71 Nyhavn fra pakhus til hotel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "71 Nyhavn fra pakhus til hotel"

Transkript

1 71 Nyhavn fra pakhus til hotel 71 Nyhavn Hotel Nyhavn København K Tlf.: nyhavn@arp-hansen.dk

2

3 Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Med den fantastiske atmosfære, underspillede elegance og unikke beliggenhed på den sidste skanse i Nyhavn, har 71 Nyhavn Hotel hjemme i to pakhuse fra det tidlige 1800-tal. Lad os tage dig med på en rejse gennem tiden, fortælle vores historie og hvordan Nyhavn har udviklet sig siden 1600 tallet. Efter en gennemgribende og nænsom renovering, med stor ydmyghed for stedets historie, glæder vi os til at byde velkommen til en unik oplevelse i historiske rammer.

4 Nyhavns historie Nyhavn er en kunstigt skabt havn, der voksede ud af og blev grundlagt på Christian 4. s mission om at udvide København for at styrke vilkårene for den spirende handel, byen oplevede i 1600-tallet. Christian 4. fik imidlertid aldrig selv set resultatet af sine drømme, som i stedet blev genoptaget og ført ud i livet af hans søn, Frederik 3., der døde i 1670 kort inden havnens færdiggørelse ( ). Frederik 3. ansatte den hollandske fæstningsingeniør Henrik Ruse (senere adlet til Rysensteen for sit arbejde) som overinspektør for byggeriet. Hans streger og tanker blev til den endelige løsning for udformningen af Kongens Nytorv og kanalen, der fik navnet Gyldenløves Kanal opkaldt efter Frederik 3. s halvbror. I folkemunde vandt navnet Nyhavn dog indpas, hvilket med tiden blev det officielle navn. At kongen udpegede en hollænder til at lede projektet var ikke helt overraskende med tanke på det venskabelige bånd, der siden 1500-tallet var opbygget de to lande imellem. Netop venskabet med Holland skulle vise sig at blive Danmarks redning midt i kanalbyggeriet. En lang magtkamp med Sverige sendte i 1659 Danmark helt ud på undergangens rand, da svenskerne havde besat hele landet. Kun København manglede at bukke under, men da angrebet på byen kom, lykkedes det på mirakuløs vis med assistance fra Holland at holde stand. Nyhavn, 1900-tallet

5 Nyhavn, 1900-tallet Handel i Nyhavn opture, konflikt og bankerot Magtbalancen mellem Danmark og Sverige stabiliserede sig langsomt, og en tid med stor opblomstring for Danmark som handelsnation var indledt. Specielt København nød godt af den voksende handel, og Nyhavn spillede en central rolle som aflastningssted for skibe, der kom med varer fra blandt andet Asien og De Vestindiske Øer. Varerne blev forarbejdet og solgt direkte fra butikkerne i Nyhavn, hvis hollandske præg fortsat var tydeligt. Mange af de oprindelige købmænd, som lavede forretninger i Nyhavn, havde således hollandske aner, ligesom Nyhavns arkitektur hurtigt leder tankerne i retning af Amsterdam. Handlen blev nøglen til en konflikt med Storbritannien i begyndelsen af 1800-tallet. Englænderne krævede al handel med Napoleons Frankrig stoppet, men Danmark ville forholde sig neutralt og ønskede at fortsætte sin handel. Det førte til et angreb i 1807, hvor England bombede København, og Danmark måtte som følge af nederlaget afgive sin flåde, der holdt til i området mellem Holmens Kanal og Nyhavn. Flåden var en af Europas største og en reel trussel mod England, hvis Danmark allierede sig med Frankrig, hvorfor englænderne så sig nødsaget til at angribe. Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet var endnu engang ved at udrydde nationen Danmark. Man måtte afstå Norge til Sverige, og tabet af flåden betød et lammet Danmark uden en magtposition i Europa. Landet gik bankerot og måtte kæmpe sig tilbage ved at tænke nyt.

6 Nyhavn ændrer udseende og karakter Efter landets økonomiske kollaps var tiden ikke længere til direkte handel med Nyhavn som epicenter. I stedet for handel blev opmagasinering af varer det nye levebrød for mange, og samtidig skød flere hoteller og pensionater op i havnebilledet. Livet i Nyhavn var for bestandigt ændret. Hotellerne og pensionaterne tiltrak helt nye mennesker, hvoraf enkelte bestrider fremtrædende pladser i historiebøgerne. Eksempelvis har H. C. Andersen ( ) af flere omgange boet på pensionater i Nyhavn. Første gang i Nyhavn 20 ( ), Hvor han blandt andet skrev Fyrtøjet og Prinsessen på Ærten. Senere boede han i Nyhavn 67 ( ) og Nyhavn 18 ( ). Nyhavn 59 (kaldet Guldmagerens Hus efter husets oprindelige beboer, Henrik Ehm, som var kobbersmed og selvbestaltet alkymist) fungerede som Hotel Dania i årene ca , hvor blandt andre Knut Hamsun boede. Zarens landflygtige hof efter den russiske revolution boede også i en tid på hotellet. De fleste overnattende gæster var imidlertid sømænd, og sømandslivet med beværtninger og letlevende kvinder blev en del af Nyhavns renomme. Et renomme, der blev mere og mere blakket i tiden omkring 1. og 2. verdenskrig, hvor råheden og kriminaliteten i havnen steg. Helt op til 1960 erne var Nyhavn et sted, man kun opholdt sig, hvis man havde et ærinde. Turister blev ført igennem i bus og opfordret til ikke at gå på opdagelse på egen hånd. Risikoen for at blive overfaldet og frarøvet sine ejendele var ganske enkelt for stor. Nyhavn, 1900-tallet

7 Pakhusets historie Jorden, hvorpå Det Røde Pakhus er opført, stammer fra Nyhavns kanaludgravning i Ved de voldsomme brande i København i henholdsvis 1728 og 1795, hvor store dele af byen gik til, formåede husene i Nyhavn at gå fri. Kanalbydelen blev heller ikke ramt, da englændernes bombardement i 1807 rullede ind over hovedstaden. Derfor fremstår området i dag som en æstetisk perle i bybilledet, og især Det Røde Pakhus i Nyhavn 71 træder frem i sin fine stand. Helt tilbage til før opførelsen af pakhuset boede vintapper Jan von Osten i den daværende gård med tilhørende tømmerplads og lager til sine varer ud mod havnen, men en februarnat i 1782 brændte det hele ned til grunden.

8 Uden mulighed for at genskabe sit vintapperi solgte Von Osten grunden til købmand Ole Bernt Suhr og kaptajn Just Ludvigsen. De havde en plan om at lade et pakhus opføre, og de handlekraftige herrer igangsatte byggeriet, som stod færdigt i Eftersom de to havde forskellige virksomheder, skulle pakhuset deles i to. Det blev løst med en god gammeldags lodtrækning, som magede sig således, at Ludvigsen fik den del, der vendte mod nord, og Suhr fik den del, der vendte ud mod havnen. Junior Suite Deluxe View Søhandel var i begyndelsen af 1800-tallet en god forretning for en del danske skibsredere og kaptajner, der solgte og leverede varer til hinanden, og Just Ludvigsen red med på den bølge. Det lykkedes ham at etablere en pæn formue på sine aktiviteter på Østersøen og turene til Island.

9 Ole Bernt Suhr var allerede en velhavende mand. Han havde en god forretning, som han formåede at udvikle og gøre endnu mere profitabel. Han støbte fundamentet til et familiedrevet handelsdynasti, som han endte med at overdrage til sit barnebarn, der ligeledes hed Ole Bernt Suhr. Denne nåede en position som en af Københavns rigeste og mest magtfulde mænd inden sin barnløse død i Familien skabte herefter Den Suhrske Stiftelse til at forvalte den store formue, og pakhuset på Nyhavn 71 forblev i stiftelsens eje helt frem til 1970, hvor det blev solgt til murermester Alf Arp-Hansen. Junior Suite

10 Transformationen til hotel og udvidelse Arp-Hansen så muligheder i at omdanne det gamle, smukke pakhus til hotel. Som tænkt, så gjort for den visionære murermester. Hotellet 71 Nyhavn kunne allerede i 1971 slå dørene op for de første gæster. Hotellet består i dag af to bygninger, Det Røde Pakhus og Det Gule Pakhus, hvoraf sidstnævnte fra 1830 blev en del af hotellet i 2001 og har adresse på Kvæsthusgade. Gaden er opkaldt efter det tidligere militærsygehus, Kvæsthuset, hvis fundament blev støbt i 1684 og stod færdigt to år senere. Executive Double Deluxe View For enden af Kvæsthusgade, ud til havnen, lå Kvæsthusbroen. Her var også en livlig trafik med varer fra eksotiske verdensdele, ligesom broen også var stedet, hvorfra de håbefulde mennesker hoppede ombord på dampskibene, der skulle sejle dem til USA i jagten på den amerikanske drøm.

11 I dag står de to pakhuse så flot som aldrig før efter en gennemgribende, men nænsom renovering af hele hotellet fra Et eksklusivt løft med fokus på indbydende interiør, et tidsløst skandinavisk udtryk og samtidig bibeholdelse af bygningernes sjæl og charme. Vores to nyrenoverede pakhuse byder sig til i en fælles luksuriøs stil og er forbundet via den stemningsfulde lobby, der indbyder til samtale og uformelle møder med udsigt til vandet og Christianshavn. Du kan også nyde en kop kaffe eller en let frokost i vores hyggelige bar. I hjørnet af den fredede pakhusbygning ud mod Nyhavn danner de oprindelige pommerske fyrretræsbjælker rammen om udsøgte gourmetoplevelser fra det sydøstasiatiske køkken i restaurant SEA by Kiin Kiin.

12 71 Nyhavn og kunsten Bygningerne, som rummer 71 Nyhavn Hotel, har således overlevet både krige, brande og bombardementer, men hotellet rækker ikke kun bagud i sin stil. Med enestående, moderne kunstudsmykning dansk såvel som europæisk kunst i hotellets lobby omfavnes det 20. århundredes modernisme og skaber på sin helt egen vis en kobling mellem nutid og fortid. Hotellets kunstsamling tager udgangspunkt i den europæiske avantgardebevægelse COBRA, som var aktiv mellem 1949 og Navnet på bevægelsen er skabt af Christian Dotremont og dannet af forbogstaverne på medlemmernes hjembyer: COBRA-bevægelsen har spillet en stor rolle for moderne dansk kunst, men i nyere tid har danske kunstnere også skabt enestående værker. Et par af disse perler har også fundet vej til 71 Nyhavn Hotels kunstsamling og kan ses i hotellets lobby. COpenhagen, BRussels og Amsterdam. COBRA blev dannet i november 1948 i Paris på Hotel Notre Dames café. Her underskrev seks kunstnere en kort erklæring udfærdiget af Christian Dotremont. Erklæringen tog afstand fra et manifest, som franske og belgiske revolutionære surrealister havde formuleret året før, og COBRAerklæringen blev underskrevet af Christian Dotremont, Joseph Noiret, Asger Jorn, Karel Appel, Constant og Corneille. Bevægelsen talte igennem perioden over 30 kunstnere fra Danmark, Belgien og Holland, og den bredte sig med tiden til andre lande. For mange af bevægelsens medlemmer tog stilen afsæt i den eksisterende surrealisme, som blev underkastet en voldsom eksperimentel fornyelse.billedkunstnerisk var og er gruppen kendetegnet ved en abstrakt, ekspressiv stil med inspiration i børnetegninger, nordisk mytologi og andet, som kunne understøtte målet om et endnu mere abstrakt formsprog end surrealismen og på den måde kunstnerisk komme tættere på at formidle det ubevidste. COBRA havde desuden en markant politisk og social dimension, der var baseret på en kritik af samtidens koldkrigssamfund. Der findes et COBRA-museum i Amstelveen, Holland, men 71 Nyhavn Hotels lille samling er et godt udpluk af ikke mindst den danske del af COBRA-kunsten. Både Asger Jorn, Karel Appel, Carl-Henning Pedersen og Ejler Bille er således repræsenteret med nogle af deres mest markante værker, som du kan læse mere om i denne bog.

13 Karel Appel ( ) COBRA-bevægelsen var som sagt en kunstretning på tværs af grænser, materialevalg og udtryksformer, og et af de stærkeste internationale aftryk stod den hollandske maler, billedhugger og keramiker Karel Appel for. Han var rebellen fra arbejderklassen, som blev et stærkt symbol for bevægelsens opblomstring. Appel havde sin baggrund fra det statslige akademi i Amsterdam, hvor han studerede fra , mens 2. verdenskrig rasede. Han blev fascineret og inspireret af børnetegninger, hvilket han viede sit arbejde til efter krigen, og i 1946 i Groningen blev disse tegninger til hans første udstilling. I 1950 flyttede han til Paris. Her delte han lejlighed med to af COBRA bevægelsens andre store navne, nemlig Corneille og Constant. Appels kunst udviklede sig markant i den franske hovedstad, og hans følelsesladede malerier der bar præg af stærke farver og dynamik antog mere groteske træk i form af dyr, monstre og mennesker. Appel er blandt andet kendt for vægmalerierne på Stedelijk Museum i Amsterdam, som er byens museum for moderne kunst, men ligesom Jorn var Appel meget alsidig. Det blev både til illustrationer til digtsamlinger, maling af relieffer samt store skulpturer i træ, polyester og aluminium. Han fik i 1954 UNESCOs pris ved Biennalen i Venedig og Guggenheims internationale pris i 1960 for sine fantastiske bidrag til kunsten. Kunstværket til højre: Hans surrealistiske aftryk kan opleves i hotellets lobby, hvor maleriet Personnage hænger.

14 Ejler Bille ( ) Blandt 1900-tallets danske billedkunstnere er Ejler Bille en af de mest fremtrædende skikkelser. Både som maler, billedhugger, grafiker og digter fangede han publikum med de abstrakte og væsensagtige udtryk, der blev et kendetegn for ham gik han på Kunsthåndværkerskolen, hvor han slutteligt debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling med en række træskulpturer. Den videre færd var planlagt til at gå via Kunstakademiet, men efter blot et enkelt semester droppede han ud. En rejse til Berlin havde introduceret Bille til den abstrakte kunst, og han blev fast besluttet på, at den mulighed skulle forfølges. Ejler Bille var inspireret af især Kandinsky og Joan Miró, hvilket tydeligt ses i hans malerier. Enkelheden, symbolikken og farveholdningen leder hurtigt tankerne i retning af de to udenlandske pionerer. Bille skiller sig ud fra de andre berømte COBRA-kunstnere, fordi han i 1951 begyndte at tage afstand fra COBRA-bevægelsen. Han kunne ikke forlige sig med den bevidst eksperimentale og internationale tendens, som Asger Jorn profilerede, og på den måde trådte Bille uden for den overvejende tendens i efterkrigstidens danske kunst. Kunstværket til højre: Hans værker kan opleves på mange danske kunstmuseer samt på 71 Nyhavn Hotel. Således kan maleriet Composition fra 1950, som er lavet før Billes afstandtagen fra COBRA-bevægelsen, nydes i hotellets lobby.

15 Carl-Henning Petersen ( ) Carl-Henning Pedersen var en autodidakt dansk kunstmaler, som opnåede international anerkendelse for sit arbejde, blandt andet gennem sin tilknytning til COBRA-bevægelsen. Ikke uden grund blev Carl-Henning Pedersen karakteriseret som eventyrets maler. Hans billedverden befolkes af væsener og figurer i form af fugle, heste, sole og skibe, som i de respektive malerier ses i fortryllende kombinationer. Den blå farveskala og de svævende figurer er det gennemgående varemærke i hans arbejde, og sammen med et ekspressivt billedsprog præget af poesi og fabulering har han tiltrukket et stort publikum. Også herhjemme nåede han at sætte sit tydelige præg på den danske kunstverden, hvilket allerede i 1974 betød, at han blev ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. På 71 Nyhavn Hotel får man et lille, men endog kraftfuldt, indtryk af Carl-Henning Pedersens moderne pensel. Kunstværket til højre: Maleriet Dialog fra 1982 kan opleves i hotellets lobby.

16 Asger Jorn ( ) Asger Jorn er en af de største danske kunstnere gennem tiden, der især som billedkunstner, men også som grafiker, keramiker, forfatter m.v., har opnået international berømmelse. Han var medlem af kunstnergrupperne Helhesten, COBRA (som han var medstifter af) og Situationistisk Internationale, og hans alsidighed udi kunstens utallige forgreninger kender næppe sit lige i hvert fald i Danmark. Jorns hovedværk, Stalingrad, stedet som ikke er eller modets gale latter, var 16 år undervejs og blev færdiggjort året inden hans død. Det enestående værk hænger i dag på Silkeborg Kunstmuseum, som i 2010 ændrede navn til Museum Jorn, mens tre af hans andre store billeder kan ses på Silkeborg Bibliotek. Sammen med franskmanden Pierre Wemaëre vævede Jorn desuden en række billedtæpper, hvoraf det mest berømte er det 2x14 meter store tæppe kaldet Den Lange Rejse, som blev lavet til Århus Statsgymnasium og senere ophængt på Silkeborg Kunstmuseum. Asger Jorns ånd og arbejde ses dog endnu på Århus Statsgymnasium, hvor et 3x30 meter stort reliefarbejde samt en senere version af Den Lange Rejse pryder bygningen indvendigt. Som forfatter berørte han emner som æstetik, politik, filosofi og historie, og de fremførte tanker og holdninger har fortsat et kraftigt skær af nutid over sig. Kunstværket til højre: I lobbyen på 71 Nyhavn Hotel finder man blandt andet maleriet Quand la lumière se fait. Det moderne udtryk, som dette repræsenterer, passer perfekt ind i hotellets stil.

71 Nyhavn. Fra pakhus til hotel ARP -HANSEN HOTEL GROUP

71 Nyhavn. Fra pakhus til hotel ARP -HANSEN HOTEL GROUP ARP -HANSEN HOTEL GROUP Arp-Hansen Hotel Group består af 12 privatejede og centralt beliggende hoteller i København, der omfatter Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Imperial Hotel, Grand Hotel, The Square,

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål)

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) 5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) Trekantshandlen 1) Hvad var trekantshandlen? En handelsrute* En handelsaftale mellem tre lande En handel med tre varer 2) Hvilke områder foregik trekantshandlen

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME LÆRERVEJLEDNING UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

KAN DU SE DINE VARER HER?

KAN DU SE DINE VARER HER? KAN DU SE DINE VARER HER? 100 stemningsfulde m² i byens livligste gade Går du med en drøm om at åbne dit eget lille city-galleri eller din egen hyggelige café, så gå begge to en tur forbi Gothersgade 3

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Kunsttur Bremen og Worpswede

Kunsttur Bremen og Worpswede Kunsttur Bremen og Worpswede 6. 9. maj 2019 Hansestaden Bremen er absolut et besøg værd. Byen var udsat for mange store bombardementer under 2. verdenskrig, men byens centrum ved floden Weser og bag de

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Trekantshandlen var en handelsrute mellem Europa, Afrika og Amerika. Danmark tog del i handlen ved hjælp af sine kolonibesiddelser på den afrikanske vestkyst

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Tordenskjold blev født i Trondhjem i Norge i 1690.

Tordenskjold blev født i Trondhjem i Norge i 1690. Lavet af 4.a. Tordenskjold blev født i Trondhjem i Norge i 1690. Tordenskjold hed rigtigt Peter Wessel. Han havde 6 søstre og 11 brødre. Her er sangen om Tordenskjold Jeg vil sjunge om en helt vidt berømt

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade.

Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgeskemaundersøgelse Ny Østergade Gennemført 12.-18- september 2017 Konklusioner på spørgeskemaundersøgelse om lokalplanforslaget Ny Østergade / St. Regnegade. Spørgsmål 1-3. Baggrundsfakta: Spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2017 The Beanstalk, opført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL Udsnit (Baby it s cold outside I). 2001 Olie på krydsfiner SIGNE GUTTORMSEN Signe Guttormsen ( 1964) er

Læs mere

Bruxelles og Belgien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Bruxelles og Belgien. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Bruxelles og Belgien Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 28.06.2020 03.07.2020 4.695,- Højdepunkter Rundtur i Bruxelles med dansktalende lokalguide Vi ser Grand Place og Manneken

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

PERNILLE KAALUND CHRISTIANSHAVN VERDENSHAV UDEN FOR VINDUET. Greyscale

PERNILLE KAALUND CHRISTIANSHAVN VERDENSHAV UDEN FOR VINDUET. Greyscale PERNILLE KAALUND CHRISTIANSHAVN VERDENSHAV UDEN FOR VINDUET Greyscale LARS HELWEG, 73 ÅR. KUNSTMALER. Bor i Parfumefabrikken i Dronningensgade.»Jeg flyttede ind i Parfumefabrikken i Dronningensgade sammen

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN PRESSEMEDDELELSE KVINDERNES SURREALISME Rita Kernn-Larsen: Festen, 1935, Museum Sønderjylland - Kunstmuseet i Tønder NY UDSTILLING SÆTTER FOKUS PÅ TRE KVINDELIGE DANSKE KUNSTNERE, DER I DERES STORHEDSTID

Læs mere

GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING

GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING SKOVHUSET VED SØNDERSØ Ballerupvej 60, 3500 Værløse Udstillingsåbent: Ons., lør., søn- og helligdage kl. 11-17. Entré: 50 kr. Fri adgang for medlemmer, børn og

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL

NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL NYHOLM - KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL KØBENHAVNS NYE ÅNDEHUL Nu forlader Søværnet Nyholm. Det giver en unik mulighed for at gøre øen til et åndehul og et folkeligt oplevelsessted for københavnerne og byens gæster.

Læs mere

Hamburg. Byens Netværk august 2017 Tekst og foto: Lisbet Fibiger

Hamburg. Byens Netværk august 2017 Tekst og foto: Lisbet Fibiger Hamburg Byens Netværk 25.-26. august 2017 Tekst og foto: Lisbet Fibiger Der Elbphilharmonie - i folkemunde kaldet Der Elbphi - ligner på afstand en mellemting mellem dionysiske bølgetoppe og et futuristisk

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Besøg i heltebyen Volgograd

Besøg i heltebyen Volgograd Besøg i heltebyen Volgograd Slaget ved Stalingrad fremstår formodentlig som en af de vigtigste begivenheder i det 20. århundrede, hvis ikke hele verdenshistorien. Slagets omfang, blodighed og betydning

Læs mere

Amsterdam september 2018

Amsterdam september 2018 Amsterdam 17.-21. september 2018 Kalundborg Turistforening har fornøjelsen at tilbyde en 5-dags bustur til Amsterdam. Amsterdam er pragtfuld og noget ganske særegent. Sømændene har nemlig gennem tiden

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 9. december 2009. Prøvenummer. underskrift

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 9. december 2009. Prøvenummer. underskrift Indfødsretsprøven 9. december 2009 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en

Læs mere

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring indenfor Tak til vores samarbejdspartnere for jeres deltagelse i denne brochure Bowlingcenteret har åbent hver dag året rundt... Book on-line på www.bowlogspis.dk 66 værelser klassisk eller superior (med

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

Fortsat fra forsiden:

Fortsat fra forsiden: Fortsat fra forsiden: (Læs også allersidste nyt på www.bluedaneatlantic.blogspot.dk) Historisk set, har øen været beboet, ligesom de andre øer her i Caribien af Caribindianerne, og de kaldte øen Madinia

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2018 The Beanstalk, udført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Júliana Sveinsdóttir MEDLEMSBLADET FOR VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER

Júliana Sveinsdóttir MEDLEMSBLADET FOR VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER Júliana Sveinsdóttir MEDLEMSBLADET FOR VENNER AF KUNSTMUSEET I TØNDER nordisk kunst & wegner Fra kunstmuseet ved Ove Mogensen Velkommen til et 2017 hvor der venter mange spændende oplevelser for Venner

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening Thorvald Hagedorn-Olsen Thorvald Hagedorn-Olsen (1902-96) Biografi Udvalgte udstillinger Hovedbiblioteket - Helsingør J. F. Willumsens museum -Frederikssund. 90 års jubilæum for Th. Hagedorn-Olsen v./

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 1433 eksklusive kvadratmeter i 4 etager i flotteste Bredgade-stil Der er ingen smalle steder i Bredgade, når det gælder den unikke Frederiksstad-atmosfære. Her

Læs mere

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med:

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Skolen i samfundet. Byhaveskolen Ørbækvej 47 5700 Svendborg Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Tlf.: 62 23 61 40 Galleri DGV i villa Tårnborg omkring en event med en kunstner

Læs mere

Hamborg-turen august 2016

Hamborg-turen august 2016 Hamborg-turen 25.-28. august 2016 Torsdag den 25/8 om morgenen i flot vejr mødtes 20 forventningsfulde turistforeningsmedlemmer på Kalundborg Station. De fleste deltagere havde et begrænset kendskab til

Læs mere

New York, Columbus Circle

New York, Columbus Circle New York, Columbus Circle Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er der således skabt

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Netværkstur til Petersen Tegl 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Byens Netværk drog den 15. maj 2013 på netværkstur og virksomhedsbesøg hos Petersen Tegl i Sønderjylland. Teglværket

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed&

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& &Fuld%forkælelse%på%weekendtur%2l%Skåne Lørdagogsøndagden15./16.6.13 Kærligheden7lkunst,naturogskønmaderomdrejningspunktetfor denneforkælelsestur,derførerdigpårundturidetøstligeskåne.

Læs mere

BigGame Magazine på besøg: Børge Hinsch Fonden.

BigGame Magazine på besøg: Børge Hinsch Fonden. BigGame Magazine på besøg: Børge Hinsch Fonden. 30 Nr. 4/2013 BigGame Børge Hinsch Fondens naturvejleder Claus Olesen, i gang med at lave fasaner til en spejdergruppe på besøg. Jeg tror Børge var en spændende

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558. 2. Den spanske periode 1558-1713

Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558. 2. Den spanske periode 1558-1713 BELGIENS HISTORIE 1482-1830 Oversigt over Belgiens tilhørsforhold fra 1482 til 1830: 1. Den østrigsk/spanske periode 1482-1558 2. Den spanske periode 1558-1713 3. Den 2. østrigske periode 1714-1794 4.

Læs mere

STORM P. & KUNSTEN Billedkunst

STORM P. & KUNSTEN Billedkunst & KUNSTEN Billedkunst SOM KUNSTNER Storm P. var både en dygtig maler og tegner. Man kan nemt genkende Storms måde at tegne og male på, lige meget om han har brugt blyant, blæk eller maling eller vekslet

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 Art Deco Art Deco er en stilart som startede som kunst tidligt

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv

Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv Harsdorffs Hus på Kgs. Nytorv kontor med plads i verdenshistorien Kgs. Nytorv 3 5 Stuen 1050 København K 118 og 417 m² kontorlejemål på hovedstadens smukkeste plads eller samlet 535 m² Lejemålene er beliggende

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere