Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem?"

Transkript

1 Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem?

2 Pettinaroli COMFORT IP pulsstyring Konventionelt system Mange konkurrerende produkter benytter et reguleringsprincip med kun to kontrolpunkter: 1: START når rumtemperaturen er under den indstillede/ønskede temperatur. 2: STOP når rumtemperaturen er over den indstillede/ønskede temperatur. Dette princip tillader et temperatursving på +/- 2 grader i forhold til den ønskede temperatur.

3 Pettinaroli COMFORT IP pulsstyring Pulsstyret system Pettinaroli COMFORT IP benytter et pulssystem, hvor rummet tilføres energi (varme) i mindre skud gennem en fast cyklus. Dette princip sikrer en mere præcis varmeprofil, og en nøjagtighed på +/- 0,2 grader opnås. Dette princip er særligt velegnet i forbindelse med lavtemperatursystemer, som kondenserende gaskedler, varmepumper etc., men naturligvis også meget velegnet til konventionelle varmekilder, som fx fjernvarme.

4 Pulsstyringsprincippet Cyklus 1 Cyklus 2 Cyklus 3 Zone 1 10 min 9 min 9 min Zone 2 6 min 5 min 2 min Zone 3 8 min 7 min 6 min Zone 4 4 min 2 min Lukket Systemet arbejder i intervaller her 15 minutter hvor varmebehovet i hver zone/rum beregnes. Hver cyklus opdeles i en varmeperiode (13,5 min) og en hvileperiode (1,5 min markeret med grå farve). I dette eksempel har vi et gulvvarmesystem med 4 zoner/rum. Systemet ser på forskellen mellem den indstillede temperatur og den målte temperatur, og ud fra dette beregnes i hvor stor en del af en cyklus zonen skal have tilført energi. I eksemplet beregnes varmebehovet i 1. cyklus, så zone 1 skal være åben i 10 min., zone 2 i 6 min., zone 3 i 8 min. og zone 4 i 4 min. I næste cyklus ses igen på temperaturforskellen mellem indstillet og målt temperatur, og behovet i de 4 zoner genberegnes. Her får zone 1 varme i 9 minutter, zone 2 i 5 minutter, osv. I den sidste cyklus er varmebehovet dækket i zone 4, og denne er derfor lukket i hele 3. cyklus. Jo tættere på den indstillede temperatur, man kommer, jo mindre tid tildeles rummet (= jo kortere bliver pulsen) og på denne måde mindskes over/undervarme i rummene, hvilket giver en indreguleringsnøjagtighed på +/- 0,2 grader.

5 Load Balancing I Pettinaroli COMFORT IP ligger intelligensen i styringen i selve systemboksen. De enkelte rumtermostater sender oplysninger om rummets varmebehov og disse oplysninger behandles af systemboksen. Typisk vil flere rum have behov for varme på samme tid, og det er her, COMFORT IP s indreguleringsprincip viser sin sande styrke. På forrige side blev det forklaret, hvorledes varmebehovet blev omsat til en pulslængde, altså et antal minutter, hvor der sendes varme til rummet indenfor en tidscyklus. Når flere rum kalder på varme samtidig, så fordeler systemboksen de enkelte tidsintervaller, så der er så få overlap, som muligt. I figuren kalder 3 rum på varme, og først forsynes rum 3, herefter rum 2 og til sidst rum 1 med varme. I cyklussen efter beregnes mønstret igen og dette gentages indtil rummenes varmebehov er opfyldte i eksemplet er dette opnået i 3. cyklus for rum 1.

6 Load Balancing Cyklus 1 Cyklus 2 Cyklus 3 Zone 1 10 min 9 min 9 min Zone 2 6 min 5 min 2 min Zone 3 8 min 7 min 6 min Zone 4 4 min 2 min Lukket Tager vi eksemplet fra før, så kunne profilen se således ud i de tre første cykler.

7 Load Balancing Uden load balancing altså fordelingen af varmebehovet over tid i den enkelte cyklus, så ville vi have en situation, hvor alle zoner med et varmebehov, ville åbne samtidigt. Dette giver 2 ulemper: 1. Der ville være behov for en indregulering (udbalancering) af hele systemet. 2. Flow et skulle være stort for at alle zoner forsynes samtidigt. Der vil være stort udsving i flowet, da dette falder fra max og til 0, når de enkelte zoner lukker. Pettinaroli COMFORT IP behøver ingen indregulering og behøver samtidig ikke en stor flowkapacitet, hvorfor fordelerrørssystemet typisk kan nøjes med at være ¾ rørdimension.

8 Hvorfor er det unødvendigt at indregulere Pettinaroli COMFORT IP? Indregulering (eller udbalancering) er et princip, der sikrer at der skabes flow i alle åbne zoner samtidigt. Varmemediet vil altid søge ud i de rør, hvor modstanden er mindst. Modstanden i et rørsystem kommer fra gnidningsmodstanden i rørene, og denne er proportional med rørets længde. Jo længere rør jo mere modstand. Har man derfor en stor stue og et lille bad, der begge skal have varme, og begge disse kredse åbner samtidigt, så vil al varmen søge mod badet, da røret i dette rum er kortest og dermed er (gnidnings)modstanden mindst. Ved indreguleringen indstilles en modstand i selve ventilen, således den samlede modtand i en kreds bliver summen af modstanden i røret + modstanden i ventilen. Ved at variere indstillingen af modstanden i ventilen, så kan man opnå et system, hvor den samlede modstand i hver kreds er ens, og systemet siges at være udbalanceret (eller indreguleret). I det tænkte eksempel med kun en stor stue og et lille bad, så ville badet blive opvarmet først, og når denne zone lukker, så flyder varmen ind i stuen. Ved en udført indregulering vil bad OG stue få tilført varme samtidigt. Hvorfor så ikke bare indregulere systemet? For det første, så er ventiler med forindstilling (variabel modstand) mekanisk komplicerede, og dermed sårbare for fejl. De er også dyrere at producere og man får et system, der både har en højere anskaffelsespris og en dyrere vedligeholdelse. For det andet, så tager beregningen af indreguleringen tid, og den skal udføres meget nøjagtigt for at få balance i systemet. Denne proces er tidskrævende (og dermed fordyrende) under installationen. For det tredje, så findes der bedre principper nemlig pulsstyring med Load Balancing = Pettinaroli COMFORT IP. Intelligensen er flyttet fra mekanisk intelligens til software intelligens.

9 Hvorfor er det unødvendigt at indregulere Pettinaroli COMFORT IP? I Pettinaroli COMFORT IP sørger systemet selv for at fordele varmen mellem de enkelte zoner, og dermed opnås hurtigt en situation, hvor kun én enkelt kreds står åben af gangen. Når kun én kreds er åben, så behøver vi ikke længere at tage hensyn til modstanden i denne kreds i forhold til de øvrige de er jo alle lukkede. Hermed behøver Pettinaroli COMFORT IP ikke den besværlige og tidskrævende indreguleringsproces. Alle ventiler står fuldt åbne, hvilket også giver et maksimalt flow i hver enkelt kreds. Da systemet søger mod en situation, hvor kun én kreds er åben på et givent tidspunkt, så stiller dette mindre krav til fordelerrørets samlede dimension og pumpens størrelse og energiforbrug. Igen en kilde til besparelse i både installation, i service og i drift.

10 Load Balancing - Konklusion UDEN Load Balancing MED Load Balancing Load Balancing-pricippet sikrer følgende fordele: 1. Indregulering/udbalancering er IKKE nødvendig. Systemet fordeler selv varmen på de enkelte rum og sikrer at ALLE rum opvarmes jævnt. 2. Med Load Balancing minimeres det samlede flow-behov i systemet, således pumpekapaciteten og dimensionskravet til fordelerrørssystemet minimeres. 3. Load Balancing kombineret med pulsregulering sikrer meget små temperaturudsving (+/- 0,2 grader) og herigennem et minimalt varmebehov (intet spild ved over/undertemperaturer) dette giver op til 20% energibesparelse.

11 Smart Start/Stop Den sidste del af den indbyggede intelligens i Pettinaroli COMFORT IP omhandler Smart Start/Stop systemet. Dette system fungerer bedst med en gulvopbygning, der sikrer hurtig temperaturregulering, som fx lette trægulve, hvor gulvslangerne løber lige under gulvet og gerne med varmefordelingsplader. Her kan man med fordel lave en varmeprofil, der hæver og sænker temperaturen i løbet af døgnet. Pettinaroli COMFORT IP lærer rummene at kende efter 2-3 dage og lærer hvorledes rummets temperatur ændres, når der tilføres varme. Systemet benytter denne viden til at starte og stoppe varmetilførsel, når tidspunktet for en temperaturændring nærmer sig. I eksemplet herunder ønskes rummet at have en temperatur på 22 grader mellem kl. 6 og kl. 10. Uden for denne tid ønskes en temperatur på 19 grader. Systemet finder selv ud af, at hvis opvarmningen påbegyndes kl. 4, så vil temperaturen være ændret fra 19 til 22 grader kl. 6. På samme måde, så stopper systemet med at varme kl. 9, da eftervarmen er nok til at holde temperaturen en time frem til kl. 10, hvor den ønskede temperatur falder fra 22 til 19 grader. Systemet bygger på en rullende historik på 3 dage, hvorfor denne viden om rummenes reaktion også tilpasses årstidernes indflydelse.

12 PETTINAROLI A/S Mandal Allé 21 DK-5500 Middelfart

EVOFLOOR GVP GULVVARMESYSTEM

EVOFLOOR GVP GULVVARMESYSTEM EVOFLOOR GVP GULVVARMESYSTEM Manual til beregningsprogram EVOFLOOR PETTINAROLI A/S Mandal Allé 21 DK-5500 Middelfart DENMARK EVOFLOOR GULVVARME BEREGNINGSPROGRAM Velkommen til Pettinarolis beregningssoftware

Læs mere

MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM

MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM ALTECH GULVVARME BEREGNINGSPROGRAM Velkommen til Altechs beregningssoftware til dimensionering af gulvvarmesystemer. Opstart af softwaren Programmet er skrevet i Microsoft

Læs mere

Pumpedimensionering Gulvvarmeinstallationer

Pumpedimensionering Gulvvarmeinstallationer Pumpedimensionering Gulvvarmeinstallationer Teknologisk Institut Industri & Energi Århus den 6. november 2008 Oversigt over indlæg Regelsæt for gulvvarmeanlæg Termisk komfort og gulvvarmeanlæg Dimensioneringsforudsætninger

Læs mere

MINISHUNT BD nr. 04 6122.22x MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING

MINISHUNT BD nr. 04 6122.22x MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING MINISHUNT BD nr. 04 6122.22x MONTAGE- OG BRUGERVEJLEDNING INDHOLD 1. KOMPONENTBESTYKNING 2. MONTERING 3. FUNKTIONSBESKRIVELSE 4. TEKNISKE DATA 5. ANVENDELSESOMRÅDE 6. INDREGULERING 7. VEDLIGEHOLDELSE 8.

Læs mere

NYHED. Luk fremtiden ind i dit hjem! COMFORT IP er en produktserie til gulvvarme, lysstyring og sikkerhed.

NYHED. Luk fremtiden ind i dit hjem! COMFORT IP er en produktserie til gulvvarme, lysstyring og sikkerhed. NYHED GRATIS APP ALPHA IP GULVVARME LYSSTYRING SIKKERHED Luk fremtiden ind i dit hjem! COMFORT IP er en produktserie til gulvvarme, lysstyring og sikkerhed. Flere af produkterne kan bruges hver for sig,

Læs mere

Montage - og Driftsvejledning Salus GVM-F Manifold

Montage - og Driftsvejledning Salus GVM-F Manifold Montage - og Driftsvejledning Salus GVM-F Manifold 1 Indholdsfortegnelse Produktets anvendelse Produktets anvendelse 2 Salus Flowmeter Manifold benyttes til at fordele og styre flow i gulvvarmeanlæg Bestykning

Læs mere

Gulvvarmefordeler. Alle typerne er med flowmeter, så man nem kan indregulerer gulvvarmesystemet. Gulvvarmesystemet bør indreguleres efter anvisningen.

Gulvvarmefordeler. Alle typerne er med flowmeter, så man nem kan indregulerer gulvvarmesystemet. Gulvvarmesystemet bør indreguleres efter anvisningen. Gulvvarmefordeler 1. Indledning Ifølge DS 469 (Normen for varmeanlæg med vand som varmebærende medium), skal der være en brugervejledning for styringen og regulering af det termiske indeklima. Brugervejledningen

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

Seitron digital trådløs rumtermostat

Seitron digital trådløs rumtermostat Seitron digital trådløs rumtermostat Drift og vedligeholdelse KONTAKT INFO Golan Pipe Systems ApS Lollandsvej 14 DK-5500 Middelfart Tlf. +45 6441 7732 info@golan.dk www.golan.dk SEITRON DIGITAL TRÅDLØS

Læs mere

SALUS MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM

SALUS MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM SALUS MANUAL TIL BEREGNINGSPROGRAM SALUS GULVVARME BEREGNINGSPROGRAM Velkommen til Salus beregningsprogram til dimensionering af gulvvarmesystemer. Programmet er skrevet i MS Excel og startes ved at åbne

Læs mere

Montage - og Driftsvejledning Salus Shunt

Montage - og Driftsvejledning Salus Shunt Montage - og Driftsvejledning Salus Shunt 1 Indholdsfortegnelse Produktets anvendelse Produktets anvendel. 2 Salus Parallelshunt MS 200A er forsynet med en fuld elektronisk cirkulations pumpe, med en kapacitet

Læs mere

Din feel-good forbindelse. Ny Smatrix Pulse gulvvarmestyring med fuld integration til fremtidens Smart Home systemer

Din feel-good forbindelse. Ny Smatrix Pulse gulvvarmestyring med fuld integration til fremtidens Smart Home systemer Din feel-good forbindelse Ny Smatrix Pulse gulvvarmestyring med fuld integration til fremtidens Smart Home systemer Optimér din komfort Med det nye Smatrix Pulse kontrolsystem og vores årlange ekspertise

Læs mere

Gulvvarmefordelere. 2. Gulvvarmestyringer

Gulvvarmefordelere. 2. Gulvvarmestyringer Gulvvarmefordelere 1. Indledning Ifølge DS 469 (Normen for varmeanlæg med vand som varmebærende medium), skal der være en brugervejledning for styringen og regulering af det termiske indeklima. Brugervejledningen

Læs mere

BROEN BALLOREX Dynamic R E ADY STEADY GO! Dynamiske Strengreguleringsventiler

BROEN BALLOREX Dynamic R E ADY STEADY GO! Dynamiske Strengreguleringsventiler BROEN BALLOREX Dynamic R E ADY STEADY GO! Dynamiske Strengreguleringsventiler BROEN A/S Skovvej 30 DK-5610 Assens +45 6471 2095 sales@ballorex.com www.broen.com Fordelene ved BROEN BALLOREX Dynamic Direkte

Læs mere

Gulvvarme og træpillefyr.

Gulvvarme og træpillefyr. Gulvvarme og træpillefyr. Gulvvarme bliver mere og mere udbredt, da det er en meget behagelig og fordi det er meget anvendeligt sammen med lavtemperatur opvarmningsanlæg. Det smarte ligger egentlig i størrelsen

Læs mere

Technote. Frese DELTA T kontrolenhed. Beskrivelse. Drift. Anvendelse. Funktioner. Fordele.

Technote. Frese DELTA T kontrolenhed. Beskrivelse. Drift. Anvendelse. Funktioner. Fordele. Side 1 af 5 Beskrivelse er en simpel løsning til måling, kontrol og styring af ΔT mellem frem og retur, hvorved flowet optimeres og størst mulig energibesparelse opnås. Drift en måler og overvåger den

Læs mere

Indregulering af varmeanlæg

Indregulering af varmeanlæg GUIDE Indregulering af varmeanlæg i parcelhuse og andre mindre bygninger INDHOLD INDREGULERING AF VARMEANLÆG... 3 Symptomer på manglende indregulering... 3 Definition på indregulering... 3 Et anlæg i balance...

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

5 % i energibesparelse for hver grad, du sænker rumtemperaturen ved hjælp af gulvvarme.

5 % i energibesparelse for hver grad, du sænker rumtemperaturen ved hjælp af gulvvarme. Hvorfor er det en god ide at vælge gulvvarme? Komfort, en lavere varmeregning og meget mere... 5 % i energibesparelse for hver grad, du sænker rumtemperaturen ved hjælp af gulvvarme. varme.danfoss.dk over

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Varmeforbruget til rumopvarmning kan reduceres væsentligt ved anvendelse af termostatstyrede

Læs mere

COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem

COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem Et gulvvarmesystem - med mere fokus på komfort, sikkerhed og effektivitet. IPv6 COMFORT IP Gulvvarmesystem - din vej til et smart hjem. Kompatibelt

Læs mere

Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling. Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug

Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling. Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug 02 l Uponor Smatrix Smatrix skaber helt nye muligheder for gulvvarmesystemer Uponor Smatrix er et nyt og fuldt

Læs mere

Forbrugsregnskaber for varme den evige sandhed!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forbrugsregnskaber for varme den evige sandhed!!!!!!!!!!!!!!!!!! Forbrugsregnskaber for varme den evige sandhed!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alex Rytt Århus 1.december 2011 Varmeregningen hvad siger loven og Carsten Lov om leje af almene boliger siger ikke meget om hvordan man

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12

Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 UPONOR VVS GULVVARME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12 Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 08 2006 509 Pumpe- og shuntgruppe til gulvvarme i enkeltrum Uponor Push 12/Uponor ElPush 12 er specielt udviklet til tilslutning

Læs mere

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde.

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Rev. 12-03-2010 Herunder er der beskrevet de forhold fra Tekniske bestemmelser,

Læs mere

Renovering/udskiftning af varmekilder og varmeanlæg. Indhold. Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut, Energieffektivisering og ventilation

Renovering/udskiftning af varmekilder og varmeanlæg. Indhold. Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut, Energieffektivisering og ventilation Renovering/udskiftning af varmekilder og varmeanlæg Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut, Energieffektivisering og ventilation cnc@teknologisk.dk Indhold Regulering og virkemidler Varmekilder

Læs mere

Passiv køling. - Højere komfort i nye huse. German quality since 1947

Passiv køling. - Højere komfort i nye huse. German quality since 1947 Passiv køling - Højere komfort i nye huse German quality since 1947 Dele af det 200 m² store hus er udført med Roth Compactsystem, og resten er udført traditionelt med nedstøbte rør i beton Roth gulvvarmesystem

Læs mere

COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem

COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem COMFORT IP - gulvvarmesystem - et helt univers for smarte hjem Et gulvvarmesystem - med mere fokus på komfort, sikkerhed og effektivitet. IPv6 COMFORT IP Gulvvarmesystem - din vej til et smart hjem. Kompatibelt

Læs mere

Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling. Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug

Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling. Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug Uponor Smatrix til gulvvarme og -køling Genvejen til øget komfort med mindre energiforbrug 02 l Uponor Smatrix Smatrix skaber helt nye muligheder for gulvvarmesystemer Uponor Smatrix er et nyt og fuldt

Læs mere

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning.

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning. Vejrkompensering - hvad er det? Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver

Læs mere

Indreguleringsguide - dynamiske ventiler

Indreguleringsguide - dynamiske ventiler www.frese.eu Indreguleringsguide - dynamiske ventiler INDREGULERING Forindstil blot vandmængden... Ventilerne finder selv den hydrauliske balance uafhængigt af skiftende trykforhold i anlægget: Frese OPTIMA

Læs mere

Ejerforeningen Lavendelvej - Taastrup

Ejerforeningen Lavendelvej - Taastrup Ejerforeningen Lavendelvej - Taastrup Aftenens program: Hvem er Megatherm? Opbygning af gulvvarmesystemet. Tilpasning af gulvvarmesystemet. Service på gulvvarmesystemet. Spørgsmål Megatherm-Magneta A/S

Læs mere

:: 8 gode grunde til at vælge

:: 8 gode grunde til at vælge :: 8 gode grunde til at vælge NeoTherm gulvvarme NeoTherm gulvvarme Fremtidens opvarmningssystem :1: Hygiejnisk og allergivenligt Gulvvarme giver et sundt indeklima for alle undtagen husstøvmider NeoTherm

Læs mere

Manifold FHD anvendes til varmeregulering i gulvvarmesystemer.

Manifold FHD anvendes til varmeregulering i gulvvarmesystemer. DATABLAD Gulvvarmemanifold FHD Anvendelse Manifold FHD anvendes til varmeregulering i gulvvarmesystemer. Hver enkelt slange i gulvvarmesystemet er forbundet til manifolden hvilket gør det muligt at regulere

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET AUGUST 2011 Udskiftning af radiatorventiler Det anbefales at montere termostatventiler på alle radiatorerne i huset, og at der efterfølgende foretages en systematisk

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Cut 18 mm. Uponor er medlem af KNX sammenslutningen hvilket sikrer kvalitetsprodukter af højeste klasse

Cut 18 mm. Uponor er medlem af KNX sammenslutningen hvilket sikrer kvalitetsprodukter af højeste klasse Cut 18 mm Uponor er medlem af KNX sammenslutningen hvilket sikrer kvalitetsprodukter af højeste klasse XXXXDK 09-06-X-SP Produktion: Uponor AB, Sverige Uponor A/S T 43 26 34 00 Uponor VVS F 43 43 10 11

Læs mere

Danfoss Gulvvarme Fordeler Unit Type FH-Gx

Danfoss Gulvvarme Fordeler Unit Type FH-Gx datablad Danfoss Gulvvarme Fordeler Unit Type FH-Gx Anvendelse Danfoss skræddersyede gulvvarmeunit type FH-Gx anvendes for distribution af varme til radiatorer og gulvvarme samt varmt og koldt brugsvand

Læs mere

Alt Materiale er stillet til rådighed af DVI og Beregnet for deres Produkter

Alt Materiale er stillet til rådighed af DVI og Beregnet for deres Produkter Alt Materiale er stillet til rådighed af DVI og Beregnet for deres Produkter Gulvvarme uden blandeshunt Anvendelse: Når alle rum i huset er forsynet med gulvvarme, og gulvvarmeanlæggets fordelerrør er

Læs mere

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning. gulvvarmeanlæg. Living full of energy

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning. gulvvarmeanlæg. Living full of energy Drifts- og vedligeholdelsesvejledning til Roth gulvvarmeanlæg Living full of energy Sådan virker dit anlæg Tillykke med dit nye gulvvarmesystem fra Roth Nordic. Denne vejledning sikrer dig en optimal funktion

Læs mere

Luftkonvektor PF Smart. PF Smart. Smarte funktioner for hurtig og effektiv opvarmning

Luftkonvektor PF Smart. PF Smart. Smarte funktioner for hurtig og effektiv opvarmning Luftkonvektor PF Smart PF Smart Smarte funktioner for hurtig og effektiv opvarmning Lavt energiforbrug - høj komfort Konvektoren er konstrueret til at opnå et betydeligt lavere energiforbrug end konventionelle

Læs mere

1Leverandør. Danfoss One Én leverandør til alle dine indeklimabehov. varme.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

1Leverandør. Danfoss One Én leverandør til alle dine indeklimabehov. varme.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE 1Leverandør MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss One Én leverandør til alle dine indeklimabehov Reducerer kompleksitet og planlægningstid. varme.danfoss.dk Danfoss One er: Support i alle 3 faser specifikation,

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT INDHOLD 4 5 6 7 8 9 10 GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG TRÅDLØST RELÆ KOMBINERET GULVVARME- OG RADIATOR- SYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT MAKSIMUMKONFIGURATION

Læs mere

Sommerdrift på en NBE brænder.

Sommerdrift på en NBE brænder. Sommerdrift på en NBE brænder. Ved sommerdrift forstås en driftform hvor fyret ikke kører konstant, men blot kører når der er behov for varme til varmtvandsbeholderen (VVB en) eller til kortvarig opvarmning

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring living by Danfoss varmestyring Tid til at lege Tid til 21 C i stuen Kun med living by Danfoss kan du nemt og effektivt styre både elektroniske termostater og trådløs gulvvarme. Du kan endda oprette forbindelse

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Unik AFCteknologi. Her er Max

Unik AFCteknologi. Her er Max Unik AFCteknologi Her er Max For at udruge det sarte æg fra en skægagame, skal det opbevares ved en perfekt reguleret temperatur. Det ville normalt være en stor udfordring for en almindelig termostatventil.

Læs mere

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning. gulvvarmeanlæg. Living full of energy

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning. gulvvarmeanlæg. Living full of energy Drifts- og vedligeholdelsesvejledning til Roth gulvvarmeanlæg Living full of energy Sådan virker dit anlæg Tillykke med dit nye gulvvarmesystem fra Roth Nordic. Denne vejledning sikrer dig en optimal funktion

Læs mere

Wavin Flexius Nu introducerer vi Wavin Flexius gulvvarmerøret, der gør det meget nemmere at være VVS-mand

Wavin Flexius Nu introducerer vi Wavin Flexius gulvvarmerøret, der gør det meget nemmere at være VVS-mand Nu introducerer vi Wavin Flexius gulvvarmerøret, der gør det meget nemmere at være VVS-mand INSTALLATION AF GULVVARME NEMT OG BEKVEMT gulvvarmerør er så bøjeligt og føjeligt, at det nu er lige ud ad landevejen

Læs mere

Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri. Luftvarmesystem med varmepumpe

Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri. Luftvarmesystem med varmepumpe Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri Luftvarmesystem med varmepumpe Agenda Hvorfor er luftvarme interessant? Udvikling af nyt luftvarmesystem

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Syddansk erhvervsskole

Syddansk erhvervsskole Syddansk erhvervsskole Allan Tingkær Bygningsreglement 2010 Særlige krav til klimaskærm: Luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen må ikke overstige 1,5 l/s pr. m 2 opvarmet areal ved trykprøvning med

Læs mere

FORDELERSYSTEM TYPE 7035TDM. Montage- og brugervejledning. til fordelersystem type 7035TDM ALPHA og BRAVO styring TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER

FORDELERSYSTEM TYPE 7035TDM. Montage- og brugervejledning. til fordelersystem type 7035TDM ALPHA og BRAVO styring TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER FORDELERSYSTEM TYPE 7035TDM Montage- og brugervejledning til fordelersystem type 7035TDM ALPHA og BRAVO styring TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BESTYKNING 2. MONTAGEGRUNDLAG 3. RØRMONTAGE

Læs mere

TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER KVIKSHUNT. Montage- og brugervejledning

TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER KVIKSHUNT. Montage- og brugervejledning KVIKSHUNT Montage- og brugervejledning til KVIKSHUNT m/upm3 pumpe, u/forindstilling - kræver styring for korrekt temperaturregulering TIL INSTALLATØR OG SLUTBRUGER 1. BESTYKNING Pettinaroli s KVIKSHUNT

Læs mere

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkeparken 24 Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Technote. Frese S - dynamisk strengreguleringsventil. Anvendelse. Fordele. Funktioner. www.frese.eu

Technote. Frese S - dynamisk strengreguleringsventil. Anvendelse. Fordele. Funktioner. www.frese.eu Side 1 af 13 Anvendelse anvendes i varme- og køleanlæg hvor der skal distribueres vand i forskellige områder af systemet. Den dynamiske strengreguleringsventil sikrer en let og stabil indregulering af

Læs mere

Technote. Frese STBV FODRV Indreguleringsventil med fast blænde DN15-DN300. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner.

Technote. Frese STBV FODRV Indreguleringsventil med fast blænde DN15-DN300. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner. Side 1 af 17 Beskrivelse Frese FODRV er en indreguleringsventil med fast blænde til regulering og kontrol af flow. Anvendelse Frese FODRV er yderst velegnet til brug i varme- og køleanlæg til regulering

Læs mere

Unofix. Ventil til renovering af 1-strengs radiatoranlæg

Unofix. Ventil til renovering af 1-strengs radiatoranlæg Ventil til renovering af 1-strengs radiatoranlæg DATABLAD DATABLAD 2 Standard pumpe 1 før renovering efter renovering med Unofix QB Generelle oplysninger om renovering af ét-strengs varmesystemer. Renoveringen

Læs mere

Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri. Luftvarmesystem med varmepumpe

Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri. Luftvarmesystem med varmepumpe Kompakt system til ventilation og opvarmning til energirenoverede enfamiliehuse og lavenergibyggeri Luftvarmesystem med varmepumpe Agenda Hvorfor er luftvarme interessant? Udvikling af nyt luftvarmesystem

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Danfoss One. Én leverandør til alle dine indeklimabehov. 1 Leverandør. Reducerer kompleksitet og planlægningstid. www.danfoss.dk

Danfoss One. Én leverandør til alle dine indeklimabehov. 1 Leverandør. Reducerer kompleksitet og planlægningstid. www.danfoss.dk Danfoss One Én leverandør til alle dine indeklimabehov 1 Leverandør Reducerer kompleksitet og planlægningstid. www.danfoss.dk Danfoss One er: Support i alle 3 faser specifikation, installation og after

Læs mere

Monteringsvejledning. Wavin Minishunt

Monteringsvejledning. Wavin Minishunt Monteringsvejledning Wavin Minishunt ndholdsfortegnelse Produktets anvendelse Produktets anvendelse...2 Driftsvejledning...3 Vedligehold...4 FAQ...5 Monteringsvejledning...6 Opstart...6 Specifikationer...8

Læs mere

Intelligent gulvvarme

Intelligent gulvvarme Intelligent gulvvarme Komplette systemer som gør det enkelt for dig Living full of energy Jo større den varmeafgivende flade er, desto mere virkningsfuld og økonomisk er rumopvarmningen. Ved opvarmning

Læs mere

SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT

SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT DTP F85 BC0 0SE SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT Drift og vedligehold Integreret føler, mulighed for brug af ekstern føler. Lavt batteriniveau indikator Mulighed for at fastlåse

Læs mere

UPONOR VVS GULVVARME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Dynamic Energy Management Øget komfort med mindre energiforbrug

UPONOR VVS GULVVARME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Dynamic Energy Management Øget komfort med mindre energiforbrug UPONOR VVS GULVVARME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Dynamic Energy Management Øget komfort med mindre energiforbrug 5070 06 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management Uponor Control System

Læs mere

Bebyggelsen Giber Å, Mustrupvej, 8320 Mårslet.

Bebyggelsen Giber Å, Mustrupvej, 8320 Mårslet. Bebyggelsen Giber Å, Mustrupvej, 8320 Mårslet. Redegørelse for varmeproblemer 07. august 2011/rev. 6. februar 2012 1: Boliger med varmeproblemer En række boligejere i boligbebyggelsen Giber Å har konstateret

Læs mere

Gulvvarme INSTALLATIONSVEJLEDNING. Wavin Minishunt

Gulvvarme INSTALLATIONSVEJLEDNING. Wavin Minishunt Gulvvarme INSTALLATIONSVEJLEDNING Wavin Minishunt Indholdsfortegnelse Produktets anvendelse Produktets anvendelse... 2 Driftsvejledning... 3 Vedligehold... 4 FAQ... 5 Monteringsvejledning... 6 Opstart...

Læs mere

FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse

FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse Produkter FED-IF med indbygget føler FED-FF med fjernføler FED-følerelementer anvendes i anlæg, hvor køleog varmekredse skal styres af én regulator.

Læs mere

Drift af varmtvandsbeholder (VVB)

Drift af varmtvandsbeholder (VVB) Drift af varmtvandsbeholder () Denne vejledning er tænkt som inspiration til hvordan man kan styre driften af sin sammen med en NBE brænder. Generelt kan en tilkobles på lige fod med øvrige varmeaftagere

Læs mere

Kend dit fjernvarmeanlæg

Kend dit fjernvarmeanlæg Kend dit fjernvarmeanlæg Kend dit fjernvarmeanlæg Et fjernvarmanlæg består af en primær og sekundær del Den primære del er de rør før varmeveksleren Den sekundære del er radiatoranlægget Kend dit fjernvarmeanlæg

Læs mere

WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING CONNECT TO BETTER

WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING CONNECT TO BETTER WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING BRUG DIN TID FORNUFTIGT OG LAD OS KODE DINE KOMPONENTER WAVIN ALL INCLUSIVE Det hele er samlet og kodet på forhånd! T: +45 8696 2000 BRUG DIN TID FORNUFTIGT

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

BE HEAT AC serie Kalorifere

BE HEAT AC serie Kalorifere AC serie Kalorifere Typer: AC 15 AC 25 AC 35 AC 45 AC 55 AC 65 AC 75 AC kalorifereserien er velegnet til opvarmning af større bygninger som butikker, lagerhaller, produktionsfaciliteter, logistikcentre,

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Østergade 96 Postnr./by: 4340 Tølløse BBR-nr.: 316-027477-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper?

Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper? Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper? Center for Køle- og Varmepumpeteknik Teknologisk Institut Version 3 - revideret marts 2009 VIGTIG NOTE: Teknologisk Institut påtager sig ikke ansvaret for

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

HVAC i Thyholm Huset & Trends fra udlandet

HVAC i Thyholm Huset & Trends fra udlandet HVAC i Thyholm Huset & Trends fra udlandet Troels Kildemoes Ellehauge & Kildemoes Thyholm Huset i Skibet Kongstanken der skal også være plads til ganske almindelige parcelhus! Sydvest Sydøst Thyholm Huset

Læs mere

Notat. DNV-C-XX-05-NOT-VVS Opvarmning Dato : FORMÅL. DNV Gødstrup. : DNV Projektsekretariat, Projekteringsledelsen, Kopi til :

Notat. DNV-C-XX-05-NOT-VVS Opvarmning Dato : FORMÅL. DNV Gødstrup. : DNV Projektsekretariat, Projekteringsledelsen, Kopi til : Notat DNV-C-XX-05-NOT-VVS-009 - Opvarmning Dato : 09.05.2014 Rev.: Projekt: 6306-001 Til Udført af : DNV Projektsekretariat, Projekteringsledelsen, : CuraVita, MHW/JAM Kopi til : Vedlagt : 1 FORMÅL Nærværende

Læs mere

Varmeafgiversystemer GUIDE

Varmeafgiversystemer GUIDE GUIDE Varmeafgiversystemer 1 INDHOLD VARMEAFGIVERSYSTEMER... 3 DEL 1... 4 Radiatorer - generelt... 4 1-strengs radiatoranlæg... 5 2-strengs radiatoranlæg... 5 Gulvvarmeanlæg... 6 DEL 2... 8 Dimensionerende

Læs mere

gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 Wavin AHC 9000-serien Solutions for Essentials

gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 Wavin AHC 9000-serien Solutions for Essentials -serien gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 -serien Solutions for Essentials Introduktion Installer fremtidens gulvvarme og gør tilfredse kunder endnu mere tilfredse er fremtidens gulvvarmestyring.

Læs mere

Brugsanvisning til varmesystem

Brugsanvisning til varmesystem Brugsanvisning til varmesystem Gulvvarmesystemet Brugervejledning: Gulvvarmesystemet sikrer optimale betingelser for et velfungerende og behageligt indeklima. Gulvvarmesystemet har en længere reaktionstid

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Mikkels Banke 17 Postnr./by: 4736 Karrebæksminde BBR-nr.: 370-028162-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen

Læs mere

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig living by Danfoss varmestyring Intelligent opvarmning af hjemmet Nemt, effektivt og fjernstyret Du kommer tidligere hjem end planlagt. Rumtemperatur i stuen: 21 C. Den nye Danfoss Link App giver dig mulighed

Læs mere

FORDELERSYSTEM TYPE 7035TOP. Montage- og brugervejledning

FORDELERSYSTEM TYPE 7035TOP. Montage- og brugervejledning FORDELERSYSTEM TYPE 7035TOP Montage- og brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BESTYKNING 2. MONTAGEGRUNDLAG 3. RØRMONTAGE 4. RØRTILSLUTNING 5. SHUNTMONTAGE 6. PÅFYLDNING OG UDLUFTNING 7. TÆTHEDSPRØVNING

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 6 Adresse: Bystedparken 73 Postnr./by: 7080 Børkop BBR-nr.: 630-005922-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Technote. Frese SIGMA Compact DN50-DN300 Dynamisk strengreguleringsventil. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner.

Technote. Frese SIGMA Compact DN50-DN300 Dynamisk strengreguleringsventil. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner. Side 1 af 21 Frese SIGMA Compact DN5-DN3 Beskrivelse Frese SIGMA Compact er en eksternt justerbar, dynamisk strengreguleringsventil, som sikrer enkel, præcis og pålidelig flowbegrænsning og afspærring

Læs mere

BBR-nr.: 710-017267 Energimærkning nr.: 100104454 Gyldigt 5 år fra: 18-11-2008 Energikonsulent: Arnbjørn Egholm Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 710-017267 Energimærkning nr.: 100104454 Gyldigt 5 år fra: 18-11-2008 Energikonsulent: Arnbjørn Egholm Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lavritsdalsvej 22 Postnr./by: 8382 Hinnerup BBR-nr.: 710-017267 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Dr.Heron BRUGERVEJLEDNING TEMPERATUR - STYRING VER. 2.30

Dr.Heron BRUGERVEJLEDNING TEMPERATUR - STYRING VER. 2.30 Dr.Heron TEMPERATUR - STYRING BRUGERVEJLEDNING VER. 2.30 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Beskrivelse... 4 2.0 INSTALLATION - indkodning af parametre..................................... 6 2.1 Funktionspotmeter

Læs mere

Gulvvarmemanifold FHF

Gulvvarmemanifold FHF Da t a b l a d Gulvvarmemanifold FHF Anvendelse Manifold FHF anvendes til varmeregulering i gulvvarmesystemer. Hver enkelt slange i gulvvarmesystemet er forbundet til manifolden, hvilket gør det muligt

Læs mere

SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT

SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SEITRON TRÅDLØS RUMTERMOSTAT DTP F85 BC0 0SE Integreret føler, mulighed for brug af ekstern føler. Lavt batteriniveau indikator Mulighed for at fastlåse justeringsknappen. Kan bruges i både varme og kølesystemer.

Læs mere

IDA Bygningsfysik Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger. Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger

IDA Bygningsfysik Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger. Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger IDA Bygningsfysik Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger Lars Olsen Energi og Klima lo@teknologisk.dk Varmekapaciteter og tidskonstanter i bygninger Introduktion Bestemmelse af varmekapacitet I

Læs mere

Vejledning om varmeforsyning

Vejledning om varmeforsyning Vejledning om varmeforsyning 1. Generel info om varmtvandsforsyning 2. Brugervejledning - varme 3. Brugervejledning - varmt - vand 4. Brugervejledning sommer og vinterindstillinger 5. Brugervejledning

Læs mere

Energihandlingsplan for Nordsøenheden

Energihandlingsplan for Nordsøenheden for Nordsøenheden 2009 Tekniske besparelsestiltag Dette er handlingsplanen for Nordsøenheden. Handlingsplanen er udarbejdet af energirådgiver Per Ruby, Stine Skaarup Madsen, Søren Vontillius og Malene

Læs mere

Solvarmeløsninger fra Bosch

Solvarmeløsninger fra Bosch Til privatforbrugere Solvarmeløsninger fra Bosch Klimavenlig energi til villa- og rækkehuse Priserne på fossil energi stiger, og udviklingen vil ingen ende tage. Stigende CO 2 -udslip truer vores klima,

Læs mere

Har du et spørgsmål, er du velkommen til at kontakte udvalgsansvarlig Lars Ravn-Jensen på lrj@ds.dk

Har du et spørgsmål, er du velkommen til at kontakte udvalgsansvarlig Lars Ravn-Jensen på lrj@ds.dk FAQ vedr. DS 469:2013 Varme- og køleanlæg i bygninger Udarbejdet af standardiseringsudvalget DS/S-316 Varme- og kølesystemer Senest opdateret 30. oktober 2014 (TSM/LRJ) Har du et spørgsmål, er du velkommen

Læs mere