Mariagerfjord. Danmarks smukkeste fjord. Et godt sted at sejle og fiske.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mariagerfjord. Danmarks smukkeste fjord. Et godt sted at sejle og fiske. www.fjordfisker.dk"

Transkript

1 Mariagerfjord Danmarks smukkeste fjord. Et godt sted at sejle og fiske.

2 OM MARIAGERFJORD EBOOK Dette er et lille og beskedent forsøg på at eksperimentere med nogle af de nye medier og på en ny måde fortælle om fjordens muligheder. Tanken bag denne ebook er, at den skal være tilgængelig og at man kan hente den ned på sin Ipad / Tabs / smartphone og så læse via en ebook app på et senere tidspunkt, hvor man måske ikke har netforbindelse f.eks i båden, bilen campingvognen eller cyklen. God fornøjelse Med venlig hilsen Ole Madsen

3 Fra Odden til Hobro Området på i og omkring Mariagerfjord er spændende og oplevelsesrigt. Her er oplevelser for de som bor her, turister, campister, sejlere og alle de, som af den ene eller anden grund kigger forbi i løbet af året. Så uanset om du er til land eller vand, er der muligheder for oplevelser. God fornøjelse Mariager Fjord er blandt de smukkeste naturområder i Danmark, og en sejltur her er afvekslende og fyldt med oplevelser både på vandet og langs de frodige kyster. Lad os blot nævne fugletræk i formationer og med lidt held en enkelt sæl eller marsvin. I nogenlunde vejr ser man mange små og mindre både, hvorfra folk forsøger sig med fiskestangen. Med sine ca. 20 sm er det den længste af de østjyske fjorde. På første halvdel af fjorden, indtil Aa-Mølle er der kun en smal men godt afmærket sejlrende på 5 til 11 meters dybde. Her gør man som sejler klogt i at følge vageafmærkningerne, -om aften og nat båkelysene. På fjorden er der fartbegrænsning på 7 kn i de gravede render.

4 Lad os sejle på den smukke fjord fra Als Odde til Hobro. Odden - Hadsund Herfra slynger sejlrenden sig gennem det brede- men lavvandede afsnit af fjorden. Sydbredden er skovklædt, og nordbredden har store strandenge, som i starten er så lavtliggende, at der er bygget diger mod fjorden. Vi passerer holmene Pletten til styrbord of lidt senere Treskelsbakke til bagbord. Herfra og helt ind mod syd i hele Aistrup bugt har vi det store fredede vildtreservat med et rigt og spændende fugleliv bla. med svaner, ænder og gæs, -herunder den sjældne lysbugede knortegås, gravand og pibeand. Nærmer man sig fjorden nordfra, skal man passe på Als Rev afmærkningen. Herfra stik mod syd går man ind i sejlrenden omkring 7.ende grønne kost. Kommer man syd fra, kan man på lang afstand tage hold på Als kirke og de store møller ved den sydlige fjordmunding, men man skal passe på Boels Rev. Efter min. Passerer man Als Odde til styrbord og godset Overgaards dæmninger til bagbord.

5 Mange tager også en forårstur efter ørrede og hornfisk som kan fanges i større mængder ved Odden. Pas på ved fangst af fjæsing og ulk Als Odde er fjordens yderste fiskeplads inden fjordens udmunding i Kattegat. Her er mange lystfiskere på jagt efter især skrubber, idet man kan gå næsten helt ud til kanten af sejlrenden. Der er ligeledes en lille mole ved siden af lodsbådens plads, hvor man kan nyde fiskeriet. Fjorden ved Als Odde.

6 Ved havnø kan du også opleve: Havnø Mølle er med byggeåret 1842 Nordjyllands ældste vindmølle. Den ligger smukt placeret mellem Mariager Fjord og Lounkær skovene. Havnø er en skøn fiskeplads på et af fjordens smalleste steder. Der er en lille stenmole, hvor det er muligt at at lave en tur med hygge, og familiefiskeri. Sejlrenden går tæt forbi, hvilket gør stedet oplagt til fiskeri efter bl.a. skrubber. Det er et yndet sted at fiske efter hornfisk i forårs månederne. Desuden kan man fra molen vade mod både øst og vest og opleve et glimrende ørredefiskeri. Foran diget finder du en meget fin strandeng. Her er jævnligt oversvømmelser og de skaber en mosaik af såkaldte loer og saltpander. Blandt ynglefuglene kan du se den store sorte og hvide gravand med det knaldrøde næb og vadefugle som strandskade, vibe og rødben. I fuglenes træktid der kan der være rigtig mange fugle herud - især ude på den store lavvandede vadeflade.

7 Trolling Strækningen mellem Als Odde og Hadsund Broen, er også et godt sted at trolle. I forsommeren er det hornfiskene som er muntre legekammerater. Senere på sommeren er der mulighed for at nuppe en makrel også. På en god dag får man hurtigt en spand fyldt med hornfisk. De største hornfisk fanges typisk først på sæsonen. Lergraven Lidt øst for Hadsund broen, ligger Lergraven. Det er et område, hvor man i gamle dage gravede ler i selve fjorden, til brug for områdets teglværker. Der er bundforhold med mange skarpe skrænter og huller, der ofte huser flotte fisk. Men især på grund af bundforholdene, skal du vade med forsigtighed, både på grund af de mange huller, men også fordi bunden er meget blød.

8 Hadsund - Mariager Hadsund: Umiddelbart efter broen kommer trafikhavnens lange bolværk. Her er udbygget en træbro til større træskibe, og mangler man proviant, er der herfra den korteste vej til byens forretninger. Turen går videre til byen Hadsund på nordsiden. Allerforst møder vi den gamle fiskerihavn, hvor Hadsund Bådlaug holder til i det første af to havnebassiner. ( se omtalen af de enkelte klubber andetsteds). Kort efler når vi fjordens eneste bro, Hadsund Broen fra Dette er en klapbro, som kun små motorbåde kan sejle under. Men normalt lukker broen op for både hver hele time fra solopgang til solnedgang. Ved 1 rødt fast lys er gennemsejling forbudt. Ved 2 røde faste lys må både fra øst passere, og ved 3 røde faste lys kan både fra vest komme igennem. Ankring er forbudt inden for 200 meter på hver side af broen.

9 I Vive havn er der Sheltere, hvis lysten til overnatning skulle komme. Mange bådklubber arrangere ture og fiskerkonkurrencer med udgangspunk i Vive havn. Har man lyst til at fiske på nordsiden af fjorden, så er Vive havn et godt bud. Fra Vive kører man ad grusvejen mod havnen. Der er god skiltning hvor man skal svinge fra. Vive havn er et godt udgangspunkt for fiskeriet. Det er muligt at gå både mod øst og vest.. Mod vest kan man gå langs tangen ved Vivebrogård, men husk der er et fredningsbælte ved Vive bæk. Bunden består af sten, kalk, muslinger og ålegræs. Mod øst kan man gå i vandkanten helt hen til Bilfragmenteringen. Der er mulighed for godt fiskeri hele vejen.

10 Hadsund - Mariager Kort tid efter kommer på samme side Hadsund Lystbådehavn og roklubben. Bagved har vi en flot skovskrænt, og øverst oppe er der en pragtfuld udsigt fra den gamle Skovpavillon. Straks efter roklubben dukker godset Thygeslund op, og her slår sejlrenden et slag i sydlig retning mod Aa-Møllc og uden om den sydgående odde her. De lokalkendte har dog en smutvej tværs over det lavvandede område mod Dania. Fra Aa-Mølle er der mere vand til sejlbådene, og både stikkende under 2 meter kan roligt tage turen væk fra sejlrende til den smukt beliggende havn med Kongsdal Sejlklub. Fra den højt beliggende campingplads bagved er der også en flot udsigt over fjorden. Hurtigt herefter kommer bygningerne fra den gamle cementfabrik, Dania med den gamle kridtgrav bagved, og straks herefter en idyllisk række nyboder buse (gamle arbejderboliger) og Danmarks eneste saltfabrik, Dansk Salt A/S. Inden man går videre kan man sejle på tværs af fjorden til nordkysten, hvor den ret nye Vive Havn med Vive sejlklub ligger godt i læ for vestenvinden.

11 Turen går nu videre forbi vigen med Fladbjerg, og nu øges både fjordens bredde og dybde betydeligt. På nordsiden kan mindre både gå ind til den hyggelige Stinesminde havn, og på sydsiden dukker vigen op ind til den gamle klosterby, Mariager. Fra rosernes by her kan man komme med turbåden Svanen på fjordtur, og i Dansk Saltcenter kan man få et dødchavs saltbad. I venstresiden af havnen holder Mariager Sejlklub til.

12 Stinesminde Stinesminde er et hyggeligt sted. Med der er ikke meget vand under kølen, så sejl ind med forsigtighed

13 Fra Mariager til Hobro Ved Bramslev er der en lille anløbsbro for turbåden Svanen, og på bakketoppen ved restaurationen er der en meget flot fjordudsigt. Vi går nu ind i sidste fjordetape mod Hobro. På nordsiden efter Stinesminde dukker en ny idyllisk vig op, Høllet, hvor Høllet sejlklub holder til. Og herfra følger vi nu den storslåede skov og lyngklædte nordbred til fjordens måske smukkeste naturområde ved de fredede Bramslev Bakker. Mellem Mariager og Hobro er der mange bugter og steder som er gode ankerpladser. Flere steder er der udlagt ankerbøjer. Her er fred og ro.

14 Her er lidt af den kommunale info om området: Katbjerg Odde er en af Mariager Fjords mest interessante plantelokaliteter. Her har botanikere registreret mere end 300 forskellige plantearter. Området ved Katbjerg Odde er fredet og afgræsses af kvæg, bl.a Skotsk Højlandskvæg, for at holde skrænterne lysåbne, så mange forskellige plantesamfund kan trives. Ude ved Odden kan du være heldig at se mange forskellige slags fugle helt tæt på - bl.a sangsvaner, knobsvaner, viber, ryler og strandskader. Katbjerg Odde Gennem tiderne, har mange lystfiskere fundet vej til Katbjerg Odde. Det er et godt sted at fiske. Der er en fantastisk natur. Et utal af ørreder er hevet i land der. Her er en stor bestand af ørreder, hvilket skyldes de vekslende strømforhold og at der pibler ferske vande op fra bunden. Der er varierende dybder og gode muslingebanker i området. Når vi sejler forbi, ser vi næsten altid nogen der fisker fra odden. I den senere tid har der været en debat om adgangsforholdene til Katbjerg Odde. Jeg kender ikke status på den debat, men man må jo prøve sig frem, - om der stadig kan køres helt ned til fjorden.

15 Bramslev Bakker Mod vest i retning af Hobro løber Valsgård Bæk som er en vigtig gydebæk. Ved at respektere dens fredningszone undgår man de lumske pletter med kviksand, men også vadning på begge sider skal varetages med forsigtighed da bunden kan være blød. Mod øst varierer kysten og bunden med bløde bugter og skarpe odder, ligesom man nu finder størrer dybder tæt på land. Ved Bramslev kan man parkere enten på toppen af bakkerne, eller mod et mindre beløb køre helt ned til fjorden. Kystfiskeri : Bramslev Bakker er et fredet område af stor skønhed. Fra toppen med den hyggelig restaurant er der en fantastisk udsigt. Om sommeren kan der være mange badeturister ved stranden, men i forhold til fiskereviret optager de kun en lille del af kysten. I den varmeste sommerperiode, kan der være en del speedbåde og vandskiløbere, men de trækker typisk over på sydsiden af fjorden, hvor vandskibanen er. I vinterhalvåret et roligt sted at forsøge at få en ørrede med hjem.

16 På næste afsnit af fjorden indtil Bramslev Bakker er der vand nok, ja ud for Mariager er der ned til 30 meter dybt, og flere steder kan man sejle næsten ind til bredden. Fra Bramslev til Hobro bør man igen følge sejlrenden. Her er der en del grunde, man skal vare sig for.! den første del af fjorden kan strømmen være omkring 2 kn, og den følger normalt tidevandet. Efter en kuling eller storm fra vest kan vandet stå højt i fjorden og efterfølgende derved forstærke strømmen betydeligt.

17

18 Bramslev Bakker Enebær Hvis du tager til Bramslev Bakker, så prøv engang at finde en Enebær busk med bær. Busken har både grønne og blåsorte bær på samme tid. Det er fordi bærrene ikke bliver modne samme år som de dannes. Et gammelt ordsprog siger, at hvis enens bær modnes på samme tid, så er dommedag nær. Fra P-pladsen ved Restaurant Bramslev Bakker er der en imponerende udsigt over Mariager Fjords dramatiske istids skabte landskab. Bakkerne og de stejle skråninger med hårdføre enebærbuske, gør området til noget helt særligt. Du kan både gå og køre i bil helt ned til fjorden, og ved parkeringspladsen ved restauranten starter desuden en 4 km lang afmærket vandrerute, som tager dig med rundt i et af Danmarks smukkeste naturområder. Du kan høre mere om landskabet på Audioguiden ved P-pladsen ved Bramslev bakker. Sådan finder du vej! I Valsgård drejes fra mod Krogen og Bramslev Bakker. Efter et par kilometer er der et skilt der viser fra til Bramslev Bakker. Her følges vejen til du ikke kan komme længere - nu står du på toppen af Bramslev Bakker.

19 Bramslev Bakker Helt tilbage fra gammel tid har man brugt bærrene og også selve planten til både magi og medicin. I oldtiden anså man enen som hellig, den måtte ikke fældes. Men det var ikke kun i Danmark, at man udnyttede enens mange egenskaber de gamle ægyptere brugte den i deres tempelrøgelse. I det hele taget har afbrænding af enekviste haft stor betydning førhen. Røgen kunne holde trolddom væk og samtidig rense luften. Det mest berømte produkt med enebær er nok gin eller genever som drikken kaldes i Holland det var i øvrigt her den blev opfundet i 1700-tallet af en kemiker ved navn Sylvius. Har du selv fået lyst til at prøve at lave noget med enebær. Så husk kun at plukke de modne bær. Der skal ikke mange bær til at give smag til en gryderet. Du skal have lidt flere, hvis du vil lave en kryddersnaps til gengæld må bærrene ikke trække for længe i brændevinen. Og husk så lige aldrig at have hat på når du plukker enebær som det gamle ordsprog siger: For hylden bøjer man sig, for enen tager man hatten af. Gør det hellere, man ved jo aldrig. Skrevet af Niels Fabæk / Anne Navrbjerg

20 Bramslev Bakker set fra fjorden Det er populært at gå tur i bakkerne

21 Hobro På sydkajen ligger Lystfartøjsmuseet, Himmerlands Egnsteateret og Gasmuseet med brintuniverset. Fra havnen er der kun 5 minutters gang til byens centrum. Hobro byder på masse kultur- og naturoplevelser. Besøg turistbureauet der ligger på havnen ved siden af Det Røde Pakhus. Videre frem følger vi nu på sydsiden den smukke Hobro Skov, og ved den modsatte fjorbred er der endnu et vildtreservat ganske tæt på Hobro. Efter reservatet kommer vi hurtigt til Hobro Sejlklubs anlægsområde, og straks efter når vi havnen ved endemålet Hobro. Dette er fjordens største by med bla. musiksteder ved havnen og vikingeborgen Fyrkat. Der er mulighed for kunstneriske oplevelser på bl.a. Kunst etagerne ved biblioteket, og for mange er det en stor oplevelse at besøge det gamle træskibsværft.

22 Læg til i veludstyrede lystbådehavne i Hadsund, Vive, Kongsdal, Mariager og Hobro i indlandet venter oplevelserne! Tager man turen rundt om fjorden fra land, kan man langs hele fjorden komme helt tæt på vandet med enestående udsigtspunkter i de fredede områder ved Bramslev Bakker, Kielstrup Sø, Katbjerg Odde og Alstrup Krat. Rundt i landskabet finder man spændende kulturminder Havnø Mølle og Visborggaard ved Hadsund, Birgittinerklostret med Klosterkirken i Mariager, samt velbevarede vandmøller, spændende landsbykirker, herregårde og små hyggelige fiskerlejer. Gravhøje og jættestuer fra oldtiden ligger overalt i landskabet, de mest imponerende er den 52 meter lange Langdysse ved Volstedlund og den kæmpemæssige Hohøj ved Mariager.

23 Hobro Havn Efter smuk og hyggelig sejlads, kommer man til havnen for enden af fjorden.

24 God fornøjelse med forhåbentligt mange gode oplevelser på Mariager Fjord

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5 Version: 2018.04.24 Side 1 af 5 Rofarvandene omkring Kerteminde Kerteminde Kerteminde er en dejlig og malerisk by med mange turister om sommeren, og derfor findes her mange hoteller og restauranter, et

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

DU DANSKE LAND OG VAND ØSTER HURUP HADSUND ALS ODDE HOBRO MARIAGER. Sejleroplevelser ved MARIAGER FJORD

DU DANSKE LAND OG VAND ØSTER HURUP HADSUND ALS ODDE HOBRO MARIAGER. Sejleroplevelser ved MARIAGER FJORD DU DANSKE LAND OG VAND ØSTER HURUP HADSUND ALS ODDE HOBRO MARIAGER Sejleroplevelser ved MARIAGER FJORD MARIAGER FJORD: ET OVERBLIK Mariager Fjord er den næststørste fjord i Danmark. 35 km strækker den

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2.

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2. Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping Sværhedsgrad: EPP 2. http://www.klitgaardcamping.dk/ http://www.saelvigbugtenscamping.dk/

Læs mere

Omegnens All-Round Klub

Omegnens All-Round Klub Indledning Regler for fiskeri Kort over fiskevand Foreningen samler lystfiskere i alle aldre, og arrangerer fisketure, familieture, udflugter og klubfester. Desuden stiller klubben ca. 6 km. fiskevand

Læs mere

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia 6. maj 2009 Selv om jeg nu har haft catamaran i Midelfart Sejlklub og i Middelfart Marina i snart 30

Læs mere

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord En rundtur i den sydlige del af Roskilde Fjord er en rigtig fjordtur, som fører dig gennem en flot og varieret natur. Kort & Matrikelstyrelsen 6 KM

Læs mere

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol.

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol. Landskabet naturen planter og dyr Genner Bugt og dens forlængelse ind i landet, er en gammel tunneldal, skabt under isen i sidste istid. Selve Kalvø er egentlig blot en bakke i landskabet, der stiger op

Læs mere

Mine bedste fiskepladser i St.bælt

Mine bedste fiskepladser i St.bælt Mine bedste fiskepladser i St.bælt Her er mine bedste positioner i Storebælt til fri afbenyttelse... Det var her jeg fangede bedst som skipper på lystfiskerkutteren MS NJORD tilbage i "halvfemserne" :-)

Læs mere

Buksør Odde (Areal nr. 28)

Buksør Odde (Areal nr. 28) Buksør Odde (Areal nr. 28) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt På den nordøstlige side af Mors finder man Buksør Odde. En godt to kilometer lange odde, hvor staten ejer den sydlige del på knapt 40 ha. Staten erhvervede

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier MANDØ rundt på cykel Vestervej Følg ruten og oplev hele MANDØ Klitvej Mandø Mølle Nytoftevej Mandø Byvej Østre Toftevej Nedenom Nørrevej Mandøhuset Tager I cyklen

Læs mere

Når der er tilstrækkeligt med ål, ryges de i den gamle røgeovn på havnen til stor glæde for dem, der får lov at smage.

Når der er tilstrækkeligt med ål, ryges de i den gamle røgeovn på havnen til stor glæde for dem, der får lov at smage. Ansøgning Stavreby Havn På Jungshoveds sydside har der gennem århundreder været små fiskersamfund, og i Stavreby Havn har fiskerne i årtier landet deres daglige fangst. Specielt ål, rejer og aborrer har

Læs mere

Fiskevand i international topklasse! Din guide til fantastiske lystfisker oplevelser!

Fiskevand i international topklasse! Din guide til fantastiske lystfisker oplevelser! Fiskevand i international topklasse! Din guide til fantastiske lystfisker oplevelser! www.facebook.com/seatroutmariagerfjord Indhold: Velkommen til Seatrout Mariagerfjord... 3 Mariager Fjord...4 Fjordens

Læs mere

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO UDLEV BOLIGDRØMMEN Nu kan jeres byggedrøm realiseres... Drømmer I om at opføre jeres egen bolig midt i den smukke danske

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: Dagkort - Zone 1: Varde Å og Linding Å Regler for fiskeri på zone 1 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

Teglværksstien. Vandrerute ved Iller Strand

Teglværksstien. Vandrerute ved Iller Strand Teglværksstien Vandrerute ved Iller Strand Broager Vig Cathrinesminde Teglværk WC P Iller Teglværk Matzens Teglværk Trekroner Hans Petersens Teglgaard Sandgraven Iller P Brunsnæs Teglværksstien ved Iller

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Wayfarersejlads fra Doverodde En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Vores første ferieuge gik med et af årets Wayfarerhøjdepunkter, Rantzausmindetræffet i det Sydfynske Øhav. Kan man tænke

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

Reersø november 2017

Reersø november 2017 Reersø 3.-5. november 2017 Årets sidste (weekend)tur Skal campingåret da allerede være slut? Kalenderen snyder næppe, og et kig ud ad vinduet bekræfter, at sommeren definitivt er forbi. November står foran

Læs mere

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske

Læs mere

- Limfjordens hjerte

- Limfjordens hjerte - Limfjordens hjerte Smuk natur unik fred og ro Lidt om Venø Venø ligger i den vestlige del af Limfjorden lidt nord for Struer. Øen er 7,5 km lang x 1,5 km bred og er med sine kun 6 km 2 en af Danmarks

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser Side 1 Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne ved Mariager Fjord består af

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI Aarhus. Grundlovstriatlon. den 5. juni 2014. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI Aarhus Grundlovstriatlon den 5. juni 2014 Dansk Politiidrætsforbund Kære Triatleter Det er en stor fornøjelse for mig, at byde jer velkommen til det første triatlon-stævne i PI Aarhus regi.

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: VSF Junior og senior årskort Regler for fiskeri på zone 1-4 samt zone 6 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Med den ensomt beliggende kirke Himmerland er så rig på prægtige

Læs mere

DANMARKS SMUKKESTE FJORD

DANMARKS SMUKKESTE FJORD TURSEJLADS Sejl til DANMARKS SMUKKESTE FJORD OM MARIAGER FJORD På visitmariagerfjord.dk finder du masser af inspiration til sejlturen på Mariager Fjord. Her findes information om fjordens havne, attraktioner,

Læs mere

HelNÆS BUGT. Af Anders Høgh Post

HelNÆS BUGT. Af Anders Høgh Post venlig og smuk bugt ved Sydfyn HelNÆS BUGT Den store bugt inde bag Helnæs med den hyggelige faldsled Havn og flere ankerpladser giver et dejligt pusterum fra sommertrængslen lige udenfor i det sydfynske

Læs mere

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande

Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Bekendtgørelse om forbud mod sejlads, ankring og fiskeri mv. i visse områder i danske farvande Søfartsstyrelsens bekendtgørelse nr. 135 af 4. marts 2005 med bekendtgørelse om ændring nr. 480 af 1. juni

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Maj - august, Samsø Kommune, Naturafdelingen

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Maj - august, Samsø Kommune, Naturafdelingen Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og Aktiviteter Maj - august, 2018 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 www.samsonaturskole.dk Samsø Kommunes Naturafdeling

Læs mere

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen

Samsø Naturskoles. og Blå-Flag Centers. Naturture og Aktiviteter Juni - august Samsø Kommune, Naturafdelingen Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og Aktiviteter Juni - august 2016 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

500 meter øst på. Diger og levende hegn skal bevares i vides muligt omfang. Hop Sø

500 meter øst på. Diger og levende hegn skal bevares i vides muligt omfang. Hop Sø Sønderballe landdistrikt - Topografi & natur En af de største ressourcer i Sønderballe Landdistrikt er landskabet, som udgøres af topografi, kultur og natur. I det følgende ses nærmere på topografien og

Læs mere

En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune

En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune Bjesk...for begyndere En kort introduktion til produktion af hjemmelavet bjesk af: Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune Indledning En tur i naturen er altid spændende, og jagten på bjeskplanter

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Naturen. omkring Korsør

Naturen. omkring Korsør Naturen omkring Korsør Fra Korsør Lystskov med høj-stammet bøgeskov og dybe moser - over de mange vandfyldte lergrave omkring det lavvandede Korsør Nor - til de åbne marker og engdrag på Frølunde Fed -

Læs mere

Ulvshale - Nyord - Naturstyrelsen

Ulvshale - Nyord - Naturstyrelsen Page 1 of 5 Ulvshale - Nyord Landskabet På det nordvestlige Møn ligger halvøen Ulvshale, og i forlængelse heraf øen Nyord. Landskabet er karakteristisk ved strandenge og rørsumpe, som danner overgang til

Læs mere

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet

Langøparken. ved Nakskov Fjord. Ferieparadiset ved vandet Langøparken ved Nakskov Fjord Ferieparadiset ved vandet Starten på et nyt ferieeventyr? Kan man mon forestille sig, at turister ikke nødvendigvis skal bo på stranden? Kan man forestille sig, at turister,

Læs mere

Jeg HAR sendt den samme skrivelse til Struer Kommune pr. post og vedlagt diverse fotos fra området her, som vi holder meget af.

Jeg HAR sendt den samme skrivelse til Struer Kommune pr. post og vedlagt diverse fotos fra området her, som vi holder meget af. Fra Vibeke Nielsen [vibeke@bikat.dk] Til!De tekniske områder [teknisk@struer.dk] CC BCC Emne Vindmølleplan. "Hindsels" på Thyholm Afsendt 07-02-2015 20:05:24 Modtaget 07-02-2015 20:05:24 indmøllesagen.odt

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2012. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2012 Kom med på tur! Skovens Dag - Skovtur for hele familien 29. april, kl. 11.00-13.00 Mødested: P-pladsen ved Strandegård Dyrehave. Fra Faxe Ladeplads køres mod syd og ca. 500 m efter

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI

KAN VENTE P Å E N TEKST OG BILLEDER AF MAI VANILLI S T E D E T H V O R D U KAN VENTE TEKST OG BILLEDER P Å E N AF MAI VANILLI D R Ø M Den første, der møder mig på campingpladsen, er en kælen gris med store hjørnetænder. Jeg klør den på ryggen og den grynter

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Etape 4: Ristinge-Klæsø Havn (14 km) EN FODTUR LANGELAND RUNDT LANGS KYSTEN DE 10 ETAPER. LANGELAND RUNDT En vandretur på 139 km 10 etaper a km

Etape 4: Ristinge-Klæsø Havn (14 km) EN FODTUR LANGELAND RUNDT LANGS KYSTEN DE 10 ETAPER. LANGELAND RUNDT En vandretur på 139 km 10 etaper a km LANGELAND RUNDT En vandretur på 139 km 10 etaper a 10-19 km Kyst og geologi: Flade sandstrande, rullesten, større sten. Hatbakker. Klinter. Nor. Kystnære skove. Shelters ved Ristinge Havn. EN FODTUR LANGELAND

Læs mere

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Fordybelse og Dark Sky Møn & Nyord Møn Biosfæreområdets værktøjskasse Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Introduktion Denne artikel hjælper dig med at fremme Møn Biosfæreområdet som et sted,

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Udpegning af ét eller flere større støttepunkter Et støttepunkt er defineret som et sted, der har meget at byde på med hensyn til natur og kultur. Stedet har fysiske

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse

Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse Opgaver til brug på Elmuseet 4.- 6. klasse ELMUSEET 2003 Steder på kortet: 1. Her ligger prammen 2. I denne bygning er der udstilling om vandkraft 3. Her er Tangeværkets maskinsal. Du skal gå op ad ståltrappen

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Nærværende notat præsenterer resultatet af Naturgruppens første møde.

Nærværende notat præsenterer resultatet af Naturgruppens første møde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 11-09-2012 ODDESUND-PROJEKTET Natur-arbejdsgruppen JOURNALNUMMER 01.00.00-P20-2-12 NATUR- OG

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Side 1 Indhold Stedet... 3 Formål... 6 Omfang... 8 Mængde beregning... 8 Økonomi.... 8 Bilag.: Tegnings materiale. MASTERPLAN FOR UDBYGNING OG OMBYGNING AF DOVERODDE

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Status for sikkerheden på de kommunale havne

Status for sikkerheden på de kommunale havne Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 08.10.00-P05-1-10 Ref.: Astrid Stigård Nielsen Direkte tlf. 97 11 36

Læs mere

Marselisborgskovene - Ajstrup Strand - Norsminde

Marselisborgskovene - Ajstrup Strand - Norsminde Marselisborgskovene - Ajstrup Strand - Norsminde Kystklinter med fedt ler, dødislandskaber, smeltevandsdale, randmorænelandskaber og hævet havbund fra Stenalderen Det geologiske interesseområde, der strækker

Læs mere

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Holbæk ruten Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Gislinge Ruterne Oversigtskort Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor

Læs mere

Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016

Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016 Kystturen med Campervenner Østjylland 3. september 8. september 2016 Kongsdal v/mariager Kristiansminde v/grenå Slettehage Fyr på Helgenæs Hou Havn Juelsminde Trelde Næs v/ Fredericia 3. september 2016.

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

Azorerne - Cykelferie på São Miguel

Azorerne - Cykelferie på São Miguel Azorerne - Cykelferie på São Miguel En storslået cykeloplevelse på atlanterhavsøen Sao Miguel. I vil cykle igennem det frodige grønne landskab, der smukt beklæder de dramatiske vulkanske former, som er

Læs mere

Kronjylland Open i golf

Kronjylland Open i golf Kronjylland Open i golf Den 21. juni 2013 Randers Fjord Golfklub Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Randers Velkommen til Kronjylland Open Golf 2013 Som formand for Randers Politi Idrætsforening vil

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Faaborg Kommune. Horne Sommerland.

Faaborg Kommune. Horne Sommerland. Faaborg Kommune Horne Sommerland. 1 Horne Sommerland Udvidelsesområdet ligger i Faaborg Kommune på den sydlige side af halvøen Horne Land umiddelbart bag ved det nuværende Horne Sommerland. Horne Sommerland

Læs mere

Kysten. Kysten med mange gemmesteder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry. Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten

Kysten. Kysten med mange gemmesteder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry. Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten Kysten Kysten med mange gemmesteder Aalbæk Havn Bratten Strand Hirsholmene Jerup Strand Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten Rugholm Å Strandby Enge Strandby Havn Voerså Havn De

Læs mere

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Gjøl Kulturmiljø nr. 56 Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Emne(-r) Fiskerleje, marina, ophalersteder, udskibningssted, kystvendt herregård, fiskeri og minkavl Sted/Topografi

Læs mere

Gedser Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1:

Gedser Havn. Beliggenhed. Anmærkning. Havnen. Dybder. Sidste opdateringer Tekst: Plan 1: Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 10-2-2017 Gedser Havn Sidste opdateringer Tekst: 22-4-2015 - Plan 1: 13-7-2016 Beliggenhed Østersøen, Kroghage Dyb, Falster S-kyst 54 34,3'N 11 55,6'E - kort 197

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

REJSEBREV 4. FORÅR 2013.

REJSEBREV 4. FORÅR 2013. REJSEBREV 4. FORÅR 2013. Den 27. marts triller vi ud af Portimao. Efter sigende skulle der være en super camperplads i Alvor kun 7 km. herfra. Og det ville jo være en passende køretur på en ellers kedelig

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

Østlige Canada i autocamper

Østlige Canada i autocamper Canadas Rocky Mountains i autocamper 16 dage fra 8.348 kr. pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Tag med på et betagende eventyr i autocamper gennem Canada og Rocky Mountains imponerende natur

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand.

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. 28 Fyns Hoved Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. Fyns Hoved er toppen af Fyn Korshavns stemningsfulde bugt med mange ankerliggere og solen på vej

Læs mere

Nykøbing Falster Havn

Nykøbing Falster Havn Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 26-1-2017 Nykøbing Falster Havn Sidste opdateringer Tekst: 17-8-2016 - Plan 1: 2-7-2014 Beliggenhed Smålandsfarvandet, Guldborg Sund, Falster W-kyst 54 45,6'N 11

Læs mere

Information. ca.14. Rådhus Torvet 2. 3600 Frederikssund Tlf. 47 36 63 00 www.frederikssund-kom.dk

Information. ca.14. Rådhus Torvet 2. 3600 Frederikssund Tlf. 47 36 63 00 www.frederikssund-kom.dk Frederikssund Naturpleje På skrænterne er Due-skabiose og Knoldet Mjødurt ved at blive udkonkurreret af buske som Slåen og Rynket Rose. Gennem en veltilrettelagt naturpleje, hvor dominerende arter holdes

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere