Informationsfolder til forældre - Elliot - Struer kommunale Ungdomsskole BØRN OG UNGE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder til forældre - Elliot - Struer kommunale Ungdomsskole BØRN OG UNGE"

Transkript

1 Informationsfolder til forældre - Elliot - Struer kommunale Ungdomsskole BØRN OG UNGE

2 Kontaktoplysninger Struer kommunale Ungdomsskole Skolegade 5B 7600 Struer Telefon: Hjemmeside: Kontortid: Mandag torsdag Fredag Elliot Skolegade 5B 7600 Struer Telefon: / (besvares kun i åbningstiden) Ungdomsskoleinspektør Hans Østergaard Telefon: / Viceungdomsskoleinspektør Alice Frederiksen Telefon: / Sekretær Lotte Riis-Vestergaard Telefon:

3 Værdigrundlag for Struer Kommunale Ungdomsskole Det overordnede værdigrundlag for Struer Kommunale Ungdomsskole udtrykker, hvad vi synes er værdifuldt i mødet med vores brugere og samarbejdspartnere. Værdigrundlaget afspejles i den daglige praksis. Vi har taget udgangspunkt i Struer Kommunes værdigrundlag og suppleret med værdier, vi finder er væsentlige for netop vores virksomhed. Nærhed Gennemsigtighed Ordentlighed Tolerance Fleksibilitet Højt til loftet Engagement Samarbejde med respekt Værdierne afspejlet i praksis Med nærhed mener vi: Medarbejderne på Struer kommunale Ungdomsskole skal møde den unge, hvor den unge er. Det skaber tryghed for den unge og er medvirkende til at danne relationer og skabe engagement. Med gennemsigtighed mener vi: Medarbejderne på Struer kommunale Ungdomsskole er tydelige voksne der skaber tydelige rammer og kommunikerer åbent på alle niveauer. Det er medvirkende til at skabe synlighed om ungdomsskolen og sikrer, at de unge kan træffe kvalificerede valg for deres læring og fritidsaktiviteter. Med ordentlighed mener vi: Det vi siger, er det vi gør. Struer kommunale Ungdomsskole er præget af professionalisme og ærlighed i kommunikationen. Det er medvirkende til at sikre en ordentlig omgangstone, så alle føler sig velkomne og kan lide at være her. Med tolerance mener vi: I Struer kommunale Ungdomsskole er der plads til forskellighed. Vi arbejder med konstruktiv anerkendelse og med at styrke udviklingen af de unges sociale kompetencer gennem samarbejde med andre. Der skal være plads til alle, men ikke til alt. Fleksibilitet I Struer kommunale Ungdomsskole er vi omstillingsparate og åben for udvikling og løbende tilpasning af vores virksomhed. Vi vægter ligeledes at begrænse fleksibiliteten hvor det skønnes nødvendigt, for at skabe balance mellem for mange uoverskuelige valg og de unges behov for tryghed. Højt til loftet I Struer kommunale Ungdomsskole skal vi se muligheder frem for begrænsninger. Der skal være plads til at eksperimentere og udvikle i samarbejde med de unge. Engagement Engagement er en forudsætning for at skabe gejst og lyst til at lære. I Struer kommunale Ungdomsskole har vi en engageret ledelse, som er præget af ansvarlighed og lyst til at give projekter videre. Engagement skaber forudsætninger for medbestemmelse, samhørighed og ejerskab på alle niveauer sådan bliver gnisten til en flamme hos både medarbejdere og unge. Samarbejde med respekt I Struer Kommunale Ungdomsskole vægter vi samarbejde med respekt. Vi ønsker at samarbejde med de unge, med forældrene, med de tværfaglige samarbejdspartnere og med embedsmænd og politikere med henblik på en sammenhængende indsats. Vi har respekt for den enkelte samarbejdspartners virkelighed og den anerkendende dialog er vores arbejdsredskab.

4 Målsætning for Elliot at tilbyde et fristed, hvor der er plads til at være den man er, uanset alder og køn. at den enkelte skal opleve at være en del af et fællesskab og vise ansvar og respekt for den enkelte og fællesskabet. at arbejde med at gøre de unge selvhjulpne, så de er rustet til at klare den hverdag de er en del af at tilbyde aktiviteter, der er tilpasset den enkelte, så det skaber udfordringer og udvikling. Personale Pædagog Sara Jacobsen Ergoterapeut Pernille Aagaard Kristensen Gademedarbejder Kitt Andersen Pæd.medhj. Hassan Abdallah Pæd.stud. Stine Østergaard Pæd.stud. John Tranberg Thomsen 1. august januar 2013) viceinspektør Alice Frederiksen Sara og Pernille vil være de primærvoksne for de visiterede børn. De fysiske rammer Vi har nogle rigtige dejlige lokaler som rummer mulighed for en lang række aktiviteter. Endvidere har vi mulighed for at benytte gymnastiksal, skolekøkken, billedkunst, håndarbejde, sløjd og computerlokale. Alle faglokalerne ligger i umiddelbar tilknytning til Elliots lokaler. Alle lokaler i Elliot er i princippet for alle. Der vil dog være nogle af rummene som har specielle funktioner som f.eks. stillerum, computerrum, bordtennis osv. Vi har udendørs faciliteter til bl.a. basket- og fodbold, bålplads m.m. Vi bruger endvidere at tage i Anlægget for at benytte fittnessbane og naturlegepladsen, Hullet, strandene, boldbanerne ved Kilen osv.

5 Faste aktiviteter Det er vigtigt med genkendelighed og struktur. Der udarbejdes månedsplaner som bl.a. tager udgangspunkt i hvad de unge selv foreslår. Mulighederne spænder fra fysiske aktiviteter til indkøbs- og byture, madlavning, forskellige kreative aktiviteter, computerspil osv. Vi vil søge at organisere de fleste aktiviteter i klubben (i den fælles åbningstid), således at alle kan deltage uanset forudsætninger. Der vil naturligvis også blive tilrettelagt individuelle tiltag og forløb i det omfang det skønnes nødvendigt i visiteringen. Vi udarbejder aktivitetsplan som børnene får med hjem. Planen vil også kunne findes på vores hjemmeside Eftermiddagsmad Der vil hver dag eftermiddagsmad. Det kan være frugt og knækbrød, rugbrødsmadder, pastasalat og lign. En dag i ugen laver vi mad med børnene i skolekøkkenet. Vi serverer vand til maden. Det kan forekomme f.eks. til fastelavn, påske og jul, at vi bager kager, boller, laver bolsjer og flødeboller og lign. Fælles fødselsdag Afholder vi 1 gang i måneden.. Månedens fødselsdagsbørn er med til at bestemme eftermiddagens aktiviteter og mad.

6 Dagligdagen i Elliot Åbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Der kan laves andre aftaler ved behov. Dagsprogram Goddag kryds ind Stille tid og aktivitets valg Aktivitet Eftermiddagsmad Lektiehjælp og / eller aktivitet Farvel kryds ud Ferie Der vil være lukket 4 uger i juli måned. Faste lukkedage: mellem jul og nytår dagene op til påske dagen efter Kr. Himmelfartsdag. Grundlovsdag Der kan laves andre aftaler ved akut behov. Betaling Det er gratis at komme i Elliot, men ved enkelte aktiviteter / arrangementer kan en mindre deltagerbetaling forekomme.

7 Forældresamarbejde Vi mener, at et godt forældresamarbejde skal bygge på ærlighed, åbenhed og respekt. Vores fællesudgangspunkt er altid barnet. I er altid velkomne i Elliot til en snak i forbindelse med, at I bringer eller henter. Forældremøder Der vil blive afholdt 1 årligt forældremøde. Forældresamtaler Vi afholder forældresamtale i forbindelse med den unges start i Elliot. Her vil vi gennemgå de vigtigste fokuspunkter omkring den unge samt lave aftaler om forskellige praktiske forhold. Endvidere drøfter vi de forventninger vi har til hinanden. Derudover tilbyder vi min. 1 gang om året en forældresamtale. Oplysningsblanket I forbindelse med den unges start i Elliot får I udleveret en oplysningsblanket. Blanket som indeholder oplysning om forældrenes navne, adresse, arbejdspladser, læge, medicin samt oplysninger om hvad jeres barn må i forhold til f.eks. selv at gå hjem, hvem må hente. Endvidere bliver I bedt om at underskrive en samtykkeerklæring samt en kørselstilladelse Forældre månedsbrev Vi vil som noget nyt skrive månedsbrev til alle hjem. Her vil vi skrive om kommende aktiviteter, ændringer af hverdagen, evt. ændringer i personalegruppen, nye børn osv. Forældrebestyrelse Elliot er en del af Ungdomsskolen. Det betyder, at der vil være mulighed for at vælge en forældrerepræsentant til Ungdomsskolebestyrelsen. Forældrerepræsentanten vælges blandt alle forældre til ungdomsskolens brugere. Fravær Det er meget vigtigt, at I ringer til os, hvis jeres barn af en eller anden grund ikke kommer i Elliot. Transport Aftales individuelt. Forsikring Ungdomsskolen har ikke en elevforsikring. Det er kun jeres egne forsikringer, der dækker uanset hvilke aktiviteter vi gennemfører.

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne

Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Mål- og indholdsbeskrivelser for SFOerne Børne- og Kulturforvaltningen, Skoleafdelingen, april 2010 1 Indledning Formålet med denne mål- og indholdsbeskrivelse for SFO er at give borgerne mulighed for

Læs mere

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien

Forældreguiden. KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Forældreguiden KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien KKFO Ørestad Skole afdeling Melodien Arne Jacobsens Allé 21, 2300 København S Tlf. 3530 2310 Telefontid mellem 6:30-8:00 og 12:30-17:00. Email: Ørestad

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen

Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Pædagogisk Grundlag SFO Søstjernen Om SFO Søstjernens pædagogiske praksis samt organiseringen heraf (3. udgave, vedtaget april 2013) Indhold: Del 1 Pædagogisk del p. 2 1.0 Indledning... p. 2 1.1. Om SFO

Læs mere

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40

Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Sfo v/ Virum Skole Akvariet og Galaxen Parcelvej 167, 2830 Virum 45 28 44 40 Velkommen til Virum Skoles Sfo Med denne pjece ønsker vi børn og forældre velkommen til vores skolefritidsordning. Vi håber,

Læs mere

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen 1. Indledning og formål Virksomhedsplan, pædagogisk læreplan og udviklingsplan for den integrerede institution Børnehuset Ådalen Vores virksomhedsplan er en ramme

Læs mere

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner.

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner. Vuggestuen Sydvesten - En del af dagtilbud Sofiendal isk profil og læreplaner. 2012 PÆDAGOGISK PROFIL VUGGESTUEN SYDVESTEN 2012 Organisering og normering Vuggestuen Sydvesten er en del af dagtilbud Sofiendal,

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkomstpjece for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Trige Velkomstpjece Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkommen til Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Spørring Vi vil gerne byde jeres familie velkommen

Læs mere

BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET

BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET INST. NR.: (indsættes af uddannelsesinstitutionen) PRAKTIKSTEDET PRAKTIKSTEDETS NAVN ADRESSE POSTNR. OG BY TLF. NR. MAIL ADRESSE HJEMMESIDE Georgs Æske Skansevej 20 a 3400

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud VELKOMMEN TIL Dagplejen i Hjerm TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Velkommen Du og dit barn bydes hermed hjertelig velkommen til Dagplejen i Hjerm. Hjerm Dagpleje er en del af Struer Kommunes

Læs mere

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden.

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Skovlund Børnehus Virksomhedsplan 2010/11 Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Nørremarken 9 6823 Ansager Tlf. 75292447 www.skovlundbornehus.dk

Læs mere

VESTERVANGS PÆDAGOGISKE MÅLSÆTNING

VESTERVANGS PÆDAGOGISKE MÅLSÆTNING VESTERVANGS PÆDAGOGISKE MÅLSÆTNING København, 17. November 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE DEMOKRATISK DANNELSE 2 TRIVSEL OG SUNDHED 2 FORÆLDRESAMARBEJDE 3 BARNETS ALSIDIGE UDVIKLING FRITIDSPÆDAGOGISK UDVIKLING

Læs mere

PERSPEKTIVPLAN 2014 2015

PERSPEKTIVPLAN 2014 2015 PERSPEKTIVPLAN 2014 2015 DAGTILBUD GISTRUP Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen til Dagtilbud Gistrups perspektivplan 2014... 3 Dagtilbud Gistrups organisation.... 3 Vippemodel... 4 Feriesamarbejde...

Læs mere

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og

Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og unge... 6 Den pædagogiske opgave og pædagogernes ansvar...

Læs mere

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave

Personalehåndbog. For Stenløse private skovbørnehave Personalehåndbog For Stenløse private skovbørnehave Forord. Denne håndbog tænkes som et arbejdsredskab som skal tages op 1 gang om året, for at sikre at det er en løbende proces. Brug denne håndbog, men

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE 1 Indholdsfortegnelse Kære forældre... 3 Dagtilbuddet Christiansbjerg.... 4 Bodøgården... 4 De ydre rammer... 4 Haven... 5 Havens pædagogiske målsætning... 5 Tryghed,

Læs mere

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling.

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på Dagtilbud Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på faglig udvikling Opvækst- og Uddannelsesudvalget har som startskud til processen der kaldes Fokus på Dagtilbud sat de overordnede

Læs mere

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 Velkomstfolder Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 1 Velkommen i Lindehuset Vi vil gerne være et sted hvor alle, uanset færdigheder, kulturbaggrund eller tro føler

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere