1. At projektet skal udføres i overensstemmelse med ansøgning fra Orbicon på vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag dateret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. At projektet skal udføres i overensstemmelse med ansøgning fra Orbicon på vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag dateret"

Transkript

1 Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals Tilladelse til omlægning af det offentlige rørlagte vandløb, L69 i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, træffer hermed delafgørelse i en sag om regulering og nyanlæg af vandløb og grøfter i Skovmose og meddeler Lysabild- Skovby Landvindingslag tilladelse til omlægning af det offentlige, rørlagte vandløb L69 i Skovmose på Sydals. Omlægningen af L69 er en deletape af et større projekt, hvortil der er søgt tilladelse d. 30. juni Projektet har til formål at undgå oversvømmelser i sommerhusområdet Skovmose. Det samlede projekt har været i en fem ugers høring i juli-august I forbindelse med høringen fremkom der ønsker om en etapeopdeling af projektet med henblik på, at fremskynde omlægningen af det offentlige rørlagte vandløb, L69. Bestyrelsen for Lysabild-Skovby Landvindingslag har på denne baggrund valgt at søge om at fremskynde omlægningen af L69. Vand & Natur Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg T F post@sonderborg.dk /10305 KS: VRKN Tilladelsen gælder alene omlægningen af L69, der finansieres af Sønderborg Kommune. Den resterende del af projektet afventer taksationskommissionens behandling af de økonomiske forhold. Tilladelsen til deletapen begrundes i, at etapen har værdi i forhold til afvandingen af Skovmose. Det er teknisk muligt at udføre dette delprojekt i en selvstændig deletape og de økonomiske forhold for delprojektet er afklaret. Tilladelse Tilladelsen meddeles efter vandløbsloven 1 og habitatbekendtgørelsen 2. Tilladelsen gives på følgende vilkår: 1. At projektet skal udføres i overensstemmelse med ansøgning fra Orbicon på vegne af Lysabild-Skovby Landvindingslag dateret 1 Delafgørelsen er meddelt i henhold til 6 og 17 i bekendtgørelse nr. 127 af 26. januar 2017 om lov om vandløb (Vandløbsloven) og 3 i bekendtgørelse nr. 834 af 27. juni 2016 om vandløbsregulering og -restaurering 2 6 og 10 i bekendtgørelse nr. 926 af 27. juni 2016 om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter

2 2/ juni 2017 samt projekttegning 01.1, rev. 1 dateret vedr. deletape L69, udarbejdet af Orbicon. 2. At udløbet fra rørledningen L69 neddrosles, så der ikke tilledes mere vand til Landkanalen end svarende til vandføringsevnen for L69 opstrøms vejen Birke, dvs. ca. 110 l/s. 3. At tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden for tre år fra dato for godkendelse. 4. Tilsynet udføres af Sønderborg Kommune eller en af Sønderborg Kommune udpeget repræsentant. 5. Arbejdet kan påbegyndes efter klagefristens udløb og skal være afsluttet inden for tre år fra dato for godkendelse. Vandløbsmyndigheden skal orienteres ved arbejdets påbegyndelse og afslutning og desuden holdes løbende orienteres om arbejdets fremdrift Baggrund Sommerhusområdet Skovmose har i 2011, 2013, 2015 og 2016 været ramt af oversvømmelser ved skybrud eller kraftig regn. Der har i den forbindelse været registreret skader på flere sommerhuse. Lysabild-Skovby Landvindingslag har arbejdet med en løsning på oversvømmelsesproblemet gennem et reguleringsprojekt for vandløb og kanaler i området. Sønderborg Kommune traf d. 18. marts 2016 afgørelse om tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose. Denne afgørelse blev d. 21. december 2016 hjemvist til fornyet behandling af Natur- og Miljøklagenævnet, primært på grund af fejl i rækkefølgebestemmelserne. Der blev d. 7. juli 2017 udsendt et revideret projekt i høring. Dette projekt adskilte sig kun i mindre grad fra det tidligere projekt på det tekniske område, men der var foretaget nogle tilpasninger indenfor partsfordelingen, som desuden byggede på en nyere højdemodel. Omlægningen af L69 er en deletape af dette projekt. Projektansøger er Lysabild-Skovby Landvindingslag. Skovmose ligger indenfor interessegrænsen for landvindingslaget. Landvindingslaget skal jf. 11, 2 i lagets vedtægter drage omsorg for, at hele anlægget til enhver tid svarer til sit formål. Laget skal i den forbindelse forny og styrke lagets anlæg, så de årlige driftsudgifter og vedligeholdelsesudgifterne bliver så lidet byrdefulde som mulige for landvindingslagets medlemmer.

3 3/10 Beskrivelse af deletapen vedr. omlægning af L69 Sommerhusområdet Skovmose blev i perioden omkring udbygget omkring det offentlige, rørlagte vandløb, L69, som i dag forløber gennem Hyldemose og langs Skovmosevej. Det har ved skybrudshændelser vist sig, at rørledningen kan være hydraulisk overbelastet og det har været medvirkende til oversvømmelser i området. Derfor ønskes L69 omlagt som en ny afskærende ledning langs vejen Birke. Der er med en omlægning af L69 mulighed for at lede oplandsvandet fra Skovby og Rubæk uden om sommerhusområdet. Omlægningen giver desuden mulighed for at anvende den eksisterende rørledning, L69, til forbedret intern afvanding af området. Omlægningen af L69 udføres ved at sætte en brønd på nordvestsiden af vejen Birke. I denne brønd tilsluttes både den oprindelige rørledning L69 fra Rubæk/Skovby og den nye ø80 cm ledning, således at vandet hermed ledes mod nordøst langs Birke. Den resterende del af den eksisterende rørledning, L69, bevares ind gennem sommerhusområdet. Denne rørledning afproppes ved Birke. Overskudsjord fra anlægsarbejdet udlægges og udjævnes indenfor arbejdsarealet. Det vand, som ved skybrud strømmer ind i området på jordoverfladen, bliver ikke håndteret ved denne deletape.

4 4/10 Tilladelser efter anden lovgivning I forbindelse med den tidligere afgørelse blev de fornødne tilladelser efter anden lovgivning til det fulde projekt indhentet. Da deletapen er uændret i forhold til det fulde projekt, er det Sønderborg Kommunes vurdering, at disse tilladelser også er gældende for denne deletape. VVM-afgørelse Sønderborg Kommune har gennemført en VVM-screening og vurderet, at projektet ikke er omfattet af reglerne om VVM-pligt. Der er truffet afgørelse d. 18. marts 2016 om, at reguleringsprojektet ikke er VVM-pligtigt. Planloven Sønderborg Kommune har d. 18. marts 2016 givet tilladelse efter planlovens 35 om landzone til at grave grøfter, etablere bassin og nedgrave rør i projektområdet. Naturbeskyttelseslovens 3 og 18 Sønderborg Kommune har d. 17. marts 2016 dispenseret til nedlægning af rør og gravning af rende ved Fyrremose. Dispensationen gælder et areal, som ligger udenfor dette delprojekt og har ingen betydning for denne tilladelse. Landkanalen og G-kanalen er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 og der må således ikke foretages ændringer i vandløbenes tilstand. I forbindelse med delprojektet etableres et nyt udløbspunkt til Landkanalen. Udledningspunktet sikres med sten mod erosion. Det er den samme vandmængde, der udledes til Landkanalen før og efter projektet, men udledningen og hermed den hydrauliske påvirkning fordeles i to udløbspunkter. Landkanalen er kanallignende ved begge udledningspunkter. Der ændres ikke på vandløbets profil eller bund. Projektet vil således ikke betyde en ændring i vandløbets tilstand og en dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 er ikke påkrævet. Sønderborg Kommune har d. 18. marts 2016 givet dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til grøftning og rørlægning jf. naturbeskyttelsesloven, 18 og 65. Strandbeskyttelse Kystdirektoratet har d. 7. april 2016 givet dispensation efter naturbeskyttelseslovens 65 til dæksler og trug indenfor strandbeskyttelseslinien. En tidligere ansøgning fra Sønderborg Kommune indeholdt også ansøgning om dispensation til to udløbsledninger, men da Kystdirektoratet varslede, at dette næppe kunne tillades, blev projektet efterfølgende tilpasset.

5 5/10 Da omlægningen af L69 er uændret i forhold til det ansøgte projekt og i øvrigt ligger udenfor strandbeskyttelseslinien vurderes det, at omlægningen af L69 kan foretages indenfor tilladelsen. Habitatkonsekvensvurdering Sønderborg Kommune har d. 23. februar 2016 foretaget en vurdering af projektets konsekvenser for Natura 2000-område 197, der består af habitatområde H173 og fuglebeskyttelsesområdet F64. Habitatområde H173 er det marine område ud for Skovmose, mens F64 er beliggende ved Flensborg Fjord og Nybøl Nor, mindst 17 km sydvest for Skovmose. Udpegningsgrundlaget for H173 er naturtyperne sandbanke og rev samt arten marsvin. Udpegningsgrundlaget for F64 blev revideret i april 2016 og er hvinand og edderfugl. Det fremgår af Natura 2000-planerne, at en af truslerne for udpegningsgrundlaget i området er næringsstofbelastning, herunder især kvælstof fra diffuse kilder. Konklusionen i habitatvurderingen er: Vurderingen er således at projektet under og efter etableringen ikke vil have negativ betydning for udpegningsgrundlaget. I selve anlægsfasen, kan marsvinet opleve dage med støjende aktivitet, men dette vurderes ikke at have en væsentlig betydning for marsvin. Vandkvaliteten påvirkes ikke af projektet. Samlet set vurderes det, at projektet hverken selvstændigt eller i kumulation med andre projekter vil påvirke negativt og hindre, at der kan opnås gunstig bevaringsstatus for arter eller naturtyper på udpegningsgrundlaget. Det er desuden Sønderborg Kommunes vurdering, at projektet ikke har nogen indvirkning på fuglebeskyttelsesområdet F64 allerede på grund af afstanden mellem projektet og området. Projektet er siden habitatvurderingen i februar 2016 reduceret i omfang, idet to udløbsledninger er udgået af projektet. Der vil hermed ikke ske anlægsarbejder i Natura 2000-området. Det er Sønderborg Kommunes vurdering at VVM-vurderingen af det samlede projekt også kan gøres gældende for omlægningen af L69, der finder sted på land ca. 1 km fra kystlinjen.

6 6/10 Bilag IV-arter Bilag IV i EU's habitatdirektiv indeholder en liste over udvalgte dyre- og plantearter, som Danmark er forpligtet til generelt at beskytte, både inden for og uden for Natura 2000-områderne. Af bilag IV arter, der knytter sig til vandløb, kan nævnes odder, grøn kølleguldsmed og vandranke. Sønderborg kommune har ikke kendskab til registrering af disse bilag IV arter nær projektområdet i Skovmose. Grøn kølleguldsmed og vandranke findes begge i vandsystemer fjernt fra projektområdet. Odder er ikke forekommende på Als, men er under spredning andre steder. I det 10 x 10 km område som projektet er beliggende i er der registreret forekomst af følgende bilag IV padder: Spidssnudet frø, Stor vandsalamander, løvfrø. Mark firben og forskellige flagermus kan også forekomme. Projektet påvirker ingen levestederne for padder, markfirben og flagermus. Det vurderes samlet set, at projektet ikke medfører forringede levevilkår for bilag IV arter. Okker Delprojektet ligger udenfor områder med risiko for okkerudledning. Der er registreret lavbundsarealer i okkerklasse 2 på den anden side af Landkanalen, men delprojektet ændrer ikke på dræningsforhold her. Vurdering af de afvandingsmæssige konsekvenser Det er Sønderborg Kommunes vurdering, at deletapen vedr. omlægning af L69 vil have positive afvandingsmæssige konsekvenser, da oversvømmelse i nogle dele af sommerhusområdet kan reduceres eller undgås i nogle situationer. Projektet vil på en delstrækning medføre en ændring af vandets forløb fra Skovby/Rubæk til Landkanalen og Landkanalen vil få en større hydraulisk belastning på en ca. 400 m lang strækning mellem Birke og Skovmosevej, da tilslutningspunktet bliver flyttet. Tilslutningen af L69 sker i dag i Landkanalens st. 991 og bliver flyttet til ca. st Landkanalen har på hele strækningen en regulativmæssig bundbredde på 1,30 m, et skråningsanlæg på 1:1 og et fald på 0,2. Kanalen har hermed samme kapacitet på hele strækningen. Landkanalen har et eksisterende nødoverløb på den nordlige brink i ca. st til sikring af de nedstrømsliggende områder mod oversvømmelse. Da udløbet fra L69 forsynes med et drosselarrangement for at begrænse udløbsmængden, er der mulighed for at anvende den nye 800 mm ledning som rørbassin. Der forventes derfor ikke nogen væsentlig ændring i antallet af aflastninger fra Landkanalen til naboarealerne.

7 7/10 Den afskårne del af L69, der forløber ind gennem området, skal efterfølgende kun håndtere intern afvanding af sommerhusområdet. Forudgående høringsperiode efter vandløbsloven Det samlede projekt har været i en fem ugers høring i perioden 7. juli 11. august Der er i perioden rettidigt indkommet 38 høringssvar af individuel karakter samt et fælles høringssvar, som omfattede 39 ejendomme på Fyrremose og Pilemose. Der indkom ingen høringssvar, som modsatte sig en omlægning af L69. De fleste høringssvar var af økonomisk karakter. Det har ikke været muligt at imødekomme alle indsigelser og indgå forlig om de økonomiske forhold. De økonomiske høringssvar er derfor overgivet taksationskommissionen til videre behandling. Der var desuden en gruppe høringssvar af teknisk og/eller procesmæssig karakter. De procesmæssige svar har givet anledning til at undersøge muligheden for en etapeopdeling af projektet, således at omlægningen af L69 fremskyndes og udføres separat. Denne tilladelse skal ses i dette lys. De tekniske høringssvar vil indgå i det videre projektarbejde. Ejerforhold Der er redegjort for ejerforhold i bilag C. Økonomi Sønderborg Kommune kan efter vandløbslovens 24, stk. 2 helt eller delvist afholde udgifterne til regulering af vandløb. Byrådet har på det ordinære byrådsmøde d. 3. maj 2017 besluttet, at omlægningen af L69 finansieres af Sønderborg Kommune set i lyset af sagens langvarige forløb og det store antal involverede parter. Det skønnes, at udgifterne til omlægning af L69 vil udgøre 1,1 mio. kr. Tidsplan Det er planen, at delprojektet skal gennemføres i perioden november 2017 januar Den resterende del af projektet afventer taksationskommissionens behandling af de økonomiske forhold. Øvrige forhold Forurenet jord Hvis der under jordarbejdet konstateres jordforurening, skal Sønderborg Kommunes afdeling Vand og Natur underrettes på tlf

8 8/10 eller E: jf. jordforureningslovens 70, bekendtgørelse nr. 282 af 27. marts Arkæologiske fund Hvis der sker arkæologiske fund ved anlægsarbejdet, skal du henvende dig til Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev, Dalgade 7, 6100 Haderslev på T: eller E: Klagemulighed Der er mulighed for at klage over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet i en 4 ugers periode efter afgørelsen er offentliggjort på Sønderborg Kommunes hjemmeside. Se klagevejledning sidst i dette brev. Spørgsmål til tilladelsen kan rettes til mig. Venlig hilsen Hans Erik Jensen, vandløb Telefon heje@sonderborg.dk Bilag: Projekttegning 01.1, rev. 1 dateret vedr. deletape L69, udarbejdet af Orbicon Referat fra møde med bestyrelsen for Lysabild-Skovby Landvindingslag, d. 7. september 2017 Desuden vedlægges det materiale, der har været sendt i høring: Ansøgning om reguleringsprojekt (30. juni 2017) A Oversigtskort løsningsforslag. (Rev. 1, 29. juni 2017) B Landvindingslagets medlemmer, der har nytte af projektet. (juni 2017, opdateret pr ) C Matrikeloversigt, anlægsprojekt (marts 2017) D Ejendomsoversigt. (Rev. 3, 2. marts 2017) E Oversigt, partsfordeling. (Rev. 4, 30. juni 2017) F Anlægsoverslag

9 9/10 Kopi sendt til: Arne Hermansen, Blans Nørremark 24 B, 6400 Sønderborg Grundejerforeningen Skovmose, Vibevej 5, 6300 Gråsten Henrik Høeg Jensen Fangel, Rubæk 10, 6470 Sydals Laila Fangel, Rubæk 10, 6470 Sydals Kjeld Kryhlmand Iversen, Sarupvej 2, 6470 Sydals Sønderborg Kommune, Projekt og Anlæg, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Sportfiskerforbunds miljøkoordinator i Sønderborgområdet, Morten Ringive, mri@fleggaard.dk og miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen, lbt@sportsfiskerforbundet.dk Friluftsrådet, fr@friluftsraadet.dk Friluftsrådet, lokal: soenderjylland@friluftsraadet.dk Dansk Ornitologisk Forening (DOF), natur@dof.dk Dansk Ornitologisk Forening, Sønderborg, soenderborg@dof.dk Fiskeriinspektorat, inspektoratoest@lfst.dk, jlj@lfst.dk Dansk Entomologisk Forening c/o Zoologisk Museum, def@entoweb.dk Museum Sønderjylland, planer@museum-sonderjylland.dk LandboSyd, Åbenrå, info@landbosyd.dk Landwirtschaftlicher Haubtverein, Tinglev, lhn@lhn.dk Sønderjysk Landboforening, Vojens, slf@slf.dk Sønderjysk Familielandbrug, dsh@lrs.dk Sønderjyske Vandløb, info@soenderjyskevandloeb.dk

10 10/10 Klagevejledning Afgørelse om regulering af vandløb Efter Vandløbsloven [1] kan kommunens afgørelse om regulering af vandløbet påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Afgørelsen kan påklages af den afgørelsen er rettet til, enhver der må antages at have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker, Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Naturfredningsforening. Tilladelsen må ikke udnyttes før klagefristen er udløbet. Rettidig klage har opsættende virkning for den påklagede afgørelse medmindre klagemyndigheden bestemmer andet. Offentliggørelse og klagefrist Tilladelse efter Vandløbsloven vil blive offentliggjort mandag d. 9. oktober 2017 og fremlagt på Sønderborg Kommunes hjemmeside, under Høringer og afgørelser. Derudover vil en række interessenter blive orienteret direkte om afgørelsen jf. omstående liste. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen på Sønderborg Kommunes hjemmeside, dvs. senest mandag d. 6. november Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder via et link på denne hjemmeside Klageportalen ligger på og Du logger på én af disse hjemmesider, som du plejer med NEM- ID. Klagen sendes gennem Klageportalen først til den myndighed, der har truffet den afgørelse, der klages over. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden på Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for almindelige borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der forinden ikke er ansøgt om og bevilliget "fritagelse for brug af Klageportalen". Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i den sag, du ønsker at klage over. Myndigheden videresender herefter din anmodning til det pågældende nævn, Miljø- og Fødevareklagenævnet eller Planklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. [1] Lovbekendtgørelse nr. 127 af 26. januar 2017 om lov om vandløb (Vandløbsloven) 82, 84 stk. 1, nr. 1-3 samt stk. 4

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose

Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl Sydals. Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Lysabild-Skovby Landvindingslag v/svend Michelsen Gammelpøl 10 6470 Sydals Tilladelse til regulering af vandløb i Skovmose Sønderborg Kommune, Vand & Natur, meddeler hermed Lysabild-Skovby Landvindingslag

Læs mere

Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag

Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag Til høringsparterne jf. forsendelseslisten Regulering af privat rørlagt vandløb ved Buskmosevej. Høring af projektforslag Sønderborg Kommune, Vand & Natur, har modtaget en ansøgning om regulering af et

Læs mere

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene

Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten Tilladelse til regulering af det private vandløb G2 i Gråsten Skovene Sønderborg Kommune, Vand og Natur, meddeler hermed tilladelse i forbindelse

Læs mere

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Brønd på vandløbet Osbæk ved udløbet af forsinkelsesbassin i Østerkobbel, Augustenborg

Læs mere

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl.

Projektområdet omfatter dele af matriklerne 61,79, 632,719, 7000g Nybøl ejerlav, Nybøl. Vand og Natur Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Reguleringssag delvist lovliggørende tilladelse Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til regulering af Bredbæk bag ejendommen Præstevænget

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35

NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 NEDKLASSIFICERING AF DEL AF H35 Sønderborg Kommune, Vand & Natur, træffer hermed afgørelse om at nedklassificere en del af det offentlige vandløb, H35, fra offentligt vandløb til privat vandløb. Nedklassificeringen

Læs mere

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup

Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Henrik Detlefsen Mjang Bygade 23 6470 Sydals Tilladelse til regulering af private rørlagte vandløb og etablering af minivådområde på matr. nr. 4, Mjang, Hørup Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Finn Vendelin Jensen Klapleddet 4 Lysabildskov 6470 Sydals Tilladelse efter vandløbsloven -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at etablering af indgangsparti og rygerum på ejendommen matr.nr. 110 Kær, Ulkebøl, der ligger på Skovhuse 11, 6400 Sønderborg

Landzonetilladelse til at etablering af indgangsparti og rygerum på ejendommen matr.nr. 110 Kær, Ulkebøl, der ligger på Skovhuse 11, 6400 Sønderborg 12-03-2013 13/4827 Svend Åge Voss Skovhuse 11 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablering af indgangsparti og rygerum på ejendommen matr.nr. 110 Kær, Ulkebøl, der ligger på Skovhuse 11, 6400 Sønderborg

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

Lysabild Skovby Landvindingslag v/ Svend Michelsen Gammelpøl 10 Lysabildskov 6470 Sydals. Og grundejere. Vand & Natur

Lysabild Skovby Landvindingslag v/ Svend Michelsen Gammelpøl 10 Lysabildskov 6470 Sydals. Og grundejere. Vand & Natur Lysabild Skovby Landvindingslag v/ Svend Michelsen Gammelpøl 10 Lysabildskov 6470 Sydals Og grundejere Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 til klimasikring i Skovmose på flere

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni Plan- og Miljøafdelingen 6. august 2018 SagsID.: 06.02.03-K08-4-18 Medarbejder: myde Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 47 til forlængelse af overkørsel ved matriklerne 2u og 11d, Østerild By, Østerild

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten

Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at arealoverføre ca. 750 m² fra ejendommen matr.nr. 1513 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs til Kampen 5, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6325 m Dato: 6. juni 2019 Du har den 20. maj 2019 søgt om tilladelse til etablering af en bro/spang over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6.325 m mellem

Læs mere

TILLADELSE TIL ETABLERING AF DRÆN SAMT MEDBENYTTELSE AF DRÆN, LIVBJERGGAARD SOMMERHUSOMRÅDE, SOMMERSTEDVEJ 85

TILLADELSE TIL ETABLERING AF DRÆN SAMT MEDBENYTTELSE AF DRÆN, LIVBJERGGAARD SOMMERHUSOMRÅDE, SOMMERSTEDVEJ 85 POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 25-04-2019 Ejer af ejendommen Sommerstedvej 85 78330 Vinderup JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-2-18

Læs mere

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne.

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne. Lars Lyck Sandbjergvej 110 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nedsivningsanlæg på ejendommen matr.nr. 1150 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Nørremøllevej 12, 6400 Sønderborg.

Læs mere

3. Pumpning må kun ske i det ansøgte tidsrum fra den 1. marts til den 30. november.

3. Pumpning må kun ske i det ansøgte tidsrum fra den 1. marts til den 30. november. 20. april 2017 Tilladelse til oppumpning af vand fra privat rørlagt vandløb Skive Kommune giver hermed tilladelse til oppumpning af vand fra det private rørlagte vandløb ved Andrupvej 12c. Godkendelsen

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg

Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et redskabsrum og en udestue på ejendommen matr.nr. 102 Blans, Ullerup, der ligger på Blanskovvej 23, 6400 Sønderborg

Læs mere

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ Mathias Breitenstein Hviidsvej 3 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 11-06-2018 / 01.05.08-P25-10-18

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Vilkår Sønderborg Kommune stiller alment vilkår om, at anvende ikke reflekterende

Vilkår Sønderborg Kommune stiller alment vilkår om, at anvende ikke reflekterende John Ebbesen Rugbjergvej 13, Klingbjerg 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en dobbelt carport med redskabsrum på ejendommen matr.nr. 650 Svenstrup Ejerlav, Svenstrup, der ligger på Rugbjergvej

Læs mere

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten

Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Birgitte Thomsen Per Madsen Melskovvej 19 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning på 74,2 m² til erhverv på ejendommen matr.nr. 326 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på

Læs mere

1. Op- og nedstrømsliggende ejere må ikke påvirkes negativt i forhold til afstrømningen.

1. Op- og nedstrømsliggende ejere må ikke påvirkes negativt i forhold til afstrømningen. Mette Bang Jensen & Anders Gleitze Nielsen Jegstrupvej 15 7800 Skive 25. oktober 2017 Nordre Landkanal - Medbenyttelsestilladelse Skive Kommune meddeler hermed tilladelse til tilslutning af tagvand fra

Læs mere

Lene Nim og Tommy Frandsen Brunbjergvej 64 F Løjt Kirkeby 6200 Aabenraa Sendt til: Høring: forlægning af privat rørlagt vandløb

Lene Nim og Tommy Frandsen Brunbjergvej 64 F Løjt Kirkeby 6200 Aabenraa Sendt til: Høring: forlægning af privat rørlagt vandløb Lene Nim og Tommy Frandsen Brunbjergvej 64 F Løjt Kirkeby 6200 Aabenraa Sendt til: MCR@ramboll.dk Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 21. september 2018 Kontakt: Tobias Brødsgaard Knudsen

Læs mere

/ Andreas Andresen Skeldemark Broager. Sønderborg Kommune Vand & Natur Rådhustorvet Sønderborg

/ Andreas Andresen Skeldemark Broager. Sønderborg Kommune Vand & Natur Rådhustorvet Sønderborg Andreas Andresen Skeldemark 11 6310 Broager Dispensation og landzonetilladelse til at etablere en sø på matr.nr. 424 Skelde, Broager. Danmarks naturfredningsforening har et igangværende projekt med at

Læs mere

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg

Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet Augustenborg Susanne Meineche & Kim Pedersen Mirabellehegnet 1 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af ca. 103 m² landbrugsjord til havejord på ejendommen matr.nr. 13 Bro, Ketting, der ligger

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb Lars Søby Løgumklostervej 60 6372 Bylderup Bov Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 18. februar 2019 Kontakt: Rikke Klindt Matthiesen Direkte tlf.: 7376 66 86 E-mail: rkm@aabenraa.dk

Læs mere

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten Dennis Skødt Kristensen Hedetoft 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre del af stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 43a Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Hedetoft 1, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov Sydals

Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov Sydals Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 11 Lysabild Ejerlav, Lysabild, der ligger på Klapleddet 3, 6470 Sydals

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Iver P. Krog Havnbjergvej 21, Oksbøl 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr.nr. 84 Oksbøl Ejerlav, Oksbøl, der ligger på Havnbjergvej 21, 6430 Nordborg

Læs mere

Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten

Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten Finn Marott Bossen Søndertoft 48, Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en garage og depot på ejendommen matr.nr. 171, Kværs, der ligger på Søndertoft 48, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej.

Projektets formål Formålet med projektet er at sikre fortsat adgang til matrikelnummer 13d, Harritslevgård Hgd., Skovby fra Harritslevvej. Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Natur og miljø 24. januar 2019 Sagsnummer S2019-424 Dokument nr. D2019-6644 Udkast til vandløbsgodkendelse - Harritslevvej Vandløbsgodkendelse

Læs mere

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019 Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget 11 7330 Brande 13. februar 2019 Tilladelse til krydsning af Goldbækken st. 1535 m med fjernvarmeog kølevandsledning Brande Fjernvarme A.m.b.a har ansøgt Ikast-Brande

Læs mere

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot.

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot. Sønderborg Kommune Landzonetilladelse til at etablere et midlertidigt mulddepot på ejendommen matr.nr. 992 og 700 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger ved Nydamvej, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har

Læs mere

Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg

Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus efter brand på ejendommen matr.nr. 106 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 6, Øster

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen

Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen Sønderborg Forsyning att. Finn Christensen Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på ejendommen matr.nr. 54 Nybøl ejerlav, Nybøl, der ligger ved Stenderup Kirkebakke, Nybøl Sønderborg Kommune

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Lars Skadhauge Thomsen Flædbækvej 1, Elstrup 6430 Nordborg

Lars Skadhauge Thomsen Flædbækvej 1, Elstrup 6430 Nordborg Lars Skadhauge Thomsen Flædbækvej 1, Elstrup 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning på ejendommen matr.nr. 84 Elstrup, Egen, der ligger på Flædbækvej 1, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten

Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 550 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 49, 6300

Læs mere

Finn Hansen Pommersgaard Sydals

Finn Hansen Pommersgaard Sydals Finn Hansen Pommersgaard 1 6470 Sydals Landzonetilladelse til at anlægge en ridebane på ejendommen matr.nr. 8 Vibøge, Lysabild, der ligger på adressen Pommersgaard 1, 6470 Sydals. Sønderborg Kommune har

Læs mere

Der er tidligere givet tilladelse til nedrivning og en moderne fortolkning af et gårdmiljø på Katkær 1, 6470 Sydals

Der er tidligere givet tilladelse til nedrivning og en moderne fortolkning af et gårdmiljø på Katkær 1, 6470 Sydals Torben Sten Hansen Neder Jestrup 8, Tandslet 6470 Sydals Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til at opføre en ny bolig og garage på ejendommen matr.nr. 16 Lambjerg, Hørup,

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen Randers Kommune Att. Helga Hjerrild Helga.hjerrild@randers.dk Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1657 soren.karmark.obel@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk

Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk Reguleringssag - lovliggørende tilladelse til regulering af Kallemoos Bæk Sønderborg Kommune, Vand og Natur, giver hermed tilladelse til lovliggørende regulering af Kallemoos Bæk beliggende opstrøms Helved

Læs mere

LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen

LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen LandSyd landinspektører Ådalen 13A 6600 Vejen Landzonetilladelse til at udstykke en byggegrund fra matr.nr. 160 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Højtoft 6, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har den 2.

Læs mere

Hans Valdemar Moldt Rødegade Egernsund

Hans Valdemar Moldt Rødegade Egernsund Hans Valdemar Moldt Rødegade 13 6320 Egernsund Landzonetilladelse til at udvide eksisterende lade på ejendommen matr.nr. 116 Skodsbøl, Broager, der ligger på Rødegade 13, 6320 Egernsund Sønderborg Kommune

Læs mere

Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen

Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen Landzonetilladelse til midlertidig opsætning af kunstinstallationer i Egernsundområdet på hhv. matr. nr. 923 og 486 Egernsund, Egernsund

Læs mere

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen.

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen. Plan- og Miljøafdelingen 5. juli 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-19 Medarbejder: myde Tilladelse til bro over privat strækning af Visby Å Thisted Kommune har den 28. maj 2019 modtaget en ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen.

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Birch & Co Ejendomme Aps Sortenborgvej 2 8600 Silkeborg 10. december 2018 Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven 1 og bekendtgørelse om

Læs mere

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Tilladelse til regulering af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Hillerød Kommunes afgørelse I

Læs mere

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen.

Fredningsnævnet har i en skrivelse af 14. september 2016 truffet afgørelse i sagen. Martin Raadkjær Jørgensen Hørtoftvej 2 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til ændret anvendelse af 230 m 2 erhvervsareal til en femte boligenhed på ejendommen matr.nr. 197 Dybbøl Ejerlav, Dybbøl, der ligger

Læs mere

3. Den fremtidige vedligeholdelse af vandløbet følger fortsat eksisterende partsfordeling af 17. februar 1983 (bilag 2).

3. Den fremtidige vedligeholdelse af vandløbet følger fortsat eksisterende partsfordeling af 17. februar 1983 (bilag 2). Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Christian Søndergaard Faldborgvej 8 8840 Rødkærsbro Sendes til: kjaersoendergaard@gmail.com Tilladelse til medbenyttelse af rørlagt vandløb Viborg

Læs mere

Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej Gråsten

Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej Gråsten Bassam Mahmoud El-Abdallah Buskmosevej 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en hegnsmur rundt om ejendommen matr.nr. 298 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Buskmosevej 1, 6300 Gråsten

Læs mere

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den

Hjørring Kommune. Jens Orlemann Sejlstrupvej Løkken Hjørring den Hjørring Kommune Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Jens Orlemann Sejlstrupvej 140 9480 Løkken orlemann@live.dk Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 20-12-2018

Læs mere

Tim Weber Bentzen Syrenvej 1 Trappen Gråsten

Tim Weber Bentzen Syrenvej 1 Trappen Gråsten Tim Weber Bentzen Syrenvej 1 Trappen 6300 Gråsten Lovliggørende landzonetilladelse til udhus på ejendommen matr.nr. 394 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Årsbjerg 8, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Knud Erik Madsen Krusåvej Gråsten

Knud Erik Madsen Krusåvej Gråsten Knud Erik Madsen Krusåvej 9 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 6 Bækken, Rinkenæs, der ligger på Krusåvej 11B, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune har

Læs mere

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark 7 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 9A Nybøl Ejerlav, Nybøl,

Læs mere

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore.

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore. Teknik, Erhverv og Kultur 158. januar 2018 Sagsnummer 480-2014-132983 Dokument nr. 480-2017-289275 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på

Læs mere

Der gives samtidig dispensation fra Fortidsmindebeskyttelseslinjen. Jævnfør 18 og 65 i naturbeskyttelsesloven jf. vedlagte skrivelse.

Der gives samtidig dispensation fra Fortidsmindebeskyttelseslinjen. Jævnfør 18 og 65 i naturbeskyttelsesloven jf. vedlagte skrivelse. Jesper Lorenzen Bladt Oksbølvej 50A 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en garage på 195 m² og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 og 65 på ejendommen matr.nr. 173 Brandsbøl, Havnbjerg,

Læs mere

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg

Svend Erik Pless Havnbjergvej Nordborg Svend Erik Pless Havnbjergvej 20 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn (stolper) på ejendommen matr.nr. 44 Oksbøl Ejerlav, Oksbøl, der ligger på Havnbjergvej 20, 6430

Læs mere

Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold Sønderborg

Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold Sønderborg Laila Vivian Andersen Markus Andersen Kirkepold 18 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at arealoverføre ca. 65 m² fra ejendommen matr.nr. 7 Ullerup Ejerlav til ejendommen matr.nr. 411 og 493 Ullerup

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 2 Mommark, Lysabild, der ligger på Mommarkvej 411, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Beplantningen mod vest og syd skal bibeholdes i det omfang, det er praktisk muligt.

Beplantningen mod vest og syd skal bibeholdes i det omfang, det er praktisk muligt. Leif Hansen Kanalvej 2, Hundslev 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en ladebygning på ejendommen matr.nr. 10 Hundslev, Normark, der ligger på Kanalvej 2, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Peder Willemoes Frandsen Gammelpøl Sydals

Peder Willemoes Frandsen Gammelpøl Sydals Peder Willemoes Frandsen Gammelpøl 9 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus samt en garage/værksted på ejendommen matr.nr. 57 Lysabild Ejerlav, Lysabild, der ligger på Gammelpøl

Læs mere

Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej Sønderborg

Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej Sønderborg Flemming Holm Philip Avnbøløstenvej 61 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere en garagebygning på ejendommen matr.nr. 422 Avnbøl, Ullerup, der ligger på Avnbøløstenvej 61, 6400 Sønderborg.

Læs mere

Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via til:

Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via  til: Sønderborg Forsyning att. Finn N. Christensen sendt via e-mail til: fnch@sonfor.dk Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin på matr.nr. 671 Skodsbøl, Broager Sønderborg Kommune har modtaget

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Gerhard Kock Lorenzen Lundsø 1, Vester Sottrup 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til husstandsvindmølle/vindrose på ejendommen matr.nr. 507 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Lundsø 1, Vester Sottrup,

Læs mere

Landzonetilladelse til åbning af rørlagt vandløb på matrikel nr. 69, 333 og 369 Ø. Løgum Ejerlav, Ø. Løgum

Landzonetilladelse til åbning af rørlagt vandløb på matrikel nr. 69, 333 og 369 Ø. Løgum Ejerlav, Ø. Løgum ØSTER LØGUM MENIGHEDSRÅD V/KASSERER KARIN WORK Rugbjergvej 14 6230 Rødekro Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 03-05-2018 Sagsnr.: 18/14287 Kontakt: Lonnie Jessen Direkte

Læs mere

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby

Favrskov Kommune. Plan, Byg og Ejendomme. Torvegade Hammel. ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Plan, Byg og Ejendomme Torvegade 7 8450 Hammel ATT: Heidi Sønderby Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse

Læs mere

Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer. Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven.

Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende materialer. Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven. Henrik Overby Lambjergskov 35 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelse og renovere ejendommen matr.nr. 108 Lambjerg, Hørup der ligger på Lambjergskov 35, 6470 Sydals Sønderborg Kommune har

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Lene Nissen og Jeppe Christiansen Ellehave Nordborg. Landzonetilladelse til at etablere et vandhul. Vand & Natur

Lene Nissen og Jeppe Christiansen Ellehave Nordborg. Landzonetilladelse til at etablere et vandhul. Vand & Natur Lene Nissen og Jeppe Christiansen Ellehave 12 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere et vandhul Sønderborg Kommune har marts 2017 modtaget din ansøgning om etablering af et vandhul på matr.nr.

Læs mere

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg Sønderborg Forsyning Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke et mindre areal i forbindelse med etablering af et pumpehus på ejendommen matr.nr. 7 Ertebjerg, Tandslet, der ligger

Læs mere

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard Favrskov Forsyning Torvegade 7 8450 Hammel Att: Christian Bækgaard Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Robert Helge Flensborg. Landzonetilladelse til at etablere en sø på ca. 150 m² på ejendommen matr.nr. 290 Asserballe Ejerlav, Asserballe

Robert Helge Flensborg. Landzonetilladelse til at etablere en sø på ca. 150 m² på ejendommen matr.nr. 290 Asserballe Ejerlav, Asserballe Robert Helge 24944 Flensborg Landzonetilladelse til at etablere en sø på ca. 150 m² på ejendommen matr.nr. 290 Asserballe Ejerlav, Asserballe Afgørelse Sønderborg Kommune giver landzonetilladelse til,

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Screening efter miljøvurderingsloven

Læs mere

Allan Sørensen Tørsbølgade Gråsten

Allan Sørensen Tørsbølgade Gråsten Allan Sørensen Tørsbølgade 28 6300 Gråsten Landzonetilladelse til lovliggørelse af bålhytte/shelter på 20 m² og opførelse af ny carport med udhus på 53 m². Ejendommen matr.nr. 84 af Tørsbøl Kværs, der

Læs mere

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes.

Shelterne skal fjernes, hvis bevoksningen omkring dem fjernes. Sønderborg Kommune Projektkontor for Spejdernes Lejr Perlegade 53 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere to shelterpladser på matr.nr. 198 Kær, Ulkebøl, der ligger ved hhv. Kærhalvø Sti nr.

Læs mere

/ Halfdan Zoega Christensen Gl. Aabenraavej Gråsten

/ Halfdan Zoega Christensen Gl. Aabenraavej Gråsten 29-1-2014 13/42216 Halfdan Zoega Christensen Gl. Aabenraavej 19 6300 Gråsten Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 til en telthal på ejendommen matr.nr. 150a Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K MIJODAN A/S Geestruplund 2 6534 Agerskov Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-16 Ks: KK xx. november 2016 UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt

Læs mere

Ole Andresen Åglimt Bylderup-Bov. Tilladelse til regulering af Slogså (4241) ved brinksikring

Ole Andresen Åglimt Bylderup-Bov. Tilladelse til regulering af Slogså (4241) ved brinksikring Ole Andresen Åglimt 26 6372 Bylderup-Bov Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 08-01-2019 Sagsnr.: 18/43062 Kontakt: Mette A. Juhl Direkte tlf.: 7376 6350 E-mail: majuh@aabenraa.dk Tilladelse

Læs mere

Johannes Thomsen Good Midtvej 1 Stevning 6430 Nordborg

Johannes Thomsen Good Midtvej 1 Stevning 6430 Nordborg Johannes Thomsen Good Midtvej 1 Stevning 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 18 om fortidsmindebeskyttelseslinje på ejendommen matr.nr.

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej Hjørring. Hjørring den Tilladelse til regulering af tilløb til Vinstrup Bæk Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Naturværkstedet Bækvej Nordborg

Naturværkstedet Bækvej Nordborg Naturværkstedet Bækvej 10 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre to shelters og et bålhus på ejendommen matr.nr. 73 Stevning, Svenstrup, der ligger på Bækvej 10, Sjellerup, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere