Velkommen til fritidsklubber & væresteder i UngSyd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til fritidsklubber & væresteder i UngSyd"

Transkript

1 Velkommen til fritidsklubber & væresteder i UngSyd Klubben er børnenes fristed. Børn skal have et rum, hvor de har det sjovt - samtidig med at de har mulighed for at blive bedre til nogle konkrete ting: Hvem er jeg sammen med andre? Hvordan kan jeg være en god ven? Hvad er jeg god til at byde ind med i fællesskabet? Hvad giver mig energi? Hvad gør mig glad? Venskaber - adgang til sociale fællesskaber - børns egne netværk

2 Område 1: Område 2: Område 3: Fraugde Fritidsklub Stat-Ene-Vej Odense SØ Tlf Planeten Fritidsklub Solfaldsvej Odense C Tlf Hjallese Fritidsklub Solbærvej Odense S Tlf Gården Fritidsklub Ørbækvej Odense SØ Tlf Regnbuen Fritidsklub Godthåbsgade 30 b 5000 Odense C Tlf Værestedet Dalum Demantsvej Odense S Tlf Værestedet Oasen Stærmosegårdsvej Odense M Tlf Områdeleder: Kirsten Wermuth Jensen Tlf.: Virkelyst Fritidsklub Ørbækvej Odense SØ Tlf Værestedet Fidusia Rødegårdsvej Odense M Tlf Områdeleder: Anne Liff Rasmussen Tlf.: Højby Fritidsklub Højbyvej Odense S Tlf Skt. Klemens Fritidsklub Dahlsvej Odense S Tlf Områdeleder: Nazim Gürkan Tlf.: Administration: UngSyd Danmarksgade 10D 5000 Odense C Tlf.: Ungdomsskoleleder: Erik Ravn Nielsen Klubleder: Nina F. Øhlenschlæger Mobil:

3 Velkommen UngSyd varetager driften af fritidsklubber og væresteder i Børn og Ungeregion Syd. I regionen er der 8 fritidsklubtilbud med en bred vifte af aktivitetstilbud alle ugens 5 dage. Herudover findes der 3 væresteder i regionen, der tilbyder udvalgte aktiviteter. Værestederne har åbent 3 eftermiddage ugentlig. Fritidstilbuddene har, som udgangspunkt åbent i tidsrummet kl , dog tilpasses åbningstiderne lokale aktiviteter og behov, hvilket indimellem medfører både kortere og længere åbningstider hen over året. Værestederne retter sig primært mod de yngste klubbørn på 4. klassetrin og skal betragtes som supplerende tilbud til fritidsklubben. Værestedets primære formål er at støtte og vejlede børnene i overgangen til et selvstændigt fritidsliv. Målgruppe. Fritidsklubberne er for børn, der går i 4.-6./7. klasse. Når man er meldt ind i en fritidsklub, må man komme i alle fritidsklubber og væresteder i UngSyd. Hvorfor være medlem af fritidsklubberne? Fritidsklubberne er børnenes fristed, hvor de kan afprøve forskellige fritidsaktiviteter sammen med andre børn og klubbens voksne. I klubben får man nye venner udenfor klasserummet og man bliver en del af et trygt fællesskab. Børns egne netværk. Børn har brug for at være en del af selvvalgte netværk i deres frie tid, hvor de kan opleve at lykkedes sammen med andre om noget, de selv synes er sjovt. I klubberne bliver børnene gode til at danne venskaber og de får styrket deres selvværd. Fritidsklubbens mission er at skabe mulighed for, at alle børn har adgang til et sundt og udviklende fritidsliv, hvor de føler sig velkomne og værdsat. Fritidsvejleder for børn. Fritidsklubbens medarbejdere er børnenes fritidsspilfordelere, hvilket betyder, at vi introducerer børnene til forskellige fritidsaktiviteter og vi hjælper det enkelte barn med at finde nogle interesser, han/hun kan vokse af.

4 Pædagogik I klubberne har vi et fritidspædagogisk udgangspunkt, hvilket bl.a. betyder, at personalet er uddannet til at motivere og inspirere børn til deltagelse i et aktivt og alsidigt socialt liv. Personalet lægger vægt på, at møde børnene med en åbenhed, der giver barnet plads til at kunne være sig selv. Herfra arbejder vi pædagogisk med børnenes bevidsthed om egne styrker og svagheder gennem motiverende aktiviteter indenfor fælles leg, sport, musik, kreativitet og børns egne ideer. Aktivitetsområderne bliver brugt som det fælles tredje til at støtte børnene i at finde sig til rette i frivillige fællesskaber og indgå i forpligtende relationer på tværs af alder, kultur og køn. Klubberne har et tæt samarbejde med lokale foreninger og øvrige fritidstilbud, hvilket betyder, at vi har et stort kendskab til forskellige fritidsaktiviteter for børn i nærområdet. Fritidsvejledning I klubberne kan børn og deres forældre få hjælp til at blive meldt ind i sportsforeninger, danseskoler, musikskole, svømmeklubber, teaterforeninger mm. - eller til at starte en fritidsaktivitet selv. I klubben på egne ben Klubben fører ikke fremmødekontrol. Børn kan komme og gå, når de har lyst, med mindre der laves en særlig aftale mellem personalet og barnets forældre. Såfremt der er specielle hensyn/aftaler omkring et barn, indgår personalet gerne i dem. Vi beder børnene om at sige goddag, når de kommer og farvel, når de går hver dag. Det er op til barnets forældre selv at lave aftaler om, hvornår barnet kan benytte klubben, hvornår barnet skal være hjemme, om barnet må gå med andre børn hjem - eller om de må forlade klubbens område. Forlader barnet klubben, er det ikke længere klubbens ansvar, at passe på barnet. Fra SFO til klub Klubben har et tæt samarbejde med 3. klassetrin og SFO, bl.a. for at skabe en tryg overgang til det frie klubliv efter 3. klasse. Op mod sommerferien arrangeres der besøg i klubber for elever i 3. kl.. Skolepædagoger deltager også i disse forløb. De fleste børn har derfor prøvet at være i klubben inden sommerferien og kender personalet lidt inden klubstart i august.

5 Indmeldelse Som nyt medlem må man afprøve klubben en kort periode inden endelig indmeldelse. Indmeldelse foregår primært via hvor man skal udfylde og indsende en indmeldelsesblanket vedr. barnet. Blanketten fås også i klubberne og kan afleveres til klubben. Når vi modtager en indmeldelsesblanket, sender vi barnets forældre et informationsbrev vedr. deltagerbetaling, som opkræves via e-boks. Udmeldelse Barnet udmeldes af klubben ved skriftlig eller mundtlig henvendelse til UngSyds administration på eller på tlf.: Udmeldelse kan ske med en måneds varsel inden den første i en måned. Deltagerbetaling Det koster 115 kr. pr. måned at være medlem af en fritidsklub eller et værested i UngSyd. Deltagerbetaling opkræves månedsvis bagud via moderens e-boks. Juli måned er betalingsfri. I klubben er der forskel mellem hverdag og fest Fritidsklubberne følger Odense Kommunes Sundhedspolitik, hvilket betyder, at vi som udgangspunkt ikke accepterer indtag af slik og sodavand i klubben til hverdag. Derimod tilbyder vi frugt, grønt og sund mad. Ind imellem laver vi også mad sammen med børnene. Der kan købes eftermiddagssnack i klubberne, dog skal børnene selv medbringe hovedmåltider. Ved arrangementer og festlige lejligheder serveres der af og til både slik, kage og sodavand!

6 Klubtilbud i ferieperioder I skoleferier har fritidsklubberne et fælles aktivitetstilbud, som man kan tilmelde sig via Forældreintra eller i klubben. Klubberne tager ofte på fælles ture for at give børnene nogle sjove ferieoplevelser, mens der andre dage tilbydes forskellige aktiviteter i udvalgte klubber. Fritidsklubberne tilbyder ferieaktiviteter i de fleste skoleferier i tidsrummet kl. 9.00/ / Åbningstiden tilpasses aktivitetstilbuddet og vi forbeholder os ret til at justere åbningsfladen, hvis der er få tilmeldte børn. NB.: Man kan ikke være sikker på, at der er en medarbejder fra barnets egen klub på arbejde, når man tilmelder sit barn til en ferieaktivitet. Vores erfaringer er, at børnene meget hurtigt lærer de andre voksne at kende, hvilket gør, at de alligevel føler sig trygge i ferietilbuddet. Sommerferielukket : Fritidsklubberne har lukket i ugerne 27, 28, 29, 30 og 31. Se det fælles program: Sommerferieaktiviteter 2015 med UngSyd på Fritidsklubberne åbner igen mandag i uge 32 kl Forsikring: Forvolder et barn skade på skolens eller klubbens inventar/bygninger er det forældrenes egen fritids-/ ulykkesforsikring, der skal dække. Hvis der sker uheld ved aktiviteter i klubben og uheldet kan bebrejdes kommunen, er medlemmer dækket af kommunens erhvervsansvarsforsikring. Børns egne initiativer: I klubberne kan børnene få støtte og vejledning hos de voksne, hvis de har en god idé til en sjov fritidsaktivitet. Klubberne har bl.a. en pulje penge, hvor børn/klasser/årgange kan søge penge + personale fra klubben til at kunne få en idé til at blive til virkelighed. F.eks. en sjov klasse-/ årgangsfest eller en overnatning i klubben...

7 Omgangstone og opførsel I klubberne ligger vi vægt på, at alle taler pænt til hinanden og tager hensyn til hinanden. Hvis et barn ikke taler ordentligt eller på anden vis opfører sig dårligt og ikke vil ændre sin adfærd, kan barnet undtagelsesvist blive sendt hjem resten af dagen. Hvis et barn sendes hjem, kontakter personalet barnets forældre med det samme. Mobning er bandlyst. Vi tager børns trivsel i fællesskabet meget alvorligt. Børnene kommer i klubberne for at have det sjovt sammen med andre børn - vi prioriterer højt, at alle børn kan føle, at de har det rart i klubben. Fokusperioder i klubberne: I klubberne bringer vi ofte børnene sammen på tværs af klubber omkring nogle sjove aktiviteter. Gennem året har vi 4 fokusperioder, hvor vi alle sammen sætter fokus på det samme emne, hvilket giver os mulighed for at lave nogle spændende aktiviteter på tværs. Her får børnene bl.a. mulighed for at udstille deres egen kunst, stå på en scene, tage på tur rundt i Danmark, sejle i kano, deltage i diskoteksfest og meget mere.

8 Vil du være med? - når vi har det sjovt sammen til: Kanotur på Odense Å Tur til Legoland Vilde vulkaner Sætte rekorder Scenen er din Hyttetur Fjordens dag Tur til tivoli friheden Tur i Svømmehal Musik og dansefestival H. C. Andersens festival Netnight Ridelejr DM i FIFA Overnatning i klubben med natløb Børnenes kunst udstilling Og meget, meget mere.

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Forældreguiden KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Arne Jacobsens Allé 21, 2300 København S Tlf. 3530 2310 Telefontid mellem 6:30-8:00 og 12:30-17:00. Email: Ørestad

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Børne- og Kulturforvaltningen, Skoleafdelingen, april 2010 1 Indledning Formålet med denne mål- og indholdsbeskrivelse for SFO er at give borgerne mulighed for

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn

Den Sammenhængende Skoledag. Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Den Sammenhængende Skoledag for dig og dit barn Scan koden Find materiale om DSS, på platformen www.odense.dk/dss 2 I Den Sammenhængende

Læs mere

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Om SFO Søstjernens pædagogiske praksis samt organiseringen heraf (3. udgave, vedtaget april 2013) Indhold: Del 1 Pædagogisk del p. 2 1.0 Indledning... p. 2 1.1. Om SFO

Læs mere

Fritidsklubber & Byggelegepladser

Fritidsklubber & Byggelegepladser Fritidsklubber & Byggelegepladser Byggelegepladsen Bispevangen Ballerup Fritids Center Byggelegepladsen Midgård Grantoftens Fritids Center Information & Indmeldelse 2012 Ud af BFO og ind i Klub Bygger:

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Den følgende beskrivelse er et supplement til informationsmødet afholdt på skolen d. 16. juni 2014. >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden.

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Skovlund Børnehus Virksomhedsplan 2010/11 Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Nørremarken 9 6823 Ansager Tlf. 75292447 www.skovlundbornehus.dk

Læs mere

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk.

Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010. Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. 2010 Århus Kommune Børn og Unge Velkommen i skole @ Århus Kommune, Børn og Unge 2010 Tekst: Børn og Unge Fotos: Erik Christensen Oplag: 5.000 stk. Grafisk produktion: Danprint 8330 Beder Yderligere oplysninger:

Læs mere

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk

Vildbjerg Skoles SFO. Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg. Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk 2013 Vildbjerg Skoles SFO Afdeling 1 & 2 Bjørnkærvej 2 7480 Vildbjerg Mail adr.: vildbjergsfo@herning.dk Tlf.nr. Susanne 96 28 77 13 Pia 96 28 77 15 Afd. 1 96 28 77 11 Afd. 2 96 28 77 14 SFO leder: Susanne

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere

Galaksen Stjernevejskolens SFO

Galaksen Stjernevejskolens SFO Galaksen Stjernevejskolens SFO Mosegade 75, 8722 Hedensted. Tlf. 7974 1180 1 Vi begyndte som et fritidshjem i november 1978, navnet var dengang Ungdomsgården. I marts 1993 blev vi omstruktureret til en

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner.

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner. Vuggestuen Sydvesten - En del af dagtilbud Sofiendal isk profil og læreplaner. 2012 PÆDAGOGISK PROFIL VUGGESTUEN SYDVESTEN 2012 Organisering og normering Vuggestuen Sydvesten er en del af dagtilbud Sofiendal,

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati.

Nyhedsbrev nr. 13. Beskæftigelse. Uddannelse. Trivsel. Sport Og Motion. Sundhed. Børn/Unge. Beboernetværk. Familie. Inddragelse Og Demokrati. Læs hvad der bl.a. sker i Sønder - og Korskærparken Nyhedsbrev nr. 13 Beskæftigelse Og Uddannelse Trivsel Og Sundhed Sport Og Motion Børn/Unge Og Familie Beboernetværk Inddragelse Og Demokrati Kultur Og

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Virksomhedsplan 2001 2003

Virksomhedsplan 2001 2003 Virksomhedsplan 2001 2003 Februar 2002 Indholdsfortegnelse 1 SKOLENS PROFIL 3 2 SKOLENS MÅLSÆTNING 4 2.1 MÅLSÆTNING FOR UNDERVISNINGSDELEN 4 2.2 MÅLSÆTNING FOR SFO EN 5 3 INDSATSOMRÅDER FÆLLES 6 3.1 SELVSTYRENDE

Læs mere

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole

Information til forældre i Ballerup Kommune. Folkeskolereformen. vores fælles skole Information til forældre i Ballerup Kommune Folkeskolereformen vores fælles skole En fagligt stærk folkeskole med tid til variation og fordybelse 2 Kære forældre Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

AKTIVITETSFORSLAG til læreren

AKTIVITETSFORSLAG til læreren Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk AKTIVITETSFORSLAG til læreren Vi har samlet en række forslag til klasseaktiviteter i forbindelse med en emneuge om Afrika. Aktiviteternes

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner Vision for børneområdet i Hellested Børnelivet i Hellested tager udgangspunkt i de unikke muligheder vores nærområde tilbyder. Naturen og idrætsfaciliterne har en stor plads i børnenes

Læs mere

MASTERPLAN. fri grundskole og børnehave i Klitmøller

MASTERPLAN. fri grundskole og børnehave i Klitmøller MASTERPLAN fri grundskole og børnehave i Klitmøller 2 Indhold 1. Vision for børneområdet i Klitmøller... 3 2. Målsætninger... 4 2.1 Skolens målsætning... 4 2.2 Børnehavens målsætning... 4 2.3 Målsætning

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere