordan skaden er (eller vil blive søgt) begrænset af den dataansvarlige Kontaktoplysninger på den dataansvarlige Fortegnelse over datahåndtering og andre relevante forhold op til sikkerhedsbrud, så myndighederne kan vurdere om forordningen er overholdt Det anbefales at få lavet en procedure for håndtering af sådanne situationer. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte HORESTA hvis du har spørgsmål om de nye regler eller om implementering af reglerne. SPØRGSMÅL kan rettes til: Kaare Friis Petersen Erhvervsjuridisk chef, Erhvervsjura Tlf.: / HORESTA Vodroffsvej Frederiksberg tlf

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Side 1 af 2 Forside / Erhverv / Personaleadministration / Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Opdateret: 06.05.15 Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår:

Tilladelsen gives på følgende vilkår: Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sendt til: amgros@amgros.dk og cch@amgros.dk 6. april 2016 Vedrørende anmeldelse af behandlingen "Behandling af ESPD dokumentation" Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C Thea Præstmark WWW.SKAUREIPURTH.COM Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2. Hvad er personoplysninger? 3. Hvem er hvem og hvem skal hvad (dataansvarlig og

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017 EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN STU Foreningen 7. december 2017 Oplæg v/ Peter Sindal Lundsberg Advokat, underviser, fast værge Hovedvagtsgade 6, 4. sal 1103 København K T: 3311 3636 M: 5373 2100 E: psl@petersindal.dk

Læs mere

Ny Persondataforordning mv.

Ny Persondataforordning mv. Ny Persondataforordning mv. Agri Nord, 23. maj 2018 Jacob Langvad Nielsen, advokat og specialkonsulent SEGES, Jura & Skat Proces mod 25. maj 2018 Persondataforordningen er vedtaget. Skal anvendes direkte

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

Introduktion til persondataforordning

Introduktion til persondataforordning Introduktion til persondataforordning Lektor Dorte Høilund Anvendelse fra 25. maj 2018 Direktiv contra forordning Mange muligheder for nationale særregler Opbygning og struktur Forslag til Databeskyttelseslov

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Frandsen El A/S (fremover betegnet som FE) opfordrer dig derfor til

Læs mere

N. Zahles Skole Persondatapolitik

N. Zahles Skole Persondatapolitik N. Zahles Skole Persondatapolitik Indholdsfortegnelse Side 1. Baggrund for persondatapolitikken 3 2. Formål med persondatapolitikken 3 3. Definitioner 3 4. Ansvarsfordeling 4 5. Ansvarlighed 5 6. Lovlighed,

Læs mere

Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Udarbejdet: Næste revision:

Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Udarbejdet: Næste revision: Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER Dataansvarlig: Databehandler: Område: Kunder Udarbejdet: Næste revision: Dataansvarlig Virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering

Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Persondatapolitik til ansøgere og rekruttering Dataansvarlig ITD, Brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 40990917 1. Introduktion Denne persondatapolitik

Læs mere

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund 1. Om DOF s persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger.

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger. Persondatapolitik Behandlingen af personoplysninger er reguleret af EU s Databeskyttelsesforordning (GDPR) og Databeskyttelsesloven og gælder for direkte personoplysninger eller personhenførbare oplysninger

Læs mere

Datapolitik/databehandlingsrapport

Datapolitik/databehandlingsrapport Datapolitik/databehandlingsrapport En databehandlingsrapport er en skriftlig beskrivelse af skolens praksis og retningslinjer for behandling af persondata, herunder indgåelse af databehandleraftaler, hvor

Læs mere

EU Persondataforordning GDPR

EU Persondataforordning GDPR EU Persondataforordning GDPR 14. juni 2018 Agenda Persondataforordningen - GDPR Hvad går forordningen grundlæggende ud på og hvorfor? Hvad stiller forordningen af krav til nødvendig indsats? Hvordan sikrer

Læs mere

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt WWW.SKAUREIPURTH.COM Kursus i samarbejde med Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2.

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning Danske Vandværker Praktiske spørgsmål vi modtog Hvem har ansvaret for beskyttelse af forbrugernes persondata? Er medlemslister i ringbindsmapper

Læs mere

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Persondataforordningen Overblik over initiativer og ansvar Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Rasmus Lund Advokat, partner Leder af persondata team Agenda Henning Mortensen, DI har givet overblik

Læs mere

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris Persondatapolitik for Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris til alle medarbejdere vedrørende behandling af personoplysninger Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 25.07. 2018 NS NS 1 Indhold

Læs mere

FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Område: Udarbejdet: Næste revision:

FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Område: Udarbejdet: Næste revision: Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER Dataansvarlig: Databehandler: Område: HR Udarbejdet: Næste revision: Dataansvarlig Virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER

FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER V/ Souschef, advokat jannie merete pedersen og overenskomst, advokat Camilla Mondrup topp, Dansk erhverv 24.

Læs mere

Ny persondataforordning

Ny persondataforordning Ny persondataforordning GUIDE Hvorfor? Ny persondataforordning Den eksisterende persondatalov gennemfører direktiver fra 1995 en tid, som digitaliseringen for længst har overhalet. En ny persondataforordning

Læs mere

Politikken beskrivelser hvordan vi behandler persondata om vores medlemmer og netværk.

Politikken beskrivelser hvordan vi behandler persondata om vores medlemmer og netværk. Vi tager beskyttelse af dine persondata alvorligt Business Lolland-Falster er en erhvervsorganisation med et lokalt, regionalt, nationalt og internationalt netværk. Business Lolland-Falster er ansvarlig

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen 1 Persondataforordningen 2 Persondataforordningen Trådte i kraft i 2016 Fra og med 28. maj 2018 indføres der kontrol og sanktioner Erstatter den tidligere persondatalov Reglerne er ikke ændret væsentligt

Læs mere

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Gældende regler i persondataloven I dag er det den danske persondatalov, der beskriver reglerne for, hvordan personoplysninger må indsamles, opbevares

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106.

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. INDHOLDSFO RTEGNELSE: 1. Generelt 3 2. Om nærværende Persondatapolitik 3 3. Definitioner 4 4. Persondataprincipper

Læs mere

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og )

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og  ) Fortegnelse Dataansvarlig - ConEx Fortegnelse over behandlingsaktiviteter Dataansvarlig Formål (-ene) Kategorierne af registrerede og kategorierne af personoplysningerne Virksomhedens navn, CVR-nr. og

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger

Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Vejledning om oplysningspligt og samtykkeerklæring vedrørende behandling af ansattes personoplysninger Skoleforeningernes fælles arbejdsgruppe vedrørende persondatalovgivningen har udarbejdet en tekst

Læs mere

ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed. Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015

ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed. Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 ISO 27001 som ledelsesværktøj til risikostyring i den digitaliserede virksomhed Lars Boye, lab@dubex.dk Dubex A/S, 11. juni 2015 Udfordringer mht. persondata eksempler For mange brugere har adgang til

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole

Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer

Læs mere

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager Ecofleet Persondataforordningen Kort fortalt Del 1 Peter Dam Nordic Project Manager Del 1: Hvad er Persondataforordningen? Hvilke rettigheder har den registrerede? Del 2: Hvilke data behandler Ecofleet

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger I Dit stille rum D. 22.maj 2018 Susanne Glending Terapi * Dit stille rum * Hauchsvej 13. st, 1825 Frederiksberg C * 28971315 * susanneglending.@gmail.mail.com Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere HR og ansættelsesret - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere Advokat Sussi Skovgaard-Holm Advokatfuldmægtig Stine Kenneth Larsen Dansk Industri Bliv skarp på, hvornår

Læs mere

Persondatapolitik i Yoga Being

Persondatapolitik i Yoga Being Persondatapolitik i Yoga Being 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed omkring

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Databehandleraftale

Databehandleraftale Databehandleraftale 25.04.2018 DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Navn (Dataansvarlig) Adresse By og Graungaard Solution Aps (Databehandler) Lykkesholm 2 2690 Karlslunde CVR. nr. 36738367 Ovennævnte

Læs mere

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.:

Persondatapolitik. Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven Roskilde Danmark CVR-nr.: Persondatapolitik Dataansvarlig Paarup Hansen ApS Enghaven 59 4000 Roskilde Danmark CVR-nr.: 66234118 1 1. Indledning 1.1 Denne politik om indsamling og behandling af personoplysninger og anvendelse af

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018)

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018) PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen CVR-nr.: 34 93 22 04 (Opdateret maj 2018) Advokatfirmaet Gaarn Pedersen herefter benævnt (Gaarn Pedersen) er en del af Denlaw Advokater - et kontorfællesskab

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger Foreningen Team Alabu Bolig Medlemmer (Ryttere og servicehold) + øvrige deltagere i turen samt Fonden Team Alabu Bolig (i forbindelse med ansøgning om tilskud) Baggrund

Læs mere

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13.

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Du har rettet henvendelse til Den danske Design- og Håndsværksefterskole I den forbindelse skal

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Byens Netværk opfordrer dig derfor til at udvise agtpågivenhed med,

Læs mere

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Persondatapolitik Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. Kontaktoplysninger

Læs mere

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Vilhelm Thomsens plads 1 8900 Randers CVR. nr. 35 58 90 31 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og DanDomain A/S Normansvej 1 8920 Randers

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE

DATABEHANDLERAFTALE DATABEHANDLERAFTALE 24-05-2018 21-07-2019 n foreligger mellem Indtast Mr. Beef.dk kunde ApS Adresse Vingevej 6 Post 6950 nr. Ringkøbing og By CVR. nr. 40536035 xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig

Læs mere

Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger

Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger ICF Denmark er den danske afdeling af ICF Global kontakt@icfdanmark.dk www.icfdanmark.dk www.coachfederation.org Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger Marts 2018 1. Indledning Denne

Læs mere

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger.

Selskabet har efter lovgivningen pligt til at informere dig om, hvordan Selskabet behandler og videregiver personoplysninger. Privatlivspolitik 1. Indledning Beskyttelse af dine Personoplysninger har Selskabets højeste prioritet. Selskabet behandler Personoplysninger og har derfor vedtaget denne personoplysningspolitik, der fortæller

Læs mere

Håndbog i persondataforordningen

Håndbog i persondataforordningen Håndbog i persondataforordningen Indledning Den 25. maj 2018 træder persondataforordningen i kraft og som følge heraf en række nye regler og lovkrav til dokumentation af data og personoplysninger. Før

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS 1. Generelt 1.1. Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/ eller bidragyderforhold

Læs mere

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark.

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark. Surftown A/S Regionsgolf-Danmark 08-05-2018 DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Regionsgolf-Danmark Michael Hansen Søndermarkvej, 60 4200 Slagelse CVR. nr. 34759316 (i det følgende

Læs mere

Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS.

Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS. Håndtering af personoplysninger om ansatte hos Thommysminde ApS. Thommysminde ApS håndterer løbende en række forskellige personoplysninger om vores medarbejdere. Thommysminde ApS Hvejselvej 63 7300 Jelling

Læs mere

Overblik over persondataforordningen

Overblik over persondataforordningen Overblik over persondataforordningen November 2016 2 Sanktioner Overtrædelsestype: Indhentning af samtykke ift. børn Behandlinger, som ikke kræver identifikation Data protection by Design/Default Delt

Læs mere

Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP

Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf.

Hvis vi har brug for yderligere oplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere dig herom ved indsamlingen heraf. Persondatapolitik Dataansvarlig ITD Forsikringsmægler A/S Lyren 1 6330 Padborg Danmark CVR-nummer: 38725440 1. Introduktion Denne persondatapolitik (herefter benævnt Politikken") beskriver, hvordan ITD

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

De oplysninger vi skal give dig er følgende:

De oplysninger vi skal give dig er følgende: Bilag 1.2: Underretning om indsamling af personoplysninger i Løn- og personaleadministrationen (Henfører til Retningslinje om den registreredes rettigheder) skal orientere dig om, at vi har modtaget oplysninger

Læs mere

Tøystrup Gods udfører al håndtering af personlige data i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Tøystrup Gods udfører al håndtering af personlige data i overensstemmelse med gældende lovgivning. Persondatapolitik Et af vores mål er at opretholde det højeste niveau af sikkerhed for vores gæster, kunder og medarbejdere dette gør sig også gældende, når det kommer til beskyttelsen af personoplysninger.

Læs mere

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv.

Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. Information om PenSam s behandling af ansøgeres personoplysninger mv. I PenSam passer vi godt på de personlige oplysninger, vi får i forbindelse med, at du søger en stilling hos os. Det gælder også, selvom

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ! Rørmosevej 101 A, 3200 Helsinge CVR: 25918398 +45 2970 4149. email:hh@hannehannibal.com Høbjerg, 23.05.2018 Behandling af personoplysninger i Hanne Hannibal Zoneterapi CVR: 25918398 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106. Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106.

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106. Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106. INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106 Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106. INDHOLDSFO RTEGNELSE: Generelt 3 2 Definitioner 3 3 Formål med Behandlingen af dine

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger

Hvem vi er - og hvordan du kan kontakte os Den dataansvarlige virksomheds identitet og kontaktoplysninger Privatlivspolitik Ansøgere hos ACTAS A/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer os, at vi lever op til

Læs mere

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven)

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven) Behandling af personoplysninger i (i forhold til persondataloven) Version 1.3 1 Hvad er personoplysninger Personoplysninger (også kaldet persondata) er oplysninger, der kan henføres til en

Læs mere

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Baggrund for persondatapolitikken Denne persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Velkommen til. Informationsmøde om. Persondataforordningen 2018

Velkommen til. Informationsmøde om. Persondataforordningen 2018 Velkommen til Informationsmøde om Persondataforordningen 2018 1 Program Kl. 14.30 15.00 Kaffe og vand Kl. 15.00 15.15 Præsentation forordningens formål Kl. 15.15 16.15 De overordnede (grundlæggende) begreber

Læs mere

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Når du besøger vores hjemmeside eller gør brug af vores serviceydelser, betror du os dine

Læs mere

Har I styr på reglerne? Forsyningsselskabers behandling af persondata

Har I styr på reglerne? Forsyningsselskabers behandling af persondata Har I styr på reglerne? Forsyningsselskabers behandling af persondata Langt de fleste virksomheder vil i forbindelse med deres virke få adgang til persondata af den ene eller anden slags. En forsyningsvirksomhed

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR OSTEOGENEIS IMPERFECTA (DFOI) INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 2. Om nærværende persondatapolitik...

Læs mere

EKSTERN PERSONDATAPOLITK

EKSTERN PERSONDATAPOLITK EKSTERN PERSONDATAPOLITK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Persondatapolitik ) beskriver, hvorledes FOCUS leasing A/S, Focus Finans ApS, FOCUS flex leasing A/S og Focus

Læs mere

Vi har udarbejdet en særlig fortegnelse over vores databehandlingsaktiviteter. Denne fortegnelse indeholder:

Vi har udarbejdet en særlig fortegnelse over vores databehandlingsaktiviteter. Denne fortegnelse indeholder: 1. Persondatapolitik 1.1. Generelt Dette dokument skal være tilgængeligt for medarbejdere, kunder, potentielle kunder, leverandører mv. Det skal give dem sikkerhed for, at vi arbejder professionelt med,

Læs mere

Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen

Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen It-sikkerhed Persondataforordning 360 graders gennemgang Gennemgang af teknisk it-sikkerhed Sårbarhedsanalyse og scanninger Organisatorisk it-sikkerhed

Læs mere

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Baggrund for persondatapolitikken Tørring Gymnasiums persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO

PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO PRIVATLIVSPOLITIK FOR MATCHWORK, OFIR OG BRANDERO 1. BESKYTTELSE AF DIT PRIVATLIV MatchWork A/S (herefter Udbyder ) tager behandling af dine persondata alvorligt. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling

Læs mere

Persondatabeskyttelsespolitik for REFA

Persondatabeskyttelsespolitik for REFA Persondatabeskyttelsespolitik for REFA 1. Introduktion... 3 2. Ansvarlighed... 3 3. Hvem er Persondatabeskyttelsespolitikken rettet til... 3 4. Hvem er ansvarlig for denne politik... 3 5. Hvilke oplysninger...

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for:

Databeskyttelsespolitik for: Databeskyttelsespolitik for: Forsikringsmæglerne på Roskilde Lufthavn A/S CVR. nr. 29838003 Forsikringsformidling og rådgivning Torben Lund Simonsen CVR. nr. 57112158 25. maj 2018 1. Introduktion... 3

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN

LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN AGENDA Præsentation af Tor Valstrøm og Rie Panduro Baggrunden for den nye persondatalovgivning Basisprincipper for behandling af personoplysninger

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser:

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser: DATABEHANDLERAFTALE Mellem undertegnede og medundertegnede Johnsen Graphic Solutions A/S Bakkehegnet 1-3 DK-8500 Grenaa CVR-nr.: 18624141 (herefter Databehandleren ) [Indsæt navn] [Indsæt adresse] [Indsæt

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde sig til indholdet evt.

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard

Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Databeskyttelsespolitik for advokatanpartsselskabet Vibeke Westergaard Sådan behandles dine personoplysninger De relevante persondataretlige regler, som på nuværende tidspunkt gælder for min behandling

Læs mere

Slettepolitik for Euro Accident Livförsäkring Aktiebolag som dataansvarlig

Slettepolitik for Euro Accident Livförsäkring Aktiebolag som dataansvarlig Slettepolitik for Euro Accident Livförsäkring Aktiebolag som dataansvarlig Denne slettepolitik er udarbejdet for at sikre, at Euro Accident Livförsäkring Aktiebolag ( Euro Accident ) som dataansvarlig

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Code of Care

Databeskyttelsespolitik for Code of Care Databeskyttelsespolitik for Code of Care 1. Indledende bemærkninger 1.1 Formål 1.1.1. Code of Care vil løbende komme til elektronisk og på anden systematisk måde at behandle forskellige persondata om dig

Læs mere

Persondatapolitik i SvendborgEvent

Persondatapolitik i SvendborgEvent Persondatapolitik i SvendborgEvent 1. Om virksomhedens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors

Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors Persondatapolitik for Jesperhus Legindvej 30, 7900 Nykøbing Mors Introduktion Vi ved godt, at du helst hurtigst muligt vil i gang med at bestille en fantastisk oplevelse eller ferie her i Jesperhus, hvor

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Kranio-Sakral Terapi & Bindevævsteknik v. Charlotte Fauth Egetoften 2, Slagslunde, 3660 Stenløse) 28187951 kst@fauth.dk www.fauth.dk Den 22.05.2018 Behandling af personoplysninger i klinikken Kranio-Sakral

Læs mere

2. HVILKE OPLYSNINGER VI INDSAMLER FORMÅL OG RETSGRUNDLAG

2. HVILKE OPLYSNINGER VI INDSAMLER FORMÅL OG RETSGRUNDLAG INFORMATION OM CAREMORE PRIVAT AGENTUR OG FORSIKRINGSAGENTURET CAREMORES INDSAMLING OG BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Med denne information vil vi fortælle om, hvilke oplysninger vi indsamler om dig,

Læs mere

Persondataforordning din dig din

Persondataforordning din dig din Persondataforordning Hvad betyder den nye persondataforordning for din virksomhed? Er du omfattet af ordningen? Alle virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder, der behandler personoplysninger,

Læs mere