71 Nyhavn. Fra pakhus til hotel ARP -HANSEN HOTEL GROUP

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "71 Nyhavn. Fra pakhus til hotel ARP -HANSEN HOTEL GROUP"

Transkript

1 ARP -HANSEN HOTEL GROUP Arp-Hansen Hotel Group består af 12 privatejede og centralt beliggende hoteller i København, der omfatter Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Imperial Hotel, Grand Hotel, The Square, Tivoli Hotel & Congress Center, Copenhagen Island, Copenhagen Strand, Hotel Opera, Wakeup Copenhagen Hotels og Gentofte Hotel. Koncernen har i alt værelser og ca. 22% af kapaciteten i København. Vores målsætning er at være blandt de bedste i branchen, når det gælder kvalitet og service, samt tilfredshed hos medarbejdere og gæster. 71 Nyhavn Fra pakhus til hotel Koncernens strategi er: Udvikle og drive spændende hotelprojekter. Koncernens filosofi er: Unikke bygninger - Unik beliggenhed - Unikke hoteller på de bedste adresser i København. Koncernens værdigrundlag er: Tillid - Nærvær - Vilje til nyskabelse.

2 Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Mærk, hvordan du bliver en del af stedets historie... Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i de fredede pakhuse på kanten af Københavns Nyhavn og dernæst vil vi inspirere dig med vores rustikke interiør og en spektakulær udsigt over vandet. I denne bog kan du læse om hvordan 71 Nyhavn Hotel bliver til, og hvordan det udvikler sig med tiden fra 1600-tallet til i dag. Vi håber, at du vil finde dette historiske tilbageblik interessant og give dig selv den oplevelse at slå vejen forbi 71 Nyhavn Hotel - vi er klar til at byde dig velkommen.

3 Nyhavns historie Nyhavn, 1900-tallet Nyhavn er en kunstigt skabt havn, der voksede ud af og blev grundlagt på Christian d. IV s mission om at udvide København for at styrke vilkårene for den spirende handel, byen oplevede i 1600-tallet. Christian d. IV fik imidlertid aldrig selv set resultatet af sine drømme, som i stedet blev genoptaget og ført ud i livet af hans søn, Frederik d. III, der døde i 1670 kort inden havnens færdiggørelse ( ). Frederik d. III ansatte den hollandske fæstningsingeniør Henrik Ruse (senere adlet til Rysensteen for sit arbejde) som overinspektør for byggeriet. Hans streger og tanker blev til den endelige løsning for udformningen af Kongens Nytorv og kanalen, der fik navnet Gyldenløves Kanal opkaldt efter Frederik d. III s halvbror. I folkemunde vandt navnet Nyhavn dog indpas, hvilket med tiden blev det officielle navn. At kongen udpegede en hollænder til at lede projektet var ikke helt overraskende med tanke på det venskabelige bånd, der siden 1500-tallet var opbygget de to lande imellem. Netop venskabet med Holland skulle vise sig at blive Danmarks redning midt i kanalbyggeriet. En lang magtkamp med Sverige sendte i 1659 Danmark helt ud på undergangens rand, da svenskerne havde besat hele landet. Kun København manglede at bukke under, men da angrebet på byen kom, lykkedes det på mirakuløs vis med assistance fra Holland at holde stand.

4 Nyhavn, 1900-tallet Handel i Nyhavn opture, konflikt og bankerot Magtbalancen mellem Danmark og Sverige stabiliserede sig langsomt, og en tid med stor opblomstring for Danmark som handelsnation var indledt. Specielt København nød godt af den voksende handel, og Nyhavn spillede en central rolle som aflastningssted for skibe, der kom med varer fra blandt andet Asien og De Vestindiske Øer. Varerne blev forarbejdet og solgt direkte fra butikkerne i Nyhavn, hvis hollandske præg fortsat var tydeligt. Mange af de oprindelige købmænd, som lavede forretninger i Nyhavn, havde således hollandske aner, ligesom Nyhavns arkitektur hurtigt leder tankerne i retning af Amsterdam. Handlen blev nøglen til en konflikt med Storbritannien i begyndelsen af 1800-tallet. Englænderne krævede al handel med Napoleons Frankrig stoppet, men Danmark ville forholde sig neutralt og ønskede at fortsætte sin handel. Det førte til et angreb i 1807, hvor England bombede København, og Danmark måtte som følge af nederlaget afgive sin flåde, der holdt til i området mellem Holmens Kanal og Nyhavn. Flåden var en af Europas største og en reel trussel mod England, hvis Danmark allierede sig med Frankrig, hvorfor englænderne så sig nødsaget til at angribe. Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet var endnu engang ved at udrydde nationen Danmark. Man måtte afstå Norge til Sverige, og tabet af flåden betød et lammet Danmark uden en magtposition i Europa. Landet gik bankerot og måtte kæmpe sig tilbage ved at tænke nyt.

5 Nyhavn ændrer udseende og karakter Nyhavn, 1900-tallet Efter landets økonomiske kollaps var tiden ikke længere til direkte handel med Nyhavn som epicenter. I stedet for handel blev opmagasinering af varer det nye levebrød for mange, og samtidig skød flere hoteller og pensionater op i havnebilledet. Livet i Nyhavn var for bestandigt ændret. Hotellerne og pensionaterne tiltrak helt nye mennesker, hvoraf enkelte bestrider fremtrædende pladser i historiebøgerne. Eksempelvis har H. C. Andersen ( ) af flere omgange boet på pensionater i Nyhavn. Første gang i Nyhavn 20 ( ), hvor han blandt andet skrev Fyrtøjet og Prinsessen på Ærten. Senere boede han i Nyhavn 67 ( ) og Nyhavn 18 ( ). Nyhavn 59 (kaldet Guldmagerens Hus efter husets oprindelige beboer, Henrik Ehm, som var kobbersmed og selvbestaltet alkymist) fungerede som Hotel Dania i årene ca , hvor blandt andre Knut Hamsun boede. Zarens landflygtige hof efter den russiske revolution boede også i en tid på hotellet. De fleste overnattende gæster var imidlertid sømænd, og sømandslivet med beværtninger og letlevende kvinder blev en del af Nyhavns renomme. Et renomme, der blev mere og mere blakket i tiden omkring 1. og 2. verdenskrig, hvor råheden og kriminaliteten i havnen steg. Helt op til 1960 erne var Nyhavn et sted, man kun opholdt sig, hvis man havde et ærinde. Turister blev ført igennem i bus og opfordret til ikke at gå på opdagelse på egen hånd. Risikoen for at blive overfaldet og frarøvet sine ejendele var ganske enkelt for stor.

6 Pakhusets historie Jorden, hvorpå pakhuset er opført, stammer fra kanaludgravningen i Inden opførelsen af pakhuset boede vintapper Jan von Osten i den daværende gård med tilhørende tømmerplads og lager til sine varer ud mod havnen, men en februarnat i 1782 brændte det hele ned til grunden. Uden mulighed for at genskabe sit vintapperi solgte Von Osten grunden til købmand Ole Bernt Suhr og kaptajn Just Ludvigsen. De havde en plan om at lade et pakhus opføre, og de handlekraftige herrer igangsatte byggeriet, som stod færdigt i Eftersom de to havde forskellige virksomheder, skulle pakhuset deles i to. Det blev løst med en god gammeldags lodtrækning, som magede sig således, at Ludvigsen fik den del, der vendte mod nord, og Suhr fik den del, der vendte ud mod havnen.

7 Junior suite Søhandel var i begyndelsen af 1800-tallet en god forretning for en del danske skibsredere og kaptajner, der solgte og leverede varer til hinanden, og Just Ludvigsen red med på den bølge. Det lykkedes ham at etablere en pæn formue på sine aktiviteter på Østersøen og turene til Island. Ole Bernt Suhr var allerede en velhavende mand. Han havde arvet en god forretning, som han formåede at udvikle og gøre endnu mere profitabel. Han støbte fundamentet til et familiedrevet handelsdynasti, som endte med hans barnebarn, der ligeledes hed Ole Bernt Suhr. Denne nåede en position som en af Københavns rigeste og mest magtfulde mænd inden sin barnløse død i Familien skabte herefter Den Suhrske Stiftelse til at forvalte den store formue, og pakhuset på Nyhavn 71 forblev i stiftelsens eje helt frem til 1970, hvor det blev solgt til murermester Alf Arp- Hansen.

8 Transformationen til hotel og udvidelse Junior suite Arp-Hansen så muligheder i at omdanne det gamle, smukke pakhus til hotel. Som tænkt, så gjort for den visionære murermester, og hotellet 71 Nyhavn kunne allerede i 1971 slå dørene op for de første gæster. Hotellet består i dag af to bygninger, hvoraf den anden ligger på Kvæsthusgade. Gaden er opkaldt efter det tidligere militærsygehus, Kvæsthuset, hvis fundament blev støbt i 1684 og stod færdigt to år senere. Huset kan stadig ses på hjørnet af Kvæsthusgade og Sankt Annæ Plads om end i en kraftigt ombygget udgave.

9 I slutningen af 1800-tallet blev Kvæsthusgade 4 og 6 bygget og anvendt til beboelse samt kontorbygninger, mens Kvæsthusgade 4 i nyere tid blev en del af hotellet 71 Nyhavn. For enden af Kvæsthusgade, ud til havnen, lå Kvæsthusbroen. Her var også en livlig trafik med varer fra eksotiske verdensdele, ligesom broen også var stedet, hvorfra de håbefulde mennesker hoppede ombord på dampskibene, der skulle sejle dem til USA i jagten på den amerikanske drøm. Superior dobbeltværelse

10 Ved de voldsomme brande i København i henholdsvis 1728 og 1795, hvor store dele af byen gik til, formåede husene i Nyhavn at gå fri. Og lykkens gudinde smilede nok en gang til kanalbydelen, da englændernes bombardement i 1807 rullede ind over hovedstaden. Heller ikke her blev Nyhavn ramt, hvorfor området i dag fremstår som en æstetisk perle i bybilledet, og især det gamle pakhus i Nyhavn 71 træder frem i sin fantastiske stand. Trods renovering og ombygning til hotel har bygningen bevaret sit charmerende præg som et typisk pakhus fra begyndelsen af 1800-tallet. Restaurant Pakhuskælderen ligger i hjørnet af den gamle pakhusbygning ud mod Nyhavn. De oprindelige pommerske fyrretræsbjælker danner rammerne om den stemningsfyldte restaurant.

11 71 Nyhavn Hotel og kunsten Bygningerne, som rummer 71 Nyhavn Hotel, har således overlevet både krige, brande og bombardementer, men hotellet rækker ikke kun bagud i sin stil. Med enestående, moderne kunstudsmykning dansk såvel som europæisk kunst i både foyer, lobby, bar og restaurant omfavnes det 20. århundredes modernisme og skaber på sin helt egen vis en kobling mellem nutid og fortid. Hotellets kunstsamling tager udgangspunkt i den europæiske avantgardebevægelse COBRA, som var aktiv mellem 1949 og Navnet på bevægelsen er skabt af Christian Dotremont og dannet af forbogstaverne på medlemmernes hjembyer: COpenhagen, BRussels og Amsterdam. COBRA blev dannet i november 1948 i Paris på Hotel Notre Dames café. Her underskrev seks kunstnere en kort erklæring udfærdiget af Christian Dotremont. Erklæringen tog afstand fra et manifest, som franske og belgiske revolutionære surrealister havde formuleret året før, og COBRA-erklæringen blev underskrevet af Christian Dotremont, Joseph Noiret, Asger Jorn, Karel Appel, Constant og Corneille. Bevægelsen talte igennem perioden over 30 kunstnere fra Danmark, Belgien og Holland, og den bredte sig med tiden til andre lande. For mange af bevægelsens medlemmer tog stilen afsæt i den eksisterende surrealisme, som blev underkastet en voldsom eksperimentel fornyelse. Billedkunstnerisk var og er gruppen kendetegnet ved en abstrakt, ekspressiv stil med inspiration i børnetegninger, nordisk mytologi og andet, som kunne understøtte målet om et endnu mere abstrakt formsprog end surrealismen og på den måde kunstnerisk komme tættere på at formidle det ubevidste. COBRA havde desuden en markant politisk og social dimension, der var baseret på en kritik af samtidens koldkrigssamfund. Der findes et COBRA-museum i Amstelveen, Holland, men 71 Nyhavn Hotels lille samling er et godt udpluk af ikke mindst den danske del af COBRA-kunsten. Både Asger Jorn, Karel Appel, Carl-Henning Pedersen og Ejler Bille er således repræsenteret med nogle af deres mest markante værker, som du kan læse mere om i denne bog. COBRA-bevægelsen har spillet en stor rolle for moderne dansk kunst, men i nyere tid har danske kunstnere også skabt enestående værker. Et par af disse perler har også fundet vej til 71 Nyhavn Hotels kunstsamling og kan blandt andet ses i hotellets restaurant Pakhuskælderen, samt i indgangspartiet/foyeren.

12 Composition ( ) Asger Jorn Asger Jorn er en af de største danske kunstnere gennem tiden, der især som billedkunstner, men også som grafiker, keramiker, forfatter m.v., har opnået international berømmelse. Han var medlem af kunstnergrupperne Helhesten, COBRA (som han var medstifter af) og Situationistisk Internationale, og hans alsidighed udi kunstens utallige forgreninger kender næppe sit lige i hvert fald i Danmark. Jorns hovedværk, Stalingrad, stedet som ikke er eller modets gale latter, var 16 år undervejs og blev færdiggjort året inden hans død. Det enestående værk hænger i dag på Silkeborg Kunstmuseum, som i 2010 ændrede navn til Museum Jorn, mens tre af hans andre store billeder kan ses på Silkeborg Bibliotek. Sammen med franskmanden Pierre Wemaëre vævede Jorn desuden en række billedtæpper, hvoraf det mest berømte er det 2x14 meter store tæppe kaldet Den Lange Rejse, som blev lavet til Århus Statsgymnasium og senere ophængt på Silkeborg Kunstmuseum. Asger Jorns ånd og arbejde ses dog endnu på Århus Statsgymnasium, hvor et 3x30 meter stort reliefarbejde samt en senere version af Den Lange Rejse pryder bygningen indvendigt. Som forfatter berørte han emner som æstetik, politik, filosofi og historie, og de fremførte tanker og holdninger har fortsat et kraftigt skær af nutid over sig. Kunstværket til højre: I lobbyen på 71 Nyhavn Hotel hænger to af Jorns andre kendte billeder, Marche Orange (1960) samt Composition (udateret). De moderne udtryk, som disse repræsenterer, passer perfekt ind i hotellets stil.

13 Karel Appel ( ) COBRA-bevægelsen var som sagt en kunstretning på tværs af grænser, materialevalg og udtryksformer, og et af de stærkeste internationale aftryk stod den hollandske maler, billedhugger og keramiker Karel Appel for. Han var rebellen fra arbejderklassen, som blev et stærkt symbol for bevægelsens opblomstring. Appel havde sin baggrund fra det statslige akademi i Amsterdam, hvor han studerede fra , mens 2. verdenskrig rasede. Han blev fascineret og inspireret af børnetegninger, hvilket han viede sit arbejde til efter krigen, og i 1946 i Groningen blev disse tegninger til hans første udstilling. I 1950 flyttede han til Paris. Her delte han lejlighed med to af COBRA bevægelsens andre store navne, nemlig Corneille og Constant. Appels kunst udviklede sig markant i den franske hovedstad, og hans følelsesladede malerier præges af stærke farver og dynamik antog mere groteske træk i form af dyr, monstre og mennesker. Appel er blandt andet kendt for vægmalerierne på Stedelijk Museum i Amsterdam, som er byens museum for moderne kunst, men ligesom Jorn var Appel meget alsidig. Det blev både til illustrationer til digtsamlinger, maling af relieffer samt store skulpturer i træ, polyester og aluminium. Han fik i 1954 UNESCOs pris ved Biennalen i Venedig og Guggenheims internationale pris i 1960 for sine fantastiske bidrag til kunsten. Kunstværket til højre: Hans surrealistiske aftryk kan opleves i 71 Nyhavn Hotels lobby, hvor maleriet Figurkomposition hænger. I hotellets restaurant, Pakhuskælderen, findes desuden to Appel-malerier, begge med titlen Composition.

14 Carl-Henning Pedersen ( ) Carl-Henning Pedersen var en autodidakt dansk kunstmaler, som opnåede international anerkendelse for sit arbejde, blandt andet gennem sin tilknytning til COBRA-bevægelsen. Ikke uden grund blev Carl-Henning Pedersen karakteriseret som eventyrets maler. Hans billedverden befolkes af væsener og figurer i form af fugle, heste, sole og skibe, som i de respektive malerier ses i fortryllende kombinationer. Den blå farveskala og de svævende figurer er det gennemgående varemærke i hans arbejde, og sammen med et ekspressivt billedsprog præget af poesi og fabulering har han tiltrukket et stort publikum. Også herhjemme nåede han at sætte sit tydelige præg på den danske kunstverden, hvilket allerede i 1974 betød, at han blev ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. På 71 Nyhavn Hotel får man et lille, men endog kraftfuldt, indtryk af Carl-Henning Pedersens moderne pensel. Kunstværket til højre: I hotellets restaurant, Pakhuskælderen, hænger maleriet Dialog fra 1982, som giver et intenst indblik i ovennævnte kunstneriske udtryk.

15 Ejler Bille ( ) Blandt 1900-tallets danske billedkunstnere er Ejler Bille en af de mest fremtrædende skikkelser. Både som maler, billedhugger, grafiker og digter fangede han publikum med de abstrakte og væsensagtige udtryk, der blev et kendetegn for ham gik han på Kunsthåndværkerskolen, hvor han slutteligt debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling med en række træskulpturer. Den videre færd var planlagt til at gå via Kunstakademiet, men efter blot et enkelt semester droppede han ud. En rejse til Berlin havde introduceret Bille til den abstrakte kunst, og han blev fast besluttet på, at den mulighed skulle forfølges. Ejler Bille var inspireret af især Kandinsky og Joan Miró, hvilket tydeligt ses i hans malerier. Enkelheden, symbolikken og farveholdningen leder hurtigt tankerne i retning af de to udenlandske pionerer. Bille skiller sig ud fra de andre berømte COBRA-kunstnere, fordi han i 1951 begyndte at tage afstand fra COBRA-bevægelsen. Han kunne ikke forlige sig med den bevidst eksperimentale og internationale tendens, som Asger Jorn profilerede, og på den måde trådte Bille uden for den overvejende tendens i efterkrigstidens danske kunst. Kunstværket til højre: Hans værker kan opleves på mange danske kunstmuseer samt på 71 Nyhavn Hotel. Således kan maleriet Composition fra 1950, som er lavet før Billes afstandtagen fra COBRAbevægelsen, nydes i hotellets lobby.

16 Jens Jørgen Thorsen ( ) En af de største kunstnere i nyere dansk historie er Jens Jørgen Thorsen. Maleren, provokatøren og multikunstneren formåede som få at tvinge folk til at tage stilling, og han var på alle måder en kunstner, som delte vandene. Han var desuden en veluddannet mand med studier fra såvel kunsthistorie som kunstakademiet. Thorsen vakte for alvor opsigt, da han offentliggjorde planer om en Jesus-film under titlen The Love Affairs of Jesus Christ. Som titlen antyder skulle den omhandle Jesu sexliv, hvilket naturligvis skabte kæmpe postyr, især i religiøse kredse internationalt. Det Danske Filminstitut havde egentlig givet tilsagn om støtte til projektet, men den trak de tilbage, da beskyldninger om blasfemi samt dødstrusler blev fremsat. Det var ikke kun Jesus mere intime liv, Thorsen ville bruge kunstnerisk. Han gav også gerne noget af sig selv, og foruden pensel og fingre malede han også gerne med penis, hvad enten det var malerier eller plankeværker. Kunstværket til højre: I Pakhuskælderen ses det store maleri Anden Dag i Paradis.

17 Bjørn Bjørnholt (1945-) En overflod af former præsenteret i en unik palet af farver, som øjeblikkeligt forfører beskueren. Sådan kender de fleste den autodidakte danske kunstmaler Bjørn Bjørnholt. Hans stilart beskrives af mange som en fusion mellem ekspressionisme og naivisme, og værkerne bliver ofte sammenlignet med malerierne fra COBRA sammenslutningen. Men med det eksplosive farvevalg træder han alligevel sine egne fodspor rent kunstnerisk. Kunstværket til højre: Både på væggene i indgangspartiet/foyeren og i hotellets restaurant, Pakhuskælderen, pryder et par af Bjørn Bjørnholts farverige malerier hotellet.

18 Sidst, men ikke mindst, byder 71 Nyhavn Hotel også på en helt særlig kunstsamling af hotellets stifter og tidligere ejer, den nu afdøde murermester Alf Arp-Hansen ( ). Gennem fire årtier udfoldede han sine evner som både murermester og kunstner. Fra skabte han seks malerier særligt til hotellet, og disse kan opleves i hotellets barområde Alf Arp-Hansen ( ) Alf Arp-Hansen virkede som murermester og kunstner igennem 40 år og har udover sin egen interesse for at købe kunst selv været udøvende. Hans værker bidrager i dag til indretningen på flere af Arp-Hansen Hotel Groups hoteller udover på 71 Nyhavn Hotel også på for eksempel Gentofte Hotel og Copenhagen Island. Det var ikke kun i kunsten, murermesteren havde sans for æstetik. Arp-Hansen havde en fantastisk sans for at bygge huse og udvikle ejendomme. 71 Nyhavn Hotel er et flot eksempel på en fredet ejendom, der netop med murermester Alf Arp- Hansens næse og fine forståelse for rendyrket kvalitet kunne forløse muligheden for at omdanne pakhuset til det hotel, som 71 Nyhavn Hotel er i dag. Arp-Hansen var dermed ikke bare banebrydende ved som den første at kunne se potentialet i de gamle pakhuse i København og Nyhavn. Det var også ham, som med dygtig hånd skabte grundlaget og indledningen på den virksomhed, Arp-Hansen Hotel Group er i dag. Kunstværket til højre: Alf Arp-Hansens Trentemøllen (1995) og Hanen (1995) hænger begge i hotellets hyggelige bar.

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Jul ogjul Nytår 2013 & Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Vi har sammensat en række rigtigt lækre jule og nytårstilbud, så vi kan gøre din julefrokost eller nytårsfest til årets begivenhed. Vi

Læs mere

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Jul ogjul Nytår 2014 & Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Vi har sammensat en række rigtig lækre jule- og nytårstilbud, så vi kan gøre din julefrokost eller nytårsfest til årets begivenhed. Vi

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Welcome to 71 Nyhavn Hotel

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel Welcome to 71 Nyhavn Hotel Lobby Lobby Velkommen til 71 Nyhavn Hotel mærk, hvordan du bliver en del af stedets historie Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i de

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Lad os skræddersy jeres Jule- eller. Nytårsfest

Lad os skræddersy jeres Jule- eller. Nytårsfest Lad os skræddersy jeres Jule- eller Nytårsfest VI INVITERER TIL JULEFROKOST OG NYTÅRSFEST Julefrokosten er ofte en af de mest festlige events, men det kan kræve en del at skulle planlægge hver eneste lille

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn

Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn Lobby Lobby Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN

11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN ARP-HANSEN HOTEL GROUP 11 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN Arp-Hansen Hotel Group omfatter: Phoenix Copenhagen 71 Nyhavn Hotel Imperial Hotel Grand Hotel The Square Tivoli Hotel

Læs mere

Welcome to 71 Nyhavn Hotel evocative 4-star elegance in charming Nyhavn

Welcome to 71 Nyhavn Hotel evocative 4-star elegance in charming Nyhavn Lobby Lobby Velkommen til 71 Nyhavn Hotel stemningsfuld 4-stjernet elegance i charmerende Nyhavn Her på dette atmosfærefyldte, firestjernede hotel vil vi først begejstre dig med hotellets beliggenhed i

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby

Restaurant Pakhuskælderen Lobby Lobby Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Hvad end anledningen er for dit næste besøg i hjertet af København,

Læs mere

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer.

hvor du kan nyde det kreative køkken og årstidernes skiftende menuer. Lobby Lobby 71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn, med udsigt over vandet, og Skuespilhuset som nærmeste nabo. Uanset anledningen for dit næste besøg i hjertet af København, skaber

Læs mere

Bar Lobby Gentofte Hotel blev i sommeren 2008 færdig med en omfattende renovering fra kælder til kvist, og tilføj 7 helt nye værelser med udsigt over Gentoftes hovedgade. Gentofte Hotel er kendetegnet

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger

I 1999, da Per Kirkebys tilbygning til Vesthimmerlands Museum blev indviet, blev Kirkeby samtidig udnævnt til æresborger Aars er billedkunstneren Per Kirkebys sted. Allerede ved rundkørslerne på vej ind til den lille himmerlandske by bliver besøgende hilst velkommen af hans høje røde teglstenstårne. På Kimbrertorvet midt

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål)

5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) 5.-6. klasse: Trekantshandlen (50 spørgsmål) Trekantshandlen 1) Hvad var trekantshandlen? En handelsrute* En handelsaftale mellem tre lande En handel med tre varer 2) Hvilke områder foregik trekantshandlen

Læs mere

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk

Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk Bredgade 37 DK-1260 København K Tel.: +45 3395 9500 Fax. +45 3333 9833 phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk www.phoenixcopenhagen.dk SX CPHPHO 13399 27111 CPHPO Om Arp-Hansen Hotel Group Arp-Hansen Hotel Group

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2017 The Beanstalk, opført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Rådhuspladsens historie

Rådhuspladsens historie Rådhuspladsens historie I middelalderen løb bymuren med Vesterport omtrent der, hvor vi finder Vester Voldgade i dag. Det er bymurens placering i forhold til byen, der er afgørende for, den plads der senere

Læs mere

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

12 HOTELS COPENHAGEN IN THE CENTER OF WITH CHARACTER AND STYLE

12 HOTELS COPENHAGEN IN THE CENTER OF WITH CHARACTER AND STYLE 12 HOTELS WITH CHARACTER AND STYLE IN THE CENTER OF COPENHAGEN Arp-Hansen Hotel Group omfatter: Phoenix Copenhagen 71 Nyhavn Hotel Imperial Hotel Grand Hotel The Square Tivoli Hotel & Congress Center Copenhagen

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 GALLERI PROFILEN

MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 GALLERI PROFILEN VELKOMMEN TIL FERNISERING LØRDAG D. 7. APRIL KL. 12-15 PÅ PÅSKEUDSTILLING 2001 MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 MOGENS ANDERSEN ER TILSTEDE PÅ FERNISERINGEN GALLERI PROFILEN

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 Farver ses og opleves med både intellekt og følelser. I useumsbygningen undersøger seks kunstnere, hvad farver gør ved

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i Rejsen til Ribe Danskstudiets klassiker, rejsen til Ribe for 1. årgang, fandt i år sted 13.10-15.10 2005. I Ribe vandrer man rundt imellem forskellige tidsaldres kunst, arkitektur og bylandskab og gør

Læs mere

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag.

Hotel Stadt Hamburg ligger centralt i Friedrichstadt. Hotellet har en hyggelig terrasse, hvor I kan slappe af efter en lang dag. Hotel Stadt Hamburg I bor på det hyggelige Hotel Stadt Hamburg, som blev bygget helt tilbage i 1806. På det familiedrevede hotel finder I en fin atmosfære og I kan straks mærke sjælen. Det lille hotel

Læs mere

Gavlmalerier på Frederiksberg udført

Gavlmalerier på Frederiksberg udført Gavlmalerier på Frederiksberg udført 2012 2016 The Beanstalk, udført 2012 Det første gavlmaleri, Kultur- og Fritidsudvalget ydede tilskud til, er beliggende på H.C. Ørstedsvej 23. Det er udarbejdet af

Læs mere

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Dobbelt executive værelse Double executive room

Dobbelt executive værelse Double executive room Dobbelt executive værelse Double executive room Lobby Blandt lindetræer i en fredelig sidegade til Kgs. Nytorv ligger det 3-stjernede Hotel Opera, med naboer som det Det Kgl. Teater og stemningsfulde Nyhavn.

Læs mere

01.01.14-31.12.14 01.01.14-31.12.14 01.01.14-31.12.14 Listepris - 35% Dagens pris - 10% DKK DKK DKK Phoenix Copenhagen ****

01.01.14-31.12.14 01.01.14-31.12.14 01.01.14-31.12.14 Listepris - 35% Dagens pris - 10% DKK DKK DKK Phoenix Copenhagen **** Firmaaftale gældende 1. januar 2014 til 31. december 2014 mellem Arp-Hansen Hotel Group & Danes Worldwide Firma log-in: 525624 Kode: hotel www.arp-hansen.dk Listepris Aftalepris Aftalepris Maksimum pris

Læs mere

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014.

Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål til eksamen hf C2 forår 2014. Spørgsmål 1 a) Udvælg en bygning du kender og gennemgå bygningen (eksteriør som interiør). Du skal anvende 3 analyseniveauer: b) Sammenlign den udvalgte bygning

Læs mere

Første verdenskrig. Våbenstilstand.

Første verdenskrig. Våbenstilstand. Første verdenskrig. Våbenstilstand og eftervirkninger. Våbenstilstand. I 1918 var situationen desperat, der var krise i Tyskland. Sult og skuffelse over krigen havde ført til en voksende utilfredshed med

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

New York, Columbus Circle

New York, Columbus Circle New York, Columbus Circle Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er der således skabt

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45 POLITISK KUNST De unge kunstnere gider ikke politik Af Mette Trudsø Susanne Sayers Torsdag den 29. oktober 2015, 05:00 Del: Den samfundskritiske kunst står svagt blandt yngre billedkunstnere, siger en

Læs mere

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Nedenfor kan du se de kunstværker, som er indkøbt til udlodning ved den kommende generalforsamling d. 17. marts 2011. Bodil Tobiesen er uddannet maler fra

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

man selv bider mærke i

man selv bider mærke i 1 KUNST & TRIVSEL Kan et besøg på kunstmuseum hjælpe gæsten til at tage hånd om tilværelsens eksistentielle udfordringer, lindre stress og dermed give større livskvalitet? Med dette spørgsmål i tankerne

Læs mere

Fortsat fra forsiden:

Fortsat fra forsiden: Fortsat fra forsiden: (Læs også allersidste nyt på www.bluedaneatlantic.blogspot.dk) Historisk set, har øen været beboet, ligesom de andre øer her i Caribien af Caribindianerne, og de kaldte øen Madinia

Læs mere

Sunday, February 23, 14

Sunday, February 23, 14 Billedserie om Paris - Højre Seinebred med fotos af bl.a.: Operaen - Folies-Bergere - Kanal St. Martin - Modehuse - Montmartre - Picasso-museet - Place Igor Stravinsky - Pompidou-centret Sunday, February

Læs mere

GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING

GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING GRETE BALLES 90 ÅRS FØDSELSDAGSUDSTILLING SKOVHUSET VED SØNDERSØ Ballerupvej 60, 3500 Værløse Udstillingsåbent: Ons., lør., søn- og helligdage kl. 11-17. Entré: 50 kr. Fri adgang for medlemmer, børn og

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Trekantshandlen var en handelsrute mellem Europa, Afrika og Amerika. Danmark tog del i handlen ved hjælp af sine kolonibesiddelser på den afrikanske vestkyst

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Sensommerbrev. August 2008

Sensommerbrev. August 2008 Sensommerbrev. August 2008 Allan Schmidt: - af jord er du kommet -, 1977 Blyant, fedtkridt og akvarel, 80 x 60 cm. Jytte Due Udstillinger og aktiviteter Leif Madsen: 4. oktober - 16. november Leif Madsen

Læs mere

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet

UD TIL PROCES. KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet UD TIL PROCES KUNSTEN ud til folket, BA5-11, 2009 Arkitektur & Design, Aalborg Universitet 02 TITELBLAD Projekttitel: Projektperiode: 24/09/09-17/12/09 Gruppe 11, 5. semestre 2009 Arkitektur & Design,

Læs mere

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med:

Skolen i samfundet. Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Skolen i samfundet. Byhaveskolen Ørbækvej 47 5700 Svendborg Byhaveskolen har i skoleåret 2015/2016 indledt samarbejde med: Tlf.: 62 23 61 40 Galleri DGV i villa Tårnborg omkring en event med en kunstner

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Vejledning til underviseren

Vejledning til underviseren Vejledning til underviseren Der er i alt 6 undervisningsforløb, som henvender sig til 7.-9. klasse. Undervisningsforløbene kan bruges direkte som de står, eller underviseren kan tilføje/plukke i dem efter

Læs mere

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen

FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen FOREDRAG OM INDIEN AF Cand. theol Tine Elisabeth Larsen Praktisk info: Foredragene er alle ledsaget af billeder og rekvisitter. Pris efter aftale. Kontakt: Tine Elisabeth Larsen Røntoftevej 48A, 2870 Dyssegård.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Hotel & Congress Center Integreret hotel og kongrescenter Til konference, udstilling og fest Op til 5.500 personer fordelt på 55 lokaler 2.500 m 2 samlet udstillingsareal

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

Morgenmadsrestaurant Breakfast restaurant Lobby

Morgenmadsrestaurant Breakfast restaurant Lobby Lobby Med sin varme imødekommende atmosfære og minimalistiske linier, er designperlen The Square det naturlige valg, både når det gælder forretning og fornøjelse. Hotellets unikke placering på Rådhuspladsen

Læs mere

Lobby Klassisk dansk design og moderne arkitektur kendetegner det dynamiske 4-stjernede Imperial Hotel, der ligger i hjertet af København, kun to minutters gang fra Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget. Værelserne

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere