Antimobbeplan for Bakkegårdsskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antimobbeplan for Bakkegårdsskolen"

Transkript

1

2 Antimobbeplan for Bakkegårdsskolen Formål og målsætning På Bakkegårdsskolen er vi stolte over at have en mangfoldig og rummelig skole, og vi ønsker at have et godt socialt miljø på skolen, hvor eleverne kan lide at være og har de bedste forudsætninger for at lære. Vi vil ikke acceptere mobning - hverken i skolen eller i fritiden. Vi forventer at alle børn, forældre og medarbejdere bidrager aktivt til at skabe trivsel og bekæmpe mobning. Mobning kan forekomme, og formålet med denne antimobbeplan er at have et dynamisk redskab, som især skolens personale, ledelse og forældre kan benytte både til at arbejde forebyggende samt være opmærksomme på, hvornår harmløse drillerier risikerer at blive til mobning, og gribe ind, hvis mobning forekommer. Hvis du som barn, ung, forældre eller medarbejder fornemmer eller oplever, at der er mobning, så henvend dig til os, så vi kan gribe ind så hurtigt som muligt. Fokus på positive fællesskaber Når mobning opstår, bliver vi ofte optagede af de direkte involverede børn i situationen. Det skal vi også vi skal drage omsorg for dem og forstå de positioner, som børnene har fået i mobningen. Samtidig er det vigtigt at holde for øje, at mobningen ikke opstår på grund af enkelte børn. Mobning opstår på grund af uhensigtsmæssige mønstre i børnegruppen. For at stoppe mobning er det derfor nødvendigt at tage hånd om hele den børnegruppe, som mobningen opstår i. Mobning bliver både forebygget og håndteret ved at have vedvarende fokus på positive fællesskaber med plads til alle. Skolens værdier fælles ansvarlighed, selvværd, tryghed og ligeværdighed - danner grundlag for denne antimobbeplan, hvis mål er at fremme trivsel og fællesskab og modvirke mobning.

3 Definition Mobning er gruppens fælles problem Det er hovedsageligt systematikken, der adskiller mobning fra det nærliggende drilleri. Mobning er gentagende udelukkelseshandlinger, der til sidst tegner et fast mønster. Mobning er, når der er tale om en udelukkelse af en enkeltperson fra et givent fællesskab. Der er tale om eksklusion fra gruppen. Den der oplever mobning oplever bl.a. at gruppen vender ham eller hende ryggen og det føles uoverskueligt at tage kampen op. Det betyder ligeledes at den voksne skal være opmærksom på, at de ofte kun ser enkelte led i denne systematik, men at det er de mange led i samlet form, der er mobning. Mobning er en social dynamik, der opstår på grund af manglende tolerance og sammenhold i klassen. Mobning skyldes ikke onde børn, men onde mønstre. Når mobning opstår på grund af manglende tolerance og sammenhold, skal vi håndtere mobning ved netop at opbygge trygge og tolerante fællesskaber. Derudover kan der være andre faktorer, som spiller ind på den konkrete mobbesag. Det kan ikke udelukkes, at der er behov for at tage en snak med enkelte involverede børn. Men hovedfokus må og skal være på fællesskabet. Forfølgelse eller udelukkelse Mobningens negative handlinger i to hovedformer: Forfølgelse er den aktive, direkte eller synlige form. Udelukkelse er den passive, indirekte og usynlige form for mobning. Der er tale om handlinger der udstøder en enkelt person fra gruppen, på et sted, hvor denne person er tvunget til at opholde sig. Mønstre Det er ikke tilfældigt, hvor mobningen udspiller sig. Den systematiske gruppeudelukkelse sker især på steder, hvor barnet ikke kan trække sig fra og især i ufrivillige sammensætninger. Ingen holder børn fysisk fast, men følelsen af at man ikke kan slippe væk er til stede. Mobning skyldes ikke onde børn, men onde mønstre, som får lov til at udvikle sig. Når vi iagttager skolebørn, finder vi kønsforskelle i måden at mobbe på. Drengenes måde er den fysiske forfølgelse i form af f.eks. bank og slag, som i sagens natur er meget synlig. Pigernes måde er ikke særlig synlig og fokuserer på udelukkelse og på at ignorere, bagtale, mimik mm.

4 Mange voksne bærer fejlagtigt på myten, at pigernes mobning er mere ondsindet end drengenes, fordi drengenes er klaret med en frisk slåskamp, og så er det overstået. Den myte må aflives. Drengenes mobning er ikke klaret med en rask slåskamp - mobning er mønstre som sker over tid, og konsekvensen af både pige- og drengemobning er ensomme, ulykkelige børn, der fejlagtigt begynder at tro, at der er noget i vejen med dem. Imidlertid er der også grupper, der flikflakker mellem de to forskellige måder at mobbe på, og formår både at forfølge og udelukke. Vi skal være opmærksomme på og undersøge hvilke mønstre der er i børne- og ungegrupperne. Digital mobning Nogle børn og unge oplever at blive mobbet på de sociale medier. Det der adskiller mobning i den fysiske verden fra mobning i den digitale verden er, at eleven aldrig er fri for mobning. Den foregår så, at sige hele tiden og i de forskellige fora som barnet/den unge færdes i både i skolen og hjemme. Den digitale mobning kan have anonyme afsendere, hvilket gør det endog endnu sværere at være den mobbede, da den mobbede kan have svært ved at finde ud af hvor mobning stammer fra. For den der mobber kan det synes lettere at mobbe digitalt netop pga. anonymiteten. Her på skolen arbejder vi også forebyggende mod den digitale mobning, i undervisningsforløb bliver der lagt vægt på etik og moral i brug af de digitale medier. Hvad måler vi, og hvad er status Vi måler overordnet set på to parametre. Det første er, hvad situationen er i forhold til trivsel og mobning. Status på trivsel og mobning vurderes bl.a. med udgangspunkt i den nationale trivselsmåling, undervisningsmiljøvurderingen, som foretages hvert tredje år 1. Denne status findes på Intra, hvor de forskellige undersøgelser én gang årligt sammenholdes, status opdateres og målsætninger justeres eventuelt. Hvis der er områder i disse målinger, som giver anledning til det, undersøges disse mere i dybden med henblik på at afdække, om der skal justeres på indsatserne. Det andet parameter, der måles på, er i hvor høj grad antimobbeplanen er kendt og anvendes. 1 Iht. Lov om undervisningsmiljø

5 Kendskabsgraden undersøges årligt blandt skolens personale samt forældre, ligesom det undersøges, om planen bruges i praksis. Hvis planen ikke bruges i praksis, vurderes det, hvordan den skal justeres, og hvilken indsats der skal til, for at øge kendskabsgraden til og brugen af planen. Forebyggende indsatser Klasselærer, og i indskolingen også kontaktpædagoger, samt kontaktforældre skal have fokus på klassens trivsel. Denne antimobbeplan er inddelt i afsnit med hensyn til, hvilke forebyggende indsatser vi arbejder med i henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskolingen. Trivselsdag En dag om året har hele skolen en fælles dag, hvor alle arbejder med et overordnet tema indenfor trivsel. Dagen placeres i uge 12, som er national trivselsuge. Dagens tema skal ligge op til, at der arbejdes videre med det i de enkelte klasser. Temaet fastsættes i samarbejde med skolebestyrelsen, ledelsen, det pædagogiske personale og eleverne (elevrådet). Forslag til temaer: En god ven, Sig stop til mobning, hvordan ser her ud, når vi trives? Tal pænt. Trivselsdagen skal indeholde en fælles samling for alle skolens elever. Det kan være en morgensamling, en aktivitet for alle eller en afsluttende aktivitet for alle. Trivselsdagen skal ende ud med et produkt (en sang, noget kunst, et teaterstykke el.lign.) som deles med hele skolen. Der skal afsættes økonomi til dagen, så der evt. kan købes oplægsholdere, materialer eller andet. Voksne er rollemodeller Medarbejdere og forældre er væsentlige rollemodeller for eleverne. Vi har en helt særlig opgave i forhold til, at vise eleverne hvordan man opfører sig overfor hinanden, det som voksne gør gør børn. Vi skal være særligt opmærksomme på, hvordan vi taler til og med eleverne om hinanden, uenigheder mm. Hvad gør vi for at holde øje med/opdage mobning Klassens trivsel diskuteres systematisk i teams. Der skal skabes rammer for, at eleverne tør sige til, hvis de oplever mobning, og de ved, hvem de skal gå til.

6 Indgribende indsatser Hvis der observeres eller kommer en henvendelse omkring mobning i en klasse prioriteres det, at afdække omfanget af problemet ved at anvende afsnittene, som ligeledes anvendes ved de forebyggende indsatser. Roller og ansvar ledelse, medarbejdere, forældre og elever Ledelsens rolle er at have det overordnede overblik over antimobbeplanens indhold, hvilke tiltag der skal tages, for at kunne gennemføre planens visioner samt at prioritere tid til opgaven. Lærerne og pædagogerne skal arbejde med, at implementere planens visioner i dagligdagen. Forældrene skal have kendskab til skolens antimobbeplan, og det må forventes, at de kan blive aktive medspillere i at skabe og opretholde et mobbefrit miljø. Det er væsentligt at de er aktive i forbindelse med at arrangere eks. madgrupper og trivselsarrangementer for klasserne, som har betydning for trivslen. Eleverne skal have kendskab til antimobbeplanen og aktivt arbejde med den i det daglige. Gennemførelse og opfølgning Hvert år evalueres årets indsatser og der fremlægges en plan for, at få antimobbestrategien til at blive en del af skolens hverdag. Materiale om mobning Film fra Alliancen mod mobning: Hvorfor opstår mobning? Film fra Center for Rummelighed: Vil du læse teksten op?

7 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 SÅDAN FOREBYGGER VI MOBNING - INDSKOLINGEN Gennem undervisning I frikvarterer Samarbejde mellem skole, GFO og FC På digitale medier Sådan forebygger vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Ønsker vi at arbejde med Klassemøder/Pige- og drengemøder Fri for Mobberi Temadage / blå uge om trivsel Konflikthåndtering Elevsamtaler Samarbejde på tværs af klasserne Tage mobning op som tema i undervisningen Etik og moral på skema Venskabsklasser bygge bro mellem de store mellemtrin/udskoling Aktiv pause Legegrupper Legemakkere Fælles lege Buddyordning Ha fokus på ikke at holde nogen udenfor Lære børnene at være opmærksomme på hinanden Lære børnene at inddrage de voksne Undervisning og dialog om etik og moral på nettet Medborgerskab som fag Etik og moral på skemaet

8 Samarbejde med forældre Trivselsgrupper Legegrupper/madgrupper Trivselsarrangementer Særlige arrangementer Idrætsdagen Hytteture

9 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 SÅDAN FOREBYGGER VI MOBNING - MELLEMTRINET Sådan forebygger vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Gennem undervisning I frikvarterer Børnemøder/klassemøder Temadage / blå uge om trivsel Konflikthåndtering Fælles lege Samarbejde mellem skole, GFO og FC På digitale medier Temadage eks. uge 6 Samarbejde med forældre Trivselsgrupper Madgrupper Særlige arrangementer Idrætsdagen Hytteture Lejrskole

10 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 SÅDAN FOREBYGGER VI MOBNING - UDSKOLINGEN Sådan styrker vi trivslen Sådan forebygger vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Ønsker vi at arbejde med Gennem undervisning MOT 7. årgang: tryghed, positivt fokus, selvbillede, respekt - PLC-superbrugere uddanner MOT 8. årgang: Valg, drømme, forbilleder andre elever MOT 9. årgang: - Buddyordning (1./6. kl, 2./7.) Ture ud af huset 7. årgang: Uge 6/ sex Klassemøder Bladende hold i nogle fagtimer SSP-oplæg for forældre og elever (Pernille Ødegaard/Martin Justesen) I frikvarterer På digitale medier I hallen: - Aktiv pause (turneringer Pigeinkluderende aktiviteter Digital dannelse Børns vilkår oplæg TDC digitalt kørekort - Elever som dj s - Idrætselever hjælper til

11 Samarbejde mellem skole, GFO og FC Samarbejde med forældre Unge Lounge Konfliktmægling Elevkonferencer tværfagligt samarbejde Hyggeaftener i klubben Rejse til Berlin / skiture Trivselsgrupper SSP-aften Kontaktforældre? Særlige arrangementer Trivselsdag i uge 6 Afdelingsdag/ beach volley Idrætsdagen de store passer de små Motionsdag buddyordning? Skolerejser Lejrskole I teamet Sundheds- og trivselsundersøgelse (Jane Pringler) National trivselsundersøgelse Kollegial sparring Relationer til eleverne

12 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 HVIS MOBNING FOREKOMMER - INDSKOLINGEN Sådan håndterer vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Tilskuer til mobning Hvis du som barn, ung, forældre eller medarbejder fornemmer eller oplever, at der er mobning så henvend dig til klasselærer, kontaktpædagog eller ledelsen, så vi hurtigst muligt kan gribe ind. Klassen/ børnegruppen Arbejde med gruppen med fokus på, at ændre mønstre ved dialog og særlige aktiviteter med fokus på trivsel Forældre og fagteam Dialog med forældrene om, hvilke indsatser de tage for at styrke trivslen i børnegruppen Fagteam planlægger forløb med fokus på trivsel

13 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 HVIS MOBNING FOREKOMMER - MELLEMTRINET Sådan håndterer vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Tilskuer til mobning Hvis du som barn, ung, forældre eller medarbejder fornemmer eller oplever, at der er mobning så henvend dig til klasselærer, kontaktpædagog eller ledelsen, så vi hurtigst muligt kan gribe ind. Klassen/ børnegruppen Arbejde med gruppen med fokus på, at ændre mønstre ved dialog og særlige aktiviteter med fokus på trivsel Forældre og fagteam Dialog med forældrene om, hvilke indsatser de tage for at styrke trivslen i børnegruppen Fagteam planlægger forløb med fokus på trivsel

14 DROPMOB PÅ BAKKEGÅRDSSKOLEN SKOLEÅRET 2017/2018 HVIS MOBNING FOREKOMMER - UDSKOLINGEN Sådan håndterer vi mobning Deltagere Ansvarlig Tidsplan Tilskuer til mobning Hvis du som barn, ung, forældre eller medarbejder fornemmer eller oplever, at der er mobning så henvend dig til klasselærer, kontaktpædagog eller ledelsen, så vi hurtigst muligt kan gribe ind. Klassen/ børnegruppen Arbejde med gruppen med fokus på, at ændre mønstre ved dialog og særlige aktiviteter med fokus på trivsel Forældre og fagteam Dialog med forældrene om, hvilke indsatser de tage for at styrke trivslen i børnegruppen Fagteam planlægger forløb med fokus på trivsel

Bakkegårdsskolens antimobbe-handleplan

Bakkegårdsskolens antimobbe-handleplan Bakkegårdsskolens antimobbe-handleplan Antimobbe-handleplan Med udgangspunkt i Bakkegårdsskolens værdier: Fælles ansvarlighed, tryghed, ligeværdighed og selvværd ønsker vi at lave en målrettet og systematisk

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Gregers Krabbe står sammen mod mobning

Gregers Krabbe står sammen mod mobning Gregers Krabbe står sammen mod mobning HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Christiansfeld Skole

Christiansfeld Skole Christiansfeld Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Gladsaxe Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Fanø Skole HVAD ER MOBNING?

Fanø Skole HVAD ER MOBNING? Fanø Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Skelgårdsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Birkhovedskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI

Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole TRIVSELSSTRATEGI MÅLET MED VORES TRIVSELSSTRATEGI Måløvhøj Skole ønsker at fremme arbejdet med trivsel. Derfor har den lovpligtige antimobbestrategi ændret

Læs mere

Antimobbestrategi Arden Skole

Antimobbestrategi Arden Skole Antimobbestrategi Arden Skole Formål At skabe tolerante og positive børnefællesskaber, der hviler på skolens grundværdier, så trivslen fremmes og mobbekultur forhindres. Målsætninger At forebygge mobning

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Gældende fra den 1. januar 2017

Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi for Tybjerg Privatskole Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med skolens antimobbestrategi, ønsker vi dels at beskrive den forebyggende indsats,

Læs mere

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning.

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Trivselspolitik og handleplan ved mobning er blevet til i samarbejde mellem ledelse, medarbejdere, skolebestyrelse,

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI BRYLLE SKOLE HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Heibergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Gungehusskolen HVAD ER MOBNING?

Gungehusskolen HVAD ER MOBNING? Gungehusskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelses handlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen Kastrup den 1.8.2017 Princip for trivsel og god omgangstone Antimobbestrategi INDLEDNING HVAD ER MOBNING? MÅLET MED ANTIMOBBESTRATEGIEN FOREBYGGELSE AF MOBNING HÅNDTERING AF MOBNING FORANKRING INDLEDNING

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Østervangskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlin, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Haderup Skole. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Haderup Skole. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Haderup Skole HVAD ER MOBNING? På en PALS-skole som vores er alle former for uacceptabel. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver udstødt fra fællesskabet. Mobning er resultatet af en uhensigtsmæssig

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Mølleholmskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI. 1. Man tør udtrykke sine holdninger.

Mølleholmskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI. 1. Man tør udtrykke sine holdninger. Mølleholmskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, som mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01-10-2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING?

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING? Bakkeskolen, skolebestyrelse, personale og ledelse har alle bidraget til Bakkeskolens antimobbestrategi. Alle har taget stilling til, hvordan vi vil forebygge og håndtere mobning. For at forstå mobning

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Hærvejsskolen STÅR SAMMEN MOD MOBNING Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver,

Læs mere

Bjerregrav Friskole MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Bjerregrav Friskole MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Bjerregrav Friskole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning Åvangsskolens Antimobbestrategi omfatter følgende: Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning 2018-2019 Mål Formål Formålet er at styrke elevernes læring og trivsel gennem god, inkluderende undervisning

Læs mere

Brændgårdskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI ER. at ALLE børn og voksne trives at voksne går forrest og er rollemodeller for eleverne

Brændgårdskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI ER. at ALLE børn og voksne trives at voksne går forrest og er rollemodeller for eleverne Brændgårdskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Gældende fra den

Gældende fra den Antimobbestrategi for Hældagerskolen Gældende fra den 01.09. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker en skole med god trivsel, og som bygger på positive relationer og høj faglighed.

Læs mere

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Børneliv HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Timring Læringscenter

Timring Læringscenter Timring Læringscenter HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01/03-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Øhavsskolen Sammen om trivsel for alle børn på Øhavsskolen antimobbestrategi MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Målet er at understøtte alle elevers trivsel og udvikling og dermed minimere mobning herunder

Læs mere

Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi. November 2017

Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi. November 2017 1 Dyssegårdsskolens anti-mobbestrategi November 2017 2 ANTIMOBBESTRATEGI Dyssegårdsskolen Målsætning Dyssegårdsskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel og det sociale

Læs mere

SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI

SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI FORBEREDELSE HVEM LAVER ANTIMOBBESTRATEGIEN? Skolebestyrelsen har ansvaret for, at skolen har en antimobbestrategi. Det er også dem, der skal godkende indholdet af

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Der afholdes forældremøder, skole-hjemsamtaler og portfoliosamtaler. Ud over faglig udvikling, tales også om trivsel og fællesskab i undervisningen.

Der afholdes forældremøder, skole-hjemsamtaler og portfoliosamtaler. Ud over faglig udvikling, tales også om trivsel og fællesskab i undervisningen. Værdier som grundlag... 1 Opbygge elevfællesskaber... 2 Aktiviteter til styrkelse af fællesskabet... 2 Vi handler i forhold til det nye mobbesyn... 3 Digital mobning:... 3 Nyttige links for råd og vejledning:...

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle

Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle Lyngholmskolen står sammen for at skabe trivsel for alle På Lyngholmskolen mener vi, at alle voksne og børn har ret til at have det godt og trives, og at vi alle har et medansvar for at skabe trivsel.

Læs mere

Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst.

Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst. Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance.

Læs mere

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET HVAD ER MOBNING? ANTIMOBBESTRATEGI Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold

Læs mere

KONTAKTFORÆLDREMØDE

KONTAKTFORÆLDREMØDE KONTAKTFORÆLDREMØDE - 27.11.2017 PROGRAM 18.30 21.00 TRIVSEL: Oplæg (18.40-18:55) Gruppediskussion (18:55-19.15) Opsamling på diskussionerne (19.15-19.30) PAUSE (19.30-19.40) LEKTIER: Oplæg (19.40-19.55)

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Strategien er udviklet i samarbejde med skolens børn, lærere, ledelse og skolebestyrelse. Trivsel og fællesskab Glade børn lærer bedst. Sådan siger børnene

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

De voksne forældre og personale på skolen

De voksne forældre og personale på skolen November 2017 Antimobbestrategi Et af Stolpedalsskolen værdiudsagn er: Læring og trivsel er hinandens forudsætninger. Et godt og trygt læringsmiljø er grundlaget for at hver enkelt elev og medarbejder

Læs mere

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING?

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

PÅ ENGBJERGSKOLEN STÅR VI SAMMEN MOD MOBNING

PÅ ENGBJERGSKOLEN STÅR VI SAMMEN MOD MOBNING PÅ ENGBJERGSKOLEN STÅR VI SAMMEN MOD MOBNING Engbjergskolen skal være et godt lærested og et trygt værested De grundlæggende værdier er tillid, respekt, loyalitet og omsorg MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi

Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi Ringkøbing-Skjern Kommunes antimobbestrategi Antimobbestrategien gælder for alle folkeskoler i kommunen, som ikke inden skoleårets begyndelse august 2017 har fastsat en antimobbestrategi og gælder, indtil

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Nørrevangsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Herstedøster Skole. Antimobbe- og trivselsplan April Herstedøster Skole Herstedøster Skole. Værdigrundlag oktober

Herstedøster Skole. Antimobbe- og trivselsplan April Herstedøster Skole Herstedøster Skole. Værdigrundlag oktober Værdigrundlag oktober 2010 Herstedøster Skole Herstedøster Skole Antimobbe- og trivselsplan April 2017 Herstedøster Skole Trippendalsvej 2 2620 Albertslund www.herstedosterskole. skoleintra.dk T 43 68

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Øhavsskolen Sammen om trivsel for alle børn på Øhavsskolen antimobbestrategi MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Målet er at understøtte alle elevers trivsel og udvikling og dermed minimere mobning herunder

Læs mere

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E.

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E. Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål At sikre bedst mulig trivsel og udvikling for alle skolens elever. Herunder forebyggelse af og strategi for mobning. Ifølge: Bekendtgørelse om foranstaltninger

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2017

Gældende fra den 1. august 2017 Antimobbestrategi for Skolefællesskabet, Skals/Ulbjerg Gældende fra den 1. august 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe, udvikle og vedligeholde vores skoler og SFO'er som et

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Fortunaskolen for livsglæde og læringslyst

Fortunaskolen for livsglæde og læringslyst HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Efterår Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Sjølund-Hejls Skole Gældende fra den Efterår 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil forebygge mobning og fremme trivslen på Sjølund-Hejls Skole for at sikre,

Læs mere

Fællesskab mod mobning

Fællesskab mod mobning Humlebæk Skoles anti-mobbestrategi Fællesskab mod mobning På Humlebæk Skole skal alle elever trives og opleve sig som en vigtig del af fællesskabet. Hvis elever mistrives på grund af mobning, griber skolen

Læs mere

Bistrupskolen. For at undgå mobning skal vi opbygge trygge og tolerante fællesskaber med plads til alle.

Bistrupskolen. For at undgå mobning skal vi opbygge trygge og tolerante fællesskaber med plads til alle. Bistrupskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution

Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, hvor der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

UngHerning. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

UngHerning. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. UngHerning HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at en elev (eller voksen)

Læs mere

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING?

Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Gerbrandskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske og gentagende udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Handlingerne kan godt være

Læs mere

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole

Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Antimobbestrategi på Tappernøje Dagskole Målsætning Det er skolens målsætning og hensigt, at være en mobbefri skole. Skolen tolererer ikke mobning, da skolen ses som værende elevernes fristed i hverdagen.

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Th. Langs Skole er et godt sted at være og lære. Her går vi gladere hjem, end da vi kom. Vi arbejder for god trivsel i klasserne med vægt på anerkendelse og fællesskab,

Læs mere

Lærernes og pædagogernes ansvar

Lærernes og pædagogernes ansvar Trivselsplan Vi ønsker, at Marie Mørks skole skal være et trygt og udviklende sted at være, så alle børn trives optimalt. Den enkeltes trivsel anser vi som en forudsætning for, at fællesskabet kan styrkes

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Herningsholmskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Kolind Centralskole Antimobbestrategi 2017

Kolind Centralskole Antimobbestrategi 2017 170128 Antimobbestrategi - MAXI Pagten og vores antimobbestrategi er tæt forbundet. Antimobbestrategien give pagten konkret form og anviser praktiske handlinger i hverdagen. Den er blomstens rødder. Definition:

Læs mere

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017

Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 Trivselsplan for Bavnehøj Skole 2017 På Bavnehøj Skole vil vi sikre trivsel, så alle børn kan føle sig trygge i deres skolegang. Børn, der trives, bidrager til trivsel omkring sig og har bedre betingelser

Læs mere

Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution

Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution Klatretræet; Natur, sang og idrætsinstitution HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, hvor der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

Antimobbestrategi. Begreber:

Antimobbestrategi. Begreber: Antimobbestrategi Formål Med vores antimobbestrategi ønsker vi at forebygge mobning. Søndre Skole vægter trivsel meget højt og af samme årsag finder vi mobning uacceptabelt på skolen. Det skal være et

Læs mere

Brændgårdskolen. Skolens værdigrundlag:

Brændgårdskolen. Skolens værdigrundlag: Brændgårdskolen Skolens værdigrundlag: Definition: En person er mobbet eller plaget, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra én eller flere personer.

Læs mere

Antimobbestrategi for GLS

Antimobbestrategi for GLS Antimobbestrategi for GLS Indhold Indhold...1 Fællesskab omkring trivsel en forudsætning for læring og udvikling...2 Hvad betyder ordene?...3 Hvad gør vi på GLS for at forebygge mobning?...4 Aktiviteter

Læs mere

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Syvstjerneskolen Gældende fra den 15.11. 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Syvstjerneskolen lægger vægt på at skabe et udbytterigt og trygt læringsmiljø, hvor trivsel

Læs mere

Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi

Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi Antimobbestrategi godkendt på SB mødet d. 21. august 2017 Skolen i Sydhavnens Antimobbestrategi Skolen i Sydhavnen er en skole, hvor den enkelte elevs, og klassens, trivsel er tydelig i hverdagen (skoledag

Læs mere

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning.

På Marstal Skole lægger vi stor vægt på, at alle lærer fællesskabets betydning. Marstal Skoles antimobbestrategi På Marstal Skole arbejder vi for: at alle børn trives i fællesskabet. at skabe forståelse og respekt for, at vi alle er forskellige. at alle har venner i klassen og på

Læs mere

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi

Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Lindehøjskolens Trivselspolitik og Antimobbestrategi Indholdsfortegnelse Indledning Lindehøjskolens trivselspolitik - Mål for trivselspolikken - Handleplaner og procedurer - Tiltag - Medinddragelse af

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole

Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole - 1 - Aulum Hodsager Skoles Antimobbestrategi - Denne antimobbestrategi er udarbejdet på baggrund af tanker, dialog og forslag fra skolens elever, skolebestyrelsen,

Læs mere

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Der er forskel på drilleri og mobning. Mobning er systematiske udstødelseshandlinger (kan være både fysiske og digitale), der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan

Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Lynghøjskolens antimobbe-handleplan Denne handleplan er en del af Lynghøjskolens Trivselsmanual - for trivsel og inklusion på Lynghøjskolen, der arbejder for at fremme elevernes trivsel generelt. Mobning

Læs mere

STÅR SAMMEN MOD MOBNING

STÅR SAMMEN MOD MOBNING valby skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING 2018 VALBY SKOLE MOBNING opstår pga. MANGLENDE SAMMENHOLD, LAV TOLERENCE OG STOR KEDSOMHED Kilde: Helle Rabøl Hansen ANTIMOBBESTRATEGI SAMMEN OM AT OPBYGGE GODE FÆLLESSKABER

Læs mere