NON-COM Exterior Brandimprægnering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NON-COM Exterior Brandimprægnering"

Transkript

1 NON-COM Exterior Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE TEKNIKER En brand kan ødelægge bygninger og liv i løbet af få minutter, derfor er det utroligt vigtigt at minimere brandfaren og risikoen for spredning. Træ imprægneret med NON-COM Exterior til udendørs anvendelse har i mange år begrænset overfladespredningen af flammer, samt skaderne fra varme- og røgudvikling. Dermed har man fået øget sikkerheden for kunne nå ud af bygningen i tide og fået sikret sig at de bygningsmæssige skader bliver begrænset. Fordelene ved NON-COM EXTERIOR Den eneste brandhæmmende imprægnering, der er godkendt til udendørs træbeklædning af det engelske National House Building Council s (NHBC) kontrolorgan for byggeri. Gennemtestet af Exova Warrington Fire Research med uvildig teknisk dokumentation af euroklasse for mange træsorter og tykkelser, brugt med eller uden bagved liggende luftspalte - DS/EN En brandhæmmer af type LR (udvaskningsresistent) godkendt af den engelske Wood Protection Association (WPA). Kvalitetsakkrediteret under den engelske Wood Protection Associations certifikationsprogram for brandhæmmere. Minimum 30 års levetid med minimal vedligeholdelse. Imprægnering på alle overflader genbehandling af træet i hele dets levetid er ikke nødvendig. Fremstillet i en stramt styret proces i et specialiseret behandlingscenter det eneste af sin slags i England, som arbejder i henhold til ISO og ISO certificering. Et succesfuldt globalt brand, der understøttes af en bred vifte af uvildige certificeringer og mere end 40 års praktisk erfaring med brandsikkerhed. Giver konsekvent og pålidelig brandsikkerhed; reducerer brandens spredning drastisk og nedbringer varme- og røgudvikling; redder liv og begrænser omkostningerne til brandskader. Dokumenteret holdbarhed - ikke-hygroskopisk og ikke-forvitrende behandling. Tillader større fleksibilitet i design med træ - naturens grønne bæredygtige materiale.

2 Dyrebare minutter kan være forskellen på liv eller død Effektiv brandsikring er alfa og omega - det kan betyde forskellen på liv og død. Det er den projekterendes opgave at sikre, at man ikke går på kompromis med brandsikkerheden i en bygning. Træ behandlet med NON-COM har med succes været i brug i mange år, og kan anvendes overalt udendørs og i fugtige miljøer. Hvad er NON-COM Exterior? Brandhæmmeren NON-COM Exterior er en avanceret polymerbaseret formulering uden halogenerede forbindelser. Den er optaget i den engelske Wood Protection Associations (WPA) Manual som en godkendt behandling af typen LR (udvaskningsresistent). Træ behandlet med NON-COM Exterior er imprægneret med brandhæmmer under kontrollerede forhold i et imprægneringsanlæg til trykbehandling af træ, efterfulgt af en ovntørring ved høj temperatur, så væsken polymiserer og træet nedtørres til et acceptabelt tørt eller specificeret fugtindhold. Hvad gør NON-COM Exterior? Når behandlet træ udsættes for brand, reagerer de brandhæmmende stoffer i NON-COM Exterior med de brændbare gasser og tjærestoffer, der normalt udvikles af ubehandlet træ. Gasserne og tjærestofferne omdannes til trækul, kuldioxid og vand. Dette isolerende lag trækul hæmmer forbrændingsprocessen. NON-COM reducerer flammespredning og varmeudvikling drastisk, så man får bedre tid til at komme ud og til at begrænse brandskader. NON-COM sikrer lav røgudviklingen - røgforgiftning er den primære dødsårsag i en brand og den risiko minimeres altså. NON-COM forlænger perioden før flashover væsentligt Flashover er en samtidig antændelse af brændbart materiale i et lukket rum, og er meget farligt.

3 Kan man male træ behandlet med NON-COM Exterior? En stor fordel ved træ behandlet med NON-COM Exterior er, at det er beregnet til udendørs anvendelse uden krav om en beskyttende overfladebehandling. Men hvis det ønskes, kan behandlet træ males. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Frøslev Træ. Det er påvist, at den lange holdbarhed af NON-COM Exteriors brandsikkerhed i behandlet træ opretholdes efter eksponering til den accelererede vejrtest, der beskrives i American Standard Test Method ASTM D2898 og holdbarheden klassificeres i henhold til den nordiske træbeskyttelsestest NT Fire 054 Durability of Reaction to Fire som en brandhæmmer i DFR klasse EXT, der overholder kravene i nordiske standarder til alle udendørs anvendelser. De stoffer, der anvendes i NON-COM Exterior-processen, er ikke-hygroskopiske, og behandlingen undgår på den måde mange af de ulemper, der forbindes med konventionelle brandhæmmere. De forarbejdede materialer kan anvendes i situationer, hvor høj og svingende relativ luftfugtighed er et problem. Uvildige test udført af det engelske Building Research Establishment har vist, at træet ikke mister bøjningsstyrke, og elasticitetsmodulet falder heller ikke, når træet er behandlet med NON-COM Exterior. Behandlingen giver bedre biologisk holdbarhed i træet uden behov for yderligere behandling. Træ behandlet med NON-COM Exterior er blevet testet for korrosionsindvirking på smedestål, galvaniseret stål, aluminium, messing og kobber og har vist sig ikke at bidrage til korrosionen af disse metaller. På dette område fungerer træ behandlet med NON-COM Exterior meget bedre end konventionelle brandhæmmere baseret på uorganisk salt. Brandcertificering NON-COM er testet i overensstemmelse med de seneste DS/EN-standarder (euroklasse) og klassificeret i henhold til DS/EN Brandsikkerhed i henhold til euroklasse B kan opnås for en bred vifte af træ- og krydsfinerarter. Kontakt Frøslev Træ for yderligere oplysninger.

4 Fremstillet med tanke på kvalitet Behandling med audits* udført af tredjemand. NON-COM Exterior behandlingen foretages på det eneste anlæg for brandhæmningsbehandling i England, som overholder ISO 9001 og også er understøttet af kvalitetskravene i ISO 14001, CE og WPA. NON-COM behandlingen giver en konsistent og sikker beskyttelse, som ikke altid opnås med brandhæmmere påført med pensel. * Kontrolsystemer til fabriksproduktion med audit er et krav for at kunne CE-mærke. Standarder Den brandsikkerhed, der normalt kræves for udendørsbeklædning og udendørsstrukturer, er enten Euroklasse D eller B i henhold til DS/EN afhængig af behov. Euroklasse D og B er godkendt i det Danske byggereglement for træ på linje med de gamle danske klasse A og B Materiale. Når træ er behandlet til at opfylde euroklasse B eller D, kan det ikke sælges som klasse A eller B materiale eller omvendt.

5 Egnet træ En lang række træarter og pladematerialer kan behandles med NON-COM Exterior brandhæmmer. Ydeevnen understøttes af uvildig teknisk dokumentation af europæisk klassifikation for massivt træ af forskellig art, tykkelse og specifik slutbrug. Vi tilråder, at man kontakter os og forklarer sine behov. Vi vil så finde ud af, hvilke muligheder der er. Sådan behandles træ med NON-COM Exterior NON-COM Exterior brandhæmmende behandling udføres under nøje kontrollerede forhold i et anlæg med vakuum og tryk, efterfulgt af ovntørring ved høj temperatur, hvor træet nedtørres til et standard (15-20%) eller nærmere udspecificeret fugtindhold. Behandlingsprocessen er i overensstemmelse med ISO og ISO certificering og overholder WPA s kvalitetsprogram for brandhæmmere. Adgang til behandling Behandlingen kan udføres i Arch Timber Protections Service Treatment Centre ved Castleford. Det tilrådes at kontakte Frøslev Træ og få oplyst leveringstider i god tid, før træet skal anvendes på byggepladsen. Yderligere dokumentation En brugervejledening om træ behandlet med NON-COM Exteriors brandhæmmere findes på og kan udleveres ved henvendelse.

6 CE-mærkning I overenstemmelse med kravene i Eurocode 5 skal visse træ- og krydsfinervarer behandlet med brandhæmmer CE-mærkes. Specifikationer Typiske former for slutbrug er: Udendørstræbeklædning Fritlagte spær Cederspåner og -plader Når der skal specificeres udendørs træbeklædning og udendørs strukturer, anbefales følgende ordlyd: Træet skal være (angiv art, type, kvalitet, kvantitet, dimensioner), skal anvendes til...(angiv beskrivelse af slutbrug eller af bygningsdel) og skal være trykimprægneret med NON-COM Exteriors brandhæmmer og derefter ovntørret i henhold til NON-COM Exteriors specifikationer for at overholde...(angiv relevant standard og beskyttelsesklasse) med et reelt fugtindhold ved afsendelse på 13-19%. * 13-19% er det normale fugtniveau, der opnås med behandling med NON-COM Exterior. Angiv venligst, hvis fugtindholdet skal være et andet. Ved forespørgsel ydes der hjælp med hele specifikationsbeskrivelsen. Kontakt os så tidligt som muligt i projekteringsfasen, så vi sammen kan udarbejde en specifikation, der dækker jeres behov. Hvis man er BIM-bruger, kan man finde formulerede specifikationer for vores produkter. Kontakt os for at få bekræftet detaljerne. Frøslev Træ tilbyder projekterende teknikere en teknisk præsentation om brandhæmmende behandling af træ Hvis dette måtte ønskes. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Frøslev Træ på tlf NON-COM Exterior er en del af Frøslev Træs brandimprægneringslinje FireShield

FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER

FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER Dyrebare minutter kan gøre hele forskellen Effektiv brandsikring er alfa og omega Den projekterende

Læs mere

FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER

FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER Dyrebare minutter kan gøre hele forskellen Effektiv brandsikring er alfa og omega Den projekterende

Læs mere

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Plan for præsentationen Indledning Hvad sker der når træ brænder? Hvordan virker

Læs mere

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ Trygt og funktionelt, døgnet rundt, året rundt Globalt testet produkt som er blevet anvendt mere end 30 år worldwide under varierende klimaforhold. Certificeret i henhold til

Læs mere

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de?

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Træinformation, Temadag om brandsikkert byggeri, december 2015 Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende -

Læs mere

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ At være maler handler ikke blot om at arbejde med æstetiske værdier, men også med de menneskelige og materielle. Hvis du arbejder med brandbeskyttelsesmaling, har du en afgørende

Læs mere

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Oversigt Meget er sagt om træ et par slides om begreber Øgede krav nødvendiggør

Læs mere

Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2015 Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Indhold En GRØN brandimprægnering... side 3 Brandhæmmende plader... side 6 Brandhæmmende hårdttræ og krydsfiner... side 8 Bag om brandimprægnering...

Læs mere

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE BESKYTTENDE ELASTISK COATING ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE NEM AT ANVENDE ENKELT-KOMPONENT ELAPROOF FORMER ET ELASTISK VANDTÆT BESKYTTENDE LAG PÅ DE FLESTE BYGNINGSOVERFLADER.

Læs mere

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE

ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE BESKYTTENDE ELASTISK COATING ENKELT-KOMPONENT ELASTISK, HÅRDFØR, MILJØVENLIG OG SIKKER AT ANVENDE NEM AT ANVENDE ENKELT-KOMPONENT ELAPROOF FORMER ET ELASTISK VANDTÆT BESKYTTENDE LAG PÅ DE FLESTE BYGNINGSOVERFLADER.

Læs mere

Brandteknisk Vurdering

Brandteknisk Vurdering Dato : 2014-06-30 Version: : 2 Projektnummer : RE30071 Projektansvarlig : HOL/AND Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 2 PRODUKTSPECIFIKATION 3 3 VURDERING 3 4 ANVENDELSESMULIGHEDER I DANMARK 3 5 ØVRIGE

Læs mere

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7 Arkitektonik og husbygning Program lektion 7 8.30-10.00 H+H Fiboment/ Lars Nøbbe 10.00 10.30 Pause 10.30 12.00 Træ som byggelement Kursusholder Poul Henning Kirkegaard, institut 5, Aalborg Universitet

Læs mere

Ecophon Super G A. bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål.

Ecophon Super G A. bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Ecophon Super G A Er beregnet som lydabsorberende loft i skolekorridorer eller andre miljøer, hvor der er risiko for mekanisk påvirkning. Ecophon Super G A monteres i synligt skinnesystem med sikringsprofiler

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn MK 6.00/010 9. udgave Juli 2018 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon eta@etadanmark.dk DK-2150 Nordhavn 7224 5900 Forudsætninger... 2 MK-godkendelsesordningen...

Læs mere

Ecophon Super G Plus A

Ecophon Super G Plus A Ecophon Super G Plus A Er specielt til lofter i sportshaller og lignende miljøer, hvor risikoen for mekanisk påvirkning er stor. Ecophon Super G Plus A har et robust skinnesystem bestående af hatprofiler,

Læs mere

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forebygger kondensdannelse og sparer energi Lastbærende segmenter fremstillet af genbrugt PET, der igen kan genanvendes Stor systemsikkerhed sammen

Læs mere

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2012-01-01 Trykimprægnering Vakuumimprægnering Dansk Imprægneringskontrol c/o Tlf.: 7220-2337 Fax: 7220-2191 E-mail: di-kontrol@teknologisk.dk Dansk Vindues Certificering c/o

Læs mere

Ecophon Advantage E. malede.

Ecophon Advantage E. malede. Ecophon Advantage E Når man ønsker et nedhængt loft, der opfylder de grundlæggende krav, og som er let at montere. Ecophon Advantage E monteres i synligt skinnesystem og har et falset kantdesign, hvilket

Læs mere

Ecophon Gedina A + Extra Bass

Ecophon Gedina A + Extra Bass Ecophon Gedina A + Extra Bass Gedina A med Extra Bass er et nedhængt loftsystem der er specielt udviklet til områder, hvor lavfrekvent absorption er påkrævet, f.eks. klasselokaler. Et Gedina A loft har

Læs mere

Ecophon Industry Modus

Ecophon Industry Modus Ecophon Industry Modus Ecophon Industry Modus er velegnet til støjdæmpning i industrilokaler, hvor man vil have frihed til at vælge mellem forskellige montagemetoder og størrelser. Ecophon Industry Modus

Læs mere

INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION

INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION UNDERVISER: MIKKEL THORSDAL HÅNDVÆRKER + BYGNINGSKONSTRUKTØR + IGANGVÆRENDE MASTER I BRANDSIKKERHED+ ERFARING = BRANDTEKNISK RÅDGIVER BYGGEVARER OG BYGGEMATERIALER KLASSIFIKATION

Læs mere

Produktdatablad Rockpanel Uni

Produktdatablad Rockpanel Uni Produktdatablad Rockpanel Uni Rockpanel Uni Produktdatablad Rockpanel Uni Produktbeskrivelse Tidløs tilgangsmåde inden for arkitekturen udmærker sig ved klarhed. Hvis din designvision er lidt forsigtig

Læs mere

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikkerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8 Materialer klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser Side 1 af 8 Indhold Forudsætninger 3 MK-godkendelsesordningen 4 Ansøgning om MK-godkendelse 4 Prøvning 6 Krav 6 Mærkning 7 Kontrol 7 Bemærkninger

Læs mere

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S MK 6.00/001 8. udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 Trykimprægnering Vakuumimprægnering Dansk Imprægneringskontrol c/o Gregersensvej 3 Tlf.: 7220-2337 Fax: 7220-2191 E-mail: di-kontrol@teknologisk.dk Dansk Vindues

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK 6.00/009 8. udgave Januar 2014 Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Læs mere

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ KEIM Lignosil Silikatfarve til træ Træ et byggemateriale med sjæl og karakter Der findes næppe noget andet bygge- og konstruktionsmateriale, der er så knyttet til mennesket som træ. I træ fornemmer man

Læs mere

Byggevareforordningen "CPR"

Byggevareforordningen CPR Byggevareforordningen "CPR" Standard EN 50575 for kabler, og hvad det betyder for Rekas kunder 6.6.2016 Riina Silvennoinen 1 Først og fremmest: Du har ingen grund til bekymring! Alle vores kabler, som

Læs mere

Ecophon Focus Frieze

Ecophon Focus Frieze Ecophon Focus Frieze Hvor en jævn sammenhæng mellem loftet og væggen er nødvendig. Friezen kan tilsluttes til væggen uden nogle synlige beslag. Ecophon Focus frieze er anvendelige for kant Dg, Ds, A and

Læs mere

Ecophon Advantage A. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål.

Ecophon Advantage A. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Ecophon Advantage A Når man ønsker et nedhængt loft, der opfylder de grundlæggende krav, og som er let at montere. Ecophon Advantage A monteres i synligt skinnesystem, hvor alle loftplader er individuelt

Læs mere

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Behandling af trækonstruktioner med brandhæmmende produkt skal ske

Læs mere

SIKKER INSTALLATION. Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (

SIKKER INSTALLATION. Powered by TCPDF (  Powered by TCPDF ( SIKKER INSTALLATION Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forhindrer varme og kulderbroer Rørbærer i ét stykke med selvklæbende lukning Den eneste komplette systemløsning med BLs1,d0 på marked 41 Powered by

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer

Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer ANDERS BACH VESTERGAARD BRANDRÅDGIVER MASTER I

Læs mere

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget 1 TRADITION MØDER DOKUMENTATION Af teknik udvalget PROBLEMSTILLING. Brandbeskyttelse af stålkonstruktion til R 60 ( BD 60) Tradition Dokumentation Anvendelse af 3 lag beklædning med samlet tykkelse på

Læs mere

NETTOSKRUER.DK. Skrueguide

NETTOSKRUER.DK. Skrueguide NETTOSKRUER.DK Skrueguide www.nettoskruer.dk info@nettoskruer.dk I denne skrueguide findes forskellige skruetyper med trægevind. De mest almindelige træskruer kaldes også spånpladeskruer. Skruernes skarpe,

Læs mere

Ecophon Gedina A. Størrelse, mm 600x x x1200 T15 T24 Tykkelse (Tk.) Montageanvisning M237

Ecophon Gedina A. Størrelse, mm 600x x x1200 T15 T24 Tykkelse (Tk.) Montageanvisning M237 Ecophon Gedina A Anvendes når man ønsker et standardloft, der er let at montere og demontere. Ecophon Gedina A monteres i synligt skinnesystem. Alle loftpladerne er lette at demontere. Systemet består

Læs mere

Teltdug, brandmæssig egnet

Teltdug, brandmæssig egnet MK 6.00/016 8. udgave Januar 2014 Teltdug, brandmæssig egnet MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Opfylder Euroclass B/B L -s3,d0 og meget modstandsdygtig

Læs mere

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014 Beklædnings klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER FORDELE VED VORES LØSNINGER Sika leverer omfattende løsninger til brandsikre konstruktioner såsom tunneller,

Læs mere

Ecophon Focus E. Formater. Størrelse, mm 600x x x1200 T15. XL 1800x600. XL 1600x600. XL 2000x600. XL 2400x600

Ecophon Focus E. Formater. Størrelse, mm 600x x x1200 T15. XL 1800x600. XL 1600x600. XL 2000x600. XL 2400x600 Ecophon Focus E Et enkelt og dekorativt nedhængt loftsystem, der er let at montere. Ecophon Focus E giver en skyggeeffekt, der bevirker, at de enkelte loftplader fremhæves. Kanterne er udformet således,

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM NORDISK MILJØMÆRKNING Hvad er Kebony? Kebony er kvalitetstræ til terrasser og facadebeklædning, som er anbefalet af førende arkitekter. Kebony træ er bæredygtigt, holdbart

Læs mere

Ecophon Focus Dg. skinner.

Ecophon Focus Dg. skinner. Ecophon Focus Dg Til opsætning hvor der er behov for et flot demonterbart nedhængt loft. Skinnesystemet er skjult. Den nedhængte skinne ligger ca. 14 mm over den synlige overflade af loftpladen, hvilket

Læs mere

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014 Tagdækninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger... 3

Læs mere

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler

Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Markedets største udvalg med over 400 FT profiler Unikt udvalg Med mere end 400 forskellige FT træprofiler og mulighed for specialfremstilling sørger vi for, at der er flere muligheder end begrænsninger.

Læs mere

Produktdatablad Rockpanel Lines 2

Produktdatablad Rockpanel Lines 2 Produktdatablad Rockpanel Lines 2 Produktdatablad Rockpanel Lines 2 Rockpanel Lines 2 Produktbeskrivelse Leg med facadens traditionelle udtryk indføj linjer som gennemgående element eller designdetalje.

Læs mere

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING

DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING DET FLEKSIBLE ISOLERINGSSYSTEM TIL PÅLIDELIG KONDENSKONTROL - 40 ÅRS ERFARING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Indbygget vanddampspærre, der mindsker risikoen for korrosion under isoleringen (CUI) Fremragende

Læs mere

At bygge med træ muligheder og udfordringer. Thomas Mark Venås, Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut

At bygge med træ muligheder og udfordringer. Thomas Mark Venås, Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut At bygge med træ muligheder og udfordringer Thomas Mark Venås, Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut Træ som byggemateriale Udsagn om muligheder Træ er et miljøvenligt materiale Træ er billigt Træ har

Læs mere

Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ

Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ Håndbog til hjælp ved sortering af imprægneret træ Udgiver: Miljøstyrelsen Strandgade 29, 1401 København K Tlf. 32 66 01 00 Fax 32 66 04 79 www.mst.dk Udgivelsesår: 2002 Titel: Håndbog til hjælp ved sortering

Læs mere

Produktdatablad Rockpanel Natural

Produktdatablad Rockpanel Natural Produktdatablad Rockpanel Natural Rockpanel Natural Produktdatablad Rockpanel Natural Produktbeskrivelse En facades sande skønhed viser sig indimellem at være helt puristisk. Vis dristighed lad sol, vind

Læs mere

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i elementer

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i elementer Advanced Structural Technology AST -kvalitet i elementer Januar 2018 Erstatter Januar 2014 Styrke Sandwichelementer er baseret på samspillet mellem forskellige materialer, hvilket sikrer optimale styrkeegenskaber.

Læs mere

CE-mærkning. CE-mærkning og egenskaber. EC-certifikat, attesteringsniveau (AoC) EC-overensstemmelseserklæring

CE-mærkning. CE-mærkning og egenskaber. EC-certifikat, attesteringsniveau (AoC) EC-overensstemmelseserklæring CE-mærkning CE-mærkning og egenskaber Jørgen Munch-Andersen, Træpr der anvendes i byggeriet skal være CE-mærkede efter EN 13986 CE-mærket omfatter: mærke på pn datablad ('ledsagende dokument') EC-overensstemmlseserklæring

Læs mere

DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX

DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX DEN UNIKKE HALOGENFRIE RØRBÆRER TIL PROFESSIONEL BRUG MED NH/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forbedret systemsikkerhed sammen med NH/Armaflex Nem samling med dobbelte selvklæbende lag Passende

Læs mere

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De Montagevejledning: Brænderum vare nr. 16632-1 Grundmål: 198x198 cm. 2050 2868 2170 1980 2170 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der

Læs mere

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s B L A N K Den lette tagløsning MetroBond BLANK er et stilrent og elegant kvalitets produkt, der med sin blanke overflade giver et eksklusivt udseende - og det tør vi godt give års garanti på! scandinavien

Læs mere

ProFire. Eksklusive lamel- og panelløsninger

ProFire. Eksklusive lamel- og panelløsninger ProFire Eksklusive lamel- og panelløsninger ProFire får træet visuelt tilbage i konstruktionen, og skaber byggerier med smukt særkende ProFire er vores eksklusive lofts- og vægbeklædning - skræddersyet

Læs mere

træbaserede produkter

træbaserede produkter - naturlig passion for træbaserede produkter siden 1953 Brandhæmmende træbaserede produkter Besøg www.keflico.com og se vores brede sortiment af træ- og pladeprodukter. Indhold Et stærkt samarbejde...

Læs mere

VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD

VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD Værd at vide om Byggevareforordningen og den nye standard for brandklassificering af kabler En ny standard for kabler I 2015 blev der publiceret en ny europæisk standard

Læs mere

Ecophon Focus Ds. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Systemet er patenteret.

Ecophon Focus Ds. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Systemet er patenteret. Ecophon Focus Ds Anvendes hvor et nedhængt loft i et skjult skinnesystem er ønsket, men hvor individuelle plader let skal kunne demonteres. Ecophon Focus Ds monteres i et nedhængt skinnesystem, hvilket

Læs mere

Det originale match. Carport Opbevaringsrum Overdækning Afskærmning. www.lyngsoe.dk

Det originale match. Carport Opbevaringsrum Overdækning Afskærmning. www.lyngsoe.dk Det originale match Carport Opbevaringsrum Overdækning Afskærmning www.lyngsoe.dk Kvalitet med karakter Med et godt design, førsteklasses materialer og gennemført finish leverer Lyngsøe en kvalitet der

Læs mere

DET RIGTIGE HALOGENFRIE KABEL TIL INSTALLATIONEN 1 (16)

DET RIGTIGE HALOGENFRIE KABEL TIL INSTALLATIONEN 1 (16) DET RIGTIGE TIL INSTALLATIONEN 1 (16) Halogenfrit kabel for en sikkerheds skyld Det er en stor fordel, at der er blevet anvendt halogenfrie kabler, hvis ulykken viser sig at være ude, og der udbryder brand.

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Hvilke brandkrav er der til isoleringsmaterialer - og hvor må de bruges?

Hvilke brandkrav er der til isoleringsmaterialer - og hvor må de bruges? Træinformation, Temadag om brandsikkert byggeri, december 2015 I Danmark anvendes flere og flere typer af isolering. Nogle isoleringstyper kan brande, andre kan ikke brande. Nogle kan bidrage til bygningsdeles

Læs mere

opnå de bedste styrkeegenskaber

opnå de bedste styrkeegenskaber Profile LVL-bjælker opnå de bedste styrkeegenskaber Ultralam Produktionen af Ultralam (Profile LVL) begyndte i 2009, og foregår på fabrikken Taleon Terra, der ligger i byen Torzhok i Rusland. Taleon Terra

Læs mere

NY KABEL EMBALLAGE MED CPR INFORMATION

NY KABEL EMBALLAGE MED CPR INFORMATION NY KABEL EMBALLAGE MED CPR INFORMATION HIKAJ 5G2,5 mm 300/500 V T500 CPR : Eca Eca I HENHOLD TIL CPR DIREKTIVET FOR BRANDHÆMMENDE KABLER TIL FAST INSTALLATION MINIMUMS KLASSIFIKATION GÆLDENDE FOR BRANDHÆMMENDE

Læs mere

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd

Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Derfor er det ikke tilladt at anvende trykimprægneret træ i Stenløse Syd Stenløse Kommune Stenløse Syd Billigste køb? 1 kvm beklædningsbrædder lærk, ubehandlet 1 kvm beklædningsbrædder fyr, trykimprægneret.

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 2137 2170 2400 1900 3200 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE

SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE TAG IKKE CHANCER. OVERHOLD CPR BRANDSIKKERHED. FAKTA & NØGLETAL BRAND ER FORTSAT SKYLD I STOR MENNESKELIG DØDELIGHED 44% af dødsfald skyldes gas/røg 4.000 1

Læs mere

Materialer til vinduesrammer og -karme

Materialer til vinduesrammer og -karme Materialer til vinduesrammer og -karme 1. generation [nu] Rammer og karme af massivt eller lamineret træ (PVA/PVAc lim), træ-alu eller PVC. Overfladelevetid 5-7 år. 2. generation [2020] Modificeret træ

Læs mere

Bygningsreglementets funktionskrav

Bygningsreglementets funktionskrav Bygningsreglementets funktionskrav Brandtekniske begreber Baggrunden for bygningsreglementets funktionsskrav Brandtekniske begreber Ofte støder I på underlige koder i de forskellige brandtekniske vejledninger,

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ 2010 og facade i hårdttræ Rosewood terrassebrædder Plantage Teak terrassebrædder Plantage Teak er en eksklusiv og formstabil træsort med de samme gode egenskaber som asiatisk teak. Plantage Teak er hurtigt

Læs mere

Ecophon Focus Flexiform A

Ecophon Focus Flexiform A Ecophon Focus Flexiform A Ecophon Focus Flexiform plader leveres fladt og formes på byggepladsen til en konkav eller konveks form (min. radius 200 mm og max. radius 10 m) ved hjælp af specielle profiler.

Læs mere

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm.

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. 1900 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der noget, eller

Læs mere

Slå et slag for at sælge Danmarks foretrukne isolering gennem mere end 75 år

Slå et slag for at sælge Danmarks foretrukne isolering gennem mere end 75 år Slå et slag for at sælge Danmarks foretrukne isolering gennem mere end 75 år Gem denne folder og brug den som opslagsguide Ubrændbart Fugtafvisende Lydreducerende Lang holdbarhed Fornuftig økonomisk løsning

Læs mere

Netværk for bindingsværk

Netværk for bindingsværk Brandsikring i teori og praksis Netværk for bindingsværk Træ i dansk byggetradition er det brandsikkert? Skal brandsikring vurderes, er der 3 vigtige begreber vi skal kende Reaktion på brandgenskaber brandbeskyttelsesevne

Læs mere

Spænding Kapacitet (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58

Spænding Kapacitet (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58 Produkt Zinc Air-batteri Modelnavn IEC Nominel Nominel Diameter Højde Vægt Spænding Kapacitet (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41

Læs mere

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI

DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI DEN ALSIDIGE, FLEKSIBLE ISOLERING PÅ BASIS AF ARMAFLEX TEKNOLOGI Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Pålidelig kondenskontrol baseret på Armaflex teknologi med lukkede celler Effektiv reduktion af varmetab

Læs mere

50 spørgsmål til designationskoderne.

50 spørgsmål til designationskoderne. 50 spørgsmål til designationskoderne. TEMPERATUR 1. Hvad er en designationskode? En række af tal og bogstaver som tilsammen angiver hvad et bestemt aftræk kan bruges til. 2. Har alle aftræk en designationskode?

Læs mere

Passiv Brandsikring Brandmaling. Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner

Passiv Brandsikring Brandmaling. Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner Passiv Brandsikring Brandmaling Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner August 2017 1 Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner 1. Indledning: For at

Læs mere

TEKNISK DOKUMENTATION PAPIRULD

TEKNISK DOKUMENTATION PAPIRULD TEKNISK DOKUMENTATION PAPIRULD CO2-udslip under produktion Brug af dampspærre Isoleringsevne/lambdaværdi Lydisolerende egenskaber Borsaltes påvirkning af murbindere Brandhæmmende egenskaber Papiruld er

Læs mere

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til:

med følgende resultat: Z-værdien (vanddampdiffusionsmodstanden) for 40 mm tykke pudsprøveemner blev i forhold til ovennævnte metode bestemt til: Prøvningsrapport Sag nr. For: Dr. Neergaards Vej 15 2970 Hørsholm Afdelingen for Byggeteknik og Produktivitet P.O. Box 119 Dr. Neergaards Vej 15 DK-2970 Hørsholm T +45 4586 5533 F +45 4586 7535 E info@by-og-byg.dk

Læs mere

Ecophon Master Ds. glasvæv. Kanterne er malede.

Ecophon Master Ds. glasvæv. Kanterne er malede. Ecophon Master Ds Velegnet til storrumskontorer eller andre lokaler, hvor kravene til god akustik og taleopfattelse er ekstra høje. Anvendes hvor der kræves et nedhængt loft i skjult skinnesystem, men

Læs mere

Ecophon Master Matrix

Ecophon Master Matrix Ecophon Master Matrix Ecophon Master Matrix er et patentanmeldt akustisk systemloft til større arealer, hvor en høj dækningsgrad ønskes, men hvor kontakt til vægge ikke er en mulighed eller ønsket. Systemet

Læs mere

Autoriseret ROCKWOOL Partner. Fordi kvalitetsisolering skal udføres af fageksperter!

Autoriseret ROCKWOOL Partner. Fordi kvalitetsisolering skal udføres af fageksperter! Autoriseret ROCKWOOL Partner Fordi kvalitetsisolering skal udføres af fageksperter! 1 En professionel holdning til kvalitet 2 Gennem mere end 75 år har ROCKWOOL stået for innovation og nytænkning i isoleringsbranchen.

Læs mere

NORD. Montage-, drift- og vedligeholdelsesvejledning BÆNK PLINT. STOL (fast og drejelig) BORD ARMLÆN

NORD. Montage-, drift- og vedligeholdelsesvejledning BÆNK PLINT. STOL (fast og drejelig) BORD ARMLÆN NORD Montage-, drift- og vedligeholdelsesvejledning 1500 486 207 387 BÆNK 1500 420 PLINT 486 486 207 387 STOL (fast og drejelig) 1500 640 750 750 BORD ARMLÆN Bænk Plint Bord Stol (fast) Stol (drejelig)

Læs mere

DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer

DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer DS/EN 1090-1 Fabrikskontrol og CE-mærkning af stål og aluminium konstruktionselementer Jørgen Hagelund Dansk Standard Strukturen & de indbyrdes relationer BR 10 Eurocode 1993 +NA EN 1090-1/-2/-3 BR EN

Læs mere

DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX

DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX DEN ENESTÅENDE, HALOGENFRIE RØRBØJLE TIL PROFESSIONEL ANVENDELSE MED NH/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forbedret systemsikkerhed sammen med NH/ Armaflex Nem samling med dobbelte selvklæbende

Læs mere

Passiv brandsikring. Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner. December 2017

Passiv brandsikring. Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner. December 2017 Passiv brandsikring Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner December 2017 SikkerhedsBranchen, udvalget for Passiv Brandsikring. Side 2 af 5 Få mere at vide SikkerhedsBranchens

Læs mere

S0200V. Produktdatablad December Primecoat P INTERNATIONALT MASTERDOKUMENT KUN TIL PROFESSIONEL BRUG

S0200V. Produktdatablad December Primecoat P INTERNATIONALT MASTERDOKUMENT KUN TIL PROFESSIONEL BRUG Produktdatablad December 2006 INTERNATIONALT MASTERDOKUMENT KUN TIL PROFESSIONEL BRUG Produkt Primecoat P565-625 Beskrivelse P565-625 Primecoat - grågrøn P275-124 Standard aktivator P275-232 Langsom aktivator

Læs mere

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER INDHOLD 4 Sikas løsninger lever op til de højeste standarder 6 Sikas brandgodkendte produkter 8 10 Brandsikring

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

VELFAC i DGNB-certificeret byggeri

VELFAC i DGNB-certificeret byggeri VELFAC i DGNB-certificeret byggeri Vælg VELFAC til bæredygtigt byggeri Bæredygtigt byggeri starter i forberedelserne og med et godt samarbejde. Som mønstervirksomhed er det en del af vores værdier og naturligt

Læs mere