C-LITE Materialet. Anvendelsesområder. Miljø- og sundhedsforhold

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C-LITE Materialet. Anvendelsesområder. Miljø- og sundhedsforhold"

Transkript

1 Håndbog

2 C-LITE Materialet C-LITE er en plastgips bestående af 100 % bomuldsvæv, som imprægneres med termoplast, der hærder færdigt under fremstillingen. Dette giver et stærkt, stabilt og meget holdbart materiale, som samtidigt er let og luftigt. Termoplast bliver blød og formbar ved opvarmning, og stivner når det køler. Dette kan gøres et ubegrænset antal gange og dermed undgås spild. Bomuldsvævets masker giver en naturlig passage for varme og fugt. C-LITE har modsat X-LITE ingen plastseparator mellem lagene i rullen. Gipsen cirkuleres således direkte og meget let på patienten. En anden forskel er, at C-LITE har tekstilyderside, som giver materialet dets farve. C-LITE rullerne findes i fem attraktive farver og i otte forskellige bredder. C-LITE kan anvendes både som gips til cirkuleringer samt til handskegips, fingerskinner og lignende. C-LITE har størst stræk på bredden og mindre stræk på længden. Når C-LITE anvendes skal det ske med et let træk for at opnå bedste resultat. Ved modellering af en C-LITE skinne, er det almindeligt at skinnen trækkes lidt i bredden. Skinnen bliver således kortere i længden. Indregn derfor dette ved måltagning til en skinne. Anvendelsesområder C-LITE kan benyttes til de fleste ortopædiske gipsapplikationer. C-LITE passer bedst til cirkulering eftersom materialet er på rulle, men kan sagtens anvendes til skinner. Se følgende eksempler: Cirkulær hånd- og armgips Cirkulær underbensgips Albueskinner Radial-ulnar skinner Fingerskinner Underbensskinner Helbensgips & knæskaller Miljø- og sundhedsforhold C-LITE afgiver ingen farlige dampe ved opvarmning, ved anlæggelse på patient eller under tørreprocessen. Der opstår ingen hærdningsproces under anlæggelsen, hvor varme, isocyanater eller andre biprodukter udvikles. Materialet appliceres på patienten uden benyttelse af handsker. Ved fjernelse af gips afgives der ingen støvpartikler. Der er ingen restriktioner i forhold til gravide, allergikere, astmatiske patienter eller sundhedspersonale. C-LITE opfylder internationale standarder for biologisk nedbrydning og sorterer under ufarligt affald. Ved afbrænding dannes kuldioxid og vand.

3 Praktisk håndtering Opvarmning i vandbad C-LITE varmes i vandbad ved 70 o C. Læg det ønskede antal ruller i vandet i 2 minutter. Vær opmærksom på at materialet er gennemvarmt, inden der arbejdes med det, men efterlad ikke rullerne for længe i vandbadet. C-LITE bør ikke ligge længere end anbefalet, da der er risiko for at textillaget løsner sig og materialet bliver svært at rulle ud. Anvend en tang eller lignende når du tager C-LITE ruller eller skinner op af vandbadet. Lad overflødigt vand løbe fra når du tager rullerne op af vandbadet. Ryst eller bank vandet ud af rullen, men PAS PÅ ikke at klemme rullen. Undgå hurtig direkte kontakt med huden pga vandets temperatur. Materialet kan også - i mindre omfang - opvarmes med føntørrer eller varmluftspistol. Ruller som har været opvarmet kan genanvendes. Sæt rullerne på højkant og lad dem tørre. Påregn en lidt længere opvarmningstid ved næste anvendelse. Vær opmærksom på, at du har rigelig med vand i vandbadet, og fyld op efterhånden som niveauet synker. Vandbadet skal tømmes og rengøres en gang ugentligt. Camp Scandinavia forhandler ikke vandbade i sit sortiment, men samarbejder med en leverandør, som vi gerne henviser til. Gipsningen Anvend stockinette og polstring (skumgummipolstring fra Camp Scandinavia) under bandagen. Polstringen tillader ikke de varme vanddråber at slippe igennem. Anlæg bandagen så den tekstilbeklædte side vender udad. Stryg med hånden hen over ydersiden af den anlagte gips efterhånden som materialet rulles på patienten. Det er vigtigt at materialet formes og glattes kontinuerligt under gipsningen. Cirkuler med 50 % overlapning. Ønskes mere stabil bandage på udsatte steder, lægges flere lag eventuelt som en skinne efterfølgende. Arbejdstiden er ca. 2-3 minutter inden materialet begynder at stivne. Cirkuler med et let træk for at opnå bedste resultat.

4 Når du sammenføjer flere lag C-LITE skal alle lag være varme. C-LITE kan omformes et ubegrænset antal gange. Er der behov for at mindske trykket på særlige områder, eller er der behov for at omforme bandagen, kan du opvarme C-LITE med en føntørrer. C-LITE er røntgengennemskinnelig. Efter 5 minutter er gipsen hård, og efter 20 minutter kan gipsen tåle fuld vægtbæring. Fjernelse af gipsen C-LITE fjernes med sædvanlige gipseinstrumenter, f.eks. en gipsesav, savblad eller med en kraftig gipsesaks. C-LITE støver ikke, og efterlader ingen rester ved fjernelse. Der er ikke behov for, eller krav om, udsugning i gipserummet.

5 X-LITE Materialet X-LITE er en plastgips, bestående af en 100 % bomuldsvævning, som imprægneres med termoplast, der under fremstillingsprocessen færdighærdes fuldstændigt. Dette giver et stærkt, stabilt og meget holdbart materiale, som samtidig er luftigt og let. Termoplasten bliver blød og formbar ved opvarmning og stivner, når den køles af. Denne proces kan foretages et ubegrænset antal gange og spild undgås. Bomuldsvævningens masker udgør en naturlig passage for varme og fugt. X-LITE familien findes i to forskellige materialer, Classic og Premium. Classic består af bomuldsvæv med større masker/huller, hvilket gør gipsen mere stabil, da mere plastmateriale kan trænge ind i materialet ved fremstillingen. Denne egenskab bidrager også til at Classic bliver noget luftigere. X-LITE Classic passer til større applikationer, men fungerer naturligvis også glimrende til skinner og mindre applikationer. Premium er fremstillet af samme bomuldsvæv men med lidt mindre masker/huller. Den færdige premiumgips er derfor noget lettere og er idéel til mindre applikationer, såsom arm, hånd, fingre og gips til børn. Premium er desuden mere elastisk. X-LITE har størst stræk i bredden og mindre stræk i længden. Anvendes X-LITE til cirkulering, skal cirkuleringen ske med et let træk for at opnå bedste resultat. Ved modellering af en X-LI- TE skinne er det almindeligt, at skinnen trækkes lidt i bredden. Skinnen bliver så lidt kortere i længden. Indregn derfor dette ved måltagning til skinnen. X-LITE afgiver ingen varme og er røntgengennemskinnelig. Anvendelsesområder X-LITE kan anvendes til de fleste ortopædiske gipseapplikationer. Se følgende eksempler: Cirkulær hånd- og armgips Albueskinner Radial-ulnar skinner Fingerskinner Cirkulær underbensgips Underbensskinner Helbensgips & knæskaller Miljø- og sundhedsforhold X-LITE afgiver ingen farlige dampe ved opvarmning, applikation på patient eller under tørreprocessen. Der opstår ingen hærdningsproces under gipsningen, hvor varme, isocyanater eller andre biprodukter udvikles. Materialet kan appliceres på patienten uden benyttelse af handsker. Ved fjernelse af gips dannes ingen støvpartikler. Der er ingen restriktioner i forhold til gravide, allergikere eller astmatiske patienter og sundhedspersonale. X-LITE opfylder internationale standarder for biologisk nedbrydning og sorterer under ufarligt affald. Ved afbrænding dannes kuldioxid og vand.

6 Praktisk håndtering Opvarmning i vandbad X-LITE opvarmes i vandbad ved 70 o C. Læg det ønskede antal ruller i vandet. Sørg for at vandet trænger ind i rullerne ved at trykke let på dem. Det tager op til 5 minutter for ruller og en minut for ark/skinner at blive gennemvarme, men materialet kan tåle at ligge i vandet hele dagen og er således altid klart til anvendelse. Vær altid opmærksom på at materialet er gennemvarmt, inden du begynder at arbejde med det. Har man fået lagt for mange ruller i vandbadet, kan de blive liggende i vandbadet til næste patient eller tages op og anvendes igen ved anden lejlighed. Et praktisk tip vedrørende rullerne er at fjerne det første lag af separatoren og papiretiketten, når rullerne er blevet bløde. Så slipper du for smulder fra papiret i vandet, og du kan nemt se hvilke ruller der er bløde og skal anvendes først. Anvend en tang eller lignende når du tager X-LI- TE ruller eller skinner fra vandbadet. Lad vandet løbe af. Hvis du anvender ruller, kan du presse vandet ud mod et håndklæde. Undgå direkte kontakt med huden på grund af vandets temperatur. Materialet kan omformes ubegrænset ved hjælp af varmt vand eller varm luft fra en føntørrer. Når du opvarmer ruller, der tidligere har været opvarmet og klemt fri for vand, tager de længere tid om at blive gennemvarme ca. 20 minutter. Materialet kan også i mindre omfang opvarmes med føntørrer eller varmluftspistol. Vær opmærksom på at du har rigeligt med vand i vandbadet, og fyld op efterhånden som niveauet synker. Vandbadet skal tømmes og rengøres en gang ugentligt. Camp Scandinavia har ikke vandbad i sit sortiment men samarbejder med en leverandør, som vi gerne henviser til.

7 Gipsningen Anvend stockinette og polstring under bandagen. At cirkulere med X-LITE kræver en lidt anden håndteringsteknik end andre produkter. I X-LITE rullerne er der en gennemsigtig plastfilm som skal fjernes, når man ruller X-LITE ud. Den sørger for at X-LITE ikke klæber sammen når materialet bliver blødt. Plastfilmen rives af løbende under cirkuleringen. Med én hånd trækkes i plastfilmen for at således presse X-LITEN frem i stedet for holde i selve rullen. Det er derfor vigtigt at rullen vender rigtigt, inden du påbegynder cirkuleringen. Cirkulér med et let træk for bedste resultat. Anlæg X-LITEN med 50 % overlapning. Ønskes en mere stabil bandage, f.eks. på udsatte steder, lægges flere lag. Arbejdstiden er ca. 2 minutter inden materialet begynder at stivne. For at kunne bearbejde og modellere gipsen kan det være en fordel at holde pause i cirkuleringsarbejdet og lade rullen sidde fast ind mod ekstremiteten. På denne måde holdes materialet varmt og blødt imens man glatter lagene. Hvor der sammenføjes flere lag X-LITE, skal alle lag være varme. X-LITE kan omformes et ubegrænset antal gange. Er der behov for at mindske trykket på særlige områder, eller er der behov for at omforme bandage, kan man opvarme X-LITE med en føntørrer. Styrke og holdbarhed kan nemt tilpasses ved at vælge mellem X-LITE Classic og X-LITE Premium og variere efter hvor mange lag der anvendes. En normal stabil gips består af to lag X-LITE. X-LITE er røntgengennemskinnelig. Efter 5 minutter er gipsen hård og efter 20 minutter kan gipsen tåle fuld vægtbæring. Fjernelse af gips X-LITE fjernes med sædvanlige gipseinstrumenter, f.eks. en gipsesav, savblad eller med en kraftig gipsesaks. X-LITE støver ikke og efterlader ingen rester ved fjernelse. Der er ingen behov for eller krav om udsugning i gipserummet.

8 C-LITE Eksempel på gipseanlæggelse Scaphoideumbandage Materialeforbrug Stockinette 2,1 3 cm og 5-7 cm Polstring 7,5 cm eller 10 cm 1-2 stk ruller C-LITE 5 cm eller 7,5 cm. 1 stk tommelskinne af C-LITE 10 12,5 cm. Påsæt stockinette, anlæg polstring og bøj de bløde kanter. Klip tommelskinne i dobbelt lag C-Lite 10 cm, og læg den i vandbadet. For at få en mere smidig skinne klippes 2 skinner, hvoraf den ene er lidt længere. Bøj den længere skinne ind over den kortere skinne. Læg en C-LITE 7,5 cm rulle i vandbadet

9 Tag rullen op efter 30 sekunder. Træk tilstrækkeligt ud af rullen til at nå en omgang rundt om hånden, bøj kanten 2/3 ned og klip et hak midt på den udtrukne del. Rul forsigtigt rullen sammen og læg den i vandbadet i yderligere 1-1 1/2 minut. Læg evt. den anden rulle i vandbad. Anlæg tommelskinnen. Begynd at cirkulere med den klargjorte rulle, start distalt. Vær opmærksom på at gipsekanten skal være et stykke under strømpekanten. OBS! Form gipsen omhyggeligt, så lagene sammenføjes. Stryg med hånden over ydersiden efterhånden som gipsen rulles på patienten. Det er vigtigt at materialet bearbejdes/formes kontinuerligt i løbet af gipsningen, så lagene lamineres ordentligt.

10 Cirkulær crusgips med plantar forstærkningsskinne Materialeforbrug Stockinette 7 10 cm Polstring 7,5 10 cm 2-3 stk ruller C-LITE cm afhængig af patientens størrelse. 1 stk plantar skinne i X-LITE Classic i to lag, hvor der ønskes forstærkning, f.eks. til tungere patienter. Påsæt stockinette, anlæg polstring og bøj de bløde kanter. Klip en skinne af X-LITE Classic eller C-LITE i to lag. Tag mål til skinnen fra tæernes base til midt på læggen. Opvarm skinnens kanter i vandbadet og laminer lagene. Vær opmærksom på at skinnen krymper lidt, når den opvarmes. Læg skinnen tilbage i vandbad.

11 Anlæg den plantare gipsskinne. Cirkuler derefter rullerne med 66% overlapning over fod og fodled og med 50% overlapning over læggen. Bemærk at gipsekantens afslutning skal være 1-2 cm under strømpekanten OBS! Vær opmærksom på at forme gipsen omhyggeligt, så lagene sammenføjes. Stryg med hånden over ydersiden efterhånden som gipsen rulles på patienten. Det er vigtigt at materialet bearbejdes/formes kontinuerligt i løbet af gipsningen, så lagene lamineres ordentligt..

12 X-LITE Eksempel på gipseanlæggelse Dorsal skinne Materialeforbrug Stockinette 5-7 cm Polstring 5 cm el. 7,5 cm X-LITE Classic skinne i ønsket bredde Elastikbind Udmål skinnen i dobbelt lag til ønsket længde og klip af, så du har to lag X-LITE. Vær opmærksom på at skinnen krymper hvis der bliver behov for at trække i bredden på skinnen, når den anlægges. Opvarm skinnen i vandbadet og laminer lagene grundigt ved at presse dem sammen, så de ikke går fra hinanden.

13 Klip skinnen til ønsket form mens den er våd. Læg derefter skinnen ned i vandbadet igen. Træk stockinette på og dernæst polstring. Vær opmærksom på, at for at kunne trække strømpe og polstring hen over gipsekanten, skal de være ca. 4 cm længere. Anlæg skinnen på patienten. Træk stockinette og polstring over gipsekanten for at få bløde kanter. Afslut med elastikbind. Tænk på at forme skinnen omhyggeligt.

14 Ulnar kantskinne Materialeforbrug Stockinette 5-7 cm Polstring 5 cm el. 7,5 cm X-LITE Classic skinne i ønsket bredde Elastikbind Mål skinnen i dobbelt lag til ønsket længde og klip af så du har 2 lag X-LITE. Opvarm skinnen i vandbadet og laminer lagene grundigt ved at presse dem sammen, så de ikke går fra hinanden. Klip skinnen i ønsket form, mens den er våd. Klip ud til lillefingeren. Læg derefter skinnen tilbage i vandbadet.

15 Træk stockinette på og dernæst polstring. Vær opmærksom på, at for at kunne trække stockinette og polstring hen over gipsekanten, skal de være ca. 4 cm længere. Anlæg skinnen på patienten ved at starte på dorsal siden af hånden og trække materialet rundt om hånden. Bøj overskydende materiale tilbage på volarsiden, som en ekstra forstærkning. Træk stockinette og polstring over gipsekanten for at få bløde kanter. Tænk på at forme skinnen omhyggeligt. Afslut med elastikbind.

16 Højvinklet albueskinne Materialeforbrug Stockinette 7 cm Polstring 7,5 cm og 10 cm 2 stk. X-LITE Classic skinner i ønsket bredde Mål skinne til både under- og overarm. Skinnerne skal laves af to lag X-LITE Classic i ønsket bredde. Træk hele skinnens længde ud af dispenseren. Bøj til to lag. Den bøjede kant, uden skarpe kanter, lægges mod leddet (håndled og skulderled) Vær opmærksom på at skinnerne krymper lidt, når de opvarmes. Opvarm skinnens kanter i vandbadet og laminer lagene så de ikke går fra hinanden. Læg derefter skinnerne tilbage i vandbadet igen. Læg den skinne du skal bruge først øverst i vandbadet. Tag stockinette på og dernæst polstring. Vær opmærksom på, at for at kunne trække strømpe og polstring over gipsekanten skal de være ca. 4 cm længere. Anlæg skinnerne.

17 Klem overskydende X-LITE ved albuen sammen, og klip det straks af. Træk stockinette og polstring over gipsekanten for at få bløde kanter. Tænk på at forme skinnen omhyggeligt. Afslut med elastikbind.

18 Scaphoideum bandage Materialeforbrug Stockinette 2,1 cm el. 3 cm og 5 cm el. 7 cm Polstring 7,5 cm el. delt 10 cm 1-2 stk. ruller X-LITE Premium alt. Classic 5 cm el. 7,5 cm 1 stk tommelfingerskinne X-LITE Premium eller Classic cm Læg gipseruller i vandbad. Rullerne skal ligge i vandbadet mindst 5 minutter, men de kan ligge i vandbadet hele dagen. Klip tommelfingerskinne i dobbelt lag X-LITE og læg det i vandbadet. Tag en af rullerne. Træk rigeligt ud for at få en omgang rundt om hånden og buk 2/3 del ned og og klip et hak midt på den udtrukne del. Læg rullen ned i vandbadet igen 2-3 minutter. Træk stockinette på og dernæst polstring. Vær opmærksom på, at for at kunne trække stockinette og polstring over gipsekanten skal de være ca. 4 cm længere end skinnen.

19 Læg tommelfingerskinnen på og træk polstring og stockinette over. Start distalt med den klargjorte rulle. Vær opmærksom på, at gipsekanten skal være en cm under strømpekanten. OBS! Form gipsen omhyggeligt, så lagene sammenføjes ordentligt. Stryg med hånden over gipsens ydre side efterhånden som den rulles på patienten. Det er vigtigt at materialet bearbejdes/formes kontinuerligt i løbet af gipsningen så lagene lamineres sammen.

20 Cirkulær crus gips med plantar forstærkningsskinne Materialeforbrug Stockinette 7-10 cm Polstring 7,5 15 cm 2-4 stk. X-LITE Classic ruller, Bredden på rullerne tilpasses patientens benstørrelse. 1 stk. plantar skinne i dobbelt lag af X-LITE Classic cm, ved evt. behov for forstærkning til f.eks. yngre patienter. Læg rullerne i vandbad. Tryk dem ned med tangen, så vandet dækker hele rullen. Klip en skinne af X-LITE Classic i to lag. Mål skinnen fra tæernes base til midt på læggen. Varm skinnens kanter i vandbadet og laminer lagene. Vær opmærksom på at skinnen krymper lidt når den varmes op. Læg skinnen ned i vandbadet igen. Træk stockinette på og dernæst polstring. Vær opmærksom på, at for at kunne trække strømpe og polstring over gipsekanten skal de være ca. 4 cm længere end skinnen.

21 Anlæg den plantare gipsskinne. Cirkuler derefter rullerne med 66% overlapning over fod og fodled, og med 50% overlapning over læggen. Bøj strømpe og polster ned over gipsen. Vær opmærksom på at forme og glatte gipsen omhyggeligt, så lagene sammenføjes.

22 Fordele for patienten X-LITES naturlige mønster gør materialet luftigt og tillader hud og sår at ånde Meget lav vægt Fuld belastning efter 20 minutter Røntgengennemskinneligt Findes i fem forskellige farver Materialet tåler fugt og ødelægges ikke ved kontakt med vand. Bliver bandagen snavset, tørres den. nemt af med en fugtig klud og evt. sæbe. Hvis bandagen bliver våd, tørres den med kold luft fra en føntørrer Ingen støvpartikler ved fjernelse Fordele for personalet Ingen kemiske reaktioner til fare for personalet Materialet indeholder ingen isocyanater eller andet sundhedsskadeligt Ingen restriktioner ved brug for astmatikere eller gravide Intet behov for beskyttelseshandsker Intet behov for udsugning i gipserummet Intet spild og ingen støvpartikler Stort sortiment. Findes i fem forskellige farver, og hver farve findes i otte forskellige bredder Skinnen kan justeres efter anlæggelse Intet støv ved fjernelse Sorteres som almindeligt affald Sundhedsøkonomi Alle rester kan genanvendes. De anvendes ved næste gipsning eller til forstærkning. Gipsegener kan rettes uden man behøver anlægge en helt ny gips. Ruller som har været opvarmede i vandbad kan genanvendes.

23 Egne noter

24 Support for Better Life!

Fremstilling af Kleinertstræk (2.-5. finger)

Fremstilling af Kleinertstræk (2.-5. finger) Fremstilling af Kleinertstræk (2.-5. finger) Bilag 1 Forberedelse Der kan anvendes: Skråkile, stofble, skiftesæt, saltvand, handsker og bandageringsmaterialer (Adaptic eller Mepitel, gaze og Pehahaft eller

Læs mere

Ileostomi pleje. Bandagering med en tømbar bandage

Ileostomi pleje. Bandagering med en tømbar bandage Ileostomi pleje Bandagering med en tømbar bandage Designet til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov, og som forbedrer livskvaliteten

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

HVAD SKAL VI MED SKINNER

HVAD SKAL VI MED SKINNER HVAD SKAL VI MED SKINNER Efter en studietur til Belgien hos ergoterapeut Paul van Lede, har jeg fået en større forståelse for hvilke materialer vi skal bruge, når vi som ergoterapeuter tilpasser håndskinner.

Læs mere

Curi-Med. Kompressionsbandager. Kompressionsbehandling. Produktbeskrivelse. Anlæggelsesteknik

Curi-Med. Kompressionsbandager. Kompressionsbehandling. Produktbeskrivelse. Anlæggelsesteknik Curi-Med Kompressionsbandager Kompressionsbehandling. Produktbeskrivelse. Anlæggelsesteknik Når venesystemet ikke virker Når blodet i benene skal tilbage til hjertet, sker det ved brug af vene-muskel pumpen

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien

Genoptræning. Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Genoptræning Efter skulderen har været gået af led - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien Din skulder har været gået af led, og er nu sat på plads.

Læs mere

Med fuldt stræk fremad.

Med fuldt stræk fremad. Med fuldt stræk fremad. NYHED Rosidal TCS Det enkle tokomponentsystem Endnu nemmere i brug takket være Safe-Loc. Rosidal TCS utrolig enkelt med to komponenter 1 2 Fordele Safe-Loc-system: utrolig nemt

Læs mere

For at beskytte senen får du en skinne i ergoterapien. Skinnen skal bruges konstant frem til 5 uger fra operationen.

For at beskytte senen får du en skinne i ergoterapien. Skinnen skal bruges konstant frem til 5 uger fra operationen. Efter den skadede sene er syet samme, begynder helingsprocessen. Senen bliver gradvist stærkere, men er ikke stærk før der er gået omkring 12 uger. Det væv der ligger omkring senen heler også, hvilket

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

2. Samling af IONSYS

2. Samling af IONSYS Oplysninger til læger og sundhedspersonale: Instruktioner til anvendelse og bortskaffelse Lampe Doseringsknap Visning af tilført dosis IONSYS (transdermalt system til fentanyl 40 mikrogram pr. dosis op

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm PÍFA 26-20 STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm MATERIALE: Létt- Lopi (100% islandsk uld, løbelængde 50g = ca. 100 meter). Fv. A 0059

Læs mere

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Hurtigthærdende cement (Lynmørtel) For øjeblikkelig lukning af utætheder i beton og murværk, selv under højt tryk. Anvendelsesområde: er en cement-baseret pulver, der blandet

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Neater Drinker Metallic inkl. 2 stk. 60 cm Neater Solidt sugerør med ventil Sprøjte

Neater Drinker Metallic inkl. 2 stk. 60 cm Neater Solidt sugerør med ventil Sprøjte Neater Drinker Metallic inkl. 2 stk. 60 cm Neater Solidt sugerør med ventil Sprøjte Stopskive Kort stykke sugerør Blødt mundstykkerør Plastmøtrik 60 cm Langt Neater Solidt sugerør Tap til åbning af låg

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn Information til forældre Modermælkserstatning Om flaskeernæring til spædbørn Kvalitet Døgnet Rundt Gynækologisk/obstetrisk afdeling At give mad på flaske Hvorfor flaske? At skulle give sit barn modermælkserstatning

Læs mere

3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade

3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade Datablad 3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade Produktbeskrivelse: 3M Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade, serie 9100, er baseret på en helt ny teknologi med en patenteret

Læs mere

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo - Rengøringsskema

Læs mere

Sårpleje og forbindsstoffer

Sårpleje og forbindsstoffer Snøgg polsterplast Snøgg selvklæbende bandage til polstring ved og som forebyggelse af tryksår. Skumplader med hudvenlig klæbemasse, der samtidigt klæber på sig selv. Snøgg er luftgennemtrængelig og aseptisk.

Læs mere

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h Træningsprogram Rygklinikken PROMETHEUS h Begynd forsigtigt. Du må ikke få smerter, når du træner. Du må gerne føle at musklerne strækkes, og blive lidt muskeløm af de første træningsomgange. Lav udspændingsprogrammet

Læs mere

BADKAR & MASSAGEBADKAR

BADKAR & MASSAGEBADKAR BADKAR & MASSAGEBADKAR & Tak fordi du valgte et massage badekar fra Noro Skandinavia. Her finder du, det du skal tænke på, når du skal installerer el og vand, samt funktioner i dit massage badekar og tips

Læs mere

Bandagering med en lukket bandage. Kolostomi Pleje. Dedicated to Stoma Care

Bandagering med en lukket bandage. Kolostomi Pleje. Dedicated to Stoma Care Bandagering med en lukket bandage Kolostomi Pleje Dedicated to Stoma Care Designet til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov,

Læs mere

Nu åbner verdens mindste skadestue. Kom ind

Nu åbner verdens mindste skadestue. Kom ind Nu åbner verdens mindste skadestue. Kom ind Velkommen til verdens mindste skadestue. OBS! Cederroth Øjenskyl i lommeformat medfølger ikke, skal bestilles separat, REF 7 2 21. Nyhed! Cederroth Førstehjælpsstation

Læs mere

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Brud på anklen. -operativ/konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Brud på anklen -operativ/konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Brud på anklen Anklen kaldes også fodleddet. Det er i

Læs mere

Vejledning i brug af spilerdug. I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC

Vejledning i brug af spilerdug. I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC Vejledning i brug af spilerdug I henhold til Medicinske Direktiv 93/42/EC Side 1 af 8 Side 2 af 8 Denne vejledning gælder for alle typer af spilerdug fra Brehms Spilerdug Indledning Spilerdug er en glat

Læs mere

Care Master Plus Apparat til behandling af ledsmerter

Care Master Plus Apparat til behandling af ledsmerter Care Master Plus Apparat til behandling af ledsmerter Puls akupunktur / infrarød fysioterapi / lavfrekvent puls Betjeningsvejledning Importør: Care Relax Bordinglund 1 7441 Bording TLF: 60848900 info@carerelax.dk

Læs mere

N L F R D E D K easy-slide N L F R D E D K N L F R D E D K

N L F R D E D K easy-slide N L F R D E D K N L F R D E D K easy-slide 1 2 3 4 5 D K easy-slide BRUGSANVISNING 1. Tag Easy-slide på foden 2. Tag strømpen udenpå Easy-slide 3. Træk strømpen over hælen 4. Tag et fast greb i hælen og hold med den anden hånd i løkken

Læs mere

Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2

Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2 Side 1 av 6 Genoptræning efter: FROSSEN SKULDER (PERIARTROSIS HUMEROSCAPULARIS) TRIN 2 Da det ofte er en smerte, der har udløst den "frosne skulder", er det meget vigtigt, at øvelserne ikke medfører smerter,

Læs mere

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk

Arm- og skulderortoser. www.camp.dk www.camp.dk Albue-/hælbeskytter Heelbo Elastisk strømpe med trykaflastende udtagelig geléplade. Beskytter huden på albuen og forebygger tryksår. Art. nr. Farve Størrelse Mål Pakke 53600 Gul Small 15-20

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Til patienter og pårørende. Flaskeernæring. Forældreinformation. Vælg farve. Vælg billede. Neonatalafdelingen

Til patienter og pårørende. Flaskeernæring. Forældreinformation. Vælg farve. Vælg billede. Neonatalafdelingen Til patienter og pårørende Flaskeernæring Forældreinformation Vælg billede Vælg farve Neonatalafdelingen At give sit barn modermælkserstatning på flaske er for nogen det rigtige valg. For andre kan det

Læs mere

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter

Ekstra beskyttelse. Dansac tilbehørsprodukter Ekstra beskyttelse Dansac tilbehørsprodukter Indledning Hos Dansac er vi dedikerede til at udvikle unikke stomiposer og -plader for at højne livskvaliteten for mennesker med stomi. Sommetider kan huden

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

Sådan genoptræner du din hånd efter en. efter en skade på et af tommelfingerens sideledbånd

Sådan genoptræner du din hånd efter en. efter en skade på et af tommelfingerens sideledbånd Sådan genoptræner du din hånd efter en skade på et af tommelfingerens sideledbånd Du skal i gang med at genoptræne din hånd, efter at du har haft en skade på et at af tommelfingerens sideledbånd. Efter

Læs mere

INSTALLATIONS BRUGERVEJLEDNING

INSTALLATIONS BRUGERVEJLEDNING INSTALLATIONS & BRUGERVEJLEDNING MASSAGEBADEKAR Tak fordi du valgte et massage badekar fra Noro. Her finder du, det du skal tænke på, når du skal installerer el og vand, samt funktioner i dit massage badekar

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n

M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n M å l m a n d s t r æ n i n g m e j r u p f o d b o l d u n g d o m s a f d e l i n g e n INTRODUKTION FORORD Det er svært at finde materialer til målmandstræning, men efter selv at have søgt på Internettet,

Læs mere

MILK FROTHER MF 5260 DANSK

MILK FROTHER MF 5260 DANSK MILK FROTHER MF 5260 DANSK DA A B C D E F G H 3 SIKKERHED OG SET-UP Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge af

Læs mere

produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S

produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S Et produkt I samarbejde med Produktguide Kirstine Hardam A/S SolveBa sår- og fistelbandage. Micro Mini Midi Maxi Magnum Kan løse dine bandageringsproblemer! SolveBa endels poser til brug ved bandageringsproblemer.

Læs mere

WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16

WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 7992DK WG 80 Skydepartier til vinterhaven Faste partier til vinterhaven se side 16 Willab Garden 2017-08 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen, inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Urostomi pleje. Bandagering med en urostomi bandage

Urostomi pleje. Bandagering med en urostomi bandage Urostomi pleje Bandagering med en urostomi bandage DESIGNET til Livet FOKUS på Dig Dansac udvikler, producerer og markedsfører unikke stomiprodukter, der imødekommer specifikke behov, og som forbedrer

Læs mere

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm Halm Halm blev brugt til at blande i lerklining, både i vikingetiden og i bindingsværkshuse omkring 1634. Halmstrå kan let knække. Flere halmstrå sammen er stærkere end ét strå. Halm Halmstrå er hule,

Læs mere

CDS Albue Extension. Brugervejledning

CDS Albue Extension. Brugervejledning CDS Albue Extension Brugervejledning 1 CDS Albueortose Extension Indikationer: Ledkontrakturer Efter operation Efter sædvanlig behandling af skadede led Før og efter ledprotese Artrose og kronisk polyartrit

Læs mere

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk TEFAL Supergliss/Prima Strygejern Brugervejledning dansk 1 1. Apparatoversigt 1. Spraydyse 2. Vandpåfyldnings-studs anvend udelukkende vand fra hanen. 3. Ekstra-dampstøds-tast 4. Sprøjte-tast fugtning

Læs mere

Lufthåndtørrer FD-GSQ01

Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Lufthåndtørrer FD-GSQ01 Læs venligst håndbogen grundigt før brug. Egenskaber - Let betjening - Nem vedligeholdelse - Økonomisk - Pålidelig beskyttelse for nytteløst brug Navne på dele Bemærk: Apperatet

Læs mere

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker Reparationskursus I guld- og sølvsmedeteknikker 1 Kursus i mindre reparationer om trækning af perler med og uden knuder, montering af dupper og låse. Loddeprocesser ved mindre reparationsopgaver som f.eks.

Læs mere

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign.

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign. Muskelskader Førstehjælp ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Har du været udsat for et traume (slag, forstrækning, forstuvning) mod knogle, muskel, sene, ledbånd eller

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster

Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Patientvejledning Praktisk information om anvendelse af smerteplaster Vejledning til brugere Denne patientvejledning kan være en hjælp til dig, der bruger smerteplaster. Her finder du råd om korrekt brug

Læs mere

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

Liko Originalsejl, mod. 10, 11

Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Liko Originalsejl, mod. 10, 11 Brugsanvisning 7DK160165-01 Liko Originalsejl & Børnesejl Lav Brugsanvisningen gælder for Liko Originalsejl og Børnesejl Lav men i teksten anvender vi benævnelsen Liko Originalsejl.

Læs mere

Brugsanvisning. Føntørrer

Brugsanvisning. Føntørrer Brugsanvisning Føntørrer DK 8 1 7 6 2 3 4 5 2 DK Føntørrer El-tilslutning Apparatet bør kun tilsluttes et stik, der er beskyttet mod jordfejl og installeret i overensstemmelse med el-regulativet. Vær opmærksom

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

MYSA Dyner. Produktguide

MYSA Dyner. Produktguide 26 _013 Produktguide MYSA Dyner Syntetiske fibre Lyocell Dun/fjer Maskinvaskes ved 60 Vælg sengens temperatur! Når dynen er tilpas varm, sover du godt og vågner veludhvilet. Men hvad der er tilpas, afhænger

Læs mere

Patientinformation. Bækkenbundstræning. Terapiafdelingen

Patientinformation. Bækkenbundstræning. Terapiafdelingen Patientinformation Bækkenbundstræning Terapiafdelingen Indholdsfortegnelse Information om bækkenbunden side 2 Venepumpeøvelser side 5 Begynderprogram side 8 Videre træning side 9 Rejse/sætte sig side 10

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug

Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug Affugter Instruktionsbog WASCO 2000 Læs og opbevar disse instruktioner til senere brug INDHOLDSFORTEGNELSE Tag dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den til senere brug. Modelnummer

Læs mere

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super 1 2 3 4 11 I II 5 6 7 8 9 10 1. Lampe 2. Manometer til tryk i kedel 3. Damp, hane til damp 4. Filterholder/portafilter 5. Termostat lampe 6. Manometer

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Er dit reaktionsskema afstemt? Dvs. undersøg for hvert grundstof, om der er lige mange atomer af grundstoffet før reaktionen som efter reaktionen.

Er dit reaktionsskema afstemt? Dvs. undersøg for hvert grundstof, om der er lige mange atomer af grundstoffet før reaktionen som efter reaktionen. 7.12 Bagning med hjortetaksalt I skal undersøge, hvilke egenskaber bagepulveret hjortetaksalt har. Hjortetaksalt bruges i bagværk som kiks, klejner, brunkager m.m. Saltet giver en sprødhed i bagværket.

Læs mere

Rigitone BIG system Monteringsvejledning

Rigitone BIG system Monteringsvejledning Rigitone BIG system Monteringsvejledning Design og teknik Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG med kant A1 er et fuldperforeret akustikloft, der fremstår som en ubrudt flade uden synlige samlinger.

Læs mere

Tanken er derfor ligeledes at åbne for en dialog omkring netop denne problematik samt synliggøre nogle muligheder på området.

Tanken er derfor ligeledes at åbne for en dialog omkring netop denne problematik samt synliggøre nogle muligheder på området. INTRO Dette katalog er udfærdiget som et ide- og inspirationskatalog, der skal vise nogle muligheder for fastgørelse af p-kateter, når dette ikke er i brug. Alle løsninger tager sit udgangspunkt i dagligdagen,

Læs mere

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk Patientsikkerhed www.opitek.dk Medlem af Dansk Selskab for Patientsikkerhed www.patientsikkerhed.dk Patientarmbånd: Stregkode løsninger Label bånd Bånd med indskudskort Opitek Naverland 1C 2600 Glostrup

Læs mere

Care Master Apparat til lindring af ledsmerter

Care Master Apparat til lindring af ledsmerter Care Master Apparat til lindring af ledsmerter Højfrekvente vibrationer / infrarød fysioterapi / magnet terapi Betjeningsvejledning Importør: Care Relax Bordinglund 1 7441 Bording TLF: 60848900 info@carerelax.dk

Læs mere

Åndedrætsøvelse 7. Venepumpeøvelse for bækken 1

Åndedrætsøvelse 7. Venepumpeøvelse for bækken 1 Åndedrætsøvelse 7 Rygliggende med bøjede ben. Placér hænderne på maven. Mærk efter hvor bevægelsen sker under vejrtrækningen. Koncentrér om at trække vejret ned i maven, brystkassen skal helst ikke bevæge

Læs mere

Spørgsmål og svar om sparepærer og kviksølv

Spørgsmål og svar om sparepærer og kviksølv Spørgsmål og svar om sparepærer og kviksølv 1) Hvorfor er der kviksølv i sparepærer? En sparepære kan ikke fungere uden kviksølv. Når der sættes spænding på sparepæren frigives der frie elektroner. Når

Læs mere

Ort-O-Mate er et meget brugervenligt værktøj, der anvendes til aftagning af støtte- og kompressionsstrømper.

Ort-O-Mate er et meget brugervenligt værktøj, der anvendes til aftagning af støtte- og kompressionsstrømper. Ort O Mate ORT O MATE Danish CARE Supply Ort-O-Mate er et meget brugervenligt værktøj, der anvendes til aftagning af støtte- og kompressionsstrømper. De Ort-O-Mate is een gebruiksv hulpmiddel voor het

Læs mere

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller

Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller Sådan træner du efter knoglebrud i ankel eller fod Når du har fået fjernet gips eller bandage efter dit knoglebrud, skal du i gang med at træne din fod og dit ben. Formålet med træningen er at: forebygge

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 - unikarina 2009 INSPIRATION: Side 1 af 5 - unikarina 2009 MATERIALER: Merinould ca. 50 g, vandflaske med huller i låget, bobleplast (ca. 0,75x3,5 m), sæbe og masser af vand. Jeg bruger Urtekram s Universal

Læs mere

Patient vejledning. Hickmann-kateter central venekateter

Patient vejledning. Hickmann-kateter central venekateter Patient vejledning Hickmann-kateter central venekateter 2 Vejledning til patienter med hickmann-kateter Hygiejne og opbevaring... side 4 Forbindskift... side 7 Indledning Mennesker, som af en eller anden

Læs mere

Brugsvejledning Brystprotese

Brugsvejledning Brystprotese Brugsvejledning Brystprotese Indledning Du har fra Bandagist-Centret modtaget en brystprotese. For at få det fulde udbytte af brystprotesen og for at undgå problemer i forbindelse med brugen, opfordrer

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

Knæartroscopi Efter operationen

Knæartroscopi Efter operationen Patientinformation Knæartroscopi Efter operationen Ortopædkirurgisk Afdeling/ Ortopædkirurgisk Ambulatorium Grindsted Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse: Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 Efter kikkertundersøgelse

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning

Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Rigitone BIG kant A1 på GK-system Monteringsvejledning Produktbeskrivelse / anvendelse Rigitone BIG, Kant A1 er et akustikloft der fremstår som en fuldperforeret homogen flade uden synlige samlinger. De

Læs mere

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013)

TD 5.7.1.1-DK ver. 01 (28.03.2013) Indholdsfortegnelsen. 1. Introduktion.... 2. Generelle forsigtigheds regler:... 3. Anvendelsesområde.... 4. Levetid for produktet.... 5. Udpakning.... 6. Gode råd ved gang og anvendelse. (vejledning til

Læs mere

Neglesvamp. I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m

Neglesvamp. I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m Neglesvamp I n fo r m at i o n o m e t a l m i n d e l i g t p ro b l e m Neglesvamp er et almindeligt problem. Fodsvamp forekommer endnu hyppigere og er ofte årsagen til, at man får neglesvampinfektion

Læs mere

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Øvelsesprogram Til den gynækologiske patient

Patientinformation. Hospitalsenheden Horsens Terapiafdelingen. Øvelsesprogram Til den gynækologiske patient Operation i underlivet Dette hæfte er til dig, der er opereret i underlivet. Det er vigtigt, at du kommer i gang med at bevæge dig så hurtigt som muligt. Hovedformålet med bevægelse er at undgå komplikationer

Læs mere

Kemi %koncentration Klassificering CAS EINECS Isopropanol, 70% F, R11 67-63-0 200-661-7 (CH3)2CHOH

Kemi %koncentration Klassificering CAS EINECS Isopropanol, 70% F, R11 67-63-0 200-661-7 (CH3)2CHOH Page : 1 of 6 1. PRODUKTINFORMATION Varenr: 520213 Navn: med 70% isopropanol. Anvendelser: Desinficerende serviet til huden. Leveres af: Vitrex Medical A/S Vasekær 6-8 2730 Herlev Danmark Tlf.: +45 44947011

Læs mere

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Kosan Gas varenr.: 28150 Læs monteringsvejledningen før produktet tages i brug Advarsel 1. Følg altid de grundlæggende forholdsregler, når du bruger dette produkt.

Læs mere

Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment

Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment Anne Kjerulf overlæge Central Enhed for Infektionshygiejne Statens Serum Institut Smittekæden En arbejdsmodel til forebyggelse Smitteveje:

Læs mere

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!!

Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Tilbehør til kompressionsstrømper At gøre det svære enkelt!! Strømpe på- og aftagere. Handsker. Strømpelim. Silikonerens. KompreLet Når man lider af venøse sygdomme eller lymfødem, er det vigtigt at fortsætte

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Kan bruges i ovnen og på alle kogeplader!

Kan bruges i ovnen og på alle kogeplader! 1 gryde lav mad på 6 måder! Grill Bag Sautér Steg Damp Braisér Slip let Cerami-Tech Keramisk coating Jævn opvarmning Passer til alle kogeplader Nem at rengøre Slidstærk og stænkafvisende coating Varmeafvisende

Læs mere

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Overrivning af achillessenen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Overrivning af achillessenen Lægmuskulaturen samles

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Sten, ler og glas Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave

Nokia-cykelopladersæt. 3.0. udgave Nokia-cykelopladersæt 2 3 6 1 4 5 8 7 9 10 11 3.0. udgave 12 13 15 14 16 17 18 20 19 21 22 2010 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion Med et Nokia-cykelopladersæt kan du oplade batteriet

Læs mere

PlayStation Camera. Instruktionsvejledning CUH-ZEY

PlayStation Camera. Instruktionsvejledning CUH-ZEY PlayStation Camera Instruktionsvejledning CUH-ZEY2 7028418 DK Før brug ˎˎLæs denne vejledning samt eventuelt andre vejledninger vedrørende kompatibel hardware grundigt. Gem vejledningen til senere brug.

Læs mere

Skulle du have spørgsmål eller brug for professionel vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os:

Skulle du have spørgsmål eller brug for professionel vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os: Drift og Vedligehold Flexoduct Kildefilter Denne drifts- og vedligeholdelsesmanual gælder for JRV's Flexoduct Kildefiltre. Den indeholder vigtige informationer om vedligehold, opbevaring og rengøring,

Læs mere

Hvad er en stomi? Gads Forlag Pleje og dokumentation 1

Hvad er en stomi? Gads Forlag Pleje og dokumentation 1 Gads Forlag Pleje og dokumentation 1 Hvad er en stomi? En stomi er en kunstig åbning i bugvæggen på maven, hvor tarmen er ført ud og syet fast i maveskindet. Det betyder, at afføringen kommer ud af stomien

Læs mere

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde

SMERTER OG NEDSLIDNING. Øvelser tungt fysisk arbejde SMERTER OG NEDSLIDNING Øvelser tungt fysisk arbejde Arbejdsmiljø København (AMK) er Københavns Kommunes rådgiver om arbejdsmiljø og arbejdsliv. Vi arbejder på tværs af kommunens syv forvaltninger, hvor

Læs mere

SlingOn. Manual dansk

SlingOn. Manual dansk SlingOn Manual dansk Version 2 2010 Illustrationer Illustration 1 Illustration 2 Illustration 3 Illustration 4 23 Indhold Overskrift Side 1. Generelt/Egenskaber... 4 2. Praktisk håndtering... 5 3. Håndtering/Materiale/Rengøring...

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere