Labko Loka samletanke (PE)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Labko Loka samletanke (PE)"

Transkript

1 2018 Labko Loka samletanke (PE) Vejledning til installation, drift og vedligeholdelse i S Solutions for Essentials

2 Indhold 1 LABKO SAMLETANKE GENERELT VIGTIG VIDEN OM SAMLETANKE HÅNDTERING AF TANKEN TEKNISKE DATA LOKA 3000-SAMLETANKENS OPBYGNING LOKA 5400-SAMLETANKENS OPBYGNING KOMPONENTER OG TILBEHØR Højvandsalarm Forankringstilbehør VEJLEDNING TIL MONTERING I JORDEN (TIL INSTALLATØREN) UDGRAVNING, FORANKRINGSPLADE OG FORANKRINGSREMME Forankring til en betonplade Forankring med GRP-plader INSTALLATION I EN SKRÅNING OPFYLDNING AF UDGRAVNINGEN FROSTSIKRING INSTALLATION AF ALARM OG MÅLESONDE VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING (TIL BRUGER) TØMNING VEDLIGEHOLDELSE AF TANKEN ALARMEN FEJLFINDING BORTSKAFFELSE AF TANKEN EKSEMPEL PÅ SERVICELOG WAVIN-LABKO OY 2(16)

3 1 LABKO SAMLETANKE 1.1 Generelt Labko samletanke er fremstillet af polyetylen, og er beregnet til kontrolleret opsamling af spildevand i områder uden et offentligt kloaksystem. Når samletanken er fuld, transporteres det opsamlede spildevand med tankvogn til et område med offentligt kloaksystem eller et spildevandsrensningsanlæg. Samletanken leveres med de forankringsremme, der skal bruges til at sikre korrekt montering i jorden, samt et opføringsrør af typen Ø315. En trådløs højvandsalarm kan leveres med samletanken. Denne skal dog bestilles separat. Alarmen gør det nemt at kontrollere, om samletanken er fuld, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at åbne samletankens dæksel for at kontrollere vandstanden. 1.2 Vigtig viden om samletanke For at sikre, at samletanken fungerer optimalt, bør du læse denne vejledning til installation, drift og vedligeholdelse grundigt igennem. I forbindelse med installationen skal du være særligt opmærksom på nedenstående detaljer, så du sikrer, at arbejdsforholdene er sikre, og at samletanken fungerer korrekt: Håndtér tanken med forsigtighed. Undgå at trække, rulle eller tabe den. Fastgør tanken omhyggeligt under transport for at undgå skader. Kontrollér tanken for eventuelle transportskader umiddelbart efter transporten til installationsstedet. Sørg for at forankre tanken, så du sikrer, at den ikke flyder rundt som følge af opdriften fra det grundvand eller regnvand, der måtte strømme ind i udgravningen. Installationsdybden for tanken er cm målt fra bunden af indløbsrøret til jordoverfladen. Til opfyldning af udgravningen anbefales stabilgrus med en kornstørrelse på 3-16 mm. Under opfyldning af udgravningen må gravemaskinen ikke køres tættere på tanken end 1,5 m målt fra tankens sider og ender. For at sikre, at samletanken fungerer tilfredsstillende og korrekt, skal der udføres visse inspektions- og vedligeholdelsesaktiviteter. Angiv samletankens placering, f.eks. i ejendommens vedligeholdelsesvejledning (f.eks. ved hjælp af et kort eller en beskrivelse af placeringen). Rygning og åben ild er strengt forbudt i nærheden af samletanken. For at undgå ulykker skal tankens dæksel altid være lukket! Ejendommens ejer har det fulde ansvar for at sikre, at genstande, børn, dyr mv. ikke falder ned i tanken. Opbevar denne vejledning på et sikkert sted. Samletanke må ikke installeres i områder med trafikbelastning. WAVIN-LABKO OY 3(16)

4 1.3 Håndtering af tanken Håndtér tanken med forsigtighed. Undgå at trække, rulle eller tabe tanken. Fastgør tanken korrekt under transport. Når tanken skal løftes, skal det ske ved at montere løfteremme i løfteøjerne, eller ved at føre remmene korrekt hele vejen rundt om tanken, hvis det ikke er muligt at anvende en gaffeltruck. Undgå pludselige bevægelser under løft af tanken for at sikre, at remmene ikke skrider. Transportér tanken i vandret position og fastgjort til en transportpalle. Hvis tanken skal løftes under transporten (f.eks. fra ét transportkøretøj til et andet), skal det ske ved at løfte pallen eller ved at følge nærværende anvisninger. Kontrollér tanken for eventuelle transportskader umiddelbart efter transporten til installationsstedet. Figur 1. Håndtering af tanken. WAVIN-LABKO OY 4(16)

5 2 TEKNISKE DATA 2.1 Loka 3000-samletankens opbygning Fremstillet af polyetylen. Kapacitet: 3000 l. Maksimal installationsdybde: 100 cm fra underside af indløbsrør Ø315 opføringsrør og tilhørende dæksel medfølger. Vægt med udstyr: ca. 195 kg. Under transporten er forankringsremmene, alarmen og vejledningen til installation, drift og vedligeholdelse placeret i en plastikpose, der hænger ned fra dækslet indvendigt i tanken. Figur 2. Loka 3000-samletank. med alarm uden alarm 1. Tank, PE-HD 2.275/2.800 mm 2.275/2.800 mm 2. Indløb, PE-HD Ø110 Ø Opføringsrør, PVC Ø315 Ø Låsbart plastdæksel, PP Ø315 Ø Målesonde + 3 m kabel 1 stk Alarm 1 stk Forankringsremme, PE 2 stk. a 6 m, bredde 25 mm 2 stk. a 6 m, bredde 25 mm 8. Forankringsplader, GRP 4 stk. (tilbehør) 4 stk. (tilbehør) V. Kapacitet 3000 l 3000 l Vt. Ekstra sikkerhedskapacitet 250 l 250 l WAVIN-LABKO OY 5(16)

6 2.2 Loka 5400-samletankens opbygning Fremstillet af polyetylen. Kapacitet: 5400 l. Maksimal installationsdybde: 100 cm fra underside af indløbsrør Ø315 opføringsrør og tilhørende dæksel medfølger. Vægt med udstyr: ca. 260 kg. Under transporten er forankringsremmene, alarmen og vejledningen til installation, drift og vedligeholdelse placeret i en plastikpose, der hænger indvendigt i tanken. Figur 3. Loka 5400-samletank. med alarm uden alarm 1. Tank, PE-HD 2.600/2.430 mm 2.600/2.430 mm 2. Indløb, PE-HD Ø110 Ø Opføringsrør, PVC Ø315 Ø Låsbart plastdæksel, PP Ø315 Ø Målesonde + 3 m kabel 1 stk Alarm 1 stk Forankringsremme, PE 4 stk. a 6 m, bredde 25 mm 4 stk. a 6 m, bredde 25 mm 8. Forankringsplader, GRP 4 stk. 4 stk. V. Kapacitet 5400 l 5400 l Vt. Ekstra sikkerhedskapacitet 400 l 400 l WAVIN-LABKO OY 6(16)

7 2.3 Komponenter og tilbehør Højvandsalarm Figur 4. Højvandsalarm med målesonde. En højvandsalarm kan efter ønske leveres med samletanken. Denne skal dog bestilles separat. Alarmen gør det nemt at kontrollere, om samletanken er fuld, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at åbne samletankens dæksel for at kontrollere vandstanden. Anvisninger i installation, drift og vedligeholdelse af højvandsalarmen findes i en separat vejledning Forankringstilbehør Samletanke skal forankres for at sikre, at de ikke bevæger sig som følge af opdriften fra grundvandet. Forankring kan ske ved hjælp af plader i glasfiberforstærket plast eller en forankringsplade i armeret beton. Tanken skal forankres med ikke-strækbare polyesterremme, som medfølger ved levering af tanken. 3 VEJLEDNING TIL MONTERING I JORDEN (TIL INSTALLATØREN) 3.1 Udgravning, forankringsplade og forankringsremme 1. Lav en udgravning, der passer til størrelsen på tanken. Der skal være en afstand på mindst 0,5 m mellem udgravningens sider og tankens sider samt ender for at sikre, at der er tilstrækkeligt med plads til at fylde op med stabilgrus rundt om tanken. 2. Læg et komprimeret, udjævnet og vandret lag stabilgrus med en tykkelse på 30 cm i bunden af hullet. Til opfyldning af udgravningen anbefales stabilgrus med en kornstørrelse på 3-16 mm. Hvis det ikke er muligt at skaffe grus, kan der anvendes sand, blot det ikke er af en type, der opfører sig som kviksand. Sandet skal "fastholdes" ved hjælp af gravekasser eller mere kompakt jord. Grus eller sten med en kornstørrelse på mere end 16 mm må ikke anvendes i umiddelbar nærhed af tanken. 3. Fjern transportpallen, før tanken løftes ned i hullet. Paller af træ kan afleveres på genbrugspladsen. Anbring en forankringsplade oven på gruslaget efter behov; brug en forstøbt plade, eller støb pladen direkte i udgravningen. Den maksimale installationsdybde for samletanken målt fra jordoverfladen til indløbets underkant er 100 cm. Tanken skal forankres for at sikre, at den ikke bevæger sig som følge af opdriften fra grundvandet. Vi anbefaler at bruge en armeret betonplade som forankring. Anvend en støbt forankringsplade, hvis: grundvandsspejlet i området er højere end tankens bund jordens evne til at transportere vand er lav, så regnvand kan samle sig i udgravningen jordens bæreevne er svag. Det anbefales at lægge drænrør i udgravningen, hvis den omgivende jord har et højt lerindhold eller en lav evne til at transportere vand. WAVIN-LABKO OY 7(16)

8 Forankring til en betonplade Samletankene kan forankres til en armeret forankringsplade (se pladestørrelsen i Figur 5). Anvend f.eks. beton af typen K30-2 og armeringsjern af typen A500HW T8 #200 til støbning af pladen. Indstøb 4 (3000) eller 8 (5400) stk. ører i rustfrit stål i betonpladen. Fastlæg placeringen af de rustfri stålører ud fra tankens form samt antallet af forankringsremme og deres placering, før du støber betonpladen. Figur 5. Forankring af Loka 3000 og 5400 til en betonplade Forankring med GRP-plader Tanken kan også forankres med plader i glasfiberforstærket plast (Figur 6). Anbring pladerne på niveau med tankens bund. Før forankringsremmene gennem hullerne i pladerne, og bind dem fast; brug som minimum en dobbeltknude. Fastgør remmene til alle tankens forankringsøjer (5400), og brug alle remmene. Øjerne på Loka 3000-samletanken er beregnet til brug ved løft af tanken, og ikke til forankring. Figur 6. Forankring af Loka 3000 og 5400 med GRP-plader. WAVIN-LABKO OY 8(16)

9 3.2 Installation i en skråning Samletanke må ikke installeres i en skråning. Der skal være en vinkel på 45º mellem tankens sider og skråningen (Figur 7). Figur 7. Installation af Loka samletanke i en skråning. 3.3 Opfyldning af udgravningen BEMÆRK! Trafikbelastning oven på tanken er ikke tilladt! 1. Begynd opfyldning af hullet. Komprimér stabilgruset i lag på hver 20 cm ved hjælp af mekanisk komprimering. Undgå at anvende kraftigt mekanisk komprimeringsudstyr, når du komprimerer lagene oven på selve tanken og oven på kloakrør. Fjern ikke dækslet fra opføringsrøret, før udgravningen er fyldt op på niveau med tankens overside. 2. Før opfyldningen af udgravningen afsluttes, skal indløbsrøret sluttes til tankens Ø110-indløb ved hjælp af en muffe eller en dobbeltmuffe. Der kan desuden anvendes to bøjninger på 15º for at skabe en fleksibel tilslutning til tanken (Figur 8). Indløbsrøret skal installeres med et fald i henhold til DS 432. Samletankene ventileres via indløbet til bygningens tag. Figur 8. "Fleksibelt" indløbsrør bestående af to bøjninger på Fjern dækslet fra adapteren til Ø315-opføringsrøret, og installér opføringsrøret og tætningsringen. Løft opføringsrøret ud af Loka-samletanken, når tanken installeres, og vend røret 180 i lodret retning, før du installerer det (se Figur 9 på side 9) x 3x (120 ) Figur 9. Installation af opføringsrøret. WAVIN-LABKO OY 9(16)

10 20 cm 20 cm 30 cm Labko Loka Cesspools (PE) 1 5x >200 kg 2 3 a cm Ø3-16 mm 3a 1x 4 3x (120 ) Figur 10. Opfyldning af udgravningen. 4. Installér alarmens målesonde (se kapitel 4 på side 11), og fyld udgravningen op på en sådan måde, at jordoverfladen er en smule højere oven på tanken. På den måde ledes overfladevandet væk fra tankens overside. Se afsnit 3.4 vedrørende konstruktion af frostisolering. 3.4 Frostsikring Samletanken skal installeres på en sådan måde, at den ikke fryser til. Kravene til frostsikring afhænger af kloakrørenes installationsdybde og de lokale forhold. Det anbefales dog altid at anvende frostbeskyttelse i områder, hvor der kan forekomme frost. Frostisolering skal konstrueres af isoleringsplader. Dimensioneringen af pladerne med hensyn til tykkelse og bredde afhænger af den enkelte installation. WAVIN-LABKO OY 10(16)

11 4 INSTALLATION AF ALARM OG MÅLESONDE Installér alarmens hovedenhed på et tørt sted indendørs. Du bør vælge et installationssted, som giver let adgang til at aflæse og betjene alarmen. Tildæk ikke hovedenheden, da det kan forstyrre modtagelsen af signalet fra senderen. Hovedenheden skal monteres på en væg med skruer, der skrues gennem hullerne i bunden af enheden. Kabinettets dæksel skal åbnes i forbindelse med installationen. Hovedenheden sluttes til 230 V netspænding ved hjælp af strømkablet. Målesondens og senderens funktion bør testes under installationen for at sikre, at radiosignalet går uhindret igennem. Aktiver senderens testtilstand (se separat vejledning). Nedsænk kortvarigt målehovedet i vand. Hvis hovedenheden fungerer korrekt, skal den blå indikator (SIGNAL) slukke hvert 8. sekund, og den bør afgive alarmsignal inden for 8 sekunder. Figur 11. Installation af alarmens målesonde i samletanken Installation af senderen er vist i Figur 11. Montér senderen på dækslet (1) til tankens udløbsrør ved hjælp af de medfølgende pladeskruer (2); 4 stk. 2,9-3 x 25 mm. Anbring gummipakningen (3) mellem senderen og dækslet. Senderens dæksel skal åbnes i forbindelse med installationen. Lav en gennemføring til kablet (4) eller til hele målesonden i dækslet til udløbsrøret. Slut lederne i målesondekablet til klemskruerne (5) på senderens printplade. Det har ingen betydning for enhedens funktion, hvilke ledere der sluttes til hvilke klemskruer. Spænd kabelafslutningen (6). Montér en kabelstrip oven over kabelafslutningen, og brug den som kabelklemme. Sæt det medfølgende batteri af typen CR123A i batterirummet (7) med den positive pol (+) opad. Sørg for, at O-ringen (8), Ø 69,5 x 3,0 mm NBR70, er placeret korrekt i rillen. Skru beskyttelsesdækslet (9) fast ved hjælp af de medfølgende skruer i rustfrit stål (10); 2 stk., 3 x 16 mm. BEMÆRK! Det er vigtigt, at O-ringen sidder korrekt, og at kabelafslutningen er spændt, for at indeslutningen omkring senderen er tæt. Hvis dækslet ikke kan fastgøres korrekt, skal du kontrollere, at O-ringen er monteret korrekt. Senderen er forsynet med et 3 meter langt kabel. Senderens installationshøjde kan justeres ved hjælp af den medfølgende kabelstrip. Lav en løkke på målesondekablet. Fastgør løkken med kabelstrippen (11). På denne måde kan målesondens installationshøjde nemt justeres. Lad ikke målesonden sidde i tanken under tømning med vakuum. Fastgør ikke målesondekablet til tankens vægge. Anbring målesonden ca. 10 cm under indløbet, når du installerer en Loka 3000-samletank. Der er en restkapacitet på ca. 250 liter, når alarmen advarer om, at tanken er fuld. WAVIN-LABKO OY 11(16)

12 Når du installerer en Loka 5400-samletank, skal du anbringe målesonden ca. 20 cm under indløbet (Figur 12). Der er en restkapacitet på ca. 400 liter, når alarmen advarer om, at tanken er fuld. Figur 12. Installation af alarmens målesonde i en Loka 3000-samletank. 5 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING (TIL BRUGER) Der skal udføres visse regelmæssige kontrolprocedurer for at sikre, at samletanken fungerer korrekt. Inspektionsloggen skal udfyldes med oplysninger om kontrolprocedurer, tømningsdata og beskrivelser af mulige funktionsfejl samt de handlinger, der foretages for at afhjælpe sådanne funktionsfejl. Et eksempel på en log med data om tømning og bortkørsel af spildevand samt nogle kontrolprocedurer er vist i kapitel Tømning Hold øje med, hvornår samletanken er fuld. Samletanken har en restkapacitet på et par hundrede liter, når alarmen angiver, at den næsten er fuld. Tanken skal tømmes, når spildevandet når op på niveau med indløbet. Spildevandet fjernes ved hjælp af en tankvogn, som transporterer det til et spildevandsrensningsanlæg. Løft alarmens målesonde op af tanken, mens spildevandet fjernes. For at undgå ulykker skal tankens dæksel altid være lukket! Brug en 13-mm fastnøgle til at åbne dækslet til Ø315- opføringsrøret. Ejendommens ejer har det fulde ansvar for at sikre, at genstande, børn, dyr mv. ikke falder ned i tanken! 5.2 Vedligeholdelse af tanken Tøm tanken helt og inspicér den mindst hvert femte år. Rengør tanken indvendigt med en højtryksrenser. Tøm alt rengøringsvandet ud af tanken ved hjælp af tankvognens sugeslange, før du inspicerer tanken. Kontrollér, at tanken er tæt, og at selve tanken, dens indvendige flader og dens indvendige konstruktioner er intakte. Rengør alarmens målesonde med en blød børste og et almindeligt rengøringsmiddel, og kontrollér, at målesonden og målesondekablerne er intakte og sidder korrekt, samt at alarmen fungerer korrekt. Kontroller også, at der ikke er fordybninger, forhøjninger eller andre tegn på frostskader i jorden oven over tanken og kloakrørene. 5.3 Alarmen Betjening og vedligeholdelse af højvandsalarmen er beskrevet i en separat vejledning, som leveres sammen med alarmens hovedenhed. WAVIN-LABKO OY 12(16)

13 6 FEJLFINDING Fejl Tanken fyldes hurtigt Årsag Toilet eller vandhane er utæt => Sammenlign vandforbruget med tankens fyldningsgrad. Afløbsrør er utæt => Lyt efter, om du kan høre en rislende lyd fra tanken, når der ikke ledes vand ud. Tanken er utæt => Kontakt Wavin-Labko. Tanken fyldes ikke Lugtgener Tanken lækker til jord => Kontakt Wavin-Labko. Kontrollér ventilationen 7 BORTSKAFFELSE AF TANKEN Når tanken ikke skal bruges længere, skal den bortskaffes i overensstemmelse med gældende lokale love og regler. Henvend dig til det lokale affaldsselskab for at få anvisninger vedrørende bortskaffelse. WAVIN-LABKO OY 13(16)

14 8 EKSEMPEL PÅ SERVICELOG Dato Tømning, inspektion, observation, procedure Udført af Samletank installeret D. Slamborg Tankens tilstand kontrolleret Tank tømt M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret OK M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret Tank tømt M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret Tank tømt M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret OK M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret Tank tømt M. P. Sivebæk Tankens tilstand kontrolleret Tank tømt M. P. Sivebæk Tank tømt, tankens tilstand kontrolleret og målesonden fungerer korrekt OK D. Slamborg/M. P. Sivebæk WAVIN-LABKO OY 14(16)

15 Noter: WAVIN-LABKO OY 15(16)

16 Wavin-Labko Oy Labkotie 1 FI Kangasala Finland Tlf Fax info@wavin-labko.fi

WAVIN-LABKO LTD Labkotie 1 FIN KANGASALA Tlf.: Fax:

WAVIN-LABKO LTD Labkotie 1 FIN KANGASALA Tlf.: Fax: www.wavin-labko.fi WAVIN-LABKO LTD Labkotie 1 FIN-36240 KANGASALA Tlf.: +358 20 1285 270 Fax: +358 20 1285 280 E-mail: tanks@wavin-labko.fi 04/04 Labko Samletanke Vejledning for installation, drift og

Læs mere

EuroHEK Omega 2000, 4000 og 5000 Sand- og slamfang

EuroHEK Omega 2000, 4000 og 5000 Sand- og slamfang www.wavin-labko.fi WAVIN-LABKO LTD Labkotie 1 FIN-36240 KANGASALA Tlf.: +358 20 1285 270 Fax: +358 20 1285 280 E-mail: tanks@wavin-labko.fi 06/05 EuroHEK Omega 2000, 4000 og 5000 Sand- og slamfang Vejledning

Læs mere

installationsvejledning Uponor samletank 3 m 3 Enkel at håndtere enkel at installere

installationsvejledning Uponor samletank 3 m 3 Enkel at håndtere enkel at installere installationsvejledning Enkel at håndtere enkel at installere Udgravning Udgravningen skal være så tilpas stor, at det er muligt at installere både de påkrævede forankringsplader på udgravningsbunden samt

Læs mere

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning 1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES!

Læs mere

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning 1200 L 2500 L 4300 L 3300 L 5000 L 7000 L+ Samletanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES!

Læs mere

1200 L. Spatank Installationsvejledning

1200 L. Spatank Installationsvejledning 1200 L Spatank WaterCare spatanke BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES! Konstruktion WaterCare spatanke er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen (PE) med en

Læs mere

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen (PE) med en uovertruffen slagstyrke.

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere Indhold: Komponenter.. 1 Anvendelsesområde.. 2 Personel, Journal, teknisk ændringer... 2 Produktbeskrivelse 2 Tilbehør.. 2 Funktion.. 2 Installation:

Læs mere

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Installations- og vedligeholdelsesvejledning Konstruktion Watercare olie-/benzinudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langlineært polyethylen (PE) med uovertruffen

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

TANKE SORTIMENT, S. 4 MONTERING, S. 7 EKSTRAUDSTYR OG GARANTI, S. 10

TANKE SORTIMENT, S. 4 MONTERING, S. 7 EKSTRAUDSTYR OG GARANTI, S. 10 T N K E TNKE SORTIMENT, S. 4 MONTERING, S. 7 EKSTRUDSTYR OG GRNTI, S. 10 STRONG tanke er fremstillet af PE-HD (højdensitetspolyethylen) og passer både til opsamling af brugsvand, overfladevand, brandslukningsvand

Læs mere

EuroHEK Sand- og slamfang

EuroHEK Sand- og slamfang www.wavin-labko.fi WAVIN-LABKO LTD Labkotie 1 FIN-36240 KANGASALA Tlf.: +358 20 1285 270 Fax: +358 20 1285 280 E-mail: tanks@wavin-labko.fi 02/04 EuroHEK Sand- og slamfang Vejledning for installation,

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

Septiktanke 3-kammertanke Bundfældningstanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

Septiktanke 3-kammertanke Bundfældningstanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Septiktanke 3-kammertanke Bundfældningstanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES! Konstruktion

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

X-STRONG. Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke. Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

X-STRONG. Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke. Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning X-STRONG Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES!

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM. Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM. Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm UPONOR INFRSTRUKTUR UPONOR RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND 1000 MM Installationsvejledning Uponor rense- og inspektionsbrønd 1000 mm 05 2011 61005 Uponor renseog inspektionsbrønd 1000 mm Generel information

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

Monteringsvejledning til Wavin STAKKAbox kabelbrønd

Monteringsvejledning til Wavin STAKKAbox kabelbrønd wavin.dk Monteringsvejledning til Wavin STAKKAbox kabelbrønd Anvendelsesområde Produktet er designet til installation i både fortove og veje, hvor det giver adgang til underjordiske kabelrør. Produkter

Læs mere

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE

Læs mere

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion og design WaterCare olieudskillere er rotationsstøbte

Læs mere

EuroREK og EuroREK fedtudskiller (EN1825)

EuroREK og EuroREK fedtudskiller (EN1825) Oktober 2011 EuroREK og EuroREK fedtudskiller (EN1825) INSTALLATIONS-, DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSES- MANUAL FOR EUROREK FEDTUDSKILLER Indholdsfortegnelse 1. GENERELT... 03 2. SÅDAN HÅNDTERES OG INSTALLERES

Læs mere

Stormbox installationsvejledning

Stormbox installationsvejledning Stormbox installationsvejledning Generelt STORMBOX-kassetterne skal installeres i overensstemmelse med denne montagevejledning samt evt. lokale forskrifter.. Store mængder af vand infiltreres på et koncentreret

Læs mere

Etablering af et WS bioclean 75 PE i beton

Etablering af et WS bioclean 75 PE i beton Frit ind- og afløb WS bioclean tm er konstrueret således, at det ikke kræver udløbspumpe. Dette under forudsætning af, at der altid er frit afløb fra minirenseanlægget. Hvis ikke dette kan lade sig gøre,

Læs mere

Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858

Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 KESSEL Olie-/benzinudskiller KESSEL Koalecensudskiller I henhold

Læs mere

Purus Line Vinyl Plus

Purus Line Vinyl Plus Danska Purus Line Vinyl Plus Følg de gældende regler Installation af gulvafløb kræver autorisation. Gulvafløbet skal monteres af en autoriseret VVS installatør eller kloakmester, i samråd med en faglært

Læs mere

Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning

Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE VEJLEDNING FØLGES! 1.1 Konstruktion Watercares pumpebrønde er rotationsstøbte i middelsvært langliniært

Læs mere

Banketfald. Tåler trafiklast. Sikker installation. Fleksible muffer - 7,50º. Dokumenteret lang levetid. Wavin ø1000 TEGRA brønd

Banketfald. Tåler trafiklast. Sikker installation. Fleksible muffer - 7,50º. Dokumenteret lang levetid. Wavin ø1000 TEGRA brønd December December 20112007 Wavin ø1000 TEGRA brønd Banketfald Tåler trafiklast Sikker installation Fleksible muffer - 7,50º Dokumenteret lang levetid FLEKSIBEL RENSE- OG INSPEKTIONSBRØND TIGRIS Solutions

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Til installatøren Monteringsvejledning Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 Skal læses omhyggeligt før montering Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 9 7 1 A2 5 A1 B2 8 B1 6 C2 2 10 3 C1 C1 4 A2 C2 B2 B1 A1

Læs mere

Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN

Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN Kessel-Fedtudskiller Type G godkendt I henhold til EN 1825-1 Euro-Norm EN1825-1 Let og hurtig installation Kompakt og let konstruktion 100% resistent mod aggressive fedtsyrer Let at transportere Teleskopisk

Læs mere

Bemærk! Vigtig information på bagsiden

Bemærk! Vigtig information på bagsiden Montagevejledning ws bioclean søjleskab Bemærk! Vigtig information på bagsiden Ø75 mm tomrør skal føres minimum 10 cm over markeringen inde i søjlen! Tomrøret klemmes fast med stålvinkel på bagvæggen.

Læs mere

Etablering af et WS bioclean PE i beton

Etablering af et WS bioclean PE i beton Etablering af et WS bioclean 20-25 PE i beton Frit ind- og afløb WS bioclean tm er konstrueret således, at det ikke kræver udløbspumpe. Dette under forudsætning af, at der altid er frit afløb fra minirenseanlægget.

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

WISY/nyrup regnvandsfilter

WISY/nyrup regnvandsfilter WISY/nyrup regnvandsfilter Type WFF 300 til montering i jord Velegnet til tagflader op til 3000 m² Vejledning i montering og anvendelse Anvendelsesområde WISY/nyrup hvirvelfilteret er beregnet til placering

Læs mere

KUN TIL INDENDØRS BRUG

KUN TIL INDENDØRS BRUG VEJLEDNING BIOPEJS Varenr. 91809 Model: WF073 KUN TIL INDENDØRS BRUG Produceret i Kina for: SAM PARTNER A/S DK-6000 Kolding info@sampartner.dk MONTERINGSVEJLEDNING: Inden ovnen tages i brug, skal denne

Læs mere

Wavin ø1250 mm servicebrønd

Wavin ø1250 mm servicebrønd November 2011 ø servicebrønd EN TÆT BRØND, VOR ÅLEUDSTYR KAN INSTALLERES Solutions for Essentials ULTIFLEX PE-specialbrønde Ingen af s servicebrønde er ens. De bliver produceret individuelt fra projekt

Læs mere

Installation Regn- og

Installation Regn- og Installation Regn- og Installation af Uponor kloakrørssystem PVC skal udføres i henhold til nedenstående Uponor-vejledning. 1. Ved afkortning af rør anvendes en fintandet sav eller en rørskærer. Røret

Læs mere

Installationsvejledning til Q-Bic Plus

Installationsvejledning til Q-Bic Plus Installationsvejledning til Q-Bic Plus April 2015, version 6 1 Indholdsfortegnelse 1. Q-BIC PLUS 1.1. GENERELLE EGENSKABER 1.2. DELE 1.3. MÅL 1.4. HÅNDTERING OG AFSTABLING AF KASSETTER 2. INSTALLATIONSVEJLEDNING

Læs mere

WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR

WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR 2 Generel information - før installation af WehoMini Funktion af WehoMini: WehoMini er konstrueret til at rense spildevandet fra almindelige

Læs mere

Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning

Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning Art.-nr.: 6 720 617 559 (05/2008) DA 2 Indholdsfortegnelse DA Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C)

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Monterings- og brugsvejledning 3N1 NeoTank Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Hvad du bør vide, inden du begynder For sikker installation og brug af din nye NeoTank til din kogende vandhane (98 C), beder

Læs mere

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave Nokia-cykelopladersæt 2 3 6 1 4 5 8 7 9 10 11 3.0. udgave 12 13 15 14 16 17 18 20 19 21 22 2010 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion Med et Nokia-cykelopladersæt kan du oplade batteriet

Læs mere

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt.

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. OB115N DA For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. ELEKTRISK HÅNDTØRRER INSTALLATIONSVEJLEDNING VIGTIGT!

Læs mere

STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02

STIGA COLLECTOR 30 B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. DANSK DK SIKKERHEDSFORSKRIFTER 1. Lad aldrig nogen bruge

Læs mere

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Tak for din tillid. Belønning vil være et kvalitetsprodukt og tilfredse børn. Forord Her får du informationer om hvordan en rustfri

Læs mere

LOKASET 20. Alarm for septiktank Installations- og driftsanvisninger

LOKASET 20. Alarm for septiktank Installations- og driftsanvisninger Wavin Wavinvej 1 8450 Hammel Danmark Tel. +45 86962000 Fax +45 86969461 E-mail wavin@wavin.dk www.wavin.dk LOKASET 20 Alarm for septiktank er I N D H O L D 1. TEKNISKE DATA... 3 2. GENERELT... 3 3. FUNKTION...

Læs mere

X-STRONG. Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke. Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning

X-STRONG. Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke. Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning X-STRONG Septiktanke, 3-kammertanke Bundfældningstanke Installationsvejledning & driftog vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning WaterCare X-strong septiktanke, 3-kammertanke & bundfældningstanke

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Udskillere af polyethylen (HDPE), fritstående for indendørs installation i frostfri omgivelser præfabrikeret iht. EN 1825 og DIN 4040-100 ECO JET-O ECO

Læs mere

Oldebjerg Snigo. Installations-, driftsog vedligeholdelsesvejledning. Alt til dine VA projekter

Oldebjerg Snigo. Installations-, driftsog vedligeholdelsesvejledning. Alt til dine VA projekter Oldebjerg Snigo. Installations-, driftsog vedligeholdelsesvejledning Alt til dine VA projekter Indhold 2. Tekniske specifikationer 1. Generelt 2 2. Tekniske specifikationer 3 3. Vedligeholdelsesbrønde

Læs mere

MICRO STATIONER TIL OVER- OG UNDERJORDISK INSTALLATION

MICRO STATIONER TIL OVER- OG UNDERJORDISK INSTALLATION MICRO STATIONER TIL OVER- OG UNDERJORDISK INSTALLATION MICRO PUMPESTATIONER Flygt Micro Pumpestationer til dræning og spildevand Flygt Micro pumpestationer findes i flere forskellige størrelser og udførelser,

Læs mere

installationsmanual for FlexWorks Geoflex S & D rørsystem, hvor S er lagt i yderrør

installationsmanual for FlexWorks Geoflex S & D rørsystem, hvor S er lagt i yderrør installationsmanual for FlexWorks Geoflex S & D rørsystem, hvor S er lagt i yderrør...det naturlige valg! Indholdsfortegnelse Side Indledning...3 Generelle bestemmelser (krav)...3 Forberedelse af rørgrav

Læs mere

Basic Clean -robotstøvsuger

Basic Clean -robotstøvsuger Basic Clean -robotstøvsuger... Betjeningsvejledning M1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHED ------------------------------------------------------------------------------ 2 * Sikkerhed * Batteri og genopladning

Læs mere

DUALFLOW PLUS M14A / M14ACS MONTAGE & BRUGSANVISNING

DUALFLOW PLUS M14A / M14ACS MONTAGE & BRUGSANVISNING DUALFLOW PLUS M14A / M14ACS MONTAGE & BRUGSANVISNING Dette produkt skal installeres af en Autoriseret fagmand! Opbevar denne instruktion tilgængeligt på installationsstedet. VENTICO NORDIC A/S Holmegaardsvej

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

IRM Hybrid-system A-klasse 500 / 1000 Liter Installationsvejledning

IRM Hybrid-system A-klasse 500 / 1000 Liter Installationsvejledning Gældende fra marts 2013. Vi forbeholder os ret til at foretage tekniske ændringer. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl mv. Symboler Forsigtig! Skade på bygninger og materialer kan opstå, hvis disse

Læs mere

Roth QuickBox koblingsdåse

Roth QuickBox koblingsdåse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg Beskrivelse Roth QuickBox koblingsdåse til mur og pladevæg kan anvendes til både 12, 15 og 18 mm PEX rør i 20, 25 eller 28 mm tomrør. Koblingsdåsen er produceret

Læs mere

Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed

Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed Monteringsvejledning Kære kunde! Gem denne vejledning til senere brug. Ved videregivelse af produktet til tredjemand skal monteringsvejledningen også følge med. Du ønskes rigtig god fornøjelse med produktet!

Læs mere

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed.

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed. Monteringsvejledning max 40 kg max 5 kg Montering med 2 personer! max 40 kg Læs altid monteringsvejledningen! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 96582AS6X1VIII 2018-03 Kære kunde! Gem vejledningen til senere

Læs mere

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op.

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Ekosupply transportsystem, flytter automatisk dine træpiller fra din eksterne beholder og til dit forbrugsmagasin.

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

Lokaset 20. Installations- og driftsanvisninger. Alarm for septiktank

Lokaset 20. Installations- og driftsanvisninger. Alarm for septiktank Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA FINLAND Tlf: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.6.2019 E-mail: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 1/7 Lokaset 20 Alarm for septiktank er Copyright 2019 Labkotec

Læs mere

AROS Manuel Pumpe CARPU1001

AROS Manuel Pumpe CARPU1001 AROS Manuel Pumpe CARPU1001 Teknisk Manual 10057010 V1.0 2012 12 04 DK enriching urban life Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INTRODUKTION...3 PRODUKTKOMPONENTER...4 SIKKERHEDSINFORMATIONER...5

Læs mere

Tøjshaver. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI

Tøjshaver. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 87248FV05X03VI Tøjshaver da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87248FV05X03VI 2016-06 Kære kunde! Din nye, effektive tøjshaver er udstyret med et bevægeligt skærehoved med ekstra stor skære - flade og aftagelig

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk

Aduro Stålskorsten. Monteringsanvisning. www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Aduro Stålskorsten Monteringsanvisning www.aduro.dk / www.skorstensberegning.dk Indhold 1. Produktinformation Side 2 2. Klassificering Side 2 3. Lovkrav Side 2 4. Anmeldelse af skorsten Side 3 5. Hvor

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Service- og montagevejledning Regnmåler

Service- og montagevejledning Regnmåler - - 1 - - Tillykke med Deres nye Bækmann K regnmåler. De har købt et produkt som med sit enkle og tidløse design vil pryde næsten uanset placering. en er tænkt som et synligt og markant element i havearkitekturen

Læs mere

A-MIP 200 Installations- og funktionshåndbog

A-MIP 200 Installations- og funktionshåndbog 00 A-MIP 00 Installations- og funktionshåndbog Resumé Installation Vigtigt 3 Præsentation af Aivia 3 Identifikationsmærkat 3 Første åbning 3 Montering af Aivia 4 Tilslutte strømforsyningen til Aivia 5

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere

Oldebjerg Regnvandsanlæg Installationsvejledning

Oldebjerg Regnvandsanlæg Installationsvejledning 1 Oldebjerg Regnvandsanlæg Installationsvejledning Regnvandsanlægget er vist med ekstraudstyr 2 Installationsvejledning Oldebjerg regnvandsanlæg Nedenstående installationsvejledning skal følges for, at

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

Careline ANNA/ Careline GSM

Careline ANNA/ Careline GSM Careline ANNA/ Careline GSM Brugervejledning K2817/K2843/K2864/K2882 Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark

Læs mere

VENTILERET KULGRILL. Introduktion. Tekniske data. Oversigt

VENTILERET KULGRILL. Introduktion. Tekniske data. Oversigt VENTILERET KULGRILL Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye ventilerede kulgrill, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager grillen i brug. Vi anbefaler dig desuden at

Læs mere

Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning

Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning Rotationsstøbte pumpebrønde Installationsvejledning 2 års garanti Denne vejledning indeholder en vejledning til installation af en WaterCare rotationsstøbt pumpebrønd. Herudover findes også information

Læs mere

PRISLISTE. Vejledende priser August, 2018

PRISLISTE. Vejledende priser August, 2018 PRISLISTE Vejledende priser August, 2018 15 PE 10 PE 5 PE BUNDFÆLDNINGSTANKE Bund af tank Størrelse Type Bredde Længde til udløb Pumpe Rørføring 223193112 WaterCare 3-kammertank m. Flygt DX35-5 20.389

Læs mere

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 2 1. Idriftssættelse Ved idriftsættelse fyldes udskilleren med vand til det løber i udløbet. Flydelukken monteres i styreskinnerne, derefter er udskilleren

Læs mere

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro 1. Adgang til kablerne. A. Skruen i bunden løsnes og fjernes. B. Drej dækslet i bunden mod uret for at få adgang til kabler. 2. Montering af antenne. Fjern beskyttelseskappen

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. WAVE-stream vandstander

INSTALLATIONSVEJLEDNING. WAVE-stream vandstander INSTALLATIONSVEJLEDNING WAVE-stream vandstander WAVE-stream er udviklet til opsætning på et tilhørende nedstøbningsmodul. Denne opsætnings vejledning beskriver opsætning på dette nedstøbningsmodul. Ud

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Installationsvejledning til installatøren. Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK

Installationsvejledning til installatøren. Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK Installationsvejledning til installatøren Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger 1.1 Symbolforklaring

Læs mere

KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1

KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1 Installations, Drifts og Vedligeholdelsesvejledning KESSEL Fedtudskiller Euro G NG/NS 1, 2 og 4 til indbygning i jord iht. EN 1825-1 KESSEL Fedtudskiller G Produktfordele Euro-norm EN1825-1 Let og hurtig

Læs mere

FLYDEBRO / Badebro. Tilbudspakken. - Komplet Badebro, der er klar til brug - Samlet pris kr ,- inkl. moms. (moms udgør 6.

FLYDEBRO / Badebro. Tilbudspakken. - Komplet Badebro, der er klar til brug - Samlet pris kr ,- inkl. moms. (moms udgør 6. Investér i en ponton FLYDEBRO / Badebro Stabile med bæreevne på 500 kg. pr. element Let at opstille, flytte og opbevare for vinteren Tilbudspakken - Komplet Badebro, der er klar til brug - Samlet pris

Læs mere

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem Brugervejledning AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem . Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Sikkerhedsoplysninger 1.1. Indledning Dette kapitel indeholder oplysninger om sikkerhed.

Læs mere

Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden?

Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden? Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden? Hurtig kontrol for utæthed i et OU anlæg: Tommestokk metoden. Alternativ kan man tilpasse en stang, der passer til koten til bund og

Læs mere

Opdateret: 04.03.2013. Monteringsvejledning Scoop Light, naturcontainer # 158

Opdateret: 04.03.2013. Monteringsvejledning Scoop Light, naturcontainer # 158 Opdateret: 04.03.203 Monteringsvejledning Scoop Light, naturcontainer # 58 Montage af Scoop Scoop leveres i 2 dele Scoop kun til træer og buske Scoop er udelukkende til tilplantning af træer og buske og

Læs mere

Installationsmanual Komplet Alarm

Installationsmanual Komplet Alarm Installationsmanual Komplet Alarm Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 3 UDPAKNING... 3 TILSLUTNING AF ALARMSYSTEM... 3 1. ABONNEMENT... 3 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION AF APP... 4 3. TILSLUTNING

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053525 Frostsikrings anlæg 220V Coatet aluhus. Model 2017 Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Frostsikringsanlæg Aqualine Varenr.:

Læs mere

Installation af hukommelses- og udvidelseskort

Installation af hukommelses- og udvidelseskort Denne vejledning hjælper dig med at fjerne hukommelses- eller udvidelseskort. Brug følgende illustration til at finde stikket til det kort, du vil fjerne. Stik til harddisk 1 Stik til udvidelseskort Stik

Læs mere

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 019D8468_01 Lauritz Knudsen A/S 06/2004 Pakken indeholder: Til installatøren: 1) Udvendig fordelingstavle UF150-18. 2) Ark med nummermærkater

Læs mere

Lufthåndtørrer FD-GSQ01

Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Læs venligst håndbogen grundigt før brug. Egenskaber - Let betjening - Nem vedligeholdelse - Økonomisk - Pålidelig beskyttelse for nytteløst brug Navne på dele Bemærk: Apperatet

Læs mere

ACO VVS. A C O S h o w e r D r a i n. D e s i g n & f u n k t i o n. ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure. w w w. a c o.

ACO VVS. A C O S h o w e r D r a i n. D e s i g n & f u n k t i o n. ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure. w w w. a c o. ACO VVS A C O S h o w e r D r a i n Gældende for februar 0 D e s i g n & f u n k t i o n ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure w w w. a c o. d k ACO ShowerDrain Design & funktion...

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

Indivo Hyldeløfter. Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025

Indivo Hyldeløfter. Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025 Indivo Hyldeløfter Brugs- og vedligeholdelsesvejledning RK1025 2 Garantien dækker i 3 år fra fakturadato for materiale- og fabrikationsfejl. Der tages forbehold for trykfejl, tekniske ændringer og modelafvigelser.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

YOUR WEATHER - EVERYWERE

YOUR WEATHER - EVERYWERE YOUR WEATHER - EVERYWERE ENGLISH MANUAL DEUTSCH BEDIENUNGSANLEITUNG DANSK MANUAL SVENSK MANUELL SUOMEN KÄSIKIRJA PAGE 1 SIETE 11 SIDE 21 SIDA 31 PUOLI 41 INTRODUKTION Tillykke med din lonobox vejrstation.

Læs mere