Læsning af disse retningslinjer er obligatorisk for skribenter på NetAvisen. Rubrik, mellemrubrikker, underrubrik og byline

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læsning af disse retningslinjer er obligatorisk for skribenter på NetAvisen. Rubrik, mellemrubrikker, underrubrik og byline"

Transkript

1 Skrivemanual og FAQ til NetAvisen 1. Skrivemanual På et netmedie er sproget, artiklens opbygning og opsætning på en række punkter anderledes end i en papiravis. Netlæserne er typisk også mere flygtige end avislæserne, så det er centralt for journalisten at arbejde med at fastholde læseren på sitet. I det følgende forklarer vi reglerne for, hvordan du skriver på NetAvisen. En uddybende designmanual, der også forklarer, hvordan du rent teknisk opretter artikler på navisen.dk, kan findes på Etiske retningslinjer NetAvisen er tilmeldt pressenævnet og opererer under de vejledende regler for god presseskik. Læs vores etiske retingslinjer på dette link: retningslinjer/ Læsning af disse retningslinjer er obligatorisk for skribenter på NetAvisen. Rubrik, mellemrubrikker, underrubrik og byline Alle artikler skal forsynes med en rubrik, underrubrik og mellemrubrikker. Der skal aldrig sættes punktum efter hverken rubrik eller mellemrubrikker. Der skal sættes punktum efter underrubrik. Rubrikken har en helt særlig status på nettet, da det mange gange er det eneste, som den potentielle læser kan se. Derfor skal der arbejdes ekstra meget med at skrive både dækkende og vækkende rubrikker. Rubrikker holder sig ideelt for et dæk, når du trykker preview changes inden publicering. Citatrubrikker bruger tegnene»«frem for, så en rubrik ser sådan ud:»dette er en citatrubrik«mellemrubrikkerne er et must, da det giver læseren overblik over artikler. De er dermed med til at fastholde læseren. De skal ligesom rubrikkerne både være dækkende og vækkende. Netavisers praksis er forskellig, når det kommer til underrubrikker. De store morgenavisers netaviser sætter punktum efter underrubrikken, og den praksis følger vi på NetAvisen. Dvs. at underrubrikken afsluttes med et punktum. Underrubrikker bør ikke være længere end 2-3 dæk når du trykker preview changes inden publicering. Byline: Den oprettes automatisk, når du er logget ind som bruger på NetAvisen. Der er som udgangspunkt kun én byline pr. artikel. Alt andet skal aftales forinden med redaktøren. I så fald, og efter redaktørgodkendelse, skrives byline med flere forfattere øverst i brødteksten og sættes i kusiv.

2 Citater sådan skal de skrives Netmedierne har forskellige praksis, når det kommer til, hvordan man citerer kilderne og dermed skriver citaterne. På NetAvisen bruger vi tankestreg. Det kommer til at se således ud på navisen.dk: Eksempel på mundligt kilde: Statsministeren er bekymret over udviklingen. Vi må straks gøre noget, sagde Helle Thorning- Schmidt (S) på et pressemøde i dag. Hun vil nu drøfte sagen med resten af regeringen. Samme form gælder, hvis man citerer skriftlige kilder (hjemmesider, rapporter, pressemeddelelser etc.). Eksempel på skriftlig kilde: Danskerne skal dog ikke været bange for den nye type fugleinfluenza, oplyser Sundhedsstyrelsen. Foreløbigt menes risiko for mere omfattende smittespredning at være lille, skriver styrelsen på sin hjemmeside. Bemærk, at der altid er nedryk både før og efter citatet, så der kommer luft om citaterne. Kildeangivelse Vi angiver altid kilde ved oplysninger og citater, som vi ikke selv har indhentet. Ved citater, som ikke er leveret til os, skal der altid kildeangivelse første gang kilden citeres i artiklen. Eksempel på kilde, vi citerer fra et andet medie Derfor gør vi, hvad vi kan, for at finde ud af, om der kan være sket en ulykke eller en forbrydelse, siger vagtchef ved Københavns Politi, Jens Kristiansen, til BT. Ved citater, som for eksempel stammer fra pressemeddelelser, skal der også angives kilde. Eksempel på kilde, vi citerer fra en pressemeddelelse Jeg er glad for, at vi med resultaterne af FN- forhandlingerne tager endnu et skridt i bekæmpelsen af vold mod kvinder og kampen for kvinder og pigers rettigheder, siger Manu Sareen (R), minister for ligestilling og kirke, i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

3 Hvis et givent medie er alene om en oplysning/nyhed, skal kilden altid nævnes i begyndelsen af artiklen. Her kan man for eksempel skrive: Det viser nye tal, som Jyllands- Posten har fået aktindsigt i. Er nyheden/oplysningen bekræftet af flere medier (for eksempel et nyt udspil fra Dansk Folkeparti), er kildeangivelse ikke påkrævet i indledningen af artiklen. Men detaljer, citater, etc. skal naturligvis stadig kildeangives. Politiske partier hvordan henviser vi? På NetAvisen taler vi en del med politiske kilder. Her kan man markere partinavnet med en parentes (se nedenstående liste). For eksempel: Joachim B. Olsen (LA) er uenig med udenrigsminister Villy Søvndal (SF). Socialdemokraterne = (S) Socialistisk Folkeparti = (SF) Radikale Venstre = (R) Enhedslisten = (EL) Venstre = (V) De Konservative = (K) Liberal Alliance = (LA) Dansk Folkeparti = (DF) Overblik punktopstillinger, nedryk og faktabokse På nettet har læseren brug for overblik, og her kan journalisten hjælpe læseren ved at bruge punktopstillinger og lave mange nedtryk og faktabokse. Punktopstillinger Brug punktopstillinger i stedet for traditionelle sproglige overgange Eksempel: Hvis regeringen fremlægger fem lovforslag, så opstil forslagene i punktform i brødteksten i stedet for at binde dem sammen med overgange såsom Desuden..., Derudover..., Samtidig.... Punktopstillingen giver bedre overblik og læsbarhed. Nedryk I din netartikel skal du lave mange nedryk, så der kommer luft mellem dine tekstblokke. Typisk skal lave nedryk, når du har skrevet cirka en- to sætninger. Dertil skal der altid og her menes der altid være nedryk før og efter et citat. Eksempel på nedryk både før og efter citat I Venstre ønsker man, at bilisterne skal kunne køre hurtigere på visse strækninger.

4 Hvis vi tilpasser hastighedsgrænserne, så det bliver muligt at køre hurtigere, vil vi få et bedre flow i trafikken, siger Venstre trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen. Rådet for Sikker Trafik er skeptisk over for forslaget. Faktabokse Mange artikler bliver bedre og mere overskuelige, hvis journalisten laver en faktaboks, der kan give læseren merviden, baggrund og/eller overblik over særlige punkter i historien. Det er en grundregel, at brødteksten altid skal kunne læses og forstås uafhængigt af faktaboksen. Der må dog gerne være overlap i informationerne i både faktaboks og brødtekst. En faktaboks kan indeholde mange forskellige oplysninger. Det afhænger helt af artiklens indhold. Her følger et par eksempler: I en nyhed om Skattesagskommissionen er det oplagt at bruge en faktaboks til at minde læseren om, hvad kommissionens arbejde går ud på, og hvorfor den blev nedsat. I et kendisinterview er det oplagt at lave en blå bog - faktaboks om personen. I nyhed om regeringens nye udspil er det oplagt at lave en kort faktaboks med de fire hovedpunkter. I en nyhed om flygtninge i Syrien, der kommer til Danmark, er det naturligt at lave en Krigen i Syrien - faktaboks, der fortæller læseren noget om antallet af flygtninge, hvornår krigen startede etc. I en baggrund om kirkelukninger er det oplagt at lave en faktaboks med de otte lukningstruede kirker. I en nyhed om forlængelse af visitationszoner i København er det oplagt at lave en faktaboks med de områder, hvor zonerne bliver forlænget. Dertil kan man lave en faktaboks, som viser, hvad loven siger om visitationszoner. Mange faktabokse kan hjælpe læseren til at få overblik over nogle af de centrale tal, der evt. optræder i brødteksten. Læseren kan også få ekstra baggrundsviden ved at få tal, som givere yderligere informationer om emnet. Se den tekniske manual for informationer om, hvordan faktabokse oprettes.

5 Faktaboks om sukkersyge danskere har diabetes danskere går rundt uden at vide, at de har type 2- diabetes. Det skønnes, at danskere har forstadie til diabetes. Kilde: Diabetesforeningen Eksempel på tal- faktaboks til artikel om ny forskning i sukkersyge Kilden til informationerne i faktaboksen skal altid gengives (hvis overhoved muligt). Det skrives som i det ovennævnte eksempel. Sådan får du læseren til at læse mere På en netavis skal alle arbejde for at fastholde læserne på sitet. Det gøres ved at linke læseren videre til nye spændende historier og tv- indslag. Læs også: Sådan bliver du en bedre netjournalist En af måderne er at lave Læs også - links til andre artikler om samme emne fra navisen.dk. I denne tekstblok har vi sat dem ind i teksten for at vise, hvordan det ser ud. Disse links placeres i brødteksten, så de fungerer som en form for ekstra mellemrubrikker. De skal altid sættes i fed. Læs også: Ekspert: Medier vil miste læsere på betalingsmuren Læs også - links kan dertil fungere som en ekstra service til læseren, hvis man for eksempel linker til relevante eksterne links. Det kan for eksempel være Læs også: Sundhedsstyrelsens 20 råd om rygestop eller Læs også: Her er hele regeringens nye SU- udspil. Tjek altid, at linket virker. Foto: Rettigheder og billedtekst Der skal være billede på alle artikler på NetAvisen, da det er mere indbydende for læseren. Hvis der ikke kommer foto på artiklen, ødelægger det designet på netavisen. Rettigheder Billeder kan skaffes på mange måder. I kan bruge billeder fra gratis fotobureauerne (for eksempel eller ), eller I kan tage dem selv.

6 NB: Undgå billeder fra Photoxpress, da deres licenser kan tydes som om, man ikke må bruge billederne til publicering. Google har også en mulighed for i billedsøgning at vælge rettighedsfri billeder. Du finder den under søgeværktøjer > må anvendes til ikke kommercielle formål. Tjek dog altid selv, at billedet rent faktisk ER rettighedsfri. Hvis du er i tvivl, så undgå at bruge billedet. Dertil har mange kilder, offentlige instanser, virksomheder og interesseorganisationer pressefotos, som man kan få lov til at bruge. Når vi bruger billeder fra gratisbureauerne, så angiver vi i udgangspunktet fotograf og bureau i billedteksten. Fx: Foto: Fotograf Navn, Flickr. Vi fraviger dette, hvis fotografens navn ikke fremgår eller hvis fotografens navn er noget, som kan virke stødende eller forvirrende. I så fald angiver vi blot bureau- navn. Det er helt centralt, at I har styr på, om I må bruge billederne. Selv pressefotos skal typisk tilføjes en fotograf og visse virksomheders fotos på kun bruges til bestemte typer af historier. Husk: Hvis man bruger billeder, man ikke har ret til, kan man risikere kæmpe regninger og det ønsker vi naturligvis ikke. Billedtekster Alle fotos skal som udgangspunkt udstyres med en billedtekst. For det første fordi mange læseren læser billedteksten som noget af det første. For det andet, fordi den kan vække læseren interesse til faktisk at læse hele artiklen. Derfor skal billedteksten være forståelig og interessevækkende og have en vis sammenhæng med billedet og historien. Det kan fx være et citat fra en kilde, en overraskende pointe fra historien eller blot historiens hovedpointe. Billedtekster, NetAvisen ikke vil se, er dem, der beskriver, hvad vi ser på billedet. Fx billedtekster som Dreng på cykel eller Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. Sådanne tekster giver sig selv og taler ned til læseren. Opdatering og nye versioner På NetAvisen er grundreglen ny vinkel = ny historie. I stedet for igennem dagen at opdatere den samme historie med nye oplysninger, hvilket ofte også ændrer vinklen på artiklen, opretter vi og publicerer i stedet en ny historie. Dette har tre årsager: 1: Når læserne først har læst en historie, er det overordentligt svært at lokke dem ind i den samme tekst en gang til. Da læsernes tilgang til historien i høj grad er diverse link lister og RSS- feeds, der er kronologiske, vil nye oplysninger ikke blive opfattet af de læsere, der allerede har klikket på historien en gang. 2: Når man opdaterer den samme historie, sker det ofte, at man ved senere opdateringer sletter tidligere oplysninger etc. Samtidig ændrer vinklen sig ofte,

7 og en historie der begyndte med en nyhed, vil ændre sig til en reaktion på den samme nyhed. 3: Ved at arbejde med flere versioner, skaber vi flere indgange til en given sag. Versioner på samme nyhed skal altid linkes sammen som relaterede artikler. Samtidig skal det tilstræbes at rubrikkerne særligt når det er flere historier inden for samme dag(e) afspejler en nyhedsudvikling, således at rubrikkerne i boksen med relaterede artikler kan læses som en tidslinje for forløbet/udviklingen i en sag. Det er altid et konkret skøn, hvorvidt en artikel skal opdateres med nye oplysninger/kommentarer eller om der skal laves en ny selvstændig artikel. Ved opdatering af en artikel skal ordet (Opdateret) i parentes og nøjagtigt tidspunkt for opdateringen skrives som en selvstændig linje mellem underrubrik og brødteksten. Altså fx SAS fyrer 1000 ansatte Spareplan koster 1000 medarbejdere jobbet i flyselskabet SAS (Opdateret 30. april 2008 kl ) Luftfartsselskabet gennemfører en spareplan til en værdi af 1,1 milliarder svenske kroner. Det skyldes stigende oliepriser, stigende overkapacitet og et konsekvent stigende pres på SAS's udbytte, skriver koncernen i en pressemeddelelse. Ved nye versioner skal den oprindelige nyhed/sagens substans altid fremgå af forsideresume/underrubrik/(excerpt) ligesom artiklen skal indeholde sagens kerne i indgangen. Husk, at du aldrig ved hvornår læseren sidst har besøgt netavisen! HUSK ved nye versioner, at tjekke tidligere versioner for eventuelle faktuelle fejl efterhånden som nyheden udvikler sig. Vær specielt opmærksom ved breaking news med hastig nyhedsudvikling. Rettelser Netmediet er hastigt, og det kan derfor ikke undgås, at vi laver fejl. Når vi retter følger vi nedenstående retningslinjer og anfører, hvis nødvendigt en forklaring øverst i artiklen. Stave- og sproglige fejl: Disse rettes straks de opdages, men artiklen noteres ikke som opdateret Mindre faktuelle fejl eller rettelser i citater: Disse rettes straks de opdages. Artiklen noteres som opdateret. Større og/eller afgørende faktuelle fejl m.m.: Disse rettes straks de opdages. Artiklen noteres som opdateret. Ydermere skrives i bunden af artiklen Rettelse: efterfulgt af forklaring på hvad der er rettet. Forklaringen fremhæves i fed.

8 Fuldstændig misvisende artikler: I disse tilfælde overskrives/opdateres artiklen med en ny tekst, der forklarer fejlen. Eksempelvis udsendte Ritzau på et tidspunkt et telegram, der fremlagde det som et faktum, at den somaliske regering officielt havde opfordret den danske regering til at råde bod på Muhammed- tegningerne ved at sende en timelang beklagelse i radioen. Kort efter viste det sig, at kravet var et falsum, hvilket ikke fremgik af Ritzaus aktindsigt. I dette tilfælde ville vi overskrive/opdatere den fejlagtige artikel med en forklarende artikel. Kun i helt specielle tilfælde fjerner/sletter vi artikler fra NetAvisen: For det første kan det ikke lade sig gøre de vil altid eksistere et sted i cyberspace. For det andet vil artikel- linket pege på en tom side. Her skal læserne i stedet møde en korrektion. Hvordan vi retter i det enkelte tilfælde vil altid være en skønssag. NetAvisens redaktør skal altid underrettes om større og/eller graverende fejl, ligesom de tager beslutning om rettelsens karakter. Når vi retter, og det er nødvendig at anføre, hvad vi har gjort, så tilføjer vi en parentes i kursiv øverst i brødteksten (men under billedet). Fx (Opdateret d. 19/ kl : Tilføjet citat fra Jens Andersen) Læs også vores tidligere nævnte etiske retningslinjer: retningslinjer/

9 FAQ Miks Ligesom en papiravis skal bestå af et miks af forskellige historier, så skal netavisen indeholde både korte og lange artikler og veksle mellem de sjove, underfundige og mere alvorlige og samfundsvæsentlige. Husk altså, at det handler om at skabe det rigtige miks! Skal jeg ringe til kilder? Ja som udgangspunkt skriver vi ingen nyheder uden kilder. Når du har din idé, så skal der naturligvis researches. Men pas på at falde i 'Google- fælden' og bruge ikke halve timer på at lede efter mere viden. Ring op til kilderne og få svarene der. Naturligvis skal/kan man også bruge andre kilder, undersøgelser, rapporter, hemmelige notater, Facebook- grupper, pressemeddelelser mv. Må jeg kaste mig over andre genrer end nyheder? Som udgangspunkt er svaret nej. Vi skriver nyheder, og det er der, du skal lægge din energi. Men: Hvis det er oplagt, kan du lave en supplerende guide, case, interview, som noget ekstra til læseren eller som en opfølgning på en nyhed, du har lavet. En god nyhed kan imidlertid sagtens starte med, at man finder en fantastisk case, som kan hjælpe en til at finde en tendens der så kan blive en nyhed. Må jeg publicere min nyhed, uden nogen har læst den? Nej få altid en kollega (og evt. en redaktør) til at gennemlæse. Artiklen SKAL være gennemlæst af en kollega, inden I får den læst af redaktørerne. Konstruktiv kritik giver bedre historier = bedre nyheder. På en almindelige journalistisk arbejdsplads er der heller ingen, der udgiver noget, uden at en redaktør, jourhavende, journalist eller anden har læst det igennem. Gør brug af hinanden og af redaktørerne. Hvordan forbereder jeg mig bedst muligt til næste dag? Vigtige redskaber er at tænke fremad og vide, hvad der rører sig lige nu og ikke mindst i morgen. Hver eftermiddag/aften, når dagen er ovre, stiller du dig selv følgende spørgsmål: Sker der noget i morgen, jeg kan lave en nyhed på? (Demonstrationer, udvalgsmøder, borgermøder, pressemøder, arrangementer, helligdage, traditioner, mindedage, religiøse arrangementer, ngo'ere og fagforeninger, der holder møder mm). Hver morgen skimmer du naturligvis en række aviser/medier og netaviser, ser morgen- tv, Update, News, BBC etc hvor du finder masser af historier, som rejser nye spørgsmål. Dermed har du inspirationer til at lave opfølgende historier noget som er et af netavisernes kerneområder. Hvis du ser en note om, at sundhedsborgmesteren i KBH forventer at skære 100 mio. på ældremad, så er det er oplagt at høre de andre partier, de ældre, Ældresagen, ernæringseksperter, familieforeningen mm. Og så lave en 'reaktionsnyhed'. Hvad gør jeg, hvis kilden ikke svarer på kontor- telefonen? Som journalister søger vi, til vi finder. Dvs. at hvis kontortelefonen ikke bliver taget, så krak'er/googler/facebooker vi kilden, ringer på hendes mobil, sender hende en mail,

10 ringer på mobilen igen, ringer hjem og spørger hendes manden om hendes mobilnummer...og pludselig har vi fat i hende. Accepter ikke 'hun kan først træffes i næste uge'- kommentarer. Kun fra kilden selv. Skal kilderne have tjekket deres citater? Alle kilder skal være klar over det, når de citeres. Men hvis de ikke beder om at få citaterne til tjek, så undlad at opfordre til det (det tager tid!). Hvis de beder om det, så ja. Men send ALDRIG hele jeres artikel til dem. Det er jeres artikel, ikke deres. En idé er derimod at ringe dem op og læse citaterne op for dem. Dermed undgå i kilder, der flueknepper, hvor de i stedet skulle forholde sig til indholdet i deres udsagn. Og hvis de vil have citaterne på mail, så skrive/aftal altid et 'senest tidspunkt' for, hvornår de må svarer. Dvs. Hvis jeg ikke har hørt fra dig inden klokken 16, så betyder det, at citaterne er godkendt. Hvor mange kilder skal jeg have i min nyhed? Som udgangspunkt arbejder vi efter, at en eventuel modpart høres. Det kan på en almindelige netredaktion godt stride imod nettets praktiske produktionsvilkår og vilkår m.h.t. hurtig udgivelse men som udgangspunkt tager vi os lidt mere tid, og dermed stræber vi efter, at der kommer mere end én kilde hjem til ens nyhed. Men det beror naturligvis altid på en konkret vurdering, hvis en artikel publiceres uden modparten er hørt først. Men det er klart, at hvis Amnesty langer voldsomt ud efter regeringen, så giver det sig selv, at man også hører en fra regeringen. Snak med en af redaktørerne, hvis du er i tvivl. Ofte vil det også være oplagt at lave to nyheder, hvis man har mange kilder, så det ikke bliver en meget lang nyhed på ord, men derimod to nyheder af Igen: Snak med redaktøren. Skal jeg altid finde et billede? Ja. hvis der ikke kommer foto på jeres historie ødelægger det designet på NetAvisen. Tag evt. selv billeder eller brug et gratis billedbureauerne se tidligere i dette dokument. Redaktøren kan dog vælge, at en historie er så vigtig, at den skal frigives uden billede. Hvordan redigeres NetAvisen? Vores netavis redigeres ud fra væsentlighedskriteriet. Men derudover har aktualitetskriteriet, i kraft af at vi udkommer på nettet, en særlig vægt. Konkret giver det sig udslag i, at Netavisen ikke nødvendigvis vil være prioriteret ud fra det væsentligste i døgnet, men oftere det væsentligste i nu et. Udover væsentligheds- og aktualitetskriteriet skal mixet i den redaktionelle flade også indeholde fascination.

Af Mads Kæmsgaard Eberholst, Maria Bendix, Brigitte Alfter og Jannie Møller Hartley. Sådan skriver vi til Netavisen!... 1

Af Mads Kæmsgaard Eberholst, Maria Bendix, Brigitte Alfter og Jannie Møller Hartley. Sådan skriver vi til Netavisen!... 1 Sådan skriver vi til Netavisen! Af Mads Kæmsgaard Eberholst, Maria Bendix, Brigitte Alfter og Jannie Møller Hartley Indholdsfortegnelse Sådan skriver vi til Netavisen!... 1 1. FAQ... 2 Miks... 2 Skal jeg

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Den korte nyhed. Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort

Den korte nyhed. Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort Den korte nyhed Se et eksempel på den korte nyhed her: dr.dk/formatkort Den korte nyhed Den klassiske nyhedshistorie på dr.dk skriver vi kort, skarpt og ligetil i enkelt nyhedssprog. Den lever op til følgende:

Læs mere

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Ministrenes karakterbog 2012 TNS Dato: 12. december 2012 Projekt: 59583 Feltperiode: Den 4.-11. december 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 18. december 2012 Projekt: 58961

Lyngallup. Ministrenes karakterbog Lyngallup. TNS Dato: 18. december 2012 Projekt: 58961 Ministrenes karakterbog 2012 TNS Dato: 18. december 2012 Projekt: 58961 Feltperiode: Den 13-18. december 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Lyngallup om de to økonomiske planer 2011 Dato: 28. januar 2011

Lyngallup om de to økonomiske planer 2011 Dato: 28. januar 2011 Lyngallup om de to økonomiske planer 2011 Dato: 28. januar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om de to økonomiske planer 2011 Dato: 28. januar 2011 TNS Gallup A/S Kontaktperson

Læs mere

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010 Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 Indhold 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn. Dato: 3. januar 2011

Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn. Dato: 3. januar 2011 Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn Dato: 3. januar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn Dato: 3. januar 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

Gallup til BT om S-kongres mm. TNS September 2013 Projekt: 59516

Gallup til BT om S-kongres mm. TNS September 2013 Projekt: 59516 Feltperiode: Den 24.-26. september 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.270 personer Stikprøven er vejet

Læs mere

S og V er lige økonomisk ansvarlige

S og V er lige økonomisk ansvarlige S og V er lige økonomisk ansvarlige Venstre og Socialdemokraterne er i høj eller nogen grad økonomisk ansvarlige partier, der kan tage regeringsansvar for Danmarks økonomi. Det mener to ud af tre vælgere.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Lyngallup om Thornings nytårstale Dato: 5. januar 2012

Lyngallup om Thornings nytårstale Dato: 5. januar 2012 Lyngallup om Thornings nytårstale Dato: 5. januar 2012 Metode Feltperiode: 3. til 5. januar 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Danskerne ønsker valg om sundhed

Danskerne ønsker valg om sundhed Danskerne ønsker valg om sundhed Sundhedsvæsenet er det vigtigste tema for vælgerne, når de skal stemme ved det kommende folketingsvalg. Derefter følger skattepolitik og beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitik.

Læs mere

MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN

MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN MANUAL AF FILIP WALLBERG & RUNE MICHELSEN NB! Denne manual er også fuldt ud anvendelig til arbejdet på radionyheder.dk og tvnyheder.dk, da disse sites er bygget op i nøjagtig samme system! Indhold Om

Læs mere

Familiepolitik er usynlig for danskerne

Familiepolitik er usynlig for danskerne Familiepolitik er usynlig for danskerne Næsten hver anden dansker kan ikke få øje på noget parti, der specielt kæmper børnefamiliernes sag. Når danskerne skal pege på de partier, der bedst kæmper børnefamiliernes,

Læs mere

Dansk Folkeparti står foran en krise

Dansk Folkeparti står foran en krise Dansk Folkeparti står foran en krise To ud af tre vælgere - og over halvdelen af Venstres vælgere - ønsker mindre til Dansk Folkeparti. Kun inden for ældreplitik vurderer flertallet at DF har positiv.

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Mig og mine ord. Avisens genrer

Mig og mine ord. Avisens genrer Mig og mine ord Avisens genrer Punkter Genrer Nyhedshistorie Reportage Baggrundsartikel Interview Anmeldelse Læserbrev Nyhedskriterier Research Kilder Skriveproces Design Genrer Journalistik inddeles i

Læs mere

Lyngallup om den økonomiske krise Dato: 1. november 2011

Lyngallup om den økonomiske krise Dato: 1. november 2011 Lyngallup om den økonomiske krise Dato: 1. november 2011 Metode Feltperiode: 31. oktober -1. november 2011 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Ministrenes karakterbog 2014

Ministrenes karakterbog 2014 TNS Dato: 4. december 2014 Projekt: 61570 Feltperiode: Den 2.-4. december 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Lyngallup til BT om regeringen 6 mdr. Dato: 27. marts 2012

Lyngallup til BT om regeringen 6 mdr. Dato: 27. marts 2012 Lyngallup til BT om regeringen 6 mdr. Dato: 27. marts 2012 Metode Feltperiode: 22. 27. marts 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

SF er vælgernes reservehold

SF er vælgernes reservehold SF er vælgernes reservehold Hvis vælgerne skulle på et andet parti end deres foretrukne, ville flest 14 procent - vælge SF. Alle SF s potentielle r kommer fra partier i rød blok (R, S og EL). 12 procent

Læs mere

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken 43 procent af de vælgere, der ved seneste valg stemte borgerligt, mener, at blå blok trænger til at komme i opposition. Det fremgår af en meningsmåling, som

Læs mere

Agenda. Lyngallup om værdipolitik. Dato: 29. oktober Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed. Lyngallup om værdipolitik

Agenda. Lyngallup om værdipolitik. Dato: 29. oktober Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed. Lyngallup om værdipolitik Lyngallup om værdipolitik Dato: 29. oktober 2010 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om værdipolitik Dato: 29. oktober 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann Fjeldsøe

Læs mere

Layout. Definition. Rubrik. Indholdsfortegnelse

Layout. Definition. Rubrik. Indholdsfortegnelse Layout Indholdsfortegnelse Definition... 1 Rubrik... 1 Underrubrik... 2 Manchet... 2 Mellemrubrik... 2 Brødtekst... 2 Byline... 3 Citatboks... 3 Faktaboks... 3 Billeder... 3 Informationsgrafik... 6 To

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

Lyngallup. Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september Lyngallup. TNS Dato: 7. september 2012 Projekt: 58766

Lyngallup. Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september Lyngallup. TNS Dato: 7. september 2012 Projekt: 58766 Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september 2012 Feltperiode: Den 7. september 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Hertil kommer et ekstra boost med

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Retsforbeholdet. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet. TNS Dato: 1. december 2015 Projekt: 62329

Retsforbeholdet. Gallup for Berlingske. Retsforbeholdet. TNS Dato: 1. december 2015 Projekt: 62329 Gallup for Berlingske Gallup om retsforbeholdet Feltperiode: Den 30. november 1. december 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Lyngallup om Rød / Blå blok Dato: 18. august 2011

Lyngallup om Rød / Blå blok Dato: 18. august 2011 Lyngallup om Rød / Blå blok Dato: 18. august 2011 Metode Feltperiode: 16.18. august 2011 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende Lyngallup om skat Metode Feltperiode: 19.-20. januar 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.056 personer

Læs mere

Gallup om Julen. Gallup om Julen. TNS November 2013 Projekt: 59567

Gallup om Julen. Gallup om Julen. TNS November 2013 Projekt: 59567 TNS November 2013 Projekt: 59567 Feltperiode: Den 28-31 oktober 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1046

Læs mere

Presseguide til ph.d.-stipendiater

Presseguide til ph.d.-stipendiater Presseguide til ph.d.-stipendiater Udgivet af Forskerskole Øst Gitte Gravengaard Forord Når man lige har afleveret sin ph.d.-afhandling, er det første, man tænker på, sjældent, hvordan man får formidlet

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september Public 57322

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september Public 57322 TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts frifindelse I skattesag D. 17. september 2010 Public 57322 Metode Feltperiode: Den 17. september 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2012 Dato: 13. juni 2012

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2012 Dato: 13. juni 2012 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2012 Dato: 13. juni 2012 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2012 Dato: 14. juni 2012 TNS Gallup A/S Kontaktperson

Læs mere

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Løkke-regeringens ministre scorer i snit 3, på den nye syv-trinsskala. Lene Espersen (K) er på et år røget fra en femte

Læs mere

Danskerne: Lad børnefamilier arbejde mindre

Danskerne: Lad børnefamilier arbejde mindre Danskerne: Lad børnefamilier arbejde mindre Op mod hver anden dansker flere kvinder end mænd - mener, at børnefamilier skal have ret til at gå på deltid, mens de har børn under seks år. På spørgsmålet

Læs mere

Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech. Dato: 1. marts 2011

Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech. Dato: 1. marts 2011 Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech Dato: 1. marts 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om Birthe Rønn Hornbech Dato: 1. marts 2011 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem danskere og indvandrere er stor eller meget mener 73 % af danskerne og 72 % ser kløften som et problem. 68 % ser stor ulighed ml. højt

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Danskerne må give op før pensionsalderen

Danskerne må give op før pensionsalderen Danskerne må give op før pensionsalderen De fleste under 45 år regner ikke med at kunne arbejde så længe, som det bliver nødvendigt, hvis efterlønnen afskaffes. Det viser undersøgelse foretaget for Ugebrevet

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Gallup om KV13. National prognose. Gallup om KV13. TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618

Gallup om KV13. National prognose. Gallup om KV13. TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618 National prognose TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618 KV13 national prognose Feltperiode: Den 15. 18. november 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode:

Læs mere

Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012

Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012 Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012 Metode Feltperiode: 7. juni 13. juni 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

ONLINE PANEL OF ELECTORAL CAMPAIGNING (OPEC)_APRIL

ONLINE PANEL OF ELECTORAL CAMPAIGNING (OPEC)_APRIL ONLINE PANEL OF ELECTORAL CAMPAIGNING (OPEC)_APRIL i81 Skema 3 q1 Hvordan passer følgende påstande på dig? Jeg har en mening om de fleste ting (1) Det er vigtigt for at have en klar mening om tingene (2)

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool?

Opgaver: Daniel Agger. 2. Hvilke to danske klubber har Daniel Agger spillet for, inden han blev solgt til Liverpool? Agger Opgaver: Daniel Agger Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

Gallup for Berlingske. Regeringsdannelsen Gallup for Berlingske. TNS Dato: 2015 Projekt: 62034

Gallup for Berlingske. Regeringsdannelsen Gallup for Berlingske. TNS Dato: 2015 Projekt: 62034 Regeringsdannelsen 2015 Feltperiode: Den 29. 30. juni 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Vejeffektiviteten for undersøgelsen er: 90,60% Metode: GallupForum

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Gallup til BT om. den royale familie. Gallup til BT om. TNS Dato: 31. maj 2013 Projekt: 59328

Gallup til BT om. den royale familie. Gallup til BT om. TNS Dato: 31. maj 2013 Projekt: 59328 den royale familie den royale familie Feltperiode: Den 29.-31. maj 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

INDHOLD - Nettet egner sig til NU-heder

INDHOLD - Nettet egner sig til NU-heder SKRIV TIL NETTET Denne pixi-guide er lavet til internt brug blandt medarbejderne på Sjællandske Medier, som i uredigeret form har stillet den til rådighed for klasser, som deltager i Nyhedsugen. INDHOLD

Læs mere

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927 om Venstre og Søren Gade Feltperiode: Den 7. 8 maj. 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte venstre vælgere ved Folketingsvalget 2011 Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.008 personer

Læs mere

Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri

Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri Vrede vestjyder afviser Løkkes stemmefiskeri På trods af VK-regeringens hjælpepakke til peger kun hver 11. vestjyde på Venstre som partiet, der vil løse udkantsdanmarks problemer. Kan koste venstre sejren

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

Ni ud af ti danskere er dybt bekymrede for Islamisk Stat

Ni ud af ti danskere er dybt bekymrede for Islamisk Stat Ni ud af ti danskere er dybt bekymrede for Islamisk Stat Islamisk Stats fremfærd i Irak er den katastrofe/konflikt danskerne anser for at være mest alvorlig. Herefter følger ebolas udbredelse i Afrika

Læs mere

Lyngallup om regeringens 2020-plan. Dato: 13. april 2011

Lyngallup om regeringens 2020-plan. Dato: 13. april 2011 Lyngallup om regeringens 2020-plan Dato: 13. april 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om regeringens 2020-plan Dato: 13. april 2011 TNS Gallup A/S Kontaktperson Bia R.

Læs mere

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt Feltperiode: Den 9.-11. oktober 2012 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

Gallup om DR version 2

Gallup om DR version 2 TNS Januar 2014 Projekt: 59714 Feltperiode: Den 2.-3. januar 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.220

Læs mere

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne PRESSEKONTAKT 1 Presse kontakt Gode råd til samarbejde med medierne 1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne Til forskere, læger og andre fagpersoner på Aarhus Universitet og i Region

Læs mere

Gallup om placering af asylcenter

Gallup om placering af asylcenter TNS 16. december 2013 Projekt: 59662 Feltperiode: Den 10.-15. december 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Forfør din læsers øjne. med lækre Facebook-tekster

Forfør din læsers øjne. med lækre Facebook-tekster Forfør din læsers øjne med lækre Facebook-tekster FRA OS TIL DIG Forfør din læsers øjne med lækre Facebook-tekster Overskriften skal være tydelig Pust luft i din tekst Brug punktform - gør det nemt at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Unge 18. juni Public 56429

TNS Gallup - Public Tema: Unge 18. juni Public 56429 TNS Gallup - Public Tema: Unge 18. juni 2009 Public 56429 Metode Feltperiode: 12. juni 18. juni 2009 Målgruppe: Unge på 15-25 år Repræsentativ på køn, alder og region. Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

TNS Gallup - Public Præsidentvalg 2007

TNS Gallup - Public Præsidentvalg 2007 TNS Gallup - Public Præsidentvalg 07 Anders Fogh Rasmussen vs. Helle Thorning Smith Public Metode Feltperiode: 2. november 07 Tema: Præsidentvalg: Anders eller Helle Målgruppe: Alle vælgere landet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008 Public Metode Feltperiode: 24.-29. september 2008 Målgruppe: Borgere i Københavns kommune over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

Lyngallup om trepartsforhandlinger Dato: 24. maj 2012

Lyngallup om trepartsforhandlinger Dato: 24. maj 2012 Lyngallup om trepartsforhandlinger Dato: 24. maj 2012 Metode Feltperiode: 23.-24. maj 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts skattesag 2 1. juli Public 57200

TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts skattesag 2 1. juli Public 57200 TNS Gallup - Public Tema: Helle Thorning-Schmidts skattesag 2 1. juli 2010 Public 57200 Metode Feltperiode: 1. juli 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode:

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

Opgaver: Caroline Wozniacki. 2. Læs side 4 igen. Hvorfor tror du, Caroline slår bolden i jorden tre gange, inden hun server?

Opgaver: Caroline Wozniacki. 2. Læs side 4 igen. Hvorfor tror du, Caroline slår bolden i jorden tre gange, inden hun server? Opgaver: Wozniacki Opgaver: Caroline Wozniacki Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen januar Public 57564

TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen januar Public 57564 TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen 12. -13. januar 2011 Public 57564 Metode Feltperiode: 12,-13. januar 2011. Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012

Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012 Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012 Metode Feltperiode: 22. 27. marts 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Opgaver: Zlatan. 2. Hvor mange år er Zlatan? 3. På side 4 står, at Zlatan lavede et saksespark. Hvorfor tror du, at sparket kaldes det?

Opgaver: Zlatan. 2. Hvor mange år er Zlatan? 3. På side 4 står, at Zlatan lavede et saksespark. Hvorfor tror du, at sparket kaldes det? Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal Faktabokse Landkort Udgivelsesår

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: VM fodbold. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X fodbold Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Journalistisk produktion. RED JOUR PROD. Redaktørkursus, 2082 APRIL 2014 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden, sådanne færdigheder og holdninger, at det

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvordan skriver man citater? 4. De mest benyttede ord i dansk 6. Tillægsordenes bøjning 8. Gradbøjning af tillægsord 10

Indholdsfortegnelse. Hvordan skriver man citater? 4. De mest benyttede ord i dansk 6. Tillægsordenes bøjning 8. Gradbøjning af tillægsord 10 Sprogtip 2010 Indholdsfortegnelse Hvordan skriver man citater? 4 De mest benyttede ord i dansk 6 Tillægsordenes bøjning 8 Gradbøjning af tillægsord 10 Ordklasser 12 Køb himbær hos kømanden 14 Spørg om

Læs mere

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline Indhold Kom godt i gang med Redaktionen 3 Opret avis 4 Opret redaktioner 6 Tilknyt elever 7 Fordel elever

Læs mere

Majbritt Lunds kursuskatalog

Majbritt Lunds kursuskatalog Majbritt Lunds kursuskatalog Her finder du kurser i: PR Skriv, så det bliver læst Skriv til nettet Det gode medlemsblad Stil de gode spørgsmål Hvad er et godt referat? Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 144 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Rasmus Nexø Jensen Sagsnr.: 2014-0035-0248 Dok.: 1307903

Læs mere

Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform. Dato: 17. februar 2011

Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform. Dato: 17. februar 2011 Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform Dato: 17. februar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om boligskat og tilbagetrækningsreform Dato: 17. februar 2011 TNS

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er storfavorit til at vinde næste valg. 42 procent af vælgerne - og hver femte VKO vælger - tror mest på Thorning, mens kun 29

Læs mere

Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012

Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012 Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012 Metode Feltperiode: 3.-5. marts 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

Gallup om juridisk abort

Gallup om juridisk abort TNS 16. december 2013 Projekt: 59662 Feltperiode: Den 10.-15. dec. 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Vælgerne: Løkke leder dårligt

Vælgerne: Løkke leder dårligt Vælgerne: Løkke leder dårligt Villy Søvndal og Pia Kjærsgaard gør det ifølge vælgerne godt som partiledere, mens Lars Løkke Rasmussen og især Lene Espersen vurderes som dårlige partiledere. Vælgerne udpeger

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere