Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Persondataforordningen. Dialogmøder, April 2018"

Transkript

1 Persondataforordningen Dialogmøder, April 2018

2 Lovgivning EU-forordningen træder i kraft 25. maj Handler om vores ret til at få beskyttet vores personoplysninger. Bøder op til 20 mill. euro eller 4 % af omsætningen samt erstatninger til berørte personer. Ny Databeskyttelseslov er under behandling. Den erstatter Persondataloven. Nye vejledninger ligger på Datatilsynets hjemmeside

3 Personoplysninger Almindelige oplysninger: Oplysninger, der kan være med til at identificere en person fx navn, adresse, mail, tlf., medlemsnr., fødselsdato, køn, bankkonto, lokaliseringsdata, IPadresse, etc. Følsomme oplysninger: Helbredsoplysninger herunder levering af sundhedsydelser, som giver information om en persons helbredstilstand Genetiske og biometriske data (fx pasbillede og fingeraftryk) Racemæssig eller etnisk oprindelse Politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, seksuelle forhold Fagforeningsmæssigt tilhørsforhold Straffedomme og overtrædelser: Fx Børneattest og straffeattest.

4 Lov til at behandle Behandling af personoplysninger er kun lovlig, hvis man har et retsgrundlag til at behandle oplysningerne. Almindelige persondata behandler Ældre Sagen typisk på grundlag af en kontrakt/aftale eller et samtykke eller interesseafvejning. Følsomme oplysninger behandler vi typisk på grundlag af et samtykke.

5 Behandling af persondata Behandling omfatter alt fra indsamling til sletning af data, dvs. opbevaring, analyse, videregivelse, redigering m.v. Der må kun indsamles nødvendige oplysninger, der kan begrundes ud fra et sagligt formål. Oplysningerne må kun behandles til det indsamlede formål. Personoplysninger skal slettes, når behandlingen er afsluttet.

6 Oplysningspligt Når vi indsamler data, skal vi oplyse om: - At Landsforeningen er dataansvarlig og kontaktoplysninger - formålet med behandling og retsgrundlag - hvornår data slettes og hvis de gives videre Samt om rettigheder - ret til at få indsigt i hvilke persondata, Ældre Sagen behandler - ret til at få ajourført og slettet data - klage til Datatilsynet over Ældre Sagens behandling. Skal ske samtidig med indhentning eller inden for 10 dage.

7 Dataansvarlig Den dataansvarlige har forpligtelser og kan pålægges bøder og krav om erstatning. I Ældre Sagen er Landsforeningen dataansvarlig. Dataansvarlig er den, der afgør til hvilke formål og med hvilke hjælpemidler, der må foretages behandling af personoplysninger. Hvis en lokalafdeling anvender egne hjælpemidler i stedet for Landsforeningens, vil Landsforeningen ikke blive betragtet som dataansvarlig. Da lokalafdelinger ikke er selvstændige juridiske enheder, kan det i stedet blive lokalformanden, der bliver ansvarlig eller webmasteren eller en tredje.

8 Databehandleraftaler Den dataansvarlige skal indgå Databehandleraftaler, hvis andre skal behandle persondata på ens vegne. Det er Landsforeningen, der indgår databehandleraftalerne. Kontakt sekretariatet for at få hjælp, hvis der er brug for at indgå en databehandleraftale fx trykkeaftaler af lokale blade, hvor trykkeriet får en liste med kontaktoplysninger på modtagere. Brug af cloudløsninger, hostingsfaciliteter m.m. forudsætter også databehandleraftaler, så brug Landsforeningens web-værktøjer.

9 Hvad gør vi i praksis? Vores hjemmesider får et punkt om dataansvarlig og privatlivspolitik Der arbejdes hen mod flere fælles redskaber; fx et nyt Arkivmodul med login via Frivilligportalen. Vejledninger, skabeloner, håndbøger med mere på Frivilligportalen opdateres. Der informeres om ændringer i nyhedsbreve, kurser og møder. En pjece til frivillige med 10 gode råd til at passe på persondata. Måske en specifik pjece til lokalafdelingerne

10 Pjece Pas på persondata 10 gode råd om behandling af personoplysninger 1. Lås din skærm 2. Del kun oplysninger med de, der skal involveres i behandlingen 3. Gem og destruer fortrolige papirer 4. Pas på dine brugeroplysninger 5. Brug Ældre Sagens webløsninger 6. Medlems- og deltagerlister 7. Hvor længe må du opbevare personoplysninger? 8. Personoplysninger må kun behandles til det formål, de er indsamlet 9. Besvarelse af mails 10. Sikkerhed på PC, tablets og smartphones mm

11 Lås skærm Lås din skærm Når du låser skærmen på din pc, tablet eller mobiltelefon kan andre ikke se, hvad du arbejder med, misbruge din maskine eller mailadresse. Windows kan fx låses med + L. Husk at logge af og sluk maskineriet, når du forlader det.

12 Deling af oplysninger Det handler om at beskytte vores privatliv. Derfor: Omgås personoplysninger med fortrolighed både derhjemme, på kontoret og offentlige steder. Del kun personoplysninger med frivillige, der også skal arbejde med oplysningerne. Cc eller videresend kun mails til relevante frivillige. Slet eller anonymiser eventuelt personoplysningerne. Send bcc, hvis du sender mails til flere, som blot skal informeres om noget.

13 Pas på dine brugeroplysninger Brugernavne og/eller kodeord skal ikke hænge frit fremme på en lap som alle kan se. Del ikke logins med andre få hellere oprettet de logins, som I har brug for. Brug ikke dit kodeord i flere sammenhænge. Vi kommer til at stramme op på login til vores web-løsninger for ikke at få bemærkninger af it-revisionen. Der er et to-faktor kodeord på de nye lokale hjemmesider og den metode vil måske blive udbredt til øvrige løsninger.

14 Brug de fælles løsninger Brug Ældre Sagens web-løsninger, hvor det er muligt Løsningerne har et højt sikkerhedsniveau Adgangsniveauet er reguleret af frivilligroller. Du kan få hjælp fra Frivilligservice. Vores fælles løsninger er baseret på vores medlemsdatabase, der altid er opdateret. Træk friske lister, så du undgår at kontakte afdøde. Slet og destruer gamle lister og få en ny næste gang.

15 Behandl papirer fortroligt Undgå at lade papirer med personoplysninger ligge frit fremme. Opbevar papirer i en mappe i et skab, skuffe eller aflåst rum. Fx aftaler med besøgsværter og tryghedsopkald. Riv/klip papirer i små stykker eller makulér, hvis der er tale om lister, følsomme eller fortrolige personoplysninger, som andre ikke bør se. Kontaktlister kan i værste fald misbruges til at udsende falske mails i Ældre Sagens navn.

16 Hvor længe må du opbevare. personoplysninger? Slet filer, lister og mails med personoplysninger, når det saglige formål med behandlingen er afsluttet. Hvis du er sikker på, at der kommer nye henvendelser om en sag, kan du vente til, at der er gået et år. Husk at tøm både ind-, ud- og slettemappen i dit mailprogram.

17 Besvarelse af mails Får du en mail med følsomme og fortrolige personoplysninger, så ring op, så du undgår elektronisk behandling af oplysningerne og kan nøjes med at slette mailen efterfølgende i indbakke og papirkurv. Mailer du tilbage, så slet følsomme og fortrolige oplysninger og henvis eventuelt i stedet til dine helbredsoplysninger eller økonomiske forhold, hvis det er nødvendigt. En mailkorrespondance, hvor der behandles personoplysninger kræver, at der indhentes Samtykke og oplysningspligten opfyldes.

18 Sikkerhed på Pc, tablets, mobiltelefoner mm Husk at opdatere programmer og apps og brug antivirusprogrammer. Undgå så vidt muligt at bruge gratis netværk på fx biblioteker eller cafeer, hvor der ikke bliver krævet login. På Frivilligportalen kan du under It og teknologi finde gode råd til, hvordan man arbejder sikkert.

19 Spørgsmål om persondata Har I spørgsmål om persondata Får henvendelser om persondata Får stjålet eller misbrugt foreningens persondata Kontakt: Persondatakoordinator Berit Nordahl: Telefon: Mail: persondata@aeldresagen.dk

20 Henvendelser om billeder Får I en henvendelse om sletning af billeder på lokalafdelingens hjemmeside og lignende: Slet billederne hurtigst muligt også kopier og back-ups (kommer til at stå i vejledningen til fx lokale hjemmesider).

21 Instrukser Hold fast i at Landsforeningen er dataansvarlig. Brug Ældre Sagens fælles it-værktøjer: Listeværktøjet, de lokale hjemmesider, Tilmeldingssystemet, lokale nyhedsbreve. Følg de instrukser, der er beskrevet i vores håndbøger, guidelines, vejledninger, retningslinjer m.m. Kontakt persondatakoordinatoren, hvis I har spørgsmål, får henvendelser om fx indsigtsret eller oplever brud på sikkerheden. Har I spørgsmål om de forskellige redskaber og værktøjer, der er til rådighed, så spørg de relevante frivilligkonsulenter.

Retningslinjer for frivilliggrupper. Persondata

Retningslinjer for frivilliggrupper. Persondata Retningslinjer for frivilliggrupper Persondata Revideret 15. august 2018 Nyt fokus på beskyttelses af persondata Den 25. maj 2018 trådte en ny EU persondataforordning i kraft som lov i Danmark. Forordningen

Læs mere

District or. Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata

District or. Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata District or Vejledning til Zonta klubber Sådan behandler vi persondata August 2018 1 1. Indledning... 3 2. Hvad er personoplysninger?... 3 3. Hvornår må klubben behandle personoplysninger?... 3 3.1 Zontas

Læs mere

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C Thea Præstmark WWW.SKAUREIPURTH.COM Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2. Hvad er personoplysninger? 3. Hvem er hvem og hvem skal hvad (dataansvarlig og

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA LEJERBO PERSONDATA FOR BEBEOERDEMOKRATER 2018 Indhold For at overskueliggøre oplysningerne i denne håndbog, er de delt op i følgende emner: - Hvorfor

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA

VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA VEJLEDNING TIL BEBOERREPRÆSENTANTER - BESKYTTELSE AF PERSONDATA HVILKE PERSONOPLYSNINGER LIGGER I INDE MED? Side 1 af 10 Oktober 2018 BESKYTTELSE AF PERSONDATA - DET ER OGSÅ JERES ANSVAR Som beboerrepræsentanter

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og PERSONDATAPOLITIK FOR Dansk Forening for Tuberøs Sclerose 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig, enten

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund 1. Om DOF s persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Frandsen El A/S (fremover betegnet som FE) opfordrer dig derfor til

Læs mere

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER GRÆNSEN? Af advokat, LL.M., Benjamin Lundström og advokat, HD(O), Pernille Borup Vejlsgaard fra advokatfirmaet von Haller. Ifølge den nugældende lovgivning er der grænser

Læs mere

Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark

Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige af de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig,

Læs mere

Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Generelt om persondata og EU s persondataforordning SSV-Udvikling aps 2017 1 Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse

Læs mere

Håndtering af personoplysninger

Håndtering af personoplysninger Håndtering af personoplysninger VEJLEDNING FOR ÆLDRE SAGENS FRIVILLIGE IT-AKTIVITETER JUNI 2019 INDHOLD Dokumentets tre dele 5 Huskeregler om brug af persondata 6 Hvordan passer vi som frivillige på personoplysninger

Læs mere

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger VEJLEDNING om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger 1. udgave, marts 2018 INDHOLD Databeskyttelsesforordningen... 3 Hvad er personoplysninger?... 4 Specialklubben er dataansvarlig...

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte

Persondata-vejledning. Til Djøf Privats tillidsvalgte Persondata-vejledning Til Djøf Privats tillidsvalgte Tillidsrepræsentanter og persondata... 2 1. Indledning... 2 2. Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant... 2 3. Hvornår er persondata omfattet

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

IT-Ansvar God skik og ansvarlighed. Persondataforordningen. Jørgen Granborg

IT-Ansvar God skik og ansvarlighed. Persondataforordningen. Jørgen Granborg IT-Ansvar God skik og ansvarlighed Persondataforordningen Jørgen Granborg Hvem er jeg Direktør i A-Data Bestyrelses formand i DMDD A/S Nasure A/S PLSP A/S Formand for PL-Forum - og hvorfor beskæftiger

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS 1. Generelt 1.1. Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/ eller bidragyderforhold

Læs mere

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf. 21 45 22 48 bfb@danskfjernvarme.dk PERSONDATALOVEN OG PERSONDATAFORORDNINGEN Persondataloven Lov om behandling af personoplysninger,

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Dansk forening for Williams Syndrom

PERSONDATAPOLITIK FOR Dansk forening for Williams Syndrom PERSONDATAPOLITIK FOR Dansk forening for Williams Syndrom 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige af de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2017

GUIDE Udskrevet: 2017 GUIDE Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger Udskrevet: 2017 Indhold Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger......................... 3 2 Guide Regler for

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN

LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN LOKALFORENINGER OG KLUBBER DATABESKYTTELSESLOVGIVNINGEN AGENDA Præsentation af Tor Valstrøm og Rie Panduro Baggrunden for den nye persondatalovgivning Basisprincipper for behandling af personoplysninger

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger Udskrevet: 2018 Indhold Regler for foreningers brug og behandling af personoplysninger......................... 3 2 Guide Regler for

Læs mere

Ny Persondataforordning mv.

Ny Persondataforordning mv. Ny Persondataforordning mv. Agri Nord, 23. maj 2018 Jacob Langvad Nielsen, advokat og specialkonsulent SEGES, Jura & Skat Proces mod 25. maj 2018 Persondataforordningen er vedtaget. Skal anvendes direkte

Læs mere

EU Persondataforordning GDPR

EU Persondataforordning GDPR EU Persondataforordning GDPR 14. juni 2018 Agenda Persondataforordningen - GDPR Hvad går forordningen grundlæggende ud på og hvorfor? Hvad stiller forordningen af krav til nødvendig indsats? Hvordan sikrer

Læs mere

Persondatapolitik for Landsforeningen for Marfan Syndrom i Danmark

Persondatapolitik for Landsforeningen for Marfan Syndrom i Danmark Persondatapolitik for Landsforeningen for Marfan Syndrom i Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige af de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler

Læs mere

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning Danske Vandværker Praktiske spørgsmål vi modtog Hvem har ansvaret for beskyttelse af forbrugernes persondata? Er medlemslister i ringbindsmapper

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Byens Netværk opfordrer dig derfor til at udvise agtpågivenhed med,

Læs mere

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen NY PERSONDATALOV - til dig i afdelingsbestyrelsen Den 25. maj 2018 blev den danske persondatalov og sikkerhedsbekendtgørelsen erstattet af EU's nye databeskyttelsesforordning (GDPR). Dette betyder nye

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata

Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata Generel oplysning til registrerede om behandling af persondata I forbindelse med at vi driver advokatvirksomhed, kan det være nødvendigt at behandle personoplysninger om dig, hvis du er involveret i en

Læs mere

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar 1 Indhold Introduktion til privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar... 3 Behandling i henhold til gældende regler om databeskyttelse... 3 Definitioner

Læs mere

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018 1 Per Løkken, Partner CAMPUS 2018 21. November 2018 2 Tilgange til Persondataforordningen Usikkerhed og iver efter at få styr på det. Organisationer som også ser en værdi i at have styr på data og processer

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og persondata Indledning Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant Hvornår er persondata

Tillidsrepræsentanter og persondata Indledning Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant Hvornår er persondata Tillidsrepræsentanter og persondata... 2 1. Indledning... 2 2. Djøf er dataansvarlig for dig som tillidsrepræsentant... 2 3. Hvornår er persondata omfattet af databeskyttelsesreglerne... 3 4. Databeskyttelsesreglerne...

Læs mere

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager Ecofleet Persondataforordningen Kort fortalt Del 1 Peter Dam Nordic Project Manager Del 1: Hvad er Persondataforordningen? Hvilke rettigheder har den registrerede? Del 2: Hvilke data behandler Ecofleet

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018)

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018) PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen CVR-nr.: 34 93 22 04 (Opdateret maj 2018) Advokatfirmaet Gaarn Pedersen herefter benævnt (Gaarn Pedersen) er en del af Denlaw Advokater - et kontorfællesskab

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen http://eur-lex.europa.eu/legal-content/da/txt/?uri=celex:32016r0679 https://www.youtube.com/watch?v=xyzthipktqg&feature=youtu.be Hvem og hvad? Automatisk databehandling af personoplysninger

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen 1 Persondataforordningen 2 Persondataforordningen Trådte i kraft i 2016 Fra og med 28. maj 2018 indføres der kontrol og sanktioner Erstatter den tidligere persondatalov Reglerne er ikke ændret væsentligt

Læs mere

Forberedelser til implementering af EU forordningen om beskyttelse af personoplysninger

Forberedelser til implementering af EU forordningen om beskyttelse af personoplysninger Forberedelser til implementering af EU forordningen om beskyttelse af personoplysninger 1 Hvad er personoplysninger? Persondata er oplysninger om en bestemt person Personoplysninger er alle oplysninger,

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen - i en lejeretlig belysning Dansk Selskab for Boligret 14. november 2017 Hvem er vi? Advokat Sune Blohm Advokatfuldmægtig Andreas Meinertz Andersen Husen Advokater Speciale i fast

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Klassisk Kinesisk Medicin! Mette Heinz, Kastagervej 5, 2730 Herlev. " + 53544229! metteheinz@outlook.com Den 21.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Klassisk Kinesisk Medicin Side 2 af

Læs mere

Tjekliste når du bruger apps og tjenester

Tjekliste når du bruger apps og tjenester Persondata-hva -for-noget? / Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik 2019 21 Tjekliste når du bruger apps og tjenester Du bruger sikkert mange apps og services i din dagligdag

Læs mere

Ny persondataforordning

Ny persondataforordning Ny persondataforordning GUIDE Hvorfor? Ny persondataforordning Den eksisterende persondatalov gennemfører direktiver fra 1995 en tid, som digitaliseringen for længst har overhalet. En ny persondataforordning

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Akupunkturklinikken Susanne Wegeberg, Odensevej 192, 1. tv., 5500 Middelfart +(2589 2405) (susanne.akupunktur@gmail.com) Den 24.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Akupunkturklinikken

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Persondatapolitik for Byens Højskole

Persondatapolitik for Byens Højskole Persondatapolitik for Byens Højskole 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser

Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser Personoplysninger om kunder og forretningsforbindelser 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER 1.1 Formål 1.1.1 Hos Jysk Tagpap ApS (herefter "Selskabet") vil vi løbende komme til elektronisk/automatisk at behandle

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og )

CVR-nr. og kontaktoplysninger (adresse, hjemmeside, telefonnummer og  ) Fortegnelse Dataansvarlig - ConEx Fortegnelse over behandlingsaktiviteter Dataansvarlig Formål (-ene) Kategorierne af registrerede og kategorierne af personoplysningerne Virksomhedens navn, CVR-nr. og

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er: PERSONDATAPOLITIK FOR IC-Meter 1 Generelt Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et kundeforhold eller som

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR UniqueDanmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018

IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018 IT-instruks og instruks om brugen af persondata for Vejle Golf Club Gældende fra den 24. maj 2018 Generelt I denne IT-instruks finder du de regler, der gælder for brugen af Vejle Golf Club s ITsystemer

Læs mere

Den virksomhed, som er ansvarlig for behandling af dine personoplysninger, er:

Den virksomhed, som er ansvarlig for behandling af dine personoplysninger, er: Privatlivspolitik Formål med politik Formålet med denne privatlivspolitik er at gøre dig opmærksom på, hvordan EXHAUSTO A/S ( vi, os ) behandler personoplysninger. Det er vores mål, at du er bevidst om

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Hypnoseguiden Merethe S. Erbs, Mich. Berings Vang 8, 2-2, 2650 Hvidovre +45 2685 8578 kontakt@hypnoseguiden.dk Den 27.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Hypnoseguiden v/merethe S. Erbs

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

Persondatapolitik i Yoga Being

Persondatapolitik i Yoga Being Persondatapolitik i Yoga Being 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed omkring

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde sig til indholdet evt.

Læs mere

Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer

Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer Skabelon til privatlivspolitik for foreninger og frivillige sociale organisationer Når I behandler personoplysninger, har I oplysningspligt over for de personer, I registrerer oplysninger om. Som følge

Læs mere

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Persondataforordningen Overblik over initiativer og ansvar Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Rasmus Lund Advokat, partner Leder af persondata team Agenda Henning Mortensen, DI har givet overblik

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE PRIVATLIVSPOLITIK FOR AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE 1 Generelt 1.1 I denne privatlivspolitik (herefter politik ) kan du læse, hvilke oplysninger Aarhus Billed- og Medieskole (herefter Aaboms ) indsamler,

Læs mere

POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR WILLIAMS SYNDROM

POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR WILLIAMS SYNDROM POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR WILLIAMS SYNDROM Dansk forening for Williams Syndrom på nettet: http://williamssyndrom.dk/ Dansk forening for Williams

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Klinik for sundhed v/sussan Kayser Sussan Kayser - Algade 33. 3 sal 4000 Roskilde +45 61 70 46 38 sussan.kayser@mail.dk Den 21.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Klinik for sundhed

Læs mere

Er du klar til den nye Persondataforordning?

Er du klar til den nye Persondataforordning? Er du klar til den nye Persondataforordning? Her er 6 punkter, du skal være opmærksom på Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018. De nye regler for håndtering af persondata kommer til at

Læs mere

UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger

UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger -2019-1 1. Indledning 1.1.1 Denne politik for opbevaring og sletning af personoplysninger fastlægger de overordnede

Læs mere

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole.

Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Orientering om og vejledning til indmeldelsesblanket, indhentelse af nye samtykker på Sankt Nikolaj Skole. Denne vejledning har to formål: 1) At informere om og tydeliggøre, hvorledes skolen skal behandle

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

Politik for opbevaring og sletning af personoplysninger for Odense LM Sådan behandles s, referater og øvrige dokumenter

Politik for opbevaring og sletning af personoplysninger for Odense LM Sådan behandles  s, referater og øvrige dokumenter Politik for opbevaring og sletning af personoplysninger for Odense LM Sådan behandles e-mails, referater og øvrige dokumenter Indhold Baggrund for denne politik... 2 Ordliste... 4 Rammer for Odense LM

Læs mere

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13.

Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Oplysning om behandling af personoplysninger om dig i medfør af databeskyttelsesforordningen artikel 13. Du har rettet henvendelse til Den danske Design- og Håndsværksefterskole I den forbindelse skal

Læs mere

Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Udarbejdet: Næste revision:

Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER. Dataansvarlig: Databehandler: Udarbejdet: Næste revision: Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab FORTEGNELSE OVER BEHANDLINGSAKTIVITER Dataansvarlig: Databehandler: Område: Kunder Udarbejdet: Næste revision: Dataansvarlig Virksomhedens kontaktoplysninger

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere

HR og ansættelsesret. - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere HR og ansættelsesret - bliv skarp på, hvornår du kan behandle oplysninger om dine medarbejdere Advokat Sussi Skovgaard-Holm Advokatfuldmægtig Stine Kenneth Larsen Dansk Industri Bliv skarp på, hvornår

Læs mere

Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole

Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole Persondatapolitik for Musikhøjskolen, Frederiksberg Musik og Kulturskole, og Musikhøjskolens Aftenskole 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer

Læs mere

POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO. Klik her! - og indsæt forsidefoto

POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO. Klik her! - og indsæt forsidefoto POLITIK FOR BEBOERDEMOKRATERS HÅNDTERING AF PERSONOPLYSNINGER Boligforeningen VIBO Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 1 HVORFOR EN POLITIK Danmark har siden 25. maj 2018 haft en ny persondatalovgivning.

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

NY FORORDNING 25. MAJ

NY FORORDNING 25. MAJ PERSONDATA NY FORORDNING 25. MAJ Ny forordning 25. maj Persondataforordningen er vedtaget og skal anvendes fra den 25. maj 2018. I Danmark erstattes lov om behandling af personoplysninger fra 2001 (persondataloven)

Læs mere

Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP

Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP Persondatapolitik i musikskolen SPIL OP 1. Om skolens persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK

PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017 EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN STU Foreningen 7. december 2017 Oplæg v/ Peter Sindal Lundsberg Advokat, underviser, fast værge Hovedvagtsgade 6, 4. sal 1103 København K T: 3311 3636 M: 5373 2100 E: psl@petersindal.dk

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ENERGIKILDEN ved Anne Wegeberg Center for Balance Hørhusene 40 4000 Roskilde Roskilde, den 16.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Energikilden, CVR. 31 10 32 23 Olejann Malchau Udarbejdet

Læs mere

Sådan behandler vi dine persondata

Sådan behandler vi dine persondata Sådan behandler vi dine persondata Information til deltagere i uddannelser eller korte forløb ved UCL s efter- og videreuddannelser og Center for Undervisningsmidler December 2018 UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Standardvilkår. Databehandleraftale

Standardvilkår. Databehandleraftale Standardvilkår Databehandleraftale 1 Indhold 2 Vilkårenes status... 2 3 Baggrund for databehandleraftalen... 2 4 Formål med databehandlingen... 2 5 Personoplysninger omfattet af databehandleraftalen...

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE

PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab J.nr. 64-45629 Dato 17. maj 2018 PRIVATLIVSPOLITIK - MEDLEMSVIRKSOMHEDER OG SAMARBEJDS- PARTNERE Retningslinjer for behandling af personoplysninger for medlemsvirksomheder

Læs mere

POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE

POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE POLITIK FOR TILLIDSREPRÆSENTANTERS ARBEJDE Denne politik gælder for dig, der er valgt som tillidsrepræsentant. I maj 2018 trådte de opdaterede regler for behandling af persondata i kraft. Med de nye regler

Læs mere

FRIVILLIG KONFERENCE 2018

FRIVILLIG KONFERENCE 2018 FRIVILLIG KONFERENCE 2018 Persondataforordning og beskyttelse af persondata I har som afdeling mulighed for at få mere information her: Datatilsynet er myndighed og udsteder vejledninger til forordningen

Læs mere

Privatlivspolitik for Frivilligcenter Hernings brugere og medlemsforeninger

Privatlivspolitik for Frivilligcenter Hernings brugere og medlemsforeninger Cookies- og privatlivspolitik Ajourført den 30. august 2018 Anvendt cookie Den anvendte type cookie er udelukkende til brug for statistik til Google Analytics, der anvendes i forbindelse med at øge brugervenligheden

Læs mere

Datapolitik/databehandlingsrapport

Datapolitik/databehandlingsrapport Datapolitik/databehandlingsrapport En databehandlingsrapport er en skriftlig beskrivelse af skolens praksis og retningslinjer for behandling af persondata, herunder indgåelse af databehandleraftaler, hvor

Læs mere

Velkommen til seminar om Persondataforordningen. Den 16. maj 2018.

Velkommen til seminar om Persondataforordningen. Den 16. maj 2018. Velkommen til seminar om Persondataforordningen Den 16. maj 2018. CFSA udvikler frivilligheden Rådgivning Kurser Se mere på frivillighed.dk Netværk Analyse Evaluering Undersøgelse Nyheder Konferencer Konsulentbistand

Læs mere

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER

GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR PIXIBOG TIL SCLEROSEFORENINGENS LOKALAFDELINGER GDPR TIL LOKALAFDELINGERNE Det her er en pixi-udgave af, hvad GDPR betyder for dig, der er frivillig i Scleroseforeningen. Som frivillig kan du have

Læs mere

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard 2 PERSONDATAFORORDNINGEN I løbet af 2016 vedtog EU nye regler for behandling

Læs mere

FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER

FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER FÅ STYR PÅ PERSONALEADMINISTRATION OG HÅNDTERINGEN AF PERSONOPLYSNINGER I MINDRE VIRKSOMHEDER V/ Souschef, advokat jannie merete pedersen og overenskomst, advokat Camilla Mondrup topp, Dansk erhverv 24.

Læs mere

Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter

Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter Persondatapolitik for DM-tillidsrepræsentanter I dit arbejde som tillidsrepræsentant håndterer du oplysninger om medlemmer af Dansk Magisterforening (DM). Oplysningerne kan både være helt almindelige personlige

Læs mere

Workshop om persondataforordningen

Workshop om persondataforordningen ARBEJDET MED PERSONDATA Workshop om persondataforordningen Den 14. november 2016 Af Birthe Boisen, Juridisk konsulent ARBEJDET MED FORORDNINGEN 25. maj 2018 Forordningen træder i kraft i hele EU 1.kvartal

Læs mere