FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER"

Transkript

1 FireShield brandimprægneret træ fra Frøslev DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL DEN PROJEKTERENDE RÅDGIVER

2 Dyrebare minutter kan gøre hele forskellen Effektiv brandsikring er alfa og omega Den projekterende skal sikre, at der ikke gås på kompromis med brandsikkerheden i en bygning. Træ og plader behandlet med DRICON har været brugt med succes i mange år og kan uden problemer anvendes overalt inde som ude. Hvad er DRICON? DRICON behandlet træ og plader er imprægneret med DRICON brandhæmmer under kontrollerede forhold i et industrielt trykbehandligsanlæg. Derefter er træet skånsomt ovntørret til et specificeret fugtindhold. DRICON brandhæmmer er en avanceret, vandbaseret brandhæmmer af typen HR (fugtresistent), som ikke indeholder halogenerede produkter, formaldehyd, tungmetaller, sulfater, ammoniumfosfater, cyanid eller flygtige organiske forbindelser.

3 Gennemprøvet, testet og pålidelig brandbeskyttelse Når en brand opstår, er tiden den vigtigste faktor Indholdsstofferne i den brandhæmmende DRICON behandling sikrer, at træoverfladens flammespredning samt varme- og røgudvikling reduceres drastisk i en brand, hvilket giver personer den nødvendige tid til at komme i sikkerhed. Med DRICON får du Et succesfuldt globalt brand, der understøttes af en bred vifte af uvildige certificeringer, herunder 25-års akkreditering hos britiske BBA og mere end 40 års praktisk erfaring med brandsikkerhed. Et produkt, der af specialister er fremstillet i en stramt styret proces i eget produktionsanlæg i Danmark. Træ, der er Imprægneret på alle overflader uden behov for brandhæmmende genbehandling i træets levetid. Uvildige testdata viste ingen ændringer i det behandlede træs brandsikkerhed efter 21 års anvendelse. Konsekvent og pålidelig brandsikkerhed; brandens spredning samt varme- og røgudvikling nedbringes kraftigt, det redder liv og begrænser omkostningerne ift. brandskader. Dokumenteret stabilitet produktet er ikke-hygroskopisk og ikke-forvitrende. Behandlet tømmer kan efterfølgende behandles med maling eller lim. Ved at samarbejde med Frøslev Træ A/S, får du større fleksibilitet i design med tømmer og træ - naturens eget bæredygtige byggemateriale.

4 Fremstillet med tanke på kvalitet Hvordan virker DRICON? Imprægneringen reducerer flammespredning og varmeudvikling drastisk ift. ubehandlet træ, så man får bedre tid til at komme ud, og brandfolk vinder tid til at begrænse brandskaderne. Dricon reducerer røgudviklingen betydeligt - røgforgiftning er den primære dødsårsag i en brand, denne risiko reduceres dermed drastisk. Forlænger perioden for flashover væsentligt hvilket vil sige samtidig antændelse af brændbart materiale i lukkede rum. DRICON imprægneret træ har, som passiv brandbeskyttelse, i praksis medvirket til at redde bygninger og dermed reducere omkost ninger til genopbygning markant. Flere grunde til at have tillid Brandsikkerhed der holder. En uvildig undersøgelse udført af britiske WPA og efterfølgende brandtest af Warringtons brandvæsen bekræftede, at DRICONs oprindelige brandsikkerhed stadig fungerede efter 21 års indendørs anvendelse. Godkendelser fra BBA og WPA tager hensyn til andre egenskaber for at sikre, at DRICON passer til formålet - røgudvikling, fugtresistens, holdbarhed, træets styrke, nedbrydningsresistens og funktion i anvendelse. Dokumenteret stabilitet. DRICON er fugtresistent (ikke hygroskopisk) ved luftfugtighed over 90%. Da der ikke afgives behandlingskemikalier, hvilket vil sige, at der ikke kommer saltudtræk fra det imprægnerede træ, vil behandlet træ ikke korrodere metalbeslag og kan behandles med maling og lim. Godkendt af WPA til anvendelse ved høj fugtighed og klassificeret som en behandling af typen HR (fugtresistens). Modsat standardiseret behandling med uorganiske salte påvirker DRICON behandlingen stort set ikke træets og pladernes styrke. Tørreprocessen indvirker heller ikke de mekaniske egenskaber i træ behandlet med DRICON i forhold til ubehandlet træ.

5 Standarder og certificeringer Standarder Brandsikkerheden, der typisk kræves til væg- og loftsbeklædning, i byggeri udover enfamiliehuse er: Euroklasse B-s1, d0 (Materiale) eller K1 10 B-s1, d0 (Beklædning) i henhold til DS/EN Brandsikkerheden, der typisk kræves i højrisikoområder som flugtveje og trapper, er: Euroklasse B i henhold til DS/EN Når træ er behandlet til at opfylde euroklasse B eller D, kan det ikke sælges som den gamle klasse A eller B materiale eller omvendt. CE-mærkning I overensstemmelse med kravene i det danske bygningsreglement skal nogle træ- og krydsfinervarer behandlet med brandhæmmer CE-mærkes, og andre skal ikke. Kontakt evt. Frøslev, hvis du har brug for at få mere detaljerede oplysninger. Brandcertificering Komplet testet i overensstemmelse med de seneste DS/EN-standarder (euroklasse) under det danske bygningsreglement og klassificeret i henhold til EN Brandsikkerhed i henhold til euroklasse B kan opnås for en bred vifte af træ- og krydsfinertyper. Behandling og proces auditeres af tredjepart, DanCert. Kontrolsystemer til fabriksproduktion med audit er et krav for at få CE-mærkning. Behandlingen giver en konsistent og sikker beskyttelse, som ikke altid opnås med brandhæmmer påført med pensel. Kontakt Frøslev eller tjek for at finde yderligere oplysninger.

6 Specifikationer og specifikationsbeskrivelse Typiske former for slutbrug er: Permanente konstruktioner: etage- bolig- og erhvervsbyggeri. Ind- og udvendig beklædning. Anvendelse i områder med høj luftfugtighed: svømmehaller og redningsstationer. Områder, hvor røg er en kritisk faktor: træ til transportformål og jernbane- og metrostationer. Anvendelse, der kræver høj styrke: stilladsbrædder, trapper, oplagrings- og pallesystemer. Renoveringsprojekter: fredede bygninger, kirker. Anvendes Fireshield som udvendig beklædning, skal overfladen være malet med brandneutral maling som eks. DRYWOOD Firestain. Frøslev kan levere beklædningen behandlet med 2 x DRYWOOD Firestain maling - henholdsvis grunder og mellemlag. Overfladen kan leveres i den til projektet valgte farve. Efter montage skal Fireshield altid efterbehandles med ét lag DRYWOOD Firestain påført med pensel eller rulle. Skader eller områder med ubehandlet træ bør efterbehandles med speciel opmærksomhed. Når der skal specificeres materiale, anbefales følgende ordlyd: Træet skal være...(angiv art, type, kvalitet, kvantitet, dimensioner), skal anvendes til...(angiv beskrivelse af slutbrug eller af bygningsdel) og skal være imprægneret med DRICON brandhæmmer og derefter ovntørret i henhold til Frøslevs specifikationer for at overholde...(angiv relevant standard og beskyttelsesklasse). Ved forespørgsel ydes der hjælp med hele specifikationsbeskrivelsen. Kontakt os gerne så tidligt som muligt i projekteringsfasen, så vi sammen kan udarbejde en specifikation, der dækker jeres behov. Hvis man er BIM-bruger, kan man finde formulerede specifikationer for vores produkter. Kontakt os for at få bekræftet detaljerne. Frøslev tilbyder de projekterende en teknisk præsentation om brandhæmmende behandling af træ, hvis dette ønskes.

7 DRICON akkrediteringer Godkendt af USA s militær Den eneste BBA-certificerede (British Board of Agrément) brandhæmmende behandling til træ (certifikatnr. 87/1841) - certificeret siden Fugtresistent produkt type HR (Humidity resistance) godkendt af det engelske Wood Protection Association (WPA). Kvalitetsakkrediteret under den engelske Wood Protection Associations certifikationsprogram for brandhæmmere. Godkendt uden forbehold af London Underground og overholder London Underground Library (LUL) Standard Fire Safety Performance of Materials (Materialers brandsikkerhed). Gennemtestet af Exova Warrington Fire Research med uvildig teknisk dokumentation af euroklasse for hvert træprodukt og -tykkelse brugt med eller uden luftspalte - DS/EN Uvildigt vurderet og godkendt behandling af American Wood Preservers Association (AWPA). Også godkendt af USA s militær. Tildelt Good Housekeeping Award; et bredt anerkendt og respekteret mærke i USA. Certificering af det brandimprægnerede træ som et bæredygtigt byggemateriale af det hollandske Institut for biologisk og økologisk byggeri. Uvildigt vurderet af Chiltern International Fire i undersøgelsen af seksetagers tømmerrammer TF2000 (Staircase 2001) og vurderet til at overholde de funktionelle brandsikkerhedskrav i det engelske byggereglement. Anbefales af National Access & Scaffolding Confederation for vores behandling af stilladsplanker.

8 Egnet træ og pladematerialer En lang række træarter og pladematerialer kan imprægneres med DRICON brandhæmmer. Ydeevnen understøttes af uvildige testcertifikater og europæisk teknisk dokumentation for massivt træ og plademateriale af forskellig art, tykkelse og specifik slutbrug. Vi tilråder, at tjekke vores hjemmeside og evt. kontakte os for at forklarer det reelle behov. Vi vil så finde ud af, hvilke muligheder der er. Sådan behandles tømmer og plademateriale med DRICON DRICON brandhæmmer imprægneres under stramt kontrollerede forhold i et industrielt anlæg med vakuum og tryk, hvorefter materialet vakuum ovntørres, hvilket er en specielt skånsom tørremetode for at opnå et skibningstørt eller specificeret fugtindhold. Adgang til behandling Behandlingen udføres af Frøslev Træ A/S i Frøslev ved Padborg. Hvis det ønskes, kan træ også leveres til imprægnering i henhold til specifikation. Det tilrådes at kontakte Frøslevs salgsafdeling og få oplyst leveringstider i god tid, før træet skal anvendes på projektet. Yderligere dokumentation En brugervejledning om træ imprægneret med DRICON brandhæmmer kan findes på eller udleveres ved henvendelse. Kontakt os for yderligere info. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Frøslev Træ A/S på tlf Produktet er en del af Frøslev Træs brandimprægneringslinje Fireshield

FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER

FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ. DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER FireShield brandimprægnerings fra Frøslev Træ DRICON Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE RÅDGIVER Dyrebare minutter kan gøre hele forskellen Effektiv brandsikring er alfa og omega Den projekterende

Læs mere

NON-COM Exterior Brandimprægnering

NON-COM Exterior Brandimprægnering NON-COM Exterior Brandimprægnering VEJLEDNING TIL PROJEKTERENDE TEKNIKER En brand kan ødelægge bygninger og liv i løbet af få minutter, derfor er det utroligt vigtigt at minimere brandfaren og risikoen

Læs mere

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut

Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering. 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Brandbeskyttelse af træ med specielt fokus på brandimprægnering 22. september 2016 Thomas Mark Venås, Teknologisk Institut Plan for præsentationen Indledning Hvad sker der når træ brænder? Hvordan virker

Læs mere

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ

SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ SÖDRA BRANDIMPRÆGNERET TRÆ Trygt og funktionelt, døgnet rundt, året rundt Globalt testet produkt som er blevet anvendt mere end 30 år worldwide under varierende klimaforhold. Certificeret i henhold til

Læs mere

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de?

Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Træinformation, Temadag om brandsikkert byggeri, december 2015 Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende - og hvad betyder de? Hvilke brandtekniske begreber er det nødvendigt at kende -

Læs mere

Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2015 Brandhæmmende Produkter I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Indhold En GRØN brandimprægnering... side 3 Brandhæmmende plader... side 6 Brandhæmmende hårdttræ og krydsfiner... side 8 Bag om brandimprægnering...

Læs mere

ProFire. Eksklusive lamel- og panelløsninger

ProFire. Eksklusive lamel- og panelløsninger ProFire Eksklusive lamel- og panelløsninger ProFire får træet visuelt tilbage i konstruktionen, og skaber byggerier med smukt særkende ProFire er vores eksklusive lofts- og vægbeklædning - skræddersyet

Læs mere

Brandteknisk Vurdering

Brandteknisk Vurdering Dato : 2014-06-30 Version: : 2 Projektnummer : RE30071 Projektansvarlig : HOL/AND Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING 3 2 PRODUKTSPECIFIKATION 3 3 VURDERING 3 4 ANVENDELSESMULIGHEDER I DANMARK 3 5 ØVRIGE

Læs mere

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år

Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Overfladebehandlingsprodukt til brandimprægneret træ. Fås i næsten alle transparente og (halv-)dækkende farver. Holdbarhed op til 4 år Behandling af trækonstruktioner med brandhæmmende produkt skal ske

Læs mere

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7

10/9/2003. Kendt materiale - ny teknologi. Nyt konstruktivt træelement. Arkitektonik og husbygning. Program lektion 7 Arkitektonik og husbygning Program lektion 7 8.30-10.00 H+H Fiboment/ Lars Nøbbe 10.00 10.30 Pause 10.30 12.00 Træ som byggelement Kursusholder Poul Henning Kirkegaard, institut 5, Aalborg Universitet

Læs mere

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ

PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ PROTEGAMETODEN TIL STÅL & TRÆ At være maler handler ikke blot om at arbejde med æstetiske værdier, men også med de menneskelige og materielle. Hvis du arbejder med brandbeskyttelsesmaling, har du en afgørende

Læs mere

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø

Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ. Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Fremtiden er smartere og grønnere - TRÆ Hvor smart og grønt er det egentlig? Thomas Mark Venås, sektionsleder, Træ & Miljø Oversigt Meget er sagt om træ et par slides om begreber Øgede krav nødvendiggør

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE & SIKKERHED. Fremtidens brandsikring allerede i dag NY LOVGIVNING. rei 120 hos DENIOS. miljøets partner

MILJØBESKYTTELSE & SIKKERHED. Fremtidens brandsikring allerede i dag NY LOVGIVNING. rei 120 hos DENIOS. miljøets partner Fremtidens brandsikring allerede i dag NY LOVGIVNING rei 120 hos DENIOS miljøets partner Vi værdsætter først tiden, hvis vi ikke har ret meget tilbage af den. Leo Tolstoi Brandbeskyttelse i dag Brandbeskyttelse

Læs mere

Nyt nationalt skovprogram

Nyt nationalt skovprogram Nyt nationalt skovprogram Trends i anvendelsen af træ til byggeri 3. marts 2014 1 Markedsledende inden for industrielt fremstillet modulbyggeri (Modulbyggeri med træ som bærende konstruktion) 2 Modulproduktion

Læs mere

Biobaserede byggematerialer - Udvikling af biokompositter. 12. oktober 2016 Anne Christine S. Hastrup, Teknologisk Institut

Biobaserede byggematerialer - Udvikling af biokompositter. 12. oktober 2016 Anne Christine S. Hastrup, Teknologisk Institut Biobaserede byggematerialer - Udvikling af biokompositter 12. oktober 2016 Anne Christine S. Hastrup, Teknologisk Institut Plan for præsentationen Indledning Hvorfor biokompositter? Hvad er biokompositter?

Læs mere

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S MK 6.00/001 8. udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Dokumentation skal på dagsorden Lovgivningens funktionskrav vs. ydeevnedeklarationer for byggeprodukter

Dokumentation skal på dagsorden Lovgivningens funktionskrav vs. ydeevnedeklarationer for byggeprodukter Dokumentation skal på dagsorden Lovgivningens funktionskrav vs. ydeevnedeklarationer for byggeprodukter Peder Fynholm, Sektionsleder, pfy@teknologisk.dk, +45 7220 2333 Hvorfor er dokumentation af byggevarer

Læs mere

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED

DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED DEN FØRSTE FLEKSIBLE ISOLERING MED LAV RØGUDVIKLING FOR ØGET PERSONSIKKERHED Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD

VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD VI GØR DIG KLAR TIL DEN NYE STANDARD Værd at vide om Byggevareforordningen og den nye standard for brandklassificering af kabler En ny standard for kabler I 2015 blev der publiceret en ny europæisk standard

Læs mere

INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION

INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION INTRODUKTION TIL KLASSIFIKATION UNDERVISER: MIKKEL THORSDAL HÅNDVÆRKER + BYGNINGSKONSTRUKTØR + IGANGVÆRENDE MASTER I BRANDSIKKERHED+ ERFARING = BRANDTEKNISK RÅDGIVER BYGGEVARER OG BYGGEMATERIALER KLASSIFIKATION

Læs mere

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20

Beklædnings klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/006 8. udgave Januar 2014 Beklædnings klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer.

Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer. 25. januar 2013 Side 1 Energistyrelsen informerer om brandventilation Energistyrelsen er blevet informeret om, at der kan være problemer med overholdelse af reglerne for røg- og varmeudsugningsventilatorer.

Læs mere

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKA'S LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER FORDELE VED VORES LØSNINGER Sika leverer omfattende løsninger til brandsikre konstruktioner såsom tunneller,

Læs mere

Beauty & Performance in Wood TM

Beauty & Performance in Wood TM Beauty & Performance in Wood TM Hvad er Kebony? Kebony er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, når udseende og ydeevne er afgørende. Kebony teknologien er udviklet i Norge og er en miljøvenlig

Læs mere

ELEGANTE GLASPARTIER I STÅL PROJEKT

ELEGANTE GLASPARTIER I STÅL PROJEKT ELEGANTE GLASPARTIER I STÅL PROJEKT FUNKTIONELLE OG CERTIFICEREDE LØSNINGER JELD-WEN er Europas største leverandør af dørløsninger. Vores projektafdeling markedsfører et bredt udvalg af såvel standard

Læs mere

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget 1 TRADITION MØDER DOKUMENTATION Af teknik udvalget PROBLEMSTILLING. Brandbeskyttelse af stålkonstruktion til R 60 ( BD 60) Tradition Dokumentation Anvendelse af 3 lag beklædning med samlet tykkelse på

Læs mere

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde

Træ som brandgodt byggemateriale. InnoByg gå-hjem møde Træ som brandgodt byggemateriale InnoByg gå-hjem møde Træ som byggemateriale Træ har gennem alle tider været et brandgodt byggemateriale: Hvorfor er brandreglerne Typiske spørgsmål: Hvorfor bygger vi ikke

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon DK-2150 Nordhavn MK 6.00/010 9. udgave Juli 2018 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Göteborg Plads 1 Telefon eta@etadanmark.dk DK-2150 Nordhavn 7224 5900 Forudsætninger... 2 MK-godkendelsesordningen...

Læs mere

Hvilke brandkrav er der til isoleringsmaterialer - og hvor må de bruges?

Hvilke brandkrav er der til isoleringsmaterialer - og hvor må de bruges? Træinformation, Temadag om brandsikkert byggeri, december 2015 I Danmark anvendes flere og flere typer af isolering. Nogle isoleringstyper kan brande, andre kan ikke brande. Nogle kan bidrage til bygningsdeles

Læs mere

Bygningsreglementets funktionskrav

Bygningsreglementets funktionskrav Bygningsreglementets funktionskrav Brandtekniske begreber Baggrunden for bygningsreglementets funktionsskrav Brandtekniske begreber Ofte støder I på underlige koder i de forskellige brandtekniske vejledninger,

Læs mere

Multipladen. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Multipladen. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Multipladen Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Multipladen Multipladen enkelt og effektivt Multipladen fra H+H Danmark A/S er én af hjørnestenene i produktsortimentet et enkelt og effektivt system,

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER INDHOLD 4 Sikas løsninger lever op til de højeste standarder 6 Sikas brandgodkendte produkter 8 10 Brandsikring

Læs mere

Ecophon Gedina A + Extra Bass

Ecophon Gedina A + Extra Bass Ecophon Gedina A + Extra Bass Gedina A med Extra Bass er et nedhængt loftsystem der er specielt udviklet til områder, hvor lavfrekvent absorption er påkrævet, f.eks. klasselokaler. Et Gedina A loft har

Læs mere

Materialer til vinduesrammer og -karme

Materialer til vinduesrammer og -karme Materialer til vinduesrammer og -karme 1. generation [nu] Rammer og karme af massivt eller lamineret træ (PVA/PVAc lim), træ-alu eller PVC. Overfladelevetid 5-7 år. 2. generation [2020] Modificeret træ

Læs mere

Ecophon Super G A. bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål.

Ecophon Super G A. bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Ecophon Super G A Er beregnet som lydabsorberende loft i skolekorridorer eller andre miljøer, hvor der er risiko for mekanisk påvirkning. Ecophon Super G A monteres i synligt skinnesystem med sikringsprofiler

Læs mere

Ecophon Advantage E. malede.

Ecophon Advantage E. malede. Ecophon Advantage E Når man ønsker et nedhængt loft, der opfylder de grundlæggende krav, og som er let at montere. Ecophon Advantage E monteres i synligt skinnesystem og har et falset kantdesign, hvilket

Læs mere

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2015-01-01 Trykimprægnering Vakuumimprægnering Dansk Imprægneringskontrol c/o Gregersensvej 3 Tlf.: 7220-2337 Fax: 7220-2191 E-mail: di-kontrol@teknologisk.dk Dansk Vindues

Læs mere

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER

FUGE & LIM SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER SIKAS LØSNINGER TIL BRANDBESKYTTELSE GODKENDTE OG PÅLIDELIGE LØSNINGER TIL FUGER OG GENNEMFØRINGER FORDELE VED VORES LØSNINGER Sika leverer omfattende løsninger til brandbeskyttelse af konstruktioner som

Læs mere

SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE

SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE SIKRE KABLER ER EN PLIGT DET VED EKSPERTERNE TAG IKKE CHANCER. OVERHOLD CPR BRANDSIKKERHED. FAKTA & NØGLETAL BRAND ER FORTSAT SKYLD I STOR MENNESKELIG DØDELIGHED 44% af dødsfald skyldes gas/røg 4.000 1

Læs mere

ABV teknik. overlad din brandventilation til os

ABV teknik. overlad din brandventilation til os overlad din brandventilation til os Vi tager hånd om dit projekt lige fra rådgivning til installation, færdigmelding, CE-mærkning og serviceeftersyn. ABV teknik 1 Den optimale samarbejdspartner: Vi er

Læs mere

ETA Danmark / Teknologisk Institut

ETA Danmark / Teknologisk Institut ETA Danmark / Teknologisk Institut VHGB Workshop 6. april 2017 Byggelovgivningen: Muligheder, når vi genanvender og genbruger? Peder Fynholm Sektionsleder M: 72202333 pfy@teknologisk.dk Thomas Bruun Adm.

Læs mere

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS

MÆRKNING AF BYGNINGSGLAS VEJLEDNING Anvendelsen af glas til mange formål er i dag så udbredt i byggeri og teknologisk produktion, at dokumentation med klassifikation, type, art og værdier i det individuelle glas er blevet påtrængende

Læs mere

Ecophon Super G Plus A

Ecophon Super G Plus A Ecophon Super G Plus A Er specielt til lofter i sportshaller og lignende miljøer, hvor risikoen for mekanisk påvirkning er stor. Ecophon Super G Plus A har et robust skinnesystem bestående af hatprofiler,

Læs mere

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i elementer

Advanced Structural Technology. AST -kvalitet i elementer Advanced Structural Technology AST -kvalitet i elementer Januar 2018 Erstatter Januar 2014 Styrke Sandwichelementer er baseret på samspillet mellem forskellige materialer, hvilket sikrer optimale styrkeegenskaber.

Læs mere

BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG

BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG Gyptone BIG Choices Design og akustik Nu lancerer vi de nye Gyptone BIG Quattro 40 og 44, to ekstra designmuligheder, som udover at tilbyde nye, spændende

Læs mere

Brand. Brandforhold. Klassifikation af byggematerialer

Brand. Brandforhold. Klassifikation af byggematerialer Brandforhold Jf. Bygningsreglementets bestemmelser skal bygninger opføres og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod brand og brandspredning til andre bygninger. I Bygningsreglementets vejledninger

Læs mere

Ecophon Industry Modus

Ecophon Industry Modus Ecophon Industry Modus Ecophon Industry Modus er velegnet til støjdæmpning i industrilokaler, hvor man vil have frihed til at vælge mellem forskellige montagemetoder og størrelser. Ecophon Industry Modus

Læs mere

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG

GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG GODKENDTE IMPRÆGNERINGSANLÆG 2012-01-01 Trykimprægnering Vakuumimprægnering Dansk Imprægneringskontrol c/o Tlf.: 7220-2337 Fax: 7220-2191 E-mail: di-kontrol@teknologisk.dk Dansk Vindues Certificering c/o

Læs mere

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8

MK 6.00/005 8. udgave Januar 2014. Materialer klasser. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. Side 1 af 8 Materialer klasser MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser Side 1 af 8 Indhold Forudsætninger 3 MK-godkendelsesordningen 4 Ansøgning om MK-godkendelse 4 Prøvning 6 Krav 6 Mærkning 7 Kontrol 7 Bemærkninger

Læs mere

Indvendig efterisolering

Indvendig efterisolering Indvendig efterisolering Ingeniørhuset IDA Kbh. den 29.03.16 af Salgsdirektør Philip X.S. Møller iq-therm - indvendig isoleringssystem Samarbejdspartnere iq-therm specs- iq-therm er et panel lavet af PU

Læs mere

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014 Tagdækninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger... 3

Læs mere

Program. 09:30 Velkomst, kaffe og introduktion til dagens prøvninger. 10:00 Den første brandprøvning gennemføres (herefter skal ovnen køle af)

Program. 09:30 Velkomst, kaffe og introduktion til dagens prøvninger. 10:00 Den første brandprøvning gennemføres (herefter skal ovnen køle af) Afholdelse af åben brandprøvning Onsdag d. 11. december 2013 hos DBI InnoBYG og udviklingsprojektet Brand og Byggematerialer Kontakt: DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Brian V. Jensen, bvj@dbi-net.dk,

Læs mere

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER

UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER UNIK, HALOGENFRI RØRBÆRER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Forebygger kondensdannelse og sparer energi Lastbærende segmenter fremstillet af genbrugt PET, der igen kan genanvendes Stor systemsikkerhed sammen

Læs mere

Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse

Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse Brandmodstandsevne & Brandbeskyttelse Lovgivning Eksempelsamling om brandsikring af byggeri 1.2 Dokumentation af byggevares og bygningsdeles brandmæssige egenskaber Beregning Brandprøvning efter gældende

Læs mere

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ KEIM Lignosil Silikatfarve til træ Træ et byggemateriale med sjæl og karakter Der findes næppe noget andet bygge- og konstruktionsmateriale, der er så knyttet til mennesket som træ. I træ fornemmer man

Læs mere

Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer

Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer ANDERS BACH VESTERGAARD BRANDRÅDGIVER MASTER I

Læs mere

BOLDERAJA OSB SUPERFINISH ECO

BOLDERAJA OSB SUPERFINISH ECO ABOUT COMPANY Mission Provide solutions to enchance customers product value. Vision - To be a leader among wood based panel producers in the region. Values Innovation, integrity and team commitment. BOLDERAJA

Læs mere

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK 6.00/009 8. udgave Januar 2014 Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Brandisolering. Af bærende stålkonstruktioner

Brandisolering. Af bærende stålkonstruktioner Brandisolering Af bærende stålkonstruktioner Glasroc F FireCase Flot og brandsikker beklædning af stålkonstruktioner Glasroc F Firecase er et effektivt system til beklædning og passiv brandbeskyttelse

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Styrke bag facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er

Læs mere

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING

DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING DEN ENESTE RØRBØJLE TIL B-s1, d0 ARMAFLEX SYSTEMER MED KRAV OM LAV RØGUDVIKLING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Øget sikkerhed på grund af fremragende brandegenskaber og reduceret røgtæthed Opfylder kravene

Læs mere

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd

Vejledning. Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder. Træbranchens Oplysningsråd Vejledning Klasse 2 beklædninger af sammenpløjede profilbrædder Det er producentens og leverandørens ansvar at sikre, at byggevarer og bygningsdele, der bringes på markedet, kan anvendes således, at gældende

Læs mere

Passiv Brandsikring Brandmaling. Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner

Passiv Brandsikring Brandmaling. Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner Passiv Brandsikring Brandmaling Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner August 2017 1 Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner 1. Indledning: For at

Læs mere

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge Cembrit Windstopper Vindspærreplader til lette ydervægge www.cembrit.dk Tåler fugt i byggeperioden og bagefter Nem at tildanne Diffusionsåben Kan optage og afgive fugt Modstandsdygtig overfor skimmelsvamp

Læs mere

BRANDGLAS & TRÆ. Guide til montering i trædøre og trærammer

BRANDGLAS & TRÆ. Guide til montering i trædøre og trærammer BRANDGLAS & TRÆ Vetrotech SG Nordic & Baltic Robert Jacobsens Vej 62 A 8-tallet DK-2300 København S Tel: +45 70 225 258 Fax: +45 70 225 259 www.vetrotech.com/dk Version 2014.03 Guide til montering i trædøre

Læs mere

Passiv brandsikring. Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner. December 2017

Passiv brandsikring. Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner. December 2017 Passiv brandsikring Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner December 2017 SikkerhedsBranchen, udvalget for Passiv Brandsikring. Side 2 af 5 Få mere at vide SikkerhedsBranchens

Læs mere

Produktdatablad Rockpanel Uni

Produktdatablad Rockpanel Uni Produktdatablad Rockpanel Uni Rockpanel Uni Produktdatablad Rockpanel Uni Produktbeskrivelse Tidløs tilgangsmåde inden for arkitekturen udmærker sig ved klarhed. Hvis din designvision er lidt forsigtig

Læs mere

Gastekniske Dage 2011. Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS

Gastekniske Dage 2011. Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS Michael Strøm Kierulff a/s METALBESTOS CE mærkning og brandsikring i henhold til Byggevaredirektivet og Bygningsreglementet BR10 Emnet er opdelt således: 1. CE mærkning iht. Byggevaredirektivet (CPD) 2.

Læs mere

Glasroc F FireCase. Brandisolering af bærende stålkonstruktioner

Glasroc F FireCase. Brandisolering af bærende stålkonstruktioner Glasroc F FireCase Brandisolering af bærende stålkonstruktioner Flot og brandsikker beklædning af stålkonstruktioner Glasroc F Firecase er et effektivt system til beklædning og passiv brandbeskyttelse

Læs mere

LADURA PREMIUM. Den slagfaste, fiberforstærkede gipskartonplade

LADURA PREMIUM. Den slagfaste, fiberforstærkede gipskartonplade LADURA PREMIUM Den slagfaste, fiberforstærkede gipskartonplade 2 LADURA PREMIUM EN USÆDVANLIG SLAGFAST GIPSKARTONPLADE MED ET VÆLD AF FORDELE LADURA PREMIUM 3 LADURA PREMIUM: DET PERFEKTE PLADEMATERIALE

Læs mere

DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX

DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX DEN INNOVATIVE RØRBØJLE TIL HURTIG MONTERING OG BESKYTTELSE MOD KONDENSDANNELSE MED AF/ ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Sikker Euroklasse B/ BL -s3, d0 og stor modstandsdygtighed over for vanddamptransmission

Læs mere

Slip for fugtproblemer og skimmelsvamp en gang for alle

Slip for fugtproblemer og skimmelsvamp en gang for alle Slip for fugtproblemer og skimmelsvamp en gang for alle Hvorfor SkamoWall? SkamoWall er svaret på en tilbagevendende udfordring for dig, der har problemer kolde og fugtige indvendige vægge, der ophober

Læs mere

Pilkington Pyrostop og Pilkington Pyrodur

Pilkington Pyrostop og Pilkington Pyrodur Pilkington Pyrodur BRANDBESKYTTENDE GLAS og Pilkington Pyrodur En effektiv barriere mod røggasser, flammer og varmestråling Brandbeskyttende glas: Personlig og materiel sikkerhed Brandbeskyttende Glas

Læs mere

SKAMO PLUS. Egenskaber. Fakta. For yderligere information, kontakt: www.skamol.com

SKAMO PLUS. Egenskaber. Fakta. For yderligere information, kontakt: www.skamol.com SKAMO PLUS www.skamol.com Egenskaber Diffusionsåben og kapillaraktiv Skimmelhæmmende Isolerende Ubrandbar Høj trykstyrke Fri for sundhedsskadelige stoffer Nem at forarbejde med alm. håndværktøjer Fakta

Læs mere

Ecophon Focus Frieze

Ecophon Focus Frieze Ecophon Focus Frieze Hvor en jævn sammenhæng mellem loftet og væggen er nødvendig. Friezen kan tilsluttes til væggen uden nogle synlige beslag. Ecophon Focus frieze er anvendelige for kant Dg, Ds, A and

Læs mere

Ecophon Advantage A. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål.

Ecophon Advantage A. at opnå det bedste resultat og kvalitet. Skinnesystemet er fremstillet af galvaniseret stål. Ecophon Advantage A Når man ønsker et nedhængt loft, der opfylder de grundlæggende krav, og som er let at montere. Ecophon Advantage A monteres i synligt skinnesystem, hvor alle loftplader er individuelt

Læs mere

PRIODOOR ETX RDA - Røgkontrol spjælddør

PRIODOOR ETX RDA - Røgkontrol spjælddør PRIODOOR ETX RDA - Røgkontrol spjælddør PRIODOOR ETX RDA er en røgkontrol spjælddør certificeret til brandventilation iht. DS/EN 12101-8. Røgkontrol spjælddøren anvendes som erstatning for calciumsilikat

Læs mere

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant Lad fantasien slå gnister ROCKPANEL Brilliant Kreativitet kræver inspiration Forvandling fra vision til design Hver bygning har sin egen historie. Med ROCKPANEL facadebeklædning kan du give din bygning

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER

DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER DESIGN KVALITET ISOLERING VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF MULIGHEDER ÅBN DIN BOLIG OG OPLEV NATUREN BÅDE UDE OG INDE Hos Lacuna mener vi, at et hjem skal indeholde muligheder og ikke begrænsninger. Vores vision

Læs mere

PRÉGYFEU-A1 BRANDBESKYTTELSE AF STÅL KONSTRUKTIONER

PRÉGYFEU-A1 BRANDBESKYTTELSE AF STÅL KONSTRUKTIONER PRÉGYFEU-A1 BRANDBESKYTTELSE AF STÅL KONSTRUKTIONER Den brandfaste gipsplade 2 PRÉGYFEU-A1 PRÉGYFEU-A1: BRANDFAST GIPSPLADE BEKLÆDNING Prégyfeu-A1-pladen er en fuldstændig brandfast gipsplade i brandklasse

Læs mere

BYGNINGSDELES BRANDMODSTAND OG BRANDBESKYTTELSE

BYGNINGSDELES BRANDMODSTAND OG BRANDBESKYTTELSE BYGNINGSDELES BRANDMODSTAND OG BRANDBESKYTTELSE UNDERVISER: MIKKEL THORSDAL HÅNDVÆRKER + BYGNINGSKONSTRUKTØR + STUDERENDE PÅ MASTER I BRANDSIKKERHED (DTU) + ERFARING = BRANDTEKNISK RÅDGIVER DER STILLES

Læs mere

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E

ARKAS. Stål- og branddøre Brandskydeporte og Glaspartier i stål. Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier D Ø R E O G P O R T E Stål- og brand Brandskydeporte og Glaspartier i stål ARKAS D Ø R E O G P O R T E Uklassificeret Brand Lyd Indbrudssikkerhed Røntgen Glaspartier Uklassificerede Brand Lyd Indbrudshindrende Røntgen Glaspartier

Læs mere

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX

DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) DEN AVANCEREDE RØRBÆRER TIL HURTIG MONTERING OG KONDENSKONTROL MED AF/ARMAFLEX Opfylder Euroclass B/B L -s3,d0 og meget modstandsdygtig

Læs mere

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING

VINDSPÆRRE MONTAGEVEJLEDNING VINDSPÆRRE VINDSPÆRRE SORTIMENT UV-VINDSPÆRRE 9721902 1,5 x 50 m PRO VINDSPÆRRE 9699245 1,5 x 50 m 9721903 1,5 x 13,5 m 20 m 2 UV TAPE 9721904 60 mm x 25 m ALL-ROUND TAPE 9698152 60 mm x 25 m ALL-YEAR

Læs mere

Krav: Bedre brandsikring af bygninger. Løsning: Brandsikring skal være en del af bygningens grundkonstruktion!

Krav: Bedre brandsikring af bygninger. Løsning: Brandsikring skal være en del af bygningens grundkonstruktion! Passiv brandsikring Effektiv passiv brandsikring er grundlaget for en optimal brandsikring af vores bygninger og dermed fundamentet for, at menneskeliv reddes, og samfundsøkonomiske aktiver sikres og bevares

Læs mere

Egenskaber Test/Standard Beskrivelse. mat (0-35) Flammepunkt ISO 3679 Method 1 16 C beregnet VOC-US/Hong Kong. US EPA method 24 (testet)

Egenskaber Test/Standard Beskrivelse. mat (0-35) Flammepunkt ISO 3679 Method 1 16 C beregnet VOC-US/Hong Kong. US EPA method 24 (testet) 10200;11420 1,2 10200 zinkethyl silikat ^(ValidationDate). 1 Produktbeskrivelse Dette er en tokomponent uorganisk zinc ethyl silikatmaling, der udhærder i fugtige miljøer. Tank coating og lining med enestående

Læs mere

træbaserede produkter

træbaserede produkter - naturlig passion for træbaserede produkter siden 1953 Brandhæmmende træbaserede produkter Besøg www.keflico.com og se vores brede sortiment af træ- og pladeprodukter. Indhold Et stærkt samarbejde...

Læs mere

Ecophon Focus Dg. skinner.

Ecophon Focus Dg. skinner. Ecophon Focus Dg Til opsætning hvor der er behov for et flot demonterbart nedhængt loft. Skinnesystemet er skjult. Den nedhængte skinne ligger ca. 14 mm over den synlige overflade af loftpladen, hvilket

Læs mere

Ecophon Focus E. Formater. Størrelse, mm 600x x x1200 T15. XL 1800x600. XL 1600x600. XL 2000x600. XL 2400x600

Ecophon Focus E. Formater. Størrelse, mm 600x x x1200 T15. XL 1800x600. XL 1600x600. XL 2000x600. XL 2400x600 Ecophon Focus E Et enkelt og dekorativt nedhængt loftsystem, der er let at montere. Ecophon Focus E giver en skyggeeffekt, der bevirker, at de enkelte loftplader fremhæves. Kanterne er udformet således,

Læs mere